Operation Ragnarök Blu Ray

Blu-ray-Discs enthalten regionale Codes, die die Verwendung der Disc auf bestimmte globale Regionen beschränken. Beispiel: Wenn Sie versuchen, einen Blu-Ray-Film abzuspielen, der in einer anderen Region als der Region kodiert ist, für die der Blu-ray-Player konfiguriert wurde, wird eine Fehlermeldung mit Code-Blockierung angezeigt.

Steg 5: Efter det kan du spela de konverterade Blu-ray-skivorna på DVD-spelare nu. Du kan inte kopiera en hel Blu-ray-skiva till en DVD eftersom den förra lagrar för mycket data. Dessutom kan detta sätt skada filmkvaliteten.
För att njuta av Blu-ray-filmer i originalkvaliteten kan du spela en Blu-ray-skiva, mapp eller ISO-fil direkt. När du har fått en extern Blu-ray-enhet, Blu-ray-mappar eller ISO-filer på datorn, AnyMP4 Blu-ray-spelare kan spela Blu-ray-filer på datorn för videor i 4K UHD eller 1080P, samt surroundljud 5.1 Dolby Digital eller DTS. Det ger dig verklig hemmabioupplevelse med perfekt bild- och ljudkvalitet. Steg 3: Det låter dig styra uppspelningen med snabbtangenter och du kan anpassa dem i menyn ”Kontroller”. Dessutom kan du utforska de avancerade anpassade alternativen i menyerna ”Ljud” och ”Video” på det övre bandet för att njuta av en Blu-ray-skiva med den externa Blu-ray-skivan. Steg 2: Klicka på knappen ”Öppna skiva” på hemgränssnittet. Navigera till Blu-ray-mappen på hårddisken, välj den och klicka på ”OK” för att ladda den. I menygränssnittet väljer du rätt ljudspår och undertext och klickar på ”Main Movie” för att börja spela filmen.Ja, de flesta Blu-ray-spelare kan spela DVD-skivor. Det beror på att dessa spelare är utrustade med både blå och röda lasrar. När du sätter in en DVD i spelaren aktiverade den den röda lasern automatiskt för att ladda DVD.

Få enklaste metoder från den här guiden, för att tjäna Wii som DVD-spelare, för att spela DVD på Wii i 2-representativa metoder. Wii kan spela DVD-filmer efter några få klick.
AnyMP4 Blu-ray Player är den ultimata lösningen för att spela Blu-ray-skiva, du kan använda en extern Blu-ray-enhet, eller helt enkelt spela upp Blu-ray-mappen eller ISO-filer på din dator med lätthet. Dessutom kan du njuta av Blu-ray-filmer med den ursprungliga kvaliteten. Om du har några frågor om hur du spelar Blu-ray med en DVD-spelare kan du dela mer detaljerad information i kommentarerna.

Steg 2: Se till att din dator är ansluten till Internet, det finns några Java-skriptfiler som du måste öppna för att spela Blu-ray-filmer på din dator utan en DVD-spelare.Steg 3: När du laddar Blu-ray-mappen i programmet kan du välja ljudspår och undertext från Blu-ray-filmen. Nu kan du klicka på ”Huvudfilm” för att spela upp Blu-ray-filmer på datorn.

Steg 2: Om du vill konvertera Blu-ray-skivan till ISO-fil eller Blu-ray-mapp, dra och släpp Blu-ray-skivan till programmet. När du har laddat Blu-ray-skivan kan du välja filmen eller filmerna som ska skrivas på DVD.
Om du inte har en Blu-ray-spelare är det inte nödvändigt för dig att köpa en Blu-ray-skivaversion av en film, såvida du inte vill köpa den enbart för insamling.

Steg 1: Ladda ner och installera AnyMP4 Blu-ray Player. Om du behöver spela Blu-ray-skivor direkt på datorn måste du använda en extern Blu-ray-enhet istället för DVD-enheten. När det gäller Blu-ray-mapp eller ISO-filer kan du importera Blu-ray direkt till programmet.

Steg 1: Öppna DVDFab 11 och välj ”Kopiera” från det övre bandet för att öppna Blu-ray till DVD-konverteringsläget. På användargränssnittet kan du välja ”Till DVD” för att fortsätta. Sätt i Blu-ray-skivan i din dator och klicka på ”Plus” -ikonen för att ladda Blu-ray-filmerna. Steg 4: Sätt i en tom DVD i din optiska enhet och välj den från rullgardinslistan ”Spara till” i nedre vänstra hörnet. Slutligen, klicka på ”Start” -knappen för att konvertera Blu-ray-filmer till DVD. Steg 3: Klicka på ikonen ”Verktygslåda” bredvid filmen för att öppna dialogrutan ”Avancerade inställningar”. Justera inställningarna baserat på dina situationer, till exempel ställa in DVD5 eller DVD9 som utgång.Finns det en alternativ metod om du behöver spela en Blu-ray-skiva på DVD-spelare? Föreställ dig att du köper en Blu-ray-skiva istället för en DVD-skiva för din DVD-spelare. Här är de alternativa lösningarna du bör känna till från artikeln.Groove Music är musikspelarprogramvaran som låter dig lyssna på din favoritmusik på Windows, IOS och Android-enheter. Du kan välja önskad bakgrundsmusik på Xbox One.

Steg 1: Innan du spelar upp ISO-filerna på Blu-ray-skiva måste du se till att det finns en virtuell enhet installerad på din dator. Starta programmet och den virtuella enheten för att spela Blu-ray ISO-filer.Men lasertekniken och skivkonstruktionen är de största skillnaderna när du vill spela Blu-ray-skivor på DVD-spelare. DVD-spelare använder en röd laser vid 650nm våglängd för att läsa DVD-skivor. Blu-ray-skivor, precis som dess namn, använder en blå laser på 405nm. Eftersom de olika våglängderna är skivkonstruktionerna för DVD-skivor och Blu-ray-skivor helt annorlunda. Bara enkelt kan du inte spela Blu-ray-skivor på DVD Play.Steg 1: Starta 4K Blu-ray-spelare på din dator. Klicka på ”Öppna mapp” och ladda Blu-ray-mappen på din lokala skiva. Efter det kan du klicka på ”Öppna” och ladda Blu-ray-mappen i programmet.

Kan du spela en Blu-ray-skiva på en vanlig DVD-spelare? Både HD-DVD-skivor och Blu-ray-skivor är kraftfulla för att lagra multimediainnehåll av hög kvalitet. Vad ska skillnaderna vara mellan Blu-ray-skivor och DVD-skivor? När du helt förstår skillnaderna kan du hitta en lösning för att spela Blu-ray-skivor på DVD-spelare.Konvertera bara Blu-ray-skivorna till DVD-skivor, som du kan spela filmer med DVD-spelare på vägen. Men på grund av bildkvaliteten, filstorleken och andra skillnader mellan Blu-ray-skivor och DVD-skivor, bör det vara komplicerat som för metoden.Precis som nämnts ovan kan du inte spela en Blu-ray-skiva direkt på en DVD-spelare. Du kan fortfarande kopiera din Blu-ray-film till en DVD och sedan titta på den med alla DVD-spelare. DVDFab Blu-ray till DVD Converter bör vara den lösning du kan ta hänsyn till.Är det möjligt att spela en Blu-ray-skiva på DVD-spelare? Artikeln jämför Blu-ray-skivor med DVD-skivor och de detaljerade skälen till att du inte kan spela en Blu-ray-skiva direkt med DVD-spelare. Vad bör vara de alternativa lösningarna för att njuta av Blu-ray-filmer av hög kvalitet på DVD-spelare, eller spela DVD-skivor med en Blu-ray-spelare? Du kan ta det för givet att lagringskapaciteten och bildupplösningen är de största skillnaderna mellan Blu-ray-skivor och DVD-skivor. En Blu-ray-skiva kan innehålla ungefär 25GB-data, medan en DVD-5 bara kan lagra 4.7GB-data. De flesta DVD-skivor har en standardupplösning på 480 medan Blu-ray-skivor är designade för högupplöst 1080-skärm. Vilka typer av skivor fungerar med din Blu-ray-spelare? Kan du använda Blu-ray-spelare spela DVD-skivor? Du kan kolla detaljerna få tydligt svar i denna handledning.I Landskrona bor Nils (Jonas Malmsjö), vars bror tydligen dödats av invandrare. Nils är rasist. Hans flickvän Hilda (Mia Poppe) är också rasist. En gubbe som heter Bertil (Per Ragnar) är superrasist. Nils’ arbetskamrat Ossian (Andreas Andersson) är superrasist han med. Jag blev inte klok på vad dessa rollfigurer har för relation till varandra, om de är släkt eller ej.

Jag vet inte var jag ska börja. Ja, jösses. Estetiskt sett pendlar filmen mellan imponerande etableringsbilder på miljöer, och en billig, skräpig look – så fort det är zombieaction ser det ut som sådana där hopplösa direkt-på-DVD-zombiefilmer med extremt låg budget, där regissörens polare springer omkring på gården och leker skräckfilm. Det viftas mycket med kameran. Nästa alla effekter är datoranimerade och det ser plastigt ut. Visst är det lite fräckt med en helikopter som störtar på Rådhustorget, men det kan inte rädda en film.
Riktigt varf\u00f6r filmen tagit s\u00e5 l\u00e5ng tid att f\u00e4rdigst\u00e4lla vet jag inte riktigt. Hiller har i en intervju sagt att de digitala effekterna tog tid, men det \u00e4r allt att ta i att de skulle kr\u00e4va \u00e5tskilliga \u00e5r att f\u00e5 till. Jag har sj\u00e4lv varit inblandad i ett par l\u00e5ngfilmsprojekt som drog ut p\u00e5 tiden, men d\u00e4r handlade det om tre \u00e5r fr\u00e5n ax till limpa.Ett väldigt stort misstag var att göra Nils och hans gäng till rasister – de är inte bara vanliga, gnälliga SD:are, utan vit makt-nationalister. De är fruktansvärt osympatiska. Men Hamids familj är inte mycket roligare, rollfigurerna är illa utvecklade och har inte särskilt mycket att göra. Bertil fortsätter att vara superrasist filmen igenom och vrålar “Jävla balubajävel!” mest hela tiden. Här saknas hjältar, huvudpersoner att sympatisera med; gestalter som gärna får överleva på slutet. Angelica är nog snäll, men hon har inte heller så mycket att göra. Ingvar Andersson spelar en sävlig gubbe, han verkar också snäll.

Detta \u00e4r en synnerligen m\u00e4rklig film. Den \u00e4r d\u00e5lig p\u00e5 ett s\u00e4tt som g\u00f6r den fascinerande. Den k\u00e4nns som en film man r\u00e5kat tappa i golvet s\u00e5 att den g\u00e5tt i tusen bitar, och sedan har man f\u00f6rs\u00f6kt s\u00e4tta ihop bitarna s\u00e5 gott man kunnat.
Ett par år efter promon började man spela in filmen … Och sedan hände ingenting. Den utlovade premiären sköts upp gång på gång. Nu, åtta år senare, går filmen – under ny titel – upp på bio. Manuset lär ha skrivits om under arbetets gång, så antagligen är det inte samma historia man en gång tänkte göra.Detta är en synnerligen märklig film. Den är dålig på ett sätt som gör den fascinerande. Den känns som en film man råkat tappa i golvet så att den gått i tusen bitar, och sedan har man försökt sätta ihop bitarna så gott man kunnat.

Har blu ray regioner?
Blu-ray-skivor innehåller regionala koder som begränsar användningen av skivan till specifika globala områden. Exempel: när du försöker spela upp en Blu-ray-film som är kodad för en annan region än den region där Blu-ray Player har kon figurer ATS visas ett fel meddelande för kod låsning.
Redan 2010 skrev jag om OPERATION RAGNAR\u00d6K, vilken d\u00e5 kallades ZON 261. D\u00e5 hade regiss\u00f6ren Fredrik Hiller, vars skr\u00e4ckfilm PSALM 21 nyligen haft premi\u00e4r, spelat in en promo f\u00f6r en zombiefilm. Det mest uppseendev\u00e4ckande med detta projekt, var att den skulle spelas in i- och utspela sig i Landskrona. D\u00e5, f\u00f6r \u00e5tta \u00e5r sedan, hade Landskrona \u00e5terigen hamnat i str\u00e5lkastarljuset, efter att ett \u00e4ldre par d\u00f6dats p\u00e5 en parkeringsplats. N\u00e5gra \u00e5r tidigare tidigare hade Landskrona utm\u00e4rkt sig p\u00e5 grund av inv\u00e5narnas sympatier f\u00f6r Sverigedemokraterna. Hiller ville g\u00f6ra en allegori om fr\u00e4mlingsfientlighet.N\u00e5gon sp\u00e4nning finns h\u00e4r inte alls, skr\u00e4ckscenerna \u00e4r inte ot\u00e4cka, och filmen lider av total brist p\u00e5 humor. Om man bortser fr\u00e5n att filmen \u00e4r ofrivilligt komisk. Filmens antirasistiska budskap \u00e4r s\u00e5 \u00f6vertydligt, att det st\u00e5r i v\u00e4gen f\u00f6r en bra film. Om man n\u00f6jt sig med att g\u00f6ra ett vanligt zombieraffel hade resultatet s\u00e4kerligen blivit b\u00e5de kul och underh\u00e5llande.

Hur gör man en Blu-ray-spelare regionsfri?
Håll utkik efter de blu-ray-spelare som har tilläggsnamnet ”regionsfri DVD-uppspelning”, då dessa är paketpris för respektive blu-ray-spelare tillsammans med tillägget för regionsfri dvd. Har du redan en Blu-ray-spelare som du vill ha regionsfri, kontakta oss och fråga om pris för just din modell!
Fredrik Dolk spelar en bister löjtnant som har krismöte med några andra bistra militärer. Ubåten är på väg mot Landskrona och man förväntar sig en katastrof. Landskrona spärras av och sätts i karantän, och militären gör Örenäs slott i Ålabodarna till sambandscentral.Nils och Ossian jobbar på varvet. Av allt att döma är det bara de två som jobbar på hela varvsområdet. Plötsligt kraschar ubåten in i en docka, Nils öppnar luckan till ubåten, och smittan läcker ut. Det tar typ två minuter, och sedan har hela befolkningen förvandlats till zombies. Utom Nils och de övriga jag nämner ovan, eftersom de verkar immuna.Nils’ syster Angelica (Elin Lanto) är inte rasist. Tvärtom, hon har ett hemligt förhållande med en invandrarkille; Hamid (Zardasht Rad). Det är tänkt att det ska bli en Romeo och Julia-historia av det här, men efter att de unga tu har en träff uppe på vattentornet (hur fan kom de upp där?) i början, glöms denna tråd bort nästan helt och hållet.

Nils’ syster Angelica (Elin Lanto) \u00e4r inte rasist. Tv\u00e4rtom, hon har ett hemligt f\u00f6rh\u00e5llande med en invandrarkille; Hamid (Zardasht Rad). Det \u00e4r t\u00e4nkt att det ska bli en Romeo och Julia-historia av det h\u00e4r, men efter att de unga tu har en tr\u00e4ff uppe p\u00e5 vattentornet (hur fan kom de upp d\u00e4r?) i b\u00f6rjan, gl\u00f6ms denna tr\u00e5d bort n\u00e4stan helt och h\u00e5llet.Redan 2010 skrev jag om OPERATION RAGNARÖK, vilken då kallades ZON 261. Då hade regissören Fredrik Hiller, vars skräckfilm PSALM 21 nyligen haft premiär, spelat in en promo för en zombiefilm. Det mest uppseendeväckande med detta projekt, var att den skulle spelas in i- och utspela sig i Landskrona. Då, för åtta år sedan, hade Landskrona återigen hamnat i strålkastarljuset, efter att ett äldre par dödats på en parkeringsplats. Några år tidigare tidigare hade Landskrona utmärkt sig på grund av invånarnas sympatier för Sverigedemokraterna. Hiller ville göra en allegori om främlingsfientlighet.

Varje gång väskan med behållarna öppnas spelas ett meddelande på engelska, som förklarar vad det är för mystisk uppfinning. Detta meddelande får vi höra i sin helhet inte bara en eller två gånger, utan fyra-fem. Varje gång väskan öppnas spelas medelandet upp. Om det blir segt? Snacka om det. Men hela filmen är seg, framför allt det utdragna slutet. Ja, jösses. För övrigt verkar slutet symbolisera Landskrona BoIS’ sejour i Superettan 2018.
Jag vet inte var jag ska b\u00f6rja. Ja, j\u00f6sses. Estetiskt sett pendlar filmen mellan imponerande etableringsbilder p\u00e5 milj\u00f6er, och en billig, skr\u00e4pig look – s\u00e5 fort det \u00e4r zombieaction ser det ut som s\u00e5dana d\u00e4r hoppl\u00f6sa direkt-p\u00e5-DVD-zombiefilmer med extremt l\u00e5g budget, d\u00e4r regiss\u00f6rens polare springer omkring p\u00e5 g\u00e5rden och leker skr\u00e4ckfilm. Det viftas mycket med kameran. N\u00e4sta alla effekter \u00e4r datoranimerade och det ser plastigt ut. Visst \u00e4r det lite fr\u00e4ckt med en helikopter som st\u00f6rtar p\u00e5 R\u00e5dhustorget, men det kan inte r\u00e4dda en film.

Någon spänning finns här inte alls, skräckscenerna är inte otäcka, och filmen lider av total brist på humor. Om man bortser från att filmen är ofrivilligt komisk. Filmens antirasistiska budskap är så övertydligt, att det står i vägen för en bra film. Om man nöjt sig med att göra ett vanligt zombieraffel hade resultatet säkerligen blivit både kul och underhållande.Jag personligen fann ett stort n\u00f6je i att se Landskrona visas upp p\u00e5 bio, men jag kan ju inte sitta h\u00e4r och vara sn\u00e4ll p\u00e5 grund av detta. OPERATION RAGNAR\u00d6K \u00e4r kass.

Vad hände med Discshop?
Discshop är en av pionjärerna i svensk e-handel. Bolaget grundades 1999 och blev tillsammans med konkurrenter som Cdon och Ginza starka på affärsmodellen att sälja musik, film och spel. Men förra veckan tog det slut. Discshop avyttrades av ägaren Adlibris och Cdon festade på varulagret och domäner.
Fredrik Hiller har tänkt ut en bra twist på slutet, när det avslöjas vad den mystiska vätskan gentligen är. Tyvärr har han inte tänkt igenom det hela ordentligt, vilket gör att det blir fullkomligt ologiskt.Varje g\u00e5ng v\u00e4skan med beh\u00e5llarna \u00f6ppnas spelas ett meddelande p\u00e5 engelska, som f\u00f6rklarar vad det \u00e4r f\u00f6r mystisk uppfinning. Detta meddelande f\u00e5r vi h\u00f6ra i sin helhet inte bara en eller tv\u00e5 g\u00e5nger, utan fyra-fem. Varje g\u00e5ng v\u00e4skan \u00f6ppnas spelas medelandet upp. Om det blir segt? Snacka om det. Men hela filmen \u00e4r seg, framf\u00f6r allt det utdragna slutet. Ja, j\u00f6sses. F\u00f6r \u00f6vrigt verkar slutet symbolisera Landskrona BoIS’ sejour i Superettan 2018.

Jag \u00e4r f\u00f6dd och uppvuxen i Landskrona. Sj\u00e4lvklart \u00e4r det kul att se min hemstad p\u00e5 en stor bioduk. En l\u00e5ng rad f\u00f6r mig oerh\u00f6rt v\u00e4lbekanta milj\u00f6er figurerar. En kort scen utspelar sig dessutom i ett hyreshus jag bott i! OPERATION RAGNAR\u00d6K inneh\u00e5ller flera maffiga, vackra flygbilder \u00f6ver staden, som pl\u00f6tsligt ser j\u00e4ttestor ut. Fast n\u00e4r jag t\u00e4nker efter saknas bilder p\u00e5 st\u00f6rre delen av centrum och folkliv; det ser tomt ut redan innan zombieapokalypsen. Inte f\u00f6r att Landskrona av idag \u00e4r k\u00e4nt f\u00f6r sitt myllrande folkliv, men \u00e4nd\u00e5.
Jag personligen fann ett stort nöje i att se Landskrona visas upp på bio, men jag kan ju inte sitta här och vara snäll på grund av detta. OPERATION RAGNARÖK är kass.I Landskrona bor Nils (Jonas Malmsj\u00f6), vars bror tydligen d\u00f6dats av invandrare. Nils \u00e4r rasist. Hans flickv\u00e4n Hilda (Mia Poppe) \u00e4r ocks\u00e5 rasist. En gubbe som heter Bertil (Per Ragnar) \u00e4r superrasist. Nils’ arbetskamrat Ossian (Andreas Andersson) \u00e4r superrasist han med. Jag blev inte klok p\u00e5 vad dessa rollfigurer har f\u00f6r relation till varandra, om de \u00e4r sl\u00e4kt eller ej.

Ingen i filmen pratar Landskronadialekt – m\u00f6jligtvis med undantag f\u00f6r n\u00e5gon str\u00f6replik fr\u00e5n en och annan statist. De sk\u00e5ningar som medverkar i st\u00f6rre roller \u00e4r fr\u00e5n Malm\u00f6, Helsingborg, Lund och Kristianstad. Per Ragnar \u00e4r inte sk\u00e5ning alls, men pratar hyfsad sk\u00e5nska. De flesta av de medverkande pratar inte sk\u00e5nska alls, s\u00e5 Landskrona k\u00e4nns mer som B\u00e5stad, \u00d6sterlen, eller n\u00e5gon annan oas f\u00f6r stockholmare.Riktigt varför filmen tagit så lång tid att färdigställa vet jag inte riktigt. Hiller har i en intervju sagt att de digitala effekterna tog tid, men det är allt att ta i att de skulle kräva åtskilliga år att få till. Jag har själv varit inblandad i ett par långfilmsprojekt som drog ut på tiden, men där handlade det om tre år från ax till limpa.

Kan man se på Blu Ray på DVD?
DVD-spelare använder en röd laser vid 650nm våglängd för att läsa DVD-skivor. Blu-ray-skivor, precis som dess namn, använder en blå laser på 405nm. Eftersom de olika våglängderna är skivkonstruktionerna för DVD-skivor och Blu-ray-skivor helt annorlunda. Bara enkelt kan du inte spela Blu-ray-skivor på DVD Play.
En hel del kända ansikten figurerar i filmen. De flesta har i det närmaste statistroller. Malin Arvidsson spelar helikopterpilot; hon ser lika tuff som tjusig ut när hon går mot kameran medan hon fäller en replik, och jag tänkte att Här kommer hjältinnan! Men icke – detta är allt hon gör. Hon går mot kameran under ett par sekunder. Björn Bengtsson gör en militär som står på ett fält och skriker lite, Jarmo Mäkinen är en zombiepolis, Rafael Edholm är med någonstans, Eva Rydberg spelar Landskronas kommunchef. Bahar Pars från EN MAN SOM HETER OVE spelar Hamids syster, som Nils plötsligt verkar fatta tycke för. Flera dugliga aktörer tampas med ibland riktigt rutten dialog.… Fast egentliga zombies \u00e4r de inte, de som drabbats. De springer, de pratar, de kan hantera vapen. Det h\u00e4r \u00e4r mer NIGHTMARE CITY eller THE CRAZIES, \u00e4n en zombiefilm.Fotnot: OPERATION RAGNAR\u00d6K \u00e4r inte den f\u00f6rsta zombiefilm som spelats in i Landskrona. Redan 2004 gjordes kortfilmen THE UNSETTLED DEAD. Denna nollbudgetfilm har faktiskt b\u00e4ttre zombies \u00e4n 2018 \u00e5rs biofilm.

Ingen i filmen pratar Landskronadialekt – möjligtvis med undantag för någon ströreplik från en och annan statist. De skåningar som medverkar i större roller är från Malmö, Helsingborg, Lund och Kristianstad. Per Ragnar är inte skåning alls, men pratar hyfsad skånska. De flesta av de medverkande pratar inte skånska alls, så Landskrona känns mer som Båstad, Österlen, eller någon annan oas för stockholmare.
Det b\u00e4r sig inte b\u00e4ttre \u00e4n att Nils och hans rasistg\u00e4ng, och Hamid med familj tvingas samarbeta, och de barrikaderar sig p\u00e5 Landskrona slott p\u00e5 Citadellet. Fast det g\u00e5r inte s\u00e5 bra n\u00e4r de tar skydd d\u00e4r – inte nog med att de br\u00e5kar konstant, de kommer omedelbart p\u00e5 att de m\u00e5ste bes\u00f6ka ICA Kvantum borta vid stationen i andra \u00e4ndan av stan f\u00f6r att skaffa mat. S\u00e5, de g\u00e5r ut igen. D\u00e4refter \u00e5terv\u00e4nder de till slottet.Nils och Ossian jobbar p\u00e5 varvet. Av allt att d\u00f6ma \u00e4r det bara de tv\u00e5 som jobbar p\u00e5 hela varvsomr\u00e5det. Pl\u00f6tsligt kraschar ub\u00e5ten in i en docka, Nils \u00f6ppnar luckan till ub\u00e5ten, och smittan l\u00e4cker ut. Det tar typ tv\u00e5 minuter, och sedan har hela befolkningen f\u00f6rvandlats till zombies. Utom Nils och de \u00f6vriga jag n\u00e4mner ovan, eftersom de verkar immuna.Filmen inleds med ubåtsscener och musik som gör sitt bästa för att imitera filmmusiken ur ALIEN. En svensk ubåt fraktar en väska innehållande små behållare med en mystisk blå vätska. En okänd man har tagit sig ombord för att fotografera behållarna, han upptäcks, det blir fajting, vätskan läcker ut, och något fasanfullt händer med besättningen.

Fredrik Hiller har t\u00e4nkt ut en bra twist p\u00e5 slutet, n\u00e4r det avsl\u00f6jas vad den mystiska v\u00e4tskan gentligen \u00e4r. Tyv\u00e4rr har han inte t\u00e4nkt igenom det hela ordentligt, vilket g\u00f6r att det blir fullkomligt ologiskt.… Fast egentliga zombies är de inte, de som drabbats. De springer, de pratar, de kan hantera vapen. Det här är mer NIGHTMARE CITY eller THE CRAZIES, än en zombiefilm.

Filmen inleds med ub\u00e5tsscener och musik som g\u00f6r sitt b\u00e4sta f\u00f6r att imitera filmmusiken ur ALIEN. En svensk ub\u00e5t fraktar en v\u00e4ska inneh\u00e5llande sm\u00e5 beh\u00e5llare med en mystisk bl\u00e5 v\u00e4tska. En ok\u00e4nd man har tagit sig ombord f\u00f6r att fotografera beh\u00e5llarna, han uppt\u00e4cks, det blir fajting, v\u00e4tskan l\u00e4cker ut, och n\u00e5got fasanfullt h\u00e4nder med bes\u00e4ttningen.
Fredrik Dolk spelar en bister l\u00f6jtnant som har krism\u00f6te med n\u00e5gra andra bistra milit\u00e4rer. Ub\u00e5ten \u00e4r p\u00e5 v\u00e4g mot Landskrona och man f\u00f6rv\u00e4ntar sig en katastrof. Landskrona sp\u00e4rras av och s\u00e4tts i karant\u00e4n, och milit\u00e4ren g\u00f6r \u00d6ren\u00e4s slott i \u00c5labodarna till sambandscentral.

Ett par \u00e5r efter promon b\u00f6rjade man spela in filmen … Och sedan h\u00e4nde ingenting. Den utlovade premi\u00e4ren sk\u00f6ts upp g\u00e5ng p\u00e5 g\u00e5ng. Nu, \u00e5tta \u00e5r senare, g\u00e5r filmen – under ny titel – upp p\u00e5 bio. Manuset l\u00e4r ha skrivits om under arbetets g\u00e5ng, s\u00e5 antagligen \u00e4r det inte samma historia man en g\u00e5ng t\u00e4nkte g\u00f6ra.
Fotnot: OPERATION RAGNARÖK är inte den första zombiefilm som spelats in i Landskrona. Redan 2004 gjordes kortfilmen THE UNSETTLED DEAD. Denna nollbudgetfilm har faktiskt bättre zombies än 2018 års biofilm.En hel del k\u00e4nda ansikten figurerar i filmen. De flesta har i det n\u00e4rmaste statistroller. Malin Arvidsson spelar helikopterpilot; hon ser lika tuff som tjusig ut n\u00e4r hon g\u00e5r mot kameran medan hon f\u00e4ller en replik, och jag t\u00e4nkte att H\u00e4r kommer hj\u00e4ltinnan! Men icke – detta \u00e4r allt hon g\u00f6r. Hon g\u00e5r mot kameran under ett par sekunder. Bj\u00f6rn Bengtsson g\u00f6r en milit\u00e4r som st\u00e5r p\u00e5 ett f\u00e4lt och skriker lite, Jarmo M\u00e4kinen \u00e4r en zombiepolis, Rafael Edholm \u00e4r med n\u00e5gonstans, Eva Rydberg spelar Landskronas kommunchef. Bahar Pars fr\u00e5n EN MAN SOM HETER OVE spelar Hamids syster, som Nils pl\u00f6tsligt verkar fatta tycke f\u00f6r. Flera dugliga akt\u00f6rer tampas med ibland riktigt rutten dialog. Det bär sig inte bättre än att Nils och hans rasistgäng, och Hamid med familj tvingas samarbeta, och de barrikaderar sig på Landskrona slott på Citadellet. Fast det går inte så bra när de tar skydd där – inte nog med att de bråkar konstant, de kommer omedelbart på att de måste besöka ICA Kvantum borta vid stationen i andra ändan av stan för att skaffa mat. Så, de går ut igen. Därefter återvänder de till slottet. Ett v\u00e4ldigt stort misstag var att g\u00f6ra Nils och hans g\u00e4ng till rasister – de \u00e4r inte bara vanliga, gn\u00e4lliga SD:are, utan vit makt-nationalister. De \u00e4r fruktansv\u00e4rt osympatiska. Men Hamids familj \u00e4r inte mycket roligare, rollfigurerna \u00e4r illa utvecklade och har inte s\u00e4rskilt mycket att g\u00f6ra. Bertil forts\u00e4tter att vara superrasist filmen igenom och vr\u00e5lar “J\u00e4vla balubaj\u00e4vel!” mest hela tiden. H\u00e4r saknas hj\u00e4ltar, huvudpersoner att sympatisera med; gestalter som g\u00e4rna f\u00e5r \u00f6verleva p\u00e5 slutet. Angelica \u00e4r nog sn\u00e4ll, men hon har inte heller s\u00e5 mycket att g\u00f6ra. Ingvar Andersson spelar en s\u00e4vlig gubbe, han verkar ocks\u00e5 sn\u00e4ll.Jag är född och uppvuxen i Landskrona. Självklart är det kul att se min hemstad på en stor bioduk. En lång rad för mig oerhört välbekanta miljöer figurerar. En kort scen utspelar sig dessutom i ett hyreshus jag bott i! OPERATION RAGNARÖK innehåller flera maffiga, vackra flygbilder över staden, som plötsligt ser jättestor ut. Fast när jag tänker efter saknas bilder på större delen av centrum och folkliv; det ser tomt ut redan innan zombieapokalypsen. Inte för att Landskrona av idag är känt för sitt myllrande folkliv, men ändå.

Faktum är att inte ens Cdon, som alltså plockade på sig varulagret och domäner, vill säga något om affären. Inte ens varför man valde att enbart köpa inkråmet och lämna varumärket och övriga bolaget därhän. Men klart är att man blev en gammal konkurrent fattigare och dessutom fick deras kunder ompekade till den egna sajten.
Det finns ingen anledning att misstro den. På en marknad där vi i allt högre grad strömmar vår underhållning via prenumerationstjänster är det långsiktigt svårt att bygga en affär som lutar sig helt mot att sälja skivor i olika former. Discshop hade kunnat behöva bredda sig ordentligt för att vara framgångsrika även på längre sikt. Titta bara på Cdon som styrt om helt och blivit marknadsplats. Discshop har skänkt mycket glädje till våra kunder genom åren. Men i samband med vår nya strategi, där vårt fokus är på böcker, har vi beslutat att inte genomföra de investeringar som vi bedömer behövs för att fortsätta vara framgångsrika inom segment film och tv-spel, var den officiella förklaringen från Jonas Karlén, vd för Adlibris. Men förra veckan tog det slut. Discshop avyttrades av ägaren Adlibris och Cdon festade på varulagret och domäner. Men varför begravdes klassikern? Vid en närmare titt ser man nämligen att Discshop visserligen tappat en del i omsättning genom åren, men samtidigt varit stadigt lönsamma.Under 2020 omsatte man nästan 60 miljoner kronor, en svag ökning från året innan, och resultatet landade på 6,4 miljoner kronor. Så varför valde Adlibris att lägga ned en till synes hälsosam affär?

Adlibris själva vill inte heller utveckla exakt vad som ligger bakom nedläggningen. Eller vad för investeringar som krävdes. Inte heller vill man berätta hur många som drabbas av avyttringen av Discshop.
Discshop är en av pionjärerna i svensk e-handel. Bolaget grundades 1999 och blev tillsammans med konkurrenter som Cdon och Ginza starka på affärsmodellen att sälja musik, film och spel.

Vi vill inte gå närmare in på varför vi inte valde att köpa varumärket och bolaget mer än att vårt fokus är att fortsätta bygga Nordens största marknadsplats, säger Pelle Bergqvist, marknadschef på Cdon, till Ehandel.
Med tanke på att försäljningen av Discshop är genomförd vill vi inte kommentera investeringar eller vår uppgörelse med Cdon. Vi för just nu dialog med berörd personal, skriver Elias Vieglins, kommunikationsansvarig på Adlibris, i ett mail till Ehandel.Regler, sorteringsanvisningar och lämningsställen skiljer sig åt mellan hushåll och företag. Därför finns det även en sorteringsguide för företag och organisationer.

Hur mycket kan en Blu-ray lagra?
Blu-ray-enheter och-skivor kan bearbeta mycket stora mängder data: Blu-ray-skivor har en standard kapacitet på 25 GB, men kan lagra mer än 50 GB data på en Blu-ray Dual Layer-skiva.
Möbler av blandade material såsom stolar av trä och tyg, dynor, mattor, skumgummi, plastartiklar, husgeråd, leksaker, sportsaker, fönster, trasig textil, takpapp, plaströr, byggfrigolit, tapeter, skyddspapper med målarfärg och liknande.Företag, verksamheter och föreningar är välkomna till Sysavs återvinningscentraler, men måste betala för att lämna sitt avfall och måste följa särskilda regler.

Vad ska man göra med gamla DVD filmer?
Istället för att slänga dem kan du lämna eller sälja dem second hand. På de flesta av Sysavs återvinningscentraler kan du lämna dina produkter till återbruk eller till Malmö Återbyggdepå.
Om det är en mindre mängd invasiva arter, ska detta även gå i containern för brännbar rest. Krav för att lämna detta avfall är att personalen på plats kontaktas.Sysav tar emot, behandlar och återvinner avfall från hushåll och industrier. Sysav verkar för ett samhälle med cirkulära flöden, hållbar produktion och konsumtion, där onödigt avfall inte uppstår. Sysav bidrar till att skapa världens mest hållbara region, för denna och kommande generationer – tillsammans med våra kunder, samarbetspartners och invånarna i våra 14 ägarkommuner.

Var kan man köpa filmer?
Köp DVD-filmer, merch & Blurayfilmer hos Filmhyllan! Vi på Filmhyllan har över 33000 st nya inplastade blurayfilmer & DVD-filmer i sortimentet vilket, vågar vi påstå, ger ett av Sveriges bredaste utbud. Vi har allt ifrån svenska filmer, franska filmer, danska filmer, asiatiska filmer och amerikanska filmer.
Istället för att slänga dem kan du lämna eller sälja dem second hand. På de flesta av Sysavs återvinningscentraler kan du lämna dina produkter till återbruk eller till Malmö Återbyggdepå.

Fredrik Hiller är en 52 år gammal svensk skådespelare, regissör, producent och manusförfattare, känd för bland annat Operation Ragnarök (2018), Eld och lågor (2019) och Beowulf (2007).

Denna produkt går ej att köpa lös. Håll utkik efter de blu-ray-spelare som har tilläggsnamnet ”regionsfri DVD-uppspelning”, då dessa är paketpris för respektive blu-ray-spelare tillsammans med tillägget för regionsfri dvd. Har du redan en Blu-ray-spelare som du vill ha regionsfri, kontakta oss och fråga om pris för just din modell!
\u00c5r 1947 grundades Akustische und Kino-Ger\u00e4te Gesellschaft mbH \u2013 som 1965 f\u00f6rkortades till AKG \u2013 av tv\u00e5 \u00f6sterrikare fr\u00e5n Wien, fysikern Dr. Rudolf G\u00f6rike och ingenj\u00f6ren Ernst Pless. \u00c4nda sedan dess har AKG drivit innovationen fram\u00e5t p\u00e5 h\u00f6rlursmarknaden och har i \u00e5rtionde efter \u00e5rtionde tillverkat det ultimata i ljudprecision f\u00f6r inspelningsproffs, audiofiler och alla som brinner f\u00f6r musik.

Regionsfri DVD-uppspelning: Du kan (för de produkter där detta är möjligt) välja till regionsfri DVD-uppspelning, när du köper en Blu-ray-spelare från Tele-Hå. Tack vare denna modifikation kommer spelaren att kunna spela upp alla DVD-filmer oavsett var i världen de är köpta.Notera att det enbart är DVD-uppspelningen som är möjlig att få regionsfri. Ingen ändring görs alltså med inställningarna för Blu-ray-uppspelningen (denna har region Europa).

Kan man spela Blu-ray på vanlig DVD-spelare?
Precis som nämnts ovan kan du inte spela en Blu-ray-skiva direkt på en DVD-spelare. Du kan fortfarande kopiera din Blu-ray-film till en DVD och sedan titta på den med alla DVD-spelare.
ABYSS design appellerar till dina sinnen som ingen annan h\u00f6rlur. Detta \u00e4r USA-tillverkade referensh\u00f6rlurar, med ljud i v\u00e4rldsklass. Diana, som en av tillverkarens modeller heter, monteras f\u00f6r hand i New York, med de finaste materialen f\u00f6r h\u00f6gsta m\u00f6jliga kvalitet. Diana f\u00f6redrar en b\u00e4rbar ljudspelare eller h\u00f6rlursf\u00f6rst\u00e4rkare av h\u00f6g kvalitet f\u00f6r b\u00e4sta prestanda.

Audio Technica \u00e4r ett japanskt f\u00f6retag med fokus p\u00e5 tillverkning av ljudtillbeh\u00f6r. F\u00f6retaget grundades i Tokyo \u00e5r 1962 av Hideo Matsushita. Man startade med tillverkning av h\u00f6gkvalitativa skivspelarpickuper. 1967 lanserade f\u00f6retaget det egenutvecklade pickupsystemet av VM-typ med dubbla magneter. Ett par \u00e5r senare b\u00f6rjade man expandera verksamheten till flera l\u00e4nder. Under \u00e5ren har ocks\u00e5 produktutbudet breddats; idag tillverkar man ut\u00f6ver pickuper \u00e4ven h\u00f6gpresterande mikrofoner, h\u00f6rlurar, tr\u00e5dl\u00f6sa system och elektroniska produkter f\u00f6r hem- och professionell anv\u00e4ndning.
Köp till Regionsfri DVD-uppspelning! Gäller de Blu-ray-spelare där denna modifikation är möjlig. Givetvis påverkas varken produktens garanti eller möjligheten till framtida mjukvaruuppdateringar!AKG\u00a9 har i \u00f6ver 60 \u00e5r levererat kraftfullt, of\u00f6rvr\u00e4ngt ljud och har oavbrutet gjort n\u00e5gra av ljudhistoriens mest naturliga och korrekta h\u00f6rlurar och mikrofoner.

Med fabriksinställda Blu-ray-spelare gäller oftast att DVD-uppspelningen är bunden till region 2. Detta innebär att du enbart kommer att kunna se filmer som är köpta i Europa.
– Det var ett otroligt duktigt gäng killar och tjejer som faller från balkonger, kör bil och slåss. Filmen börjar direkt med en fight mellan Rafael Edholm och en kille inne i en ubåt. Lasse koreograferade slagsmålet och det är jävligt snyggt.– Det blir mer exotiskt med en ny spelplats än att se en massa monster springa runt på samma gamla platser i Stockholms innerstad som vi redan sett massor av gånger förut. Dessutom är det lättare att skapa en känsla av att det vi ser faktiskt händer på riktigt om händelserna utspelar sig i en stad som är ganska okänd för de flesta svenskar. Ryktena har varit många och spekulationerna har avlöst varandra under åren som gått, men ingen tycks ha vetat någonting säkert – mer än att det inte verkade bli någon långfilm. – Bilisterna var i regel väldigt tålmodiga, men en man blev irriterad och puffade till en av våra medarbetare med sin bil. Det var absolut ingen påkörning och ingen blev skadad, men det blev lite upprört och folk började skrika på varandra. En av våra statister, Kalle – som är polis på riktigt – var med i en scen där han var sminkad som monster och klädd i sin vanliga uniform. Han försökte lugna ned situationen och förklarade att han, trots sminket, var polis på riktigt.

Var kan man köpa DVD filmer i Stockholm?
dvd-filmer innerstaden stockholmStockholms Serie & Skivhandel. Stockholms Serie & Skivhandel. … ICA Gärdet. ICA Gärdet. … ICA Gärdet. ICA Gärdet. … ICA Supermarket Aptiten. ICA Supermarket Aptiten. … ICA Nära Birkahallen. ICA Nära Birkahallen. … The Walt Disney Nordic AB. The Walt Disney Nordic AB. … Sound Pollution AB. … Englund, Said.
– Men även här har vi blandat traditionella make-up effekter med digitala effekter. Magnus Franzén (som ansvarat för de fysiska make-up effekterna) och Ulf Lundgren (som övervakat de digitala effekterna) är oerhört rutinerade i branschen och har gjort ett fantastiskt jobb med sina respektive team. Näst år kommer vi också att kunna se Fredrik i en roll i Eld och lågor – Måns Mårlind och Björn Steins drama om svek, förbjuden kärlek och rivaliteten mellan ägarfamiljerna av två tivolin, Gröna Lund och Nöjesfältet, på varsin sida om Allmänna gränd i Stockholm i början av 1900-talet. – De andra företagarna var inte lika roade av att möta en massa zombier när de kom till jobbet på morgnarna, så det var på håret att vi blev utslängda.Alla som har jobbat med filmen har haft betalt, men valt att (liksom jag) investera sina ersättningar i filmen i form av deferrals. (Man får betalt om filmen går med vinst. – Jag spelade en general för den frisiska armén som försöka krossa kung Beowulf i Danmark. Det slutar i en tuff batalj mellan mig och Beowulf (Ray Winstone). Samtidigt söker sig en grupp icke-smittade – hälften etniska svenskar, hälften med invandrarbakgrund – till det gamla citadellet för att ta skydd. Det dröjer inte länge förrän gamla motsättningar blossar upp och tvingar dem att ställa sig själva frågan: Vilka är egentligen de värsta fienderna? Monstren där utanför eller de gamla antagonisterna som nu måste samarbeta för att ha en chans att överleva?– Men Rolf Lassgård fick rollen, den jäveln, ha ha. Nej, han förtjänade den. Han är en underbar människa och skådis, skrattar Fredrik som också provfilmade för nyinspelningen av Papillon.

Filmens vara eller icke vara har ju varit en följetong, kanske framför allt i Skåne, under alla dessa år. Ändå verkade folk inte ha gett upp hoppet. Surret har varit fortsatt positivt och förväntansfullt.
– Och kanske se olikheter bland människor som något positivt och berikande istället för som ett problem och sluta göra det till en grogrund för fortsatt våld, hat och förföljelse.– Alla dessa underbara, tålmodiga människor som kom klockan 03.00 till en lokal på ett företagshotell som vi hade lånat, blev sminkade och sedan fick vänta tills det var dags för inspelning. När jag kom in runt åtta på morgonen låg det zombier överallt; på golv, i soffor och på stolar och sov – onekligen en ganska bisarr syn, skrattar han.Lokaltidningarna skrev om ett gäng entusiaster som filmade på stans gator och projektet kom att bli en följetong i trakterna. Det var alltid någon bland bekantas bekanta som upprymt berättade att de hade varit med som statist.

Är Blu-ray bättre än DVD?
Blu-ray har högre upplösning, vilket innebär bättre bildkvalitet än DVD. Du behöver en Blu-ray-spelare för att kunna spela upp filmen och helst en HDTV för att utnyttja den bättre bildkvaliteten. 3D Blu-ray innebär Blu-ray kvalitet med 3D-effekter som ger ett annat djup i filmupplevelsen.
– Det handlar om allt från småsaker som mynningsflammor på vapen till explosioner, digitala ubåtar, helikoptrar och Jas-plan. Men vi har faktiskt också några scener med riktiga stridsplan och helikoptrar. Meningen är att publiken inte ska märka när vi klipper mellan specialeffekter och verkliga fordon.

– Det var en fantastisk upplevelse. Så jävla kul att slåss med svärd, precis som när man var liten och lekte. Men det var tufft, jag fick kliva upp vid 04.00 och åka till smink och påklädning. Sedan jobbade vi mellan 12-15 timmar om dagen, så det var mycket slit för pengarna.
Storyn i Operation Ragnarök tog form innan de senaste årens flyktingströmmar och gränskontrolldebatter blossade upp. Men Fredrik medger att det redan tidigt fanns både en och två tankar bakom idén med att förlägga handlingen till just Landskrona.Filmandet resulterade i en actionspäckad trailer för Zon 261 – ett filmprojekt som kommit att bli lite smått mytomspunnet, åtminstone lokalt i nordvästra Skåne. Trailern fick mycket beröm och i takt med att man lockade allt fler följare på nätet ökade också det förväntansfulla surret – äntligen, en svensk zombierulle!

– Det kändes verkligen i hjärtat att folk var stolta för att vi filmade i just Landskrona och att man verkligen ville att det här skulle bli av. Där är man kanske inte lika blasé som i Stockholm när man gör film. Alla ville verkligen hjälpa till. När vi filmade på en hårt trafikerad gata mitt i stan stängde vi av trafiken i tio minuter utan ett enda klagomål. Inte en sur kommentar, inte ett enda ilsket tutande.
– Det har hänt mycket sedan vi började spela in filmen. Världsläget har förändrats och vi har sett en framryckning av populistiska högerkrafter. En skrämmande demonisering av allt som är annorlunda och främmande växer sig allt större och starkare, inte minst i Sverige. Det här är också en tematik som ligger till grund för handlingen i filmen.

– Det var inga stora slantar, men det var tillräckligt för att hålla oss flytande. Vi fick faktiskt även ett litet bidrag från Filminstitutet. ”utvecklingsstöd” som det kallas. Men framför allt har vi fått ett enormt stöd från både Landskrona stad och kommun och alla lokala näringsidkare som varit otroligt hjälpsamma. Och, givetvis, från alla privatpersoner som ställt upp på tusen olika sätt.– Man skulle kunna tänka sig att hon kanske förklarade att vi spelade in en film, men nej – hon drog hela handlingen för ungarna. I detalj! Om ubåten, viruset och hur stans befolkning blir smittad. Jag hade inte kunnat pitcha storyn bättre själv. Otroligt!

– Egentligen inte. Det närmaste man kan komma är väl 28 dagar senare (2002). Den har också stämplats som en zombiefilm fast det inte heller handlar om traditionella zombier. Jag kan prata mig blå i ansiktet om att Operation Ragnarök är ett drama, men folk kommer ändå säga att det är en zombiefilm. Och det är helt okej. Det är en actionfilm och det är en krigsfilm – och det finns zombieliknande varelser. Eller rättare sagt, folk som har blivit smittade har förvandlats till monstruösa versioner av sig själva, och de är snabba. Precis som i 28 dagar senare.
– Ja, där har vi haft tur. Det är en ensemble-film där Jonas Malmsjö (Morden i Sandhamn) har en av de största rollerna tillsammans med Rafael Edholm (Springfloden), Bahar Pars (En man som heter Ove) och Jarmo Mäkinen (K-Rauta)

-Om hur svårt det kan vara att hantera konflikter som uppstår människor emellan för att vi intalar oss själva att vi är så olika. Om att vi är rädda för allt som känns avvikande och tar avstånd för sådant som vi inte känner till, oavsett om det gäller en annan etnicitet, religion eller sexualitet. Det handlar om hur vi ofta tenderar att projicera vår egen rädsla och våra egna brister på främmande grupper.
– Vi filmade på plats mitt inne i Landskrona en natt och trodde att det skulle vara ganska lugnt. Men gatan var betydligt mer trafikerad än vi anat och det blev smått kaotisk med alla bilar och bussar som skulle passera.– Det är lite kul hur folk har reagerat på det. När vi började filmade för åtta år sedan grymtade folk; ”Zon 261. Vad då, är det arbetsnamn?? Nu när vi bytte namn blev många upprörda och sa; ”Hur fan kunde ni byta, Zon 261 var ju världens bästa titel”, skrattar Fredrik som också var den som kläckte den nya titeln. – Nu när filmen är klar hoppas jag att folk kommer att gilla det de ser. Att det ska bli som i det gamla ordspråket ”Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge”. Och att man ska glömma käka sina popcorn för att det är så spännande och ett sådant drag i filmen. Panik bryter ut när man upptäcker att farkosten bär på ett mystiskt virus som förvandlar de som smittas till monstruösa varelser. Larmet går och myndigheterna skickar in militären som slår en järnring runt stan. Landskrona sätts i karantän i hopp om att förhindra att smittan sprids till resten av landet.– Men det handlar ju inte om reda pengar, utan är räknat på alla som investerat tid och resurser i projektet. Pratar vi rena cash, så handlar det om småsummor som vi haft att röra oss med.

2007 fick Fredrik sitt internationella genombrott med en roll mot bland andra Anthony Hopkins och Angelina Jolie i Robert Zemeckis actionskräckis Beowulf.
Vi har kunnat se honom i teveserier som Skilda världar (1999), Graven (2004), Bron (2013) och Jordskott (2017) och i filmer som Beck – pojken i glaskulan (2002), Bröderna Karlsson (2010) och Wallander – indrivaren (2010).– Absolut inte. Vi hade bestämt oss för att göra en ny långfilm och satsade seriöst. Jag skrev ett manus som var klart 2011 och vi var redo att sätta igång. Problemet var att vi var alldeles för optimistiska. Vi insåg inte riktigt hur enormt mycket tid och arbete som skulle krävas för att förverkliga projektet.

– Folk har varit väldigt optimistiska och stöttat, även om jag har fått några irriterade kommentarer på vår Facebooksida från folk som undrar om filmen någonsin kommer bli färdig. Men jag har varit fullkomligt ärlig när jag har tackat för deras irritation. Det visar ju hur stort intresset är och att vi sitter på en film som folk verkligen längtar efter att få se. Det kan ju inte bli bättre, eller hur? Motsatsen hade ju varit mycket värre – att ingen bryr sig.
I rollistan syns även bland andra Per Ragnar (Låt den rätte komma in) och Eva Rydberg som gör en av sina få allvarliga roller och här spelar kommunstyrelsens ordförande i Landskrona.

– Exakt, det var i alla fall min förhoppning. Utan att göra några som helst liknelser i övrigt har jag försökt skriva och regissera en film lite i samma engagerande, tankeväckande anda som min idol, Christopher Nolan, gjort med fantastiska filmer som till exempel Inception (2010) och Interstellar (2014).
Han har även gjort rösterna i en mängd animerade filmer, till exempel som Kronk i Kejsarens nya stil (2000), drömprinsen i Shrek den tredje (2007), Auguste Gusteau i Råttatouille (2007), Asterix i Asterix & Obelix och britterna (2012) och som Mr Big i Zootropolis (2016).– Det var en 17 år gammal dröm som jag äntligen fick chans att förverkliga. Jonas Malmsjö spelar en präst vars pappa blir mördad, samtidigt som en dörr till den andra sidan öppnas och släpper ut en skugga från det förflutna. – Då kände jag bara, ”Fan, nu kör vi ändå”! Det funkade med Kajsa Warg-metoden (”Man tager vad man haver”) när jag gjorde min första film och det kan funka en gång till. – 2009 hade jag precis skrivit och regisserat min första film, Psalm 21, och fått blodad tand. Tanken var att dra igång ett nytt projekt så fort som möjligt och kanske släppa en ny film något år senare. Det var så idén med Zon 261 och den här trailern föddes. – Utan att låta för pretentiös, men ja. Lite så … Men utan att bli parti- eller plakatpolitisk. Filmen är på ett sätt en spegling av det samhälle vi lever i idag och de fördomar som vi alla lite till mans hjälper till att befästa och sprida som ”sanningen”. Citadellet, där en stor del av filmen utspelar sig, blir till ett slags metafor för hela Sverige. – När vi började filma hade vi varken manus eller pengar. Allt utgick från en idé som jag hade, minns Fredrik när vi träffas på ett kafé på söder i Stockholm. – Jag ska inte gnälla, jag fick verkligen chansen att göra den film jag ville göra. Men det var tufft många gånger. Det ska jag inte sticka under stol med. Uppriktigt sagt har jag faktiskt en del minnesluckor. Jag upptäckte det när min fotograf pratade om händelser på inspelningsdagar som jag inte alls kommer ihåg. Det dök även upp vissa scener under klippningen som jag inte riktigt minns att vi spelade in. – Efter att ha hållit på i så många år tyckte jag att vi behövde lite av en nystart. En ny titel kändes som en tydlig markering. Och för mig låter Operation Ragnarök som en större film, som en film som kanske kan ge mer än ”bara” underhållning för stunden.– Man kan väl säga att det fanns några som kanske inte riktigt sympatiserade med vår politiska agenda. Men det var inte värre än en kvinna som passerade, gav oss en nedlåtande blick och muttrade; ”Vilket jävla sätt”, skrattar Fredrik.

Similar Posts