Origin Live Vta Adjuster

Jämfört med den billigare Conqueror finns här keramiska horisontallager och förbättringar av armrör och motvikt mm. Se tillverkarens hemsida för mer info.ZMF Headphones – en liten amerikansk leverantör av handgjorda hörlurar i trä. Har ett flertal modeller som hyllas världen över, som t.ex. Verite och Aeolus.

Om du vill betala med SWISH – Välj faktura som betalningsmetod vid utcheckning. På fakturan som skickas till dig finns alla uppgifter för betalning med SWISH.
Kinki Studio finns nu hos ARK Audio. Grymma produkter till priser som är avsevärt lägre än för motsvarande produkter från många etablerade tillverkare. Kika t.ex. på den integrerade förstärkaren EX Series M1+, eller på försteget EX Series P7 tillsammans med antingen tvåkanalsslutsteget EX Series M7 eller monoblocken EX Series B7.OBS! Om det är så att du/ni hittar en produkt på någon av leverantörernas hemsida som inte finns presenterad här så hör av dig så ser vi till att lösa det.

Sen är det bara att köra igång. Det som avgör mest hur det låter är skivorna, vissa låter super även på min gamla Planar 3 medans många andra låter hemskt. Precis som med CD.
En fråga; Planar 3 plus en TTPSU kostar ca 11000, två tusen mindre än en RP6 (där TTPSU:n ingår). För den mellanskillnaden får man väl mer för pengarna på RP6:an, eller?I början var jag orolig över att Regan var mer känslig på distortion på innerspåren för jag tyckte jag hörde mer av det men jag tror det är inbillning då några av skivorna låter bra på alla spår medan andra låter sämre. Tror att SL-DL1 klarar innerspår bättre ändå PGA tangentialarmen.

Hej alla Rega fans. Jag har ett problem, fick av min fru en ”Queen” rega rp1! kanske den snyggaste spelaren av alla? men, när jag ger på lite bas så börjar nålen att glida?? har en Pro-jekt debut sen tidigare som fungerat perfekt, de står på samma ställe. Vore jätteglad för bra förslag.
En variant som har slagit mig är att borra upp hålet underifrån för att den ska få plats. Men har inga borr med så stora dimensioner. Ytterst tveksamt hur man ens lyckas centrera ett sådan hål. Har inte tillgång till pelarborr som är att föredra vid sådan borrning. Och framför allt Vill egentligen inte borra i plinten.

någon som har erfarenhet av Heed Audio quasar , Rega Aria eller IFI Iphono eller något annat som man tycker är bra, kan tänka mig att köpa begagnat om det finns något bra.

Lysande! Det var ingen dålig sensommarinvestering. ASR Mini Basis står högt på min lista när det ska lyssnas på nytt RIAA, tillsammans med Lejonklous Slipsik (visserligen bara MM men ändock).Väldigt fin spelare! Nu kallar dom modellen för ”Planar” igen. 3:an är lite dyrare än nuvarande P3 och jag antar att kommande ”Planar 2” ska bli snäppet billigare än nuvarande P3. Funderar på att byta ut min Technics SL-DL1 och har möjlighet att köpa en Rega Planar 2 för 2000 kr, detta är modellen i svart med grön logga och den är nyligen servad med ny rem och locket ser fint ut. Är dessa spelare värd den pengen? Vad är det du är missnöjd med? Har själv en Planar 3 från mitten 80-talet, aldrig skruvad med och fungerar utmärkt. Byt PU och lyssna, kanske räcker det. Planar 3 har en rejäl glastalrik så ny sub-platta tror jag ger väldigt lite. RB-300 sitter på dyra spelare så den är nog det sista du behöver byta. Riaa beroende på vad du har idag såklart.Det tog mig tid att verkligen komma underfund med vilka fördelar som Regas PSU skulle kunna ha på uppspelningen. Men så slog det mig vid en jämförelse mellan Rega P2 och P3-24, timing fanns mer vid P3-24, men jag kopplade aldrig detta till PSU:n. Men med tanke på att strömmen matas via PSU:n så får motorn en exakt spänning, vilket återspeglas på plattans rotation – därav bättre timing: alla händelser landar på rätt adress i musiken. Undrar om en extern nätdel till RIAAT skulle kunna eleminera en del sus och störningar.Vad jag dock ogillar är att jag har massa störningar i el-nätet som mitt RIAA fångar upp. När nålen inte är nedsläppt kan jag höga volymen till medel, och vissa dagar hör jag ett intensivt smattrande och brusande läte från RIAAT. Jag undrar om HEEDs externa nätdel skulle kunna råda bot på detta problem.Rega skickade med en ”mall” att använda för att lättare få rätt vinkel på PUn någon som vet om denna finns att ladda ner? eller är det enklast att köpa en ny?Edit: Ändrade mig. Efter en dag med borrande och meckande har jag nu ökat dimensionen på hålet,och den nya muttern passar nu helt ok. Så nu är det bara få PU på plats och mekka in RIAAt så är uppgraderingen klar för denna gången.Yes, man kan inte säga att vinylen generellt låter bättre än cd. Men allt oftare slår min vinylrigg det digitala ljudet, även om jag har en finare dac. Tror det mest tar tid att hitta en kombination i vinylriggen som verkligen spelar bra. När man dock hittar en bra matchning så blir det svårare att spela Spotify eller FLAC.Många framhåller att byta ut subplattan i plast mot en bättre i metall som en rejäl uppgradering, vilket delvis stämmer men jag tycker fortfarande att ovanstående med korkmatta + VTA-justering skapar ett större mervärde.

Jag misstänker att min nuvarande pickup alt. nål har oxiderat under alla år den stått oanvänd.Så nästa steg är en ny Pickup. Har i en annan tråd fått tips om en Ortofon Quintet pickup. Och ju mer jag läst om den ju mer prisvärd verkar den.
Är väldigt nöjd just nu, framtida planer är att göra om kablaget ut från tonarmen till något trevligare så man får separat jordning och kanske en ny pickup längre fram men innan dess så ska jag nog investera i en enklare skivtvätt för att få skivorna att låta så bra som möjligt Men vilken man skall ha beror ju väldigt mycket på vilken tonarm man har. Den föreslagna från Michell går överhuvudtaget inte montera med en RB-300 arm. Själva vinylupplevelsen är dock trevligare på Regan eftersom här kan man lyfta bort locket och köra igång tallriken så man kan borsta skivan och sen lägga på armen manuellt på det spår man vill lyssna på, dessutom ser man ju den fina glastallriken snurra runt

Nästa semiuppgradering får bli en vit rem men först ska jag återuppleva min (numera snabbväxande) vinylsamling från A-Ö med den underbara vetskapen om att ljudet bara kommer bli bättre med (inspelnings)tiden

Spelaren är kopplad direkt till mitt försteg Rotel RC-980 som skickar signalen vidare till slutsteget RB-980 som i sin tur driver ett par B&W 683:or. Det låter väldigt bra i mina öron, kanske investerar i en riktigt phonoförsteg i framtiden men just nu är jag nöjd känns det som!

Skillnaden mellan Rega P3-24 och Rega P2 är timing! P3-24:n återger händelser i musiken mer exakt, och rytmiskt. Båda har en likvärdig detaljåtergivning, men P3:an har även bättre bas. Mär väl, jag har aldrig spelat dessa spelare mot varandra med likadana puppor monterade.
Men ju mer man läser ju mer fundersam blir man. RB-300 som sitter på min Planar 3 är minst 16 år gammal. Den tillhörde inte de dyrare när den köptes. Man tycker ju det borde finnas bättre grejer idag för ungefär samma pengar. Men det är då man stöter på grejen om hurvida det kanske är bättre att lägga pengarna på en eventuell ny spelare istället för att ”pimpa” den man redan har.

Jag har upptäckt en fin och förhållandevis billig uppgradering: att gå från Regas standard yllemattor till kork istället. Korkmattan är överlägsen eftersom den inte skapar statisk elektricitet och dämpar vibrationer bättre. Resultatet låter inte vänta på sig heller. Melodier och stämmor i bakgrunden kommer fram bättre, och så får basen mer snärt än tidigare och flyter inte ut. Basen är märkbart fastare.
Rega RP1 hade en OM5 puppa om jag inte minns fel, och P3.24 hade en Ortofon Blue, och skillnaderna var som ovan. Vad som förbluffade mig var att skillnaderna inte var större.

Hurvida en ny subplatter gör skillnad eller inte tvistar di lärde om men rent logiskt bör det finnas en viss inverkan även med den. Som skrivs är Planar 3ans skivtallrik av glas men den vilar ju ändå på subplattern. Rent spontant känns ju en av aluminium eller annan metall som ett bättre alternativ än en av plast. Jag har dock svårt att tro att det kommer höras någon magisk skillnad i ljudet.Jag har under åren hottat upp min P-24 i flera steg, så jag vet inte vad denna motsvarar idag: ny subplatta, korrigerad VTA, ny plint under spelaren, testa olika drivremmar.

Similar Posts