Passoa Malibu Drink

Brödig smak med inslag av honung, knäckebröd och citrus. Serveras vid 8-10°C till vegetariska rätter, till rätter av fisk eller kyckling eller som sällskapsdryck.

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker – noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.
Förutom att söka på recept och maträtter kan du kombinera sökord som lättlagat, snabblagat, en eller flera råvaror, tillfälle, tillagningsmetod, vegetariskt, vegan med mera.Under varje recept är du välkommen att sätta ett betyg i form av stjärnor. Är du inloggad på Facebook kan du dela receptet, lämna en kommentar eller en fråga – så svarar jag så snabbt jag kan. Tack för att du lämnar feedback – det uppskattas. Gör melonkuberna ca 2×2 cm. Kör ihop alltsammans i en mixer. Häll över en kupa god vaniljglass i coupeglas. Garnera med t.ex. glasskex och strö lite hackade nötter och mandel över. Här är det viktigt att både bär och frukter är mogna. Om t.ex. jordgubbarna är väldigt syrliga kan man söta lite med t.ex. sirap, honung eller florsocker. Muddla gurkan. Addera alla ingredienser förutom Ginger ale ingredienser och skaka med is. Häll upp i ett highballglas. Toppa med Ginger ale. Garnera med långa gurkstänger.Bygges över is i ett highballglas. Häll Smirnoff Blueberry Vodka, några färska blåbär och fyll upp med Sprite eller liknande. Garnera med en citrontwist.

Blanda citron och socker. Häll ingredienserna i en shaker. Skaka och fyll upp med soda. Servera i longdrink glas. Garnera med ett rött bär och en apelsinskiva.
Fyll med Pommac. Serveras med is i ett highball-glas. Garnera med ett par russin. Om allting fungerar som det ska så åker russinen hiss upp och ner i drinken. Därav namnet.Blanda halva mängden av vodkan, grädden och en banan samt Bols Blue i en mixer. Blanda andra halvan av vodkan och Bols Vanilla i en annan mixer. Häll i blandningarna i ett cocktailglas. Bols Blue-blandningen först och Bols Vanilla-blandningen ovanpå. Garnera med cacaopulver, gärna i form av en svan. Häll alla ingredienser, utom Sprite (eller 7up), i en shaker. Skaka och häll upp i ett stort välkylt cocktailglas. Toppa med Sprite. Garnera med färska blåbär. Häll kaffe, gin, Kahlúa och Mandarine Napoleon i ett vinglas. Toppa med lätt vispad grädde. Strö lite malt kaffe över grädden och garnera med en kvist citronmeliss.

Lägg en sockerbit i ett whiskyglas. Blöt den med Angostura bitter. Fyll med soda så att det täcker sockerbiten. Häll i bourbon och fyll på med is. Servera med en kaffesked i glaset.Muddla 3-4 stora limeklyftor med mynta, lite Angostura Bitters och lite sockerlag. Fyll upp med is, häll på 4 cl mörk rom, skaka snabbt och fyll upp med ginger ale. Skär grapefrukten i bitar och lägg dem samt myntabitarna i ett whiskyglas eller liknande. Fyll på med råsocker. Stöt frukten och sockret ett par gånger med en muddler. Fyll på med Star Ruby och fyll till sist upp glaset med krossad is. Skaka The Famous Grouse (whiskey), Bols Creme de Cacao, mjölk, grädde och chokladsås i en shaker. Häll upp i ett kylt cocktailglas och garnera med kumquats och/eller riven choklad.Fyll ett glas med is. häll på Martini bianco. Lägg till fyra klyftor lime (=en halv lime). Skär fem, sex skivor från en röd chili (tunna, max 2 mm) och addera. Rör om. Servera.

Häll gin, citronjuice och socker i en shaker. Skaka och servera i highballglas. Fyll upp med soda. Garneras med en citronskiva och ett rött cocktailbär.
Häll vodka i ett shotglas. Fyll på med ett par cl blåbärssoppa. Toppa med Pisang Ambon. Den kan också göras i highballglas, men då behövs det med blåbärssoppa.Skakas och serveras i highball-glas. Vill du få till ett maffigt skum på drinken och ta ner något av syran i grapefruktjuicen så tar du med en halv äggvita i shakern.

Skaka samtliga ingredienser tillsammans med is. Sila över i ett highballglas fyllt med is. Toppa med sodavatten och servera med två sugrör. Hittar du inte persikopuré i butiken? Kolla på barnmatshyllan. Där finns det garanterat.Klyfta limen i 4 lika stora klyftor, och lägg tillsammans med citronmeliss och 1-2 isbitar i ett highballglas. Stöt med en trästöt så att juicen släpper från limen och citronmelissen och isen blir lite ”tumlad”. Fyll på med sockerdricka och ev mer is. Garnera med lime och en kvist citronmeliss.

Lika delar av alla juicer. Toppa med lite sour och en lime skiva. Kan serveras med vanlig is eller krossad beroende på egen smak, och samma gäller om den skall vara skakad eller inte. Allt detta skall serveras i ett ölglas för att få den ”bästa” känslan.Bygg drinken i ett highballglas. Muddla chili med sockerlag, tillsätt lime och muddla ytterligare. Tillsätt Sourz Red Berry och Bols Vodka. Fyll på med krossad is. Toppa med Schweppes Russian. Rör runt, och garnera med chili.Muddla hallonen i en skaher. Tillsätt alla ingredienser utom fruktsoda. Skaka och häll upp i väl kylt highballglas. Fyll upp med fruktsoda. Garnera med limeskiva, hallon och citronmeliss.

Tillsätt en skvätt Worcestershiresås, Tabasco, salt och peppar i ett highballglas. häll sedan i resten av ingredienserna och rör försiktigt med en sellerikvist.
Häll ingredienserna i ett highballglas. Fyll upp med Sprite, is och en limeklyfta. Tillsätt sedan försiktigt lite Grenadine så att det sjunker till botten.Häll sockerlag och pressad limejuice i ett highball-glas. Mortla myntan i limeblandningen. Fyll på med Bacardi Apple, is och toppa med sodavatten. Garnera med mynta och äppelskivor.

Samtliga ingredienser skakas i shaker. Fyll upp i longdrink glas med mycket is. Garneras med limespiral, 1/4 ananasskiva, samt papayaklyfta. Svart sugrör.
Häll ingredienserna i en shaker. Skaka och häll upp i ett cocktailglas. Garnera med en skiva citron. Servera gärna kylskåpskall Grenadine och citronjuice.Häll försiktigt i ett shotglas i denna ordning: Mandarine Napoleon, Crème de Menthe och Irish Cream Liqueur, så att det skiktar sig. Irish Cream Liqueur kan vara svårt att hitta i Sverige. Ett alternativ är att försöka med Kahlúa blandat med lätt vispad grädde.

Bygges i ett highballglas med krossad is. Fyll sedan resten av glaset med lika delar fruktsoda och apelisnjuice. Servera med en limeskiva och ett leende!
Muddla mynta och lime. Tillsätt Xanté Poire au Cognac och sockerlag. Skaka och häll i ett longdrinkglas. Fyll upp med krossad is och toppa med soda. Garnera med en kvist färsk mynta.Bygg med is och apelsinjuice. Häll sedan i vodka, och sist Bols Blue. Bols Blue lägger sig på botten och bildar ett härligt grönfärgat skikt. Garnera med en skiva citron, alternativt apelsin.

Muddla blåbär, mynta och lime i ett rocksglas. Häll på Smirnoff Blueberry vodka. Fyll upp med krossad is. Rör om och toppa med sodavatten. Garnera med färska blåbär och en myntakvist.
Häll Captain Morgan Black Label och ananasjuice med lite sockerlag i en shaker. Skaka och häll upp i ett highballglas med mycket is. Dekorera med ananas.

Häll likörerna i ett värmetåligt vinglas. Fyll upp med varmt kaffe och rör om. Toppa med ett centimetertjockt lager vispad grädde. Pudra gärna över lite kakao.Krossa myntabladen tillsammans med sockerlagen i ett glas med krossad is. Häll i limejuice och Heering cherry likör. Toppa med soda och krossad is. Garnera med myntablad.

Skaka The Famous Grouse, päronpuré, passionsfruktsjuice och sourmix i en shaker. Häll upp i ett kylt cocktailglas och garnera med en bit färsk passionsfrukt.

Fyll glaset med mycket is. Häll i hallonlikör, gärna Stoli Razberi. Fyll på med lika delar äppeljuice och gingerale. Garnera med äppelskivor och hallon.
Bygges i ett higball-glas med is i botten. Fyll upp med apelsinjuice tills en ljusgrön färg fås, vilket borde tarva ca 20 cl juice. Garnera med en apelsinskiva.Häll ingredienserna i en shaker. Glassen får gärna ha apelsinsmak. Skaka och servera i ett highballglas. Toppa med colan. Garnera med en ananasskiva. Glöm inte sugröret! Mortla jordgubbarna i ett highballglas. Blanda alla ingredienser tillsammans med krossad is i en shaker och skaka. Toppa med sprite och dekorera med jordgubbe och sugrör. Lägg en näve hallon i ett drinkglas. Tillsätt Drambuie och citronjuice. Rör om och fyll på med krossad is. Toppa med sprite och garnera med hallon och citronklyfta.

Blanda Dooleys och kaffe i ett glas och häll chokladsåsen i botten på ett annat glas som tål värme. Fyll på med kaffe-Dooleys-blandningen. Toppa drinken med lättvispad grädde. Avsluta med att riva apelsinskal och choklad på toppen.
Skaka allt utom Campari med is i en shaker. Häll upp drinken i ett slingglas. Tillsätt krossad is och rör om. Fyll på med mer krossad is och toppa med Campari. Se hur den långsamt sjunker ned och blandas med övriga ingredienser.Fyll upp med päroncider. Om du använder en ofärgad blåbärslikör som t.ex. De Kuyper Blueberry kan du behöva lägga till en droppe grenadin för att få den rosaröda färgskiftningen.Häll Jameson, bananlikör, apelsinjuice och ovispad grädde i en shaker. Skaka om ordentligt och servera i ett cocktailglas. Garnera med en carambole- eller bananskiva.Muddla björnbär, hallon, lime och socker i ett tumblerglas, häll på The Famous Grouse (whiskey) och Bols Blackberry. Fyll på med krossad is och ”vänd” drinken med en lång sked. Garnera med björnbär och hallon.

Skaka spriten tillsammans med Citron sour i en shaker med krossad is. Häll över i ett highballglas med iskuber. Fyll upp med Ginger ale och garnera med en melonskiva.
Muddla chili och skaka alla inredienserna med is och 2 cl vatten. Häll upp i ett cocktailglas. Garnera med en liten bit grön chili. Toppa med sodavatten.Mortla citronskivorna med mynta och sockret i en shaker. Tillsätt sedan Jameson Irish Whiskey och färskpressad citron. Skaka och sila över krossad is i ett rocksglas. Garnera med en myntakvist. Använd alltid färskpressad juice, annars smakar det inte rätt

Häll samtliga ingridienser i en blender tillsammans med 1,5 dl krossad is. Kör blendern i 10-20 sekunder. Servera i ett kylt cocktail- eller vinglas. Garnera med en jordgubbe.
Fyll upp med lika delar tranbärsjuice och Rubicons passionsjuice. Blandas direkt i ett highballglas med mycket is. Garneras med en citronskiva och en limeskiva.Häll ingredienserna i ett highballglas, eller en shaker, fylld med is. Rör runt tills det drinken är ordentligt kall. Fyll upp i ett isat cocktailglas.

Häll ingredienserna i en shaker fylld med is. Skaka och sila upp i ett cocktailglas. Vill man kan man innan sockra glaskanten genom att gnida en citron eller en lime över kanten, och doppa i socker.Häll först upp sambucan i ett shotsglas. Droppa tabasco med hjälp av en sked så det blir ett tunt lager. Häll sedan försiktigt på tequilan på samma sätt. Sambucan och Tequilan måste vara rumstempererad.

Börja med att ringla kolasås inuti ett cocktailglas, eller coupeglas på fot. Kör ihop alla ingredienser i en mixer. Häll upp och garnera eventuellt med en klick vispad grädde. Strö över riven mörk choklad och strimlat apelsinskal. Servera med kex eller rån vid sidan.
Skär 3-4 mindre bitar av citron och grapefrukt (utan skalen). Lägg bitarna i ett whiskyglas, eller liknande.. Häll på råsocker och muddla. Fyll på med ginen och fyll till sist upp glaset med krossad is. Toppa med lite Sprite.Häll wiskey, cointreau, lite sour mix, is och pressad lime i en shaker och skaka. Fyll ett highballglas med is och lime klyftor, sila över och toppa med fuktsoda.

Häll sockerlag och pressad limejuice i ett highballglas. Mortla myntan i limeblandningen. Fyll på med ljus rom och is och toppa med sodavatten. Garnera rikligt med mynta.
Häll vodka och Passoâ i ett highballglas. Fyll upp med lika delar tranbärsjuice och Bitter lemon. Pressa en halv lime och lägg i ett par klyftor som dekoration.Häll ingredienserna i en shaker. Skaka väl och häll upp drinken i ett cocktailglas. Toppa med ett par stänk outspädd flädersaft. Garnera med en citron eller limeklyfta.

Köres i blender. Serveras i longdrinkglas med is. Kan också serveras ”frozen”. Garneras med klyfta mandarin, röda vinbär och citronmeliss. Istället för Sprite kan Noveau citron/lime användas.Fyll ett glas till 2/3 med krossad is. Häll därefter över cognac, passionsfruktjuice och sockerlag. Pressa ur saften från passionsfrukten och låt kärnorna följa med ner i glaset. Fyll upp med mousserande vin, gärna champagne. Dela och pressa apelsin och lime i en shaker. Lägg till passionsfruktens innehåll i shakern. Pressa i 1/4 citron. Tillsätt spriten. Skaka med krossad is. Sila över ett highballglas med is. Garnera med citronklyftor. Blanda vodka Kahlúa och Galliano i ett highballglas. Rör väl. Häll sedan hälften grädde och hälften mjölk tills glaset är fyllt till 3/4. Toppa med cola.Häll spritingredienserna i en shaker. Skaka och sila i ett highballglas. Fyll upp med lika delar fruktsoda och apelsinjuice. Släpp i några isbitar och häng en halv skiva citron på kanten.I ett högt glas på fot tillsättes farinsocker och whiskey (irländsk, t.ex. Jameson). Häll över hett, starkt bryggkaffe tills ca 1 cm återstår till glaskanten. Blanda tills sockret löses upp. Häll försiktigt den lätt vispade grädden över baksidan på en sked. Servera utan sugrör eller sked.Skaka Advocaat, Kahlúa, Frangelico och honung tillsammans med is. Sila ner i ett cocktailglas. Toppa med vispad grädde. Garnera med jordgubbar och/eller kakao.

Skaka The Famous Grouse, Bols Raspberry, tranbärsjuice och hallon i en shaker. Häll upp i ett highballglas med is och garnera med färska hallon och citronmeliss.
Häll ingredienserna i en shaker. Skaka och servera i ett highballglas fyllt med krossad is. Fyll upp med mjölk. Dekorera genom att strö kanel på toppen.

Similar Posts