Patagonia Herr Jacka

När du blir medlem får du ta del av fina rabatter från våra samarbetspartners. Dessutom får du Magasin Friluftsliv 4 gånger per år – alltid med tips och inspiration.

Fibrerna i syntetfyllning består oftast av polyester, en del producenter använder återvunnen polyester från PET-flaskor och uttjänta polyesterkläder. Det är antingen korta fibrer eller superlånga trådar som bildar ett trassel. Syftet är att skapa ett luftlager som liksom en termos värmer dig.
En fördel med polyesterfibrerna är att de inte binder fukt utan håller dig torr genom att släppa ut fukten som kommer från din kropp. En nackdel är att små, små plastpartiklar släpper när man tvättar materialet och hamnar i våra hav och sjöar. Tvätta därför inte din syntetjacka i onödan.

I dialogen om samhällsutvecklingen är vi en stark röst för friluftslivet, och i detta prioriterar vi särskilt allemansrätten, ökad livsglädje och folkhälsa, samt respekt för naturen.
Syntetfoder är människans försök att efterlikna dunet. Än så länge finns ingen syntetfiber som värmer lika bra som dun. Däremot är syntet mer hållbart, billigare, fukttåligt, bättre för allergiker och inga djur kommer till skada i produktionen.Vi erbjuder våra medlemmar tusentals roliga, trygga och lärorika äventyr och utbildningar – på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen – året runt, över hela landet och för alla.Den tunna dunjackan har blivit på modet igen och går att hitta i snart varje klädbutik i varierande prisklasser. Om det är en funktionell jacka producerad på ett ansvarsfullt sätt du är ute efter kan en värmejacka med syntetfyllning vara ett bättre val.Med en tillväxt långt över genomsnittet skiljer sig Patagonia från de flesta andra företag i klädbranschen. En tillväxt som kunnat ske mycket tack vare företagets tydliga och äkta engagemang, skriver Sensemakers Victoria Olausson i en analys för Dagens Miljö.

I UNEP:s granskning visade det sig också att PR utgör en viktig hörnsten i de här företagens marknadsföring. Man får mycket uppmärksamhet i media när handlingarna talar sitt eget tydliga språk. Det visar på en stark företagskultur och ett tydligt ledarskap, vilket pressen (och kunderna) älskar. Som exempel kan nämnas att annonsvärdet för det mediautrymme som Patagonia fick i Europa förra året uppgick till nästan tio gånger annonsbudgeten. UNEP fann också en större öppenhet bland dessa företag för alternativ marknadsföring som guerrillamarknadsföring eller word-of-mouth. Här är Patagonia inget undantag. Istället för att sätta sin tilltro till reklamfilmer verkar Patagonia genom ambassadörsnätverk. Man har knutit till sig profiler inom olika äventyrssporter. Personer som gjort sig kända inte bara för att vara duktiga utan också genom sin kärlek till naturen och sitt engagemang för miljön.
Patagonien är den sydligaste delen av Sydamerika och den begränsas i väster av Stilla havet, och öster av Atlanten och i norr av Pampas (gränsen är här obestämd, vanligen betraktas Rio Colorado och Bio-Bio som gräns).

Vegetationen är torftig och utgörs av kort gräs och magra buskväxter. Karakteristiska växtformer är Monttea aphylla och Plantago patagonica som är meterhöga buskar. Kaktéerna når sin sydliga gräns vid 50° sydlig bredd. Många resande har kallat det patagoniska höglandet för öken. Endast i floddalarna är vegetationen rikare. Mot väster, där i bergens närhet nederbörden är större övergår stäpp- eller ökenområdet i ett saftigt ängsland, med gles trädvegetation. Både i Anderna och södra Patagonien kan man träffa på en antarktisk flora.
Vattendelaren mellan Stilla havet och Atlanten följer inte överallt Andernas högsta partier, utan ligger på flera ställen öster om den, så att några floder bryter sig fram genom bergen mot Stilla havet. Det ser ut, som om vattendelaren alltjämt förskjuts åt öster, genom att sjöar, som i historisk tid haft sitt avlopp åt öster, nu har sitt avlopp åt väster. Detta anses bero på den västra sidans stora nederbörd och brantare lutning. Det får till följd att floderna till Stilla havet genom sitt våldsammare lopp eroderar sina bäddar mycket hastigare än de floder som rinner åt öster och därigenom skär sig igenom bergen och så småningom kommer att avvattna områden, vilkas vattendrag förr flutit åt öster.Patagonien hade under tertiär- och den äldre kvartärtiden en rik fauna, delvis av egendomliga och jättestora former, vilka alla syns ha tillintetgjorts under istiden. Den nuvarande faunan är däremot fattig. Karakteristiska för landets fauna är bland däggdjuren guanakon, puman, maran (Dolichotis patagonica), vildkatten, rävar (flera arter), skunkarten Conepatus humboldtii, sydlig flodutter (Lontra provocax) och flera gnagare. Bland de mycket talrikare fåglarna finns nanduarten Rhea darwini, flamingor, kondoren, en trast (Mimus patagonicus), en långstjärtad grön papegojart (Conurus cyanolysius), en kolibri (Patagona gigas) och många vattenfåglar, i synnerhet havsfåglar vid södra kusten. Däremot är Patagonien rätt fattigt på fiskar, amfibier, kräldjur och insekter. Temperaturen avtar från norr mot söder. På sommaren ligger Patagonien mellan isotermerna för 22 °C och 9 °C, på hösten och våren mellan 15 °C och 5 °C, på vintern mellan 9 °C och 0 °C. Årsmedeltemperaturen är i Bahia Blanca 15,3 °C, i Viedma (vid Rio Negro) 14,5 °C, i Rawson (vid Rio Chubut) 13,9 °C och i Punta Arenas vid Magellans sund 6,3 °C. Den varmaste månaden är januari och den kallaste juli. Nederbörden är ringa. Hela platålandet har bara 400 mm om året, kusten något mera (Bahia Blanca 490, Viedma 409, Rawson 317, Punta Arenas 400). Snö faller sällan vid kusten men är däremot rätt vanlig vid Andernas fot, där även regnmängden är större än i övriga delar av landet. Vid Andernas fot ligger en rad stora sjöar, bl. a. Lago Nahuel Huapi, Lago Buenos Aires, Lago O’Higgins, Lago Viedma och Lago Argentino. Från bergen flyter mot öster gränsfloden Colorado samt floderna Río Negro, Chubut, Deseado, Chico och Coig. Några floder slutar i avloppslösa saltsjöar.Patagoniens areal beräknas till 850 000 kvadratkilometer, varav 730 000 kvadratkilometer ligger i Argentina och 120 000 kvadratkilometer i Chile. Den östra kusten har några svagt inskärande bukter, Golfo San Matias, Golfo San Jorge och Bahia Grande. Den består av 100 till 150 meter höga klippor av sandsten i nästan horisontella lager. De är täckta av yngre skikt och överst av istidsavlagringar som är 6 till 9 meter tjocka. I det inre är Patagonien en högplatå, som sakta sluttar mot kusten. Dess medelhöjd är 400 till 500 meter.

Patagoniens fasta berggrund anses vara urberget där granit, gnejs och glimmerskiffer här och där kommer upp i dagen. De äldsta bekanta sedimenten, mörka hårda skiffrar och sandsten, lera och konglomerat, tillhör juran och kritan. Tertiära lager samt i synnerhet i södra och västra Patagonien basalt och överst istidsbildningar är de förhärskande geologiska formationerna.Det finns många olika kroppsformer. Kvinnor med en större rumpa har ofta en smal midja. Tjejer med vackra långa ben kan ha en liten mage. Vi har några tips för er som tillhör den andra typen.

Vad är tunn jacka?
Tunn dunjacka eller lättviktsjacka? När jackan är stoppad med dun går den ofta under namnent en tunn dunjacka, är den inte stoppad med dun bör den med all rätt inte kallas dunjacka och har därför fått namnet lättviktsjacka och är då ofta stoppan med någon form av polyester.
Women’s Tres 3-In-1 Parka från Patagonia är en vatten- och vindtät ”3-in-1”-jacka i tvålagerssystem för dam. Skapad för de mest blöta och kalla väderförhållanden och isolerad med 700-fyllningseffekt av 100% återvunnen dun. För att skydda huvudet så finns en avtagbar huva med knäppning. Utrustade med fickor för att värma händerna samt en inre säkerhetsficka.Som medlem i vår kundklubb får du poäng på allt du handlar hos oss, poäng som i din personliga poängbank kan omvandlas till trevliga erbjudanden. Har du handlat hos oss tidigare har du redan ett konto hos oss och du kan då använda samma inloggningsuppgifter för att gå med i kundklubben. I så fall kan du istället klicka på ”Logga in” längst ner på denna sida.

Men’s Granite Crest Jacket från Patagonia är en 3-lagers skaljacka för herr. Den vattentäta jackan är idealisk för rörelse hela dagen under våta förhållanden. Den är utformad för att vara både högpresterande och ansvarsfullt tillverkad med NetPlus® 100% återvunnen nylonripstop, tillverkad av återvunna fiskenät för att minska plastföroreningar i havet.Women’s Down Sweater från Patagonia är en klassisk dunjacka för dam som värmer dig under årets kallare månader. Jackan är mycket lätt och enkel att packa med sig. Huvudmaterialet är 100% återvunnet postkonsument nylon tillverkat av återvunna fiskenät för att minska plastföroreningar i havet.

Vad betyder Patagonien?
Patagonien är den sydligaste delen av Sydamerika och den begränsas i väster av Stilla havet, och öster av Atlanten och i norr av Pampas (gränsen är här obestämd, vanligen betraktas Rio Colorado och Bio-Bio som gräns).
Women’s Down Sweater Hoody från Patagonia är en klassisk dunjacka för dam som värmer dig under årets kallare månader. Jackan är mycket lätt och enkel att packa med sig. Huvudmaterialet är 100% återvunnet postkonsument nylon tillverkat av återvunna fiskenät för att minska plastföroreningar i havet.Women’s Nano Puff Jacket från Patagonia är en lätt men värmande mellanlagersjacka för dam som är vindtät och vattenavstötande vilket gör att jackan kan användas för sig själv eller som ett värmande lager under en skaljacka. Nano Puff Jacket stuvas enkelt undan i sin egen innerficka och passar perfekt att ta med på vandringen eller skidturen.Men’s Tres 3-in-1 Parka från Patagonia är en mångsidig jacka för herr som erbjuder tre olika möjligheter. Använd skaljackan vid regn, lägg till zip-outjackan om det blir kallt och vått eller använd bara fodret när det är varmt. Det slitstarka 2-lagers H2No® Performance Standard-skalet har en DWR finish och en vattentät andningsbarriär som ger skydd på bergsnivå. Men’s Nano Puff Jacket från Patagonia är en förstärkningsjacka för herrar som står emot vind och håller värmen även när den är blöt. Nano Puff Jacket har två utvändiga handfickor och en bröstficka på insidan som även fungerar som en förvaringspåse med en ögla för karbinhake. Women’s Jackson Glacier Jacket från Patagonia är en varm jacka som är vind- och väderbeständig och utrustad med 2-lager, isolerat med 100% återvunnet dun. Jackan har även en isolerande huva med dolda justeringssnören för skyddande värme under kraftiga vindar.Men’s Silent Down Parka från Patagonia är en dunfodrad parkas för herr. Jackan är vindtät, vattenresistent och tillverkad med 100% återvunnet dun. Silent Down Parka är både bluesign-godkänd® och Fair Trade-certifierad™ sydd.Men’s Torrentshell 3L Jacket från Patagonia är en 3-lagers skaljacka för herr. Jackan använder H2No® Performance Standard-teknik och har en PFC-fri DWR-finish för exceptionell vattentät prestanda med hög andningsförmåga under hela dagen. Torrentshell 3L Jacket är slitstark och dessutom Fair Trade Certifierad™.

Men’s Baggies Jacket från Patagonia är en övergångsjacka för herr som ger skydd mot vind och lätt fukt. Jackan är tillverkad av återvunna fiskenät, har en PFC-fri DWR-finish som skyddar mot fukt och är dessutom Fair Trade Certifierad. Dess elastiska armar och fåll stänger ut sval luft och fukt.
Men’s Down Sweater från Patagonia är en klassisk dunjacka för herr som värmer dig under årets kallare månader. Jackan är mycket lätt och enkel att packa med sig. Huvudmaterialet är 100% återvunnet postkonsument nylon tillverkat av återvunna fiskenät för att minska plastföroreningar i havet.Women’s Torrentshell 3L Jacket från Patagonia är en skaljacka för dam tillverkad i ett 3-lagers vattentätt H2No® Performance Standard material. Det vattentäta materialet ger en hög komfort, prestanda och god andningsförmåga.Women’s Granite Crest Jacket från Patagonia är en skaljacka för dam. Jackan är konstruerad i ett 3-lagers tyg i nylon från återvunna fiskenät. Den vattentäta jackan har en PFC-fri DWR-finish, ventilationsdragkedjor i armhålorna och har en justerbar huva och fåll. Women’s Granite Crest Jacket är Fair Trade Certifierad™.Här kan du logga in för att se alla ordar du gjort på Outnorth, följa status, ändra dina adressuppgifter och registrera/avregistrera dig för vårt nyhetsbrev. Använd samma e-postadress du angav när du handlade. Saknar du ditt lösenord så kan du använda ”glömt lösenord”-funktionen. Observera att alla som har handlat hos Outnorth har ett konto men att det går bra att handla hos Outnorth utan att hålla reda på sina kontouppgifter.

Gäller ej produkter märkta ”Exkluderad vara”. Dras från rekommenderat pris och kan inte kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Gäller t.o.m. 3/7-2023.Gäller ej produkter märkta ”Exkluderad vara”. Dras från rekommenderat pris och kan inte kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Giltig t.o.m. 3/7-23.

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research – till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.

Patagonia har skapat flera funktionella jackor som passar till olika ändamål och aktiviteter. För dig som letar efter en ny jacka är det både en fördel och en nackdel. Fördelen är att du kan hitta en klockren jacka som har allt du behöver plus att den dessutom är snygg. Nackdelen är att du har så många olika passande jackor att välja mellan, valet kan snabbt bli tufft. Vi har samlat olika jacktyper, exempelvis:
Patagonia tillverkar sina plagg för den som älskar att vara ute, antingen högt upp bland bergen, mitt inne i de djupaste skogarna, på glid nerför skidbackarna eller med vinden i håret och humöret på topp. Det är inte bara klädesplaggen som utmärker företaget, de har under många år tillverkat sina produkter på ett hållbart och miljövänligt sätt. Dessutom ger företaget stora bidrag till grupper och organisationer som arbetar med miljön. Vi på Addnature är stolta över att kunna erbjuda Patagonia jackor. Naturligtvis erbjuder vi även jackor från många andra företag och varumärken. Kolla igenom vårt stora sortiment och hitta en jacka som passar just dig.Patagonia är ett varumärke som är välkänt inom friluftsentusiasterna. De tillverkar olika typer av friluftskläder, från badshorts, linnen, klänningar och kjolar till byxor, t-shirts, tjocktröjor och ett flertal olika typer av jackor. Just jackorna brukar vara väldigt uppskattade då de inte bara är snygga och väldesignade utan även varma, sköna och fyllda med flera smarta funktioner och praktiska egenskaper. Du kan hitta många Patagonia jackor här på denna sidan, vi har gjort vårt bästa för att du ska kunna hitta en jacka som passar just dig och dina behov.

Produktion: vadderingen är tillverkad i USA medan yttertyget är tillverkat i Japan. Den slutliga sömnaden har skett i Vietnam. Sömnadsfabriken är Fairtrade-certifierad vilket innebär att Patagonia betalar en premie för varje plagg som tillverkas. En demokratiskt vald Fairtrade-kommitté avgör sedan på vilket sätt premierna ska användas. T.ex. kan pengarna användas för investeringar i lokala samhällsprojekt eller som en extra bonus till arbetarna.Patagonia är det legendariska klädmärket från Kalifornien som har tillverkat hållbara och slitstarka jackor sedan 1979. Företaget grundades av Yvon Chouinard, som hämtade inspiration från det krävande klimatet i Patagonien, som ligger i den sydligaste delen av Sydamerika. Genom mycket funktionella och smarta lösningar lyckades Patagonia tillverka jackor för extrema förhållanden. Det är en grundidé som fortfarande finns kvar, även om de nu fokuserar på andra områden också. I dag tillverkar de mångsidiga kläder som passar för allt från att bestiga berg, snowboarding och även vardagliga aktiviteter.

Produktion: Plagget är tillverkat i Vietnam. Den aktuella sömnadsfabriken är Fairtrade-certifierad och Patagonia betalar en premie för varje plagg som tillverkas. En demokratiskt vald Fairtrade-kommitté avgör sedan på vilket sätt premierna ska användas. T.ex. kan pengarna användas för investeringar i lokala samhällsprojekt eller som en extra bonus till arbetarna.
Material: Huvudtyget består till 100% av polyester (varav 87% är återvunnen). Tyget är slitstarkt genom ripstop och DWR-behandlingen är fri från miljöskadliga fluorkarboner.

Material: Yttertyg tillverkat av NetPlus vilket innebär 100% återvunnen nylon från fiskenät. Yttertyget har en fluorkarbonfri behandling som gör det smuts- och vattenavvisande. Fodertyg (lining) i mesh av 100% återvunnen polyester.
Down Sweater Vest är en uppdaterad version (hösten 2022) av ett klassiskt plagg från Patagonia. I den nya versionen har tyg som till 100% består av NetPlus® återvunna fiskenät. Patagonia har varit med och supportat Bureo sedan starten. Bureo är de som tagit fram NetPlus®.

Inspirerad av Patagonias historia men med sikte på framtiden. Så kan man beskriva anoraken Isthmus. Detta är en vindjacka för vardagsbruk som tål lätt nederbörd och en hel del vind.
Material: Bluesign-certifierat tyg där yttertyget består av återvunnen nylon (ECONYL®). I kombination med ett membran och fodertyg skapas de tre lagren (3L). Patagonia använder en DWR-behandling som gör produkter vatten och smutsavvisande. De har gått från långkedjade C8 fluorkarboner till den kortkedjade C6-varianten. Man nöjer sig dock inte med detta då även C6 har negativ miljöpåverkan. Stora investeringar görs för närvarande för att få fram tekniskt fullgoda alternativ utan den negativa miljöpåverkan som kommer med användandet av fluorkarboner. Användandet av DWR-behandling som inte är fri från fluorkarboner ger minuspoäng i Vindpinads utvärdering.

Material: 100% återvunnen nylon. Patagonia använder en DWR-behandling som gör produkter vatten och smutsavvisande. De har gått från långkedjade C8 fluorkarboner till den kortkedjade C6-varianten. Man nöjer sig dock inte med detta då även C6 har negativ miljöpåverkan. Stora investeringar görs för närvarande för att få fram tekniskt fullgoda alternativ utan den negativa miljöpåverkan som kommer med användandet av fluorkarboner. Användandet av DWR-behandling som inte är fri från fluorkarboner ger minuspoäng i Vindpinads utvärdering.
Material: Vattentätt 3-lagerstyg med ventilerande membran. Yttertyget är tillverkat av NetPlus® vilket innebär 100% återvunnen nylon från fiskenät. Det har en fluorkarbonfri DWR-behandling som gör det smuts- och vattenavvisande. Konstruktionen består därtill av ett vattentätt membran och ett smidigt fodertyg.Nano-Air Vest är en sportig väst i ett stretchigt material som ger maximal rörelsefrihet. Två handfickor med dragkedja och en snyggt placerad bröstficka för att exempelvis förvara en mobiltelefon.

Produktion: Huvudtyg och vaddering är båda tillverkade i Japan. Sedan har jackan blivit sydd till en färdig produkt vid en Fairtrade-certifierad sömnadsenhet Vietnam.
Konstruktionen är gjord för att ge dig optimal rörelsefrihet och jackan fungerar utmärkt för både skidalpinism, klättring och andra aktiviteter på och kring berget.Produktion: Yttertyg och fodertyg är tillverkat i Japan medan sömnaden till färdigt plagg har skett vid en Fairtrade-certifierad produktionsanläggning i Vietnam.

Trelagers skaljacka som är både vind- och vattentät enligt Patagonias s.k H2NO Performance Standard. Jackan kommer skydda dig även vid sämsta tänkbara väder.Varm, vindtät, vattenavstötande och väldigt lätt. Sannerligen bra egenskaper för ett multifunktionellt plagg som Nano Puff Vest. Använder man västen som mellanlaget glider den glatta ytan lätt mot ytterplagget. De elastiska muddarna nertill och vid ärmsluten göra att vinden hålls ute. Västen kan också packas ihop i sin egen ficka och tar därmed väldigt lite plats i t.ex. en ryggsäck.

Vad är varmast polyester eller dun?
Syntetfoder är människans försök att efterlikna dunet. Än så länge finns ingen syntetfiber som värmer lika bra som dun. Däremot är syntet mer hållbart, billigare, fukttåligt, bättre för allergiker och inga djur kommer till skada i produktionen.
En vardagsjacka i tidlös design som ger skydd mot vind och även lättare nederbörd. Tillverkad av NetPlus® 100 % återvunnen polyamid/nylon från fiskenät vilket minskar risken att näten hamnar i havet och förstör för djur och växter.Western-inspirerat ok, metallknappar i fronten, dragsko för att justera huvan, handvärmarfickor på utsida och innerficka med dragkedja. Allt du behöver en kylig dag helt enkelt.

Nano-Air Jacket är en sportig och stretchig jacka som funkar kanon som både yttersta lager eller som mellanlager beroende på aktivitet och temperatur. Det stretchiga tyget andas bra samtidigt som det ger maximal rörelsefrihet. Det isolerande lagret är bra på att släppa ut överskottsvärme så att du inte blir för varm när intensiteten ökar.Material: Yttertyg av 100% ekologisk bomull. Fodertyg av 100% återvunnen polyester. Isoleringsmaterial (60 g Thermogreen®) av 100% återvunnen polyester. Down Sweater Hoody är en uppdaterad version (hösten 2022) av ett klassiskt plagg från Patagonia. I den nya versionen har tyg som till 100% består av NetPlus® återvunna fiskenät. Patagonia har varit med och supportat Bureo sedan starten. Bureo är de som tagit fram NetPlus®. Designad för att ge en kontrollerad värme där det behövs och samtidigt ha maximal andningsförmåga under aktivitet, även i kallt väder. Jackan är vadderad i frontpanelerna och i ärmarna. Vadderingen kallas PlumaFill (100% återvunnen polyester) och är framtaget för att replikera strukturen som dun har. Samtidigt har det polyesterns förmåga att fungera även om det blir fuktigt.Produktion: Råvaran till tyget kommer primärt från Chile. Tyget är sedan tillverkat i Japan och den slutliga, Fairtrade-certifierade, sömnaden är gjord i Vietnam. Hel dragkedja i fronten och bröstficka med dragkedja. Fickan kan också användas som förvaringspåse till jackan vilket gör att den tar minimalt med utrymme i en packning eller om du vill hålla den i handen när du tagit av dig jackan under trailturen. Patagonia använder en DWR-behandling som gör produkter vatten och smutsavvisande. De har gått från långkedjade C8 fluorkarboner till den kortkedjade C6-varianten. Man nöjer sig dock inte med detta då även C6 har negativ miljöpåverkan. Stora investeringar görs för närvarande för att få fram tekniskt fullgoda alternativ utan den negativa miljöpåverkan som kommer med användandet av fluorkarboner. Användandet av DWR-behandling som inte är fri från fluorkarboner ger minuspoäng i Vindpinads utvärdering.

Var kan man köpa Patagonia?
Vi på Widforss.se kan stolt presentera ett stort utbud av Patagonia i vårt sortiment. Vi har kläder och accessoarer från Patagonia barn, dam och herr.
Down Sweater är en uppdaterad version (hösten 2022) av ett klassiskt plagg från Patagonia. I den nya versionen har tyg som till 100% består av NetPlus® återvunna fiskenät. Patagonia har varit med och supportat Bureo sedan starten. Bureo är de som tagit fram NetPlus®.Houdini Snap-T är en ultralätt pullover / vindjacka med vattenavvisande DWR-behandling. Tyget är gjort av 100% återvunnen nylon med ripstop-funktion som gör den slittålig trots den lätta vikten. Jackan stängs med knappar upptill och avsaknaden av dragkedja gör att den är väldigt lätt att packa ihop. En bröstficka som stängs med en knapp och två handfickor som stängs med dragkedja. I den vänstra göms ytterligare en liten ficka i vilken man kan packa in hela jackan. Se video för samtliga funktioner.

Vilken jacka ska man ha i vinter?
Ytterjacka: Täckjacka och dunjacka Även en täckjacka kan fodras med dun, men det finns alternativ med teknisk dun, ett syntetiskt motsvarande material. Det är ett billigare alternativ och inte lika varmt förstås, men det är lättare att ta hand om och värmer bra på kalla dagar, säger Patrick.
Material: Yttertyg tillverkat av 100% återvunnen nylon. Yttertyget har en fluorkarbonfri behandling som gör det smuts- och vattenavvisande. Fodertyg (lining) i mesh av 100% återvunnen polyester.

Produktion: Jackans tyger är tillverkade i Japan medan sömnaden till färdigt plagg har skett i Vietnam. Sömnadsfabriken är Fairtrade-certifierad vilket betyder att Patagonia betalar en premie för varje plagg som tillverkas. En demokratiskt vald Fairtrade-kommitté avgör sedan på vilket sätt premierna ska användas. T.ex. kan pengarna användas för investeringar i lokala samhällsprojekt eller som en extra bonus till arbetarna.
En dunjacka där du får mycket ”bang for the buck”. Utmärkt som förstärkningsplagg över eller under en skaljacka men den funkar också perfekt som ytterplagg på egen hand. Låt väder och temperatur styra vart i lager-på-lager-systemet jackan hamnar.Ryggen och tyget under armarna är däremot inte isolerat. Där är det istället fokus på maximal ventilation. Yttertyget är DWR-behandlat för att vara vatten och smutsavvisande.

Torrentshell 3L Jacket är en trelagers skal-/regnjacka som tål riktigt busväder. Samtidigt andas materialet så att du inte ska bli blöt av kondens. Torrentshell-jackan har funnits länge i Patagonias sortiment men den har nyligen uppdaterats med en rad olika funktioner, material och egenskaper. Dragkedjan framtill har dubbla storm flaps för att hålla fukten ute. Huva som kan justeras i två dimensioner. Sidofickor på båda sidor där det också finns en dold ficka på vänster sida i vilken man kan packa in hela jackan. Se produktvideo för fler funktioner.
Isthmus är förövrigt det engelska ordet för en smal landtunga som förbinder två större landmassor. Jackan får här symbolisera landtungan mellan det historiska och framtiden.Varm, vindtät, vattenavstötande och väldigt lätt. Sannerligen bra egenskaper för ett multifunktionellt plagg som Nano Puff Vest. Använder man västen som mellanlager glider den glatta ytan lätt mot ytterplagget. De elastiska muddarna nertill och vid ärmsluten göra att vinden hålls ute. Västen kan också packas ihop i sin egen ficka och tar därmed väldigt lite plats i t.ex. en ryggsäck.

Produktion: Tyget är tillverkat i Sydkorea medan sömnaden är gjord i Vietnam. Den aktuella sömnadsfabriken är Fairtrade-certifierad och Patagonia betalar en premie för varje plagg som tillverkas. En demokratiskt vald Fairtrade-kommitté avgör sedan på vilket sätt premierna ska användas. T.ex. kan pengarna användas för investeringar i lokala samhällsprojekt eller som en extra bonus till arbetarna.
En hoody där du får mycket ”bang for the buck”. Utmärkt som förstärkningsplagg över eller under en skaljacka men den funkar också perfekt som ytterplagg på egen hand. Låt väder och temperatur styra vart i lager-på-lager-systemet jackan hamnar.En dunväst är ett otroligt användbart plagg. Utmärkt som förstärkningsplagg under en skaljacka men den funkar också perfekt som ytterplagg över exempelvis en tröja eller skjorta. Låt väder och temperatur styra vart i lager-på-lager-systemet västen hamnar.

Alpine Downlab är ett experiment i att utforska möjligheterna med naturens lättaste, mest packbara isolering. AlpLight-dunjackan med 800-fill-power använder NetPlus®, ett 100 % återvunnet nylontyg tillverkat av återvunna fiskenät för att hjälpa till att minska mängden plastföroreningar i haven.Material: Yttertyg och fodertyg är till 100% gjort av materialet NetPlus® vilket i sin tur består av uttjänta och därefter återvunna fiskenät. Tyget är behandlat för att göra det vatten- och smutsavvisande. Behandlingen är fri från s.k fluorkarboner.Patagonia är ett varumärke som lägger stor vikt vid att deras tillverkning ska ha så liten miljöpåverkan som möjligt och de engagerar sig i olika initiativ för en bättre miljö. Ett av dessa initiativ är projektet, 1% for the planet, som innebär att Patagonia skänker minst en procent av sin försäljning till förmån för miljön.

Hur ska man klä sig om man har stor mage?
En A-linjeformad klänning, vars midja är hög, gör mirakel för figuren eftersom magen försvinner under den lösa kjoldelen. Även klänningar med empireskärning är perfekta – de framhäver din överkropp och gör att du ser längre ut. Den vida kjolen döljer en liten putmage. Framhäv dina ben!
Varumärket Patagonia grundades i Kalifornien år 1973 av klättraren och ikonen Yvon Chouinard. Idag är det ett världskänt företag som designar och producerar produkter av hög kvalité avsedda för friluftsliv. Patagonia värnar om hållbarhet, engagerar sig i miljöfrågor och har ett stort fokus på att minska sitt ekologiska avtryck.På Hardloop anser vi att livet ska levas utomhus. Oavsett om du är nybörjare eller toppidrottare delar vi sedan 2015 med dig vår passion för högkvalitativ friluftsutrustning, men också hur vi upplever världen.

Patagonia är ett omtyckt varumärke som erbjuder funktionella kläder för ett aktivt friluftsliv, men den stilrena designen gör att de passar minst lika bra till vardags. På Tradera samlas annonser med begagnade jackor från Patagonia som ger andra möjlighet att köpa dem till ett bättre pris second hand.Puffers, som i huvudsak är detsamma som pufferjackor, är också aktuella vinterjackor. Puffers i ljusa färger kan ha en sportig känsla och ge en cool look i kombination med en hoodie, lediga jeans och boots, avslutar Patrick.

– En dunjacka har fått sitt ursprungliga namn från materialet som den är fodrad med, alltså dun. Även en täckjacka kan fodras med dun, men det finns alternativ med teknisk dun, ett syntetiskt motsvarande material. Det är ett billigare alternativ och inte lika varmt förstås, men det är lättare att ta hand om och värmer bra på kalla dagar, säger Patrick.
Vinterns ytterjacka ska hålla dig varm när temperaturen sjunker, skydda dig och vara smickrande på samma gång, men hur kan man undvika att se ut som en Michelingubbe?– Det finns många varianter vad det gäller längd, färg och modell – allt efter tycke och smak. Vissa gillar att ha rocken åtsittande, andra vill ha den oversized, vilket ger ett helt olika intryck. Jag är ett fan av att ha en lite längre rock, ner till knäna, det är också praktiskt då det inte blåser in så mycket på benen. När det är dags att ge sig ut på vandring kan det ibland vara klurigt att veta hur mycket och vad en ska ta på sig, oavsett om det handlar om en dagsvandring eller flerdagarstur. Vi hjälper dig! Ta en promenad på morgonkvisten och få en riktigt bra start på dagen, rensa huvudet hem efter en hektisk dag på jobbet eller koppla av innan läggdags med ett par kilometer frisk luft. När sommar blir höst eller vinter blir vår är lättviktsjackan den optimala jackan för promenader. Den är smidig och varm och samtidigt både vindtät och vattentät. Med eller utan luva, praktiska fickor och schyssta funktioner.

Vilken jacka ska jag ha?
Jackans längd Beroende på din stil och ditt behov av värme är även längden bra att hålla koll på. En generell princip man kan tänka på är att ju längre jacka desto mer värme. Givetvis stämmer inte det om du jämför en tunn jacka som sträcker sig till knäna med en kortare dunjacka.
Hos oss finns lättviktsjackor och tunna dunjackor till dam, herr och barn. Modellerna påminner mycket om varandra och har en stilren siluett oavsett vem du ska köpa jacka till. Oavset om du ska köpa en tunn dunjacka tll dam, barn eller herr kan du göra det hos oss på Intersport. På Intersport har vi ett brett utbud av jackor från flera av de stora märkena, dunjackor från Nike, Peak Performance, 8848, adidas och McKinley med flera.De senaste åren har lättviktsjackan blivit allt mer vedertagen för en större publik, den används av de flesta. Allt från småbarnsföräldrar och på lekplatserna till de citychica och i de mer sofistikerade områdena i storstäderna.

Är Patagonia svenskt?
Patagonia är ett amerikanskt företag som tillverkar kläder för utomhussporter. Idag är företaget en relativt stor koncern med 1 300 anställda vars produkter säljs i ett 30-tal länder runt om i världen.
Att plocka fram vinterkappan eller köpa en ny rock inger en viss känsla. Att känna de ilande vindarna innanför kragen eller genom knapphålen inger en annan, betydligt mindre trevlig, känsla. Det bästa tipset för att hålla värmen i vinter samtidigt som man behåller stilen i kappa och rock är att bära en lättviktsjacka under. Dunjackan är tunn och är därför smidig att bära under. Det är även vanligt att hösten och vintern erbjuder riktigt kyliga morgnar och att det sedan blir mer ljummet under dagen. Då är det inte svårare än att bära dunjackan under kappan på morgonen och sedan placera den i väskan under dagen och eftermiddagen.

Användningsområdena är obegränsade och det är bara kreativiteten som sätter stop för hur, var och när den kan plockas fram. Nedan har vi listat fem tillfällen när dunjackan är den optimala jackan. Lättviktsjackan fungerar riktigt bra i sig självt som vardagsjacka så länge vädret tillåter. Från tidig vår och under stora delar av hösten innan kylan tar över. Tidigare har den tunna dunjackan som vardagsjacka främst varit förekommande för hurtbullarna med en sportig klädstil. Aktiva personer som på olika sätt använder jackan främst för dess funktionaliteter. Vi har tagit hjälp av våra medlemmar i Club Intersport att ge sina bästa tips på matlagning utomhus. Här är 100 tips på matlagning utomhus allt från lättlagat och enkelt till mer tidskrävande och avancerad, och allt däremellan.Många upplever kläder i skidbacken som en svår nöt att knäcka. Man vill känna sig nätt och smidig och samtidigt snygg och kunna behålla sin stil. Man vill heller inte vara för varm eller uppleva att det blåser igenom när man kommer upp i fart. Att frysa i skidbacken har vi alla gjort någon gång och det är inget man gärna upplever om man inte måste. Lättviktsjackan är perfekt att ha under en skidjacka eller skaljacka de dagar de är lite kallare på toppen. Den är dessutom smidig att packa ner i ryggsäcken om det framåt eftermiddagen skulle bli vindstilla eller om solen tittar fram och värmer upp.

Det är dags att börja fundera på vilken som blir årets jacka. För att göra det lite enklare för dig att välja rätt har vi testat flera av säsongens damjackor.
På Intersport har vi testat årets tält från McKinley för att ge dig en guide i att hitta rätt tält. Allt för att ni ska hitta rätt storlek, rätt vikt på tältet och en modell anpassade för det du ska hitta på.

När jackan är stoppad med dun går den ofta under namnent en tunn dunjacka, är den inte stoppad med dun bör den med all rätt inte kallas dunjacka och har därför fått namnet lättviktsjacka och är då ofta stoppan med någon form av polyester. Men vad är egentligen skillnaden? Med dun i blir jackan varmare och lättare än om det är polyester i samtidigt som den med polyester oftast är en billigare jacka och kan av etiska skäl avgöra för vissa. För en tid sedan var skillnaden större, allt fler dunliknande polyesteralternativ har kommit och det är inte alltid helt enkelt att känna skillnaden.
Bäst i test friluftsbyxor utifrån dina aktiviteter – Vi guidar dig rätt i jakten på den bästa friluftsbyxan för vandring, outdoorliv och andra aktiviteter.

Det är dags att köpa ny jacka, men vad ska man egentligen välja? Vi har testat flera av säsongens herrjackor för att ge dig bättre koll och göra det enklare för dig att hitta rätt.Att dunjackan är så smidig att packa ner har också gjort den till en riktig favorit för globetrottern och familjer som reser. Reser du på vintern behöver du jackan både till flygplatsen och definitivt hem när du vant dig vid de varma gradantalen. Vissa årstider kan både dagarna och kvällarna vara kyliga beroende på vart du ska och på en vandringssemester kan det bli kallt om du kommer upp på högre höjder. Att antingen resa i en dunjacka eller packa ner den för att använda den väl på plats är riktigt smidigt.

Hur vet man om en jacka är äkta?
Dela på pälsen och titta vid fästet Fuskpäls sitter oftast fast i någon form av tyg. Äkta päls däremot, sitter fast i skinn.
Vi har här testat vårens jacknyheter för herr för att du lättare ska hitta den bästa vårjackan. Vad är du ute efter? Vilka funktioner är viktiga för att fylla dina behov? Kolla in några av vårens nyheter och jämför modellerna för att hitta rätt.Det är dags att hitta den bästa vårjackan för just dig. Vad är du ute efter? Finns det vissa funktioner som är viktiga för dig eller är modegraden viktigast? Hur varm behöver jackan vara? Ska den vara vattentät eller räcker det med en vattenavvisande jacka? Vi har testat vårens damjackor för att du lättare ska välja rätt.

Vilken är den varmaste Dunjackan?
Ett plagg som exempelvis är märkt med 95/5 har 95 % dun och 5 % fjädrar. Detta är också den varmaste blandningen man kan få tag på.
Med barnkläder som är lagom i temperatur, klarar eventuella väderombyten, är sköna och lagom stora blir utomhusleken ännu roligare. Regn, vind och kyla är oftast svårast att klä barnen för, vi hjälper dig välja rätt!I Sverige har vi ungefär lika många potentiella väderlägen som det finns dagar om året. Ingen dag är det andra lik. Dagen kan dessutom starta kall och blåsig för att sedan spricka upp och bli varm och behaglig, det kan också vara helt tvärt om. Vilken jacka är då det mest säkra kortet? Svårt att svara på, men en god aspirant är definitivt lättviktsjacka, den tunna dunjackan.

Det är upp till dig om du vill ha en nättare variant eller mer fluffig, om den ska vara snäv eller mer rak i passformen. Md huva eller utan? Fickor? Lättviksjackor och dunjackor på Intersport finns i alla tänkbara färger och färgkombinationer, allt för att du ska hitta den som passar dig bäst. Piffa upp med en färg som matchar din personlighet eller gå en mer diskret väg i en mörkblå eller svart tunn dunjacka.
Att ta en titt på jackans krage, huva och muddar är ett bra tips. En dragkedja som går högt upp i kragen kan ge ordentligt skydd för vind eller nederbörd precis som en ordentlig huva. Å andra sidan kan huvan vara i vägen om jackan är tänkt att användas under en skaljacka eller liknande. En jackas muddar kan också skapa värme, eller kanske mer skydda från kyla. I halslinningen, i nederkant och vid ärmsluten!

Similar Posts