Pick Up Lines Thai

Den här hemsidan använder cookies för att göra ditt besök så bra som möjligt. Cookies sparas i webbläsaren och underlättar ditt besök genom att komma ihåg dig och vilka val du gjort på sidan.FÅR JAG LOV är tidningen för dig som älskar dansband och vill läsa allt om det, samt om country, rockabilly och schlager! I tidningen möter du aktuella och folkkära artister, senaste nytt från både bransch och dansgolv, information om var banden spelar och var de bästa dansställena finns i landet, debatter, krönikor, recensioner och mycket mer.

Få tillgång till det bästa från Getty Images med vår enkla abonnemangsplan. Miljontals högkvalitativa bilder och videor samt högkvalitativ musik väntar på dig.
Skapa innehåll som är exklusivt för ditt varumärke genom att ta del av Getty Images globala datadrivna insikter och nätverk med fler än 340 000 skapare.

Effektivisera ditt arbetsflöde med vårt förstklassiga digitala filhanteringssystem. Organisera, kontrollera, distribuera och mät allt ditt digitala innehåll.

Det här är den version av vår webbplats som är riktad till personer som talar Svenska i Sverige. Om du är bosatt i ett annat land eller en annan region väljer du den lämpliga versionen av Tripadvisor för ditt land eller din region i rullgardinsmenyn.
Netflix bietet eine riesige Auswahl an Spielfilmen, Dokumentationen, Serien, Anime, preisgekrönten Netflix Originalen und mehr. Schauen Sie, so viel Sie möchten – so oft und wann immer Sie wollen.Pragmatisk, vem är det? Svårt att säga utan facit i hand. Men jag känner att tre olika typer av diktaturer i landet i öst och ingen förbättring. Kanske lite att vinna på att goda deras ekonomi.“Pretty insane footage of a pair of Russian Sukhoi Su-34 bombers flying ultra low and dropping bombs at the positions of Russian Volunteer Corps in the vicinity of “Grayvoron” border post in Belgorod Oblast earlier this week. Det är uppenbart, givet att Ukrainas egna siffror återspeglar verkligheten, att denna förbekämpningsfas har inletts på allvar sen veckor tillbaka minst. I den meningen kan man hävda att våroffensiven startat. Samtidigt är det i varje fall för mig uppenbart att det som alla menade och hoppades när de talade om våroffensiven var att även själva markanfallen skulle komma igång i stor skala. Det var ju anfallsriktningar och hur trupp skulle forcera ryssarnas försvarslinjer som diskuterades till allra största del, inte hur Ukraina skulle slå ut mer ledningscentraler och fler artilleripjäser. Tydligen inte 1:a utan trea så givetvis tredubblar jag veckans bidrag. Har inte bestämt till vem än. Alternativet är i och för sig bidrag till tre olika organisationer.Fint av HMS. En Lejonhjärtareferens som jag associerade till direkt efter Kremls sätt att uttrycka sig – lösenordet Tengils män använder är “All makt åt Tengil, vår befriare”. Varje gång under den här invasionen som jag hört ryssarna säga att de “befriat” en ukrainsk ort (senast Bakhmut) har jag tänkt på det där lösenordet..

ANOTHER ATTACK? A Russian flagged multi-use vessel, 𝘊𝘰𝘮𝘮𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳 (IMO 9340609), is reported to be ‘hove to’ [adrift] in the Black Sea. @FouthTimeLucky reports that UKR sources are reporting that 𝘊𝘰𝘮𝘮𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳 was attacked by UKR Unmanned Surface Vessels. Developing.
(Skriva via mobil är hopplöst. Det är en textinmatningmetod som har en plats i helvetet och bara där… skall jag skriva något längre är det dator med tangentbord som gäller.)Ibland hör man påståenden om att den ukrainska offensiv vars första fas startade för ett par veckor sedan är “make or break” eller någon form av ukrainsk “sista chans”. Två typer av skäl brukar framföras, dels att läget på marken för Ukraina är dåligt (Ryssarna tog ju Bakhmut, UAF har tagit enorma förluster, …), dels att det västliga stödet snart kommer försvinna (den oranga bäbisen kommer avbryta det amerikanska stödet, Macron är opålitlig, …).

Ryssland förlorade 20 haubitsar och fyra enheter särskild utrustning igår, och bloggens bedömning om fortsatt målinriktad förbekämpning inför en storoffensiv kvarstår.
Allt kokar nog ner till Stalins devis; Kvantitet är en kvalitet i sig. Släng tillräckligt många kroppar på problemet, så löser det sig. PPPPPPPPPPPPPPPPPPPpppHur lång tid tar det för Ryska imperiet att slutföra sitt haveri? Givet att det påbörjades för ca 130 år sedan kan Ryssland ha ett par år kvar av (själv)destruktiv kraft och därmed kan kriget och otryggheten i Ukraina och östra Europa bestå rätt länge.

Nu är nog fortfarande Gripen hyfsad billig att flyga men misstänker att kostnaden gått upp väsentligt på senare år. Den svagare kronan skulle man kunna tro att den skulle göra reservdelar och annat billigare men det är nog tvärtom istället då väldigt många delar kommer från utlandet till att börja med.
Jag har letat efter länken tiull listan över företag som fortfarnde gör affärer med moskovitien men hittar den inte. Har någon möjligen den lättillgänglig?Men sen är man tillbaka i den hårda verkligheten och inser att kriget fortsätter tills Ryssland stoppats av ANDRA från att fortsätta. Och hur länge dröjer det? På en picnic för en kompis som fyllde 50 år hörde jag ett par intressanta synpunkter från en av mina vänner:Den logiska slutsatsen av det är då också att även förhoppningarna om en start av en fullskalig motoffensiv redan när leran torkat upp i slutet av april eller så var dömda att grusas. Ukraina har sannolikt varit beroende av att få den allra största delen av de beslutade leveranserna i operativt läge för att över huvud taget få någon offensiv kapacitet som kan leda till mer än marginella terrängvinster. Åtminstone om inte förlusterna ska bli orimligt stora.Förutsättningar för framgång är vilseledning, logistik och förberedelser som övning och förbekämpning. Ingenting nytt där. Konceptet funkade i princip med stenar också för 100000 år sedan.

En av dessa skulle kunna bli en kiosk-vältare: Gotland, Uppland eller Halland till Ukrainas flotta. Ger en sporre att färdigställa nästa generations ubåtar (A26) Blekinge-klass.

Tror däremot som flera att den faktiskt har börjat, genom nålstick, förbekämpning och små förflyttningar för att skapa utgångslägen. Just nu ligger fokus på bakre och i Donbas vilket är logiskt, moskoviterna har lättast att dra sig undan därifrån så och då börjar man såklart slå på djupet där. Samtidigt slutför Ukraina antagligen de åtgärder som de vill ha på plats för att de nya förbanden ska vara startklara och ha överskudd som norrmännen säger.
Det saken i det här handlar om när Peyman Kia får behålla pengarna, 1,2 miljoner kronor, han fick för att förråda Sverige har INGENTING med domar att göra.

Vad man motiverar beslut med och vad verklighetens utfall blir är sällan samma sak. Det går lång tid och verkligheten/världen förändras under resans gång. Tänk om det finns klausul i avtalet med Sydafrika som gör att vi kan kräva tillbaka planen i det fall de används i syfte som går emot svensk säkerhet (skydda ryska fartyg som lastar om otillåten material där) Frågan hur långt det man nu har fått kan räcka har jag ingen aning om. Militärt är jag övertygad om att Ukraina gör rätt, även om det skulle visa sig innebära att någon slags förbekämpningsfas + väntan på ytterligare leveranser av materiel och ammunition måste pågå ett par månader till (i värsta fall då till priset av stärkta ryska försvarslinjer när man väl sätter igång). Det som väl är en svårare nöt är tålamodet hos de allierade och i viss mån också den egna befolkningen. Säkert är det också en ångestfaktor för den politiska och militära ledningen. En storskalig offensiv som inte ger så stora framgångar kan vara liktydigt med att både öppna och dolda påtryckningar om att sätta sig och förhandla med Ryssland redan i höst blir verklighet. När är det rätta läget inne givet alla parametrar? Jag misstänker att man inte är helt överens här heller. Låt oss hoppas att man inte hamnat på kollisionskurs mellan olika enheter eller rentav mellan politiska och militära ledare.Att det land som fått diplomater utvisade i sin tur utvisar motsvarande antal är mer regel än undantag och precis vad man kan förvänta sig. Så har det “alltid” varit.

Jag tycker inte att den kan beskrivas som försenad. Det är inte vi som bestämmer när den ska börja och vi vet ingenting om när Ukraina tycker att den ska börja.Rettelse: Det er norske biler, men de skal kjøre via Sverige. Hvis noen i Sverige vet om brannbiler som kan sendes, så kan det koordineres med Norsk ukrainsk brann- og ambulansestøtte (NUBAS). Dagens glada nyhet är att ru konsulatet i GBG stängs. Synd bara att ambassaden är kvar. Det finns ingen som helst anledning att ha kvar den spioncentralen. I den ryska blänkaren om attacken där de visade filmen på den fjärrstyrda båten som sköts sönder så visade de också filmklipp på Ivan Khurs när den gick in i någon hamn. På de senare filmklippen så syntes tydligt fartygets namn på sidan. Men ryssarna har ju målat över all sån identifikation på sina fartyg nu när det är krig, så man kunde vara rätt säker på att det var gamla arkivbilder.

Googlade idiomatiska uttryck “filttoffla” och fick exakt ett svar, gårdagens blogginlägg. Inte bara idiomatiskt utan obskyrt också. Kanske snart även blir en kulturell referens?
“Det är äran som är anledningen till anfallet och opinionsmätningar visar att över 40 procent, jag har för mig att det var 48 procent, svarar ”ära” på frågan varför de stöder kriget mot Ukraina.”

Ett kompani på en brigad vid fronten utanför Bakhmut fick en PVS 14, samtidigt som de höll på att trycka tillbaka ryssarna från en nyckelpunkt utanför Bakhmut, samt fyra Crosspoint-rödpunktsikten. De gick ut direkt till soldaterna i strid, som hade brist på mörkersikten. Kompanichefen blev enormt glad när han såg kvaliteten på en PVS 14, med för den som är intresserad av detaljer en fom på 2600 och vit fosfor istället för grön. Fom 2600 är väldigt, väldigt bra.
Sedan har vi ryska personalförluster, och där finns ju olika bud, men matematiken är helt förenlig med 200 000 stupade och kanske 100-200 tusen permanent skadade. Plus ett antal skadade som kan återvända. Det motsvarar i runda slängar hälften eller lite drygt de trupper som använts. Dessa förluster har lett till en successiv sänkning av kvaliteten på ryska förband när något mer välutbildade kontraktssoldater ersatts av (nästan) outbildade nymobiliserade (och fångar). Det finns naturligtvis en hel del män kvar i Ryssland, men utbildningskapaciteten är på tok för liten. Och så börjar de få slut på utrustning.Jag satt och följde detta och försökte bestämma mig för när intensiteten var så pass hög att det inte längre var “spaningsstrider” och jag bestämde mig efter många öl natten till den 4 Maj att det skulle bli nästföljande dag.Annorlunda uttryckt: Ryssland kommer förlora det här kriget, man saknar förmågan att segra. Däremot kommer Ryssland att kriga så länge det “funkar”, det vill säga så länge urspårningen pågår och det havererande ryska imperiet har kvar rörelseenergi i alla sina enorma strukturer som rör sig längs (och bredvid) banvallen och FRÅGAN ÄR HUR LÄNGE DETTA BLIR!Börjar känna mig som en veteran här. Igår var jag seeeen tvåa på en nyhet för första gången. Och nu hamnade mitt svar till Perra som egen tråd. Klantigt.

I kontrast: Koalitionen som backar Ukraina har en sammanlagd BNP som är över 20 gånger Rysslands. Det stöd vi i väst ger är en liten del av våra sammanlagda försvarsbudgetar. Vi är i “business as usual-mode” och kan fortsätta som vi gör nu år efter år. Och det finns inga stora tecken på att viljan sinar heller. Opinionen tänker i och för sig mindre på kriget när inget dramatiskt händer, men de politiska ledarna i väst har investerat mycket politiskt kapital i stödet. Över hela linjen gäller att Ukraina har rätt till sina lagliga gränser.Hm… emojis är egentligen UTF8-tecken… och man kan peta in andra UTF8-tecken också… och det fanns något UTF8 tecken för “backspace” så att man i princip kan skriva flera tecken på varandra. Med lite händighet borde man alltså kunna fixa lite UTF8-art som är… NATO-symboler!!

Det där med “det finns inget USA längre” är i övrigt ett återkommande tema bland ryska och sovjetiska skämt, t ex toalettskämtet med presidenterna som jag återger mot slutet av min roman Höstsol.

Annars vad skall man säga om det här som LW mycket precist benämnde som “det här jävla kriget”? Finns alldeles för mycket, men här följer lite betraktelser (utan röd tråd, sorry)…
Ja, det är rimligtvis poängen. Tofflan hamnade på kontrollpanelen och skickade iväg kärnvapnen. Men problemet för dem var att tofflan låg fel, inte att USA råkade försvinna.Kom ihåg att butiker håller det sortiment som kunderna köper (efterfrågar). Om kunderna slutar köpa Marabous produkter kommer de nog snart försvinna från hyllorna.

I Moskva finns det ett antal skall vi säga administrativa enheter med makt där man avhandlar olika saker som man anser viktiga. I nästan alla dessa administrationer finns fiaskot i Ukraina med på dagordningen som något man måste hantera MEN ukrainakriget finns kanske på plats 4 i priorietsordningen, nerknuffat av sådant som “hur skall vi säkerställa framtida kompetensutvecklingen i industrin” etc. Ukrainakriget är alltså ännu inte prio 1 för de flesta som bestämmer och har makt i de olika maktcentra som finns i Moskva, eller annorlunda uttryckt, Ukrainakriget har ännu inte hunnit bli en existensiell kris för de som sitter i “maktbubblan” i Moskva.Borde för övrigt bli en regelbunden vecko-förnedring av Putin detta, om man får gissa har RU nu stärkt upp konfliktområdet men det finns en annan sträcka som är helt obevakad – detta vore mycket ryskt.

Ryssland hade cirka 190 000 man från början, kanske 60 000 LDPR som jag tror inte ingår i de 190 000, och sedan dess har de mobiliserat 300 000 i Ryssland (även om vissa analyser pekar på snarare 500 000) samt Wagnerstyrkor på ungefär 60 000 (varav kanske 50 000 fångar). Dessa ganska på ett ungefär kända siffror summerar till 610 000 man eller mer om den partiella mobiliseringen var större.
Förbekämpningen, Belgorodräderna, Bachmutmottin mm, allt det där förstås en del av en helhet. Sedan vill vi alla se det spektakulära, när tjogtals katter och cv stormar fram över slätterna. Då får du några trevliga bokmärken till din samling, skepparn! 🙂 ps. Nu måste jag vara mycket försiktig här, så skriver utan detaljer, kan betyda vad som helst för oss som gillar tåg i ungdomen. Men har du sett någon ny trevlig järnvägsfilm på slutet? 🙂 Vi behöver bli färre, inte fler. Sedan kan man ju lämpligtvis bedriva en politik där man minskar antalet födda hos de minst önskvärda grupperna (missbrukare/extremister/socialbidragstagare/incestuösa äktenskap/o.s.v.).Eftersom Gripen nu är på tapeten (jag blir inte förvånad om UA väljer den som framtida plattform). Lite info om vilket fantastiskt plan det är. Men också hur bra svenska krigspiloter är. Det finns “white tail” skrov av Gripen C och troligtvis även delar i pipelinen så det borde gå snabbast att fylla hålet i den svenska förmågan med en kombination av nya Gripen C och E. Men vi får några år med förmågeförsvagning innan förmågan återväxer och sedan ökar. Men detsamma gäller för den regim som kommer efter Putin, det kommer att ta år att få ordning på Ryssland och dess flygvapen. Ovanstående är såklart trams, men ibland behöver man drömma i 5 sekunder att Ryssland på något vis tar ett steg som får den här mardrömmen att upphöra eller åtminstone bli betydligt uthärdligare. (När freden infunnit sig tror jag personligen att situationen rent mänskligt fortfarande är något mardrömslik på sina håll både i Ukraina såväl som i Ryssland).

Däremot så är det väldigt tacksamt att ta bort en rörlig plattform som kan spana mot dels ukrainsk aktivitet i sydvästra (Odessa) Ukraina och dels från sydlig riktning när exempelvis flygbaser eller sensorer ska trianguleras.
Grundläggande regler om förverkande finns i 36 kap. brottsbalken. Där framgår bl.a. att egendom kan förverkas om den utgör utbyte av brott, använts som hjälpmedel vid brott eller har en sådan beskaffenhet och påträffats under sådana omständigheter att den kan befaras komma till brottslig användning.

Ryssland försökte sig på ett större patrullrobotanfall mot Kyjiv i natt, men samtliga iranska Shahed-patrullrobotar sköts ner rapporterar den ukrainska generalstaben. Det handlade om 36 enheter, och skickades från norr och söder skriver Ukrinform. Både robotluftvärn, rörligt eldrörsluftvärn och ukrainskt jaktflyg var inblandat i försvaret. Det blev dock en skogsbrand utanför Kyjiv på grund av en störtad patrullrobot.Med allt det sagt: Tiden är *inte* på Rysslands sida. Krig är, som LW skrev för mer än ett år sedan, ett maraton, inte en sprint. Och vi har råd med ett maraton, inte Ryssland.

17:00 Ryssland utvisar fem svenska diplomater och stänger även det svenska konsulatet i Sankt Petersburg, som kanske ändå inte har så mycket att göra efter att svenska turister nog inte tar kryssningsfartyg till gamla staden Nyen så mycket längre. Ryska UD stänger också sin anrika spioncentral och konsulat i Göteborg, som stod öppen även under det isande kalla krigets dagar, vilket väl får tas som ett kvitto på att de diplomatiska relationerna mellan Ryssland och Sverige allt mer går åt rätt håll, dvs att Sverige korrekt stämplats som fientligt land.
Jag tycker mig minnas att invasionsstyrkan bestod av ungefär 140 eller så BTGer (en förstärkt bataljon, 600-800 man). De innehåller huvudsakligen stridande förband; stridsvagnar, infanteri, luftvärn, artilleri, men också lite underhåll. Det skulle bli omkring 100 000 man så nästan lika mycket utanför BTGerna vilket kan vara spetsnaz (specialförband) och mer underhåll och väglagning och sådant. Och kanske VDV trupperna som dog i Hostomel, om inte de anses varit någon form av BTG.

Alla ansträngningar om att mäkla fred är behjärtansvärda så länge de bygger på att brott mot folkrätten är att betrakta som ofred och att en fred automatiskt innebär att Ryssland lämnar ockuperad mark (Krym inkluderat) UTÖVER alla övriga fredsvillkor. Övrig “fredsmäklan” som inte inbegriper att Ryssland lämnar ockuperar mark är ingen fredsmäklan per definition. Punkt.
Ukraina planerar nog nästa inköp av stridsflyg som ska vara ersättning av F-16. De är nog ute efter nått som är relevant om 5-10 år. Kläm- och känn utb brukar vara ett första steg i en försäljningsprocess.Ukrainarna som är här uppfattar jag som om de främst vill arbeta för att få lite mer pengar än det lilla bidrag staten ger. Det passar i och för sig bra med svenska samhällets behov; det är t ex personalbrist i äldreomsorgen. Stavningen Mjǫllnir är påstått old norse. Är det så så ligger den närmre den tidsepoken och är mer relevant i mitt tycke. Plus – ser mycket coolare ut. Ytterligare en reflektion han hade (och jag tror det var Timothy Snyder han sa var den ursprungliga författaren men jag kan minnas fel) är den att många länder som England, Polen, Tyskland, Japan m.fl har haft imperier i någon form men har av olika skäl slutligen hamnat i situationen att man blivit tvungna att ställa sig frågan “Vad skall vi göra nu när vi upphört att vara ett imperium, hur skall vi verkligen HANTERA denna situationen i fortsättningen?”

Därav min fråga om hur det kommer sig att lagtexten inte parerar sådana här situationer. Om du föreslår att vi faktiskt ska ta av han egendomen i strid med lagen kan du ju flytta till Iran, Somalia, Afghanistan eller Nordkorea.
Borde det inte räcka med att förklara hela bunten persona non grata? För det betyder väl bara att de blir av med immuniteten? Det är väl fortfarande möjligt att låta dem ha “vanligt” visum som vem som helst annars? Eller så kan de sitta och uggla på sina rum inne i embassaden.

“PLEASE REMEMBER. With MANY of Ukraine’s Neighbors, Its their Governments that’s the ISSUE NOT THE PEOPLE. Belarusians ADMIRE Ukrainians to the FULLEST & Ukraine Wish NOTHING but a FREE #Belarus as well #SlavaUkraine #LoveLiveBelarus”
Flygdagen ställ in, lite sorgligt då det är mycket uppskattat av allmänheten. Ja i alla fall om man är lite flygnörd som jag. Förutom flyguppvisningar, en möjlighet att få komma nära, eller rentav inuti, spektakulära flygplan som C-17 Globemaster. Men visst förstår jag att man måste prioritera annat just nu.

Helt rätt KF och det var ju inte ryssland som besegrade nz, det var sovjetunionen och det var en helt annan best än ryssland är idag. Och då behövde sovjet ändå som du skriver hjälp av USA och GB/Kanada för att inte förlora.
OT: En trip down memory lane. Fler kanske har gjort det, men jag satte mig och gick tillbaka i bloggen till två dagar före anfallet och klickade mig fram inlägg för inlägg framåt i tiden.Så för varje dag som går utan några egentliga förskjutningar i fronterna tilltar denna oro. I värsta fall inte bara här på bloggen utan i väst i stort.

Vi glömmer lätt bort hur mycket stryk ryssarna fått redan i det här kriget, satt och läste Skators länk till KOS och det var nyheter för mig att 1st guards tank army slogs i strid faktiskt.Som vår favoritbloggare många gånger påpekat är frågan snarare om Mordor över huvud taget har några kärnvapen att placera på Porrmuschens bakgård. Känns mer som Schrödingers kärnvapen… 13:58 Norska TV2 har ett reportage av den ryska avsiktliga terrorbombningen av brandstationen i Dnipro. Det var många donerade norska fordon. Åtta personer skadades och enorma 24 brandbilar förstördes. Tack för denna tänkvärda text, HMS Repulse. Jag funderar över hur de goda sagorna får kontakt med det mest fundamentala i oss. Det finns mycket där på djupet av oss som vi sällan reflekterar över. Viljan i oss att kämpa vidare trots förluster och bottenlös sorg, som du skriver. Den där viljan att vilja överleva till varje pris finns ju nedärvt i allt som lever, hos djur, växter och ner till de allra enklaste organismerna. Man kan fundera på varifrån den kommer.Det var så vi tänkte rätt tidigt, finns nog inte så många arkiv som är byggda så här med ett stort antal kommentarer kring vad som hände just den dagen.

Här är läget oändligt mer komplext, moskoviterna har ett starkt luftförsvar och Ukraina kan inte upprätta en no fly zone och sen bara banka på. Men de kan ändå slå hårt och djupt och följa upp med genombrott som kommer att skaka moskoviterna i grunden denna gång, deras reserver är nästan uttömda och deras interna problem är mer och mer oförblommerade, akuta.Nyfiken frågade den amerikanska officeren sin ryska motpart: ‘Varför har du de där stövlarna på instrumentbrädan?’ Den ryska officeren, med ett allvarligt ansiktsuttryck, svarade: ‘Det är för att hålla stridsvagnen varm.’” Det här hjärnspöket har en följeslagare, och det är att tiden arbetar för Ryssland. För om det inte är så, så kan ju inte den här Ukrainska offensiven vara “make it or break it”. I så fall är en misslyckad ukrainsk offensiv bara något som förlänger kriget ett halvår eller så. Men tiden arbetar inte för Ryssland. De har hittils stridit med utrustning och ammunition de anskaffat under decennier, mycket av det från sovjettiden. Av det har de såvitt jag kan se skjutit bort minst hälften och troligen betydligt mer av sin artilleriammunition. Förra sommarens offensiv ackompanjerades av 60 000 granater per dag medan vinterns fick nöja sig med omkring en tredjedel av det. Och beroende på lite olika antaganden och vilka siffror man utgår från har de tappat mellan en tredjedel och hälften av sina stridsvagnar. De som finns kvar är i huvudsak äldre och för att kunna avända lagrade vagnar behöver de en hel del “kärlek och omtanke”. Kapaciteten för nyproduktion är en bråkdel (kanske mellan en femtedel och en tiondel) av deras förluster, om de ens kan skaffa elektronik och optik till så många. Jag tror ändå att Putin måste hitta en riktigt bra utväg från ukrainakatastrofen för att överleva politiskt. Samtidigt håller jag med om det du skriver, så det kanske tar längre tid att bli av med fanstyget än vad man hopas.

Däremot den handlare som inte agerar på detta sätt kommer bara försämra sin lönsamhet. Tar man bort Marabou så kommer de som trots detta tänkte köpa välja någon annan butik som har produkterna. Och i slutändan kommer inte märkas något för Marabou.Författaren Lars Wilderäng driver bloggen Cornucopia? sedan 2008 och har publicerat technothrillers, sciencefictionromaner eller thrillers. I juli 2022 kom hans elfte roman ut, Kungshjärta.

Vad är din poäng? Om du inte är nöjd så lämna då. Man börjar inte tappa intresse, det är du som tappat intresset i din önskan om action. Orkar du inte så orkar du inte, men vila då och sitt inte här och gnäll.
Är det så enkelt att jag bara skall googla på “markdown” för kommentarer i WordPress och sedan chansa på att bloggaren inte har konfigurerat om hur kommentarer formatteras och skriva ett par testkommentarer på vinst och förlust? Kanske, men med tanke på att man inte kan redigera eller radera inlägg här känns det bättre att någon pekar ut rätt info för vad som fungerar här så att mina elegant (hm, nåja) formatterade inlägg blir rätt formatterade direkt.Till inte så liten del känns det som att denna offensiv är ett vinna eller försvinna. Förhoppningsvis har jag fel (om den inte blir en framgång) och uthålligheten hos NATO och Europa större. Men då jag inte äger Jn1:s optimistiska sinnelag ser jag med en hel del bävan fram mot de närmaste månaderna.Vi och Nato behöver inte bara luftvärn mot mopeddrönare och kvalificerade svärmar av drönare, det behöver även finnas gott om vapen för att göra det Ukraina inte kan göra eller får göra av politiska skäl, att slå ut logistik på djupet så stora volymer av billiga vapen inte kan nå fram till avfyrningsavstånd.Det märkliga elstödet visar sig denna gång för mig uppgå till 1420 kr, ett stöd som jag varken vill ha eller behöver. Måste ju göra en egen uppoffring också och dubblar beloppet till Jonas, denne fantastiske kämpe och gottgörande. Ha en bra dag allihop och tack igen LW för denna blogg och alla goda intiativ.

Eh, men VARFÖR behöver de diplomatisk immunitet? Egentligen? Är det bara för att de skall kunna spionera fritt utan att behöva oroa sig för att få skaka gallar som vem som helst annars?
Man måste vara ödmjuk inför att Ukrainarna som är här har väldigt olika bakgrund och motivation till att de är här. En del jobbar för ett fortsatt liv i väst, andra vill bara inte vara mitt i kaoset, vissa har motivation att återvända och hjälpa till medan andra bara vill fortsätta som innan kriget. 17:12 Det ryska signalspaningsfartyget RFS Ivan Khurs har träffats av en ukrainsk patrullbrännare i Svarta Havet. Ryssland spred en film på när man sköt och sprängde en patrullbrännare. Fantastiskt att ha en sådan realtidsberättelse om hur det varit och vart det kommit när man nu har visst ”facit”. När jag läser vissa delar kommer jag ihåg exakt var jag satt etc. Ett tips till Lars är att ge ut bloggens inlägg i bokformat när allt är över.Om ryssarna uttalar sig så ljuger de, om de inte uttalar sig så förbereder de nästa lögn. Eftersom officiella ryska uttalanden säger att fartyget klarade sig-så är det inte fallet-någon sorts vapenverkan har Ukraina fått.I am the dictator of Russia and Russia is fighting a defensive fight against NATO aggression but sofar no NATO forces have engaged any russian forces in the war that is an special operation in a country that is not a country but a part of Russia even though Russias first rulers was based here and not in Russia that didnt even exist but is an imperalistisk state built on several hundred years of counqering our neighbours.Vad förvånad ryssen ska bli om de släpper Donbass och sen upptäcker att de ändå måste släppa Krim. Då har de verkligen sålt vodkan och tappat rubeln och får simma hem med vitvarorna på ryggen (för Ukraina gör förstås som du var inne på igår, spränger bron och stänger in dem så de får lugn och ro att befria alla andra områden innan de återkommer).

Ja, läser man min text som fan läser bibeln. Jag tycker att grovt spioneri borde ha med att man förlorar sin egendom också i straffskalan. Jag har inte sagt att jag tycker att vi ska göra statskupp och lyncha folk.
17:06 Säkerhetsläget är också sådant att Försvarsmakten nu ställde in Flygdagen, just på grund av säkerhetsläget. Flygvapnet har successivt höjt sin beredskap och har annat att göra än att bedriva PR hos allmänheten. Därtill innebär antagligen flygdagen en säkerhetsrisk när allmänheten i hundratusentals eventuellt ska röra sig kring och i en militär flygbas, i år skulle det varit Helikopterflottiljen på Malmen i Linköping.

Uttrycket i sig används i betydelsen att något sticker ut, och då på ett negativt vis. Lite katt bland hermelinerna, även om det svenska uttrycket avser specifikt en person som inte passar i fina salonger. Sedan kan man diskutera om översättningen ska vara filtstövel eller filttoffla. Då filttofflor är vanligare i Sverige har jag själv valt den översättningen.Så Ukraina har absolut råd att misslyckas med sin offensiv. Det är inte deras sista chans. Det är de som har de stora resurserna i ryggen. Det är helt onödigt att vi ger ryssarna det falska hoppet att om de hankar sig fram lite till så kanske att det vänder. Att ge dem det hoppet förlänger bara kriget. Låt deras hopp dö! Det är då det blir fred.

Det verkar som att DeSantis har en lite mindre Putinistisk inställning än Trump i de senaste utspelen. Får känslan på intervjuerna att han vill hålla alla dörrar öppna för att både öka eller minska stödet till Ukraina beroende på vad som kommer att ge mest röster under racet mot presidentposten. Kanske det är bra att Trump håller sig till Putin lägret..
Jämför sedan detta med ett klipp där vi får ta del av en rysk Wagner-veterans tankar. Nikolaj upplever att han har lämnat sin själ på slagfältet. Det civila livet är honom overkligt. A game. Andra tror att han är den han tidigare var, det är han inte. Man anar en person som ödelagts av de grymheter som han har begått. Som har dött i en djupare mening. Zombiefierats.Avseende logistik i moskoviternas fall så få som möjligt, som det verkar. Vittnesmål om dagar utan mat, dricka vattnet ur liksmittade pölar, en sjukvård och evakuering där allt utom småsår är en dödsdom.

Om man vill kan man söka på nätet på “tooth to tail”-ratio som är ett mått på hur stor del av förbanden som strider och hur stor del som stöder. USA anses ha mycket mer “tail” i sin organisation än Ryssland, vilket väl är anledningen till att vi aldrig fick höra talas om 50km soppatorsk på vägen till Bagdad.
Detta är riktigt märkligt. Riktigt paradoxalt. Det är efter de goda berättelserna vi sträckor oss när vi har hamnat vilse och inte riktigt vet hur vi ska hitta tillbaka till oss själva. När vi i sviterna av förluster, sorg och svek nått botten. När vi förlorat mening och livsglädje och är rädda att det bästa i oss ska gå under. Att vi ska bli ett tomt skal. Just att man i lyxen i Väst tappar intresset är den största risken. Jag är själv imponerad av svensk massmedia som fortfarande headlinear med kriget och inte tappat intresset. Det betyder att det klickas och läses, numera har man ju exakt mätning av vad folk faktiskt är intresserade av. Har försökt hålla mig ajour med hur det utvecklas i Kazakhstan och min bild så långt är att Tokajev fungerar på samma sätt som Erdogan. Han verkar beredd att använda vilka medel som helst för att slå ned och tillintetgöra opposition och spelar under täcket med såväl Väst, Kina som Ryssland. En helt opålitlig maktspelare som först och främst ser till sitt eget i varje tillfälle och på plats 2-10 i priolistan också ser sitt eget namn för att därefter kanske funder på lite andra saker.

Saab borde få en beställning på att utöka reservdelsproduktionen till krigsslitage, beta av alla underhållsskulder och färdigställa Gripen C skrov. Och kanske kan Sydafrika tänka sig ett återköp med efterföljande renovering?
Rysslands ekonomi har ju hankat sig fram, men sanktionerna är till sin natur långtidsverkande. Och när vi läser om olika kryphål och kringvägar som Ryssland använder måste vi komma ihåg dels att kryphål och kringvägar blir dyra, orationella och dåliga för ryssarna samt att västländerna så klart hela tiden arbetar för att stänga till de hål man upptäcker. Den ryska oljan och gasutvinningen görs också till stor del (i alla fall nyare fält) av bolag från väst (till exempel Haliburton) som omedelbart drog sig ur när kriget startade. Och nu i dagarna såg jag att ryska myndigheter uppmanar bilister att spara på bensinen. I denna petrostat! Det beror på att oljeproduktionen har börjat minska och det är verkligen en stöt i veka livet på den ryska statskassan och ekonomin i allmänhet.”The officials, who spoke on the condition of anonymity to discuss sensitive intelligence, described their assessment in broad terms, but would not share the details of the intercepts. Representatives for the White House, the Central Intelligence Agency and the Office of the Director of National Intelligence declined to comment.” Antagligen är den vettiga lösningen att bygga om eventuella reserver av A/B/C till en uppgraderad version med samma elektronik och cockpit som E, ny radar, mm. Man måste oftast kraftsamla precis inför ett anfall, för att uppnå lokal överlägsenhet. Annars tror jag Ukraina, gärna håller förbanden lite spridda. Precis som Sveriges taktik under kalla kriget, mao.Och då tillhör jag ändå dem som inte tror kriget tar slut i sommar. Jag har lutat åt sommaren 2024 ända sedan förra våren. Då kommer ryssarna inte ha mycket ammunition till artilleriet och inte många stridsvagnar, väst har fått upp produktionen av olika sorters ammunition, ännu fler ukrainska soldater har hunnit utbildas och F-16 och kanske Gripen är på plats.

Jag är hedrad och vanvettigt stolt över att ha lyckats 🤩! Nu gäller det bara att försöka vara oberörd så att riksdagen här hemma låter mig surfa i fred…
Jag tycker det måste få vara okej att vara besviken över det, även i den ibland frustande positivism som är tongivande i tråden. Särskilt som jag upplever det som att Ukraina själva faktiskt snackat upp det hela, till vissa delar åtminstone.Jag kör Ubuntu 22.04 och där är det någon specialare med CTRL-; gäller för emojis som inte riktigt vill sig men man kan köra programmet “characters” så kopiera emojis för allt möjligt 😀 🎶🎺👾⇝⇞.För min del har dubbelnougat (som är god men görs av Marabou) ersatts av Odense Nougat (som är minst lika god, säljs i groteskt stora 1/4kg förpackningar och tillverkas av Orkla).Det här lämnar mellan 100 000 och 500 000 tusen man kvar vid fronten (ytterkanterna är extremt osannolika, jag skulle gissa på 200 000 till 300 000) vilket inte är jätteinformativt men i linje med var som antas. Min poäng med den här uträkningen är inte att komma fram till exakta siffror utan visa att de av Ukraina angivna förlustsiffrorna är rimliga sett till sin storleksordning. Om ryssarna förlorat väldigt mycket mindre skulle de haft en reserv eller mer trupper vid fronten eller inte ha behövt mobilisera. Och nu håller de ju på och ska dra igång en mobilisering till, men tvekar efter vad det verkar. Jag tvivlar på att de släpper Donbass. Om de gör det så kan Ukraina enkelt belägra Krim genom att sätta Kertjsundet under beskjutning och genom att använda sjömålsrobotar och patrullbrännare mot transporter sjövägen. Jag tror det blir ohållbart för Ryssland i längden och att man i så fall blir så illa tvungna att evakuera Krim. Det tyska citatet är från scenen i “The Downfall” när Hitler får ett vredesutbrott över att en av hans order inte genomfördes, helt enkelt för att befälet som skulle genomföra den inte kunde mobilisera några soldater, det fanns inga kvar. Ögonblicket när viljan att ens arme skall strida vidare inte längre rår på verkligheten att ens arme faktiskt börjar utplånas på riktigt.De knepiga områdena är staden Donetsk, staden Horlivka och staden Luhansk men vi vet ju från den stora fälttågsplanen att man kommer in ”bakom” (öster om) dom och klippa livlinan till försörjning.

Det finns emellertid ett ännu viktigare element: politik. Jag har framkastat att Ukraina ligger steget före och sitter vid förhandlingsbordet för att avtala ett ryskt tillbakadragande.
Oj vad du skriver bra, HMS! Ovanligt med någon som behandlar språket så väl som du. Hoppas du använder den förmågan även professionellt. Kudos för både form och innehåll! Bäst idag!LIVE: @SecDef Lloyd J. Austin III and Chairman of @TheJointStaff Army Gen. Mark A. Milley hold a news briefing at the pentagon following a virtual Ukraine Defense Contact Group meeting.

Similar Posts