Plåtis 540 Till Salu

Hur snabbt får du köra med en husbil och finns det olika regler beroende på körkort och hur mycket husbilen väger? Här får du svaren, så att du kan hålla dig enligt regelboken och få en trygg och säker semester i Sverige.Om du ska åka utomlands med husbilen kan andra hastighetsbegränsningar gälla än de i Sverige. Innan du åker behöver du därför kontrollera vad som gäller i de länder du ska åka till eller igenom. Maxhastigheten kan ligga på allt mellan 80 km/h till 120 km/h beroende på vikten på din husbil.

LMC har släppt nya husbilsmodeller för 2024. Med bland modellerna finns bland annat en ny husbilsmodell-serie, uppdateringar av deras campervan och andra spännande nyheter.
Följer du inte de rekommenderade hastighetsbegränsningarna som gäller för din husbil riskerar du att få böter. Hur mycket du får i böter beror på hur fort du kört och på vilken väg du kör på. Du kan även få indraget körkort och dessutom utgör du en risk för både dina medtrafikanter och dig själv om du överskrider den tillåtna hastighetsgränsen.Hur fort du får köra med en husbil beror på hur tung din husbil är. Man brukar prata om husbilar under 3500 kilo och husbilar över 3500 kilo. När du kör en husbil är det viktigt att följa både vägens hastighetsbegränsningar och de begränsningar som eventuellt gäller för din husbils vikt. Gör du inte detta finns det både risk för olycka, böter och indraget körkort.

Vad ska man tänka på när man köper en Plåtis?
Tänk på detta när du väljer plåtis För att bilen ska fungera både till vardags och för spännande utflykter gäller det att prioritera vad du tycker är viktigast. En stor säng, finurlig badrumslösning eller en stor vattentank på minst 100 liter är sådant som kan vara praktiskt.
Planerar du för en husbilssemester längs Västkusten? Det finns många bokningsbara ställplatser och husbilsplatser på campingar som går att boka inför campingturen. Vi ger dig några bra förslag på ställplatser och husbilsplatser så att du kan bestämma din resrutt.

Idag registreras de flesta husbilar som personbil klass II vilket innebär att du får köra de med B-körkort. Även hastighetsbegränsningarna blir samma som för en vanlig personbil och du följer de angivna hastighetsbegränsningarna som skyltarna visar. På en motorväg brukar det vara en maximal hastighet på 90, 100, 110 eller 120 km/h.
Notera även att en husbil som väger över 3500 kilo kräver en behörighet på C1 eller C. Särskilda regler gäller dock om B-körkortet togs före 1 juli 1996.En husbil som väger över 3500 kilo men under 7500 kilo kan registreras som tung lastbil, även om det inte är lika vanligt som tidigare. På landsväg är det då en maxhastighet på 80 km/h som gäller. På motortrafikled eller motorväg får husbilen maximalt köra i 90 km/h. Är din husbil som väger över 3500 kilo registrerad som personbil klass II är det vanlig skyltning som gäller.– Det här är verkligen ett bevis på Knaus Tabberts intelligenta design med många innovativa och praktiska funktioner. Popup-taket ger användaren en snygg och smart plåtis i två våningar, 360 graders utsikt när man vill ha det och helt insynsskyddad när så önskas, säger Lars Bergholm, vd på Bergholm Försäljning.

Fritidsfordon är ett sätt att leva, inte bara under fyra semesterveckor på sommaren, utan året om. I bloggen Vakna Där Du Vill skriver vi om fritidsliv och livet i husbil och husvagn.Bergholm är ett företag som importerar husvagnar och husbilar från några av de absolut största märkena inom branschen och har ett stort flertal återförsäljare knutna till sig över hela landet. Företaget har sin plats i Kristinehamn där de även förfogar över ett stort reservdelslager samt en välutrustad serviceverkstad.Knaus och Weinsbergs campervans för 2021 erbjuder det bästa av två världar – en kombination av plåtisens kompakta och smidiga egenskaper med extra utrymme tack vare ett nyutvecklat popup-tak och marknadens största bäddyta.Med Knaus och Weinsbergs utbud av campervans för 2021 erbjuds användarna extra vistelseyta och marknadens bredaste bäddyta – tack vare ett nyutvecklat, stilfullt och smart uppfällbart popup-tak.

– Det är enkelt att ta sig upp till övervåningen och tack vare den stora avsatsen i bilen känns det inte trångt även när stegen utfälld och man är många i bilen. Med detta smarta tillval för exempelvis Knaus populära Boxstar 600 Family får man upp till sju sköna sovplatser, säger Lars Bergholm.I den uppfällbara delen finns en rymlig och bekväm sovplats på hela 200×135 cm, smarta förvaringsfack, USB-uttag och härlig stämningsbelysning. Det extra utrymmet har insynsskydd, insektsnät och mörkläggning för att tillgodose alla önskemål och behov. Dragkedjan kan endast öppnas från insidan och utrymmets slutna under-konstruktion och varmluftsventiler ger en behaglig temperatur och klimat. Popup-taket tillverkas i ett stycke och är byggt med toppmodern LFI-teknik (lång fiberinjektion) för bästa stabilitet och isoleringsvärde. För optimala luft- och ljusför-hållanden är den integrerade takhuven placerad precis ovanför campingbilens entré i nedfällt läge. De så kallade plåtisarna blir allt populärare, inte minst bland yngre och aktiva som använder fordonen under såväl semester som sportaktiviteter. Det lilla formatet, framkomligheten och priset är några anledningar. Och även om man önskar bra utrymmen och sovplatser finns ingen anledning att välja bort plåtisen.Att semestra med campingfordon är många gånger det klimatsmarta alternativet. En familj med fyra personer kan under en vecka minska sitt klimatavtryck med 50% jämfört med personbil, buss och tåg i kombination med hotell.

Popup-taket finns som tillval till de flesta planlösningar av Knaus Boxstar och Boxlife samt Weinsberg CaraBus och CaraTour. Taket har en aerodynamisk form för lågt luftmotstånd och bästa köregenskaper. Den förlängda ramen bidrar också till fordonens snygga och harmoniska linjer.
Inaca har i över 40 år skapat högkvalitativa produkter som ger dig extra utrymme på din campingsemester. Med hjälp av all denna erfarenhet lyckades de komma smarta och praktiska lösningar som gör det enkelt för dig att slappna av.En plåtis har flera fördelar, särskilt när det gäller dess smidighet och enkelhet att köra. Med utmärkta köregenskaper kan du smidigt köra plåtisen på vägen, medan dess framkomlighet gör det lätt att navigera i trånga utrymmen. Plåtisens smala bredd och längd gör att den enkelt kan parkeras på vanliga parkeringsplatser. Dessutom kan bränsleförbrukningen vara lägre än större och tyngre husbilar, vilket innebär lägre kostnader i längden.

Holmgrens Fritid är en av Sveriges största handlare av fritidsfordon. Holmgrens Fritid finns i Tenhult, Värnamo, Västervik och Växjö. På våra anläggningar hittar du ett stort sortiment av både nya och begagnade husvagnar, husbilar och vans/plåtis. Hos oss kan du även tryggt lämna in din husvagn eller husbil för all typ av service, fukttester, gasoltester och skadereparationer. Holmgrens Fritid är ett dotterbolag till Holmgren Group.
Detta är ett enkelt sätt att leva livet. Vi erbjuder nya och begagnade vans/plåtisar som har utmärkta köregenskaper och hög komfort. Dessutom kan camper van anpassas med lyxiga tillval om så önskas. Köp en van eller plåtis från oss och upptäck den optimala friheten!För de som inte vill lägga ned så mycket arbete finns det också färdiginredda husbilar att köpa. Det är också möjligt att köpa färdigbyggd inredning och montera den i en tom skåpbil. Oavsett dina behov och preferenser finns det en van som passar dig. Utforska de olika alternativen och hitta din perfekta plåtis idag! Alla personuppgifter som skickas in till Holmgrens Bil kommer att behandlas enligt bestämmelserna i EU:s dataskyddsförordningen (GDPR). Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter. Holmgrens Fritid är medlem i HRF – Husvagnsbranschens riksförbund, HRF ställer höga krav på sina medlemmar i både etik, arbetssätt och företagsstruktur. Dvs en trygg affärspartner för dig som kund.

Kärt barn har många namn – Van, Plåtis eller Camper Van är en typ av husbil som är väldigt populär. Det finns en ökande trend bland människor att upptäcka friheten som en van eller plåtis kan erbjuda. Med möjligheten att ha sitt hem med sig, kan man köra till önskade destinationer och stanna där man känner för det.
Det finns olika varianter av plåtisar som passar perfekt för ensamresenärer eller par. Under de senaste åren har det blivit alltmer populärt att köpa en ny eller begagnad transportbil och anpassa den till en husbil genom att ta bort hela interiören och bygga upp den igen enligt egna önskemål. Vi erbjuder camper vans med 4 bäddar som passar perfekt för familjen eller ett kompisgäng.

Plåtisen har bra köregenskaper och är lätt att föra fram på vägarna. Framkomligheten är en stor faktor till varför denna typ av fordon har blivit så populär. De är inte särskilt breda och längden gör att de kan parkera på en vanlig parkeringsplats. Bränsleförbrukningen är förstås också lägre än hos större och tyngre husbilar. De större plåtisarna har plats för både kök och funktionellt toalettutrymme. Populära märken är Campscout, Globescout, Globecar, Pössl, Knaus, Hymer, Adria, Hobby Caravan, Bürstner och Clever. För att bilen ska fungera både till vardags och för spännande utflykter gäller det att prioritera vad du tycker är viktigast. En stor säng, finurlig badrumslösning eller en stor vattentank på minst 100 liter är sådant som kan vara praktiskt. Om bilen är försedd med ramfönster kan du dessutom räkna med ett välisolerat boklimat och en tystare färd. Smarta förvaringslösningar ska inte underskattas. Sådant som inte används ofta kan stuvas undan och behöver inte vara lika lättåtkomligt som kläder och köksredskap. Se till att förvaringen passar just dina behov. En färdiginredd plåtis har ofta lyxiga inslag som integrerad belysning i tak och under skåp. Detta sparar plats och ger ett modernt intryck.När man hör vad husbilsägare tycker så är det ganska delat i två läger. De som älskar stora husbilar med yta och bekvämligheter och de som älskar plåtisen för att den är så flexibel. Visst, plåtisen har sina begränsningar, men många anser ändå att fördelarna överväger nackdelarna. Plåtisen erbjuder en unik miljö och många uppskattar att bilen är så öppen. Står bakdörrarna på vid gavel kan man se igenom hela bilen, vilket skapar en känsla av rymd och frihet.

Plåtbilarna är omtyckta eftersom de upplevs som robusta och rejäla. Dessutom finns det en annan aspekt – säkerheten. Om bilen i grunden är en komplett skåpbil sitter ofta de ursprungliga förstärkningsbalkarna och krockskydden kvar i bilen. En påbyggnadsbil är tillverkad av andra material och är inte alls lika tålig vid en eventuell krock.

En ”plåtis” är en mindre variant av husbil – vanligtvis kortare än sex meter och med en vikt på runt 3,5 ton. För det mesta har bilen en öppningsbar dubbeldörr bak, passagerardörrar på båda sidor samt en skjutdörr på höger sida. Chassit är traditionellt tillverkat av metall, men på senare år har det även kommit modeller i lättviktsmaterial som glasfiberkomposit.Plåtisen fungerar bäst för en eller två personer. På senare år har det blivit väldigt populärt att köpa en ny eller begagnad transportbil och riva ut hela inredningen. På så vis går det att anpassa husbilen helt efter egen smak. Men för den som inte vill lägga ner så mycket arbete finns det förstås färdiginredda husbilar att köpa. Det går även att köpa färdigbyggd inredning och montera i en tömd skåpbil.

Hur fort får man köra med en Plåtis?
Maxhastigheten kan ligga på allt mellan 80 km/h till 120 km/h beroende på vikten på din husbil.
En stor husbil kan vara krånglig att köra, men den omtyckta ”plåtisen” maximerar nytta och nöje. Storleken är behändig och samtidigt rymmer bilen allt du behöver.Eftersom en plåtis är en kompakthusbil står varianter med god funktion högt i kurs hos användarna. I vissa måste man dra ut en dörr i gången när toaletten ska användas och det innebär att ingen kan gå förbi under tiden. Men å andra sidan så anser många det vara lyx att ens ha en toalett i bilen. Köken är ofta ganska små och att det finns ugn är inget man kan ta för givet. Men har man grill så står kanske en ugn inte högst upp på prioriteringslistan. För oss är det viktigt att vi kan erbjuda dig som kund en lösning som passar dig och dina behov. Med våra samarbetspartners Santander och Wasa kredit med flera ser vi fram emot att ordna en förmånlig finansiering åt dig. Vi använder cookies för att din interaktion med vår webplats ska bli mer meningsfull de hjälper oss att bättre förstå hur vår webbplats används, så vi kan anpassa innehåll.Det finns många olika slags husbilar och prisklasser vilket kan göra det svårt att välja. Husbilar är dyra och det finns många saker att tänka på när du ska välja bland olika modeller. Att köpa sprillans ny husbil kan allt från 500 000 kronor upp till flera miljoner. Medianpriset ligger på 800 000 kronor för en ny husbil. Ett ordentligt köpekontrakt där allt anges som du och säljaren kommer överens om ger dig trygghet om problem skulle uppstå efter köpet. Både du som köpare och säljare bör ha varsitt avtal. Det är viktigt att två likadana avtal och att de båda är undertecknade av köpare och säljare. Det är viktigt att du känner dig trygg med avtalet innan du skriver på något. Kolla även med ditt försäkringsbolag om du har något rättsskydd. Försäkringen kan ibland täcka kostnader för till exempel juridiskt ombud och för att företräda dig i en domstolsprocess.

Ska du köpa husbil privat är du inte skyddad av konsumentköplagen, utan det är köplagen som tillämpas vilket innebär att säljaren i stort kan avsäga sig allt ansvar. Har inget särskilt avtalats mellan dig och säljaren är det köplagens regler som gäller.
Ska du köpa en husbil privat är det köplagen (KöpL) som gäller. Köper du husbil av privatperson har du ett sämre skydd. Köper du av bilhandlare är du istället skyddad av konsumentköplagen. Var därför extra noggrann när du köper husbilar och husvagnar privat.

Det är viktigt att du gör en ordentlig funktionskontroll och fuktmätning på husbilen. Din undersökningsplikt är avgörande för hur du kan hantera eventuella tvister efter köpet. Utöver det ska du även kolla upp säljaren – är det husbilens riktiga ägare? Kolla även upp om det finns skulder kopplade till husbilen.
Det är viktigt att du kollar upp att personen du ska köpa husbilen av verkligen är den rätta ägaren. I Transportstyrelsens fordonsregister kan du kontrollera detta.

I köpekontraktet bör det även anges vilken extra utrustning som ingår i köpet. Även när du gör besiktning av husbilen innan köpet är det av stor vikt att det anges om säljaren åtgärdar eventuella fel eller om du ska göra detta. Kommer ni överens om att säljaren ska göra det kan du som köpare kräva att det utförs fackmannamässigt.
Det är lika viktigt att du undersöker om det finns skulder som är kopplade till husbilen. Det kan exempelvis handla om fordonsskatt, felparkeringsavgift eller trängselavgift och så vidare. Kronofogden kan ta husbilen i anspråk om det finns obetalda skulder som är kopplade till husbilen, även om du inte orsakat skulderna.

Att äga en husbil är givetvis en kostnad som skiljer sig från att äga en husvagn. Med en husbil har du plötsligt ett till fordon utöver din vanliga bil där det ska betalas skatt, försäkring, service med mera. Har du hittat en husbil du är intresserad av kan du alltid fråga säljaren om ägandekostnaden och själva kostnaden för att använda bilen – brukskostnaden. Det kan ge dig en riktlinje om kostnaden för ditt framtida husbilsliv.
Köper du husbil av en privatperson har du enligt lag ingen ångerrätt. För att du ska kunna avbryta köpet måste du och säljaren ha kommit överens om att du har ångerrätt i köpekontraktet. Finns det ingen sådan överenskommelse är du bunden till köpet och du kan således inte lämna tillbaka bilen.

Vad kostar en Plåtis i Tyskland?
Pris 54900€. Jag åkte dit för att titta närmare på plåtisen och blev via mejl/telefon mycket bra bemött och dom bokade bilen för mig så att jag skulle kunna flyga ner och inspektera bilen.
Många som börjar med att hyra en husbil kommer till insikt att det kanske inte är värt att köpa en husbil. Det är smidigt att hyra för 1-2 veckor för att sedan lämna tillbaka den och du behöver således inte tänka på ägandekostnader, service och så vidare.Konsumentlagstiftningen gäller inte om du skulle få problem med din husbil som du har köpt av en privatperson. Men du har rätt att klaga om det är fel på husbilen ändå. Det blir allt mer populärt med en mindre typ av husbil som egentligen är en skåpbil men är inredd som en bostad med fönster. Denna typ av husbil är billigare, smidigare att köra men har samma standard invändigt. Ska du köpa begagnad husbil är det viktigt att du gör en seriös och ordentlig funktionskontroll. Tänk på att du inte bara köper en bil – du köper även en bostad. Fungerar värmen, kylskåpet, köket och badrummet? Be säljaren gå igenom alla funktioner och ta god tid på dig. Går kylskåpet eller pannan sönder kan det bli kostsamt.

Är du inte helt säker kan du alltid börja med att hyra en husbil via en återförsäljare för att ta reda på om husbilslivet är något för dig. Ta även reda på vilka bilmärken och återförsäljare som är etablerade. Låga priser är så klart lockande – men är det ett okänt varumärke kan det vara besvärligt att hitta reservdelar och därmed svårare att sälja husbilen vidare.

Det är vanligt att extrautrustning köps till husbilen, exempelvis tv, värmepannor och markiser. Mycket av sådan utrustning monteras på först hos återförsäljaren och ingår inte i husbilens tjänstevikt, det räknas därför som last. Av den anledning bör du ta reda på vad som gäller för just din husbil så att det inte blir övervikt – det är nämligen du som får böta om du blir stoppad. All extra utrustning som har tillkommit ska räknas in. Därför bör du försöka få husbilen vägd innan du genomför köpet.Med ett bilkörkort B får du endast köra ett fordon med en totalvikt på 3,5 ton. Det är vanligt att husbilar körs runt med övervikt och oftast har föraren inte en aning om det. Vikten som anges för husbilen kanske inte stämmer i verkligheten.

När du köper begagnat är det även viktigt att du kollar om det finns någon fukt i husbilen så gör därför en ordentlig fuktmätning. En sådan besiktning kan kosta lite men är värt det i slutändan. Annars kan du be om att få se senaste fuktmätningsprotokollet.
Det viktiga är att du vet dina rättigheter och skyldigheter enligt köplagen och framförallt, se till att köpekontraktet är ordentligt skrivit och reglerar överenskommelser mellan dig och säljaren. Se till att ni båda har likadana köpekontrakt som är undertecknade av er båda.

Det finns bra begagnade husbilar att köpa för runt 250 000 kronor. En 10 år gammal husbil är en helt okej husbil som ändå är i gott skick. Fundera också på om du vill ha en stor husbil eller en mindre enklare variant, antal bäddar och så vidare.
Eftersom det är köplagen som tillämpas när du köper en begagnad husbil privat är det också endast den lagen som gäller om inget annat har avtalats mellan dig som köpare och säljaren. Tänk på att du som köpare inte är skyddad av konsumentköplagen då du köper husbil av en privatperson.

Är du och säljaren inte eniga om vad som gäller, kan tingsrätten (i första hand) pröva tvisten, annars domstol. Hamnar du som köpare i en tvist är det rekommenderat att du kontaktar en jurist som kan hjälpa dig att reda ut dina rättigheter och skyldigheter.
Är du på jakt efter en plåtis, campervan eller en husbilsvan? Vi har garanterar plåtisen för dig! Du hittar oss i Varberg, mellan Göteborg och Halmstad. Välkommen in!”Plåtisar är en typ av husbil som vanligtvis är lite mindre än andra typer av husbilar, ofta kortare än sex meter och vikten brukar ligga på omkring 3,5 ton.” Plåtisar är tåliga husbilar som går lika bra att använda på vintern som sommaren. Tack vare dess robusta konstruktion klarar den vinterväglag lika bra som en vanlig skåpbil gör. Under vintertid bör du dock försäkra dig om att vattenledningarna är ordentligt isolerade så de inte fryser igen. Det kan göra stor skada på din plåtis. En vägvisande pijonär för campingbranchen! Med hög komfort, innovativ teknik och nytänkande karossuppbyggnad får du med Hymer ett förstklassigt resande. Välj mellan ett stort utbud av modeller, planlösningar och nödvändigheter – allt efter tycke och smak.Har du en plåtis som du inte använder? Eller kanske vill du byta upp upp dig till en nyare plåtis? Då har du hittat rätt! Vi på Vincents älskar plåtisar, och så gör även våra kunder! Tack vare denna stora efterfrågan på plåtisar har vi endast 8% förmedlingsavgift för dig som vill sälja din plåtis!

Sun Living är Adrias lillebror! Med sina innovativa planlösningar är detta ett märke att räkna med. Dem har ett originellt tänkande med en enklare design och utrustningsnivå än vad sin storebror Adria erbjuder,
Plåtis, van, camper, skåpbils-husbil, liten husbil… Kärt barn har många namn. För gemeneman är plåtis ett relativt okänt begrepp ifall du är helt ny i husbilsvärlden. Plåtis är ett samlingsnamn för små husbilar som är byggda som en skåpbil. Skillnaden mellan en skåpbil och en plåtis är att i plåtisen är förvaringsutrymmet ombyggt till en bodel. Tack vare en smidig och välplanerad interiör får du alla bekvämligheter som du får i en större husbil. I korta drag, en skåpbil där du kan bo, leva, sova och laga mat.Här presenteras en uppstickare som under det senaste årtiondet gjort succé. Sunlight har den ultimata blandningen av enkelhet, praktik och funktion till ett oslagbart pris har tagit marknaden med storm.Det mest väletablerade plåtis-märket på marknaden! Här ligger fokus på friluftsliv, enkelhet och smidighet. Pössl har dessutom varit något av en trendsättare för standarden av fabriksbyggda plåtisar.Plåtis husbil är ett populärt val för de som gillar camping och utomhusaktiviteter. Vi har listat de bästa tillverkarna av plåtisar – för att göra ditt val enklare!

Vad kostar en begagnad Plåtis?
Hur mycket kostar en begagnad plåtis? Det är svårt att sätta ett exakt pris på vad en plåtis kostar. Det finns många variablar och aspekter som spelar in. Men ett ungefärligt pris är mellan 400 000 till 600 000 sek för en begagnad plåtis.
I en plåtis hittar du alla bekvämligheter som finns i en vanlig husbil. Baktill hittar du sovdelen där du även har god förvaring undertill. I mellersta delen hittar du köksdelen. I köksdelen hittar du vanligvis en tvålågig spis, kylskåp med frysfack samt en sink. Snurra runt ett varv så har du även toaletten. Längre fram i bilen hittar du soffgruppen. Plåtisar har oftast vändbara pilotstolar som gör att fler kan sitta vid soffgruppen.

Plåtisar är korta husbilar som sällan är längre än sju meter. Den vanligaste längden på plåtisar är mellan fem till sex meter. Dess lilla storlek påverkar även totalvikten på husbilen. En plåtis väger sällan mer än 3 500 kg
Låt oss presentera en av marknadens absolut mest välbyggda plåtisar, La Strada! Med toppkvalité och noggrannhet tillverkas dessa tyskbyggen för att tillfredsställa alla våra behov.

Hur gammal husbil Vågar man köpa?
En 10 år gammal husbil är en helt okej husbil som ändå är i gott skick. Fundera också på om du vill ha en stor husbil eller en mindre enklare variant, antal bäddar och så vidare.
Fördelarna med plåtisar är många. En fördel som många plåtisägare uppskattar är dess lilla storlek. Det är mycket jobb med en större husbil. Man kan inte ta sig fram överallt, den drar mer bensin och kan vara svår att parkera. Med en plåtis slipper du dem problemen. Tack vare dess lilla storlek är det lätt att ta sig fram, du kan köra den på ditt vanliga B-körkort och den har en robust konstruktion. En plåtis är ett perfekt mellanting mellan personbil och husbil.Globecar och Pössl tillhör samma koncern och byggs i samma tyska fabrik. Bortser man från de olika träslagen och textilerna är dem i stort sett likadana.

Vilken är den mest prisvärda husbilen?
Chausson 718 XLB Welcome Men Chausson har med denna modell haft örat mot marknaden och gjort en prisvärd husbil som är enkel att leva med. Två saker sticker ut: -En säng på hela 160 cm bredd i ett trevligt sovrum med stora fönster.
Ingen plåtis är den andra lik, och alla erbjuder unika egenskaper som passar vissa bättre än andra. Det är ingen nyhet för de flesta att plåtisar har rönt stor popularitet under de senaste åren, och det syns längs våra vägar! Är du ny inom husbilsvärlden är det inte lätt att veta vad som skiljer tillverkarna åt, och vilka likheter som finns. Därför har vi listat de nio populäraste tillverkarna av plåtisar, för att göra ert val enklare!

Vår ambition på Vincents är att vara Sveriges ledande förmedlare av husbilar och husvagnar och det självklara valet för varje person som vill sälja eller köpa en begagnad husbil/husvagn.
Plåtis, campervan, van, liten husbil.. kärt barn har många namn. Plåtis husbilar är ett populärt val för de som gillar camping och utomhusaktiviteter, utan besväret med en husbil i full storlek. Att plåtis-husbilen blivit så populär de senaste åren är av flera anledningar. En av de främsta anledningarna är dess flexibilitet och mångsidighet. Hos Vincents Husbil & Husvagn i Varberg och Kalmar älskar vi plåtisar. Vi förmedlar, köper in och säljer många plåtisar om året, och vi har alltid kunder som vill köpa plåtisar. Se vilka begagnade plåtisar vi har till salu och börja ditt nya äventyr redan idag!

Vilka Plåtisar är bäst på vintern?
KABE Van, en svenskbyggd plåtis för vintern (året-runt-bruk)! Från årsmodell 2020 tillverkar svenska KABE även vinterisolerade plåtisar/vans för vinterbruk, i högsta premiumsegmentet, byggda på tyska Mercedes-Benz Sprinter. Adria tillverkas i Novo Mesto i Slovenien.
Det är svårt att sätta ett exakt pris på vad en plåtis kostar. Det finns många variablar och aspekter som spelar in. Men ett ungefärligt pris är mellan 400 000 till 600 000 sek för en begagnad plåtis.Priserna på plåtisar skiljer sig mycket. Det är svårt att säga vilken som är billigast. Det bästa sättet är att se vilka plåtisar vi har till salu och sedan filtrera billigast till dyrast.

Fördelarna med en kort husbil är att den är lättkörd, lätt att komma fram med och kan användas mer eller mindre som en personbil. En mindre husbil väger oftast mindre vilket gör att du kan köra den på ett B-körkort.I denna plåtis slås du av moderna träslag, noggrant utvalda textiler och variationer av planlösningar som passar de flesta. Van tourer ägs av EuroCaravaning och tillverkas i Knaus fabriker. Plåtisen är mindre och mer kompakt än en vanlig husbil, vilket gör den perfekt för två personer. Den lilla husbilen är vanligtvis mer minimalistiska och fokuserar på funktionalitet och praktiskt användande av utrymmen, medan större husbilar vanligtvis har mer omfattande inredning och fler bekvämligheter. Nu är detta inte skälet till att jag tycker så mycket om denna modell, designen är grädden på moset. Det är långbäddarna som charmat mig. Alkovbilar med långbäddar är den mest flexibla planlösningen i en alkovbil. Familjen växer aldrig ur denna planlösning, inte ens då barnen flyttat hemifrån.

Vad kostar skatten på en Plåtis?
Det här blev kännbart, inte minst för husbilsägare. Med en förhållandevis tung kaross och dieselmotorer som inte riktigt hängt med i samma utveckling som personbilar kunde man nu få en skatt på runt 30 000 kr/år. Riktigt kännbart med tanke på hur många mil och dagar per år man i genomsnitt använder sin husbil.
Jag tror många förvånas av att se en dussinprodukt från Chausson på denna lista. Men Chausson har med denna modell haft örat mot marknaden och gjort en prisvärd husbil som är enkel att leva med.Att man kan göra en så rymlig bodel på blott 7,5 meters längd är för att förarplatsen är placerad ovanför motorn. Du får en bodel som i en 8,2 meters husbil. Överhänget är långt, men bilen är bakhjulsdriven så det är ingen risk att man tappar väggreppet i uppfärsbacke eller på vått gräs.

Jag har testat denna modell i två utföranden. Först baserad på Fiat och sedan när den började byggas på Mercedes Sprinter. Redan den Fiat-baserade bjöd en av husbilsmarknadens bästa, och tryggaste, körupplevelser. Den Mercedes-baserade behöll de trygga vägegenskaperna men tog komforten ett snäpp till.Varför man faller för en husbil kan bero på många faktorer. Inte minst personligt tycke och smak. När vi publicerar tester undviker vi i möjligaste mån att blanda in tycke och smak. Vi har en slutkläm i varje test med rubriken ”Jag tycker”. I övrigt bedömmer vi husbilarna utifrån kvalitetskänsla, komfort, kompetens och prisnivå. Bli därför inte förvånad om du i denna artikel finner husbilar som jag inte öst beröm över i testet. Ty i denna artikel tar jag upp de jag subjektivt, känslomässigt tyckt bäst om. Husbilar jag själv skulle vilja äga.

Blott 599 centimer men ändå försedd med ett delat badrum. Ändå känns den inte trängre än andra plåtisar. Och vilken finish på möblerna! Byggd i ett skåp med heavychassi riskerar det att bli en stötig färd. Men detta har man adresserat genom att standardmontera luftfjädring på bakaxeln. Detta är min favori bland 599 cm långa tvärbäddsplåtisar.
Pössls storsäljare är Roadcruiser. En modell som bildade skola i hur man inreder en plåtis med långbäddar när den lanserades. Summit 640 är lyxversionen av Roadcruiser. En mer påkostad version som ska konkurrera i premiumklassen. Något den klarar med bravur.

De flesta tillverkare anstränger sig lite extra när de tar fram helintegrerade modeller. Därför är det gott om riktigt bra helintegrerade husbilar. Helst skulle jag velat ha med 10 modeller i denna kategori. Jag menar, hur kan inte Morelo Palace, Niesmann+Bischoff Flair, Concorde Charisma eller RMB:s lyxkryssare platsa här? Det enkla svaret är att de inte är bättre än förväntat, de gav mig ingen wow-känsla. Eller jo, de är alla wow. Men att bli positivt överraskad är mer förförande. Och det har dessa fem lyckats med.Westfalias huvudsyssla är att konvertera skåpbilar åt bilföretagen. Mestadels minibussar men även campingbilar. Denna erfarenhet gör att de inte följer husbilsbranschens normer när det gäller hur man inreder eller utrustar en husbil. Och detta gör bilen extra bra! Den har det bästa baksätet jag stött på i en plåtis. Helt enkelt för att det är ett baksäte, inte en bänk med dynor. Det är inte ofta en tillverkare lägger krut på att designa en snygg alkovbil. Resonemanget brukar vara att alkovbilar ska vara prispressade och praktiska eftersom målgruppen är barnfamiljer och uthyresföretag. Men det finns barnfamiljer som har mer pengar och som värdesätter design. Hade testet skett på motorväg eller i en stad hade den nog inte varit med på denna topp 5 lista. Men nu testades den på ringlande småvägar mitt i vintern och bjöd på en körupplevelse i toppklass. AL-KO chassiet var som standard försett med de nivåreglerande ALC dämparna bak som i kombination med den lätta bodelen och låga tyngdpunkten gjorde att vi körde husbilen som vore den en personbil.Ännu en kort bil med badrum och kök bak, stor sittgrupp och en taksäng som kommer ända ner till knöhöjd. Lite av en repetition av McLouis Mc4-32 som också är med på denna lista. Kunde jag inte nöjt mig med en av dem? Tänker du kanske. Men nej! Ty denna stod på ett Ford chassi som höjde komforten ett snäpp och värmaren är en dieseldriven Webasto istälet för en gasolvärmare. Det är sällan jag faller för en bil på grund av möblernas utformning. Men i denna har Dethleffs genom innovativ möbeldesign lyckats ge bilen en helt unik känsla ombord. Ingen annan helintegrerad husbil på 740 centimeters längd kan erbjuda samma rymdkänsla. Jag är inget fan av taksängar i halvintegrerade husbilar. De kräver som regel stege för att man ska komma på plats. Och de är aldrig lika mysiga som en alkov. I denna modell kommer taksängen ner ända till soffans sittdynor och är lika ekel att ta sig i och ur som en vanlig säng. Dessutom är dinetten stor som få, badrummet rymligt och köket helt okej. Allt detta på 599 cm! Två bor lika bekvämt i denna som i en 7,4 meters husbil.Men vad är detta? En alkovbil bland kompaktmodellerna. Måste ju vara fel! Men nej, det är inte en miss. Detta är en kompakt familjehusbil. 599 cm kort, hjulbas kortare än hos en plåtis gör den supersmidig att ratta i trång trafikmiljö. Dessutom är prislappen rimlig och lastvikten hög redan vid 3 500 k totalvikt.

Smal, kort, snygg och med en bodel som ger en boendekomfort i klass med betydligt större husbilar. Nycklarna till att lyckas med denna damsko är face to face soffor och en taksäng som kommer ner djupt. Att Chausson lekt med designen ombord gör att man blir glad ombord.
Invändigt kan den först se lite simpel ut med tanke på den väl tilltagna prislappen. Men få halvintegrerade husbilar, om någon, kan på samma yta mäta sig med komforten ombord.Man hade kunnat välja vilken Frankia som helst ur vårt testarkiv och motiverat dess plats på listan. Frankia gör alltid bekväma husbilar med inovativa lösningar ombord.

En av de enklaste husbilar vi testat. Med låg finish, lövtunna möbler och noll lyxkänsa. Men oj vad jag trivdes ombord. Att sitta i någon av de två dinetterna och se ut genom de stora fönstren är som att sitta på en altan. Få tillverkare monterar så pass stora fönster idag. Synd, för det skänker sådan trivsel.Med gott om stuvutrymmen, massor av boyta, vinterduglighet och ett lika stabilt som komfortabelt tandemaxlat chassi från AL-KO tar denna upp kampen med helintegrerade premiumhusbilar. Rent objektivt vinner den mot de flesta i en direkt jämförelse. Men alkov ger inte samma status som helintegrerat och därför är den lite av en udda fågel.

Vilken är den bästa Plåtisen?
Knaus och Weinsbergs campervans för 2021 erbjuder det bästa av två världar – en kombination av plåtisens kompakta och smidiga egenskaper med extra utrymme tack vare ett nyutvecklat popup-tak och marknadens största bäddyta.
Att det ändå blev just denna är för att man utrustat den till max som standard. Inte minst har man lagt mycket krut på elsystemet så det ska ge ägarna möjlighet till långvarig fricamping. En ofta eftersatt funktion i husbilar. Att den är bakhjulsdriven gör inte saken sämre.Den bästa Mercedesbaserade husbil jag kört. Det som fäller avgörandet är utsikten från förarplats och att man lyckats isolera bort Mercedes motorljud vid acceleration.

I 14 år har jag och mina kollegor testat husbilar. Nya och begagnade, i alla prisklasser. En del glöms bort så fort man vänder ryggen till. Andra fastnar i minnet och blir favoriter. Här lyfter jag fram de modeller som gjort störst positivt intryck inom olika kategorier.
Två saker gör att denna till synes ordinära husbil blir en av de bästa jag testat. Köket har sin plats till vänster om bodelsdörren. Det ger en öppen känsla när man sitter i sittgruppen. Det gör även vänstersväng säkrare då man från förarplatsen kan ta en titt genom köksfönstret.

Här får barnfamljen två sovrum, vardagsrum och kök samt en rymlig källare. En husbil lika väl lämpad som bostad under fotbollscupen som sportlovet. Eller för långsemestern söderöver.
Den vanligaste typen av husbil och även den mest testade i vårt testbibliotek. Man skulle kuna tro att det skulle vara svårt för mig att utse endast fem modeller. Men icke. Halvintererade husbilar känns ofta som kloner av varandra. Få av dem häckar i premiumklassen vilket gör att man inte kostar på dem lika mycket finesser och teknik som i helintegrerade husblar.Vid varje bil ger jag en kort motivering till varför den förtjänar en plats på listan. Vill du läsa mer om modellen klickar du på modellnamnet, det är en länk till det fullständiga testet av modellen.En mycket traditionellt inredd alkovbil. På ytan kan den upplevas lite tråkig, fantasilös. Men just detta är dess styrka. Laika har inte försökt återuppfina alkovbilen. Istället har man tagit alla testade och beprövade lösningar och gjort en husbil med få missar, hög komfort och rimlig prislapp. Som dessutom är mycket trivsam att vistas i.

Plåtisar är som regel stöpta i samma form och skillnaderna mellan olika modeller ligger i detaljer och materialval. Samtidigt är innovationslystnaden större hos plåtisar än i andra husbilar. Man måste vara klurig för att få till en funktinell och bekväm husbil i detta lilla format.
Här är det de motstående sofforna som ger bilen en plats på listan. De ger en öppen bodel som man rör sig ledigt i. På vägen kör man bilen som en plåtis, på ställplatsen har man boendekomforten hos en fullbred husbil. Bäst i klassen!Utöver dessa två saker är det också en synnerligen ljus och trevlig miljö ombord. Det mycket stora fönstret på höger sida i sovrummet ger en helt annan känsla än i de flesta sovrum i husbilar.

Alkovbilar är som regel riktade mot barnfamiljer eller hyresmarknaden. I dessa målgrupper är lastvikt extra viktigt. I denna artikel är 500 k ett minimum. Men de utvalda alkovbilarna har alla en lastvikt överstigande 800 kg. Om än inte med 3 500 kg totalvikt. Det är mycket ovanligt att alkovbilar har rimlig lastvikt med 3 500 k totalvikt.
En plåtis byggd på höjden för att kunna husera en familj om fyra. Något den klarar utan problem. Är man två ombord och lever med taksängen upptryckt får man takhöjd som i en kyrka. Man kan sitta kvar i dinetten med sängen nerfälld. En bonus med bilens höjd är de väldigt rymliga överskåpen. På mässor där denna ställs ut sitter jag alltid en extra lång stund och drömmer. Jag har testat många Carthago och alltid funnit dem välbyggda och trevliga att köra. Trodde nog att jag visste vad jag hade att vänta mig när jag inledde testet. Ändå blev jag glatt överraskad av såväl finish som komfort och kompetens. Det andra som gör bilen speciell är det samlade badrummet. Ett samlat badrum tar mycket mindre plats än det idag så vanliga delade badrummet. Det betyder att man kan få till en rymlig och bekväm sittgrupp. En sittgrupp där Hymer avstått pelarbord för den mer stabila lösningen med vägghängt bord.För att det ska bli enkelt för dig som läser har jag delat in bilarna i olika kategorier. Jag utser fem bilar inom varje kategori och listar dem från bäst till femte bästa.

Jag uppskattar husbilar som inte vill vara alla målgrupper till lags, modeller som har en tydlig målgrupp. De flesta tillverkare skulle inreda en 8,15 meter lång husbil för att husera fyra personer. Men denna är optimerad för två. Det gör den synnerligen bekväm och väl anpassad för just två personer som vill ligga ute långa perioder i sträck.
Men det finns ändå sånt man inte kan blunda för, som direkt diskvalificerar bilen från att tillhöra de bästa. En sån sak är lastvikten. Ingen bil i denna artikel har en lastvikt under 500 kg. Vissa med en totalvikt över 3 500 kg förvisso men så måste det vara. De har alla en modern drivlina med stark common rail diesel som gör bilarna lättkörda. Ett allt för långt överhäng kan också vara grund för att bli utesluten. I alla fall på framhjulsdrivna modeller.Jag hävdar med bestämdhet att La Strada ligger i en nivå för sig själva när det gäller byggkvalitet. Omsorgen i förberedelsen av skåpbilen är minutiös. Men de är inte bäst isolerade och isolerar ogärna sina spillvattentankar. EB modellen är deras bästsäljare och det är lätt att förstå. Den är ombonad, flexibel och mycket intuitiv att leva med. Inga trollerinummer här inte.För att hamna i kategorin kompakt ska husbilen antingen vara under 6 meter eller smalare än de vanliga 227-232 cm. Uppfyller den båda dessa krav är det en synnerligen smidig historia. Men även modeller runt sju meter som är halvannan decimeter smalare än normalt upplevs betydligt smidigare på vägen.

Det tillkommer även några kostnader för att äga en husbil. Fordonsskatt och försäkring liggerpå cirka 12 000 – 14 000 kronor per år. Du får även räkna med en viss kostnad för service och för drivmedel men detta beror på hur mycket du använder husbilen och hur långt du kör.Tyvärr måste vi hindra dig från att skicka fler intresseanmälningar just nu. Vi måste bara verifiera att du inte är en robot. Hör av dig till oss på 08-23 30 00 om du vill att vi hjälper dig att skicka fler. Om du ska välja att köpa en ny eller begagnad husbil beror naturligtvis på dina preferenser. En begagnad husbil är billigare men det kommer också med en viss risk att husbilen behövs repareras inom en snar framtid. Något att ta i beaktning är att skatten på nya husbilar nyligen höjdes, men ställer du av husbilen när den inte används kan du få ner denna kostnad. Här på Bilweb har vi både begagnade och helt nya husbilar så att du kan jämföra och hitta en husbil som passar dina behov. Även vilken behörighet du har på ditt körkort påverkar vilken husbil du kan köpa och hur tungt du kan lasta den. Du kan köra husbil på B-körkort om husbilen väger max 3,5 ton. För att köra husbil som väger över 3,5 ton krävs det att du har behörighet C1 eller C.Antal bäddar men också planlösning kan variera mycket i olika husbilar. Vill du ha fler bäddar och kan tänka dig mindre samlingsytor? Eller är det viktigare med mer yta i köks- ochvardagsrumsdelen? I alla våra annonser kan du se bilder inifrån husbilen för att få en känsla för om planlösningen kan fungera för dig och din familj.

På Bilweb.se samarbetar vi med återförsäljare i hela Sverige och har samlat annonser på både nya och begagnade husbilar till salu. Alla våra anslutna bilhandlare är professionella och erfarna och garanti ingår alltid. Husbilarna är testade och kvalitetssäkrade för att du ska kunna göra ett tryggt husbilsköp.Klicka in på annonsen du är intresserad av så får du upp all information om husbilen och om firman som säljer husbilen. Du kan dessutom skicka en intresseanmälan till återförsäljaren direkt via annonsen så kontaktar dem dig. Använd vårt smidiga sökverktyg för att hitta din nästa husbil!
Bland våra husbilar till salu finns det många märken att välja mellan. Hobby, Carthago, Knaus och Kabe är bara några exempel på populära märken. Är du en van husbilsägare kanske du redan har ett märke du vill hålla dig till. Hos oss på Bilweb.se kan du sortera efter märke genom att klicka på knappen “Bilmärke (A-Ö)” som du hittar i menyn högst upp.Vill du ha en liten eller stor husbil? Är ni inte så många i familjen och ni inte brukar åka så långa sträckor kan en liten husbil räcka. Är ni i behov av mer utrymme och kommer användahusbilen mycket kan det vara värt att köpa en stor husbil. Det viktigaste är att det finns tillräckligt många bäddar för att hela familjen ska få plats. Ska du köpa din första husbil kan det vara bra att börja med en som är lite mindre.När du ska bestämma dig för vilken husbil du ska köpa finns det några saker du behöver fundera över. Du behöver bestämma dig för vilken storlek husbilen ska ha, vilken planlösning och antal bäddar samt vilket märke du vill köpa. Även design och inredning är något som spelar in i valet.

Priset för en husbil kan variera ganska kraftigt beroende på vilken typ av husbil du vill köpa och om den är ny eller begagnad. För en ny husbil kan priset ligga någonstans mellan 500 000 kronor upp till flera miljoner. Ett genomsnittligt pris på en ny husbil ligger på ungefär 750000 kronor.En begagnad husbil kan du köpa till ett mycket billigare pris. En bra begagnad husbil kan ha ett pris på runt 250 000 kronor beroende på modell och skick men det finns naturligtvis både billigare och dyrare varianter.
Vill du ha en modern och avskalad inredning i husbilen eller en mer varm och hemtrevlig känsla? Att hitta en husbil med rätt stil och rätt design är viktigt för att du ska kunna trivas.En husbil ska vara ditt andra hem när du är på semester och du ska kunna känna dig som hemma.På Bilweb.se har vi ett stort utbud av husbilar till salu från flera återförsäljare runt om i landet. Alla husbilar är kvalitetssäkrade och kommer med varudeklaration och testprotokoll. Vi är en av de ledande marknadsplatserna i Sverige för husbilar och hjälper dig när du ska köpa husbil.

Är det billigare att köpa husbil i Tyskland?
Hur mycket billigare är det att importera en husbil från Tyskland? Det skiljer sig såklart från fall till fall men en tumregel är att priserna ligger ungefär 20% under svenska priser. Utbudet är också betydligt mycket större!
Här har vi tagit fram ett antal plåtisar under 600 000 kr och vi hoppas att de finns kvar medan du läser denna artikel. Längst ner i varje faktaruta hittar du en länk till respektive handlare.Begagnade plåtisar är inte helt lätt att hitta för den som är på jakt. Dels för att de försvinner snabbt när de väl kommer in till landets handlare. Det finns helt enkelt för få begagnade exemplar för att täcka intresset.

Similar Posts