Putha Hiunchuli Expedition

Det här är den version av vår webbplats som är riktad till personer som talar Svenska i Sverige. Om du är bosatt i ett annat land eller en annan region väljer du den lämpliga versionen av Tripadvisor för ditt land eller din region i rullgardinsmenyn.Putha Hiunchuli Expeditionsmedlemmar Magnus och Joakim, samt deras guide Sonam har nått Nepalgunj. De har checkat in på ett fint hotel – “Travellers” som ägs och drivs av en Amerikans kvinna, Candy. De har haft en en trevlig kväll tillsammans. I morgon bär det av mot Juphal som ligger i Dolpo.

Har du funderat på att fjällvandra med familjen i Himalaya? Då har du något fantastiskt att se fram emot! Inte bara upplevelsen i sig, men också alla de fördelar som följer med som en bonus längs vägen. Hi On Life har under snart 10 års tid arrangerat familjevandringar i Nepal och vi har fått otroligt…

Hi team mates and friends! What an amazing expedition to summit Island Peak! Thanks to our guide Saran, team leader Christina and climbing buddies Ola, Freddie and Per (my roomy!!!). Also to Sarans fantastic team – Nima, Nima (lead climbing sherpa), Hari, Om and the rest of the boys!!! It was well organised and most of all great fun. Rock on!
Chitwan National Park Royal Chitwan National Park är en av Nepals största nationalparker. Parken är med på UNESCOS Världsarvslista och har i över 30 år erbjudit fantastiska djungeläventyr. Här finns 68 olika däggdjur, 56 olika kräldjur och över 500 fågelarter! Har ni tur kan ni på nära håll få se Krokodiler, Noshörningar, Pytonormar, Leoparder och…

Den här resan är en perfekt introduktion till det fascinerande lilla landet Nepal. Den bjuder på ett färgstarkt och myllrande Kathmandu med sina hinduiska tempel, buddhistiska monument och lokala marknader. Men du får även uppleva stillheten som Himalayas mäktiga vyer bjuder på från Bandipur, småstadskänslan i bedårande Pokhara och spännande safari i Chitwan – Välkommen! Vi börjar vår resa i Kathmandu. En…Gick en tre veckors tur med Christina som tog oss över Renjo La passet, Gokyo och vidare in på Everest ‘highway’ till EBC/ Khala Pathar. En helt fantastiskt ordnad resa av människor som verkligen älskar detta land och dess berg. De känner alla teahouse-ägare oavsett hur avlägsna de ligger likaväl som bergen som omger dem.…

Having now returned to Sweden and slowly started to digest the fantastic adventures we have experienced in the Himalayas we would like to thank you and your team for some unforgettable days together! For an excellently organized trekking tour and for your friendly and yet professional way of guiding us to such achievements! We would recommend Hi On Life to anyone who asked for our opinion!
Till skillnad från många andra berg i Nepal så ligger Putha Hiunchuli i ett ganska oexploaterat område, vilket ger dig chansen att få uppleva något unikt. Vandring in till baslägret går genom Dolpo området, vilket kräver specialtillstånd för att besöka och vilket är känt för sin oslagbart vackra natur.Även om berget inte är så tufft tekniskt sett, så är det ändå ett 7000m+ berg som kräver stor respekt! Du behöver vara i ditt livs toppform och har klättrat minst en 6000-meterstopp innan – Island Peak eller Mera Peak är en perfekt förberedelse. Även om vi kommer att ha ett starkt sherpateam, så kräver vi att man klarar av att bära sin egen urustning och har erfarenhet från tidigare klättringar med stegjärn och fasta rep.Hi On Life’s deltagare fick äran att, september 2012, placera första Svenska flaggan på toppen av Putha Hiunchuli och nu vill vi att fler svenskar ska få uppleva känslan att bestiga detta spännande 7000-metersberg. Putha Hiunchuli är den västligaste toppen i Dhaulagiri massivet och kallas även Dhaulagiri VII. Berget är inte speciellt tekniskt och önskar man mer adrenalin går det utmärkt att ta med skidorna!

För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.
I september anordnade svenska arrangören Hi On Life Adventures en expedition till Putha Hiunchuli, 7 246 möh, varpå berget äntligen fick bestigas av en svensk! Joakim Ander från Karlstad blev förste svensk upp på toppen!

När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.

Hi On Life Adventures arrangerar äventyr i Nepal, Indien och Tibet. Allt från avancerade klätterexpeditioner till härliga vandringar, rafting och safari står på deras program.
Putha Hiunchuli är den västligaste toppen i Dhaulagiri massivet i Nepal och kallas även Dhaulagiri VII. Berget är en rejäl utmaning tack vare höjden, men inte speciellt tekniskt och önskar man mer adrenalin går det utmärkt att ta med skidorna.2022 försökte Harila slå världsrekordet i att bestiga de 14 topparna – världens högsta berg på över 8 000 meter – under en och samma säsong. Hon lyckades bestiga 12 toppar men kunde inte gå vidare eftersom Kina nekade henne tillstånd att bestiga de två sista topparna. Hon vägrar att ge upp sin dröm, och gör ett nytt försök år 2023! I år ska Kristin Harila försöka ta sig an de två berg som hon inte lyckades bestiga år 2022 och sätta världsrekordet som den snabbaste personen att bestiga världens 14 högsta bergstoppar på mindre än fyra månader. Harilas försök är planerat att börja i mars (med förbehåll för tillstånd) då hon kommer att bestiga Shishapangma och Cho Oyu två gånger, därefter Annapurna, Dhaulagiri, Kanchenjunga, Everest, Lhotse, Makalu och Manaslu, allt under våren. Därefter ska Kristin bestiga fem bergstoppar i Pakistan: Nanga Parbat, Gasherbrum I, Gasherbrum II, K2 och Broad Peak.Harila besteg sitt första berg först 2015 och är nu den snabbaste personen att bestiga världens fem högsta berg (68 dagar), den snabbaste kvinnan från topp till topp mellan Everest och Lhotse (8,5 timmar) och den snabbaste personen att bestiga sex 8 000-metersberg i Nepal (25 dagar).

Similar Posts