Ragdoll Kattunge Till Salu

– Det är en jättebra början. Men jag vill även se att ID-märkning blir lag och inte bara en lag som säger att katter inte får reproducera sig ute. Sedan tycker jag inte att katter ska gå fritt ute själva i stan. Det finns jättebra koppel och selar man kan lära katterna att gå i. Eller om man kan så kan man bygga en inhägnad åt katten. Det är inte bara trafiken som är farlig för katterna. Utan även andra katter och även vissa människor. Dessutom dödar katter mängder av smådjursungar varje år, vilket stör vår fauna.– Det är jättekul att åka på utställningar och det är något jag ofta gör, lite oftare förr, då jag hade mer tid. Jag har varit runt i Sverige, Norge och Danmark och ställt ut. Det är lite knasigt på dessa tillställningar. Det är mer en show. Folk pyntar sina burar med smycken och gardiner och katterna är tvättade och fluffade. Domarna showar och visar upp katterna så jag rekommenderar, besök en kattutställning för det är en upplevelse. Utvecklingen av rasen startade i Riverside i USA 1965 av en driftig kvinna som hette Ann Baker. Hennes granne mrs Pennel försåg ständigt större delen av länet med nya kattungar, bland annat genom sin vita, långhåriga huskatthona Josephine, jämte en mängd andra katter. Josephine gick fritt ute och parade sig med vem hon ville, och det gjorde hon väldigt ofta, hon hade flera kullar varje år. Ann Baker bestämde sig för att skapa en ras med två katter, Blackie och Daddy Warbucks som grundpelare, en ras som skulle ha alla de egenskaper som deras mor visade upp efter en mycket traumatisk olycka hon genomgått. De skulle vara stora, snälla och vara maskade med blå ögon. Dessutom skulle de alla uppvisa Bakers fem definitioner på en Ragdoll: Berit berättar vidare att ragdolls är Sveriges populäraste kattras. Vilket hon menar beror på att den är just så sällskaplig, social, mjuk i sinnet och lugn. Hon påpekar också att ska man ha en katt inne så är ragdoll den perfekta rasen, då den är mittemellan hund och katt i sitt sätt.– Att man ska tänka 15 år framåt, oavsett om det är en hund eller en katt. För det är så länge ett husdjur brukar leva. Man ska fråga sig hur ens liv ser ut och om man har de förutsättningar som krävs. Kan man ta hand om djuret hela tiden i 15 år? Ett husdjur är en familjemedlem och inget man skaffar ett tag för att det passar just då och är kul, avslutar Berit.

– Det är ju lite svårare nu i coronatider, så just nu har jag satt en gräns på högst två personer som får komma. Jag försöker att styra och matcha rätt katt till rätt hem så gott det går. Mina kattungar är ofta redan reserverade. Men det är inte alltid så att man har en katt i kullen som passar just det hemmet. Det beror på kattens personlighet.
– Jag köpte min första ragdoll 2011 och skulle bara ha en sällskapskatt. Just katt passade mig bäst i livet just då. Det var en katt som kastrerades. Jag kom snabbt på att den inte ska vara en ensamkatt då ragdolls är väldigt sociala. Så tre månader senare köpte jag en katt till, också det en kastrerad sällskapskatt. Båda med stamtavlor. Ett år senare såg jag en jättesöt katt, hos en av uppfödarna jag köpt från, som var till salu även till avel. Men för att få köpa stamtavlekatter för avel av henne, måste man vara en registrerad uppfödare. Så jag köpte katten och skaffade ett stamnamn.– När jag får första samtalet så frågar jag köparna väldigt mycket, för jag vill veta vilka de är och vad de har tänkt sig rörande sin katt. Sedan berättar jag om mig själv, om det blir en bra dialog och om de matchar med någon ledig katt, om jag har någon. Jag är väldigt petig. Man får nästan ansöka om att adoptera en kattunge av mig. Jag vill veta att förutsättningarna är optimala.

– Ja åtta av dem är ju små ännu. Två vuxna ska flytta, så normalt har jag 3-4 katter här hemma och det är inga som helst problem. Jag tar bara en eller två kullar per år, så köpare får vänta ibland.
Ragdollen är överlag en nöjd, lugn och snäll katt som gärna skippar motion. Men trots det är den nyfiken och vill gärna vara med. Ragdoll är en intelligent katt som kräver mycket kärlek och uppmärksamhet och som kan bli väldigt olycklig om den blir lämnad ensam utan sällskap. Ragdollen föds vit och är inte fullt utmaskad och färdig i färg förrän vid tre års ålder. En vuxen hona väger omkring 3,5-5 kg och en hane 6-8 kg. Ragdoll finns i tre olika mönster: colourpoint, mitted och bicolour, samtliga med eller utan tabbymönster samt i tio godkända färger.– De reproducerar sig fritt och kan få tre kullar varje år. En hona kan producera 150 ungar under sitt liv. Det leder till en massa oönskade kattungar. Tillgången är det som gör att katterna tappar i värde, för det finns inga pengar i det. Men ett liv är ett liv oavsett, anser jag. En katt bör kosta minst 2000 kronor och den ska vara vaccinerad och ID-märkt vid leverans och sedan även kastreras, menar Berit.

Kan man lämna en ragdoll ensam?
På det hela taget är en ragdoll en mycket trevlig, tålmodig, social och lat katt som kräver mycket kärlek och uppmärksamhet av sin ägare. Den kan bli väldigt olycklig om den måste vara mycket ensam utan sällskap av någon annan, så den trivs bäst om det finns andra katter i huset när matta/husse jobbar.
Vi har träffat en riktig kattälskare Berit Andreasson som driver katteriet, SoftEye´s Ragdolls och har fött upp ragdollkatter sedan 2013. Hon älskar rasen och brinner för att förädla katternas hälsa och ljuvliga temperament. Berit väljer alltid omsorgsfullt ut vem som får köpa hennes kattungar. Så här berättar hon:Det \u00e4r inte helt enkelt att s\u00e4ga vilket f\u00f6rs\u00e4kringsbolag som \u00e4r det billigaste. Flera faktorer kommer avg\u00f6ra priset och det kan skilja fr\u00e5n katt till katt.\u00a0

Det går också att få försäkringen billigare om du väljer en högre fast och rörlig självrisk. Priset kan sänks rätt mycket när du höjer självrisken. Självriskperiod är en annan faktor som kan avgöra hur billigt det blir. En lång självriskperiod är alltid att föredra och kommer påverka framför allt vid upprepade veterinärbesök under året.

Hur ofta ska man duscha en ragdoll?
En katt behöver badas då och då – även en sällskapskatt som vistas inomhus. Det räcker med någon gång om året, om kisse inte blivit väldigt smutsig förstås. När man badar katten är det viktigt att ha ett schampo som löser smuts och fett.
Väljer du veterinärvård kring 60 000 kr tillkommer ofta ett gott skydd med ersättning för de flesta typer av behandlingar och mediciner. Detta är ett populärt och prisvärt alternativ som passar de flesta kattägare. Bra villkor, tillräckligt högt veterinärvårdsbelopp för att täcka lite större ingrepp och ett tryggt skydd.Det finns flera olika faktorer som påverkar priset när du ska välja en kattförsäkring. Som tur är kan själv bestämma över flera av dem. Troligtvis är den viktigaste faktorn vilket försäkringsbolag du väljer och därefter kommer ersättningsbeloppet.

Baserat på prisexemplerna ovan går det också att säga att en kattförsäkring vanligtvis kostar någonstans mellan 100 – 400 kr beroende på vilken typ av försäkring det handlar om. En kattförsäkring som endast täcker olyckor hamnar i det nedre spannet medan försäkringar med maxersättningar som är över 120 000 kr per år kan kosta över 400 kr. Framför allt beror priset förutom ersättning och vad som ingår på självrisken och kattrasen.

Vid 60 000 kr och uppåt kommer skyddet vara mer omfattande och täcker avancerade operationer, mediciner och annat som kan bli dyrt annars. Dessutom skiljer ofta priserna relativt lite mellan 30 000 och 60 000 kr.
Billigaste priset för kattförsäkring till en blandras är 39 kr/mån från Hedvig, värt att nämna är att i detta exempel ligger den fasta självrisken på 2 500 kr. Därefter placerar sig Folksam med 81 kr/mån och Svedea med 92 kr/mån. Dyrast försäkring erbjöd Agria med 200 kr/mån, vilket är mer än dubbelt så mycket som den billigaste.Veterinärvård upp till 30 000 kr är ofta benämnt som basförsäkring och är det billigaste alternativet. Ersättningen täcker enklare skydd mot sjukdomar och olyckor men inkluderar ofta inte mycket mer än så. Medicin, MR och CT-röntgen, tandsjukdomar är vanligtvis inte inkluderat i denna kategori av kattförsäkring.

Om har en norsk skogkatt och vill hitta den billigaste kattförsäkringen så kostar Hedvig 79 kr/mån. Det är för grundläggande veterinärskydd upp till 30 000 kr. Andra billiga försäkringar går att teckna hos Folksam, Sveland och Lassie.
För att hitta den billigaste kattförsäkringen har vi jämfört priserna från olika 10 försäkringsbolag som erbjuder kattförsäkringar i Sverige. Eftersom försäkringspremien styrs av flera faktorer har vi valt att jämföra 5 olika kattraser. Prisjämförelsen för 2023 kommer med stor sannolikhet skilja sig några kronor från varje individuellt pris men ger en bra överblick när du ska välja kattförsäkring.När man ska jämföra kattförsäkringspriser är det viktigt att tänka på att prissättningen sker utifrån flera olika delar. Framför allt skiljer sig priserna mellan kattraser då skade- och sjukdomsrisken varierar. En annan viktig aspekt är omfattningen av försäkringen, den billigaste kattförsäkringen omfattar oftast endast basbehoven och saknar skydd för många viktiga försäkringsdelar. Därför rekommenderar vi att man inte bara tittar på priset.

Det är inte helt enkelt att säga vilket försäkringsbolag som är det billigaste. Flera faktorer kommer avgöra priset och det kan skilja från katt till katt.
» Den mest bästa och mest prisvärda försäkringen för en norsk skogkatt är enligt oss är 60 000 standard veterinärvård från Lassie för 220 kr/mån eller liknande försäkring från för Hedvig för 189 kr/mån. Hedvig erbjuder också högst veterinärvårdsbelopp på hela 160 000 kr, men då kostar försäkringen 459 kr/mån. Om du letar efter den billigaste kattförsäkring till en sibirisk katt så är det Hedvig för 69 kr/mån. I denna ingår en väldigt begränsat skydd och är inget vi rekommenderar i första hand till en sibirisk katt. Likt andra kattraser är Agria dyrast och kostar 255 kr/mån. Rörlig självrisk som är en procent av kostnaden som du kommer få betala själv. Lägre rörlig självrisk betyder högre försäkringspremie. Fasta kostnaden är så mycket du behöver betala när du besöker veterinären. Den fasta kostnaden behöver dock inte betalas upprepade gånger utan endast en gång under självriskperioden. Du vill med andra ord ha en så lång självriskperiod som möjligt. Vissa bolag erbjuder 130 dagar medan andra har 365 dagar.

Alla priser är hämtade från försäkringsbolagens egna sidor. Priserna är individuella men bör vara relativt likt de priser som presenteras i tabellerna. I vårt prisexempel använder vi oss av en kastrerad honkatt som är 1 år gammal och mestadels inne. Den fasta självrisken är 1 500 kr och rörliga 25 %. Vi har även valt att ta med TR/FORL som tillägg när skyddet inte inkluderats.
F\u00f6r att f\u00e5 den billigaste kattf\u00f6rs\u00e4kringen f\u00e5r du b\u00f6rja med att v\u00e4lja ett l\u00e4gre ers\u00e4ttningsbelopp, runt 30 000 kr. D\u00e4refter b\u00f6r sj\u00e4lvrisken vara s\u00e5 h\u00f6g som m\u00f6jligt om du vill f\u00e5 ner priset per m\u00e5nad. Detta \u00e4r dock inget vi rekommenderar d\u00e5 f\u00f6rs\u00e4kringen \u00e4r begr\u00e4nsad och endast t\u00e4cker grundl\u00e4ggande sjukdomar och olyckor. Vissa f\u00f6rs\u00e4kringsbolag \u00e4r ocks\u00e5 generellt billigare.Olika kattraser kommer med olika typer av risker och sjukdomshistorik. Därför kommer även premien att justeras utefter vilken kattras det är. Det kan handla om allt från tandsjukdomar till större ingrepp som behöver göras senare i kattens liv. Även åldern är en faktor som kommer påverka försäkringspriset.I våra tabeller har vi valt tre olika ersättningsbelopp för att få det billigaste priset behöver man också välja det lägsta beloppet. Dessa försäkringar täcker ibland inte saker som medicin eller avancerade undersökningar. Vi rekommenderar därför att se över vilka försäkringsbehoven är då det i längden kan bli dyrt att inte inkludera medicin, MR och CT undersökning med mera.Ytterligare saker som kommer påverka priset är självrisken, då hög självrisk ger lägre försäkringspremie och låg fast och rörlig självrisk kommer höja premien. Kattens ras och ålder har också en stor inverkan på vad du kommer få för prisförslag.

» Vi rekommenderar Lassie för Main coon med veterinärvård på antingen 60 000 eller 90 000 kr. Priset är 220 kr respektive 307 kr i månaden. Mest prisvärd är nog Hedvig med bra villkor för 149 kr/mån vid 60 000 kr i veterinärvård.
Billigaste kattförsäkringen för en Main coon erbjuder idag Hedvig för 59 kr i månaden. En grundläggande basförsäkring som dock täcker relativt lite. Andra billiga alternativ är Lassie 147 kr/mån och Folksam och 111 kr/mån.För att få den billigaste kattförsäkringen får du börja med att välja ett lägre ersättningsbelopp, runt 30 000 kr. Därefter bör självrisken vara så hög som möjligt om du vill få ner priset per månad. Detta är dock inget vi rekommenderar då försäkringen är begränsad och endast täcker grundläggande sjukdomar och olyckor. Vissa försäkringsbolag är också generellt billigare.

Alla försäkringsbolag har olika villkor och försäkringar och därför kommer också priserna variera. Försäkringsbolagens uträkningsmodeller skiljer sig åt och vissa fokuserar på billiga kattförsäkringar för till exempel vanliga bondkatter och andra väljer att erbjuda prisvärda försäkringar till raskatter. Det finns också generellt billiga bolag så som Folksam, däremot är deras försäkring betydliga mindre omfattande än Lassie som har bättre skydd.Hitta den billigaste kattförsäkringen till din katt! På denna sida jämför vi försäkringspriser och plockar ut de billigaste kattförsäkringarna för fem kattraser, av försäkringsbolag som erbjuder kattförsäkring i landet.

» Den mest prisvärda försäkringen för en sibirisk katt enligt oss är 60 000 veterinärvård från Lassie för 190 kr i månaden. Deras största försäkring för 264 kr/mån är också väldigt prisvärd om man ser till omfattningen av försäkringsskyddet. Även Hedvig med 60 000 kr upp till ersättning för 159 kr/mån är bra.
För att kunna påverka priset på din kattförsäkring erbjuder försäkringsbolagen möjlighet att justera självrisken. Med en låg fast och rörlig självrisk kan priset sticka i väg rätt mycket. Självrisken består av tre olika delar, rörlig, fast och självriskperiod.Den billigaste kattförsäkringen i vår undersökning kommer från Hedvig och kostar 39 kr i månaden. Vad som är viktigt att tänka på är att denna försäkring endast är en basförsäkring och skyddar bara grundläggande sjukdomar och olyckor. För ungefär en hundralapp mer kan du få en täckande försäkring från till exempel Hedvig eller Lassie som inkluderar betydligt mer.

Du kan hitta den billigaste kattförsäkringen genom att undersöka pristabellerna på denna sida. Försäkringspriser är dock individuellt så tänk på att du själv behöver klicka vidare och dubbelkolla vad ditt pris blir hos försäkringsbolaget du är intresserad av.
Om du känner att priset inte är den viktigaste faktorn utan snarare att du får bästa tänkbara villkor om olyckan är framme bör du välja ett veterinärvårdsbelopp från 90 000 kr och uppåt. Denna typ av försäkring är särskilt populär hos ras- och utställningskatter.

Billigaste priset för kattförsäkring till en ragdoll hamnade på 59 kr/mån från Hedvig, dock med 2 500 kr i fast självrisk. Därefter placerar sig ICA Försäkring som kostar 92 kr/mån. Dyrast basförsäkring till en ragdoll var återigen Agria med ett pris på 226 kr/mån.

Du kan hitta den billigaste kattf\u00f6rs\u00e4kringen genom att unders\u00f6ka pristabellerna p\u00e5 denna sida. F\u00f6rs\u00e4kringspriser \u00e4r dock individuellt s\u00e5 t\u00e4nk p\u00e5 att du sj\u00e4lv beh\u00f6ver klicka vidare och dubbelkolla vad ditt pris blir hos f\u00f6rs\u00e4kringsbolaget du \u00e4r intresserad av.

» Den mest prisvärda ragdollförsäkringen, skydd medräknat, är enligt oss Hedvig med 60 000 kr i veterinärvård för 139 kr/mån eller Lassie med samma ersättning för 170 kr/mån.
Här lägger vi upp de kattungar som uppnått 4 månaders ålder eller äldre, som är till salu. Här kan du även hitta omplaceringar och våra vuxna avelskatter som är färdiga i avel eller katter som utvärderats färdigt och vi beslutat att inte behålla i vår avel.BOKAD = Någon har bokat katten och vi avvaktar ett par dagar tills intressenten hunnit komma på besök. Vi skriver ut datum till hur länge katten är bokad, den kan därefter komma att bli till salu igen om vi eller köparen väljer att inte gå vidare med tingning.

TINGAD = Handpenning är betald och katten är därmed tingad av sin blivande ägare i väntan på veterinärbesiktning och ev kastrering inför leverans. Den är ej till salu mer.
Det finns flera uppfödare av kattrasen i Sverige eftersom den är väldigt vanlig. Det är viktigt att du undersöker de uppfödare som finns av rasen. En bra utgångspunkt är att börja med att se vilka uppfödare som är registrerade hos rasringar eller liknande organisationer. Uppfödare som är medlemmar där följer ofta särskilda krav och standarder vilket kan ses som en kvalitetssäkring för köparen. Det rekommenderas alltid att uppfödaren och köparen träffas för att känna om det känns rätt. En kattförsäkring med veterinärvård rekommenderas för alla katter oavsett om det är en raskatt eller huskatt. En raskatt likt Ragdoll har dock ett högre inköpspris och det kan därför vara bra att teckna olika typer av tilläggsförsäkringar ifall det skulle hända din raskatt något.Det finns exempelvis tilläggsförsäkringar som livförsäkring och avelsförsäkring. Vi har jämfört några av de försäkringsbolag som erbjuder kattförsäkringar. Se vår sida där vi Jämför kattförsäkringar för mer information.

Hur beter sig en Ragdoll?
Ragdolls är även väldigt sociala katter. De är ofta lugna och vänliga, fredliga och tycker om att lära sig saker – framförallt är de kelsjuka och lekfulla och följer gärna husse och matte vart de än går. Många uppfödare kallar dem därför “hund i kattkropp“.
Priset för en Ragdoll är ca 10 000-15 000 kronor. Beroende på vad uppfödaren har för avsikt för kattungen kan priset variera. Om uppfödaren vill att kattungen ska användas för avel eller utställning är den oftast lite dyrare än en sällskapskatt.Fjäderliknande leksaker eller leksaker med kattmynta går hem hos de flesta raserna och kan hålla dem aktiva i flera timmar. Rasen är långhårig och kräver en del pälsvård så en bra bortse är bra att investera i. Övriga tillbehör som behövs är matplats, kattlåda och klösträd. För mer information om rekommenderade tillbehör se vår sida om kattillbehör.Kattrasen har blivit väldigt vanlig i Sverige och kattungar till salu är därför inte så svåra att hitta. Det finns bland annat olika annonssidor som lägger upp kattungar till salu. Det finns även rasringar som lägger upp medlemmarnas kattungar till salu.

Hundar kan uppleva känslor likt många andra däggdjur. Många hundar har unika personligheter som karakteriserar just för dem. Det finns flera studier som visar på
Det är extra viktigt att säkerställa att kattungen har en stamtavla om du köper en kattunge på en annonssida som inte enbart säljer raskatter. Se mer viktig information att tänka på vid köp av en kattunge här. Ragdoll är en lugn, tillgiven, anpassningsbar och tystlåten ras som gärna omger sig av sin familj. Den är väldigt snäll och det krävs mycket för att den ska säga ifrån. Det som karaktäriserar rasen och som skiljer den från andra raser är att den ofta slappnar av i alla muskler när man lyfter katten vilket har gett den namnet som betyder trasdocka på engelska.Eftersom rasen inte får motionen från klättring är det viktigt att du tänker på hur ofta du matar katten så den inte blir överviktig. Det är dock viktigt att maten är rik på protein och fett för att katten ska få i sig de nödvändiga byggstenarna. Intaget av mat varierar beroende på ålder och hälsa så det är viktigt att ha i åtanke när du väljer foder.Det är viktigt att rasen får i sig nödvändig föda som gärna är fett- och proteinrik för att den ska må bra. Ragdolls tycker om att leka och det är viktigt att du aktiverar katten ofta då den inte är mycket av en klättrare hemma.Ragdolls håller sig ofta på lägre nivåer och är inte mycket av en klättrare. Kattrasen tycker dock om att vara i närheten av sin familj och ligger gärna och slappar i soffan med sin mamma eller pappa. En mysig filt eller sovplats är att rekommendera för rasen. Ragdolls är också väldigt busiga och tycker om att leka. En kombination av blötmat och torrfoder är att rekommendera så katten får i sig den vätska som den behöver. Vissa märken har specifik mat för vissa raser. Royal Canin har exempelvis ett speciellt torrfoder för just vuxna Ragdolls som innehåller nödvändiga näringsämnen för rasen. Se vårt avsnitt om kattmat för mer information. Här har vi samlat katter till salu för dig som letar efter att köpa katt eller om du har en katt till salu som du vill ska få ett nytt hem. Här nedan hittar du samtliga kattannoner som som är aktiva hos oss just nu och du kan enkelt kontakta köparen eller säljaren av katten via e-post för att få mer information som ytterligare bilder eller ställa frågor som t ex om katten som är till salu är en blandras eller inte innan ni kommer överens kring affären. Vi har en hög ruljans på våra katter vilket gör att om du kommer tillbaka nästa vecka kommer det garanterat att finnas nya katter till salu, vi har genom åren hjälpt över 4000 katter att få ett nytt hem och det är vi stolta över. Är det någonting du saknar eller har du frågor så tveka inte att kontakta oss, det görs enklast genom att skicka e-post till [email protected]. I samband med att du annonserar eller kontaktar en annonsör på vår hemsida godkänner du våra villkor samt vår integritetspolicy. Hos oss på kattannonser.se kan du annonsera efter katter och kattungar helt gratis, här finns allt från bondkatter till perser och birmor. Här hittar du våra annonser och det finns även möjlighet att lägg till en kattannons.Hos oss på kattannonser.se kan du annonsera efter katter och kattungar helt gratis, här finns allt från bondkatter till perser och birmor. Här hittar du våra katter till salu och det finns även möjlighet att lägga till en kattannons.Bicolour: bicolour färgade ragdoll har också en tydlig pointteckning, grundfärgen är ljusare, de har en mask med ett upp och ner vänt ”V”, som börjar i pannan och slutar vid svansen. Benen är vita.Den sidenmjuka pälsen är mjuk och lättskött eftersom den inte har så mycket underull. Alla katter är olika, alla kattägare har olika önskemål när det gäller hår på kläder och möbler – normalt sett räcker det att borsta ragdollkatten en gång i veckan, under pälsbytet kan det behövas oftare. Ragdollkattens medellånga päls är lättskött eftersom den nästan inte har någon underull. Det blir betydligt mycket enklare att sköta kattens päls om du vänjer den vid kamm och borste redan när den är liten. I början räcker det med att ge den en godbit före och efter pälsvården. Ragdolls tycker om människor och gillar att kela och har därför oftast inget problem med det! Det är oftast tvärtom: de flesta njuter. Den människoälskande ragdollkatten är en mycket ung kattras, som härstammar från 1960-talet. Grundare och först uppfödare av ragdoll var kattälskaren Ann Baker från Kalifornien. Med hjälp av en “angoraliknande hankatt“ och okända honkatter byggde hon upp den här upp den här rasen. Ann Bakers avelshanne ska ha liknat dagens ragdolls: stor, med halvlång päls och jättefina stora blå ögon. Ann Baker döpte rasen till “ragdoll“, det engelska namnet för trasdocka. Hon valde det här namnet eftersom de bara hängde avslappnat när hon tog upp dem – precis som en tygdocka. Ett namn som verkligen passar utmärkt till den här lugna katten!Även om ragdoll räknas som robusta och friska, har de lätt för att få njursten eller hjärtsjukdomar kända under namnet hypertrofisk kardiomyopati. HCM är den vanligaste hjärtsjukdomen, den uppstår genom en förtjockning av hjärtmuskeln och kan diagnostiseras med hjälp av ultraljud. Nu för tiden finns det även ett gentest för HCM, ansvarsfulla uppfödare utesluter insjuknade djur från uppfödningen! Det finns ändå inga garantier för att aveln är helt fri från hypertrofisk kardiomyopati. Alla uppfödare bör därför undersöka djuren tidigt, för att utesluta att sjukdomar eventuellt förts över till avkommorna.

Uppfödning är en dyr hobby och den som säljer „raskatter utan papper“ billigt måste spara på något. Utan övervakning av en uppfödarorganisation parar han kanske inte ansvarsfullt och ger inte katterna de hälsokontrollerna som de behöver för att utesluta arvssjukdomar. Eventuellt föder han upp flera raser samtidigt och låter honan föda flera kullar om året? Ta dig hellre en ordentlig titt och låt dig inte lockas av billiga priser.
Det spelar ingen roll om du matar med råa varor, lagar själv eller satsar på högvärdigt köpt foder: bra kattnäring är proteinrikt. Våtfoder är det bästa för katter som har en benägenhet till njur- och urinsten eftersom det innehåller mycket vätska.De stora runda ögonen lyser blått, det är rasens riktiga kännetecken, liksom den speciella färgen: ragdoll är “maskad“ precis som siamesen. Den naturliga pälsfärgen visar sig endast vid kroppsändarna som nosen, benen, svansen och öronen. Enligt kattens genetiska förutsättningar visar sig grundfärgen endast på de kalla kroppsdelarna, dessa är så kallade “points“. En t
eckning täcker färgen på mitten av kroppen. Alla pälsfärger kan förekomma som point-färg, hos ragdolkatten är alla möjliga färgningar tillåtna: seal-, blue-, chocolate-, lilac- och nu nyligen har även red- och cream-point tillkommit till rasens typiska färgningar. Ragdolls är underbara, människoälskande djur, som övertygar med sitt gosiga utseende och okomplicerade sätt. Hoppas du har mycket nöje med din ragdoll! Den stora kraftiga ragdollen är bred över bröstet och kroppen är muskulös och utmärker sig av den mjuka pälsen: Pälsen är mellanlång, sidenliknande och har nästan inget underull vilket gör att den ligger tätt mot kroppen. Det gör att katten ser ut som en nallebjörn – pälskragen runt halsen gör liknelsen ännu mer realistisk. Ragdollens huvud är mellanstort och sträcker sig lite kilformat upp mot öronen som är små och runda och sitter rätt långt från varandra. Bakbenen är lite längre vilket gör att ryggraden sluttar. Det här är en medelstor kattras – honorna väger upp till 6,5 kilogram, hanarna upp till 9,5 kilogram. Mankhöjden är upp till 40 centimeter och de kan bli upp till 1,20 meter från nos- till svansspetsen.

Seal-point: seal-point färgade ragdolls har en svart grundfärg – precis som på alla pointfärgade katter visar sig denna endast vid de “kalla „ kroppsändarna.
Tabby: pointspetsarna är randiga – liknande tabbykattens. Dessa ränder är ofta synliga även på benen och svansen. Ögonen har svarta streck runt omkring som ser ut som kajalstreck. Tabby-teckningen på ragdoll kallas ofta “lynx“.De här lugna djuren passar bra att hålla inomhus, gärna även med en inhängnad balkong eller fönster med nät. Håller man katten mestadels inomhus är det viktigt att den stimuleras kroppsligt och intellektuellt. Spara inte på den gemensamma lektiden med din ragdoll. En kattvänlig inredning har stort utrymme att gömma sig på, vila, leka och upptäcka. För en ragdoll behöver den dock inte vara alltför stor! Intelligenta klättermöjligheter som till exempel ett högt klösträd eller fönsterbäddar blir som en “tredje dimension“ för katten, som den kan använda som sovplats, utkiksplats eller plats att klättra och leka på.

Som raskatt går ragdoll kattungar genom flera kraftiga tillväxtperioder. Ett artriktigt foder, av bra kvalitet är jätteviktigt under uppväxten! Under uppväxten bör katten få äta så mycket som den vill – tänk på att ragdolls inte växt färdigt förrän vid fyraårsåldern. Därefter kan man begränsa fodermängden så att katten inte blir för tjock.
Ragdolls är även väldigt sociala katter. De är ofta lugna och vänliga, fredliga och tycker om att lära sig saker – framförallt är de kelsjuka och lekfulla och följer gärna husse och matte vart de än går. Många uppfödare kallar dem därför “hund i kattkropp“. Ragdolls lever sig in i familjen – ändå får det inte saknas en kattvän i hushållet! Katter räknades länge som engångare, men särskilt sociala katter som ragdoll njuter av att leva ihop med artfränder.Ständigt uppträdande arvssjukdomar på raskatter visar hur viktigt det är att man väljer rätt uppfödare. En professionell uppfödare behandlar katterna som familjemedlemmar – han tar ansvar för sina djur och deras avkommor. Han ser till att djuren paras vettigt, kontrollerar djurens hälsa och ger dem en artriktig omgivning och foder. En bra uppfödare lämnar inte ifrån sig djuren innan de är tolv veckor gamla. Kattungar behöver minst tre månader för att lära sig allt viktigt av mamman och syskonen. En tidsperiod som är mycket ansträngande för både kattmamman och uppfödaren! För att kattmamman ska kunna uppfostra kattungarna socialt bör hon därför ha tillräckligt med tid att återhämta sig mellan kullarna. En ansvarsfull uppfödare säljer därför inte flera kullar och olika raser samtidigt. Det som är bra ur ekonomisk synpunkt är inte alltid det bästa för katten!

Allt det här kostar naturligtvis. En raskatt kan därför kosta från 15 000 kronor och mer – katter som uteslutits från avel finns det ofta att få tag i billigare. Runt 10 000 kronor får man oftast räkna med.
Även om man borstar katten regelbundet får den i sig mycket päls. Under pälsbytet kan du hjälpa katten att utsöndra pälsen som den svalt genom att ge den kattgrös eller speciella godbitar eller maltpasta. Dessa små belöningar är extra bra om katten har problem med matsmältningen!

Om du leker med tanken att köpa en „raskatt utan papper“ på Blocket eller via privata annonser, bör du vara försiktig: varje ragdoll är värd pengarna. Börja med att räkna ut vad uppfödaren har för utgifter under de första månaderna. Från eventuella kostnader för täckning via foder och besök hos veterinären för kattmamman och kattungen bara det blir en rejäl summa, som sällan täcks helt av priset som katten kostar. Medlemsskap i uppfödarorganisationer och papper från utställningar gör också sitt till.
Tortie: tortie ragdoll är sköldpaddefärgade i pointspetsarna. Färgmönstret varierar ofta – färgfläckarna kan vara olika stora, uppfödare föredrar dock små täta fläckar.Liksom så ofta ledde det till bråk mellan uppfödarna: när Ann Baker ansökte om patent för rasen „ragdoll“ och räknade upp raserna som ingick, avvek manga uppfödare från den ursprungliga linjen och gjorde rasen till vad den är idag.

Mitted: mitted ragdolls har förutom point-teckning en vit haka och ofta vita ränder på nosen. Tramdynorna är rosa, dessutom bär de vita handskar och stövlar på bakbenen.Kattvänner som är fascinerade av ragdoll, men som inte har råd att betala så mycket, kan ta en tur till ett djurhem. Här finns det många katter som väntar på ett nytt hem – även många raskatter! Många uppfödare lämnar även ifrån sig gamla djur och djur som är uteslutna från avel för en liten summa.

Ragdolls räknas som problemfria och okomplicerade katter. Alla levande varelser har en benägenhet att få vissa arvsjukdomar, rasuppfödning kan även förstärka den läggningen. Här är ragdollen inget undantag.
Vi har alltså inget kösystem efter principen ”först till kvarn”. Däremot, om vi inte haft kattungar så det ”räckte till” i senaste kullen så har man första tjing i nästkommande kull om vi skulle ha en kattunge med en personlighet vi tror skulle passa i just ert hem. Även om vi inte har en ”kölista” så försöker vi så klart, i den mån det går, se till att de som väntat längst får köpa först.

Vi säljer till seriösa, registrerade uppfödare med samma avelsmål som oss. Är du en helt ny uppfödare och kanske inte hunnit registrera ett stamnamn än?
Alla som har anmält intresse för att köpa en kattunge och som vi tycker ”har det som krävs” för att köpa en katt från oss hamnar på vår intresselista. Det spelar ingen roll i vilken ordning man hamnar på listan. Det som avgör är vilka personligheter vi ser hos kattungarna då vi alltid försöker välja familj efter kattungarnas personlighet.

OBS: Vi tar oss rätten att neka köp utan att behöva uppge någon särskild anledning. För oss är kattungarna lika viktiga som våra andra familjemedlemmar och vi väljer familjer till dem med omsorg där ”magkänslan” spelar en stor roll.Vid köp av katt från oss kan ni förvänta er livslång support. Vi kommer under hela kattens livstid finnas tillgängliga för råd, frågor, tips osv.. Varje liten katt som lämnar vårt hem har en särskild plats i våra hjärtan och därför vill vi alltid finnas till hands för att hjälpa, stötta och råda vid behov. Allt för att ni som köpare ska få de bästa förutsättningarna till ett långt och lyckligt liv tillsammans med er nya familjemedlem.

Med andra ord så väljer vi ut en kattunge i kullen som vi tror skulle passa just dig och din familj och erbjuder er att komma och träffa kattungen. Detta tror vi ger bäst förutsättningar för att både katten och den nya familjen ska trivas med varandra långsiktigt.
En kattunge från oss kostar 11 000 kr. I priset ingår en tingningsavgift på 2000 kr som betalas i samband med upprättande av ett tingningsavtal efter att säljare och köpare träffats och kommit överens om köp av en specifik kattunge.Du kan säga upp ditt medlemskap redan 24 timmar efter att du upprättat det. Om medlemskapet inte sägs upp inom 4 veckor så kostar det 399 kr. per månad och förnyas var fjärde vecka tills att du avslutar prenumerationen.

Vad ska man tänka på när man köper en Ragdoll?
Ragdollens tjocka päls är silkig och medellång till lång, och vuxna katter ska ha en krage och långt hår på bakbenen. Ragdoll kan ha tre olika pälsmönster och varje mönster finns i fyra färger. Det finns även en typ som har extra vit teckning på tassar, haka och bringa.
Detta är en ras som är väldigt tillgiven och lojal mot sin familj, vilket gör att den fungerar väldigt bra som familjekatt. Den går bra ihop med både vuxna och barn. Det är inte bara människor den passar bra ihop med heller, på grund av sin lugna natur fungerar den bra som sällskap åt andra husdjur som katter (och till och med hundar).Här kan du läsa om Ragdoll-katten. Du kommer få läsa om rasens generella personlighet, utseende och dess ursprung. Längre ned i artikeln kommer du också kunna läsa om uppfödare och priser.Om du är intresserad av att adoptera en Ragdoll-kattunge finns det många olika uppfödare som du kan kontakta. För att göra det enkelt för dig att välja just din familjemedlem har vi valt att lägga ut en lista på slumpmässigt utvalda Ragdoll-uppfödare: Pälsmönstret på en Ragdoll finns i tre olika varianter med fyra färger vardera. Det kan ta flera år innan den nått sin fullständiga kroppsstorlek eftersom den utvecklas något långsammare än andra raser. Den har en lång, silkig och tjock päls som kräver mycket omvårdnad. Eftersom pälsen kräver mycket tid så börja gärna borsta kattungen redan när den är liten. Det är nämligen större chans att katten vänjer sig vid borsten tidigt i så fall. Borsta gärna pälsen varje dag, och lägg lite extra tid på benen och magen där pälsen lätt blir extra tovig.Detta är en katt med en stor och muskulös kropp. Den har stora, ovala, blå ögon och medelstora öron. Kroppen är lång med muskulösa ben. Tassarna är stora och runda med tofsar på. Ragdoll är en väldigt avslappnad sorts katt. I regel älskar den att bli ompysslad och just denna katts personlighet är känd för att vara väldigt lugn. Den är nyfiken och vill gärna ha kärlek och uppmärksamhet. Om du lyfter upp den så kan det hända att den slappnar av i alla muskler, vilket har bidragit till namnet Ragdoll (trasdocka). Ragdoll-priser varierar över hela landet, men för det mesta ligger det på mellan 7 000 och 15 000 kronor för en kattunge. Anledningen till att pris-spannet är så stort är för att det är dyrare om man vill ha katten till utställningar.Anledningen till att den slappnar av när den blir upplockad kan bero på en instinktiv reaktion, som de troligtvis kopplar tillbaka till när de var kattungar och blev burna av sin mamma.

Vad kostar en Ragdoll i månaden?
RagdollCa 30 000 krCa 60 000 krManyPets118 kr177 krLassie114 kr170 krICA92 kr203 krFolksam94 kr169 kr
På 1960-talet föddes en kull med kattungar i Kalifornien, USA. Uppfödaren Ann Baker parade den vita långhåriga honan Josephine, en grannes katt, med Daddy Warbucks – en katt som ska ha sett ut som en Helig birma, dock är inte rasen på hanen fastställd. Det finns många olika berättelser om just hur Ragdoll-rasen kom till, men vad man vet helt säkert är att det var Ann Baker som avlade fram den.Stamnamnet SE*Lil’Magics registrerades 2014 i FIFé/SVERAK. Mina avelsmål är att föda upp friska, sunda och vackra katter med ett harmoniskt temperament lämpliga för såväl sällskap som utställning och avel. Jag är medlem i Sydkatten, Scandinavian Ragdoll Club och Ragdollklubben. Katteriet är besiktigat och godkänt av Länsstyrelsen i enlighet med 6 kap. 4 § Djurskyddslagen (2018:1192). Jag är certifierad uppfödare av SVERAK.SE*Lil’Magics är ett katteri i hemmiljö som föder upp den alldeles underbara rasen Ragdoll. Ni hittar oss på Öland – en kvarts bilfärd från Kalmar, lantligt beläget i en liten by som heter Törnbotten. Katterna lever självklart som en del av familjen och är högt älskade familjemedlemmar.

Är ragdoll Ensamkatt?
Kan man ha en ragdoll som ensamkatt? Ragdoll är en kattras som behöver mycket kärlek och uppmärksamhet, vilket innebär att den kan bli olycklig som ensamkatt. Det bästa är om du har ytterligare en katt i hemmet som din ragdoll kan umgås med på dagarna.
Blå ögon Ragdoll kattunge för man och kvinna för försäljning. Vi har en ny kull med Ragdoll-kattungar som nu är livskraftiga. de är 11 veckor gamla och för närvarande på alla vacciner. Vi har för närvarande kvinnor och män. De �

persiska kattungar nu tillgängliga Vi har en ny kull persiska kattungar nu tillgängliga. De är tio veckor gamla och för närvarande på alla vacciner. Vi har för närvarande 1 kvinnor och 1 män. De älskar att spela och är mycket sällsk
Två sköldpaddsfärgade kattflickor säljes tillsammans , de är nu 8 veckor och vill flytta när de är mellan 10-12 veckor. Äter fast föda och går på låda!Dessa 4 Super härliga kattunge hanar är redo för flytt den 1 Augusti då dom fyllt 12 veckor. Bild 1. Harris Bild 2. Ture Bild 3. Sture Bild 4. Morris Innan flytt kommer dom små trollen att vara… Avmaskade 2 ggr Vcc 2 gg

jag tror också som Lisbeth här att alla skriverier om tester hit och dit, får den novise att bli orolig och tro att alla de sjukdomarna är vanligt förekommande på våra Ragdolls…
Det strömmade in folk o pang var nog dessa 5 borta…på pappret fanns att man avmaskat inte hur många ggr..det stod foder o sand mamma pappas namn o deras mailadress hundkennelnamn o inte mera…Angående testresultat så tycker jag personligen att det är bra att man skriver ut att föräldrarna är testade enligt hälsoprogammet. Men jag har även skrivit med varför vi gör det, att Ragdoll inte är en sjuk ras men att vi gör detta för att behålla den frisk. Det är sååå många ”vanliga” kattungeköpare som inte har nån aning om vad det är för tester, HCM och CIN säger ju en ej insatt ingenting. Så jag har även förklarat vad det är för tester vi gör och vad de innebär.

Alla kan ju inte vara stöpta i samma form… Det är inget att lägga energi på tycker jag.. att bråka med dom som inte tänker på samma sätt som oss. Det leder ju ingenvart…Det finns en artikel ”Funderar du på att köpa Ragdoll?” som ligger här på forumets framsida som man gärna får länka till från sina egna hemsidor. Det kan ju hjälpa de som är nya att förstå.

Måste man ha två ragdoll?
Katten ska leva tillsammans med familjen som en familjemedlem. Ragdoll är en social ras och måste få vara med sin familj. Vi föredrar att sälja katten dit den inte blir ensam alltför mycket.
OK, Innan vi fastnar för fel ämne i min inlägg jag tycker jag ska klargöra det jag skrev innan. Jag har ingen problem att betala 7000kr för en ragdoll kattunge ( har faktiskt tingat 2 syskon för 7500kr st ). Jag nämnde kostnad egentligen så jag kunde berätta om den veterinär från Alingsås och att han var ” för billigt ” av en anledning. Det jag har hittat in min sökande för ragdoll kattungar är att det finns mer oseriösa uppfödare än vad jag kunde tror. Vi i varan okunnighet trodde att om man ar en registrerat uppfödare var man seriöst men så är inte fallet. Jag vill att folk som är ut efter en ragdoll och kommer hit för information som jag gjorde kolla jätte noga på uppfödaren. Jag som ändå kollat upp mycket kring ragdoll katter visste inte om tritrichomonas, corona virus tex ( tydligen mer vanligt än man tror ). Om man skulle nog köpa från en oseriöst uppfödaren är 14000kr för sjuka kattungar mycket pengar, klart mer än 5000kr som man hade betalat för 2 blandisar. Så att betalar 7000kr till 8000kr är ingen garanti att man för en bra kattunge det är det jag menar.

Jag håller med att det är höga priser för kattungar som varken är vaccinerade, besiktade, chippade osv. Jag tycker trenden på t.ex. Blocket har blivit att det knappt finns ”vanliga” huskatter till salu utan alla katter har någon ras i sig. Och de som säljer dessa katter räknar gärna upp alla de raser som katten har och dess egenskaper… så köper man en blandning mellan ragdoll/maine coon så får man båda rasernas egenskaper i en katt, enligt säljaren Och då lockar det så klart att få en mycket billigare katt som ändå ”nästan” är en raskatt och kanske har två raser i en katt.

Hur mycket kostar en ragdoll kattunge?
Ragdoll-priser varierar över hela landet, men för det mesta ligger det på mellan 7 000 och 15 000 kronor för en kattunge. Anledningen till att pris-spannet är så stort är för att det är dyrare om man vill ha katten till utställningar.
Tycker också det verkar ha ökat med långhåriga huskatter som är en sk viss sorts ras. Det är alltid viktigt att skriva ut o ofta har de ingen liknelse med den rasen alls då man ser foto. Folk verkar nästan ibland vilja bli lurade men det var ju billigt Säger som du, de som börjar tjafsa om pengar säljer jag ändå inte till. Kan man inte betala vad katten kostar, hur ska man då ha råd med försäkring och allt det där somtillkommer. I folkmun är ”bondkatten” en stor frisk katt som klarar sig med att springa ute och jag kan tänka att man då inbillar sig att en utblandad raggis är friskare, det har jag fått höra av ”tänkta köpare”näe… kommer sluta med att flera uppfödare sitter med en massa renrasiga, chippade, vaccinerade, osv.. osv.. kattungar till salu som aldrig blir sålda då folk går till de ”billigare” i tron att ”billigare är bättre”

Satt nyss och pratade med en kompis som aldrig i livet ville köpa raskatt för citat: ”dem är ju så sjuka alla raskatter ocg bara fel på dem hela tiden, nej jag vill ha en frisk blandras istället som gärna få vara långhårig.” GAH!
Har fått enstaka mail med just ”jag bjuder 2000:- för kattungen” vilket jag vänligt svarar på att De kan leta vidare, och förklarar varför mina kattungar kostar som de gör. Dessutom vill jag inte att det är priset som styr, jag vill se att köparen och kattungen verkligen faller för varandra, det ska vara ömsesidig kärlek som styr, inget annat.Jag tycker att det är bra att man tar rejält betalt för huskattungar, men det ska naturligtvis innebära att kattungen är dubbelvaccinerad, chippad, besiktad och helst kastrerad för det priset!

Vad kostar en ragdoll i månaden?
RagdollCa 30 000 krCa 60 000 krManyPets118 kr177 krLassie114 kr170 krICA92 kr203 krFolksam94 kr169 kr
De som börjar diskutera priserna vill jag ändå inte sälja till, då får de köpa katt av nån annan. Men som sagt det är kanske enklare här i Shtlm. Har man inte råd att köpa en raskatt, hur ska man då ha råd med försäkring, mat, ev sjukdom/olycksfall, sand mm mm?Man blir galen på folks oförmåga att förstå problematiken med att köpa och stödja ”oseriösa uppfödare av blandraser”. När deras söta lilla katt blir sjuk så inser en del och ångrar att de inte lade de där extra kronorna på en ordentligt skött kattunge istället för den där kattugen som säljs dyrt bara för att den är ”75% ragdoll” men inte är vaccienrad och kontrollerad. Men det är ändå sällan folk ångrar sig tycker jag.Personer som bara är ute efter en katt efter ett visst utseende, tex som ser ut som en ragdoll eller birma och inte är intresserad av utställningar och avel, kan jag på sätt och vis förstå att de hellre betalar 3000 kr istället för 6000 kr för en renrasig sällskapskatt.

Hej på er, Vi är en familj som har bestämt oss att köpa en katt. Jag brukar inte göra någonting innan jag känna mig att jag kan så jag har spenderat många timmar på internet senaste månad. Den första vi hittade var att för kattungars skulle så ska man har 2 katter, då köpa vi 2 då. Den andra var att det är bäst att köpa en raskatt eftersom uppfödaren är mer seriöst. Det är på denna punkten jag lämna min inlägg i denna tråd. Jag ska inte lämna ut någon uppfödarens namn eller någonting men jag blev faktiskt chockade när jag började leta kattungar. Tråden kunde blir hur lång som helst på bara på den korta tiden jag har letat ragdoll kattungar och jag berätta gärna mer om ni så vill. Det jag försöka säger är i min erfarenhet har det ingenting att göra med om uppfödaren är Sverak eller Tica registrerat, så länge de är mån om kattens välfärd och att föräldrarna till kattungar är frisk med bra temperament så är det ok. Angående det där med kostnad 3000kr till 4000kr per kattungar är överdriven, 600kr tar den värdelöst veterinär från Alingsås för chip märkning vaccination och besiktning, det finns andra skulle jag tror. Det känns som att ragdoll är inne just nu och att mångar vill tjäna en slant. Vi ska trotts allt köpa raskatt ändå men jag vill bara poängtera att det är inte alls säkert att uppfödaren är seriöst och man kan få en bättre kattungar fån blocket. Jag skriver inte denna inlägg för att reta uppfödare, jag vill bara dela min erfarenhet.
Men det vore intressant om någon som kikat efter Ragdollbebis hos uppfödare, reagerat negativt på det, just att man skriver ut de hälsotester man gjort på sina avelskatter?

Kanske faran är så att alla uppfödare testar sina katter och sätter ut på sina sidor och folk som inte vet och förstår blir rädda och tror att ragdollen är en sjuk ras Har oxå haft mkt funderingar över det här med att man ser mer o mer på tex blocket att det är blandningar o sen kikar man närmare så e det en salig blandning och tyvärr e merparten icke vaccinerade chippade o man får vara glad över om dom e regelbundet avmaskade! Men jag har lovat mig själv att ge det ett år till, sen får vi se. Fick ju ändå alla kattungarna ijol sålda till bra priser till bra hem där det inte var nått problem att katterna kostade pengar.

#3 det jag menade var inte att man sålde dem till höga priser chippade, vaccinerade osv, utan att folk börjat sälja dem till höga priser utan att kattungen ens är vaccinerad.ja jag har också kö och folk som mailar och anmäler intresse redan innan honan ens är dräktig, jätteskoj. Så ja – här nere är det enklare, fler bor i villa/lägenhet där de föredrar innekatt

#11 jo åsiktsfrihet i all ära, de jag mest har något emot är de som avlar kull efter kull på en huskatt (blandras) utan några tankar på hur honan mår, hört om honor som blir parade fastän inte kattungarna är 12 veckor än bara för att få ut så många kattungar som möjligt, som sedan säljs för 2-3000:- styck, då är det bara ren kattungefabrik… Sen att de får dem sålda gör mig bara än mer ledsen. Fast det värsta i den historien är att polisen inte kunde göra nåt åt det då då de inte hade resurser för sådant, vad som hände sedan vet jag icke

Är ragdoll smarta?
Ragdoll är en intelligent katt som kräver mycket kärlek och uppmärksamhet och som kan bli väldigt olycklig om den blir lämnad ensam utan sällskap. Ragdollen föds vit och är inte fullt utmaskad och färdig i färg förrän vid tre års ålder. En vuxen hona väger omkring 3,5-5 kg och en hane 6-8 kg.
Jag tycker självklart att det är fel att medvetet avla på blandraser. Det görs bara för pengar där ingen hänsyn tas till att det finns alldeles för många huskatter.

Similar Posts