Renault Zoe Check Charging Post

Ett varmare klimat får vi hur vi än ställer oss på norra halvklotet då jordaxeln periodiskt i det längre tidsperspektiven pendlar med sin lutning, och nu är vi på väg mot ett max läge där nordpolen vinklas mer mot solen.Men det är intressant med utveckling! Artikeln var bakom betal-vägg, men jag blir nyfiken på hur stort batteripack dom har, vad dom har för effektivitet och vad den kommer kosta.

Is my car AC or DC power?
So, is a car battery AC or DC? All batteries operate using direct current, and this principle applies to the lithium-ion batteries that power everything from your computer to your camera. It also applies to the battery that powers your car, which is most definitely DC.
Kör själv en Ioniq hybrid, så följer ju vad Hyundai kommer med även framledes. Min Ioniq är min 3;je Hyundai, har även en gammal Santa Fe kvar för dragkrokens skull, samt när snödjupet blir för stort, eller när röjsågen och motorsågen skall med ut i skogen.

Om du vill testa Luleå kommuns isvägar så finnes totalt 24,7 km som prepareras på havet så gott som varje vinter. Tror det endast är en vinter som det ej gick att få dem tillräckligt bra.
Teslas SuperCharging kostar med några få undantag 2,56 kr/kWh i större delen av EU. (Vilket ungefär blir ca 4 kr / mil med en Model 3. S & X har gratis laddning.)Dessa är aktier jag haft men sålt. Spaq som bytte Ticker till Fisker som är ett Los Angeles baserat bolag, ägaren är dansk Henrik Fisker och har designat bilar till bla BMW, aktien är fortfarande (billig)runt 18$.

– Traditionella biltillverkare bygger sina bilar med fristående system från massor av underleverantörer. Dessa system har svårt att kommunicera med varandra på sätt som gör att bilen kan bli lika effektiv som Tesla, som gör allt själv och är riktigt duktiga på mjukvara.
Tyvärr har det ju visat sig att hybridägare inte laddar sina bilar så ofta, så dom körs ofta på fossila bränslen och släpar runt på extra vikt från batteri och elmotor..Jag tror dock inte att dom kommer vara något större ”hot” mot Teslas nya celler, om man ser till helheten med pris/kwh, tillverkningskostnad, temperaturer och inte minst hur Tesla ser till helheten och låter batterierna bli en del av strukturen av bilen, men QS mer verkar bli en cell-leverantör och låter köparen packa ihop dom bäst dom vill.

#16: Aldrig riktigt förstått varför det är så viktigt med mer än 45-50 mil. Vem orkar sitta och köra längre än 3 timmar i sträck ändå? Efter tre timmar är det skönt med en laddpaus på 15-20 minuter.
Men även priset på bilen ska ner. Elon Musk sa också det i senaste ”earnings callet” att han inte tycker bilarna är prisvärda nog ännu och dom kommer fortsätta jobba med att göra bilen billigare snarare än göra mer vinst.

What voltage is a Renault Zoe?
3.75 V Cells: 192 cells, each with 63.35 Ah nominal capacity (estimation) and 3.75 V nominal voltage.
Ja, du har val för farthållare, följ-avstånd på en sidan. Och dessa byter funktion beroende på kontext, så om du normalt höger volymen på stereon och pausar, så kan det vara att svara på ett samtal eller SMS när det är mer relevant.Samt spaq där Henrik Fisker som designat bilen en suv kom med nyheter att han redan hade 7000 reservationer i 30 olika länder. Han för samtal med olika bilföretag och påminner mig lite om Elon Musk då han är aktiv på twitter och redan har en stor följarskara. Så jag tänker att han kan lyckas för alla har vi sett TESLAS uppgång.

Och ja säkert av fler skäl, men miljöskälen är för mig inte i högsta prioritet då körsträckan årligen understiger 1000 mil numera då jag bor så centralt i Skogen så behoven att åka någon stans har minskat. Jag måste säga att jag föredrar en del knappar alla Ioniq, än Teslas interiör med endast skärm. Dessutom mjukare fjädring/stötdämpning för dåligt underhållna vägar i glesbygdens vägnät. En pekskärm skapar inget muskelminne och gör det långsammare att använda bilens funktioner, vilket innebär att bilen hinner färdas längre under tiden föraren är distraherad med potentiellt ökad olycksrisk.#44 Min tanke i höstas var just en plugin hybrid och då en Ioniq, då jag fastnat för den modellen, och min vanliga körcykel så med laddning hemma och vanligtvis under 5 mil skulle funka bra för mig. Men då cupe´värmen är beroende av hybridens bensinmotor så ändrade jag mig till en elhybrid utan laddningsmöjliget då ett fint ex från Övertornio lades ut till försäljning hos Hyundai i Luleå, ville ha en nyare bil med all säkerhetsutrustning och som är bränsesnål och då jag endast gör kontantaffärer när det gäller bilar så var priset 185000 kr för en fullutrustad bil med 4600 mil på företrädesvis o-saltade vägar och 2 års fabriksgaranti kvar ett bra val för mig. På längre turer är den ju bränslesnålare än plugin hybriden då det är ca 100 kg mindre med batteri, och som du säger man laddar nog inte en pluginhybrid på längre resor i alla fall, du hälsar på en god vän, inte frågar jag i alla fall om att få ladda bilen när jag besöker någon.

Jag håller helt med dig om att elbilar är framtiden. Kör själv elbil, laddar hemma, med solceller och kommer aldrig ha fossilbil igen. Det är som att gå från Nokia 3310 till iPhone. Båda må vara en bil, men ändå milsvid skillnad.
För privatbilar är det mer som att det går jämt upp. Dyrare inköp, mycket lägre löpande kostnader och drivmedel, men också dyrare försäkring. Vi kör på under 2 kr / mil även när vi betalar för elen. April – september blir det gratis tack vare sol-el, under förutsättning att bilen kan vara hemma dagtid åtminstone någon dag i veckan.Allt tal om CO2, men det behövs för all växlighet och liv, och är för låga nivåer för att vara optimalt för odling. Värdens risskörder skulle öka betydligt om luftens koldioxid halt fördubblades, men det låter sig ej göras så lätt.

Jag bifogar en bild på laddstopp för resa mellan Stockholm och Stryn, Norge. Det är 90 mil sammanlagt och gäller för en Model 3 i vår-våder. Det vore direkt oansvarsfullt att inte ta längre pauser än som behövs för laddning.
Men det förändrar inte att elbilen är det bästa valet om man bryr sig om CO2-utsläpp och utsläpp av NOX och annat skit som vi vet är skadligt dödligt alldeles oavsett vad man tror om klimatförändringar.

Is the Renault Zoe AC or DC?
The Renault Zoe uses two charging standards for its inlets – Type 2 and . The Type 2 inlet is used when charging at home or at public slow and fast AC points. The inlet is used to carry high power during rapid DC charging from a connector.
– Nya tillverkare har fördelen att få börja från början, men dom har ingen erfarenhet av att massproducera bilar och kommer ha svårt att göra detta lönsamt.Det kommer garanterat. Priset på batterier minskar per kWh varje år i rasande takt. Dessutom blir batterierna mer energitäta så det behövs färre batterier för samma räckvidd. Du använder en gammal webbläsare. För att Aktieguiden ska fungera optimalt behöver du en nyare webbläsare, t ex Microsoft edge, Google Chrome, Mozilla Firefox eller Safari. De första leveranserna ska ske under nästa år, men bolaget har öppnat för förbokningar på vissa marknader, däribland den svenska. Att reservera en bil kostar 9.450 kronor.#46 Kan bidraga till trafiksäkerheten med dessa laddstopp och en annan attityd till resandet. De kalla vintrarna här uppe förkortar ju räckvidden i ett redan glest ”nät” av laddstationer jag kollade som hastigast på Tesla club Sveriges hemsida, Norge helt naturligt tätare Norra Finland helt utan. Men som sagt, är ej aktuellt för mig.

Här uppe i Norrbotten så sätts nu stora förhoppningar till de mycket stora investeringar för tillverkning av stål med mindre CO2 utsläpp, jag hoppas ändå att det skall falla väl ut, men strömåtgången kommer bli så stor att södra Sverige kommer ej att få sig så mycket el från våra älvar mer, jag är för att man skall sprida sina risker, men nu fattas överhängande politiskt styrda beslut som går i en riktning bara, vi får se om det blir bra? Jag är i alla fall skeptisk till att kasta ut barnet med badvattnet.
Och det är ju fullkomligt superkorkat att klumpa ihop alla gränssnitt som samma bara för att det är en touch-skärm och alla sätt att placera fysiska vred som samma. Det skiljer ju oerhört mycket mellan olika biltillverkare.He is regarded as one of the most talented automotive designers of this generation. During his career, Henrik has worked for Aston Martin, BMW, Maserati and Ford.

Vad prislappen sedan landar på inte helt klart. Vd Peter Rawlinson har nämnt 100.000 dollar som riktmärke, vilket gissningsvis skulle innebära ett pris i Sverige på omkring 1 miljon kronor. Vid lanseringen den 9 september kommer priset att offentliggöras.Disruption sker alltid utifrån. Taxibranschen kunde inte komma på Uber. Nokia kunde inte komma på IPhone. Skivbranschen kunde inte komma på iTunes och Spotify. Etc etc. Jag nämnde i tråden ”Har tesla satt en större topp” inlägg #68 att jag uppsnappat en hint om Epoxi i batteripack som en av grejen gällande batteridagen och Tesla, Det är alltid viktigt att om man kör ett fordon på sjö eller havsis att man håller farten låg, annars så kan en stående våg uppkomma under isen och en bit framför fordonet och som kan spräcka isen.

Men jag kommer nog behålla min Ioniq rätt länge tror jag, körde på havet med den i Mars långt ut till en ö, vi har andra vägar här uppe, som kan vara slätare än vägverkets dito.
Vet att jag nämnde KCAC som bytt ticker till QS QuantumScape. Från som lägst 9$ till 87$ igår. Detta företag är backat av VW och Bill Gates. Deras batteriteknologi är outstanding#52: Ioniq hade sannolikt blivit mitt val av elbil om jag inte körde Tesla. Ioniq 5 och 6 är båda riktigt snygga bilar och dom har långt track record på att bygga bra elbilar.Jag är tvärtom som älskar teslas interiör och blivit allergisk mot dedikerade knappar för en enskild funktion. Men hävdar inte att det ena är bättre eller sämre. Smaksak. Ser för- och nackdelar med båda varianter.Tack momentum, jag beslutade mig för att tänka om i Augusti. Då började jag med aktier istället för att handla index. Det har varit en guppig resa men jag tänker långsiktigt.

Workhorse 31$ så aktiekursen har mer än dubblats på 2 månader. Var nere i 14.40 när jag började följa den här. Dom blev då sågade av Hindenburg samma som sågade Nikola så aktien föll.
Oavsett vilket tycker jag det är superspännande att det görs så mycket framsteg med batterier nu, även om de flesta av dom är labb-produkter och inte i närheten av massproduktion ännu.Och det mesta är ju ändå automatiskt, så jag tycker det är extremt sällan jag behöver göra något med skärmen under körning. Det är väl kanske att ställa in navigatorn eller musik. Men navigera är ju enkelt med sparade favoriter och röststyrning.

Knäppt men eftersom jag tänkte köpa Tesla aktien förra våren runt 200 dollar men tyvärr inte gjorde det. Tänker jag att detta är framtiden och har köpt en post i vart och ett av dessa 4.

Is it bad to leave EV at 100%?
In simple terms, charging an EV battery to 100% will lead to a reduction in the total usable capacity of the battery. It might not be noticeable at first, but your battery will gradually lose its range as it degrades over time.
Jag har aktier i Nio sen 17.80$ nu 47$ Xpev köpte vid 42$ och Li. Jag har läst på om dessa och tror på bolagen men Kinesiska aktier påverkas av USAs tonläge gällande Kina.

Skulle nog kunna tänka mig en Tesla någon gång i framtiden, i ärlighetens namn nog mest för att jag gillar karossuppbyggnaden med de pressade bakpartiet i kommande tyskbyggda modell Y och framledes troligen även framändan samt den fina lösningen med ramen med integrerade batteripaket, då med de större cellerna.
Finns likheter i mängder av företag vad gäller processen från början till lyckosamt företagande, det är olika skeden som ofta kräver olika personligheter.Problemet i USA är i alla fall infrastrukturen, och sådant kostar multum att uppgradera samt tar tid för att få det att fungera ut till varje egna hem, kan du inte ladda hemma vad är då vitsen? Samt att mesta delen av el kommer från fosil förbränning. #43: Elbilar är mer miljövänliga även om dom laddas med fossilt genererad el, sett till bilens livslängd. Men det tar självklart längre tid än om den laddats med vår elmix. Nio (NIO Stock Report) has been one of the comeback stories this year. It’s interesting to note that Nio started on a low note this year, with some even questioning its ability to stay afloat. However, things are beginning to turn more hopeful when there’s an influx of funds from one of the local governments in China. And just one month ago, the company reported strong growth, and some buyers were even required to be placed on the waiting list. And that’s a first for the company.

Jag säger inte att du gjort det, men jag tycker också det är pinsamt när folk som aldrig levt med elbil ska göra uttalanden om hur svårt och opraktiskt det är. Att kunna ladda hemma är givetvis en stor fördel, men på inget sätt en förutsättning.Med Volvo känns det än så länge som mycket snack och lite produktion, men samtidigt har Polestar 2 får genomgående otroligt bra kritik från alla som testar.

Använder man t ex PlugSurfing, vilket är tjänst för att kunna använda samma app oavsett ladd-nätverk, så kan dom ofta dubbla eller tredubbla priset jämfört med om man använt appen från leverantören direkt.
57 BARNSÄKERHET: installation av barnstol (2/6) På ytterplatsen bak Ett babyskydd placeras på tvären i bilen och tar minst två platser i anspråk. Barnet ska sitta vänt mot baksätets mitt. Skjut fram bilens framsäte så mycket det går när du ska installera en bakåtvänd barnstol och skjut sedan tillbaka det så långt det går utan att det vidrör barnstolen. När barnstolen är monterad framåtvänd får, för barnets säkerhet, stolen som är framför barnet inte skjutas tillbaka längre än till mitten av glidskenorna och ryggstödet får inte lutas för mycket (max. 25 ) och stolen måste lyftas upp så mycket som möjligt. Ta alltid bort nackstödet från baksätet som barnstolen placerats på (se avsnittet Bakre nackstöd i kapitel 3). Vid behov, skjut baksätet så långt bak det går. Detta ska utföras innan barnstolen sätts på plats. Kontrollera att barnstolen ligger an mot baksätets ryggstöd. På den mittre platsen bak Kontrollera att bältet är anpassat för barnstolens fäste. Kontakta din märkesrepresentant. Se till att barnstolen eller barnets ben inte hindrar att framsätets låsning. Se Framstol i kapitel 1. Bilbarnstolar med stödben får aldrig placeras i mittsätet bak. LIVSFARA ELLER RISK FÖR ALLVARLIGA SKADOR. När du monterar en barnstol (åldersgrupp 2 eller 3 förhöjande barnkudde), kontrollera att bältena fungerar (dras åt) korrekt: se kapitel 1 Säkerhetsbälte bak. Anpassa bilens säte vid behov. 1.51Galcon 6051, 6054 1. Sprängskiss 1. Övre lock 1 2. Display/Fönster 2 3. Nedre lock 3 4. Batterilock 4 5. Solenoid 5 6 6. Dränering 7 8 7. Ventilvred 9 8. Bajonett 10 9. Pil vattenriktning 10. Ventilhus

Comfort Focus Bruksanvisning Comfort Focus För ökad koncentration och inlärning Svenska 1 Laddning Produkterna drivs av uppladdningsbara batterier, och har en driftstid på 6-10 timmar. Ett tomt batteri Comfort Focus Bruksanvisning Comfort Focus För ökad koncentration och inlärning Svenska 1 Bruksanvisning Innehållsförteckning Sid Laddning 3 Information till läraren 4 Information till eleven 5 Flera mottagare 91 REGLAGE FÖR STRÅLKASTARNA Vid manuella reglage Exempel på inställningslägen för reglaget A beroende på lastförhållandena 0 Endast föraren eller föraren och en passagerare fram A 1 Föraren med en passagerare fram och två eller tre passagerare bak 2 Föraren med en passagerare fram och tre passagerare bak och bagage Om bilen har denna utrustning kan du med reglaget A ställa in höjden på strålkastarna beroende på lasten. Vrid reglaget A nedåt för att rikta strålkastarna nedåt och uppåt för att rikta dem uppåt. För bil som inte är utrustad med reglaget A, är inställningen automatisk. 2 Föraren med bagage eller last för godkänd totalvikt 3 Föraren med bagage för godkänd totalvikt 4 Används inte Några exempel finns i tabellen nedan. I samtliga fall ska du justera reglaget A i enlighet med fordonets last så att vägen syns och andra bilister inte bländas. Vid vänsterkörning med en vänsterstyrd bil (eller tvärtom) måste en representant för märket ställa in strålkastarna för vistelsen. 1.85Nokia Extra Power DC-11/DC-11K 5 2 4 3 9212427/2 2008-2010 Nokia. Alla rättigheter förbehållna. Inledning Med Nokia Extra Power DC-11/DC-11K (hädanefter DC-11) kan du ladda upp batterierna i två kompatibla

Is Renault Zoe automatic?
Vehicle Information: The Renault Zoe is automatic transmission, and is fully electric.
TWINGO INSTRUKTIONSBOK RENAULT rekommenderar ELF ELF utvecklar en komplett serie smörjmedel för RENAULT: motoroljor oljor för manuella och automatiska växellådor Meddelande: För att optimera motorns funktion98 START, STOPP AV MOTOR (3/3) Villkor för stopp av motorn Bilen måste stå stilla med spaken placerad på N eller P. Förarens ansvar vid parkering eller när bilen står stilla Lämna aldrig bilen med nyckeln i när barn, personer med funktionshinder eller djur finns i bilen, inte ens en kort stund. Det finns risk att de kan låsa dörrarna eller skada sig själva eller andra personer genom att sätta igång motorn eller den elektriska utrustningen, som t.ex. fönsterhissarna. Dessutom stiger temperaturen inuti kupén mycket snabbt vid varmt och/eller soligt väder. LIVSFARA ELLER RISK FÖR ALLVARLIGA SKADOR. 1 RENAULT-kort med fjärrstyrning Med kortet i kortläsaren 2, tryck på knappen 1: motorn stängs av. Meddelandet READY slocknar på instrumentpanelen. Om så är fallet låses rattaxeln om kortet tas bort ur kortläsaren. ANM.: Om kortet inte är kvar i kortläsaren när du stänger av motorn visas meddelandet No keycard Press and hold på instrumentpanelen: tryck längre än två sekunder på knappen 1. 2 RENAULT handsfree-kort Med kortet i bilen, tryck på knappen 1: motorn stängs av och meddelandet READY släcks på instrumentpanelen. Rattaxeln låses när förardörren låses upp eller när bilen låses. Om kortet inte är kvar i kupén när du stänger av motorn visas meddelandet No keycard Press and hold på instrumentpanelen: tryck längre än två sekunder på knappen 1. När motorn är avstängd fortsätter tillbehören som är i gång (radioanläggning etc.) att fungera i cirka 10 minuter. När förardörren öppnas, slutar tillbehören att fungera. Slå aldrig av tändningen förrän bilen har stannat helt. När motorn väl har stannat upphör servoeffekten för bromssystemet och styrningen att verka liksom säkerhetssystemen för airbag och bältessträckare. 2.4

Why is Renault Zoe so cheap?
One of the benefits of Renault continuing to update the 2012 Zoe rather than replace it with an entirely new model is that it keeps development costs down, which in turn means a lower list price. Therefore the Zoe is one of the most affordble EVs on the market.
17 ELBIL: laddning (4/9) Viktiga anvisningar för laddning av bilen Läs noggrant igenom instruktionerna. Om dessa instruktioner inte följs kan det medföra en risk för brand, allvarliga skador eller elchockar som kan leda till döden. Val av laddningskabel De medföljande standardladdningskablarna har utformats speciellt för denna bil. De är utformade för att skydda mot elstötar som kan leda till brand eller livshotande skador. Det är strängt förbjudet att använda en laddningskabel som inte är godkänd av tillverkaren. Om du inte följer dessa anvisningar finns det risk för brand eller elstöt som kan leda till livshotande skador. Kontakta din märkesrepresentant om du vill ha hjälp med val av laddningskabel som passar till din bil. Installationer För standardladdning Användning av laddningskabel A Se till att en fackman installerar en specifik väggmonterad anslutningslåda. Användning av laddningskabel B Uttaget som används för att ladda elbilar (laddning på 14 A/16 A) måste vara installerat av en behörig reparatör. Läs noggrant igenom instruktionsboken som medföljer den här produkten. För underhållsladdning (laddningskabel B) Med hushållsuttag (laddning på 10A) Låt en fackman kontrollera att varje uttag till vilket du ska ansluta laddningskabeln överensstämmer med de standarder och bestämmelser som gäller i landet. Läs noggrant igenom instruktionsboken som medföljer laddningskabeln för information om försiktighetsåtgärder gällande produkten och de tekniska specifikationer som krävs vid den elektriska installationen av uttaget. 1.11

122 PARKERINGSASSISTANS (1/2) Funktionsprincip Ultraljudsdetektorerna, som sitter i stötfångarna bak, mäter avståndet mellan bilen och ett föremål. Vid denna mätning avges ljudsignaler som ökar i styrka ju närmare föremålet bilen kommer, ända tills en enda lång ljudsignal hörs när föremålet befinner sig cirka 30 cm från bilen. ANM.: Displayen 1 används för att visa bilens omgivningar, vilket kompletterar ljudsignalerna. 1 Funktion När man lägger i backen registreras de flesta föremål som befinner sig närmare bilens bakre del än cirka 1,20 meter, en ljudsignal hörs och displayen 1 tänds. Denna funktion ger extra hjälp vid backning. Med ljudsignaler anger den avståndet mellan bilen och ett föremål. Den kan dock aldrig ersätta förarens vaksamhet eller ansvar vid körning. Föraren bör alltid vara beredd på plötsliga händelser som kan inträffa under körningen. Kontrollera alltid att inga små, smala föremål (barn, djur, barnvagn, cykel, sten, stolpe osv.) finns i döda vinkeln vid manövern. 2.28
148 FACK, FÖRVARING I KUPÉ (1/3) Fack i framdörrar 1 1 Flaskhållare 2 och 4 Fack i mittkonsol 3 När du kör i en kurva, vid fartökning eller bromsning, var försiktig så att innehållet i flaskan eller muggen som sitter i flaskhållaren inte rinner ut. Risk för brännskador om innehållet är varmt. Inga föremål får befinna sig på golvet (framför förarplatsen). Vid en häftig inbromsning kan lösa föremål glida in under pedalerna och hindra deras funktion. 3.22Alla varumärken uppmärksammas som egendom tillhörande respektive ägare. Om inte annat anges har inte användaren några intresserättigheter i KitSound eller produkterna häri. Din produkt och batterier måsteBRUKSANVISNING CARGARD BILLARM TYP 650S Stöldskyddsföreningens provningsgodkännande nr. P246-93 650 S CSD 97-06-10 CARGARD 650 S är ett svenskt billarm baserat på den absolut senaste tekniken vad gäller 117 FARTBEGRÄNSARE (3/3) Aktivering av inställd fartgräns Om en hastighet är lagrad i minnet kan man ta fram den om man trycker på strömställaren 5 (R). När en sparad hastighet aktiveras tänds kontrollampan Ð mot orange bakgrund som bekräftelse på att farthållaren är aktiverad. 1 Pausning av funktionen Fartbegränsarfunktionen övergår till viloläge om du trycker på strömställaren 4 (O). I sådant fall är fartgränsen kvar i minnet och ett meddelande Memorised om detta visas tillsammans med fartgränsen på instrumentpanelen. Pausningen bekräftas genom att kontrollam- Avstängning av funktionen Fartbegränsarfunktionen avbryts när du trycker på knappen 1 och fartgränsen inte längre är inställd i minnet. Kontrollampan ( eller Ð ) på instrumentpanelen släcks och bekräftar att funktionen är avstängd. pan Ð mot orange bakgrund släcks och kontrollampan tänds. När begränsaren sätts i standby-läge återaktiverar en tryckning på strömställaren 2 (+) funktionen utan att hänsyn tas till den minneslagrade hastigheten: det är den hastighet som bilen har när strömställaren trycks in som gäller. 2.23 B R U K S A N V I S N I N G Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 1 Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 Värmemadrassen har 4 olika värmenivåer och har timer där automatisk avstänging kan väljas mellan ANV206 Instruktioner för batteriladdare FERVE F-2507 45865 OBS! LÄS INSTRUKTIONSBOKEN OCH SÄKERHETSMANUALEN INNAN DU ANVÄNDER DIN BATTERILADDARE. Laddning av syrabatterier och GEL-batterier batteriladdaren 210 SERVICEBEVIS (6/6) VIN:… Datum: Km: Fakturanr: Kommentarer/övrigt Typ av åtgärd: Märkesrepresentantens Service… Korrosionskontroll: OK Inte OK* *Se relevant sida Datum: Km: Fakturanr: Kommentarer/övrigt Typ av åtgärd: Märkesrepresentantens Service… Korrosionskontroll: OK Inte OK* *Se relevant sida Datum: Km: Fakturanr: Kommentarer/övrigt Typ av åtgärd: Märkesrepresentantens Service… Korrosionskontroll: OK Inte OK* *Se relevant sida 6.12154 AVLASTNINGSHYLLA 1 2 Avlastningshylla Borttagning: Sänk ner nackskydden bak, Haka av de båda fästremmarna 1, lyft hyllan 2 uppåt för att frigöra den, placera hyllan 2 mot insidan och vänd den, dra hyllan mot dig. Sätt dit hyllan i omvänd ordning mot borttagningen. Lägg inga tunga eller hårda föremål på avlastningshyllan. Vid en häftig inbromsning eller krock kan dessa ramla ner och skada de åkande i bilen. Maximal last på avlastningshyllan: 2 kg, jämnt fördelade. 3.2812 ELBIL: presentation (5/5) Körning Som för en bil med automatväxellåda, ska du vänja dig vid att inte använda vänster fot och inte bromsa med den. När du släpper gaspedalen under körning, eller bromsar under körning, så skapar motorn elektricitet under hastighetsminskningen som används för att bromsa bilen och för att ladda batteriet. Se Ekonometer i kapitel 2. Specialfall: Efter en total laddning av batteriet och under de första kilometerna minskas motorbromsen tillfälligt. Anpassa din körning till dessa förhållanden. Vägen är översvämmad: Var försiktig om du måste köra på en översvämmad väg. Vattennivån får inte överskrida fälgens nedre kant. Störning av körningen På förarsidan är det viktigt att de skyddsmattor som är anpassade till bilen sitter fast i de förinstallerade delarna. Kontrollera därför regelbundet deras fästen. Lägg aldrig flera mattor på varandra. Risk för klämning av fötterna Buller Elbilarna är väldigt tystgående. Du och övriga trafikanter kanske inte är vana vid detta ännu. Det är svårt att höra om bilen är i rörelse. Vi rekommenderar att du tar hänsyn till och använder ljudsignallarmet för fotgängare, särskilt vid körning i stan eller vid manövrering. Se Ljudsignal för fotgängare i kapitel 1. Eftersom motorn är tystgående hör du ljud endast om du är van att höra dem (aerodynamiskt, pneumatiskt ljud osv.). Under laddningen skapar bilen ljud (fläkt, reläer, osv.). När bilen stannar kan värmesystemet aktiveras automatiskt för självunderhåll. Motorbromsen ersätter inte på något vis bromspedalen. Eftersom elbilen är tystgående ska växelväljaren alltid ställas på P, dra åt handbromsen och slå av tändningen när du stiger ur bilen. RISKER FÖR ALLVARLIGA SKADOR 1.6Lampsats eller lampkopplingssats T4240-klippare Modellnr 02844 Modellnr 02845 Form No. 3415-721 Rev A Monteringsanvisningar Förbere
da maskinen 1. Parkera maskinen på en plan yta. Figur 1 g196985 2. Koppla205 SERVICEBEVIS (1/6) VIN:… Datum: Km: Fakturanr: Kommentarer/övrigt Typ av åtgärd: Märkesrepresentantens Service… Korrosionskontroll: OK Inte OK* *Se relevant sida Datum: Km: Fakturanr: Kommentarer/övrigt Typ av åtgärd: Märkesrepresentantens Service… Korrosionskontroll: OK Inte OK* *Se relevant sida Datum: Km: Fakturanr: Kommentarer/övrigt Typ av åtgärd: Märkesrepresentantens Service… Korrosionskontroll: OK Inte OK* *Se relevant sida 6.7

22 ELBIL: laddning (9/9) 13 Märketikett 13 Etiketten 13 på laddningsluckan påminner dig om instruktionerna för att öppna och stänga luckan: när bilen står stilla kan ventilen och laddningsluckan vara öppna; under körning måste ventilen och laddningsluckan vara stängda. För att undvika att störa övervakningssystemet för laddning bör du inte installera antistatiska band i bilen. 1.16
26 RENAULT-KORT: Allmänt (2/2) Räckvidd Kontrollera att batteriet är i gott skick, av rätt typ och rätt insatt. Kortets batteri varar i cirka två år. byt det när meddelandet Keycard battery low visas på instrumentpanelen (se avsnittet RENAULT-kort: Batteri i kapitel 5). 6 5 Åtkomst av nyckel 5 Tryck på knappen 6 och dra i nyckeln 5. Släpp sedan knappen. Användning av nyckeln Se Låsning/upplåsning av dörrar. När du har stigit in i bilen med hjälp av den inbyggda nyckeln, placera den på dess plats i RENAULT-kortet och för sedan in RENAULT-kortet i läsaren så att du kan starta. Byte, behov av ett extra RENAULTkort Om du skulle bli av med ditt RENAULTkort eller om du vill ha ytterligare ett kort, kan du endast beställa detta hos din märkesrepresentant. Vid byte av ett RENAULT-kort ska både bilen och alla dess RENAULT-kort lämnas in hos en märkesrepresentant för nyinkodning. Du kan använda upp till fyra RENAULTkort per bil. Integrerad nyckel 5 Med den inbyggda nyckeln kan man låsa och låsa upp vänster framdörr när RENAULTkortet inte fungerar: När RENAULT-kortets sekundära 12 volts-batteri är urladdat etc. när apparater som arbetar på samma frekvens som kortet används när bilen befinner sig i ett område med stark magnetisk strålning Råd Se till att kortet aldrig hamnar i hetta, kyla eller fukt. Förvara inte RENAULT-kortet på en plats där det kan skadas, t.ex. i en bakficka. 1.20Förord Vi hälsar dig välkommen till den växande kretsen av kvalitetsmedvetna bilägare som kör Toyota. Vi är stolta över den avancerade konstruktionen och den höga kvaliteten hos våra bilar. I den här instruktionsboken

R-FORCE INNEHÅLL INNEHÅLL INNEHÅLL…2 SPECIFIKATION…3 MÖJLIGHETER R-FORCE…3 FUNKTION FRONTREGLAGE…3 ATT TÄNKA PÅ VID INSTALLATION…4 FELSÖKNING…4 PROGRAMMERING…5 GÖR SÅ HÄR VID PROGRAMMERING!…5
163 NIVÅER (2/2) 2 Påfyllning Varje ingrepp på bromssystemets hydraulkrets måste åtföljas av bromsvätskebyte utfört av en specialist. Använd endast vätska som rekommenderas av vår tekniska avdelning (i förseglad dunk). Bytesintervall Se serviceprogrammet i underhållshäftet. Nivåkontroll 2 Nivån sjunker normalt vid användning, men den får aldrig underskrida min.-märket. Om du själv vill kontrollera slitaget på skivor, använd den kontrollblankett som finns hos din märkesrepresentant eller på tillverkarens webbplats. 3 Bromsvätska Nivåkontrollen utförs med stillastående motor på plant underlag. Vätskan ska kontrolleras ofta, särskilt om du märker den minsta försämring av bromsarnas effektivitet. Under ingrepp i motorrummet kan vissa delar vara varma. Dessutom kan kupéfläkten sättas igång när som helst. Risk för brännskador eller allvarliga skador. Spolvätskebehållare Påfyllning Öppna locket 3, fyll på tills du ser vätskan och stäng locket. Vätska Spolvätska (frostskyddsvätska vintertid). Spolarmunstycken Justera höjden på vindrutespolarmunstyckena med ett spetsigt verktyg. Sjunker nivån onormalt snabbt eller ofta, kontakta din märkesrepresentant. 4.5185 HANDSFREE -KORT: batteri (1/2) Driftstörning Om batteriet är för dåligt laddat för att kunna fungera kan du fortfarande starta (stoppa in RENAULT-kortet i kortläsaren) och låsa/låsa upp bilen (se informationen om Låsning/ upplåsning av dörrar i kapitel 1). 2 A B Om de behöver bytas bör du använda samma eller motsvarande typ av batteri (kontakta en auktoriserad återförsäljare). Vid byte: se till att batterierna är korrekt isatta. Risk för explosion. om locket inte stängs ordentligt, använd det inte och håll på avstånd för barn. 1 Byte av batteri När meddelandet Keycard battery low visas på instrumentpanelen är det dags att byta ut batteriet i kortet: tryck på 1-knappen samtidigt som du drar i hjälpnyckeln 2; lossa locket 3 med hjälp av fliken 4; ta bort batteriet genom att trycka på ena sidan (rörelse A) och lyfta den andra (rörelse B), 4 sätt dit det nya enligt riktningsangivelsen och mallen på insidan av locket. 3. Hopsättningen sker i omvänd ordning, ställ dig sedan nära bilen och tryck fyra gånger på någon av kortets knappar: Nästa gång bilen startas, försvinner meddelandet. Se till att locket sitter fast ordentligt. 3 Batterier tillhandahålls av din märkesrepresentant och de varar cirka två år. Kontrollera att det inte finns spår av bläck på batteriet: risk för dålig kontakt. 5.13

Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för RENAULT GRAND SCENIC. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,
142 LUFTJONISERARE A Val av funktionsläge Med luftkonditioneringen påslagen, välj Meny, Fordon, Luftinställningar och sedan Jonisator på displayena. Välj ett av de två lägena eller stoppa spridningen: CLEAN : hjälp med att minska antalet bakterier och allergena partiklar i luften: RELAX : skapa en sund och avkopplande körmiljö genom spridning av joner: Avstängning (stopp av spridningen). Aktivering av joniseraren i läget CLEAN vid varje start av motorn För att aktivera läget CLEAN vid varje motorstart, markera raden Starta jonisering vid varje motorstart och bekräfta. ANM.: Om ventilationsreglaget är i läget 0 (stopp) medför aktiveringen av joniseraren vid varje motorstart automatiskt en minimal ventilation under cirka 10 sekunder om regleringen av luftfördelningen inte tillåter en luftförsörjning till de mittre ventilationsmunstyckena är inte joniseraren aktiverad. Stäng inte ventilationsmunstyckena när joniseraren är aktiv. Det möjliggör en homogen spridning av joner. 3.16

Should I charge my Renault ZOE to 100%?
Charging the Renault Zoe R110 Z.E. 50 from 0 – 100% would take 1 hour and 7 minutes, although you shouldn’t charge to 100% too often as it can damage the EV’s battery.
150 FACK, FÖRVARING I KUPÉN (3/3) Förvaringsficka 9 på sidodörren Förvaringsficka 10 Förvaring på solskydd 11 Plats för kvitton, kort etc. Se till att inga hårda, tunga eller spetsiga föremål ligger i öppna fack så att de kan träffa någon i bilen vid kurvtagning, häftig inbromsning eller krock. 3.24 DEUTSCH D Silent 40 Batt 8211-3453-02 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S A BC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 S SVENSKA SYMBOLER Följande symboler 72 KONTROLLAMPOR (3/3) Följande kontroll- och varningslampor finns BEROENDE PÅ TILLVAL OCH LAND. A x Varningslampa för låsningsfria bromsar (ABS) Den tänds när tändningen slås på och slocknar sedan efter några sekunder. Om lampan inte släcks när tändningen slås på eller om den tänds under körning tyder det på ett fel i ABS-systemet. Bromssystemet fungerar, men som på en bil utan ABS-system. Kontakta omedelbart en märkesrepresentant. Varningslampa för temperaturen för det elektrotekniska systemet När kontrollampan tänds, tyder det på att fordonsbatteriets temperatur är för låg eller att motorns eller fordonsbatteriets temperatur är för hög. Kör mjukt och smidigt. En tändning av kontrollampan kan medföra en minskad prestanda för bilen. Om den tänds vid start tyder detta på ett fel på det sekundära 12 volts-batteriet. Kontrollampa för låg nivå på fordonsbatteriet Den blinkar när fordonsbatteriets laddningsnivå når reservgränsen. Se Display och indikatorer i kapitel 1. Kontrollampa för EKO-läget Den tänds när funktionen är igång. Varningslampa för elektrotekniskt system Om den tänds under körning tyder det på ett elektrotekniskt fel som är kopplat till elsystemet 400 volt. Kontakta omedelbart en märkesrepresentant. Varningslampa för elektroniskt stabiliseringssystem (ESC) och antispinnsystem Varningslampan kan tändas vid olika tillfällen. Se Regleringssystem och assistans vid körning i kapitel 2. Varningssystem för däcktrycksförlust Se Varningssystem för däcktrycksförlust i kapitel ð2. Kontrollampa för sätesvärmare Se Framstolar i kapitel 1. 2 Varningslampa för öppen dörr 1.66

135 AUTOMATISK LUFTKONDITIONERING (3/4) Inställning av fläkthastigheten Ställ reglaget 6 på ett av de åtta lägena för att sätta igång ventilationen och reglera styrkan. Läge OFF I detta läge: uppvärmningen eller luftkonditioneringen stannar automatiskt, är fläkthastigheten i kupén noll förekommer dock ett svagt luftflöde när bilen rullar. Detta läge bör inte användas ständigt. 4 6 Ändring av luftfördelningen i kupén Tryck på någon av knapparna 4 för att välja luftfördelning. Den inbyggda kontrollampan i knappen tänds. Det går att kombinera två lägen samtidigt genom Øatt trycka på de två knapparna 4. Luftflödet fördelas mellan imborttagare på sidorutorna fram och munstyckena för imborttagning på vindrutan. strömmar endast till instrumentbrädans ventilationsmun- ½ Luftflödet stycken. Luftflödet riktas i huvudsak mot golvmunstyckena. Im- och isborttagning bakruta Tryck på knappen 9 så tänds den inbyggda kontrollampan. Med denna funktion kan du ta bort imma på bakrutan och backspeglarna (för bilar som är utrustade med det). 9 Om du vill gå ur detta läge, tryck en gång till på knappen 9. Imborttagningen stängs automatiskt av. Råd För avfrostning av bakrutan, används med fördel en manuell skrapa för avfrostning eller imborttagning för att minska energiförbrukningen. 3.9
131 MANUELL LUFTKONDITIONERING (2/3) 1 3 strömmar endast till instrumentbrädans ventilationsmun- ½ Luftflödet stycken. Luftflödet riktas i huvudsak mot golvmunstyckena. 7 Justering av lufttemperaturen Vrid reglaget 1 tills önskad temperatur erhålls. Ju längre in i det röda fältet markören är placerad, desto högre är temperaturen. Om luftkonditioneringen varit igång en längre tid kan en viss kylverkan uppstå. Vrid reglaget 1 till höger om du vill höja temperaturen. Ändring av luftfördelningen i kupén Tryck på någon av knapparna 3 för att välja luftfördelning. Den inbyggda kontrollampan i knappen tänds. Det går att kombinera två lägen samtidigt genom Øatt trycka på de två knapparna 3. Luftflödet fördelas mellan imborttagare på sidorutorna fram och munstyckena för imborttagning på vindrutan. Im- och isborttagning bakruta Tryck på 7-knappen: den inbyggda kontrollampan tänds. Med denna funktion kan du ta bort imma på bakrutan och backspeglarna (för bilar som är utrustade med det). Om du vill gå ur detta läge, tryck en gång till på knappen 7. Imborttagningen stängs automatiskt av. Råd För avfrostning av bakrutan, används med fördel en manuell skrapa för avfrostning eller imborttagning för att minska energiförbrukningen. 3.5127 Kapitel 3: Komfort Ventilationsmunstycken Manuell luftkonditionering Automatisk klimatanläggning Luftkonditionering: fjärraktivering Luftkonditionering: programmering Luftjoniserare Luftkonditionering: information och användningsråd Elfönsterhiss Innerbelysning Solskydd Fack, förvaring i kupén Askkopp Eluttag Baksäte: funktioner Avlastningshylla Insynsskydd Bagagerum Spoiler Lastning av bagagerum Multimedieutrustning

What is the range of a Renault Zoe?
Enjoy zero tailpipe emissions driving in the Zoe E-Tech 100% electric, with up to 238 miles of range, an 8-year traction battery warranty and My Renault app connected services.
46 KOMPLETTERANDE KROCKSKYDDSSYSTEM TILL BILBÄLTEN FRAM (3/4) Funktion Systemet fungerar bara när tändningen är påslagen. Vid en allvarlig frontalkrock utlöses airbags snabbt och dämpar kraften mot förarens huvud och bröst mot ratten och framsätespassagerarens mot instrumentpanelen. Krockkuddarna töms sedan på luft omedelbart, så att passagerarna inte på något sätt hindras från att lämna bilen. Funktionsfel 2 Varningslampan 2 å tänds på instrumentpanelen när tändningen slås på och slocknar efter några sekunder. Om lampan inte tänds vid påslagning av tändningen, eller om den tänds med motorn igång, tyder det på fel i systemet. Kontakta en märkesrepresentant så snart som möjligt. Varje dröjsmål kan innebära att skyddssystemet mister sin effektivitet. 1.40

Rapporten är framtagen med ekonomiskt bidrag från Trafikverkets skyltfond. Ståndpunkter och slutsatser i rapporten reflekterar författaren och överensstämmer inte nödvändighet med Trafikverkets ståndpunkter

136 AUTOMATISK LUFTKONDITIONERING (4/4) Luftrecirkulation (isolering av kupén) K Denna funktion hanteras automatiskt men du kan även aktivera den manuellt. Igångsättningen bekräftas i detta fall genom att den inbyggda kontrollampan i knappen 8 tänds. 8 Beroende på bil, fastställer systemet om återvinningen ska användas eller inte beroende på uteluftens kvalitet. Luftkvaliteten signaleras genom att en av följande varningslampor tänds på multimediadisplayen (renaste luft respektive mest förorenad luft):. ANM.: Under recirkulationen tas luften ur kupén och recirkuleras utan tillskott av luft utifrån. Med luftrecirkulationen kan du isolera kupén från luft utifrån (avgaser). luftrecirkulationen gör att den önskade temperaturen i kupén lättare nås. Manuell användning Tryck på knappen 8 så tänds den inbyggda kontrollampan. För lång användning kan medföra dålig luft i kupén och imma på rutorna, eftersom luften i kupén inte förnyas. Därför bör du snarast återgå till det automatiska läget genom att trycka en gång till på knappen 8 när luftrecirkulation inte längre behövs. Manuell avstängning av funktionen Tryck på knappen 8 för att stänga av funktionen. Luftrecirkulationen sker automatiskt. Im- och isborttagning har alltid prioritet på luftrecirkulationen. 3.10104 BILENS RÄCKVIDD: råd (1/2) Räckvidden för bilen är godkänd i en kombinerad NEDC-cykel (New European Driving Cycle). Vid användning (körning) kan räckvidden för elbilen variera beroende på ett flertal faktorer som du kan kontrollera, delvis för att detta kan generera betydande vinster i fråga om räckvidd. Dessa faktorer är: hastigheten och körstilen; vägprofilen; värmekomforten; däcken; användningen av elektriska tillbehör; bilens belastning. Dessutom möjliggör aktiveringen av EKOläget, automatisk hantering av alla bilens energiförbrukande funktioner (motoreffekt, uppvärmning etc.) för att minska förbrukningen maximalt. Se Ekokörning i kapitel 2. Hastigheten och körstilen En hög hastighet minskar bilens räckvidd. En sportig körning minskar bilens räckvidd: Kör mjukt. Råd: kör på en konstant hastighet kontrollera regelbundet de verktyg som du har till ditt förfogande för att hålla dig informerad om körförhållanden (ekonometer, momentan förbrukning, redovisning av körsträckan) Se Ekokörning i kapitlet 2. Anpassa din körning för att undvika en för hög energiförbrukning. Privilegiera energiåtervinning: Förutse förhållandena i trafiken i tid genom att lätta på gaspedalen eller genom att bromsa gradvis. Vägprofilen Ge inte mer gas i uppförsbacke än på vågrät väg för att försöka bibehålla hastigheten: Behåll gaspedalen i samma läge. 2.10

Åk säkert i bilen så skyddar du dig och ditt barn Information på lättläst svenska För din egen säkerhet Här kan du läsa om vad du kan göra för dig och ditt barn så att det blir säkrare att åka bil och

Elektronisk timer SE 1 aktuell tid/normalläge (manuellt) 2 minus (-) 3 plus (+) När apparaten har anslutits till elnätet visas siffrorna 0 00 i displayen. Tryck på knapp 1. Du ställer in aktuell tid genom
38 AUTOMATISK LÅSNING AV DÖRRARNA UNDER KÖRNING 1 Aktivering/avaktivering av funktionen Med påslagen tändning eller med motorn igång, tryck på knappen 1 i cirka 5 sekunder tills du hör en ljudsignal. Funktionsfel Om ett fel uppstår (ingen automatisk låsning, kontrollampan i knappen 1 tänds inte när dörrarna låses), kontrollera i första hand att alla dörrar är ordentligt stängda. Om de är stängda, vänd dig till din återförsäljare. Funktionsprincip När du har startat bilen låser systemet automatiskt dörrarna när bilen uppnår en hastighet av cirka 10 km/h. Upplåsning sker automatiskt: när du trycker på upplåsningsknappen 1. när du stannar bilen och öppnar en av framdörrarna. ANM.: om en dörr öppnas och stängs kommer den igen att låsas när bilen uppnår en hastighet på cirka 10 km/h. Förarens ansvar Om du bestämmer dig för att köra med dörrarna låsta, tänk då på att detta kan göra det svårare för räddningspersonal att ta sig in i bilen vid en eventuell olycka. 1.32LAGUNA INSTRUKTIONSBOK passion för prestanda Un réseau automobile à l échelle mondiale 6 000 points Renault en France 11 000 en Europe ELF är partner med 14 000 dans le Monde À votre service RENAULT rekommenderar 193 BOGSERING (STARTHJÄLP) (2/3) Vid energiavbrott: bogsering Vid en total urladdning av fordonsbatteriet: varningslampan 2 Ṏ blinkar, indikatorn 1 visar ett tomt batteri. Det är möjligt med starthjälp på plattform eller att bogsera bilen med hjälp av bogseringspunkten enligt följande instruktioner. Före bogsering ska du låsa upp rattlåset, placera spaken 5 i läge N, föra in kortet i kortläsaren 4 och sedan trycka på motorns startknapp 3 i cirka två sekunder. Rattstången låses upp, tillbehörsfunktionerna får ström: du kan nu använda de olika ljusen på bilen (bromsljus, varningsblinkrar etc.). Vid bogsering i mörker ska den bogserade bilen ha ljuset på som vanligt. Det är viktigt att man respekterar bogseringsvillkoren i det land man färdas. När bogseringen är avslutad, tryck två gånger på motorns startknapp (risk att 12 volts-batteriet laddas ur). Om växelspaken blockeras på läge P trots att du trycker på bromspedalen, kan du frigöra spaken manuellt. Detta gör du genom att lossa skyddet vid spakens sockel. Tryck samtidigt på markeringen 7 och på spakens upplåsningsknapp 6. När motorn är avstängd fungerar inte servostyrningen och bromsservon. 5.21 103 RÅD VID KÖRNING, EKOKÖRNING (3/3) 3 EKO-läge EKO-läget är en funktion som optimerar bränsleförbrukningen. Den reagerar på vissa strömförbrukande system i bilen (uppvärmning, luftkonditionering, servostyrning osv.) och vissa köråtgärder (acceleration, farthållning, fartminskning osv.). Aktivering av funktionen Tryck på strömställaren 3. Kontrollampan 5 visas på instrumentpanelen och den nedre delen av instrumentpanelen 4 blir grön. Under körningen går det att tillfälligt lämna ECO-läget för att återupprätta motorns prestanda. För att göra detta, tryck ner gaspedalen snabbt och helt i botten. ECO-läget aktiveras om så fort som gaspedalen släpps. När ECO-läget är aktiverat, är bilens hastighet begränsad till ungefär 90 km/h. 4 5 Avstängning av funktionen Tryck på strömställaren 3. Kontrollampan 5 släcks på instrumentpanelen och den nedre delen av instrumentpanelen 4 blir blå. Vid varje aktivering eller avaktivering av EKO-läget, försätts farthållaren i standby. Se Farthållare/Fartbegränsare i kapitel 2. funktionen cruise control i kapitel

How often should I charge my EV to 100%?
Generally, you shouldn’t charge your EV to 100% battery every single night because charging cycles can degrade your battery. Most EVs on the market have a range of a few hundred miles on a single full charge. Unless you are driving long distances every day, that charge should last you a few days.
FORDONSVÄRMARE TEKNISK DOKUMENTATION BRUKSANVISNING EASYSTART REMOTE SV BRUKSANVISNING MONTERINGSANVISNING MANÖVERDON FÖR EBERSPÄCHER VÄRMARE A WORLD OF COMFORT 2 FORDONSVÄRMARE TEKNISK DOKUMENTATION INNEHÅLL14 ELBIL: laddning (1/9) Schema över laddningsprincipen 1 Elektriskt laddningsuttag 2 Laddningskabel 3 Specifik väggmonterad enhet eller laddningsuttag För frågor angående utrustning som krävs för laddningen, vänd dig till en märkesrepresentant 36 LÅSNING OCH UPPLÅSNING AV DÖRRAR OCH LUCKOR (1/2) Låsning/upplåsning av dörrarna utifrån Du låser och låser upp med RENAULTkortet. Se avsnittet RENAULT-kort i kapitel 1. I vissa fall fungerar inte RENAULT-kortet: När RENAULT-kortets sekundära 12 volts-batteri är urladdat etc. när apparater med samma frekvens som kortet används (mobiltelefon t.ex.) när bilen befinner sig i ett område med stark magnetisk strålning. Då kan du: att använda nyckeln från kortet för att låsa upp vänster framdörr låsa alla dörrar manuellt använda dörrarnas upplåsnings/låsningsreglage från insidan (se följande sidor). 1 Användning av nyckeln i RENAULT-kortet Sätt in nyckeln 1 i låset och lås eller lås upp vänster framdörr. 2 Manuell låsning av dörrarna Öppna dörren och vrid på skruven 2 (med hjälp av nyckelns ände) och stäng dörren. Dörren är nu låst utifrån. Man kan endast öppna dörren inifrån eller med hjälp av nyckeln till vänster framdörr. 1.30 6 ACS-Systemet (Advanced Control System) 6.1 Manöverboxens utförande 1) Display för batteriladdning 2) Display för körprogram 3) Hastighet upp 4) Varningsblinkers 5) Vänster blinkers 6) Joystick 7) StatusdisplayBarn i bil Så skyddar du ditt barn Information på svenska 1 2 VARNING! Barn ska aldrig sitta på plats med krockkudde! Det gäller alla som är kortare än 140 cm. Den kraft som utvecklas kan vara förödande.

214 ROSTSKYDDSKONTROLL (4/5) Om det krävs en reparation för att garantin ska gälla anges den nedan. VIN:… Rostreparationer att utföra: Stämpel Reparationsdatum: Reparation som ska utföras: Stämpel Reparationsdatum: Reparation som ska utföras: Stämpel Reparationsdatum: 6.16

Centronic SensorControl SC561 sv Monterings- och bruksanvisning Solcellsdriven fjärrstyrd solsensor Viktig information för: Montörer / Elektriker / Användare Denna anvisning ska finnas tillgänglig tillsammans
35 ÖPPNING OCH STÄNGNING AV DÖRRARNA (2/2) Ljudsignal för öppen dörr eller baklucka Vid stopp anger kontrollampan 6 tillsammans med kontrollampan 2 att en dörr eller lucka (dörr, bakluckan, laddningsuttaget) är öppen eller inte riktigt stängd. När bilen kommer upp i en hastighet på cirka 20 km/h, indikerar kontrollampan 7, 8 eller 9 den eller de dörrar och luckor (dörr, bagagerum eller laddningslucka) som är öppna eller inte är ordentligt stängda. ANM.: Efter stopp av motorn fortsätter belysningen och tillbehören (radion etc.) att fungera tills förardörren öppnas. Barnsäkerhet För att inte bakdörrarna ska kunna öppnas inifrån, kan du dra ner spaken 10 för varje dörr. Kontrollera sedan inifrån att dörrarna är ordentligt låsta. Förarens ansvar vid parkering eller när bilen står stilla Lämna aldrig bilen med nyckeln i när barn, personer med funktionshinder eller djur finns i bilen, inte ens en kort stund. Det finns risk att de kan låsa dörrarna eller skada sig själva eller andra personer genom att sätta igång motorn eller den elektriska utrustningen, som t.ex. fönsterhissarna. Dessutom stiger temperaturen inuti kupén mycket snabbt vid varmt och/eller soligt väder. LIVSFARA ELLER RISK FÖR ALLVARLIGA SKADOR. 1.29

202 VIKTER (kg) De angivna vikterna gäller för basversion utan tillval, de varierar beroende på din bils utrustning Fråga din märkesrepresentant. Totalvikt (MMAC) Tågvikt (MTR) Angivna vikter på tillverkarskylten (se ”Identifieringsskylt” i kapitel 6) Max. tillåten släpvagnsvikt med broms Max. tillåten släpvagnsvikt utan broms Kultryck dragkrok Ej tillåtet Ej tillåtet Ej tillåtet Max. taklast inkl. fästanordning Ej tillåtet 6.4
55 BARNSÄKERHET: Val av barnstolsfäste (2/2) De två öglorna 1 sitter mellan ryggstödet och sittdynan och har en markering. 3 Den tredje ringen används till att fästa den övre remmen på vissa barnstolar: du måste fästa haken 2 på ringen 3 för ett baksäte och ringen 4 för ett framsäte. Spänn sedan remmen. ISOFIX-fästpunkterna har särskilt utvecklats för barnstolar med ISOFIX-systemet. Fäst aldrig några andra barnstolar, bältet eller andra föremål i dessa förankringar. Förvissa dig om att ingenting är i vägen vid förankringspunkterna. Om din bil har varit med om en olycka, kontrollera ISOFIX-fästena och byt barnstolen. 1.49

64 BARNSÄKERHET: urkoppling, inkoppling av passagerarairbag fram (3/3) 1 2 VARNING! Eftersom en bakåtvänd barnstol inte är anpassad för en airbag som blåses upp på passagerarplatsen fram får man ALDRIG installera ett bakåtvänt skyddssystem för barn på ett säte som skyddas av en AKTIV FRÄMRE AIRBAG. Det kan vara LIVSHOTANDE för BARNET eller leda till ALLVARLIGA SKADOR. Inkoppling av airbag på passagerarplatsen fram Koppla in airbag direkt när du har tagit bort barnstolen så att passageraren i framsätet skyddas i händelse av krock. För att koppla inairbag: när bilen står stilla, tryck in och vrid låset 1 till läge ON. Med tändningen på måste du kontrollera att varningslampan 2 på displayen ] är släckt och att kontrollampan visas på displayen efter varje start under ca en minut. Airbagen på passagerarplatsen fram är inkopplad. Funktionsfel Vid fel på systemet inkoppling/urkoppling av airbag på passagerarplatsen fram får man absolut inte installera en bakåtvänd barnstol i passagerarsätet fram. Ingen passagerare bör överhuvudtaget sitta på platsen. Kontakta din märkesrepresentant så snart som möjligt. Inkopplingen och urkopplingen av airbagen på passagerarsidan ska göras när bilen står stilla. Om du handskas med airbagen under körning, tänds varningslamporna å och. Återställ airbagen till rätt låsläge genom att slå av och på tändningen. 1.58
Renault KANGOO Instruktionsbok passion för prestanda ELF är partner med RENAULT rekommenderar ELF Elf och Renault, partners inom avancerad bilteknik, förenar sin expertis både på rallybanorna och i stan.65 RATT/SERVOSTYRNING Servostyrning Den variabla servostyrningen styrs elektroniskt och anpassar servoeffekten efter bilens hastighet. Styrningen är mjukare vid parkeringsmanövrer (för att förhöja komforten) medan effekten ökar successivt i takt med bilens hastighet (för en bättre säkerhet vid högre farter). 1 Inställning i höjd- och djupled Dra i spaken 1 och ställ in ratten i önskat läge. Tryck sedan ner spaken så långt det går, förbi spärrläget, för att låsa ratten. Kontrollera att ratten är ordentligt spärrad. Av säkerhetsskäl bör du göra inställningen innan du börjar köra. Stäng aldrig av motorn i nedförsbacke och slå inte av tändningen under körning. Håll inte kvar ratten i ytterlägena längre än nödvändigt. Med stillastående motor eller vid fel på systemet går det alltid att vrida på ratten. Man måste bara ta i lite mer än vanligt. Det kan låta lite när du manövrerar ratten snabbt, detta är normalt. 1.59

Bakåtvänd montering Instruktionsbok ECE R44 04 GRupp Vikt Ålder 0+ 0-13 kg 0-12 m 1 Tack för att du har valt BeSafe izi Go BeSafe har utvecklat denna produkt noggrant och med omsorg för att skydda ditt
161 MOTORHUV (2/2) Öppning av motorhuv Öppna huven och håll i den hela vägen upp, den stöds av en hydraulcylinder. Stängning av motorhuven Kontrollera att ingenting har blivit kvarglömt i motorrummet. Du stänger motorhuven genom att ta tag i mitten av framkanten och dra ner den till 30 centimeter från stängt läge, och sedan släppa den. Den spärrar då låsmekanismen av sin egen tyngd. Undvik att trycka på motorhuven, det finns risk för att den stängs ofrivilligt. motorn. Efter åtgärder i motorrummet, se till att du inte glömmer något (trasor, verktyg etc.). Eftersom det kan skada Se till att motorhuven är ordentligt låst. Se till att ingenting hindrar låsningen (grus, tyg etc.). 4.3USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK Tack för att du har valt denna luftkonditionering av högsta kvalitet. Läs denna användarhandbok noga innan du använder apparaten. Vid eventuella

What is the ECO button on Renault Zoe?
Eco Mode is a function that optimizes the range of the vehicle but impacts speed, acceleration, heating, etc. The lower part of the dashboard lights green when eco mode is active. Press the ECO button next to the gear selector to turn eco mode on or off.
49 KOMPLETTERANDE KROCKSKYDDSSYSTEM PÅ SIDORNA Sidoairbagar Sidoairbagarna sitter vid framsätena. De expanderar på stolarnas sidor (på dörrsidan) och skyddar förare och passagerare vid en kraftig sidokrock. Råd beträffande sidoairbag Montering av överdragsklädsel: De stolar som är utrustade med airbag kräver en överdragsklädsel som är specifik för din bil. Rådfråga en märkesrepresentant angående överdragsklädseln. Användning av all annan överdragsklädsel (eller överdragsklädsel avsedd för annan bilmodell) kan hindra airbagens funktion och äventyra säkerheten. Placera ingenting mellan ryggstödet, dörren och klädseln. Lägg heller inte någonting på ryggstödet. Detta kan hindra airbagens funktion eller orsaka skador när den aktiveras. Framstolarna och klädseln får endast tas bort eller ändras av en auktoriserad märkesrepresentant. Placera ingenting i området mellan baksätets ryggstöd och klädseln där airbagen löses ut. Beroende på bil anger en märkning på vindrutan att krockskyddssystemet (airbag, bältessträckare etc.) finns i bilen. 1.4342 BILBÄLTEN (3/4) Bilbälten på sidorna bak 8 De tas på, justeras och tas av på samma sätt som bilbältena fram. Mittbälte bak Rulla långsamt ut remmen 9 ur fästet och knäpp fast tungan 10 i det svarta låset 12. Knäpp fast den löpande tungan 11 i motsvarande röda lås 13. Kontrollera att bilbältena bak sitter korrekt och fungerar som de ska varje gång du gjort någon ändring av baksätet. 1.36

23 ELBIL: programmering för laddning (1/2) 1 1 Laddningsschemaläggare A B Laddar alltid Starta vid Calendar Välj Välj Change Change Done På dagen I menyn A trycker du på Change och ställer in starttid för laddning. Tryck sedan på Välj för att bekräfta. Veckovis I menyn B trycker du på Change och ställer in starttid och stopptid för laddning för varje dag i veckan. Tryck sedan på Välj för att bekräfta. ANM.: När programmeringen bekräftas tänds kontrollampan på instrumentpanelen. Det är en funktion som möjliggör programmering av starttiden för laddning. Depuis l afficheur multimédia 1 (kan variera från bil till bil) Programmeringar av funktionens starttid Välj Meny, Fordon, Elfordon, Laddningsschemaläggare. Du kan välja: en momentan start av laddningen, en programmering per dag, en programmering veckovis. Bekräfta ditt val genom att välja Done. 1.1787 LJUDSIGNAL FÖR FOTGÄNGARE Elbilarna är väldigt tystgående. Systemet gör det möjligt att förvarna andra trafikanter, i synnerhet fotgängare och cyklister, om din närvaro. När du startar motorn aktiveras systemet automatiskt. Ljudet hörs när bilens hastighet är mellan 1 och 30 km/h. 2 Val av ljudsignal för larm Håll kontakt 1 intryckt. De olika ljuden hörs i tur och ordning: släpp kontakten 1 vid önskat ljud. Avstängning av systemet Med motorn igång, tryck på kontakten 1 för att stänga av funktionen. Den integrerade kontrollampan 2 i kotakten 1 tänds. Aktivering av systemet Med motorn igång, tryck på kontakten 1 för att aktivera funktionen. Kontrollampan 2 i strömställaren 1 släcks. 1 Aktiverat system: det försätts automatiskt i viloläge om bilens hastighet överstiger ca 30 km/h; det aktiveras automatiskt när bilen körs i en hastighet under ca 30 km/h. 1.81

166 DÄCKTRYCK FÖR HJUL A Bil utrustad med varningssystem för däcktryckfall Om du skulle få undertryck (punktering, för lite luft osv.) tänds varningslampan på instrumentpanelen. Se Varningssystem för däcktrycksförlust i kapitel 2. A B C D Etikett A Du kan läsa den om du öppnar förardörren. Däcktrycken ska kontrolleras när däcken är kalla. Om däcktrycket inte kan kontrolleras på kalla däck, måste de angivna trycken ökas med 0,2 till 0,3 bar (eller 3 PSI). Däcktrycket får inte sänkas när däcken är varma. B C B: Mått på bilens däck. C: Däcktryck för framhjulen. D: Däcktryck för bakhjulen. D Däcksäkerhet och montering av snökedjor Läs mer i kapitel 5 om däckens skötsel och vilka åtgärder som ska vidtas, beroende på version, vid bl.a. montering av snökedjor. Var mån om din säkerhet och följ gällande lag. När byte av däck är nödvändigt måste däck av samma märke, dimension, typ och struktur monteras på en och samma hjulaxel. De ska: ha minst samma last- och hastighetskapacitet som originaldäcken och överensstämma med rekommendationerna från en auktoriserad återförsäljare. Att inte följa dessa anvisningar kan vara en säkerhetsrisk som kan ogiltiggöra din bils överensstämmelse med gällande lag. Det finns risk för att du förlorar kontrollen över bilen. 4.8
WUB5511 Elektrisk Värmefilt Svensk Bruksanvisning Läs alltid först igenom bruksanvisningen och spara den för framtida hänvisningar Sid 2 VIKTIGA anvisningar! Spara för framtida bruk! VARNING: EJ avsedd

182 BAKLJUS OCH SIDOLJUS: lampbyte (1/2) Färdriktningsvisare/ parkeringsljus och bromsljus Öppna bakluckan, lossa huvudklämmorna 2 för att låsa upp dem, lossa klämmorna 2 på belägget, lossa belägget, skruva loss skruven1, Lossa armaturen utifrån genom att dra den bakåt, skruva loss lamphållaren 3 (parkeringsljus och stoppljus) 4 (färdriktningsvisare) och byt sedan lampa. Parkerings- och bromsljus 5 Lamptyp: PR21W. Färdriktningsvisare 6 Lamptyp: PY21W. Ditsättning Vid ditsättningen utför du arbetet i omvänd ordning, se till att inte skada kablarna. Lamporna är utsatta för tryck och kan explodera vid byte. Risk för allvarliga skador. 5.10
Renault TRAFIC Instruktionsbok passion för prestanda ELF är partner med RENAULT rekommenderar ELF Elf och Renault, partners inom avancerad bilteknik, förenar sin expertis både på rallybanorna och i stan.144 LUFTKONDITIONERING: information och användningsråd (2/2) A A A Ñ Typ Typ Lättantändlig Läs Service av kylmedium av olja i luftkonditioneringskretsen produkt instruktionsboken och skötsel x,xxx kg Mängd kylmedium som finns i bilen. Kylmediekretsen kan innehålla fluorerade växthusgaser. Beroende på bil finns följande information på etiketten A som sitter i motorrummet. Om etiketten finns och var den sitter A varierar från bil till bil. Endast specialutbildade personer får göra ingrepp i kylanläggningens system. Kylmediet kan orsaka skador på ögonen och huden. GWP xxxxx Koldioxidekvivalent x,xx t Global uppvärmningspotential (koldioxidekvivalent). Mängd i vikt och i koldioxidekvivalent. Slå av tändningen innan något som helst ingrepp i motorutrymmet (se Start, stopp av motorn i kapitel 2). 3.18

41 BILBÄLTEN (2/4) Låsning Rulla ut bandet långsamt utan ryck och se till att tungan 3 knäpps fast i låset 5 (kontrollera spärrningen genom att dra i tungan 3). Om remmen blockeras, släpp den tillbaka helt och rulla ut den igen. Om ditt bälte är helt blockerat, dra långsamt men bestämt ut bandet cirka 3 cm. Låt bältet rulla upp sig och dra sedan ut det igen. Om problemet kvarstår, kontakta din märkesrepresentant Varningslampa för ej påtagna säkerhetsbälten fram på displayen 6 Den tänds när motorn startar och säkerhetsbältet inte spänns fast. När bilen uppnår en hastighet av cirka 20 km/h blinkar den och en ljudsignal hörs i cirka 2 minuter. ANM.: Om något föremål ligger på passagerarsittdynan kan varningslampan ibland tändas. Inställning i höjdled av bilbälte fram Använd justertappen 7 och ställ in höjden på bältets axelband 1 så att det löper rätt enligt tidigare beskrivning. Tryck på knappen 7 och höj eller sänk bilbältet. Se till att bältet är ordentligt låst. Upplåsning Tryck på knappen 4, bältet dras in av bältesrullen. Följ rörelsen med handen. 1.35
VATTENKOKARE BRUKSANVISNING MODELL: BKE1700 Läs bruksanvisningen noggrant innan du börjar använda kokaren och spara den för framtida behov. SÄKERHET! 1. Läs anvisningarna före användning. 2. KontrolleraRenault CAPTUR Instruktionsbok passion för prestanda ELF är partner med RENAULT rekommenderar ELF Elf och Renault, partners inom avancerad bilteknik, förenar sin expertis både på rallybanorna och i stan. 108 VARNINGSSYSTEM FÖR DÄCKTRYCKSFALL (2/3) Procedur för nyinitiering Med påslagen tändning: tryck kort flera gånger på en av knapparna 3 eller 4 för att välja funktionen LEARNING THE TYRE PRESSURE på displayen 2 håll inne knappen 3 eller 4 (i ungefär 3 sekunder) för att starta initieringen. När meddelandet Pressure ref ongoing visas innebär det att din begäran om nyinitiering av referenstryckets värde bearbetas. Nollställningen sker efter några minuters körning ANM.: Referenstryckets värde får inte vara mindre än det som rekommenderas och anges på dörrkarmen. Display Displayen 2 på instrumentpanelen informerar dig om eventuella problem med däcktrycket (för lite luft, punktering etc.). «ADJUST TYRE PRESSURE» Varningslampan tänds med fast sken tillsammans med meddelandet ADJUST TYRE PRESSURE. De anger att minst ett av däcken har lågt däcktryck. Kontrollera och justera vid behov däcktrycket på kalla däck (alla 4 däck). Varningslampan släcks efter några minuters körning. Ett plötsligt tryckfall på ett däck (explosion av ett däck) kanske inte detekteras av systemet. «PUNCTURE» Varningslampan tänds med fast sken tillsammans med meddelandet PUNCTURE och en ljudsig
nal. Detta meddelande visas tillsammans med varningslampan. Detta anger att minst ett av hjulen är punkterat eller har väldigt lite luft. Byt däcket eller kontakta din märkesrepresentant om det har punktering. Kontrollera däcktrycket om däcket har för lite luft. Kontrollampan betyder att du för din egen säkerhet omedelbart bör stanna så snart trafiksituationen tillåter det. 2.14 
158 MULTIMEDIAUTRUSTNING Om den här utrustningen finns och var den sitter beror på bilversion. 1 Pekskärm för multimedia 2 Multimediauttag 3 Röstkommando 4 Reglage under ratten 5 Mikrofon Se utrustningens bruksanvisning för information om hur den fungerar. Användning av telefonen Tänk på att du måste ta hänsyn till den lokala lagstiftning som gäller vid användning av denna typ av apparat15 ELBIL: laddning (2/9) Laddning Viktiga anvisningar för laddning av bilen Läs noggrant igenom instruktionerna. Om dessa instruktioner inte följs kan det medföra en risk för brand, allvarliga skador eller elchockar som kan leda till döden. Utför inga ingrepp på bilen under pågående laddning (tvätt, ingrepp i motorrummet etc.). Om det finns vatten, tecken på korrosion eller främmande föremål i laddningskabelns kontakt eller i bilens laddningsuttag, ska du inte ladda bilen. Risk för brand. Försök inte att vidröra laddningens kontakter, hushållsuttaget eller bilens laddningsuttag eller att föra in föremål i det. Koppla aldrig laddningskabeln på en adapter, på ett multipeluttag eller en förlängningssladd. Det är förbjudet att använda en generator. Montera inte isär eller ändra på bilens laddningsuttag eller på laddningskabeln. Risk för brand. Gör inga ändringar eller ingrepp på den elektriska installationen under laddningen. Låt snarast kontrollera laddningsluckan eller ventilen hos en märkesrepresentant om de har utsatts för stötar, även mindre sådana. Ta vara på kabeln: trampa inte på den, lägg den inte i vatten, dra inte i den och se till att den inte utsätts för stötar etc. Kontrollera regelbundet att laddningskabeln är i gott skick. Använd inte laddningskabeln eller anslutningslådan om de skadats på något sätt (korrosion, rost, kabelbrott…). Kontakta en märkesrepresentant för ett byte. 1.9

201 MOTORNS MÄRKSKYLTAR/MOTORNS EGENSKAPER 1 A 2 B C 3 A A De uppgifter som finns på motorskylten eller etiketten A ska anges vid all korrespondens och beställning av reservdelar. (varierande placering beroende på motortyp) 1 Motorns typbeteckning. 2 Motorns indexnummer. 3 Motorns tillverkningsnummer. Motorns egenskaper B: Motortyp: 5AM C: Motortyp: 5AQ 6.3

37 LÅSNING OCH UPPLÅSNING AV DÖRRAR OCH LUCKOR (2/2) 3 Låsning av dörrarna utan RENAULT-kortet T.ex. om batteriet är urladdat, om RENAULTkortet tillfälligt är ur funktion etc. Med tändningen avslagen och en dörr eller lucka öppen, tryck in brytaren 3 i minst fem sekunder. När dörren stängs är alla dörrar låsta. Upplåsning från utsidan kan endast utföras när RENAULT-kortet är i bilens aktivitetsfält eller med hjälp av nyckeln som finns i RENAULT-kortet. Kontrollampa för dörrarnas och luckornas låsstatus När tändningen är påslagen visar kontrollampan i brytaren 3 om dörrarna och luckorna är låsta eller ej: om lampan är tänd, är dörrarna låsta om lampan är släckt, är dörrarna olåsta. När du låser dörrarna lyser lampan en stund och slocknar sedan. Reglage för låsning/upplåsning inifrån Strömställaren 3 styr dörrarna och bakluckan samtidigt. Om en dörr eller bakluckan är öppen eller inte riktigt stängd, blir dörrarna och bakluckan låsta respektive upplåsta. Om du transporterar föremål med bagageluckan öppen kan du ändå låsa övriga dörrar och luckor: med tändningen avslagen, tryck i minst fem sekunder på strömställaren 3 för att låsa övriga dörrar och luckor. Efter en låsning/upplåsning av bilen endast med hjälp av knapparna på RENAULT-kortet kopplas låsningen med fjärrkontroll och handsfree-upplåsningen ur. Om du vill återgå till handsfree-funktionen startar du om bilen. Lämna aldrig bilen med RENAULT-kortet kvar i kupén. Förarens ansvar Om du bestämmer dig för att köra med dörrarna låsta, tänk då på att detta kan göra det svårare för räddningspersonal att ta sig in i bilen vid en eventuell olycka. 1.31
219 ALFABETISKT REGISTER (3/4) laddning fordonsbatteri laddningskabel , laddningslucka laddningsuttag , Lampor, byte Ledljus , 1.85 Ljud- och ljussignalering Ljudsignal , 1.80, 1.83 Ljussignaler Luftkonditionering , , Låsning av dörrar , 1.32 Låsning av dörrarna , Låsningsfria bromsar: ABS Läslampor M Makeup-spegel Meddelanden på instrumentpanelen Miljö Motorhuv Motorspecifikationer Multimediautrustning , 5.17 N Nackskydd Navigeringssystem Nivåer, bromsvätska Nivåer, kylvätska Nivåer, spolvätskebehållare P Panikbromsassistans Panikbromsning Parkeringsassistans Praktiska råd presentation av elbil viktiga rekommendationer programmering av värme, luftkonditionering R Råd vid körning Radio Radioutrustning Ratt, inställning Reglage (inbyggt) för handsfree-telefon RENAULT-kort, användning , 3.11 rengöring: invändigt Reservdelar Rostskyddsbehandling Rostskyddskontroll S Servicebevis Servostyrning Signalering, belysning Signalering, ljud Signalhorn Skötsel av inredning Skötsel av inredning, underhåll Skötsel av kaross Skötsel av mekaniska delar , Solskydd Spoiler Spolare , 4.5 Spolarvätska, behållare Start Start av motor Stopp av motor Strålkastare, inställning Strålkastarinställning Strålkastarspolare Stängning av dörrarna Säkringar T Takbelysning , 5.12 Tekniska specifikationer Telefon 43 BILBÄLTEN (4/4) Nedanstående information gäller bilbälten både fram och bak. Inga ändringar får göras som syftar till att ändra de originalmonterade delar på fasthållningsanordningen: säkerhetsbälten, säten och deras fästen. I särskilda fall (t.ex. vid installation av barnstol), rådgör med en märkesrepresentant. Använd aldrig någonting som hindrar bältets ordinarie spänning (klämma, clips etc.). Ett bälte som inte är riktigt spänt kan förorsaka skador i händelse av olycka. Axelbandet får aldrig löpa under armen eller bakom ryggen. Ett höftbälte är endast avsett för en person. Barn får inte sitta fastspända i knät på någon vuxen med dennes bilbälte. För att behålla sin motståndskraft får bältet inte vara vridet. Efter ett olyckstillbud, kontrollera och byt eventuellt bältena. Samma sak gäller om bältet är slitet eller skadat. När baksätet sätts tillbaka ska du se till att bilbältena och spännena är korrekt placerade, så att de kan användas på rätt sätt. Var noga med att sätta in bältestungan i rätt lås. Placera aldrig något föremål så att det hindrar korrekt funktion hos bilbältets låsenhet. Försäkra dig om att låsningsenheten är i rätt position (den får inte vara dold, nedtyngd, sitta fast etc. pga. personer eller föremål). 1.37 199 Kapitel 6: Tekniska specifikationer Bilens identifieringsskyltar Motorns märkskylt Motorns egenskaper Vikter Mått Originalutrustning och reservdelar Servicebevis Rostskyddskontroll141 LUFTKONDITIONERING: inprogrammering (4/4) Tillhörande tjänster Det är även möjligt att programmera luftkonditioneringen genom anslutna tjänster. För information om funktionsvillkoren, kontakta din märkesrepresentant. 2 Aktivering av Programmering Med påslagen tändning och luftkonditioneringen på, (se avsnittet Automatisk klimatanläggning i kapitel 3) tryck på strömställaren 1. Funktionen aktiveras 2 timmar före den programmerade tiden så att en behaglig temperatur uppnås. De integrerade kontrollamporna i knappen 1, i knappen AUTO 2 och kontrollampan på instrumentpanelen tänds. Avstängning av programmerad luftkonditionering Luftkonditioneringen stannar automatiskt upp ungefär 10 minuter efter den programmerade tiden. Funktionen kan dock inaktiveras om: laddningskontakten är urkopplad; funktionen Fjärraktivering är aktiverad, se avsnittet Luftkonditionering: fjärrstängning i kapitel 2; batteriladdningsnivån är lägre än 15 % eller, beroende på bil, 30 % 1 Förarens ansvar vid parkering eller när bilen står stilla Lämna aldrig bilen med nyckeln i när barn, personer med funktionshinder eller djur finns i bilen, inte ens en kort stund. Observera att temperaturen inuti kupén stiger mycket snabbt vid varmt och/eller soligt väder. LIVSFARA ELLER RISK FÖR ALLVARLIGA SKADOR. 3.15

Renault CLIO Instruktionsbok passion för prestanda ELF är partner med RENAULT rekommenderar ELF Elf och Renault, partners inom avancerad bilteknik, förenar sin expertis både på rallybanorna och i stan.COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Grattis till ditt köp av den elektriska kaminen Cozzy Fire. Läs noga igenom monterings- och bruksanvisningen samt säkerhetsföreskrifterna innan du använder produkten.

Similar Posts