Resa I Panama

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

Är Panama dyrt?
Är Panama ett dyrt land? Priserna på basprodukter i Panama är lägre än i Sverige. Du måste betala 1.26 gånger mindre för shopping i Panama än i Sverige. Den genomsnittliga boendekostnaden i Panama varierar från: 309 SEK (29 USD) i Hostel till 737 SEK (69 USD) i 3-stjärnigt hotell.
OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

De som letar adrenalinkickar och storslagna naturupplevelser kan ta sig till den bördiga provinsen Chiriquí för att testa forsränning. Floderna är långa och du kommer att vara omgiven av otroligt ymniga regnskogar och vattenfall. Chiriquí är drömplatsen för ekoturism. Surfare erbjuds riktiga vågor på flera ställen i Panama, men börja med att spana in Bocasöarna. Parque Nacional de Chiriquí består dels av 25 öar och 19 korallrev för dykare och snorklare men också den väl skyddade Isla Boca Brava där havssköldpaddor lägger sina ägg och apor springer på skogsstigarna.
Vad roligt att du vill ut på äventyr! Har du angett till telefonnummer kommer vi att försöka slå dig en signal för att ställa lite frågor om vad du vill ha ut av resan. Därefter sätter vi ihop ett personligt reseförslag!

Vad äter man i Panama?
Panamas kök är hett Man äter till exempel kycklingsoppa och kycklinggryta. Andra favoriter är tortillas med ägg och bönor, liksom ost och kött empanadas (fyllda piroger). Lokala specialiteter är som patacones de plántano (stekta matbananer). Sancocho är en gryta med kyckling eller kött och grönsaker.
Det här landet är helt enkelt perfekt för aktiva resenärer. Du hittar landets enda vulkan i Parque Nacional Volcán Barú. Där kan du vandra samtidigt som du omges av otroligt vackra vyer. Att campa är riktigt bra i Cerro Punta, Boquete och El Valle. På hög höjd kan det bli väldigt kallt under nätterna så ta med varm utrustning för att få den bästa upplevelsen.

Varför resa till Panama?
I den sydligaste delen av Centralamerika, mellan Costa Rica och Colombia, ligger det långsmala landet Panama. Med fina kuster och spännande natur och kultur har det mycket att erbjuda. Vita härliga stränder inbjuder till slöa dagar i solen. Varva det med fantastisk snorkling och dykning. Cachad
Vi på KILROY älskar att utforska världen. Vi finns till för att hjälpa dig att uppfylla dina drömmar om att resa, studera eller praktisera utomlands. Våra erfarna reseexperter hjälper dig att skräddarsy din resa utefter din budget och dina önskemål om aktiviteter.Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig – helt kostnadsfritt!

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!
Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Bästa tid för att resa, särskilt när du ska till stillahavsidan, sträcker sig från december till april då det är torrperiod. På den karibiska sidan däremot regnar det året runt men det är ingen anledning till att inte resa dit då skurarna är korta och naturen desto fräschare. Mindre regn kan man vänta sig om man reser dit i februari och mars samt september och oktober. Om du planerar att vandra är det bäst att resa under torrperioden och forsränningen i Chiriquí är bäst från maj till december. Dykare har bäst sikt från december till april.
Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Centralamerika. Boka in ett kostnadsfritt möte, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker – låt äventyret börja!Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte – vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Vill du hellre plugga eller praktisera utomlands? Då hjälper våra studierådgivare dig! Vi hjälper dig att hitta rätt utbildning eller praktikplats. Vi hjälper dig med din ansökan och vi är med dig hela vägen så att du till slut kommer iväg!
Oavsett om du vill göra en specifik resa hit, eller drömmer om en längre resa där Panama finns med bland stoppen, kan du alltid vända dig till oss för värdefulla råd och tips!Panama är det sydligaste landet i Centralamerika och är välkänt för sin berömda kanal. Äventyr finns det gott om, forsränning för den adrenalinsökande eller en vandring till landets enda vulkan i Paraque Nacional Volcán Barú Här finns många orörda stränder, lummiga regnskogar, berg som väntar på att bli upptäckta och, än så länge, inte så många gringos.

Dessutom är vi bästa kompis med de flesta stora flygbolagen! Det gör att vi kan boka billiga specialbiljetter som du inte kan hitta genom de vanliga sökmotorerna på nätet. Kontakta oss idag och berätta om din drömresa så tar vi fram ett reseförslag – helt kostnadsfritt!Besök den mest självständiga inhemska folkgrupp i Centralamerika, Kuna, som bor i Comarca de Kuna Yala, beläget längs den turkosa karibiska kusten. Området rymmer en övärld, San Blás, bebodd av Kunafolket som också driver de nära 400 öarna som en självständig region. Kunafolket har behållit sin traditionella livsstil, inklusive hantverket som gör dessa öar så otroligt intressanta. Du kan känna den starka känslan av gemenskap när du besöker Kunafolket och kanske slår det dig att västerlänningar, som lever i ”hyper-individuella” samhällen, har mycket att lära här!

Kilometervis av palmbeströdda karibiska stränder. Horder av tropiska fåglar som tävlar om vem som har de starkaste färgerna. Indiankulturer som lever som för flera hundra år sedan på avsides belägna öar. Panama har mycket mer att erbjuda än sin berömda kanal.

Kan man dricka vattnet i Panama?
Kranvattnet i Panama är säkert att dricka i de flesta större städer och turistdestinationer. Utanför dessa ställen rekommenderas flaskvatten.
På San Blas-ögruppen i väster är det inte sköldpaddor utan människor som drar till sig besökare. Här lever Kunaindianerna på traditionellt sätt med minimal inblandning från Panamas regering. Kunaindianerna har sitt eget språk, kultur, färgsprakande klädsel och ett ekonomiskt system som är oberoende av övriga landets. Inkomsten kommer från försäljning av kokosnötter och turism.En resa till Panama är så mycket mer än kanaler och enorma slussar. Med en bredd som sällan överstiger 100 kilometer är Panama landet där man tar ett morgonbad i Stilla havet och sedan reser genom svala berg och heta regnskogar för att njuta av en kvällsdrink med tårna i Karibiska havet. Längs Panamas karibiska kuststräcka ligger flera små ögrupper som erbjuder allt från tropiskt strandparadis till traditionell indiankultur. På ögruppen Bocas del Toro i nordöstra Panama kan man njuta av allt som en tropisk ö har att erbjuda i form av sand, vatten och palmer. Den som förlägger sin resa mellan juni och augusti kan med lite tur få uppleva sköldpaddornas äggläggningsperiod. Ett par timmars förlorad nattsömn är ett billigt pris för att få se de enorma havssköldpaddorna krypa upp på land och omsorgsfullt lägga sina ägg efter att ha grävt ett passande hål i sanden.

Är det dyrt i Panama?
Är Panama ett dyrt land? Priserna på basprodukter i Panama är lägre än i Sverige. Du måste betala 1.26 gånger mindre för shopping i Panama än i Sverige. Den genomsnittliga boendekostnaden i Panama varierar från: 313 SEK (29 USD) i Hostel till 747 SEK (69 USD) i 3-stjärnigt hotell.
Självständigheten uppstod när USA var i gång med sina kanalplaner. Den colombianska regeringen ville inte bli involverad och uppmuntrade panamabefolkningen att frigöra sig. Sedan dess har Panama haft en ambivalent inställning till USA, som man är beroende av att ha ett bra förhållande till samtidigt som landet har en stark, nationell stolthet. USA är än idag landets viktigaste handelspartner och hade full kontroll över området runt kanalen fram till 1999. USA hjälpte även Panama när general Noriega började uppföra sig som en politisk bulldozer och försökte ta över presidentposten. Militären har i allmänhet haft stor politisk makt långt in på 1900-talet, men alla presidenter har blivit demokratiskt valda sedan 1989, då Noriega skickades till USA där han dömdes för pengakorruption och narkotikasmuggling.

Vart ska man åka i Panama?
Panama är ett spännande resmål för dig som vill uppleva karibiska sandstränder, spännande indiankultur och tropisk regnskog. Reser du hit på chartersemester kan du bo i Panama City eller i mysiga Playa Blanca, alldeles vid Karibiska havet.
Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.Självklart – bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.
Darién är den stora djungeln på gränsen till Colombia i öster. Den äventyrlige kan göra en fyradagars kust till kustexpedition från Stilla Havet i söder, genom djungeln, till Karibien i norr.Panama är platsen där Nord- och Sydamerika möts. Här finns en fantastisk natur med en rik fauna, ett spännande djurliv, en unik indiankultur, tre arkipelager med sammanlagt över 1 500 öar, milsvitt med fantastiska stränder på både Karibien- och Stilla Havskusten, Panamakanalen och sist men inte minst huvudstaden Panama City med sin unika blandning av moderna skyskrapor och den äldre delen av stan i gammal, kolonial stil. Oavsett om du är intresserad av ekoturism, kultur, historia, storstadspuls, shopping eller palmkantade stränder är Panama ett fantastiskt resmål, dessutom till ett attraktivt prisläge – välkommen till landet där världen möts!I dag är Panamakanalen den viktigaste vattenfarleden i världen där ca 4 % av hela världens transporterade gods, ca 13 500 fartyg, passerar årligen. En hel- eller halvdags kryssningstur på kanalen är en oförglömlig upplevelse.

Ett besök av ruinstaden Panama Viejo, som förstördes 1670 av den ökända piraten Kapten Morgan, eller en promenad i gamla stan, Casco Viejo, med sin vackra arkitektur och byggnader i gammal kolonial stil och de fina torgen är ett måste under ett besök i Panama City. På kvällen kanske ni besöker någon av de många restauranger med internationell prägel som finns och för den danssugna finns det gott om många klubbar att välja mellan.
Obs! I Panama är det viktigt att alltid bära med sig passet för identifikation. Det är hårda immigrationsregler i landet och om man råkar ut för rutinkontroll på stan räcker det inte med körkort som identifikation!Gamboa Rainforest, endast 30 minuter utanför huvudstaden Panama City i Soberania National Park, är en av de mest populära platserna för ekoturism. Här finns en bra kombination av bra boende (Gamboa Rainforest Resort) och många naturaktiviteter. Här kan man bland annat fiska i Gatunsjön och åka båt till Monkey Island för att beskåda den vithuvade Capuchinapan. Det finns även fågelskådning i världsklass och mycket mera.

Karibienkusten har, än så länge, inte lika utbyggd infrastruktur och därför är inte stränderna lika lättillgängliga. Men även här finns guldkorn i form av fantastiskt orörda stränder. Bara flygresan, ett litet 20-sitsplan, över den enastående naturen (mest djungel och små öar) är en upplevelse i sig. Att sedan mötas upp av en Kunaindian på flygplatsen, åka en klassisk indianbåt till en ö för incheckning och därefter göra en dagsutflykt till olika öar och lära sig mer om Kunaindianernas seder och bruk är definitivt en av resans höjdpunkter. Många av stugorna på San Blasöarna är byggda på pålar i vattnet. Från er balkong kan ni sedan gå direkt ner till det varma sköna Karibiska havet. Lunch och middag består ofta av vad havet har att erbjuda i form av fisk och hummer och lagas av de mycket generösa och välkomnande Kunaindianerna. Ett besök i San Blas är avstressande, genuint och lärorikt. Den mest kända av dessa öar är Contadora Island. Här bor endast 300 personer, det finns knappt någon biltrafik att prata om och man promenerar eller cyklar lätt runt ön under en dag. Här finns endast en handfull trevliga hotell för inkvartering, en liten idyllisk skärgårdsby med butiker, café och några restauranger. Det här är en ö som passar den som vill ha lugn och ro och prioriterar sol, bad och båtluffning till närliggande paradisöar. I det här området finns en fantastisk snorkling med mycket fisk och levande koraller.

Vad göra i Panama?
Panamakanalen. 18 952. Intressanta platser och landmärken.Casco Viejo. 11 927. Område • Historiska promenadområden. … Miraflores Visitor Center. 8 381. Turistcenter. … Amador Causeway (Calzada de Amador) 4 196. Intressanta platser och landmärken.Panama Metro. 2 186. … Cinta Costera. 1 809. … Avenida Balboa. 2 500. … Monkey Island. 663.
Ingen resa till Panama komplett utan ett besök till den imponerande kanalen som binder samman Atlanten i öst med Stilla Havet i väst. Bygget av Panamakanalen började år 1880 men misslyckades vid de första försöken. USA ansvarade för färdigställandet av bygget år 1914. Panamakanalen mäter 77 kilometer och är en nyckelkanal för internationell sjöfart.

Det går bra att resa till Panama året runt, men klimatmässigt är här finast mellan december och maj vilket ju passa oss vinterbleka nordbor alldeles perfekt.

För den äventyrslystne finns en uppsjö aktiviteter som exempelvis vandring, hästridning, forsränning och klättring, Panama bjuder på ett varierat landskap och vacker natur, det är ett resmål med stor potential!
Panama är tillsammans med Costa Rica Centralamerikas mest utvecklade land. Infrastrukturen är väl utbyggd, hotellen är bekväma; det är både lätt och säkert att resa till Panama. Huvudstaden Panama City imponerar med en glittrande skyline och shopping i världsklass – här kan man spendera många, långa dagar shoppandes och flanerandes. Vädret är mycket behagligt under stora delar av året så man kan helt klart se fram emot förbättrad solbränna under sin vistelse här. Här finns god mat, fina stränder och en lång rad dagsutflykter att åka på om centrala Panama skulle börja kännas tröttsamt. Det är trots allt en mångmiljonstad!I norra delen av Panama hittar du Bocas del Toro, en trivsam ögrupp med fantastisk möjlighet till snorkling och att se nykläckta sköldpaddor under deras första vandring ner mot havet. Detta är en suverän plats att stanna några dagar på under sin resa till Panama. För den som vill uppleva något verkligt unikt finns ögruppen San Blas med nästintill helt oexploaterade öar där de isolerade Kunaindianerna så sent som för femtio år sedan använde kokosnötter som betalningsmedel. Stränderna här är med sin mjölvita sand och sina ljusturkosa vattenbryn några av de vackraste i hela världen. Klassiska vykort föreställandes paradislanskap bleknar i jämförelse med den verkliga upplevelsen av San Blas.Republiken Panama, som förbinder Nordamerika med Sydamerika, firar sin självständighet den 3 november. Panama blev en del av Colombia vid självständigheten från Spanien 1821. 1903 bröt sig Panama loss från Colombia och firar sedan dess sin självständighet. Samma år skrev Panama på ett avtal med USA, där USA fick möjlighet att bygga Panamakanalen. USA fick också styresrätt över den och en åtta kilometer bred landremsa på vardera sidan, den så kallade Panamakanalzonen. Kanalen byggdes av ingenjörstrupper i USA:s armé mellan 1904 och 1914. 1977 beslutades att Panamakanalen i sin helhet skulle överföras från amerikansk kontroll till Panama den 31 december 1999. Anslut dig till vårt nyhetsbrev och få en summering av högtider du kan fira den närmsta tiden och länkar till recept kopplade till några av dem – bekvämt direkt till din mejlbox.Ris, bönor, cassava, lök, plantains, paprika, sötpotatis och tomater är vanliga ingredienser, liksom tropiska frukter som bananer, mango, papaya och ananas.

I Panama blandas influenser från världens alla hörn med den uråldriga kulturen från sju olika indianstammar. Pulserande städer utvecklas så det knakar men utanför stadsgränserna finns vacker natur längs slingrande floder, dimhöljda berg och ett rikt djur- och fågelliv. Panamakanalen binder ihop Karibiska havet och Stilla havet.I Panama möts modern teknologi och urgamla kulturer i ett frodigt grönskande landskap. Vi upplever storstaden och den imponerande Panamakanalen, besöker en indianstam och en kaffeplantage på högplatån och njuter av vackra stränder med kristallklart vatten. En härlig kombination av spännande upplevelser och avkoppling i en fantastisk natur!

Hur säkert är Panama?
Allmänna säkerhetsläget Panama är tämligen säkert för turister men kriminaliteten är ändå högre än i de flesta europeiska länder. På grund av förekomsten av viss gatubrottslighet, bör resenärer iaktta försiktighet.
Praktiska rese råd som hjälper dig att välja den bästa tiden för en semester. Bokning, recensioner och råd om hotell, semesteranläggningar, Semesterbostäder, paketresor, och mycket mer! Mötesplats. Panama har alltid varit en mötesplats. Över det smala Panamanäset möts Nord- och Sydamerika i en naturligt okorsetterad getingmidja. Här ligger två världshav så nära att de plaskar över i varandra när vågorna går för höga på Stilla havssidan eller det går för vilt till på de karibiska korallreven. Här mötte den gamla världen den nya redan med Columbus på 1500-talet, långt innan fingerfärdiga hattmakare och fruktlösa kanalbyggare satte Panama på den moderna kartan i början av 1900-talet. Sedan dess har det varit en affärsplats och knutpunkt för såväl spioner som författare och bankirer. I Panama City möter idag kolonialhistorien hips ters från hela värden och en storstadspuls finns ständigt närvarande. I Tjurens mun, Bocas del Toro, på norra karibkusten möts endast en sköldpadda eller två med backpackers och bananbåtar. I tillrättalagda Bahia de Portobelo nära kanalmynningen Colòn möts smekmånadsfirare med vackra vattenfall och pratglada papegojor. På Stilla havssidan är mötena färre och vågorna råkar kanske på morgonpigga surfare i jakt på rullande nöjen. I söder möter Panama Sydamerikas kontinent och landet Colombia i en ogenomtränglig djungel och en stor klyfta – som utgör det enda hacket på den panamerikanska motorvägen från Alaska till Eldslandet. Det var undantaget som bekräftar regeln. Panama är en mötesplats. Vi seglade med en sådan tur, men det blev inte ”vår bästa tid i livet” som bokningsagenturen använde som säljargument. Trots att jag och min syster är vana seglare, var den här turen lite obehaglig.

Kanalen som låste upp världen – Panama Channel är ett modernt underverk väl värt ett besök och vi firade jul på de färgglada öarna vid Bocas del Toro – min höjdpunkt i Panama. Det är ett backpackerparadis där du kan surfa, dyka och se delfiner, med mera!

När du tagit dig över det Karibiska Havet möter du San Blas – en fantastisk övärld full med palmer och vita stränder. På öarna bor du i hyddor tillsammans med ditt crew.

Förhoppningsvis hittar du en mycket trevligare seglingstur än vad vi gjorde! Kaptenen och båten vi seglade med blev bannlysta efter vår resa. Trots vår mindre lyckade seglats så har vi fått minnen för livet och upplevelser jag aldrig trodde att jag skulle få vara med om.
Jag tycker inte att du ska bli avskräckt från vår berättelse. Lär av våra misstag istället – se till att kolla upp vilken kapten och båt du bokar. Vad har de för recensioner? Är bokningsbyrån seriös? Hur vill kaptenen ha betalt, verkar det skumt?

De flesta backpackers bokar in sig på en segelbåtstur där du får uppleva segling på det Karibiska havet. I Panama får du ett par dagar på paradisöarna San Blas.
Jag och min syster backpackade i Panama i 15 dagar år 2014-2015 – vi kom från Colombia med segelbåt. Vi blev strandsatta i en ”sätt-aldrig-din-fot-där” – provins, men det var en fantastisk upplevelse att komma så nära inpå Kuna folket och lära sig om deras kultur. Vi njöt av en natt i paradiset San Blas och åt färsk hummer.Full fart på de här två om dagarna. 😅 Levis Levi 9 månader 😍❤️ Det var en fin påsk, det gör vi om! 😍👌🏻 Bästisarna Asko och @senja_theridge Skulle lagt upp denna bild från Åre i julas men Vad kommer det bli av den här trion 😅 Vilken l Följ mig!

För att ta dig vidare från Sydamerika till Centralamerika måste du antingen flyga eller åka båt. Det finns ingen landväg över gränsen. Området där är otillgänglig och direkt farlig.
Om du köper en print av mig stödjer du mitt arbete av att skapa gratisguider på bloggen. På så sätt kan vi hjälpa varandra – jag vill hjälpa dig att resa mer och bättre!Emelie’s Travel’s är en blogg om resor, äventyr och outdoor för att inspirera och förenkla planeringen av resor. Den görs av Emelie Persson: digital bildbehandlare, fotograf och äventyrare.

Res med oss till det strategiskt belägna landet Panama. Det är mest känt som knutpunkt för sjöfartshandel men har mycket mer att erbjuda. På våra resor besöker vi bl.a. den gamla och nya staden Panama City, Panamakanalen, vi åker en vacker tågsträcka till Karibien och gör även ett spännande besök hos Emberáfolket som är ett av många inhemska folkslag i Panama.
Tamarindos vita Stillahavsstränder bjuder in till extra sol & bad-dagar eller mer aktiviteter om ni önskar. Här kan ni njuta av solen på antingen den långa stranden eller ligga vid hotellets poolområde. Aktiviteter som finns är sköldpaddsspårning, regnskogsturer och zipline tur mellan regnskogens trädkronor.Kostnad för ombokning av flyg kan tillkomma. Flyg från Liberia-Skandinavien (flygplats som ligger 1,5 tim från Tamarindo) avgår varje tisdag, torsdag och lördag. Övriga dagar avgår flyg från San José som ligger 4,5 tim körtid från Tamarindo. Välj själv hur många dagar du vill förlänga på Tamarindo. Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 5 dagar är 289 kr per person. Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 13 dagar är 613 kr per person.Följ med till en del av världen där variationsrik kultur och frodig regnskog möts i en perfekt symbios! Panama kännetecknas av indianfolkens fotavtryck genom historien, tillsammans med den storslagna Panamakanalen. Därefter väntar färgstarka Costa Rica som har en av världens största artrikedomar och innehar ungefär 5% av världens alla arter. Vi åker på regnskogsutflykter för att se apor, sengångare, tvättbjörnar och fåglar såsom tukaner och kolibri. Den vackra naturen visar sig i ett drömlikt landskap samt sagolika stränder. Resan sker i samarbete med SvD Accent.Panama anses vara ett relativt säkert land i jämförelse med sina regionala grannar. Betydande säkerhetshot kvarstår dock, inklusive kidnappning, civil protest och brottslighet. Panama har en stabil demokrati, en återupplivad ekonomi och positiva förbindelser med sina grannar. Spänningar kvarstår med Colombia över pågående gerillaaktiviteter och organiserad brottslighet, även om det troligtvis inte kommer att leda till väpnad konflikt.

De som överväger att investera pengar i Panama och skaffa långtidsvisum bör vara medvetna om visumsystem som gäller i landet. Olika typer av visummedgivanden finns tillgängliga, dvs. långtidsvisum beviljas till investerare som finansierar företag som anses vara socialt fördelaktiga av regeringen, eller de som anställer ett visst antal panamanier.

Det finns risk för pågående överföring av Zika-virus i Panama. Resenärer bör vidta noggranna åtgärder mot myggbett under dagtid. Gravida kvinnor och de som funderar på att bli gravida bör undvika att resa till landet.
Resenärer rekommenderas att konsultera en resehälsospecialist eller allmänläkare (GP) för att få den senaste informationen om vilka vacciner som rekommenderas cirka 4-8 veckor före avresan till Panama. Se till att du är uppdaterad om rutinvacciner innan din resa. Följande vaccinationer rekommenderas: mässling-påssjuka-röda hund (MMR), stelkramp-difteri-kikhosta, polio och influensa. Resenärer kan också överväga vaccinationer för hepatit B och rabies, beroende på detaljerna för deras resa.

När ska man åka till Panama?
Det går bra att resa till Panama året runt, men klimatmässigt är här finast mellan december och maj vilket ju passa oss vinterbleka nordbor alldeles perfekt. Cachad
Panama har en koncentrerad hiv/aids-epidemi, särskilt bland transpersoner, män som har sex med män och kvinnliga sexarbetare, med en vuxenprevalens som uppskattas till 1 %.Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.God medicinsk vård finns i Panama City, men mer begränsad någon annanstans. I Panama accepterar de flesta sjukhus kreditkort för sjukhusavgifter, men inte för läkarkostnader. De flesta länder råder sina medborgare att teckna omfattande reseförsäkring som täcker alla medicinska kostnader.

Ett vaccinationsintyg för gula febern krävs endast för resenärer som kommer från ett land med risk för överföring av gula febern och från länder med ett aktivt utbrott av gula febern. Vaccination rekommenderas för alla resenärer som är 9 månader och äldre som reser till alla fastlandsområden öster om kanalzonen, inklusive den inhemska regionen Emberá och Guna Yala.
Spridda fall av leishmaniasis förekommer på landsbygden i hela landet, men de flesta fall rapporteras från västra Bocas del Toro, Cocle, Colon, Chiriqui och Panama-provinserna och från de västra centrala områdena. Användning av ett repellent innehållande 20%-30% DEET och långärmade kläder runt skymningen rekommenderas.

Malariarisk finns i hela Panama, exklusive Panamakanalzonen, städerna Colón, Panama och Santiago, och det centrala höglandet över 800m. Användning av malariamediciner (Lariam, Malarone eller doxycyklin) rekommenderas. Denna profylax bör stödjas med användning av insektsmedel, myggnät och långärmade kläder runt skymningen.Resenärer bör vara medvetna om riskerna förknippade med resenärens åkommor som diarré. Resenärer måste vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder när de dricker vatten eller äter mat inom landet och endast dricka vatten från förseglade flaskor som erhållits från en ansedd källa eller vatten som har filtrerats och kokats.

Similar Posts