| |

Restaurang Nära Nöjesteatern Malmö

Efter över 30 år i branschen kan man lugnt konstatera att KB kan det här med musik. Utöver stjärnspäckade konsertbokningar ligger musikinstitutionen även bakom välbesökta klubbkvällar varje helg i lokalen på Bergsgatan, där indie- och rockentusiaster flockas titt som tätt för sena nätter med fullt ös.

Länge har Étage tagit hand om flera av Malmös olika festdemografier med generösa öppettider och varierande åldersgränser flera dagar i veckan. Minst fyra kvällar varje vecka strömmar basen ut på Stortorget från klubbens fyra dansgolv, med ytterligare en kväll reserverad för speciella tillställningar. Särskilt populärt inpå småtimmarna.Malmös mest fullspäckade spelschema hör till Plan B, något som lockar många bort till Norra Grängesbergsgatan — en bra bit från stans mer trafikerade nattlivsområden. Skön stämning, humana priser i baren och en rymlig uteservering bidrar en hel del också. DJ:s, producenter, band och artister av olika profil och genrer rivstartar festen som ofta går till sent.

Två dansgolv och fem barer håller klubbveteranen Privé vid liv även efter fyrtio år i nattklubbsbranschen. Husets Main Floor serverar färska låtar från topplistorna varvade med en och annan schlagerdänga, medan Bibliotekets beats ser till soul- och funkfantasters behov. När klackarna behöver en paus är det bara att njuta av lounge-känslan på Terrassen.Ännu en Möllan-favorit finner du i Grand, som nås via en parkering bara ett stenkast bort från Folkets Park. Här varvas skön loungekänsla och livemusik med livlig bar-feeling och riktig fest – lite beroende på när man väljer att trilla in.

Sista rundan på krogen eller hemmafesten innan det är dags att dra sig vidare. Vart bär det av sen? Malmös utbud av nattklubbar har något för de flesta. Här guidar vi till de bästa dansgolven och det livligaste nattlivet i stan. Från hiphop och latinorytmer till indiepop och schlagerfest, vi har kikat på det mesta. Tänk på att åldersgränserna varierar för respektive ställe. Här är guiden till Malmös bästa nattklubbar.Sagopalatset mitt i Folkets Park bjuder in till fest på upp till tre dansgolv. Kör en lugnare kväll i bistron, häng kvar inpå småtimmarna efter fredagens afterwork eller satsa fullt på att prova olika dansgolv och rytmer under helgens festligheter. Livemusik varvas med temakvällar och DJ-spelningar, så det är bara att utforska.En tjusig look och en ordentlig dos tålamod gäller om man vill slå klackarna i taket på Adelgatan, som drar folk till lördagskvällar med NYC-vibbar. Gästlista och bordsbokning rekommenderas för att få bättre chans att uppleva klubben inifrån, men det är bara att pröva lyckan bland andra festsugna i kön annars.

På Inkonst varvas standup och scenkonst med klubbkvällar och konserter. Den gemensamma nämnaren brukar i regel vara aningen smalare arrangemang med fokus på hög konstnärlig kvalitet och diverse nyskapande uttryck. Räkna med intressanta dj:s och artister.
Nattklubbar i Malmö – Guiden till bra och roliga nattklubbar i Malmö uppdateras löpande. Kom gärna med tips om du vet någon bra nattklubb som vi har glömt att skriva om. Säg även till om du ser några felaktigheter. Har du besökt något ställe som omnämns i guiden? Glöm inte att recensera ditt besök på Thatsup.

Det allra heligaste i Malmös mesta klubbkyrka är festen. Till detta satsar Babel på bokningar av allt från artistframträdanden till DJ-spelningar för klubbkvällar på två dansgolv. Dessutom drar man sig inte för att leta efter dessa i olika städer och länder såväl som genrer.
Just nu går Sound of Music i en nyuppsättning på Nöjesteatern i Malmö. Det är en välkommen nyhet, för alla oss som älskar Sound of Music. Originalet var ju trots allt på scen! Berättelsen utspelar sig som bekant i 30-talets Österrike, närmare bestämt i Salzburg, varav delvis i Alperna. Den spelades också in i Salzburg. Den kretsar kring Maria, en ung kvinna som vill bli nunna i ett kloster. Det passar henne dock inte särskilt, eftersom hon är något för livlig och självständig för klosterlivet. Istället skickas hon till familjen von Trapp, bestående av den pensionerade sjökaptenen tillika änklingen Georg von Trapp, och hans sju barn. Där ska hon vara guvernant för barnen, och det kommer att utspela sig en rad händelser som har med kärlek, konservativa kontra frihetliga idéer och mycket mer att göra.

Nöjesteatern i Malmö kallar sig själva för ”Skrattets och glädjens teater”, och det säger något om fokuseringen på denna scen. Här är det mycket humor, familj och underhållning som spelas – dock inte bara! Det finns också en del mer allvarliga uppsättningar. Nöjesteatern ligger i Folkets Park, som öppnades 1891. Det är en park med en historia av många olika typer av kultur och nöjen, och fortsätter att vara en stor del av kulturlivets spelplats i hjärtat av Malmö. I Nöjesteatern finns också restaurang och foajé, så du som vill ha något att äta eller dricka föra föreställningen erbjuds detta. Om du är nyfiken på Nöjesteatern i allmänhet, så är det ett ypperligt tillfälle att besöka den just nu, när Sound of Music spelas. Det är en riktig klassiker på en klassisk scen!
Nöjesteatern ligger vid Folkets Park, på Amiralsgatan 35 i Malmö. Du kan komma dit med både buss och bil, men om du väljer det senare alternativet, så råder produktionen dig att vara där i god tid, eftersom parkeringarna brukar ta slut relativt snabbt. Biljetter kan du boka via nätet eller i biljettkassan på plats, som öppnar en timme innan föreställningen börjar. Föreställningen har gått sedan ett par månader tillbaka redan, och kommer att gå till slutet av februari. Skynda dig att boka om du är intresserad av att se föreställningen, för den har varit populär!

Från början var Sound of Music en musikal på Broadway, baserad på en fri tolkning av den riktiga Maria von Trapps memoarer. Men den allra kändaste versionen är den som spelades in som film, med Julie Andrews som Maria och Christopher Plummer som herr von Trapp. Nu är det alltså till Malmö som Sound of Music har kommit, och här är det en väl vald rollista som presenteras. Maria spelas av Elisa Lindström. Hon är dansbandssångerska, med en gedigen karriär i bagaget, och dessutom 2016 års vinnare av Let’s Dance. I rollen som Kapten von Trapp ser vi Christopher Wollter, sångare och skådespelare, Sofie Lindberg spelar Elsa Schraeder och Anders Aldgård får vi se i rollen som Max Detweiler, men också regin står han för. Och Siân Playsted är koreograf.
I några kommuner tappade restaurangerna halva sin försäljning. Hårdast drabbade i landet var Strömstad (-51 procent), Sigtuna (-51 procent) och Arjeplog (-50 procent).– Försäljningen har påverkats minst där det bor många och arbetar få. Där fler än 5 000 personer bor och färre än 1 000 personer arbetar har försäljningen minskat med 4,5 procent, säger Stefan Svanström.

I kommuner utan gräns mot andra länder minskade restaurangförsäljningen med 19,8 procent i fjol. I gränskommunerna minskade den samtidigt med 25,9 procent.I samband med pandemin arbetar fler hemifrån, vilket kan ha påverkat delar av restaurangbranschen. Restaurangernas läge i förhållande till bostäder och arbetsplatser ser i alla fall ut att haft stor påverkan på försäljningen under 2020.

– Det är tydligt att sommarturismkommunerna klarade sig bättre än övriga kommuner förra året. Här föll försäljningen bara med 11,6 procent, medan rikssnittet var på 20 procent. Att många hade ”hemester”, alltså semestrade hemma i Sverige, lär ha spelat in, säger Daniel Lennartsson.
– Snabbmatsrestaurangerna klarade sig bäst. De tappade bara en procent av sin försäljning. Nöjesrestaurangerna – som pubar, barer och nattklubbar – har klarat sig sämre än restaurangbranschen som helhet, säger Daniel Lennartsson.– De här kommunerna har klarat sig mycket sämre än riksgenomsnittet. Här föll restaurangernas försäljning med hela 38,8 procent under 2020, säger Daniel Lennartsson.

Vad bör man se i Malmö?
Här har vi samlat Malmö stads mest uppskattade destinationer.Bokskogen i Torup.Folkets park.Hylliebadet. Katrinetorp landeri. Malmö Konstmuseum. Malmö Live. Malmö museum. Moderna Museet. Naturum Öresund. Malmö Konsthall Visa fler (8)
– Vi kan även se att försäljningen minskat mest i de största tätorterna och att restaurangerna klarat sig aningen bättre i de något mindre tätorterna. Men på landsbygden har försäljningen minskat lika mycket som i de största tätorterna, säger Stefan Svanström.

– För restauranger där det inom en radie på 1 000 meter bor fler människor än det arbetar har försäljningen minskat med 13,2 procent. Där det omvända gäller, att fler arbetar än bor i närområdet, har restaurangerna tappat 29,1 procent av försäljningen, säger Stefan Svanström, expert på geografiska informationssystem på SCB.
Restaurangbranschen upplevde ett riktigt tufft 2020. Men skillnaderna är stora inom såväl landet som branschen, visar vår nya kartläggning. Det gick sämre för restauranger i större tätorter än i mellanstora – och allra bäst gick det i kommuner där en stor del av försäljningen sker på sommaren.

– Försäljningen föll i alla län. Mest i Stockholm, där den minskade med 25,3 procent. Minst i Blekinge, där försäljningen sjönk med 11,2 procent, säger Daniel Lennartsson, statistiker på SCB.– Det är uppenbart att reserestriktioner och stängning av gränser har påverkat restaurangförsäljningen i gränskommunerna. Det är framför allt kommuner med en gräns mot Finland som går svagt, säger Daniel Lennartsson.

På SCB använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera och för mätning så att vi vet hur den används. Mätningarna används för att göra förbättringar i innehåll, design och upplevelse.
– Även försäljningen runt tågstationer i landets större tätorter har gått svagt och minskat med hela 40 procent. Avgränsar man till de fem största tågstationerna i landet har försäljningen gått ned med 45 procent.På motsvarande sätt kan man titta på vinterturismkommunerna. Med det avses kommuner där minst 35 procent av försäljningen genereras det första kvartalet (januari–mars).Många nöjes- och temaparker har hållit helt stängt under pandemin, vilket naturligtvis syns i deras restaurangförsäljning. Vid djur- och nöjesparker minskade den med 61,2 procent.

För 2-4 personer. Ett pauspaket bestående av välsmakande italienska delikatesser! En flaska rött vin: VALPOLICELLA CLASSICO, 45 % Corvina, 35 % Rondinella, 20 % Corvinone. Ett klart rubinrött vin med rena, fruktiga aromer. Druvorna växer i hjärtat av Valpolicella Veneto på 120-180 meters höjd över havet. Genom sitt sydliga läge får druvorna mycket solexponering. Till vinet serveras italiensk fingermat i form av salsiccia romagnola, taralli italienska brödringar, oliver och semitorkade tomater som ett utmärkt tilltugg till vinet.
Dryck till maten och eventuell dessert beställes och betalas på plats. Vi reserverar oss för vissa ändringar i menyn eftersom vi jobbar med de bästa råvarorna för dagen.Italiensk ost & charkbricka, 3 sorters ost och kallskuret med taralli italienska brödringar, semitorkade tomater, kapris, oliver och fikonmarmelad. Dryck ingår (1 glas vin/1 flasköl 33 cl/alkoholfritt alternativ).

TripAdvisor: Betyg: 4 / 5. Omdömen; 39. Prisklass; $$-$$$. Nummer 126 av 767 restauranger i Malmö. iNRiKTNiNG: Från Mellanöstern, Bra för vegetarianer.
Det här är den version av vår webbplats som är riktad till personer som talar Svenska i Sverige. Om du är bosatt i ett annat land eller en annan region väljer du den lämpliga versionen av Tripadvisor för ditt land eller din region i rullgardinsmenyn. Malmö Garden Show är en trädgårdsfest för alla på Mölleplatsen och i Slottsträdgården. Trädgårdsfesten startade 2011 lite för att Malmöborna skulle få sin egna Chelsea Flower Show. Intresset för trädgård och odling har ökat år från år och besökarna till festivalen är många. Det bjuds på utställningsträdgårdar, trädgårdsmarknad, food Court, aktiviteter för barn och unga, föreläsningar, kultur och konst. Malmö Garden Show hålls varannat år så nästa show blir 2024. Fri entré. Gå på konsert med kända artister som kommer till Malmö. Njut av ett teaterbesök, show, musikal, festival eller något annat evanemang. Slagthuset, Nöjesteatern, Malmö Arena och Malmö Opera är några av de platser som presenterar flertalet olika nöjesarrangemang i Malmö. Succén har varit ett faktum sedan starten 2013. Festivalen Big Slap 2023 lockar besökare från hela världen och stora artister från världens alla hörn. På scen har vi tidigare kunnat få se Avicii, Steve Angello, Axwell, Rebecca & Fiona, David Guetta, Afrojack, Alesso, Tiesto, Black Eyed Peas, Newkid, Tea & Timbe och Justin Bieber. Vi får se vilka som står på scen under Big Slap 2023. Entréavgift. Har du vägarna förbi Sveriges huvudstad kan du boka evenemang i Stockholm. Till huvudstaden kommer oftast de lite större internationella stjärnorna. Tar du dig till Göteborg, åker du en kortare bit från Malmö till stadens utbud. Även till Göteborg kommer många stora artister under sina turnéer. Här hittar du evenemang i Göteborg.

Vilken restaurang får man inte missa i Malmö?
Restaurangtips i Malmö 2022Restaurang Vollmers. Tegelgårdsgatan 5, Malmö … Aster. Jagaregatan 4, Malmö … Lyran Matbar. Simrishamnsgatan 36A, Malmö … Ruths. Mäster Johansgatan 11, Malmö … Mygel. Lodgatan 3B, Malmö … Mutantur. Erik Dahlbergsgatan 12-14, Malmö … Quan. Mäster Johansgatan 15, Malmö … Västergatan. Västergatan 16, Malmö
Med en utsikt över Öresundsbron på ett område vid stranden, byggs ett inbjudande festivalområde upp och på scen kommer ni att få se både nationella favoriter och internationella storstjärnor. Förutom bra musik blir det även food-trucks och dryck. Entréavgift.

Följ med på spökvandring i Malmö, I biljetten ingår en middag på Rådhuskällaren Kompanigatan 5 som ni äter innan vandringen. Vad är det som rör sig på kvällarna och nätterna i Malmö? Är det danska eller svenska spöken? Professionella skådespelare guidar er runt. Vågar ni gå med? Spökvandringen startar Spökvandringen startar kl 21, vid statyn på Stortorget.
En sommarkväll bjuds ni på gratis utomhusbio i Malmö. Festivalområdet brukar öppna redan kl.16. Runt kl. 18 blir det musik från DJ:s. I området finns det food trucks och självklart biogodis och popcorn. Efter kl. 22 drar filmen igång som visas på en 72 kvm stor bioduk. Filmen som kommer visas brukar avslöjas närmre festivaldagen. Så ta med familj och vänner på en sommarbio. Fri entré.

Sommaren 1985 drog Malmöfestivalen igång för första gången. Festivalen har blivit mycket populär och flera kända artister bruka uppträda. Några av de som uppträtt är Jerry Williams, Robyn, Steve Angello, Wilmer X, Monica Zetterlund, Thåström, Lisa Nilsson, Timbuktu och Anna Ternheim mfl. På flera ställen i Malmö finns musikscener och matområden. De största festivalplatserna brukar vara Stortorget, Posthusplatsen, Gustav Adolfs torg och Raoul Wallenbergs park. Matutbudet är stort och passar för alla smaklökar. Det blir också fokus på barnen med ett barnland där det finns mycket kul att uppleva både för barnen och föräldrar. Det kan vara allt från att lära sig cirkuskonster till vattenexperiment. Malmöfestivalen hålls i augusti varje år och det är fri entré.Street Food Festivalen hålls i juli i Malmö och även senare under sommaren i både Göteborg och Stockholm. Festivalen är dedikerad till god mat, sötsaker och dryck. Det blir mat från världens alla hörn. Festivalen brukar pågå i två dagar. Det blir också olika SM-tävlingar i Street Food och Sweet Food. Målet är också att festivalen skall vara hållbar och fri från engångsmaterial. Förutom god mat blir det också musik. Fri entré.

Malmö Arena är arenan för många av de konserter som kommer till Malmö. Innan 2008 hade Malmö svårt att ta emot stora konserter men nu finns det plats för upp till 15.000 i publiken. På sommaren är Mölleplatsen populärt för sommarkonserter utomhus. 12 juli 2023 kommer Gyllene Tider dit för sin sommarturné Hux Flux 2023. Deltävlingar för Melodifestivalen 2023 hålls också på Malmö Arena. För er som älskar ABBA kan se The Show – A Tribute till ABBA den 19 april 2024. Ta med en vän på ett musikframträdande och du har ett minne som varar länge.
2023 hålls den 40:e upplagan av BUFF Malmö Filmfestival. En filmfestival som tar världens bästa film från hela världen till Malmös biografer. BUFF är en internationell barn- och ungdomsfilmfestival. I festivalens biomörker får publiken möta olika kulturer, höra främmande språk och följa med på äventyr. På BUFF står filmer för barn och unga i fokus. Det blir både långfilm och kortfilm. Entréavgift.Malmö Rock Festival hålls i maj och är lite av ett startskott för Malmös festivalsommar. Festivalen anordnas av föreningen Rock Stage Malmö. Det brukar finnas två scener där olika band kommer spela. På festivalområdet säljs det mat och dryck, merchandise och det blir både bra musik och happenings. Några band är redan klara för Malmö Rock Festival 2023. Det blir Malmöbandet Royal Republic, irländsk-franska bandet Molybaron och Falunbandet Gaupa. Entréavgift.

Hur mycket kostar en restaurang?
Renovering – Om du ska renovera en restaurang kostar det en hel del, i regel ungefär 100 000 upp till 500 000, om inte mer. Om det däremot har bedrivits restaurangverksamhet i lokalen tidigare blir kostnaden betydligt mindre. Om du ska göra om en lokal till restaurangverksamhet kan kostnaderna landa på miljonbelopp.
Vad får man om man blandar Peps Persson och Bob Marley….jo, skånsk reggae! Från Jamaica har reggaen tagit sig till Sverige och skapat ett helt nytt sound med just Peps Persson och andra svenska reggae-artister. Reggaefestivalen 2022 blev riktigt populär så nytt datum 2023 är redan satt, det blir 8 juli i Malmö Folkets Park. Entréavgift.Vi använder webbkakor för att analysera hur webbplatsen används, genom att webbkakorna till exempel håller ordning på hur snabb webbplatsen varit för dig och vilka sidor som besökts.

Om du fyller i formulär på malmo.se sparas den information du valt att uppge i våra systemloggar, för att säkerställa att informationen når fram. Information om hur dina uppgifter hanteras får du i samband med att du använder det specifika formuläret.
På malmo.se använder vi webbkakor (cookies). En webbkaka är en liten textfil med information som lagras på besökarens dator för att förbättra webbplatsen för dig som besökare.Ett IP-nummer är din unika adress på internet. IP-numret används för att information som skickas över internet ska nå fram till rätt plats. Det enskilda IP-numret är ointressant för oss och vi avidentifierar all information i så stor utsträckning som möjligt. Den information vi har i våra systemloggar sparas endast i syfte att webbplatsen ska fungera bra.

Här finns upplevelser och nöjen för alla! Du kan varva ner i de lummiga parkerna mitt i city eller hänga med i storstadens puls. I Malmö har du nära till det mesta.
I Malmö stads evenemangskalender hittar du allt som händer i Malmö – konserter, teater, barnaktiviteter, festivaler, föredrag, utställningar, mässor, sportevenemang och mer! Vi vill att malmo.se ska fungera så bra som möjligt för dig som besökare. För att kunna ta reda på vad vi kan göra bättre analyserar vi hur våra besökare använder webbplatsen och använder webbkakor (cookies). Vår stora grannkontinent i öst bjuder på en hel del spännande upplevelser, däribland en mångfald av goda smaker. I Malmö råder ingen brist på asiatiska restauranger, vars vitt skilda kök definitivt förtjänar en upptäcktsfärd.Ägare var Malmö Socialdemokratiska förening. Biografteatern Amiralen invigdes 27 januari 1940 av Jens Edvard Kock.Han var då direktör för Malmö Biograf AB som senare blev Svensk Filmindustri. Invigningsfilmen var ett svenskt filmlustspel som hette ”Kadettkamrater”. Mellan maj-augusti gästspelade folkparksteatern, vilka gav både opera, operett, talpjäser, balett m.m.

Hur är restauranger?
Restaurangbranschen upplevde ett riktigt tufft 2020. Men skillnaderna är stora inom såväl landet som branschen, visar vår nya kartläggning. Det gick sämre för restauranger i större tätorter än i mellanstora – och allra bäst gick det i kommuner där en stor del av försäljningen sker på sommaren.
År 1988 upphörde Nya Teatern med sin teaterverksamhet i Malmö Stadsteaters regi. Mellan 1988-90 blev Nyan scen för Malmös fria teatergrupper, men stod för det mesta utan verksamhet.

Harald Lindvall var Parkens chef 1963. Han blev detta år vald till teaterstyrelsens ordförande i Malmö Stadsteater. Planer för en tredje scen till Malmö Stadsteater förverkligades efter en ombyggnad för 1,65 miljoner kronor.Julius Fritid & Nöjen AB och Helsingborgs Nöjesteater AB övertog 1991 lokalen och döpte om den till Nöjesteatern. Privatteatrarnas Guldmaskenpris som ”Årets Teater” fick teatern 1994 och året därpå 1995 upptogs Nöjesteatern till privatteater, tillsammans med Slagthuset, av Svea Rikes Privatteatrar.

Modern scenteknik installerades och salongens 850 platser decimerades till 670. Ecklesiastikminister Ragnar Edenman invigde den Nya Teatern den 9 september 1965, och första uppsättningen blev ” Åh, vilket härligt krig” av J.Littlewood/Ch.Chilton.
Vi kan, om du inte skriftligen har motsatt dig direkt marknadsföring, även komma att använda dina personuppgifter för att tillhandahålla olika erbjudanden om tjänster och/eller produkter från oss. Du kan när som helst avregistrera dig från marknadsföring t ex genom länk i nyhetsbrev.Dina personuppgifter kan även komma att behandlas inom resebranschen, t ex av flygbolag, bussbolag, hotell och lokala samarbetspartners på resmålet. Endast nödvändig information lämnas vid varje sådant tillfälle.Beroende på var ditt resmål är beläget och vilka samarbetspartners som används kan dina personuppgifter komma att behandlas utanför EU och EES. Även om slutmålet för en resa är inom EU / EES kan t ex transportbolag och hotell vara baserade utanför EU / EES. Endast den information som behövs för genomförande av resan och andra tjänster lämnas till samarbetspartners.Detta innebär att du också kan begära rättning eller radering av dina personuppgifter. En sådan begäran görs skriftligen till oss. Dina uppgifter kommer då att vara korrigerade eller raderade inom en månads tid. Om du har en aktuell resa som inte är genomförd eller avslutad, eller har en pågående reklamation eller liknande kommer uppgifterna raderas inom en månad efter detta slutförts.Vi lagrar personuppgifter så länge det är nödvändigt för att uppfylla ändamålen ovan. Normalt lagrar vi dina personuppgifter i Travelize från det att din senaste resa genomförts eller från det att du haft kontakt med oss i övrigt. Genom att lämna uppgifter om ditt hälsotillstånd samtycker du till att vi behandlar denna personuppgift i syfte att tillhandahålla den resa, annan tjänst och/eller produkt som du beställt. Uppgifter om hälsotillstånd används aldrig för statistik, marknadsanalyser eller marknadsföring. Genom att lämna dina personuppgifter till oss samtycker du till att vi behandlar personuppgifter utanför EU och EES och är medveten om att lagstiftning för skydd av personuppgifter kan vara lägre än inom EU och EES.

Vilka artister kommer till Malmö 2023?
Malmöfestivalen | 11-18 augusti 2023 | Centrala Malmö Festivalen har blivit mycket populär och flera kända artister bruka uppträda. Några av de som uppträtt är Jerry Williams, Robyn, Steve Angello, Wilmer X, Monica Zetterlund, Thåström, Lisa Nilsson, Timbuktu och Anna Ternheim mfl.
Du kan med ditt lösenord och e-post logga in på Min Sida och se personuppgifter vi lagrar om dig och dina resor. Du kan där även rätta och uppdatera uppgifter. Du kan även kontakta oss med begäran om att få tillgång till den registrerade information som vi har om dig, vilket vi kommer att lämna inom en månad.Behandling av dina personuppgifter kan även komma att ske för att vi skall kunna uppfylla förpliktelser enligt lagar, förordningar och för att hantera frågor och klagomål.Utöver ovan angivna ändamål samtycker du till att dina personuppgifter kan komma att användas för ändamålen nedan samt utgöra underlag för våra marknads- och kundanalyser, riskhantering och statistik för att kunna ge dig ett bättre reseerbjudande och bättre service.På fredagsmorgonen reser vi över den berömda Öresundsbron, invigd 2000, till Danmark och Köpenhamn där vi hälsar på hos den Lilla Havsjungfrun. På Louisiana konstmuseum, vackert beläget vid vattnet gör vi en guidad tur i utställningen och skulpturparken, får sedan gott om tid att strosa runt och äta lunch på egen hand. Vi fortsätter turen mot Helsingör, längs den vackra Strandvejen, där vi tar färjan över till Helsingborg. Ombord finns möjlighet att ta en klassisk räksmörgås eller en kaffe. Vi gör ett eftermiddags stopp på vägen mot Malmö och vårt hotell. Vi har gjort Öresund runt ca 260 km. Gemensam middag på hotellet. Vi kan även komma att behandla önskemål om specialkost eller särskild information från dig om ditt hälsotillstånd inför resan relevant för att kunna fullgöra resan. Vi lämnar Stockholm och Cityterminalen på morgonen i vår sköna buss, gemensam lunch görs på vägen. På kvällen checkar vi in i centrala Malmö på anrika Savoy Hotel där vi äter en gemensam middag och sedan vilar ut i våra sköna rum.Personuppgifterna lämnar du själv i samband med beställning av resa, beställning av broschyr eller nyhetsbrev, via telefon via beställning hos våra återförsäljare eller vid besök hos oss.

Personuppgiftsansvarig är EkmanResor AB. Skyddet av dina personuppgifter är viktigt för oss. Skyddet är även lagreglerat i Personuppgiftslagen som ersätts av Dataskyddsförordningen (GDPR, General Data Protection Regulation) den 25 maj 2018. Nedan kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Om du vill kontakta oss gör du det på Frihamnsgatan 4, 115 56 Stockholm, telefon 08-15 95 75, eller e-post [email protected]
Dina personuppgifter kommer att behandlas för att vi skall kunna fullgöra våra åtaganden i beställda resor och tilläggsprodukter samt hålla dig informerad om aktuella resor och liknande.

Dina personuppgifter behandlas av vår personal samt av våra samarbetspartners för systemtjänster och administrativa tjänster med vilka vi har avtal om skydd av personuppgifter, personuppgiftsbiträdesavtal.Följ med på en trevlig weekend till Malmö och se den nyskrivna Musikalen ”De’ e’ det här vi kallar kärlek” på Nöjesteatern. Under vår resa besöker vi Louisiana konstmuseum, kör Öresund Runt besöker Vandalorum Konst och Design Museum utanför Värnamo, och ser delar av det nya Malmö.

Förra året satte The High Society upp sin allra första julshow, efter 10 år på scenen. Succén var omedelbar och en återkomst 2023 var helt enkelt ett måste.Föreställningen ”Jag gör vad fan jag vill” är en humoristisk, naken och underfundig betraktelse av livets många skeden. Eller som Katrin Sundberg själv säger: ”En skitrolig föreställning om allt jag tänker på.”

Vad spelas på Nöjesteatern?
Kärleken är evig, Främling, Bra vibrationer, Eloise och Diggiloo Diggiley är bara några av de 26 schlagerhits som tillsammans bygger denna feel good musikal som har premiär på Nöjesteatern i Malmö den 22 september 2023.
En färgglad, bubblig, interaktiv och rolig föreställning med barnens stora favoriter Babblarna, Faffa, Vovvo och Klonk. Vi blandar språklek och svängig musik – och framför musikalen med tal, tecken, sång och dans.

Vart ska man festa i Malmö?
Guiden till nattklubbar i MalmöMoriska Paviljongen. Norra Parkgatan 2, Möllan. … Etage. Stortorget 6, Malmö Centrum. … Grand Malmö Monbijougatan 17, Möllan. … Plan B. Norra Grängesbergsgatan 19. … Kulturbolaget. Bergsgatan 18, Malmö Centrum/Möllan. … Babel. Spångatan 38, Möllan. … Adelgatan. Adelgatan 2, Malmö Centrum. … Inkonst.
Tidernas mest populära balettklassiker, Svansjön, innehåller alla element som gjort klassisk balett berömd, den förtrollar fortfarande alla som ser den. En sagolik berättelse med överdådig scenografi och dans, och med odödlig musik av Tjajkovskij.Kärleken är evig, Främling, Bra vibrationer, Eloise och Diggiloo Diggiley är bara några av de 26 schlagerhits som tillsammans bygger denna feel good musikal som har premiär på Nöjesteatern i Malmö den 22 september 2023. Skådespelaren, sångaren och filmaren Magnus Skogsberg Tear låter oss följa med på en musikalisk resa på förändringarnas hav: the [TJEINCH]. Föreställningen är en musikalisk amatörforskning om vår skräckblandade förtjusning till förändringar där musik, texter, film och tankar möts på temat, dvs Change dvs [TJEINCH]. Dekor, kostym, ölflaskor, rebelliska ockupanter och dansk ost har sedan i januari legat nedpackade i containrar i utkanten av Köpenhamn. Men nu har svenskarna återigen kallat Kim över sundet och vi har glädjen att meddela att succémusikalen Mitt om natten återuppstår på Nöjesteatern med nypremiär den 14 mars 2024.”Smalast när man dör vinner” är en nyskriven humorföreställning som kräver att man kan ha två tankar i huvudet samtidigt. Publiken kommer erbjudas högt tempo, många skratt men även skratt som fastnar i halsgropen när Marika tar upp ämnen som ätstörning, kroppshets och sockerberoende.

Älskar du att titta på skärmar? Ser du på en skärm just nu? Då borde du komma ut lite oftare. Mer specifikt till en föreställning där en stor skärm spelar en viktig roll.
När fem tonårskillar från Gustavsberg träffades för att repa i föräldrarnas garage blev det början på en av svensk musikhistoriens mest ikoniska rockband.The Manhattan Transfer har vunnit 10 Grammy Awards och blivit invalda i Vocal Group Hall of Fame. Med en enastående karriär av pop- och jazzhits gästar de nu Sverige med ”The World Farewell Tour”.

Pappa Kapsyl sjunger sig genom alfabetet med avstamp i sin nya ABC-bok. R som i raptor, T för tyrannosaurus rex, K som i köttätare, S för spinosaurus … eller kanske stegosaurus? Låt publiken bestämma! Så många låtar, så många bokstäver! Hinner han med dem alla?..
Hur mycket kostar det att öppna en restaurang? Restaurang är en lönsam verksamhet eftersom den är i livsmedelsindustrin men den kan vara kostsam, och marginalerna kan vara knappa.

Vad visas på Malmö Opera?
Sön 13 aug 12:30Guidad visningLäs merSön 3 sep 16:00Everybody’s Talking About JamieLäs merOns 6 sep 19:00Everybody’s Talking About JamieLäs merFre 8 sep 19:00Fredagskonsert: Schubert, Mozart, BarberLäs merLör 9 sep 13:00KammarkonsertLäs mer
Nedan har vi listat alla det kostnader som kan tänkas tillkomma, tänk på att detta är generella belopp och det kan variera beroende på vart i landet du befinner dig.Ancon har utvecklat och levererat kassasystem till ledande barer och restauranger sedan 1998. Vi är idag inne på vår 3:e generation som är helt app – och molnbaserad. Den är användarvänligt paketerad med all teknik du behöver för få ihop hela din verksamhet.Men om du funderar på att öppna en restaurang tänker du helt rätt, dock kommer det många funderingar i samband med det, som exempelvis hur mycket det kostar att öppna en restaurang?

Hur många platser har Nöjesteatern i Malmö?
Modern scenteknik installerades och salongens 850 platser decimerades till 670.
I morgon firar vi sommarlovet och vänskapen på Vänskapsfestivalen. Här finns några saker att tänka på för besökare och information till dig som är förälder.Far i Hatten byggdes 1892 och \u00e4r d\u00e4rmed en av de \u00e4ldsta byggnaderna i parken. H\u00e4r kan man \u00e4ta en finmiddag eller bara ta n\u00e5got enklare till sin dryck. Far i Hatten har egen importerad tjeckisk hantverks\u00f6l och ett stort sortiment av naturliga viner.

Malmö Folkets Park ligger i ett av Malmös nöjestätaste kvarter och i själva parken finns hur mycket som helst att göra, både dag och natt! Läs mer om de olika verksamheterna och nöjesattraktionerna under respektive rubrik här. Se alla ›

Folkets parks vildaste st\u00e4lle \u00e4r utan tvekan Malm\u00f6 Reptilcenter som \u00e4ven g\u00e5r under namnet Terrariet. P\u00e5 500 kvadratmeter djungel kan du bekanta dig n\u00e4rmare med allt som kr\u00e4lar, kryper, hoppar och kl\u00e4ttrar.

Vad hette nöjesteatern tidigare?
Teatern invigdes 1965 och fick namnet Nya Teatern (Nyan). Nya Teatern drevs av stadsteatern fram till 1988 då den blev ett tillhåll för fria teatergrupper. 1992 öppnade teatern i ny regi och fick namnet Nöjesteatern.
Arrangemangssäsongen är ordentligt igång och vi har en fullspäckad juni månad framför oss. Det blir dans, konserter, barnföreställningar och mycket annat! Här ser du hela programmet.Sommaren i Folkets park tillhör alla Malmöbor. Men för de allra yngsta så finns det vissa saker som kanske är extra intressanta. Med Superdupersommar i spetsen finns ett helt program planerat för alla Malmös barn!

Amiralen stod tillsammans med N\u00f6jesteatern klart runt 1940. Det blev stans st\u00f6rsta och mest popul\u00e4ra dansgolv. Sedan blev Amiralen en ganska anonym och tyst lokal, men nu \u00e4r det Amiralens tid igen.
Alla barn är välkomna till en sommar fylld av spektakulära upplevelser för alla sinnen! Superdupersommar presenterar ett fullspäckat program med musik, teater, cirkus, dans och mycket mer.Under lummiga tr\u00e4d finns det gott om sittplatser, \u00e4ven under tak. H\u00e4r finns barnkalasytan, hoppkuddarna och boulebanor. H\u00e4r hittar du flera fasta grillplatser.

Similar Posts