Roliga Svar På Prov

Warning: include_once(): Failed opening ’/home/farbror/public_html/hbmot/text_ads/elak_javel_nedan.php’ for inclusion (include_path=’.:/opt/alt/php74/usr/share/pear’) in /home/farbror/public_html/elak-javel/wp-content/plugins/php-code-for-posts/Classes/Shortcode.php(105) : eval()’d code on line 5Warning: include_once(/home/farbror/public_html/hbmot/text_ads/elak_javel_nedan.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/farbror/public_html/elak-javel/wp-content/plugins/php-code-for-posts/Classes/Shortcode.php(105) : eval()’d code on line 5Om man inte kan svaret på en fråga på provet är det lika bra att chansa. Det kan inte bli mer än fel. Det kan även bli väldigt, väldigt roligt. Här är listan på de 33 roligaste svaren som barn har skrivit på sina prov. Personen bakom nummer 15 är uppenbarligen ett geni!

I den bedömarträning inför de nationella proven i årskurs 6, som finns på Skolverkets hemsida, kan lärare ta del av olika elevuppgifter, elevsvar, texter, samtal och bedömningar av dessa. Detta material är riktat till lärare, men elevuppgifterna från bedömarträningen kan visas för elever.

Underlaget för exemplen är uppgiften Friends. Uppgiften innehåller ett antal frågor/punkter som elever kan ha som stöd när de ska visa sin skriftliga förmåga.
För varje nivå (E, C och A) finns ett exempel med en utförlig kommentar som motiverar bedömningen. Dessutom finns för varje nivå också två okommenterade exempel som kan användas av lärare och elever för diskussion om en texts olika kvaliteter. Texterna visar på olika kvaliteter beträffande såväl språk som innehåll och progression mellan nivåerna.

Här ges exempel på autentiska elevtexter som bedömts uppfylla kriterierna för E, C och A vad gäller skriftlig produktion och interaktion i engelska årskurs 6.
Svar: Hej Lydia, tack för din fråga! Utifrån antagningsstatistiken till Socionomprogrammet på Stockholms universitet kan man utläsa att det som lägst har krävts att man har ett meritvärde på 17.25 för att komma in, vilket gällde gruppen BI (Gymnasiebetyg utan komplettering). Utifrån det skulle jag säga att du absolut borde söka om du är intresserad.

Fråga: Hej, jag undrar hur det är med seminarier på Socionomprogrammet, är det så att man åker till andra städer och sover över eller sker alla seminarier på ens eget lärosäte? /Zakariya
Fråga: Hej Damon! Jag läser första terminen på Socionomprogrammet. Just nu studerar vi sociala villkor och sociala problem och jag undrar om det är möjlight att ta del av gamla tentor? /Natalya

Fråga: Hej! Vad kan du ge mig för tips för att öka mina chanser till att komma in på Socionomprogrammet. Jag studerar på folkhögskola just nu och kommer förhoppningsvis ha 3.5 i betyg. Tyvär har jag svårt med högskoleprovet och undrar vad jag kan göra ifall jag inte klarar högskoleprovet?Svar: Hej Catherine, tack för din fråga! Den schemalagda tiden, som är uppdelad mellan föreläsningar och seminarier, kan variera väldigt mycket – både mellan de olika kurserna i Socionomprogrammet och inom en och samma kurs. Det kan ibland handla om 5-6 timmar/vecka och ibland 10-12 timmar/vecka. Dessa är i sin tur fördelade på 2-3 dagar under vissa veckor och 4-5 dagar under andra veckor. Det varierar alltså beroende på vilken kurs man läser. Alla lärotillfällen är heller inte obligatoriska, utan det skiljer sig också från kurs till kurs. / Damon

Fråga: Hej Damon! Jag är jätteintresserad av att börja plugga på Socionomprogrammet och har några frågor. Vad skulle du säga är det roligaste med programmet? Har man möjlighet att studera en termin utomlands? Rekommenderar du utbildningen som helhet? /Lydia
Svar: Hej Felicia, tack för din fråga. Jag ska försöka besvara den, men vill börja med att påpeka att det ju är väldigt subjektivt vad man anser är viktiga egenskaper att ha som socionom. Sedan är själva titeln ”socionom” en benämning som avser någon som avlagt socionomexamen och är inte ett yrke i sig, så jag tror egenskaperna du efterfrågar varierar beroende på vilken yrkesroll man har. Med det sagt tror jag den viktigaste egenskapen är att bry sig om människor, på såväl individ-, grupp- och samhällsnivå, samt att man har någon typ av ambition att hjälpa dessa människor på något sätt. Sedan kan det göras på väldigt många olika sätt och genom många olika roller, som t.ex. socialsekreterare, kurator eller politiker, men jag tror att det i grunden krävs någon typ av intresse för socialt arbete som gör livet bättre för medborgarna i ett samhälle (eller flera samhällen).Hallå där! Har du frågor eller funderingar över hur det är att plugga på Socionomprogrammet? Då får du jättegärna fråga mig. Jag heter Damon Hatefi och går Socionomprogrammet vid Stockholms universitet. Ställ din fråga nedan så lovar jag att svara! Svar: Hej Natalya, tack för din fråga! Ja, det finns gamla tentor till alla kurser på termin 1. Dessa har tidigare funnits på studieplattformen Mondo, men finns numera tillgängliga på vår nya studieplattform Athena. För att få tillgång till dessa måste du dock först ges tillgång till den flik/mapp som de ligger i, vilket din kursansvarige lärare kan hjälpa dig med. Det enklaste är nog om du skickar ett mejl till hen och ber om detta. Stort lycka till! /Damon. Fråga: Hej, jag heter Adiam. Jag kom till Sverige år 2015 och i år tar jag studenten. Jag vill gärna plugga till socionom eftersom jag gillar att jobba med människor men jag blir lite orolig om jag kommer att klara mig på universitet. Jag tror ändå på mig och skulle vilja veta hur svårt det är att plugga på högskolenivå.Fråga: Hej Damon! Jag undrar om utbildningen är svår. Är studierna mer faktabaserade eller är det mest fokus på analytiskt tänkande och vetenskaplighet? /Sadia

Svar: Hej Lynette, tack för dina frågor! Jag skulle säga att Socionomprogrammet är ett jättebra alternativ för någon som är intresserad av socialt arbete och är ute efter en bred utbildning som tacklar människo- som samhällsfrågor på såväl nationell som internationell nivå. Jag skulle nog inte säga att jag hade någon tydlig bild av socialtjänsten innan jag påbörjade utbildningen, så jag vågar inte påstå att den har förändrats under utbildningens gång. Jag har dock nu lärt mig mycket om socialtjänstens arbete, vilket gett mig en större förståelse för organisationen och dess arbete.
Svar: Hej Embla, tack för din fråga! Som socionom kan du arbeta inom många olika yrkesområden, såsom hälso- och sjukvård, skola, kriminalvård eller psykiatri. Själva titeln ”socionom” är en titel för en person som avlagt socionomexamen och är inte ett yrke i sig, så som socionom kan man ha många olika yrkesroller. Den gemensamma nämnaren är det sociala arbetet, men det i sig kan ha många olika skepnader. Min institution (Institutionen för socialt arbete) har gjort en lista på diverse yrkesområden och yrkesroller som en socionom kan vara verksam inom – jag rekommenderar dig att titta på den för att få en bättre bild!

Fråga: Vad behöver man ha för material när man läser till socionom? Jag menar skolmaterial som pennor, anteckningsböcker osv. Är det något man kommer behöva? Tack på förhand! /Muniro
Jobbmöjligheterna för socionomer är många, utöver arbetet på socialtjänsten. Min institution (Institutionen för socialt arbete) har gjort en lista på diverse yrkesområden och yrkesroller som en socionom kan vara verksam inom, som jag rekommenderar dig att titta på.

I övrigt tror jag inte att de egenskaperna du gav som exempel nödvändigtvis är ”måsten” rent generellt, utan har nog mer att göra med vad man har för roll samt beroende av olika situationer i arbetet. Det är otroligt svårt att svara på hur de flesta är i utbildningen, främst för att jag inte känner tillräckligt många tillräckligt väl för att våga uttala mig om det.
Svar: Hej Adiam, tack för din fråga! Jag förstår din oro och kan känna igen känslorna du beskriver från när jag själv gick i gymnasiet. Det är fullt naturligt att känna sig osäker i den sitsen, speciellt när man funderar på att ge sig in i något nytt och främmande. Oftast är det inte så farligt som man tror och jag tycker personligen att alla som är nyfikna på att studera på universitet borde prova det. Man lär sig mycket av det och även om man av olika anledningar inte skulle lyckas första gången så är det en viktig erfarenhet. Så jag vill uppmuntra dig att följa dina drömmar och att fortsätta tro på dig själv!Svar: Hej Zakariya, tack för din fråga! Seminarier och föreläsningar är de två huvudkomponenterna av den regelbundna undervisningen på Socionomprogrammet, som i princip alltid sker på vårt campus (Sveaplan). Då och då har vi även en föreläsning på huvudcampus (Frescati), som är inom gångavstånd. Men undervisningen sker alltså bara på Stockholms universitet och inte på några andra orter eller universitet/högskolor. Ha en fortsatt fin vecka! / DamonFråga: Hej! Jag undrar vilka personliga egenskaper man ”bör ha” då man studerar till socionom? T.ex. att man är extrovert/utåtriktad, kunna vara bekväm med att ta ledarroller av olika slag, vara verbal osv. Hur är de flesta på utbildningen? /FeliciaSvar: Hej Lydia! Jag tycker det roligaste med Socionomprogrammet är att man får läsa väldigt många olika ämnen, såsom psykosocialt arbete, juridik och sociologi. Dessa kurser är ju fortfarande fokuserade på socialt arbete, men man får ändå en viss bredd som jag tycker är väldigt viktig. Samtidigt ger detta en variation som jag uppskattar väldigt mycket, så studierna inte hinner blir ”långtråkiga”. Sedan uppskattar jag väldigt mycket att vi har seminarier i tillämpat socialt arbete, där man får en inblick i hur det är att faktiskt applicera de teoretiska kunskaperna i praktiken. Dessa förekommer max en gång per kurs, men jag önskar att det var oftare och har även framfört detta till institutionen.

Fråga: Hej! Jag går sista året på gymnasiet och är jätteintresserad av att börja studera på Socionomprogrammet men är osäker på om jag har möjlighet att komma in på Stockholms universitet med ett meritvärde på 18 poäng. Mvh Lydia.
Fråga: Hej! Hur skulle du sälja in Socionomprogrammet för de som inte vågar p.g.a. fördomar? Har din syn på socialtjänsten förändrats under utbildningen och i så fall hur? Vad har man för jobbmöjligheter, förutom det helt självklara (soc) /Lynette Svar: Hej Clara! Tack för din fråga! Jag har ett stort intresse för socialt arbete med olika utsatta grupper och individer i samhället och såg Socionomprogrammet som den bästa vägen att kunna nå ut till dessa. Jag såg det också som en bredare utbildning som passade just mina intresseområden, nämligen sociala problem på såväl individ- och gruppnivå som på samhälls- och strukturnivå. Fråga: Hej Damon, varför valde du just Stockholms universitet? Sökte du utbildningar på andra universitet också? Jag undrar även om ni läser matte samt vad du vill jobba med när du läst klart. Tack! Mvh Zul.

Svar: Hej Lars, tack för din fråga! Svaret är ja, det är väldigt många grupparbeten under studiernas gång. Åtminstone under den första halvan av utbildningen, där jag t.o.m. skulle påstå att det är mer grupparbeten än individuella arbeten, om man bortser från tentamen. Under den senare halvan av utbildningen har du dock en termin praktik och en termin som till hälften består av valbara kurser, där du – om du så vill – kan välja kurser som är mer inriktade på individuellt arbete. Så jag skulle säga att det i slutändan är ganska varierat, även om grupparbeten är en viktig komponent av utbildningen och dess uppbyggnad.
Det mest intressanta hittills har nog varit juridikkursen i termin 2, som var otroligt lärorik och spännande, även om den var väldigt svår. Hoppas mitt svar var till hjälp!Nu kan du köpa ett presentkort på iKörkort.nu. Presentkortet skickas direkt till din e-post som en utskriftsvänlig PDF och blir en perfekt present till alla som ska ta körkort!En viktig del av att klara teoriprovet är att kunna våra vägmärken. Att veta vad de betyder när du är ute och kör har stor betydelse för att du ska bli en säker förare. Ofta har du ju bara någon sekund på dig att ta rätt beslut när ett vägmärke dyker upp. Många frågor på teoriprovet handlar också om just vägmärken och deras betydelse, så vi rekommenderar att du lägger lite extra tid på detta.Spelet innehåller korta nivåer med teorilektioner, vägmärken och olika typer av prov. När du har klarat alla nivåer är du redo för det riktiga teoriprovet!

Även om det är viktigt att plugga teori så är det ju bara en del av att ta körkort. Det allra viktigaste är att du får många timmar bakom ratten så att du övar upp din skicklighet och blir en trygg bilförare. För att säkerställa att du lär dig att köra på rätt sätt så rekommenderar vi att du tar hjälp av en bra trafikskola i din närhet. Där får du hjälp med att lära in säker körmetodik och öva på de svåraste momenten. Sedan kan du gärna komplettera det med att övningsköra med en egen handledare för att få så många körtimmar som möjligt.
Plugga teori med hjälp av våra tjänster, ta hjälp av en körskola för trygg körning och öva körning privat om det är möjligt. Så kommer du att ha körkortet i din hand på nolltid!Försök att få till en god natts sömn innan, ät ordentligt med frukost och ta gärna med exempelvis en frukt att äta under provet. Tänk på att du har relativt gott om tid och inte behöver stressa dig igenom frågorna. Ett tips: fastnar du på en fråga markera den och gå vidare. Svaret kan komma till dig senare och det är viktigt att inte lägga ner för mycket tid och kraft på att försöka forcera fram rätt svar. Det kan öka risken att du inte hinner klart. Fråga: Hur mycket kostar ett teoriprov? Avgiften ligger på 325 kronor under vardagar före klockan 18.00. Vill du skriva ditt teoriprov efter klockan 18.00 eller under en helg så är kostnaden 400 kronor. Fråga: Hur många frågor ska jag svara på? Ett teoriprov innehåller 70 frågor – men fem av dessa räknas som testfrågor. Du ska svara rätt på minst 52 frågor av 65 för att få godkänt.Fråga: Kan jag göra provet på ett annat språk än svenska? Ja, du kan göra teoriprovet på exempelvis spanska, engelska, ryska, somaliska, tyska eller turkiska. Kontakta Trafikverket när du bokar så hjälper de dig.

En effektiv metod för att öva till teoriprovet är att använda sig av vårt teoriprov online med teori frågor gratis. Genom att du övar med frågor som är väldigt lika de som dyker upp på provet och dessutom får tydliga förklaringar till de korrekta svaren så blir du väl förberedd inför det riktiga teoriprovet.
Körkortsresan består av 11 kapitel som är uppdelade i korta nivåer med teorilektioner, vägmärken och olika typer av prov. När du har klarat alla nivåer i ett kapitel låses nästa kapitel upp. När du har klarat alla kapitel har du all den kunskap du behöver för att bli godkänd på det riktiga teoriprovet!

Vi är väldigt stolta över att vi har så nöjda medlemmar och vill gärna visa upp vad våra användare tycker om vår hemsida. Detta gör vi med hjälp av Reco.se, Sveriges största oberoende omdömessajt. Gå gärna in och kika på våra omdömen på Reco.
Vi har börjat samarbeta med Klarna för att kunna erbjuda dig flexibla betalningsalternativ när du köper medlemskap hos oss. Oavsett om du vill betala direkt, dela upp din betalning eller betala i din egen takt – är valet ditt. Det är smooth, enkelt och säkert att använda!

Vårt online teori test är utformat för att vara så likt det riktiga provet som möjligt så att du känner dig trygg och hemma med frågorna och har en god förståelse för bakgrunden till de korrekta svaren. Att bara lära in de rätta svaren mekaniskt är inte bra nog. Våra verktyg hjälper dig att förstå och kunna resonera dig fram till rätt svar med hjälp av smart utformade funktioner och förklaringar som kompletterar informationen i körkortsboken.
Många av våra medlemmar har bett oss att lägga till ljudstöd på hemsidan för att underlätta inlärningen. Vi har därför börjat samarbeta med ReadSpeaker, så nu kan du som medlem lyssna på nästan allt innehåll på iKörkort.nu!Här hittar du vår samlingssida med alla svenska vägmärken med tydliga beskrivningar av varje så att du kan plugga in dem på egen hand. Självklart får du även många exempel med vägmärken i våra övningsprov.Visst finns det fler sajter som erbjuder gratis teoriprov och möjlighet att plugga teori, men vi skulle säga att vi sticker ut från mängden genom att våra verktyg är väldigt genomtänkta och interaktiva. När vi märker att du behöver extra hjälp med vissa avsnitt så skickas du direkt dit för att kunna lära dig mer och komplettera dina kunskaper. Det är ett mycket effektivare sätt att täppa till kunskapsluckor jämfört med att enbart sitta och repetera körkortsfrågorna.Vi ser till att du verkligen lär dig och förstår de olika momenten. Teoriprovet finns ju till för att säkerställa att du är en bra och säker bilförare, inte för att kugga så många som möjligt. Med vårt unika körkortsspel, övningsprov och tydligt uppdelade teorisidor så kommer du verkligen att förstå och kunna använda dig av gällande trafikregler, samtidigt som du ger dig själv bästa möjliga chanser att klara teoriprovet på första försöket.

iKörkort.nu är den mest omfattande hemsidan inom körkortsteori på nätet. Som gäst kan du bland annat läsa körkortsteorin och lära dig om Sveriges vägmärken helt gratis. För att göra pluggandet lättare och roligare kan du bli medlem och få tillgång till alla våra teorifrågor, övningsprov och smarta funktioner.

Det finns även två saker som du måste tänka på. Det ena är att ha med en giltig legitimation och det andra är att komma i tid. Om du saknar ID-handling eller om du kommer för sent får du inte göra provet i körkortsteori. Se till att planera din resa till Trafikverket och var på plats i god tid.
Våra prov innehåller massor av videofrågor med riktiga trafiksituationer där du ska svara på vilka regler som gäller eller vad som utgör den största faran i situationen. Precis som på det riktiga teoriprovet.Du kan avregistrera dig från våra utskick när du vill genom att klicka på en länk i vårt nyhetsbrev. För mer information om våra policy om personuppgifter, läs mer på vår hemsida och hos Mailchimp som vi använder som plattform för utskick av epost.Nyfiken på ljudböcker? Boktugg har gjort stort test: Jämför Storytel, Bookbeat, Nextory, Bokus Play och Audible. Välj rätt app för ljudböcker och bästa abonnemang och pris för dig.Över 9000 personer i och kring bokbranschen prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev för att hålla sig uppdaterade om trender, affärer liksom nya böcker och författarskap. Det tar bara fem minuter att läsa.

Att ge dig själv belöningar kan verkligen skärpa din fokus. Om man ger sig själv belöning i form av exempelvis några minuter i sociala medier eller en kopp kaffe efter man läst ett förutbestämt antal sidor, kan man bli extra sporrad. Samtidigt kan det göra att du kommer igång enklare med plugget. Jo, du får helt enkelt ta en bit i taget. Studietekniken gör att du inte fokuserar på att allt är stort och svårt, utan att du helt enkelt bara tar en bit i taget tills du nått ditt mål. Att arbeta i grupp är inte alltid bekvämt för alla. Men i skolan och i arbetslivet så tvingas vi ibland att göra det. Att lära dig att bli effektiv på att arbeta i grupp är superviktigt för dina möjligheter att få bra betyg och att lyckas i livet. Här är några tips att maximera dina chanser:

Flashcards är ett bra sätt att träna på att aktivt komma ihåg något. Du kan exempelvis klippa ut kort i kartong, där du skriver en fråga på framsidan och svaret på baksidan. Sedan läser du framsidan och försöker ta fram svaret som finns på baksidan ur minnet!

Då är nästa steg inte något så stort som att ”börja plugga”, utan bara att titta igenom ett tidigare prov eller att läsa ett kapitel. Följer du sedan bara din plan, ett steg i taget, så har du till slut gjort den stora uppgiften!
Ett tips på studieteknik som ofta också kan bli ganska roligt. Genom att diktera ramsor eller nonsensberättelser för sig själv kan kunskap få fäste väldigt bra.I den mån det är möjligt, bör du hålla dig borta från internet när du pluggar. Givetvis är internet ett verktyg för studierna, men då bör du se till att inte samtidigt vara inloggad på exempelvis sociala medier.

Vi hjälper flest elever i Sverige med läxhjälp & kurser – över 26 000 varje år. Hos oss får du en noggrant utvald och certifierad pedagog som anpassar undervisning efter dig och dina behov. Vi finns i hela Sverige & hjälper i alla ämnen, för alla åldrar & nivåer.

Din hjärna består nämligen av kopplingar (synapser), där nervceller kommunicerar med varandra. När detta sker för första gången, uppstår ingen stark koppling mellan olika minnen.Att råplugga under natten på bekostnad av sömn är både kortsiktigt och oftast något som kostar mer än det smakar. Det ger en högre stressnivå och sämre sömnkvalitet, vilket gör att du lär dig mindre, orkar mindre och kommer ihåg mindre.Under sömnperioden bearbetar och förstärker din hjärna ny information. Genom att plugga några minuter som det sista du gör innan läggdags, är chanserna goda att din hjärna fokuserar på att bearbeta just det du vill lära dig.Att ha en personlig studiecoach är det snabbaste och enklaste sättet till såväl bra studieteknik som högre betyg! Vanligt är att träffas i exempelvis hemmet eller online för lektioner som anpassas för just dig som elev.

En populär studieteknik, såväl som en metod för att lyckas med de flesta projekt, är det som kallas att stycka elefanten. För hur tar du dig bäst an en stor uppgift, som något så galet att äta en elefant?
Många ungdomar får inte den hjälp med läxor som krävs för att nå riktigt bra resultat. Det kan bero på bristande stöd i skolan eller att föräldrar och syskon inte har tid eller kunskap att hjälpa.

Att försöka lära sig allting på en gång är sällan en god idé. Inlärningsprocessen blir i de flesta fall mer effektiv om vi lär oss delar av helheten först. Därför ger det både mindre stress och bättre resultat om du styckar elefanten när du pluggar!
Många med god studieteknik brukar använda flera sinnen för att lära sig. Ett vanligt tips på studieteknik är att hitta de sätt som fungerar bäst för dig — att läsa, tala och kanske rita kan som kombination bli en stark studieteknik. Vill du exempelvis lära dig vad strängarna på en gitarr heter? Utgå från att tonerna och strängarna nerifrån är begynnelsebokstaven i följande ramsa: En Hal Groda Dansar Aldrig Ensam — E-H-G-D-A-E! Däremot vill du undvika att plugga något som gör dig stressad — det kan ge dig sämre sömnkvalitet. Det bästa är att repetera något, exempelvis kan du gå igenom flashcards (se tips om detta längre ned) eller något du vill memorera!

Visst finns det mer digitala sätt att arbeta med flashcards, men då sitter du också med din telefon eller dator och riskerar andra störmoment (det kommer ett tips på studieteknik om just detta längre ned).Det är en studieteknik för att få studierna gjorda på kort sikt. Tänk dock på att det är viktigt för din motivation på lång sikt att kunna arbeta utan direkta belöningar. De med bäst studieresultat har visat sig vara de som kan hoppa över en liten belöning idag för en större i framtiden. Träning är faktiskt en väldigt viktig form av studieteknik, om än indirekt. Forskning har visat att det finns ett samband mellan fysisk träning och hjärnans förmåga att ta in ny information. Dator är inte alltid fel för att lära sig, om du kompletterar det med god studieteknik. Anteckningar på datorn kan såklart med fördel skrivas om för hand för att hjälpa minnet på traven.

Hur gör du om du vill plugga inför ett stort prov? Det är både tungt och ineffektivt att bara sätta igång, utan att ha skapat översikt. Då är uppgiften fortfarande bara att ”plugga till provet”. Stycka istället upp dina provförberedelser i exempelvis:Nyckeln till bra studieresultat och mindre stress är inte att plugga mycket, utan att plugga smart! Efter över ett decennium av erfarenhet av vad som gör skillnad, vet vi att bra studieteknik är en stor nyckel till att lyckas i skolan. Här följer 15 tips för bättre studieteknik.

Dina lärare är inte betygsättande robotar. Bilden de har av dig som elev kommer att påverka hur de tolkar dina inlämningsuppgifter och provsvar — och vilket betyg de ger dig.Liksom stigar uppstår i skogen för att många går där, så blir dessa kopplingar starkare ju oftare de används. Din hjärna behöver helt enkelt repetition för att ny information ska sätta sig.

Det allra bästa är att testa dig själv och att du inte får några svarsalternativ. Det detta kallas för att du tränar ditt “active recall”. Forskning har visat att om du tränar på att komma ihåg saker utan hjälp, lär du dig snabbast och bäst!
I början av din inlärning, är det både viktigt och effektivt att repetera igen väldigt nära inpå. När du sedan har fått det att börja sätta sig, kan du låta det gå längre och längre mellan repetitionerna innan du glömmer.Det magiska med detta är också att du får översikt över plugget. Då kan du också snabbt få en uppfattning av hur mycket tid du kan lägga på varje del för att bli klar i tid!

Vi ser till att matcha dig med en personligt utvald studiecoach, som både kan just dina ämnen och som kan coacha och motivera. Med rätt studieteknik och metoder, når du dina studiemål på rekordtid.

Similar Posts