Root Sony Xperia X

Okej, senaste firmware flashat, recovery rätt flashat. När den ska starta upp efter processen så blir det svart och startar om. Sedan står den stilla på ”Sony Xperia” skärmen. Det var detta som fortsatte vara problemet innan jag väl gav upp inatt. Läst om några som bara väntat ut det och att det klickat igång till slut.

5-10 min ska räcka för första boot och 1 min gott och väl för att se boot animation, så något är helt klart vajsing. Att formatera olika partitioner borde inte göra någon skillnad jämfört med att flasha över dem med flashtool.Den blev lite tjurig förut så jag gick in i recovery och lät den ladda lite där. Den vägrade bara vara ”avstängd” med röda lampan, telefonen ville starta jämt och sen inte alls. Vet inte bästa sättet att ladda telefonen i ett sånt här stadie. Men det är i vägg, ej datorn.

EDIT2: Läser runt och folk säger att det kan ta 5-10 min. Men även andra som har haft andra lösningar, fastboot format cache och userdata. Verkar funka för vissa, tydligen ska det ha varit någon tråd på Reddit. Även på andra modeller. Kan det vara något att prova?
EDIT: Har ett annat problem med… Fick LCD problem på denna lur en gång i tiden, fick skicka in och få den lagad. Det var gröna linjer och helt rörigt på hela skärmen. Det började komma tillbaka på senare tid, speciellt om luren är varm. Jag kan säga att NU är det riktigt jobbigt, ibland måste jag starta mobilen upp och ned för att det ska funka.. Sker relativt sällan då jag inte typ, spelar och så, men under hela den här processen har det visat sig otroligt mycket.Är det någon här som är high på det och kan peka mig i rätt riktning? Jag antar att upplåsning av Bootloader är mer eller mindre oundvikligt men jag tänkte, det kommer väl inte fler uppdateringar till min modell..? Och det går la att flasha vid ett senare tillfälle ifall det skulle finnas något smaskigt i en senare uppdatering.EDIT: Eller så blir bootloadern låst när man återställer TA-partitionen. Har glömt hur det fungerade egentligen och mina anteckningar hjälper mig dessvärre inte att reda ut det.Så, nu när jag är tillbaka på Lollipop, då ska jag väl roota igen med KingRoot? Eller är det bara när backup ska göras på TA? Bootloadern är upplåst som det ska vara.Till min modell dessvärre så verkar det inte finnas så mycket. Rätt dött i XDA forumet om denna lur. Verkar finnas mycket för den större varianten, E6603 osv.

Du ska inte nedgradera för att köra gammal firmware, du ska nedgradera för att kunna nyttja sårbarheter i den gamla programvaran och på så vis få root utan upplåst bootloader, vilket är en nödvändighet för att ta backup på TA-partitionen med DRM-nycklar.
Tack så mycket för stegen! Jag har sett det där med att nedgradera, men det ”put me off” litegrann. Nu vet jag inte om det är så mycket som introducerades i uppgraderingarna som är användbart, men det kanske inte spelar så stor roll om man ändå har root-access.

Han säger att jag kanske ska installera GreenKernel också, då det enligt honom är ”Night and day in performance and battery”. Så jag har det tillgängligt här med. Men det tar bort Magisk så man ska behöva roota igen.
Tror jag glömde en grej också. Man behöver nog låsa bootloadern innan man återställer TA-partitionen. Eller skita i att återställa den om man inte behöver de DRM-låsta funktionerna.Jag hade aldrig rekommenderat att köra vidare på samma mjukvara som man startat kingroot på eftersom det är en skum app som dessutom har root access och kan köra in vilken knepig malware som helst.

Det stämmer. Du behöver en som kan boota N. Hade ingen aning om hur långt du kommit i processen, men tänkte jag kunde hjälpa med kommandot om det behövdes.Ingen ko på isen än inte. Bara flasha senaste firmware genom flashtool igen så får du tillbaka din kernel och sen kan du flasha recovery på rätt partition istället.

Absolut. Du har hjälpt mer än tillräckligt och jag tänker om jag tagit mig så här långt så bör jag kunna avsluta det…rimligtvis. Annars hörs vi imorgon ang. en telefon som inte fungerar.
Blir samma. Den startar upp, blir svart, startar upp igen och sen står den stilla på det första som kommer upp, alltså Sony skärmen. Kommer inte till animationen överhuvudtaget. Den har legat iallafall en 10min utan ändring.Du kan ju testa att flasha lollipopfirmwaren igen och boota utan vidare ändringar. Det funkade ju förut, så om det inte fungerar nu är det ju en bra fråga vad som hänt. Kanske behöver man ha låst bootloader för att flasha med flashtool. Det kan du testa om det inte går med bara lollipopfw.

Jag tror jag försökte flasha till Lollipop inatt också för att se ifall det funkade då, men jag tror jag upplevde samma problem. Men det är bara firmware, ingen TWRP på det? Testar igen.

ilenna det var ovanligt . en meny med de alternativen och oftast även ljudet av helt eller endast vib – där screenschot ibland och ibland inte ingår – brukar man vanligtvis få fram genom att långtrycka på endast powerknappen. jag skulle ha kunnat tro att det kan vara så på din också, att du får upp samma meny om du långtrycker på bara powerknappen – dvs att du också tryckt på volym ner samtidigt har inte gjort nån skillnad? för i de telefoner där tillverkaren lagt in en egen metod så brukar ju det android-inbyggda alternativet vara inaktiverat. men hursomhelst så ska det ju då bara vara att välja screenshot – så att den då tar med alternativrutan (om jag fattar dig rätt) i screenshoten verkar ju rätt oanvändbart ja! och dessutom så om man googlar lite på det så får man inte fram något annat än att det ska vara med androids standardmetod som man tar skärmdumpar på xperia p 🤦‍♂️
Antagligen som #8 Kissidor säger. När du ska ta ett screenshot så räcker det att du håller inne powerknappen och sen väljer screenshot. Volymknappen har antagligen ingen som helst inverkan då. Har varit med om denna funktion tidigare på Sony (Ericssons) modeller, men trodde dom hade gått över till den andra metoden nu.är det nån mer som har en xperia P här och vet hur man tar en screenshot? alltså jag vet att man ska hålla in volymknappen neråt och strömknappen samtidigt, men skärmen stänger ju bara av sig! jag har lyckats typ en gång av hundra och det är oerhört frustrerande, så är det nån som har ett tips på exakt Hur man ska trycka? :oscreenshot-funktionen är från och med ics inte längre nödvändigtvis tillverkarspecifik, utan på nästan alla androider med android 4.0 eller högre kan man ta skärmdump på det sättet ni beskriver. men det kan som sagt vara lite kinkigt ibland att man lyckas trycka på precis rätt sätt. märkte dock att på min note 2 är det hemknappen och power samtidigt som gäller.

TS, eftersom du inte får ordning på screenshots så tittade jag på någon app åt dig för att fylla just den funktionen. De flesta kräver root, men jag hittade en som inte kräver root och det kanske är något att testa. Appen heter
#2 Ja, det tror jag ska vara möjligt. Standard har väl blivit just ”power-knappen” + ”Volym ned-knappen” som man trycker in samtidigt. Bilden sparas sedan i galleriet.Sony Ericsson: Tjena Larschan, Xperia arc har i kartongen HDMI-kabel, stereo headset (dvs sladd), skärmskydd, fodral, laddare, och ett 16GB SD-kort. Jag vet dock inte snabbheten på kortet. Måste kolla upp det. Håkan

Gustaf: Det ser ut som att SE Arc endast har 5 st huvudskärmar man kan bläddra mellan, att jämföra med HTC Desires 7 st skärmlägen. Stämmer det och i så fall varför bara 5? Alla 7 är fyllda med appar på min Desire.
Sony Ericsson: Hej Cain, Ja jag arbetar med vår produktblogg och är ju därför ganska påläst på den bilden av oss. En sak som dock påverkar är förstås också att vi ju hittills inte fokuserat särskilt hårt på amerikanska marknaden. Den står står ju för en stor del av prylbloggandet där ute. Förbättra vårt rykte jobbar vi stenhårt med och i min mening är kanske det viktigaste att vi nu bevisar oss när det gäller uppdateringar av Android versioner framöver. Det är dock inget jag kan bevisa genom att skriva om det här utan det måste vi visa med actions. En annan viktig sak är vårt intåg på den amerikanska marknaden där Xperia PLAY ju lanseras med Verizon inom kort. Hoppas det ger en liten bild av hur vi ser på det i alla fall. Mvh Rikard

Sony Ericsson: Hej! Riktigt kul att du har gillat våra tidigare modeller. Så jag ska övertyga dig här i chatten? 😉 Vilken utmaning. Jag gör ett försök. 🙂 Xperia arc är en riktig flagskeppsmodell från Sony Ericsson. Vi har lånat den absolut bästa och senaste tekniken från Sony och kombinerat den med telefonkunnandet från Ericsson. Xperia arc har en stor och brilliant 4,2 tums skärm, den är blixtsnabb i reaktionerna och har det senaste operativsystemet från Android. Kameran har en sensor som gör att det går att ta fantastiska bilder även i sämre ljusförhållanden. Sen är ju smak högst personligt så klart. Själv så tycker jag att designen i kombination med vikten (117 g) fick mig att falla för Xperia arc. Hoppas du är övertygad? 🙂 //Erik
Sony Ericsson: Hej Linus, 1. Vi stöder många filformat. Jag rekommenderar att du laddar ner vårt White Paper från Developer World så får du hela listan Sedan finns det förstås 3:e parts app:ar som stöder ännu fler. 2. I app menyn kan du sortera ikonerna på många olika sätt. Sedan kan du på dina hemskärmar göra mappar och på så sätt organisera dina applikationer. 3. När det gäller jämförelse med andra telefoner tror jag det är bäst att du frågar mobil.se 🙂 Håkan Niklas: Hej! Vilka sorts tillbehör följer med Xperia Arc? Jag vet att det beror på men finns det någon standard? 8gb minneskort och ett par dåliga hörlurar låter inte för spännande för en sådan dyr mobil. 🙂 Tack! Greger: Kommer det att göras någon Satio med Andriod? Jag älskar verkligen kamera funktionen men jag tycker väldigt illa om Symbian så frun fick mobilen =) Saknar dock kameran med linsskydd och allt i en annan riktigt bra telefon

Sony Ericsson: Hej Rick, Tror inte det har med någon teknisk begränsning att göra utan det handlar snarare om balansen mellan utrymme för teknik och design. Dessutom har ju utvecklingen inom led-området gått starkt framåt så att led-blixtar numera är mycket kraftigare än för bara några år sedan. Jag förstår dock önskan om en xenon-blixt och vi får se vad framtiden utvisar.
Sony Ericsson: Hej, Ja jag såg också den videon. Det är alltid så med våra prototyptelefoner att de innehåller tidig mjukvara där funktioner testas av och till. Xperia arc har inte den funktionen vid lansering och kommande uppdateringar för den är fortfarande på ritbordet så jag kan inte lova något. Mvh RikardSony Ericsson: Hej Per, det finns tredje parts lösningar där man kan ladda ner kartan till minneskortet via dator eller WiFi. Vi har inga planer på att inkludera en egen lösning, och tyvärr har vi ju inte Google Maps Navigation ännu i Sverige. Vi tittar på LTE och testar tekniken mot operatörer. Vi har dock inte annonserat några produkter ännu. Håkan Rick: Varför gör Sony Ericsson inte några Androidmobiler med Xenonblixt? Är det något hinder i Android? Tror det är fler än mig som saknar Xenonblixt i Arc. Alla era tidigare fotomobiler har ju haft blixt som ett av de främsta säljargumenten. Oskar Wik: Hej, läget? Måste vara rätt positiv stämning på Sony Ericsson just nu? Jag undrar hur det kommer bli med kommande Androiduppdateringar i era kommande uppsättning av mobiler (särskilt Play)? Hur länge tänker ni stödja varje modell? Det har ju varit en stor kritik mot er som försämrat ert rykte fram till nu.Sony Ericsson: Hej Greger, Både Xperia arc och neo har ju en väldigt bra kamera. Nu också med Exmor R som gör att du kan ta bra bilder även när det är mörkt ute. Jag skulle föreslå att du tittar på Xperia neo. Den har iofs inget linsskydd, men linsen sitter djupt inne i telefonen och är på så sätt lite skyddad. Sedan är designen på Xperia neo gjord så att hela telefonen ligger väldigt
bra i handen när du ska ta kort eller filma. Håkan

Sony Ericsson: Hej, Det tycker vi också! Alltid när våra telefoner visas upp innan lansering är det prototyper med ”beta”-mjukvara som körs i dem. Dessa mjukvaror optimeras efter hand och kommer i nya versioner dagligen. Jag personligen har använt nästan alla dessa mjukvaror under vägen och kan säga att jag tycker alla de nya produkterna känns riktigt rappa nu när vi börjar närma oss lansering. Jag tycker absolut dina förväntningar ska vara höga men se till att skaffa dig en egen uppfattning i en butik vid lansering eller läs oberoende recensioner. Hoppas du blir nöjd! Mvh Rikard
Fabian: Kommer vi se Windows Phone 7 telefoner från er inom en snar framtid? Och om fallet är så; kommer det finnas budget modeller eller bara high end lurar?Lennart: Hej, Ni fick förut frågan om hur snabbt SD-kortet kommer att vara. Vi bör väl kunna förutsätta att ni skickar med ett SD-kort som är tillräckligt snabbt för att kunna hantera filmning i högsta kvalitet och fototagning i snabb följd med max upplösning i kameran samt såklart att spela upp de filmformat som stöds…eller har jag fel?

Sony Ericsson: Hej Mikael, alla telefoner är ju ganska stöttåliga. Svårigheten ligger faktiskt i att göra en telefon som är tillräckligt snygg och dessutom stöttålig. Håkan
Glenn: Kommer Arcen att släppas innan den här månaden är slut? Vill/kan ni inte svara på det så kanske ni kan svara på den här frågan: Kommer Arcen släppas innan nästa månad börjar? Tack på förhand.

Sony Ericsson: Hej, Kul att du gillar våra nya lurar! Xperia arc och Xperia neo har inget stöd för NFC och kommer inte kunna få det genom en mjukvaruppgradering då de saknar hårdvaran för det. Vi följer utvecklingen runt NFC noga och jag håller med om att det se riktigt intressant ut men det kommer ta tid innan infrastrukturen är på plats. I t.ex. Japan där infrastrukturen (”FeliCa”) redan är på plats är vi väldigt aktiva redan i befintliga produkter.Sony Ericsson: Hej, Vårt gränssnitt är förändrat på många sätt. Vi har nya widgets för mediehantering, en genvägsrad längst ned på skärmen som hänger med även när du bläddrar mellan dina 5 hemskärmar. Möjligheten att nypa på skärmen för att enkelt få en överblick över alla dina widgets. Ett enkelt sätt att skapa mappar för applikationer och genvägar är också tillagt. Utöver det är det förstås också mängder av mindre förbättringar utifrån den feedback vi fått och tester vi gjort på de tidigare modellerna. En av de åtgärder för att kunna uppdatera snabbare framöver är just det att göra vår UX mer frånkopplad från operativsystemet. Något som också Google ju gjort med sina egna appar som t.ex. Maps etc på senaste tiden. /Rikard

Sony Ericsson: Hej aqua, Jag antar att du menar Xperia arc 🙂 och att du menar möjligheten att dela ut din mobils 3G uppkoppling via Wi-Fi till t.ex. din laptop? Isåfall är svaret enkelt – Ja. Mvh Rikard
Sony Ericsson: Hej, kul att du tycker att våra telefoner är ”intressanta”. Jag håller med om att det är tufft där ute 🙂 OSE lever i högsta grad och finns med i våra basmodeller som fortfarande säljer väldigt bra. När det gäller WP så håller vi dörren öppen. Vi fokuserar på Android men det gäller att alltid hålla koll på vad som händer på marknaden. Att Nokia och MS samarbetar påverkar inte vår strategi. Håkan

Sony Ericsson: Hej Simon! Skillnaderna mellan Xperia arc och Xperia neo är som du skriver rent tekniskt ganska små. Xperia arc har större skärm (4.2″ vs 3.7″) och har också skärmen limmad mot glaset vilket ger lite bättre svärta och påverkar designen. Den är ju också fantastiskt tunn! Xperia neo har som du säger frontkamerna och ett lite nättare format i bredd och höjd. I övrigt är de snarlika och det är främst design, format och pris som skiljer. Mvh Rikard Sony Ericsson: Hej Erik, bra namn! 🙂 Kul att du gillar våra minimodeller, jag använder själv en mini pro. Angående uppdateringar och ev. nya modeller kan vi inte kommentera. Ha det bra! //Erik Joakim: Jag ser fram emot xperia play! Kommer spel-knapparna vara låsta till playstationspel eller kommer man kunna använda dem till andra appar med stöd för valbara knappar, exempelvis, snesoid?Roger: Har alla SE:s android-mobiler japanska teckenstöd och japanska tangentbord? Kommer era framtida android-mobiler ha det? Jag letar just nu efter en ny mobiltelefon och att kunna skriva och läsa japanska är viktigt för mig. Jag vill inte behöva ladda ner tredjeparts-appar/tangentbord.

Sony Ericsson: Ja Xperia pro kommer ha å,ä,ö på egna tangenter. Tangenbordet har samma fina känsla som X10 mini pro men har en ”kolumn” till vilket ger plats för t.ex. Piltangenter. Mvh RikardSony Ericsson: Hej Asso, Nej vi har inga planer på högre Androidversion eller stöd för Multitouch till X8. Anledningen är att vi är i ett läge där den mängd resurser som skulle behöva läggas på det tyvärr inte riktigt motsvaras av det värde det skulle ge er konsumenter. Som jag skrivit i en del tidigare svar har vi dock ändrat mycket på vårt sätt att jobba med Android senaste tiden vilket gör att vi står i ett mycket bättre läge när det gäller framtida uppdateringar för kommande produkter. Mvh RikardCain: Hej! Såg på youtube när en xperia pro demandes. Den hade teman som man kunde välja mellan, något som verkar vara mycket efterfrågat om man tröttnar på den blåa färgen. Kommer detta till Arcen också?

JonasDroid: Hej Kul att ni åter är på väg att bli en dominerande aktör på mobilmarknaden! Jag överväger att köpa en Arc eller Neo som nästa telefon. Har sett i demofilmer att gränssnittet verkar lite ”laggigt”, alltså att det hackar och inte riktigt ”hänger med”. Hur kan ni kommentera detta, och vilka förväntningar bör jag ha just avseende detta ”laggande”? mvh Jonas
Sony Ericsson: Hej Stefan, Tråkigt att höra att du är besviken, det är vi förstås ledsna för. Xperia X10 lanserades med Android 1.6 och har sedan dess fått Android 2.1, HD-videoinspelning, pinch zoom etc. Just DLNA som var i vår plan fick tyvärr strykas av prioriteringsskäl. Något vi beklagar och jag kan egentligen bara hänvisa till gratisapplikationer på Android Market för DLNA om du vill köra det. Givetvis ska du våga köpa en av våra nya modeller. 2010 var vårt första år med Android och vi har lärt oss mycket på vägen. Vår nya strategi för hur vi jobbar med Android kommer ge oss helt nya möjligheter till snabba uppdateringar av operativet men även features framöver. Jag förstår att ett par rader så här i en chat kanske inte övertygar utan för att övertyga dig helt får vi helt enkelt se till att bevisa det framöver!

Sony Ericsson: Hej Herr Lys, tangentbordet är upplyst, eller rättare sagt genomlyst med bakgrundsbelysning. Så det är bara att skriva när det är mörkt. Håkan
Larschan: Vilka tillbehör kommer SE Arc kartongen innehålla? BT-headset, HDMI-kabel och storlek och snabbhet på micro-SD kort är väl de mest intressanta punkterna jag vill ha reda på.Sony Ericsson: Hej Niklas, Ja – Vi har förändrat vårt sätt att arbeta med Android så att vi på ett mycket bättre sätt kommer kunna vara snabba med kommande uppdateringar framöver. Sen är det förstås inte helt lätt att lova specifika android-releaser då ju ingenting efter 2.3 är annonserat för smartphones av Google än. Något sådant som Android 2.4 finns alltså inte än och är inget vi kan ha en kommentar om.

Sony Ericsson: Hej, Kul att du är fruktansvärt nöjd! Visst saknas specifika funktioner som kommer med Android 2.2. Det vi menade är väl snarare att om man tittar på produkten som helhet så står vi fortfarande för att Xperia X10 är en kompetent produkt på marknaden vilket också visats av dess försäljning. Alla features i en telefon kommer ju inte med operativsystemet utan saker som HD-inspelning, ansiktsigenkänning, den uppskattade infiityknappen, överblicken av all kommunikation i telefonboken etc. är sådant som vi lagt till. Man kan alltid jämföra feature för feature mellan produkter och hitta brister och fördelar hos alla. Hackandet och ROM-cookingscenen är ett väldigt intressant fenomen i branschen men precis som du säger är ju inte alla konsumenter intresserade eller kunniga nog för det. Det är också därför vi som tillverkare kan verka långsamma jämfört med genierna på xda-developers och liknande. Deras ”konsumenter” har nog betydligt mer överseende med buggar och problem och kanske till och med finner glädje i att leta fixar på forum. Mindre insatta konsumenter vill dock helt enkelt ha en produkt som fungerar och därför lägger vi ned enormt mycket jobb på testande, olika typgodkännanden, samarbeten kring test och godkännanden av operatörer etc. Det gör att vi inte kan komma med en ny version i veckan direkt men det skapar också en mycket stabilare produkt för en större målgrupp. Hoppas det gav dig lite svar på dina funderingar. Mvh Rikard
Cain: Hej. Läser man engadget, gizmodo, sweclockers, eller ja vilket stort forum eller tekniksida som helst så ser man att SE tyvärr byggt upp en väldig ”bad-will” bland konsumenterna, kanske en av de sämsta bland de stora företagen. Främst kanske på grund av uteblivna uppdateringar. Hur ska ni förbättra ert rykte i mobilvärlden?Sony Ericsson: Hej Hevar, bra fråga. 🙂 Gillar du att spela är frågan given. PLAY är något så unikt som världens första PlayStation-certifierade Android-mobil. Xperia arc har en brilliant och stor skärm samtidigt som den är brutalt tunn (8.7 mm). //Erik Sony Ericsson: Hej, Vivaz bygger på en pekskärmsteknik som heter ”resistiv” vilket innebär att den behöver faktiskt tryck för att reagera. Våra Android-telefoner bygger istället på ”kapacitiv” teknik vilket istället reagerar på ”snuddande”.. Man skulle kunna säga ”snuddskärmar” och ”tryckskärmar” liksom. De med kapacitiv teknik upplevs av många som mycket mer känsliga. Mvh Rikard Gäddan: Tjena, hur skiljer sig ux-gränssnittet på era kommande modeller Arc/Neo jämfört med på den nuvarande x-10-serien? Även enklare att uppdatera snabbare?Sony Ericsson: Hej alla! Oj vad mycket frågor det kom in, vi hann med många men tyvärr långt ifrån alla. Hoppas många av er ändå fick svar på era frågor! Trevlig helg allihop! Mvh Erik, Håkan och RikardSony Ericsson: Hej Karl, vi mäter ju batteri förbrukning enligt GSMA metoden som är branschstandard. Sedan spelar ju många saker in för batteri förbrukning som; hur du använder telefonen, vad du använder i telefonen, hur långt från basstationen du befinner dig etc. så det är jättesvårt att ge ett generellt svar. Håkan

OT: Kommer Arc eller Neo att kunna uppgraderas så att de får NFC? NFC verkar vara något som kommer att bli stort och det är bra att kunna använda den funktionen. Kanon att SE nu har riktigt bra lurar på gång!!!
Sony Ericsson: Hej Marcus, det beror på vilken du menar. Xperia arc och Xperia PLAY – planen är att dessa ska finnas ute i butik i slutet av mars. Xperia neo – Globalt börjar utrullningen i slutet av mars och i Sverige kommer neo någon/några veckor senare. Xperia pro – planen är att pro ska finnas till försäljning i slutet av Q2 (juni) Observera att inga exakta datum är satta. Ha det bra//Erik

PJB: Jag har en Vivaz mobil och upplever inte att skärmen är så tryckkänslig. Det är mer en pekskärm än en touchskärm. Skriva eller öppna program med fingrarna är inte så enkelt utan använder nästan hellre en penna eller liknande för att skriva. Hur är det med Arc och Xperia Pro kommer skärmarna vara mer touchkänsliga? Kul med er chatt //PJBSony Ericsson: Hej Markus, precis som Xperia arc och PLAY har även neo en global lanseringsplan som drar igång i slutet av mars. I Sverige planerar vi just nu att starta några veckor in i april. Håll ögonen öppna! 🙂 //Erik

Sony Ericsson: Hej Mario, bra fråga. Jag tycker den är fantastisk. 🙂 Men jag är väl partisk i frågan så bäst är att du själv jämför när den kommer ut i butikerna. Kan ju vara en idé att ocksåkomplettera med vad professionella tester visar. Ha det//Erik Sony Ericsson: Hej Niklas, Precis som du säger beror det på marknad, operatör etc. I Sverige komme vi dock försöka hålla ihop det så att alla ”kit” i Sverige levereras med följande: Stereo-headset Laddare USB-kabel HDMI-kabel 16GB minneskort ”Skärmskydd” Fodral /Rikard Dragontrumpetar: Hej, märkväl att jag är fruktansvärt nöjd med min Xperia X10 och tycker det är en av de bästa mobilerna ni producerat. Däremot är jag inte lika nöjd med hur ni behandlat oss ägare till denna mobil för tillfället. Man har köpt en mobil som då låg runt 6000kr och som hade en hårdvara som i princip inte stöddes fullt ut. Nu ungefär 7-8 månader efter så har man fått i 2.1, men fortfarande ingen egentligen stöd för den hårdvara som finns i mobilen. Ni säger att ni tycker att 2.1 i Xperia är i klass med 2.2/2.3 men det saknas ju massor av funktioner. Wi-FI delning t ex. För att få denna funktion, måste man hacka mobilen, så att säga få root. För att få åtminstonde bättre kompabilitet med processorn, så måste man sätta igång JIT, som i grunden inte finns i 2.1 utan 2.2. Alltså det jag inte förstår år att ni så öppet verka skämmas för produkten Xperia X10 så mycket att ni i princip inte vill lägga ner några fler förbättringar. Dlna är ju nu det senaste som man inte få ta del på. Visst tredjeparts appar. Men tänk på att alla kanske inte vet hur man hackar mobilen, eller ens laddar ner appar. Visst den andra generationen Xperia verka ju bli riktigt bra, och ni har lärt er. Men vad jag inte förstå är hur jag som kund måste HACKA mobilen för att få bättre kapacitet.Per B: Använder i dag Nokia telefoner främst pga det går att använda GPS navigering utan att använda datatrafik, det blir för dyrt vid roaming. Finns det någon eller kommer det komma någon Sony Ericsson där kartorna laddas ned till ett minneskort eller telefonens minne och där med kunna navigera utan att behöva förbruka datatrafik? Om och när kommer Sony Ericsson lansera mobiltelefoner som går att använda via LTE?

Sony Ericsson: Hej Sven, Det här blir ju lite partiskt förstås 🙂 Just idag kör jag Xperia neo och är riktigt nöjd med formatet, den verkligen slinker ner i fickan och är fantastisk för fotografering vilket jag pysslar en del med. Innan dessa har jag växlat lite mellan Xperia arc och Xperia PLAY där båda förstås har sina egna kvalitéer. Xperia arc älskar jag för tunnheten och skärmen, Xperia PLAY förstås för spelupplevelsen där jag har blivit sittande i timmar med spelet Star Batallion 🙂 Jag har också använt Xperia X10 och dess småsyskon mycket då vi ju kommit med uppdateringar till dem som har krävt en del testande för min del. Även dem har jag varit riktigt nöjd med och jag har blivit lite av kontorets Android-nörd. 🙂 Mvh Rikard
Sony Ericsson: Hej Olof, Den blåsvarta är vår huvudfärg. Silver kommer att komma ungefär samtidigt men åtminstone i början bara hos vissa återförsäljare.SEMC: Hej, Sony Ericssons senaste Android-produkter är riktigt intressanta och det finns potential även om konkurrensen är stenhård inom Android-segmentet. Men lite frågor om det andra: Vad är SonyEricssons strategi angående OSE, er egen OS? Sker det vidareveckling, etc ? Dessutom Vad är er hållning kring Windows? Ändringar i strategin nu när Nokia hakar på WP7-spåret? Kommer det en Windows Phone 7 från Sony Ericsson? Sony Ericsson: Hallå Thunder, nej Xperia PLAY kommer inte att kunna användas som en handkontroll till PS3. Det skulle kräva mjukvara i PS3 för att det skulle fungera. Något du får be Sony PlayStation om. 😉 Game on//Erik Sony Ericsson: Hej Gustaf, Det stämmer. Det är ett designval vi gjort utifrån aspekten att det också kan bli lite väl mycket bläddrande i sidled om man har för många. Vi har dock skapat ett extremt lätt sätt att bygga mappar på skrivbordet eller i genvägsraden längst ned. Personligen använder jag de olika hemskärmarna främst för widgets och har bara några få genvägar till appar på hemskärmar och i genvägsraden. Istället har jag dock en del mappar för snabb åtkomst till flera appar, genvägar till kontakter etc. En av de fina sakerna med Android är ju dock just friheten så vill du ha tillgång till mer än 5 hemskärmar finns ju flera bra alternativa hemskärmar att ladda ned från Android Market. Mvh RikardSony Ericsson: Hej Oskar, Läget är riktigt bra, precis som du gissar är vi riktigt glada över de nya lurar vi kommer börja skeppa ut snart. Som jag skrivit till några andra här redan har vi ändrat ganska rejält på vårt sätt att jobba med Android efter vårt första år med plattformen. Vi är därför i ett helt annat läge än tidigare när det gäller att vara snabba ute med nya Androidversioner. Det märks ju också på att vi faktiskt är tidigt ute på GingerBread jämfört med många konkurrenter. Hur länge vi stödjer en modell varierar lite mellan modeller men generellt säger vi ”upp till 2 år”. Det är dock viktigt att komma ihåg att det inte garanterar t.ex. Android versioner. Ingen kan nog idag säga t.ex. vilka eventuella hårdvarukrav som kan tänkas finnas för en Androidversion 2 år bort i tiden. Vi kommer dock göra vårt yttersta så länge det är tekniskt möjligt och har som sagt ändrat på ganska mycket för att hänga med. /Rikard

Stefan: Besviken användare av er toppmodell Xperia X10. Vågar man köpa en ny mobil hos er eller ska ni upprepa era tidigare misstag? Till X10 lovades ju guld och gröna skogar med uppdateringar vilket vi alla vet blev ett totalt fiasko, nu senast när ni inte ens lägger in DLNA som ni lovat och dessutom stannar på version 2.1.

Linus J: Hejsan Undrar 3 saker om Xperia arc. Vilka filformat stödjer den? ÄR det möjligt att kategorisera ikonerna i menyn i olika kategorier, tex spel osv som man kan i Lg Optimus 2x? Hur står den sig rent prestandamässigt emot Lg optimus 2x?Sony Ericsson: Hej Olof T, för tillfället är vi fokuserade på att göra intressanta och underhållande Android-telefoner. Men med det sagt innebär det inte att vi utesluter något för all framtid. //Erik

Sony Ericsson: Hej Erik, Sony Ericsson har fullt fokus på Android för tillfället. Vi har lärt oss fantastiskt mycket under vårt första år med operativsystemet och dess möjligheter. Läs tidigare inlägg. När det gäller produktnyheter är vi riktigt tidigt ute med att lansera på den senaste versionen för smartphones – Android 2.3 (Gingerbread). //Erik

Sony Ericsson: Hej Fhilip, vår plan är att Xperia PLAY ska finnas tillgänglig i butiker i slutet av mars. Har inget exakt pris då det kan varierar beroende på återförsäljare. Men priset kommer att ligga i nivå med en premium modell. //Erik
VoLTE är inte en särskilt ny teknik. Svenska nät har utvecklats för att ge stöd för tekniken under de senaste fem åren. Telekomteknik utvecklas dock långsamt. Det är förklaringen till att det är först nu den börjar hitta ut till konsumenter. Flera stora teleoperatörer har lanserat tekniken men alla har inte hunnit ut ännu.Inte heller alla mobiler har stöd tekniken. Listan över telefoner med stöd växer nästan för var dag men vissa tillverkare har varit bättre än andra och det är långt i från alla som har stöd. Orsaken är att vissa tillverkare inte har ordnat mjukvaran men också att vissa telefoner helt enkelt saknar stöd i sin hårdvara. Med till exempel Qualcomms senaste chipsets finns det dock ett brett stöd för VoLTE så att även telefoner som kostar under 3 000 kronor kan använda tekniken.

Similar Posts