Rynkor Runt Munnen Före Och Efter

I takt med att vi åldras uppstår slitage. Samtidigt sker flera förändringar i kroppen. De faktorer som i första hand bidrar till att vi utvecklar rynkor runt munnen är följande:

En peeling innebär att man slipar bort det rynkiga hudlagret ovanför överläppen eller nedanför underläppen. Därför är behandlingen särskilt effektiv mot åldrad och rynkig hud runt läpparna.
Alla får rynkor. Vissa mer, andra mindre. Detta är oundvikligt. Det vi kan göra för att minska risken för just läpprynkor är att försöka minska slitaget som åldrandet innebär. I fallet med rynkor runt munnen finns ett par alternativ.Anledningen till att rökning är en starkt bidragande orsak till rynkor runt läpparna är, utöver gifterna, att man formar munnen runt cigaretten på ett speciellt vis.

Rynkor runt munnen är ett ålderstecken. Den vanligaste formen syns som rynkor eller linjer på överläppen. Dessa rynkor kallas ofta även för rökrynkor eller läpprynkor.
En fillerbehandling fyller ut huden och återställer på så sätt förlorad volym. Fillers är därför ett givet förstahandsval mot rynkor som orsakas av förlorad volym i läpparna.De tre vanligaste orsakerna till att man får just överläppsrynkor är genetik (ärftlighet), solexponering och rökning. Därför kallas de ofta för just rökrynkor istället för läpprynkor.En filler-behandling kombineras ofta med botox för att återställa eller förstärka ansiktsdrag. För att uppnå ett ännu bättre resultat för hela utseendet går det att komplettera med hudvårdsprodukter anpassade för din hudtyp. Vilka som passar dig bäst får du råd om av din behandlare. Ett bra resultat är helt beroende av att du injicerar exakt rätt mängd av läkemedlet på exakt rätt plats. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet hos behandlaren. Du bör vara noga med att anlita en legitimerad läkare eller sjuksköterska med lång dokumenterad erfarenhet. Och som är certifierad att utföra denna behandling. Jag samtycker till att Akademikliniken behandlar min e-postadress, stad och intresseområde för att skicka ut nyhetsbrev och information om verksamheten, förmåner samt rabatter via e-post.För information om hur Akademikliniken behandlar dina personuppgifter och dina rättigheter som registrerad – läs mer här. Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke genom att meddela Akademikliniken detta genom att skicka ett meddelande till [email protected] ställer stora krav på kompetens och erfarenhet för att resultatet ska bli bra och helt säkert. Vi som utför dessa behandlingar på Akademikliniken är legitimerade sjuksköterskor och läkare med lång dokumenterad erfarenhet och utbildning bakom oss. Vi är dessutom certifierade i att utföra just dessa behandlingar. Den första svullnaden efter en läppbehandling kan dröja kvar längre. Det är dock viktigt att tänka på att resultatet direkt efter behandlingen inte ska ses som det slutliga resultatet. När läpparna behandlas för första gången kan det vara aktuellt med en ny behandling inom en månad för ett varaktigt resultat. Undvik att ta på det behandlade området sex timmar efter behandlingen. Efter det kan området försiktigt tvättas med tvål och vatten och du kan lägga en lätt makeup. Undvik också att utsätta huden för extrem värme eller kyla till svullnader och rödhet lagt sig.En injektionsbehandling av rynkor runt munnen med varar i mellan fyra till sju månader beroende på varje patients unika förutsättningar. För att upprätthålla effekten bör behandlingen upprepas med några månaders mellanrum.

När det gäller fillerbehandling kan den oftast utföras i direkt anslutning till konsultationen om man önskar det. Men vi ser gärna att man ger sig själv betänketid innan.
Många fillers innehåller numera lokalbedövningsmedlet lidocain vilket minskar eventuellt obehag i samband med själva sticket. Även bedövningssalva kan användas vid behov.Du träffar en av våra certifierade behandlare för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Baserat på det rekommenderar vi sedan vilken behandling som är lämplig och berättar om fördelar och risker. Därefter tar ni gemensamt beslut om vad som ska utföras. Du kommer att se resultatet av behandlingen direkt. Som regel innebär det ingen direkt konvalescens utan du kan gå tillbaka till jobbet eller liknande efteråt. Vi börjar alltid med en konsultation där vi går igenom önskemål och förutsättningar, där vi också gör en helhetsbedömning och berättar vad vi tror ger bäst resultat. Vi tar också bilder för din personliga journal och du får veta vad behandlingen kommer att kosta.Rynkor runt munnen som kommer med åren är vanligt. De går enkelt att ta bort med en filler-behandling för ett resultat som syns och gör stor skillnad direkt.

Vad är negativt med botox?
Botox kan orsaka yrsel, dåsighet, trötthet eller synstörningar. Om du upplever någon av dessa effekter ska du inte köra bil eller använda några maskiner. Om du är osäker, fråga din läkare om råd.
Viktigt att veta är att du bör undvika laserbehandlingar, kemiska peels, microneedling-behandlingar et cetera i ansiktet upp till två veckor efter behandlingen. Din behandlare kan informera mer om detta.

I ett dygn efter din behandling bör du undvika att massera runt munnen. Avstå också bastubad, intensiv fysisk aktivitet och för stora intag av alkohol.
Genom att återställa en jämn och naturlig kontur på läpparna och fylla i rynkorna får munnen får en jämnare form. Det går också att göra en kombinationsbehandling med botox för att både släta ut och fylla i rynkor.Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade. Inom kort är de också alla certifierade behandlare för estetisk injicering av det Estetiska Injektionsrådet (en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen).

Fillers injiceras på olika områden i ansiktet via en fin nål. Antalet stick, placeringen och djup beror på vilken typ av filler som används och vilket resultat man vill uppnå.
Hur länge svullnad, rödhet och eventuella blåmärken sitter i är väldigt individuellt och beroende på vilket område som är behandlat. Inom ett par dagar upp till en vecka skall det ha lagt sig.

När du kommer för att göra din behandling lägger vi om du önskar en bedövningskräm runt munnen. En injektionssjuksköterska gör sedan små injektioner av filler i området runt munnen. Eventuella linjer fylls därmed i med mer volym och slätas ut eller försvinner helt. Behandlingen ger ett snabbt och synligt resultat.
Effekten är långvarig men inte permanent och beror lite på vilken typ av behandling och behandlingsområde. En behandling kan upprepas så ofta du vill. De flesta väljer att få en uppföljande behandling inom 6 till 12 månader.

Inför din behandling ska du undvika blodförtunnande läkemedel och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande. I samband med konsultationen går vi även igenom din hälsostatus och eventuell medicinering. Generellt bör man undvika blodförtunnande läkemedel inför en injektionsbehandling med fillers. Är du gravid eller ammande avråder vi från behandling. Med åren får alla rynkor på överläppen och runt munnen. Rynkorna uppstår när fukt, volym och spänst i huden avtar. Även arvsanlag och solexponering spelar in. Ibland kallas linjerna på överläppen för “rökrynkor”, och det kan bli svårt att få smink och läppstift att sitta ordentligt. I och med att en så liten mängd används av det muskelavslappnande medlet finns det väldigt liten risk för bieffekter. Den mest vanliga bieffekten är en stelhet i överläppen under ca 1 vecka-10 dagar. Detta är övergående. Du kommer kunna äta och prata normalt. Det går ganska snabbt att se resultat av lipflip behandlingen, som kommer smygandes efter ca 2-3 dagar. Det tar dock 2 veckor för att uppnå slutresultatEn lip flip behandling håller normalt sett i ungefär 2-3 månader. Det muskelavslappnande medlet som används för den här behandlingen varar tre-sex månader i andra områden av ansiktet som exempelvis pannan och runt ögonen.

Ja det kan det. En lip flip behandling går ut på att man minskar kraften på muskeln runt läppen. Under de första 2 veckorna efter din behandling kan läpparna vara lite för stela. Det kan kännas konstigt /ovant att dricka ur sugrör, äta soppa, sätta på sig läppglans m.mNej, du kan inte ta bort en lip flip behandling. Men då resultatet håller så pass kort tid, så dröjer det inte länge innan du återgår till ditt normala utseende.

Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas. Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer. Våran klinik har både patient och ansvars försäkring så att du kan känna dig säker under din behandling.
Under en lip flip behandling använder vi ett muskelavslappnande medel som Botulinum Toxin (Wikipedia) i överläppen, för att hjälpa den slappna av och vända utåt.Denna känsla brukar dock ge med sig efter de första 2 veckorna och man kan sedan leva som vanligt. På samma sätt så påverkas oralsex som mest de 2 första veckorna efter din behandling, och därefter kommer det gå bra.

Behandlingen gör att muskeln runt överläppen slappnar av och vänder (¨flippar¨) läppen utåt, som i sin tur får läpparna att se fylligare ut. När överläppen är avslappnad kan den inte heller dra ihop sig så mycket när man pratar och grimaserar, vilket resulterar i mindre rynkor.

Det finns många fördomar och osanningar om injektionsbehandlingar, som Botox och Fillers. Nedan följer några av de vanligaste vi får möta om fillers här på Lasercenter i Stockholm.
Lasercenter utför Fillers i Stockholm och har lång erfarenhet av injektionsbehandlingar. Om du är intresserad av att behandling av fillers eller botox är du varmt välkommen till oss. Om du önskar boka tid hos oss på Lansercenter, klicka dig vidare för att boka behandling av fillers eller bokning av botox. Du kan även kontakta oss för mer information eller besöka oss på vår klinik, vi finns på Solna Torg 19, plan 7. Varmt välkommen!FALSKT vid användning av en ren fillers som är nedbrytbar. Det finns permanenta, semipermanenta och tillfälliga fillers varav de senare starkt är att föredra. De permanenta produkterna består av, ofta för kroppen främmande material vilket kan leda till komplikationer såsom knöligheter, asymmetrier, inflammationer och missbildningar. Vi avråder därför starkt från användandet av dessa produkter idag. Allra bäst och säkrast är fillers baserade på det naturligt förekommande ämnet Hyaluronsyra. Fillersen, Belotero som vi jobbar med sedan 15 år tillbaka har använts i flera år över hela världen och över 20 miljoner behandlingar har hittills genomförts utan några sena eller bestående bieffekter. Den blev även utsedd till världens bästa produkt 2019-2020.

FALSKT. Inga krämer eller produkter kan ge liknande effekt som injektioner med Botox eller fillers. Produkter kan förbättra hudens yta och ge fin effekt när det gäller t.ex. fukthalt, acne, känslighet eller ojämnheter i huden. Men om man vill exempelvis vill släta ut rynkor eller få en uppstramning i huden ger fillers och Botox (bland andra mer avancerade behandlingar) oslagbara resultat.FALSKT. En kompetent och erfaren behandlare kan injicera fillers på ett sådant sätt att man endast framhäver och förbättrar de drag som varje individ redan har. För rätt individ och med rät behandlare är fillers oslagbart föryngrande med väldigt snabba resultat. Fillers kan även användas specifikt inom begränsade områden och indikationer såsom vid mörka ringar med insjunkningar under ögonen där rätt injicerad fillers resulterar i att man ser piggare ut. Om man har en liten haka eller odefinierad käklinje kan man lägga fillers där för att förbättra konturerna. Fillers kan även användas för att fylla ut gropar i huden, som t.ex. gamla acneärr, grop i hakan och liknande. Fillers absoluta styrka är att den kan användas över hela ansiktet, ja över hela kroppen och skapa ett föryngrande resultat som är oslagbart ifall den behandlingen genomförs av erfaren och estetisk duktig behandlare som vår läkare Jean Hadad. När behandlingar görs på rätt sätt syns det i den bemärkelsen inte att du blivit behandlad. Fillers i läpparna är något som många har åsikter om då de sett exempel där läpparna injicerats med en sådan mängd och på så sätt att du får det som i folkmun kallas ankläppar/duck lips. Även här gäller det att välja rätt behandlare för att få ett resultat som passar dig och ditt ansikte. FALSKT: Du kan när som sluta med fillers utan att riskera att huden blir sämre efter än före behandling. Rätt behandlad tillför fillers bara positiva egenskaper till huden som får en föryngrande långsiktig effekt. Ingen ”uttöjning” av huden sker och huden kan inte bli mer förslappad efter en beh. Tvärtom faktiskt, så får huden med ”rätt” val av behandlare och produkt, mer eller mindre en stimulering av kollagen som ökar hudens hållfasthet och motståndskraft mot framtida förslapning. Rynkor runt munnen, framförallt på överläppen, dyker upp med åren. Arvsanlag, rökning och kraftig solexponering genom åren kan ha en stor inverkan. Dessa rynkor, även kallade bar codes eller pussrynkor går att förbättra med fillerbehandlingar. Eftersom fukten och spänsten minskar i huden med åldern inledes behandlingen med att boostra upp huden med Skin booster, därefter fylls ev linjerna i med en tunn filler. Att injicera en läppkant som spänner ut och förhindrar att linjerna går ner i läppen är också ett bra komplement till behandlingen.Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse hos oss. Genom att fortsätta att använda vår webbplats accepterar du att cookies används enligt vår Integritetspolicy. Den första svullnaden efter en behandling av rynkor runt munnen kan dröja kvar längre, tre dagar till en vecka. Under den tiden kan man uppleva liten ojämnhet som brukar försvinna efter en vecka. Har du fler frågor eller funderingar om behandling av dina rynkor runt munnen, rökrynkor, pussrynkor eller någon annan av våra behandlingar så boka in dig på en kostnadsfri konsultation med någon av våra leg. sjuksköterskor så berättar vi mer om vad vi kan göra för just dig.

Direkt efter behandlingen kan behandlingsområdet bli aningen rött, svullet och ibland kan man få något enstaka blåmärke. Obehagen är övergående och försvinner normalt av sig självt inom några dagar.
Rynkor runt munnen, framförallt på överläppen dyker upp med åren. Dessa rynkor, även kallade rökrynkor eller pussrynkor går att behandla med fillers och botulinum toxin. När fukten och spänsten minskar i huden så uppträder ibland tvära linjer på överläppen som man upplever som ålderstecken. Rynkorna kan även göra att man upplever det lite besvärande att använda läppstift och få läppstiftet att stanna kvar innanför läppkonturerna. Färgen vill gärna sprida sig upp i rynkorna mot näsan.Även om dessa rynkor runt munnen ofta kallas rökrynkor så förekommer dessa i allra högsta grad även på personer som aldrig någonsin har rökt. Arvsanlaget har stor inverkan och det har även solexponering genom åren.

Våra fillers innehåller ett inbyggt bedövningsmedel som bedövar inifrån. Beroende på behandlingens omfattning finns det fler bedövningsalternativ som t.ex. bedövningskräm, nervblockad (liknande den hos tandläkaren) eller nedkylning med is.

Vad kostar det att ta bort rynkor runt munnen?
SYLFIRM X Läs merOmrådeAnsikte (inkl. rynkor runt mun & ögon)3 900 krHals3 500 krDekolletage3 500 krTvå områden6 000 kr
Man kan också kombinera en behandling av fillers för rynkorna kring munnen med att lägga små mängder med botulinum toxin i området. Detta skulle också ytterligare förbättra linjerna på överläppen.Precis som inför alla injektionsbehandlingar skall du inför en behandling av rynkor runt munnen (rökrynkor) försäkra dig om att du går till en klinik där samtliga injektionsbehandlare är leg. sjuksköterskor eller leg. läkare. Försäkra dig om att de fillersprodukter som används är tillfälliga, bryts ner av kroppen samt är välbeprövade och godkända.

Kom förberedd till din konsultation. Tänk igenom vad du har för frågor och vilken effekt eller resultat du är ute efter. Du kommer att få svar på om man kan använda injektionsbehandlingar för att uppnå den effekt du önskar på dina rynkor runt munnen. Ni kommer att prata om dina individuella förutsättningar och vilken typ av behandling eller kombination av behandlingar som lämpar sig bäst i just ditt fall.
Innan behandlingen kommer din behandlare att prata med dig om smärtlindring. Eftersom alla människor har olika preferenser och känslighet finns det olika alternativ att välja på.

För att behandla rynkor runt munnen och s.k. rökrynkor passar det att lägga en tunn fillers för att skapa tillbaka fukt samt få en jämn och fin kontur i läppkanten. Vilket också kommer att förhindra att eventuellt läppstift ger sig iväg. Helhetsintrycket blir lite ungdomligare och man känner sig fräschare. Det kan också vara en god ide att vid samma behandlingstillfälle passa på att injicera sina mungipor. En sådan behandling i kombination med behandlingen av rynkorna på överläppen skulle innebära att man utökade behandlingen i hela munområdet för att förstärka effekten.När det är en tunnare fillerprodukt vi använder så blir hållbarheten inte lika varaktig utan räkna med att få göra ytterligare injektion efter 4-6 månader. Efter första behandlingstillfället rekommenderar vi alltid att man fyller på efter 4 månader för att uppnå ett bättre och långvarigt resultat.

Hur länge håller fillers runt munnen?
Hur länge varar en behandling mot rynkor runt munnen? En injektionsbehandling av rynkor runt munnen med varar i mellan fyra till sju månader beroende på varje patients unika förutsättningar. För att upprätthålla effekten bör behandlingen upprepas med några månaders mellanrum. Cachad
Att göra något åt ålder och mimiska rynkor är krångligt och det är ingen enkel match att påverka utsidan av huden. Däremot finns det en hel del du kan göra själv för att reducera linjerna i pannan eller under ögonen.Peeling är också ett bra knep att ta till då du hjälper huden att lösa upp döda hudceller och ger bättre cellförnyelse och finare lyster. Emma S. Treatment Enzyme Peel är en perfekt produkt för det ändamålet.

Kan rynkor gå tillbaka?
Det finns inte lika mycket som plumpar upp underifrån och håller huden slät. Åldern går det inte att göra något åt och mimiska rynkor är svåra att påverka från utsidan. Det finns emellertid mycket du kan göra för att få allt från rynkor i pannan till linjer under ögonen att bli mindre.
För att motverka hudens åldrande ytterligare är en god idé att massera ansiktet för att boosta cirkulationen. Det går bra att göra i samband med att du gör rent huden eller applicerar en olja.Retinol även kallad ”the gold standard” inom hudvård är den mest omtalade, beprövade och bevisat effektiva ingrediensen mot rynkor, pigmentering, fina linjer och acne. Produkter med retinol sätter fart på cellförnyelsen, boostar kollagenproduktionen, minskar rynkor och gör huden tjockare och ger mer spänst.

Retinyl palmitate är den mildaste av alla retinoider. Det kan ta längre tid att se effekt då den tar fler steg på sig att omvandlas och är därför perfekt för dig som är nybörjare med retinol.
Andra rynkor kan uppkomma av mycket solande, vår livsstil och ålder. Med åren saktar cellförnyelser ner, elasticiteten i huden blir sämre och vår hud tunnas ut. Det finns alltså inte lika mycket aktivitet under huden som hjälper till att hålla den slät.

Kan man få bort rynkor runt munnen?
Rynkorna kring munnen behandlas framgångsrikt med filler. Resultatet syns omedelbart och varar mellan 4 -12 månader beroende på val av fillers och individuella faktorer. Om mungiporna börjar peka nedåt kan man också med hjälp av filler skapa en ”gladare mun”. Cachad
Det börjar allt som oftast med lite torra linjer runt ögonen och med åren blir rynkorna fler och djupare för oss alla. Vissa rynkor uppstår faktiskt för att du använder dina muskler i ansiktet, till exempel ”argrynkan” som ligger mellan brynen och kallas mimisk rynka.Medan vissa är helt okej med att rynkor börjar dyka upp i ansiktet, vill andra behålla en jämn och slät hy så länge som möjligt. Här pratar vi om varför fina linjer och rynkor dyker upp i samband med att vi blir äldre och vad du kan göra för att hindra rynkorna från att träda fram.När vi åldras tappar huden inte bara spänst utan även volym. Hyaluronsyra, som finns naturligt i huden, binder vatten och hjälper till att ge huden fukt inifrån. Hyaluronsyra är också en viktig faktor för att huden skall kunna producera kollagen och elastin. När vi blir äldre minskar produktionen av hyaluronsyra, huden blir torrare, förlorar volym och rynkor uppstår. Även viktnedgång kan vara en orsak till volymförlust i ansiktet. Ansiktets form och symmetri är viktigt för utseendet och ansiktskonturering med fillers innebär att återskapa volym på ett naturligt sätt. Det är snabbt och enkelt och man ser resultat direkt. Man kan behandla läppar, haka, käklinje, kindben, tinningar, sura mungipor, rynkor, mörka ringar/påsar under ögonen eller tillföra fukt. På Klinik Villastan använder vi oss av Restylane och Teosyal. Det är preparat som är näst intill identiskt med kroppens egna hyaluronsyra och kan injiceras under huden för att släta ut rynkor, återskapa volym eller skulptera ansiktet. Restylane är den ursprungliga, icke-animaliska fillern med stabiliserad hyaluronsyra och hittills har över 40 miljoner behandlingar utförts.Rynkor runt munnen uppstår med stigande ålder på grund av minskad kollagenproduktion och volym. Ofta kallas dessa rynkor för ”rökrynkor”, men orsakas inte enbart av rökning utav även genetiska anlag, otillräcklig hudvård och exponering för sol. Ett sätt att behandla detta problem är att lägga en tunn filler för att återskapa fukt och därmed volym. Att lägga en jämn och fin kontur i läppkanten ger fin effekt på linjer som strävar in i läppvävnaden. Om själva läppen förlorat mycket volym kan det även krävas en touch av filler i läppen för att få bukt med omkringliggande linjer. Ofta behöver vi också behandla själva huden i området då strukturen ofta är kraftig och det finns alldeles för många lager med döda hudceller som gör linjerna mer framträdande. Detta för bästa och mest naturliga resultat.

Vad händer när man slutar med fillers?
FALSKT: Du kan när som sluta med fillers utan att riskera att huden blir sämre efter än före behandling. Rätt behandlad tillför fillers bara positiva egenskaper till huden som får en föryngrande långsiktig effekt. Ingen ”uttöjning” av huden sker och huden kan inte bli mer förslappad efter en beh.
Med hjälp av Restylane kan vi föryngra och försköna ditt ansikte med helt fantastiska resultat! Att fylla ut kinder, haka och käklinje och eventuellt läppar kan jämföras med ett ansiktslyft utan kirurgiska ingrepp. Oftast handlar det om små justeringar som gör stor skillnad.Behandling med fillers är en injektionsbehandling, och är oftast inte speciellt smärtsam. Gelén som injiceras innehåller bedövningsmedel och vi bedövar även huden om vi behandlar känsliga områden så som läppar. Resultatet syns direkt och effekten kvarstår 3-8 månader beroende på vilket område som behandlats. För att få ett mer hållbart och bestående resultat krävs påfyllnadsbehandling med fillers inom 3-6 månader. Behandlingen föregås alltid av en konsultation, därefter bokar vi en ny tid för din behandling. Behandlingen kan utföras när som helst på dagen och tar ca 30-45 minuter.

Känner du dig tveksam eller har frågor kring din behandling kan du läsa mer om våra vanligaste frågor och svar här. Vill du ha personlig rådgivning så finns vi alltid till hands, du hittar oss på Övre Kvarngatan 30 i Borås.
Fotona 4D® är väldigt bra att kombinera med Fotona SmoothEye om man vill ha en förbättrad hudkvalité och lyft även kring ögonen. Läs mer om Fotona SmoothEye här.Den fraktionerade erbiumlasern gör djupa värmekanaler ner i huden som triggar en nybildning av kollagen vilket skapar en slätare och jämnare hud. Även hudytan peelas med hjälp av lasern vilket skapar en forcerad nybildning av celler på hudytan för en friskare och fräschare hud.Du kan uppleva ansiktsrodnad upp till 12 timmar efter behandlingen. De flesta kan återgå till normala dagliga aktiviteter direkt efteråt. Återhämtningstiden är med andra ord minimal men det beror på intensitet av behandlingen.

Dermapen använder sig av 12 sterila engångsnålar som gör 1300 hål i huden per sekund med en automatisk vibrerande funktion. När Dermapen flyttas över hudens yta stimulerar den till nyproduktion av naturligt kollagen, samtidigt som fina microkanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt. Därmed säkerhetställs ett effektivt upptag av behandlingspreparat djupt nere i huden, samtidigt som hudens produktion av naturliga elastiska komponenter ökar. Hudens struktur förbättras och föryngras, både vad gäller det översta hudlagret och djupare nere i dermis.
Vi har nu behandlat med Fraxel laser sedan 2009 och sett att det ofta krävs 2 behandlingar innan man fått ett tillfredställande resultat, särskilt vid svåra akne ärr och kraftigt åldrad hud.Efter behandlingen: Huden hettar och blir röd, kan flagna efter några dagar. Vi rekommenderar att skydda huden med ex vitt vaselin och tillföra mycket fukt under 1-2 veckor efter behandlingen för bäst resultat.Den kliniska konvalescensen, det vill säga tiden för hudens återslutning, är alltid max 48 timmar oavsett penetrationsdjup och antal kanaler, men efter behandling bör man räkna med att vara hemma och sköta om huden ca 5-7 dagar.

Denna behandling passar dig som har mycket fina linjer i ansiktet, djupare rynkor runt mun och ögon eller har acneärr. Behandlingen kan vid behov upprepas efter tidigast tre månader.
Efter en behandling så har man avlägsnat mellan 6-8 gr dermal vävnad, uppstramningseffekten är omedelbar och väldigt påtaglig. Med Fraxel så skjuts mängder av mycket smala (max 0,14 mm) och helt öppna kanaler djupt ned i dermis. Bredden på dessa kanaler är omkring 10 gånger mindre än andra fraktionerade system och metoder, vilket ger mycket mindre blödning. Mellan dessa kanaler så sparas frisk vävnad och därmed blir konvalescensen väsentligt kortare än med traditionell CO2.Steg 1 – en revolutionerande intraoral behandling där en kontrollerad uppvärmning stimulerar nybildning av kollagen. Effekten syns direkt på nasolabialfåran, ungefär som med en filler. Vanligtvis kommer du se att huden får mer lyster efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 4 till 6 behandlingar (utförda med 3-6 veckor mellanrum). Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar. Behandlingsresultat beror även på din huds ålder och hudens skötsel efteråt. För bästa resultat rekommenderar vi att använda effektiva hudvårdspreparat, såsom vitamin A eller C, för att bygga upp och stärka huden (speciellt för tunna eller ömtåliga hudområden) Fortsätt gärna använda dessa efter behandlingen.

Hur får man bort rynkor överläppen?
Rynkor runt munnen, framförallt på överläppen dyker upp med åren. Dessa rynkor, även kallade rökrynkor eller pussrynkor går att behandla med fillers och botulinum toxin. När fukten och spänsten minskar i huden så uppträder ibland tvära linjer på överläppen som man upplever som ålderstecken. Cachad
Steg 3 – en sekundlång laserpuls som värmer upp huden till ca 42°C vilket stramar upp huden påtagligt. Hudytans temperatur kontrolleras noggrant under behandlingen som är snabb och smärtfri.Pris för övriga områden, t.ex. runt ögon och mun, enstaka ärr eller större områden såsom buk, rygg, överarmar, rumpa, ges i samband med konsultation. Lägsta pris för ett litet område är 3 000 kr.

En mycket effektiv laser behandlar rynkorna både inifrån munhålan och på själva området kring munnen. Laserns värmeenergi skapar en kollagenstimulering och inom loppet av en månad är huduppstramningen påtaglig. Då hudens olika bindvävslager förnyas, reduceras både nasolabialfårorna (rynkan från näsvinge till mungipa), vecket från mungipa till haka (de sk hamsterpåsarna) samt hudens porer.
Med hjälp av mycket små mängder Botox som injiceras i överläppen, kan rynkor kring munnen reduceras. Vissa kan uppleva ett obehag när Botoxen börjar verka då läppens rörlighet minskar. Man kommer inte att tala otydligt men för den som arbetar med sång, avråder vi behandlingen. Endast mycket små mängder injiceras, effekten varar därför endast ca 6 veckor, därefter bör behandlingen upprepas för bibehållas.Med åldrandet bli läpparna gradvis torrare och skrynkligare och förlorar sin volym. Genom läppförstoring kan man återskapa symmetri och vitalitet. Vi använde krosslänkade fillers som integreras lätt i vävnaden och ger ett naturligt resultat. Beroende på laser styrka, kan det behandlade området vara märkbart svullet och en rodnad kan sitta kvar i upp till en vecka. Vi behov kan behandlingen behöva upprepas. Nedan följer exempel på hur du kan behandla de vanligaste problemen. Baserat på vår kliniska erfarenhet ger vi dig information om de mest framgångsrika åtgärderna.

Vad är mest effektivt mot rynkor?
Retinol även kallad ”the gold standard” inom hudvård är den mest omtalade, beprövade och bevisat effektiva ingrediensen mot rynkor, pigmentering, fina linjer och acne. Produkter med retinol sätter fart på cellförnyelsen, boostar kollagenproduktionen, minskar rynkor och gör huden tjockare och ger mer spänst.
För “sura mungipor” kan botox också vara ett utmärkt alternativ. Muskulaturen som drar mungiporna nedåt försvagas vilket resulterar i en gladare mun. Effekten varar ca 3-4 månader. Vid en laserpeeling används en stark energimängd som både ger en fräsch hudyta men också en effektiv kollagenstimulering. Resultatet blir en stramare och fastare hud och rynkor och linjer reduceras. Rynkorna kring munnen behandlas framgångsrikt med filler. Resultatet syns omedelbart och varar mellan 4 -12 månader beroende på val av fillers och individuella faktorer. Om mungiporna börjar peka nedåt kan man också med hjälp av filler skapa en ”gladare mun”. De så kallade “hamsterpåsarna” som lägger sig som två veck kring munnen, kan också reduceras med fillerbehandling.Det du vill förändra eller justera kan många gånger ha flera lösningar. Ofta krävs olika typer av behandlingar för att uppnå ett fullgott resultat. Behandlingen kan ge en direkt synbar effekt. Men ibland krävs tålamod eftersom resultatet inte kommer omedelbart. Därför lägger vi gärna upp en individuell behandlingsplan för både lång och kort sikt.Såväl ärftliga faktorer som livsstil spelar in när vi åldras. Sol, rökning eller andra ohälsosamma aktiviteter kan accelerera processen. För en del kommer de första tecken på åldrande tidigt, för andra sent. Det finns därför ingen generell regel för när det är lämpligt att justera det man inte trivs med.När huden förlorar sin spänst och elasticitet vid området kring munnen, är det vanligt att rynkor kring munnen uppstår. En minskad kollagenstimulering i huden förändrar också läpparnas form som då förlorar både volym och vitalitet och mungiporna börjar luta ned.

Låt huden vara och bär inget smink 24 timmar efter behandlingen då huden blir mer mottaglig för infektioner pga nålsticken. Ingen träning, alkohol eller flygresor för än 72 timmar efter behandlingen. Undvik att sola på det behandlade området i ca 14 dagar och/eller använd högt solskydd. Meddela din behandlare om att du fått fillersbehandling om du till exempel ska genomgå någon annan typ av behandling i ansiktet veckorna efter din behandling. Vänta med tandläkarebesök 14 dagar.
Botox är ett välbeprövat och godkänt läkemedel som använts i många år. Behandlingen utförs av medicinskt kunniga behandlare på säkra väldefinierade zoner under kliniska former. Vi använder oss av Vistabel som produceras av Allergan och Azzalure från Galderma. Båda dessa fabrikat har mycket forskning bakom sig och är väl beprövade.Det varierar beroende på ditt utgångsläge och dina önskemål, du får rekommendationer specifikt för dig vid din konsultation. Generellt kan man säga att det vanliga för läppförstoring ligger vid 1 ml och för kinder ca 2 ml.

En behandling som med mikrokanalteknik effektivt slussar ner produkter i huden med hjälp av 20 st hårstråtunna nålar. Bevisad förmåga att leverera önskad mängd produkt på ett kontant djup, smärtfritt över hela ansiktet, halsen och/eller dekolletage.

Vi börjar med en personlig hudanalys för att anpassa behandlingen efter din hudtyp och dina behov. Din hud rengörs och förbereds, kemiska peelingen appliceras och tvättas av efter några minuter. Antioxidant appliceras och sedan en antiinflammatorisk lugnande mask. Du får personlig produktrekommendation.
Olika fillers har olika behandlingsområden och syften. Sammansättningen varierar och en viss filler kan ge volym och en annan verka återfuktande och utslätande av rynkor och veck.Du kan återgå till dina vanliga sysslor efter behandlingen och det går bra att köra bil. Du ska undvika att massera eller trycka på området efter behandlingen då det kan göra att botox sprider sig till närliggande muskler som då påverkas under en tid framöver. Kraftig träning, värme som tex direkt solljus, varmdusch eller bada jacuzzi samt flygning ska undvikas första dygnet.

Gravida eller ammande kan inte behandlas eller om du är allergisk mot någon av beståndsdelarna av fillers (lidokain till exempel). Du som är under 18 år.
Vi använder oss av kemisk peeling från SkinCeuticals som är framtagna för att bibehålla och återställa hudens hälsa. Dessa exfolierande produkter hjälper det yttersta hudlagret att byggas upp på nytt och ny frisk hud uppenbarar sig. Vi har kemiska peeling i flera olika varianter på sammansättningar och koncentrationer beroende på vilka hudtillstånd man vill behandla.Till skillnad från mikroneedling/Dermapen levererar Glowtox Gold behandling produkter direkt ner i huden med hjälp av mikrokanaler. Mikroneedling punkterar huden med dess nålar har inga kanaler. Glowtox Gold tar alltså traditionell mikroneedlingbehandling till en ny nivå och behandlar vanliga tillstånd som torrhet, fina linjer och rynkor.Direkt efter behandlingen syns det ingenting, vissa kan uppleva en viss rodnad. Efter en vecka börjar man se resultat och det tar oftast upp till 2 veckor innan man fått full effekt. Den varar då ungefär 4 månader.Vi använder oss av mycket små fina nålar och våra fillers innehåller bedövningsmedel för att minimera smärta. Vill du även ha bedövningssalva på behandlingsområdet så kommer du ca 20 min innan din bokade tid. Generellt är det ingen eller ett litet obehag som känns vid behandlingen men det är såklart individuellt. Det går bra att vid läppförstoring få total bedövning (tandläkarbedövning) om så önskas. Man kan göra en liten påfyllning/touch-up två veckor efter behandlingen. Därefter fyller man vanligtvis på efter några månader beroende på vilken typ av fillers man använt och vilket område som behandlats. Allt ifrån 3-18 månader för att bibehålla ett långvarigt resultat. Vissa kan uppleva en liten rodnad och ömhet på injektionsställena eller något litet blåmärke. Huvudvärk 1-2 dagar efter behandlingen kan uppstå men går ofta över snabbt. I sällsynta fall kan andra ofarliga biverkningar uppstå så som tyngdkänsla över pannan och ögon uppstå. Dessa avtar efter en kort tid.

Fillers består av hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen. En tredjedel bryts ned och ersätts varje dag och mängden hyaluronsyra minskar kraftigt med åldern vilket gör att vi upplever att huden förlorar elasticitet, volym och spänst.
Gravida och ammande behandlas inte. Patienter under 18 år behandlas ej. Personer med vissa muskelsjukdomar som ALS, Myastena Gravis och liknade sjukdomar kan inte heller behandlas eller om du har någon känd allergi mot Botox eller något av beståndsämnena i Botox.Ja, de märken som vi använder oss av går bra att blanda. Har du någon annan filler i området som ska behandlas rekommenderar vi att du avvaktar minst 6 mån innan vi behandlar dig, ibland avråder vi helt från behandling. Fråga din behandlare om individuell rekommendation.En kemisk peeling är en syrabehandling som avlägsnar torra döda hudceller på hudytan och stimulerar cellförnyelsen. Behandlingen förbättrar synligt hudton, fina linjer, rynkor och fotoskador.Botulinumtoxin är ett protein som tillfälligt blockerar nervimpulser till musklerna som injiceras. Själva sammandragningen av muskeln minskar, vilket leder till att huden blir slätare och mjukare i området. Resten av ansiktsmusklerna fungerar fortfarande som vanligt vilket gör att du behåller mimik.

När ska man inte göra fillers?
Vem kan inte få fillers? Gravida eller ammande kan inte behandlas eller om du är allergisk mot någon av beståndsdelarna av fillers (lidokain till exempel). Du som är under 18 år.
Vanligste behandlingarna med Botox är övre delen av ansiktet, rynkor och veck i pannan, argrynkor, kråksparkar och även ögonbrynslyft som ger en öppnare blick. Man kan också behandla käkmuskeln vid tandpressning/huvudvärk. Besvärande svettningar i armhålor kan man bli av med med hjälp av Botox och även vissa rynkor och linjer på halsen. Små injektioner läggs i säkra väldefinierade zoner med en tunn fin nål som minimerar obehag. Det känns ungefär som ett myggbett, ingen bedövning behövs. Du kan återgå till dina vanliga sysslor direkt efter ditt besök hos oss. Din hud analyseras och ett serum väljs ut efter dina behov. Serum, hyaluronsyra (Skinbooster filler), Botox och NaCl blandas ihop i behållaren. Din hud rengörs och förbereds för att på bästa sätt kunna absorbera produkterna. Behandlingen utförs och efter behandlingen får du en skön antiinflammatorisk mask på huden.Man kan bli lite rodnad i huden efter behandlingen. Samma dag ska man undvika att sminka sig och låta huden vila. Dagarna efter behandlingen kan man fjälla/tappa döda hudceller i olika grad. Applicera rekommenderade produkter hemma för bäst resultat. Undvik direkt solljus under din kurbehandling och veckorna efter behandling, var noga med solskydd.

Det är väldigt individuellt och beror på en rad faktorer som t.ex på ämnesomsättning, vilket område som behandlats, vilket typ av fillers som använts etc. Generellt så varar effekten i kindbenen längre än i läpparna. Det beror på flera olika faktorer som typ av filler, ämnesomsättning, behandlingsområde mm. Allt mellan 6 mån – 1,5 år.

Medicinsk behandling av käkmuskeln gör att spänningar i muskeln minskar och besvär kopplade till tandpressning som värk och huvudvärk upphör eller minskar. Ansiktet smalnar ofta av i käkmuskelområdet då muskelns storlek minskar, ger ett mer v-format utseende. Du kan fortfarande tugga som vanligt.
En Glowtox Goldbehandling skapar små osynlilga hål i huden och slussar ner Botox, hyaluronsyra (Skinbooster filler), vitaminer och andra ingredienser i huden på ett djup där de är mest effektiva och kan ge en långvarig effekt. Huden absorberar tillväxtfaktorerna och svarar genom att förnya hudceller.Behandling med Botox kan verka förebyggande då den påbörjas tidigt innan rynkor blivit statiska. Botox stannar även av eller skjuter fram uppkomsten av rynkor med sin muskelavslappnande effekt.

Undvik blodförtunnande medel för att minska risken för blåmärken. Undvik smärtstillande mediciner som Ipren (Ibuprofen), Voltaren (Diklofenak) och Naproxen en vecka innan behandling. Undvik Omega 3 två veckor och alkohol minst fem dagar innan ditt besök. Tar du blodförtunnande mediciner så som Waran, Trombyl eller Elequis så kontakta kliniken innan du bokar din behandling samt kontakta din läkare för eventuell nedtrappning av dessa mediciner innan behandling.Du som har en ojämn hudton, solskador, underliggande orenheter, acne eller du som känner dig grå och glåmig. Du som önskar en mjuk fin hud med en strålande lyster och en jämnare hudton.

Vi använder oss av fillers med högsta kvalitet. Det ligger även mycket studier och forskning bakom varje produkt från världsledande Juvéderm och Restylane. Läs mer om varje specifik filler hos Juvéderm och Restylane.Undvik att peta på eller sminka ansiktet samma dag. På kvällen kan du rengöra ansiktet som vanligt och applicera mjukgörande produkter. Undvik andra liknande behandlingar i ca 2 veckor.

Emma S. har flera bra och lättanvända produkter med retinol, allt från serum och creme till olja. I nya Retinol Facial Oil finns Retinoate som både är skonsam och effektiv. Den innehåller också Ceramider och Squalan som gör oljan behaglig, återfuktande och mjukgörande. I Ageless Serum hittar du Retinyl palmitate, den mildaste av alla retinoider. Med Retinyl palmitate tar det lite längre tid att se effekt då den tar fler steg på sig att omvandlas. Det gör den toppen för dig som är nybörjare på retinol.
Det börjar vanligen med lite torra linjer kring ögonen men med tiden blir rynkorna djupare och fler på oss alla. Man får rynkor i pannan, runt munnen och även huden på halsen blir skrynkligare. Medan vissa är okej med att rynkor uppstår, önskar andra att behålla en jämn och slät hy så länge som möjligt. Härligt då att det finns flera sätt att fixa det på.

Retinol kallas ”the gold standard” inom hudvård. Det är den mest beprövade och bevisat effektiva ingrediensen mot fina linjer, rynkor, pigmenteringar och även acne. Det finns flera varianter, både de som är receptbelagda och de som finns i hudvård. Det som alla produkter med retinol har gemensamt är att de:Skillnaden är främst hur snabbt de jobbar, hur effektiv produkten är. Men också hur mycket de irriterar din hy. Alla olika varianter av retinol i hudvårdsprodukter måste omvandlas till retinsyra i huden. Detta sker i olika många steg. Med det receptbelagda isotretinoin går det snabbt och huden reagerar ofta kraftfullt medan flera steg till retinsyra ger en mildare produkt.

Vissa rynkor är så kallade mimiska rynkor och de uppstår för att du använder musklerna i ansiktet, t ex argrynkan mellan brynen. Andra kommer av mycket solande, livsstil och ålder. Ju äldre vi blir desto långsammare förnyas cellerna, elasticiteten försämras och huden tunnas ut. Det finns inte lika mycket som plumpar upp underifrån och håller huden slät. Åldern går det inte att göra något åt och mimiska rynkor är svåra att påverka från utsidan. Det finns emellertid mycket du kan göra för att få allt från rynkor i pannan till linjer under ögonen att bli mindre.
Huvudvärk, migrän och förvärrad migrän, muskelsvaghet i ansiktet, hängande ögonlock, hudutslag, klåda, smärta i nacken, muskelsmärta, muskelkramp, muskelstelhet, muskelspändhet, muskelsvaghet, smärta vid injektionsstället.

Hur blir man av med rynkor utan ingrepp?
8 bästa tips om hur du kan förhindra rynkorAnvänd en bra hudvårdsrutin. det är viktigt att du använder en kräm mot rynkor som fungerar! … Drick vatten! … Sömn. … Rök inte! … Solskydd. … Din kost. … Undvik grov tvål. … Ansiktsövningar.
nässelutslag, svullnad inklusive svullnad i ansikte eller hals, väsande andning, svimningskänsla och andningssvårigheter (kan vara symtom på allvarlig allergisk reaktion).

Den rekommenderade dosen är 100 enheter Botox som 0,5 ml (5 enheter) injektioner på 20 olika ställen i detrusorn, med undvikande av trigonum och blåsans botten.
Initialt rekommenderas 1,25–2,5 enheter injicerat i mediala och laterala orbikularis okuli i det övre ögonlocket och i laterala orbikularis okuli i det nedre ögonlocket.

Vid ihållande muskelkramper i fotleden och foten hos barn två år eller äldre, märks förbättringen vanligen inom de första 2 veckorna efter injektionen.
Säkerhet och effekt för Botox vid indikationer utöver de som finns beskrivna i avsnitt 4.1 i produktresumén i för den pediatriska populationen har inte fastställts. Inga dosrekommendationer kan göras för andra indikationer än fokal spasticitet hos pediatriska patienter i samband med cerebral pares. Den data som för närvarande finns tillgänglig per indikation beskrivs i produktresumén avsnitt 4.2, 4.4, 4.8 och 5.1 enligt tabellen nedan.Botox kan orsaka yrsel, dåsighet, trötthet eller synstörningar. Om du upplever någon av dessa effekter ska du inte köra bil eller använda några maskiner. Om du är osäker, fråga din läkare om råd.

Varje förpackning innehåller 1, 2, 3 eller 6 injektionsflaskor. Dessutom kan 50 och 100 Allergan-enheter botulinumtoxin typ A finnas tillgängliga i förpackningar med 10 injektionsflaskor.

Similar Posts