|

Saffran Och Vitlök Meny

Runt om och i Sunne finns flera pizzerior att välja bland om du är sugen på pizza till lunch. Berga pizzeria i Västra Ämtervik och Pizzeria Lysvik finner du på respektive ort. I Sunne finns City Restaurang och pizzeria, Kvarngatans pizzeria, Sunne pizzeria och Vedugnspizzeria finns på Restaurang Tigris som också serverar grekiska grillrätter.Vid Stamfrändemonumentet, det som rests för att hedra de som utvandrade och de som invandrat, finns en lunchrestaurang. Här ligger också Sunne Golfklubb. Det finns gott om parkeringsplatser så tillgängligheten är bra. I restaurangen serveras buffé och det finns alltid en kött och en fisk samt vegetariskt alternativ. Salladsbuffén är välfylld. I matsalen ser du golfspelare som slår ut bollen mot Fryken och in mot green. Mätta magar är glada magar. Oavsett om du tillbringar hela dagar i Sunne eller om du passerar förbi så kanske det behövs mer energi och det skulle passa med en lunch? Här vill vi ge dig några tips på matställen för lunch. Tänk dig att sitta på en uteservering och se ut över Fryken en härlig sommardag. Frykens vatten skvalpar in mot stranden och bryggan. Faktiskt är det så att även om du sitter inne i Frykens Pärlas restaurang så upplever du Frykens vatten väldigt nära. Här serveras en meny som heter Fuzzy. En meny med de godaste hamburgarna, fiskrätter och pizza. Är du sugen på något sött så bjuder Fuzzy menyn även på desserter.I Bibliotekshuset, mitt i centrala Sunne, ligger restaurangen Saffran och Vitlök. Här kan du både äta lunch och fika. Saffran och vitlök har öppet måndag-lördag och lunchen serveras 11-15. Under sommaren finns det uteservering på det lilla torget eller innergården kan vi kalla det. På menyn står alltid ett vegetariskt alternativ och alltid kött eller fisk. Saffran och vitlök har också catering. Om du ska fira något där hemma och ha en liten fest kan du få maten levererad. Färdiga bufféförslag med namn som Saffrans klassiker med dubbelmarinerad fläskfilé & potatisgratäng, Saffrans Vegetariska eller Saffrans Närproducerade är några förslag.7 dagar i veckan, det vill säga dagligen, så serveras lunch mellan kl 12-14 på Selma Spa. Ta dig uppför den rundade trappen till restaurang Smak på andra våningen. Med en makalös utsikt ut mot Fryken kan du inta dagens lunch. Du behöver inte vara boende gäst på hotellet utan kan komma hit bara för att äta lunch. Kött, fågel och fisk och vegetariska alternativ plus välsmakande grönsaker och sallader är vad som bjuds här. Av svenska och lokala råvaror skapas rätter med traditionella svenska smaker men också med smaker och influenser från andra spännande kök.På Norrgårdsgatan strax norr om Helmia och industriområdet öster om E45:an ligger en lunchrestaurang som serverar dagens rätt under vardagarna. På andra våningen ligger restaurangen. Här kan du välja på två olika rätter varje dag. Restaurangen är lättillgänglig för den som vill parkera alldeles intill.

I Sunne finns restauranger med asiatiska smaker såsom thai, kina och sushi. Du finner alla tre i centralt i Sunne. Thairestaurangen Ahn Thaifood ligger vid Teatertorget, granne med Teaterbiografen. Kinarestaurangen Eurasia ligger ner vid Mejeriängen. Till dig som hellre äter japansk mat, det vill säga sushi så ska du uppsöka Tod sushi på Storgatan 45. Asiatisk mat behöver inte ätas med pinnar, det funkar även med kniv och gaffel.
Diner 45 är en hamburgerrestaurang som ligger i Stöpafors norr om Sunne. Här serveras goda hemlagade hamburgare men det finns också annat på menyn. Vad sägs om Angus sirloin steak eller en chicken fajita eller för den som älskar grillat American BBQ Ribs.

Under sommaren erbjuder Mårbackas café lättare lunchmåltider. Flera av rätterna levereras av Kulinarika på Aplungen och är alltså lokalproducerade. Även cafét vid Rottneros Park erbjuder lättare luncher och smörgåsar för den som är mer sugen på mat än på fika när det är öppet under sommaren.

Restaurangen är inredd i 50-talsstil med amerikanska bilar och rock´n roll tema. Röda stolar och turkosa väggar, ett färgval som minner om en amerikansk restaurang på 1950-talet. Öppet torsdag- söndagar
Under sommaren öppnar besöksmål som Mårbacka och Rottneros. Sunne Sommarland är öppet och barn och vuxna behöver fylla på med energi. Därför kan det vara bra att veta var du kan köpa lunch under sommarmånaderna.

Lunch serveras måndag till fredag mellan 11.30-15. Rötterna är en mix mellan svensk- och amerikanskinspirerad mat. Salladsbuffé och måltidsdryck ingår i priset. Efteråt rundar du av med en kaffe och en liten kaka. Det går också att beställa från à la carte menyn under lunchen. Sommartid kan lunchen avnjutas ute på serveringen på innergården.
Saffran & Vitlök ligger mitt i Sunne centrum i det randiga bibliotekshuset. Här kan man äta lunch i den ljusa, fräscha restaurangen & ta en kaffe i salongen. Under sommaren finns en stor uteservering, på innergården, där man kan avnjuta sin mat, en italiensk glass frånMaten lagas från grunden och efter parets filosofi att aldrig servera något de inte själva skulle vilja äta. Produkterna som används är så närproducerade som möjligt med bland annat svensk kyckling, värmländsk färs & bröd från Norra Sanna bageri!

Roland kommer från Österrike och har arbetat sig runt i världen, bland annat inom Hilton koncernen. 1994 träffade Arvikatjejen Åsa på kryssningsfartyget Vistafjord, där de båda arbetade i köket. Åsa hade tidigare jobbat på Operakällaren i Stockholm men paret bestämde sig för Värmland och hamnade på Selma Spa+ i Sunne. Där blev Roland köksmästare och Åsa arbetade i kallskänken och bageriet. När erbjudandet kom, att ta över Saffran & Vitlök, kunde de inte motstå frestelsen!Maten lagas från grunden och efter parets filosofi att aldrig servera något de inte själva skulle vilja äta. Produkterna som används är så närproducerade som möjligt med bland annat bröd från Höje Vedugnsbageri, ost från Lillängens gårdsmejeri och varmrökt lax från Gustavalax. Spansk matlagning är till stor del regional och bygger på produkter som hämtas från den närmaste trakten, men gemensamt för hela Spanien är en färgglädje i matlagningen och en förmåga att förvandla råvaror till verklig kokkonst. Den meny vi valt är baserad på riktigt genuin mat; mat från de spanska byarna – rättfram, enkel och smakrik. Maten var bra och smakrik Servicen när jag kom var inget att klaga på När den andra servitören kom med betalningsapparaten, ljudligt tuggandes på ett tuggummi med öppen min Lämnar apparaten för betalning och går sin väg för att pyssla med ngt annat Det var i princip inga andra kunder och han bara orkade inte ge det lilla extra.. Sen när jag påpekade att rabatten inte var inlagd blev han om möjligt ännu mindre serviceminded.. Lätt sur och trött på sitt jobb kändes det som Oengagerad Tur att maten var ok!

Super god mat och trevlig personal. Hela familjen var glada och nöjda. Önskade bara att inredningen i restaurangen var lite mer modernare och fräschare då skulle det vara 10 av 10.
FIN INDIER – På Saffran så hittar du trevliga indiska rätter. Här serveras allt det indiska som du gillar, till exempel tandoorikyckling och chicken tikka masala, det finns här någonting för alla!Mindre mat än vad jag förväntade mig, beställde en Mix Tikka Sizlar och fick typ 2 kyckling, 1 Scampi samt 1 lamm (ord. pris 255kr). Prisvärd med 50% rabatt, annars lite för dyr för vad man fick.

BRA LÄGE – Du hittar denna restaurang på Kungsholmsgatan i Stockholm. Detta är ett extra bra läge, från vilket du enkelt hittar till andra trevliga ställen i Sveriges vackra huvudstad.

Älskar denna indier! Här kan man få en paneer sizlar som är underbar! Trevligt att de har veckans öl eller bubbel. Kommer självklart att komma tillbaka.

Smakrik, vällagad mat till mycket bra pris, jag bokade bord via appen ”The Fork” och erhöll ett erbjudande om 50 procent rabatt på huvudrätterna. Fin service, lugn miljö. Vi var mycket nöjda med besöket.
Sonen som är vegan konstaterar att det är det godaste han ätit ( han är ganska kräsen) jag var också nöjd. Vi bestämde oss för att gå dit även dagen efter och blev om möjligt ännu mer nöjda!! Vi har hittat en favorit och med The Fork så är det riktigt prisvärt !BRA ATMOSFÄR – På Saffran så hittar du en väldigt trevlig och autentisk indisk atmosfär. Personalen ser verkligen till att alla är bekväma, och du kommer må bra här från början till slutet av ditt besök.Jag har alltid lämnat restaurangen med ett behov av att gå på toan vilket jag inte tycker är ett särskilt bra betyg. Men det jag framförallt var besviken på är den mjäkiga såsen man får till maten, den är verkligen supertrist och tillför inte rätten ett dugg. Jag önskar att de kunde ha piffat upp den med lite kryddor.

Ny personal som knappt kunde engelska och hade ett uttal som man knappt fattade, lite jobbigt, Annars rekommenderar jag sizlar-rätterna, väldigt gott :)Jag kände mig verkligen lurad då jag trodde det var 50% på notan, men…det visade sig endast vara 50% endast på varmrätterna. Dryck och alkohol är givetvis inte 50% på , men har aldrig varit med om att det inte gäller förrätter, bröd eller tillbehör. Vi har varit många gånger på the fork festival 50% och inte varit med om det tidigare. För att vara ärlig så tyckte jag att det var riktigt dåligt , men det betyder bara att vi inte går tillbaka till restaurangen igen.

För kampanjerbjudanden gäller villkor som visas på restaurangens sida. Erbjudanden på alkoholhaltig dryck gäller enbart för vuxna. Alkoholmissbruk är farligt för din hälsa. Drick med måtta.
Saffran är absolut en av dom bästa Indiska restauranger i stan – I’ll be back……????????????????????????????????????????????????????????????❤????????God mat men en besvikelse att man får inte 50% på Nanbröd på notan. Vi får alltid 50% på Nanbröd. Personalen kunde inte prata svenska och ganska otrevlig. Vi kan acceptera att dricka ska man inte får rabatt men Nanbröd borde man får rabatt på notan.

Similar Posts