Sandaler För Breda Fötter

SSKbutiken har samlat ihop sandaler till dig med breda fötter i denna kategori. Det har vi gjort för att det ska bli lättare för dig att välja den rätta sandalen. Vi har också gjort en storleksguide till alla våra skor så att du undgår felköp.Vi hos SSKbutiken vill gärna att du hittar bra arbetsskor, och därför vägleder vi dig hela vägen. Vi har storleksguider till alla våra skor och sandaler. Dessutom har vi en video som förklarar hur du ska mäta dina breda fötter. SSKbutiken är specialister i att hitta de rätta arbetsskorna till dig med breda fötter. Sandaler till dig med breda fötter har vi riktigt många av. Hitta den modell som passar just dig. Vi har sandaler i många färger och varianter som passar dig med breda fötter. Utöver sandaler har vi ett brett urval av sneakers, träskor och skor. Fotbesvär som svullna fötter eller hallux valgus kan göra det svårare att hitta fotriktiga och bekväma skor. Våra sandaler med bredare läst är specifikt framtagna för dig som behöver extra mycket utrymme och som vill säkerställa en högre komfort i vardagen.

Om du bara behöver extra utrymme i framfoten, exempelvis om du har Hallux Valgus rekommenderar vi vår Relaxed Fit. Den här passformen ger mer utrymme vid tårna, både i höjd och bredd medan hälbredden är densamma som för Classic Fit-modellerna. Detta säkerställer att hälen håller sig på plats och inte glider.
Skechers erbjuder en rad olika modeller i alternativet Wide Fit för att säkerställa att personer med breda fötter kan hitta bekväma och snygga skor som uppfyller deras behov.Under GO WALK-skorna finns extra kuddar som ökar fjädringen och minskar stötar mot knä, höfter och rygg. Kuddarna är tillverkade av extra slitstarkt gummi som ger ett fast grepp under skon.Den breda passformen Wide Fit är perfekt för dig som har svårt att hitta skor som passar din fotbredd och storlek. Du kan få den breda formen med Arch Fit-innersulan som är utformad med fokus på stöd för hålfoten, så att du får exakt den komfort och det stöd du förtjänar. Innersulan i Arch Fit-skon ger stabilitet och stötdämpning samtidigt som den formar sig efter ditt fotvalv.Vi har tre olika passformer hos Skechers: Classic Fit, Relaxed Fit och Wide Fit. Vår Classic Fit är vår klassiska passform och för dig med normalt breda fötter.Vi har många olika färger och mönster i både Classic Fit, Relaxed Fit och Wide Fit så oavsett storlek och passform hittar du säkert något som passar dig.På Skechers vet vi att fötter är olika. Det är därför vi har olika passformer på våra skor. Vi kallar våra breda skor för Wide Fit och dessa är till för dig som letar efter en bekväm sko för breda fötter.

Wide Fit garanterar mer utrymme vid både tå och häl, vilket kan bidra till att lindra obehag och ge en bättre passform för dig som har bredare fötter eller som bara helt enkelt vill ha mycket utrymme för fötterna.
När du har breda fötter kan det vara en utmaning att hitta lämpliga och bekväma skor. Skechers inser att fötter kan variera i storlek och form så vi har utvecklat Relaxed Fit och Wide Fit för att ge dig extra utrymme för dina fötter. Den fantastiska Wide Fit har extra utrymme för både tå och häl.HOKA ONE ONE CLIFTON 9 kapslar elegant in allt som är HOKA. HOKA ONE ONE CLIFTON 9 är utrustad med mjuk och bekväm stötdämpning, en smooth stegavveckling och är dessutom överraskande lätt. Med HOKA ONE ONE CLIFTON 9 träffar HOKA på många sätt den perfekta kombination av ”lätt” och ”mjuk”. HOKA ONE ONE CLIFTON 9 är traditionellt den mest sålda löparskon från HOKA, vilket förmodligen beror på dess enorma mångsidighet samt att den fungerar utmärkt oavsett om du springer långt, kort, snabbt eller långsamt!

Alla HOKA ONE ONE-löparskor kännetecknas av maximal stötdämpning, minimal vikt och ett lågt häldrop på 4 eller 5 mm. Alla skorna har en lätt böjd sulkonstruktion, en så kallad Meta-Rocker design, som ger ett väldigt ”smooth” och effektivt rull från landning till frånskjut, vilket stödjer löparens naturliga stegavveckling.HOKA ONE ONE BONDI 8 är den sko som har den absolut bästa komforten! HOKA ONE ONE BONDI 8 är uppdaterad och har nu blivit lättare och mjukare än tidigare utgåvor. Dessutom har hälen förlängts vilket ger skon mer stabilitet. Den är fortfarande otroligt stötdämpande och väldigt skonsam för kroppen. Med HOKA ONE ONE BONDI 8 på fötterna känns det nästan som om du springer på kuddar. Sulan ser väldigt tjock och våldsam ut, men HOKA ONE ONE BONDI 8 är faktiskt lättare än t.ex. ADIDAS ULTRABOOST. HOKA ONE ONE BONDI 8 är gjord för mängdträning och för att ge optimal komfort på alla dina löpturer.Till salu Dam Hoka Bondi 8 Wide 1842,00kr 2000,00kr Dam Hoka Bondi 8 2000,00kr Till salu Dam Hoka Bondi 8 1773,00kr 2000,00kr Till salu Dam Hoka Bondi 8 1889,00kr 2000,00kr Till salu Dam Hoka Bondi 8 1770,00kr 2000,00krJag kan dessutom garantera dig att skorna är BETYDLIGT lättare än de ser ut! När du fått ner foten i dem vill du inte ta dem av igen. De är extremt bekväma och HOKA ONE ONE är förmodligen det märke på marknaden som ger det bästa ”komfort-mot-vikt”-förhållandet.

Till salu Herr Hoka Clifton Edge 1516,50kr 1899,00kr Till salu Herr Hoka Clifton Edge 1516,50kr 1899,00kr Till salu Dam Hoka Clifton Edge 1316,50kr 1899,00kr Till salu Dam Hoka Clifton Edge 1480,50kr 1899,00kr
Till salu Dam Hoka Speedgoat 5 1772,50kr 2000,00kr Till salu Herr Hoka Speedgoat 5 GTX 1902,00kr 2300,00kr Herr Hoka Speedgoat 5 GTX 2300,00kr Till salu Dam Hoka Speedgoat 5 GTX 1902,00kr 2300,00kr Till salu Dam Hoka Speedgoat 5 GTX 1902,00kr 2300,00krHOKA ONE ONE (uttalas: hoka oh-nay oh-nay) grundades 2009 av två franska traillöpare som ville skapa den ultimata löpupplevelsen och det har de haft stora framgångar med. HOKA har på rekordtid blivit ett etablerat och erkänt märke som älskas av löpare över hela världen.

Är rieker breda?
Rieker erbjuder ett brett utbud av skoalternativ för både damer och herrar. Snygga, trendiga och extremt bekväma, Rieker skor: stövletter, kängor, stövlar, promenadskor, sandaler, slip-ins, boots, chelsea boots, pumps, sneakers. Damstövlar finns med breda och smala läst, stretch skaft, XS- och XL -skaft.
HOKA ONE ONE RINCON 3 är en av de lättaste och snabbaste skorna i HOKAs sortiment. Tack vare EVA-mellansulan ger HOKA ONE ONE RINCON 3 dig en fantastiskt mjuk och bekväm komfort kilometer efter kilometer, utan att kompromissa med snabbheten. Den har kallats en lättare version av den populära HOKA ONE ONE CLIFTON, men med sin lätta vikt känns HOKA ONE ONE RINCON 3 betydligt snabbare och mer responsiv. Därför är den det givna valet för de snabbare träningspassen och för tävlingar. Den kombinerar på bästa sätt en mjuk stötdämpning vid landningen med ett responsivt frånskjut – vilket garanterar dig en snabb acceleration. HOKA ONE ONE CARBON X 3 är en high-performance löparsko för tävlingar. Med en kolfiberplatta, ProFlyX-skum och en metarocker som skjuter dig framåt är det inte svårt att övertalas till ett tempopass, för det är nämligen här skon är som starkast; på de långa intervallerna, tempopassen, fartleken eller tävlingar på mellan 5 km och upp till halvmarathon. Överdelen har fått en uppdatering; En stickad överdel som optimerar skons passform, vilket ger HOKA ONE ONE CARBON X 3 en supercool look och en bra känsla. Jämfört med andra tävlingsskor är HOKA ONE ONE CARBON X 3 byggd på en relativt bred bas, vilket gör skon rymligare och stabilare än de allra flesta tävlingsskorna på marknaden. Därmed vänder sig skon till en bredare skara av löpare. Det är gratis och oförpliktande att vara anmäld till Loparshop.se:s nyhetsmail. Du kommer att få e-mails som innehåller marknadsföring av våra produkter och ämnen som är relaterade till Loparshop.se:s produktsortiment. Dessutom kan andra sälj- eller servicerelaterede e-mails skickas ut. Du kan när som helst avsluta din prenumeration via länken längst ner i nyhetsmailet.

Dam Hoka Arahi 6 1894,50kr Till salu Herr Hoka Arahi 6 Wide 1711,50kr 1900,00kr Till salu Herr Hoka Arahi 6 1290,50kr 1900,00kr Till salu Dam Hoka Arahi 6 Wide 1543,00kr 1799,00kr Till salu Dam Hoka Arahi 6 1355,50kr 1799,00kr
CLIFTON EDGE är en lättare och snabbare version av den populära Clifton 7. HOKA ONE ONE CLIFTON EDGE är designad med ett nytt skum som är 15% lättare än det som användes i CLIFTON 7. Det gör CLIFTON EDGE perfekt för löpturer där du vill kunna springa snabbare utan att kompromissa med komforten. Du kan definitivt även använda skon på de lugna passen – den ovanliga hälen dämpar stöten i landningsfasen, så du får en mer smooth och skonsam stegavveckling. HOKA ONE ONE CLIFTON EDGE har en bredare sula som bidrar till stabilitet.Till salu Herr Hoka Clifton 9 Wide 1626,00kr 1900,00kr Till salu Herr Hoka Clifton 9 Wide 1616,00kr 1900,00kr Herr Hoka Clifton 9 1900,00kr Herr Hoka Clifton 9 1900,00kr Herr Hoka Clifton 9 1900,00kr

Vid första anblick ser flera av skorna stora och klumpiga ut, men alla HOKAs löparskor är designade med en Active Foot Frame, vilket innebär att foten står ”nere i mellansulan” istället för ”ovanpå mellansulan”. Sulan går alltså högre upp på utsidan av skon än där själva foten står inne i skon, därför ser sulan extra våldsam ut. Active Foot Frame-designen gör att du kliver ner i en slags ”skål” som omfamnar och stöttar foten från alla håll.Herr Hoka Carbon X 3 2500,00kr Till salu Dam Hoka Carbon X 3 1927,00kr 2500,00kr Till salu Dam Hoka Carbon X 3 1946,00kr 2399,00krSkons bredd kan utläsas med hjälp av lästen. Vilken läst skon har står inte alltid på alla skor men vi skriver som regel ut det i produktnamnet för att du som kund lättare ska kunna hitta rätt bland alla modeller. Spana efter Wide, D eller 2E i produktnamnet så är du på rätt spår. Låt oss ta ett exempel: Hoka One One Clifton 8 Wide Dam. Hoka One One = Märket. Clifton 8 = Modellnamnet. Wide = Bred läst av den modellen. Dam = damstorlekar.En av de produkter som efterfrågas mest av våra kunder är breda skor. Just därför har vi ett stort sortiment av just skor med bredare läst, perfekt anpassade för dig med bredare fötter. Gör som våra kunder, köp rätt form på skon. Satsa inte på en längre modell för att du ska få plats i den, det finns skor i din längd som ger tillräckligt med plats. Satsa på en Wide modell, alltså en sko med 2E- eller D-läst.

Var köper man breda skor?
Extra breda skor Vi på Cinnamon möter ofta kunder med olika typer av problem eller behov, något som ofta förekommer är Hallux Valgus som innebär snedställd stortå. Extra breda skor är bra för personer som har just Hallux Valgus eller Hammartå (korslagda tår) för att man behöver extra utrymme.
Som nämnt så har vi flertalet märken där vi plockar in modeller med bredare läster. Vissa märken som tillverkar löparskor har också siktat in sig mer specifikt på kundgruppen med bredare fötter eller de som söker rymligare skor. Topo Athetic är ett av dessa märken, från dem har vi ett par modeller där skon redan i standardutförande har en bred och rymlig läst.

En läst är kort beskrivet formen som används för att tillverka en sko. En och samma sko kan komma i olika bredder, skon har alltså samma funktion och uppbyggnad men är formade efter olika läster. På damskor så går lästerna vanligtvis från 2A (smalast) till 2E (bredast). 2A – smal, B – standard, D – bred, 2E – extra bred. Handla dina skor här online eller ta hjälp av våra experter på klinikerna. Vi har lång erfarenhet av att hitta skor med bred läst till kunder som sökt med ljus och lykta efter en lämplig passform. Har du frågor eller funderingar om breda skor kan du ringa oss, maila på [email protected] eller titta förbi någon av våra kliniker. Vi hjälper dig mer än gärna till den perfekta passformen. Märk dock att långt ifrån alla skor görs i olika läster. Det är ett fåtal modeller som har fördelen att erbjuda det. Saucony, New Balance och Hoka One One är några av de märken som vi ofta har bredare skor av.Närmare tre fjärdedelar av befolkningen har någon gång drabbats av fotrelaterade besvär. Dessvärre är undermåliga modeskor ofta en bakomliggande orsak till problematiken. Att hitta ortopediska skor som både är snygga och funktionella kan dock vara ett gissel, men på Ortopedservice finner du ett bra urval av väldesignade fotriktiga skor fina modeller för både dam och herr.

Om du exempelvis lider av hallux valgus, hammartå, hallux rigidus, nedsjunket förfotsvalv, överpronation, hälsporre eller andra fotbesvär är det extra angeläget att välja fotriktiga skor med god passform. Här har vi samlat ett noga utvalt av ortopediska skor och sandaler som är speciellt anpassade för att lindra dessa typer av fotproblem.
Vare sig du söker ett par stötdämpande skor för bekväma långpromenader eller ett par fotriktiga inneskor att bära på jobbet kan vi alltid hjälpa dig att hitta en variant som passar just dina fötter och behov. Kontakta oss gärna om du är osäker, så hjälper vi dig att hitta rätt par!En normalt aktiv person vandrar cirka fyra varv runt jordklotet under en livstid. För att fötterna ska klara av påfrestningarna krävs ordentliga skor som ger bra avlastning, stöd och stabilitet.

På Ortopedservice har vi lång erfarenhet av att behandla belastningsskador i knän, rygg och fötter. Vi vet hur viktigt det är att bära stötdämpande skor om man går och står mycket på arbetet, men många kan ha nytta av fotriktiga inneskor även på hemmaplan.Kontakta oss på 0500-483000 eller e-butik@ortopedservice för enskild rådgivning och hjälp. Kontakta [email protected] för rådgivning och hjälp för företag.

Fötter kan vara breda på olika ställen. En del har både bred framfot och bred läst medan andra har bred läst men smal framfot. Oftast är tåboxen ganska väl tilltagen på löparskorna som marknadsförs vara för breda fötter.

Skomärkena har bredare skor än vad som är normalt för standardskor. Bredden vi menar om är då i form av bred läst, breddat för hela fotbladet men också löparskor med bred tåbox för framfoten.
Låt dina fötter få mer utrymme med breda löparskor som kan ha bredare läst men också bred tåbox där tårna kan spreta mer fritt i löpsteget. Jakten på bästa löparskon till just Dina fötter kan vara svår och krånglig. Det finns så många olika modeller och det är svårt att utifrån en bild se om skon har skön passform.Det är då egentligen inga större problem att springa med de skorna för den som har smal framfot men bred läst. Rymlig tåbox är positivt då det ger större frihet för tårna att spreta ut och jobba som om de var naturligt barfota.Efter några år av utveckling lanserades första produkten 2016 och enligt uppgifter har de scannat 7 500 000 fötter fram till november 2020. Scanningen sker på en slags golvplatta ute hos skobutiker och därefter görs en sökning i Volumentals databas för att hitta en skomodell som har optimal passform till kundens fötter. Detta används idag till allt från promenadskor och finskor till joggingskor och tävlingsskor.

Ett intressant företag från Sverige har tagit fram en 3d-scanner som läser av våra fötters form och storlek. Volumental grundades redan 2012 av Caroline Walerud tillsammans med tre doktorander inom maskininlärning.
Vi som har breda fötter tycker att många skor sitter för tajt och trycker i sidan. Ska du springa länge i såna skor blir det uttröttande och du kommer säkert att få ont av för smala skor. Extra breda löparskor tillverkas för att ge mer plats för breda fötter. Vi har plockat ut ett par exempel på skomärken som gör detta, t ex Hoka, Saucony, Joe Nimble och Salomon.

Om du behöver breda eller extra breda skor vet du förmodligen redan det. Det kan märkas genom att det är svårt att hitta skor som passar och framför allt genom att du upplever normala skor som smala.
2am Club etablerades 2017 som en av de första sneakers och streetwear butikerna i Sverige. Vi förser dig med de senaste produkterna. Självklart 100% autentiska.Människor har fötter som ser ut på olika sätt, och eftersom alla ska kunna hitta skor som passar just dem finns det vissa skor som är lite bredare än andra.

Vi erbjuder stötdämpande sandaler för herr och dam från flera erfarna tillverkare, som alltid har kvalitet, komfort och funktion i fokus. Detta innebär inte att vi har gjort avkall på stil och design i vårt breda utbud – här hittar du modeller i snygg design som låter dig sätta stil och färg på din outfit. Välj mellan bekväma arbetssandaler, fotriktiga och ergonomiska sandaler för dam och herr, moderna slip in sandaler, och antistatiska och ESD-godkända sandaler för tuffa vårdmiljöer. Hos oss på Vårdväskan kan alla hitta sina favoriter.
För vårdgivare som arbetar långa dagar uppe på fötter, ofta på hårda golv, är funktionella och sköna arbetsskor eller sandaler ett måste. Arbetssandalen är ett utmärkt val av arbetssko, då den har en uppbyggnad som erbjuder stöd och dämpning under många timmar av stående och gående. Hos oss hittar du funktionella arbetssandaler för dam och herr som ger behaglig stötdämpning och innehar flera praktiska funktioner. Är du ute efter en stilren, skön och fotriktig sandal som kan användas både på jobbet och på fritiden har du kommit rätt. Här finns snygga, sköna och stötdämpande sandaler och arbetssandaler från varumärken såsom Birkenstock, Scholl, och såklart vårt eget Beez.

I Vårdväskans stora utbud med skor finns även sköna och fotriktiga sandaler för både dam och herr, i flera olika modeller och färger. Här hittar du arbetssandaler för långa dagar inom vården, ortopediska sandaler för optimal komfort och avlastning, och stilrena slip in sandaler för både jobb och fritid.

Hur vet man om man har en bred fot?
Foten ”är över” kanten: Om din fot överlappar kanten av skon eller sandalen (att fötterna är utanför fotbädden) eller om skon känns trång runt tårna och balanserar på sidan av foten, kan det vara ett tecken på att du har breda fötter.
Se vårt stora utbud av extra breda sandaler för damer och herrar. Alla sandaler har en stötdämpande avtagbar innersula och de har många justeringsalternativ.

Med fotriktiga skor investerar du inte bara i dina fötter utan också i din hälsa, därför är det viktigt att man väljer skor som passar just sina fötter. Det finns många anledningar varför man är i behov av breda eller extra breda skor. Det kan handla om att man har bredare fötter, det kan också handla om att man har problem med sina fötter som ömhet eller svullnad eller så kan det vara så att man föredrar mer utrymma i skon. Vi på Cinnamon möter ofta kunder med olika typer av problem eller behov, något som ofta förekommer är Hallux Valgus som innebär snedställd stortå. Extra breda skor är bra för personer som har just Hallux Valgus eller Hammartå (korslagda tår) för att man behöver extra utrymme. För att möta alla dessa behov har vi på Cinnamon ett brett utbud av skor med bred och extra bred läst. Alla våra breda skor har också uttagbara innersulor som gör at dem kan anpassas bättre för just dina fötter.
Designen är svensk och skorna tillverkas av europeiska material i Spanien. Cinnamon betyder kanel på engelska och det tycker vi passar bra för det är naturligt, vackert och för tankarna till svenska traditioner som kanelbullar!

Även om du har smalare fötter kan du ha de våra breda och extra breda skor om du lägger i extra innersulor, som har flera fördelar som stötdämpning och isolering från kyla. Många med smalare fötter uppskattar mer utrymme i skorna och kan därför handla våra skor med bredare läster.

Vilka löparskor har bred läst?
Extra breda löparskor tillverkas för att ge mer plats för breda fötter. Vi har plockat ut ett par exempel på skomärken som gör detta, t ex Hoka, Saucony, Joe Nimble och Salomon. Skomärkena har bredare skor än vad som är normalt för standardskor.
Vi vill kombinera skor som är funktionella och bekväma och samtidigt snygga. Hos oss på Cinnamon vill vi skapa tidlösa skor som håller i flera säsonger och även trendigare skor för dem som föredrar det. Vi älskar också färg på våra skor, konjak, aubergine och röd färg är ofta återkommande färger i våra kollektioner. Vi vill inte att funktionellt ska förknippas med tråkigt utan vi vill att bekväma skor även är snygga, och det är något vi verkligen har! Kvalitet är också viktigt för oss då vi självklart vill att skorna ska hålla länge och leva upp till kraven, därför går alla våra skor igenom noggranna kontroller för att försäkra oss om detta.I sortimentet för extra breda skor finner du allt ifrån pumps, sandaler, kängor, snörskor till ballerinaskor. Våra extra breda skor är skapade på ett funktionellt sätt för att det ska bli så enkelt och skönt för kunden som möjligt. Många av våra breda skor har både snörning och dragkedja för extra bra passform och det blir samtidigt enklare att komma ur och i skon. Det finns också skor med rejälare sula som ger bra stötdämpning och grepp. Snörskor med en lägre snörning som gör att man kan öppna upp mer och enklare komma i och ur och även anpassa skon bättre till foten.

Till sommaren och eventuella solsemestrar är ett par damsandaler för breda fötter ett måste! Vi har tagit fram ett sortiment av stängda sandaler för dam med fokus på både design och komfort. Det betyder att du kan bära dem hela dagen och till vilken outfit som helst – oavsett om du gillar shorts och t-shirt eller en lätt sommarklänning. Våra extra breda sandaler för kvinnor är mångsidiga, lätta och bekväma – perfekta för alla sommardagar!Visste du att människor i samhällen där det är vanligare att gå barfota har friskare fötter än de som använder skor? Det finns till och med samhällen med ’oskodda’ (dvs. utan skor) urbefolkningar i Kenya och norra Mexiko som är kända för sin förmåga att springa barfota långa sträckor!

Visste du att när du går är tårna i kontakt med marken cirka 75% av tiden? När stortån kommer i kontakt med marken, signalerar den till kroppen att du är balanserad och när du lämnar marken hjälper stortån dig att lyfta från golvet. Stortån är främsta drivkraften för hela foten! Nervändarna i tårna hjälper dina fötter att hålla balansen och bära kroppens vikt när du går – utan tårna skulle hela mekanismen för fotrörelse falla sönder.
Visste du att dina fötter hela tiden ”pratar” med din hjärna? Det är sant! De är fyllda med cirka 200 000 nervändar per fot som är otroligt lyhörda och matar detaljerad information till din hjärna om allt från tryck till temperatur, som sedan översätts till skicklig rörelse, så att du kan fatta beslut och svara på yttre stimuli i farten. Foten är det viktigaste sensoriska organet i det proprioceptiva systemet.Vet du hur snabbt ett barns fot växer? Varje fot är naturligtvis annorlunda, men för de flesta oss, och under större delen av barndomen och tonåren, kommer dina fötter att växa stötigt och ryckigt. Under de första 15 månaderna av livet växer dina fötter otroligt snabbt – en halv storlek varannan månad! Vid ungefär 2 börjar saker och ting utjämnas, men inte så mycket, fötterna blir dubbelt så stora från födseln till 4 års ålder. Saker börjar bara sakta ner vid cirka 10. Visste du att tillväxten av unga fötter har lika mycket att göra med tryck som med ärftliga faktorer? Det är därför som det är bäst att dumpa skor och gå barfota (där det är säkert), särskilt när de är mycket unga. Och när du använder skor, se till att du har 1-1,5 cm utrymme fram (och 3-5 mm utrymme på sidorna) för att möjliggöra tillväxt och förlängning av valvet och utrymme för mellanfotsbenen. Detta gäller både barn och vuxna. Vi vet alltså hur viktiga tårna är för balansen – men vet du vilken roll hållningen på hela din fot spelar för att hålla dig stabil och upprätt? Din fotställning bestämmer helt enkelt hur effektivt din vikt fördelas, och om den saknas öppnar du dörren för alla slags problem med smärta och obehag senare – det är därför det är så viktigt att främja en god hållning! Visste du att skor ofta kan göra ont och missforma dina fötter istället för att hjälpa dem? Det är därför du älskar att ta av dig skorna! Om vi har tappat ur sikte hur en naturlig fot ser ut och känns, har det mycket att göra med hur vår relation med skor har utvecklats genom århundradena. Skor snedvrider hur du går, och faktiskt har hälsan hos våra fötter minskat stadigt sedan uppfinningen av skor!

Vilket märke har breda skor?
Saucony, New Balance och Hoka One One är några av de märken som vi ofta har bredare skor av.
Visste du att det är mycket tröttsammare att stå stilla än att gå? Detta beror på att du bara använder några muskler när du är stilla, medan promenader fördelar rörelsebördan över många fler muskler och ökar cirkulationen.Vad gör dina fötter exakt för dig? Det första du kanske inte vet är hur mycket som händer under huven. Dina fötter står för en fjärdedel av benen i hela kroppen! De dämpar ett slag och fungerar som våra naturliga stötdämpare. Hälsenan (baktill på foten, vid hälen) är den starkaste senan i hela kroppen. Fötterna måste kunna ta stryk, för ett genomsnittligt par fötter kommer att gå runt 17 000 mil eller 220.000.000 steg under en livstid!

Visste du att dina fötter får mer från marken när de saknar skor? Även om det bara är då och då, kan du genom att dumpa dina skor som snedvrider dina fötter och gå barfota hjälpa dig att återfå kontrollen över dina fötter genom att naturligt förbättra din balans och kroppsmedvetenhet – samt förbättra din allmänna hälsa genom att hjälpa till att bygga upp din benstyrka och använda muskler som du nästan aldrig har använt förut!
Visste du att klackarna verkligen kan skada dina fötter? De är ett bra exempel på hur skor har påverkat hälsan hos våra fötter. Bara en liten stund i högklackat kan orsaka problem som kan ta oproportionerligt mycket tid och ansträngning att återhämta sig från. De ökar kraftigt risken att vricka din fotled, kommer sannolikt att öka påverkan i underben och knän och till och med öka risken för att utveckla artrit.Visste du att dina fötter kan fortsätta växa? Även om dina fötter kommer att sluta växa i 20-årsåldern, kommer deras form och storlek att fortsätta att förändras under resten av ditt liv. Faktum är att när du har fyllt 40 växer dina fötter med så mycket som en halv skostorlek vart tionde år! Detta beror på att fötterna blir platta och förlängs med åldern. Konstigt nog kommer dina fötter också att växa något om du blir gravid, främst på grund av hormoner och den ökade vikten du kommer att bära runt!

Visste du att det inte finns något som heter en ”perfekt” fot? Vad vi tänker på som en ”bra” fot ses ofta mer av formen på skorna än av formen på våra fötter. Det finns dussintals vanliga fotformer, inklusive mycket olika tålängder och placeringar, oftast präglade av geografi och ärftlighet – även om det är oerhört sällsynt att stöta på fötter där alla tår är lika långa. Om det finns en perfekt fotform även om den är naturlig, stark och mobil, är den inte skoformad!
Visste du att din stortå är den viktigaste tån av alla? Om tårna är viktiga för att balansera tar din stortå (eller din hallux om du vill bli vetenskaplig) den största bördan av alla. En felinriktad stortå kan helt rubba din balans. Visste du att din stortå gör det möjligt att gå och springa upprätt? Den är så bra för balansen att den brukade hjälpa våra förfäder att klättra i träd, och till skillnad från din lilltå – som bär den minsta vikten av någon tå – om du skulle förlora stortån skulle du bli tvungen att träna om din fot för att använda andra muskler för att ersätta den!Varför gör det så ont att slå i stortån? Vi har sett hur kraftiga dina fötter är och hur central din stortå är för rörelse – och för de flesta av oss är stortån just det, den mest framträdande tån och den första kontaktpunkten när din fot träffar en stol eller vägg! Så när du kombinerar all styrka som krävs för att röra din fot med känsligheten hos din mest framträdande tå – kom ihåg alla dessa nervändar – det är lätt att förstå varför det är så smärtsamt att slå i en tå!

Visste du att över hälften av oss har fel skostorlek? Speciellt för män kan det vara så många som 80 procent! Vi har sett vilken skada fel skostorlek kan medföra, så det är väldigt viktigt att få dina fötter uppmätta och ta reda på vilken storlek som fungerar för dig – inklusive halvstorlekar, som ofta förbises.Visste du att det att kan orsaka problem utöver obehag att ha fel skostorlek? Vi har alla varit tvungna att ta itu med en sko som inte passar helt, men att envist ha på sig skor med fel storlek kan orsaka verklig skada. Det kan avsevärt öka risken för smärta i fot, fotled, ben och till och med nedre delen av ryggen, samt orsaka blåsor och andra fotskador. Dåliga skor kan till och med orsaka deformationer av tårna som hammartå där fötterna kröker sig onaturligt, vilket gör det svårare för dig att gå och springa.

Minfot är ett familjeägt e-handelsföretag från Båstad som gör det enkelt att köpa kvalitativa produkter för lyckliga fötter och ökad livskvalitet. Med stora kunskaper om fötter och kropp erbjuds produkter som ökar vårt välmående med hjälp av inlägg, sulor, stödstrumpor, fotvård, tofflor eller skor. Kort sagt, Minfot.se hjälper människor att gå rätt och att gå skönt.
Hur tar man bort liktornar? Det är en vanlig fråga, och anledningen är att liktorn är ett vanligt fotproblem som kan drabba alla, men även något som är vanligt.Nagelsvamp påverkar oftast nagelns utseende och färg. Det kan börja som en liten fläck eller en missfärgning på nagelns yta och kan sedan sprida sig till resten av nagelnVisionen är att göra det enkelt att, oavsett var man bor, ha nära till rätt kunskap och rätt produkter för lyckligare fötter och starkare kroppar. Lär dig mer om hur du vårdar dina fötter i våra guider. Och hitta rätt produkter för dina problem med vår Problemlösare.

Ja, du kan ta bort liktorn själv. Dock så är det viktigt att du är försiktig och om du är osäker på om du kan ta bort liktorn själv så kan du alltid rådfråga en fotvårdare.

Hur bra är Hoka skor?
HOKA ONE ONE BONDI 8 är den sko som har den absolut bästa komforten! HOKA ONE ONE BONDI 8 är uppdaterad och har nu blivit lättare och mjukare än tidigare utgåvor. Dessutom har hälen förlängts vilket ger skon mer stabilitet. Den är fortfarande otroligt stötdämpande och väldigt skonsam för kroppen.
Hopparknä, eller patellofemoral smärtsyndrom, är en vanlig orsak till knäsmärta som kan uppstå vid aktiviteter som involverar många knäböjningar eller stötar, såsom löpning, hopp eller trappgång.Skräddarknuta är benämningen på en smärtsam knöl som sitter vid utsidan av lilltåns grundled. Skräddarknutan kan skapa både smärta och obehag, därför är det inte så konstigt att det som har fått skräddarknuta undrar hur man blir av med den.

Får man större fötter när man blir äldre?
Även om dina fötter kommer att sluta växa i 20-årsåldern, kommer deras form och storlek att fortsätta att förändras under resten av ditt liv. Faktum är att när du har fyllt 40 växer dina fötter med så mycket som en halv skostorlek vart tionde år! Detta beror på att fötterna blir platta och förlängs med åldern.
VAD ÄR GIKT? Gikt är en ledinflammation som ger plötsliga inflammationer och skapar mycket smärta och obehag. Gikt kommer i ”attacker”, vilket innebär att inflammationen snabbt uppstår, är väldigt kraftig och läker sedan ut inom några veckoFötternas hud lämnar ständigt döda hudceller, vilket gör att döda hudceller hamnar på skor, sandaler och strumpor som du använder. Det gör även att om du har fotsvamp så kan även det finnas kvar i skorna

Att ha problem med svettiga fötter och fotsvett är ett vanligt problem. Det är även vanligt att man upplever det som jobbigt eller pinsamt att ha besvär med fotsvett.

Vad menas med bred läst?
Vad innebär bred läst? En bred läst innebär att skon blir lite bredare än vanliga skor. Det brukar finnas tre olika lästviddar: för normalbreda fötter, för breda fötter och för extra breda fötter. Det kan också finnas lästviddar som är smalare än den normala.
Att ha en pulserande och trötthetskänsla i fötterna är inget ovanligt. När man går och står så belastas både ben och fötter, vilket kan leda till att fötterna svullnar, gör ont, ömmar eller att de känns trötta.

Att vara plattfot innebär att det längsgående fotvalvet (hålfoten) är nedsjunket. Om du skulle ta ett avtryck av dina fötter och du i princip kan se hela din fotsula i avtrycket vet du att du är plattfotad.
Om du upplever att du har en brännande känsla i tårna, eller att du har ont i framfoten så kan du har mortons syndrom, eller mortons sjukdom som det även kallas.Cookies för sociala medier gör det möjligt att ansluta till dina sociala nätverk och dela innehåll från vår webbplats via sociala medier. Cookies för reklam (från tredje parter) samlar in information i syfte att bättre anpassa annonserna utifrån dina intressen, både på och utanför Nikes webbplatser. I vissa fall kan dessa cookies behandla dina personuppgifter. För mer information om behandlingen av personuppgifter kan du läsa vår Integritets- och cookiepolicy. Om du väljer att inte godkänna dessa cookies kan det hända att du ser annonser som inte är relevanta för dig, eller att du inte kan länka ditt konto till Facebook, Twitter eller något annat socialt nätverk och/eller inte kan dela innehåll via sociala medier.

Dina fötter blir bredare under dagen. De kan också bli trötta och ömma om du går mycket. Om du provar skor i det här tillståndet kommer du antagligen att märka små skillnader i passformen.
Skillnaden mellan de olika breddstorlekarna är ungefär 1 cm. Till exempel är våra breda skor ungefär 1 cm bredare än skor med normal passform, och extra breda skor är 1 cm bredare än den breda versionen av samma sko.Prova alltid nya skor med samma strumpor som du tänker använda när du tränar. Som atlet använder du kanske flera olika par sportstrumpor beroende på träningsform. Normalt brukar man ta ut skons innersula och istället lägga i en ortos i fullängd. De flesta ortoser är dock tjockare än skons innersula, så se därför till att prova skorna med den innersula eller ortos som du kommer att använda. Om du har breda fötter kan det vara svårt att hitta rätt skostorlek. Löpning, basket, friidrott och de flesta andra sporter och aktiviteter utsätter dina fötter för stora påfrestningar, så det är viktigt att ta hand om dem.

Vilka Skomärken har bred läst?
Breda skorNew Balance M880 V13 2E. 1 800kr.New Balance W880 V13 D. 1 800kr.Saucony Echelon 9 wide vit W. 1 750kr.Saucony Tempus Wide M. 2 100kr.Saucony Tempus Wide W. 2 100kr.Hoka Gaviota 4 wide herr. 2 000kr.Hoka Gaviota 4 wide dam. 2 000kr.Hoka Bondi 8 Wide svart herr. 2 000kr.
I vissa butiker finns det löpband där du kan testa skorna innan du köper dem. Andra butiker kanske till och med låter dig springa en testrunda utomhus. Om du shoppar online så kontrollera att du har möjlighet att lämna tillbaka skorna även efter en testrunda.

En sko som passar bra är dessutom avgörande för en bekväm känsla och optimal funktion. Enligt en studie som publicerades i Journal of Sports Science and Medicine i mars 2020 kan rätt löparskor ge en bekvämare känsla och bättre prestationsförmåga samt potentiellt minska skaderisken vid löpning.
Men de här små problemen kan bli större om du använder skorna under en längre löprunda eller om du brukar träna två gånger om dagen. Om exempelvis tån på en löparsko känns lite trång när du provar i butiken kan den känslan förvärras – och kanske till och med övergå i smärta – efter ett par löprundor.

Vilka skor passar till breda fötter?
Bredare fötter behöver bredare skor En sko som är designad för att passa en bredare fot har ofta samma hälkonstruktion som en vanlig sko, men större tåparti, bredare framfot och ibland också större djup.
Om du har breda fötter behöver du breda skor. Men det är inte alltid så lätt att hitta skor med bred passform. Det här behöver du tänka på när du köper skor.

Nike ber dig att godkänna cookies som används för prestanda, sociala medier och marknadsföring. Tredjepartscookies för sociala medier och marknadsföring används för att erbjuda dig anpassade annonser och funktioner för sociala medier. Klicka på knappen Mer information eller besök Cookieinställningar längst ned på sidan för att få mer information eller ändra dina inställningar. Du kan läsa mer om våra cookies och hur dina personuppgifter behandlas i vår Integritets- och cookiepolicy. Godkänner du dessa cookies och behandlingen av berörda personuppgifter?
En sko som är designad för att passa en bredare fot har ofta samma hälkonstruktion som en vanlig sko, men större tåparti, bredare framfot och ibland också större djup.Om du känner dig osäker eller tror att dina skor inte sitter som de ska kan det vara bra att ta några minuter till att ta reda på om du har breda fötter. Läs den här guiden för att hitta de bästa skorna för din sport eller aktivitet. Många löparskor är dessutom designade för att erbjuda specifika fördelar, som stötdämpning eller stabilitet. Men en studie från juli 2018 i Journal of Foot and Ankle Research visade att en sko inte kan uppfylla sitt syfte om den inte passar foten. För att hitta den optimala passformen ska du alltid prova nya skor med alla typer av strumpor som du planerar att använda. En kompressionsstrumpa gör till exempel att foten blir smalare i skon medan en vandringsstrumpa i ull behöver mer utrymme.Om du använder specialutformade ortoser eller särskilda innersulor så tänk på att ta med dem när du handlar. Beroende på vilken typ av ortos du använder kan det påverka skons passform olika mycket.

Similar Posts