Sas Classic Eurobonus

SAS Amex Classic eller SAS Eurobonus American Express Classic Card som det kallas ger 10 Eurobonus extrapoäng per spenderade 100 kronor med kortet. Köper man flygresor hos SAS får man 30 EuroBonus extrapoäng per 100 kronor.Bästa resekortet 2021. 0,5 % i cashpoints på alla köp. Upp till 10 % cashpoint-bonus på flygresor hos Norwegian. All bonus kan användas till köp av flygresor hos Norwegian. Reseförsäkring med avbeställningsskydd.

American Express Company är en koncern med olika aktiviteter som resebyrå, finansiella tjänster och nätverkstjänster, grundlagt i 1850. American Express är världsledande inom betalkort och kreditkort, resecheckar, reser och firmaservice. American Express har samarbetspartners i över 120 land.

SAS Amex Classic har som andra Amex-kort ett ganska dyrt valutapåslag på 2% och en ovanligt hög uttagsavgift på 4%. Sen det är ett kort som fokuserar på resor kan man tro att det kommer med en reseförsäkring, men det gör det inte.

Hur många Amex poäng krävs för en resa?
Inrikes flygresa från 160.000 poäng En inrikes flygresa inom Sverige, Norge eller Danmark är kanske den billigaste bonusresan som du kan boka med dina Amex Membership Rewards-poäng. Här behöver du ha minst 160.000 poäng som du överför till SAS EuroBonus mot kursen 16:1.
EuroBonus är nordens största lojalitetsprogram. När du blir medlem kan du börja tjäna poäng på dina flygresor, hotellvistelser, bilhyra, dagliga inköp. Dina intjänade poäng kan du använda till flygresor, uppgraderingar, hotell vistelser, presentkort och många andra erbjudanden från våra partners.Tjäna bonuspoäng på alla köp och använd de sedan för att shoppa, betala din faktura eller växla mot poäng hos samarbetspartners till American Express som t ex SAS.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats antar vi att du accepterar alla cookies.
När du handlar för 100 000 kr under ett kalenderår får du möjlighet att boka en valfri EuroBonus-resa till halva poängpriset med SAS Bonus inom Europa för upp till två personer. Tjäna 6 000 SAS EuroBonus Extrapoäng för varje vän du bjuder in till SAS Amex Classic, vars ansökan blir godkänd. Poängens värde ger dig t ex en enkel EuroBonus-resa med SAS inom Sverige. Även din vän får en belöning. Som Diamant-medlem får du tillgång till de bästa tjänsterna som flygplatsen har att erbjuda. Här är de förmåner du alltid kan dra fördel av när du reser med SAS eller Widerøe som Diamant-medlem:

Som medlem i EuroBonus Diamant får du bästa tänkbara service när du reser. Du når EuroBonus Diamant-nivå när du har gjort 90 enkelresor med SAS och Widerøe eller när du har tjänat 90 000 Baspoäng med SAS, Widerøe och flygbolag inom Star Alliance under din personliga 12-månaders kvalificeringsperiod.
Kortet har dessvärre inga omfattande försäkringar mer än du är skyddad mot kortbedrägerier vid köp i butik och på nätet vilket gör kortet också till ett tryggt kort att handla med, däremot istället klimatkompenseras alla flygturer med SAS.SAS Amex Classic är ett kort för den som gillar att resa och samtidigt samla bonus för att sätta en extra guldkant på resan med hjälp av bonusen. Detta kortet har en minimumkredit om 15 000 kr och en maxkredit på 1 500 000 kr vilket gör kortet till ett bra resekort för att täcka alla kostnader, från att boka resan till alla nödvändiga utgifter som kommer i samband och under resan. SAS Amex Classic ger dig möjlighet att betala senare där du kan få räntefri betalning i upp till 55 dagar och därefter en ränta om 15.99%.

Du kan också säga upp kortet när du vill då kortet varken har någon bindningstid eller uppsägningstid, det enda att tänka på är att tillhörande faktura till kortet är betalat när du avslutar kortet.
SAS EuroBonus är ett kostnadsfritt resekort vare sig du ska resa utomlands eller inom Sverige. Med sitt fokus på resor så får du poäng på allt du köper, för varje 100kr så får du 10 extra poäng att använda till en resa, hotellet eller hyrbilen. Då kortet inte har någon månadsavgift får du mer pengar över att handla för och det du köper med kortets kredit kan du vänta upp till 55 dagar att betala räntefritt.

Är det värt att ha American Express?
Ja, American Express är ett bra kreditkort – framförallt för dig som uppskattar reseförmåner. Däremot finns nackdelar i avgifter och att kortet inte accepteras över hela världen. Är Amex bra kreditkort utomlands? Amex kan bland annat ge tillgång till flygplatslounger, rabatt på hotell samt andra reseförmåner.
-Då är detta kortet för dig, med en högsta kredit om 1 500 000kr och en räntefri kredit upp till 55 dagar så gör det detta till ett flexibelt kort där du kan anpassa din ekonomi och betala i en takt som du är mer bekväm med.Till kortet har du även möjlighet att beställa hem ett extrakort som du kan ge bort till någon du gillar och är ni två som använder kortet samlar ni ihop bonusen snabbare och tillsammans når ni drömresan ni längtat efter.First class är något som vi alla drömmer om att uppleva och bonuspoäng gör det möjligt för många att förverkliga drömmen utan den höga prislappen. För en långresa i first class behöver du ha minst 2.475.000 poäng som du överför till Qatar Airways Privilege Club mot kursen 11:1. Detta motsvarar 225.000 Avios vilket är tillräckligt för en resa i first class till Bangkok via Doha på flygbolagets Airbus A380.

Hur mycket är en SAS EuroBonus-poäng värd?
En EuroBonus-poäng är värd mellan 0,03 kr och 1,5 kr. Dess värde beror på vad som köps med poängen. Högst värde har de om bonusresor köps, i högsta biljettnivån, hos SAS.
Den största fördelen med Radisson Rewards är att de tillämpar fasta poängpriser vilket gör det enkelt att räkna ut hur många poäng som behövs för en natt. Hilton och Marriott tillämpar dynamiska poängpriser vilket innebär att du behöver betala fler poäng om du avser att bo under högsäsong.För hotellnätter på mellanklasshotell i Europa krävs omkring 200.000-300.000 Amex-poäng per natt. Ett exempel på detta är Marriott Milan Hotel som kostar 100.000 Marriott-poäng för fem nätter med femte natten gratis. Detta motsvarar 1.000.000 Amex-poäng överförda till Marriott Bonvoy mot kursen 10:1. Motsvarande pris per natt på detta hotell bokat med pengar ligger på cirka 2.500-3.000 SEK vilket innebär att poängen tillför acceptabelt värde.

Till Dubai reser ni med Air France och KLM via Paris eller Amsterdam i business class med bekväma avgångstider från Europa. Tillgängligheten är god under större delen av året och det finns möjlighet att hitta upp till nio platser på samma flygning. Utöver poängen tillkommer skatter och bränsletillägg på cirka 5.000 SEK per person.Res till populära destinationer som Ibiza, Las Palmas eller Santorini. Under högsäsong kan du väntas betala uppemot 10.000 SEK till dessa destinationer, varvid poängen kan tillföra stora kostnadsbesparingar. Utöver poängen tillkommer flygskatter på cirka 800-1200 SEK.Populariteten i kombination med det låga antalet platser per flygning gör det svårt men inte omöjligt att hitta bonusplatser. För dig som planerar resan med lång framförhållning så finns det möjlighet att hitta två bonusplatser på samma flygning under sommaren 2023. Utöver poängen tillkommer skatter och bränsletillägg på cirka 4.500 SEK per person.

Hur kopplar jag mitt Amex till EuroBonus?
För att få åtkomst till Card Linking tjänsten måste du koppla önskat betalkort (antingen Visa, American Express eller Mastercard). När du registrerar ditt kort kommer du att bli ombedd att tillhandahålla personuppgifter för att kunna koppla ditt betalkort till ditt EuroBonus-medlemsnummer.
Amex Membership Rewards är poängsystemet som är anslutet till American Express populära Guld, Platinum och Centurion-kort. Dessa poäng tjänar du på alla inköp som du gör med kortet och de kan användas till att boka flygresor, hotellövernattningar och till att minska fakturan.Rekordsommaren 2022 har lett till en stor prishöjning på flygresor inom Europa, resor som tidigare inte har lönat sig att boka för poäng. För en flygresa inom Europa i ekonomiklass behöver du ha minst 200.000 poäng som du överför till Delta SkyMiles mot kursen 10:1. Detta motsvarar 20.000 SkyMiles vilket är tillräckligt för en resa inom Europa med Air France och KLM.

Vad krävs för SAS Diamond?
Du når EuroBonus Diamant-nivå när du har gjort 90 enkelresor med SAS och Widerøe eller när du har tjänat 90 000 Baspoäng med SAS, Widerøe och flygbolag inom Star Alliance under din personliga 12-månaders kvalificeringsperiod. Tillgång till SAS Gold Lounge vid avresa och ankomst.
En inrikes flygresa inom Sverige, Norge eller Danmark är kanske den billigaste bonusresan som du kan boka med dina Amex Membership Rewards-poäng. Här behöver du ha minst 160.000 poäng som du överför till SAS EuroBonus mot kursen 16:1. Detta motsvarar 10.000 EuroBonuspoäng vilket är tillräckligt för att boka en tur och returresa inrikes.För dig som vill spendera poängen på en längre resa utanför Europa till bland annat New York, Los Angeles, Miami eller Cancun så behöver du ha minst 425.000 poäng. Överför dina poäng till FlyingBlue mot kursen 10:1. Detta motsvarar 42.500 miles vilket är tillräckligt för en långresa i ekonomiklass till Nordamerika.

Flying Blue tillämpar variabel prissättning vilket innebär att priserna sätts baserat på tillgång och efterfrågan. God framförhållning krävs för att hitta bonusresor till de lägsta priserna, alternativt så kan du ta del av kampanjen Promo Rewards för poängrabatter på 25-50% till utvalda destinationer. Utöver poängen tillkommer skatter och bränsletillägg på cirka 1.500-3.000 SEK per person.Den absolut sista och minst rekommenderade användningen för poängen är minskning av fakturan. Här motsvarar en Amex-poäng 0,43 öre som du kan minska fakturan med. Ett saldo på 100.000 poäng motsvarar då 430 SEK.

Flygresor inrikes kan tillföra stort värde för poängen i synnerhet om du avser att resa till populära destinationer som Åre, Luleå och Visby där priserna kan stäcka sig över 3.000 SEK under veckoslut och skollov. Tillgängligheten är vanligtvis god och utöver poängen betalar du flygskatter på cirka 450 SEK.Amex Membership Rewards har tre hotellbonusprogram som transferpartners: Radisson Rewards, Hilton Honors och Marriott Bonvoy. Överföringskurserna till respektive program innan den 1 september är 5:1 till Radisson, 8:1 till Hilton och 10:1 till Marriott.

Vill du chatta? Våra experter hjälper dig, ladda ner appen för iPhone eller Android och chatta med oss där. Har du en snabb fråga kan du också nå oss via Facebook Messenger.Långresor i business class har historiskt varit den bästa användningen av bonuspoäng från kreditkort och flygbolag. Den billigaste långresan som går att boka för Amex-poäng är till Dubai, hit krävs 850.000 poäng som du överför till Delta SkyMiles mot kursen 10:1.

Om du har ett poängsaldo på under 160.000 Amex-poäng så kan du fortfarande få användning av poängen, men det är desto svårare om du verkligen vill maximera värdet. Amex erbjuder möjligheten att boka resor direkt i portalen för Amex Travel och här kan poängen användas som delbetalning för flygresor och hotellnätter. För bokningar i portalen omvandlas poängen till ett direkt monetärt värde där en poäng motsvarar cirka 0,6 öre. Om du har ett saldo på 100.000 poäng så motsvarar dessa en delbetalning på 600 SEK.En gång per år behöver man som kortinnehavare av Amex SAS Classic endast betala 50% av poängkostnaden för en valfri bonusresa inom Europa. Erbjudandet gäller för upp till två personer med SAS Bonus när du handlat för minst 100 000 kr under ett kalenderår. SAS Amex Classic är kortet för dig som inte vill betala allt för mycket i årsavgift på kortet samt kanske inte flyger allt för mycket men ändå känner att man vill samla poäng för en eventuell resa utomlands om några år framåt. 10 poäng bör varje 100 krona tar tid att samla ihop för att ev kunna betala en hel resa med, men samtidigt så är det generöst nog att kortet faktiskt (i nuläget) inte har någon årsavgift. Ovanpå det så är Amex mobila tjänster och kundservice riktigt bra så till det stora hela får man ganska mycket för pengarna. För att få en 2-4-1 kupong på SAS Amex Classic krävs det en spendering på 100 000 kr på ett kalender år. Kupongen går endast att använda på SAS flyg inom Europa. Vill man ha en 2-4-1 kupong som gäller alla Star Alliance flyg i hela världen skall man kika på SAS Amex Premium eller SAS Amex Elite.Största anledningen till att ha SAS Amex Classic är att man samlar poäng till SAS. SAS egna bonusprogram heter Eurobonus. Poängen man samlar heter i sin tur Eurobonuspoäng. Varje inköp med Amex kortet ger 10 poäng per hundralapp. När man köper resor på SAS:s hemsida får man hela 30 poäng per hundralapp. Jag vill ta emot personliga tips om kreditkort som passar mig och jag godkänner att Compary AB hanterar mina personuppgifter. Information om hur behandlingen går till finns i personuppgiftspolicyn. SAS Amex Classic är ett prisvärt kreditkort som ändå andas premium. Man tar del av alla fördelar det innebär att ha ett American Express kort. Häng med och lär dig allt om Amex Classic!Amex är kända för att ha ett avancerat system som räknar ut när ett kortbedrägeri sker. Det gör risken mindre att drabbas av problem. Om man råkar ut för ett kortbedrägeri kommer American Express alltid att ta smällen och inte kortinnehavaren. Lyckas man slarva bort sitt kort under resan löser Amex ett ersättningskort över hela världen på 24 timmar. De har också en tjänst som heter “Global Assist” som gäller vid alla tänkbara situationer man kan ställas för under resan. De finns något som kallas 2-4-1 kupong. Det är en rabatt kupong som står för 2 för en. När man har denna kupong och bokar en bonusresa får man två biljetter för en. Man kan också använda den för att få halva priset på poängresan för en person. Om man använder den för en person sparar man inte lika mycket, se exemplet nedan.

Vad kostar 1000 EuroBonus-poäng?
Vad kostar Baspoäng? När du köper Baspoäng kan du betala med kort eller Extrapoäng. 1000 Baspoäng kostar 10 000 Extrapoäng eller 1000 SEK.
Att ha ett Amex innebär att man har ett exklusivt kreditkort. Man har bland annat gjort en Fast Track ingång på Globen för alla Amex kunder och dess sällskap. En del hotel och event har också Fast Track för Amex korthållare. Vid biljettsläpp till stora konserter kan man ibland få köpa biljetter dagen innan biljetsläppet med American Express invites.

Vad ingår i SAS EuroBonus?
SAS EuroBonus är vårt kostnadsfria rese- och upplevelseprogram. Som medlem tjänar du poäng på allt du gör – inte bara när du flyger. Bli medlem nu för att börja tjäna poäng och dra fördel av erbjudanden från SAS och våra partners. Du kan använda dina poäng på flygresor, uppgraderingar, hotell och andra upplevelser.
SAS Amex Classic är ett prisvärt American Express kort med många fördelar. Man samlar SAS poäng på varje inköp och handlar man för över 100 000 kr får man en 2-4-1 kupong. Man har också tillgång till Fast Track på stora event och förtur till köp av konsert biljetter.Kreditkort.com drivs av Compary AB (556955-1004) och är en oberoende, annonsstödd jämförelsesajt av kreditkort. Kreditkorten som syns på hemsidan kan komma från företag som Kreditkort.com har ett samarbete med, och får betalt av. Betalningen kan påverka hur och var produkterna listas på hemsidan.Hade exakt samma resa betalats kontant hade priset, vid samma tidpunkt, varit 24 327 kr, 33 300 kronor respektive 76 394 kronor. Därmed blir varje poäng värd följande:Oavsett vissa tillägg visar detta tydligt att poängen är mest värda om bonusbiljetter bokas. Hur mycket poängen är värda beror både på destination, avresedatum och biljettklass.

Kom ihåg att denna uträkning inte tar hänsyn till eventuella skatter och avgifter som kan tillkomma vid bokning. Vid bokningarna ovan tillkom 50 – 250 kronor i skatter och avgifter.
Att få åtkomst till SAS Wifi ombord kostar vanligtvis 49 kronor. Ett alternativ är att betala med 1000 EuroBonus poäng vilket innebär ett värde på 0,049 kronor styck.Resenärer som har SAS Go-biljetter kan köpa tillgång till SAS Lounge för 3000 EuroBonus-poäng. Om loungebesöket värderas till 250 kronor innebär det ett värde på 0,083 kronor per poäng. Överlag så gäller att förmåner hos SAS är mer lönsamma att köpa än övriga produkter.

Kan man ha två Amex?
Ett Additional Card är ett extrakort till dig som huvudkortinnehavare. Det kan användas för att separera olika typer av utgifter. Alla köp som görs på ett Additional Card redovisas på samma faktura som huvudkortet, men kan lätt särskiljas.
För 4000 Coop-poäng går det att köpa värdechecken ”5 % på kommande köp”. Om ett stort inköp planeras hos Coop kan det absolut vara värt att köpa denna check. Sker exempelvis ett inköp på 10 000 kronor kommer rabatten bli 500 kronor. Sker inköpet på 5 000 kronor blir rabatten 250 kronor.

Håkan en erfaren och skicklig skribent på Kortio som har en bakgrund inom psykologi, IT och språk. Hans noggrannhet och objektivitet gör honom till en pålitlig källa till information för besökare, och hans intresse för ämnen som privatekonomi och resor ger hans artiklar och recensioner en extra dimension.
Enligt SAS ger SAS Bonusbiljetter ”det bästa värdet för EuroBonus poäng”. Det är något som denna uträkning även tydligt visar. På de flesta SAS-resor finns ett visst antal platser reserverade för de som bokar med poäng. Det går alltså inte alltid att nå dessa platser då de är begränsade. De första platserna släpps 11 månader före avgång och därefter kan det släppas ytterligare platser med jämna mellanrum. Enklast sker sökning efter aktuella resor genom att filtrera fram SAS Bonusresor på SAS.se.

Eftersom det krävs 1600 EuroBonus poäng för att få 4000 Coop-poäng innebär det ett värde av 0,3125 kronor eller 0,155 kronor per poäng vid inköp på 10 000 kronor respektive 5000 kronor. Men det kräver som sagt ett mycket stort inköp hos Coop.
Även när det kommer till produkter är värdet ungefär detsamma. Ett exempel är ”Micki tågset” (leksak för barn) som säljs för 14 440 poäng eller 448 kronor. Det motsvarar ett värde på 0,0310 kronor per poäng.

Ett flertal presentkort, på 50 kronor, kan köpas för 1600 – 1620 poäng. Exempelvis kostar ett presentkort hos Åhlens 1620 poäng och ett presentkort hos CDON 1600 poäng. Det motsvarar därmed ett värde på 0,03125 kronor per poäng.
Det är även möjligt att växla EuroBonus till poäng hos vissa andra företag. Ett exempel är Coop. Växling kan ske till kursen 1:2,5 dvs. en EuroBonus blir 2,5 Coop poäng.

I vissa fall kan det alltså vara mer lönsamt att köpa presentkort på CDON och sedan, med detta presentkort, köpa den vara som önskades från EuroBonus shopen – men till ett lägre pris.
En EuroBonus-poäng är värd mellan 0,03 kr och 1,5 kr. Dess värde beror på vad som köps med poängen. Högst värde har de om bonusresor köps, i högsta biljettnivån, hos SAS. Nedan visas några exempel på vad som kan köpas och poängens värde. Detta i stigande ordning dvs. först beskrivs de inköp där poängen har lägst värde.Därmed kan 2000 EuroBonus växlas till 5000 poäng hos Coop. För detta går det att köpa en värdecheck hos Coop för 50 kronor. Med denna växling kommer varje EuroBonus-poäng vara värd 0,025 kronor. Växling till denna kupong är därmed mindre lönsamt än att växla till presentkort (se ovan) men det finns minst ett undantag.

En enkelresa New York – Stockholm bokas i biljettnivån SAS Go. Avresan är 7 månader senare och biljettpriset blir 30 000 poäng. Väljs SAS Plus blir priset 40 000 poäng och med SAS Business 50 000 poäng.
Du kan använda de poäng du tjänat för nya flygningar med SAS och våra partnerflygbolag. Du kan också använda dem till hotellvistelser eller för att uppgradera din flygresa. I SAS EuroBonus Shop kan du välja mellan produkter och presentkort eller också kan du använda poäng som betalsätt i utvalda online-butiker.Vi rekommenderar att du läser våra frågor och svar innan du kontaktar oss. Om du inte kan hitta ett svar på din fråga eller om du har en särskild förfrågan, kan du kontakta SAS Customer Service på telefon.

Det är enkelt att tjäna poäng. Du tjänar Baspoäng genom att flyga med SAS, Widerøe eller flygbolag inom Star Alliance. Extrapoäng tjänas in via vårt omfattande partnernätverk med hotell, biluthyrning, shopping och andra partners. Använd en av våra partners kreditkort för din dagliga shopping för att tjäna ännu mer poäng.
Bli medlem nu för att börja tjäna poäng och dra fördel av erbjudanden från SAS och våra partners. Du kan använda dina poäng på flygresor, uppgraderingar, hotell och andra upplevelser. Ju mer du använder dem, desto mer givande blir det.Är du intresserad av ett resekort med någon tilläggsförsäkring kan du titta på British Airways Premium som både har en omfattande reseförsäkring och en allriskförsäkring.Det enklaste sättet att ansöka om SAS Amex Classic är att gå in på American Express hemsida eller på SAS Eurobonus-sida. För att ansöka om kortet behöver du ha ett bank-id eftersom du måste kunna styrka att du är du. Du fyller i alla sedvanliga uppgifter om dig och din ekonomi.Med SAS Amex Classic ingår det inte jättemånga förmåner. De förmåner som ingår är bland annat förtur till evenemangsbiljetter. Tycker du om att gå på konserter är SAS Amex Classic alltså ett riktigt bra kort, eftersom du regelbundet får erbjudanden om att reservera biljetter till konserter och evenemang i förtid. SAS Amex Classic ges ut i samarbete mellan American Express & SAS med syfte att ge förmåner när man flyger med SAS. Dock ingår inga reseförsäkringar eller andra försäkringar. Dessutom har du tillgång till en egen entré och fast track på Ericsson Globe, vilket kan vara skönt under större evenemang eftersom du slipper stå i långa köer.SAS Amex Classic är ett ganska enkelt kort som inte erbjuder speciellt mycket. Om du reser ofta och och vill ta del av SAS bonussystem finns det många andra kort som är mycket bättre. Det finns likvärdiga kort som erbjuder dig både reseförsäkring som gäller när du bokar din resa med kortet och flera andra förmåner.Räntan på SAS Amex Classic är inte något som sticker ut i jämförelse med andra resekort. Alla kort med koppling till American Express ligger på samma räntenivå. Den effektiva räntan är inte heller något som sticker ut utan är ganska normal i förhållande till andra kort i samma kategori.Du får även ta del av SAS Eurobonus baspoäng som gör att du som medlem kan klättra i medlemsnivå. Ju högre upp i medlemsnivå du kommer desto fler förmåner får du.

Ansökan tar bara några minuter och du får oftast svar efter någon minut. För att få din ansökan beviljad krävs det att du har en fast inkomst, är myndig, inte har några betalningsanmärkningar och är skriven i Sverige. Om du blir godkänd skickas ditt SAS Amex Classic-kort till dig inom en vecka.
SAS Amex Classic erbjuder ingen reseförsäkring. Det här är ett av få American Express-kort som inte erbjuder någon form av reseförsäkring. Det är lite märkligt eftersom du bara kan tjäna poäng på resor, hyrbilar eller hotellnätter.Med tanke på vad bonussystemet erbjuder hade det varit önskvärt med åtminstone ett förseningsskydd för bagage och person samt en självriskreducering för hyrbil. Det finns inte heller några tilläggsförsäkringar som du kan köpa till.

Vilket EuroBonus kort är bäst?
För dig som vill tjäna lite mer poäng finns SAS American Express Premium, och för dig som vill maximera poängen och uppnå högre nivåer inom EuroBonus, rekommenderas SAS American Express Elite eller SAS EuroBonus Mastercard Premium.
Genom att skaffa ett extrakort till någon närstående går det ännu snabbare att samla Extrapoäng. Du kan använda extrakortet själv också om du exempelvis skulle vilja separera dina egna inköp med eventuella utlägg som du kanske behöver göra vid till exempel en jobbresa. Alla bonuspoäng tillfaller dig som huvudkortsinnehavare oavsett kort.Ja, du kan ansluta dig till e-faktura via din internetbank. E-fakturan är alltid förinställd på minimumbeloppet. Om du vill ändra belopp kan du göra det genom din internetbank. Vill du ändra så att fakturan alltid är förinställd på det totala beloppet får du kontakta kundtjänst så hjälper de dig med det. Kortet har 55 räntefria dagar, vilket är mycket bra. Dock finns det andra resekort som erbjuder upp till 60 dagars räntefri kredit. Betalar du din skuld inom den räntefria perioden behöver du inte oroa dig för höga räntekostnader. SAS Amex Classics kundtjänst är mycket bra. Du kontaktar kundtjänsten lättast på telefon. Öppettiderna är riktigt bra eftersom de har öppet alla dagar i veckan från morgon till kväll.Hanna arbetar som skribent och researcher på kreditkort.nu. Hon är den som står för vårt redaktionella innehåll på sajten och bistår även våra produktexperter med löpande uppdaterad information från marknaden.

Vi blir inte kompenserade av alla aktörer och kompensationen påverkar inte hur vi betygsätter de olika kreditkorten. Alla betyg förblir transparenta och ärliga.
Reser du ofta och vill ha ett kort som du känner ger dig lite extra kan du titta på SAS egna kreditkort SAS Eurobonus World. Visserligen tillkommer en liten årsavgift, men du får väldigt mycket mer för pengarna. Med SAS Eurobonus World får du inte bara ta del av extrapoängen.

SAS Amex Classic är ett bra kort om du tycker om att gå på konserter och andra evenemang eftersom du genom kortet regelbundet blir erbjuden att reservera biljetter i förtur och har tillgång till fast track på Ericsson Globe.
Med SAS Amex Classic får du bonuspoäng på alla dina köp. Bonuspoängen kallas för SAS Eurobonus Extrapoäng och du får en Extrapoäng per 10 kronor som du spenderar. När du köper flygbiljetter på sas.se och bokar hotellnätter eller hyrbil hos någon samarbetspartner som är med i Eurobonusprogrammet får du 30 Extrapoäng per 100 kronor.Det går också att kontakta kundtjänsten genom att skicka e-post och de är snabba på att besvara dina frågor. Du kan även skicka ett fysiskt brev till deras postadress.

Om du handlar med kortet i annan valuta tillkommer ett valutapåslag. Valutapåslaget är en procentsats på beloppet du tar ut. SAS Amex Classic har den högsta procentsatsen på två procent. I jämförelse med andra Amex-kort är det inget som sticker ut, men jämför du med till exempel Marginalen Traveller ligger SAS Amex Classic väldigt högt.SAS Amex Classic erbjuder inga andra försäkringar över huvud taget. Det är i och för sig inget konstigt med det eftersom inget American Express-kort eller något av SAS Eurobonus-korten erbjuder någon form av försäkring. Inte heller Lufthansa erbjuder någon form av övrig försäkring.

SAS Amex Classic är prisvärt om man ser till årsavgiften, som är noll kronor. Men sett till det stora hela är det ett kort med väldigt få förmåner som inte erbjuder så mycket extra. Det finns många andra kort som inte tar ut någon årsavgift och ändå erbjuder mycket mer. Det här är ett av de sämre resekorten.
SAS Amex Classic är ett kort för dig som vill tjäna bonuspoäng till bonusresor och reser regelbundet. Du bör ha en fullgod reseförsäkring separat eftersom det inte ingår någon reseförsäkring med kortet.Om du vill ha ett American Expresskort och är intresserad av en bra reseförsäkring och ett bonussystem kan du titta på American Express Gold, som har en mycket omfattande reseförsäkring. Du kan dessutom boka en valfri Eurobonus-resa till halva poängpriset med SAS inom Europa för två personer om du handlar för 100 000 kronor med kortet under ett kalenderår. Om du tar ut pengar i Sverige eller utomlands tillkommer en kontantuttagsavgift som är en procentsats på summan. I jämförelse med andra kort är uttagsavgiften mycket högre hos SAS Amex Classic. Alla American Express-kort har samma procentsats, så i jämförelse med andra Amex-kort är det ingen skillnad.Det kan ta upp till 24 timmar innan Baspoängen är synliga på ditt konto och din medlemsnivå har uppdateras. Baspoäng kommer bakdateras 123 dagar vid köpet.Om du inte får din verifieringskod skickad till dig kan det bero på att du har ett annat telefonnummer inlagt på ditt konto hos SAS, logga därför in på sas.se och säkerställ så uppgifterna är rätt. Om du inte får verifieringskoden trots att uppgifterna stämmer ska du i första hand kontakta SAS kundtjänst på tel 0770-727 727. För att betala med en mix av poäng och pengar drar du reglaget i kassan till den position som motsvarar andelen du vill betala i poäng respektive pengar. Bekräftelse-knappen längst ner till höger får nu texten ”Till kortbetalning” istället. Genom att trycka på denna skickas du vidare till en säker kortbetalningssida där du kan genomföra delbetalningen med ett Visa-, MasterCard eller American Express-kort. För att betala med en mix av poäng och pengar drar du reglaget i kassan till den position som motsvarar andelen du vill betala i poäng respektive pengar. Bekräftelse-knappen längst ner till höger får nu texten \\\”Till kortbetalning\\\” istället. Genom att trycka på denna skickas du vidare till en säker kortbetalningssida där du kan genomföra delbetalningen med ett Visa-, MasterCard eller American Express-kort.

Vad kostar 1000 EuroBonus poäng?
Vad kostar Baspoäng? När du köper Baspoäng kan du betala med kort eller Extrapoäng. 1000 Baspoäng kostar 10 000 Extrapoäng eller 1000 SEK.
Inom Sverige anlitar vi PostNord eller Schenker som speditör, din order kan levereras som brev, postpaket eller på pall, beroende på storlek. För brev får du bara avi om brevet inte får plats i er brevlåda. När din order går som postpaket får du en avisering via sms eller brev när ditt paket finns att hämta på ditt närmaste utlämningsställe. Stora varor skickas på pall som aviseras av PostNord/Schenker och du får den hemkörd till dig efter överenskommelse med fraktbolaget om leverans. Vi försöker alltid att leverera till dig så fort som möjligt. Finns varorna i lager så är leveranstiden cirka 3-7 arbetsdagar. Under julhandeln, samt om varan inte finns i lager, så är leveranstiden normalt 10-15 arbetsdagar. Ytterligare fördröjningar kan förekomma om varorna är tillfälligt slut hos leverantörerna. Om detta skulle ske gör vi allt för att meddela dig om din leverans. Allt i din order skickas samtidigt, om en vara i din order är en beställningsvara så skickas allt först när hela beställningen är komplett. När din order skickas från oss kommer du motta en leveransbekräftelse med information om din försändelse samt en spårningslänk så du själv kan spåra ditt paket. Din kvalificeringsperiod är 12 månader och när du i slutet på perioden ser att du har behov av att köpa Baspoäng kan du köpa dessa. De poäng du köper kommer att bokföras på ditt konto 123 dagar innan köpet. Detta för att du har möjlighet att köpa Baspoäng upp till 3 månader efter att din kvalificeringspeiod gått ut. Du skall vara minst 6 månader in i din kvalificeringsperiod för att kunna köpa Baspoäng.När du beställer en produkt som skickas till dig digitalt använder vi endast den e-mail som finns angiven under din EuroBonus-profil. Vill du ändra din e-mailadress gör du det under Mina EuroBonus sidor. Av säkerhetsmässiga skäl tar det sedan 48 timmar innan du kan genomföra beställningen på nytt.

Om du saknar poäng för att kunna nå till nästa medlemsnivå eller vill säkra din existerande nivå, kan du köpa till de Baspoäng som du behöver. Detta är användbart om du saknar ett begränsat antal poäng.För att kunna köpa, transferera eller ta emot Extrapoäng måste personen ha varit medlem minst 1 år och det finns minst en aktivitet registrerad på EuroBonus-kontot. Du måste även ha minst 1000 poäng tillgängligt på ditt konto.

För att kunna använda sidan behöver du logga in med ditt EuroBonus-nummer och personliga lösenord. När du loggat in kan du handla med EuroBonus-poäng eller med en kombination av poäng och pengar. När du hittat något du gillar så lägger du enkelt produkten i din varukorg genom att trycka på ”köp”. För att komma till kassan för du muspekaren över varukorgen och klickar sedan på knappen ”till kassan”. I kassan väljer du hur du vill fördela din betalning mellan EuroBonus-poäng och pengar genom att dra i reglaget på den nedre delen av sidan.
I 90% av fallen där våra kunder får detta felmeddelande så räcker det med att byta ip adress och försök göra din beställning på nytt. Prova t. ex ifrån din mobil eller Ipad istället och koppla bort WiFi. Skulle inte detta fungera så kontakta oss på nytt så hjälper vi dig vidare.Om du inte mottagit någon orderbekräftelse är köpet ej genomfört och dina poäng har därför inte dragits från ditt konto. Var alltid noggrann med att kontrollera att din e-post adress är rätt. Detta är den vanligaste orsaken till att du inte fått någon orderbekräftelse. Har du inte gått igenom alla steg i processen och klickat på skicka beställning har det inte skapats någon order.

Alla reklamationer ska meddelas via vårt kontaktformulär med en felbeskrivning av varan. Felbeskrivningen används som underlag för reklamationen. Det kan hända att vi behöver foton på varan av vad som är defekt. Detta kommer vi i så fall att meddela dig om. Vi har olika reklamationsförfaranden beroende på vilken produkt eller tillverkare det gäller. Tiden som ert reklamationsärende tar varierar men vi gör allt vi kan för att ordna det så snabbt och smidigt som möjligt för dig.
Om du returnerar en vara inom tillåten tid, som du betalat med delvis utgångna poäng kommer du att få de poäng som fortfarande gäller återförda till ditt konto. De poäng som förfallit återförs inte. Är varan trasig eller felaktig vid ankomsten avgörs det från fall till fall om eventuella utgångna poäng kommer återföras till ditt konto.Nej, Extrapoäng kvalificerar inte till högre medlemsnivå. För att nå en högre medlemsnivå behöver du Baspoäng. Det är endast möjligt att köpa Baspoäng om du först tjänat ihop större delen av Baspoängen genom att flyga.Det går inte att ångra köpet av Baspoäng. Genomför inte ditt köp om du inte är helt säker. Tänk på att Baspoängen bakdateras 123 dagar från transaktionsdagen när de sätts in på ditt konto. Köp dem därför inte för tidigt så att de köpta Baspoängen kommer in på den tidigare kvalificeringsperioden.Förutom varan så tillkommer kostnaden för frakt. Fraktkostnaden kan variera beroende på vad du beställer. Du ser fraktkostnaden i kassan i webbshopen. Du får alltid se alla kostnader för din beställning innan du ombeds att klicka vidare på skicka beställning. För att kunna använda sidan behöver du logga in med ditt EuroBonus-nummer och personliga lösenord. När du loggat in kan du handla med EuroBonus-poäng eller med en kombination av poäng och pengar. När du hittat något du gillar så lägger du enkelt produkten i din varukorg genom att trycka på \\\”köp\\\”. För att komma till kassan för du muspekaren över varukorgen och klickar sedan på knappen \\\”till kassan\\\”. I kassan väljer du hur du vill fördela din betalning mellan EuroBonus-poäng och pengar genom att dra i reglaget på den nedre delen av sidan. Vilken medlemsnivå du uppnår baseras på de Baspoäng som du samlat under din kvalificeringsperiod. För att nå Silvernivå behöver du 20 000 poäng, för Guldnivå 45 000 poäng och för att nå Diamantnivå behövs 90 000 poäng. Det är möjligt att ångra köpet eller transfereringen av Extrapoäng upp till 14 dagar efter inköpsdatum. Kontakta i sådant fall oss här och ange EuroBonusnummer och information om transaktionen. Det går endast att ångra hela transaktionen, inte enbart delar av den. Finns inte poängen för hela transaktionen kvar på ditt konto är det inte möjlighet att ångra köpet. Det går heller inte att ångra köpet om poängen använts. Du har 14 dagars full returrätt på varor i originalförpackning och oanvänt skick. För varor köpta under december gäller ångerrätten t.o.m 31:e januari. Meddela oss via vårt kontaktformulär och returnera därefter din vara som ett postpaket (inte postförskott eller rek) tillsammans med en kopia på din orderbekräftelse till:

Om ditt konto låsts kan du återställa ditt konto genom att beställa ett nytt lösenord. Du återställer ditt lösenord via sas.se, klicka på \\\”logga in\\\” i högra hörnet och därefter på \\\”glömt lösenord\\\”. När du valt att återställa ditt lösenord kommer du motta ett mail med en länk. Klicka på länken i mailet för att få ett tillfälligt lösenord skickat till dig. När du mottagit ditt tillfälliga lösenord kan du logga in med detta på sas.se och uppdatera till valfritt lösenord. När detta är klart kan du åter logga in i shopen efter 48 h med ditt nya lösenord. Kvarstår problemen? Ta då kontakt med SAS Sales & Service på telefonnummer 0770 727 727. OBS! Kontot är låst i 48 h efter återställning.Du ska vara minst 6 månader in i din kvalificeringsperiod för att kunna köpa Baspoäng. En förutsättning för att kunna köpa Baspoäng är att du redan har samlat en viss del poäng. För att nå Silvernivå kan du köpa max 5 000 poäng, för att nå Guldnivå max 15 000 poäng och för att nå Diamantnivå är max antal poäng 30 000 poäng.

Om ditt konto låsts kan du återställa ditt konto genom att beställa ett nytt lösenord. Du återställer ditt lösenord via sas.se, klicka på ”logga in” i högra hörnet och därefter på ”glömt lösenord”. När du valt att återställa ditt lösenord kommer du motta ett mail med en länk. Klicka på länken i mailet för att få ett tillfälligt lösenord skickat till dig. När du mottagit ditt tillfälliga lösenord kan du logga in med detta på sas.se och uppdatera till valfritt lösenord. När detta är klart kan du åter logga in i shopen efter 48 h med ditt nya lösenord. Kvarstår problemen? Ta då kontakt med SAS Sales & Service på telefonnummer 0770 727 727. OBS! Kontot är låst i 48 h efter återställning.
Kortet har en hög avgift på 4 000 kr/år men ger rabatt och bonuspoäng när du flyger med SAS som sedan kan bytas in mot nya resor. Det krävs att du reser minst några gånger per år för att täcka upp för avgiften på kortet.Vi blir inte kompenserade av alla aktörer och kompensationen påverkar inte hur vi betygsätter de olika kreditkorten. Alla våra betyg förblir transparenta och ärliga.

American Express har länge haft en stämpel av exklusivitet, men så är det inte längre och faktum är att de flesta kan skaffa ett kreditkort från American Express.
Detta kort är för dig som reser mycket och då med flyg via SAS. Du tjänar in bonuspoäng på alla resor, har möjlighet till uppgradering av flyg och erbjuds även tillgång till lounger världen över utan extra kostnad.

Vilka försäkringar som ingår är beroende på vilken medlemsnivå du blir beviljad. Kreditkort med högre årsavgift ger i regel bättre försäkringar, medans AMEX-kort utan årsavgift ger mer grundläggande försäkringar. Gemensamt för samtliga AMEX-kort är att en reseförsäkring ingår om majoriteten av resan betalas med kortet.SAS Eurobonus Premium är ett exklusivt Mastercard kreditkort som passar dig som ofta reser med SAS och vill öppna dörren för billigare SAS Plus och SAS Businessresor. Kortet ger otroliga reseförmåner, en bonus som ökar beroende på hur mycket du använder kortet och en rad bekvämligheter varje gång du reser. Detta kreditkort är ett mycket exklusivt och lyxigt kort och vår favorit inom kategorin platinumkort. Kortet har en hög årsavgift men även en hög på kreditgräns och passar därför dig som spenderar stora belopp på kredit varje månad. Givetvis erbjuder kortet också generösa förmåner, framför allt för dig som ofta reser. Amex platinum är det bästa platinumkortet som ger dig fördelar som Fast track, tillgång till lounger på flygplatser över hela världen och concierge service. Du får även en kredit upp till 1,5 milj kronor i 55 dagar.American Express (AMEX) är en av de mest kända utgivarna av premiumkort. AMEX är inte lika stort som Mastercard och VISA, men är väl erkänt på den internationella marknaden, inte minst tack vare de resefördelar som ett AMEX-kort kan ge. Ett urval av AMEX-kort som finns tillgängliga för tillfället är: American Express Gold, American Express SAS Classic, American Express SAS Premium, American Express SAS Elite samt American Express Blue Cashback.

Martin är utbildad inom finansiell rådgivning och har lång erfarenhet av att jämföra olika finansiella produkter. Han är den som kvalitetssäkrar vårt befintliga innehåll och ser till att all fakta alltid är korrekt.SAS Eurobonus Elite är ett samarbete mellan SAS, bonussystemet Eurobonus och American Express. Det är ett mycket exklusivt kreditkort för resor som vi rekommenderar alla som ofta reser och gärna reser i klass. Med kortet kan du förvänta dig alla exklusiva reseförmåner du kan föreställa dig plus mycket, mycket mer.

Kreditkortsval är hemsidan för dig som letar efter ett kreditkort. Vi är en oberoende jämförelsetjänst som grundligt granskat allt från priser och villkor till bonusprogram.
Du som är kortmedlem kan ge ett extrakort till dina närmaste. Alla köp som görs med extrakortet redovisas tydligt i ditt konto i appen och på samma faktura som dina egna köp. De poäng som extrakortet genererar tillfaller dig som huvudkortmedlem. Minst ett extrakort ingår i alla våra kreditkort och extrakortmedlemmen har ofta samma förmåner som huvudkortet.Kriterierna för att beviljas ett kreditkort kan variera från kort till kort, men du behöver ha fyllt 18 år och vara skriven i Sverige. Om du har en eller fler betalningsanmärkningar kommer ansökan inte beviljas.

American Express erbjuder en rad olika kort för dig som privatperson och för oss är det viktigt att du hittar det kort som har de förmåner som passar dig och din livsstil bäst.
Självklart ska du ha det kort som passar dig bäst. Kanske är det dags att uppgradera till ett kort med fler förmåner, eller läge ett byta till ett kort helt utan årsavgift. Om du upptäcker att ett annat kort, än det du redan har, passar din livsstil bättre är du välkommen att byta kort.Ett Additional Card är ett extrakort till dig som huvudkortinnehavare. Det kan användas för att separera olika typer av utgifter. Alla köp som görs på ett Additional Card redovisas på samma faktura som huvudkortet, men kan lätt särskiljas. Additional Card är alltid kostnadsfritt och ingår i Centurion, Platinum, Gold Card, SAS Amex Elite och SAS Amex Premium.

Som kortmedlem har du möjlighet att bjuda in dina vänner att ansöka om ett American Express-kort. Om din väns ansökan blir godkänd belönas ni båda med poäng. Antalet bonuspoäng varierar beroende på kortprodukt.
När du har bestämt dig för det kort som passar dig bäst klickar du på knappen ”Ansök nu” och startar ansökningsprocessen. Du fyller i namn, personnummer, kontaktuppgifter och din årsinkomst. För att kontrollera din kreditvärdighet tar vi en kreditupplysning från UC. Du får vanligtvis svar på din ansökan inom 60 sekunder.För dig som inte handlar så mycket på kreditkortet och inte vill betala en årsavgift men samtidigt inte vill gå miste om bra förmåner. Med American Express Classic tjänar du 10 Extrapoäng/100 kr som du handlar för på kortet, och du har möjlighet att få en kupong för en 2 för 1-resa varje år. 2 för 1-kupongen är ett erbjudande som ger halva poängpriset på en resa för upp till två personer, och med American Express Classic gäller erbjudandet i hela Europa med SAS.

Scandinavian Traveler använder cookies för att förbättra din upplevelse och för att göra ditt besök på vår webbplats så bra som möjligt. Vissa cookies är tekniskt nödvändiga för att webbplatsen ska fungera och är därför alltid aktiverade. Genom att välja Acceptera godkänner du att vi också använder tredjepartscookies för statistik och marknadsföringsändamål.
Du behöver inte vara en aktiv resenär för att samla poäng som du sedan kan använda till att betala resor, hotell eller hyrbil. Med ett SAS EuroBonus kreditkort leder varje inköp till reseupplevelser. Poängen kan du använda till flyg, hotell och uppgradering av din nästa resa.SAS EuroBonus Mastercard Premium ger dig möjligheten att enklare komma upp i nivå i EuroBonus-Programmet. Ju mer du använder kortet desto fler statuspoäng får du – och desto närmare Silver, Guld och Diamant-status kommer du. Du får Statuspoäng motsvarande 25% av dina intjänade Extrapoäng

Ett kreditkort för dig som prioriterar bekväma resor, eftersom kortet både ger dig möjligheten att komma upp i nivå i EuroBonus-programmet och köpa bonusresor i SAS Plus och Business men betala bonuspoäng för SAS Go. Med Mastercard Premium kan du betala med världens mest accepterade kort samtidigt som du tjänar 15 till 25 Extrapoäng per 100 kr som du handlar för på kortet.
Även reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår när du köper resan med kortet. Varje månad du använder kortet får du 1 000 poäng som kan höja din EuroBonus-nivå hos SAS.

Dessutom ingår 20 000 statusgrundande EuroBonus-poäng i kortet, vilket innebär att du alltid minst är Silvermedlem i EuroBonus. Du tjänar alltid baspoäng på dina resor med SAS och med ett Silvermedlemskap tjänar du ännu mer poäng när du flyger SAS, och dessutom får du tillgång till extra bagage och snabbare incheckning.
För dig som använder kreditkortet mycket och vill få mycket tillbaka. Med det här kortet tjänar du snabbt ihop poäng genom att du får 20 Extrapoäng /100 kr som du handlar för på kortet. Du får dessutom två stycken 2 för 1-kuponger per kalenderår när du spenderat 2 x 150 000 kr. Erbjudandet gäller när du flyger med SAS och Star Alliance.

Similar Posts