Scott Gambler 30 2013

Standarden som återfinns på de flesta klassiska dam och herrcyklar. Denna broms kräver väldigt lite underhåll men begränsas om du vill ha fler växlar. Dessa tillhör nämligen specifika typer av nav (hjul) som har inkapslade växlar, till exempelt Shimano Nexus. Nackdelen med dessa är att det krävs mer kraft för att bromsa ordentligt jämfört med andra, samt att du måste ha fötterna i specifika lägen för att kunna få ut den begärda kraften.Vi har valt att ange alla däck och slangdimensioner enligt ETRTO-standard*. Detta innebär att alla mått anges i mm t.ex 37-622 där 37 är bredden på däcket och 622 är innerdiametern på däcket.I mountainbikevärlden finns tre hjulstorlekar: 29″, 27,5″ och 26″. 26″ var länge den enda storleken som användes för mountainbikes, men används idag i princip enbart för juniorcyklar och enklare mountainbikes som är tänka för transport och lättare motion. Vill du träna eller t.om. tävla med din cykel är det 29″ eller 27,5″ som gäller. Lite förenklat kan man säga att 29″ ger en stabilare upplevelse, bibehåller fart bättre och enklare tar dig över små hinder bättre än 27,5″, medan en 27,5″ ger dig en cykel som upplevs rappare i kurvor samt aningen snabbare i accelerationen. Många heldämpade mountainbikes med 27,5″ har dessutom längre slaglängd, och är anpassade för en mer teknisk och stökig terräng.Scott har otroligt många olika cykelserier och vi erbjuder dem alla på Cykelkraft.se. Hos oss hittar du Scott Addict, Scott Addict CX, Scott Addict Gravel, Scott Addict RC, Scott ARX, Scott Aspect, Scott Contessa, Scott eRIDE, Scott Fatbike, Scott Foil, Scott Future Pro, Scott Gambler, Scott Genius, Scott Junior, Scott Metrix, Scott Plasma, Scott Ransom, Scott Scale, Scott Silence, Scott Spark 2022, Scott Speedster, Scott Speedster Gravel, Scott Sub Comfort, Scott Sub Cross och Scott Sub Sport.

Människorna bakom Scott, med Charley French och hans kollegor i spetsen, har varit med och tagit fram massor av banbrytande produkter och Scott´s egna motto (Innovation-Teknologi-Design) genomsyrar kärnan på varje produkt som lämnar ritbordet.
Vägen till överlägsna produkter styrs av förmågan att ständigt driva utvecklingen framåt, samt viljan att hela tiden förbättra och förädla. Scott samarbetar med några av de mest framgångsrika innovatörerna de skickligaste produktutvecklarna i hela branschen. En av dessa ingenjörer, Charley French, har hängt med från första början och denna numera 94-åriga triathlet har fortfarande samma målsättning, att skapa och designa högteknologiska produkter som underlättar för dig att hitta bättre vägar. Stela framgafflar återfinns på standard, racer och hybridcyklar, och lämpar sig bäst för cyklar som mestadels ska befinna sig på asfalt. Du får en lättare cykel, en cykel som känns rappare och en cykel som upplevs svara bättre på dina rörelser. Vissa nischade cyklar som fatbikes och touringcyklar har också stela framgafflar, men då kompenseras det oftast med väldigt breda och rejäla däck för att återge lite av komfortkänslan. Om du ska cykla på främst asfalt, och kanske någon snällare grusväg så är en stel framgaffel helt rätt för dig! Låsbar innebär att fjädringens rörelse låses i en position (alternativt begränsas) för att underlätta när man t.ex. cyklar i branta uppförsbackar eller i slät terräng.När man köper barncykel vill man givetvis att barnet ska kunna växa med cykeln. Tänk dock på att en alltför för stor cykel i regel blir för lång, och därmed ger en liggande sittställning vilket i sin tur minskar uppsikten för barnet. Välj därför aldrig en cykel där barnet är mer än 5 centimeter kortare än vår angivna längdangivelse.

I detta fall skall du välja ett växelsystem med navväxel. Dessa finns i varianter om 2- 11 växlar från bland annat Shimano och deras Nexus serie som har 3, 7 och 8 växlar. De finns även Shimano Alfine som är en finare modell som har mindre motstånd i mekaniken och finns med 8 och 11 växlar.
Stål är ett material som kan tillverkas i många olika kvalitetsnivåer. Stål kan byggas väldigt billigt, och finns därför på de enklare cyklarna i vårt sortiment. Men det kan också vara ett otroligt följsamt, hållbart och bekvämt material när man använder riktigt fint stål. Det riktigt fina stålet hittas i många cyklar som är ämnade lite mer för långfärdscykling, till exempel våra fina touringhojar från Surly, och Skeppshult-cyklar som är byggda i svenskt kvalitetsstål (vilket bidrar till mycket fina komfortegenskaper på de flesta underlag).Vad det gäller hjuldimensionen 622 mm så var det den man valde när man skapade 29-ers, vilket rör till det lite då man historiskt alltid förknippat 622 mm med 28”. Vi har valt att dela upp alla däck för hjuldimensionen 622 mm efter hur vi tycker de passar in utifrån bredd och mönster. För i princip samtliga cyklar förutom mountainbikes och barncyklar gäller 28″-hjul som är en väl avvägd storlek som ger både bra förutsättning för att rulla lätt, vara bekvämt att sitta på och enkelt att manövrera. De moderna bromsarna på bland annat mountainbikes, hybrider och ett flertalet elcyklar. Dessa baseras på ett bromsok som klämmer åt kring en skiva av metall vid hjulets nav (mitten på hjulet). Detta är väldigt likt de system som återfinns på både bilar och motorcyklar och anses vara det absolut bästa i dagens läge. Dessa är de kraftigaste bromsarna, kräver relativt lite underhåll och är väldigt driftsäkra och finns som både mekaniska (med vajer) och hydrauliska (slutet system med olja).Även om märket har lanserat standardcyklar, landsvägscyklar, barncyklar och elcyklar (med flera) inriktar de sig på race- och MTB-cyklar. Det finns även modeller inom kategorin E- MTB. Är du sugen på en cykel från Scott? Gå in och kolla vårt utbud av deras cyklar på vår hemsida.Både Nino Schurter, Jenny Risveds, Matteo Trentin och Caleb Ewan har plockat hem högvis av titlar när de suttit på sina Scott´s cyklar. Och just Nino Schurter är utan tvekan världens mest framgångsrika MTB-cyklist och han kör såklart helst på sin Spark RC 900 Worldcup. Ända sedan 2007 har Nino tillhört SCOTT-SRAM MTB Racing Team och hans individuella resultatlista är inget mindre än galet imponerande… ett axplock hittar du nedan.En dämpad framgaffel är idag standard på mountainbikes, helt enkelt för att klara av den terräng som cykeln används i. Det finns även en hel del hybridcyklar med dämpade framgafflar, för att ge dig lite mer komfort på grusvägar och eventuella skogsstigar. Om du ska cykla i skog eller på lättare stigar, alternativt mycket grusväg, så är en dämpad framgaffel ett bra val!

Barncyklar benämns oftast med hjulstorlek som storlek på cykeln, vilket skiljer sig från vuxencyklar där ramstorleken är vad som avgör storleken på cykeln. Det betyder inte att alla cyklar med 24″-hjul är lika stora, och därför har vi valt att, istället för att ha en storlekstabell, ange exakta längdrekommendationer för varje enskild cykel. Genom att fylla i din längd på vår sajt visar vi endast cyklar som passar just den längden du angivit.Enklaste sättet att köpa rätt däck eller slang är att titta på dina nuvarande däck (däckdimension står alltid på däcksidorna) och köpa samma dimension som du har. Hos Cykelkraft.se hittar du inte bara de största varumärkena, utan även en hel del produkter från varumärken där vi handlar direkt från fabrik – antingen genom att vi själva producerar varumärket eller genom att vi är agent för varumärket. Eftersom vi kapar en mellanhand blir priset lägre än för övriga varumärken. Givetvis arbetar vi endast med kapade led på produkter där kvaliteten är lika bra eller bättre jämfört med de större varumärkena. Scott är ett av Sveriges populäraste cykelmärken med både OS-medaljer och flera vinster i världsmästerskap i bagaget. Tack vare sina innovativa processer har de skapat otroligt många framgångsrika cykelmodeller såsom Endorphin, deras första MTB i kolfiber som vann flera mästerskap. 2003 skapade Scott Genius-serien som än idag är otroligt bra heldämpade mountainbikes för stigcykling. Fyra år senare presenterade dem Scott Addict – den snabba och effektiva landsvägscykeln som bara vägde 7,9 kg. 2011 skapade Scott tillsammans med Bosch sina första elcyklar som idag är allt ifrån elassisterade standardcyklar, till hybrider och även E-MTB.

Scott sponsrar flera framgångsrika internationella och nationella team, samt även individuella atleter och ambassadörer inom en rad olika disipliner, vill du vet mer så klickar du bara på någon av länkarna som du hittar i listan nedan.
Dessa fungerar likt trumbromsar som återfinns på bland annat mopeder. Här trycks bromsbackar ut mot metall inuti en cylinder i mitten på hjulet. Dessa kräver minst underhåll och är otroligt driftsäkra. Nackdelen med dessa är att de har inte lika kraftig bromsverkan som till exempelt skivbromsar.I detta fall kikar vi på system som har 2-3 växlar fram och 8-10 drev bak. Dessa är av en lite enklare byggkvalité som även har en högre vikt. Dessa är istället byggda av mer robusta material såsom stål istället för aluminium m.m. Dessa tål ofta mer stryk men fungerar inte lika smidigt.

Scott har numera sin bas i Schweiziska Givisiez och man utvecklar och tillverkar numera prylar för både cykling, skidåkning, motorsport och löpning. I slutet på 60-talet såg den första cykeln dagens ljus och i slutet av 80-talet skapade Scott en av de mest betydelsefulla innovationerna i cykelhistorien, det aerodynamiska styret som Greg Lemond använde när han körde hem sin första seger i Tour de France. I dagsläget tillverkar man cyklar för en rad olika användningsområden och discipliner, men redan 1986 introducerade Scott sin första mountainbike och allt sedan dess har man haft ett järngrepp om tätpositionen i disciplinen. De senaste 10 åren har man skördat enorma framgångar på tävlingsbanorna, och med den sjufaldig världsmästare och olympisk guldmedaljören Nino Schurter i spetsen. Vårt samarbetar med Scott fokuserar på det vi tillsammans är allra bäst på, cyklar, elcyklar och alla former av tillbehör till dessa.
Vi tror otroligt mycket på Scott som varumärke och försöker därför alltid ha hela deras sortiment på cykelkraft.se. Väljer du att köpa en Scott-cykel utav oss kan du vara säker på att du får otroligt bra cykel till ett fördelaktigt pris.Självklart fungerar växlar och bromsar ur en enklare serie som de skall men det sker inte med samma precision eller känsla som hos komponenter ur en finare serie. Det kommer förmodligen att krävas mer service över tid för de enklare komponenterna.

De klassiska bromsarna för alla typer av cyklar som sakta men säkert fasas ut av skivbromsar. Dessa styrs via reglage från styret och klämmer åt med bromsbelägg kring fälgbanan för att få stopp på cykeln. Fälgbromsar finns i olika typer för att passa olika typer av cyklar och kommer som bland annat V-broms, cantilever och U-bromsar. Fördelen med dessa är att de är väldigt lätta att underhålla och har en låg vikt.
Att köpa cykel hos Cykelkraft är alltid enkelt, och cyklar från Scott utgör såklart inget undantag! Vi föreslår att du hittar rätt hoj genom vår smidiga cykelväljare, där du enkelt kan filtrera fram rätt storlek genom att ange din kroppslängd. Känner du dig fortfarande lite osäker eller vill du ha ytterligare hjälp med att välja rätt modell så kontaktar du vår kundtjänst genom att ringa, maila eller chatta… du väljer såklart själv! När du väl hittat rätt cykel så monterar, finjusterar och provcyklar vi din cykel innan vi helt utan extra kostnad fraktar den hem till din dörr. Har du köpt tillbehör i samma beställning (t.ex. en pakethållare eller en cykeldator) så monterar vi givetvis även dessa på din cykel innan vi skickar den hem till dig. Låter det enkelt? Det ska det vara!

Detta beror helt på hur du cyklar och vad du vill få ut av cykeln. För att reda ut detta behöver du veta hur du kommer att cykla och om du vill prioritera lågt underhåll eller hög prestanda.
Har ett flertal olika system som benämns med E, följt av ett nummer, tex E6000. I Shimanos modellserier räknas en högre siffra som ett system/motor med högre prestanda. Därav så återfinns det oftast E7000 och E8000 på mountainbikes medans E5000 och E6000 på hybrider och damcyklar som inte kräver lika hög effekt. Vill du få mer olika typer av däck att välja på skall du hoppa över filtren cykeltyp och hjulstorlek och i stället gå direkt på filtret däckdimension. Väljer du t.ex. 50-622 får du upp alla typer av däck med bredden 50 mm och hjuldimensionen 622 mm. 584 mm är en gammal hjuldimension för standardcyklar, mer känd som t.ex. 26 x 1 3/8" (37-584) och 26 x 1 5/8X1 1/2" (44-584), därför har vi både 584-26 som är den klassiska dimensionen och 584-27 som är 27.5-däck.

Olika tillverkare hanterar detta på olika sätt. Vissa fjädringar blir helt låsta (stumma) medan andra har valt att t.ex. bromsa upp kompressionsdämpningen.
Företaget började i USA, med grundaren Charlie French. Han tyckte redan då att det viktigaste med sportutrustning är kvalitet och funktionalitet. Sedan början har Scotts team strävat efter att skapa nya och förbättra befintliga produkter. Därför menar grundaren till Scott att man bör ta sin tid att hitta den bästa lösningen. Företaget har levt upp till sin vision. Idag levererar de inte bara kvalitativa, utan även snygga cykeldesigner inom många kategorier.Kolfiber kostar lite mer än en aluminiumram, men den har en hel del fördelar jämfört med andra material vad gäller rena köregenskaper. Den är starkare, lättare, styvare och bekvämare att cykla på, då det är ett mer levande material än aluminium. Kolfiber är dock lite känsligare för att montera tillbehör som du klämmer runt ramen, till exempel lås eller barnstolar. Detta leder till att kolfiber då lämpar sig bäst för sportcyklar som racercyklar och mountainbikes
.

Ange din däckdimension i sökrutan i filtret Däckdimension så får du fram vilka däck eller slangar som passar just din cykel.
Aluminium är ett prisvärt och lätt material, som lämpar sig för alla typer av cyklar. Det är enkelt att få till en riktigt låg vikt men bibehålla styrka och bra köregenskaper, och materialet är inte heller känsligt för vad du monterar för tillbehör på det. Bara att tuta och köra och montera på precis vad du vill på din cykel!622-28 är däck som passar på racer-/cross-/hybrid-/standardcyklar m.fl och 622-29 är däck som gör sig bra på 29-ers. Vår indelning är ingen absolut sanning utan du kan självklart montera ett 622-28 på din 29-er och tvärt om, om du har koll på att fälgen klarar den bredd du väljer och att däcket får plats i ramen.

Som sagt kan du från Scott hitta ett väldigt varierat utbud av cykelmodeller. Det är också värt att påpeka att de inom samtliga kategorier behåller märkets värde. Prestanda, kvalitet och imponerande designer präglar alla deras cyklar. Men man kan ändå säga att Scott brinner för MTB. Deras cyklar har vunnit guld i flera mästerskap, från OS till Världscupen.
Observera att denna tabell inte jämför olika märken eller racer vs. mountainbike, utan den bör endast användas för att jämföra inom en kolumn.Vad betyder t.ex. Shimano SLX? Varje komponenttillverkare delar in sina komponenter så som växlar, bromsar, vevpartier m.m. i serier, i detta fall är tillverkaren Shimano och serien SLX.

På alla hjulstorlekar utom två behövs ingen utförligare information, men på hjulstorlekarna 584 mm och 622 mm kan lite förtydliganden behövas.
I detta fall hör antalet växlar baktill ihop med kvalité. Tillverkarna tävlar om att göra de bästa växlarna med flest antal drev på kassetten. Detta gör då att de finaste komponenterna är även de som har flest antal växlar baktill. Framtill är det ett eller två drev som gäller för de finare delarna.Hos Cykelkraft hittar du i princip hela Scott sports imponerande breda sortiment: allt från de olympiska mästarna till de urbana pendlarna och de extremt populära juniormodellerna. Kategorier som Scott elcyklar, Scott barncyklar, Scott hybridcyklar, Scott mountainbike mtb, Scott kläder, Scott cykelhjälmar m.m. Produkter från Scott för herr, dam och barn i olika tum och storlekar.

Hjulstorleken är precis vad det låter som – storleken på hjulen. Den mäts normalt i tum (t.ex. 28″) eller i millimeter (t.ex. 622). I Sverige är tum det vanligaste måttet, och därmed det mått vi valt att använda. Hjulstorlekens betydelse varierar beroende på cykeltyp.

Idag erbjuder Scott barncyklar, standardcyklar och elcyklar, landsvägscyklar, mountainbikes och bmx-cyklar. Samtliga Scott-cyklar är i otroligt bra kvalité och trots att de har cyklar i så många olika kategorier lyckas de ändå vara innovativa och ledande inom samtliga. Om något får man kanske säga att de är lite bättre på MTB än något annat, där har de trots allt guld i alla stora XC-tävlingar, från OS till Världscupen, Cape Epic och VM.

The site you are visiting can only be viewed using a modern browser. Please upgrade your browser to increase safety and your browsing experience. We strongly recommend upgrading to either Firefox, Opera, Safari, Google Chrome, or a more recent version of Internet Explorer.
Surly Ice cream truck fatbike ram med front och rear derailleur, vevlager, pedalaxlar, växelreglage, kedja, styre och sadelstång. Nästan aldrig använd.In the late seventies and early eighties, I had a lot of success, primarily by putting more effort into racing than my competition. People watching us learned that time and dedication really paid off, so they started emulating me. There’s no lock on brains, and when they tried harder, they did better. When others saw it, they did the same, and the whole thing escalated – not necessarily by hiring ‘professionals’ but by injecting more time, money, and effort into their racing programs. In 1979-80, I had a multiple-boat, two-year program in the America’s Cup – and it worked. On an international level, I think a bell really went off in the heads of sailors around the world that effort, sail testing, crew work, and preparation make all the difference. With that change came more and more paid people in all areas of the sport: Sailmaking, spar building, boat building, preparation, and crew work. This happened on a worldwide scale – the whole bar went up throughout the upper levels of the sport.

Jag vet inte om denna debatt fortfarande rasar, men jag vill definitivt nominera TRISS MAGNUM till sämsta båt. Sådana händer det att man seglar om på fjärdarna och de står alltid still i något sund utan att ta någon höjd på kryssen. Fula är de också.
Frågan om regalskeppet Wasa kan anses vara svenskt…det byggdes ju av en invandrad hollänsk skeppsbyggmästare som iofs styrdes allt för hårt av Gustaf II Adolf..=/Cord 80 en är snabb och mycket säker segelbåt med fantastiska utrymmen för sina 28 fot man får leta länge och i helt andra prisklasser att hitta något liknande båten är EngelskBertil Enbom kom 1968 2:a på beräknad tid i Single-Handed Trans-Atlantic Race OSTAR i havsfidran “Fione”. Seglade över på 40 dagar 14 timmar och 13 minuter ungefär samma tid som Chichester använde på premiärseglingen 8 år tidigare med 40 fotaren “Gipsy Mouth”. Åke Mattson deltog också med Goodwin men fick läck på en vattentank, blev tvungen att begära hjälp utifrån och blev därmed diskad. En tredje svensk deltager Willy Wallin bröt vid Azorerna.Roffe Magnusson gjorde en kvarting i aluminium den blåste bort redan i 3 m/s. Någon som kan något mer om båtens öde. Den sopade rent i alla race mellan 0-2,5 n:s, men sen…? ;)Markant kan inte vara något vidare. B31, som är en utveckling av denna lustiga skapelse, har i alla fall jag mest dåliga erfarenheter av. Trög, vek, ful och trång, hela båten skakade när motorn gick osv. Om utvecklingen innebar förbättring så måste Markanten vara vedervärdig….

Jag röstar på Starbåt! Denna märkliga tingest med för stora gastar, för liten fock, för tunn mast och för platt botten har hängt med som OS-klass sedan 1932. Inför OS i Sydney var den ute i kylan ett tag, men hela seglingetablisemanget med kungar, exkungar, silverrävar och löständer lyckades lobba tillbaka den igen.Först och främst vill jag smyga in Hurley 18, för den förtjänar att finnas på listan trots att den inte är svensk. Den är inte bara dålig även farlig i hårt väder. Rodret släpper mycket snabbt. In the mid-seventies things started changing. Sailmakers and their friends started coming aboard big boats to try and make a difference in the competition. This was when North and Hood had it all their own way, but slowly the smaller guys started making a difference. Tom Whidden, with Love Machine and maybe another boat – he’d bring his local Finn sailors like Peter Conrad – and they’d usually win their class. It was the best form of advertising for sailmakers, and that was the maybe the genesis of what we see today. I still won with Stinger with an all-amateur crew, the kind of crew that today, people might call a professional crew – but still they weren’t getting paid. I just always thought an excellent crew was a big part of the equation. For some of your older readers, these were the days of what I call the ‘old guard’ – Jack Sutphen, Bob Bavier, Al Van Metre, Ted Turner, Halsey Herreshoff – all great sailors. Hej CH, Det låter som om du talar om att vi alla borde enas om att segla Folkbåt!? Nästa år går Guld Cuppen ( typ VM) i Marstrand då kommer de bästa seglarna från Danmark, Tyskland, USA och Sverige dit. Börja med att odla skägg och häng på dig en ylletröja så är du välkommen;0)

Jag håller med den andra Stefan angående Staren, men två personer med samma namn går inte an. Jag antar att den andra Stefan var före och byter härmed namn till Stefan G.

Jag tror nog att Starbåt var en bra båt när den konstruerades för 95 år sedan. Men nu har tiden gått. För mig är den en symbol för konservatismen inom seglingen.

Det var taskigt sagt om mirrorjollen tycker jag, med en delbar mast, vikt på ca 40 kg, kan hanteras av både barn och vuxen en perfekt nybörjarbåt. Själv har jag vuxit upp i mirrorjollen och den borde nästan hamna i andra listan.Cap Gemini nämndes någonstans. En god kandidat tycker jag. Sen finns det väl en massa IMS-racers som många här vet mer om än jag. För att inte tala om alla avarter av IOR-racers.

Havsfidran GOODWIN seglade till Grönland – ingen dålig bedrift för en så liten båt. Den är inte snabb men väl säker och med gott om plats med hänsyn till storleken.ILC 40:an, Tryckoffset, som ständigt kom sist i varje segling i början av 2000 talet på ostkusten. En del av förklaringen kanske kan finnas i den konstanta nersupna besättningen. Man försökte kompensera med en ny kolfiberpipa men det gav tyvärr inget lyft. Det var Wasa båtar som byggde båten och den är även ritad av en svensk konstruktör.

DC: That’s really hard to answer unless you tell me what the ‘average racer’ is. For anyone making a living as a sailor, it’s all about the money. The guy making $1000/day hiking on a Farr 40 cares about his next paycheck. For the average guy who’s frostbiting his Lehman 12 at Larchmont, it’s all about the fun. There’s no such thing as an average racer – the sport is too diverse.
Ja, Hurley 18 är dessutom en riktigt farlig båt. Kölen var en del av skrovet och barlasten var en stor hög stansbrickor av järn, som tillverkaren hade hällt ner i kölfickan och plastat över. En bekant gick på grund med sin Hurley och tyckte den blev lite vek efteråt. När vi tog upp båten på slipvagnen lämnade den ett spår av rostiga brickor efter sig på marken. Hålet i kölen plastades igen och överplastningen inne i kölfickan togs bort och båten förseddes med rejäla fastplastade blytackor, som inte kunde rinna ut…Skipper en svensk liten klassiker som jag ska inskaffa och segla till Medelhavet bara peken med kätting fram borgar för att jag blir kapten. Yngve ovan här är kanske troligen ungkarl eller landkrabba som tittat på segling i TV. Möjligtvis så ska han skaffa en Marieholm IF det kan en vanlig people segla upp i lystalet om man vill.

När det gäller usla båtkonstruktörer blir det väl inga höga poäng till Pelle Brohäll trots att hans båtar sålt i massor. Alla kom de ju i fritidsbåtarnas “explosion” och hade knappast ens kommit i produktion idag. Annars är väl Olle Enderline den mest överskattade konstruktören som lyckades få helt otrolig obalans i nästan alla konstruktioner. Utan muskler a la Arne Tammer är man ju chanslös att hålla “pinnen” på hård kryss i hans båtar. Hjälpte sällen ens med hans nödlösningar som trimroder i bakkant på kölarna som är regel på hans båtar.
Helt klart Vegan! Vegan seglar riktigt dåligt på alla bogar. Man kanske kan tro att Vegan är en riktigt havskryssare som kan rida ut vilken strom på atlanten som helst. Icke! Vegan är trots sin sparsamma segelyta vek och experter t om avråder från att långsegla Vegan. Jag tror många med mig även tycker den är ful.Man ska komma ihåg att ett Lys även är en bedömning av den typiske ägaren. En “hot” båttyp som vänder sig till erfarna seglare får ett högre lystal än om båttypen skulle ha såldts mest till nybörjare. En båt som t ex Vegan som köptes av mestadels gamla motorbåtsägare sopar banan i händerna på en duktig seglare medan en Express som är en “segelmakarklass” får svårt i händerna på en normal Vegaseglare.

Similar Posts