Seat Ateca Karoq

”Škoda har en lång tradition av funktionella och rymliga SUV:ar. Karoq, som tog vid efter Yeti, har blivit en mycket uppskattad bil. Med uppdaterade Karoq riktar vi oss till dem som söker en kompromisslös frihet med hög framkomlighet dit elnätet ännu inte nått fram” säger Linda Carnbo, Produktchef på Škoda Sverige.Nya Karoq, med 2.0 TDI 150 hk, kan tankas med HVO100. HVO100 är ett syntetiskt förnybart dieselbränsle som produceras av avfall, restprodukter eller vegetabiliska oljor. HVO100 bidrar till minskade utsläpp av växthusgaser, vilket är bättre för miljön i jämförelse med körning på vanligt diesel.

Den kompakta SUV:en erbjuder precis som tidigare gott om plats ombord vilket gör den till den perfekta familjebilen. Karoq mäter 4.390 mm på längden och 1.841 mm på bredden. Bagageutrymmet är detsamma som i föregående modell: 521 liter med sätena i standardläge och 1.630 liter med sätena nedfällda. Škoda sätter alltid säkerheten först i utvecklingen av nya modeller, därför har nya Karoq fått förbättrade assistans- och säkerhetssystem för att underlätta körningen. Travel Assist innehåller fem till åtta assistanssystem, inklusive Predictive Cruise Control, Adaptive Lane Assist och en förbättrad version av Traffic Sign Recognition. Dessutom har modellen sju krockkuddar som standard och kan utrustas med ytterligare två för maximal säkerhet för alla passagerare. Med Škoda Connect onlinetjänster och infotainmentappar ger nya Karoq tillgång till ett brett utbud av mobila funktioner med den senaste tekniken. Via fjärråtkomst kan föraren exempelvis låsa och låsa upp bilen eller hitta sin Karoq via karta. Smartphones kan givetvis paras ihop med bilen med hjälp av trådlös SmartLink-teknik (Android Auto eller Apple CarPlay) och kan även laddas induktivt när mobilen placeras i telefonboxen som är ett av många smarta tillval.Den uppdaterade bakdelen av Škoda Karoq är nu prydd med en förlängd, karossfärgad spoiler, som gör att modellen ser längre ut från sidan. Tillsammans med de omslutande kantlisterna, minskar takspoilern luftturbulensen baktill och förbättrar bilens aerodynamik till en klassledande nivå (Cd-värde 0,30), vilket resulterar i minskad förbrukning och CO2-utsläpp.

Vilka bilar är bäst enligt Bilprovningen?
Mercedes överlägsen vinnare Bland de nyaste bilarna som besiktigades, modellår 2017 och 2018, är suven Mercedes GLC tydlig vinnare trots att den återkallats inte mindre än 15 gånger på grund av olika fel. På delad andraplats hamnar Mercedes B-klass, Opel Insignia och Porsche 911.
Interiörmässigt har nya Karoq bland annat fått förbättrad LED-miljöbelysning, nya dekorlister på instrumentpanelen och insidan av dörren som skapar en modern miljö i kupén.

Hur ofta serva Skoda Karoq?
Paginering. Jag överväger Skoda Karoq och har enf råga som nog är ganska generell för VAG-bilarna. Jag har läst mig till att bilarna ska underhållas vartannat år/var 3000 mil, men utöver det ska de ”inspekteras” varje år.
2017 introducerades Škodas mindre SUV, Karoq, på marknaden. Fyra år senare har Škoda utvecklat den populära modellen som nu kommer med flera nya detaljer och funktioner – både interiört och exteriört. För första gången kan Karoq utrustas med full LED-Matrixstrålkastare och både den digitala instrumentpanelen och infotainment har uppdaterats med den senaste tekniken – allt för att förenkla vardagen. I Sverige kommer nya Škoda Karoq erbjudas med en 2.0 TDI-motor på 150 hk, fyrhjulsdriven och automatväxlad. Designvalen som erbjuds är Ambition, Style och Sportline.Fyra år efter lanseringen får Škoda Karoq en uppdatering, som utöver ett fräscht designlyft, innehåller ny teknik och hållbara materialval. Den populära SUV:en kommer till Sverige i slutet på april nästa år i Ambition-, Style- och Sportlineutförande. Nya Karoq kommer att finnas tillgänglig för provkörning hos Škodas återförsäljare i samband med lanseringen.Den tidigare analoga instrumentpanelen ersätts nu med en digital instrumentpanel som inkluderar en 8-tumsskärm som standard. En högre nivå med 10,25-tumsskräm erbjuds som tillval.› Škoda Auto Group ökar intäkterna 2022 till mer än 21 miljarder EUR › Rörelseresultatet kraftigt påverkat av finansiella bördor på grund av kriget i Ukraina och efterföljande avstängning av affärsverksamheten i Ryssland › Avkastning på försäljning på 3 procent › Škoda fortsätter att investera i framtida teknik: 5,6 miljarder EUR i e-mobilitet och 700 miljoner EUR i digitalisering till 2027 › Programmet Next Level Efficiency+ har implementerats och löper enligt plan

De skjut- och uttagbara Varioflexsätena bak ingår fortsättningsvis som standard på Ambition och Style och ger Karoq ett bagageutrymme upp till 588 liter.
Nya Karoq har fått en bredare, sexkantig grill och en nydesignad stötfångare som skapar ett mer självsäkert utseende framifrån. Till det har betydligt smalare strålkastare adderats som sträcker sig ända till grillen och ger ett sportigt uttryck. Omdesignade LED-varselljus, som nu är delade i två, accentuerar bilens robusta utseende ytterligare.› Uppdaterad sportig design med förbättrad aerodynamik › Distinkta strålkastare med full LED-Matrixteknik › Toppmoderna assistans- och infotainmentsystem 2.0 TDI – 190 hästkrafter, 400 Nm, 211 km/h i toppfart, 0-100 km/h på 7,8 sekunder. Bränsleförbrukning vid blandad körning 5.3 liter /100 km, 138 gram CO2/km. 2.0 TDI – 150 hästkrafter, 340 Nm, 207 km/h i toppfart, 0-100 km/h på 8,9 sekunder. Bränsleförbrukning vid blandad körning 4,4 liter/100 km, 115 gram CO2/km. Teknisk data ovan gäller för motorer med framhjulsdrift och sexväxlad manuell låda.

I Sverige är multimediasystemet Bolero standardutrustning med en åtta tum stor pekskärm centralt på mittkonsolen. Systemet kan läsa SMS-meddelanden, har integrerad blåtands-uppkoppling, åtta högtalare och självklart SmartLink+ för spegling av mobiltelefonens innehåll. Som tillval finns navigationssystemen Amundsen (8-tumsskärm) och Columbus (9,2-tumsskärm).

1.0 TSI – 115 hästkrafter, 175 Nm, 187 km/h i toppfart, 0-100 km/h på 10,6 sekunder. Bränsleförbrukning blandad körning, 5,2 liter/100 km, 117 gram CO2/km.
1.6 TDI – 115 hästkrafter, 250 Nm, 188 km/h i toppfart, 0-100 km/h på 10,7 sekunder. Bränsleförbrukning vid blandad körning 4,5 liter/100 km, 118 gram CO2/km.Nya ŠKODA KAROQ kan dessutom dra upp till två ton tunga släpvagnar. Markfrigången är 183 millimeter (4×4 med 19-tumshjul) och frigångsvinkeln fram är 19,9 grader och 27,8 grader bak.

För första gången i en ŠKODA erbjuds nu digital instrumentering och KAROQ kan dessutom utrustas med adaptivt chassi DCC, full LED-strålkastare, flexibel interiör med VarioFlex och upp till 30 smarta Simply Clever-lösningar som både höjer säkerhet och förbättrar användarvänligheten.
1.5 TSI – 150 hästkrafter, 250 Nm, 204 km/h i toppfart, 0-100 km/h på 8,4 sekunder. Bränsleförbrukning vid blandad körning 5,1 liter/100 km, 119 gram CO2/km.ŠKODA Connect är standard och med Online Traffic Information levereras trafikinformation i realtid och information om bränslepriser, parkeringsplatser och väder direkt till bilen. Med Care Connect-tjänsterna ges föraren statusuppdatering bland annat med bilens position, bränslenivå och om den färdas utanför ett förinställt område. Dessutom kan systemet föreslå servicetider på en av föraren föredragen verkstad när servicebehov föreligger. Genom ŠKODA Connect-appen kan dessutom vissa av bilens funktioner aktiveras på distans, bland annat bilens bränslevärmare.

Fyrhjulsdrift finns som tillval beroende på motoralternativ och fördelar automatiskt kraften till det hjulpar med bäst grepp. KAROQ har också ett Off-road-läge för att förbättra framkomligheten i tuff terräng. Genom att anpassa antispinnsystemet, vässa de elektroniska diffspärrarna och aktivera Hill Hold Control och Hill-Descent Control blir körning på dåliga vägar enklare och säkrare. Som tillval finns också dåligt väg-paket med bland annat underredesskydd för motorn, kablar, bränsle- och bromsledningar.

Nya ŠKODA KAROQ är en helt ny bil baserad på senaste flexibla MQB-plattformen med smart fyrhjulsdrift, avancerade säkerhetssystem och senaste generationens förarassistanssystem. Dessutom med möjlighet till flexibelt baksäte med separata sittplatser, fällbart passagerarsäte fram och upp till 1 810 liters lastkapacitet. Autobroms ingår i standardutrustningen tillsammans med de uppkopplade tjänsterna inom ŠKODA Connect som både höjer säkerhet och gör bilägandet enklare. KAROQ tar företagets karaktäristiska designspråk med inspiration från den tjeckiska glaskonsten med skarpa kanter och raka linjer till en ny nivå – och skapar en SUV med tydlig karaktär. Karossen mäter 4 382 millimeter på längden, 1 841 mm på bredden och 1 605 mm på höjden. Hjulbasen är i sin tur 2 636 millimeter (2 630 mm för 4×4) vilket både ger rejäla innerutrymmen och stabila köregenskaper.Med världspremiär i Stockholm tar nya ŠKODA KAROQ omedelbart plats i rampljuset. En helt ny plattform, nya motorer, ny teknik för såväl säkerhet som komfort, 30 smarta ”Simply Clever”-finesser och med nästa steg i företagets karaktäristiska designspråk är nya ŠKODA KAROQ en suv med känsla och karaktär. Digital instrumentering och den flexibla VarioFlex-inredningen är två av många nyheter som förbättrar användarvänlighet.​

Är Skoda bättre än Kia?
Skoda har bredast däck och lägst däckprofil av testbilarna medan Kia är helt standard och utrustad med däck som inte är marknadens bästa. Kia har också lite sämre bromssträckor, vilket kan tyda på att däckvalet i alla fall inte innebär en fördel gentemot de två andra bilarna i testet, vilka bromsar aningen bättre.
Bland de nyaste bilarna som besiktigades, modellår 2017 och 2018, är suven Mercedes GLC tydlig vinnare trots att den återkallats inte mindre än 15 gånger på grund av olika fel. På delad andraplats hamnar Mercedes B-klass, Opel Insignia och Porsche 911.I äldre bilar är det vanligaste felet oljeläckage från motorn eller växellådan. Slitna bromsskivor är också en vanlig anledning till att bilen blir underkänd.

Sämst är Dacia Duster och Lodgy där över tio procent av de undersökta bilarna blev underkända. Även Daciamodellerna Logan och Dokker ligger illa till, liksom flera Fordmodeller (Galaxy, S-Max och Mondeo) samt Renault Kangoo.I den här åldersgruppen går det bättre för Volvo. Bäst blir XC60 på en trettondeplats. Därefter kommer S60/V60 på plats 37 och V70 på plats 45 av totalt 130 modeller.

Vidare: slitna bromsskivor och oljeläckage. Här funderar man på hur mycket som fordras för oljeläckage, i Sverige sägs ju inget förrän det bokstavligen droppar.
Drygt var femte bil som besiktigas i Tyskland blir underkänd på grund av ett allvarligt fel, enligt en ny rapport från organisationen TÜV som baseras på siffror från 8,8 miljoner besiktigade bilar.

Vad är skatten på Skoda Karoq?
Årlig skatt: 11 579 SEK Bilen omfattas av reglerna som började gälla från och med 1 juni 2022.
Men över tid har dock nya bilar blivit allt bättre. Andelen bilar som inte klarar besiktningen har minskat och andelen som klarar sig utan anmärkning har ökat.Den bästa Volvomodellen kommer först på plats 33 och byggs inte längre – det handlar om Volvo V40. Nästa Volvomodell är XC60 som kommer först på plats 64 av 129 testade bilar.

Även bland något äldre bilmodeller, tillverkade mellan 2015 och 2016, ligger Mercedes bra till med både GLE, SLC, B-klass, A-klass och GLK på topplistan. Allra bäst är Porsche 911. Sämst blev Volkswagen Sharan och Passat CC samt flera Daciamodeller.
Det ligger nära att tro att kör du en dyrare bil är du mer rädd om den och ser till att serva den när den ska/behöver det. Därför klarar sig Porsche och Mercedes bättre under besiktningarna.

Är Skoda Karoq en bra bil?
Nya Karoq är en skön långfärdsvagn med alla de kvaliteter som man kan önska i en SUV. Den är välbalanserad och tyst för sin klass. Även på krokiga bergsvägar känns bilen följsam och pigg. Den fina DSG7 automaten känns helt rätt för modellen.
I den här jämförelsen visas bilarna som klarar besiktningen bäst och sämst. Men vilka fel som uppstår framkommer inte. Det kan alltså handla både om avancerade mekaniska fel och mindre fel, som att en lampa gått sönder. Trafiksäkerhet (bilprovningen) och driftsäkerhet är olika saker. En bil kan mycket väl starta och gå i ur och skur och ändå när den kommer till besiktningen få anmärkning. Alla dragkrokar i Alexos sortiment är ytbehandlade med nanoteknologi, vilket ger ett suveränt skydd mot vägsalter och gör att dragkroken klarar svenskt vinterväglag bra.*Monteringsanvinsningar finns ofta på svenska och alltid på engelska och innehåller vanligtvis beskrivande bilder som förklarar hur man på ett enkelt sätt monterar kroken korrekt.Är du osäker på om du valt rätt dragkrok? Lugn. Ange bilens registreringsnummer i kassan så kontrollerar vi att du valt rätt dragkrok innan vi skickar din beställning.

Alexo är ett svenskt dragkroksmärke som förenar kvalitet och hållbarhet med en konkurrenskraftig prisnivå. Framförallt utmärks de avtagbara dragkrokarna av dessa drag, då låsmekanismen är långt mer hållfast än hos många andra dragkroksmärken.Nivå 4. – Om produkten uppvisar kraftiga skador på produkten och/eller kraftig förslitning eller försämring av produkten: 80 % i värdeminskningsavdrag.

Vi reserverar oss för felskrivningar på produktbeskrivningen angående lagerstatus och förbehåller oss rätten att avbryta beställningen om vi inte kan komma fram till en överenskommelse.
1) Skulle en levererad vara uppvisa synliga material eller tillverkningsfel ska kunden reklamera dessa fel till oss inom 14 dagar efter mottagen leverans. Vi ansvarar inte för transportskador. Vi erbjuder 1 års garanti på alla våra avgassystem.Ångerrätt och returrätt gäller i 14 dagar enligt konsumentskyddslagen och räknas från den dag du mottagit produkten. Det innebär att dag 1 är den dag produkten finns i din brevlåda eller du blivit aviserad om att produkten finns för uthämtning på ditt postombud. Ångerrätten gäller ej specialbeställda produkter utöver ordinarie sortiment. Alltså innebär detta beställningsvaror som vi inte har i lager men som beställs in för dig efter att du som kund lagt in beställningen. Beställningsvaror märks med texten ”beställningsvara” och eventuellt leveranstiden. Vill du utöva ångerrätten ska du ta kontakt med oss innan ångerfristen gått ut.

Nivå 5. – Om produkten är i ett sådant skick att den bedöms vara osäljbar eller att en reparation inte är ekonomiskt försvarbar: 100 % i värdeminskningsavdrag.

Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.

Vi använder oss av PostNord som fraktbolag. Leverans sker till angiven adress vardagar mellan 08.00-16.00. Om mottagaren ej är anträffbar aviseras leveransen och finns sedan för avhämtning på PostNords utlämningsställe / alternativt kontaktar man PostNords kundtjänst för att avtala om leverans. Om ni saknar eller vill följa er leverans ber vi er vänligen se till er spårningslänk ni får skickad till er via mail från Abostos när era varor är på väg. Vi ansvarar inte för de fel som fraktbolaget orsakar.
Om du frånträder detta avtal kommer vi att betala tillbaka alla betalningar vi fått från dig, bland dem ingår inte leveranskostnader (men då räknas inte extra leveranskostnader till följd av att du valt något annat leveranssätt än den billigaste standardleverans vi erbjuder). Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att frånträda avtalet. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat. I vilket fall som helst kommer återbetalningen inte att kosta dig något. Vi får vänta med återbetalningen tills vi fått tillbaka varan från dig eller tills du sänt in ett bevis på att du återsänt varan, beroende på vilket som inträffar först.Tekniska cookies kr\u00e4vs f\u00f6r att de flesta webbplatser ska fungera korrekt. Som namnet antyder har de bara en teknisk betydelse och har d\u00e4rf\u00f6r ingen inverkan p\u00e5 din integritet eftersom de inte registrerar det du letar efter p\u00e5 andra webbplatser.Marknadsf\u00f6ringskakor samlar in information genom att f\u00f6lja dig p\u00e5 varje webbplats du bes\u00f6ker och spela in de digitala fotavtryck du har angett. Marknadsf\u00f6ringskakor \u00e4r d\u00e4rf\u00f6r \”sp\u00e5rningskakor\”. Informationen som samlas in anv\u00e4nds f\u00f6r att ge en \u00f6versikt \u00f6ver dina intressen, vanor och aktiviteter och f\u00f6r att visa relevanta annonser f\u00f6r saker som du tidigare har visat intresse f\u00f6r. P\u00e5 det h\u00e4r s\u00e4ttet f\u00e5r du mer riktat inneh\u00e5ll, till exempel i form av f\u00f6reslagen information, artiklar och annonser.Du har ocks\u00e5 alltid m\u00f6jlighet att blockera eller ta bort cookies i din webbl\u00e4sare (inklusive cookies fr\u00e5n denna webbplats samt tredjepartscookies).

Du kan blockera eller ta bort cookies p\u00e5 denna webbplats genom att dra tillbaka ditt samtycke eller inaktivera dem i dina webbl\u00e4sarinst\u00e4llningar. Observera dock att cookies inte l\u00e4ngre f\u00e5r anv\u00e4ndas om cookies p\u00e5 annat s\u00e4tt \u00e4r inaktiverade.
De visade uppgifterna, och i synnerhet hela databasen, får inte kopieras. Det är inte tillåtet, utan föregående överenskommelse med TecAlliance, att publicera, sända och / eller låta sådan handling utföras av en tredje part. Åtgärder som strider mot detta bryter mot upphovsrätten och kommer att beivras som sådana.

En cookie \u00e4r en liten datafil som skickas till webbl\u00e4saren och lagras d\u00e4r f\u00f6r att en webbplats ska k\u00e4nna igen din dator. Alla webbplatser kan skicka cookies till din webbl\u00e4sare om webbl\u00e4sarinst\u00e4llningarna till\u00e5ter det. Webbplatser kan bara l\u00e4sa information fr\u00e5n lagrade cookies och inte cookies fr\u00e5n andra webbplatser. Det finns tv\u00e5 typer av kakor: permanenta och tillf\u00e4lliga (sessionskakor). Permanenta kakor lagras som en fil p\u00e5 din dator under en l\u00e4ngre tid. Session-cookies placeras tillf\u00e4lligt p\u00e5 din dator n\u00e4r du bes\u00f6ker en webbplats. De \u00e4r dock dolda n\u00e4r sidan \u00e4r st\u00e4ngd. Det betyder att de inte lagras permanent p\u00e5 din dator. De flesta f\u00f6retag anv\u00e4nder cookies p\u00e5 sina webbplatser f\u00f6r att f\u00f6rb\u00e4ttra anv\u00e4ndbarheten, och cookies kan inte skada dina filer eller \u00f6ka risken f\u00f6r virus p\u00e5 din dator.
Funktionella cookies anv\u00e4nds f\u00f6r att lagra dina anv\u00e4ndarinst\u00e4llningar genom att komma ih\u00e5g de val och inst\u00e4llningar som gjorts p\u00e5 webbplatsen. Rotera runt dina spr\u00e5k och textstorlekens inst\u00e4llningar.M\u00e5nga funktioner p\u00e5 en webbplats beror p\u00e5 att en cookie st\u00e4lls in n\u00e4r en anv\u00e4ndare bes\u00f6ker en webbplats. D\u00e4rf\u00f6r st\u00e4ller vi i f\u00f6rsta hand cookies s\u00e5 att de har en arbetssida. Vi anv\u00e4nder ocks\u00e5 cookies fr\u00e5n f\u00f6rsta och tredje part f\u00f6r att f\u00f6rb\u00e4ttra anv\u00e4ndarupplevelsen p\u00e5 v\u00e5r webbplats och f\u00f6r att tillhandah\u00e5lla relevant marknadsf\u00f6ring. Att st\u00e4lla in en tredje parts cookie inneb\u00e4r att vi har godk\u00e4nt en tredjepartsleverant\u00f6r, t.ex. Sociala medier, Google Analytics eller liknande. att placera en cookie i din webbl\u00e4sare n\u00e4r du bes\u00f6ker v\u00e5r webbplats. Statistikcookies anv\u00e4nds f\u00f6r att optimera en webbplats design, anv\u00e4ndbarhet och effektivitet. T.ex. Kan inkludera den insamlade informationen: l\u00e4gg till analys av vilken information som \u00e4r mest popul\u00e4r p\u00e5 sidan och vi blir medvetna om vad som ska vara l\u00e4tt att hitta p\u00e5 sidan. Just as a chameleon adjusts to its environment, KONI Special Active transforms to suit various road conditions and the driving style, naturally. KONI Special Active brings the best out of each driving experience by offering a superior road holding without any concessions to comfort.

Vad betyder Karoq?
På Alaskas sydkust lever Alutiiq-folket i ett avlägset och fascinerande vackert landskap – och deras språk har gett inspiration till namnet KAROQ. Det kommer från en kombination av KAA’ROQ (som betyder bil) och RUQ (betyder pil) som både finns med i företagets logotyp och som symboliserar dynamiken i varumärket.
KONI Special ACTIVE is the next generation of premium shock absorbers that offer superior handling without compromise. It is the latest advancement in the KONI product portfolio. Utilizing the most recent generation of KONI’s patented Frequency Selective Damping technology, it controls large body motions and cornering forces but smooths expansion joints and rough roads for improved comfort.KONI Special ACTIVE is the next generation of premium shock absorbers that offer superior handling without compromise. It is the latest advancement in the KONI product portfolio. Utilizing the most recent generation of KONI\u2019s patented Frequency Selective Damping technology, it controls large body motions and cornering forces but smooths expansion joints and rough roads for improved comfort.

Nya Skoda Karoq är en helt ny bil baserad på Volkswagengruppens flexibla MQB-plattform. Utrustad med fyrhjulsdrift (finns även med framhjulsdrift), avancerade säkerhetssystem och senaste generationens förarassistanssystem, har man inte sparat på något. Skoda Karoq har nya motorer, ny teknik för såväl säkerhet som komfort.
Det 8” stora multimediasystemet Bolero (pekskärm) är standardutrustning. Systemet kan läsa SMS-meddelanden, har blåtands-uppkoppling, åtta högtalare och SmartLink+ för spegling av mobiltelefonens innehåll. I Skoda Karoq introduceras även de uppkopplade tjänsterna inom Skoda Connect. Det innebär att bilen automatiskt larmar efter hjälp vid händelse av en olycka, att de kan hanteras via en mobilapp för att se position, status och eventuella varningsmeddelanden samt att man kan få förslag på servicetider när det finns behov.Karoq kan också utrustas med adaptivt chassi (DCC) som både automatiskt och efter förarens val anpassar hårdheten i stötdämparna i Komfort, Sport och Standard-inställning. Körprofilsväljaren innehåller också Normal, Eco, Sport och Individuellt läge där fyrhjulsdriften, växellådan och styrning anpassas efter inställningen. En personlig nyckel ställer automatiskt in bilen efter förarens inställningar när den används.Bagageutrymmet är större än t.ex. Volvo V90 med en lastkapacitet på hela 521 liter med baksätet på plats och nedfällt sväljer den hela 1 630 liter. I kombination med VarioFlex-baksätet kan utrymmet justeras mellan 479 och 588 liter. Plockar man ut baksätena, rymmer den hela 1 810 liter.1.5 TSI – 150 hk, 250 Nm, 204 km/h i toppfart, 0-100 km/h på 8,4 sekunder. Bränsleförbrukning vid blandad körning 5,1 liter/100 km, 119 gram CO2/km. Kommer först som framhjulsdriven och efter sommaren 2018 även som fyrhjulsdriven. Priset börjar på 257 600 kr. 4×4 versionen börjar på 281 700 kr. (DSG + 15 000 kr.)

2.0 TDI – 190 hk, 400 Nm, 211 km/h i toppfart, 0-100 km/h på 7,8 sekunder. Bränsleförbrukning vid blandad körning 5.3 liter /100 km, 138 gram CO2/km. Produktionsstarten är vecka 18, 2018, så den modellen får man tyvärr vänta på. Pris ej fastställt ännu.

När jag testade den populära Skoda Kodiaq förra året, så var det den första och hittills enda bilen som jag inte hade något att anmärka på. Faktum är att jag letade efter fel eller lösningar som kunde ha gjorts bättre, men kunde inte hitta något. Nu har historien upprepat sig.Skoda Karoq har alla förutsättningar att bli en storsäljare. Försäljningsmålet är satt till 2 800 bilar under 2018 och det känns lite i underkant med tanke på att man sålde lika många Kodiaq under årets första 6 månader. Den svenska försäljningsstarten var vecka 37 och hos bilhandlarna finns Karoq från vecka 4, 2017. Bäddat för succé?

Skoda har gjort något som kanske fler tillverkare borde ta efter. Man har gett studenter på ett tekniskt universitet uppgiften att komma med förslag på detaljer och funktioner som bidrar till att göra bilägandet lättare. Skoda kallar detta Simply Clever och totalt handlar det om 30 olika lösningar, varav några kanske upplevs som triviala men som tillför ett värde när man väl behöver dem.
Exteriört påminner den om stora Skoda Kodiaq. Samma designspråk men mer kompakt. Självklart är den utrustad med full LED-ljus fram och LED-bakljus, precis som Kodiaq. Den har snygga och rena linjer som gör att bilen ser elegant ut. Interiört har det hänt saker. Här hittar vi Skodas första digitala instrumentering, något enklare än den som finns i VW, men ett lyft som jag tror de flesta kommer att gilla. Detta är dock ett tillval och kommer inte förrän under våren 2018, så tillsvidare får man hålla tillgodo med de fina analoga instrumenten.Karoq kommer med två bensin- och tre dieselmotorer med effekt från 115 till 190 hästkrafter. Samtliga är turboladdade, har direktinsprutning och finns tillgängliga med både sexväxlad manuell och sjuväxlad DSG-låda, med undantag för TDI190 som enbart finns med fyrhjulsdrift och automatlåda.

Framsätet är riktigt bra med ett flertal inställningar för bästa komfort. Även baksätet är rymligt för min 197 cm, trots de kompakta måtten. Skoda Karoq är även utrustad med den flexibla VarioFlex-inredningen som består av tre separata säten i baksätet som var och en kan justeras och lyftas ut ur bilen, oberoende av varandra. ”Simply clever.”
Vid testkörningen på Sicilien så valde jag att fokusera på den trevliga och fullt tillräckliga dieseln, 2.0 TDI på 150 hk. Prestandamässigt ligger den mycket nära den motor som jag tror kommer att bli mest populär och som kommer i vår, bensinaren 1.5 TSI, också på 150 hk men med automatisk cylinderavstängning som mellan 1 400 och 4 000 varv/minut automatiskt stänger av den andra och tredje cylindern, vilket sparar upp till 0,5 l/100 km. Nya Karoq är en skön långfärdsvagn med alla de kvaliteter som man kan önska i en SUV. Den är välbalanserad och tyst för sin klass. Även på krokiga bergsvägar känns bilen följsam och pigg. Den fina DSG7 automaten känns helt rätt för modellen. Inget att anmärka på…igen.

1.0 TSI – 115 hk, 175 Nm, 187 km/h i toppfart, 0-100 km/h på 10,6 sekunder. Bränsleförbrukning blandad körning, 5,2 liter/100 km, 117 gram CO2/km. Kommer bara som framhjulsdriven. Priset börjar på 215 600 kr. (DSG + 15 000 kr.)
Hur kommer det sig då att just Skoda lyckas så bra med att övertyga oss motorjournalister med sina produkter och konstant öka sin försäljning, inte bara på den europeiska marknaden men också på den annars så konservativa svenska marknaden? Det första man kommer att tänka på är priset och visst är Skodas modeller lågt prissatta jämfört med konkurrenterna.Med en längd på 4,38 m (31,5 cm kortare än Kodiaq och 16 cm längre än Yeti), bredd på 1,84 m och en höjd på 1,60 m, är Skoda Karoq större än en så kallad kompakt SUV. Hjulbasen är nästan 2,64 m vilket ger bilen utmärkta innerutrymmen och även härliga köregenskaper. Med fyrhjulsdrift och 19” hjul är markfrigången 18,3 cm. Frigångsvinkeln fram är 19,9 grader och 27,8 grader bak, vilket innebär att bilen är fullt kapabel att ta sig an tuff terräng.

Är Škoda bättre än Kia?
Skoda har bredast däck och lägst däckprofil av testbilarna medan Kia är helt standard och utrustad med däck som inte är marknadens bästa. Kia har också lite sämre bromssträckor, vilket kan tyda på att däckvalet i alla fall inte innebär en fördel gentemot de två andra bilarna i testet, vilka bromsar aningen bättre.
Det handlar om enkla smarta funktioner som t.ex. den redan bekanta isskrapan i tanklocket, den löstagbara bagagerumslampan med magnetfäste så den kan användas utanför bilen vid t.ex. hjulbyte, paraplyer i bilen (i dörrarna på Kodiaq och under passagerarsätet i Karoq) och nu senast en vändbar bagagerumsmatta när man behöver frakta fuktiga eller smutsiga föremål. Enkelt? Ja. Trivialt? Nej. Smart? Ja, mycket! Men priset är inte allt. Det handlar även om att leverera en produkt som målgrupperna tar till sig, en produkt som inte bara ser bra ut utan också erbjuder rätt teknik och kvalitet. Här har Skoda blivit något av en föregångare de senaste åren. Man har skapat bilar som vänder sig användarna och inte de statusjagande teknikälskarna som alltid söker något de egentligen inte behöver. 1.6 TDI – 115 hk, 250 Nm, 188 km/h i toppfart, 0-100 km/h på 10,7 sekunder. Bränsleförbrukning vid blandad körning 4,5 liter/100 km, 118 gram CO2/km. Kommer bara som framhjulsdriven. Priset börjar på 242 700 kr. (DSG + 15 000 kr.)2.0 TDI – 150 hk, 340 Nm, 207 km/h i toppfart, 0-100 km/h på 8,9 sekunder. Bränsleförbrukning vid blandad körning 4,4 liter/100 km, 115 gram CO2/km. Testbilen kommer som fyrhjulsdriven men går att få som framhjulsdriven efter vecka 22, 2018. Priset börjar på 281 700 kr. För Style-paketet betalar man 17 000 kr till. (DSG + 15 000 kr men det går att välja Style och DSG för 313 700 kr.)

När kommer nya Skoda Karoq?
Nya Škoda Karoq har säljstart i mars 2022 och kommer att lanseras i slutet av april då landets Škoda-återförsäljare kan erbjuda provkörning.
Fyrhjulsdrift finns som tillval beroende på motoralternativ. Karoq har också ett effektivt Off-road-läge som reglerar antispinnsystemet, de elektroniska diffspärrarna i kombination med Hill Hold Control och Hill-Descent Control. Som tillval finns också dåligt väg-paket med bland annat underredesskydd för motorn, kablar, bränsle- och bromsledningar.

Det senaste året har Skoda pumpat ut nya bilar som alla har fått utmärkta betyg av oss motorjournalister och helt nya Karoq är definitivt inget undantag. Skodas kompakta SUV som tar över från Yeti, bjuder på en alldeles förträfflig upplevelse.
Skoda Karoq är utrustad med ett stort antal säkerhets- och förarassistanssystem. Dessa är bl.a. autobromsen Front Assist med fotgängarigenkänning, adaptiv farthållare, döda vinkel-varnare, autobroms vid backning, Emergency Assist som automatiskt stannar bilen vid vägkanten om föraren är oförmögen att själv köra, Lane Assist som håller bilen i rätt fil och vägskyltsigenkänning. Fotgängarigenkänningen som är aktivt i hastigheter mellan 10 och 60 km/h både upptäcker och nödbromsar automatiskt för fotgängare framför bilen.

Den upphöjda kanten gör att mattan håller smuts och smuts och skyddar bilens originalmatta, samt är lätt att rengöra. Om bilen har originallås kommer det att finnas fixeringshål i mattan som ser till att mattorna hålls på plats i bilen.
Ett konto har redan skapats med oss \u200b\u200bmed den angivna e-postadressen. Logga in f\u00f6r att samla dina best\u00e4llningar p\u00e5 samma konto.

Är Škoda ryskt?
Skoda ingår sedan 1991 i Volkswagen-koncernen och representeras sedan 1995 av Skoda Sverige som ingår Svenska Volkswagen-gruppen.
Gummimattor är praktiska och ett absolut måste under vintermånaderna. Mattorna är ”skräddarsydd” efter den individuella bilmodellen, och har därför 100% passform.

Hur mycket drar en Skoda Karoq?
Bränsleförbrukning vid blandad körning 5.3 liter /100 km, 138 gram CO2/km. KAROQ kan också utrustas med adaptivt chassi DCC som både automatiskt och efter förarens val anpassar hårdheten i stötdämparna i Komfort, Sport och Standard-inställning.
Nya 308 SW kommer att ta marknad på den stora svenska kombimarknaden. Lika stor som V70 men 100 kkr billigare och säkert med mindre utsläpp. Vid blandad körning 0,5/mil. Svårslaget! Jag var mest intresserad av spaceback tills jag insåg att den lastade mindre än halvkombin. Nu när jag vet hur mycket halvkombin lastar och vad jag behöver så är jag verkligen nöjd med mitt val. Jag har hittills inte saknat den Octavia kombin jag hade. Skodans motor är verkligen pigg med tanke på storleken det känns aldrig som om det saknas kraft och jag håller med om innerytrymmena. Det är verkligen god plats för passagerare i Rapiden.

Škoda Karoq är en compact crossover SUV med 5 dörrar. Denna bil är baserad på samma plattform som Volkswagen Group MQB. Den första generationen av denna bil började säljas under 2017. Det är en systermodell till SEAT Ateca. Namnet kommer från invånare på ön Kodiak och är en kombination av orden Kaa’Raq and Ruq, som betyder bil och pil. Bilen finns tillgänglig med två dieselmotorer och två bensinmotorer som sträcker sig mellan 1.0 liter till 2.0 liter. Man kan välja mellan framhjulsdrivet eller fyrhjulsdrivet.
Nödvändiga cookies och databehandling hjälper till att göra en webbplats användbar. Medan du surfar på vår webbplats och tittar på olika sidor kan innehållet i din kundvagn till exempel sparas med hjälp av en cookie (liten fil) på din enhet. Dina inställningar om vilka typer av behandling och syften som du vill att vi ska kunna behandla dina uppgifter för lagras också i en funktionellt nödvändig cookie. Utan sådana cookies och databehandling kan webbplatsen inte fungera korrekt.

För att hjälpa dig väl i fråga behöver vi ytterligare information om bilen. Vi skulle vilja veta från dig: gör / modell / modell, år, kropp, bränsle, automatisk eller skift, antal dörrar, chassinummer.
Winparts använder cookies/kakor, det handlar om små textfiler som skickas från webbservern och sparas av din webbläsare. Det finns fyra typer av cookies som används av Winparts: nödvändiga cookies, analytiska cookies, preferenscookies och annonscookies.Tuning och styling produkter marknadsförs delvis under eget varumärke, AutoStyle. Men dessutom är Autostyle också distributör av ett stort antal A-märken inom bransen. Förutom våra egna märken och stylingsatser säljer vi även Sparco, Samco, Simoni Racing, K & N, Tenzo Racing, H & R och Dynamik via Autostyle. Vi levererar många Autostyle produkter från vårt eget lager, vilket gör att produkterna vanligtvis levereras inom en dag.

Autostyle stövelmattor i plast är gjorda av högkvalitativ polyeten (PE) och har en perfekt passform. Genom att använda detta material är stövelmattan återvinningsbar, miljövänlig, fuktavvisande, svart till färgen och UV- och väderbeständig. Bålmattorna är formade på ett sådant sätt att smutsen och fukten stannar kvar i skalet på grund av den upphöjda kanten. Detta håller bilen städad längre och originalklädseln blir inte smutsig. Dessutom är stövelmattorna försedda med ett gummiskydd mot glidning av exempelvis en varukorg. Detta gör att bagagerumsmattorna kan användas för att säkerställa renheten och bekväma förhållanden vid användning av stammen.Autostyle är traditionellt ett familjeföretag med rötter i Groningen, men har sedan dess vuxit till en spelare med ett omfattande nätverk av återförsäljare i Benelux. Dessutom är Autostyle verksamt i hela Europa. Produkter från Autostyle präglas av ett bra priskvot. Ett urval från autostylområdet:

Statistiska cookies och databehandling hjälper webbplatsägare att förstå hur besökare använder deras webbplats genom att samla in och rapportera data anonymt.
Annonscookies används för att kunna visa annonser som är intressanta för dig, även på andra hemsidor som innehåller annonser och för att kunna samla anonyma statistiker om våra annonser. Annonserna baseras på ditt sökbeteende på vår hemsida. Annonsnätverk (tredjepart) används för att sätta in annonser utanför vår hemsida, även på andra enheter. Vi hänvisar till tredjeparts cookie-förklaringar för mer information:Analytiska cookies används för att kunna få fram statistik kring hur besökarna beter sig på vår sida. All statistik samlas i anonym form, vi tar inter fram information om enskilda besökare utan enbart om nättrafik på, från och till vår sida.

Similar Posts