Second Hand Emmaboda

Vi tar emot det som är helt, rent och i säljbart skick. Det finns varor vi inte kan sälja, antingen för att de är i för dåligt skick eller på grund av säkerhet, etiska riktlinjer eller låg efterfrågan. Dessa varor reserverar vi oss att tacka nej till.Vi tar gärna emot dina gåvor! Hos oss kan dina gamla favoriter få nytt liv hos någon annan samtidigt som de bidrar till vårt arbete för en förändrad värld där barns drömmar får liv.

Som en följd av att skänka dina begagnade kläder till second hand-butiker gör du skillnad både för människor och miljö. Vi vägleder dig genom steg för steg hur du går tillväga för att skänka kläder och vad som är viktigt att tänka på innan du skänker dina begagnade kläder.Vi uppskattar att du vill lämna över väldoftande kläder till nästa ägare men skippa gärna sköljmedel när du tvättar dina kläder du vill skänka. Faktum är att sköljmedel inte bara är dåligt för oss människor utan även en riktig miljöbov. För er som missat debatten gällande sköljmedels negativa miljöpåverkan så innehåller det flera ämnen som gör det svårt för naturen att bryta ner och rinner därmed ut i våra hav. Inte nog med det, sköljmedel förkortare även livslängden på våra kläder samt kan orsaka skadliga effekter på oss människor. Tips är att tvätta klädesplaggen du vill skänka med ättika! På så sätt avlägsnas dålig doft. Bonus är att ättikan även håller tvättmaskinen ren och fräsch, vinst för oss och vinst för naturen!

Innan du packar ner kläderna, säkerställ att samtliga klädesplagg är rena och torra. Vänligen, vik klädesplaggen och lägg ner de snyggt och prydligt i en kartong eller påse. Det underlättar sorteringsarbete i butik väsentligt. Desto bättre paketering desto snabbare kan dina gamla plagg komma ut i butiken och säljas vidare till ny ägare.
Second hand-butiker har valt att inte tvätta kläderna som kommer till butik. Den enkla anledningen till det är eftersom kunder som köper begagnade klädesplagg väljer ändå att tvätta kläderna när de kommer hem. Då butikerna avstår från att tvätta kläderna kan vi spara både mängder av vatten, pengar och tid.Faktum är att vi inte behöver oroa oss över varken smuts eller ohyra då vi köper kläder på second hand. Second hand-verksamheter tar enbart emot tvättade klädesplagg. Syftet är att säkerställa att samtliga köpta kläder ska känns rena och fräscha samt vara fria från annat som inte är välkommet, bra va? Målet med dessa riktlinjer är simpelt, vi vill skapa en förändrad inställning gentemot begagnade kläder. Syftet är att få fler att göra en klimatsmart handling.

Får man pengar för att lämna in kläder på second hand?
Många second hand-butiker tar emot gamla eller nya kläder som folk inte längre vill ha, men butiker som Myrorna och dylikt ger ing a pengar till de som lämnat in dem när de sedan säljs. Det gör däremot många mindre butiker som antingen har en liten hylla avsedd för begagnade kläder eller som enbart säljer second hand.
Erikshjälpen har totalt 60 butiker runt om i landet som tar emot kläder, skor och accessoarer som är i gott skick. Pengar som genereras i butikerna doneras således till socialt och humanitärt arbete i Sverige. För att ta del av mer information gällande Erikshjälpen och deras arbete för en bättre värld – läs mer på Erikshjälpen. Se alltid till att lämna dina skänkta kläder på korrekt anvisad container dvs. släng till exempel inte din kläder i hårda prylar containern. Lämna således aldrig dina donerade kläder obevakade utanför en stängd butik. Då kan vi inte säkerställa att att dina skänkta kläder kommer fram till oss. Själv lämna in dina begagnade kläder i någon av Myrornas butiker. Vidare kan du skänka dina kläder på någon av Myrornas 99 insamlingsplatser. Kika närmare på Myrornas hemsida för att hitta din närmaste insamlingsplats. Ytterligare en möjlighet för dig att bli av med dina gamla kläder som Myrorna erbjuder är vi upphämtning. Det gäller dock enbart i vissa städer och gäller enbart vid större mängd kläder. Eftersom deras transporttjänst är mycket eftertraktad bör du med god framförhållning boka hämtning av gåvor hos din närmaste butik. Kontakta din närmaste butik för vidare information.Myrorna har totalt 19 butiker runt om i landet. Överskott av Myrornas försäljning doneras således till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Läs mer på Myrorna.se.

Vilken second hand är bäst?
Emmaus Stockholm & Emmaus Vintage – Södermalm Det här är utan tvekan en av Stockholms bästa second hand-butiker när det kommer till kläder och skor, och ett måste på din shoppingrunda. Till vänster ligger Emmaus Stockholm, en klassisk second handbutik som även erbjuder böcker, köksattiraljer, barnkläder och leksaker.
Röda korset har totalt 260 butiker placerade runt om i hela Sverige. När du skänker dina begagnade kläder till Röda korset kan de fortsätta att arbeta förebyggande och med akuta insatser världen över. Detta leder till att Röda Korset kan bistå barn och familjer som lever i utsatthet och dina gåvor hjälper Röda korset att hjälpa utsatta människor i kriser, krig och naturkatastrofer. Läs mer om deras humanitära arbete på Röda Korsets hemsida. Själv lämna in dina begagnade kläder i någon av butikernas gåvomottagning. Ytterligare en möjlighet är att boka hämtning av gåvor (om du har en stor mängd kläder att skänka). Kontakta din närmaste butik för vidare information. Målet är att göra det så enkelt som möjligt för dig att skänka dina gamla kläder som inte längre används. Vi har därför listat de vanligaste organisationerna som tar emot dina kläder, skor och accessoarer. Samtliga organisationer finns placerade på flera ställen runt om i landet.Glöm inte att tvätta samtliga klädesplagg innan du skänker dem. Om dessa riktlinjer missköts kan det medföra stora kostnader för butiker att transportera osäljbara klädesplagg till återvinning. När du sorterar dina kläder för skänkning ber vi dig därför alltid ha som tumregel ‘’lämna enbart kläder som du tror någon annan skulle vilja köpa och använda!’’.

Vad tar Erikshjälpen inte emot?
Detta tar vi inte emotTjock-TV och tjocka datorskärmar.Lysrör.Skrivare utan toner.Scanner, kopiator och fax.
Första och kanske viktigaste aspekten att tänka på innan du skänker dina gamla kläder är att säkerställa så att du skänker kläder som butiker faktiskt kan ta emot. Butiker tar gladeligen emot kläder, skor och accessoarer som är hela och rena. Närmare bestämt, kläder som är användbara och säljbara. Lika viktigt är att enbart skänka kläder som du tror kan komma till användning och älskas av en ny ägare. Detta avser alltså inte kläder som är söndriga, smutsiga eller oanvändbara. Om du däremot har kläder som inte kan återanvändas hänvisar vi till närmaste återvinningscentral för återvinning istället.Känner du också den väninnan som undviker att köpa begagnade kläder på second hand på grund av en rädsla att få oinbjudna gäster med hem? Eller den andra vännen som skräms av tanken att ha på kläder som någon annan haft på sig innan? Vi alla känner säkerligen igen det. Enligt en rapport från Naturvårdsverket visar resultatet på att 62 % av svenska konsumenter väljer att inte köpa kläder på second hand. Vidare visar resultatet av rapporten även på att merparten väljer att avstå från att handla kläder på second hand eftersom det inte anses hygieniskt. Låt oss ändra på detta!

Vill du skänka kläder? Är det kanske dags att ge dina gamla Levis jeans ny kärlek, eller kanske ge ny ägare till den där festliga nyårsklänningen som aldrig kom till användning? Vi guidar dig igenom steg för steg hur du går tillväga för att skänka kläder, tillsammans ser vi till att dina gamla kläder kommer till användning igen.
Sellpy är en app och hemsida dit användare skickar in sina saker och får dessa värderade av Sellpy, innan de säljs via dem. Även här annonserar många kändisar.Myrorna är den klassiska second hand och vintagebutiken. Många kanske tänker att myrorna bara säljer kläder till äldre personer, men även här finns mycket snyggt och trendigt!

Urban outfitters är för de flesta kända som en butik som säljer nyproducerat – men även dem har en sektion på sin hemsida där det finns second hand kläder!
Shpock är en app där det inte bara finns kläder, utan också möbler och annat som säljs i andra hand. Därför kan det vara svårare att hitta specifika plagg här.Att köpa kläder vintage är inte bara ett sätt att ta hand om miljön, det är också ett sätt att kunna ha kläder som ingen annan har. Vintage, eller second hand, innebär att du köper kläder i andra hand, dvs du köper kläder som redan burits av någon annan. Det kan vara allt från kläder från speciella tidsperioder (såsom 60-,70-,80- eller 90-tal) till mode som var populärt för några år sedan. Kanske har du sett ett klädesplagg i serien Friends som du bara måste ha – men hittar det inte i någon ny affär? Då är denna lista på hemsidor och appar perfekt för dig som vill ge dig ut på vintagejakt!Våra lokala webbsidor ger dig relevant information om vad som händer i just din kommun. Sök på stad eller kommun för att få information om alla våra verksamheter och aktiviteter på din ort.

Öppna swish och scanna QR-koden för att swisha en valfri gåva till 900 80 95. Tack vare din gåva är vi redo att rädda liv och dela ut nödhjälp när katastrofen sker.

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.
I plick-appen har du fri tillgång till alla funktioner och kan gratis lägga upp saker till försäljning. ladda hem appen gratis för att köpa, sälja, följa och likea. plick finns på App Store och Google Play!

Var säljer man bäst begagnade kläder?
På nätet dominerar appar som Tradera, Sellpy och Tise tillsammans med sajter som Vestiaire Collective, och facebookgrupper som Labels We Love (för skandinaviska varumärken) och Circle of Clothes.
Här domineras övervåningen främst av kläder, medan den stora nedervåningen är fylld av möbler i olika storlekar – något som de flesta second hand-butikerna i stan inte brukar få plats med. Det finns dessutom ett café om du behöver fylla på med en kaffe eller macka under shoppingen.En liten men trevlig second hand-butik med bara kläder som ligger strax intill Mariatorget. Här är utbudet inte särskilt stort, men det går att göra fynd även här. En del varumärken skänker sina samples och liknande hit, så har du tur kan du till exempel hitta ett helt oanvänt plagg från Dagmar till en bråkdel av originalpriset.

Mitt på Götgatan finns denna second hand-butik i två våningar. Eftersom den ligger mitt i hipstermeckat (alltså nära Nytorget) är fyndchansen inte superhög, men har du tur snubblar du över ett guldkorn – så om du är i närheten är den definitivt värd ett besök.
Hit ska du bege dig om du har siktet inställ på jeans – här finns en grym jeansavdelning precis vid ingången där de är sorterade efter storlek. Här behöver du alltså inte förälska dig i ett par för att sedan inse att de är fyra storlekar för små eller stora, utan kan direkt kolla igenom utbudet i just din storlek. Inget man är bortskämd med på second hand, direkt! En trappa ned finns dessutom både köksattiraljer och en stor avdelning med kläder, skor och accessoarer. Med andra ord är risken stor att du blir kvar här en bra stund.Är din bild av second hand-kläder att de är gamla, luktar illa och är helt ute stilmässigt? Då är det dags att tänka om! Genom att handla second hand kan du göra fynd som är både trendiga, fräscha och kostar mindre än om du hade köpt plagget nytt. I Stockholm finns ett stort utbud av second hand-butiker – vi guidar dig till våra favoriter.

Vägg i vägg med butiken finns Emmaus Vintage, där utbudet består av lite “finare” plagg och accessoarer. Här är märkesplaggen många, men jämfört med många liknande butiker är priserna absolut överkomliga. Vad sägs om en Dolce & Gabbana-kavaj för 300 kronor eller en helt ny skinnjacka med lapparna kvar från Selected Femme för runt 500-lappen? Ofta finns det dessutom samples från butiker som & Other Stories.Precis som Humana på Södermalm består utbudet främst av trendiga och stilsäkra plagg. En välkommen paus i shoppandet på Drottninggatan, som bara ligger ett stenkast bort, med andra ord!

Är second hand kläder tvättade?
Second hand-butiker har valt att inte tvätta kläderna som kommer till butik. Den enkla anledningen till det är eftersom kunder som köper begagnade klädesplagg väljer ändå att tvätta kläderna när de kommer hem. Då butikerna avstår från att tvätta kläderna kan vi spara både mängder av vatten, pengar och tid.
Har du koll på det allra senaste inom mode? Är du relativt ung och har (eller vill ha) streetcred? Då är det hit du ska bege dig. Här hittar du allt från buckethats till baguetteväskor och säsongens trendigaste mönster. Den medvetna personalen har redan gjort grovjobbet åt dig och valt ut det snyggaste just nu, så med andra ord är det bara att välja och vraka bland det stora utbudet.Arkivet eftersträvar ett cirkulärt helhetstänk där kunden kan lämna in sina kläder, skor och accessoarer till försäljning och sedan, om det blir sålt, använda kommissionen till att köpa ”nya” kläder i butiken. På så sätt kan du byta ut din garderob utan att konsumera nyproducerat.

Det här är utan tvekan en av Stockholms bästa second hand-butiker när det kommer till kläder och skor, och ett måste på din shoppingrunda. Till vänster ligger Emmaus Stockholm, en klassisk second handbutik som även erbjuder böcker, köksattiraljer, barnkläder och leksaker. Här är utbudet stort och som i många andra butiker gäller det att ha tålamod för att hitta guldkornen. Priserna är dock mer än rimliga – vad sägs om ett par schyssta skinnstövlar för runt hundralappen eller massvis av snygga blusar för 39–100 kronor? Här brukar det också finnas en fyndlåda där allt kostar 20 kr – självklart är mycket i den ointressant men orkar du gräva lite kan du göra stora fynd!Några gatunummer bort från Röda Korset finns en betydligt större butik i Stadsmissionens regi. Här har du extra stor chans att fynda toppar, blusar och skjortor, då de flesta ligger mellan 45 och 100 kronor. Även utbudet av andra typer av plagg är stort, och här finns dessutom både heminredning, en barnavdelning och en stor bok- och musikavdelning.

Vart kan man köpa begagnade märkeskläder?
Bästa second hand-butikerna online:Vestiaire Collective. Med fokus på premium-mode i form av exempelvis snitsiga Acne-rockar och sci-fi-inspirerade Off-White-sneakers har hemsidan Vestiaire Collective märkeskläder för både dam och herr. … Sellpy. … Tradera. … Vinokilo. … Afound. … Blocket. … Affordable Luxury. … Grailed.
Judit är en ganska kräsen dam – hon gillar bara det allra bästa. Det är i alla fall det intryck vi hade fått om denna butik var en person. Här ställs höga krav på det som lämnas in, och priserna är därefter. Men vill du unna dig något lyxigt är det ett måste att svänga förbi här, då du kan hitta plagg och accessoarer från såväl Acne som Louis Vuitton.I den här butiken på tre våningar finns kläderna en trappa ned, där du hittar ett brett och välsorterat sortiment som kategoriserats efter märken, mer personliga/unika plagg, fyndhörnor och allt däremellan. Här finns alltså något för alla plånböcker!

Möjligheternas Hus webbplats använder cookies för att fungera på ett bra sätt. Genom att välja Jag accepterar cookies samtycker du till att cookies används. Vill du neka cookies kan du själv stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar.
Alla har vi förmodligen en ganska stor garderob som vi inte utnyttjar till fullo. Faktum är att västerlänningar har en tendens att bygga upp sina garderober utan att använda alla plagg, men detta hindrar oss fortfarande inte från att köpa nytt. Tyvärr blir det mycket slit-och-släng som bara hänger som prydnader inne i garderoben och om vi dessutom går upp i vikt, ned i vikt, eller om trenderna ändras så har vi ofta köpt kläder som vi aldrig ens har använt. I dagens samhälle är det vanligt med många kollektioner per säsong och de gamla vår-och höstkollektionerna är nästan ett minne blott. Det har visat sig att svenskar slänger helt outnyttjade kläder på tippen, bara för att vi inte längre trivs i dem. Detta är både tragiskt och en ren skandal för folk som inte äger något alls. Det du istället bör göra är att lämna in dina kläder på en second hand-butik för att även få lite pengar tillbaka om de säljs.Många second hand-butiker tar emot gamla eller nya kläder som folk inte längre vill ha, men butiker som Myrorna och dylikt ger inga pengar till de som lämnat in dem när de sedan säljs. Det gör däremot många mindre butiker som antingen har en liten hylla avsedd för begagnade kläder eller som enbart säljer second hand. Det du då gör är att du går dit med de plagg som passar för säsongen (de vill oftast ha säsongsbetonade plagg), och lämnar in dem samtidigt som de synar dem för att se att de är i gott skick. Sedan kan ni antingen bestämma ett pris tillsammans med butiksägaren eller också bestämmer butiksägaren priset själv. Du får lämna ditt namn och dina kontaktuppgifter så att ägaren sedan kan kontakta dig när plaggen säljs. Om dina plagg lyckas säljas så brukar du få ca 40 % av priset, resten tar butiken.

Var kan man köpa second hand?
Alissa listar var du hittar de bästa vintage kläderna online!Afound.Plick.Tise.Sellpy.Shpock.Tradera.Blocket – Klassisk Second-hand online.Urban outfitters vintage.
Det kanske inte blir så mycket i slutändan om du bara har ett eller två mindre plagg men ska du sälja kappor eller finare märkesplagg så kan det bli en bra summa. Tänk dock på att plaggen endast brukar hänga kvar i butiken i högst 6 månader, efter det så måste du hämta tillbaka dem eller de skänks till en välgörenhetsorganisation.

Second hand-butiken nära dig tar emot möbler, husgeråd, kläder, böcker och elektronik, leksaker, sportutrustning, hemtextil, skor och mycket annat som helt, rent och i säljbart skick.
Vi tar emot det som är helt, rent och i säljbart skick. Genom att du rensar bort det som är smutsigt eller trasigt gör du det enklare för oss att ta emot och sälja fler produkter och på så sätt generera ett större överskott till vårt barnrättsarbete.Det finns varor vi inte kan sälja, antingen för att de är i för dåligt skick eller på grund av säkerhet, etiska riktlinjer eller låg efterfrågan. Dessa varor reserverar vi oss att tacka nej till. Tack för att du tar hänsyn till detta. Gåvor som lämnas in men som inte kan säljas medför stora kostnader för vår verksamhet.

Afound är en marknadsplats som erbjuder deals varje dag utan att producera nya material. Här kan du hitta mode, accessoarer, skor, inredning och livsstilsprodukter till rabatterade priser för dam, herr och barn. Hemsidan har också en second hand- och vintagedel med (allt som oftast) semi-lyx-märken som Filippa K, Kenzo och J.Lindeberg.
Second hand-trenden är antagligen det bästa som hänt sedan Marlon Brandos underkäke bestämde sig för att unna sin ägare en Oscar för bästa manliga huvudroll i Gudfadern (1972). Det är trendigt, miljövänligt och ett toppenval för alla oss som inte kan äntra fräsiga franska modehus och köpa en handfull plagg utan att ruinera bankontot för flera generationer fram. Nej, att välja och plocka på diverse vintage- och second hand-affärer kan du göra med gott samvete och ofta även lämna med gott lynne då du förhoppningsvis även har pengar över att att ta en kaffe efteråt.Danska Trendsales har kommit att bli en av Skandinaviens största second hand-butiker där du kan hitta kläder och accessoarer för dam, herr och barn från varumärken som Supreme, Valentino och Acne. Sajten passar även dig som gillar att fynda billig inredning, böcker och elektronik.

Erikshjälpens alldeles egna onlinebutik för second hand-produkter. Liksom i fysisk butik hittar du här begagnade kläder för dam, herr och barn samt möbler och inredningsdetaljer. Här kan du även handla med extra gott samvete då vinsten går till bistånd och sociala insatser för barn och familjer som lever i utsatthet världen över.En marknadsplats för försäljning av märkesvaror inom mode, hem- och inredning samt barnprodukter. Här kan vem som helst lägga upp en annons och för den som vill kan skänka vinsten för sålda produkter till välgörenhet. Flera kända profiler har onlinebutiker här, däribland Alex Schulman, Paul Edwards och Carina Berg.

Jajjebums. Tradera är ett självklart val för second hand-shopping då det är en av Sveriges största marknadsplatser för begagnade kläder och prylar. Inledningsvis var det enbart en auktionssajt men idag har det även blommat ut till en e-handelsplats där du kan shoppa kläder både genom auktion och till fast pris.På svenska den svenska second hand-onlinebutiken Sellpy kan du både sälja och köpa begagnade kläder. Du som vill bli av med plagg eller accessoarer beställer hem en påse som du fyller vilken Sellpy sedan hämtar och säljer åt dig. Visst kan du tjäna mer på att sälja gammal mundering på andra sätt, men det kan vara skönt att låta någon annan göra grovgörat åt dig. Är du sugen på att plocka och välja bland cirka 450 000 varor kan du här hitta kläder, prylar, skor och accessoarer från många eminenta varumärken. Många svenska influencers har även sina onlinebutiker här, däribland Andreas Wijk, Viktor Frisk och Benjamin Ingrosso.Med det sagt har Café samlat ihop 12 av de bästa second hand- och vintage-butikerna online så du kan fortsätta med vintage-botaniserandet även i smittotider.Men när Tegnell och hans följe (även kallat Folkhälsomyndigheten) rekommenderar att hålla avstånd till människor inomhus som utomhus är det bäst att försöka beställa hem vår- och sommarmundering via nätet istället. Och nej – det betyder inte att du är fast i att köpa färska och inplastade plagg från tyska och brittiska mastodont-basarer som Zalando och Asos. Det finns faktiskt rätt många online-vintage-butiker där du kan stocka plagg efter plagg i den metaforiska online-kundvagnen för ungefär samma peng som i de fysiska second-hand-affärerna.

När kan man lämna in saker till Erikshjälpen?
Våra öppettiderDagButikInlämningTorsdag11:00 – 18:0009:00 – 18:00Fredag11:00 – 16:0011:00 – 16:00Lördag11:00 – 16:0011:00 – 16:00SöndagStängtStängt
Grailed är en hemsida där du kan sälja och köpa begagnade street wear- och vintagekläder från de mer pepprade modehusen i världen. Bland märkena finns Supreme, Nike, Palace Raf Simons, Helmut Lang, och Number (N)ine. Vill du doppa tårna i high end-modevärlden utan att behöva punga ut en månadslön på en jacka från exempelvis A.P.C är hemsidan en habil marknadsplats att hitta diverse kap.

Similar Posts