Second Hand Sickla

Kampanjen pågår mellan den 2-26 November och julklappar kan lämnas på alla Human Bridge depåer, i Läkarmissionens butiker, samt i Lindra Second Hand. Läs mer om mottagare och inlämningsställe på Läkarmissionens hemsida.Idag påbörjas insamlingen av Aktion Julklappen. Aktion Julklappen är ett projekt i Läkarmissionens regi. Kampanjen sker i samarbete med Human Bridge och vill ge barn (och vuxna) runt om i Sverige chansen att sprida julglädje bland barn i östra Europa som inte har så mycket. Alla kan vara med: skolklasser, föreningar och familjer. Det är ett roligt, enkelt och konkret sätt att göra något för de som inte har så mycket. Förra året samlades över 25 000 julklappar in och levererades sedan till barn i Rumänien, Moldavien, Ukraina och Georgien.

Efter en avslutad praktik- eller arbetsträningsperiod får praktikanten med sig färska referenser att använda i sitt framtida jobbsökande och ett intyg på sin tid hos Lindra.Eva har alltid arbetat inom handeln och därför blev valet till tjänsten som butiksföreståndare lätt. Sedan dess har hon arbetat och drivit butiken framåt med ett ansvar över butiken och dess personal.Ett tiotal praktikanter och två volontärer hjälper de anställda att driva butiken i Sickla. Utöver vanlig praktik finns det även möjlighet att göra så kallad språkpraktik i butiken. Det innebär helt enkelt att det främsta syftet för dessa personer är att lära sig prata svenska.

Öppna swish och scanna QR-koden för att swisha en valfri gåva till 900 80 95. Tack vare din gåva är vi redo att rädda liv och dela ut nödhjälp när katastrofen sker.
Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.Våra lokala webbsidor ger dig relevant information om vad som händer i just din kommun. Sök på stad eller kommun för att få information om alla våra verksamheter och aktiviteter på din ort.

Samtliga volontärer och medlemmar i Röda Korset Nacka har i maj månad nåtts av utskick från styrelsen med information om behov av förändring av verksamheten i Finntorp till följd av höga kostnader. Arbetet med att flytta verksamheten till Röda Korsets lokal i Ektorp centrum och att renovera lokalen har inletts och pågår fram till september 2023. För att flytten ska fungera så bra som möjligt tar vi tacksamt emot hjälp. Om du har möjlighet att hjälpa till vänligen anmäl ditt intresse till:
Vi tror på en framtid där återbruk, återanvändning och nyskapande av material kan hjälpa människor att få bättre förutsättningar och stöd till arbete, bättre hjälp i nöd och bättre sjukvård i sin närmiljö. Human Bridge verkar för en hållbar värld genom att utrangerad utrustning från sjukvården och skänkta textiler och annat material från allmänheten samlas in för återanvändning, återbruk och återvinning. Vi öppnar nu i Sickla och hälsar dig varmt välkommen till en inspirerande och hållbar framtid! Hos oss hittar du inspiration, inredning, möbler, belysning, barnleksaker, sport & fritid och kläder! Kom och låt dig inspireras till återbruk, återvinning, återskapande och nyskapande!Human Bridges verksamhetsidé är att förbättra levnadsvillkoren och sjukvården för utsatta människor i världen genom ett behovsanpassat materialbistånd och genom andra konkreta åtgärder såsom katastrof- och flyktinginsatser. Human Bridges arbete syftar till att göra skillnad för människor och miljö.

Detta sker genom Human Bridges samarbeten med kommuner, avfallsbolag och fastighetsägare och genom Human Bridges secondhandverksamhet Lindra Secondhand. Detta arbete finansierar biståndsverksamheten.

Lindra Second Hand är Human Human Bridges secondhandhandverksamhet. När Du handlar hos oss går överskottet till vår biståndsverksamhet – bistånd och hållbarhet för människa och miljö!

Vad händer i Sickla? Nya matställen och butiker, sköna AW´s och andra evenemang. Saker du helt enkelt inte visste att du missade är väldigt lätt att åtgärda…
Human Bridge/Lindra Secondhand arbetar aktivt med social hållbarhet. Genom samarbete med sociala företag, arbetsmarknadsenheter och arbetsförmedlingar erbjuds individer med särskilda behov sysselsättning i olika arbetsmarknadsåtgärder. Volontärer utgör också en värdefull resurs i Human Bridges verksamhet.I Stockholms Stadsmissions second handbutiker kan du skänka eller handla för en mänskligare stad. Butiken i Sickla finns i Siroccohuset och har ett brett sortiment med böcker, kläder, kuriosa och elartiklar. Här säljs även Stockholms Stadsmissions märke REMAKE som ger ny form och funktion till gamla saker och textilier. Genom second handbutikerna bidrar vi till ett hållbart samhälle där saker återanvänds och tas tillvara samtidigt som det skapas möjligheter för människor att växa genom arbetsträning, praktikplatser och arbetstillfällen. Överskottet från vår verksamhet används till ökade insatser för våra deltagare och till vårt arbete för en mänskligare stad för alla.Hos Lindra kan du shoppa möbler, porslin, tavlor, elektronik, kläder, leksaker med mer i den 600 kvadratmeter stora butiken. Överskottet från butiken går till biståndsinsatser via Human Bridge.

I våra butiker har vi, förutom personal och volontärer, också möjlighet att erbjuda praktikplatser för människor som behöver arbetsträna. Vår ambition är att kunna erbjuda en meningsfull gemenskap där alla ska känna sig välkomna.
I Lindras butiker kan du finna allt från 70-tals klänningar till vackert broderade dukar och roliga leksaker. Allt är skänkt och ligger och väntar på att få bli återanvänt. Passa på att fynda eller hitta prylen du länge letat efter.

Similar Posts