Sf Pension Ab Bluff

Kolla läget först! Du får en samlad bild av vad du har nu, prognos över din ekonomiska framtid samt en handlingsplan över vilka områden som kan förbättras.Vår helhetstjänst följer dig hela vägen, från din nuvarande livssituation, via dina drömmar och vardagsliv till den pension du önskar. Att få ordning på sin privatekonomi handlar lika mycket om sparande till semestrar, pension och barnen som det handlar om att vara rätt försäkrad.

Sparande och försäkringar skapar förutsättningar för en trygg framtid. Samtidigt kan det kännas krångligt och tidskrävande. Eterum vill hjälpa dig att göra det hela mer begripligt och stötta dig med individuellt anpassad ekonomisk rådgivning. Vi hjälper dig hela vägen, från att få koll till att behålla den.
Eterum vill hjälpa dig att göra det hela mer begripligt och stötta dig med individuellt anpassad ekonomisk rådgivning. Det är här vår prenumerationstjänst kommer in i bilden. I takt med att livet förändras påverkas också dina förutsättningar och behov, då behövs det mer än någon enstaka insats. Eterumprenumeranter har obegränsad tillgång till våra licensierade rådgivare, vi hjälper dig hela vägen!Lugn, du är inte ensam! Men det ska inte behöva kännas så. Vi på Eterum älskar det som de flesta tycker är bland det tråkigaste i världen – pension. Våra rådgivare hjälper dig att tyda vad informationen i pensionsprognoser innebär för dig och vad du kan göra för att förbättra ekonomin inför framtiden. Vi vill att du ska känna dig trygg i det system som utgör vår pension – dina val i dag kommer att påverka hur det blir när du går i pension.

Eterum är ett rådgivningsföretag inom privatekonomi som verkar under Finansinspektionens tillsyn. Våra rådgivare är licenserade och registrerade hos branschorganisationer.
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt och för att följa upp hur webbsidan används. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstårPå Eterum vet vi att det uppstår en rad nya frågor när man närmar sig pensionen. Det handlar om frågor som rör privatsparandet, pensionen, boendet och kanske det egna företaget. I vilken ordning kan och ska jag ta ut medel för att få pengarna att räcka för att leva det liv jag vill? Och vilka försäkringar behöver jag för min trygghet?

Vi har valt ut försäkringar och sparlösningar från flera olika leverantörer för att matcha dina behov. Vi erbjuder dig hjälp att teckna rätt produkter och tjänster via prognoser och rådgivning.
Med Allabolag Plus får du tillgång till bolagshändelser, uppskattat bolagsvärde och bevakning av upp till 25 bolag. Varje månad får du även följande produkter:

Bolagsvärdet är en kvalificerad bedömning av ett företags teoretiska värde som inte nödvändigtvis reflekterar ett eventuellt försäljningspris av bolaget.
”SF Pension har via telefon kontaktat konsumenter och diskuterat allmänt kring pension, det oranga kuvertet, beställning av personlig kod och beställning av blanketter för byte av fonder inom premiepensionssystemet. Telefonförsäljare har därefter föreslagit att ett muntligt avtal om tjänsten ska spelas. Bolaget har skickat fakturor avseende tjänsten till konsumenten.”

”SF Pension har inte informerat konsumenten om att avtal ingås först då konsumenten skriftligen accepterar bolagets anbud. Informationen är väsentlig och utelämnandet har vilselett konsumenten som påverkats i sin förmåga att fatta ett välgrundat beslut.”
– Det är bedrövligt att detta kunnat pågå, väldigt många konsumenter har drabbats, säger Carolina Andersson, processråd för Konsumentombudsmannen (KO).För premiepensionstjänster gäller att alla avtal måste vara skriftliga. Det strider mot lagen att sälja premiepensionstjänster med bara ett muntligt ja från konsumenten, till exempel vid telefonförsäljning, skriver Konsumentverket som konstaterar:

Bolaget döms av Patent- och Marknadsdomstolen att betala den marknadsstörningsavgift på 400 000 kronor som KO yrkat. Dessutom måste SF Pension stå för rättegångskostnaderna på 40 260 kronor.
– Jag har ingen exakt siffra men det är på grund av att marknadsföringen skett genom telefonförsäljning som det blivit så stor spridning. Det är många konsumenter som drabbats, och i alla åldrar, säger Carolina Andersson.– Man har lurat konsumeter att det går att göra muntliga avtala via telefoninspelningar fast det inte är tillåtet när det kommer till premiepensioner. Det är reglerat i lag.

Den pågående hbtq-fientliga propagandan från högern är inte unikt för USA. Hatpropagandan har lett till att diskriminerande lagar införts i bland annat Polen och Ryssland.
– Vi vill få igenom någon form av rimlig kompensation till de behovsanställda för den här inskränkningen i las, sade Hamnarbetarförbundets vice förbundsordförande Erik Helgeson till Arbetaren förra veckan.I Olofström ställdes bibliotekets planerade sagostund med dragqueens in efter att bibliotekspersonal mottagit hot och personalen kallats för ”pedofiler”. På Malmö stadsbibliotek gick det så långt att en biblioteksanställd dödshotades.

I en granskning gjord av Blankspot avslöjar de hur Länsföräkringar begärt förklaringar till 170 transaktioner en av deras kunder, Ola Jönsson, gjort under de senaste åren.
Det finns en oroande utveckling när det kommer till misstänkliggörandet av solidaritet även här i Sverige. Nu också inom bankvärlden, som vi alla är beroende av för att kunna sköta våra dagliga liv.

Avdragssamhället som främst är riktat till bostadsägare gynnar de som redan har inkomst. Förrförrra året kostade ROT-avdraget, som inte ens hyresgäster får använda, och ränteavdraget, statligt subventionerade bostadslån, 30 miljarder.
Sedan Giorgia Melonis högerextrema regering kom till makten har Rom ändrat sin praxis: tilldelningen av en ”säker hamn” är nu mer noggrann, men också mer restriktiv.Att använda solidaritet på det sättet, i kontexten europeisk migrationspolitik är makabert. Det är de människor som anländer till Europas kuster, och de som försvinner på vägen som behöver och förtjänar vår solidaritet. EU:s, numera med Sverige i främsta ledet, febrila försök att hindra vissa människor från att bosätta sig här är förutom fruktansvärda även fruktlösa. När kommuner använder vinster ur allmännyttan för att lägga konstgräs och sköta skolskjuts är det inget annat än en dubbel beskattning av hyresgäster. Detta samtidigt som de som äger belönas med ränteavdrag och alltså beskattas mindre. Folkhemmet har vänts upp och ned. – Homosexuella har blivit allt mer accepterade i samhället, även homofobi fortfarande är ett allvarligt problem. Men landvinningarna gör det ändå svårare för en del att attackera den gruppen på ett generellt plan. Mot transpersoner och dragartister finns grövre fördomar och en mer utbredd okunskap i samhället, vilket gör att det är lättare för både partier som SD och högerextrema grupper att hyvla på fördomarna för att nå ut till fler, säger han. ”Den invandringspolitik som Europa har fört i åratal förvandlar Medelhavet, våra hav, till vattenfyllda gravar” sade nyligen Greklands tidigare premiärminister Alexis Tsipras i en intervju med the Guardi
an. 
Men som svar på situationen begränsar Italien de civila räddningsfartygens insatser. Två av dem, Geo Barents från Läkare utan gränser och Louise Michel, har beslagtagits och inte fått lämna hamnen på grund av det nya dekretet. Den 20 juni beslagtogs även de tyska räddningsskeppen Sea Eye 4 och Mare Go. Jokern är en figur i de många Batmanfilmatiseringarna som tagit över föreställningen. Det var förstås förutsägbart, eftersom skurkarna alltid kan gå utanför de normgränser som också sätter stopp för fantasin. Dessutom kan karaktären begå hur många galenskaper som helst – hen ska ju ändå dö på slutet enligt klassisk dramaturgi. Sedan 2015 har över 25 000 människor omkommit eller försvunnit i Medelhavet och Atlanten när de försökt ta sig till Europa. Det är två Titanic-skepp om året, för att dra en aktuell parallell. ”Låt barn vara barn och sluta utsätt dem för sådant här!”, skrev sverigedemokraternas Björn Söder på Twitter i samband med att SD-politiker i Kalmar gått ut med att de ville stoppa en sagoläsning på stadsbiblioteket i staden. Hjälparbetare som räddar människor på Medelhavet åtalas och bankkunder ifrågasätts för att de skänker pengar och prenumererar på tidningar. Solidariteten är under attack och vi behöver alla försvara den.– Där är den, jag ser den!, säger han till sina kollegor, som spanat efter den lilla svarta pricken i fjärran mitt i havet. Så småningom blir den större och större. Gruppen har äntligen hittat den nödställda båten. Det är också rådet som ger mandat att förhandla med länder utanför EU. Fler människor skall kunna avvisas direkt vid EU:s gräns om de kommer från “säkra länder”. Om det inte går att avvisa dem till ursprungsländerna finns planer på flera samarbeten liknande de som EU har med Turkiet. Tunisien är en sådan tilltänkt samarbetspartner. Ett land som efter statskuppen 2021 haft en oroväckande utveckling vad gäller demokrati och mänskliga rättigheter. – Om en tidningsprenumeration på Arbetaren har fått varningsklockorna att ringa på banken, då är det något väldigt fel på varningsklockorna, säger Annie Hellquist.

Lösningen kan aldrig vara hårdare gränskontroller. EU:s migrationspolitik är rasistisk, människofientlig och fatal. Haven kommer få fortsätta begrava de människor som dör på grund av den.
Det tar över en kvart och försvåras av havets svallvågor och strömmar. När vädret lugnat sig börjar räddningsbesättningen överföra de överlevande till fartyget.Någon opportunist har nu chansen att rida på hårdare tag-vågen och föreslå skärpta straff för rån. För det är faktiskt vad som pågår här. Politiker tömmer allmännyttans bolag på mer än en halv miljard kronor. Vad sägs om fängelse för rån av hyresgäster?

Det dröjer inte många minuter in i filmen innan man förstår hur hans tragiska utveckling till fullfjädrad psykopat med vapen ska rullas upp. Trots förutsägbarheten lyckas Phoenix skapa en trovärdig människa som kämpar med stora psykiska problem. Han är öppen med sina inre demoner men ingen lyssnar. När hans kontaktperson på socialtjänsten frågar om han har några mörka tankar svarar han: ”Alla tankar jag har är mörka.”

”Det är tydligt att Sverigedemokraterna skiljer sig från de andra partierna i de sexualpolitiska frågor genom sitt aktiva motstånd mot hbtq-frågor och jämställdhetsarbete”, skrev RFSU:s tidigare förbundsordförande Hans Linde i samband med att sammanställningen publicerades.
Förra veckans fruktansvärda katastrof utanför Greklands sydkust har beskrivs som en av de värsta på Medelhavet på många år. Exakt hur många och vilka det var som dog är fortfarande oklart men hundratals människor saknas fortfarande och över 100 barn ska enligt brittiska BBC befunnit sig under däck när den överlastade fiskebåten sjönk mot botten på ofattbara 5 000 meters djup.I USA har debatten om hbtq-personer och framför allt transpersoners rättigheter skruvats upp på högsta volym. Skolan har blivit arenan för striden där högerradikala grupper bedriver hatkampanjer för att ”skydda barnen”. När livräddningen är över ber Anita Zugarramurdi på radion om att få en säker hamn där de överlevande kan stiga i land. ”Tidigare höll myndigheterna oss till sjöss i dagar eller veckor, tills det blev outhärdligt att ha hundratals överlevande ombord”, minns den uruguayanska sjömannen. De första solstrålarna träffar det röda skrovet på Ocean Viking, det humanitära fartyget från den icke-statliga organisationen SOS Méditerranée. Besättningen ser sig omkring och en av livräddarna, som håller i sin kikare, blir upprörd.

I allmännyttiga bostadsbolag begränsas politikernas möjligheter att ta ut vinster av lagen. Men det finns möjlighet att göra höga och stora undantag om vinsten om det motiveras med ”bostadssociala åtgärder och främjande av integration”.
Moms for Liberty, som Arbetaren tidigare skrivit om, är ett exempel på en sådan högerradikal grupp. De organiserar konservativa föräldrar mot vad de menar är en vänstervridning i skolornas läroplaner och vill bland annat att undervisning om hbtq-rättigheter helt och hållet förbjuds i skolorna. Flera av dessa grupper har ett nära band till det Republikanska partiet och ges allt större plats i USA:s alt right-medier.Världens samfund och institutioner har dessutom visat att de inte är förberedda för de som flyr eller migrerar på grund av hur klimatkrisen förändrar livsvillkoren. EU har tydligt visat att man ignorerar uppenbara asylskäl – hur ska då människor som flyr en vardag där det exempelvis inte går att leva på grund av torka kunna hävda sin rätt?Arbetaren har gått igenom kommunernas vinstuttag ur allmännyttan som motiveras med undantaget i lagen. Det här finansierar kommunerna med pengarna från kommunala bostadsbolag:– Tidigare brukade vi göra flera räddningar, ibland sex, sju, åtta i rad. Vi brukade göra den ena efter den andra, förklarar Lucille Guenier, som ansvarar för kommunikationen ombord.

I listan på de transaktioner som banken vill få förklaring till finns bland annat prenumerationsavgifter till tidningen Arbetaren och insättningar till ETC Sol och ETC Bygglån.Frågan är hur separat ekonomierna verkligen hanteras när hyresgästerna står för föräldrautbildning och kulturhus. Var är alla de bostadsägare i villor, bostadsrätter och privata hyresvärdar, som rutinmässigt stoppar in sin vinst i kommunala verksamheter?

På samma sätt som högerradikala tidigare påstått att de vill ”skydda barnen” mot homosexuella som ”hotar barnen”, använder sig nu högerextrema krafter av samma argumentation men riktat mot transpersoner. Som exempel på skiftet lyfter Leman ett uttalande gjort av sverigedemokraten Björn Söder år 2007, då han likställde homosexualitet med tidelag och pedofili. Ett uttalande som Jimmie Åkesson offentligt ursäktade i samband med att partiet kom in i riksdagen 2010.
– I hamnarna jobbar många på en extremt osäker anställningsform som innebär att man hamnar mellan stolarna i försäkringssystemen, trots att vissa kan ha försörjt sig som hamnarbetare i decennier. Vi har flera exempel i närtid på extringar som helt cyniskt lämnats vind för våg till och med efter att de skadat sig allvarligt på jobbet. Med den här fonden premieras de arbetsgivare som har ett bättre förhållningssätt, och förhoppningsvis ger det incitament för fler att följa efter, säger Hamnarbetarförbundets förbundsordförande Martin Berg i ett pressmeddelande.I vintras åtalades 24 hjälparbetare och volontärer på den grekiska ön Lesbos. De tillhörde den grekiska civilsamhällesorganisationen Emergency Response Centre International, ERCI, vars verksamhet handlade om att spana efter båtar med människor på flykt och bistå med nödhjälp, filtar och medicinsk vård. ”Penningtvättslagen ställer hårda krav på banker och finansiella institut vad gäller att förstå och känna våra kunder. Där ingår bland annat att bankerna måste ställa frågor till kunden för att exempelvis förstå syftet med en transaktion. Banksekretess gör att jag inte kan ge dig något annat svar.” [FILM] Joker Regi: Todd Phillips Jokern är en figur i de många Batmanfilmatiseringarna som tagit över föreställningen. Det var förstås förutsägbart, eftersom skurkarna alltid kan gå utanför de normgränser som också sätter stopp för fantasin. Dessutom kan karaktären begå hur många galenskaper som helst – hen ska ju ändå dö på slutet enligt klassisk dramaturgi. […]Inte hittar man sådana lappar på idrottsplatser, skyddade boenden eller i skolbussar. Ingenstans står det: “får endast nyttjas av allmännyttans hyresgäster”.

Den 16 januari möttes teamet i Syracusa på Sicilien för att gå ombord på fartyget. Besättningen består av cirka 30 personer, däribland sjömän, räddare, läkare, sjuksköterskor, en logistiker, socialarbetare och en kommunikationsansvarig.
Den franska icke-statliga organisationen grundades 2015, när migrationskrisen i Europa nådde sin peak, och har sedan dess utvecklat omfattande kunskaper och färdigheter i sökning och räddning.

Generellt bor låginkomsttagare oftare i hyresrätt, medan hög- och medelinkomstagare oftare äger. Låginkomsttagare, som ofta beskylls för att vara tärande på samhället, är de som faktiskt betalar dubbel skatt. Först på inkomsten, sen på hyran.

Bryter räddningsbåtarna mot förbuden kan böter utfärdas på upp till 500 000 kronor och båten blir beslagtagen under en längre period. Bara under de senaste månaderna har flera räddningsbåtar beslagtagits, till exempel Läkares utan Gränsers fartyg Geo Barents och street art-artisten Banksys räddningsfartyg Louise Michel. Senast i juni hindrade den italienska kustbevakningen det tyska räddningsfartyget Sea Eye 4 från att lämna sin hamn i 20 dagar.
I juni gjorde regeringen ett stort nummer av sitt bidragstak och drog de vanliga harangerna om att vilja arbeta och bidra till samhället. Många påpekade att de som regeringen försöker nå med sitt bidragstak var extremt få.Det upptrappade kulturkriget i USA inspirerar högerextrema grupper och partier i andra delar av världen. Inte minst i Sverige, där transfobin allt mer framstår som en ny profilfråga för Sverigedemokraterna.

Den nya italienska strategin möter allt större kritik. I slutet av februari omkom nästan 86 personer i ett skeppsbrott utanför Kalabrien i den södra delen av landet. Totalt antas närmare 1000 personer ha dött i centrala Medelhavet sedan början av 2023, enligt Internationella organisationen för migration – ett rekord sedan 2017.– Vi måste vara beredda på det värsta scenariot, förklarar Jérémie, som har arbetat ombord i flera år. Vi måste kunna hantera om människor faller överbord, i svallvågorna, mitt i natten och i kyla, säger han. Och om situationen sedan blir mindre farlig, så är det så, men man måste vara beredd på allt.

I onsdags hände det igen. En fiskebåt med 750 människor på flykt sjönk i Medelhavet utanför Greklands kust. Hundratals har dött, många är barn. Det är den dödligaste olyckan på flera år. Grekland har utlyst tre dagars landssorg men fortfarande är Medelhavet tomt på räddningsbåtar, fortfarande åtalas räddningspersonal.
Leman påpekar även SD:s ”hyckleri” i frågan. Med det menar han hur partiet i ena stunden pekar ut muslimer som ett hot mot hbtq-personer, för att i nästa stund själva göda hbtq-hat.Tidigare under natten väcktes Anita Zugarramurdi, uppdragschef ombord, av en vakthavande officer. Ett e-postmeddelande från Alarm Phone, nödtelefonen för migranter, rapporterade om ännu ett nödläge.Knappt en vecka efter att rådets överenskommelse basunerades ut som goda nyheter förliste ett skepp utanför Greklands kust och ett hundratal människor dog.Hyresgästerna i Sigtunahem är med och finansierar ett nytt program för bostadsbyggande i kommunen. Fokus ligger på “att bygga fler bostadsrätter och småhus.” Hur mycket av vinstuttaget som ska gå till bostadsprogrammet är inte specificerat. Totalt ger Sigtunahem 6,5 miljoner till kommunens budget.

I pressmeddelandet efter ministerrådet överenskommelse sa en nöjd Maria Malmer Stenergard (M) och rådets ordförande för dagen att “länderna i frontlinjen behöver vår solidaritet”.Banken ifrågasätter även mindre insättningar till föreningar som Alla kvinnors hus, som arbetar mot våld i hemmet, och till den svensk-kurdiska biståndsorganisationen Röda solen.Döden på Medelhavet lär dock fortsätta. Bara sedan 2014 har över 20 000 personer, många av dem barn, drunknat i vågorna när de desperat försökt söka skydd undan krig och förföljelse i ett Europa som fortsätter hålla gränserna stängda.

Den 1 januari i år trädde den nya penningstvättslagen i kraft. En lag som innebär att bankerna har ett utökat lagkrav att motverka penningtvätt och terrorfinansiering. Bryter en person mot lagen kan en bank välja att avsluta kundens konto. Månaden efter, i februari, infördes även ett utvidgat krav på bankerna om utökad kundkännedom.Ett exempel på det är att Sverigedemokraterna i flera kommuner försökt stoppa dragartister från att läsa ”sexualiserande” sagor till barn på bibliotek. På vilket sätt sagorna är sexualiserande framkommer inte. Men som tidningen QX:s förlagschef Jon Voss skriver i en opinionstext hänvisar de ”underförstått till fördomen att alla dragqueens, det vill säga homosexuella män och även transpersoner, bara genom sin existens är ”sexualiserade”. Och därmed utgör de en fara för barn”. För ju hårdare politik och strängare gränsbevakning desto riskablare vägar tar de fallfärdiga båtarna över havet i det som redan kallas för den farligaste migrationsvägen i världen. Sedan dess har Jokern närmast blivit en prestigeroll, som gav Heath Ledger en postum Oscar för sin diaboliska tolkning, och en hollywoodrabulist med queerapproach som Jared Leto hoppade på tåget och skapade oreda med en helt egen tolkning, skönt skevande.Arbetarens granskning visar att många kommuner låter vinstuttagen finansiera en stor bredd av kommunala verksamheter och uppdrag. ”Det har visat sig att man kan göra nästan vad som helst med denna motivering: bygga anläggningar, vägar eller broar” säger Martin Hofverberg, chefsekonom på Hyresgästföreningen, till TT om undantaget i lagen.Asylansökande skall kunna omfördelas, vilket varit ett krav från de länder där flest flyktingar och migranter anländer. Om ett medlemsland inte vill ta emot anvisade omfördelade asylsökande kan de betala mottagarlandet. 20 000 euro kostar det att köpa sig fri. Människan det handlar om blir reducerad till en siffra i en statistik, ett föremål för kohandling. Mycket tyder på att människorna ombord hade kunnat räddats. Kustbevakningen på plats väntade in i det sista med att agera och FN kräver nu att Grekland utreder tragedin. Men det gör han med besked – ingen kan ha det minsta intresse av Bruce Wayne efter den här filmen. Pheoenix bär den helt, medspelarna spelar i princip roller som hinder i hans ambition att skapa glädje i sin clownkostym. Ofta är de också i själva verket fantasier i hans arma huvud, besvikelsen när han vaknar upp efter en dagdröm om kärlek eller kamratskap är hjärtskärande.I Sverige har en ny lag trätt i kraft, som syftar till att motverka penningtvätt och som ger högre befogenheter åt banker att fråga efter sina kunders transaktioner. Föreningar som skänker bistånd till så kallade högriskområden har plötsligt fått sina konton nedstängda, rapporterar Blankspot. – Det är otroligt allvarligt att våra prenumeranter och i förlängningen vi som tidning misstänkliggörs på det här sättet. Ska folk vara rädda att förlora sina bankkonton för att de tecknar en prenumeration på en tidning? Dessutom finns det sju sjömän som ansvarar för fartygets funktion och som arbetar ombord under en längre tid. Under den första veckan genomförde teamen teoretisk och praktisk utbildning dag och natt för att förbereda sig på att reagera på alla typer av situationer.

Solidaritet är på väg att bli något straffbart, som ska fördömas och genom lagar kriminaliseras eller försvåras genom regleringar. Att vända den här utvecklingen är inte bara ett kollektivt ansvar utan allas plikt.

“Om vi vill att staten ska behandla hyrda och ägda bostäder lika, då måste vi också beskatta villor och bostadsrätter på samma sätt [som skatt på hyresintäkter, min anm].

”Om ett medlemsland inte vill ta emot anvisade omfördelade asylsökande kan de betala mottagarlandet. 20 000 euro kostar det att köpa sig fri”, skriver Anna Maria Saxgård om EU:s nya migrationspakt, som Sveriges regering genom migrationsminister Maria Malmer Stenergard drivit igenom.Knappt en halvtimme efter att ha skickat sin begäran får Ocean Viking ett svar från den italienska samordnings- och räddningscentralen: man är tvungen att stiga i land med de överlevande i Ravenna.

Det är sommar och vem tackar inte nej till en grillkväll? Men på grillarna som tillhör gården har bostadsföreningen satt upp lappar om att de endast får nyttjas av medlemmar i bostadsrätterna.
Och dessutom: nog är det ett märkligt förslag när statsskulden är den lägsta på 15 år? I mars rapporterade Riksgälden Sverige har urstarka finanser och gick med 100 miljarder i överskott månaden innan.

Kort därefter börjar fartyget segla mot Ravenna. Ett kontroversiellt lagdekret kräver nu att humanitära fartyg ”utan dröjsmål” ska fortsätta till den hamn de tilldelats. Den som bryter mot lagen riskerar böter på upp till 50 000 euro och administrativt kvarhållande av fartyget.
Det har gått så långt att högertankesmedjan Timbro i P1 i höstas argumenterade för att återinföra fastighetsskatten. Jacob Lundberg, då chefsekonom på Timbro och numera politiskt sakkunnig på Finansdepartementet, tyckte att fastighetsskatt skulle göra bostadspolitiken rättvisare.I Kungsör finansierar allmännyttan en allaktivitetsplan på Hagaskolan för 800 000. Hyresgästerna bekostar också ett hamnutvecklingsprojekt och upprustning av grillplatser i kommunen.

Bostadsbolag är undantagna från kommunernas förbud om att de inte får driva verksamheter som går med vinst. Relationen mellan kommunerna och bolagen ska vara affärsmässiga och ekonomierna ska hanteras åtskilt.

För att nå denna handelshamn i Emilia-Romagna i norra Italien, där fartyget lagt till en månad tidigare, måste Ocean Viking göra en lång resa på mer än 1 600 kilometer genom Medelhavet, Joniska havet och Adriatiska havet.
Eskilstuna kommun rapporterade 2021 in att man ville använda 1,5 miljoner av allmännyttans vinst till Kvinnojouren Moa. De pengarna motsvarar hela kommunens bidrag till kvinnojouren och finansierade sex platser för våldsutsatta kvinnor – för alla i hela Eskilstuna kommun.– Enligt våra prognoser kommer vår bränslebudget sannolikt att fördubblas under året, förklarar Carla Melki, biträdande driftschef, som var ombord några dagar tidigare. Detta motsvarar ytterligare 1 miljon euro.

I seriernas tidevarv har spelreglerna ändrats något; kanske får skurken överleva ett par avsnitt för att som en nemesis morra under hjältens säng. Jack Nicholson var den första riktiga karaktärsskådespelaren som 1989 vågade ingå i det då inte så creddiga Batmanprojektet. Filmen gjorde succé och fick priser och det var inte på grund av den urtrista Michael Keaton i titelrollen.
Italiens högerradikala regering har infört nya ”uppföranderegler” för de fartyg som räddar migranter på Medelhavet. Med hårdare krav och böter på upp till 50 000 euro har räddningsbåtarnas arbete försvårats. Frilansjournalisten Nissim Gasteli har under våren följt Ocean Vikings livsviktiga räddningsarbete på Medelhavet och rapporterar nu för Arbetaren från fartyget.

Från Huge Fastigheter i Huddinge används 3,8 miljoner till föräldrarådgivning. I Eskilstuna används allmännyttiga bolaget Kfasts överskott till att bygga familjecentraler för 4,2 miljoner. Mest bidrar allmännyttan i Örebro med till familjecentralerna i kommunen: 8,9 miljoner.
Det är fruktansvärt många människor. Det är så många drömmar, så många kärlekar, så många familjer, så många liv borta. De som inte spolas upp på land bryts ner och försvinner, små ben blir till sandkorn på en paradisstrand. Medelhavet förvandlas till både paradis och inferno.Hatet mot hbtq-personer är i sig inget nytt inom den nationalistiska miljön. Däremot, berättar Jonathan Leman som är researcher på Expo, har fokuset på transfrågan ökat inom hela den svenska ytterhögern på senare tid. Det gäller allt ifrån svenska nazistiska grupper som NMR till politiska partier som Sverigedemokraterna, men även krafter inom den konspirationistiska miljön som tidigare var engagerade i anti-vaccin-rörelsen.Banken, i det här fallet Länsförsäkringar, frågade även efter transaktioner gällande flera års prenumerationer på tidningen Arbetaren för 59 kronor i månaden. Det är otroligt oroväckande att pressfrihet och åsiktsfrihet hotas på detta sätt.

”Sverige är ett av de länder inom EU som driver på för en ännu hårdare migrationspolitik och den blåbruna regeringen är därmed ytterst ansvarig för varje människoliv som släcks i vågskummet”, skriver Johan Apel Röstlund.
Efter en timmes arbete är alla ombordvarande på båten i säkerhet. För att nå en sådan nivå av förberedelser och lagspel, har teamen arbetat med livräddning i flera år.Centralt i den senare är vad som kallas en “solidaritetsmekanism”, som ska kombinera “obligatorisk solidaritet” med “flexibilitet”. Vad är då denna solidaritetsmekanism? Hur yttrar sig vad rådet kallar solidaritet? Handel med människoliv är svaret. Gotham City är en trasig, under sopstrejk stinkande stad där det offentliga skurits ned av den korrupte borgmästaren. Ett exempel är Arthur Flecks kontaktperson – ytterligare en katastrof i hans liv. I dag kom strejkvarslet. Varslet gäller Gothenburgh RoRo Terminal och i Helsingborgs Hamn från den 6 juli till den 11 juli. Under samma period varslar facket även om övertidsblockad, nyanställningsblockad och inhyrningsblockad i Hallands Hamnar.Både Turkiet och Tunisien ses som länder som skall kunna erbjuda skydd. EU tänker alltså fortsätta samarbeta med, och ekonomiskt gynna, odemokratiska länder där människor far illa. EU och Sverige har också med all tydlighet visat att dess bedömning av vad som är säkert är ett skämt.

De två förordningar som rådet nu enats om är Förordningen om asylförfaranden och Förordningen om asyl- och migrationshantering, den senare styr vilket medlemsland som skall ta hand om asylansökande och är tänkt att ersätta Dublinförordningen.Vill Svantesson minska antalet människor som subventioneras med skattepengar är det bland avdragen och inte bidragen hon bör leta. Det är inte flerbarnstillägg, barnbidrag eller kultursatsningar som är den stora boven utan att vissa boendeformer gynnas skattemässigt.Att det här tillåts fortsätta är inget annat än en europeisk och svensk skam. Eftervärldens dom mot de styrande politikerna kommer att bli hård. Tills dess får vi andra fortsätta protestera. Den som inte gör det är ingen människa, utan bara en liten lort, som Astrid Lindgren skrev i den älskade boken Bröderna Lejonhjärta.I det här numret publicerar Arbetaren ett viktigt reportage från räddningsbåten Ocean Viking. ”Det var allt, en räddning och vi packar ihop. Förut brukade vi göra sju åtta räddningar i rad”, säger en besättningsman i reportaget.

Även i Sverige har liknande retorik tagit tagit allt större plats. Inte minst Sverigedemokraternas kampanjer mot regnbågssamhället har ökat. I budgeten för 2023 föreslog exempelvis Sverigedemokraterna i Stockholm att de vill ”avveckla de normkritiska och genuspedagogiska satsningarna så som HBTQ-certifiering” i Stockholms skolor och förskolor.Migranter som flyr undan krigets fasor i Libyen stiger ombord på båtar av dålig kvalitet, gjorda av trä eller gummi. Den riskfyllda resan i naturens våld för att nå Italien eller Malta kan ta flera dagar, vilket kan leda till uttorkning, hypotermi eller kemiska brännskador när bensin och havsvatten blandas. Regissören Todd Philipps har deklarerat att han inte var ute efter att göra en politisk film, men Jokern är i högsta grad en kommentar till ett samhälle som under korruption förvandlas till en värld där alla äter alla. – De använder progressiva argument, som att muslimer inte har vår kvinnosyn och värderingar, samtidigt som de angriper en föreställd pk-elit och menar på att feminismen har gått för långt. Jämställdhetsvärderingarna som de säger att muslimer inte är i takt med är i nästa stund fel, säger han.Nu har det även hänt en läsare av Arbetaren och ETC. Personen är inte aktiv i föreningslivet, men skänker regelbundet pengar till organisationer som till exempel Ingen människa är illegal och läser tidningar.

Förra veckan avslutades Svenska Hamnarbetarförbundets nationella medlemsomröstning gällande årets avtalsrörelse. I omröstningen, som gällde om de skulle acceptera arbetsköparorganisationen Sveriges Hamnars bud om ett nytt kollektivavtal eller om förbundsstyrelsen skulle få mandat att varsla om stridsåtgärder, valde en majoritet av medlemmarna det senare alternativet.
Reformen kan motiveras med Moderaternas egna ord: “Den som sitter i fängelse kan inte begå nya brott, och på så sätt minskar brottsligheten när fler får avtjäna längre fängelsestraff.”Arbetarens granskning av kommunernas vinstuttag ur allmännyttan, som enligt reglerna ska finansiera bostadssociala insatser, visar att pengarna istället går till arenor, konstgräs, skyddade boenden, missbruksvård och fritidsverksamheter på äldreboenden.

– Vi vill slå fast introduktion i kollektivavtal eftersom det fungerar olika runtom i landet idag. En del arbetsgivare försöker medvetet urholka våra möjligheter att informera om fackföreningen samtidigt som andra fack i branschen får helt andra förutsättningar. Vi behöver säkerställa likabehandling och föreningsfrihet, säger Martin Berg i pressmeddelandet.
Ett nytt lagpaket har införts av den sittande högerradikala Meloniregeringen i Italien, som innebär att räddningsfartyg är skyldiga att omedelbart anmäla räddningsinsatser till ansvariga myndigheter för att sedan tilldelas en hamn att lägga till vid. Hamnarna ligger ofta långt bort norrut från sökområdet och de långa resorna är extremt kostsamma. Efter en räddning måste fartyget styra direkt till den tilldelade hamnen, oavsett hur många larmsamtal som kommer från närområdet.

Similar Posts