Skor Med Utfällbara Dubbar

Men man har även sett att halkolyckorna ökar bland yngre kvinnor. Broddkängan (med inbyggda broddar mot halka) är en billig investering för att motverka halkolyckor. Man ska också vara medveten om att de flesta skor som utger sig för att vara vinterskor inte biter på is. Aftonbladet: Vinterskor klarar inte halkaEnligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, halkar drygt 25 000 personer varje vinter så illa att de måste söka läkarvård och drygt 3 000 av dessa hamnar på sjukhus. Den vanligaste skadan är en bruten eller kraftigt stukad handled, arm eller axel. Äldre är de mest utsatta och kvinnor är i majoritet.Broddkängan med inbyggda broddar (som är ut- och infällbara) är en helt fårpälsfodrad/ullfodrad skön och varm vinterkänga i mocka alt. skinn. Och det enda som faktiskt hjälper mot ishalka är broddar. Brodd kängan har en normal till generös passform och är lätt att komma i eftersom att den har dubbla blixtlås. Broddkängan har en mycket bra passform och passar det flesta fötter.Sulan är ett italienskt patent med ut/infällbara broddar (ursprungligen utvecklad för vandring i isiga bergsområden). En liten nyckel som man kan ha på nyckelknippan medföljer för att fälla ut och in broddarna. Sulan är grov och djupt mönstrad i ett greppvänligt gummimaterial vilket ger ett mycket bra grepp även då broddarna är infällda. Lösa broddar finns att köpa som reservdel och byts ut med ett enkelt handgrepp. I brodd kängan ligger löstagbara innersulor av riktig fårpäls (vissa modeller är ullfodrade). Det gör att de passar bra även för dig med egna fotinlägg / fotbäddar. Vi säljer broddkängor i damstorlekar från storlek 36-41.

På löplabbet hittar du många många varianter av löpskor som är anpassade för lite vintrigare förhållanden. De viktigaste egenskaperna för en vinterlöpsko är greppet och ovandelens förmåga att stå emot snö och slask. Det finns både dubbade och odubbade skor för vinterlöpning. De dubbade skorna har dubb av hårdmetall som är väldigt slitstarka, greppet är fantastiskt men det kan upplevas lite obehagligt att springa på ”ren”asfalt med dubbade skor, underlaget på löprundan varierar ju ofta. De odubbade skorna har en slitsula som är anpassad för vinterförhållanden, dels är mönstret oftast lite grövre men framförallt är gummiblandningen mycket mjukare. Låt er inte luras av ett häftigt mönster i sulan, det är gummit som gör den stora skillnaden. Det finns det oändligt många variationer på underlag under vintern, dels beroende på vart i vårt långa land man bor, men även beroende på tidpunkt och närmiljö. Utgå från hur din löpning och miljö ser ut när du väljer vinterlöpsko, ska du mestadels springa i en storstad kanske inte behovet av metalldubb är lika stort som i skogen. Ingen springer som du.
BestGrip dubbar för skor används med fördel för att radikalt förbättra greppet på hala underlag vintertid samt löpning i tuff terräng eller i skog. Dubbarna skruvas enkelt i dina skor vid behov. När behovet försvinner skruvar du ur dubben och sparar till nästa tillfälle. Dubben har en hårdmetallspets av volframkarbid som är hårdlödd i dubbkroppen. Detta ger en lång livslängd och ett riktigt bra halkskydd för dina skor oavsett användningsområde.Vi får många frågor om hur man ska klä sig när man löptränar under de lite kallare månaderna. Det skiljer sig givetvis var i Sverige man bor, hurdant vädret är och hur och var du ska springa. Kläder är också väldigt personligt. Men det finns några tumregler att utgå ifrån.Att löpträna på vintern är en fantastisk upplevelse, men det förutsätter att du har rätt utrustning och anpassar dig efer vädret. Jörgen och Linnéa ger sina bästa råd om hur du klarar av vinterlöpningen på bästa sätt. Du kan ha använt ett gammalt bokmärke. Om du är säker på att adressen är rätt, kan problemet bero på en tillfällig driftstörning. Var vänlig försök igen senare. Som medlem i Club Solemate håller du dig uppdaterad med de senaste nyheterna, får tillgång till exklusiva kampanjer och bonuspoäng på allt du handlar. Som välkomstgåva ger vi dig 15% Rabatt på ett köp.”Mina Icebugs Metro2 är snygga, lätta att ta på sig och sköna så precis som jag vill ha det. Ska jag säga nåt som är mer åt det negativa hållet så är det ju att dom är lite dyra. Men att dom är dyra hoppas jag står för kvalitet så att dom håller ett tag.”

Under längre promenader hjälper dess dämpning till att göra varje steg bekvämt med både häl- och tåförstärkningar. Och den som bryr sig om hållbar tillverkning är skon tillverkat av 19% återvunnet material.
Mountain Weekly News: Testade Icebugs Metro2 (herr) och tycker att det är en bra sko som kombinerar stil med funktionalitet som håller dig säker på halt underlag, men som även passar utmärkt för en kort promenad. De skriver även att skorna går utmärkt att köra med. Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi reda på vad användarna har att säga om sitt köp, det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Men inte nog med det har vi även tagit reda på hur väl experternas favoriter går hem hos de vanliga svenska användarna, det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt, då de kan testa dessa under lång tid. Dessutom får man en ännu bättre känsla om hur de sitter i storlek.”Super – vettiga, sköna, användbara vintertid överallt t o m på isen, snygga, lätta att ta på/sätta av. Storleken är dock lite för stor och bred jämfört med mina förra Icebugs.”

Finns det några nackdelar med denna sko? De vill vi ju också veta innan vi eventuellt slår till! Trots att Icebugs dubbskor kantas av goda omdömen och bra teknologi för att hålla dig på benen finns det, som med alla produkter, nackdelar. Den ena är att skon är dyr och den andra är att skon inte är tillräckligt fodrad för temperaturer runt minus 30 grader – då behöver du mer fodring!
När det gäller Icebugs dubbskor är användarna väldigt nöjda, vilket går att läsa i användaromdömena här ovanför. Detta har varit ledande för oss när vi har utsett dubbskor bäst i test eftersom vi då har haft fått en mer fulländad bild av hur väl de fungerar, framförallt när det kombineras av positiva resultat från experternas testlabb.

När vi gjorde vår undersökning av de bästa dubbskorna just nu har vi använt oss av resultaten från experternas tester. Här kan de testa hur väl dubbarna håller, om de sitter enligt anvisad passform och hur enkla de är att gå med.

Vilka dubbskor är bäst?
Test dubbskor – experternas omdömen De skriver även att skorna går utmärkt att köra med. Svenska Yle: Utser Icebugs Bugrip till testvinnare i deras jämförelse med anledning att de ger bra grepp och är varma och vattentäta.
Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och skapar musik.På sidan av skon sitter en dragkedja som går hela vägen upp till kanten vilket gör skorna enkla att sätta på och ta av, precis det vi vill ha från en sko som både ska användas när vi bara ska gå ut och slänga skräpet eller om vi ska på en längre promenad. Tack vare dubbar under skon ökar friktionen markant mot marken, vilket gör att du kan känna dig säker när du promenerar. Att de dessutom är dynamiska gör det ännu skönare att gå i skorna. Svenska Yle: Utser Icebugs Bugrip till testvinnare i deras jämförelse med anledning att de ger bra grepp och är varma och vattentäta. Men i kontrast till de andra skorna (Pole Cat och Sarva Jalo) i testet skriver de att skillnaden inte var så stor vid normalbruk. Men när skorna testades på konstisbana blev det tydligt att Icebugs Bugrip och Pole Cat var mest stabila.

Vad menas med dynamiska dubbar?
Dynamiska dubbar Att skorna har dubbar med en dynamisk funktion innebär ökad bekvämlighet och att du får svikt i ditt steg. Dubbarna är inte helt fixerade, utan trycks in mot sulans yta när du placerar din vikt på skon.
Skon är utrustad med 16 ståldubbar som jobbar dynamisktvilket gör att dubbarna trycks ut beroende på underlaget. Detta gör att du fortfarande kan gå bekvämt på hårdare underlag som sten och asfalt.Ska du köpa dubbskor och vill veta vilka som är de bästa just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst experternas och användarnas omdömen och utsett de bästa dubbskorna för dam och herr just nu!

Vi utsåg vinnaren genom att ta reda på vilka dubbskor som presterade bäst i experternas tester. Och här nedan kan du se vad experterna tycker om vinnarna.
Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har dubbskor rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa dubbskorna till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Varje år skadas tusentals runtom i landet av halkskador som helt hade kunnat undvikas om de hade bra skor med dubbar på. Det kan vara svårt att motiveras till att sätta på ett par dubbskor som kanske inte helt har följt de senaste modetrenderna. Men tacksamt nog finns Icebugs som har gjort dubbskon snygg! Tips 2: Om du redan har ett par fodrade vinterskor som du är nöjd med men som inte ger det där greppet du vill ha kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om de bästa broddarna just nu som hjälper skorna hålla greppet. Något som uppskattas är att den dessutom är snygg, tack vare designen med mocka. Dessutom är mockan på Metro2 vattenavvisande och håller dina fötter håller torra, även under långa promenader. Skon är också fodrad med polyester och håller fötterna varma även vid temperaturer under noll-strecket. Men om du ska ut och vandra i extremtemperaturer ner till minus 30 grader celsius rekommenderas mer fodring.Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater. Hos oss kan du känna dig helt trygg när du handlar. Vi använder oss av Klarnas betalningstjänster och skickar alla våra paket med PostNord eller DHL som levererar inom 1-2 arbetsdagar. Dubbskor har dubbar på undersidan av sulan som inte går att fälla in. Dubbarna ger ett mycket bra grepp i vinterväglaget. Dessutom är sulorna hos dubbskor kraftigare och mönstren djupare än på vanliga skor.Storlek och passform: Passformen är normal, men storleken är liksom de andra skorna i testet lite liten. Den är däremot inte mindre än vad löparskor från Icebug normalt är. Så om du sprungit i deras modeller förut kan du köpa den storlek som du brukar ha.

Kan man gå in i affären med Icebug inomhus?
Den här teknologin är skyddad av ett flertal patent. Kängor från Icebug med dubbar skall inte användas inomhus då de skadar golv och kan vara väldigt hala på vissa golv. Icebug lämnar ingen garanti för att man aldrig halkar med deras produkter.
Sammanfattning: Det här är en solklar favorit i testet, om du frågar Sportamores testpanel! Oribi har ett enda minus och det är att den är relativt låg. Det gör att snö ibland riskerar att leta sig in vid ankeln. I övrigt är de följsamma, väger lite och sitter bekvämt på. Testpanelen menar också att den här löparskon får mer än godkänt för hur den håller värmen – med en tunn ullstrumpa i skon så står den pall för Åres kalla klimat. Sist men inte minst har Oribi också ett riktigt ruskigt bra grepp på is och snö! Låter det som något för dig? Spana även in tidigare års modeller här och här.Sammanfattning: Det här är en riktigt mångsidig sko som tack vare en vridstyv sula och maxad greppstyrka passar alla väder och terränger. Testpanelen gillar designen som är aningen mindre sportig än de andra modellerna – kanske för att du ska kunna matcha den till såväl vandringskläder som det du har på dig under hundpromenaden. Det här är inte den löparsko du vill ha när du ska försöka slå ditt eget personbästa på en utsatt sträcka, men den gör sig desto bättre som instegssko för dig som vill testa en första, stabil variant. Spana in fler modeller av samma sko här hittar du den i blått och här i svart.

Sammanfattning: Pytho kommer med en ganska hård sula som inte lämpar sig särskilt bra för vare sig nybörjare eller asfalt. Tuff terräng är däremot där den här löparskon gör sig som allra bäst! Tack vare att sulan är så hård är den dessutom väldigt vridstyv, vilket krävs i de riktigt tuffa terrängerna. Det här är löparskon du bör köpa om du vill kunna lita på ditt skoval oavsett lutning, väta eller minusgrader. Testpanelen delar även ut pluspoäng för att Pytho står sig bra mot kylan.
Storlek och passform: Lite liten i storleken, men inte så pass liten att du vill gå upp en hel storlek. Om du däremot velar mellan två storlekar så rekommenderas den större. Till passformen sett är Pytho normal.

Hur länge håller ett par Icebugs?
Ett märke som jag dock aldrig mer kommer att köpa är Icebug. Inte för att jag inte gillar deras skor utan pga deras bedrövligt dåliga kvalitet. Betalar man 1800kr för ett par skor så ska man kunna förvänta sig att dom håller mer än ett par månader innan dom bokstavligt talat går sönder.
Passar dig som… är en van löpare. Pytho har i jämförelse med de andra skorna i testet ganska lite dämpning. I övrigt är det här löparskon du vill ha med dig i riktigt teknisk terräng, tack vare hög prestanda.

Passar dig som… vill ha en bra instegssko. Det här är definitivt mer av en nybörjarsko än för elitidrottaren, då den bjuder en något mindre smidig löparupplevelse än nyss nämnda modell.
Sammanfattning: Det bästa med den här modellen från Icebug är att den är så bekväm och pålitlig. Tack vare en robust design och mjuk dämpning funkar den lika bra för lätt vandring som för trail. För dig som vill pressa dig själv i trailspåret är det däremot kanske inte helt rätt. På grund av just sin robusta design riskerar den att kännas lite osmidig, till exempel om du är van vid riktiga elitloppsskor. I övrigt är designen snygg, diskret och lagom nedtonad, säger testpanelen. Den här löparskon får även stort plus för grepp på allt från våt asfalt till snö och is.Storlek och passform: Till passformen sett är den här modellen lite väldigt normal och passar dig vars fötter inte sticker ut vare sig åt det enda eller andra hållet. I storlek är de ungefär så som Icebugs övriga modeller. Köp den storlek som du brukar ha.Storlek och passform: Liksom många av Icebugs skomodeller är Oribi lite liten i storlek. Om du inte tycker om när löparskorna sitter tight rekommenderar vi en halv storlek större än vad du brukar köpa. I passformen är de normala.

För att hitta precis rätt för just dig, din nivå och den terräng du löptränar i måste du våga ställa krav på din utrustning. Sportamores erfarna testpanel av löpare har därför satt fyra modeller på prov i den snötäckta skidorten Åre. Så här tyckte de om Oribi, Rover, Newrun och Pytho från Icebug!
Sammanfattning: Pytho har en ganska hård sula, vilket passar perfekt för lite tuffare terräng där du behöver kunna lite på att löparskon stabiliserar steget. Därför har den även relativt låg dämpning och det enda minuset är att den på grund av det inte passar nybörjare så bra. I övrigt har vår rutinerade testpanel bara bra saker att säga om Pytho. Till sin bredd är det en normal löparsko, även om storleken är lite liten. Det bästa med den här löparskon är ändå att den är så lätt och därför ger en smidig känsla. Här hittar du fler löparskor fårn Icebug. Passar dig som… är en van löpare, och kanske till och med springer på tävlingsnivå. Oribi känns väldigt lätt på foten, vilket ger känslan av att sekund efter sekund kan skalas bort på milen. Sammanfattning: Det här är en väldigt skön och varm sko som gör sig bra i kalla temperaturer. Utmärkande är också att Newrun snöras med Icebugs egna snabbsnörning, som gör att du kan justera passformen medan du springer, utan att behöva stanna för att lösa upp knutar och knyta om. Snabbsnörningen skyddar dig även från att fastna med rosetten i undervegetation, vilket är toppen! Det här är skon du ska välja om du vill springa långt och länge , säger testpanelen, tack vare hög komfort och bra dämpning. Även här är greppet på blank is mycket bra – ja, vad annars hade varit att förvänta? Det är ju ändå en Icebugsko! Känns det som en match? Här kan du även spana in föregående års färger och modeller.

Sammanfattning: I Oribi har Icebug skalat ned på både dämpning och stabilitet. För den vana löparen är det ren och skär löparglädje att springa i en sådan här minimalistisk sko med hög prestanda vad gäller grepp på is, snö och våta underlag. Det enda minus som testpanelen har att dela ut är att de inte passar dig med breda fötter. I övrigt konstaterar de att den även har hög komfort, tack vare en sula som varken upplevs för hård eller överdrivet studsig – snyggt! Här hittar du samma sko i andra färger och från tidigare år.Sammanfattning: Det här är herrarnas klara favorit i testet. Tåboxen är hög och rymlig vilket bildar ett isolerande luftlager inuti skon, som värmer även i flera minusgrader. Sulan är den klart mest dämpade i hela testet, säger testpanelen, vilket gör den klockren för asfaltsvägar och packat grus. I övrigt vill testarna även dela ut pluspoäng för designen som känns snygg och sportig. Den här löparskon kommer också med Icebugs Boa Fit System, som gör att den anpassar sig efter utseendet på sin löpares fot – hur bekvämt som helst! Kika också på andra färger och årsmodeller av samma sko.

Hur bra är Icebug?
Icebug är kända för sina högpresterande trailskor. Därför är det inte så konstigt att även deras vinterlöparskor imponerar. Sportamores testpanel har sprungit i de fyra hetaste modellerna för dam och herr.
Storlek och passform: Den här löparskon är lite större än vad Icebugs löparskor normalt är, men ungefär lika stora som det övriga sortimentet brukar vara. Köp därför din vanliga storlek. I övrigt är passformen så att den rekommenderas till precis alla!Under mina år som löpare har det gått åt en hel del skor, konstigt vore väl annars. När det gäller märken så har jag nog provat dom flesta. Asics, Nike, Saucony, Adidas, Salming, Reebok, Karhu, New Balance, Brooks, Salomon, listan kan göras lång. Ibland har jag köpt en modell som absolut inte funkat, tex Adidas Hagio som jag gav upp på redan efter fyra-fem mil, eller Salomons asfaltssko som lanserades för nåt år sen, den kasserade jag redan efter första rundan. Samtidigt har jag blivit positivt överraskad åt andra hållet också av vissa modeller, Karhu Fulcum Ride är ett sådant exempel som jag sprang i tills sulan lossnade. Oavsett märke och modell så tycker jag att dom flesta märken håller bra kvalitét, sen passar inte alla modeller just mina fötter. Ett märke som jag dock aldrig mer kommer att köpa är Icebug. Inte för att jag inte gillar deras skor utan pga deras bedrövligt dåliga kvalitet. Betalar man 1800kr för ett par skor så ska man kunna förvänta sig att dom håller mer än ett par månader innan dom bokstavligt talat går sönder.Ikväll ska jag springa på löpband. Har dock inte bestämt mig för vad. 3x3km låter lagom jobbigt. Eller så blir det 6x1500m. Ett annat säkert kort är ju 4x5km tröskel. Oavsett vad det blir så har jag accepterat att jag i bästa fall kanske kommer vara hemma vid midnatt. Har t.o.m fixat middag nummer 2 som står i kylen och väntar på att micras när jag kommer hem från gymmet inatt. Jag får gymkort av min arbetsgivare vilket är trevligt men jag undrar om det inte vore värt att skaffa ett till kort på nåt annat gym bara för att öka chanserna att få tag på ett löpband i någorlunda vettig tid, åtminstone nu under vintern.

Efter första rundan var jag såld. Dom var lätta, sköna och hade ett jävulst bra grepp på blankis jämfört med mina tre år gamla Asics. Att springa på asfalt funkade helt okej det också. Jag gillade dom så pass mycket att jag ofta valde dom före vanliga skor även när snön hade lagt sig och när det egentligen inte behövdes dubb. Men lagom till att snön började smälta och isen gjorde sitt intåg på gatorna igen så gick dom sönder. 90 mil och 4 månaders användning, mer än så höll dom inte.

Jag var överlycklig, rädd och förväntansfull på en och en samma gång. Jag hade tusen frågor men så mycket var osäkert. Skulle det gå bra? Hur skulle det bli med löpningen och träningen? TDS var bara att glömma tråkigt nog då man kan skjuta fram sin plats till öret efter till följd av en skada men inte till följd av en graviditet.

Anledningen till att jag hinner skriva det här just nu med tanke på vad jag skrev i början om just tid som bara äts upp är för att 1) jag var så sjukt effektiv på jobbet idag och rättade bort 50 prov på två timmar och 2) det är löpvila idag. Det var nog två veckor sen sist och när både löparknät och gubbvaden börjar ge sig till känna så gör man nog bäst i att lyssna på gammelkroppen. Annars blir det svårt att persa om tio veckor. Istället får det bli bickar och bänkpress på gymmet nu ikväll. Rätt var det är så är det sommar och beach 2019.
Jag har en sådan bra förlossningsupplevelse och jag klarade mig utan några svårare komplikationer. Det var utan tvekan det häftigaste som jag har gjort. Att få barn är en väldigt omtumlande men helt fantastisk upplevelse – så mycket kärlek och känslor.Jag hörde att Elitpodden raljerade lite över dubbade skor på vintern i nåt avsnitt och tyckte att man borde våga testa att springa inomhus istället om det nu är så dåligt underlag ute att det inte funkar att springa med vanliga pjux. Välkommen upp till Norrland säger jag då till alla er 08:or. Här har vi varken inomhushallar eller sopsaltade cykelvägar. Vi har för det mesta isgator, blixthalka och två meter snö. Tro det eller ej men det finns faktiskt civilisationer utanför tullarna och även vi gillar att springa. För oss är dubb det enda alternativet om vi inte vill riskera att bryta lårbenshalsen varje gång vi ska springa utomhus. Jag älskar dubbade skor, skulle aldrig fixa en vinter utan. Dessutom kan jag hålla samma fart nu på vintern som på sommaren och även ta en 90-graders kurva med blankis utan att behöva bromsa in. Att inte springa med dubb när det ser ut så här vore lika idiotiskt som att köra med sommardäck på vintern.Löpningen har som tur var inte blivit drabbad, jag har gnetat på så gott jag orkat, den enda skillnaden är väl egentligen att jag mestadels har fått träna sent på kvällarna vilket gjort att det känns som om tiden bara sprungit iväg. Att det är februari nu känns helt overkligt. En normal vardag går jag hem från skolan vid halv-fyra tiden och hinner springa direkt efter vilket gör att det inte känns som om kvällarna försvinner i tomma intet men den senaste månaden har det bara vart jobba, äta, träna och sova.Äntligen ett livstecken 🙂 Känns som det var ett tag sen jag skrev nåt här nu. Skulle vilja skriva att det beror på att jag har tränat en jävla massa och därför inte hunnit med, men så roligt har jag inte haft det. Istället känns det som om det ända jag gjort den senaste månaden har vart att jobba, jobba och jobba. Sa jag förresten att jag har jobbat? Livet som lärare kan vara rätt så najs ibland då dom flesta av oss som har ferietjänst jobbar 35h/v som ska göras på plats + 10h förtroendetid som är oreglerad, därav alla våra lov som vi faktiskt jobbar in i och med att vi gör 45h på en arbetsvecka. Det betyder i sin tur att man tex kan hinna med att springa både på förmiddagarna alternativt komma ifrån tidigare nån dag i veckan och hinna få lite dagsljus under distanspasset, om man har tur med schemat. Själv har jag dock tagit på mig att jobba övertid den här terminen. På förhand lät en kurs till som inte allt för jobbigt men jag har fått världens sämsta schema på grund av det. Jag är först på plats på mornarna och går sist av alla nästan varje dag. Dessutom hinner jag knappt med att gå på toa eftersom jag har lektioner hela tiden. Rättning och planering är bara att glömma, det brukar få bli helgens nöje. När den första utbetalningen ramlar in på kontot så småningom så ska jag direkt köpa två par nya Vaporflyes för det kommer jag att vara värd.

Kör alla rörelser dynamiskt – stå alltså inte och häng i bottenlägen, utan fjädra tillbaka, ut och in i rörelserna. Kör alla rörelser mellan 5 och 10 gånger per sida som en del av din uppvärmning, eller flera varv som ett helt eget pass.Än så länge har jag inte riktigt kommit upp i dom nivåer som jag hade önskat träningsmässigt vilket beror på den sketna vaden som spökade hela december. Men jag är i alla fall tillbaka på en någorlunda vettig nivå. Hittills under 2019 så har jag fått till ett långpass och ett fartpass i veckan samt snittat ca 12mil/v. Så i februari räknar jag med att vara tillbaka på riktigt och åtminstone kunna köra två fartpass i veckan. Och en av anledningarna till att jag kanske verkar lite bitter när det kommer till löpband är för att jag inte riktigt har vant mig vid att springa på band än. Det brukar alltid vara ett par veckors inkörning innan man vänjer sig vid tristessen, värmen och enformigheten och det har jag inte gjort än. Även fast jag inte ska köra nåt dräparpass nu ikväll så har jag ändå rätt mycket ågren just för att jag vet hur uttråkad jag kommer vara efter bara några minuter och jag vet också hur mycket jag kommer svettas och lida av värmen. Helst av allt hade jag nött på med 20km distans i min ensamhet ute i kylan men jag måste börja få till lite kvalitét på träningen också. Därför står jag ut med alla som använder banden till att gå på och väntar tills det blir min tur. Men det betyder inte att jag gillar det.

Hur dubbar man skor?
Dubbarna skruvas enkelt i dina skor vid behov. När behovet försvinner skruvar du ur dubben och sparar till nästa tillfälle. Dubben har en hårdmetallspets av volframkarbid som är hårdlödd i dubbkroppen. Detta ger en lång livslängd och ett riktigt bra halkskydd för dina skor oavsett användningsområde.
Läs mer i Runner’s Worlds och Jaybirds artikelserie om löpande visionärer i Tokyo, London, och Chamonix och om hur de utvecklar löpningen som kulturellt fenomen.Jävlar vad jag svor då. Mejlade Icebug som tyckte jag skulle reklamera och lovade att skorna ska hålla mer än så. Velade fram och tillbaka om jag skulle köpa Asics goretex variant ändå men till slut föll valet på ett par nya Icebug Oribi. Det kanske var ett måndags ex jag hade fått intalade jag mig själv. Sagt och gjort, ett par nya Oribi beställdes men som tur var så behövde jag inte använda dom särskilt mycket eftersom snön sen försvann och skorna förpassades till garderoben i väntan på denna vinter.

Ju äldre jag blir desto mer stör jag mig på olika saker. Allt från inkompetenta människor som fattar felaktiga beslut till den PK-ism konsensus som råder i den allmänna debatten idag. Det finns dock en sak som irriterar mig mer än nånting annat just nu och det är att behöva vänta på att ett löpband ska bli ledigt på gymmet vilket snarare är mer regel än undantag den här tiden på året. Många gånger används ju dessutom banden inte ens till löpning vilket kanske är det som egentligen stör mig. Att tvingas sitta och titta på när folk går på banden samtidigt som dom tittar på en film eller läser en bok och dricker mer vatten än vad jag gör på en vecka gör ju att man kan hålla sig för skratt, så mycket tid har man ju inte så att man känner ”fan vad kul det här är”, när man sitter där och stirrar in i väggen.
Vår dotter har nu hunnit bli tre månader och jag ser fram emot att börja träna ordentligt igen men samtidigt vara lyhörd mot kroppen, det förtjänar den verkligen efter allt som den har gått igenom under förra året. Kvinnokroppen är så stark. Fram tills nu har min träning mest bestått av raska promenader, styrka med kroppsvikt, mamma mage träning och knipövningar.2018 ett år jag alltid kommer att minnas med glädje. 2018 var året jag var gravid för första gången och fick vårt första barn. Jag skulle ljuga om jag skulle säga att det har vart ett år svävandes på rosa moln. Året startade med vinterlöpning som vanligt med fokus på att bygga styrka, snabbhet och uthållighet. Jag fick reda på att jag hade fått en plats på drömloppet TDS under UTMB-veckan tillsammans med min man och jag hade så många roliga löparresor planerade med Pampastravel. Formen var på topp och jag såg fram emot året. Då fick jag reda på att jag var gravid.Som motvikt kan jag nämna att mina Asics Fujisetsu med 4 år på nacken fortfarande håller finfint efter mer än 2000km. Visst, dubben är lite nersliten och greppet är inte längre lika bra och som med alla Asics skor så har dom spruckit lite i hälen men det måste man ju ändå kunna tolerera efter 200mils användning. Som tur är har jag inte haft mage att slänga dom även fast jag redan för 2 år sen tänkte pensionera dom och just nu är dom min räddning. Jag vågar nästa sätta en slant på att dom kommer hålla ytterligare 100mil.Som löpare vet man dock att det bara är att bita ihop trots att man har snö upp till knäna och ingen känsel i fingrarna. Egentligen är det märkligt att man fortsätter trotsa det här vädret trots alla svordomar och förbannelser som det genererar. Jag undrar hur många snösmockor det krävs innan man faktiskt kastar in handduken? Eller som när man sticker ut på ett långpass och redan efter 2-3km vill lägga sig ner och gråta en skvätt, dels för att man inte ser nånting alls pga all jävla snö som yrar runt skallen men också för att man tappar balansen och nästan ramlar varje gång man lyfter på fötterna eftersom kommunens snöbudget tagit slut för länge sen och inte en cykelväg är plogad. Då blir till och med jag lite imponerad av mig själv. När sen folk runt omkring lite försynt undrar hur f-n man kan springa utomhus så är det bara att låtsas som ingenting och försöka upprätthålla fasaden av att man är hård som granit när man i själva verket ägnade 2,5h åt att fundera på var man lämpligast skulle kunna bryta långpasset men också vad man i så fall skulle hitta på för dålig ursäkt i träningsdagboken till att man faktiskt bröt. Som tur är har jag inte behövt göra det än.

”När jag och min partner kom på idén att skapa en icke-traditionell löpargrupp, Black Roses NYC, handlade det inte om att vi försökte ’göra’ något. För oss handlade det om att skapa en plattform för alla de som hakade på löparboomen under 2011 och 2012. Då kom det fram massor av nya löpare från oväntade håll och med olika bakgrund. Black Roses ger dem ett sammanhang där de kan dela med sig av sina idéer om vad löpning och kultur är. Jag vill att Black Roses ska spegla upplevelsen av världens bästa stad ­– en stad ständigt på jakt efter det unika, det vackra.”
I en serie artiklar, som produceras i samarbete med Jaybird, pratar vi med några av dessa visionärer om varför löpning är det bästa sättet att upptäcka en ny stad. Här möter du Knox Robinson. Den förra chefredaktören för FADER magazine är numera verksam som DJ, skribent och mindfulness-expert och grundare av Black Roses Run – en av New York Citys hetaste ”running crews”. Här berättar han med egna ord om hur det är att springa i hans värld.Dom senaste vintrarna har jag sprungit med ett par dubbade Asics Fujisetsu. Förra vintern när jag insåg att jag behövde ett par nya dubbade skor så insåg jag också att Asics inte längre tillverkade min modell. Fujisetsu finns fortfarande på marknaden men bara i Goretex variant och det gick bort för min del så istället föll valet på ett par Icebug Oribi – den lättaste skon med dubb på marknaden, enligt dom själva. Det lät ju nice. Det som däremot inte lät lika nice var prislappen på 1800 balubas men okej, det var bara till att öppna lädret och pynta.

Hur fungerar skor med utfällbara broddar?
Broddarna är nämligen placerade i skornas yttersula, där brodden är formas som en plastring med dubbar. Denna ”ring” kan du fälla fram och tillbaka i skornas yttersula. Det gör att du kan vinkla ut broddarna när det är halt, men använda skorna som ”vanliga” skor när du inte behöver använda broddarna.
Veckan före loppet förbereder sig hela staden för maran, räcker ut en hand, välkomnar dig. Som en gång i slutet av ett träningspass när en taxi började köra jämsides med mig. Efter ett tag lutade föraren sig ut och ropade: ’Looking good!’Börja i en planka eller i hunden (som ett uppochnervänt V). Kliv fram med ett stort steg med höger fot och sätt i den på utsidan av höger hand, eller så långt fram du kommer. Sänk höften och sänk höger armbåge mot golvet på insidan av foten så långt du kan och rotera sedan upp höger hand och vrid överkroppen åt höger. Kom tillbaka till utfallet och släpp efter lite. Sjunk sedan ner igen och sträck höger hand så långt framåt som du kan så att det sträcker i latsen på sidan av ryggen. Gå tillbaka och kliv bak i plankan. Byt ben.

Känslan i löpningen har heller inte vart särskilt bra den senaste månaden vilket säkert hänger ihop med att jag jobbat mer än vanligt. Även om träningsmängden har vart godkänd på typ 12mil/v så har jag inte riktigt haft den där motivationen som jag alltid har på vintern. Januari brukar alltid vara min bästa träningsmånad sett till både volym och kvalité. Istället har det många gånger känts både tungt, tråkigt och jobbigt att springa. Har också haft svårt för att pressa mig ordentligt och mest sett fram emot att få löpningen överstökad. Ett tag var jag nästan lite orolig över att jag tappat ”det” och såg framför mig hur jag höll på att förvandlas till en korpulent medelålders man som joggade ett par gånger gånger i veckan för att inte bli allt för tjock eller ännu värre, som gick på gymmet för att cykla. Som tur var fick jag till en bra vecka förra veckan utan att jag behövde tänka på det. Plötsligt kändes allt lätt igen och dessutom motiverande. 140km fördelat på sju pass inkl. två fartpass med bra känsla och ett långpass på 34km som kändes hur lätt som helst. Som grädde på moset hann jag även med två pass styrka med fokus på bickar och bänkpress och det utan att känna mig särskilt trött eller sliten. Så förhoppningsvis är jag på G nu och kan vända den här negativa trenden med dålig motivation för om tio veckor ska jag ju vara i 2.48-form eller helst ännu bättre än så.
Träningen går för övrigt rätt bra. Kroppen börjar tåla en hel del mängd och att riva av 35km känns oförskämt lätt, blir aldrig uttråkad av det vilket är ett bra tecken. Jag har fått till bra kontinuitet den senaste månaden, 14 mil i veckan, inga skador eller sjukdomar, långpass varje vecka och fartpassen börjar kännas bra dom också. Möjligen skulle jag behöva vila lite mer men det som vanligt det absolut svåraste. Med tanke på att jag började det här året med en gubbvad, dålig motivation och att vädergudarna dessutom bjöd på en ny snösmocka varje helg fram till nu med undermåligt plogade vägar resten av veckorna som resultat så får jag ändå vara nöjd.

Kan man dubba skor själv?
Om du redan har ett verktyg så finns det en refillförpackning med dubb, då kan du dubba ett extra par skor hemma. Dubbarna är tillverkade i volfram, en hårdmetall, och är väldigt slitstarka, man sliter inte ut dessa dubbar under säsongen.
Den här gången höll det nya paret bara 40mil innan exakt samma sak inträffade. Samma reva, samma ställe. Det är så jävla dåligt att jag saknar ord. 40 mil och sen kaput!Sitt på rumpan med benen ihop och sträckta framåt. Ta tag bakom huvudet och fäll med hjälp av händerna fram huvudet så att det sträcker i nacken och hela ryggraden. Håll ett par sekunder, släpp efter och börja om.

Hur dubbar man?
Rikta spetsen mot gummit och tryck till HÅRT – sen är det bara att skruva fast dubben försiktigt. Se också till att alltid skruva ner dubben tillräckligt långt ner i gummit. Ett vanligt nybörjarmisstag är att man inte skruvar ner kanten på dubben ner i gummit.
New York City och dess invånare respekterar dig när det drar ihop sig mot maran. Det betyder däremot inte att cyklister och taxichaufförer inte försöker köra över dig, eller att dina kollegor inte blir trötta på att lyssna på ditt träningssnack. Däremot kommer okända människor att hälsa på dig, berömma dig för din insats och försäkra dig om att det kommer att gå bra på loppet.”

Skämt åsido, det här var sista gången jag sponsrar Icebug med mina surt förvärvade slantar. Det är svårt att beskriva hur j-a upprörd jag är över deras undermåliga kvalitét. En gång okej, men två gånger? Sannolikheten att det skulle vara fel på båda mina par känns ju rätt liten, då ligger det ju närmre till hands att dra slutsatsen att det bara är för jävla dålig kvalitét överlag. Och att då ha mage att ta 1800 kr för skit skulle väl göra vem som helst upprörd. Jag vet att det är många som springer med Icebugs på vintern och man får väl hoppas att det bara är Oribi modellen som är kass, det är den enda sko jag kan referera till.
Stå ihop med fötterna och gå ner så djupt du kan i en knäböj. Tänk på att få bak rumpan så att du inte tippar framåt. Gå så långt ner du kan och kom tillbaka upp igen. Upprepa.För mig är 1800kr mycket pengar och om jag lägger det på ett par skor – oavsett märke – så förväntar jag mig att dom ska hålla mer än 40 mil, såvida det inte är nån extrem lättvikts- eller tävlingssko som jag på förhand vet har en kort livslängd. Men ett par Icebugs ska fan hålla bättre än så. Har dom ingen kvalitetskontroll i Jonsered eller vart dom nu huserar? Eller låter dom stackars barn i Sydasien sy deras skor? Alla vet väl att barn inte har nån känsla för kvalitét. Löpningen som fenomen har förändrats. Löpning är inte längre bara en hobby eller en fritidsaktivitet – något man måste genomlida för att bli av med några trivselkilon. Tack vare några få visionärer i städer runtom i världen har löpningen utvecklats till en egen kultur. En livsstil. En mötesplats som hyllar olikheter och styrka. Att springa fart utomhus just nu känns inte aktuellt. Vi har -17 grader och en halv meter snö as we speak. Att tugga distans och långpass i dom förhållandena är en sak men fart eller intervaller är ju nåt helt annat. Jag brukar dock alltid börja mina bandpass med uppjogg ute och även avsluta med nerjoggen utomhus. Om jag ska springa totalt 10km fart så brukar jag för det mesta se till att ha minst lika många kilometrar i upp- och nerjogg, och det gör jag helst ute. Att börja med 8km uppjogg på band är ju döden, då kallstartar jag nästan hellre.Jag kunde springa ganska obehindrat fram till vecka 20. Efter det minns jag att jag fick korta ned transportlöpningen på ungefär tio kilometer till jobbet till halva sträckan. Jag slutade springa i vecka 26 för att jag fick så mycket sammandragningar av löpningen vilket gjorde att det inte kändes kul så då började jag cykla istället. Det är verkligen helt underbart att cykla landsvägscykel då man hinner se så mycket. Jag vågade dock inte cykla så snabbt eller på vägar med mycket trafik med magen så det var till att gå upp tidigt under semestern och cykla på morgonen innan trafiken satte igång.

Jag vet inte hur många gånger de senaste vintrarna som jag har gått och vart nervös en hel dag inför ett hårt och brutalt intervallpass bara för att komma till gymmet och tvingas vänta en halvtimme på att alla ska gå klart först, eller i värsta fall tvingas ge upp. På mitt gym finns det åtta löpband + tre st som är avsedda för gång. Förra veckan när jag kom till gymmet direkt efter jobbet så tvingades jag vända direkt i dörren för det första jag såg när jag slängde ett öga mot banden var en lång kö av människor som uppenbarligen hade samma tanke som jag. Dessutom påminde alla skor i entrén om att det var gratisvecka som det ju alltid är i januari vilket jag hade förträngt. Det var bara till att skamset bege sig hemåt för att vänta ut kreti och pleti. Jag har inga problem med gå på gymmet kl 23 en vardag och dunka intervaller, tvärtom är det nästan skönt att slippa allt sorl, alla människor och den solkiga värmen som uppstår av allt folk som andas men jag tycker synd om alla dom som har småbarn, två mil till närmsta gym eller ett jobb som inte möjliggör att kunna träna mitt i natten.
Vissa gånger när jag suttit och väntat i typ 40min och till slut lessnat har det faktiskt hänt att jag tagit ett av dom reserverade gå-banden och kört mitt pass trots dom stora lapparna med texten ENDAST AVSEDD FÖR GÅNG, men då brukar man kunna få sånna arga blickar att man nästan känner sig som en barnamördare. Helvete, vilken ond människa man är då. Nån gång har jag även tvingats gå i polemik med paragrafryttare om just detta, och även om jag alltid vinner den diskussionen så är det inte värt energin så därför undviker jag numera dom banden. En av de vanligaste synerna på mitt gym är att alla dom åtta banden avsedda för löpning används till gång medan gå-banden står helt tomma. Min teori är att vid löpbanden finns det tv-apparater vilket det inte finns vid gå-banden. Är folk så j-a uttråkade när dom tränar att dom måste titta på tv för att orka med sig själva? Och vari ligger logiken i att det är okej att gå på ett löpband men det är inte okej att springa på ett gå-band? Till saken hör att det är exakt samma typ av band.Jag är så tacksam att jag kunde hålla mig aktiv under hela graviditeten. Jag hade aldrig problem med att gå eller att röra mig och jag körde sista träningspasset två dagar innan vår dotter kom. Dagen innan hon kom gick jag 11 kilometer – kanske det var det som drog igång förlossningen.

Tyvärr har vädrets makter inte direkt visat nån förståelse för oss vinterlöpare här i norr. Ni som såg tv-sändningarna från SM-veckan i söndags såg kanske hur mycket det faktiskt kräksnöade här då och så har det sett ut mer eller mindre hela vintern. Snösmocka på snösmocka har avlöst varandra och dessutom har kvicksilvret visat ner mot -20 grader konstant. Lägg till en nordlig snålblåst på det som gjort att inte ens Cindy Crawford skulle framstå som speciellt vacker löpandes i den här stan så kanske ni förstår vilken bedrövlig vinter vi haft här hittills. Och då är det ändå ingenting jämfört med förra årets vinter som gjorde Sundsvall rikskänt för ”Nackstafjället” och tvingade kommunen att stänga alla skolor. Och ja, jag noterade att ni Stockholmare också fick lite vinter nu i helgen som var. Sluta grina, det är vardag.
”Det är en av anledningarna till att vi älskar att springa längs The High Line, en gammal tåglinje som löper längs västra sidan av Manhattan. Den får oss att reflektera över beständigheten i det vi gör. De ursprungliga träd och grässorter som har planterats på The High Line fanns en gång i tiden över hela Manhattan. Och The High Line var en gång i tiden en järnväg för industrin, och nu är det en park. Saker och ting förändras, och människor förändras. Därför är det viktigt att ta vara på stunden – att ta vara på varje löprunda.”Börja i en hög planka på tå och händer. Släpp vänsterhanden och kliv igenom med högerfoten. Sätt i höger foten och vrid upp bröstet och magen mot taket. Pressa upp höften och bröstet och sträck upp armen över huvudet så att du sträcker ut hela framsidan och jobbar med rörligheten i bröstryggen. Tryck till och gå sedan omedelbart tillbaka samma väg och börja om, fast åt andra hållet.

Stå höftbrett isär med fötterna. Ta ett litet kliv framåt och samtidigt som du gör det sträcker du armarna upp mot taket och gungar fram med höften, tänk att du sätter svansen lite mellan benen så att du tiltar bäckenet. Gunga genast tillbaka och byt ben.Det finns flera olika faktorer som avgör vilka skor som är bäst för ryggen. Men i denna guide har vi försökt att samla de bästa skorna för dig som har besvär med ryggvärk.

Minfot är ett familjeägt e-handelsföretag från Båstad som gör det enkelt att köpa kvalitativa produkter för lyckliga fötter och ökad livskvalitet. Med stora kunskaper om fötter och kropp erbjuds produkter som ökar vårt välmående med hjälp av inlägg, sulor, stödstrumpor, fotvård, tofflor eller skor. Kort sagt, Minfot.se hjälper människor att gå rätt och att gå skönt.
Att man råkar köpa för stora skor som man sen inte kan lämna tillbaks kan minst sagt kännas tråkigt. Men det finns en lösning på problemet som gör att du kan använda skorna, trots att de ät för stora.

Att tvätta vita sneakers i tvättmaskinen kan vara frestande när de blir smutsiga och fläckiga, men det är viktigt att komma ihåg att detta inte är den bästa metoden för att rengöra dem.Visionen är att göra det enkelt att, oavsett var man bor, ha nära till rätt kunskap och rätt produkter för lyckligare fötter och starkare kroppar. Lär dig mer om hur du vårdar dina fötter i våra guider. Och hitta rätt produkter för dina problem med vår Problemlösare.

Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.

Friktionsskor med Vibram Arctic Grip yttersula är också ett utmärkt alternativ för dubbskor. Sulans gummiblandning är sammanställd för kallt vinterväglag. Vibram Arctic Grip har en egenskap som enklast kan beskrivas som sandpapper, vars grova yta tar fast i det isiga underlaget och därmed ger ett bra grepp. Sulorna har en även ett termokromatiskt bit i som ändrar färg till blå då temperaturen går under 0 °C, som varning för möjlig is och halka.
Haltis dubb- och friktionsskor har en vattentät DrymaxX membran i sockkonstruktion mellan skons yttermaterial och innerfodring. DrymaxX membranen gör så att snö, slask och vatten inte når foten och håller därmed foten varm, alla vet att våta fötter fryser lättare än torra. När du rör dig i snöig terräng rekommenderar vi skor med mellan eller högre vrist för att undvika att få snö in i skon. I mera urban miljö och på plogade gator kan ett par långskaftade skor passa bättre. Fördelen med lägre vrist är att de känns lättare på foten och lämpar sig bättre för promenader och jogging.

Inför vintern är det igen dags att välja rätt skor för isiga vägar, kallare temperaturer och halt före. När vinterns halka är som värst är skor med bra grepp eller friktion det bästa valet. Haltis friktionssulor är till en stor del Vibram’s Arctic Grip, som är en patentbelagd friktionskonstruktion med bra grepp för hala underlag. Vi har även friktionsskor med Michelin, som är en välbekant tillverkare av friktionsdäck för bilar. Halti har tillsammans med Michelin tagit fram friktionsskor baserade på Ice Control-tekniken, som är ett alternativ till dubbskor. Michelins patentbelagda friktions gummiblandning kan jämföras med gummin i friktionsdäck för att ge bästa möjliga grepp utan dubbar. Skor med Michelin sula kan användas året om och ger även bra grepp på till exempel våt asfalt. Eftersom skorna är designade för vinteranvändning är även dessa skor vattentäta och varma.Det är bra att komma ihåg att dubbskor lätt lämnar märken på golv, så därför bör man undvika att gå inomhus med dubbskor. Vi rekommenderar non-slip skydd, som dras över skons botten för att skydda skons dubbar och eventuella känsliga underlag, där det behövs.Friktionskornas sula har en friktionsframkallande konstruktion som ger bra grepp på hala underlag. En bra egenskap med friktionsskor är att de ger bra grepp även på våta underlag som till exempel när vinterfrosten växlar om till vårens värme och snön och isen börjar smälta. Till skillnad från dubbskor lämnar friktionsskor inte märken efter sig och kan därmed användas både utomhus och om man till exempel går in i en affär på vägen. Hos Halti har vi haft dubbskor redan många år i vår kollektion, som vi nu även utökat med friktionsskor eller odubbade skor med grepp. Haltis dubbskor har en GripmaxX Spike yttersula och våra friktionsskor har två olika alternativ för yttersulan: Michelin Ice Control and Vibram Arctic Grip. Friktionskornas sulor är konstruerade för att ha så bra grepp som möjligt på snö, is och våt asfalt – på samma sätt som vinterdäck på bilar. Det är viktigt att uppmärksamma att dubb- eller friktionskor aldrig kan helt skydda från halka, därför är det ändå viktigt att alltid vara försiktig då man rör sig i hal terräng eller på hala underlag.Haltis dubbskor med GripmaxX Spike sula lämpar sig för utomhusbruk på isiga och hala underlag. Sulans slitstarka dubbar i rostfritt stål hålls väl på plats även i aktivare användning. Dubbskorna är menade för vinterbruk och är därför även alltid vattentäta och varma.

Som namnet säger har dubbskor små dubbar i yttersulan. Dubbarna ger ett utmärkt grepp på isiga underlag och snö. Dubbskor är ett bra val om du rör dig mycket i terräng där det är väldigt halt eller på snöig is. Dubbskorna passar bäst ute på naturstigar och skogen.
Ilves har blivit ett populärt varumärke under vinterhalvåret, både för damer och herrar. Speciellt modellen med utfällbara broddar har blivit en favorit. Ilves erbjuder olika modeller varma kängor, med bra sulor som tål vinterväder.Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du aldrig några nyheter, kampanjer eller annat spännande! Vi hanterar dina personuppgifter varsamt. Här kan du läsa mer om hur.Här hittar du säsongens broddkängor för dam. Många av skorna har inbyggda, utfällbara broddar som kallas för OC-system enkelt kan fällas ut när väglaget är halt. Oftast är kängor med broddar varmfodrade i fårskinn eller ull för att hålla fötterna varma under kalla vinterdagar. HÄR hittar du reservdelar till dina broddkängor med OC-system.

Hos oss hittar du även kängor och boots med inbyggda dubbar som hjälper dig att ta dig fram på hala underlag. Dessa skor är endast avsedda för utomhusbruk.
Annonslänkarna (märkta med “annons”) leder till externa nätbutiker där Aftonbladet får en provision vid en transaktion. Intäkterna bidrar till att finansiera Aftonbladets journalistik. Aftonbladets uppdrag och samhällsgranskande roll påverkas inte av detta innehåll. Bild och video kommer från producenten. Aftonbladets redaktion arbetar enbart på uppdrag av läsarna och vår trovärdighet är avgörande för att vi ska vara intressanta och relevanta.Isiga gator och snö kan få den allra bästa på fall. Att använda broddar är en bra idé, men för att slippa krånglet med att ta på och av broddarna är det praktiska alternativet ett par skor med inbyggda broddar som både är enkla att ta på och av.

Praktiska och varma dubbskor från Wildflower. Bootsen har ett mysigt innefoder i fuskpäls och dragkedjor på båda sidor om skaftet. De har en grovmönstrad yttersula i gummi med utfällbara dubbar i metall. Läs mer och köp till kampanjpris hos Ellos här! (Annons)
Fodrade vinterkängor från Eskimo. Kängorna är i mocka och har ett mjukt foder i fuskpäls med en vadderad kant upptill. De stängs med dragkedja och har en grov greppsäker sula med dubbar i både volfram samt i gummi för det ultimata greppet. Skorna är väldigt populära och de har gått åt, men det finns ett fåtal storlekar kvar – läs mer och köp här (annons från Ellos).Produkterna i denna artikel är utvalda av Aftonbladet, utan påverkan av någon extern part. Intill en del av produkterna kan det finnas annonslänkar (märkta med “annons”), intill andra produkter kan det finnas vanliga länkar till butiker som säljer varorna. Syftet är att du som läsare enkelt ska kunna länka dig vidare till en externa sidor där du kan läsa mer om, eller köpa, de produkter vi skriver om.

Varma och sportiga kängor från Network. Kängorna är vattentäta och har en yttersula i gummi. Baktill finns en praktisk reflex samt en tamp för enklare av-och påtagning. Dubbarna är inbyggda och skorna ger ett skönt och fast grepp. Läs mer och köp hos Cellbes här! (Annons)Varmfodrade kängor från Merrell. Kängorna har Waterproof membran, har bred läst samt Vibramsula dubbbad med ståldubbar som ger ett bra grepp. Läs mer och köp hos Outdoorexperten här! (Annons)

Boots från svenska Icebugs i modellen Metro är en skön vintersko att promenera i. Den har dragsko på insidan som underlättar vid av- och påtagning och 16 ståldubbar som greppar på isiga underlag. Läs mer och köp dem här (annons från Icebugs). Smidiga halkskydd som du enkelt trär på skorna för bättre grepp. Skydden passar lika bra på vinterkängorna som löparskorna. Läs mer och köp till 50% rabatt hos Pn jakt här! (Annons) Ilves broddkängor är fodrade med lammull eller fårskinn. De håller dina fötter behagligt varma och är som gjorda för att ta dig mellan stan och landet.This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

We are using cookies to give you the best experience on our website. You can find out more about which cookies we are using or switch them off in settings.
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings. They are usually only set in response to actions made by you which amount to a request for services, such as setting your privacy preferences, logging in or filling in forms. You can set your browser to block or alert you about these cookies, but some parts of the site will not then work. These cookies do not store any personally identifiable information.Ilves skor och kängor är anpassade för skandinaviska vintrar med kyla, snö och halka. Merparten av skomodellerna är utrustade med ett “OC broddsystem” där broddarna enkelt kan fällas ut eller in vid behov. If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again. Ilves kängor designas i Sverige och tillverkas främst i Portugal. De har en yttersula som står emot markkyla och är halktålig, även när du inte har brodden utfälld.OC broddsystem är en modern halkskyddslösning med inbyggda broddar under skorna. Broddarna fälls enkelt ut eller in med den medföljande specialnyckeln. Vid snö, slask, is eller halka erbjuder OC broddsystem omedelbart extra bra och stabilt markgrepp.

Rieker Shop är en del av familjeägda Bergqvist Skor AB säljer uteslutande succévarumärket Rieker. Vi har Skandinaviens bredaste Riekersortiment. Mer om oss
Det är inte alltid så lätt att hitta rätt boots därute i boots-djungeln! Speciellt inte om man har en häst med lite avvikande hovar eller rörelsemönster. Det kan vara svårt nog även på en “normal” häst att hitta något som … Läs mer →

Vi har fått en helt ny ViP (ViahovProvare i Eskilstuna som nyligen har utrustat sig med full uppsättning demoskor för bootsutprovning, från märket Equine Fusion! Vi säger varmt välkommen till hovvårdare “Fri Hovfilosofi – Jack Pryl Häst & Hov” som … Läs mer →
Har du upplevt problem med att skruva i dubbarna i dina Equine Fusion joggingskor? “Dansar” dubben omkring och hamnar lite överallt när du ska försöka skruva fast den i skon? Jag har en teknik som gör detta bus-enkelt! Här förklarar jag hur detta går till och ni kan själva se på filmen hur enkelt det blir när man bara har rätt teknik. {{#message}}{{{message}}}{{/message}}{{^message}}Your submission failed. The server responded with {{status_text}} (code {{status_code}}). Please contact the developer of this form processor to improve this message. Learn More{{/message}} Nya förbättrade ÅF-rabatter och villkor, nya kurser, nya hovboots, nya samarbetspartners, en stor REA på utvalda märken, och kommande intressanta #Hovsnack är i pipen. Läs mer →

Om din häst ska få en behaglig övergång från järnskor till barfota och en positiv utveckling på sina hovar så finns det en del viktiga saker som kan hjälpa till att göra processen effektiv. Här är en checklista: 1. Lägg … Läs mer →
{{#message}}{{{message}}}{{/message}}{{^message}}It appears your submission was successful. Even though the server responded OK, it is possible the submission was not processed. Please contact the developer of this form processor to improve this message. Learn More{{/message}}Både Easyboot Glove och Easyboot Epic är ett bra val för en ryttare som vill ha en tight sittande sportboots, som är både smidig, hållbar, broddbar och som sitter säkert på hoven under många mil. Båda modellerna kommer med fördelar och … Läs mer →

Bland annat om vår största utförsäljning någonsin. Det finns fina möjligheter att vår-fynda en ny skogarderob till hästen nu när vi säljer ut en stor del av sortimentet av boots! Jag ska också berätta lite om våra nya Live-sändningar med … Läs mer →

Är dubbskor bra?
Som namnet säger har dubbskor små dubbar i yttersulan. Dubbarna ger ett utmärkt grepp på isiga underlag och snö. Dubbskor är ett bra val om du rör dig mycket i terräng där det är väldigt halt eller på snöig is. Dubbskorna passar bäst ute på naturstigar och skogen.
Vill du lära dig att sko med limskor och “DIM”? Är du nyfiken på de allra senaste skorna från Easycare? På den här clinicen går vi igenom alla “know hows” som du behöver tänka på för att lära dig detta. … Läs mer →Köp då Locktite limmet som vi säljer i butiken, lägg en liten droppe på spetsen av dubben innan du skruvar ner den. Du behöver inte ens förborra några hål. Bara droppa lite lim på dubben innan du skruvar fast den så kommer den att limmas fast i skon. Om du gör detta så kommer du dock inte kunna skruva ut dubben om du vill det.

#24/7joggingshoe #activejogging #allterrain #AllTerrainMedRem #all terrain ultra #avskoning #Bootsjämförelse #bootsutprovning #Bowker #dubbar&broddar #easyboot #easyboot backcountry #Easyboot Cloud #Easyboot Epic #easyboot glove #Easycare #Equine Fusion #Evo Boot #Forskning #Fång #Grovfoder #hovnörderi #HOVRESA #HPT-metoden #hålväggar #IAEP #kurser #limskor #mineraler #NYHETER #nyhetsbrev #perfect Hoof wraps #Scoot Boot #socker #strong horn #strålröta #terräng #Trekking shoe #tävling #viahovprovare #video #vinterskor slow feeding ängshö ömfotad
Hemligheten ligger i att låta spetsen på dubben först tryckas fast i gummit. Rikta spetsen mot gummit och tryck till HÅRT – sen är det bara att skruva fast dubben försiktigt. Se också till att alltid skruva ner dubben tillräckligt långt ner i gummit. Ett vanligt nybörjarmisstag är att man inte skruvar ner kanten på dubben ner i gummit. Då är det stor risk att den lossnar. Kanten på dubben ska också ner i gummit för att dubben ska sitta fast ordentligt. Ytterligare ett alternativ är att limma fast dubben innan montering.Efter Tidningen Ridsports senaste nummer med sina olika debattartiklar (där också undertecknad var med på en egen intervju) om hästen bör gå barfota eller skodd så har kommentarsfälten svämmat över från olika hästmänniskor, med åsikter om hästen ska ha skor … Läs mer →

Similar Posts