Radieslipning är egentligen samma sak som slipning. Eller ska vara. Men oftast menar vi att vi vill byta radie när vi säger radieslipning. Precis som att det under de senaste decennierna funnits trender kring skridskornas längd finns det trender kring deras radie. För de flesta fungerar det alldeles utmärkt med att åka på den radie skridskon hade när man köpte dem. Men du kan också trimma dina skridskor, speciellt om de har några år på nacken, genom att slipa om dem så att de får en lite mer aggressiv radie.Att bryna skridskorna innebär att du underhåller den vassa eggen som fanns där när de var nya eller som återställts genom en slipning. Bryningen tar bort så lite material att det är något du kan göra ofta. En del bryner sina skridskor lite lätt efter varje tur – andra gör det en gång per säsong. Naturligtvis beror detta på hur mycket och hur du åker, samt hur pass försiktig du är när du hanterar dina skridskor.
Kan man slipa skridskor själv?
När du bryner dina skridskor är det mycket viktigt att du har ett stativ avsett för ändamålet och en stor brynsten som inte ramlar av och skapar en felaktig vinkel. Man bryner alltid båda skenorna tillsammans. De skapar då en plan yta som du skärper så jämnt som möjligt på båda skridskorna.
När du bryner dina skridskor är det mycket viktigt att du har ett stativ avsett för ändamålet och en stor brynsten som inte ramlar av och skapar en felaktig vinkel. Man bryner alltid båda skenorna tillsammans. De skapar då en plan yta som du skärper så jämnt som möjligt på båda skridskorna. Om du gör detta enligt konstens alla regler behöver du aldrig slipa dina skridskor. Åtminstone i teorin. Till slut blir det ändå så stor avvikelse från originalradien att du behöver återställa den genom att lämna in dem till någon som har en radieslip.Dessa små brynen är bara avsedda för att ta bort grader på skridskon som kan uppstå i samband med en tur. Kanske råkar du köra på en sten som frusit fast i isen, kanske plurrar du på grunt vatten och slår i en sten på botten, kanske uppstår en skada, ett litet jack eller hack i samband med transport. Har du otur kan dessa små skador göra att du inte kan ta dig hem på skridskon. Då kommer ett sådant här litet bryne väl till pass. Med det kan du helt enkelt slipa bort den grad som sticker ut och bromsar. Slipa bara just där, lämna skenan i övrigt ifred.Om du är van vid att skärpa handverktyg med brynsten är det inga konstigheter att bryna dina skridskor. För oss andra finns det två bra vägar att lära sig hur man gör. Besök din lokalavdelning i Friluftsfrämjandet när de bjuder in till sliparkväll – eller kolla på YouTube. Det finns olika skolor, men hur du gör är inte raketforskning. Kolla flera filmer och välj din metod.Samåk till äventyret med andra medlemmar i Friluftsfrämjandet, Skjutsgruppen och Naturskyddsföreningen. Nu kan du som medlem testa vår nya samåkningsplattform. Be om plats eller erbjud plats i din bil.Att slipa skridskorna innebär att du lämnar in dem till en professionell verkstad som har en maskin som är speciellt utvecklad för att just slipa långfärdsskridskor. Ett fåtal skridskoklubbar i landet har också en sådan maskin. De kallas ofta för radieslip och kostar så pass mycket pengar att vanliga handlare sällan har en. Maskinen kan också användas till tävlingsskridskor – så kallade klappskridskor eller skridskor avsedda för ”short track”. För vanliga hockeyrör eller bandyrör behövs inte alls den här typen av maskin.
Många lämnar in sina skridskor varje säsong. Det behöver du bara göra om du åker väldigt mycket och bryner dem väldigt ofta. Vill du absolut inte bryna själv, kan du naturligtvis lämna in dem till någon som gör det jobbet, men då ska du inte betala för något annat än just det. Och du bör aldrig lämna in dem till någon som bara har vana och utrustning att slipa vanliga skridskor, t ex hockeyrör eller bandyrör. Tyvärr händer det fortfarande att långfärdsskridskor då blir helt förstörda – eller i bästa fall vare sig bättre eller sämre än vad de var från början.
Vi erbjuder våra medlemmar tusentals roliga, trygga och lärorika äventyr och utbildningar – på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen – året runt, över hela landet och för alla.Den som är riktigt rädd om sin vassa egg har alltid skydd vid transport, undviker bromssladdar, åker med rena skär, skyr skräp på isen som pesten och bär dem aldrig i samma hand så att de riskerar att skava mot varandra.
Hur slipar man skidor?
Montera skidorna i skidhållaren med belaget uppåt. Använd en filhållare med önskad vinkel tillsammans med en 20 cm fil, gärna en hårdkromad fil. (Använd en vass bra fil, slöa filar slipar ojämnt och kräver mer tryck vilket gör det svårare att hålla verktyget i perfekt vinkel under hela skidans längd.
Hos handlarna finns ofta små brynstenar som du kan ha med dig i din ryggsäck ut på isen. Dessa är absolut inte avsedda för att underhålla din egg med, du ska inte ens komma på tanken att försöka skärpa eller bryna hela dina skenor med dessa små brynen. Risken är stor att du helt förstör skridskorna och bara kan rädda dem genom att lämna in dem för slipning.
När du blir medlem får du ta del av fina rabatter från våra samarbetspartners. Dessutom får du Magasin Friluftsliv 4 gånger per år – alltid med tips och inspiration.
Med en kortare radie får du en skridsko som är lättare att hitta det optimala s-formade skäret med. Den blir något mer lättsvängd. Många upplever den som lite mer livlig. Och i alla fall i teorin kan du åka snabbare med dem utan att förlora energi. Å andra sidan kan en längre radie i högre utsträckning svälja ojämnheter i naturisen och därmed kanske glida något lättare på en sådan is. Många handlare vet idag inte vilken radie det är på de skridskor de själva säljer. Det går inte att själv avgöra det genom att titta på dem eller försöka mäta. Det är egentligen bara genom att sätta upp dem i en radieslip som du kan fastställa radien. Dessa skillnader är på marginalen och det är mycket mer kritiskt att du har rätt radie om du ska åka snabbt på en välspolad, helt slät bana. På naturis finns oftast så pass mycket ojämnheter i ytan, även på en till synes perfekt kärnis, att du får bra grepp i alla fall. Men om du vill tänja på gränserna och hitta din optimala åkteknik så är rätt radie en sak att intressera dig för.För ca 10-20 år sedan var det vanligt med en radie runt 35 meter på de flesta vanligt förekommande fabrikat på marknaden. I dag går de finare märkena ner till 28 meter. Och det har blivit allt vanligare att långfärdsskridskoåkare inspireras av dem som åker fort på bana och slipar om sina skridskor till kanske 27, 25 eller till och med 23 meter. Med kortare radie börjar de tappa sin karaktär som långfärdsskridskor. Vanliga hockeyrör eller liknande har oftast en radie på ca 7-9 meter.
Med skarpa skridskor får du ut mycket mer av din åkning. Oftast när vi pratar om att skridskorna behöver slipas, menar vi egentligen inte just det. Det går att göra skridskorna skarpare på många olika sätt och här reder vi ut de många begreppen.
Fråga gärna en kompis om du får prova hans eller hennes skridskor innan du själv bestämmer dig att för att slipa om din egna. Bli inte besviken om du inte upptäcker någon stor skillnad.I dialogen om samhällsutvecklingen är vi en stark röst för friluftslivet, och i detta prioriterar vi särskilt allemansrätten, ökad livsglädje och folkhälsa, samt respekt för naturen.
Vissa mindre nogräknade handlare erbjuder ibland “slipning” av långfärdsskridskor, men då innebär det ofta en vanlig skärpning med brynsten. Det är något du lika gärna kan göra själv.
Lite överkurs: Tänk även på den vinkel ni har ”hängt kanten” med när ni funderar på vilken total vinkel ni vill ha på era stålkanter. Stålkantens totala vinkel, alltså hur spetsig den blir, räknar även med den vinkeln. Eftersom ert anhåll ni filar ytterkanten med kommer att vila på belaget som är plant måste ni dra av den vinkel ni hängt kanten med.Använd bara diamantbryne för underhåll. En fil sliter ned kanten när ni arbetar med den, ett diamantbryne ger mycket litet slitage på själva kanten. Kom ihåg att stålkanterna inte är utbytbara, har ni slipat ner hela kanten så står ett par nya skidor på inköpslistan.
Steg 5. Sist tar ni en tuss med fiberlene eller en gummisten och drar av kanten mycket mycket lätt! i 45 graders vinkel för att få bort allt det sista av eventuellt slipskägg. Dra hela skidans längd ifrån topp till ände. Akta er för att trycka för mycket och tvärtemot önskat resultat göra kanten slö igen.En generell regel för belagskanten – Gör den och glöm den! Överarbeta inte belagskanten under säsongen. Skulle ni råka slipa ner den för mycket är enda lösningen att slipa om hela belaget i stenslip, vilket oftast måste göras i en skidshop. Mindre repor löser man med fint diamantbryne, vilka nästan inte tar bort någonting av kantens material. Undvik filar.Storleken på vinkeln i belagskanten påverkar skidans möjlighet att vinklas mot snön. Desto större vinkeln är, ju enklare blir det att manövrera skidan från sida till sida utan att kanten hugger i oavsiktligt. Ju mindre vinkel, desto snabbare ingång i svängarna, men det behövs mer benstyrka och kontroll för att hålla styr på skidorna i svängen. Tänk på att om ni vinklar belagskanten för mycket så är det ett oåterkalleligt beslut, ni kan inte minska vinkeln utan att först slipa ner hela belaget. Var mycket noggrann när ni sätter vinkeln med fil och underhåll den därefter endast med fina diamantbrynen.
Steg 6. Trubba av stålkanterna 5-10cm i både topp och ände på skidan. Detta gör skidorna stabilare att åka på. Trubba kanten med fil, bryne eller fibertex.
Nu ska ni även bestämma vinkeln på era sidokanter. Högre vinklar (räknat ifrån 0) bör reserveras för erfarna tävlingsåkare. Om vinkeln är för hög kan skidan ”dra iväg” för en mindre erfaren åkare. Typiska vinklar är 2,0 till 3,0 grader (På verktygen nämns dessa oftast som 88 till 87 grader, då man med gradantalet på verktygen menar skillnaden ifrån rät vinkel som är 90 grader). Mindre vinkel är lika med mindre grepp. Slalomvinklar kan vara hela 3,0 till 5,0 grader, störtlopp upp till 3,0 grader. De flesta tävlingsåkare kör på 2-3 grader. Tänk på: En aggressiv, mer spetsig kant (hög vinkel), kan vara svårare för lättare åkare och kan göra det svårare att återhämta sig från att vara uppe på kanten.Vi börjar denna guide med lite allmän introduktion till vinklar och verktyg. Därefter följer en mycket kort steg-för-steg-guide hur man slipar sina stålkanter. Sist men inte minst har vi samma steg beskrivna på djupet. Trevlig läsning!
Hur mycket kostar det att slipa skidor?
Prislista slipning av alpinskidorTyp av tjänstInnehållPrisEnkelPlanslip, struktur, kantslip399:-NormalPlanslip, blankning, struktur, kantslip499:-FullservicePlanslip, blankning, struktur, kantslip och Normal Prepp799:-KantslipSlipning av stålkanterFrån 199:-
För underhåll, och för att alltid ha vassa stålkanter under säsong, räcker det oftast med att slipa med diamantbryne på stålkantssidan och ta bort det lilla slipskägg som bildas med ett ännu finare bryne ifrån belagssidan.Fasta anhåll är verktyg som tenderar att vara dedikerade till en vinkel (även om det finns vissa modeller som är mer inställningsbara). Dessa har fördelen av att de kan använda i princip vilken fil som helst. Du har en större känsla för slipprocessen med dedikerade verktyg och det kan vara ett bra val för den seriösa tävlingsåkaren.
Hur länge kan man ha ett par slalomskidor?
Svår fråga att svara på, men om man åker ca 3-4veckor per år så skulle jag säga att man ska försöka byta skidor och /eller pjäxor efter ca 4-5år. Sen beror det på hur hårt man sliter på skidorna, vissa gillar ju att åka mer på sten än snö.
Steg 2. Om ni ska ”hänga kanten”, det vill säga slipa en vinkel på belagskanten så ska det göras innan ni slipar stålkanten. Läs igenom alla punkter nedan innan ni börjar.Steg 4. Ta bort slipskägg ifrån kanten, via belagssidan, med ett bryne eller en mycket fin fil. Gärna ett diamantbryne eller keramiskt bryne. Dra ett lätt drag längs hela kanten.
Steg 1. Ta bort grova skador ifrån sten och liknande ifrån stålkanten med en grov fil. Filen ska sitta i filhållare eller multiverktyg, redan här måste ni hålla rätt vinkel.
Steg 5. Trubba av stålkanterna 5-10cm i både topp och ände på skidan. Detta gör skidorna stabilare att åka på. Trubba kanten med fil, bryne, gummisten eller fibertex.
Steg 4. När ni är klar med kanten, återgå till att dra av den med ert finaste bryne, mycket lätt, ifrån belagssidan. Detta för att få bort det så kallande skägg som bildas vid slipningen.
Se till att ni alltid använder vatten tillsammans med er fil och ert bryne, resultatet blir så mycket bättre och livslängden på era verktyg ökar avsevärt. En gammal glasslåda eller liknande fylld med vatten bör stå på ert vallabord.
Multiverktyg är bekvämare och enklare att använda. De ger exakta resultat även för nybörjaren. Detta är ett utmärkt val för nybörjare och de avancerade modellerna är ett verktyg som gör allt som en skid/brädåkare behöver göra under skidans livstid och är ett utmärkt val för en familj med skidåkare i olika åldrar. En nackdel är att de kan begränsas till att endast använda vissa storlekar av filar. Dessutom är utbudet av riktigt fina diamantbrynen begränsat hos multiverktygen.
Välkommen! Vårt mål är att ni som besökare ska hitta allt ni behöver för att underhålla era skidor. Saknar ni något? Meddela oss gärna så ska vi försöka uppfylla era önskemål.Stålkanterna ska ni slipa så lite som möjligt. Underhåll görs endast via sidokanten. Belagssidan behöver oftast bara slipas en gång med fil, för att få till rätta vinkeln, och därefter endast sällan underhållas med diamantbryne. Har belaget slitits ned så mycket att det har reparerats eller slipats om helt i stenslip kan ni behöva fila om kanten. Likaså kan ni behöva fila om ni fått mycket skador ifrån stenar och andra hårda objekt.Steg 3. Slipa stålkanten med fil och filhållare, eller med ett multiverktyg. Glöm inte vatten. Är det vanligt underhåll bör ni istället använda diamantbryne istället för en fil.Om du åker slalom eller snowboard mer än 2 veckor om året, rekommenderar vi att slipa kanterna två gånger per säsong. Om du åker varje dag, bör du slipa dem regelbundet, efter en till två månader. Åker du på is eller väldigt hårt packad snö bör kanterna slipas oftare.
Grundslipningen, eller strukturen, är a och o för glidet. När vi slipar skidor och snowboard anpassar vi strukturen för att minska friktionen mot underlaget för att ge bästa möjliga glid. Olika underlag kräver olika slipning och strukturen kan anpassas för kallt och torrt, varmt, eller allround. Man kan också minska friktionen med vallaprodukter, men grundslipningen kommer likväl spela en stor roll för glidet. Även gamla skidor kan få nytt och bättre glid med hjälp av stenslipning av belagen.När man inte längre kan se strukturen på belagen lika bra, borde de slipas. Du kan också märka det på att skidan suger sig fast i snön, trots att skidorna är nyvallade.En fabriksslipning ska täcka ett väldigt stort spann av underlag och temperatur, och ger därför inte ett lika bra resultat som en slipning anpassad för underlag och temperatur. Skidor som är plana kommer också ge bättre glid, och en fabriksslipad skida är oftast inte helt plan. Ska du ha bästa möjliga glid rekommenderar vi därför alltid att slipa nya skidor.
Hur lång tid tar det att slipa skidor?
Hur lång tid tar det att slipa ett par skidor? Du kan få dina skidor 2-3 dagar efter inlämning.
På klappen.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer om cookies här. Det är vårt ansvar att vi säljer rätt pjäxa till dig från början. Skulle pjäxorna inte sitta skönt eller börja klämma efter några gånger du åkt, är det vårt ansvar att det ska bli bra. Detta innebär att du kan komma in till oss och berätta vart det klämmer/gör ont så ordnar vi detta för dig GRATIS. När pjäxorna är köpta hos Udens Sport ingår ALLTID fri Bootfitting i 2 år från inköpsdatum. Efter 2 år. eller om pjäxorna ej är köpta på Udens Sport gäller nedanstående prislista. Ingen tidsbokning behövs. Vi är specialister inom alpint/längd och erbjuder ett brett sortiment av kända varumärken. Allt från nybörjare till proffs. Hos oss kan du handla online eller i butiken i Göteborg. Vi har även en skiduthyrning i Västra Frölunda samt en av Sveriges modernaste anläggning för avancerad vallning, slip och bootfitting.Hockeyservice sker i alla våra hockeybutiker, du hittar samtliga butiker här – klicka på en butik nära dig för att se om de erbjuder hockeyservice för dig och dina skridskor. (Priserna avser arbetskostnad, materialkostnader kan komma att tillkomma.)
Se till att ge dina skidor eller din snowboard lite extra kärlek innan skidresan. Slipa, valla, montera eller justera bindningarna. På Intersport har vi erfarenheten, kunskapen och ett stort utbud av servicetjänster inom alpint.This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Vad kostar det att slipa skridskor på Intersport?
Hockeyservice – PriserTjänstFörklaringPris (från)SkridskoslipningSkridsko slipas när det finns tid under dagen eller till följande dag.79:-Avancerad slipningRadie eller åkyta.249:-VärmningVärmning av skridskor ej köpta på Intersport.499:-SlipkortSlipkort laddat med 5st slipningar. Värde 395kr.349:-
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.
Vad skall skidan använda till, motion eller tävling. Är det kundens ända skidpar eller har kunden flera skidpar. Om man endast har ett par lägger vi en allround slip. Har kunden flera par skidor anpassar vi strukturen till övriga skidparken. Eller kundens önskemål.Det viktigaste för att få bra glid, är att skidan är plan. Det finns olika anledningar varför skidan inte är plan. Bland annat kan skidan slå sig om man har för hög temp på vallajärnet, skidan blir konkav eller konvex, oftast i bakändarna,där matrialet är väldligt tunt. Sedan kan skidan ha sicklats ojämn. En plan skida minskar friktionen mot snön. Vid friktion bildas en tunn vattenfilm som göra att skidan suger fast. För att minska friktionen avslutas slipningen med att man lägger en struktur,som minskar friktionen. Så oavsett om dina skidor är nya eller gamla, så rekommenderar vi att ni slipar skidorna varje år. Genom att slipa skidorna varje år kommer skidorna hålla längre.Eftersom man behöver inte slipa lika mycket innan den är plan och fin. Slipar man med längre intervall finns stor risk att skidan blir mer konvex. Sedan tar ett nyslipat belagg åt sig vallan bättre. Så vår rekomedtion är att du slipar en gång per år. Kör du mycket tävlingar och ofta anväder pulver eller fluider, stängs porrerna igen och kan ej ta upp mer valla. Så i det fall rekomerderar vi att du slipar två gånger per år, tex inför säsong start och inför tex Macialoga elller Vasaloppet.
SkiStar Sälens skiduthyrningar ligger alltid nära backen och har kunnig personal som hjälper dig att hitta skidutrustning som passar dina behov. Flera av våra skiduthyrningar erbjuder också slipning och vallning av dina skidor.
Går inte att säga eftersom under säsong skiftar sortimentet flera gånger under en och samma dag, skidan vi pratade om kan ha sålts innan du hinner komma in till butiken.Vi på Skidbytarboden försöker att spela en aktiv roll när det gäller praktiskt miljötänkande i alla delar av vår verksamhet. Att återanvända pjäxor och skidor är en självklarhet hos oss, sopsortering likaså.
Skulle inte dina nya skidor eller skor motsvara dina förväntningar med avseende i prestanda, kvalitet eller passform, är du välkommen tillbaka till butiken där vi lyssnar på dina synpunkter. Vi kommer sedan att göra allt för att du ska få en utrustning som du är nöjd med.
Vi har öppet köp i 7 dagar och bytesrätt i 14 dagar på nya varor, och 7 dagars bytesrätt på begagnat. För REA-varor gäller endast bytesrätt i 14 dagar. Ej skruv-monterade skidor.
Skidbytarboden är Stockholms äldsta och mest välsorterade butik för alpin sport. Vi har sedan starten 1978 jobbat med det senaste inom alpin skidåkning och började tidigt med snowboard. Vi kanske är mest kända som en tillförlitlig butik på begagnade skidor, tack vare vår noggrannhet och kontroll av skick samt kvalitet. Oavsett om du åker tjugo veckor per säsong eller bara en helg kan vi lotsa dig rätt i skiddjungeln
Detsamma gäller ett par nya skridskor, förutom långfärdsskridskor förstås. På en ny skridsko är skridskoskenan bara grovt tillslipad och har varken rätt skålradie eller tillräcklig skärpa för att åka på. Eller åka kan du såklart göra ändå, men det kommer inte att gå lika bra, de kommer kännas slöa. Nya skridskor behöver alltså slipas innan du åker på dem.Om du köper ett par nya skidor, oavsett om det är längdskidor eller slalomskidor, behöver du glidvalla dem innan du använder dem eftersom de levereras ovallade till butiken. Tyvärr får vi in många kunder som inte blivit informerade om det här och därför åker omkring på ovallade skidor och tycker att de glider ganska dåligt trots att de är nya. Anledningen till att skidor ska glidvallas är att vallan till viss del skyddar belaget och att det framförallt gör att skidorna glider bättre i blöt snö.
Hur ofta ska man slipa längdskidor?
Så oavsett om dina skidor är nya eller gamla, så rekommenderar vi att ni slipar skidorna varje år. Genom att slipa skidorna varje år kommer skidorna hålla längre. Eftersom man behöver inte slipa lika mycket innan den är plan och fin. Slipar man med längre intervall finns stor risk att skidan blir mer konvex.
Om du inte fick hjälp med att valla dina skidor eller slipa dina skridskor när du köpte dem så är du välkommen in till oss så hjälper vi dig med det. Men även om du fick hjälp med det när utrustningen var ny så får du inte glömma bort att serva den regelbundet, läs mer om det i detta blogginlägg. Vår rekommendation är att valla skidorna och slipa skridskorna minst en gång per säsong som minimum.Nu är det väl i och för sig inte din uppgift som kund att kunna detta utan det borde rimligtvis butiken berättat som sålde skidorna. Inte bara berättat förresten, utan de borde även erbjudit sig att valla dem. Vi känner faktiskt inte till någon sportbutik som säljer skidor men inte erbjuder skidservice också. Så att folk i överhuvudtaget dyker upp med skidor som aldrig blivit vallade är konstigt.
Att valla och slipa kanter är inte speciellt svårt, utan det kan du lära dig att göra själv. Men om du saknar tid, kunskap eller rätt verktyg så kan vi självklart göra det åt dig!2. Näst viktigast är att skidorna är vallade. Vallan minskar friktionen mot snön när det är kallt och gör att de inte suger fast när snön är blöt. Generellt behöver skidorna vallas en gång per veckas åkning.
Eftersom backarna lutar kommer du alltid ner, oavsett hur slitna dina skidor är. Därför är det många som inte tänker på att de behöver servas och när vi får in privata skidor på service har de oftast gått längre än de mår bra av. Men du åker mer kontrollerat (läs säkrare), kan åka snabbare och har roligare på välvårdade skidor.
Kombinera dagarna i skidbacken med en träningsrunda i längdspåret med härlig längdskidåkning. I anslutning till våra skidbackar finns längdspår för dig som vill ta en motionsrunda efter en dag i backen. På flera håll finns även elbelysta spår.Utöver att slipa skidor hjälper vår personal gärna till med att bland annat ställa in dina bindningar, pjäxarbete i form av tryckning och/eller fräsning och ge dig tips och råd kring skötsel och skidvård av din utrustning. Som brons-, silver-, guld- eller platinamedlem har du alltid 40 % rabatt på silverslip på samtliga av SkiStars destinationer. Du som är guld- eller platinamedlem har dessutom alltid 20 % rabatt på skidvård som t.ex. övriga skidslipningar, vallning, montering och pjäxarbeten.* Guldslipen är för dig som har utrustning som har större skador på belag. I guldslipen börjar vi med att lägga i och laga skador på belag innan vi planslipar belagen fem gånger på sten och tre gånger på kant samt lägger på en maskinvalla. Guldslipen har betydligt mer handpåläggning än brons- och silverslipen.Självfallet hjälper vi dig även att ta hand om din längdutrustning. Exempel på skidservice du finner på våra skidverkstäder är helvallning, fäste, Glid + stenslip, strykjärnsvallning, montering, spannmätning, tapefäste, klister, burkfäste samt rengöring.
Hur lång tid tar det att åka 3 mil på skidor?
Jag kör 1 – 1,5 timmar per pass, varvar med max, max ett längre pass per vecka (ofta helg) Då kör jag ca 3 – 3,5 mil, brukar då vara ute 2-3 timmar.
I våra SkiStarshops finns resurser och kompetens att fixa det mesta när det kommer till dina skidor. Vår kunniga personal hjälper dig att ge din utrustning lite extra kärlek – med en nyslipad alpin-, snowboard- och längdutrustning blir åkningen både roligare och enklare i såväl pist och park som offpist och i längdspåren.Silverslipen är mer grundlig och är perfekt för dig som har utrustning med mindre repor, slöa kanter eller dåligt glid. Här planslipar vi belagen fem gånger på sten och tre gånger på kant samt lägger på en maskinvalla. Silverslipen görs helt maskinellt i våra sliprobotar.
Bronsslipen är för dig som bara behöver en lätt uppfräschning av din utrustning. I det här paketet planslipar vi belagen en gång på sten och en gång på kant, samt lägger på en maskinvalla. Bronsslipen görs helt maskinellt i våra sliprobotar.
*Alla våra erbjudanden har ett begränsat antal platser/produkter, först till kvarn gäller. Rabatter gäller endast nybokningar/nya beställningar och går ej att kombinera med andra rabatter om det inte anges i texten för rabatten. Vi reserverar oss för prisändringar, leveransförseningar, slutförsäljning och felskrivningar.När du lämnar in dina skidor eller din snowboard i vår skidverkstad kan du välja mellan ett antal olika slipningar: brons-, silver- och guldslip samt en raceslipning för raceskidor och liknande. Brons-, silver- och guldslipning utförs på samma sätt oberoende av hur skidorna eller snowboarden ser ut från början – med andra ord varierar resultatet beroende på utrustningens originalskick.Välvårdade skidor maxar upplevelsen! Men vad gör du om du redan befinner dig i Stöten i Sälen och upptäcker att du behöver slipa skidorna? I Kaisers skidverkstad får du hjälp både med att valla och slipa skidorna. Om du behöver så går det också att laga skidor som haft det lite för fartfyllt i backarna. Det är en väldigt smidig service som är tacksam att ha på plats i Stöten. Då behöver du aldrig avbryta din semester för att utrustningen behöver fräschas upp. Kaisers erbjuder rätt service
I tabellen ser du vilka tjänster som erbjuds samt priser. Kaisers skidservice är en heltäckande skidverkstad med kunnig och kompetent personal. Här bankar allas hjärtan hårt för skidsport och utrustningen som krävs.
I SkiStarshop på Högfjällshotellet finns uthyrning av skidor för utförsåkning, längdåkning och snowboard. Här kan du även köpa skidutrustning för både utförsåkning och längdåkning. I shopen köper du sedan ditt Skipass och bokar skidskola eller privatlektioner.
Hur ofta ska man slipa slalomskidor?
Generellt behöver skidorna vallas en gång per veckas åkning. 3. Sist men inte minst behöver belagen slipas för att skidorna ska få en fräsch och tydlig struktur. Generellt behöver belagen slipas varannan säsong.
S\u00E4lens H\u00F6gfj\u00E4llshotell – En v\u00E4rld av upplevelser f\u00F6r livsnjutaren. Matupplevelser i prisbel\u00F6nta restauranger, aktivitetsfyllda konferenser, skid\u00E5kning utanf\u00F6r d\u00F6rren, legendarisk After Ski och allt f\u00F6r familjesemestern.I SkiStarshop på hotellet finns allt för att din fjällsemester ska bli så enkel som möjligt! Kom till oss helt utan utrustning och gå ut ifrån oss som en fullfjädrad åkare med kvalitativ utrustning.
I anslutning med skiduthyrningen finns även en skidservice där du kan få en översyn av din egen utrustning med allt från vaxning, kantslipning och justering av bindningar. Självklart finns det även en skidshop där du kan uppgradera din utrustning eller komplettera om du har glömt något hemma.Bengt-Martins är en del av Magic Carpet Group. I vår familj ingår även Cruise Market, Hyttespecialisten, Hurtigruten, OLKA Sportresor, OLKA Express och padelresan.com Vi lästar pjäxor och trycker ut på specifika onda punkter samt gjuter formsulor efter dina fötter. För dig som vill ha riktig prestanda och komfort formsprutar vi innerskor. Tillsammans gör detta underverk och som bonus får du mer cirkulation och varmare fötter. Under det senaste decenniet har vi slipat skidor åt världseliten inom de alpina sporterna. Många medaljer har tagits i SM, VM, World Cup och X-games, på skidor slipade av oss.I vår verkstad löser vi alla möjliga önskemål. Allt från vanlig vallning, byte av trasiga spännen till speciallagningar av repiga belag. Fråga oss, vi försöker alltid att lösa problemet.
Kontakta Visit Dalarnas Contact Center som kan guida dig till Dalarnas smultronställen och hjälpa dig att hitta boende, evenemang och aktiviteter. I Dalarna finns närmre 80 Infopoints där du kan hämta broschyrer, kartor och få lokala Dalatips.
Riesling, bara att säga namnet får det att vattnas i munnen. Kanske är druvan den bland alla vars smakavtryck är som tydligast. Och av den anledningen är vinerna så spännande att följa över världen. Ursprungsplats bidrar på ett subtilt sätt till rieslingvinernas personlighet. Hemmaplan är givetvis Tyskland. Österrike är inte långt efter. Och bara i…
Vi har tillverkat oräkneliga pooltäckningar genom åren, både till återförsäljare och till egna kunder, och har varit med att utveckla och förbättra produkterna med den erfarenhet vi samlat på oss.Överdragen kan vara runda, rektangulära, kantiga eller valfri form. Vi anpassar efter poolmodell och önskemål. Ett täcke av nätväv är lika säkert och starkt, men släpper…
Sammanfattning : A great deal of attention has been paid to the performance of international joint ventures (IJVs) and trust has been suggested as a key determinant of it. However, limited empirical evidence exists to substantiate a positive relationship between trust and performance of IJVs. Also, there is a limited understanding of the antecedents of…
Moussaka är verkligen omöjligt att få att ligga fint på tallriken, men det glömmer man fort när man tar första tuggan! (Bara man blåser lite först, det är oerhört varm mat det här.) Jag tycker att det här är galet gott och att det borde vara lag på att äta det flera gånger i månaden!…
Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 150°C i ca 45-50 minuter tills pajen fått fin färg, ta inte ut den för tidigt för då blir den inte lika knäckig och god. Glutenfri rabarberpaj fredriks fika Glutenfri rabarberpaj med kokos Glutenfri rabarberpaj utan havregryn Glutenfri rabarberpaj med sirap Baka glutenfritt med rabarber Glutenfri rabarberpaj med havregryn…