Slottsweekend Med Hund

Vi ansvarar för att du har tillgång till en bra sjukvård och vi skapar förutsättningar för en god hälsa för alla i Västra Götaland. Våra andra uppdrag är att arbeta med kultur, kollektivtrafik, tillväxt och en hållbar utveckling i Västra Götaland. Västra Götalandsregionen är en politiskt styrd organisation.

Vissa av våra hotell har ett begränsat antal rum som de har öppna för hundar och i vissa fall kan det även tillkomma extra kostnader för dig som vill bo på hotell med hund. Informera därför alltid hotellet att hunden följer med när du beställer rummet.
Ett 70-tal av våra hotell i Sverige är hundvänliga – alla med sina personliga erbjudanden. Hundskålar, hundbädd/filt och någon hundgodis erbjuds hos de flesta och listan kan göras lång på vad våra hundvänliga hotell erbjuder. Du kan se några exempel nedan.

Hos Gustaf Fröding Hotell i Karlstad är det gratis att ta med sin hund. Här finns hundvänligt familjerum, tillgång till restaurangen samt närhet till fina promenadstråk.
Ett fåtal av våra hotellrum har möjlighet att välkomna hundar (max två små hundar alternativt en mellanstor till stor hund / rum). Vänligen ta hänsyn till att andra gäster kan vara hundrädda eller allergiska och håll din hund kopplad när ni vistas i hotellets allmänna utrymmen, på väg till / från ditt hotellrum. Om din hund på något vis stör andra gäster, tex genom att skälla, kan ni bli ombedda att checka ut i förväg.

Vi har inte möjlighet att välkomna hundar i våra restauranger, barer eller foajéer. Under sommartid, när Grands uteserveringar är öppna, har vi möjlighet att välkomna hundar på den mellersta delen (mellan Ingrid och Gambrinus).
”En weekend på något av Sveriges natursköna hotell och herrgårdar kan vara en härlig paus i tillvaron,” säger Anna Övergaard. ”Med rätt förberedelser kan både hundar och hundägare slappna av och njuta.” ”Vi har under lång tid välkomnat hundar på många av våra hotell runt om i Sverige,” säger Anna Övergaard, marknadsansvarig på Countryside Hotels. ”När vi nu går in i ett nytt år hoppas vi välkomna många nya hundägare som vill få en paus i tillvaron.” När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.

För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.
Förra året skaffade svenskarna fler än 57 000 hundar och nu när både vår och sommar ligger för dörren är det många som vill ta med sin hund på en första helgresa. Hotellägarna på Countryside Hotels har därför satt samman sina bästa tips, utifrån många års erfarenhet.Allt fler svenskar skaffar hund, förra året var det närmare sex tusen fler än året innan. Många familjer önskar nu ta med sin nya bästa vän på semester- och weekendresor i den svenska landsbygden. Därför har experterna på Countryside Hotels satt samman sina bästa tips för att få en så lyckad vistelse som möjligt.Fint ställe med mysiga rum och sköna sängar. Det tråkiga var restaurangen. Mat som de flesta inte var nöjda med och en väldigt konstig dryckesserveringen. En del fick dubbelt så… read more stora vinglas som de andra som beställt samma vin. De som tog vinpaketet fick mindre vin än alla andra med motiveringen att det var just p.g.a. att man tagit vinpaketet. Mitt vinpaket innehöll således mindre vin på tre glas än vad de andra fick i ett glas trots att jag betalade över dubbla priset. Det var dessutom samma vin som de andra fick.

På Rånäs Slott erbjuder vi ett stort urval av weekendpaket. Välj mellan boende fredag till lördag, lördag till söndag eller njut av en långhelg fredag till söndag.Ljuvlig Rånäshelg – Ett underbart ställe där personalen redan vid ankomst i receptionen är så inbjudande att vi genast känner oss varmt välkomna.De har stenkoll på våra matavvikelser , jag får t.o.m hänga… read more med till köket för att i detalj gå igenom kvällens meny så allt blir rätt.Uppskattas enormt mycket av oss!Rummen är helt otroligt charmerande ,är i tipp topp och mycket fräscha och trivsamma med bl.a värmeljus i fina ljuslyktor.Rituals produkter i badrummet och även nere i Sjöbastuns duschar vilket är mina absoluta favoriter så redan där är man riktigt nöjd.Jag och mina två vänninor hade en härlig stund i bubbelpool vid Sjöbastun och jag vågde mig på att göra ett snabbdopp vid badstegen.Fint ordnat inne i Sjöbastuns hus med möjlighet att kunna ta något drickbart och snacks – skriva upp på en lista med namn och rumsnummer för debitering på rummet.Fina omgivningar för promenad och bra och intressant info genom att scanna qr kod för promenadkartor runt Slottet – 2,5 km – 5 km olika slingor.Afternoon tea i fina rum och mycket gott att äta .Allt bakat på plats – chokladtårtan var min favorit!Före middagen sitter vi i baren och tar varsin god drink i de vackra rummen..Middagen var galet bra och god och personalen tog så bra hand om oss och presenterade varje rätt detaljerat.Vi avslutar kvällen med att sitta i en mysig soffhörna på samma ställe där vi fick afternoon tea och där baren är.Frukosten är som väntat toppen.Mycket gott att välja på .Det finns allt och lite till !Kunde inte ha haft en bättre helg med mina väninnor.Lite kuriosa – min ena väninna upptäckte när vi läste om Slottets historia att hon kände igen ett namn på tidigare Slottsherre från sin släktforskning – en anfader till henne hade bott på detta Slott !Tack för oss för denna gång – rum 1 rum 5 och rum 11Under vissa säsonger ser paketen annorlunda ut. På sommaren har vi till exempel BBQ kvällar med underhållning som ingår och i december serverar vi en smakfull Slottsmiddag med inspiration av julens smaker.Ett perfekt vardags weekend. Trevligt rum på slottet i gaveln . Trevligt och proffsigt service . Intressant historia och väldigt bra utfört reparationer av hotellet. God mat och dryck både… read more vid maten och baren . Trevlig promenadstråk med historia

På helgerna har vi en åldersgräns på 12 år (gäller ej weekendhelger som infaller under dessa högtidshelger: Allahelgona, Julbord, Trettonhelgen, Påsk, Valborg/Första maj, Kristihimmelsfärd, Pingst, Nationaldag och Sommarsäsong)
Vad är väl en natt på slottet? Bara helt underbar! – Vi var på plats två dagar över påsk på vårt ”happy place”. Vi har varit på många staycations runt om i Sverige men inget har överträffat Rånäs slott vilket gör… read more att vi kommer hit in och om igen. Rummen är fantastiska, personalen den trevligaste och gladaste vi någonsin träffat på. Märks verkligen att de trivs på sitt arbete. Maten är bland den bästa vi ätit någonsin. Vi har aldrig varit besvikna. Vi har redan bokat in vår nästa vistelse i sommar och det lär inte bli den sista i år.

Jag hade min födelsedagsfest här på Rånäs med mina vänner. Jag kunde inte haft en bättre plats att vara på! Fantastisk atmosfär med vacker inredning. Afternoon tea var utomordentlig och… read more mycket god 5-rätters middag. Att dessutom få möjlighet att sova på själva slottet gjorde så att vi kände att vi bodde kungligt. Mycket fina rum. Rånäs har varit tillmötesgående och gjort allt för att min födelsedag skulle bli lyckad tillsammans med mina vänner. Ett ställe jag gärna och mycket snart vill tillbaka till!Varit på massor av weekends men detta var det bästa! – Fantastisk trevlig personal trots att vi hade massa knepiga önskemål! Mat omgivningen och rum gör att vi definitivt kommer tillbaka! Rekommenderar deras dryckespaket till maten! Som för övrigt inte lämnar… read more något över att önska!

Får man ha hund på Grand Hotel?
Ett fåtal av våra hotellrum har möjlighet att välkomna hundar (max två små hundar alternativt en mellanstor till stor hund / rum). Vänligen ta hänsyn till att andra gäster kan vara hundrädda eller allergiska och håll din hund kopplad när ni vistas i hotellets allmänna utrymmen, på väg till / från ditt hotellrum.
Vi hade kickoff med aktiviteter, god mat och härlig miljö. Allt fungerade perfekt, aktiviteter, konferensrum och ölstuga. Bäst var fantastisk middag med goda viner. Även rum, frukost och service var… read more bra. Att vi var ett stort sällskap och övriga gäster var i mindre sällskap kändes helt okomplicerat.Ni har även under er weekend tillgång till vårt Ljusgym och även till vår Sjöbastu med relax & bubbelbad på bryggan under bar himmel. (tid i Sjöbastun ska förbokas). Fri Wifi på alla rum.Bästa Rånäs – Rummet var otroligt fint inrett. Bemötandet och servicen var fantastiskt. Maten med respektive öl- och vinpaket var magiskt! Vi bokade även en behandling som var ljuvlig, precis som omgivningarna. Det… read more finns en anledning till att vi kommer tillbaka gång på gång 😉

Vi får ofta frågan huruvida man får lov att ha med sig sin hund till McDonalds restauranger, då det inte verkar vara så tydligt från deras håll vad som gäller. Även om vi har behandlat frågan tidigare i kommentarsfälten på diverse inlägg här på Hundtipset, så tänkte vi att vi gör ett separat inlägg kring just McDonalds och hund, då det trots allt är en utav dom största restaurangkedjorna i Sverige (om inte den största). Nej, tyvärr får man inte ha med sig hund till McDonalds restauranger. Undantaget är ledarhundar, men annars så är man begränsad till att på dom flesta McDonalds sitta på uteserveringen med sin hund.

Din katt, hund eller annat djur är välkommet att följa med på taxiresan. Det du behöver tänka på är att några bilar eller föraren inte kan köra djur så därför rekommenderar vi att du bokar din taxi via appen, webben eller växeln och gör tillvalet ”djur medföljer”.Gör även hemresan från din tillställning eller ditt event till en bra upplevelse med våra taxivärdar som ser till att det finns lediga bilar tillgängliga för dina gäster. Kontakta oss på 0707 88 26 44 så berättar vi mer!

Taxitomten är vår mest älskade tradition som kommer att ge er den där magiska julkänslan. Boka till ditt företags julfest eller som en överraskning till barnen på julafton.
Det var längesedan vi bara körde taxi. Numera erbjuder vi många smarta mobilitetstjänster för att transportera både människor och saker. Med ansvar för både nuet och framtiden.Boka en egen guide som kan visa dig Stockholms vackra utsikter och områden. Din chaufför kan berätta om både stadens historia och moderna anekdoter. Boka på 08-167570.

Svea Taxi Allians är ett nätverk av lokala bolag i hela Sverige som alla har höga kvalitetskrav och du kan betala med Taxi Stockholms betalmedel. Boka enklast i appen Svea Taxi.
Ibland reser du med ett större sällskap och ni vill säkert gärna resa ihop. Boka en stor bil för fem, sex eller sju personer så reser ni bekvämt till ert mål tillsammans. Vi hjälper dig gärna att boka en stor bil om du ringer oss på 08-15 00 00 eller så kan du boka direkt här på sidan.Vi kan hjälpa dig att få vardagen att gå ihop även då du inte hunnit med att tänka på precis allt. Ring och boka ditt bud på 08-612 60 00 eller boka via webben på vår bokningssida.

När du är ute och reser vill vi gärna underlätta för dig. Vi tar dig till terminalen i lagom tid och välkomnar dig på plats när du anländer. Boka i appen, på webben eller ring oss på 08-150000.
Vi ordnar med taxi och en privat förare bara för dig, som väntar medan du gör dina ärenden. Inget krångel med parkering, ingen onödig väntan. Ring 08-167570.

Vilka hotell tar emot hund?
Hotellkedjan Scandic har på de flesta av sina hotell plats för hundar. När du bokar rum kan du för ett tillägg på 200 kronor boka ett husdjursvänligt sådant. Kontakta det hotell du vill bo på för att få veta mer. Cachad
Nya promenadstråk, lyxigt hundgodis och egen hundsäng på hotellrummet. Voff! Här listar vi sju hundvänliga staycations på slott och hotell nära Stockholm.Skytteholms vackra 1700-talsherrgård ligger omringat av böljande ängar och skogar med en magnifik utsikt över Mälaren. Här råder lugnet för både tvåbenta och fyrbenta. Vill man få med sig något mer än bara naturupplevelser kan Skytteholm stoltsera med den tredje största samlingen av Carl Milles-skulpturer i världen. De vackra skulpturerna finns att titta på i parken runt om Herrgården och vid stranden. Hundar som bor kvar här får även dom en egen säng, matskålar och hundgodis på hotellrummet.Ni har väl inte missat sommarens bästa deal? Boka minst 2 nätter och få 20% rabatt på våra slott och hotell runt om i Stockholm. Dessutom ingår fri parkering och en härlig frukostbuffé.Boka ditt rum som vanligt via vår webb. Glöm inte att klicka i boxen ”Husdjursvänligt rum” i bokningen under ”Mina önskemål och särskilda behov”. Du behöver även kontakta hotellet direkt för att vara säker på att du kan få ett specialanpassat rum för djur då ovan endast är ett önskemål.

Vilka restauranger får man ha hund?
Hundvänliga restauranger i StockholmKOMMENDÖREN. I bardelen på Kommendören välkomnas även fyrbenta gäster. … PARADEN. Paraden håller öppet från tidig morgon till sen kväll och serverar både frukost, lunch, brunch och middag. … TAVERNA BRILLO. … DAPHNES. … PANE VINO. … BROMS. … BISTRO BANANAS. … NYTORGET 6.
Jycken, woffsingen eller svansbarnet? Oavsett vad du kallar din fyrbenta vän så är du varmt välkommen att ta med ditt husdjur till oss när du bor. Alla våra Scandichotell i Sverige erbjuder djurvänliga rum där du kan bo med ditt husdjur för endast 200 kr extra.

Får hundar följa med in på McDonalds?
Får man ha med sig hund på McDonalds? Nej, tyvärr får man inte ha med sig hund till McDonalds restauranger. Undantaget är ledarhundar, men annars så är man begränsad till att på dom flesta McDonalds sitta på uteserveringen med sin hund.
Om du bokar ett erbjudande eller avtalspris krävs en särskild bokningskod. Använd inga specialtecken som (.) (,) (-) (:). För bokning med koden VOF ber vi dig ringa oss 08-517 517 00.Spara din bokningskod till nästa gång du besöker sidan, genom att klicka i rutan \”Kom ihåg\”. Klicka inte i rutan om du använder en allmän dator, då kan obehöriga komma åt din bokningskod.

Vad ni än söker har vi något för alla tillfällen. Hos oss kan ni uppleva ett magiskt slottsbröllop, en konferens utöver det vanliga, slottsweekend med vår underbara sparitual eller varför inte Slottsbadets dagspa för lite extra guldkant i tillvaron?
Hedenlunda Slott ligger naturskönt i Vadsbro socken, mitt i Sörmland. Med sin unika miljö och fantastiska natur har Hedenlunda Slott varit en plats för möten mellan människor i över 1000 år. Fråga personalen i receptionen om tips på promenadområden där ni kan gå med er hund, och om ni vill gå på aktiviteter är det viktigt att ha hunden i åtanke. Kan hunden följa med? Om inte – var ska den vara då? Under somrarna kan det fort bli varmt, så det kostar inget att fråga hotellet efter en fläkt som hunden kan ha på rummet om ni ska iväg en kortare stund. Och hörrni, de flesta hotell som tillåter hundar tillåter även katter! Samma tips som gäller där med. Det finns också flera vandrarhem som accepterar bokningar med hund. Ni hittar olika vandrarhem i Sverige här och där kan ni filtrera på de som är hundvänliga.När ni reser med hund, eller annat husdjur, är det självklart en god idé att ha en egen packning för djuret. Ta med vatten- och matskål och leksaker som hunden kan underhålla sig med. Trots att hotellen är hemtrevliga, kan det var en god idé att ta med en korg eller bur som hunden är bekant med, så det känns som hemma och hunden också kan njuta av vistelsen.

Har du inte hjärta att lämna din fyrbenta vän hemma? Vi förstår dig. Med våra olika kampanjer kan du ta med din hund på en staycation utan extra kostnad, och hitta många olika husdjursvänliga hotell i Södermanland! Ibland kan det vara tufft att lämna sin familjemedlem hemma eller så kanske man helt enkelt inte hittar någon som kan vakta sitt husdjur under tiden man är borta. Då är det perfekt att fler och fler hotell tillåter att man tar med sig sina husdjur och med oss på HotelSpecials har vi tagit fram en alldeles egen kampanj för just det. Här hittar du hotell där det är tillåtet att ta med hunden.Så, ta med er hund eller andra husdjur på semestern, och var inte rädda för att priset ska dra iväg hos oss! Ni hittar priset för ert husdjur på varje hotells sida hos oss och kan sen lägg in det i noteringarna att ni tar med er hund. Vi har också våra husdjursspecials där husdjur kan följa med gratis! Det finns många olika kampanjer på många olika hotell i Södermanland, allt för att ni ska hitta det ni söker. Är det något ni funderar på? Tveka inte att kontakta oss. Vi har flera hundhotell i olika prisklasser, och med olika avstånd från Södermanland. Vi hjälper er hitta det perfekta hundvänliga boenden för er och er hund!

Runt våra flygplatser är smällare inte tillåtna och därför är det populärt att bo där över nyår för att inte stressa sina husdjur. Men var ute i tid! Det bokas ofta redan i Januari och år efter år av samma personer.
Idag har alla möjlighet att njuta av slottet! Ta med din partner, hund, favoritkompis eller familj på en vistelse på Häringe. De som åker härifrån har alltid minst en historia att berätta. Det är något särskilt med det gamla stenslottet – maten och inredningen gör också sitt till upplevelsen.Så lät det när industrimagnaten Axel Wenner-Gren hade glädjen att meddela sin fru Marguerite att han lyckats köpa loss Häringe Slott från Torsten Kreugers konkursbo.

Obs! Skriv in i meddelanderutan på sista sidan att ni önskar hundrum. Hotellet återkommer om det ej fungerar alls eller ej fungerar med vald rumstyp etc.
De utvalda hotellen som samverkar inom Countryside Hotels är alla privatägda med en egen unik profil, historia och identitet. Hitta det du längtar efter bland hundratals weekendpaket på olika teman – från rogivande spahelger och romantiska weekends till lärorika temahelger under ledning av kända profiler.Vill du upptäcka Sverige med din fyrbente vän? På många av våra hotell välkomnas hundar för en låg extrakostnad. På så sätt får hela familjen möjlighet att följa med på en hotellövernattning och upptäcka Sveriges vackra landsbygd. Njut av härliga långpromenader intill hotellets vackra omgivningar eller ta ett härligt dopp tillsammans i havet.

Letar du efter hotell och herrgårdar där du får ta med dig ditt husdjur på vistelsen? På de flesta av hotellen inom Countryside Hotels finns möjligheten att ta med sig hundar. På så sätt får hela familjen möjlighet att följa med på hotellövernattningen.Den anrika engelska parken vid Södertuna Slott utanför Gnesta har en vältagen historia bakom sig. Den ursprungliga engelska parken anlades under 1790-talet. Enligt historieskrivningar fanns här en sätesgård med namnet Wad redan under 1300-talet där man också odlade, mest troligt köksväxter för försörjning då odling för lust och skönhet kom först när man hade råd att avvara jord för det ändamålet.

På Södertuna Slott spenderar ni er natt i vackra hotellrum och slottsgemak fulla av historia. Här har alla rum fin utsikt mot Frösjön, slottsparken eller trädgården. I den norra flygeln på entrésidan av slottet finns våra slottsgemak. Gemaken är större än våra andra hotellrum och är alla unika i sitt slag. Slottsgemaken har fått sina namn efter personer ur Södertuna Slotts historia. Länk till våra rum
Södertunas slottspark är som engelska parker är mest – lummiga och böljande med mjuka, vackra och naturliga former där naturen själv får vara huvudperson. Till skillnad från franska parker där man försöker kontrollera naturen med mer räta och strikta former som ständigt putsas. Parken har en mycket fin vårflora, med fält av vitsippor i början av maj, och en rik svampflora under hösten som är ett uppskattat tillskott för slottets restaurang.Än idag finns en mindre köksträdgård vid slottet där det växer allt från oregano och citronmeliss till vacker tagetes. Köksträdgården anpassas efter säsong och utifrån vad kockarna efterfrågar i form av smak och utseende.

Får man ta med hund på hotell?
På varje hotells bokningssida kan du se deras husdjurspolicy. Vissa av våra hotell har ett begränsat antal rum som de har öppna för hundar och i vissa fall kan det även tillkomma extra kostnader för dig som vill bo på hotell med hund. Informera därför alltid hotellet att hunden följer med när du beställer rummet.
Strax utanför Gnesta hittar ni Södertuna Slott, ett slottshotell nära bland annat Stockholm, Södertälje, Trosa, Järna och Nykvarn. Om ni vill bo på slott och boka ett hotell utöver det vanliga för er weekend är ni välkomna hit, slottet passar bra för er som vill njuta av det lilla extra. Slottshotellet välkomnar både er som reser själva och er som reser med barn eller hund. Bor ni här under flera nätter rekommenderar vi att ni utnyttjar alla tillgångar slottet har att erbjuda – vår relax, våra aktiviteter, den engelska slottsparken och mättande frukostar och goda middagar i vår anrika restaurang.

”När ni besöker Södertuna Slott bör ni inte missa ett besök i vinkällaren, den äldsta delen i slottet med anor från 1300-talet. Ni bör också ta en tur på promenadslingan som går längs med slottet och utmed vattnet runt udden – den är fantastiskt vacker oavsett årstid!”
”Det allra bästa med att jobba på Södertuna Slott är alla möten med människor, eftersom jag oftast är den som först tar emot dem och får ge dem deras första intryck av slottet.””Miljön här på Södertuna är oslagbar, det blir familjärt och man känner sig som hemma. När man åker härifrån vill vi att man minns en fin vistelse med god mat och lugn och ro. Vi har väldigt mycket återkommande gäster som säger att de längtar tillbaka, det är ett gott betyg!”

När ni besöker Södertuna Slott strävar vi alltid efter att ni ska känna er varmt välkomna. Vi finns här för er och vill att ni ska känna er ompysslade – en känsla som vi hoppas att ni bär med er när ni åker från slottet. Många av våra återkommande gäster kommer tillbaka tack vare det, vilket vi på slottet är stolta över.När ni besöker Södertuna Slott rekommenderar vi att ni tar en promenad på parkens promenadstråk, stanna gärna upp och njut av utsikten över Frösjön mot Gnesta – en fantastisk vy. Ett besök i Södertunas slottspark ger er som besökare möjlighet till naturupplevelser och rekreation samtidigt som ni tydligt kan känna historiens tidsaxel. Välkomna!

En av personerna ni möter på Södertuna Slott, ofta allra först, är vår duktiga receptionschef Nina Strand Blomqvist. Förutom att ta hand om våra gäster med finess, gör hon även ett strålande jobb med att ställa i ordning konferenslokaler till slottets konferenser och blomsterarrangemang till alla sagolika bröllop.
Allergi mot pälsdjur är en av våra vanligaste allergisjukdomar. Mellan 15 och 20 procent av Sveriges vuxna befolkning beräknas ha pälsdjursallergi, det motsvarar ca 1,5 till 2 miljoner invånare. Vissa får hälsobesvär av direkt kontakt med pälsdjur medan andra reagerar även indirekt, exempelvis när pälsdjur tidigare vistats i lokalen och lämnat allergiframkallande ämnen efter sig.Allt material på denna webbsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. All material on this website, is protected by Swedish and international copyright law.

– Vi hoppas undersökningen ska leda till att fler klädkedjor blir uppmärksammade på att göra sina butiker tillgängliga för kunder med pälsdjursallergi, säger Maritha Sedvallson ordförande i Astma- och Allergiförbundet. Dessutom bör de som inte väljer att hålla sina butiker tillgängliga avisera detta vid butikens entré, fortsätter hon.Klädkedjorna har även tillfrågats om de har tagit fram en policy om djur i butikerna och ifall de upplyser kunderna genom information eller skyltning. Av alla 14 klädkedjor som deltagit i undersökningen är det bara två kedjor – MQ och Gina Tricot – som svarar att de har skyltar eller dekaler som upplyser om företagets hundpolicy. Undantag finns för ledar-, signal och assistanshundar. Två klädkedjor tillåter hund – Stadium och Åhléns – och en butik har inte svarat ; ZARA. En anledning till att undersökningen utförts är att medlemmar med pälsdjursallergi berättat att hundar allt oftare verkar tillåtas i klädbutiker. Konsekvensen blir då att tillgängligheten i samhället begränsas för dem som inte tål pälsdjur. Många klädkedjor hänvisar alltså till bestämmelser för galle­rior som butikerna ofta ligger i. Förbundets medlemstidning Allergia har frågat ett tiotal större köpcentrum/gal­lerior i landet om deras inställning och det är fram­för allt i Stockholm som en del gallerior är uttalat positiva till att hundägare tar med sina hundar in.

Astma- och Allergiförbundets medlemstidning Allergia har nyligen gjort en undersökning till ett antal rikstäckande klädkedjor om pälsdjur tillåts i deras butiker. Undersökningen visar att endast tre klädkedjor av 14 har en policy att inte tillåta sällskapsdjur i butikerna, nämligen Lindex, MQ och Gina Tricot. Det stora flertalet butiker har ingen policy om djur i sin butik, men följer regler för gallerior.
DOG NEWS – Sveriges största hundblogg med nyheter om hund, upptill 210 000 besökare i månaden och över 10 000 artiklar i arkivet! Hundnyheter 7 dagar i veckan från när och fjärran. Vi har över 60 års erfarenhet av hund och skriver om det mesta som rör hund och är störst på hundnyheter, motsvarande finns inte på svenska på internet.– En hund är en del av familjen och ett givet sällskap när man vill unna sig livets goda, säger Torbjörn Blomqvist, ägare till Stockholm Meeting Selection och stolt husse till Shaddy och Sammi, två salukihundar som följer honom vart han än går.

Har du inte hjärta att lämna din fyrbenta vän hemma? Vi förstår dig. Med vårt husdjurserbjudande kan du ta med din hund på resa utan extra kostnad! Ibland kan det vara tufft att lämna sin familjemedlem hemma eller så kanske man helt enkelt inte hittar någon som kan vakta sitt husdjur under tiden man är borta. Då är det perfekt att fler och fler hotell tillåter att man tar med sig sina husdjur och med oss på HotelSpecials har vi tagit fram en alldeles egen kampanj för just det. Så ta med din hund på hotell och oroa dig inte för att priset ska dra iväg. Se våra olika kampanjer på utvalda hotell och boka smidigt och tryggt hos oss.
Upptäck vår vackra huvudstad och våra sju karaktäristiska hotell i staden. Alla våra hotell är centralt belägna med närhet till likväl stadens pulserande gator med shopping och restauranger som kulturliv med museum och nöjesparker. Välj att besöka något av våra två spa-hotell eller checka in intill Stureplan, oavsett vad du vill uppleva i Stockholm har vi ett hotell som passar dig.Enligt många serveras Stockholms bästa pizza just här på Bistro Bananas. Här finns, förutom gudomlig pizza och iskall öl, även plats för din fyrbenta kompis. Den hippa och avslappnade miljön passar lika bra en lugn vardagskväll som en livlig lördag. För att förbättra och anpassa din upplevelse av våra digitala tjänster använder Elite Hotels cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användning av cookies. På Taverna Brillo trivs både tvåbenta och fyrbenta gäster. Här serveras italieninspirerad mat med svenska råvaror – deras fantastiska löjromspizza är en populär favorit hos många. Perfekt plats för ett glas vin såväl som en finmiddag.Supermysig restaurang som är som tagen ur en fransk film – på borden ligger vita dukar, väggarna är av tegel och lokalen är upplyst av ljusprydda kristallkronor. Daphnes erbjuder en klassisk fransk meny, en omfattande vinlista, välgjorda drinkar och plats för hunden.

Får hundar följa med in på Espresso House?
Ja, till Espresso House är alla välkomna, både människor och hundar! Obs! Om en annan gäst eller vår personal är allergiska eller känner obehag kan våra baristor komma att be gäster med hund att lämna lokalen.
Kombinera din hotellvistelse med en middag, spa eller äventyr. Vi erbjuder hotellpaket över hela Sverige som passar både för familjen, paret och vännerna.

Får man ta med sig hund i taxi?
Ta med djur i taxin Din katt, hund eller annat djur är välkommet att följa med på taxiresan. Det du behöver tänka på är att några bilar eller föraren inte kan köra djur så därför rekommenderar vi att du bokar din taxi via appen, webben eller växeln och gör tillvalet ”djur medföljer”.
I bardelen på Kommendören välkomnas även fyrbenta gäster. Här kan du njuta av både riktigt bra mat och välgjorda drinkar i en cool, industriell miljö. Perfekt ställe att besöka när man är ute efter en fantastisk matupplevelse, men inte vill lämna hunden hemma.Utbudet av hundvänliga restauranger i Stockholm ökar stadigt. Nu behöver man inte längre välja mellan bra restauranger och hundvänliga restauranger – många populära och prisade restauranger tillåter numer även fyrbenta. Här listar vi ett urval av hundvänliga restauranger som levererar riktigt bra mat, dryck och atmosfär.Broms är beläget i hjärtat av Karlaplan och är en självklar mötesplats för de som bor i kvarteret. Här kan du äta dagens alla mål och dricka gott i en spännande miljö. I delikatessen har du även möjlighet att köpa hem nybakat bröd, charkuterier och ostar. På Broms trivs alla, människor som hundar!Stämningsfull italienare på söder med fantastisk mat! Att den är hundvänlig är ett stort plus i kanten. Här kan man njuta av gudomlig pasta och välgjord pizza i olika miljöer. Vi är extra förtjusta i deras växthus där man kan hänga i en mysig och grönskande miljö året runt.

Får man ha hund på Steam hotell?
The Steam Hotel, Västerås Har du två hundar med dig tillkommer en kostnad på 500 kr/natt. Hundarna är varmt välkomna att spendera sin tid på rummen eller i vår lobby, dock ej tillträde i våra restauranger, barer eller vår Voltage Lounge.
Frukost, lunch, middag, after work eller kvällssnacks – här kan du och din fyrbenta kompis umgås från tidig morgon till sen kväll. Menyn består av en härlig mix av rätter från olika kök, i olika storlekar – det finns därför något för alla!

Får man ha med sig hund på hm?
Det stora flertalet butiker har ingen policy om djur i sin butik, men följer regler för gallerior. De klädkedjor som följer regler för gallerior är; HM, Kapp Ahl, Joy, Indiska, Cubus, JC, Brothers, Carlings, Dressman, Intersport.
Paraden håller öppet från tidig morgon till sen kväll och serverar både frukost, lunch, brunch och middag. Hundar är välkomna i matsalen och baren på gatuplan. Paraden passar lika bra för ett mål mat som för ett glas vin och lite tilltugg. Varför inte svänga förbi på en after work här med hunden?Eftersom jag och min fru vill ha hunden Ludde med på våra utfärder valde vi Grythyttans Gästgivaregård som övernattningsställe efter att ha varit och sett Lars Lerins konst i Karlstad. På det trevliga rummet i huset mittemot entrén fanns matskålar, hundgodis samt hundmenyn framlagda. Att få ha Ludde med under bordet i sällskapsrummen när vi tog en drink före maten kändes helt rätt. I matsalen hade Ludde fått ett eget litet bord med linneduk bredvid vårt. Att sedan se hans min när servitrisen berättade för honom om två sorters korv, leverpastej, skinka, kalkon, ost och grönsaker som fanns på hans tallrik innan han fick hugga in var värt hela vistelsen. Sedan låg han mätt och belåten bredvid, medan personalen försiktigt klev över honom när de skulle servera vid grannbordet. Vår egen mat var både vacker och god och vinerna passade perfekt till. Att bo och äta på Grythyttan där hunden får samma fina service som vi själva är värt varenda krona. Vid den rikliga och välsmakande frukosten kändes det helt naturligt att Ludde satt med vid bordet och fick smaka skinka, prinskorv och ost precis som hemma. Till och med restaurangchefen kom förbi och hälsade på honom och förvissade sig om att han trivdes. Det är lätt att vara hund på Grythyttans Gästgivaregård…MerDet här är den version av vår webbplats som är riktad till personer som talar Svenska i Sverige. Om du är bosatt i ett annat land eller en annan region väljer du den lämpliga versionen av Tripadvisor för ditt land eller din region i rullgardinsmenyn.

Tillbringade en helg på Grythyttan med familjen. Mysig och personlig miljö, både i de egna rummen, salongerna och i den lilla byn. Väl framme vid vistelsens höjdpunkt, middagen så blev vi inte besvikna på maten men däremot på den märkvärdigt dåliga servicen. En arrogant hovmästare som blev sur för att de trodde att vi var fyra och inte fem. Vår unga servitris spillde, hällde is och vatten på min bror. Åtgärdade det inte och kom inte ut med mer vatten. Drycken hälldes inte upp och hon kunde inte svara på frågor om maten och tog inte reda på mer info när vi frågade. Kändes inte så omtänksamt eller gästvänligt.

Hotellkedjan Best Western har hundvänliga rum på flera av sina hotell, och när ni checkar in får din hund ett VID-kit (Very Important Dog). Klicka här för att se vilka hotell där hunden är välkommen.
Ett av hotellen som ingår i Best Western och som har hundvänliga rum är Hotel Kung Carl, som bokstavligt talat ligger bara ett stenkast från Stureplan och lummiga Humlegårdsparken. Läs mer om Hotel Kung Carl och boka här (länk till Hotels.com). På Ystad Saltsjöbad kan hunden följa med på spa-resan. För ett par hundralappar extra kan ni bo tillsammans i ett hundrum. Men under tiden som du njuter av spa-behandlingar får hunden snällt stanna på rummet. Femina berör på djupet men tar ytan på allvar. Hos oss är en kvinnas alla intressen lika viktiga. Vilket ämne vi än skriver om står Femina alltid på kvinnornas sida vilket vi gjort sedan starten.

Får man ha med sig hund på Scandic?
Jycken, woffsingen eller svansbarnet? Oavsett vad du kallar din fyrbenta vän så är du varmt välkommen att ta med ditt husdjur till oss när du bor. Alla våra Scandichotell i Sverige erbjuder djurvänliga rum där du kan bo med ditt husdjur för endast 200 kr extra.
På detta slott i Västerhaninge, söder om Stockholm, får de fyrfota vännerna inte bara sova över utan även följa med i de flesta matsalar och rum. Slottet brukar dessutom vara ett populärt ställe under nyårsafton då det är fyrverkeriförbud på halvön där slottet ligger.Några exempel på Scandic-hotell som välkomnar hundar är Scandic Opalen (länk till Hotels.com) i Göteborg, Haymarket by Scandic (länk till Hotels.com) i Stockholm och Scandic Malmö City (länk till Hotels.com) i Malmö.

På detta boutiquehotell i Göteborg får hunden uppleva riktig lyx. Pigalle har nämligen ett speciellt hundrum som de fyrfota gästerna kan boka. Där får hunden sova i en säng i handsnidat trä, låna ett designkoppel för promenaderna i city samt hundmat, godis och glass från svenska tillverkare. Dessutom doneras 100 kronor tillorganisationen Hundar utan hem för varje gång hundrummet bokas.På Grythyttans Gästgivaregård är hundar är välkomna att övernatta i vissa rum. För en extra avgift bokar du ett särskilt hundrum och då ingår en filt, mat och en vattenskål.

Hotellkedjan Scandic har på de flesta av sina hotell plats för hundar. När du bokar rum kan du för ett tillägg på 200 kronor boka ett husdjursvänligt sådant. Kontakta det hotell du vill bo på för att få veta mer.
Ta med hunden på slottsweekend? Inga problem, tycker Torbjörn Blomqvist, ägare till Stockholm Meeting Selection och till Shaddy och Sammi, två Salukihundar som följer honom vart han än går.Ni har väl inte missat sommarens bästa deal? Bo på slottshotell i sommar och upptäck Stockholm! Vi erbjuder övernattning, slottsfrukost och gratis parkering i härlig slottsmiljö med närhet till utflyktsmål och endast 40 minuter till stan. Bo fler nätter och spara 20%.

På Skytteholm serveras nu det bästa av Sverige och svenska traditioner, i en uppgraderad version, med en personlig touch och alltid med finess. I detaljerna sitter den gastronomiska helhetsupplevelsen. På Skytteholm tar man fasta på det svenska och almanackans dagar i matfilosofin ska man alltid känna av omsorg och eftertanke när du får din tallrik till […]

Similar Posts