Slow Cooker Recept Fläskkött

Jag skaffade min första Crock-Pot under 2012. Alltså hela åtta år sedan! På den tiden var Crock-Potarna lite enklare och de som om till Sverige hade enbart matta, keramiska grytor. Dessa gick enbart att köra i yttergrytan och de var lite knepiga att diska. De senaste åren har det däremot hänt mycket på Crock-Pot-fronten. De modeller som har en keramisk gryta har fått en glaserad fin innergryta där det inte är någon risk att maten bränner fast. Det finns även modeller med metallgryta som man kan ta ur och använda på spisen när man ska bryna köttet. På så vis får man ner alla smakerna direkt i grytan och man slipper en massa disk.Det finns till och med modeller där man kan bryna direkt i Crock-Poten, och som kan tryckkoka. Nedan bjuder jag på 4 enkla nybörjarrecept för slow cooker + videos! Rätterna lagar jag i fyra olika Crock-Pot-modeller, och självklart kan du laga dem alla i vilken modell som helst. Dock varierar sättet att bryna ingredienserna på, beroende på om du har en Crock-Pot med eller utan keramisk gryta.

Kruta gärna på lite extra med kryddorna, för en del förångas bort med vätskan. Mycket av kryddorna går också in i råvarorna och då vill man ha lite extra till vätskan/såsen. Vill man ha i färska örter är det bättre ha i dem på slutet. Eftersom det kan vara svårt att veta hur mycket kryddor man faktiskt ska ha i brukar jag krydda ungefär som vanligt från början. Sedan smakar jag alltid upp grytan innan jag serverar den. Det innebär alltså att jag smakar av grytan, har i mer kryddor om det behövs och låter den puttra några minuter till så smakerna får gå ut i grytan. Jag brukar också ofta ha i en skvätt olja på slutet för att få en riktigt fyllig rondör på det hela. Fett är ju som bekant en smakbärare och det brukar ge det sista lilla lyftet. Känns vegogrytan lite platt är ett tips att röra i en skvätt äppelcidervinäger. Detta ger ett härligt lyft åt grönsaker och får grytan att piggna till.
Vet du vad en slow cooker är? En slow cooker, eller slökokare som man också säger på svenska, är en elektrisk gryta som lagar maten långsamt, på låg temperatur. Den låga temperaturen gör att maten tillagas skonsamt och behåller alla näringsämnen. Grönsaker behåller en fin spänst och kött blir sönderfallande mört och saftigt. Här finns alla Crock-Pot-recept i bloggenLandleys kök reserverar sig för eventuella felaktigheter. Verkar något konstigt i ett recept eller en text, hör gärna av dig via tillhörande kommentarsfält.

Nu ska man förstås inte tro att det bara är kött man kan laga i en slow cooker. Det är trots allt många som skulle vilja äta mer grönt i veckorna, men man vet kanske inte riktigt vad man ska hitta på, eller så kanske man inte får tiden att räcka till. Att laga vegetarisk är faktiskt enklare än man tror – särskilt i en Crock Pot. En vegetarisk gryta är nästan något av det enklaste man kan börja med. Man har bara hackar de olika grönsakerna och har ner i grytan, slår på någon form av vätska och lägger på locket. Man behöver heller inte så mycket vätska – inget kan ju stormkoka bort och locket gör så att vätskan stannar kvar och återfuktar. Kött och grönsaker släpper ju också en del egen vätska. I början trodde jag att grönsakerna skulle koka sönder, men jag måste ändå säga att de behåller förvånansvärt mycket spänst.
Det finns även andra tillfällen då en stor gryta är bra. För några år sedan hade vi house warming ute på vårt landställe. Vi hade precis köpt det och hade ännu inte hunnit fixa en massa köksprylar. 14 personer skulle komma på house warmingen så jag bestämde mig för att bjuda på en värmande vegetarisk gryta med ris, bröd, nötcrunch och sallad till. Crock-Poten var perfekt att laga maten i. Jag hade bara ner alla ingredienserna i grytan och pluggade in Crock-Poten i eluttaget. Grytan fick faktiskt till och med stå på golvet i vardagsrummet eftersom vi inte hade några möbler och behövde plats i köket till annat. När grytan var klar ställde jag fram hela slow cookern på varmhållning och så fick gästerna förse sig själva.Många tror kanske att det bara går att göra grytor i en Crock-Pot, men en Crock-Pot är ju även perfekt till stekar, brödbak och soppor – och varför inte när man vill svänga ihop köttfärssåsen till kvällens middag? Köttfärssås i Crock-Pot hittar du receptet på nedan. En av de råvaror jag tycker ger allra mest utdelning i en slowcooker är kött. Kött blir nämligen otroligt mört och fint när det långsamt får puttra ihop med de övriga smakerna. Man kan med fördel ta billigare och grövre styckningsdetaljer eftersom den låga temperaturen och långa tillagningstiden gör köttet mört, hur segt och tråkigt det än var innan. Skippa alltså de dyrare filéerna till något annat.En vanlig fråga jag fick förr var huruvida jag tyckte det var bra att grytan var så stor. Personligen tycker jag det är perfekt – oavsett om man är en stor eller liten familj. Vi är två i hushållet, men i veckorna orkar jag inte stå och laga mat hela tiden, även om man skulle kunna tro det 🙂 Då är det perfekt att kunna laga en stor omgång som man kan frysa in, ha till lunchlådor och färdiglagade middagar. Det är ju så smidigt och gör mycket vardagen enklare. Dessutom tar många råvaror mer plats när de är otillagade. Då är det bra att ha ett stort kärl att få ner dem i.En del undrar om man ska köra Crock-Poten på det höga eller låga värmeläget. Jag skulle säga att det beror på hur bråttom man har att få middagen klar. En gryta som ska gå i 4 timmar på det höga läget kan lika gärna gå på det låga värmeläget i 8 timmar, och vice versa. Det höga läget tillagar alltså maten dubbelt så snabbt som det låga. Nedan hittar du de enkla nybörjarrecepten. Och du! Missa inte Crock-Pot skolan som nu har lanserats på crockpot.se!

Att laga mat i en Crock-Pot är verkligen superenkelt. Det är också himla smidigt eftersom grytan sköter sig själv. När grytan får stå och puttra ihop på låg värme får smakerna gå ihop ordentligt vilket gör den mustig och smakrik. Det fina är också att du kan känna dig trygg med att lämna din Crock-Pot ensam. Det är inte alla märken som rekommenderar det här men Crock-Pot är helt säker. Jag startar den på morgonen och sedan är maten klar på kvällen när man kommer hem. När grytan har gått klart sin tid växlar den automatiskt över till varmhållning.
Långkok i en Crock-Pot är både enkelt, smidigt och gott. Här bjuder jag på 4 enkla nybörjarrecept för slow cooker med kyckling, kött, vego och köttfärs.Jag heter Madeleine och ligger bakom Landleys kök som idag är en av Sveriges största matbloggar. Här bjuder jag på goda recept, mat- och vintips samt inspiration och smarta knep till köket. Med bloggen hoppas jag kunna hjälpa dig att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

Vad är skillnaden på en slow cooker och en CrockPot?
Crock Pot är ett av få varumärken inom kategorin slow cookers som faktiskt garanterar att maten klarar sig själv. Med en slow cooker bevarar du vitaminer och näringsämnen bättre än andra tillagningsmetoder och maten blir helt enkelt nyttigare.
Den här mustiga fläskgrytan tillagar du enkelt i en slow cooker så du kan göra annat medan maten ”lagar sig själv”. Severa gärna med en krämig polenta – se Eriks recept här!

Supergott. Tillagade denna i vår gjutjärnsgryta. Tack för ännu ett, smaskigt recept. Av alla Dina recept, jag lagat, har inget, säger inget, varit sämre än 5 * Kram.Wow, till och med min man tyckte den var jättegod och han tycker inte om grytor – ngn traumatisk kaloppshistoria från barndomen -. Den blev lite lös i konsistensen, så nästa gång testar vi att reda med lite arrowrot. Tack för att du delar med dig av en massa toppenrecept!

Måste man bryna kött innan slow cooker?
Bryn köttet först! I många slowcooker-recept står det att köttet ska brynas först. Du kan bli frestad att hoppa över det här steget eftersom köttet kommer att bli tillagat ändå, men det är ett misstag. När man karamelliserar köttets utsida stannar köttsaften i köttet vilket ger en djupare smak på den färdiga maten.
En fråga till…ska man röra.om i crockpotten någon gång under tiden? Är nybörjare på crockpot så tar tacksamt emot om det är något annat.Jag ska tänka på nu.

Gammaldags som jag är så har jag inte riktigt fattat vad crockpot är för nåt? Vad är fördelarna mot att laga i gryta på spisen? Går det snabbare? Blir det godare?

Ser väldigt gott ut. Vi har precis köpt en Crockpot och tänkte starta med detta recept. På CrockPots hemsida finns en det tips, bl.a att inte ta bort locket då man kan förlora värmen motsvarande 30 minuters tillagning. I ditt recept tar du av locket 2 ggr. Är detta något du själv noterat?
Uppfattar inte hur länge den ska vara i crockpotten och på låg eller hög värme? Ska göra den i morgon så jag ar tacksam om jag får veta snart. Tack på förhand/ Maria Vad lustigt, jag gjorde en köttgryta I Crockpot I helgen och kommer publicera det receptet senare idag. Det var första gången jag gjorde köttgryta I Crockpot, men som med allt annat i slökokare blir det ju UNDERBART! Hej! Jag tänkte testa receptet nu i veckan, men jag undrar hur stor crock pot/slowcooker det ska användas? Jag har en slowcooker på 3,2 L. Räcker det till 1 satts?

Hej Åse! Har jag hittat hit till din inspirerande sida då jag har liknande historik som dig. Socker och jag är inte bästa vänner direkt om man säger så.. 😉 Har läst en del om kost och näring och vet egentligen inte varför jag inte testat förrän nu att utesluta kolhydrater så mycket det går, men bättre sent än aldrig, så nu ger jag det en chans, både för vikten skull och hälsan i övrigt. Uppskattar verkligen dina tips och har redan testat flera som är toppen, bla ostfrallorna, mmm! De fina bilderna gör mig hungrig! 🙂Jag hade fransyska av älg som jag gjorde köttgryta på i Crockpoten I helgen – sambon som är uppvuxen på älgkött sa att det var det godaste älgkött han hade ätit! Så det blir nog kanon!Den här bloggen är till för att samla familjens favoritrecept så vi lätt kommer åt dem vart vi än är. Om nåt ser smaskigt ut är det fritt fram att inspireras! Alla recept är utan mjölk och ägg eftersom Matmor är väldigt allergisk, men det går generellt sett finemang att byta ut mot andra alternativ om man så önskar. Bon appétit!Ett av våra favoritrecept! Snabbt att förbereda, få ingredienser och sköter sig själv utan vidare tillsyn i ugnen. Gott och lätt! Har man en stor gryta går det bra att göra en dubbel sats och frysa in som enkel middag en vardagskväll.

Sätt på lock och ställ in långt ner i ugnen på 125 grader i 4-5 h, alternativt använd en Slow Cooker och ställ in den på High i 4 h eller Low i 7-8 h. När köttet lätt går att dra isär med en gaffel är det färdigt. Dela köttet i mindre bitar och servera med t ex ris, potatisgratäng eller ugnsstekt potatis.

Med en slow cooker bevarar du vitaminer och näringsämnen bättre än andra tillagningsmetoder och maten blir helt enkelt nyttigare. Den är också energieffektiv och drar mindre ström än både spis och ugn. Repertoaren av rätter som du kan tillaga är bred, allt från lättare lunch, festmåltider till efterrätter. Recept och idéer är bara en googling bort – dessutom medföljer ett recepthäfte när du köper en Crock Pot.
På Bagaren och Kocken gillar vi Crock Pot och vi har flera av Crock Pots modeller i vårt sortiment. Vi har tagit fram en jämförelseguide som påvisar skillnader och likheter mellan dem och den hittar du här. Förenklat kan man säga att det finns några funktioner du kan utgå från inför att du ska fatta ditt beslut.

Hur mycket vätska ska man ha i slow cooker?
Ha tillräckligt med vätska i grytan. Crock-Pot Express Multicooker behöver minst 250 ml vätska för att kunna skapa ett tillräckligt tryck. Om du inte vill att din färdiga måltid ska innehålla så mycket vätska kan du tillsätta mjöl, maizena eller grädde tills du uppnått önskat konsistens.
Hur många portioner vill du tillaga (kapacitet)? Om vi ska våga oss på en mer allmän rekommendation så kan vi tipsa om att slow cookers med kapacitet runt 5,7 liter är populära då de passar perfekt både för familj och singelhushållet eftersom det blir gott om lunchlådor över åt den sistnämnda. Om du vill du att slow cookern “sköter sig själv” ska du välja en modell med timer. Några Crock Pots är utrustade med extra funktioner (t.ex. att det även går att steka och bryna råvaror i grytan) och är det intressant ska du kika på modellerna som heter DuraCeramic och Multicooker. Crock Pots produkter utmärker sig med sina goda produktfördelar. Slow cookers från Crock Pot har en jämn tillagning vilket ger ett perfekt resultat varje gång. Insidan på grytorna är antingen en glaserad- eller en keramisk non-stick-beläggning vilket gör att maten inte fastnar och genom att all vätska stannar kvar i grytan återfuktas maten när kondensen droppar ned från det välvda locket. För dig som är ny inför begreppet slowcooking berättar vi gärna mer om fördelarna med tillagningsmetoden. Aftonbladet sammanfattar det kort och gott så här, ”Middagsmaten lagar sig själv medan du sover eller är på jobbet” – Aftonbladet

Ytterligare en av fördelarna med Crock Pot är att den är reptålig och enkel att rengöra då innergrytan får plats i vasken och kan diskas utan skvätt och söl. Den går dessutom utmärkt att köra i diskmaskinen.Det finns flera anledningar varför så många fastnar för slowcooking. De flesta av oss som har en Crock Pot hemma börjar med att berätta om “enkelheten” och hur mycket tid vi spar. På morgonen slår du på din slow cooker och när du kommer hem väntar en färdig måltid – redo att serveras! Även om det sägs att “en gryta klarar sig själv” så i ärlighetens namn – visst är man där och kollar till den titt som tätt och rör runt lite med sleven? Crock Pot är ett av få varumärken inom kategorin slow cookers som faktiskt garanterar att maten klarar sig själv.

När det gäller slow cookers är det Crock Pot som är originalet. De var först ut med slowcooking och startade sin verksamhet på 1970-talet. Sedan dess har de testat, förbättrat och vidareutvecklat sina produkter och idag kan de vara stolta med att erbjuda flera av de marknadens bästa slow cookers. Crock Pot tilldelas nämligen ofta “Bäst i test” – utmärkelser.

Med en slow cooker går det att skapa de mest magiska smakupplevelserna. Varför inte testa att tillaga dina klassiska köttbullar på ett nytt sätt och ta dem till nästa nivå?

Slow cookern är enkelt uttryckt en modernare form av den klassiska grytan i gjutjärn eller keramik som får puttra på spisen eller i ugnen i flera timmar.
Slow cookern har tre värmelägen som gör att du kan anpassa din matlagning efter råvara och tid. En digital nedräkningstimer visar hur lång tid det är kvar på ditt långkok. Om maten blir klar tidigare än väntat finns ett varmhållnings- och bufféläge som med fördel kan användas. Det fina när du lagar mat i en slow cooker är att felmarginalen är generös, med andra ord gör det inte mycket om ditt långkok drar över tiden något.Med en slow cooker gör du långkok med fantastiskt resultat. Råvarorna behåller både smak och näringsvärde, och det bästa av allt – maten lagar sig själv. Läs vår guide och lär dig mer om slow cooking.

I den rostfria kokaren finns en väl tilltagen innergryta i keramik på 6,8 liter. Allt du behöver för att komma i gång är bra råvaror, skärbräda och en kniv. Låt köttet koka som det är, eller skär det i mindre bitar om du vill att maten ska tillagas snabbare. Grönsaker av mjukare karaktär behöver ofta inte skäras smått, eftersom dessa blir klara på nolltid. Lägg ingredienserna i grytan och ställ in temperaturen efter receptet och låt maten tillredas på egen hand. Faktum är att du kan sätta i gång slow cookern innan du går till jobbet och låta middagen laga sig själv under dagen, eller varför inte – natten!
Säg hej då till halvfabrikat! Med en slow cooker har du möjlighet att laga hälsosam mat där du själv har full kontroll på råvarorna. Det finns några bra tips att följa för att uppnå bästa resultat:Slow cooker är egentligen inte ett nytt fenomen, matlagningsmetoden har funnits i olika former under annat namn sedan länge, från kokgropar täckta av stenar till den nordafrikanska lergrytan tagine. I USA har så kallade slowcookers använts sedan 70-talet. Långkok har de senaste åren blivit oerhört populärt. Genom att koka kött och grönsaker på låg temperatur i många timmar skapas en fantastisk smak och råvarorna behåller sina näringsämnen. Att laga mycket mat samtidigt är även ekonomiskt, med andra ord är den stora slow cookern perfekt för barnfamiljer.

Grytan värmer inte maten från botten, utan värmen omsluter maten från alla håll, vilket ger en varsam tillagning. Dessutom slipper du mat som fastnar i botten.

Kan man ha grädde i slow cooker?
Det skär sig och bränner när jag lagar mat i min slow cooker Några saker att tänka på är att mjölkprodukter inte fungerar speciellt bra för långkok. Så om du gör något där du vill smaksätta med mjölk/grädde, tillsätt detta på slutet när det återstår ca 30 minuter.
Våra värmepumpspaket kan inte köpas tillsammans med andra produkter. Just nu har du en eller flera produkter i varukorgen, vill du gå vidare med köpet av värmepumpspaketet trycker du på OK och din varukorg uppdateras till endast värmepumpspaketet. Vill du istället avbryta köpet av värmepumpspaketet och genomföra köpet av produkterna i din varukorg först klickar du på Avbryt.Med en slow cooker kan du laga kött och grönsaker med fantastiskt resultat där råvarorna behåller sin näring. Ibland kan man behöva tips och inspiration när det rör sig om matlagning, och därför vill vi på Electrolux Home hjälpa dig på traven. Nedan finner du Matgeeks (Johan Hedberg) fem bästa slow cooker-recept.

Vi rekommenderar inte att du fyller grytan till bristningsgränsen. Många vanliga ingredienser såsom ris, bönor och gryn expanderar under tillagningen och kan orsaka problem när du försöker öppna grytan igen. Vårt råd är att inte fylla grytan till mer än hälften.
Trycket i din tryckkokare sjunker automatiskt i stängt läge efter att tillagningen är slutförd, och kan ta upp till 15 minuter. Vill du istället påskynda denna process kan du släppa trycket manuellt genom att vrida på ångventilen. Undvik att händer och ansikte får kontakt med den heta ångan genom att lägga en kökshandduk över ventilen. Peta sedan upp ventilen med ett träredskap.

Med en tryckkokare är det lekande lätt att göra långkoket till fastfood. Den äldre skolans tryckkokare skiljer sig emellertid från dagens digitala varianter. Framför allt är nya tryckkokare som Crock-Pot Express Multicooker mycket enklare och säkrare att använda. Trots detta kan det vara klokt att ha nedan fyra punkter i åtanke när du bekantar dig med din nya köksapparat:
En snabb öppning hejdar eventuell överkokning av känsliga grönsaker, och behåller saftigheten i magert kött. Samtidigt som mindre känsliga maträtter gynnas av att vila under en skonsam öppning.

Vad är skillnaden på en slow cooker och en crockpot?
Crock Pot är ett av få varumärken inom kategorin slow cookers som faktiskt garanterar att maten klarar sig själv. Med en slow cooker bevarar du vitaminer och näringsämnen bättre än andra tillagningsmetoder och maten blir helt enkelt nyttigare.
Förslutningspackningen i locket ser till att grytan fungerar som den ska. Det kan därför vara bra att rengöra den regelbundet, särskilt om du använder grytan flera gånger i veckan. För ett normalt användande rekommenderar vi att du byter silikonringen omkring en gång per år.Crock-Pot Express Multicooker behöver minst 250 ml vätska för att kunna skapa ett tillräckligt tryck. Om du inte vill att din färdiga måltid ska innehålla så mycket vätska kan du tillsätta mjöl, maizena eller grädde tills du uppnått önskat konsistens.

Varför blir köttet segt i slow cooker?
Kött blir nämligen otroligt mört och fint när det långsamt får puttra ihop med de övriga smakerna. Man kan med fördel ta billigare och grövre styckningsdetaljer eftersom den låga temperaturen och långa tillagningstiden gör köttet mört, hur segt och tråkigt det än var innan.
Som jag skrev innan tyckte jag i början att det var lite svårt att anpassa mina egna favoritrecept till grytan. Det handlar om att hela tiden ta mindre vätska än vad man är van vid och mer kryddor. Jag kan inte förklara varför, men det känns som att den äter upp mina kryddor ibland.

Vad är skillnaden på CrockPot och Slowcooker?
Crock Pot är ett av få varumärken inom kategorin slow cookers som faktiskt garanterar att maten klarar sig själv. Med en slow cooker bevarar du vitaminer och näringsämnen bättre än andra tillagningsmetoder och maten blir helt enkelt nyttigare. Den är också energieffektiv och drar mindre ström än både spis och ugn.
Slow cooker är ett samlingsnamn på den här typen av maskiner Crock pot, Nordic cooker, Anderssons och Electrolux är olika tillverkare av slow cooker-maskiner.Vad det gäller vätska ska du oftast ha så mycket att det täcker köttet. Finns lite undantag, men följer du recepten här på Salt&Peppar kan du vara säker på att vi lagat dem flera gånger utan att misslyckas.Vissa saker, som köttgrytor med högrev, mår riktigt bra av att stå och puttra en hel arbetsdag. Andra saker, som kycklingfilé och magert kött har en tendens att bli torrt om det får stå så lång tid. Det gäller helt enkelt bara att få koll på vilka saker som passar in i ditt schema. Vissa saker fungerar kanske bäst att göra på helgen. I alla våra recept står det tillagningstid.

En elektrisk gryta som hjälper dig att laga mat när du har annat för dig. Ladda grytan på morgonen med kött, grönsaker, kryddor m.m. På kvällen när du kommer hem från jobbet är grytan klar. Genom att grytan hålls varm under en lång tid blir köttet fantastiskt mört och fint. Man behöver inte heller använda det dyraste köttbitarna för att få ett lyckat resultat
Det här med att sätta igång den och gå hemifrån? Jag var tveksam första gångerna. Jag lämnar ju aldrig spisen/ugnen igång när jag går hemifrån. Men det har gått riktigt bra. Crock Poten känns säker. Däremot har jag läst på ett svenskt slow cooker-forum om en tjej som ställde sin gryta (inte en crock pot) på bänkskivan och den sprack, för att det kom så mycket värme underifrån på hennes maskin. Jag har även sett lågpriskedjor som säljer slow cooker-maskiner för 299 kr. Snacka om klipp, men jag personligen hade inte lämnat dem på när jag stängt ytterdörren. Det är nog som vanligt, till en viss gräns får man vad man betalar för. Det hela började med att vi fick testa en gryta och blev helt fast. Efterhand som vi började att publicera recept så fick vi fler och fler frågor. Här har vi samlat de vanligaste frågorna. Undrar du över något så bara skriv en kommentar! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum non dui nisi. Aliquam erat volutpat. In pharetra porta tellus, eu commodo metus fringilla sit amet. Duis ut tempus nisl, id lobortis nulla. Vivamus dignissim metus et tortor mattis accumsan. Vivamus congue convallis nunc. Vivamus odio lacus, eleifend sed eleifend eget, euismod sit amet massa. Sed hendrerit mauris volutpat quam rhoncus, eget euismod ipsum consectetur. In accumsan neque ac ligula gravida, eget ullamcorper magna egestas. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Curabitur quis fermentum sapien. In eu fringilla diam, quis pellentesque magna. Ut adipiscing convallis magna eu accumsan. Quisque euismod tortor in elit hendrerit dapibus.Några saker att tänka på är att mjölkprodukter inte fungerar speciellt bra för långkok. Så om du gör något där du vill smaksätta med mjölk/grädde, tillsätt detta på slutet när det återstår ca 30 minuter. Samma när du ska reda av såser/grytor.

Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
De flesta är otroligt upptagna under veckorna, men vill ändå laga nyttiga måltider. Att använda en Crockpot Express är då ett bra sätt att skära ner på matlagningstiden för middagen så att du får tid till annat. Den här snabba asiatiska kötträtten är supergod, hälsosam och lätt att fixa. Fördubbla receptet så får du matlådor hela veckan! Använd det saftiga köttet i grönsallad, tacobröd eller en wrap!Det andra steget är att hälla såsen över filén och sedan låta crockpotten göra sitt! För att minska disken kan du till och med vispa ingredienserna rätt ner i din Crock Pot, för att sedan tillsätta fläsket och rulla det i såsen!Vi och våra partners använder cookies för att Lagra och/eller få åtkomst till information på en enhet. Kakor används för Anpassade annonser och anpassat innehåll, annons- och innehållsmätning, målgruppsstatistik och produktutveckling. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår användning av kakor. Samtycket används endast för databehandling som härrör från denna webbplats. För att se ändamålen som våra partners anser att de har ett berättigat intresse för, eller för att invända mot denna databehandling, använd knappen för leverantörslistan nedan. I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fläskytterfile i crockpot. Fläskytterfilé i crockpot blir mör och saftig, och är väldigt lätt att göra! Denna fläskytterfilé har en kombination av kryddor tillsatta i barbecuesås och kräver väldigt lite förberedelser. Jag älskar det här receptet för fläskytterfilé, framförallt på helgen när jag ska vara ute och greja i trädgården, då detta är den perfekta måltiden att komma in till.Hemmanytt.se är en webbplats som i huvudsak drivs av Frida Jakobsson. Jag är en glad hem- och matfantast, som driven av rent intresse och genuin passion skriver och publicerar innehåll på hemsidan! Hos Hemmanytt.se hittar du artiklar om hem, mat, hushåll, och livsstil. Målet med innehållet är att det ska vara till nytta och förbättra ditt liv i hemmet. Hemsidan strävar efter att fungera som en informationsbank med allt du kan tänkas behöva för ditt hem. Vårt mål är att ständigt erbjuda nytt, hjälpsamt, intressant, och inspirerande innehåll.OBS: Fläskytterfilé är en mager köttbit och kan torka ut om den är överstekt. Kontrollera därför gärna temperaturen med en kötttermometer och ta bort den från din crockpot vid 63°C. Låt också sköttes vila 10 minuter innan du skär upp det.Vill du laga en mör och mustig gryta? Kanske göra ett ordentligt storkok med kyckling, nötkött eller fläskkött? Då behöver du ett recept för Crock-Pot. Med hjälp av en Crock-Pot kan du laga härliga långkok med riktigt mört kött och goda grönsaker. I en Crock-Pot som är en så kallas slow cooker, eller slökokare, får maten sköta sig själv. Du har bara i ingredienserna – köttet ska helst brynas först, sedan startar du grytan och låter den stå och gå för sig själv. Man kan till och med gå hemifrån och ha grytan klar på kvällen. Enkelt och smidigt! Köttgryta, kalops och köttfärssås blir hur gott som helst. Här hittar du goda recept och enkla maträtter som lagas i Crock-Pot. Är du nyfiken på varför jag tycker att man ska ha en slökokare? Läs mer här om varför en Crock Pot är så bra och smidig att ha hemma i köket.

Gör så här: Skär köttet i bitar stora som vindruvor. Fräs på dem i het olja, lite åt gången. Bara så de får lite yta med en massa god smak. Ställ åt sidan.Hacka löken och fräs i lite olja. Inte mer än att den blir glansig. Ha sen i den finhackade vitlöken, chilin och kryddorna och låt det fräsa någon minut.Ha ner köttet och grönsakerna i slow cookern. Tillsätt burktomater och tomatpuré.Ta en träslev och rör ända ner i botten på grytan så allt blandas ordentligt. Häll i ölen.Sätt på medelläge och kör den 6-8 timmar. En halvtimme innan servering tar man av locket och ökar till högsta läget. Håll koll på den och rör lite då och då. Poängen är att bli av med så pass mycket vätska att den blir grötig. Rör ner citronskalet och sockret. Servera.
Duka upp för glöggmys! En varm kopp glögg är ett mycket uppskattat inslag till glöggminglet. Servera gärna med russin och skållade mandlar.Tillagningstid: 15 minVill du lära dig mer om hur en slow cooker fungerar? Välkommen in hit för
att se hur du på bästa sätt kan laga mat i en slow cooker. Du hittar detaljerad information om produkten, tips, hur den fungerar, och vilka fördelar som medföljer.

Lägg kött- och lökröran i Crock-Pot. Tillsätt allt utom grädde. Kör på låg värme i 5 timmar. Lyft på locket och häll i grädden. Låt gå ytterligare 1 timme på låg värme. Tillsätt ev maizena utblandat i vatten om grytan är för rinnig.
Jag har inte lagat fläskkarré så många gånger i min slökokare. En favorit är Fläskkarrégryta med mandel och russin i Crock-Pot. Oftast använder jag köttfärs, högrev och kyckling. Receptet till den här fläskgrytan hittade jag på Kitch’n köksredskaps receptsida, men anpassades efter tillagning i Crock-Pot och vad jag hade hemma. Resultatet blev saftigt, långkokt fläskkött i en kraftfull och kryddig gräddsås. Hur gott som helst. En ny fläskkarréfavorit!!!Smält smöret i en liten stekpanna och stek försiktigt salviabladen tills de är spröda. Krydda med de färska örterna samt peppar och salt efter smak om det behövs. Servera grytan dekorerad med spröda salviablad till kokt potatis eller potatismos, späda grönsaker och ett gott bröd.

Måste man ha vätska i slow cooker?
Rätt mängd vätska. Den låga temperaturen gör att spad inte koncentreras och kokar ner på samma sätt som det gör på en spis eller i en ugn. Var därför sparsam med vatten. Blir det sky över kan du dock med fördel använda det som bas i en god sås.
Till lördagsmiddag blir det ofta kött hemma hos oss. Det är Mattias som väljer kött och står för tillagningen. Han är en riktigt köttälskare och föredrar riktigt smakrikt och marmorerat nötkött. Entrecote är en favorit! Jag gillar de flesta köttsorter, även fläskkött som tex fläskkarré. Fläskkarré är både saftigt och smakrikt. Jag köpte hem en riktigt fin bit svensk fläskkarré häromdagen och använde den istället till fläskgryta med konjak i Crock-Pot.

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: [email protected] eller [email protected].

Är crockpot energisnål?
Det finns många fördelar med en Crockpot jämfört med traditionell matlagning. Grytans isolerande effekt gör den energisnål och håller maten varm länge – och eftersom tillagningen sker i ett enda kärl minskar mängden disk. Ett långkok kan också stå och puttra över natten, då elpriset är som lägst.
Hetta upp oljan i en stekpanna på spisen på medelhög värme, tillsätt bacon och stek tills det är knaprigt. Lägg det stekta baconet i en skål, men låt fettet vara kvar i pannan. Tillsätt smör och stek schalottenlöken tills den är gyllenbrun. Tillsätt fläskköttet lite i taget så att alla bitar får en aning färg innan resten tillsätts. När allt kött har lagts i grytan och fått färg dras grytan av från plattan. Häll bort all vätska. Häll på calvados och tänd på försiktigt. Ställ dig på avstånd tills lågorna avtar.Jag gillar verkligen att använda slowcookern. Hur kan man inte gilla den? – Kasta bara i några saker på morgonen, och på eftermiddagen har du en utsökt, hemlagad måltid! Slowcookern har varit en riktig livräddare under de mycket upptagna månaderna när vi alla verkar ha en miljon saker att göra. En slowcooker är lätt att använda, men det finns det fortfarande några regler du bör följa för att du ska få den bästa möjliga måltiden!

Similar Posts