| | |

Sommarjobb 2019 Gävle 16 år

Gå in på Gävle kommuns hemsida om du är intresserad av att söka sommarjobb, där finner du även kontaktuppgifter om du skulle ha några frågor. Ansökningsperioden öppnar den 6 mars och stänger den 31 april 2023. Du får information om du har fått en plats, och i så fall vilken, under perioden 9 till 24 maj. Då blir du kallad till en informationsträff om din ferieplats. Du blir meddelad om informationsträffen via mejl, sms eller i e-tjänsten där du ansöker om en plats. Du hittar en. länk till e-tjänsten via Gävle kommuns hemsida.

Hur mycket får en 16 åring tjäna på sommarjobb?
En 15/16 åring tjänar vanligtvis 80-90 kr i timmen, 17 åringar 90-100 kr i timmen, 18 åringar 100-140 kr/timme och 19 år och äldre 110-150 kr/timme. Kommunal rekommenderar en minsta timlön på 74 kr för 16-17 åringar och 90 kr för 18-19 åringar. Du behöver även betala skatt på din lön.
Vi tycker att du ska söka feriearbete via Gävle kommun om inte har fyllt 18 eller sommarjobb om du är över 18 år och inte vill fixa ett jobb själv. Gå in på Gävle kommuns hemsida och läs mer!

Om du är under 18 kan du söka feriearbete och om du har fyllt 18 kan du söka sommarjobb. Gävle vill att så många som möjligt ska få möjlighet att feriearbeta därför är arbetsperioden begränsad till tio dagar.
Att sommarjobba är en bra chans att pröva på ett yrke. Kanske hjälper det dig att välja vad du ska läsa på universitetet efter gymnasiet, eller ger dig inspiration att börja arbeta inom ett specifikt område som till exempel omsorg eller omvårdnad. Det är dessutom en bra erfarenhet att ha sommarjobbat innan du pluggar vidare och en bra referens när du ska söka jobb i framtiden. Dessutom är det en chans att tjäna lite egna pengar under sommaren.

Du arbetar under en period om 10 dagar. Att arbetsperioden är relativt kort beror på att Gävle kommun vill ge så många ungdomar som möjligt sommarjobb varje sommar. Hittills har alla som vill kunnat få sommarjobba via Gävle kommun, och så kan det förhoppningsvis fortsätta vara.

Du kan till exempel söka extrajobb genom olika bemanningsföretag. Bemanningsföretag är företag som hyr ut personal till andra företag, till exempel ICA. Det finns flera bemanningsföretag som riktar sig till studenter och ungdomar. Du kan även söka enklare jobb inom städning och bygg. Om du går en bygglinje på gymnasiet som är relevant för detta arbete är det meriterande. Ett annat alternativ för att tjäna pengar som 16-åring är att jobba hemifrån. Till exempel kan du svara på enkäter online på internet. Flera företag erbjuder en lön för att svara på deras undersökningar. Om du inte hittar några jobbmöjligheter som 16-åring kan du faktiskt starta din egen firma. Har du en riktigt bra affärsidé som du tror på? Var inte rädd för att rådfråga och be om hjälp eller diskutera dina idéer med någon. Du kan exempelvis vända dig till din skolvägledare eller kolla med organisationen Ung företagsamhet som är inriktad mot unga företagare.
Som 16-åring får du arbeta i högst åtta timmar per dag och högst 40 timmar per vecka. Du har rätt till paus efter fyra och en halv timmes arbete och du kan självklart ta kortare pauser för att gå på toaletten eller sträcka på dig. När det gäller lön har du alltid rätt att få reda på din lön och vilka villkor som gäller på ett tydligt sätt. Om du vill veta mer om dina rättigheter kan du besöka Arbetsmiljöverkets hemsida för ytterligare information.

Letar du efter jobb som 16-åring? Grattis, det finns mycket du kan göra när du är 16 år. Du kan exempelvis börja övningsköra bil, ta körkort för lätt motorcykel och traktor, hantera din egen ekonomi och bestämma över dina egna pengar. Du kan till och med starta ditt eget företag. Äntligen kan du bli din egen chef! Att vara 16 år och chef kanske inte passar alla, men då kan du istället söka jobb. Du kan arbeta med nästan alla jobb som inte kräver utbildning, som att jobba i butik, restaurang, telefonförsäljning, eventpersonal eller inom äldreomsorgen – vanliga jobb för 16-åringar. Om du vill söka lediga jobb hos oss kan du registrera dig helt gratis genom att klicka på knappen nedan. Vill du istället förbättra ditt CV först? Detta kan du enkelt göra med vår gratis CV-mall. Sedan är det dags att börja söka jobb som 16-åring!
En 16-åring får arbeta i högst åtta timmar per dag, totalt 40 timmar per vecka. Arbetet ska också ske under vissa tider på dygnet och vara anpassat till den ungas utbildning och hälsa.När du har fyllt 16 år och avslutat grundskolan betraktas du som en ungdom på arbetsmarknaden. Som ungdom får du ta på dig normala och säkra arbetsuppgifter, det vill säga uppgifter som inte innebär någon risk. Enligt Arbetsmiljöverket bör alla minderåriga under 18 år undvika arbete som innebär tunga lyft, arbete i miljöer med höga ljud eller vibrationer, eller arbete med kemiska ämnen där du löper en större risk att skada dig själv. Du får inte heller jobba ensam eller utan övervakning, vilket innebär att om du arbetar i en butik får du till exempel inte arbeta själv vid öppning eller stängning på grund av risken för rån.

På StudentJob kan du hitta lediga jobb för 16-åringar. Kolla in alla våra lediga jobbannonser. För att skicka in en ansökan behöver du först registrera dig. Det finns ett flertal onlineundersökningar som du kan delta i, och detta är ett jobb som du kan göra oavsett var du befinner dig. Allt du behöver är tillgång till internet, mobil eller dator. Ett annat arbete som kan vara intressant att kika på är att arbeta som reklamutdelare, barnvakt eller ta hand om dina grannars husdjur. Om du har körkort för lätt motorcykel eller traktor kan du alltid se om det finns lediga jobb inom matleverans på moped, lätt motorcykel eller på en cykel. Du kan också se om det finns sysslor för dig på bondgårdar där du får köra traktorer, dock måste du ha en handledare närvarande eftersom arbetsuppgifterna rör tunga maskiner och risken är därmed stor för att du ska skada dig. Om du tycker om service eller vill testa på restaurangbranschen så är din ålder perfekt för att ansöka till jobb på McDonald’s eller som cafévärd på Espresso House. Kolla också med matbutiker nära dig om de har lediga jobb som passar 16-åringar.

Hur länge får en 16 åring jobba på kvällen?
Enligt 21 § i Arbetsmiljöverkets föreskrifter om minderårigas arbetsmiljö ska ungdomars arbetstid vara förlagd mellan 06-00-22.00 eller 07.00-23.00. För dig innebär det alltså, så som du sagt, att du inte får jobba efter kl. 23.00 eftersom du fortfarande räknas som minderårig och ungdom.
Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste lediga jobben? Skapa ett konto, så att du enkelt kan söka jobb, spara lediga jobb och skapa e-postaviseringar på ett och samma ställe.

Kraven och färdigheterna som behövs för att få ett jobb som 16-åring varierar beroende på arbetsgivaren och branschen. Vissa arbetsgivare vill att du ska ha erfarenhet eller viss utbildning, medan andra söker unga med goda kommunikations- och samarbetsförmågor, hög arbetsmoral och initiativförmåga.
När det gäller sommarjobb finns det två alternativ för att söka dem. Antingen kan du kontakta din kommun eller så kan du söka efter jobben själv. Ett användbart tips är att personligen besöka de företag som du är intresserad av att arbeta för och presentera dig för dem. Du kan göra ett gott intryck genom att lämna ditt CV och ett personligt brev. Genom att göra detta får företaget möjlighet att lära känna dig och det kan öka dina chanser att få jobbet. Detta visar att du är framåt, villig och modig. Om du sedan lyckas prestera bra på ditt sommarjobb kan du också försöka fortsätta arbeta där under skolterminen. Det är en bra idé att söka efter ledarassistentjobb inom olika föreningsverksamheter och sommarläger. Dessa platser söker ofta extra personal och du får chansen att arbeta utomhus med roliga aktiviteter. Om du vill hålla dig uppdaterad om kommande sommarjobb kan du registrera dig hos oss – Det tar bara 2 minuter, så kom igång redan idag.Som 16-åring kan du söka en rad olika jobb beroende på din utbildning och erfarenhet. Du kan söka jobb inom restaurangbranschen, livsmedelsbutiker, klädaffärer, biografer, bibliotek, parker, djurparker, kundservice, reception, eller som assistent eller kontorsbiträde.

Gymnasium.se är en webbplats som riktar sig till dig som söker efter en lämplig gymnasieutbildning. Webbplatsen erbjuder en användarvänlig söktjänst som gör det enkelt och snabbt att söka bland alla gymnasieskolor i Sverige. Du kan söka efter skola, ort, program, inriktning eller fritext, och du hittar all nödvändig kontaktinformation för varje skola. För varje nationellt program finns det en guide med bilder och reportage som ger dig en mer detaljerad bild av vad varje program handlar om. På Gymnasium.se har varje skola också möjlighet att presentera sig med bilder och berätta varför du bör välja deras skola och program. Webbplatsen innehåller även många recensioner och inspirerande intervjuer med elever från olika gymnasieskolor. Söktjänsten är utformad för att hjälpa dig att hitta en gymnasieutbildning som passar dina behov och intressen.
Gävleborg hade, liksom Blekinge län, den högsta arbetslösheten i landet under januari. Samtidigt varierar arbetslösheten stort både mellan olika grupper och mellan olika kommuner.Arbetslösheten i Gävleborgs län var i januari månad 9,5 procent, en minskning med 0,9 procentenheter jämfört med samma månad förra året. Mest minskar arbetslösheten bland utrikesfödda, dock från en hög nivå. Arbetslösheten varierar stort mellan länets olika kommuner. Nordanstig, Hudiksvall och Ovanåkers kommuner har lägre arbetslöshet än rikets 7,0 procent medan resterande kommuner har högre arbetslöshet änArbetsförmedlingen tecknar avtal med ett tiotal arbetsintegrerande sociala företag i Gävleborg om övningsplatser, en ny insats för långtidsarbetslösa.Allt fler arbetslösa som är inskrivna på Arbetsförmedlingen står längre från arbetsmarknaden. Nu har Arbetsförmedlingen upphandlat en ny tjänst för arbetssökande som har stort behov av stöd, där de får träna på att arbeta hos arbetsintegrerande sociala företag. Gävleborg är först ut i landet med en pilotupphandling, där ett tiotal leverantörer runtom i länet nu är på gång att teckna avtal om övningsplatser. På sikt planeras fler

Kvinnor är eftertraktade i den mansdominerade transportbranschen. I Gävle utbildar sig nu 16 arbetslösa kvinnor till lastbilsförare.– Chaufförer överlag är jätteeftertraktade men tjejer går nästan alltid först ut i arbete, säger Tommy Larsson, platschef på Yrkesakademin. Lastbilsförare är ett bristyrke i Gävleborgs län liksom i hela Sverige och kvinnliga lastbilsförare en än mer bristvara. Men i Gävle genomför just nu 16 arbetslösa kvinnor en arbetsmarknadsutbildning till lastbilsförare på sex månader. – Trots den relativt korta utbildningstiden ger den goda jobbmöjligheter. Inte
Arbetsmarknaden i Gävleborg fortsätter att utvecklas positivt, om än i lägre takt. Under 2019 och 2020 beräknar Arbetsförmedlingen att det skapas 1 000 nya jobb. Mest väntas sysselsättningen öka inom information/kommunikation, finansiell verksamhet och företagstjänster. Samtidigt visar prognosen att tillväxten bromsar in.Enligt Arbetsförmedlingens prognos för 2019–2020 ökar antalet sysselsatta i åldrarna 16–64 år i Gävleborg med 600 personer 2019. Nästa år väntas antalet sysselsatta stiga med 400 personer. Prognosen, som bygger på intervjuer med 580 privata och offentliga arbetsgivare i

Många arbetsgivare är redan igång och planerar inför sommaren. På torsdag arrangerar Arbetsförmedlingen i Gävle sin populära sommarjobbsmässa.Sommarjobbsmässan i Gävle är en av alla rekryteringsmässor som Arbetsförmedlingen arrangerar runt om i landet för att hjälpa arbetsgivare och arbetssökande att hitta varandra. Mässan i Gävle är populär bland ungdomar och övriga arbetssökande. Förra året besöktes den av omkring 1500 personer. – Det är uppskattat med mässor och en jobbmässa är en bra och effektiv mötesplats mellan arbetssökande och arbetsgivare. Ett personligt möte ger så mycket merArbetslösheten har minskat flera år i rad, både i landet och i länet. I Gävleborg var arbetslösheten under 2018 den lägsta sedan 2008. Samtidigt hör länet till de län som har högst arbetslöshet i landet och arbetslösheten riskerar att öka.Arbetslösheten i Gävleborgs län var i december 9,4 procent, en minskning med 1,1 procentenheter jämfört med samma månad 2017. Mest minskar arbetslösheten bland ungdomar och bland utrikesfödda. Utöver högkonjunktur och stort behov av arbetskraft är en bidragande faktor till den starkt sjunkande arbetslösheten i länet antalet anställningar med stöd,

Arbetslösheten fortsätter att minska i Gävleborgs län, även om den fortfarande är högst i landet. Mest har arbetslösheten minskat för gruppen utrikes födda och ungdomar.Arbetslösheten är väsentligt lägre bland dem med gymnasieutbildning (6,9 %) jämfört med dem som endast har en förgymnasial utbildning (29,2 %). – Det starka arbetsmarknadsläget ser ut att hålla i sig, konstaterar Mohamed Chabchoub, enhetschef för södra Hälsingland. Att skaffa sig en gymnasieutbildning och lära sig svenska är viktiga faktorer när det gäller att få jobb. Kort om arbetsmarknaden i Gävleborgs län, februariKonjunkturen är fortsatt stark i Gävleborgs län och företagen har goda förväntningar på ökad efterfrågan. Samtidigt är det stor brist på arbetskraft och kompetens inom alla sektorer. Det visar Arbetsförmedlingens arbetsmarknadsprognos för 2019.Arbetsförmedlingens arbetsmarknadsundersökning där 558 privata och offentliga arbetsgivare i länet intervjuats visar att företagen ser positivt på det kommande året. – I Gävleborgs län märks ännu ingen avtagande tillväxttakt. Visst finns det enstaka varningssignaler i form av varsel och arbetsgivare med sänkta förväntningar, men tecknen på en

Vilken ålder får man ha sommarjobb?
Ungdomar som går i grundskolan och är mellan 13 och 15 år får ha ett lätt och riskfritt arbete. Den som är mellan 16 och 18 år får ha ett arbete som inte är tungt eller riskfyllt. Ungdomar som är mellan 13 och 15 år får arbeta högst 7 timmar per dag och högst 35 timmar i veckan, dock inte mellan klockan 20 och 06.
Arbetslösheten fortsätter att sjunka, såväl i landet som i Gävleborgs län. Mest minskar den bland ungdomar 18–24 år och bland utrikes födda. I september låg ungdomsarbetslösheten på 14 procent i länet, jämfört med drygt 17 procent för ett år sedan.– Vi har gjort stora insatser för att få ner arbetslösheten bland ungdomar, så som stärkta överenskommelser om samarbete med bland andra kommuner, folkhögskolor och privata företag. Dessutom har matchningen bland unga blivit mer inriktad på personlighet, egenskaper och drivkrafter. Genom att ta tillvara och matcha och marknadsföra arbetssökande Här presenteras Arbetsförmedlingens månadsstatistik för månad i korthet för Gävleborgs län. Statistiken baserar sig på uppgifter från Arbetsförmedlingens databaser.Kortfakta om arbetsmarknaden i Gävleborg för november 2018 (inom parentes anges siffror för motsvarande månad 2017) · 9,1 procent var inskrivna som arbetslösa (10,4).* Sammanlagt 12 354 personer (14 104) varav 1 516 inom etablering (2 072). · 13,8 procent av ungdomarna 18-24 år var inskrivna som arbetslösa (17,4).* Sammanlagt 2 039 personer (2 586) varav 292 inom etablering (395). · 5 254 personer var öppet I Gävleborgs län finns det gott om jobb inom många yrken. Flest nya jobb och därmed hetast arbetsmarknad finns för vårdutbildade, lärare och lastbilsförare.Arbetsförmedlingens senaste prognos visar på en fortsatt stark arbetsmarknad i Gävleborgs län, även om en viss dämpning väntas. I år väntas 600 nya jobb i länet och de nya jobben skapas i samtliga branscher. Idag publicerar Arbetsförmedlingen broschyren Jobbmöjligheter med färsk information om yrken med bäst chans till jobb i länet under 2019. – Med gymnasieutbildning, goda kunskaper i svenska och körkort ser möjligheterna att fåDen 1 november avvecklar Arbetsförmedlingen kontoren i Ockelbo, Hofors, Edsbyn och Bergsjö. Samtidigt stänger kontoren i Sandviken och Ljusdal för spontanbesök. I hela landet avvecklas 132 kontor successivt under 2019 och 2020.Arbetsförmedlingen satsar stort på att utveckla sina digitala självservice-tjänster så som inskrivning, aktivitetsrapportering och hitta yrken. Det gäller även myndighetens digitala kanaler så som chatt, videomöten och telefon.Arbetslösheten minskar, såväl i landet som i länet. Mest minskar den i Gävleborgs län. Samtidigt ökar också anställningar med stöd.Arbetslösheten i Gävleborgs län var i oktober månad 9,0 procent, en minskning med 1,4 procentenheter från oktober förra året. Mest minskar arbetslösheten bland ungdomar och utrikesfödda. Utöver högkonjunktur och stort behov av arbetskraft är en bidragande faktor till den stora minskningen, antalet anställningar med stöd. – Många av våra inskrivna sökande behöver börja med en sådan anställning för att komma in på arbetsmarknaden. Vi har arbetat särskilt

Hur ser arbetsgivare i Gävleborgs län på de kommande tolv månaderna? Inom vilka branscher finns det behov av personal och var finns ett överskott? Vilka utmaningar står vi inför? Det och mycket mer får du ta del av den 12 december.12 december presenterar Arbetsförmedlingen sin prognos över utvecklingen på arbetsmarknaden i Gävleborg län 2019. Prognosen bygger på intervjuer med 650 arbetsgivare inom samtliga branscher i länet. Den innehåller bland annat förväntad sysselsättning och arbetslöshet, utvecklingen i olika branscher, rekryteringsbehov och utmaningar på arbetsmarknaden i länet.
Hur utvecklas arbetsmarknaden de närmaste åren? Vilka konsekvenser får bristen på arbetskraft? De närmaste veckorna kommer över 16 000 arbetsgivare i landet varav 650 i länet att intervjuas av Arbetsförmedlingen.Hur läget och framtidsutsikterna ser ut på svensk arbetsmarknad presenteras i Arbetsförmedlingens prognos i december.Arbetsförmedlingens senaste prognos visade på en urstark arbetsmarknad där sysselsättningen väntas öka med sammanlagt 1 600 personer i Gävleborg i år och nästa år. Största hindret för jobbtillväxt i länet är bristen på arbetskraft med rätt kompetens. I dagarna

Mitt i vintern är det dags att planera för sommaren. På torsdag arrangerar Arbetsförmedlingen i Gävle sin populära sommarjobbsmässa.Sommarjobbsmässan i Gävle är en av drygt 1 600 rekryteringsmässor som Arbetsförmedlingen arrangerar runt om i landet. Mässan i Gävle är populär bland ungdomar och övriga arbetssökande. Förra året besöktes den av omkring 1 500 personer. – Det är uppskattat med mässor och en jobbmässa är en bra och effektiv mötesplats mellan arbetssökande och arbetsgivare. Ett personligt möte ger så mycket mer än bara ett papper, säger Göran Ullberg, arbetsförmedlare.
Det är tuff konkurrens om arbetskraften och svårt att få tag i personal redan i dag. En ny rapport visar att situationen riskerar att förvärras i stora delar av länet fram till 2030. Orsaken är att befolkningen i arbetsför ålder minskar och kommer att vara ännu mer ojämnt fördelad över länet.Arbetsförmedlingen har tittat på hur befolkningsutvecklingen påverkar tillgången på arbetskraft regionalt fram till 2030. Det visar sig att invånarna i arbetsför ålder (16-64 år) inte ökar i samma takt som resten av befolkningen – och de är dessutom ojämnt fördelade över landet. I sex av 21 län

Det råder brist på lantmätare i Sverige. Därför har Arbetsförmedlingen, Lantmäteriet och Högskolan i Gävle skapat en skräddarsydd utbildning för arbetslösa lantmätare med examen från ett annat land.– Lantmäteriet har under flera år haft ett stort rekryteringsbehov och det har varit svårt att rekrytera den kompetens vi behöver, säger Elisabet Lewis, på Lantmäteriet. Möjliga arbetsgivare för en lantmätare är förutom Lantmäteriet även kommuner, byggbolag och gruvbolag. Hos Arbetsförmedlingen finns det inskrivna lantmätare med en utländsk examen. För att dessa personer ska vara
Från den 15 september tar Statens servicecenters servicekontor i Ljusdal över delar av den service som Arbetsförmedlingen erbjuder på sina kundtorg. Servicekontoren erbjuder sedan tidigare vägledning i tjänster från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.Syftet med införandet är att arbetssökande och arbetsgivare ska få möjlighet till spontanbesök på servicekontor för att få hjälp med enklare ärenden som allmän information och guidning i Arbetsförmedlingens digitala tjänster, skriva in sig som arbetssökande, aktivitetsrapportera, använda datorer för självservice samt för

Hur mycket brukar en 16 åring tjäna?
16-17 år minst 74 kronor/timme. 18-19 år minst 90 kronor/timme.
Vård- och omsorgsdagarna med upplevelseverkstad är tillbaka. Arbetssökande unga 18–30 år får praktiskt och interaktivt känna på vad olika yrken inom vård och omsorg innebär.Vård- och omsorgsdagarna är uppdelade i två delar. Första delen består av fyra olika rum där de inbjudna besökarna praktiskt får känna på vad det innebär att jobba inom vård- och omsorgsområdets olika yrken och arbetsplatser. Rummen knyter an till verksamheter inom äldreomsorg, funktionshinderområdet, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. – Deltagarna får på ett lättsamt sätt prova på och lära sig mer om vård- ochHär presenteras Arbetsförmedlingens månadsstatistik för maj månad i korthet för Gävleborgs län. Statistiken baserar sig på uppgifter från Arbetsförmedlingens databaser.Kort om maj 2019, Gävleborgs län (Inom parentes anges motsvarande siffror för maj 2018) · 9,1 procent var inskrivna som arbetslösa (9,3).* Sammanlagt 12 487 personer (12 636). · 12,3 procent av ungdomarna 18-24 år var inskrivna som arbetslösa (13,4).* Sammanlagt 1 790 personer (1 972). · 5 006 personer var öppet arbetslösa (4 573). · 7 481 personer deltog i program med aktivitetsstöd (8 063). · 700

Arbetslösheten fortsätter att minska i Gävleborgs län, men är fortfarande är högst i landet. Den minskar i alla grupper men allra mest bland ungdomar, -13 procent på ett år.– Gymnasieutbildning och kunskaper i svenska språket är viktiga faktorer när det gäller att få jobb men vi har gjort en hel del insatser för att ungdomar ska få jobb, så som stärkta överenskommelser om samarbete med bland andra kommuner, folkhögskolor och privata företag. Och genom att ta tillvara och matcha och marknadsföra arbetssökande utifrån deras hela kompetens kan vi kompensera för bristande nätverk och referenser,Arbetslösheten fortsätter att minska i Gävleborgs län. I april var 12 781 länsbor inskrivna som arbetslösa. Det motsvarar 9,3 procent av den registerbaserade arbetskraften. I riket var det 6,7 procent.– Särskilt glädjande är det att långtidsarbetslösheten minskar, säger Mohamed Chabchoub. Antalet personer som varit arbetslösa i mer än två år minskade med drygt sju procent i länet mellan april 2018 och april 2019. Samtidigt minskade antalet som varit arbetslösa i mer än ett år med drygt elva procent. Kort om arbetsmarknaden i Gävleborgs län, april 2019 (Inom parentes anges

Givetvis är den offentliga sektorn en stor arbetsgivare i Gävle. Gävle kommun erbjuder hundratals lediga jobb och genom att jobba för kommunen får du samhället att rulla. Här finns det cirka 200 olika yrken att välja mellan och Gävle kommun har idag 8 000 kollegor. Vare sig du vill jobba inom den offentliga sektorn, inom industri, något kreativt finns Recrutojobb här för att hjälpa dig att hitta lediga jobb. Hos Recrutojobb finns jobben som är exklusivt upplagda av arbetsgivare som söker nya medarbetare via Recrutorekryteringsverktyg. Lycka till!
Vill du se ett utbud av lediga jobb i Gävle? Gävle är beläget i Gävleborgs län och klassas som Sveriges 14:e största stad. Främst tänker du förmodligen på den kända ”Gävlebocken” som dock bränts upp nästan varje år. I staden ryms även Sveriges största järnvägsmuseum då staden under slutet på 1800-talet var en viktig industristad.På Recrutojobb.se kan jobbsökande sortera, filtrera och enkelt hitta rätt jobb. Arbetsgivare som publicerar kan nå ut till fler kandidater och dessutom på ett snyggt och överskådligt sätt.

Gevalia som ger oss fantastiskt kaffe är en av Gävles stora arbetsgivare. En annan stor arbetsgivare är Sweco som planerar och utformar samhällen i form av exempelvis infrastruktur och hållbara byggnader. BillerudKorsnäs är även det en stor arbetsgivare och är ledande inom förpackningsmaterial som dessutom är förnybart.

Visita och HRF har träffat överenskommelse om löner och allmänna villkor för Gröna Riksen, som gäller för er som har hängavtal för hotell- och restauranganställda.
Den 16 november 2020 träffade Visita och HRF ett nytt kollektivavtal, Gröna Riksen, som gäller 1 november 2020 till och med 31 mars 2023. Avtalet följer industriavtalets normerande kostnadsökningar på sammanlagt 5,4 procent under avtalets period på 29 månader.Genom att logga in på Arbetsgivaralliansens webbplats godkänner du Arbetsgivarallliansens integritetspolicy och samtycker till hur vi hanterar dina personuppgifter. Vill du återkolla ditt samtycke, kontakta [email protected]. Den 1 november 2020 höjs de utgående lönerna med 685 kronor per månad för heltidsanställda. För deltidsanställda reduceras beloppet med hänsyn till anställningens omfattning. Om du till exempel är anställd på 75 % blir höjningen (685 kr x 0,75 =) 513,75 kr per månad. Har du timlön höjs den med 3,96 kr per timme. För personer som är under 18 år och som arbetar så finns det speciella regler kring arbetstider. I ditt fall så regleras detta i Arbetsmiljöverkets föreskrifter om minderårigas arbetsmiljö (AFS 2012:13). Då du har uppfyllt din skolplikt och också är över 16 år, men inte hunnit fylla 18 år än, så räknas du som ungdom enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter. Enligt 21 § i Arbetsmiljöverkets föreskrifter om minderårigas arbetsmiljö ska ungdomars arbetstid vara förlagd mellan 06-00-22.00 eller 07.00-23.00.Jag skulle egentligen vilja jobba så sent som möjligt (senaste passet håller på till 00:00), men jag har fått för mig att gränsen går vid 23:00. Stämmer det?

Fyll i formuläret så svarar en av våra jurister dig inom 24 timmar. Juristen kommer att kontakta dig och ge dig ett tidsestimat och ett prisförslag för att hjälpa dig med att lösa ditt ärende
Arbetsmiljö Nya arbetssätt på Zara i Göteborg skapar kaos och stress hos anställda och skyddsombuden hindras från att göra sitt jobb. Nu stämmer facket klädkedjan.Artiklar och bilder är skyddade enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering är förbjuden. Citera oss gärna men ange källan. Personuppgiftspolicy

Hur hittar man ett eget jobb? Det bästa är att se till att alla vet att du letar jobb. Berätta det för alla dina vänner och vuxna i din omgivning. Våga fråga om någon vet något! Tänk efter var det kommer behövas extra personal i sommar. Glasskiosker, äldrevården och restauranger är typiska arbetsplatser som behöver extra personal på sommaren.
Har du fått frågan ”Hur mycket vill du ha i lön?” från din arbetsgivare? Föreslå då 80 kronor i timmen, men var beredd på att komma överens om mindre. Var beredd att förhandla om lönen! Hotell- och restaurangfacket har 88,77 kronor som minimilön om du är under 17 år.

Det finns ett par regler som är viktiga att känna till om du är 15 år. 15 år är precis en brytpunkt mellan att bara få göra mycket enkla jobb till att få göra något mer avancerade jobb. Skillnaden ligger i om du fyllt 15 år samma år som du ska jobba eller om du kommer fylla 16 år det året du ska jobba.Som 15-åring kan du börja söka jobba på egen hand. De flesta kommuner i Sverige erbjuder sommarjobb för ungdomar. Enda problemet är att det är många fler som söker jobben än det finns lediga jobb. Dessutom brukar lönen vara riktigt låg. Det bästa är att försöka hitta ett eget jobb.

Det bästa är som sagt att leta jobb på egen hand. Vill du istället söka jobb som andra annonserar om? Då kan du kolla in Platsbanken på Arbetsförmedlingens hemsida.
Vad kan du jobba med när du är 15 år? Hur fixar du ett jobb och hur mycket får du i lön? Det finns flera regler som är bra att känna till innan du fixar ett extrajobb eller sommarjobb. Vi går igenom allt som gäller för dig som är 15 år.

Kommer du att fylla 16 år detta år och har gått ut grundskolan? Då är det andra regler som gäller för dig. Du får arbeta maximalt 8 timmar per dag och högst 40 timmar per vecka. Om ditt arbete kräver det, så kan du få jobba mer än 8 timmar enskilda dagar så länge arbetstiden inte överstiger 40 timmar i veckan.
Hur mycket får man i lön som 15-åring? Det skiljer mycket från arbetsplats till arbetsplats. Det skiljer också beroende på vilken typ av anställning du har. Gör du praktik, ett feriejobb, sommarjobb eller har du en tillsvidare anställning?

Tips! När du är 15 år kan du exempelvis börja tjäna pengar på att besvara undersökningar på nätet. Norstatpanelen är det ledande företaget för undersökningar online. Registrera, börja besvara enkäter och tjäna poäng som du kan växla till presentkort eller få pengar utbetalt. Registrera dig och börja tjäna pengar!
Till exempel kan du arbeta 10 timmar en dag och 6 timmar en annan dag. Ett krav är att du måste ha minst 11 timmars vila mellan dina pass. Mellan 22 och 06 eller mellan 23 och 07 måste du vara ledig från jobbet. Men som med allting finns det undantag. Jobbar du på en arbetsplats där ordinarie arbetspass slutar senare eller börjar tidigare får du jobba då med. Har du fyllt 15 år i år och ska jobba? Då gäller det att du bara får arbeta med lätta saker som är ofarliga. Du får inte utföra tunga lyft. Du måste ha en handledare som övervakar dig. Du får inte heller sälja varor som har åldersgräns, till exempel snus och alkohol. På vissa arbetsplatser har man kollektivavtal som reglerar minimiönerna. Var inte rädd för att fråga din chef direkt vad som gäller och nöj dig inte bara med ”enligt avtal” utan fråga vad det innebär.Skillnaden i arbetslöshet mellan utrikesfödda och hela befolkningen är 18,3 procentenheter i Gävle. Det är en betydligt mindre skillnad än för ett år sedan (−2,5 procentenheter).Det här gäller även när vi säger att arbetslösheten ökar eller minskar för n:te månaden i följd. Om arbetslösheten i januari, februari och mars var högre än i januari, februari och mars året innan så säger vi att den ökar för tredje månaden i rad, även om mars kanske hade en lägre arbetslöshet än februari på grund av säsongsvariation.Gävle hade redan tidigare högre arbetslöshet än snittet i hela Gävleborgs län och nu växer klyftan (11,1 procent i kommunen, jämfört med 10,6 procent i hela länet). Nordanstig har den lägsta arbetslösheten i länet (7,5 procent), medan Sandviken har den högsta (11,9 procent). För att Gävle skulle komma ner i samma arbetslöshetsnivå som Nordanstig skulle 1 884 personer behöva sysselsättas.

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.
Samtliga siffror i den här texten kommer från Arbetsförmedlingens månadsstatistik. Vi använder standardmåttet arbetssökande som andel av den registerbaserade arbetskraften som mått på arbetslöshet. Läs mer om hur statistiken samlas in på Arbetsförmedlingen.Sett till antalet personer betyder det att 5 810 av 52 342 invånare i åldern 16 till 64 år i Gävle kommun var inskrivna som arbetssökande (880 fler än i september i fjol).

Newsworthy gör lokal journalistik för hela Sverige sedan 2017. Vår redaktion förstår, förklarar och granskar samhället med hjälp av data. Jens Finnäs är ansvarig utgivare.
I och med den senaste månadens uppgång har de ungas arbetslöshet i Gävle stigit tolv månader i följd (upp från 12,5 procent i september 2019 till 17,6 procent nu).Vid sjukdom får du sjuklön enligt avtal. De första 14 dagarna utgör sjuklönen cirka 80 procent av din lön. Den första sjukdagen är en karensdag och då får du ingen lön. Om sjukdomen fortsätter efter sjuklöneperiodens slut utges sjuklön med 10 procent av lönebortfallet under högst 90 kalenderdagar.

Som medarbetare erbjuds du att träna i Region Gävleborg friskvårdanläggningar. Du kan också träna på anläggningar utanför Region Gävleborg regi och få en friskvårdspeng på 3 500 kr per år. Att träna på någon av Region Gävleborg egna friskvårdsanläggningar motsvarar ett värde av 1 200 kr vilket betyder att du som väljer det har 2 300 kr kvar att nyttja på annan friskvård.Region Gävleborg vill göra det lättare för medarbetarna att både behålla och utveckla goda hälso- och livsstilsvanor. Därför erbjuder vi tillsvidareanställda medarbetare möjligheten att beställa en förmånscykel till en fast månadskostnad som dras från lönen via bruttolöneavdrag. Nedan visas vår avsättning baserad på olika pensionsgrundande lönenivåer. De är beräknade enligt tjänstepensionsavtalet AKAP-KL** gäller från 2023-01-01. Vi vill erbjuda dig bra arbetsvillkor, konkurrenskraftig ersättning och förmåner som skapar trygghet, hälsa och glädje – och som är relevanta för dig, oavsett var du befinner dig i livet.Region Gävleborg har ett individuellt och differentierat lönesystem. Det innebär att vi har en lönspännvidd för alla yrkesgrupper, där du inom lönespannet kan påverka löneutvecklingen positivt genom din prestation och utveckling.* Alla ersättningar förutsätter att du får ett lönebortfall när du är sjukskriven. Samtliga uträkningar är baserade på vad som gäller 2019 och 30-dagarsmånader.Flexibelt arbete är ett erbjudande från arbetsgivaren till dig som medarbetare. Det möjliggör växelvis arbete på plats i Region Gävleborgs lokaler och på distans. Det gäller i de verksamheter där det går att jobba så. Arbetssättet innebär alltså en flexibilitet i hur och var du utför ditt arbete, allt utifrån en överenskommelse mellan dig och din chef. Där det blir en skillnad i ersättning på grund av Försäkringskassans ersättningstak, täcker vi upp så att det inte blir så stor skillnad mellan vad du får när du är föräldraledig och när du jobbar. När det gäller allmän pension finns det ett tak för avsättning, vilket innebär att om din årsinkomst är större än 8,07 inkomstbasbelopp (motsvarar ca 49 967 kr/mån år 2023) får du ingen avsättning till din allmänna pension för det överskjutande beloppet. Region Gävleborg gör därför en större avsättning till tjänstepensionen för att täcka upp en del av glappet som uppstår.Varje år betalar Region Gävleborg in pengar motsvarande en viss del av din lön till en pensionsförsäkring för dig. Du kan själv välja var pengarna placeras.

På KPA:s hemsida kan du läsa mer om din tjänstepension. Vid själva pensionsavgången inbjuds du till en gemensam middag för de som pensionerats under året.Där det ändå blir en skillnad i ersättning på grund av Försäkringskassans ersättningstak, täcker vi upp så att det inte blir så stor skillnad mellan vad du får när du är sjukskriven och när du jobbar.

Den som är under 18 ska ha en handledare på arbetsplatsen. Av handledaren ska du man få veta veta vilka arbetsuppgifterna är och vilka risker som kan finnas på arbetsplatsen.Om arbetet pågår mer än en månad har sommarjobbaren rätt till ett anställningskontrakt. Anställningskontraktet är bindande både för arbetstagare och för arbetsgivare. Den som arbetar har också rätt till en lönespecifikation. Där ska det stå hur många timmar man arbetat, lön, semesterersättning, skatteavdrag och eventuella andra avdrag.

Hur mycket får man tjäna som 16 åring?
16-17 år minst 74 kronor/timme. 18-19 år minst 90 kronor/timme.
LO har en hjälptelefon för unga. Där kan du gratis få hjälp med allt som rör arbetet, även om du inte är medlem. Tfn: 020-56 00 56. Du kan också besöka LO:s webbplats för unga.Ungdomar som går i grundskolan och är mellan 13 och 15 år får ha ett lätt och riskfritt arbete. Den som är mellan 16 och 18 år får ha ett arbete som inte är tungt eller riskfyllt.Den som tjänar mindre än 20 431 kronor under 2022 behöver inte betala någon skatt. Vet man redan från början att man inte kommer att tjäna mer kan man fylla i en särskild blankett från Skatteverket som lämnas till arbetsgivaren. Då dras ingen skatt. Är lönen högre betalar man skatt, och arbetsgivaren drar då bort skatten från lönen direkt och betalar in den till Skatteverket.

Vad är en rimlig lön för en 15 åring?
För att få någon riktlinje angående lön så kan 15-åringar just nu tjäna någonstans mellan 50-80 kronor per timme. Har du fått frågan ”Hur mycket vill du ha i lön?” från din arbetsgivare? Föreslå då 80 kronor i timmen, men var beredd på att komma överens om mindre. Var beredd att förhandla om lönen!
Man ska varken bli sjuk eller skadad av jobbet. Chefen ska se till att arbetsmiljön är bra, men man har också ett eget ansvar att berätta för chefen vad som inte är bra utan som kan leda till en olycka eller skada. Enligt semesterlagen är semesterlönen 12 procent på den intjänade lönen. En del arbetsgivare väljer att betala ut semesterersättningen varje månad, medan andra gör det i samband med utbetalningen av den sista lönen. De flesta som sommarjobbar är unga och har liten erfarenhet av arbetslivet. För att få en bra start på det nya jobbet och för att undvika olyckor är det viktigt att sommarjobbaren får en bra introduktion till arbetsuppgifter och de säkerhetsföreskrifter som finns på arbetsplatsen.Om man blir sjuk under sommarjobbet ska man ringa arbetsgivaren. Varar anställningen minst en månad har man rätt till sjuklön. Den första dagen är en karensdag, vilket innebär att man inte får någon ersättning. Är anställningen kortare än en månad har man rätt till sjuklön när anställningen varat i 14 kalenderdagar.Ungdomar som är mellan 13 och 15 år får arbeta högst 7 timmar per dag och högst 35 timmar i veckan, dock inte mellan klockan 20 och 06. Den som fyllt 15 år får arbeta 8 timmar per dag högst 40 timmar i veckan, dock inte mellan klockan 22 och 06, alternativt mellan 23 och 07. Efter att sommarjobbet är slut kan sommarjobbaren begära att få ett tjänstgöringsintyg där det står hur länge arbetet pågick och vilka arbetsuppgifterna var. Det kan vara bra att ha när man ska söka andra jobb. I och med den senaste månadens nedgång har de ungas arbetslöshet i Gävle sjunkit tolv månader i följd (ner från 15,1 procent i maj 2021 till 12,1 procent nu). Den nuvarande arbetslöshetsnivån är den lägsta sedan maj 2019. Den här skillnaden i arbetslöshet mellan inrikes- och utrikesfödda är ändå förhållandevis liten i Gävle om man jämför med andra kommuner i Gävleborg. Sandviken har, relativt sett, den minsta skillnaden i arbetslöshet mellan inrikes- och utrikes födda i länet. Ovanåker har den största. Skillnaden i arbetslöshet mellan utrikesfödda och hela befolkningen är 16,6 procentenheter i Gävle. Det är en mindre skillnad än för ett år sedan (−0,9 procentenheter).Listan bygger på en lägesbild den 14 juni av utannonserade jobb där Gävle kommun angetts som arbetsplatsadress. Antalet tjänster behöver tas med en nypa salt. Antalet tjänster motsvarar inte alltid det verkliga antalet jobb.

Sett till antalet personer betyder det att 4 792 av 51 527 invånare i åldern 16 till 64 år i Gävle kommun var inskrivna som arbetssökande (652 färre än i maj i fjol).
– Det är viktigt för ungdomarna att kunna tjäna egna pengar. Sen är det även viktigt för Gävle kommun att nå ut till ungdomarna och uppfattas som en potentiell och attraktiv arbetsgivare, säger Ever Alvarado på Arbetsmarknadsenheten.SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar. För att så många ungdomar som möjligt ska få tillgång till ferieplatserna så kommer arbetsperioden att vara begränsad till tio dagar per ungdom. För att vara kvalificerad till ett feriejobb måste du vara född 2001 eller tidigare. Tilldelningen av arbetsplatser görs på Gävle kommuns arbetsmarknadsenhet. Det var hög ljudvolym och trängsel på Gävle kommuns arbetsmarknadsenhet när det i veckan var dags för årets informationsmöte och utlottning av sommarens feriejobb.Hej mitt namn är Sahera och jobbar i kemtvätteri och är 17 år gammal och jobbar i kollektivavtal där kontraktet står 110/h sedan när jag fick lönen så står det 90/h. Vad menas med kollektivavtal och vad ska jag göra?

jag har jobbat på alla lov och hela sommaren på en bygg affär där jag kännande 98 kr timmen + semester ersättning. jag går andra året på El och energi programmet och har haft praktik ni i 5 veckor. han frågade om jag ville jobba på lov och på sommaren. klart man blir glad. men sen såg jag jag min lön 75 kr timmen inklusive semester ersättning. jag va tvungen att skriva på för annars skulle jag inte kunna få jobbet veckan efter i med att vi hade lov och skulle jobba då.. fyller 18 på torsdag den 25 februari. ska jag ha sådan här låg lön??? eller ska jag ifrågasätta?? Hjälpär det en kommunal eller privat förskola? Om det är kommunal så kommer du troligtvis att få betalt så mycket som kommunen erbjuder sina kommunala sommarjobbare. Hur mycket det är skiljer sig åt från kommun till kommun – skillnaderna är mycket stora beroende på var du bor. I Stockholm hade du fått 105 kronor i timmen.

Hej jag är 17 år gammal och går i första gymnasiet. Jag ska börja sommarjobba för första gången och undrar hur mycket jag bör tjäna. Tänkte söka sommarjobb inom scania och inom flera andra företag men jag vill inte jobba för en liten lön.
Hej! Jag är snart 16 år och tjänar 45 kr i timmen för att sommarjobba i en glasskiosk. Alla mina vänner får mycket mer, är det rimligt att få 45 kr eller är det för lite?

Kan man jobba på ICA som 16 åring?
Vårt kök producerar Härlagad mat, vilket betyder mat lagad från grunden med härliga råvaror – och detta hittar man som kund både i butiken och på vårt café Gretas. För att ha en bra dynamik i arbetslaget ser vi gärna en åldersbredd på vår personal och har idag ett gäng som varierar mellan 16-65 år!
ja, du kan absolut sommarjobba när du är 15 år. Det kan dock vara så att sommarjobben som din kommun tillhandahåller bara är för ungdomar i en viss ålder. Men du kan alltid själv fixa ett sommarjobb. Lönen och arbetstiderna kommer du då överrens om med din arbetsgivare.Jag är femton och jobba på ICA. Jag borde ha betalats på Lördag men nu ska det vara på Tisdag istället. Jag undrar hur mycket jag ska få för lön, jag kände mig för besvärlig att fråga.

Hej! Mitt namn är Martin och är 15 år. Jag jobbade i kärnanstobak i 21 dagar. och undrar vad min lön borde ligga runt. Det är en spelbutik (atg och svenskaspel.) som typ pressbyrån där han både säljer glass, godis och dryck osv. jag jobbade från 11-19 vardagar och 10-16 lördag och 11-16 på söndag.
för att man ska få tillgodoräkna sig arbetserfarenhet (”jobbat x år i branschen”), så måste man jobba ganska många timmar per år, det räcker inte med att bara sommarjobba, så du och din kompis ska ha samma lön om ni är lika gamla. Däremot pga att du är ett år äldre nu, så är det med största sannolikhet så att du borde ha några kronor högre timlön. Hade jag varit du hade jag pratat med den som är ansvarig för att betala ut löner på er arbetsplats. Förhoppningsvis kan ni lösa det redan då. Om inte, hade jag tagit kontakt med Ung LO.

Hej, jag ska jobba på en äventyrsgård, dvs där man kan hyra kanot och gå höghöjdbana osv, som också har bed and breakfast. Jobbade även där förra året och tänker att jag ska omförhandla min lön. Jag fyller 18 i år men inte förrän efter sommaren och undrar då vad som är en rimlig timlön?
Hej! Jag är 14 år (15 om 3 månader) och jag har jobbat på en restaurang i 5 månader. Har en lön på 60kr/tim. Nu ska jag få ett till restaurangjobb på min grannes restaurang och undrar då om det är fel av min att fråga om en lön på 80-90 kr/tim? Kommer antagligen att jobba fast varje fre, lör och sön vilket blir ungefär 5 timmar per dag det sommarjobb som jag tror genererar mest pengar och som inte kräver utbildning är att jobba i butik. Kläd- och matbutiker med kollektivavtal betalar bra, mycket tack vare generösa OB-tillägg på tex söndagar. Har en arbetsgivare inget kollektivavtal så är de fria att sätta vilken lön de vill. Men 35 kronor i timmen är bland de lägsta löner jag hört talas om och jag tycker inte att det är en skälig lön. Du borde ha 70-80 kronor i timmen minst. Jag tycker du ska ta dig en allvarlig funderare om du verkligen vill jobba för denna arbetsgivare. Det låter inte seriöst. Du får nog fråga din chef om det. Det finns inget i lagen som specifikt nämner åldergränser för kassaarbete. Svenskt Handel rekommenderar 16 år och uppåt för kassaarbete, men det är bara rekommendationer och inte ett krav! Vissa matkedjor har dock en åldersgräns för kassaarbete som de själva har bestämt, men hur de ser ut kan inte vi som inte jobbar där ta reda på utan du får fråga din chef. Lycka till! Jag sommarjobbar just nu på hemtjänsten. Min lön är 115 kronor i timmen och jag jobbar även kväll och helger. Jag undrar om de kommer dra av skatt den här månaden som jag kommer få min första lön? Eftersom jag inte tjänat pengar på hela året och det finns en gräns från när man betalar skatt? Och hur mycket extra kan det vara för helger och kvällar?Hej Mikaela, har de inte kollektivavtal så handlar det för dig att komma överrens om din lön. Försök sikta på att få en lön i närheten av vad kollektivavtalet säger för din ålder (dvs cirka 80 kronor/timmen). Är det mycket kvällar och helger (lördagar efter 16.00) så lite högre (ob ligger på 21 kronor timmen)

Räkna med att du tjänar mellan 70-85 kronor i timmen bereonde på om du får en ferieanställning eller en tillsvidare anställning. Däremot tror jag att de flesta klädbutiker gärna ser att man är beredd att vara där mer än 4 veckor och hoppa in vid behov då och då eftersom det tar ett par dagar/veckor att lära upp en ny person. Lycka till!
Hej! Jag är 16 år & ska sommarjobba på en minigolfbana i kassan/ samt ute på banorna. Vad borde timlönen ligga på? Jag var hos dem idag & fick reda på att min timlön skulle ligga på 35kr/ timmen. Enligt mig så är det alldeles för lite då jag själv har jobb erfarenheter sedan innan ;(

jag håller inte med dig, varför inte ta ut svängarna och säga 150 kronor i timmen. Tycker grannen det är för mycket så kommer grannen nog att kontra med en timlön i det övre spannet av vad han/hon tycker är rimligt.månadslön är inte fel, det innebär att du inte är timanställd och är garanterad att få jobba heltid! Däremot är lönen helt galen låg – det är SLAVLÖN! Enligt HRFs avtal är minimumlönen 21 482 kronor i månaden. Nu är inte alla restauranger anslutna till kollektivavtal, men lönerna bör inte skilja allt för mycket mot minimumlönerna. Hade jag varit du hade jag tagit kontakt med HRF omgående eller sökt mig till en ny arbetsplats direkt!

Var kan man jobba när man är 16 är?
Som 16-åring kan du söka en rad olika jobb beroende på din utbildning och erfarenhet. Du kan söka jobb inom restaurangbranschen, livsmedelsbutiker, klädaffärer, biografer, bibliotek, parker, djurparker, kundservice, reception, eller som assistent eller kontorsbiträde.
enligt biografavtalet är minimumlönen 99,84 kronor per timme. Till det kommer OB-ersättning för kvällar och helger samt 13 % semesterersättning extra på allt du tjänar.Hej Melinda, om du tjänar under 17 839 kronor under hela 2016 så betalar du ingen skatt alls. Men tjänar du mer, så är det givetvis bara det överskjutande beloppet (över 17 839 kronor) som du betalar skatt för, dessutom får du automatiskt avsättning till din pension om du tjänar mer än 17 839 kr. Så var skattegränsen går är helt irrelevant och sikta istället på att få så hög lön som möjligt!

Hur mycket tjänar man på ICA som 16 åring?
Ungdomslön. Under 17 år: 15 358 kr per månad eller 88,77 kr per timme. Från och med 17 år: 16 798 kr per månad eller 97,09 kr per timme. Från och med 18 år: 17 527 kr per månad eller 101,31 kr per timme.
Hej! Det är så att jag för andra året i rad jobbat på en brädgård (inom kedjan Woody). Jag fyllde 18 innan sommaren, låt mig tillägga att förra sommaren hade jag 105 (108 efter nya avtalet). Eftersom det är mitt andra år och jag är 18, ska jag inte tjäna mer då? Min kompis gjorde första året och tjänade samma?70-80 kronor i timmen tycker jag åtminstone kan anses skäligt. Tänk också på att ni har ett större ansvar för arbetsmiljön när ni har en ungdom anställd. läs mer

Har fått arbete på en industri där jag hjälper till med allt möjligt, jag är 16 år och undrar vad som är en rimlig lön? Vad jag har hört så betalar dem ut lön enligt unionens avtal, vad är unionens avtal angående en 16 åring? Mitt jobb går ut på en del tunga lyft och lite enklare pappersarbete.
det får du nog fråga din arbetsgivare om. Så länge du är ledig från skolan får du lov att jobba, men det är upp till arbetsgivaren att bestämma hur många veckor de vill att du ska jobba.sommarjobb som tillhandahålls av Trollhättan Stad ger en timlön på 88:79 kronor för 17-åringar. Det skulle vara rimligt att kyrkan betalar ungefär lika mycket.

Vad är en rimlig lön för en 16 åring?
16-17 år minst 74 kronor/timme. 18-19 år minst 90 kronor/timme.
Det låter som ett kul jobb du har fixat! Precis som du säger så låter lönen väldigt låg. För butiker som har avtal med Handels är lägsta lönen kring 90 kronor i timmen, med lite extra för helgarbete. Nu är det såklart inte säkert att butiken har ett kollektivavtal, men jag tycker att du ska ta upp lönen med din chef, säg att den borde vara i nivå med Handels avtal.Hade jag varit du hade jag antingen sagt att 150 kronor låter rimligt eller föreslagit att du får en lön motsvarande om butiken hade haft kollektivavtal. ”antal år i branschen” börjar först räknas från att du fyllt 18 år, det krävs också att man jobbar minst 10 timmar i veckan. Det innebär att om du jobbar i snitt 10 timmar i veckan tills du fyller 19 år, så kommer du då att börja tjäna timlönen för 1 års erfaranhet i branschen då. fråga din arbetsgivare om din lönespecifikation. Där framgår för vad och när de har betalat ut lön. För mig låter det som om det dragits skatt på din lön.

Similar Posts