Specna Arms M4

Vi är Sveriges största airsoftbutik och funnits sedan 2005. Vi har allt inom airsoft, luftvapen, taktisk utrustning, knivar, friluftsliv, jakt, pyro och säkerhetsprodukter.Replikans delar passar väldigt bra ihop och användaren kommer inte att uppleva några lösa fläckar mellan den nedre och övre mottagaren. Användningen av en lätt polymermottagare möjliggjorde en reducerad vikt, vilket gör den mycket lämplig för dynamiska spel eller långvariga mil-sims. Dessutom gör glasfiberförstärkning mottagaren också mer hållbar än polymer- och metallmottagare.

Fördelarna med ESA™-systemet är svåra att överskatta. I ljuset av gällande interna regler inom olika grupper, garanterar systemet Användaren en varierad uppsättning möjligheter och stor frihet. ESA™-systemet tillåter med en minimal tid att byta huvudfjädern, och därmed anpassa mynningshastigheten mot området av spelet på ett sådant sätt att man garanterar en idealisk kompromiss mellan effektiviteten av brand och säkerhet för användaren själv som såväl som andra deltagare.
WOLF TACTICAL tar användning av erfarenheterna från fältet och våra många resor runt om i världen. Från den vilda naturen i Kanada till Afrikas savann och allt däremellan.Mottagaren, lagersliden, handskyddet och en SF-stock som håller batteriet, samt pistolgreppet, var gjorda av nylonförstärkt polymer. Återstående komponenter som pipan, blixtskyddet, förstorat laddningshandtag och taktiska slingsvirvlar var gjorda av metall (delar gjorda av stål inkluderar skruvar, stift, skalutkastningsfönster och skenbulthållare). Mottagaren är försedd med märkning och ett serienummer.

Den exakt gjorda Hop-Up-kammaren av roterande typ passar perfekt med högkvalitativ 6,03-precisionspipa. Användningen av precisionspipa har en positiv effekt på räckvidden och noggrannheten hos repliken.
Replikan är helt kompatibel med LiPo- och LiFe-batterier. På grund av en basmynningshastighet på ~380 FPS som tillhandahålls av huvudfjädern som är installerad som standard av tillverkaren, är repliken perfekt för drift på medelhög räckvidd. Setet innehåller också en M90-fjäder, som gör det möjligt att reducera mynningshastigheten till ~310 FPS och som ett resultat anpassa repliken för närliggande och inomhusoperationer.Repliken har ett ESA™ Quick Spring Change System. Tack vare det systemet är det möjligt att snabbt och snabbt anpassa kraften hos repliken till de förhållanden som förväntas på spelplanen utan att behöva ha tillgång till en verkstad eller en uppsättning specialverktyg – allt som krävs är att ta bort lagersliden för att komma åt fjädern så att den kan tas bort utan att behöva dra ut eller demontera växellådan.

Repliken är utrustad med en 22 mm topp RIS-skena och ett justerbart lager. Den översta RIS-skenan har ett klassiskt transporthandtag tillsammans med ett bakre sikte. Tack vare det utdragbara lagret med en halkskyddsdyna är det möjligt att anpassa replikans längd till användarens kroppstyp och preferenser. En standard blixtskydd är baserad på 14 mm vänstergängad gänga, vilket gör det möjligt att fästa en ljuddämpare på sin plats.

Vi är grundade av veteraner för veteraner och andra som har intresse i redskap och grejs. Vi är veteraner från Försvaret & Polisen och har internationella uppdrag i våra ryggsäckar.
Specna Arms uppfyller kundernas förväntningar genom att presentera CORE™-serien av produkter – en exceptionell serie repliker som introducerar en ny kvalitet på marknaden. Ett attraktivt pris i kombination med ett innovativt fjäderbytessystem samt högkvalitativa material gör denna kopia lämplig för både nybörjare och erfarna airsoft-spelare.Växellådan innehåller 8 mm glidlager samt shimsade stålväxlar baserade på dem. Systemet är säkrat med fyra antireverseringsspärrar. En lampa, gjord av en polykarbonatpolymerkolv är utrustad med en hel stålremsa, för att öka dess hållbarhet. Dessutom implementerades en cylinder av typ 0 och en strömbrytare av stål, samt en exakt roterande Hop-Up-kammare. Delarnas hållbarhet möjliggör samarbete med M140-fjädrar.Om du är på tjänst eller varit på tjänst, vet du att det kan vara de små detaljer som gör skillnaden. Och därför önskar vi att du delar med dina önskemål och inlägg så vi kan sprida de goda nyheterna!Vårt mål är att dela med vår erfarenhet, men också DIN erfarenhet. Vi vill skapa ett samhälle för alla som tycker om naturen och som inte vill gå ner i kvalitet på redskapen. Genom att stödja Veteranhjem København är du med på att hjälpa stödja de danska veteraner. Veteranernas hem drivs främst av volontärer och alla fasta kostnader för platsen och den fasta personalen stöds av staten. Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.Specna Arms presenterar stolt FLEX™-serien av repliker. Ett överkomligt pris kombinerat med ett innovativt system för snabbt fjäderbyte, bra prestanda direkt ur lådan och högkvalitativa komponenter gör denna serie till ett utmärkt val för både nybörjare och erfarna airsoft-spelare.

En av replikans funktioner är ett snabbt fjäderbytessystem, ESA ™. Detta möjliggör snabb och effektiv justering av replikans kraft till de förhållanden som förväntas i spelfältet utan att behöva ha tillgång till en verkstad eller ett antal specialiserade verktyg.
Replikan är mycket välgjord, användaren kommer inte att uppleva några lösa element mellan den nedre och övre receiver delen. Användningen av en lätt plastfront och receiver möjliggjorde betydande viktminskning, vilket gör den perfekt för dynamiska CQB-spel. Förstärkningen med nylonfiber gör replikan mer hållbar än andra polymerrepliker.

Repliken är helt anpassad för att fungera med LiPo- och LiFe-batterier. Tack vare den grundläggande mynningshastigheten på ~ 380 FPS som garanteras av den fabriksinstallerade huvudfjädern, är replikan perfekt för mid-range operationer. Setet innehåller också en M90-fjäder, som gör att du kan minska den initiala mynningshastigheten till ~ 300 FPS, vilket gör den till en replika perfekt anpassad för att fungera på korta avstånd eller inuti byggnader.
Vi anv\u00e4nder cookies f\u00f6r att se till att vi ger dig den b\u00e4sta upplevelsen p\u00e5 v\u00e5r hemsida. Om du forts\u00e4tter att anv\u00e4nda den h\u00e4r webbplatsen kommer vi att anta att du godk\u00e4nner detta.Receivern, Free Float-fronten, guiden med den förstorade SF-kolven med utrymme för batteriet och pistolgreppet är gjorda av nylonförstärkt polymer. Pipan, flash hider, det förstorade omladdningshandtaget och manipulatorerna är gjorda av aluminiumlegering och ZnAl. Alla skruvar, stift, ejection flap och dummy bolten är gjorda av stål. Det finns märkningar och ett serienummer på receivern.

Jag måste också skriva en rad om magasinen. Magasinet du får med vapnet är inte ett vanligt high cap utan liknar snarare VFCs high caps där en extern nyckel krävs för att skruva upp vapnet. Detta är inte en bra uppfinning utan kommer bara garantera att du tappar bort nyckeln och sedan inte kan skruva upp ditt magasin. Var därför beredd att investera i fler magasin av den sort du föredrar. Specna Arms och Gunfire framför i sin marknadsföring att magasin från många olika tillverkade passar i vapnet men det är sanning med modifikation.
Med en enpunktssling och infälld kolv är den dessutom rent ut sagt behändig och diskret när du inte använder den vilket gör den till ett utmärkt val som personligt vapen för diverse roller som kanske inte vill släpa på en större karbin under ett helt spel. Dessvärre så är Enter & Convert lite för omständigt för att användas under ett spel då det på den här modellen kräver verktyg – så att ta ut en fjäder för att du ska in i ett hus och slåss på nära håll kräver antingen snabbhet med verktygen eller att du gjort det innan spelstart.

Byggkvalitén gör dessutom att du inte är rädd för att något faktiskt ska gå sönder förutom möjligtvis då PEQ-Boxen. Det stora problemet för vapnet är begränsat batteriutrymme och att själva bytet tar längre tid att utföra än på ett vanligt vapen – framför allt om du gjort som jag och försöker dölja kablarna i så stor utsträckning som möjligt. Det sagt så förbättras kvalitén på batterier hela tiden så låt inte det avskräcka – framför allt inte då ett 1300 mAh 7.4 LiPo räcker långt även då det är kallt ute.
Batteriet på det här vapnet sitter inte inuti vapnet utan fästs i en ihålig PEQ-Box replika som du får med. Den kan fästas på vilken av skenorna du vill och det är en rätt enkel sak att flytta själva kablarna från den ena sidan till den andra, detta tack vare att sladden har ett par extra kontakter innan Tamiyakontakten. Det är dock omöjligt att dölja kablarna med den PEQ-Box du får med eftersom den inte har en hålighet baktill. PEQ-Boxar av andra modeller har dock en sådan hålighet så om du liksom jag vill dölja kablaget helt så är det nog bäst att köpa en annan låda att ha batteriet i. Jag vill också betona att batteriets placering gör ett frontgrepp till en nödvändighet.

En av de lite mer unika delarna av 416C är den nästan trådsmala kolven som avslutas i en kolvplatta och som lätt kan fällas in för att skapa ett mycket kort vapen vilket underlättar under transport eller då det inte händer så mycket under spel. Vill du inte ha den helt utfälld finns ett mellanläge men i ärlighetens namn är det inte stor skillnad. Trots att den inte ser mycket för världen ut sitter den här kolven stabilt och känns dessutom bra mot axeln.
Tanken bakom det hela är enkel. Om märket bli en del av ens stil så kommer kunden köpa mer av det och det här är något som Specna Arms verkar ha anammat rätt rejält om man tittar på vad som kommer med deras vapen. I grunden så verkar de ha en bra bas för detta – Specna Arms har som märke var
it rekommenderat av airsoftspelarna själva som ett prisvärt alternativ för både nybörjare och erfarna spelare – framför allt inom M4 modeller. Jag har länge velat testa en av deras modeller – allt jag letat efter är en ursäkt. Ursäkten i det här fallet heter HK 416C – eller som Specna Arms kallar den SA-H0.

Vapnet är en del av SA-H0 serien vilket är är serien som innehåller Specna Arms versioner av alltifrån gevär i M27 storlek till mer normalstora HK416 till de två varianter av HK416C. På samtliga dessa kan man välja mellan Quad Rail och Geissele SMR – jag valde det senare då jag redan har Rail på min M27. Omväxling förnöjer helt klart. Anledningen till inledningen hittar man dock då man öppnar vapnets kartong som redan där fyller eventuella behov att titta på Specna Arms logotyp.Det verkar finnas en ny trend inom airsoft som dykt upp de senaste åren. Med det menar jag inte trenden att /r/Airsoft och /r/Rainbow6 på Reddit har i princip exakt samma användare, utan trenden att tillverkare eller distributörer av airsoftsaker ska vara mer än bara en tillverkare. I grund och botten är det inte konstigt – H&K, Glock och CZ har länge haft sina högljudda fans som gärna framhäver fördelarna med sina egna märken och detta har återspeglats inom Airsoft.

HK 416C är ett av de där vapnen som levt lite halvt obskyrt fram tills dess att kombinationen 416C + ACOG som i Jägers händer frustrerade Gamers i ett och ett halvt år förde det till airsoftarnas medvetande. Dess riktiga förlaga verkar inte vara alltför populär att använda utan verkar likt Airsoftvarianten helt överskuggas av deras storebröder med cranekolvar och något längre pipor; att ens hitta bilder på riktiga är inte det lättaste – de flesta jag hittade var ombyggda civila bössor. Under den längsta tid hade VFC monopol på den här serien – den recenserade jag här – men ökad popularitet har gjort att WE, Tokyo Marui och nu Specna Arms släppt sina egna versioner och det är med VFCs som bakgrund vi kommer ta oss en titt på SA-H04 (416C med Geissele handguard) vilket jag antar är varför ni läser den här artikeln.

Eldväljaren är av AR-15 stil men har Heckler & Kochs klassiska markeringar i vitt och rött. Den klickar ordentligt i det valda läget och jag har inte upplevt några som helst problem med den. Det hade varit trevligt om den fanns på båda sidor men det går att ursäkta då riktiga 416 enbart fått den funktionen på senare tid i och med släppet av A5 modellen.
Således kan jag inte annat än säga att om Specna Arms fortsätter på det här viset kommer de utan tvekan snart nå nivån där att inkludera nyckelkedja och klistermärken kommer vara välkommet och inte ett försök att underblåsa en Hype. Jag kommer i alla händelser hålla betydligt bättre koll på deras framtida släpp och detta blir antagligen inte den sista av deras bössor som tar sig in i min samling.Men nog raljerande om den saken. Specna Arms har hos svenska spelare ett rätt solitt rykte för att vara prisvärda bössor i metall och när jag först plockar upp vapnet ur sin låda finns det absolut ingenting som får mig att tveka på den saken. Känslan är inte lika bra som när jag plockade upp min VFC HK 416C för första gången men mycket få tillverkare kan tävla med dem när det gäller yttre kvalité. Förutom att vapnet känns väldigt solitt så finns det inga delar som är lösa eller skramlar. Allt sitter fast med exemplarisk precision. Slutligen så har vapnet en rätt bra finish som tål att man skrapar på den utan att det blir vita spår – dock så är den något mörkare än VFCs.

Bredvid vapnet i lådan ligger både nyckelkedja och klistermärken så att du kan stoltsera med ditt köp mer än att faktiskt använda vapnet. Främst förvånas jag över att klistermärkenas avsikt verkar vara att helt förta meningen med vapenväskor – detta kompenseras dock att Specna Arms valt att skicka med en M90 fjäder så att du enkelt kan trimma ner ditt vapen själv om du skulle önska. Vidare får du en PEQ-Box att ha batteriet i, kvalitétsbevis, manual (som avhandlar alla 416 utom C…) och produktkatalog. Det är helt enkelt en fullpackad låda men såvida du inte verkligen gillar Specna Arms så har du nog inte så mycket behållning för det som inte tillhör själva vapnet – ett frontgrepp istället för klistermärken och nyckelkedja hade varit mer uppskattat. Notera dock att SA-H01 skickar med LiPo-batteri i kartongen; något som hade varit ett bra tillägg även på de senare versionerna.

Avslutningsvis måste jag säga att det här var en god introduktion till Specna Arms. Vapnet är utan minsta tvekan prisvärt för vad man får för priset men jag hade ändå hoppats någonstans att de kunde fortsatt att förbättra gentemot tidigare modeller utöver att lägga till ett quick spring change system. Småsakerna stör visserligen men det är knappast några problem att fixa till i efterhand. Om du går i tankarna mellan den här och VFCs dito så skulle jag anse att Trademarks och detaljer är skillnaden. Om du ändå ska måla över trademarks eller på motsvarande sätt tycker jag Specna Arms är mer prisvärt; är du mer noga med att allt ska vara helt korrekt intill minsta detalj är VFC det helt klart bättre valet.
Ovanpå vapnet har du en lång Picatinnyskena som är avsedd för att montera optik. Beroende på modell har du här H&Ks diopersikten eller vanliga flipups ur lådan. Detta sitter fast med en skruv och kan skruvas av. Notera dock att de sitter hårt så om du vill ta av dessa föreslår jag en bra stjärnmejsel – allt annat och du gör mitt misstag och har sönder skruven.Vad som dock är nytt är att tillverkare försöker skaffa sig liknande grupper av lojala fans kring sig – Echo1 var en av de första som försökte detta (och de är fortfarande sura över att jag med rätta utpekade en av deras produkter som en JG rebrand) men på senare tid kan vi se saker som ICS Captain eller ens den stil som Classic Army och Elite Force USA använder på sociala medier där att använda deras produkter ses som ett uttryck snarare än att man bara köper det som passar en bäst. ASG har gjort liknande saker men till skillnad från de andra har de åtminstone fanbasen för CZ bakom sig – Umarex verkar göra raka motsatsen för H&K och låta communityt kring airsoftvapnen bygga upp sig på egen hand.Vi använder cookies och liknande tekniker för att kunna förbättra din användarupplevelse och för nedanstående ändamål. Du kan här välja att acceptera samtliga cookies eller anpassa vilka cookies du accepterar eller inte.2003 började vi som en paintballbutik för tävlingsspelare. Nu har vi ett komplett sortiment inom paintball, airsoft, luftvapen, ficklampor och taktisk militär utrustning. Vårt mål har alltid varit snabba leveranser till låga priser med en mycket bra kundservice i grunden.

Denna dag besökte vi ActionSportGames (ASG), King Arms, Wolverine Airsoft/Heretic Labs, CSI Airsoft, Poseidon, Gunfire/Specna Arms, Modify, Archwick, G&G Armament, VegaForceCompany (VFC) och Cybergun (ceremoni med Century Arms).På mässor har vi alltid som målsättning att besöka alla airsoftrelaterade utställare och se vad de har för nya och kommande produkter. Vid de flesta utställarbesök har det blivit en video och vid denna IWA-mässa kom vi upp i ett 30-tal stycken videor.

För den som inte visste är det företaget bakom polska butiken Gunfire som också står bakom märket Specna Arms, därav bekanta Gunfire-ansikten där i deras monter.

Tillverkaren Specna Arms håller på att expandera till den amerikanska marknaden och hade en monter på SHOT Show 2019 för att visa sina nya och kommande produkter.
Vid tillfället för besöket i montern berättade de att två nya licensrättigheter skulle offentliggöras. I slutet av mässan offentliggjorde de att de nya licenserna är Strike Industries och Daniel Defense. Sedan tidigare har de licensrättigheterna för RRA, Rock River Arms. Polska Gunfire fanns på plats på IWA 2014 och visade bland annat upp airsoftvapen från Specna Arms och E&L som de är distributör för. I en video berättar Leszek mer om dessa produkter. I februari kommer de lansera 16 stycken airsoftvapen från Edge-serien och dessa har bland annat metallkropp, ESA (Easy Spring Access) och mosfet från polska GATE. Sedan tidigare har de Core-serien som består av något enklare airsoftvapen (bland annat vapenkropp av polymer).

Here in Airsoft, we write about what happens in the Airsoft world but also about military tactical products (milsim). Our focus is mainly from a Swedish perspective.
För de som inte visste det så är Specna Arms ett airsoftmärke från polska butiken och distributören Gunfire, även om de inte alltid vill ge sken av detta. Statistikcookies används för att optimera en webbplats design, användbarhet och effektivitet. T.ex. Kan inkludera den insamlade informationen: lägg till analys av vilken information som är mest populär på sidan och vi blir medvetna om vad som ska vara lätt att hitta på sidan. En cookie är en liten datafil som skickas till webbläsaren och lagras där för att en webbplats ska känna igen din dator. Alla webbplatser kan skicka cookies till din webbläsare om webbläsarinställningarna tillåter det. Webbplatser kan bara läsa information från lagrade cookies och inte cookies från andra webbplatser. Det finns två typer av kakor: permanenta och tillfälliga (sessionskakor). Permanenta kakor lagras som en fil på din dator under en längre tid. Session-cookies placeras tillfälligt på din dator när du besöker en webbplats. De är dock dolda när sidan är stängd. Det betyder att de inte lagras permanent på din dator. De flesta företag använder cookies på sina webbplatser för att förbättra användbarheten, och cookies kan inte skada dina filer eller öka risken för virus på din dator.

Similar Posts