Spegel Ljus Kit

Färg: Mjukt vitt ljus, just på väg mot det kalla, är perfekt för makeup. Eftersom naturligt dagsljus är den bästa typen av ljus är en lampa som matchar den här färgen det bästa valet.

Hur belysa spegel?
Det handlar om att belysa det man gärna vill se i spegeln, vilket ofta är ansikte och kroppens framsida. Ljuset ska placeras mellan spegeln och ansiktet på ett sätt som inte bländar och lyser upp ansiktet. Det vanligaste är ovanför spegeln eller på båda sidor om spegeln.
När ditt sminkutrymme inte har den perfekta naturliga belysningen är artificiellt ljus den bästa lösningen. Men med så många alternativ för glödlampor – glödlampor, lysrör, LED – kan det behövas lite kunskap för att hitta den bästa installationen.Om du inte kan placera sminkspegeln på en optimal plats kan du täcka fönstret med gardiner eller persienner när ljuset inte är riktigt rätt. Även om naturligt ljus är smickrande är det bättre att byta ut det mot artificiellt ljus istället för att kämpa med skuggorna. Registrera dig för att få personlig markandsföringsinformation om Signify-relaterade varumärken och deras produkter, tjänster, aktiviteter och erbjudanden. Läs mer. Ljusstyrka: En alltför ljusstark lampa kan vara sämre än en svag. Du tittar direkt i ljuskällans riktning, så det bör vara tillräckligt ljust för att du ska kunna se utan att skada dina ögon.En lampa på bordet är det perfekta valet om din spegel inte har integrerade glödlampor. Ett justerbart huvud gör att du kan rikta belysningen direkt där du behöver den och eliminera eventuella skuggor.

*Registrera dig och spara 100 kr på köp över 700 kr. Bekräfta din e-postadress och få din kod inom 5 timmar efter bekräftelsen. Den här kampanjen är inte giltig för e-postadresser som redan är registrerade i Philips Hue-nyhetsbrevet. Läs Villkoren för denna kampanj.
LED-ljuskällor är överlägset bäst som sminkbelysning. Energisnåla och ofta dimbara LED-ljuskällor är tillräckligt ljusa för att ge dig en tydlig bild av ditt ansikte och samtidigt en jämn belysning. Ett ännu bättre val är smarta LED-ljuskällor som kan justeras från varmt till kallvitt ljus (t. ex. Philips Hue White ambiance) så att du får exakt den nyans och ljusstyrka du vill ha.Eftersom ingen vill ha ett ansikte med ojämnt applicerad foundation kan du använda dessa tips för att se till att du har rätt belysning när du sminkar dig.

Glödlampor är en av de mest använda, men inte bara avger de värme (och ingen vill ha smält makeup och ett svettigt ansikte), deras färg och temperatur är fixerade vid vissa inställningar. Glödlampor avger ett varmt vitt ljus som är perfekt för makeup, men de är inte miljövänliga och de kan bli kostsamma på lång sikt.

Om du sminkar dig i ett rum med fönster och gott om naturligt dagsljus bör du ställa bordet och spegeln framför fönstret, inte bredvid eller mittemot. Om du placerar bordet på annan plats istället för framför blir det skuggor – och skuggor leder till ojämn applicering. På samma sätt som du placerar sminkbordet framför ett fönster bör du placera LED-ljuskällorna direkt framför ditt ansikte. Det säkerställer jämn ljusfördelning och eliminerar risken för skuggor. Om du har taklampor ska du släcka dem när du sminkar dig och bara använda de ljuskällor som är placerade vid sminkbordet. Återigen är LED det självklara valet. De släpper inte ut värme, är dimbara, erbjuder ett brett urval av färger och är mer energieffektiva – särskilt smarta ljuskällor.

Hur sminkar man sig nybörjare?
Vi tänkte ge våra bästa tips till dig som vill förbättra din sminkrutin utan behöva lägga för mycket tid.1: Ha rätt borstar (minst 3 st) i sminkväskan.Sminka dig framför fönstret för att undvika en ojämn bas.Använd (nästan) alltid puderprodukter efter flytande produkter.Ha ALDRIG smutsiga sminkborstar.
Om du har en vanlig lampa kan du överväga att använda två i stället för bara en, med båda framför och på vardera sidan om dig för att kasta ett jämnare ljus över hela ansiktet. Om du inte har utrymme för lampor på ditt sminkbord, välj en golvlampa med en ljuskälla i nivå med ditt ansikte.Oavsett om du använder en upplyst sminkspegel som vår Adore sminkspegel med belysning, en enda ljuskälla eller flera armaturer med smarta LED-ljuskällor kan du skapa den bästa belysningen för att sminka dig och se till att du alltid ser bra ut.

Hur mycket ljus reflekterar en spegel?
I en spegel reflekteras ljuset så regelbundet att vi ser en bild av de föremål som ljuset kommer ifrån. Reflexionen i en spegel följer samma fysikaliska lag som reflexioner på andra ytor.
Om du vill använda en Hollywood-spegel eller en sminkspegel med en enda rad av glödlampor på toppen är det viktigt att du ser till att du använder rätt ljuskällor.Om du använder lampor beror den typ av ljus du väljer på utrymmet du har din sminkspegel i. Ljuskällan bör idealt sett vara i nivå med ansiktet, eftersom du får skuggor om den placeras över eller under. *När en ljuskälla visar ”Upp till” ett visst antal lumen i sina specifikationer visar den det maximala ljusflödet för ljuskällan. Det visar hur ljus ljuskällan kan bli vid 2 700 K (White-ljuskälla) eller 4 000′ K (White Ambiance- eller White & Color Ambiance-ljuskälla). Läs mer om ljusstyrka. Ljus kan vara din bästa vän eller din största fiende när du sminkar dig. Om rummet är för mörkt eller för ljust är det lätt att råka använda fel färger.Lysrörslampor är, utan tvekan, det mest osmickrande ljuset för makeup. De är ödesdigra för varje makeupartists existens – de framhäver brister och döljer dina bästa egenskaper.

Använder du en flytande produkt måste du nästan alltid därefter lägga någon form av puderprodukt. Varför då tänker du? Jo, eftersom huden kan ha svårt att dra åt sig all den tunga flytande produkten. Då behöver du fästa produkten på huden för att den ska stanna kvar. Du tar även bort många av dem snygga skuggorna i ansiktet med flytande produkt, och dessa vill du framhäva igen med en puderprodukt på översta lagret.
Alla människor har olika former och storlekar vilket gör att vi behöver olika tekniker för att få önskat resultat. Ta en spegel framför dig och försök måla av din ansiktsform på ett papper. Du kanske blir förvånad över din ojämna ovala ansiktsform. Vi har oftast mer ojämn huvudform än vad vi tror. När du har en bild över din ansiktsform har du lättare att se vart på ansiktet du ska jobba, och vad du vill forma eller framhäva. Det är roligt att vi är olika, så testa dig fram och se vad du tycker är fint på dig.

En jämn bas är det viktigaste i en sminkning då det är stora och synliga områden på ansiktet som lätt kan se annorlunda ut i olika ljus. Sminka dig framför ett fönster så du får ett jämnt ljus över ansiktet och du har så få skuggor som möjligt för att undvika vilseledning i mängden produkt du applicerar på olika områden. Viktigt är även att ha en bra grund med återfuktning på huden innan du applicerar sminket då det kan bli ojämnt om du är mer eller mindre återfuktad på olika områden i ansiktet.

Vi rekommenderar att minst ha 3 stycken ansiktsborstar och 2 stycken ögonborstar hemma. Hickaps borste 112, 203, 303, 307 och 309 är några av det borstar vi skulle rekommendera mest till en nybörjare.

Vi alla har varit nybörjare. Det är inte lätt att vara nybörjare, därför är våra borstar designade för att göra jobbet lättare åt dig. De tar upp lagom mycket produkt, blandar jämt ut, framhäver och skapar skuggor åt dig. Vi tänkte ge våra bästa tips till dig som vill förbättra din sminkrutin utan behöva lägga för mycket tid.
Om du använder dina borstar dagligen bör du tvätta dina borstar minst en gång i veckan. Tar du inte hand om dina borstar kommer sminket bli ojämnt och huden få mer bakterier i sig som kommer skapa orenheter i huden. Följ våra steg om hur man tvättar borstarna HÄR.Det är viktigt att först undersöker spegelns kvalitet. För de flesta samlarobjekten gäller att ju bättre skick de har, desto mer värdefulla blir de däremot gäller detta inte alltid för antika speglar. Om din spegel är helt enhetlig utan färg, är detta sannolikt ett tecken på att den är en modern massproducerad reproduktion och därmed mindre värdefull. Kvicksilvret som används i antika speglar oxiderar och orsakar slumpmässiga grumliga fläckar över ytan, särskilt nära kanterna. Ibland kan ett eller två tecken på tidens slitage vara bra. Men om det finns några sprickor i ytan eller skador på spegelns ram kommer detta att påverka spegelns värde negativt.

Hur ska man sminkar bruna ögon?
Bruna ögon är de som faktiskt framhävs mest med hjälp av kontrastfärger som drar mot rött eller lila. Både färgstarka och de dämpade färgerna gör sig bra om du inte vill känna dig för extrem. Bruna ögon har alltid inslag av olika färger som man måste ta hänsyn till.
Människor har använt polerade ytor och plana vattenmassor för att spegla sig själva i tusentals år, men det var inte förrän relativt nyligen som de speglar vi känner till idag kom till. Under 1500-talet i Italien tillverkades de första ”spegelglasen”, som de kallades, av blyglas med hjälp av en process där man skapade plana ytor från blåsta cylindrar. Under de följande hundra åren experimenterade man med tekniker och metoder för att skapa allt effektivare och vackrare ytor. Dessa föremål skulle bli berömda över hela världen som föremål av stor överflöd och lyx, som endast var tillgängliga för de rikaste i samhället. I takt med att tekniken vidareutvecklades och förbättrades under de följande århundradena och produktionsmetoderna blev snabbare och billigare, så blev speglar tillgängliga för allt fler människor; i dag har nästan alla hem över hela världen tillgång till dessa, trots att de en gång i tiden var väldigt kostsamma föremål.

Den viktigaste åtgärden för att fastställa värdet på din antika spegel är förstås att söka en professionell värdering. Även de mest noggranna amatörer kan lätt begå fel i processen, men en utbildad expert på området kan ta hänsyn till sina år av erfarenhet och kunskap för att hitta en så korrekt uppskattning som möjligt. Du kan rådgöra med en sådan expert och få en värdering här på Value My Stuff!
När det gäller speglar är det oftast ju äldre desto bättre. Eftersom speglar är ömtåliga och känsliga är det sällsynt att en spegel bevarar sitt tillstånd efter flera decennier eller även århundraden. Ett antikt föremål från renässansen är därför utan undantag värt mycket mer än de mest skickligt tillverkade moderna exemplaren. Det finns en rad olika sätt att fastställa hur gammal din spegel är. Antika exemplar kommer att ha träunderlag istället för papper. Ofta kommer det att finnas ett märke som anger tillverkare och ursprung. Handsmidda skruvar kommer att vara mindre synliga än de som är maskintillverkade. Materialet i ramen kan också vara tilltalande; en antik spegel kommer att ha trä, träfaner, gipskomposition eller metall.

En spegel bjuder in åskådaren och får dem att fundera över deras inre och yttre aspekter av sig själva. I dag fascineras människor över hela världen och lockas av antika speglar, och det är en nisch på marknaden som ständigt är populär. Har du ärvt en spegel som du skulle vilja ha värderad? Undrar du om den pjäs du köpte på loppmarknaden är värd något? Kanske har du hittat en gammal spegel i din källare som du skulle vilja veta mer om. Om man har alla rätt verktyg kan resan till att ta reda på värdet på ditt föremål bli snabb och enkel, och resultatet kan överraska dig!När det gäller blåa ögon så ska du undvika blå ögonskugga. En blå ögonskugga kommer att få dina ögon att tappa sin färg då skuggan kommer ta övertaget. (Dock kan du använda en blå kajal på vattenlinjen/blå mascara, de kommer få dina ögon att se blåare ut). Du bör istället satsa på gyllene färger som orange, orangebrunt, koppar, guld och i vissa fall kan svaga rosa färger framhäva det ljusblåa.När man har så pass mörka ögon att de nästan ser svarta ut så använder man alla ljusa färger som ljusgul, vit, beige osv. Svart är ingen färg, och om det inte finns någon antydan till färg i ögonen så kan man inte framhäva dem mer än att använda ljusa färger så att de syns mer.Orangebruna ögon: Är en vanlig brun ögonfärg, bruna ögon upplevs faktiskt ofta orangea i färgen, något man inte tänker på. Därför är det riktigt snyggt att använda blå ögonskugga till dessa orangebrun ögon. I denna guiden visar skönhetsexperten; Helen Torsgården hur du gör, hur du tar reda på vilken färg just DU skall använda dig utav. Och det är superenkelt att ta reda på det! Först och främst måste man välja ut vilken färg du vill framhäva. Är det t.ex. en gul klänning är det snyggt att matcha den med en lila väska. Har du en grön klänning så är det snyggt med röda läppar. Du ska alltså använda kontrastfärgerna bredvid varandra för att få dem att synas ännu mer. Dessa färgerna passar så klart bra med varandra. Något som är riktigt snyggt är att matcha blåa kläder med guld smycken!

Rödbruna ögon: Om dina bruna ögon ser lite röda ut är det snyggt att ha en grön ögonskugga, grön ögonskugga tycker jag dock är snygg till alla bruna ögon.
För att veta vilken färg som är motsatsen till en annan kan man använda dessa färghjulen (färgen mitt emot är den färgen som kommer att framhäva den andra):Det är många som skriver till mig med bruna ögon som är missnöjda med att de inte kan använda färger för att framhäva dem, men det är inte sant! Bruna ögon är de som faktiskt framhävs mest med hjälp av kontrastfärger som drar mot rött eller lila.

Kontrastfärger är ett ”par” av två färger som är varandras raka motsatt. När man placerar dessa färger bredvid varann så framhävs de och ser starkare ut. Detta används ofta! Hos makeup artister, stylister, inredare.. överallt!
Vi gör vårt bästa för att säkerställa att produkterna du beställer levereras kompletta och enligt dina specifikationer. Om du däremot skulle ta emot en ofullständig beställning, eller andra artiklar än de du beställt, eller om det finns någon annan anledning till att du inte är nöjd med din beställning, kan du returnera beställningen, eller valfria produkter som ingår i beställningen, och få fullständig ersättning för artiklarna. Visa fullständig returpolicyVi använder cookies på våra webbplatser. Du kan när som helst hantera detta via webbläsarens inställningar. För mer information, se vår integritetspolicy.

Våra sminkspeglar och badrumsspeglar med belysning är testade för att klara den fuktiga miljön i våtrum och finns i många olika stilar och modeller, för att kunna passa in i just ditt badrum. Du hittar även speglar med hyllor, allt för att underlätta morgonrutinerna.
En spegel med belysning som klarar den fuktiga miljön i våtrum och är praktiska på många sätt. Som att du kan se var läppglansen eller raklöddret finns. De får också ditt badrum att se större ut. Lägg till en rund sminkspegel med förstorande spegelglas så att du kan kolla håret från alla vinklar.Tänk på att lägga ner dina gamla lampor försiktigt i återvinningen. Även om lampan inte längre fungerar så kan ett lysrör som är intakt fortfarande återvinnas. Är dock lysröret krossat kan det inte längre återvinnas. Det du ska se upp med är ifall din lampa innehåller kvicksilver. Du måste då återvinna den på en särskild plats för giftiga ämnen.

En lågenergilampa är en lampa som i jämfört med den traditionella glödlampan drar betydligt mindre energi. Den drar hela fem gånger mindre energi jämfört med glödlampan. Det är en lampa som består av ett litet lysrör som är vikt flera gånger inuti i ett hölje vilket gör att den ytligt liknar glödlampan. På grund av det lilla lysröret i lampan kallas lågenergilampor även för lysrörslampor.LED står för Light Emitting Diode eller på svenska kallad lysdiod. Det som gör en LED-lampa unik jämfört med andra lampor är att den består av en lysdiod som leder ström endast i en riktning. Det gör att lysdioden behöver likström för att kunna avge ljus. Själva dioden kan bara ha en färg men genom att kombinera det vita ljuset med någon av våra grundfärger röd, grön och blå kan man skapa LED-lampor i en mängd olika färger. En LED-lampa innehåller också ett kylsystem då lampan annars skulle bli för varm och därmed förkorta lampans livslängd.

Som vi nämnde i början av denna artikel så har glödlampan på grund av dess många dåliga egenskaper nu förbjudits att tillverkas i nya modeller i Sverige.
En viktig del av att köpa nya lampor är att du tar ansvar för att återvinna dina gamla lampor på rätt sätt. En lampa som inte återvinns enligt reglerna kan skada både miljö och andra människors och djurs hälsa.En stor nackdel med lågenergilampan är att det tar lång tid för den att nå sin fulla effekt i form av ljusstyrka. På grund av detta bör en lågenergilampa inte släckas och tändas för ofta eller under kortare stunder. Desto fler gånger du släcker och tänder en lågenergilampa desto kortare blir också dess livslängd.

Glödlampan kräver också väldigt mycket energi. Av all den energi som lampan konsumerar är det endast runt 5% som blir till ljus medan resten istället blir till värme. Denna värme som glödlampan avger kan också skada material i närheten eller vara en brandrisk om saker går riktigt illa.
Glödlampan har historiskt främst använts som hemmabelysning och stämningsbelysning i lägenheter, hus och restauranger. Det finns även specialutvecklade glödlampor som har använts för till exempel signalsystem eller i sjukvården. Först och främst krävs det för en LED-lampa betydligt mindre energi för att uppnå samma grad av ljusstyrka som hos en traditionell glödlampa. En LED-lampa som drar 6W motsvarar på ett ungefär ljusstyrkan i en glödlampa på 40W. Den lägre energiförbrukningen är även sant i jämförelse med en lågenergilampa som vi kommer att återkomma till senare i denna artikel. Under de senaste åren har det i utbudet av lampor skett stora förändringar. Det har de senaste fem till tio åren kommit många nya regler inom EU gällande vilka lampor som är tillåtna och därmed har också många gamla modeller ersatts av lampor med ny teknik och nya egenskaper. Många av de gamla lamporna går till och med inte längre att hitta i butik.

Nästan omedelbart efter det att strömmen har slagits på kommer glödlampan att ge ett ljus. Ljuset från glödlampan är starkt med ett brett spektrum och uppfattas ofta som varmt. Glödlampan har också högsta möjliga färgåtergivning med ett RA på 100.
LED-lampan har också en betydligt längre livslängd i jämförelse med andra lampor vilket gör den kostnadseffektiv. LED-lampan finns även tillgänglig i många olika modeller, färger och storlekar vilket gör att det är lätt att hitta en lampa som passar just till din armatur. Slutligen innehåller inte heller halogenlampor något som helst kvicksilver vilket självklart är bra ur ett hälso- och miljöperspektiv. Jämfört med de traditionella glödlamporna drar också halogenlamporna upp till 50% mindre energi. När lågenergilampan var helt ny på marknaden var det många som upplevde att den hade ett allt för kallt och metalliskt sken. Lamporna har dock sedan dess utvecklats och idag finns det en mängd olika typer av lågenergilampor med olika typer av sken och färg.Du har säkert koll på att den traditionella glödlampan numera är en utgående modell som idag inte är längre är tillåten att tillverka. Det beror helt enkelt på att glödlampan är byggd på en gammal och framförallt onödigt energikrävande teknik. Enligt officiella beräkningar sparas hela 10% av hushållens totala energiförbrukning bara av att byta ut glödlampor mot mer energibesparande LED-ljuskällor. Detta är självklart enorma fördelar för hela samhällets klimatpåverkan.

Är LED-lampa bra?
En modern lågenergilampa kan vara dyrare att köpa än den gamla glödlampan, men i gengäld håller den mycket längre. En lågenergilampa håller i regel tio gånger längre och förbrukar 20 % av energin. LED-lampan är ännu effektivare och kan hålla 50 gånger så lång tid! Resultatet är alltså bra för både klimat och plånbok.
Andra nackdelar med LED-lampan är att den inte alltid fungerar med alla dimrar och att ljuset inte alltid är riktigt det samma som det från en traditionell glödlampa.När vi nu har konstaterat att glödlampan inte är ett hållbart alternativ – hur ska du då välja mellan de andra lampor som finns på marknaden? Vad är deras fördelar och nackdelar och vad är egentligen skillnaden dem emellan? Den största fördelen med halogenlampan är det krispiga vita ljuset den avger som dessutom har en perfekt färgåtergivning på 100 RA. Det innebär att alla färger syns optimalt i halogenlampans ljus vilket har gjort att många ljussättare och designers har valt just halogenlampan som deras ljuskälla. Trots att halogenlampan är energieffektiv gentemot glödlampan ska man inte tro att halogenlampan är ett miljö- eller plånboksvänligt alternativ på dagens marknad. I jämförelse med både LED och lågenergilampor drar halogenlampan mycket energi och har dessutom en kortare livslängd.

Halogenlampan är det alternativ av lampa som är mest lik den traditionella glödlampan. Faktum är att halogenlampan är en slags glödlampa men som istället innehåller halogengas – vanligast är jod eller brom. En skillnad från en vanlig glödlampa är att det i halogenlampan är en högre temperatur vid själva glödtråden. Den höga temperaturen hjälper till att skapa ett slags kretslopp inne i lampan vilket gör att halogenlampan håller upp till fyra gånger längre än vad den vanliga glödlampan gör.
De främsta fördelarna med glödlampan är egentligen estetiska då den ger ett fint sken och har en fin glödtråd. Den är också temperaturtålig vilket gör att den fungerar som ljuskälla i både ugnar och frysar.

På grund av hur glödlampan är konstruerad med få och enkla delar så är den också billig att tillverka. Glödlampan har alltid varit ett av de billigaste alternativen bland olika lampsorter.
Halogenlampan är dock idag en utgången produkt. 2018 kom den sista svenska lagen i processen av att fasa ut halogenlampan från EU. Det är idag olagligt att introducera nya produkter med halogenlampor i Sverige men det är inte olagligt för dig att använda halogenlampor i ditt hem.LED-lampor anses fortfarande vara ett relativt nytt alternativ av lampa så det är viktigt att du väljer en LED-lampa i god kvalitet och att du köper den från en återförsäljare som du litar på eller som har fått goda recensioner. Det viktigaste är att den garanterade livslängden och nivån av energiförbrukning stämmer. Jämfört med gamla glödlampor är lågenergilampan energisnål och därmed miljövänlig. Detta argument håller dock inte längre när nyare alternativ nu har presenterats som till exempel LED. Trots att glödlampan är billig att köpa är den dock inte speciellt ekonomiskt effektiv. Detta beror främst på att den har en väldigt kort livslängd i jämfört med andra alternativ som till exempel LED-lampan.På ett individuellt plan så är det också betydligt billigare för dig att använda andra alternativ än den utdaterade glödlampan. Även om de nyare alternativen kan vara dyrare att köpa in än vad en glödlampa är så kommer du i längden ändå att spara pengar på att använda dessa nya alternativ. De nya lamporna är mer energieffektiva och håller i regel betydligt längre än vad en glödlampa gör. Dessutom utvecklas tekniken inom lampindustrin ständigt vilket gör att även de nya lamporna blir billigare och billigare att köpa i butik. Slutsatsen är helt enkelt att de traditionella glödlamporna inte längre är hållbara varken för klimatet eller plånboken. Den gamla, traditionella glödlampan är den ursprungliga elektriska ljuskällan där ljuset skapas genom upphettning av en tråd bestående av elektriskt ledande material. Upphettningen måste vara så stark att det skapas en glödning av en elektrisk ström. Då lampmarknaden idag ser helt annorlunda ut än vad den gjorde för bara några år sedan kommer vi i denna artikel reda ut vad skillnaden egentligen är mellan de nyare lampsorterna LED, lågenergi och halogen. Vi kommer också ta en närmare titt på den äldsta varianten glödlampan. Avslutningsvis kommer vi också ge dig en guide i hur du återvinner de olika lamporna enligt de regler som gäller idag.Det är många som upplever att LED-lampor är ett dyrt alternativ i butikshyllan. Dock måste du komma ihåg att även om inköpspriset är något dyrare kommer LED-lampan i längden att spara dig pengar.Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.

Hos Fashiongirls.se har vi ett brett urval av olika slags speglar som underlättar i din vardag och gör att sminkningen går smidigare. Sminkspeglarna finns i olika färger, storlekar och med eller utan belysning. Vi erbjuder bl. a. speglar i olika storlekar – allt från stor spegel så att du ser vad du gör till liten spegel som du kan ha med i handväskan. Vi har också stora speglar i Hollywoodstil och olika varianter av en rund spegel med eller utan belysning till badrum, sminkbord, sovrum m.m. Är du ute efter en spegel med förstoring hittar du även den hos oss.

Gör som bloggarna och lyft fram dina snyggaste drag och få den perfekta selfien tillsammans med dina vänner. Ringen kan också förbättra dina bilder dramatiskt med jämn belysning även om du redan har bra ljus.
När man ska göra sig fin underlättar det ju en del att man faktiskt ser vad man gör. De här sminkspeglarna kommer säkert att underlätta i din vardag när det kommer till daglig av och påsminkning och de andra skönhetsrutinerna.Vår Pro Studio 2 Go Makeup bord med spegel och ljus är en komplett väska med Hollywoodspegel och förvaring till den ambitiösa makeup artisten. Du kan förvara allt ditt smink och dina penslar i väskan samt packa ihop den så att du lätt och smidigt kan transportera den när du ska ut och jobba. Finns både med förstoringsspegel och sugkopp som gör att du kan sätta fast spegeln på släta rena ytor såsom glas, kakel eller andra speglar. Några av våra bordsspeglar har också ett praktiskt litet förvaringsfack där du kan lägga dina sminkprodukter, borstar eller ansiktskrämer m.m. Alla våra bordsspeglar har också en robust fot som gör att spegeln står fast och stabilt på bordet. Vi har dessutom spegel med belysning vilket kan vara praktiskt i många avseenden. Fixa den perfekta sminkningen framför en av våra vackra och praktiska sminkspeglar. Vi har även många versioner av en spegel med belysning vilket ger dig helt rätt ljus för att lägga smink. Vi har både bordsspeglar som du kan använda hemma, handspeglar och små portabla speglar som passar perfekt i handväskan. Vi har också hårborstspeglar där du har en hårborste i ena sidan och en spegel i den andra.Den perfekta lösningen när du befinner dig på en restaurang eller nattklubb med dålig belysning och gärna vill ta en selfie med dig själv och dina vänner. Du kan själv justera ljusstyrkan på ringen för den perfekta selfien. Selfieringen är lätt och praktisk att ha med sig i handväskan och kan snabbt och enkelt sättas på mobilen när den ska användas. Selfieringen drivs med ledlampor och passar på de flesta mobiltelefoner. Ringen kan också används på din dator och sätts över kameran på datorn, perfekt när du t.ex. ska använda Skype i dålig belysning. Selfieringen laddas enkelt upp med en medföljande USB-kabel som ingår i din beställning av en selfilampa.

Förutom att en sminkspegel med belysning ger en viss Hollywoodkänsla och gör att du känner dig lite som en filmstjärna så finns det en hel del fördelar med att köpa en sminkspegel.
Vi har ett stort urval av praktiska små handspeglar som du kan ta med dig när du t.ex ska ut och resa. Handspeglarna är praktiska och lätta att ha med sig och gör att du också sparar plats i badrummet. Många av våra handspeglar har också ett praktiskt hål i handtaget som gör att du kan hänga upp spegeln på en krok när du inte använder den. Många av våra handspeglar har också vanligt spegelglas på ena sidan och ett praktiskt förstoringsglas på den andra sidan.

Hör av dig för att få rådgivning och tips, så riktar vi strålkastarna mot dina behov och idéer! charlotte[a]2700kelvin[punkt]se eller ring +46702000592
2700kelvin drivs och ägs av mig, Charlotte Gotfredsen, en danska verksam i Stockholmsområdet med världen som inspiration. Brinner för ljussättning och formgivning.Mitt råd är dessutom att hellre skaffa två stickkontakter för mycket än en för lite, så man slipper skarvsladdar som ligger kors och tvärs på golvet. Vilka olika lampor man väljer kan komma senare i processen, men om man planerar inbyggt ljus i några rum, är det viktigt att tänka in det från start,” förklarar ljusdesignern.

De vanligaste frågorna om belysning – experterna svarar :-D. Rätt ljussättning höjer rummets stämning, funktion och utseende, och det blir lätt med dessa tips från toppexperterna Ljus har en avgörande betydelse för atmosfären och funktionen i hemmet, så det är viktigt att ljuset får en central roll när du bygger nytt, renoverar eller möblerar om. Rätt val av belysning, glödlampor och lampornas placering kan förbättra ett rums kvaliteter markant. Vi har samlat 9 vanliga frågor om ljus och skickat dem vidare till två ljusexperter: Charlotte Godtfredsen, belysningskonsult och innehavare av 2700kelvin, och Katrin Barrie Larsen, designer och ägare till LYS og RUM.Dessutom blir det billigare för dig. En modern lågenergilampa kan vara dyrare att köpa än den gamla glödlampan, men i gengäld håller den mycket längre. En lågenergilampa håller i regel tio gånger längre och förbrukar 20 % av energin. LED-lampan är ännu effektivare och kan hålla 50 gånger så lång tid!

Eftersom det här är en förhållandevis ny lösning ska du köpa LED-lampor av bra, pålitliga återförsäljare som kan garantera att brinntid och energiförbrukning stämmer. Välj också vilket typ av ljus du vill ha: varmvitt, naturvitt eller kallvitt. Det varmvita används oftast i hemmiljö där du vill ha en mjukare atmosfär medan kallvitt används i stramare miljöer som kontor.
I lågenergilampans barndom klagade många på att de gav ett kallt, nästan metalliskt sken, men tekniken har gått framåt mycket de senaste åren och idag kan du få energilampor med det ljussken du önskar. Det finns helt enkelt lågenergilampor i alla utföranden som passar alla rum och utomhusmiljöer.

Under de senaste fem, tio åren har de skett stora förändringar kring lampor. De traditionella glödlamporna har succesivt fasats ut inom EU och vi kan inte längre hitta dem på butikshyllorna (om du inte snubblar in i ett gammalt lager).
Lågenergilampan innehåller en liten del kvicksilver som är en farlig metall. Men eftersom mängden är så liten och den totala förbrukningen av fossila elproduktionen minskar då vi byter lampor går den totala användningen av kvicksilver ändå ner. Kom dock ihåg att lampan innehåller kvicksilver då du återvinner den.De som kanske oroas just nu är människor och yrkespersoner som är i behov av det klara ljuset från halogenlampor, men det skulle inte förvånas om det dök upp ett mer energismart alternativ för dem också inom en snar framtid.Reglerna har skärpts och förtydligas stegvis – den senaste i september 2013 gällde färgåtergivningen för LED-lampor – och idag ser lampmarknaden helt annorlunda ut jämfört med bara fem år sedan. Så vilka är dina alternativ idag? Vi ska försöka reda ut begreppen och tipsa om rätt ”glödlampa” för rätt plats.

Jämfört med gamla glödlamor är halogenlampor effektiva (men inte jämfört med LED eller lågenergi). De håller ungefär dubbelt så lång tid och drar 30-50 % mindre energi.
Kom också ihåg att eftersom så lite energi krävs för en LED-lampa blir den inte speciellt varm när du använder den. LED-lampan är därför det brandsäkraste alternativet.För krispigt ljus och bra färgåtergivning är halogenlampan överlägsen och ger 100 % mer ljus än vanliga glödlampor. Färgåtergivning bedöms i skalan Ra och en halogenlampa har det högsta värdet som en lampa kan få: 100. Alla färger syns optimalt i ljuset och därför är halogenlampan det självklara valet för ljussättare och designers.Vinnaren i premiumklassen blev By Rydéns Vägglampa/Sminkspegel Moment, mellanklass vinnaren blev Reflect Bordslampa USB Spegel från Markslöjd och i budgetklassen kammade BaByliss Spegel med Belysning hem priset. Vi valde även ut en specialare vilken blev Cabelos Hollywood Sminkspegel Ljuskit.Nina Hollywood är en exklusiv och stor spegel med en stilren design. Spegeln har ingen ram vilket gör att den känns enkel men elegant och därmed kan passa i de flesta hem. Spegeln placeras på ett bord med hjälp av ett stöd som kan vinklas i den riktning som du vill ha den.En vridbar förstoringsspegel är mycket användbar när man ska göra detaljerade sminkningar på ögon och läppar. Extra användbart är det om man vanligtvis behöver använda glasögon eller linser. Att spegeln även har belysning är en hjälp för att lägga en snygg makeup även i ett mörkt rum. En flyttbar spegel med både förstoringsglas och belysning är perfekt när man vill kunna sminka sig i vilket rum man vill och är behändig att ta med på resa.Belysningen drivs med batterier och är därför en perfekt modell att ha med sig på resan. Spegeln kan förstora upp till tio gånger vilket gör att den lämpar sig väldigt bra för små detaljer när du till exempel plockar ögonbrynen eller sminkar dig.

Hur vet man att det är en LED-lampa?
LED står för Light Emitting Diode eller på svenska kallad lysdiod. Det som gör en LED-lampa unik jämfört med andra lampor är att den består av en lysdiod som leder ström endast i en riktning. Det gör att lysdioden behöver likström för att kunna avge ljus.
Anisha Hollywood Spegel ger en riktigt bra ljussättning och har ett snyggt utseende med LED-lampor som ser ut som glödlampor. Även denna spegeln är en stor sminkspegel med måtten 65 x 80 cm. Basen som du fäster spegeln i är 26 cm. Det här en riktigt lyxig sminkspegel för dig som bara nöjer dig med det allra bästa.

Vilken är den bästa Sminkspegeln?
Vinnaren i premiumklassen blev By Rydéns Vägglampa/Sminkspegel Moment, mellanklass vinnaren blev Reflect Bordslampa USB Spegel från Markslöjd och i budgetklassen kammade BaByliss Spegel med Belysning hem priset. Vi valde även ut en specialare vilken blev Cabelos Hollywood Sminkspegel Ljuskit.
Även denna spegel är utrustad med USB-uttag så att du enkelt kan ladda din telefon eller surfplatta. En extra finess är att det under spegeln finns en ihålighet där du kan lägga ditt smink eller andra småprylar.Genom att använda dig av rätt belysning när du sminkar dig kan du få ett betydligt bättre resultat och det blir samtidigt enklare för dig att snabbt se vad du vill göra. Med rätt belysning kan du se hur mycket smink du behöver lägga på så du varken får för mycket eller för lite. Med fel sorts belysning kan detta annars lätt bli fel.

Eldrivna sminkspeglar behöver ha ett tillgängligt kontaktuttag vilket kan vara viktigt att tänka på vid en fast spegel. För en batteridriven spegel behöver man tänka på att byta eller ladda batterierna som kanske är urladdade när det är dags för nästa sminkning. Fördelarna är att dessa speglar är enklare att ta med sig och kan användas var som helst. Om man har en fast sminkspegel som används ofta kommer batterierna att ta slut ganska snabbt och då kan det vara en fördel att välja en eldriven modell.
Lamporna går också att dimma så att du kan ställa in ljusstyrkan efter vad du behöver. Ljusslingan består av 10 LED-lampor med en livslängd på 30 000-50 000 timmar. Lamporna ger ifrån sig ett milt ljus som inte är bländande.

Viktigt att tänka på då du köper en spegel är att även komplettera med rätt sorts ljuskälla. För att du ska få en lagom stark belysning som ger tillräckligt med ljus men samtidigt inte för mycket ljus, eftersom det kan göra att du lägger på för mycket smink, bör lampan inte vara starkare än 20 watt.Sminkspegeln från BaByliss är en liten och smidig spegel som kan fästas antingen på väggen eller på ett bord. Du fäster enkelt spegeln på ett plant underlag med hjälp av sugpropparna.

Det finns olika typer av sminkspeglar för olika behov. De flesta speglar har antingen ett väggbeslag eller någon form av bordsstativ beroende på om du vill hänga spegeln på väggen eller kunna ställa den på ett bord. Men det finns också speglar som har båda typer av beslag för att du själv ska kunna välja vad som passar dig bäst.
Det finns egentligen inga nackdelar med den här typen av sminkspeglar med belysning. Vissa lampor kan ju dock avge mycket värme vilket kan vara en nackdel om du sitter länge vid din spegel, men genom att använda LED-lampor slipper du detta problem.Nej, det behöver inte vara så men ofta är de dyrare av bättre kvalitet beroende på vilket material som använts. Det kan också vara så att det är bättre lampor som ger ett mer naturligt dagsljus och som håller längre.

Vad ska man ha för ljus när man sminkar sig?
LED-ljuskällor är överlägset bäst som sminkbelysning. Energisnåla och ofta dimbara LED-ljuskällor är tillräckligt ljusa för att ge dig en tydlig bild av ditt ansikte och samtidigt en jämn belysning. Ett ännu bättre val är smarta LED-ljuskällor som kan justeras från varmt till kallvitt ljus (t.
Vi har testat flera modeller av sminkspeglar med belysning för att underlätta vid sminkning oavsett tid på dygnet. Vi valde ut testpersoner som både sminkar sig lite och lägger mycket tid framför spegeln.Det finns en uppsjö av olika sminkspeglar på marknaden och idag har många av dem även integrerad belysning. Det finns både stora och små speglar i olika varianter och former, för att du ska kunna välja den som passar just dig bäst.

Här har vi en riktigt snygg spegel med vacker belysning trots sitt låga pris. Spegeln har generösa mått, 46 x 36 cm, och kan drivas både på batterier och el. En bra finess är att den har en timer som gör att den automatisk stängs av om man väljer att driva den med batterier. Timern är förinställd på åtta timmar. Det här är en spegel i budgetklassen som ändå ger dig mycket för pengarna!
Det finns både speglar som drivs på batterier och de som istället har en sladd till vägguttaget. Dimmer är en annan funktion som finns hos många speglar.

Det är dock inte alltid så lätt att hitta rätt belysning som passar just när du ska sminka dig. Men med hjälp av en sminkspegel med en bra inbyggd belysning kan du både spara tid och få ett betydligt bättre resultat. Om du aldrig har använt dig av en sminkspegel innan så kommer du märka att du får en helt ny upplevelse av sminkningen. Sminkspeglar används idag av alla professionella makeupartister.
Den här spegeln passar dig som vill ha en spegel som du kan placera på ett bord och som du därmed enkelt kan flytta. Den passar också dig som vill ha en riktigt bra spegel men med ett slimmat och elegant utseende.

Moment från By Rydéns är verkligen en sminkspegel utöver det vanliga! Förutom att du får en stor spegel får du även möjlighet till individuell ljussättning utefter dina behov. Du kan placera ut upp till sju ljuskällor runt spegeln och du väljer själv vilken typ av lampa du vill ha så länge den är under 40 watt.
Tänk på att rengöra din spegel då och då eftersom den lätt samlar på sig damm, smink m.m. Det enklaste sättet att rengöra din spegel på är att använda en mikrofiberduk. Men hjälp av den torkar du snabbt och enkelt av din spegel så att den blir ren och fräsch igen.

Hur ser man att en spegel är gammal?
Kvicksilvret som används i antika speglar oxiderar och orsakar slumpmässiga grumliga fläckar över ytan, särskilt nära kanterna. Ibland kan ett eller två tecken på tidens slitage vara bra. Men om det finns några sprickor i ytan eller skador på spegelns ram kommer detta att påverka spegelns värde negativt.
Den här sminkspegeln passar perfekt om du har ont om plats eller om du vill ha en spegel som är lätt att ta med sig till gymmet eller på resan. Det här är också en riktigt bra spegel i förhållande till sitt låga pris. Ett riktigt fynd!Tack vare att spegeln har inbyggd belysning är du inte beroende av att hitta dagsljus för att kunna lägga en perfekt makeup. På bra sminkspeglar är belysningen särskilt anpassat för smink och hudvård för att ge bästa förutsättningarna för att sminka sig när som helst på dygnet. Sminkspegeln är även användbar när man behöver plocka ögonbrynen eller sätta i linserna. Inte nog med detta så får du även en spegel med en massa extrafunktioner utöver belysningen. Tack var det inbyggda USB-uttaget kan du ladda din telefon samtidigt som du sminkar dig. Eller varför inte använda uttaget för att strömma ut favoritmusiken genom de inbyggda Bluetooth-högtalarna. Aldrig har det väl varit så roligt att sminka sig? Det här är ett riktigt smart ljuskit som förvandlar din spegel till en riktigt snygg Hollywoodspegel! Det här är alltså ingen spegel utan istället LED-lampor som du kan placera på en valfri spegel och därmed göra din egen sminkspegel. Lamporna sitter ihop med en tunn sladd och på baksidan av varje lampa finns en dubbelhäftande tejt som gör att du enkelt kan fästa dem på din spegel.

Var köper man sminkspegel med belysning?
Makeup-spegel – Speglar med belysning! Om du vill ha det rena och klara dagsljuset som är optimalt för att lägga en snygg makeup så råder vi dig att köpa en sminkspegel med belysning från IconMirror.
Det är mycket behovet som styr för vilken sminkspegel som blir bäst. För den som är mycket på resande fot kan en mindre bärbar variant vara oumbärlig medan den som inte reser så mycket hellre vill ha en stationär spegel. Har man ett stort intresse av smink och ägnar mycket tid framför spegeln är det ännu mer viktigt med en spegel med belysning av kvalitet. Med mycket sminkprodukter behövs oftast en bestämd plats för sminkningen. För en fastsatt spegel med belysning är designen viktigt för de flesta så att spegeln passar in med övrig inredning. LED-lampan är placerad bakom spegeln och lyser upp den bakifrån vilket gör att du får en väldigt bra spridning av ljuset och tack vare att inga lampor syns får spegeln ett stilfullt utseende. Belysningen har även dimmer vilket ju är ett stort plus! Ja, det finns i olika sorter. Det är praktiskt och smidigt att kunna få det ljus man vill ha. Är det riktigt mörkt i rummet kan man öka ljuset och för den som är lite ljuskänslig går det bra att minska så att det blir behagligt för ögonen. Kanske man inte heller vill ha den allra starkaste belysningen på morgonen när man precis har vaknat och då är en sminkspegel med dimmer perfekt!En liten smidig sminkspegel perfekt att ta med sig i handväskan. Diametern är endast 11 cm men den har en inbyggd LED-belysning som ändå gör den till en riktigt bra sminkspegel. Spegeln är vändbar med en vanlig spegel på den ena sidan och en spegel med förstoring, upp till fem gånger, på den andra sidan.

Revolt är ännu en riktigt snygg och elegant spegel. Spegeln är utrustad med sugpropp som fäster på kakel, glas och speglar. Fäst den till exempel på badrumsspegeln och du har en perfekt spegel för både sminkning, rakning och brynplockning. Spegel har en inbyggd LED-belysning och kan förstora upp till tio gånger.

Den viktigaste inredningsdetaljen i ditt badrum måste ändå vara badrumsspegeln! Flera gånger per dag står du framför badrumsspegeln och fixar till håret, borstar tänderna och tvättar dig. På HORNBACH kan du köpa badrumsspeglar som kommer att rädda dig dagligen, oavsett om du ska till skolan, jobbet eller på fest. Alla badrumsspeglar ser inte likadana ut, sätt din egen prägel på badrummet och köp en badrumsspegel som speglar just dig!
Det är viktigt att du mäter väggen i ditt badrum innan du ska köpa din nya badrumsspegel, så att din spegel passar. Rund, rektangulär, kvadratisk eller vågig, badrumsspeglar kommer i en uppsjö olika modeller och utseenden. Självklart kan du ha flera badrumsspeglar i rummet, som fyller olika syften.I en stor spegel kan du se hela din figur, men är det ett mer detaljerat arbete som ska göras som rakning eller sminkning så är en liten badrumsspegel med förstoring mycket praktisk. Har du precis som många andra problem med att få plats med alla dina hygien- & stylingprodukter, smink och hudkrämer i badrummet? Köp då en badrumsspegel med hylla, då vinner du extra förvaring och kan samtidigt få lite organisation bland dina produkter.

Om du vill ha en ram runt din badrumsspegel, så har du många olika stilar att välja på. I HORNBACHs breda sortiment av badrumsspeglar kan du köpa speglar med träram, metallram i mässing eller krom, med spegelmosaik eller varför inte ett häftigt screentryck – som definitivt kommer att dra blickar till sig!Oavsett vad du ska göra i ditt badrum så är det viktigt med bra belysning. Som i de flesta rum så finns det för det mesta en ljuskälla i taket, men det är inte alltid tillräckligt. Många badrumsspeglar har en inbyggd belysning, i form av spottar eller LED. En badrumsspegel med belysning har oftast en imfri-funktion, vilket innebär att de inte immar igen under tiden du duschar. En annan finess som du ofta hittar hos badrumsspeglar med belysning är dold ljusknapp. Du behöver alltså inte skruva upp en strömbrytare på väggen utan tänder och släcker lampan med en handrörelse vid badrumsspegeln. Ännu mer praktiskt blir det med en badrumsspegel med belysning och eluttag. Då slipper du ha sladdar som hänger från andra sidan badrummet när du samtidigt som du rakar dig vill kunna se dig själv i badrumsspegeln.

Det finns också olika alternativ på hur du kan montera din badrumsspegel, det är inte alltid nödvändigt att du behöver borra i väggen. På HORNBACH kan du köpa spegeltejp, fästkuddar eller lim som gör jobbet åt dig. Köp din badrumsspegel hos oss, du hittar både stora som små till ett riktigt bra pris! Vi har badrumsspegel med belysning och eluttag, badrumsspegel med förvaring och badrumsspeglar i olika former från tunga varumärken som Hafa, IDO, form & style, Kristall Form, Pelipal m.fl. Köp din badrumsspegel direkt på HORNBACH.se så får du din nya spegel levererad direkt hem till dig!

Similar Posts