Squash Kaka I Långpanna

Om du har fullt med squash i landet som du inte vet vad du ska göra med så kommer det ett recept på det här. Den blir lika saftig som en morotskaka och med lite fräscht citronzest ovanpå den söta frostingen blir det en riktig smaksensation! Jag valde att ta hälften farinsocker och hälften vanligt socker men ta det sockret du föredrar eller har hemma 🙂Oj oj oj, fullt upp med inskolning på förskolan, leta fram regnkläder och stövlar i dubbla uppsättningar och fylla frysen med matlådor inför arbetsveckorna som väntar från och med september. Det får bli till att baka till helgen när allt lugnar ned sig men  tur att jag har lite recept på lager att locka er med…Supersaftig, tack vare den finrivna zucchinin i smeten. Nej den smakar inget utan adderar bara saftighet. Jag bakade en choklad- och zucchinitårta förra sommaren som var en hit. Nu valde jag att baka i långpanna för jag skulle baka till många, som frosting använde jag den här magiska chokladkrämen. Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök. I mitten av juli fick jag det här receptet av Karin, som hade varit borta från sin trädgård i några dagar och kommit hem till ett slags squashexplosion — inte så att frukterna hade exploderat, men de hade vuxit så enormt mycket på bara några dagar att hon blev tvungen att tänka ut sätt att ta vara på dem.

Smörj en tvålitersform med olja, bröa med riven kokos och häll i smeten. Grädda i 175 graders ugnsvärme i ungefär en och en halv timme — täck eventuellt med folie på slutet ifall kakan tar färg tidigt.
Ojojoj vad gott detta bröd var! Ny favorit & jag som har 10st stora gula squars kvar! Skall riva ner dessa i lagom paket så jag kan baka detta hela vintern.

Hade också för lite mjöl, min deg var som sockerkakssmet. Undrar också hur mkt mjöl det bör vara i på ett ungefär. Ser att ngn använt 1 l mjöl ca. Får testa det nästa gång.

Det här är ett av mina absolut bästa recept. Jag älskar att baka bröd i långpanna, det är så vansinnigt enkelt och smidigt. Med squash i blir brödet extra saftigt.
Hej! Nu måste jag tacka så väldigt väldigt mycket för detta recept! Mina kräsna barn tycker att detta är det godaste brödet de någonsin har ätit! Efter smaktestet berättade jag att det var två stora squashar i, och inte ens det höll dem från att vilja ha MER! Fantastiskt :o))Bröden med riven squash i blir sällsynt saftiga och goda. Extra lyxiga och latbakade blir de i långpanna. Jag bakar allt mitt bröd i en hushållsassistent som knådar degen minst 10 minuter. Det här brödet blir bäst då degen är så lös i konsistensen att den nästan kan kallas för smet.

Jag provade brödet idag, då jag hade tre gigantiska squash att ta hand om. Hade inga rågflingor så jag tog havregryn. Gjorde squashsoppa till. Verkligen supergott ❤️ Tack!
Är det någon som vet om det funkar att baka med torrjäst? I normala fall blandar man ju torrjästen med mjölet och ”väcker den”, funkar det lika bra att blanda med råglingorna?Tack för detta recept, så gott och saftigt bröd. Har gjort det flera gånger, senast idag! Jag glömde bort att jäsa det i bunken så det fick jäsa en dryg timme direkt i långpannan istället, blev lika bra 🙂. Så nästa gång hoppar jag över bunkjäsningen. Tack igen!

Verkligen gott! Blandar i lite solroskärnor i degen också. Skär den i tre delar på längden, som vi sen skär i skivor. Cirka 1liter mjöl använde jag, skulle jag tippa.
Som en variant på långpannebrödet blir det jättefina bröd genom att istället kavla ut plattan på ett bord och stansa ut till exempel runda bröd med ovandelen av ett mjölat glas, eller pepparkaksformar. Dessa gräddas under några minuter i ca 250 grader varm ugn. Med pepparkaksformarna gör jag mellanmålsbröd i former som ungarna tycker är kul.

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker – noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.Under varje recept är du välkommen att sätta ett betyg i form av stjärnor. Är du inloggad på Facebook kan du dela receptet, lämna en kommentar eller en fråga – så svarar jag så snabbt jag kan. Tack för att du lämnar feedback – det uppskattas.

Förutom att söka på recept och maträtter kan du kombinera sökord som lättlagat, snabblagat, en eller flera råvaror, tillfälle, tillagningsmetod, vegetariskt, vegan med mera.Birgittas squashkaka är en annorlunda kaka som passar för dig som inte gillar alltför söta efterrätter. Kakan har en härlig konsistens och passar utmärkt till kaffet.

Similar Posts