Step In Sele

Hund.se har sedan 2017 tillhandahållit ett brett sortiment av produkter till din bästa vän. Vi är 20st anställda som utmanar våra konkurrenter genom att leverera fantastisk och kompetent service till våra kunder. Vårt främsta mål är att överträffa våra kunders förväntningar, varje dag!Halsöppningen på selen ska sitta rätt tight runt hundens hals för att selen inte ska glida ner och lägga sig på hundens axlar och därmed begränsa dom naturliga rörelserna. Se däremot till att du får plats med bredden av två fingrar mellan selen och hundens nacke. Selen ska inte glida lätt över hundens huvud och halsöppningens lägsta punkt borde ligga över hundens bröstben.Man kan även använda en särskild sele när man till exempel ska spåra med hunden. Om selen plockas fram precis innan hunden ska spåra så kommer hunden att förstå vad som förväntas av den och ladda upp sig inför uppgiften. Eftersom hunden vet att spårselen betyder att den kan ligga på i spårlinan, söka och spåra så är det inte optimalt att använda den speciella spårselen under promenaden hemma.

Om din hund inte gillar att ha halsband på sig eller kanske drar i kopplet under promenaderna så kan en sele vara ett perfekt alternativ. Eller så kanske du gillar att jogga, vandra och cykla med din hund och vill veta mer om hur en dragsele fungerar? I vår guide om selar så delar vi med oss av tips och information och svarar på era vanligaste frågor inom ämnet.
Vissa selar har även en fästpunkt på bringan eller under magen som man kan fästa spårlinan i. Spårlinan löper då mellan benen på hunden och lägger sig längs marken för att inte störa hunden i spårarbetet. Detta fungerar bäst till stora hundar.Delade glädje är dubbel glädje. Och det gäller också bilder på sociala medier. Har du några tillbehör till din hund som du köpt här hos oss, lägg gärna upp en bild på sociala medier och tagga oss. På så sätt får fler se hur grejerna kan användas och fler blir inspirerad. Så sitt inte inne med dina braiga förslag, nej då. Låt fler hundägare får tips på hur och när och var man kan använda våra saker. Sharing is caring heter det på engelska och det är precis det som din bild gör! Använd #hansesgården och @hansesgarden_ab

Hur kramar man en hund?
Hundar ogillar att bli kramade på det sätt vi människor kramar varandra, för dem kan en lutning mot matte eller husse vara detsamma som en kram. På samma sätt kan du böja dig ner mot din hund och luta dig försiktigt mot den när du pratar med den för att visa din kärlek tillbaka.
Hej. Kakor är gott, speciellt om de innehåller choklad. För att vår sida ska funka optimalt använder vi oss av kakor, eller cookies som de också kallas. Du väljer själv om du gillar kakor. Klicka på länken här nedanför om du vill veta mer.Hansesgården is a family business and started in year 2007 by Thomas and Liza Bolinder. From the beginning, we did not have many products in our range, but we are constantly expanding and aiming to good and sustainable stuff for both two-legged and four-legged. If you have any questions, you are of course always welcome to contact us via email or phone.

Hur ropar man på en hund?
Låt valpen springa lös och koppla den inte direkt när den kommer till dig. Då lär den sig att det roliga tar slut när den kommer till dig, att komma till dig ska vara det roligaste som finns. När valpen är på väg mot dig ropar du valpens namn och ”kom” eller ”hit”.
We like good and sustainable products, fast deliveries and satisfied customers. At Hansesgården you will find a lot of nice dog accessories. We have virtually all your dog and you need – from dog toy, leash and nose work to silver shade net, dog treat and coat. Here you will also find cooling products, dog show tent and a lot of other good things. We are the dog store that is trying to be climate smart, because we believe that it is possible to combine dog life with environmental friendliness.In Bollnäs you will find Hansesgården. We are mainly a webshop, but our warehouse and office are here in the heart of Hälsingland, Sweden. And we delivers all around the world, from Australia and Italy to USA and France.Om du letar efter en mycket mångsidig, ergonomisk och lätt hundsele är Line harness eller Line harness grip, med ett extra handtag, ett utmärkt val. Dessa populära selar har utvecklats för spårning med hundar, men är också lämpliga för dagliga promenader, vandring och andra aktiviteter. Selarna har flera koppelfästpunkter och är mycket bekväma för din hund att bära.

Den typ av aktiviteter du gör är avgörande för att välja rätt sele. Det finns olika typer av hundselar som är specifikt utformade för olika aktiviteter.Freemotion harness 5.0 är vår bästsäljande dragsele för hundar. Selens ursprungliga design har utvecklats och testats av världsledande idrottare inom bikejoring, skijoring och canicross. Den används av elitidrottare såväl som aktiva hundar på alla nivåer.

En bra sele är en av de viktigaste i hundens utrustning, som en aktiv hund kan ha. En väl anpassad utrustning hjälper till att förebygga skador och ger din hund en bättre och mer bekväm upplevelse när ni är aktiva tillsammans.
Selen är också ett idealiskt val för vandring och hinderlöpning, eftersom den är utrustad med ett rejält handtag som fördelar din hunds vikt jämnt när den lyfts.För en dragsele till din hund, ska fästpunkten för kopplet sitta vid hundens svans och inte uppe på ryggen. Det här för att inte utsätta din hunds ryggrad för onödig belastning.

Vi fokuserar på att göra produkter som håller länge. För att uppnå detta mål spelar många faktorer en viktig roll i en produkts livscykel. Vi är stolta över att veta att några av våra idrottare har använt samma sele i nästan ett decennium! Det är möjligt på grund av våra höga kvalitets- och funktionsstandarder men också för att vi tillhandahåller utbytbara delar som sidostroppar och spännen. Om du väljer att uppgradera till en nyare version av produkten, ge din gamla sele ett nytt liv med en annan ägare så att den får många fler års användning. Vi samlar också in begagnade produkter och tillhandahåller det till exempel hundstall och unga idrottare.Några av vandrings- och vardagsselarna har till och med en främre fästpunkt för mild anti-pull-kontroll, samt en under bröstet för en spårningslinje. Det finns många stilar att välja mellan inom detta intervall. Det viktigaste är att du hittar en ergonomisk sele som passar dina behov.

Combined harness är en dragsele med exakt samma design och funktion som Freemotion harness men har fler fästpunkter. Den avtagbara remmen som går under hundens midja förhindrar din hund att vränga sig ur selen.
Denna långa sele är unik eftersom den är designad för att underlätta draget. Stödbandet i basen av selen fördelar trycket jämnt upptill och nedtill för optimerad kraftöverföring vid drag. Detta gör att Rock harness long lämpar sig för aktiviteter som canicross, cykling och skijoring för hundar som drar måttligt. Ett annat alternativ för hund mushing och lättviktsträning är Nansen stick harness. Denna dragsele utvecklades tillsammans med den femfaldiga Iditarod-mästaren, Dallas Seavey. Han ville lösa problemet med rygg- och höftbelastning som många av de bakre hundarna utsätts för. Denna sele lägger minimalt tryck på hundens höfter när dragcentrumet är lågt tack vare det elastiska bakstycket och pinnen. För hundar som drar åt ett håll minskar denna sele risken för belastning eftersom remmarna på ryggen färdas på fästpunkten, vilket jämnar selen och hunden.

Storlekssökaren på varje produkts sida hjälper dig att hitta rätt storlek för din hund. Fyll bara i din hunds mått så föreslås en storlek för dig. Med detta verktyg ser du också om din hund är nära att gå en storlek upp eller ner.Om du letar efter en mycket justerbar sele med ett handtag är Ramble harness eller Rock harness perfekt. Dessa hundselar kan justeras runt både nacke och bröst, vilket är bra för växande valpar eller hundar med en muskulös kropp. Ramble harness har extra vaddering, medan Rock harness är idealiska för varma sommardagar på grund av det innovativa och andningsbara HexiVent-materialet. Dessa selar har också tre koppelfästpunkter.

När du har hittat rätt storlek för din hund är det dags att justera selen för optimal passform. Att ha rätt storlek är viktigt för att utnyttja selens egenskaper på bästa möjliga sätt och förhindra belastning. En dragsele bör till exempel sitta tätt runt halsen för att förhindra att den glider ner mot din hunds axlar, eftersom det begränsar rörelsen.
Vi på Non-stop dogwear har utvecklat vår utrustning för aktiva hundar och deras människor sedan 2009. För en hundsportidrottare är det viktigt att göra en ergonomisk, innovativ och funktionell utrustning.En hundsele bör ha en ergonomisk passform, oavsett vilken aktivitet du planerar att göra. En ergonomisk hundsele hjälper till att förhindra skador och är bekvämare att bära.Att investera i en högkvalitativ hundsele är också ett mer hållbart val, eftersom de kommer att hålla längre. Det är också billigare för dig på lång sikt.Vårt andningsbara HexiVent-material säkerställer utmärkt luftflöde och håller din hund bekväm även i varmare temperaturer. Materialet torkar också snabbt och luktar mindre.

Vi samarbetar med idrottare och professionella för att testa varje produkt till det yttersta under de mest extrema förhållandena för din säkerhet och komfort. Vi tycker att alla hundar förtjänar det bästa, oavsett om de är en familjehund eller en världsmästare i sin sport. Vår passion är att underlätta och uppmuntra en aktiv livsstil för hundar och deras ägare.
När du kör aktiviteter som canicross, bikejoring eller skijoring och din hunds koppel fästs på ett höftbälte eller cykel, är den så kallade dragpunkten ovanför din hund. Det betyder att du behöver en hundsele formad och utvecklad för en hög dragpunkt, till exempel Freemotion harness 5.0.I den här guiden hjälper vi dig att hitta den bästa selen för din hund. Du kan också göra vårt hundselerekommendationsquiz för att snabbt ta reda på vilken sele som passar dina behov.

Vilken typ av sele är bäst?
Hurtta Vadderad Y-Sele Denna nätta hundsele är budgetvinnaren i detta bäst i test. För en relativt billig peng får du en mycket bra sele som gör promenaden mer kontrollerad. Y-formen minskar slitaget på nacke och rygg. Den är justerbar och med bröstremmen kan du enkelt anpassa den efter din hunds storlek.
Hundar testar sin utrustning ultimat, dag in och dag ut. Av säkerhetsskäl bör du välja en sele gjord av starka och hållbara material. Du vill inte att selen ska gå sönder om din hund plötsligt ser en ekorre springa över vägen!

Detta är en x-back sele utvecklad speciellt för mushing. Den använder all den kraft som hunden lägger i selen och erbjuder optimal komfort. Sedan 2010 har Nansen Nome harness använts av hundteams som har vunnit internationella medaljer i sprint-, mellan- och långdistanslopp. Till exempel använde Thomas Wærner prototypen för den uppgraderade versionen när han vann Iditarod 2020. Nansen nome harness testades på ett avstånd som motsvarar att gå runt jorden 16 gånger!
Om du letar efter en sele för att täcka alla behov, bör du ta en titt på Rock harness long. Detta är en hundsele för flera användningsområden som passar dina favoritaktiviteter och erat vardagliga liv.

Om du oftast vandrar eller går med en hund som inte drar mycket, är en allround-sele det bästa alternativet. Om du inte vill att din hund ska dra, kan en sele med en anti-pullfästpunkt vara ett bra alternativ för koppelträning.
De flesta hundar älskar att bli kliade bakom öronen. Hundens öron är nämligen fyllda med känselreceptorer som frigör oxytocin i kroppen. Om din hund ogillar beröring ska du såklart vara försiktig med kliandet.

Det är inte alltid lätt att tolka hur hunden visar kärlek mot sin omgivning. Visste du att din hund försöker visa sin kärlek och tillit till dig genom att luta sig mot dig? Hundar ogillar att bli kramade på det sätt vi människor kramar varandra, för dem kan en lutning mot matte eller husse vara detsamma som en kram.
Du märker snabbt på hundens kroppsspråk om den uppskattar att du kelar med den eller inte. Många hundar sluter nöjt ögonen och zoomar ut när de blir kliade bakom öronen.

Men det betyder inte att ni inte kan ta en tupplur tillsammans på soffan eller på en filt på gräsmattan. Att sova tillsammans med hunden förstärker bandet mellan er och känslan av att ni tillhör samma flock.
Vi älskar våra fyrbenta vänner till månen och tillbaka. Detta visar vi genom att överösa dem med de roligaste leksakerna, den bästa hundsängen, de finaste halsbanden och de godaste tuggbenen. Men hur säger man egentligen “jag älskar dig” på hundspråk? Här får du veta hur du kan visa din hund kärlek på ett sätt som den förstår.Jodå, hunden förstår precis hur frånvarande du är när du sitter med mobilen klistrad framför ansiktet. Hundar är sociala djur som vill umgås med matte eller husse ansikte mot ansikte – de behöver ögonkontakt.

Hur ska en sele sitta på en hund?
Du ska kunna få in två fingrar mellan selen och basen på din hunds hals. Selen ska inte glida lätt över din hunds huvud. Om du tycker att det är svårt att sätta på eller av selen kan du vrida den horisontellt innan du drar den över hundens huvud. Fästpunkten för linjen ska sitta precis ovanför hundens korsben.
En stirrande blick kan också vara ett tecken på aggressivitet hos hunden, så känn alltid av stämningen innan du besvarar ögonkontakten. När du och din hund tar ögonkontakt frigörs oxytocin (kärlekshormonet) hos er båda.Som vi nämner ovan gillar hunden att ha ögonkontakt med dig. Din hund kan visa sin kärlek till dig genom att ta ögonkontakt med dig under en längre stund.

Hundar är flockdjur vilket innebär att de gärna både leker och sover tillsammans med sina flockmedlemmar. Alla uppskattar inte att dela säng med sin hund, vilket är fullt förståeligt.
För din hund är mobilen ett irriterande föremål som tävlar med den om din odelade uppmärksamhet. Så försök att lägga ner telefonen i alla fall vid något tillfälle per dag och ge din hund den kvalitetstid den förtjänar.I vår uppvärmda hundsporthall kan du träna året runt. Hallens träningsyta är 450 kvm med konstgräs. Här finns utrustning för flera hundsporter. Hallen är öppen för alla som vill träna hund!

Är sele bra för hund?
Varför är det bra att använda en hundsele? Till skillnad från halsband så är en sele mer ergonomisk för hundens hals och nacke, speciellt om hunden drar eller rycker mycket i kopplet. Om hunden har kort nos och andningssvårigheter så är en sele att föredra eftersom halsbandet kan ge upphov till hosta.
I Hundshoppen kan du shoppa online eller besöka oss i vår fysiska butik i Karlstad. Vi väljer noggrant ut våra produkter och ser alltid till att de håller yttersta kvalitet. Här finns kända varumärken som Hurtta, DOG Copenhagen, Pomppa och Nutrolin mfl.Thank you for signing up! You will now receive our mailings to the e-mail address you entered. You can cancel your free subscription anytime if you do not wish to receive any more e-mails.

Tack för din registrering! Du kommer nu att ta emot våra utskick till mailadressen du angav. Du kan avbryta din kostnadsfria prenumeration när som helst om du inte önskar fler e-postmeddelanden.
Dra och ryck inte i kopplet när din valp gör fel. Det gör ont. Att försöka dominera hunden har inga positiva effekter alls. Bygg istället er relation på att vara ledaren som betyder trygghet och att det händer roliga grejer.

Undvik att fastna i en rutt. När ni när blivit varma i kläderna och att gå i koppel är en naturlig del av vardagen kan du börja variera vilken promenadrunda ni tar. Avbryt för lek och övningar då och då (varför inte ta med en leksak), byt tempo – då blir promenaderna roligare för både dig och hunden och ni förstärker er relation och ert samarbete varje dag.
Om valpen börjar krångla eller dra i kopplet (det kommer hända!) stannar du och väntar. Börja gå igen så fort kopplet åter är slakt. Då kommer valpen att ganska snabbt förstå hur det ska vara. Det är viktigt att du är konsekvent. Ha tålamod!

Glöm inte att det i vissa miljöer och under vissa tider på året finns restriktioner när din hund måste vara kopplad. Det är upp till dig som hundägare att ta reda på reglerna. Svenska kennelklubben har en bra sammanfattning på sin webbplats. Du kan också läsa mer hos Naturvårdsverket

Se till att både du och din valp är redo och på bra humör innan ni ska koppelträna. Om valpen är väldigt uppskruvad, rädd eller för trött är det läge att först låta den lugna ner sig eller vila. Samma sak gäller för dig. Skippa också gärna mobilen och annat som kan pocka på din uppmärksamhet. Fokusera på ert samarbete. Var här och nu!
Om du har en ras som dessutom kommer att bli ganska stor väger valpen betydligt mindre och är lättare för dig att hantera. Koppelträning med valp kräver tid och tålamod. Ladda med bra energi – och kanske lite hundgodis – innan ni börjar. Och du, håll koll på reglerna för när en hund måste vara kopplad.Börja gå och uppmuntra din valp att följa efter dig när du koppeltränar valpen. Lite godis kan vara ett bra lockmedel! Beröm när valpen går fint utan att dra i kopplet. Tänk på att vara tydlig med både röst och kroppsspråk så att din valp förstår att den gör ett bra jobb. Det ska vara roligt att träna med dig! Målet när du koppeltränar med valp, är att valpen ska vilja följa dig vart du än går.

När det kommer till vad hunden ska äta har olika hundar olika behov beroende på t.ex. ålder och aktivitetsnivå. Läs mer om hur du väljer ett foder som passar just din hund.
Som med alla andra saker som en hund behöver lära sig är det bra att börja träna på att gå i koppel tidigt, när din valp har som lättast att lära sig nya saker.

Innan du börjar koppelträna valpen kan det vara bra att låta din hundvalp vänja sig vid att ha valphalsband eller hundsele på sig utan att någonting annat händer. Valpen kan ha på sig halsbandet eller selen inomhus till en början där valpen känner sig trygg. Dra åt lagom mycket så att halsbandet/selen sitter bekvämt utan att valpen kan ta sig lös. Du kommer att behöva justera och kanske även byta till en större modell i takt med att din valp växer.
För den första tidens koppelträning med valpen är det bra att välja en miljö där det inte finns så mycket annat som pockar på uppmärksamheten, till exempel trädgården eller ett lugnt hörn i en park. I takt med att din valp lär sig hur det funkar kan du öka svårighetsgraden genom att byta till mer “stökiga” miljöer.

Den stora fördelen med selar är just att de inte orsakar samma belastning på hundens hals och nacke, ett område som är mycket känsligare än den kraftigare bringan. Selar kan alltså generellt anses vara mer bekväma än halsband. För hundar med nack- och ryggproblem är selar att föredra just för att undvika försämring av dessa skador. Även hundar som lider av luftvägssjukdomar som exempelvis kennelhosta eller trachealkollaps brukar rekommenderas att bära sele istället för halsband.Helstryp är halsband utan säkerhetsstopp, vid drag i koppel skapas ett kraftigt tryck på hundens hals som i värsta fall kan orsaka strypning eller skador på hals och nacke. De används för att få mer kontroll över hunden och i träningssyften, främst till väldigt kraftiga och starka hundar. Helstryp finns att köpa i läder, nylon och som en kedja. Då skaderisken är hög bör dessa användas med försiktighet och inte till mindre hundar eller hundar med redan känslig hals/nacke.

Hundselar består som regel av flera remmar som fäster runt hundens hals, bringa och bröstkorg. Dessa remmar varierar i längd, bredd och tjocklek vilket ger varierande passform. Hundselar kan ibland benämnas med bokstäver för att förklara hur remmarna är utformade, vanligen förekommande är H-, Y- och D-selar. Klassificeringen kan dock skilja mellan olika tillverkare och det kan därför vara svårt att utgå från dessa benämningar.
Sportselar är vadderade selar som som tillåter ett bra rörelseomfång för hunden. De kan ofta justeras på flera olika punkter för att passa hundens kroppsform optimalt. Praktiska att använda vid aktiviteter såsom löpning, jogging och cykling.

Ett halsband som även har ett band över hundens nos, en funktion som resulterar i att hundens huvud förs nedåt i sidled vid drag. Bör enbart användas i träningssyfte och inte som en permanent lösning till hundar som drar. Rekommenderas ej till hundar med nackskador eller tandbesvär.Är du orolig för ditt djur ska du alltid ta kontakt med en veterinär. Här kan du enkelt boka ett videosamtal med en erfaren veterinär på FirstVet för att snabbt få hjälp med en första bedömning av ditt djur.Man kan använda både halsband och sele till att koppelträna sin valp, vad som passar bäst kan skilja mellan olika individer. Det viktigaste redskapet vid koppelträning är den kommunikation du har med din hund. Tänk på att alltid ta av halsbandet eller selen hemma, på detta sättet märker du också fort när det är dags att byta storlek till den växande individen. De fasta halsbanden är den enklaste formen av hundhalsband, dessa fästs med ett vanligt bältesspänne (rullsölja) eller ett klickspänne. De tillverkas i materialen läder, nylon, plast och täckt textil. Många fasta halsband är ställbara vilket gör att man kan anpassa storleken för att bättre passa hundens hals. Det finns tyvärr inget universellt svar på den frågan utan man behöver utgå från varje hunds individuella storlek, utformning och behov såväl som vad som passar dig som hundägare. Det viktiga är att hunden är bekväm och att du känner att du kan hantera hunden för att tryggt kunna ta kopplade promenader.Ett halsband kräver mindre fysisk styrka hos dig som hundägare för att styra din hund, något som kan vara av värde om man har en väldigt stor och stark hund. De är oftast både smidigare och snabbare att ta på och av jämfört med selar.

Halsband i nylon är slitstarka samtidigt som de är av ett lättare material vilket gör dem lämpliga för de flesta hundraser, stora som små. De är även lätta att rengöra. Nylonhalsband kommer i många olika färger, mönster och utföranden vilket ger dig som hundägare stor möjlighet att välja ett unikt halsband till din hund. Det finns även fodrade/vadderade varianter för maximal komfort.Oavsett vilket halsband eller sele man väljer är det viktigt att man skaffar en lämplig storlek för just sin hund. Ett halsband som är för kort kommer vara obekvämt för hunden och kan ge upphov till skav medan ett för stort halsband kan leda till att hunden kan ta sig loss och att man får sämre kontroll som hundägare. När det gäller halsband är en bra tumregel att man lätt ska kunna få in två fingrar mellan hundens hals och halsbandet men man ska inte kunna vrida runt fingrarna. På riktigt små hundar kan det räcka med att ett finger får plats emellan. När det gäller bredden är en bra riktlinje att halsbandet ska vara lika brett som två av hundens halskotor, för smala halsband kan i värsta fall orsaka strypning på en väldigt stark hund medan en för bred blir otymplig. Hundhalsband kommer i många olika utföranden när det gäller färg, form och storlek. Nedan följer en kort beskrivning av de vanligaste modellerna samt deras för- och nackdelar. En nackdel med selar är att de ger hunden mer kraft, något som kan göra dem svårare att styra i koppel. Är det väldigt varmt ute kan en stor sele även bidra till en ökad värmekänsla hos hunden. De allra flesta hundar kommer bära ett halsband eller en sele nästintill dagligen under sin livstid. Detta innebär att det är ett av de viktigaste inköpen du som hundägare kan göra. Det finns dock en uppsjö av olika varianter att välja mellan, dels när det gäller deras praktiska funktion men även när det kommer till form och utseende. I denna guide hoppas vi kunna erbjuda en vägledning i vad man bör tänka på inför valet av halsband eller sele till sin hund. Selar för hundar som utför aktiviteter med drag. De är utformade så att själva fästpunkten för kopplet kommer längre bak mot svansen, detta för att motverka onödig belastning på hundens ryggrad.

Varför Y-sele hund?
Med en Y-sele kan hunden röra sig mer fritt eftersom framremmen inte hindrar frambenen från att röra sig fram eller sidledes. Eftersom den är så bekväm att ha på sig passar den perfekt för längre äventyr, vandringar och fartfyllda aktiviteter. Vissa modeller erbjuder justerbarhet i både hals- och bröstområdet.
Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.

Med sidoremmarna justerar du djupet så att det passar din hund. Detta förhindrar att selen glider upp i hundens hals. Remmen ska vara tight men inte för hårt.
Denna dragsele bör halsöppningen vara ganska tight för att undvika att selen glider ner på din hunds axlar och begränsar rörelsen. Du ska kunna få in två fingrar mellan selen och basen på din hunds hals. Selen ska inte glida lätt över din hunds huvud. Om du tycker att det är svårt att sätta på eller av selen kan du vrida den horisontellt innan du drar den över hundens huvud.Om du använder den för hunddrivna sporter, hinderlopp, vid vandring i utmanande terräng, eller om du har en hund som tenderar att backa ur selen, bör selen ha en ganska åtsittande passform. Detta kommer att hålla din hund säker och låter axlarna röra sig fritt.För dessa dragselar bör halsöppningen vara ganska tight för att undvika att selen glider ner på din hunds axlar och begränsar rörelsen. Du ska kunna få in två fingrar mellan selen och hundens nacke. Selen ska inte glida lätt över din hunds huvud. Om du tycker att det är svårt att sätta på eller av selen kan du vrida den horisontellt innan du drar den över hundens huvud.För bröstområdet, se till att du får plats med minst två fingrar vertikalt mellan din hunds bröstkorg och selen för medelstora hundar. Justera selen jämnt på båda sidor. För en medelstor hund (storlek M), se till att du får plats med minst två fingrar vertikalt mellan din hunds nacke och selen. För mindre hundar, lite mindre utrymme, lite mer för de större hundarna. Det enklaste s\u00e4ttet att l\u00f6sa problemet \u00e4r att s\u00e4tta upp en ny prenumeration p\u00e5 sajten. Nedan hittar du en l\u00e4nk till produkten. Du f\u00e5r g\u00e4rna kontakta oss om du har n\u00e5gra fr\u00e5gor.Ett fel har intr\u00e4ffat vid inl\u00e4sning av faktura\/leverans i shipment-jobbet. Kontrollera ordern och se till att den \u00e4r korrekt fakturerad och betald. Nedan visas information som f\u00f6rs\u00f6kte l\u00e4sas in. Vid tveksamheter kontakta systemadministrat\u00f6r f\u00f6r vidare information. VetZoo är Sveriges ledande butik på nätet för djurägare. Hos oss finns ett stort sortiment av kvalitetsprodukter. Vid beställning har du möjlighet till kostnadsfri veterinärrådgivning. Ett fel har intr\u00e4ffat vid skapande av digital rabattkod. Kontrollera ordern. Om felet beror p\u00e5 betalningsinl\u00f6saren kan du uppdatera ordern att inte dra beloppet vid leverans. G\u00f6r sedan inl\u00f6sen manuellt.Detta beror p\u00e5 att Klarna inte kunde hantera betalning f\u00f6r ordern. Orsaken kan t.ex. vara att du valt att betala din prenumeration med ett kreditkort som inte l\u00e4ngre \u00e4r giltigt, eller att betalalternativet du valt p\u00e5 annat s\u00e4tt inte l\u00e4ngre godk\u00e4nns.

\nOm du k\u00f6per en overall eller ett t\u00e4cke t\u00e4nk p\u00e5 att hunden m\u00e5ste ha lite extra utrymme. F\u00f6r sm\u00e5 hundar l\u00e4gg d\u00e4rf\u00f6r till ca 5 centimeter i br\u00f6stomkrets och ca 10 cm f\u00f6r st\u00f6rre hundar f\u00f6r att plagget skall sitta sk\u00f6nt. Om hunden har tjock eller l\u00e5ng p\u00e4ls beh\u00f6vs ytterligare utrymme.\n
Vi levererar inom 1-4 vardagar till hela Sverige (plus 1-2 dagar om du har lantbrevbärare). Du kan alltid välja om du vill få dina varor hemlevererade till din dörr eller hämta på ditt närmsta Postnord ombud. Handlar du för över 599 kr bjuder vi på frakten och du behöver inte vara hemma för att ta emot ditt paket.Vi använder Klarna för alla våra betalningar. Du kan välja själv om du vill betala med Faktura, Kort eller Direktbetalning. Klarna erbjuder också möjlighet till avbetalning.

\nOm du k\u00f6per ett vanligt hundhalsband t\u00e4nk p\u00e5 att du skall f\u00e5 in ca tv\u00e5 fingrar mellan halsen och halsbandet f\u00f6r att det skall sitta bekv\u00e4mt.\n Om du köper en overall eller ett täcke tänk på att hunden måste ha lite extra utrymme. För små hundar lägg därför till ca 5 centimeter i bröstomkrets och ca 10 cm för större hundar för att plagget skall sitta skönt. Om hunden har tjock eller lång päls behövs ytterligare utrymme. VetZoo \u00e4r Sveriges ledande butik p\u00e5 n\u00e4tet f\u00f6r djur\u00e4gare, med \u00f6ver 300 000 n\u00f6jda kunder. H\u00e4r hittar du ett fantastiskt sortiment av torrfoder till din hund. Dessutom har vi ett brett sortiment av allt fr\u00e5n hundfoder och kattfoder till kattsand och tillbeh\u00f6r. Vi levererar produkterna hem till dig inom 1-4 vardagar (plus 1-2 dagar om du har lantbrevb\u00e4rare), s\u00e5 nu slipper du b\u00e4ra p\u00e5 tunga foders\u00e4ckar. Vi har \u00e4ven veterin\u00e4rfoder f\u00f6r hund och veterin\u00e4rfoder till katt. Du beh\u00f6ver inte vara hemma f\u00f6r att ta emot ditt paket.I vissa fall kan det vara svårt att lyckas med inkallningen. Unghundar kan ha svårare för att lyssna pga att de börjar bli könsmogna och deras drifter blir starkare. Hundar med väldigt stark jaktinstinkt är också ett exempel. I dessa fall kan en lång lina vara till hjälp. Prova en på ca 15 m, du ska inte hålla i linan utan den ska släpa i marken. Om hunden börjar springa iväg och inte lyssnar på inkallningen så ställer du dig på linan. Då markerar du att det inte är okej, samtidigt som du vet helt säkert att din hund inte kommer springa bort.

Vilken sele ska man ha?
En hundsele bör ha en ergonomisk passform, oavsett vilken aktivitet du planerar att göra. En ergonomisk hundsele hjälper till att förhindra skador och är bekvämare att bära. Selar med en Y-formad framsida ger fri axelrörelse och minimal andningsbegränsning.
När valpen är på väg mot dig ropar du valpens namn och ”kom” eller ”hit”. När valpen kommit fram till dig så ger du den massa beröm och belöning. Då kommer den lära sig att komma till dig betyder något bra. Steg 2: Nu kan du börja göra det lite svårare. Träna i lite svårare situationer och på många olika platser. När din hund är riktigt bra på inkallningen kan du börja variera belöningarna mer. Ge inte alltid hunden den bästa belöningen och belöna inte varje gång. Du kan i detta steg ställa lite högre krav på din hund. Belöna endast när den kommer direkt och spara de bästa belöningarna till då hunden är extra duktig. Det gäller att hitta en bra balans, för mycket belöningar kan sänka hundens motivation, precis som för lite belöningar kan få samma effekt. Låt valpen springa lös och koppla den inte direkt när den kommer till dig. Då lär den sig att det roliga tar slut när den kommer till dig, att komma till dig ska vara det roligaste som finns.Steg 1: Träna lätta inkallningsövningar, börja helst när hunden är valp, så tidigt som möjligt. Kalla bara på hunden när du är säker på att den kommer till dig. Ge bästa belöningen, det smarrigaste godiset eller roligaste lekstunden. Bestäm dig för ett ord som blir ditt ”inkallningsord”, tex ”Hit”, ”Kom” eller ”Här”. Det är viktigt att alltid använda samma ”inkallningsord” så att din hund associerar ordet med att komma till dig och inget annat.

När ska man ha sele?
VÄNJ VALP VID HALSBAND ELLER SELE FÖRST Innan du börjar koppelträna valpen kan det vara bra att låta din hundvalp vänja sig vid att ha valphalsband eller hundsele på sig utan att någonting annat händer. Valpen kan ha på sig halsbandet eller selen inomhus till en början där valpen känner sig trygg.
Som sagt tidigare, så är det alltid bäst att börja träna så tidigt som möjligt och ofta. Gör korta sessioner, bara några minuter, men flera gånger. Tänk på att en valp även behöver mycket vila mellan träningspassen.Om din hund inte kommer till dig förrän långt efter du ropat ska du inte belöna hunden. Prova igen i en lättare miljö och kalla på hunden igen. Prova att hålla i något gott eller en leksak och spring åt andra hållet och kalla på den, när hunden kommer till dig så får den bästa belöningen. Kraven du ställer på din hund måste vara tydliga, kommer den direkt får den godaste köttbullarna men kommer den först efter flera minuter kanske den bara får ett ”bra jobbat”. Sluta aldrig träna, det skadar aldrig att bättra på kunskaperna. Motivationsinkallning, måste vara två personer. En medhjälpare håller fast valpen samtidigt som du springer iväg en bit, stanna efter några steg och ropa på valpen. Då släpper medarbetaren valpen och den springer glatt mot dig. Börja med korta distanser och öka sakta avståndet.Träna i lätta miljöer till en början, det ska vara så lite distraktioner som möjligt. Du vill att din hund ska lyckas, så börja lätt och försvåra träningen långsamt.

Vad är bäst för hunden sele eller halsband?
Många trubbnosiga hundar (brakycefala raser) har korta eller trånga luftvägar. För att undvika ytterligare belastning på deras luftvägar rekommenderas att använda sele. Har du dock en trubbnosig hund med bra luftvägar och som kanske inte heller drar i kopplet kan det gå lika bra med ett halsband.
Det beror på vad du förväntar dig av din hund. Hundar är levande varelser med egen vilja, så att garantera att de lyssnar 100% av gångerna är nog svårt. Sluta aldrig träna och lita på hunden för att uppnå din ”perfekta” inkallning.Vill du veta mer om hur du kan träna din hund? Tveka inte att höra av dig till någon av våra hunddagis. Våra hundskötare delar gärna med sig av sina erfarenheter kring hur man får en väluppfostrad hund.

Hur ska en Y-sele sitta?
En Y-sele till din hund ska sitta så att den inte stör hundens rörelser. Selen bildar ett Y framtill som fortsätter ner mellan frambenen på din hund och sedan upp på sidorna. Det är viktigt att selen är tillräckligt lång under bröstet så att dessa remmar inte skaver i hundens armhålor.
Curli Air Mesh-selen har varit populär i åratal och är en av de absoluta storsäljarna. Ändå ligger inte curli på latsidan utan arbetar ständigt med ytterligare förbättringar och letar efter sätt att göra selen ännu lättare, ännu mer robust och ännu mer bekväm. Resultatet är den nya selen med Curli Clasp. Selen har fått en ny storleksskala, lättare spänne för att stänga selen.Att ställa in mellan 1-10 kg stämmer inte alls. Det finns bara inställning uppe vid ryggknäppet. Redan det minsta kan vara för stort. Mag/ bröst banden ganska korta och kan skava på ”axlarna”. För djur under 4 kg kan bröst/ magbanden vara för stora.

Genom att fylla i min mailadress bekräftar jag att jag vill ha Supercats nyhetsbrev och godkänner att Supercat behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Supercats personuppgiftspolicy.Sele neopren med reflextråd och neopreneinsida. Neopreneinsidan gör det mjukt för hunden. Reflextråd gör att din hund syns lättare i mörkret. Justerbar både fram och under magen för bästa passform. Passar de flesta aktiviteter.

LillaShop.se är svensk djuraffärer på nätet med ett växande sortiment av djurprodukter. Vid beställning har du möjlighet till rådgivning av utbildad personal eller veterinär.
Gratis hemleverans för inköp över 199 kr till Helsingborgs kommun och angränsande städer (Höganäs, Ängelholm, Bjuv, Åstorp, Klippan, Landskrona, osv.) samma eller nästa kväll* (18:00 – 21:00). Fri frakt på beställningar över 599 kr* till hela Sverige.

Att lära sig koppelbeteende tar tid. Kom ihåg att avsätta hundgodis för träningspass och belöna din hund när den klarar av att stå emot att dra eller när den söker kontakt med dig. Finns det något finare än att spendera tid med din vän och lära sig något nytt tillsammans?
H-selen är en traditionell och populär typ av hundsele som lätt kan tas på över hundens huvud och fästas runt bröstet utan att behöva lyfta hundens ben. Den är lämpad för dagliga promenader och de flesta utomhusaktiviteter året runt för både valpar och vuxna hundar. Om det är smalt mellan hundens framben passar en h-sele i allmänhet bättre än en y-sele som sitter mellan hundens framben. Exempelvis Yorkshire Terrier, tibetansk spaniel, pudel och belgisk herde är raser med smal kroppsbyggnad.Även andra raser kan behöva den ökade justerbarheten, det robusta ovanpåliggande handtaget och de breda vadderade partierna som finns i Y-hundselen. Jack Russell Terrier, beagle, staffordshire bullterrier, labrador retriever, gyllene retriever och dalmatiner har inspirerat utformningen av HurttasWeekend Warrior hundsele. Vår planet erbjuder ändlöst utomhusnöje för oss och våra hundar. Därför är alla Hurtta-produkter byggda för att klara av krävande äventyr och andra utomhusaktiviteter som hundar älskar. Även därför vill vi göra vårt för att skydda planeten. Målet är att tillverka all Hurtta-utrustning av återvunnet material och vi är på god väg med ett flertal modeller som redan finns tillgängliga. Håll bara utkik efter Hurtta ECO-märket. Se också efter hundselar som har genomtänkta små detaljer, till exempel ett bak- eller ovanpåliggande handtag, med vilket du snabbt kan kontrollera hunden i knepiga situationer eller vid fartfyllda fritidsaktiviteter. Reflexsömmar eller -mönster ger extra säkerhet vid promenader på kvällstid eller tidigt på morgonen. Och naturligtvis kan rätt färg pigga upp din dag och framhäva din fyrbenta väns fängslande personlighet!Hurtta Casual-selen och Razzle-Dazzle Y-selen är lätta men ger ändå stöd med bekväm vaddering. Under designprocessen har följande hundraser tagits i beaktande: tax, cockerspaniel, shetlandsfårhund, schnauzer, border collie, spansk vattenhund och Nova Scotia retriever.

Det finns många olika modeller av sele för hundar som inte får dra. Det främsta syftet är att hindra en energisk hund från att dra för kraftigt och att lära hunden att inte rycka iväg. När vi designade Venture No-Pull Harness tänkte vi på hundar med smal kroppsbyggnad och som har en stark dragkraft, till exempel parson russellterrier, dvärgschnauzer, pudel, collier och schäferhund.
De olika typerna av hundsele har betydande skillnader. Hurttas egna storlekssystem är baserat på mått från över 8 000 hundar av hundratals olika raser. Justerbarheten är också av stor betydelse, vilket betyder att en Hurtta-hundsele enkelt kan justeras så att den passar nästan alla hundar. När du köper en hundsele kommer du att märka att vissa modeller främst är utformade för hundar med en smal kropp, så tänk på din hund. Observera också att vissa hundselar har justerbara remmar vid både bröstet och nacken, medan vissa bara är justerbara runt bröstet.Hurtta No-Pull selen ger en mjuk ledning när man lär sig koppelbeteende, men kan också användas utan No-Pull-funktionen. När du fäster en hundkoppel i den parallella kopplingsringen styr selen hundens rörelseriktning och uppmärksamhet mot den som hanterar hunden. Genom att fästa kopplet i fästringen på ovansidan fungerar selen utan dragstopp.

Med en Y-sele kan hunden röra sig mer fritt eftersom framremmen inte hindrar frambenen från att röra sig fram eller sidledes. Eftersom den är så bekväm att ha på sig passar den perfekt för längre äventyr, vandringar och fartfyllda aktiviteter. Vissa modeller erbjuder justerbarhet i både hals- och bröstområdet. Slitstarka snäpplås gör påklädningen ännu enklare och vissa Y-selar för hundar kan tas på utan att lyfta hundens framben.
Hurtta Y- hundselar finns i sportiga och vardagliga modeller, och båda lämpar sig för skogsturer och stadsäventyr. Casual Y-hundselen erbjuder vardaglig pålitlighet och bekvämlighet. Weekend Warrior hundselen erbjuder fart, pålitlighet, och dependability och en häftig upplevelse för äventyrare. Och Razzle-Dazzle hundselen är designad för att växa med din hund och har massor av justeringsmöjligheter, något som Hurtta har skapat för att hjälpa till att hålla produkterna borta från soptippen.En skön och bekväm hundsele är något av det viktigaste en hundägare kan skaffa för sin hund. I en sele kan hundar röra sig friare och de är bättre skyddade mot plötsliga ryck då dragkraften fördelas över bröstkorgen. När du väljer en sele är det bra att tänka på de aktiviteter som du och din hund gör tillsammans. För unga hundar som drar mycket kan en No-pull-sele lindra belastningen och hjälpa till att träna koppelbeteende. Valpar och unga hundar växer snabbt, så en justerbar sele är praktisk eftersom den växer i takt med att hunden växer. För dagliga promenader bör du leta efter en hundsele som är snabb och enkel att klä på. Och för fartfyllda aktiviteter och mer omfattande äventyr ger en mer hållbar hundsele det extra stöd du behöver. När du dessutom uppmärksammar passform och ergonomi kommer selen att vara bekvämare för din hund och bör ge bättre hållbarhet. Gooby’s populära step-in selar är smidiga att ta av och på och passar bra för hunden som inte tycker om att få selen trädd över huvudet. Selens väl tilltagna hål för benen gör att de passar de flesta hundar, även raser som har svårare för att hitta rätt passform, ex. taxar. Dess utformning skonar hundens nacke utan att för den skull tumma på hundens rörelsefrihet. Favoriten Comfort X är en mjuk allround-sele. Den går att ställa om på fyra ställen för att ge perfekt passform. Dess X-formade design avlastar hundens nacke och fördelar trycket jämnt över hundens bröstparti. Tack vare sin ställbara funktion passar den bra till hundar som väntas växa lite eller till de som vill kunna få plats med en jacka under.ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

Både hund och ägare blir mindre stressade vilket är positivt. Hundselen är även skön för hunden och sliter inte lika mycket på halsen, nacken eller ryggen.Selen är utrustad med 3M-reflexer vilket ökar synligheten i mörker. Ytterligare ett stort plus med denna modell är att den finns i många fina färger vilket gör att du kan välja den färg som passar din stil.

Först och främst måste du välja en hundsele som passar din hunds storlek. Hundselen sitter runt kroppen och måste därför vara anpassad efter hundens storlek för att den ska fungera.
Alla hundar kan med fördel ha en hundsele och det finns selar för alla hundar. Selen är skön för alla hundstorlekar och sliter betydligt mindre än vanliga halsband. Selen förebygger ett koppeltryck och är således bättre för hunden. En hundsele anses minska stressen hos hunden eftersom den drar mindre och det är lättare för ägaren att kommunicera med sin fyrbenta vän. Hundägare med små hundar gillar ofta att ha en hundsele så att det snabbt kan plocka upp hunden om det skulle behövas, exempelvis vid möte med en större hund.Nej, om selen sitter som den ska och är rätt storlek finns det ingen risk att den skadar pälsen. Om den däremot är för liten finns det risk för skador och slitningar.

Det är bekvämt både för hunden och för dig som hundägare. Hunden får mer rörelsefrihet och du som ägare får bättre kontroll samt bättre kontakt med hunden.I detta bäst i test har vi testat ett stort antal hundselar. Efter ett gediget testande har vi lyckats kora sex riktigt bra selar för hundar i olika storlekar och med olika behov.

Den har två metallringar där du kan fästa kopplet. Den har även ett fäste i tyg på bröstet där du kan sätta fast kopplet vid träning eller när du vill ha extra kontroll.
Är det en sele för vardagspromenader? Det finns hundselar för olika syften och därför är det viktigt att ta reda på om selen passar för just ditt ändamål. I detta bäst i test hittar du hundselar för olika syften.Hundar har unika behov vilket gör att olika selar kan upplevas olika. Det är alltid viktigt att utgå från hundens storlek, behov och syftet med användningen.

En praktisk ID-ficka finns för att förvara hundens ID-tags. En annan fördel med denna modell är att den går att beställa i många olika fina färger och storlekar. Selen är dessutom möjlig att tvätta i maskin.På OurPets.se hittar du recensioner, bäst-i-test och information om tillbehör till din hund, katt eller häst. Vi försöker alltid samla så mycket relevant information som möjligt för att underlätta för våra besökare att hitta rätt produkt efter deras behov!Denna Weekend Warrior passar utmärkt för aktiva hundar. Det vadderade rygg- samt bröststycket fördelar trycket jämt vilket ger ett mycket skönt stöd för hunden.Hunden bör alltid kunna röra skuldror och framben fritt i selen. Selen bör öven ligg lågt framtill på bröstet. Självklart är det viktigt att selen inte trycker på känsliga kroppsdelar som till exempel halsen.

Similar Posts