|

Stickbeskrivning Tröja Dam

Välkommen hit! Att handla garn här hos Eddna ska vara som att besöka din favoritgarnbutik. Vi vill att du ska hitta dina favoritgarner, spännande nyheter och precis allt du kan tänkas behöva till ditt nästa projekt. Här kan du vara trygg med att vi sätter en kvalitetsstämpel på alla produkter i webbshoppen – det är helt enkelt garanterat bra grejer till fina priser.Här har vi letat oss igenom Internet och samlat gratis beskrivningar från våra leverantörer och favoritdesigners. Klicka dig vidare till mönstret direkt, eller köp en utskrift och få mönstret i handen tillsammans med dina garner, redo att lägga upp!Det finns så många valmöjligheter kan det vara svårt att bestämma sig för vilket tröjmönster man ska använda. Om du är ute efter något klassiskt kan en enkel tröja vara det bästa alternativet. Eller om du vill lägga till lite extra stil kan du prova ett tröjmönster med flätor, hålmönster eller ränder. Det finns klassiska mönster till damtröjor plus att många moderiktiga stickmönster till nya tröjor dyker upp vid början av varje säsong. Oavsett vilken design du väljer kommer du garanterat att få en mysig och snygg tröja som håller dig varm hela säsongen.

Det finns inget bättre än en handgjord tröja som håller dig varm hela vintern. Och det finns inget bättre sätt att visa någon att du bryr dig om honom eller henne än att sticka en tröja själv och ge bort i present.
En egenstickad tröja i fint garn har ofta en bättre och goare värme än en köpetröja. Oavsett om man stickar en tröja till sig själv eller till någon annan så blir det ett unikt plagg som ingen annan har!Att sticka en tröja är ett av de mest populära sticken, nästan alla stickare har mågon gång stickat en damtröja, herrtröja, barntröja, islandströja, fiskartröja eller lovikkatröja. Pippitröja till barnen är också en riktig klassiker! För nybörjaren är oftast en grovstickad slät tröja på rundstickor enklast, medan den mer erfarne kan exprimentera mer med olika mönster och sticktekniker, lägga till kragar, motiv, ränder mm.

Lägg upp fler maskor än det stickfastheten säger att du ska ha på bredden, och sticka ett prov som är lite större än 10 cm på höjden, börja med den rekommenderade stickan.
Je zou een patroon om kunnen rekenen op basis van de stekenverhouding. Bijvoorbeeld als je normaal 20 steken hebt, maar nu 30 steken op 10 cm, dan doe je het aantal steken keer 1,5. Dit is natuurlijk heel kort door de bocht omdat je ook rekening moet houden met eventuele telpatronen, meerderingen en minderingen, enzovoort.

Var hittar man stickmönster?
Hos Lindehobby erbjuder vi massor av olika stickmönster till både bebis, barn, dam och herr. Dessutom har vi mönster på inredning, väskor, djur & leksaker och mycket mer. De många olika stickmönstren innebär att du garanterat kommer hitta ett mönster som passar till din nivå, behov och smak.
Hitta det stick-nummer som ger dig den riktiga stickfastheten, och om du måste använda sticka nr. 6 när det i mönstret står sticka nr. 4 så är det det du måste använda. Alla maskantal i mönstret är beräknade utifrån angett stickfasthet, det påverkar t.ex. halsringningen – ökningen på ärmar – uppläggningskanten – raglan m.m. Med över 30 år i stick- och virkbranschen erbjuder DROPS Design en av de mest omfattande samlingarna av gratis mönster på internet – översatt till 17 språk. Per idag har vi 293 kataloger och 10973 mönster på och alla är översatta till Svenska.Als het breiwerk wel de stekenverhouding krijgt met een andere naalddikte dan in het patroon staat aangegeven, dan zou het breiwerk ook overeenkomen met hoe het in het patroon bedoeld is qua losheid of dichtheid van het uiteindelijke werkstuk en zou het niet nodig zijn om het patroon om te moeten rekenen. När du har kommit fram till vilket nummer på stickan du ska använda, så är du redo att börja. Kom också ihåg att kontrollera stickfastheten löpande, då den kan ändra sig under tiden som du stickar. Zou je zo vriendelijk willen zijn om je vraag bij het betreffende patroon te plaatsen? Hopelijk kunnen we je dan beter helpen. Algemene reactie is dat je minder naalden moet breien voor de col en dus ook de minderingen voor de pas/raglan anders moet verdelen.

Vi vill verkligen peppa dig att försöka ta dig förbi ditt problem – ibland kan det hjälpa att ta en paus, sova på saken eller ställa frågan i en facebookgrupp eller till en vän.
Du kan enkelt beställa hem allt du behöver till ett projekt i våra smidiga mönsterpaket. Vi har såklart räknat ut hur mycket garn du behöver – allt du behöver göra är att välja storlek.

I mönstrets faktaruta hittar du info om storlekar, garnåtgång, maskthet och mycket mer. Välj en storlek som passar din kropp, och var noga med att du har rätt masktäthet. Då får plagget rätt mått!

Här hittar du allt från tröjor och koftor till sockor, sjalar, vantar och mössor. Allt som passar i din garderob! Vi kallar kategorin för ”dammönster” men givetvis är du välkommen hit oavsett vem du är. Vilket blir ditt nästa projekt?

Mönster som finns i kategorin ”dam” är storleksgraderade efter en generell storlekstabell som kallas dam. Sedan spelar det ingen som helst roll hur din kropp ser ut, eller vad du vill klä dig i: Välj mönster du gillar! ”Dammönster” börjar på ett lite mindre storleksspann än herrmönster som går upp lite högre i storlek. Det kan också skilja lite på axelbredd och ärmlängd.
Vår ambition är att du ska hitta det perfekta mönstret för just dig! Med hjälp av våra filter kan du hitta specifika plaggtyper, filtrera på garn eller garnets egenskaper.Här hittar du stick- och virkmönster från Järbo, Svarta Fåret, Manos del Uruguay och Ístex. I vårt stora mönsterbibliotek kan du hitta både rykande färska men även äldre stick- och virkbeskrivnigar ur arkivet.

När du har hittat ett mönster du vill börja sticka med så framgår det av mönstret vilket garn som ska användas. Garnet kan du lätt hitta på vår hemsida. Vi erbjuder både kvaliteter av ull, bomull, mohair, merino och mycket mer. Här kan du se alla våra garntyper.
Då har du också kommit helt rätt. Vi har nämligen stickmönster som är perfekt lämpade för speciella högtider, inklusive påsk, halloween och jul. Med dessa mönster kan du komma igång med snygg dekoration och pynt till den högtid som du står inför eller göra dina närmaste glada med fina presenter.

Vi har både stickmönster som är perfekta till sommaren som sommartröjor, toppar och shorts. Utöver det har vi mönster till hösten och vintern. Här hittar du bland annat varma tjocktröjor, halsdukar, vantar och pannband. Vi har också massor av stickmönster på poncho och sjalar, och här kan du välja mellan olika färger och sticktekniker. Under våra dammönster kan du också hitta många snygga mönster på stickade strumpor och tofflor samt på fina hårsnoddar. Hos Lindehobby hittar du också ett stort utbud av stickor. Så om du ska använda rundstickor, jumperstickor eller strumpstickor till ditt nästa stickprojekt så kommer du säkert att hitta dem hos oss. Alla våra stickor är i bra kvalitet och vi har olika material, tjocklekar och längder. Det finns alltså något för varje smak och stickbehov. Är en liten knorr på väg in i familjen eller vänkretsen? Och behöver du den perfekta presenten till föräldraledigheten eller dopet för föräldrarna och barnet? Då är hemmastickat alltid uppskattat. När du har hittat det rätta garnet och de rätta stickorna så kan du snabbt komma igång med stickandet. Alla våra stickmönster här på sidan är nämligen gratis och online och kan laddas ner direkt. Du klickar bara på det valda mönstret och trycker på den stora blå länken för att ladda ner mönstret gratis. Hemstickad interiör har verkligen blivit populärt. Därför erbjuder vi dig också en ocean av gratis interiörmönster på bland annat filtar, handdukar, grytlappar, sittunderlag, kuddfodral, mattor och självklart rengöringstrasor och disktrasor. Både nybörjare och erfarna stickare kan slänga sig ut i att sticka interiör. Bland mönstren finns nämligen både mönster som är lätta och överskådliga samt mönster som kräver lite erfarenhet och olika sticktekniker.Vi har också många populära mönster från Mayflower, Du Store Alpakka och Dale Garn, och vi erbjuder likaså de garner du behöver till just ditt mönster. Om du gillar att sticka barnkläder så borde du kolla in våra mönster från Go Handmade. Här hittar du de sötaste och finaste stickmönstren till bebis. Vi har självklart också många fler mönster från andra kända märken, inklusive Manos del Uruguay, Järbo, Istex, Onion och Hjertegarn.

Hur många nystan till en tröja?
Om du till exempel ser att du behöver 1000 meter garn, och dina garnnystan innehåller 123 meter, delar du 1000 med 123. Det blir 8,13. Då behöver du alltså allra minst 9 stycken nystan av just det garnet.
När du hittar det helt rätta mönstret klickar du bara dig in på det. Här kan du enkelt och gratis ladda ner mönstret. Det kommer också framgå vilket garn och vilken sticka som används till projektet. Du kommer alltså få all den hjälp du behöver för att komma igång med ditt nya stickprojekt.

Välkommen till vårt enorma utbud av gratis stickmönster. På denna sida kan du hitta precis det mönster du behöver till ditt nya stickprojekt. Hos Lindehobby erbjuder vi massor av olika stickmönster till både bebis, barn, dam och herr. Dessutom har vi mönster på inredning, väskor, djur & leksaker och mycket mer.
Med stickad interiör kan du sätta din personliga prägel på inredningen eller så kan du göra en vän glad med en snygg present. Du får också möjlighet för att leka med just de garnfärger som du älskar allra mest och därmed sätta lite färg på vardagen.LindeHobby levererar hela Sverige med kvalitetsgarn och hobbyartiklar. Vi har ett brett utbud av populära märken med mer än 5000 artikelnummer. Vårt team strävar efter att ge dig bästa möjliga service och snabbaste leverans när som helst. Se laget bakom LindeHobby här..

Hur stickar jag en tröja?
Tröjan stickas nerifrån upp, sluten stickning så att bålen (mage och rygg) stickas i ett och läggs till sidan vartefter ärmarna stickas skilt var för sig. Sedan förenas ärmarna med bålen och oket stickas upp till halslinningen. Sist sys bara de korta sömmarna i ärmhålorna. Ett enkelt sätt att sticka en tröja.
Vill du sticka något härligt och varmt till dig själv? Behöver du en perfekt present till någon du ska besöka? Eller älskar du att sticka kläder eller filtar till de yngsta i familjen? Oavsett om du vill sticka det ena eller det andra så hittar du garanterat ett mönster är på sidan som du snabbt och lätt kan komma igång med.Vi ljuger verkligen inte när vi säger att vi har ett enormt utbud av gratis stickmönster till dam. För det har vi verkligen. Möjligheterna för damstickat är riktigt många: toppar, tröjor, koftor, tjocktröjor, cardigans, västar/slipovers och så vidare. De många olika stickmönstren innebär att du garanterat kommer hitta ett mönster som passar till din nivå, behov och smak. Du kan i översikten här nedan klicka in dig på de olika mönsterkategorierna och utforska vår stora stickvärld. Är du nybörjare inom stickvärlden så är det perfekta nybörjarprojektet helt klart stickade rengöringstrasor. Här kan du öva dig i olika tekniker och faktiskt producera något användbart på samma gång.Om du vill komma igång med att sticka något snyggt, mjukt och varmt till dig själv eller någon du tycker om så har du hamnat på rätt plats. Du kan nämligen här hitta inspiration till ditt nästa stickprojekt till dam och undersöka vilket mönster som passar dig och din stil.

Bland vårt utbud av stickmönster hittar du mönster från många stora märken. Vi har ett enormt utbud av gratismönster från DROPS och här hittar du allt från mönster på kläder, sjalar och hårband till leksaker, filtar och rengöringstrasor. Hos oss kan du köpa alla DROPS-garner och på så sätt snabbt komma igång med ditt nya mönster från DROPS.
Vi har ett enormt utbud av gratis stickmönster på kläder till dam, herr, bebis och barn. Dessutom har vi ett hav av interiörmönster, sjalmönster och mönster på djur & leksaker samt till husdjur.Här på sidan kan du hitta massor av snygga och gratis mönster till baby. I utbudet hittar du både snygga bebisfiltar, vantar, mössor, sockor och skor. Dessutom hittar du de finaste kläderna, inklusive bland annat klänningar, cardigans, sparkdräkter, byxor, lös krage och söta bebisset. Oavsett om den bebisen du stickar till är en sommar- eller vinterbebis så kommer du hitta precis de bebiskläder som passar till årstiden i utbudet.

Om du inte har en redan utarbetad tanke om vad du gärna vill sticka så kan du garanterat hitta inspirationen bland våra snygga bebismönster. En sak är i alla fall säker: de många bebismönstren är otroligt sockersöta!Vårt företag samlar in recensioner via de oberoende tjänsteleverantörerna SHOPVOTE och TRUSTPILOT. Dessa använder automatiska och manuella åtgärder för att verifiera recensioner. Information om äktheten i kundomdömen finns här: SHOPVOTE, TRUSTPILOT

Anna har återvunnit garn sedan hon var en mycket liten besserwisser. Hon tycker att det snajdigaste med stickning och virkning — förutom att det ger håriga handflator — är den myckna matten.
Ja, dat is wel mogelijk. Je kan bijvoorbeeld na de boord verkorte toeren heen en weer breien aan de achterkant, waardoor de achterkant hoger wordt dan de voorkant. Helaas kan ik niet echt goede voorbeelden vinden, maar je kunt bij het zoeken van patronen het filter ’van boven naar beneden’ toepassen en dan de modellen bekijken.Fast det i sista änden är du som ska värdera vilken storlek du ska använda, så bör du så långt som möjligt följa anvisningarna i den aktuella beskrivningen. Letar du efter en specifik sticka så kan du naturligtvis hitta den i vårt sortiment. Vi har nämligen alltid ett stort utbud av stickor, där du är säkrad kvalité för alla pengar.

Vi vill ge dig en överskådlig överblick över, hur du kan göra för att omvandla storlekar på stickor. Respektive SE-storlekar, UK-storlekar och USA-storlekar. Detta kan du lätt få överblick över i översikten nedan:
Ska ditt stickprojekt bli så vällyckat som möjligt ska du naturligtvis spendera tid på att hitta den helt riktiga storleken på stickorna. I dag kan man köpa stickor i alla möjliga storlekar, vilket vårt stora sortiment bekräftar.Använder du den utarbetade vägledningen kan du blixtsnabbt hitta den riktiga storleken på stickor till ditt nya projekt. Vill du vara helt säker på att välja rätt storlek kan du välja att använda ett svenskt mönster, där storlekarna är angivna på svenska – det vill säga i millimeter.

Har du fått en stickstorlek från en amerikansk eller engelsk beskrivning, så kan du snabbt omvandla storleken. Vi kan tyvärr inte garantera att ovanstående storleksguide kommer passa i alla situationer. Det är nämligen tal om en vägledande guide som passar i de flesta tillfällen.Är du i tvivel om vilka stickor du ska använda när du använder ett mönster från UK eller USA? I så fall bör du alltid göra en omvandling för att hitta den korrekta stickstorleken. På så vis riskerar du inte att använda stickor där storleken inte stämmer överens med den angivna storleken.

Följer du en amerikansk eller engelsk stickbeskrivning blir du kanske förvirrad över den angivna stickstorleken. I USA och England använder de nämligen andra storlekar än vad vi är vana vid här hemma. Väljer du att använda ett amerikanskt eller engelskt mönster, ska du vara uppmärksam på hur du omvandlar de olika storlekarna. Det är nämligen storleksomvandling av stickor som du blir presenterad för i denna vägledning.
Vårt sortiment erbjuder ett brett urval av mönster för att sticka vackra och unika tröjor. Oavsett om du föredrar enkel eller avancerad stickning, hittar du mönster som passar din erfarenhetsnivå och stil.Haha! Ja, har nog gått ungefär lika långt som när man på en fredagskväll bloggar om snygga kantmaskor 🙂 Alldeles lagom långt, alltså! Aha, ja de borde ju bli sak, antar jag? Och tack!

Hej! Jag har använt den här typen av kantmaska på filtar etc. Stickar nu en kofta och då står det att man ska sticka sista o första maskan rät alla varv för att sedan kunna plocka upp längs kanten för knappslå. Men känns som att en sådan kan blir ful och otydlig var man ska plocka upp. Går det att köra den här kanten pch sedan plocka upp?

Det har nog gått rätt långt när man sitter en fredagskväll och förundras över någons snygga kantmaskor, men så är det tydligen. 🙂 Jag brukar sticka sista maskan avig och lyfta den första rätt. Ps Åkpåsen är jättefin.
Sticka något fint till dig själv, mamma eller kanske en väninna. Här hittar du fina stickmönster som passar till dam. Vi kommer kontinuerligt lägga till fler mönster till dam så återkom med jämna mellanrum eller maila oss om det är något speciellt stickmönster som ni saknar.

Byt till stickor 3,5 mm och sticka slätstickning (alla maskor räta) och öka med (3,5) 4 (4) 3,5 (3,5) 3 (2,5) cm mellanrum, 1 m på var sida om mittersta maskan (startmaskan). Dvs 2 maskor per ökningsvarv. Totalt ökas (9) 10 (11) 12 (12) 14 (17) gånger. Första ökningen görs direkt efter mudden (har du smala handleder kan du anpassa och öka lite senare, men se till att få med alla ökningar). Sticka tills ärmen mäter (45) 46 (47) 48 (49) 50 (51) cm eller önskad längd. Du har då totalt (56) 60 (64) 68 (70) 76 (84) m. Avmaska de (4) 5 (6) 8 (7) 9 (10) första och de (4) 5 (6) 8 (7) 9 (10) sista maskorna (mitt under ärmen).

Stickade du med fel färg någonstans i mönstret? Riv inte upp i onödan, du kan täcka ditt fel genom att sy på med rätt färgs tråd och maskstygn. Utförliga instruktioner och video hittar du i artikeln om hur man syr maskstygn.Tröjan stickas nerifrån upp, sluten stickning så att bålen (mage och rygg) stickas i ett och läggs till sidan vartefter ärmarna stickas skilt var för sig. Sedan förenas ärmarna med bålen och oket stickas upp till halslinningen. Sist sys bara de korta sömmarna i ärmhålorna. Ett enkelt sätt att sticka en tröja.

Hur får man snygga kanter när man stickar?
Hur görs då en så elegant kant? Jo, sticka rätstickning fram till sista maskan på varvet. Flytta fram garnet framför arbetet och lyft maskan avigt, det vill säga genom att sticka in höger sticka bakifrån i maskan. Sticka sedan första maskan på nästa varv rät, i bakre maskbågen.
Den mönsterstickade delen av oket, inklusive halslinningen, kommer att vara (24,5) 25 (25,5) 26 (26,5) 26,5 (26,5) cm lång så genom att kontrollmäta här kan du anpassa din egen tröjstorlek och rörelsevidd så att den passar perfekt på just dig. Lägg till 2 varv per önskad cm här i så fall, och sticka dem innan du fortsätter enligt beskrivningen. Tänk på att för varje varv kommer ärmhålan längre ner, vilket kan vara bra om du inte vill ha den för tajt under armarna men även göra den pösig om du har mindre byst.Den färg du inte stickar med tvinnas med på baksidan hela tiden. Låt gärna mönsterfärgen vara dominant dvs, hämta alltid den tråden under den andra tråden och låt alltid bottenfärgstråden gå över mönsterfärgen på baksidan.

Hur lång rundsticka till Damtröja?
Generellt kan man säga att stickan bör vara cirka 10-15 cm kortare än omkretsen på arbetet. Rundstickan används framför allt till större arbeten, som till exempel en tröja. Man kan välja att sticka hela plagget runt för att få ett sömlöst plagg, eller kanske sticka runt upp till ärmhålen och där dela arbetet.
Obs! Både ärmlängden och längden på tröjan är lätt att justera och sticka enligt önskad längd. I mönstret hittar du också förslag till olika individuella anpassningar. Plaggets slutliga mått är alltid beroende av din egen stickfasthet, garnval och sträckning vid blötläggning.

OBS! Tröjan kan töja rejält på längden efter blötläggning så kontrollera noga ärmarna och bålens längd när du lägger ut den plant. Blev den för kort kan du vinna många cm här genom att bara töja ut den i vått tillstånd (den blir lätt upp till 5 cm längre, både ärmar och bål).
Trä nu på ärmens (48) 50 (52) 52 (56) 58 (64) m på bålens rundsticka i öppningen där du avmaskade på bålen och sticka (65) 70 (76) 81 (90) 94 (100) m på bålen fram till nästa sida där du sedan avmaskar (8)10 (12) 16 (14) 18 (20) m för nästa ärm (det är alltså de sista maskorna och de första på följande varv du avmaskar så observera att varvets start flyttas efter att du trätt på nästa ärm).Valfri anpassning av halslinningen: Tycker du att du vill ha halslinningen högre upp så stickar du nu de extra varv du vill ha, 2 varv ger ca 1 cm extra.

Har du bred hals/nacke hoppa över följande minskning. Vill du ha den tajtare runt halsen, minskas jämnt fördelat (4) 4 (5) 6 (7) 8 (14) m = (76) 81 (85) 89 (93) 97 (101) m, genom att sticka 2 r tillsammans.
Sticka ett varv till och minska samtidigt jämnt fördelat på det varvet: (2) 2 (4) 0 (12) 10 (6) m så att du har (224) 238 (252) 266 (280) 294 (322) m när du börjar sticka enligt diagrammet.Lägg gärna upp bilder på din tröja på sociala medier och använd #strömsötröjan (du kan även titta på den # på Instagram så får du ännu mera inspiration).

Sticka 1 varv med bottenfärg. Prova tröjan för att avgöra hur tajt du vill ha den runt halsen. Har du bytt till en kortare rundsticka rekommenderar jag att sätta hälften av maskorna på en annan rundsticka innan provningen.
Det blir ingen skillnad på bak- och framsida. Därmed får tröjan en längre användningstid och hållbarhet eftersom den kan nötas jämnt på till exempel armbågarna.

Hur många maskor till en tröja?
Du behöver alltså 16 maskor till 10 cm; 1,6 till 1 cm och femtio gånger så mycket till 50 cm (bredd på fram och bak), dvs 80 maskor. Till detta kommer kantmaskorna.
Lägg med bottenfärgen upp (146) 160 (176) 194 (208) 224 (240) m på rundsticka 3 mm. Se till att stickningen inte vrids när du nu ska sticka runt. Sätt en markör vid varvstarten om du vill.

Byt till sticka 3,5 mm och sticka slätstickning (räta maskor runt hela vägen) tills bålen mäter (36) 38 (40) 42 (44) 46 (48) cm från nedre kanten (uppläggningen) eller önskad längd.Sticka nu oket enligt diagrammet. Mönstret är 14 m brett vid starten och upprepas (16) 17 (18) 19 (20) 21 (23) gånger runt oket. Observera att det sker minskningar på varv 18, 23, 28, 32, 38, 42, 45, 48 och 50. Läs anvisningarna vid diagrammet. Varv nr 40 stickas enbart för storlekarna M, L, XL, XXL och XXXL. Varv 44 enbart för storlek L, XL, XXL och XXXL. Varv 46 stickas alla storlekar utom XS. Varv 47 enbart för storlek XL, XXL och XXXL. När det gäller de andra storlekarna hoppar man bara över de varv som inte berör den storlek man stickar.Avmaska de (4) 5 (6) 8 (7) 9 (10) sista maskorna och de (4) 5 (6) 8 (7) 9 (10) första på följande varv i ena sidan (hit kommer första ärmen). Lägg arbetet till sidan och låt det vila medan du stickar en ärm.Strömsötröjans mönster är ämnat för privat bruk. Småskalig tillverkning av tröjan för hobbyförsäljning är tillåtet medan kommersiellt och industriellt bruk av mönster eller tröja inte är tillåtet.

Hur räknar man maskor i stickning?
Om stickfastheten ska vara: 20 maskor på bredden och 27 varv i höjden med slätstickning = 10 x 10 cm. Lägg ett måttband på arbetet och räkna maskorna: 20 maskor = 10 cm på bredden och 27 varv på höjden = 10 cm.
Lägg arbetet till sidan och sticka nästa ärm likadant som den första och trä sedan den ärmens maskor på rundstickan. Från och med nu startar varvet här, efter den andra ärmens påträdning.Rundsticka 3,5 mm och 3 mm 80 cm samt strumpstickor (eller rundsticka 40 cm) 3,5 mm och 3 mm. Eller den storlek på stickorna som du själv behöver för att få rätt stickfasthet. Du kan behöva stickor 4 och 4,5 eller ännu större om du stickar spänt.

Byt till stickor nr 3 (eller 0,5 mm mindre än det du stickat med) och sticka två varv (räta maskor). Avmaska på följande varv. Du får då en kant som rullar sig så att avigsidan blir synlig.
Det är viktigt att göra en provlapp med det garn du vill använda innan du börjar. Lägg upp 25–30 m och sticka en provlapp som du kan mäta och räkna maskantal per 10 cm på. Genom att byta storlek på stickorna kan du justera så att du får 18 m på 10 cm bredd, och 10 cm på höjden med 23 varv.

Blöt tröjan och lägg den att ligga plant och låt torka. Forma tröjan som du vill ha den. Maskorna lägger sig snyggare och du får ett bättre slutreslutat efter detta.

Kl\u00e4der och mode online Handla kl\u00e4der och& underkl\u00e4der p\u00e5 n\u00e4tet hos ashild.se. H\u00e4r hittar du prisv\u00e4rda damkl\u00e4der, underkl\u00e4der, badkl\u00e4der, skor, st\u00f6dprodukter och hj\u00e4lpmedel. Vi har allt fr\u00e5n toppar, tunikor och kl\u00e4nningar till bh, trosor och st\u00f6dstrumpor.Falls etwas nicht stimmt oder wenn Sie \u00c4nderungen an Ihrer Bestellung vornehmen m\u00f6chten, wenden Sie sich bitte umgehend an unseren Kundendienst. Bei Kontakt bitte immer Ihre Daten\/Kundennummer bereit halten..

T\u00f8j og mode online. K\u00f8b t\u00f8j og undert\u00f8j p\u00e5 nettet hos marghareta.dk. Her finder du billigt damet\u00f8j, undert\u00f8j, badet\u00f8j, sko, st\u00f8tteprodukter og hj\u00e6lpemidler. Vi har alt fra toppe, tunikaer, kjoler. BH’er, trusser og st\u00f8ttestr\u00f8mper.
Er der noget der ikke stemmer eller du vil \u00e6ndre din ordre, kontakt venligst vores kundeservice omg\u00e5ende. Hav altid kundenummer\/adresseoplysninger parat, n\u00e5r du kontakter os.Vi har ett brett utbud av mönster till tröjor och koftor till dam så att du kan sticka eller virka din personliga tröja efter din egen smak och tycke. Vi har även tröjor och koftor till herr samt tröjor och koftor till baby och barn.Söker du en tröja eller kofta till vardags eller fest? Det spelar ingen roll! Vårt mönstersortiment är enormt och vi vågar garantera att det finns något för alla oavsett om du ska bära plagget hemma i TV-soffan eller på jobbet.

Hur man stickar en tröja uppifrån och ner?
I den här DROPS videon visar vi hur man stickar en tröja uppifrån och ner på rundstickor. Vi visar hur vi ökar till raglan genom att göra ett omslag 2 maskor före markering och 2 maskor efter markering, och på nästa varv stickas omslaget vridet rät så det inte blir hål.
Kontobesked skickas per e-post i mitten på varje månad, med en aviseringsavgift på f.n. 29 kr. Med delbetalning ges möjligheten att betala i egen takt i upp till 36 månader.Hos oss är det alltid enkelt att returnera varor. Fyll i retursedeln som följer med ditt paket, klistra på den adressetikett som också medföljer och lämna sedan in ditt paket. Våra prisvärda trendiga beskrivningar till tröjor och koftor kommer från kända leverantörer så som Permin, Lang Yarns, Svarta Fåret, Cewec, Phildar, Viking of Norway och många fler. Om du av någon anledning inte är nöjd med din beställning har du alltid öppet köp i 14 dagar från dess att du har mottagit din leverans. Skulle du ha några problem med en produkt, leveransen eller din beställning i övrigt är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.Vi har mönster som passar perfekt för olika årstider och högtider. I norden har vi ett ganska ostadigt klimat och därför kommer tröjor och koftor till väl användning under årets alla månader.Inne på varje produkt har du en garnåtgångstabell som gör att du lätt och enkelt kan se hur många nystan det går åt för att sticka och virka din tröja eller kofta i önskad storlek.Det finns stickade och virkade tröjor och koftor som är glesstickade, långärmade, kortärmade, vackert dekorerade, mönstrade, enfärgade, med dekorativt ok, flätstickade, båtringade, med raglanärm, med blockränder, med vida ärmar, med ballongärmar, med mönstrat ok, randiga, flerfärgade, slätstickade, rundhalsade, v-ringade, med piffiga bollar, med polokrage, med knappar och mycket mer. Listan kan göras lång!

Vilken storlek ska man ha på stickor?
Så omvandlar du engelska och amerikanska storlekar på stickorSE storlekar (mått i mm.)USAUK4,5775,0865,5956,0104
Normalt leverer vi i l\u00f8bet af 3-5 hverdage, i h\u00f8js\u00e6sonen kan vi dog have l\u00e6ngere leveringstid. Ovenfor i din ordre ser du den forventede leveringstid.Annars är det såklart ingen fara, vi erbjuder snabba leveranser så att du enkelt kan klicka hem nödvändiga tillbehör och komma igång med ditt projekt så snart som möjligt.

Några av koftora i vårt sortiment har dessutom knäppning så att du själv kan välja om du vill ha den öppen eller stängd. Hitta rätt passform för dig och se vårt breda utbud av mönster inne på knittingroom.se!
Kl\u00e4der och mode online Handla kl\u00e4der och& underkl\u00e4der p\u00e5 n\u00e4tet hos marghareta.se. H\u00e4r hittar du prisv\u00e4rda damkl\u00e4der, underkl\u00e4der, badkl\u00e4der, skor, st\u00f6dprodukter och hj\u00e4lpmedel. Vi har allt fr\u00e5n toppar, tunikor och kl\u00e4nningar till bh, trosor och st\u00f6dstrumpor.Om något inte stämmer eller om du vill göra ändringar i din order, kontakta vår kundtjänst omgående. Ha alltid dina uppgifter tillgängliga när du kontaktar oss.Jos tilauksessa on virhe tai haluat muuttaa sen sis\u00e4lt\u00f6\u00e4, ota v\u00e4litt\u00f6m\u00e4sti yhteytt\u00e4 asiakaspalveluumme. Ennen yhteydenottoa, ota esille asiakastietosi.

Hur mycket kostar det att sticka en tröja?
Muddar i resårstickning kräver lite mer garn. Det ger 14 nystan à 29 kronor = 406 kronor. För att sticka en damtröja i garnet B behöver du ungefär 2200 meter garn. Då behöver du 2200/300 = drygt 7 härvor.
Kl\u00e6r og mote online. Handle kl\u00e6r og undert\u00f8y p\u00e5 nettet hos ashild.no. Her finner du rimelige damekl\u00e6r, undert\u00f8y, badet\u00f8y, sko, st\u00f8tteprodukter og hjelpemidler. Vi har alt fra topper, tunikaer og kjoler til bh, truser og st\u00f8ttestr\u00f8mper.Vad är inte mysigare än en varm och gosig tröja, kofta, sweatshirt eller cardigan att ta på sig under kyliga sommarkvällar och under höst- och vinterhalvåret för att slippa frysa.

Atelj\u00e9 Margaretha ist f\u00fcr alle die das Handarbeiten, vor allem das Sticken, lieben! Bei uns gibt es eine gro\u00dfe Auswahl an Garn, Stickereien, Rahmen, Beschl\u00e4ge etc.. Alles online bestellbar. Wir haben Vorlagen f\u00fcr Decken, L\u00e4ufer, Bilder, Wandbeh\u00e4nge, Stramine, Kissen, Gardinen, \u00dcberhandt\u00fccher uvm.
Våra tröjor och koftor finns i en mängd olika passformer. Vi har långkoftor, oversize tröjor, oversize koftor, vid passform, åtsittande passform, normal passform med flera.

Similar Posts