|

Stockholms Nation Lunch

När du är inne på en restaurang så kan du klicka på favoritknappen till höger på restaurangens sida så läggs den restaurangen till dina favoriter och du kan enkelt få en överblick över alla de restauranger du brukar besöka.Vi är Sveriges äldsta och Uppsalas största kår. En majoritet av Uppsalastudenterna är medlemmar i Uppsala studentkår och vårt viktigaste uppdrag är att stärka studenternas inflytande vid Uppsala universitet. Vi tillsätter studentrepresentanter vid universitetets beslutande och beredande organ, och vi hjälper studenter som på något vis behöver stöd.

Spextraditionen vid Stockholms nation är både lång och stark. Sedan mitten av 1800-talet har det mer eller mindre årligen satts upp spex vid Nationen, och idag spexas det under alla våra traditionella tillställningar. Årets höjdpunkt är dock Marsspexet i mitten av mars som engagera ett hundratal personer redan med start under hösten. Utöver ett hängivet Spexarcorps har nationen även flera körer, en dansgrupp, ett husband, en egen tidning och en idrottsförening.Stockholms nation är idag främst känd för sin legendariska torsdagsklubb och för det årliga Marsspexet. Från morgon till kväll hållet huset öppet både för dig som vill studera, och för dig som vill äta frukost eller lunch. Nationen har även flera körer, en dansgrupp, ett husband och en idrottsförening, men tillhandahåller även flertalet stipendier och bostäder.

Vi använder cookies för att göra det enklare att använda webbplatsen. Läs mer om hur vi hanterar detta. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.

Sedan 1848 huserar Nationen på Drottninggatan 11 i ett hus byggt för Nationen av Nationen. Samtliga vardagar serverar vi både frukost, lunch och café. tisdag till lördag har vi öppet våran pub i Bakfickan mellan 17 och 00. Där kan du avnjuta pizza, sallad och hamburgare samt olika drycker. Måndag till fredag har vi öppet våran caféverksamhet i Bakfickan och på lördagar serverar vid dessutom brunch. När det kommer till våra regelbundna verksamheter är det dock för vår Torsdagsklubb som vi är mest kända i Uppsalas studentliv. På Stockholms nation är torsdagarna heliga, och oavsett om du startar kvällen i vår restaurang Holmiana eller på vår Lounge så kommer du snart förstå varför.Drivs av engagerade studenter som arbetar ideellt med att bedriva studiebevakning gentemot Farmaceutiska fakulteten. Vi erbjuder studieplatser, arbetslivsanknytning, pluggstugor, idrott, café och pub för att just din studietid ska bli så bra som möjligt. Du är alltid välkommen till Pharmen, vårt egna kårhus.

Stockholms nation grundades 1649 och har sedan dess förgyllt mängder av studenters studietid. Idag är Nationen främst känd för sin legendariska torsdagsklubb och för det årliga Marsspexet, men här finns någonting för alla.
Gotlands studentkår Rindi är kåren för studenter vid Campus Gotland. Utöver vår studiepolitiska verksamhet har vi även många sociala aktiviteter. Här är du en i gemenskapen!Baserat på vad du ska lästa för utbildning hjälper vi dig att ta fram några kårer som lämpar sig för dig. Vill du veta mer om respektive kår och varför just de lämpar sig för dig så tryck här.Välkommen att njuta av en skön paus i vårt fina hus eller på vår soliga uteservering. På vardagar serverar vi god och prisvärd lunch mellan klockan 11.30 till 13.15. Vi erbjuder två hemlagade rätter, alltifrån svensk husmanskost till kryddig kikärtsgryta. Vi har också en stor salladsbuffé om du är sugen på något lite lättare. Valfri dricka, nybakat bröd, kaffe och kaka ingår. Följ oss på Instagram eller Facebook @stockholmsnation för att se dagens lunchmeny!Är du sugen på en lättare lunch eller en god fika så ska du besöka Stockholms nations Bakficka – vi har prisvärda shakes och paninis, nygräddade bullar, saftiga morotskakor, gott kaffe och mycket mer. Laktos- och glutenfria alternativ finns såklart. Hos oss kan du till skön musik ta en paus från studierna, genomföra dina grupparbeten eller bara umgås med vänner på vår innergård. Trådlöst Wi-Fi i hela huset.

Hösten 2019 hände något historiskt på Stockholms nation. Efter drygt att år av renoveringar var det äntligen dags, Bakfickan invigdes med pompa och ståt och har blivit en naturlig samlingspunkt på Nationen.
Välkommen Till Stockholms Nations Bakficka från 17 till sent varje tisdag till lördag. Med inspiration av Stockholms diverse bakfickor och gastropubar finns Bakfickan här för att släcka din hunger & törst. I Bakfickan finner du allt från Tapp Öl, cocktails till Chark, gastro burgare, sallad eller fish and chips. Med ingång från Drottninggatan beläget mellan vårt anrika nationshus och Celsings “nya Huset” finner du Bakfickans vidöppna dörrar. Varmt välkomna till Stockholms Nations Bakfickan.Varje vardag serverar vi på Stockholms nation en god och mysig frukost. Vi erbjuder en frukostbuffé som innehåller såväl hembakat bröd med ett brett utbud av pålägg som yoghurt med hemgjord müsli och färska bär. Vi har laktos- och glutenfria alternativ. Det är helt enkelt den perfekta starten på dagen och ett bra ställe att träffa seminariegruppen eller dina vänner innan dagens föreläsningar börjar.

Våra verksamheter utgör i mångt och mycket vår Nation. Det är genom dem de allra flesta lär känna oss. Vi har öppet snudd på hela veckan och dygnet runt, terminerna ut, i solsken, regn eller snö.
Stockholms nation har till följd av den rådande situationen drabbats av den största ekonomiska krisen genom tiderna. I och med att restriktionerna till följd av Covid-19 förhindrar oss från att bedriva ordinarie verksamhet, och trots drastiska åtgärder från Nationens sida, förvärras Nationens ekonomiska situation för varje dag som går.Det råder nu nödläge. Om Stockholms nation ska kunna behålla den fastighet som varit många Uppsalastudenters andra hem sedan 1848 behöver Nationen din hjälp.

Grattis! Du har hittat till Sveriges bästa studentstad och dessutom till Sveriges främsta studentnation, Stockholms nation. Som medlem hos oss skjutsas du raka vägen in i det bästa som Uppsalas studentliv har att erbjuda.
Stockholms nation grundades år 1649 och är en av de största studentnationerna i Uppsala. Nationerna är ideella organisationer som finns till för studenterna och deras välbefinnande. Vi på Stockholms nation har många olika verksamheter, föreningar och aktiviteter för att du ska hitta något som passar just dig. Välkommen till Brunch på Stockholms nation! Till varje Brunch serveras det ett smarrigt frukostpaket som innehåller bland annat hembakade scones, amerikanska pannkakor och smoothies (för information om vår meny se vår facebookgrupp) Så stäng av datorn, lägg ner böckerna och spendera istället din lördag med oss på bästa vis! Välkommen till Stockholm Nations Bakficka från 17 till sent varje tisdag till lördag. Med inspiration av Stockholms diverse bakfickor och gastropubar finns Bakfickan här för att släcka din hunger & törst. I Bakfickan finner du allt från Tapp Öl, Gin & Tonic Meny, cocktails till chark, gastro burgare, sallad eller fish and chips. Med ingång från Drottninggatan beläget mellan vårt anrika nationshus och Celsings ”nya Huset” finner du Balfickans vidöppna dörrar. Varmt välkomna till Stockholms Nations Bakfickan!Mat och fest är nog det som studenter kan bäst av allt, vi gillar helt enkelt att umgås och ha kul! Vi på Stockholms nation vågar påstå att vi är extra bra på både god mat och fantastisk fest. Varje vecka erbjuder vi mat som täcker in det mesta, från lunch i all sin enkelhet till högklassig trerättersmiddag med levande ljus och vita linnedukar. Nationen är sedan länge känd för sin klubb, varje torsdag bjuder vi in er till att festa i Uppsalas bästa barer och dansgolv.

Similar Posts