|

Stora Skuggan Restaurang Stockholm

Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.Vänd dig till Eldrimners rådgivare om du är mathantverkare och har frågor inom hantverksmässig förädling. Diplomerade rådgivare ger svar på frågor inom respektive bransch.Platsen för Nordic Artisan Food Awards och Terra Madre Nordic är Carolas Eko i Stora skuggans värdshus på norra Djurgården i Stockholm, 1 – 3 september.

Eldrimner erbjuder kurser, studieresor och längre utbildningar. Både för nybörjare och proffs. Utbudet täcker alla viktiga delar av mathantverkarens yrke, från tillverkning av produkter till företagande.
Eldrimner är ett nationellt centrum för mathantverk. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige, i starten såväl som i utvecklingen av företaget.Eldrimners branscher inom mathantverk: bageri, gårdsslakt och charkuteri, bär-, frukt- och grönsaksförädling, mejeri, fiskförädling och entreprenörsutveckling. Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtlands län, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

Stora Skuggans 4H-gård har aktiviteter att erbjuda både besökare och medlemmar året runt. Guidning, häst och vagn, ponnyvarv, 4H-läger, ridläger, djurskötargrupper på vardagar eller helger, övernattningar och mycket mer.

Stora Skuggans 4H-gård ligger vackert belägen i ekoparken på Norra Djurgården. På gården kan du träffa alla våra djur och se hur de bor. Vi har mestadels djurslag av Svensk Lantras såsom Fjällnärako, Jämtget, Åsbohöns, Ryafår och Nordsvensk häst men också kaniner, katter, minigrisar och Islandshästar.

Café, bageri, deli och kaffebar i Norra Djurgårdsstan som drivs av Carola. Carola har skrivit böcker och driver flera verksamheter inom mat och dryck med fokus på hälsosamma, lokala och miljövänliga råvaror som är snäll mot människa, djur och natur. All mat tillagas på ekologiska grönsaker, all fisk är alltid MSC-märkt och köttet är från svenska närliggande gårdar. Utbudet är säsongsbaserat och allting görs från grunden.
Carolas Eko driver just två restauranger, ett bageri och två brödbutiker i Stockholm. Vår verksamhet drivs av att alltid servera mat lagad från grunden. Vi lagar och bakar det vi tycker om allra mest just nu.Vårt mål är att skapa den ultimata julbordsguiden, där du enkelt får en bra överblick och information om vilka julbordsmöjligheter som finns samt hittar det bästa julbordet för ert sällskap! Vi som jobbar med Julbordsguiden älskar julens traditioner, i synnerhet julbord. Vi drivs av möjligheten att kunna samla och lista det stora utbudet av fantastiska möjligheter till julfirande som finns i hela landet. Vare sig det gäller en gemytlig julmiddag med familjen eller en stor sprakande julfest för företaget.

Om ni serverar julbord eller arrangerar andra julevenemang och vill synas är ni varmt välkomna att kontakta oss. Läs mer om att synas på Julbordsguiden.
För kampanjerbjudanden gäller villkor som visas på restaurangens sida. Erbjudanden på alkoholhaltig dryck gäller enbart för vuxna. Alkoholmissbruk är farligt för din hälsa. Drick med måtta. Vi är en ideell barn och ungdomsorganisation med verksamhet för barn och ungdomar men också vuxna som vill lära sig om djur, natur, hantverk och trädgård. Vi har även en liten ridskola med Islandshästar och en daglig verksamhet på gården för vuxna personer med funktionsnedsättning som tillhör LSS. Välkomna till oss på STORA SKUGGANS 4H-GÅRD. Vi är en stadsnära bondgård belägen på Norra Djurgården i Stockholm. Vi har öppet alla dagar året runt kl. 10-15. Kolla gärna runt på vår hemsida och läs mer om vår verksamhet.Som besökare är man varmt välkommen till gården både under vardagar och helger. Djuren finns att titta på i deras hagar kl. 10-15 och det finns vackra promenadstråk i området om man vill röra lite på sig.Djuren vi har på gården är främst Svenska Lantraser där vi arbetar i olika bevarande projekt och är anslutna till genbankerna för respektive ras. Men vi har också kaniner, katter, Islandshästar och en Shetlandsponny. Vi ska efterlikna en gammal bondgård så långt som möjligt och följa alla bondgårdstraditioner.

Åker man bil till gården är det viktigt att tänka på att det finns ett begränsat antal med parkeringsplatser samt att man inte glömmer att betala för sin parkering
Nu är sommaren här och vi har startat upp vår lägerverksamhet som är igång under v. 24- v. 33! Djuren kommer finnas ute på bete på området och det går bra att besöka gården även under sommaren!

Vi har besökt Stora Skuggans Värdshus många gånger. Det ligger väldigt fint och vi har alltid tyckt att maten varit vällagad och från bra råvaror. Idag blev vi besvikna! Hamburgaren var fabriksgjord och jag är tveksam till kötthalten. Restaurangen skulle tjäna på att göra hamburgare själva från köttfärs och ta mer betalt för rätten. Det är kostsamt på lång sikt att ha en dålig rätt även om övriga är bra.
Jazz brickan var supergod. Saknade efterrätter utan nötter, bara något litet till kaffet. Atmosfären var underbar och det bästa ikväll var Peter Getz och Jazztrion Kommer mer än gärna tillbaka, så kul!

Stora Skuggans värdshus är alldeles lagom stort. Det finns några olika rum och vi åt i det största varmt dekorerade rummet med veranda utanför. Vi åt deras väl komponerade julbord som serverades vid bordet, dvs. ingen buffé som alla sällskap delar på. Kombinationen av rätter var trevlig och urvalet av sillar, kallskuret och ostar var tillräckligt stort för att ge oss valmöjligheter. Övriga rätter passade väl in i de olika serveringarna. Vi valde rökt and som huvudrätt och den var för innovativ med sin chokladsås. Jag har absolut inte något att klaga på över denna kväll.

Affärsmiddag, , Grupper, Krog, Med familjen, Med vänner, Alla hjärtans dag, Jul & Nyår, , Ekologisk mat, Glutenfritt, Närproducerat, Vegetariska rätterVäldigt dyrt för det man fick..samt ingen berättade om priset, därmed blev lite dålig eftersmak… Tex:Vi fick annat att dricka än det vi beställde,(bestälde cava för 120sek/glaset men fick något annat utan att se priset, var 175sek/glaset) samt hällde sommeliern väldigt lite vin i glaset, under 12cl, samt prislappen var ganska hög (200sek +)… Kändes snålt ..Om du åker kollektivtrafik ta Tunnelbanans Röda Linje och gå av vid Universitetet. Därifrån är det en kort promenad över universitetsområdet fram till Stora Skuggans ängar på ca 15 minuter. Det går att köra bil hela vägen fram till Värdshuset.Mysigt området, så fin restaurang med kreativa design och växter… Verkligen en oasis mitt i naturen. Trevligt bemötande och framförallt så god pizza!!!!

De hade missat min bokning, men det fanns plats. De gav mig fel öl, men kompenserade det. Lite rörigt på grund av att folk kom och gick. Alltför många kom in genom fel ingång, vilket var störande. Tror att det är lugnare där på vardagar.
En riktig pärla som jag inte kan förstå hur det inte är fullsatt precis hela tiden. Maten är vällagad och utbudet av öl och vin är genomtänkt och spännande. Stort tack från en trogen stammis från Ekhagen!

Ett mycket upskattat evenemang där mat från Sri Lankas främsta kock serverades. Carola på Stora Skuggan har fantasi och energi att erbjuda högklassig mat med fokus på ekologiskt och hållbart.

Similar Posts