Synthmaster One Expansions

Kritikerrosade Addictive Keys från svenska XLN Audio är ett kraftfullt och kreativt mjukvaruinstrument för piano- och keyboardljud. Oavsett om du ska producera en ballad åt Rihanna (Rihanna – Stay) eller en reklamfilm för Apples senaste telefon (iPhone X event) kan du räkna med att Addictive Keys levererar.1968 släppte Sennheiser HD414, världens första öppna hörlur. Med mer än 10 miljoner sålda exemplar förblir denna hörlur den bäst säljande hörluren genom alla tider. 75 års erfarenheter finns i kunskapsbanken.

Julen kommer tidigt i år med ”Christmas Bundle” och 8.52 GB kraftigt rabatterade technoljud från ZTEKNO. Tre samplingspack säljs nu till priset av ett, med tillhörade överraskning strax före nyår. Eller vad sägs till exempel om 15 Construction Kits, 620 olika ljud för bas, trummor och synthar, 104 effektljud och mer där till.Presets finns till Sylenth 1, Synthmaster och Native Instruments Massive, men ljuden fungerar självklart att ladda i valfri sampler som exempelvis Kontakt 5, eller importera direkt i ditt inspelningsprogram. Upplösningen är WAV 44.1 kHz, 24-bit samt AIFF 44.1 kHz, 24-bit. Läs mer och ladda från sounds.beatport.

Musiken hör julen till och att stampa takten i samma veva som gröten slinker ner är aldrig fel. Och kanske är det du själv som står för årets jultechno runt granen?
För att kunna visa innehållet behöver vi ditt godkännande. Om du inte fått möjlighet att godkänna kan det bero på ett tillfälligt fel hos oss eller att ett plugin till din webbläsare blockerar vår förfrågan.Förutom just techno så ska samplingsbiblioteket även passa utmärkt till andra genrer som Progressive House, Minimal / Deep Tech eller vad som helst egentligen, men varför begränsa sig?

VST-expansionspaket och expansioner för en rad programvaror. Oavsett om du letar efter extra samplingar, VST-instrument eller ljud kan du hitta allt här.Den webbläsare som du använder för närvarande stöds inte längre, och som sådan kanske funktionerna på denna webbplats inte fungerar som förväntat. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en webbläsare som för närvarande stöds (som Chrome, Edge eller Firefox) för att förbättra din säkerhet, hastighet och övergripande upplevelse.

V\u00e4nligen f\u00f6rs\u00f6k igen och om problemet kvarst\u00e5r och du vill ha ytterligare st\u00f6dformens, ring v\u00e4nligen kundtj\u00e4nsten p\u00e5 08-124 103 60.
Det här någorlunda nystartade företaget är startat av amerikanen Dan Gillespie som jobbat i 15 år som programmerare åt effektmästarna Eventide. Newfangled Audio testar sig fram med nydanande effekter och instrument som inte riktigt är som alla andras. Generate jobbar med slumptal och ”kaossyntes” med vågformsbibliotek från bland annat rackmodulen Buchla 259. På beskrivningen låter det som om Generate genererar oljud, men inget kunde vara mer missvisande. Det låter stundtals tårframkallande vackert. Men, givetvis är Generate en guldgruva för dig som gillar modulärt upplägg, inte räds ett akademiskt gränssnitt samt tycker mycket om att experimentera fram säregna syntljud.Grunden för denna flerfaldigt prisbelönade syntplugg i budgetklassen utgörs av subtraktiv syntes, vågformsmodulering och samplingar. Även om biblioteket med förinställningar (presets) får mer än godkänt, ligger fokus särskilt på dig som gillar att ratta fram egna ljud. Ett lite annorlunda grepp, som dock är lyckat, är att om du äger någon av Kilohearts effekter kan du använda dem inuti Phase plant. Tekniken kallas för ”snap In” och fungerar kors och tvärs mellan tillverkarens olika produkter. Sammanfattningsvis ett bra verktyg i din pluggverktygslåda om du producerar samtida populärmusik.De flesta känner nog till Izotope för deras mastringspluggar. De har inte samma framträdande, för att inte säga dominerande, roll när det gäller virtuella instrument. Iris 2 är emellertid för rolig och annorlunda och ska inte missas i första taget. Pluggen jobbar med samplingar som utgångspunkt, men är ingen traditionell samplare. Genom att skanna igenom en ljudfil/vågform och sedan trycka signalen genom exempelvis spektralfilter skapas allt från mångskiftande syntpadar till bastanta basar. En plugg som överraskar med att låta säreget och musikaliskt med en och samma tangenttryckning.Det tyska företag som gav oss vst-klassikern Gladiator har med Icarus 2 skapat, menar man, världens kraftfullaste mjukvarusynthesizer. Och det som kommer ur pluggen låter brett och fett, den saken är klar. Tonläget ligger på modern topplistemusik som naturligtvis innefattar Trap och Drill. De förinställda ljuden är följaktligen slöjdade av superstjärnor som Gucci Mane, Metro Bommin’, Axwell och Armin Van Buren. Ett mycket modernt instrument både soundmässigt och i handhavande. Dessutom är pluggen humant prissatt.Reveal Sounds mjukvarusynth Spire har fallit många producenter i smaken, kanske främst utövare av den kommersiella housemusikstilen EDM, vilket exemplifieras av användare som Morgan Page och Hardwell. Ett unison-läge med hela nio röster borgar för såväl monsterbasar som glödande lead-ljud. Två olika stegsequencrar som kan styra både reglage och toner är perfekt integrerat för att servera melodier och rytmer på kortast möjliga tid. Spire klarar av det mesta och vi är uppriktigt imponerande hur Reveal Sound lyckats klämma in alla möjligheter och samtidigt presenterar dem grafiskt och lättförståeligt.

Och där var vi framme vid vidundersyntharnas vidundersynth. När du lägger vantarna på Omnisphere första gången kommer du märka att det gäller att hålla tillbaka lite på resurserna. Annars finns det en uppenbar risk att pluggen tar över hela mixen. Med fyra lager syntes per patch och 500 vågformer samt specialare som granulärsyntes känns möjligheterna nära nog obegränsade. Vi gillar även att Spectrasonics lagt in stöd för en lång rad klaviaturer från kända tillverkare som då fungerar som kontrollenheter åt pluggen utan en massa tidsödande pill i menyer och ”midi-learn”-funktioner. Men smakar det, så kostar det.
En av Initial Audio Sektors styrkor är det användarvänliga gränssnittet. Du har full koll på parametrar och reglage utan att bli tårögd av en massa plåttriga menyval och animeringar. Därutöver kan du bygga egna ljud genom att dra och släppa funktioner där du vill ha dem. Ljudmässigt är Sektor en 16-rösters hybridsynt, vilket innebär att ljud genereras både från syntesmodeller och ljudfiler. Det gör produkten till ett mångsidigt instrument som kan rätt mycket av både det ena och det andra. Vi fastnar lätt med den inbyggda sekvensiatorn som är snabbjobbad och kul.Vid sidan av Serum förtjänar Lennar Digitals trotjänare att tituleras en modern klassiker i dessa sammanhang. Tillgången på tredjepartsljud är således extremt god. Sylenth1 har genomgående ett mer analogt och varmt sound än sina kollegor och konkurrenter i samma prisklass. Att du kan dra iväg med 32 röster per tangenttryck innebär inte att pluggen käkar processorkraft i ett nafs. I våra tester är Sylenth1 stabil och snål i det hänseendet. Synthpluggen är så gott som obligatorisk att kolla in för dig som vill ha syntetiska ljud som låter allt från avskalat vackra till retroanstruket mäktiga. Bra effektdel och programmerbar arpeggiator är kvicka funktioner för extra roligt handhavande. Förutom det fördelaktiga priset så finns det framförallt en faktor att framhålla när det gäller Synthmaster Ones funktioner: Filtren. Här emuleras Mini-Moog, Roland TB-303, Oberheim SEM och Korg MS-20, fast i ett modernt sammanhang. Förutom de gängse vågformerna (sinus, triangel, och så vidare) har pluggen även en rejäl dos av digitala vågformer att laborera med. Det finns även ett unisonläge med 16 röster, arpeggiator, effekter och mycket annat som kan förväntas i en betydligt dyrare produkt. Om du vill steppa upp din användning av Synthmaster One kan du importera egna ljudfiler, förslagsvis vågformer från andra syntar för avancerat ljudmeckande. Därför har vi samlat marknadens bästa pluggar i kategorin syntar. Priserna i vår lista är listpriser men ofta går det att hitta flera av dem rejält rabatterade.Det är inte möjligt att förbise Xfer Records flaggskeppssynt i en sådan här sammanställning. Det hade inneburit ett uppenbart tjänstefel. Ingen plugg har påverkat den moderna dansmusiken mer de senaste fem/sex åren än Serum. Brutala dubstep-basar, klatchiga plucks och förföriska polysynthar återfinns i drivor. Formantfilter, samplingar från äkta synthar, vågformstabeller och fler fiffigheter ger pluggens dess skinande rena sound. En annan aspekt av Serums storhet är att Serums popularitet inneburit att det finns ett gigantiskt ekosystem av ljudexpansioner, både gratis och att köpa till. Om du har ambitionen att nå dansgolv och topplistor med din musik har du inget att förlora på att ge dig en duktig dos Serum.

Ett flertal syntpluggar från Native Instruments platsar på en lista som den här, exempelvis Absynth, FM8 och Reaktor. Massive X är en vidareutveckling av syntpluggen Massive som haft en stor påverkan på moderna musikstilar. Med 170 vågformstabeller, krallig effektdel och massiva moduleringsmöjligheter är Massive X en monstersynth i sitt prydno. Med det sagt så kräver pluggen också sin beskärda del av din dators processorkraft. Vi tycker dock att det är värt eftersom det inte behövs många instanser av Massive X för att fylla ut en ljudbild både på bredden och tvären.

En synnerligen modern syntplugg, vilket manifesteras i allt från att produkten är en abonnemangstjänst till att Vital visualiserar allt som pågår i form av animerade reglage och parametrar. Det är så klart en smaksak om du vill att det händer mycket i gränssnittet eller inte. Variationen på ljuden är stor via spektralsyntes och egen import av ljudfiler. Moduleringsfunktionerna är smarta och förhållandevis enkla att förstå. Dessutom har Vital för mikrostämningar av individuella röster och läser formaten .tun, .scl, och .kbd i samma syfte. Rätt intressant med support för MIDI Polyphonic Expression (MPE), vilket långt ifrån alla mjukvarusynthar har.
Med fem tongeneratorer och lika många filter är det ingen underdrift att kalla Diva för en riktigt fläskig polysynth. När Divan tar ton är det framförallt varma, analoga klanger som gör oss mest hänförda. Frekvensgeneratorer som synkar till tempot i ditt musikprogram är en extra fjäder i turbanen. I skrivande stund är Diva inte kompatibel med de senaste versionerna av Pro Tools eller Apples M1-processorer. Men det är på gång enligt den tyska tillverkaren som haft en habil produktion igång sedan år 2001.

Similar Posts