Tåg Berlin Köpenhamn

Hej och tack för detta blogginlägg! Jag åkte Snälltåget för några år sedan när det var nytt på de svenska järnbanorna och då var det inte särskilt fräscht eller mysigt. Måhända har de poppat upp sig. Jag ska åka med dem nästa vecka mellan Nässjö och Stockholm. Är rentut sagt less på SJ. Senast jag åkte SJs snabbtåg blev det ohemula förseningar och otrevlig personal som bara gjorde sig lustiga över förseningen istället för att be om ursäkt. Som du skriver – SJs vagnar är inget att skryta med och bistron med sina onyttiga halvfabrikat och mikromat är ett skämt. (beklagar matförgiftningen – inte så förvånande dock…) Jag ska ge Snälltåget en ärlig chans och även om jag skulle bli besviken (vilket jag inte alls tror att jag blir) så har resan kostat mig mindre än… typ det mesta i resväg. Som sagt – bra med omdömen från en van resenär. SJ borde sluta vara så malliga som de är då de inte längre är ensamma om att köra tåg i vårt vackra avlånga land 🙂 Hälsningar från Stockholm Vi har varit ganska ofta i Skåne det senaste halvåret och ofta har vi fått boka resorna relativt kort inpå avresan. Flyg till Malmö känns inte varken nödvändigt ur ett tidsperspektiv eller helt ok i dagens klimatdiskussion, så vi har åkt tåg alla gångerna. Vi hade kunnat ta bilen, vilket för oss hade varit det mest ekonomiska alternativet, men det är rätt så drygt att köra kvällskörningar i 6 timmar. Det är skönare när hela familjen kommer fram utvilad. Det finns bistro på både Intercity, snabbtåget och Snälltåget. Dock är jag lite skeptisk till maten på SJ sedan jag och mannen råkade köpa wraps i bistron där bäst-före datumet gått ut. Men har man planerat att äta ombord, har man inte så stort val på en så lång tågresa. Efter den incidenten tar jag dock alltid med mig egen mat på tåget, oavsett tågaktör. Så jag har inte testat bistron på våra resor på slutet.Toaletterna på Snälltåget har alltid varit fräscha och haft både tvål och pappershanddukar, men förra Intercity vi åkte var en misär. Det droppade vatten från taket i huvudet på mig när jag satt på toaletten (jag hoppas verkligen att det var luftkonditioneringen och inte något äckligt vatten) och tvålen var slut efter mindre än halva resan och fylldes inte på.

[…] long haul trains (over 2-3 hours), specially up north from Stockholm are fast and comfortable (here is a nice post about the different options to Malmö for example). They are not cheap though, unless you book ahead or get into a good promotion. If you intend to […]
Både SJ snabbtåg och Snälltåget har bokning på nätet där man kan välja platser. Vi som oftast åker tre personer, föredrar att boka plats med bord. På SJ Intercity kan man dock inte boka plats, så bokningssystemet saknar platskarta. Man får dock en plats, men en tilldelad sådan. Om man inte är nöjd med den, så får man backa bokningen till börja om från början. Inte helt ok gränssnitt i mina ögon!

Wifi på tåg och flyg är alltid svårt, men man har lyckats rätt så bra på både snabbtåget och Snälltåget, Dock upplever jag wifi på SJs snabbtåg mycket mer skakigt, i söndags kunde jag exempelvis inte koppla upp mig alls. Tur jag kan dela wifi från mobilen istället!Snälltåget är ett prisvärt och mysigt alternativ mellan Malmö och Stockholm och har under alla gånger vi åkte med dem både varit i tid, haft hela vagnar och sköna säten. Visst, det är äldre vagnar som ibland kan kännas som Blå tåget, men SJs snabbtåg börjar få rejält med år på nacken de också. Så för oss är det snarare avgångstiden än restiden som styr om vi väljer SJ snabbtåg eller Snälltåget, även om det så klart är trevligt när det är lite billigare. Intercity kommer tyvärr på sista plats, ser inte någon fördel med Intercity jämfört med de två andra alternativen. Våra tågresor har gått med både SJ (Intercity och snabbtåg) och med Snälltåget. Vad är våra tankar kring dessa tre alternativ och vad bokar vi helst? Här kommer våra ris och ros från våra senaste tågresor! Vilket är egentligen det bästa alternativet med tåg Malmö-Stockholm? Vad kul! Återkom gärna efter att du åkt Snälltåget igen – kul att få en uppdatering! 🙂 Snälltåget kör med lite olika vagnar, så det kan variera vad du hamnar i för säten. Men (som du skrev) – de är trevliga, väldigt prisvärda och ett uppfriskande alternativ till SJ! (och än så länge har jag inte blivit matförgiftad där, så det är ett plus 🙂 )

Hur boka tåg till Berlin?
Mer om tåg till Europa Här på sj.se kan du boka resan fram till Hamburg eller Berlin men tillsammans med Omio erbjuder vi en plattform där du kan köpa enkelbiljetter och tur- och returresor för att ta dig vidare på kontinenten.
Det tar cirka 4,5 timme med SJ snabbtåg och strax över 5 timmar med Snälltåget och Intercity. En ganska så liten skillnad i mina ögon och motiverar inte alls namnet snabbtåg! Snabbtåg är TGV eller Shinkansen. SJ snabbtåg känns bara som ett vanligt tåg som inte stannar lika ofta som de andra tågen.

Snälltåget har under vinterhalvåret också tågresor till svenska fjällen! Jag har inte testat dessa, men det hade varit kul att de hur det funkar att åka till fjällen med sovvagnar och skidutrustning! Kanske dags att börja fundera på en skidhelg i vinter?Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 55 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

Tack för ditt inlägg! Tänkte uppdatera med en kommentar här för de nyfikne. Jag håller med dig helt och hållet och åker hellre med Snälltåget än SJ. Snälltågets vagnar är äldre men otroligt välskötta och ”mysiga”. Det är dämpad belysning jämfört med SJ. Jag blir alltid glad när jag stiger på Snälltåget, vet inte riktigt varför. Trevlig personal, trevlig medresenärer och trevligt tåg helt enkelt!

Hur tar man sig billigast till Köpenhamn?
Det är billigt Buss är nämligen i regel det billigaste sättet att resa till Köpenhamn från Sverige på. Du kan spara hundralappar på att välja bussen framför andra färdmedel. Hundralappar som du kan lägga på annat roligt som du vill hitta på när du är i Köpenhamn.
Snälltåget kör med lite äldre vagnar, men med samma service ombord som SJ. Prisnivån är dock oftast mycket lägre. Jag har väldigt svårt att motivera prisskillnaden mellan snabbtåget och snälltåget med att komma fram 40 minuter snabbare.De senaste tre gångerna vi åkt med SJ, har eluttaget i sätet varit trasigt två gånger. En gång har eluttaget varit dött från början och på tåget som jag åkte i söndags hade mitt eluttag ramlat av och strömkablarna pekade rakt upp i luften. Så de fick helt enkelt stänga ner all el i hela vagnen på grund av mitt eluttag. Kände mig lagom populär bland mina medresenärer… Bristande service känns tyvärr som ett vanligt problem på SJ. Rucksack är en av Sveriges populäraste resebloggar med över 300.000 unika besökare per år. Bloggen drivs av Eva Gyllenberg, en passionerad fotograf, världsresenär, gastronaut och livsnjutare. Här på Rucksack delar hon sina handplockade tips från vår färgsprakande värld, fylld av natur, mat och upplevelser. Vart hon är på väg härnäst med sin kamera? Antagligen till något hörn i världen som hon ännu inte upplevt. Världen är stor och det finns alltid mer att uppleva – när som fjärran. När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.

Flera aktiviteter kommer att organiseras för att uppmärksamma första resan. Carl Adam Holmberg, affärschef för Snälltåget kommer att hälsa alla välkomna och hålla ett kort tal på plattformen innan en resenär kommer klippa bandet och vissla av första avgången. Tysklands ambassadör i Sverige Dr Anna Prinz och representanter från Riksdagens trafikutskott kommer att närvara. Pressen är välkommen att delta.
Snälltåget väljer att inte lägga anbud på Trafikverkets upphandling av nattågstrafik ut i Europa. Snälltåget är kritiska till denna upphandling, framförallt sträckan Stockholm – Hamburg, eftersom det innebär en väsentlig risk att en annan aktör kan bedriva trafik med statsstöd från Sverige och Danmark på sträckan parallellt med Snälltågets nattåg.

Kan man åka med Skånetrafiken i Danmark?
Skånetrafiken trafikerar sträckan fram till Österport i Köpenhamn. Vill man sedan åka vidare norrut längs danska kustbanan, mot Helsingör, behöver man byta till dansk lokaltrafik. Denna förändring skedde redan i december 2021.
För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.Mer om första tåget till Berlin: Tåget kommer att avgå från Stockholm 16.20 och därefter stanna i Södertälje16.39, Norrköping 17.45, Linköping 18.11, Nässjö 19.10, Alvesta 19.51, Hässleholm 20.31, Eslöv 20.55, Lund 21.05, Malmö 21.55, Høje Taastrup (i Köpenhamnsområdet) 22.45. Tåget ankommer på morgonen i Hamburg 05.31 och slutligen Berlin Hauptbahnhof 08.52. Första tåget från Berlin kommer att avgå den 28 juni kl.19.02 och därefter stanna i Hamburg 23.26. Tåget ankommer i Høje Taastrup 06.38, Malmö 07.40, Lund 09.32, Eslöv 09.43, Hässleholm 10.07, Alvesta 10.50, Nässjö 11.30, Linköping 12.26, Norrköping 12.52, Södertälje 14.00 och Stockholm 14.19. Den 27 juni kl. 16.22 avgår Snälltågets nattåg till Berlin från Stockholm Central. Det är första nattåget som kör i reguljärtrafik mellan Sverige, Danmark och Tyskland sedan 90-talet. Under sommarmånaderna blir det dagliga avgångar och under september och oktober körs fyra-fem avgångar i veckan i vardera riktningen. Flera aktiviteter kommer att organiseras för att uppmärksamma första resan. Pressen är välkommen att delta. – Vi vill göra det enkelt och prisvärt att resa hållbart i Europa. Kliva ombord i Stockholm, vakna upp i Berlin, spendera en helg i Tysklands huvudstad och sedan åka vidare till München, Dresden, Köln, avslutar Carl Adam Holmberg, Affärschef Snälltåget.

– I och med att Sverige, Danmark och Tyskland lättar upp sina restriktioner är det nu äntligen dags för oss att börja köra vår nya nattåglinje till Berlin via Danmark. Vi ser fram emot att erbjuda en trevlig och hållbar reseupplevelse som så många har saknat på grund av pandemin och vi ser fram emot att välkomna kunderna ombord, säger Carl Adam Holmberg, Affärschef Snälltåget.Ett ökat intresse för tågresor ut i Europa gör att Snälltåget satsar på fler avgångar med nattåget Stockholm – Malmö – Köpenhamn – Hamburg – Berlin under 2022. Från april till och med september 2022 blir det dagliga avgångar och det blir fler avgångar i oktober, vid höstlovet, jul- och nyårshelgerna.

Vi på Snälltåget drivs av att ge våra resenärer en trevlig och prisvärd resa! Snälltåget tar dig mellan Malmö och Stockholm året runt. Under sommaren och vintern går Snälltåget hela vägen från Malmö via Stockholm till Jämtlandsfjällen och på våren, sommaren och hösten kan du åka med oss till Berlin. Till Blekinge, Jönköping och Växjö tar du dig vidare med våra egna anslutningsbussar – Snälltåget på väg.
Den nya nattågslinjen Stockholm-Berlin via Danmark ersätter den gamla linjen Malmö-Berlin som Snälltåget har kört sedan 2012. Fler destinationer och fler avgångar är några av de förbättringar som är att vänta för kunderna. Trafiken kommer att köras på förnyelsebar el för att få minsta möjliga miljöpåverkan och det finns även möjlighet för resenärerna att boka biljett till ytterligare 30 tyska städer och Prag förutom Berlin direkt på Snälltågets hemsida.KAYAKs verktyg för prognoser av flygpriser, Prisprognos, använder historisk data för att avgöra sannolikheten för att priserna för ett flyg till Berlin från Köpenhamn kommer att förändras inom 7 dagar, så att resenärer vet om de ska boka eller avvakta. Ibland kan resedatum ändras. Om dina resedatum inte är huggna i sten kan flexibla datum visa dig alla alternativ när du flyger till Berlin från Köpenhamn upp till 3 dagar före/efter dina föredragna datum. På så sätt kan du enkelt välja flygen som passar dig bäst. De följande flygbolagen flyger direkt mellan Köpenhamn och Berlin: Air Canada, Norwegian Air International, Eurowings, Icelandair, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, och easyJet.Under de senaste 3 dagarna hittades den billigaste enkelbiljetten till Berlin från Köpenhamn för Eurowings (2 894 kr) och easyJet (3 704 kr), och de billigaste tur- och returbiljetterna hittades för Eurowings (7 639 kr) och easyJet (8 218 kr).

Sök flyg till Berlin på KAYAK. Hitta billiga biljetter till Berlin från Köpenhamn. KAYAK söker igenom hundratals resesajter för att hjälpa dig hitta billiga flyg och boka det flyg som passar dig bäst. Med KAYAK kan du också jämföra priser på flygbiljetter för sista minuten-flyg till Berlin från Köpenhamn.
Icelandair, Scandinavian Airlines och easyJet har avstått från sina ändrings- och avbokningsavgifter för flyg från Köpenhamn till Berlin. Se policyerna på varje bokningssida.Planet var 40 min försenat till Rom vilken gjorde att vi kom för sent från Rom till Frankfurt och anade redan här oro över att missa flighten till Gbg. Detta gjorde vi sedan och just i Frankfurt sköttes inte detta snygga. Flera resenärer som missade transfer och mycket svårt att finna Service desk som skulle hjälpa oss med övernattning. Kvinnan sedan som hjälpte oss var riktigt otrevlig och och fanns ingen äödmjukhet alls. Katastrof.

Kan man ta tåg till Köpenhamn?
Med tåg kan du ta dig från stora delar av Sverige till Danmark. Tågen till Köpenhamn ankommer till Hovedbanegården, mitt i city. Härifrån kan du fortsätta din tågresa i Danmark med DSB. Tågresor till Danmark hittar du hos: SJ, Veolia, Skånetrafiken, DSB och Öresundståg.
Trondheim airport hade så dålig annonsering så jag satt vid fel gate och väntade vid ombordstigning visade det sig att det inte var min flight till Mosjöen, de hade två som gick samma tid. Vilket gjorde att jag missade min flight. Fantastisk service i alla fall för de tog med mig på annan flight. Den flighten jag skulle ha varit med på annonserade enbart flightnumret vid gaten, inte destinationen. Dessutom var flightnumren lätt att förväxla så det var rörigt för flera passagerare vid flygplatsen.

KAYAK Mix låter dig kombinera enkelbiljetter så att du kan spara pengar, istället för att köpa en traditionell tur- och returresa. Du kan då flyga till Berlin med ett flygbolag och tillbaka till Köpenhamn med ett annat.
De två flygbolagen som är mest populära bland användare på KAYAK för flyg från Köpenhamn till Berlin är easyJet och Norwegian. Med ett genomsnittligt pris för rutten på 1 137 kr och ett totalbetyg på 6,7 är ​​easyJet det mest populära valet. Norwegian är också ett bra val för rutten, med ett genomsnittspris på 1 215 kr och ett totalbetyg på 6,8.

När du flyger från Köpenhamn till Berlin bör du överväga att flyga en torsdag och undvika att resa en fredag om du är ute efter de bästa priserna. För din återresa till Köpenhamn kan du hitta de bästa priserna om du reser en torsdag medan du kommer uppleva de dyraste priserna om du åker en torsdag.
KAYAK är en resesökmotor. Det innebär att vi söker igenom webben för att hitta de bästa priserna för våra användare. Med över 2 miljarder flygsökningar som behandlas årligen kan vi visa en mängd priser och alternativ för flygningar från Köpenhamn till Berlin.Resa från Stockholm (Sverige) till Köpenhamn (Danmark) med tåg (523km). Köp dina tågbiljetter på nätet. Hitta prisuppgifter, information och tidtabeller.

För tågförbindelsen från Stockholm i Sverige till Köpenhamn i Danmark hittar du tågtider och biljettpriser via bokningslänkarna. Läs följande information om rutten.

Har du frågor gällande förbindelsen mellan Stockholm och Köpenhamn? Är det något som inte fungerar som det ska? Fråga bara i vårt forum, där finns tågexperter som kan svara på det mesta.

Finns det direkttåg till Berlin?
Det går inga direkttåg utan man får räkna med minst två byten, vanligen sker dessa i Köpenhamn och Hamburg med Deutsche Bahn. Den snabbaste restiden är strax över 12 timmar.
Hur använder man följande information: vi hjälper dig att hitta de bästa rutterna och berättar var du kan köpa biljetter. På längre sträckor kan du behöva fler än en biljett. Boka dina biljetter enkelt med våra steg-för-steg förklaringar. Om du har frågor angående resan från Stockholm till Köpenhamn, ställ dem i vårt forum. Självklart kan det även finnas alternativa resvägar.Flera aktiviteter organiserades för att uppmärksamma den första resan på den nya linjen. Representanter från Riksdagens trafikutskott var på Stockholms centralstation och firade med kunderna att det äntligen går att åka nattåg mellan Sverige, Danmark och Tyskland. Ingrid, en av våra yngsta resenärer den dagen, fick klippa band och Tysklands ambassadör i Sverige, Dr Anna Prinz, fick vissla av avgången. I Höje Taastrup (Köpenhamn) och i Berlin var det den danska respektive tyska transportministern som fick vissla av avgången.

Den 27 juni kl. 16.22 avgick Snälltågets nattåg till Berlin från Stockholm Central. Det är första nattåget som kör i reguljärtrafik mellan Sverige, Danmark och Tyskland sedan 90-talet. Tåget ankom i Berlin Hauptbahnhof punktligt dagen efter kl. 08.54. Det här historiska ögonblicket uppmärksammades av resenärer, tågentusiaster, politiker och media längst hela sträckan mellan Stockholm och Berlin.
Nattåget består av vagnar med sexbäddskupéer, där man umgås på kvällen och sedan görs kupén om till bäddar under natten. Det finns även möjlighet att resa i sittvagn. Vagnarna är utrustade med AC och USB-uttag. Resenärerna erbjuds att boka en egen kupé för 1-6 personer, vilstol (med kudde, lakan och filt) eller en vanlig sittplats. På sträckan Stockholm – Malmö och omvänt finns det möjlighet att boka bord och avnjuta något gott, serverat i glas och på porslin, i Snälltågets restaurangvagn ”Krogen”. På sträckan Malmö – Berlin och omvänt kan resenärerna besöka ”Lönnkrogen”, där det erbjuds försäljning av kaffe, vatten, läsk, vin, öl, smörgåsar och snacks. Priset för en enkel resa börjar från 499 kr.- Det känns jättekul att äntligen vara i gång och få hälsa resenärerna välkomna ombord på våra internationella tåg igen. Att så många ville vara med oss på premiärturen, visar att den här linjen var efterlängtad och att intresset för nattåg växer, inte bara i Sverige, men också i flera andra europeiska länder, säger Carl Adam Holmberg.

– Vi vill göra det enkelt och prisvärt att resa hållbart i Europa. Kliv ombord i t.ex. Stockholm, Linköping, Eslöv eller Malmö och vakna upp i Berlin dagen efter eller spendera en helg i Tysklands huvudstad och sedan åka vidare till München, Dresden eller Köln, säger Carl Adam Holmberg.
– Vi ser en stark efterfrågan av tågresor mellan Skandinavien och den europeiska kontinenten, därför ligger vår nya linjesträckning med fler avgångar helt rätt i tiden. Den ursprungliga planen var att lansera den nya nattågslinjen till Berlin via Danmark redan sommaren 2020 men på grund av pandemin fick vi skjuta upp den första avgången till sommaren 2021 istället, säger Carl Adam Holmberg, affärschef Snälltåget.- Vårt mål på Snälltåget är att erbjuda våra kunder ett trevligt och hållbart sätt att resa utan att det ska behöva kosta för mycket, fortsätter Carl Adam Holmberg.Extra åtgärder har vidtagits ombord på tågen för att säkerställa en trygg resa som följer gällande rekommendationer. För att förenkla resandet och uppfylla lokala krav i respektive land eller region har EU tagit fram det gemensamma Covidbeviset som börjar gälla från den 1 juli. Den 27 juni upphörde dessutom kravet om test och karantän för inresor i Tyskland från Danmark och Sverige utom för region Kronoberg, Värmland och Norrbotten.

Trafiken körs på förnyelsebar el från vind, sol och vatten för att få minsta möjliga miljöpåverkan. Det finns även möjlighet för resenärerna att boka biljett till ytterligare 30 tyska städer och Prag, förutom Hamburg och Berlin, direkt på Snälltågets hemsida.
– Att trafikstarten sammanträffar med att Tyskland slopar PCR-kravet för svenska och danska medborgare som vill resa in i landet kommer som grädden på moset. Vi hoppas att Sverige och Danmark snart kommer att ta liknande beslut för de tyska medborgare som vill resa till Skandinavien, avslutar Carl Adam Holmberg.

Vad kostar det att åka nattåg till Berlin?
Restiden från Stockholm till Berlin är 16:30 timmar. Du kan köpa biljetter från 499 SEK (49 EUR). Tåget erbjuder följande serviceklasser: – Sittplats: i vagnen.
Den nya nattågslinjen Stockholm-Berlin via Danmark körs utan subventioner och ersätter den tidigare linjen Malmö-Berlin som Snälltåget har kört sedan 2012. Med dagliga avgångar under sommarmånaderna och fyra till fem avgångar i veckan under september och oktober i vardera riktningen, erbjuder den nya linjen både fler destinationer och fler avgångar.Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse och i marknadsföringssyfte. Genom att klicka ”Acceptera cookies” godkänner du att vi sparar data för dessa syften. Kupé för 1–3 personer med tre färdigbäddade sängar. God komfort. WC, dusch och bagageutrymme i korridor. Du kan boka en kupé helt för dig själv alternativt för dig och ditt resesällskap. Utnyttja möjligheten att kliva på före avgångstid eller att ligga kvar efter ankomsttid. Här kan du se på vilka sträckor vi kör nattåg och var du verkligen kan maxa sömnen.Hej! Det verkar som att du använder en föråldrad webbläsare. Den här sajten har inget stöd för din webbläsare och vi rekommenderar att du uppgraderar till den senaste versionen för att få en optimal upplevelse.

Res medan du sover och vakna utvilad. Med våra nattåg kan du välja att resa i liggvagn, sovvagn eller sittvagn. Att resa med nattåg är både ett smart och bekvämt sätt att färdas. Du susar fram genom vårt avlånga land under natten och når din slutdestination lagom till frukost.
Från och med den 17 augusti 2021 stöds inte din webbläsare Internet Explorer 11 på SJs webbplats. Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox, Safari eller en annan likvärdig webbläsare.Granö ligger 7 mil från Umeå. Här finns en vildmark som inte särskilt många har hittat fram till. Läs mer och får inspiration till nästa nattågsresa här!

Oavsett om du vill resa tidigt på morgonen eller sent på kvällen, hittar du en avgång som passar dig med 6 förbindelser mellan Berlin och Köpenhamn. Första bussen går kl 00:20 och sista bussen går kl 23:10. Restiden mellan Berlin och Köpenhamn tar ca 8 timmar 5 minuter. Luta dig tillbaka i våra bekväma säten och koppla upp dig på vårt gratis Wi-Fi ombord. Boka din bussbiljett för endast 399,00 kr – få ut mer av resan genom att spara in på biljettpriset. Att resa kollektivt med buss är dessutom ett klimatsmart val. Vi strävar efter att bli 100 % koldioxidneutrala och erbjuder alla resenärer möjligheten att klimatkompensera sina koldioxidutsläpp vid biljettköpet. Bocka för rutan ”klimatkompensation” när du bokar din resa för att stödja klimatprojekt för hållbarhet inom resebranschen.Börja planera din resa till Köpenhamn nu. Första gången du åker dit? Här är allt du behöver veta. Köpenhamn är en stad med många förbindelser, vilket betyder att du har många valmöjligheter hur du ska ta dig hit. Det finns 1 Flix-hållplatser i Köpenhamn och 110 förbindelser. Upplev de bästa sevärdheterna och platserna i den berömda staden. Nu är det dags att hoppa ombord FlixBus och börja äventyret! Bus(s)enkelt att boka din resa från Berlin till Köpenhamn med FlixBus – och om du bokar i tid sparar du också pengar! FlixBus verkar i 38 länder och förbinder 5000 städer. Så oavsett vart du vill åka, är valmöjligheten oändlig! Biljetter från så lite som 399,00 kr och genomsnittspris på 569,00 kr. För att fynda de billigaste biljetterna, boka din biljett i god tid och undvik populära restider som på helger och andra helgdagar. Avståndet mellan Berlin och Köpenhamn är 394km och tar 8 timmar 5 minuter med våra snabbaste turer. Boka och res smidigt och enkelt med FlixBus-appen. All uppgifter sparas till nästa gång du vill boka en resa. Att resa från Berlin till Köpenhamn går snabbt och enkelt att boka, du reser bekvämt på våra bussar och du är framme på ett kick. Köp din biljett på hemsidan, i appen, via Google Assistent eller hos någon av våra biljettombud. Du kan betala med kort, Swish, Paypal samt Google Pay och Apple Pay, och även andra betalningsalternativ förekommer beroende på var du köper din biljett. Du bokar enklast din biljett i appen. Du bokar och genomför köpet av din biljett med några klick och kan visa upp din biljett direkt i mobilen. Vill du sitta bredvid den du reser med eller ha extra utrymme för dig själv? Vill du sitta vid fönstret, nära toaletten eller kanske vid ett bord för att enklare kunna jobba under resan? Reservera då sittplats när du bokar din biljett, och du kan välja olika kategorier som bordsplats, panorama eller extra sittplats. Luta dig tillbaka i ditt säte och ta del av våra ombordtjänster som gör din reseupplevelse ännu trevligare. Ombord på FlixBus kan du koppla upp dig på vårt Wi-Fi och ansluta till vår underhållningsportal där du får ta del av vårt mediebibliotek med ljud- och e-böcker, filmer, spel m.m. Ombord FlixBus hittar du även en toalett samt laddningsuttag vid din sittplats. I din biljett ingår ett handbagage och en stor resväska. Ditt handbagage lägger du på handbagagehyllan ovanför din sittplats och stora resväskor läggs in i bagageutrymmet.Redo för din resa från Berlin? Berlin är ett transportnav med 8 hållplatser och stort utbud av förbindelser till 414 destinationer över hela landet. Oavsett var du vill resa från eller till hittar du all nödvändig reseinformation på FlixBus hemsida, om resmål, förbindelser samt inspirerande innehåll. Vi lovar att göra vårt bästa för att säkerställa att du får en trevlig resa med oss.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (Deutsche Bahn, Danske StatsBaner (DSB), IC Bus, FlixBus eller Norwegian Air Shuttle) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Berlin-Köpenhamn varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Berlin till Köpenhamn på Vivanoda.

Varaktigheten för en samåkningstur mellan Berlin och Köpenhamn beror också på trafikförhållandena och den väg som föraren tar. Genom att starta en prissökning på Vivanoda nu får du den beräknade tiden för varje tillgängligt samåkningserbjudande.
Tågen mellan Berlin och Köpenhamn är utrustade med eluttag och gratis Wi-Fi för passagerarna. Det finns eluttag i de flesta vagnar, medan Wi-Fi-anslutningen kan vara instabil i vissa områden.De flesta bussar mellan Berlin och Köpenhamn är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.Tågbiljetter från Berlin till Köpenhamn kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Planerar du att resa till Köpenhamn från Berlin och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Berlin till Köpenhamn, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Berlin och Köpenhamn, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.
Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Berlin och Köpenhamn som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som Deutsche Bahn, Danske StatsBaner (DSB), IC Bus, FlixBus eller Norwegian Air Shuttle för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Berlin och Köpenhamn med sinnesro!Många flygningar förbinder Berlin med Köpenhamn varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Köpenhamn på rekordtid.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Berlin och Köpenhamn har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Berlin-Köpenhamn-resa.På Vivanoda, vår plattform för att jämföra transportsätt mellan Berlin och Köpenhamn, får du tillgång till alla tillgängliga samåkningserbjudanden med pris, beräknad tidsåtgång och upphämtningsplatser.

Samåkning mellan Berlin och Köpenhamn är perfekt om du vill resa till Köpenhamn i gott sällskap och minska transportkostnaderna. Men det kan vara begränsad flexibilitet när det gäller tidtabeller och upphämtningsställen i antingen Berlin eller Köpenhamn.

Längden på bussresan mellan Berlin och Köpenhamn varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Köpenhamn för ditt resedatum.
Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Berlin till Köpenhamn som passar bäst för dina behov och din budget.Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Berlin till Köpenhamn. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Det är möjligt att boka en samåkning i sista minuten, men det beror på förarnas tillgänglighet och efterfrågan på resan. Det rekommenderas att boka din samåkning i förväg för att garantera din resa.
Den genomsnittliga kostnaden för en samåkning från Berlin till Köpenhamn beror på ett antal faktorer, inklusive tiden på året, efterfrågan och utbud samt vilken samåkningsplattform som används. För att få en mycket noggrann uppskattning av priset och tillgängligheten för en samåkning från Berlin till Köpenhamn, starta en sökning på Vivanoda genom att ange dina resedatum.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Berlin-Köpenhamn extra kostnader.
Andra fördelar med att ta bussen till Köpenhamn är att du får uppleva ett vackert landskap som swishar förbi utanför bussfönstret och att du kan koppla av med en bok, en tidning eller kanske till och med få undan lite jobb eller plugg på bussen.Den första självklara, och ofta ganska viktiga fördelen med att välja bussen när du ska åka till Köpenhamn handlar om priset. Buss är nämligen i regel det billigaste sättet att resa till Köpenhamn från Sverige på. Du kan spara hundralappar på att välja bussen framför andra färdmedel. Hundralappar som du kan lägga på annat roligt som du vill hitta på när du är i Köpenhamn.

Res med comati, Eurolines Germany eller Infobus bussar till Köpenhamn till fantastiska priser. Omio hittar och biljetter till över 1 000 resebolag åt dig; allt på en plats.
Bussarna som kör från Göteborg och Malmö till Köpenhamn stannar på Copenhagen Airport. Från Malmö tar du dig enkelt med buss från Norra Vallgatan (en busstation som ligger nära Malmö Central) direkt till Köpenhans flygplats. Resan tar en dryg halvtimme. Från Göteborg avgår bussen till Köpenhamns flygplats, liksom övriga bussresor till Köpenhamn, från Nils Ericsson Terminalen. Reser du från Stockholm är slutdestinationen i Danmark Köpenhamns centralstation. Där hoppar du av och byter enkelt till ett tåg som tar dig till Kastrup på några få minuter.Vad du får betala när du ska ta bussen från Stockholm till Köpenhamn beror ganska mycket på när du bokar din resa. Bokar du i god tid kan du komma undan med ett biljettpris på runt 200 kronor. Om du spontant bestämmer dig för att åka till Köpenhamn och bokar din resa några dagar i förväg får du oftast betala strax under 500 kronor.

Den stad i Sverige som det är absolut billigast att åka med buss till Köpenhamn från är Malmö. Vilket inte är så konstigt, eftersom sträckan är väldigt kort. De flesta bussresor från Malmö till Köpenhamn brukar ligga på strax under 50-lappen, vilket gör buss till ett mycket billigare alternativ att ta sig över bron än med tåg.

De allra flesta bussar som åker till Köpenhamn stannar på busstationen Ingerslevsgade, som ligger en mycket kort promenad från Köpenhamns centralstation Hovedbanegården i stadsdelen Vesterbro. Bussarna från Flixbus stannar på busshållplatsen precis utanför centralstationen.
Köpenhamn tycks tilltala alla smaker och åldrar. Många resenärer återkommer flera gånger. Stadens spännande arkitektur samt levande nöjes- och kulturliv bidrar till Köpenhamns popularitet. Det är en lagom stor stad som är lätt att upptäcka till fots. Landmärken som Tivoli, Ströget, Amalienborg och den lille havfrue ligger alla på promenadavstånd från varandra. Attraktioner som nöjesparken Bakken och Köpenhamns Zoo tilltalar barnfamiljen. De senaste åren har staden även gjort sig ett namn som ett hett resmål för en ung och mycket trendmedveten publik. Tack vare dansk designs goda renommé och en rad restauranger i världsklass, med Michelinbeströdda Noma i spetsen, är Köpenhamn mer i ropet än på länge. Det danska ”hygget” har kommit att symbolisera stämningen i staden och blivit ett omtalat begrepp långt utanför Danmarks gränser. Köpenhamn har fått rykte om sig att vara en avslappnad stad där det råder en skön semesterstämning. Efter en dag på en solig uteservering i Nyhavn, besök på av ett av alla muséer och promenader i stadens mysiga gränder är nog de flesta besökare beredda att hålla med.Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

Nettbuss är det största bussbolaget i Norge och för din nästa tur med buss mellan och Köpenhamn kan du välja mellan två olika biljettyper: Economy och Plus.
Eftersom det finns ett ganska stort utbud av bussar från Göteborg till Köpenhamn tenderar priserna att pressas. En enkelbiljett från Göteborg till Köpenhamn brukar ligga på i snitt någonstans runt 200 kronor. En annan stor fördel med att åka buss är att du inte behöver åka ut till någon flygplats långt bort och lägga extra pengar och tid på transfern. Istället tar du dig enkelt till busstationen, som i nästan alla fall ligger mycket centralt belägen i de flesta städer som erbjuder bussar till Köpenhamn. De flesta busstationerna ligger i anslutning till stadens centralstation, som du enkelt kan ta dig till med kollektivtrafiken. Som tidigare nämnt är det i regel väldigt prisvärt att åka till Köpenhamn med buss. Faktorer som hur lång sträckan är och om du väljer en av- eller ombokningsbar biljett påverkar såklart också priset för din bussbiljett.I och med att du hamnar så centralt när du ankommer med bussen till Köpenhamn är det väldigt enkelt att ta sig runt därifrån. Du kan välja att ta metron eller S-tåget som båda går i anslutning till Ingerslevsgade. Som ett exmpel kan nämnas att du från Ingerlevsgade kan ta dig till Nørreport på ynka sex minuter med ett S-tåg.

FlixBus är en av de populäraste operatörerna på marknaden för lågprisbuss i Europa. Efter att ha grundats i Tyskland har Flixbus utvidgat sina tjänster i hela Europa och till och med till USA. De ger resenärer på båda kontinenterna chansen att välja en långfärdsbuss till överkomligt pris. FlixBus har även natt bussar på utvalda rutter över hela Europa. FlixBus erbjuder endast en standardbiljett för alla sina rutter och man får ta med sig ett handbagage och ett bagage som placeras i lastutrymmet per person. Utöver detta tas avgifter ut för ytterligare bagage och särskilda platsbokningar, till exempel om du bokar en extra stol, bordsplats eller panoramaplats. Fri WiFi, eluttag för att ladda din telefon, surfplatta eller bärbar dator under långa buss resor, extra benutrymme, bagageutrymme och toaletter är standard ombord.
Deutsche Bahn (DB) är den främsta utföraren av buss tjänster i Tyskland med i genomsnitt 40 000 resor per dag. Ett särskilt kännetecken för Deutsche Bahn är dess breda spektrum av biljettyper med sparerbjudanden som Sparpreis och Super Sparpreis samt flexibla avgifter och rabattkort som Bahncard 25, 50 och 100, som du även kan använda för din buss till Köpenhamn. DB använder olika typer av bussar såsom ICE (Intercity Express), IC (Intercity), EC (Eurocity), IRE (Interregio-Express), RE (Regional Express) och RB (Regionalbahn) på sina rutter, som skiljer sig i fråga om komfort och restid. Exempelvis är toaletter standard, medan tjänster som restaurangvagn eller fri WiFi bara finns på vissa bussar. Den som vill resa mellan den svenska och den tyska huvudstaden med buss kan välja mellan de två bolagen Eurolines och Bohemian Lines. Eurolines har två avgångar i veckan och Bohemian Lines avgår varje söndag, båda från Cityterminalen. Resan tar strax under 22 timmar till slutstationen ZOB Am Funkturm. Såväl Cityterminalen som ZOB Am Funkturm ligger centralt och nås enkelt med kommunala transportmedel som buss, pendeltåg och tunnelbana (U2). Första gången du reser till Berlin eller behöver du en liten påminnelse om hur man tar sig runt i Berlin? Kolla in vår video om hur man reser i Berlin! När du planerar din resa mellan Stockholm och Berlin är det bra att tänka på vilka biljetter du ska köpa och vad de kommer att kosta de närmaste sju dagarna: En resa med flyg mellan Stockholm och Berlin tar i genomsnitt 1 timme och 35 minuter. Även om flyget är det absolut snabbaste sättet att ta sig mellan de två huvudstäderna så går det även utmärkt att färdas med tåg och buss. Båda städerna är mycket populära besöksmål för turister och rutten är även flitigt använd av affärsresenärer.

Tåg avgår dagligen från Stockholm Central till Berlins centralstation Berlin Hauptbahnhof. Det går inga direkttåg utan man får räkna med minst två byten, vanligen sker dessa i Köpenhamn och Hamburg med Deutsche Bahn. Den snabbaste restiden är strax över 12 timmar. Stockholms Central ligger i de centrala delarna av staden och nås lätt med såväl tunnelbana som buss. Berlin Hauptbahnhof ligger i hjärtat av den tyska huvudstaden i direkt anslutning till S-Bahn. Att ta sig till Alexanderplatz med S-bahn tar ungefär 10 minuter.
Från den svenska huvudstaden till Arlanda tar man sig enkelt på 20 minuter med Expresståget, det går även flygbussar. Från Schönefeld tar de 30 minuter med buss in till den centrala staden. Det är även möjligt att ta S-tåget, då tillkommer ytterligare cirka 15 minuter till den totala restiden. Tegel ligger endast fem kilometer utanför centrum, med buss tar resan till och från flygplatsen ungefär 20 minuter.Att flyga från Stockholm till Berlin tar i snitt 1 timme och 35 minuter. Flygbolagen SAS, Finnair och Airberlin har alla flera dagliga avgångar till Tegel. Norwegian Air avgår i snitt två gånger om dagen från Arlanda till Schönefeld. Air Serbia och Bulgaria Air har även de direktflyg som trafikerar sträckan från Arlanda till Tegel några dagar varje vecka.

Kan man sova på nattåg?
Res medan du sover och vakna utvilad. Med våra nattåg kan du välja att resa i
liggvagn, sovvagn eller sittvagn. Att resa med nattåg är både ett smart och bekvämt sätt att färdas. Du susar fram genom vårt avlånga land under natten och når din slutdestination lagom till frukost.
Direktförbindelser spar i allmänhet tid åt dig plus att du får bättre komfort på din resa till Berlin eftersom du inte behöver göra något byte, vilket är värt att tänka på innan du bokar dina biljetter mellan Stockholm och Berlin.Vi rekommenderar dig dock att köpa biljetter mellan Stockholm och Berlin online ett par månader i förväg för att få de bästa erbjudandena och spara pengar på din planerade resa.

Är Snälltåget billigare än SJ?
Prisnivå Snälltåget kör med lite äldre vagnar, men med samma service ombord som SJ. Prisnivån är dock oftast mycket lägre.
Vi rekommenderar dig dock att kolla specifika resdatum för din resa mellan Stockholm och Berlin, eftersom reguljära turer med buss kan variera beroende på säsong och veckodag.Res 810 km med buss från Stockholm till Berlin. FlixBus är det bolag som normalt trafikerar denna färdväg. Resande kan även åka direkt med buss från Stockholm till Berlin.

Färdbiljett ”Tyskland Special” Köpenhamn Berlin kostar från 850:- per väg. Varje vuxen kan ta med två barn under 15 år gratis. Vid en resa Sverige – Berlin tur och retur är ibland Interrailkort med fyra valfria resdagar inom en månad förmånligare, särskilt om det är en lång tågresa i Sverige. Återstående resdagar kan användas för tågresor i Berlin och utflykter därifrån med tåg, t ex till Dresden. Priser för Interrailkort. En vuxen tar med två barn under 12 år gratis och plats kan bokas även för dem.Med tåg rullar du in i stadens hjärta. Från Berlin Hauptbahnhof är det bara en kort promenad till Riksdagshuset och Brandenburger Tor. Härifrån kan du följa Unter den Linden österut mot stadens historiska centrum med operan, domen, Nikolaiviertel och Alexanderplatz. Berlin är ett bra etappmål vid resor österut mot Polen och söderut mot Dresden, Prag, Wien, Bratislava, Budapest och München. På Hauptbahnhof finns många bagageboxar, caféer och butiker. Interrailkortet gäller på lokaltåg S-Bahn och regionaltåg i Berlin med omnejd. Den tyska huvudstaden är nu åter en världsmetropol. Muren är sedan länge borta och två städer som har levt i påtvingad separation har gradvis smält samman igen.

Hur köper man tågbiljett i Tyskland?
Biljetterna, som endast är för andra klass, gäller en kalendermånad, till exempel från 1 till 30 juni, och kan köpas på Deutsche Bahns hemsida, där du också hittar mer information. Biljetter kan också köpas i Deutsche Bahn-appen, i 5 500 biljettautomater och i över 400 DB-resecentrum i hela Tyskland.
Innan du ger dig ut på din resa med tåg från Berlin till Köpenhamn kan det vara bra att veta att Berlin Hbf är mest populär bland resenärer som åker från Berlin medan København, Hovedbanegården (togbus) är den mest populära tågstation för resenärer som åker till Köpenhamn.En genomsnittlig biljett från Berlin till Köpenhamn kostar omkring 1036 kr om du köper den samma dag, men de billigaste biljetterna du kan hitta ligger på 836 kr.Tågresor från Berlin till Köpenhamn är 354 km lång och tar i genomsnitt 9 h 25 min med våra partners som SJ, Deutsche Bahn with connection eller Deutsche Bahn. Normalt går det det finns 1 en/ett tåg om dagen, inklusive direktförbindelser. Du kan få den billigaste tågbiljetter för denna resa för så lite som 624 kr, men genomsnittspriset för tågbiljetter är 1 044 kr. Resande åker oftast från Berlin Hbf och anländer till København, Hovedbanegården (togbus).För så lite som 624 kr kan du resa med tåg från Berlin till Köpenhamn med Deutsche Bahn. Omio visar dig de bästa fynden, tidtabellerna och biljetterna som erbjuds för denna färdväg, färdvägen.Berlin Hbf är den tågstation som är mest använd av Omios resenärer i Berlin och den ligger 5.3 km från centrum. Den tågstation i Köpenhamn som är mest populär bland resenärer är København, Hovedbanegården (togbus) som ligger 832 m från centrum.

Deutsche Bahn (DB) är Tysklands främsta utförare av tåg tjänster och gör i genomsnitt omkring 40 000 inrikes och internationella resor om dagen. Deutsche Bahns tåg flotta omfattar höghastighetståget ICE (Intercity Express) och även IC (Intercity), EC (Eurocity), IRE (Interregio-Express), RE (Regional Express) och RB (Regionalbahn), vilka skiljer sig i fråga om komfort och restid. Medan toaletter till exempel är standard, är tjänster som restaurang eller fri WiFi bara tillgängliga på vissa typer av tåg och rutter. Deutsche Bahn är känt för sitt breda utbud av taxor såsom Sparpreis, Super Sparpreis och Flex-Ticket samt rabattkort som Bahncard 25, 50 och 100, som du också kan nyttja för din resa från Berlin till Köpenhamn tåg.
Ansvaret för sträckan Malmö-Österport delas idag mellan Skånetrafiken och danska DSB. Övertagandet tillåter oss att driva Öresundstågstrafiken som en sammanhållen verksamhet, med endast ett trafikbolag istället för två.Skånetrafikens övertagande av trafiken innebär heller inga stora förändringar för dig som reser från Danmark till Sverige. Du kan fortfarande använda ditt Rejsekort, eller köpa biljett i DSB:s och DOT:s försäljningskanaler. Du kan också köpa din biljett i Skånetrafikens app.Tågresor från Köpenhamn till Berlin är 354 km lång och tar i genomsnitt 8 h 22 min med våra partners som Deutsche Bahn, SJ, Öresundståg eller Deutsche Bahn with connection. Normalt går det det finns 1 en/ett tåg om dagen, inklusive direktförbindelser. Medan det genomsnittliga biljettpriset för denna resa ligger på omkring 1 183 kr, kostar den billigaste tågbiljetter inte mer än 837 kr. Resande åker oftast från København, Hovedbanegården (togbus) och anländer till Berlin Hbf.Deutsche Bahn tåg kan erbjuda dig tågbiljetter från Köpenhamn till Berlin från 837 kr. Med över 1 000 resebolag hos Omio hittar du de bästa och biljetterna för din resa.

En genomsnittlig biljett från Köpenhamn till Berlin kostar omkring 1281 kr om du köper den samma dag, men de billigaste biljetterna du kan hitta ligger på 1085 kr.
Under vardagar har du nio olika avgångar för tåg från Köpenhamn till Berlin som du kan välja mellan. Den tidigaste lämnar Köpenhamns centralstation klockan 2:50 och den senaste klockan 18:55 När du planerar din resa till Berlin från Köpenhamn kan det vara bra att veta hur långt bort tågstationen ligger från centrum. Den mest använda tågstation i Köpenhamn är København, Hovedbanegården (togbus) som ligger 832 m från centrum. I Berlin är den mest populära tågstation Berlin Hbf som ligger 5.3 km från centrum. OBS! Avgången som körs av IC Bus avgår inte från Hovedbanegården, utan från fjärrhållplatsen på Ingerslevsgade, ett par hundra meter från tågstationen.

Vilka tåg åker till Köpenhamn?
För att resa från Stockholm till Köpenhamn med tåg, har du ofta direkta SJ X2000/Snabbtåg tåg, minst varannan timme. Resetiden är cirka 5:15 timmar. Fler anslutningar är tillgängliga med förändring i Malmö inklusive en Öresundståg på andra delen.
Avgångarna som går direkt till Hamburg trafikeras av tyska Deutsche Bahn, som också har all trafik på tysk mark, medan DSB kör sträckorna fram till byten inom Danmark.Alla tåg tar vägen via Hamburg. Vissa avgångar kör dit direkt, via färjan mellan Rödby och Puttgarten, medan andra avgångar kör landvägen, vilket innebär byte i danska Fredericia och ofta i tyska Flensburg.Dessutom säljer Deutsche Bahn resor till en direktförbindelse mellan Köpenhamn och Berlin. I själva verket rör det sig om en buss, som trafikeras av deras bussbolag IC Bus. Resan tar sju och en halv timme, vilket är drygt 40 minuter längre än tågen med byte i Hamburg, men priset är betydligt lägre. På fredags- och lördags- och söndagskvällar går denna bussförbindelse även klockan 22:10. Här kan du läsa mer om buss från Köpenhamn till Berlin.

Alla tåg från Köpenhamn till Berlin ankommer till Berlins centralstation, Berlin Hauptbahnhof. Stationen har fem våningar, och stod färdig så sent som 2006. I byggnaden, som är öppen dygnet runt, finns gott om restauranger, kiosker, barer och kaféer. Läget är centralt, med nära till Brandenburger Tor. Vill man ta sig till andra delar av Berlin finns det gott om alternativ med kollektivtrafik: tunnelbanan U-Bahn, pendeltåget S-Bahn, spårvagnar och bussar går från stationen. Vissa linjer ersätts av bussar nattetid.
Alla tåg från Köpenhamn till Berlin avgår från Köpenhamns centralstation, eller Hovedbanegården, som den heter på danska. Stationen ligger centralt i staden, intill Tivoli och Rådhusplatsen. Till Hovedbanegården går såväl pendeltågen S-tog, som tunnelbana och bussar. Det går bussar till stationen även nattetid. I stationsbyggnaden finns det gott om butiker, kiosker, snabbmatställen och kaféer.

Att resa med tåg från Köpenhamn till Berlin är ett klimatsmart sätt att ta sig till den tyska huvudstaden och samtidigt få tid över att läsa en bok, jobba eller bara njuta av lanskapets växlingar utanför fönstret.
Deutsche Bahn (DB) är den främsta utföraren av tåg tjänster i Tyskland med i genomsnitt 40 000 resor per dag. Ett särskilt kännetecken för Deutsche Bahn är dess breda spektrum av biljettyper med sparerbjudanden som Sparpreis och Super Sparpreis samt flexibla avgifter och rabattkort som Bahncard 25, 50 och 100, som du även kan använda för din tåg från Köpenhamn till Berlin. DB använder olika typer av tåg såsom ICE (Intercity Express), IC (Intercity), EC (Eurocity), IRE (Interregio-Express), RE (Regional Express) och RB (Regionalbahn) på sina rutter, som skiljer sig i fråga om komfort och restid. Exempelvis är toaletter standard, medan tjänster som restaurangvagn eller fri WiFi bara finns på vissa tåg.

Similar Posts