Tapet Inspiration Vardagsrum

Tapet är ett bra sätt att ge ditt rum en unik prägel. Möjligheterna är oändliga, oavsett vilken stil du har i åtanke. Lantligt, retro, romantiskt eller minimalistiskt? Du hittar tapeten som matchar din vision hos oss.Letar du fondtapet-idéer för att ge ditt vardagsrum något utöver det vanliga? Om du funderar på att visa bilder och tavlor i ett vardagsrum, är ett sätt att verkligen få det att sjunga ut genom en livfull tapet. Du får en härlig kontrast till färgerna i konstverket.

Vilken tapet i vardagsrum?
Ljusa tapeter får rummet att kännas större. Neutrala nyanser av vitt och grått är tidlöst och lätt att matcha med övrig inredning. Svarta tapeter är elegant och djärvt men kan göra att rummet känns mindre. Blå och gröna vardagsrumstapeter skapar lugn, grönt är vår mest sålda tapetfärg. Cachad
Går du i renoveringstankar? Spana in ett varierande utbud med kaxiga till subtila mönster. Hitta en vardagsrumstapet som matchar just din stil, brett utbud av snygga tapeter till vardagsrum hos Midbec Tapeter.

Bygg upp mystik och elegans i ditt vardagsrum med en mörk tapet. Färger som svart, mörkblå och mörkgrå skapar något helt unikt, bryter mot normen. En dov bakgrund kan ge ditt utrymme en ombonad känsla och skapa ett mysigt rum att koppla av i. Gillar du konst och posters? En svart eller mörk vardagsrumstapet framhäver detta på ett effektfullt sätt.
Istället för att ha vitmålade väggar som alla andra, så tipsar Björn om att förstärka den skandinaviska inredningen med en vitmönstrad tapet. Då får din inredning mer karaktär men behåller fortfarande den avskalade känslan.

Hur dekorerar man vardagsrum?
Här listar vi elva inredningstips för att höja mysfaktorn i vardagsrummet:Mixa material och texturer. … Placera en fluffig matta under soffan. … Addera flera sittplatser. … Välj mörka, mustiga färger. … Lägg till färg och mönster. … Skapa en personlig tavelvägg. … Glöm inte grönskan. … Ombona med en varm palett.
En tapet ska komplettera och förstärka din inredningsstil, men det är inte tapeten som är den avgörande faktorn för hur din inredning upplevs. Samma tapet kan nämligen upplevas som både romantisk eller modern, då det är rummets möbler, material och detaljer som avgör din inredningsstil. Detta innebär att du enkelt kan ändra stil och möblera om i hemmet och få känslan du eftersträvar, trots att du inte ens byter tapet!Hur ska man tänka när det kommer till färg? Stämmer de gamla sanningarna om att välja de lugna färgerna blått och grönt i sovrummet framför de livliga färgerna orange och rött? Inte nödvändigtvis, enligt Björn. ”Färger påverkar människor på olika sätt,” säger han. ”Vissa människor kan bli lugna av orange och då kan man välja orange. Om du är osäker men ändå vill ha det i sovrummet exempelvis, så kan du alltid placera tapeten bakom sängen för att inte titta på det när det är läggdags.”

Din smak kommer att förändras i takt med att tiden går och trender förändras. Om du tänker tillbaka till din stil för några år sedan så är den säkert helt annorlunda än din stil idag. Det innebär att även i framtiden så kommer du vilja ha en annan inredningsstil. Detta innebär dock inte att du ska gå med det ”säkra” valet när det kommer till tapet.Många svenska hem har en skandinavisk inredning. Det innebär att inredningen är avskalad och i viss mån minimalistisk. Ofta går färgerna i en nedtonad skala av grått, vitt och beige. Rummen ska kännas luftiga med mycket naturligt ljusinsläpp. För att förstärka den känslan så målas ofta väggarna vita istället för att tapetseras med en mönstrad tapet.

Tapeten du väljer ska förstärka känslan du vill skapa i rummet. Det finns ett stort utbud av tapeter att välja från och ibland kan alla val kännas överväldigande. Hur ska man egentligen tänka för att välja rätt tapet och undvika att bli missnöjd med sitt val?
Gillar du konst, loppisfynd, färg och unika möbler? Då bör du förstärka din inredning med en karaktärsstark tapet. Både blommiga och mjuka geometriska mönster bidrar med att förstärka din unika inredning, samtidigt som tapeten kommer att uppskattas som ett konstverk på väggen. Detta hittar du mycket av i Midbecs kollektioner av tapetdesigners Hanna Wendelbo och Lina Schnaufer.Var kommer egentligen tapeten ifrån och vad är historian bakom? Vi reder i stora drag ut hur det blev så populärt i Sverige. Under stormaktstiden, på 1600-talet, var det adeln och borgare som hade råd att dekorera sina hem. Mycket målades, men det var också vanligt att använda tapeter. Tapeter under denna tid bestod av målad textilväv eller gyllenläder. Gyllenläder ser man ofta i äldre slott där de finns bevarade. Att trycka papperstapeter var ett försök till att efterlikna lyxiga väggbeklädnader som exempelvis just gyllenläder. De äldsta bevarade papperstapeterna är från 1500-talets England och den äldsta bevarade papperstapeten i Sverige hittades i Malmö. Den påträffades under 1950-talet i det så kallade Rosenvingska huset och har kunnat dateras till ca 1570.Förutom dessa typer av tapeter finns idag en hel del vinyltapeter, sjögrästapeter och även digitaltryckta tapeter. De digitaltryckta tapeterna har blivit populära, för man kan trycka olika storlekar anpassade efter specifika mått på en vägg, samtidigt som man kan trycka mängder av färger. Trycket blir blir plattare och jämför man med traditionellt tryckta tapeter är det en markant skillnad. Dock är möjligheterna att trycka vissa motiv och färger oändlig. Olika mönster och känslan man vill få fram med sin tapet, kräver olika material och tillverkningssätt. Många stilar kommer och går, men i takt med vår nyfikenhet för vår historia har många tapettillverkare satt igång reproduktioner av historiska tapetmönster.

I Sverige började tapeter tillverkas under 1700-talet och var då ofta en blandning av handmålade och tryck med limfärg. Under mitten av 1700-talet i samband med rokokon blev det mode med papperstapeter och randiga tapeter med blomsterslingor. I mitten av 1800-talet började papper tillverkas på rulle och man kunde då istället valstrycka tapeter. Valsar gjorde man genom att skära ut mönster på en rund stock och man kunde då göra tapeter snabbare och billigare. Varje mönster fick en egen tryckvals. Tapeter blev då billigare och mer tillgängliga för vanligt folk. Eftersom papperskvalitén inte var så hög vid denna tid, där färger blektes, gulnade och pappret ofta gick sönder, innebar det att man fick tapetsera om ofta. Numera tillverkas en stor rad olika typer av tapeter. Papperstapeter och non-woventapeter är allra vanligast. De så kallade non-woven tapeterna, som också kallas för easy-up-tapeter, är cellulosabaserade och sväller inte när man lägger tapetlim på dem. Istället för att lägga tapetlimmet på tapeten, rollar man det istället på väggen och sätter sedan upp tapeten torr. Detta har förenklat tapetseringen och till och med gjort det enklare att tapetsera än att måla. Under tidigt 1800-tal förändrades tapetmodet och mönster byttes ut mot enfärgat med bårder eller dekorativa detaljer. Ultramarinblå var den dyraste färgen att framställa och den blev oerhört populär under denna period. Både adel och storbönder hade detta i sina salonger men när det till slut blev populärt bland vanligt folk gick de istället över till guldtryck. Guldtryck började tillverkas under mitten på 1800-talet men det var först efter 1870-talet som det blev populärt.

Det var också under tidigt 1800-tal som det blev populärt med en vacker färg med namnet schweinfurtergrön, men för att tillverka den användes bland annat arsenik. Dock kom det hälsovarningar i slutet av 1800-talet och 1876 förbjöds alla försäljning av arsenikhaltiga varor. På denna tid såg man annonser i tidningar som löd: ”Garanterat arsenikfria tapeter”. England var snabba på att tillverka de mer hälsovänliga tapeter och det var också i denna tid som Engelska Tapetmagasinet började att importera just engelska tapeter till Sverige. Läs mer om det här. Utbudet var stort och efterfrågan enorm. När tapeter hade blivit folkligt fanns det också tapetfabrikanter i varenda stad och mönsterutbudet växte sig stort.
Sveriges största webshop för tapeter och färg online. Vi har ett stort utbud av tapeter, textilier och färg. Sedan starten 1899 lägger vi stor vikt vid personlig service, så tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp inför ditt köp.Under slutet av 1950-1960-talen blev det kris för den mönstrade tapeten, då sjögrästapeter istället blev populärt. Under denna period var textiltapeter populära, men eftersom de hade ett högre pris tillverkades imitationer av dessa på papper. Under slutet av 1960-1970-talet kom den mönstrade tapeten tillbaka – och det med råge! Denna gång som vinyltapeter och med starka färger. Vinyltapeter blev väldigt populärt för den praktiska aspekten, eftersom de var betydligt tåligare än papperstapeterna på denna tid. Idag är pappertapeter oftast av mycket högre kvalité, medan vinyl står emot fläckar bättre. Utan en uppdaterad webbläsare kan du få problem med att ta del av innehållet på beckers.se. Använd någon av nedan länkar för att byta från eller uppdatera den webbläsare du använder idag. Vardagsrummet. Själva ordet säger allt om vilket viktigt rum det är. Det är här vi vilar, tittar på tv, läser, kanske jobbar, gör läxor, myser, leker, äter och umgås med familj och vänner. Helt enkelt ett rum med många funktioner. Börja med att fundera på hur just du och din familj använder ert vardagsrum. Vilka möbler ska få plats, hur stort är rummet och hur många fönster finns det? Allra viktigast är att bestämma vilken känsla ni vill ha i rummet. Här finns inga rätt eller fel, men det finns tips som guidar till rätt stämning med hjälp av kulörer.

Har du ett litet vardagsrum och vill skapa en rymlig och luftig känsla ska du måla med ljusa kulörer på väggar, golv, tak och snickerier. Väljer du till exempel vitt kan det vara väldigt fint att jobba med olika glanstal för att skapa effekt. Matta väggar är jättefina till blanka snickerier. Bra, och framförallt olika typer av, belysning är också viktigt för rummets känsla och funktioner. Kombinera alltifrån flödade allmänljus till punktbelysning och levande ljus.
Många hem har idag öppen planlösning där kök och vardagsrum går ihop. Ett tips för att ändå skilja de olika ytorna åt är att skapa rum i rummet med hjälp av färg. Ett exempel är att rama in matplatsen genom att måla den delen av väggen i en avvikande kulör eller ton i ton med de övriga väggarna. På samma sätt kan du måla en läshörna för att skilja den från övriga rummet. Målar du ton i ton utgår du från en kulör som får vara huvudkulören och jobbar därefter med en mörkare och en ljusare nyans av den.Föredrar du ett mörkare och mer ombonat vardagsrum ska du måla med dämpade och mustiga kulörer. Ett tips är att välja material och kulörer som är varma som koppar, mässig, guld, orange och gult. Precis som med ljusa kulörer är det jättefint att blanda dem i matta och blanka ytor. Det är också fint att måla ton i ton. Måla väggarna i en nyans, snickerierna en annan och kanske taket i en tredje. Ett vanligt uttryck för moderna tapeter är att använda sig av en enda färg eller mönster, som sedan upprepas över hela ytan. Det kan till exempel vara en enkel linje eller ett geometriskt mönster som återkommer i olika storlekar och färger. När man väljer moderna tapeter är det viktigt att välja en som passar in i resten av hemmets design. Moderna tapeter kan vara väldigt iögonfallande och dra uppmärksamheten till sig, så det kan vara bra att hålla sig till en neutral färgpalett om man vill ha en mer avskalad känsla. Beige, grått och vitt räknas oftast till detta.Slutligen är det viktigt att tänka på kvaliteten på tapeten när man väljer. Moderna tapeter är oftast tillverkade av högkvalitativa material som är lätta att rengöra och hålla fräscha, vilket gör dem till ett bra val för många hem.

Är det inne med fondvägg?
Fondväggen är äntligen tillbaka på trendlistan – i en lite mer modern och kreativ skepnad. Perfekt för att skapa en snabb och enkel förändring i ditt hem och utmärkt som helgprojekt.
En annan populär stil för moderna tapeter är att använda sig av abstrakta former och mönster. Dessa tapeter kan ha allt från mjuka och organiska former till hårda och geometriska figurer, och ger en känsla av rörelse och djup.Tapeter i modern stil är ett utmärkt val för den som vill skapa ett modernt och stilrent hem. Den moderna stilen kännetecknas av enkelhet, geometriska former och minimalism, vilket är något som även återspeglas i tapeter med modern stil.Att använda en fototapet för att inreda sitt vardagsrum är ett både enkelt och billigt sätt att ge sitt gamla vardagsrum ett rejält ansiktslyft och en modern touch. Ofta väljer de flesta att bara använda en fototapet som fondvägg och antingen måla eller sätta en enfärgad tapet på övriga väggar, men det går självklart även bra att mixa och matcha med flera olika fototapeter enligt din egen stil. Stadssilhuetter och kända riktmärken från världens storstäder är väldigt populära tapeter till vardagsrum, liksom även enklare motiv som föreställer t.ex. djur eller blommor. Varför inte dekorera vardagsrummet med en häftig fondvägg föreställande en tropisk strand, en lummig regnskog eller en romantisk solnedgång? Vardagsrumstapet med dessa motiv, kanske en del av oss minns var väldigt populära på 70-talet, men faktum är att dessa nostalgiska fototapeter föreställande vackra landskap är på tapeten nu igen! Välj mellan enkla svartvita motiv eller piffa upp din enfärgade tapet i vardagsrumet, med en härligt färgsprakande fototapet som bryter av fräckt. Här kan du hitta massor av inspiration och styla ditt vardagsrum så det blir både unikt och moderiktigt.

Vilka är dom vanligaste typer av tapet i dag?
Papperstapeter och non-woventapeter är allra vanligast. De så kallade non-woven tapeterna, som också kallas för easy-up-tapeter, är cellulosabaserade och sväller inte när man lägger tapetlim på dem.
Den största delen av vår vakna tid i hemmet spenderas för det mesta i vardagsrummet, och därför är det mycket viktigt att vi trivs där. I vardagsrummet kan du koppla av efter en lång dag på jobbet, läsa böcker och tidningar eller spela spel och titta på TV, antingen ensam eller tillsammans med din familj. Idag använder många även vardagsrummet som ett slags matrum där middagen och andra måltider avnjuts. Förutom att vardagsrummet spelar en viktig roll i det privata och vardagliga livet, så är det även ett rum som oftast visas upp för de gäster som besöker ens hus. På grund av alla dessa orsaker är det inte så konstigt att många väljer att satsa lite extra på inredning, tapeter och möbler i vardagsrummet. I ett vardagsrum vill vi att det ska vara både bekvämt, snyggt och välkomnande.Colorama är 170 lokala färgfackhandlare runt om i Sverige. Våra butiker arbetar med inspiration, service och experttjänster. Vi vill väcka lusten hos dig att förnya ditt hem och du får hjälp med allt från planering till tips på kloka och hållbara produkter. Det som kan kännas lite komplext hemma vid köksbordet ska kännas tryggt, klokt och kul efter att du besökt oss. Välkommen in.

Gör ditt hem personligt med textila mattor, som kan skräddarsys eller täcka ett helt golv. Oavsett användning gör textila mattor ditt hem varmare och mjukare. Hos oss på Colorama kan du måttanpassa olika sorters mattor.Vardagsrummets färgskala ska skapa lugn och harmoni, det är där familjen samlas, där du hittar återhämtningen och kopplar av. Vill du har ljust och fräscht eller dovare kulörer som ger en mer ombonad känsla? Oavsett så är det en bra idé att komplettera färgsättningen med en skräddarsydd matta som skapar en enhetlig känsla.

Eastern Simplicity från Boråstapeter är en hyllning till organiska former och mytiska landskap samt det enkla och äkta i traditionellt handgjorda asiatiska mönster. Om än tolkat på ett modernt skandinaviskt vis.Från den exklusiva tillverkaren Cole & Son kommer denna lekfulla tapet som garanterat väcker nytt liv i vardagsrummet samtidigt som den drar blickarna till sig. Tapeten pryds av små prickar som tillsammans skapar ett spännande grafiskt fönster. Välj mellan fem olika färgsättningar: Vid framtagningen av denna tapet har Boråstapeter inspirerats av de nordiska miljöerna och materialen. Resultatet är denna klassiskt randiga tapet, även kallad salongsrand, vilken har fått en mer modern tappning. Välj mellan sex olika färger för att hitta den som passar just dig och ditt vardagsrum: Hos oss på Lovelyhome hittar du tusentals tapeter i alla möjliga typer av utföranden. Allt ifrån enfärgat till grafiskt och allt däremellan. För att du ska hitta en tapet som passar just dig och ditt vardagsrum, har vi nedan samlat 68 tapeter som lämpar sig utmärkt att använda i hemmets mest använda rum:Ytterligare en favorit från Midbec är detta mjuka och lugnande tapetmönster som bidrar till en ombonad känsla i vardagsrummet. De mjuka formerna i kombination med jordnära färgsättningar inskränker en svårslagen harmoni. Finns tillgänglig i tre olika färger:Från samma kollektion och tillverkare som ovanstående, kommer denna grafiska tapet som består av ett stort ornamenterat mönster. Tankarna förs snabbt till Asien, vilket bidrar till ett minst sagt intressant uttryck i hemmet. Välj mellan fyra olika färger:

Vilka tapeter är moderna?
Den moderna stilen kännetecknas av enkelhet, geometriska former och minimalism, vilket är något som även återspeglas i tapeter med modern stil. Ett vanligt uttryck för moderna tapeter är att använda sig av en enda färg eller mönster, som sedan upprepas över hela ytan.
Där har du det – en hel uppsjö av härliga tapeter som lämpar sig utmärkt att använda i vardagsrummet. Förhoppnings inspirerar de ditt nästa tapetinköp och skapar önskat uttryck i hemmet. Utforska vårt kompletta tapetutbud för att hitta ännu fler inspirerande alternativ!Skogen inskränker oss människor med ett svårslaget lugn. Önskar du att göra skogen och dess medförande lugn en del av ditt vardagsrum, är tapeten ”Pine” helt rätt alternativ för dig. Den pryds nämligen av en mäktig skogsscen. Välj mellan tre olika färgsättningar:

Hur bra är rustas tapeter?
Efter testet har tapeten utvärderats och fått rekommendationer. ”Lätt att sätta upp och perfekt tjocklek på tapeten”, ”Grymt bra, och väldigt snygga tapeteter” och ”Kommer att rekommendera andra att satsa på Rustas tapeter”, var några av testpiloternas omdömen på bloggen.
I kollektionen ”Global Style” har Carma & Co hämtat inspiration från världens alla hörn, vilket har resulterat i en färgsprakande kollektion med unika mönster. Något som denna karaktäristiska tapet verkligen är ett prov på:

Om du önskar att skapa en karaktäristisk fondvägg som garanterat ger nytt liv till vardagsrummet, kan du med fördel kika in ”Khulu Vases” från Cole & Son. Denna unika tapet pryds av väl detaljerade vaser från Afrika. Välj mellan fyra olika färgsättningar:
Från populära Boråstapeter kommer detta grafiska mönster som hämtat inspiration från både asiatisk och afrikansk tradition. Det unika mönstret bidrar till att ge vardagsrummet ett både modernt och lugnande uttryck. Välj mellan fyra oliak färgsättningar:

Vilka tapeter passar ihop?
Välj färger som kompletterar varandra Att kombinera olika färger är alltid en bra ide och den gyllene regeln är att välja färger som kompletterar varandra. Istället för att välja färger och mönster som går ton i ton som kan du välja färger som fungerar fint tillsammans tex. blå och grå eller grön och beige.
Vardagsrummet är vanligtvis hemmets mest använda rum. Med anledning av detta gäller det att man har en hemtrevlig känsla som omfamnar både dig och dina gäster. I denna artikel tänkte vi därför lista 68 inspirerande tapeter som lämpar sig utmärkt att använda i vardagsrummet! I kollektionen ”Miss Print Kinfolk” har Midbec samlat ett stort utbud av retroinspirerade tapeter, i vilken detta fantastiska mönster ingår. Tapeten pryds av blad och små prickar som nästan för tankarna till en solig sommaräng. Välj mellan fyra olika färger: Sist men inte minst skulle vi vilja tipsa om denna färgglada och karaktäristiska tapet som den populära designern Hanna Wendelbo har skapat tillsammans med Midbec. Den djurmönstrade tapeten med blomslingor gör garanterat ett bestående intryck i vardagsrummet. Välj mellan hela sju olika färger:Även tapeten ”Petite Tile” är skapad av Cole & Son, vilka denna gång har låtit hämta inspiration från Marocko. Beroende på vilka av de fem färgerna som används, går det att skapa ett både lekfullt eller mer frankt uttryck:

Från samma kollektion och tillverkare som ovanstående, kommer denna lekfulla tapet som pryds av ett diffust grafiskt mönster. Perfekt om du vill ge mer karaktär och liv till vardagsrummet. Även denna tapet finns tillgänglig i fem olika färger:I kollektionen ”Modern Spaces” har Engblad & Co samlat tapeter som inspirerats av den moderna arkitekturen. Till dessa hör denna eleganta tapet som pryds av ett rutmönster som byggs upp med hjälp av ihopsatta trianglar i olika färgtoner. Tack vare den svaga struktureringen får tapeten också ett textilt utseende som bidrar till ett harmoniskt intryck. Välj mellan fem olika färgsättningar:

Vad ska man ha för färg i vardagsrummet?
Ett tips är att välja material och kulörer som är varma som koppar, mässig, guld, orange och gult. Precis som med ljusa kulörer är det jättefint att blanda dem i matta och blanka ytor. Det är också fint att måla ton i ton. Måla väggarna i en nyans, snickerierna en annan och kanske taket i en tredje.
Från tapettillverkaren Duro kommer denna lugnande tapet som pryds av ett vackert elipsmönster. Detta i kombination med de jordnära färgerna bidrar till att skapa en harmonisk och inbjudande känsla i vardagsrummet. Välj mellan fem olika färgsättningar:

Vid framtagningen av kollektionen ”Global Living” har Engblad & Co hämtat inspiration från världens alla hörn. Något som inte minst syns på denna karaktäristiska tapet som pryds av bambublad som vilar på en randig bakgrund. Välj mellan fyra olika färgsättningar:
Framhäv inredningsdetaljer med trendiga vita tapeter i vardagsrummet. SuperFresco Easy är en Non-Woven tapet, vilket betyder att du klistrar direkt på väggen. Detta gör det superenkelt att göra din tapetsering själv.

Är det dags att lägga om golven där hemma? Vi har tagit reda på vilka ekparkettgolv som säljer bäst hos oss just nu. Här hittar du hela topplistan samt våra bästa tips och råd inför köpet.
Calm White är en easy up tapet och har en linnestruktur med en mjuk, textil känsla och ett stilla skimmer. Med vita väggar känns ditt vardagsrum mer rymligt och luftigt.

Är du på jakt efter ett laminatgolv som både är snyggt och lätthanterligt, men har samtidigt en budget att hålla dig inom? Här tittar vi närmare på populära golv i prisspannet 200-500 kr/m².
Solen avslöjar skoningslöst våra smutsiga fönster och påminner om att det är dags att ta fram fönsterskrapan. Här är en guide för hur du på enklast sätt gör rent dina fönster.

Oavsett om du har en stor trädgård, ett mysigt lusthus eller en liten balkong är möbler i rotting en fin inredningsdetalj. Materialet kan ha lång hållbarhet, men det kräver att du har koll på hur det ska skötas om. I den här artikeln får du råd om vad du bör tänka på om du planerar att ha möbler i rotting utomhus.
Mjukt, varmt, ljuddämpande, slitstarkt och lättstädat. Fem goda egenskaper som utmärker vinylgolvet. Men inte kan väl vinyl matcha känslan av trä eller sten? Tja, då är det läge att spana in nya Kährs Luxury Tiles. Skapa ett harmoniskt samspel med din inredning. Chalk Painter’s wall går i en varm, antikgrå nyans och har en pudrigt matt yta som tillför både kulör och karaktär. Kalktapeten Shades Hematite är en härlig lila tapet och har en matt, lätt melerad yta. Chalk från Boråstapeter är en stor kollektion tapeter med sobra jordnära toner och en levande känsla av handmålade kalkväggar.

Att renovera är kul, men att renovera hållbart och med hänsyn till miljön är ännu roligare! Genom att göra om nuvarande inredning med hjälp av microcement istället för att riva ut allt kan du ge ditt hem en modern industrikänsla på ett ögonblick. I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om det populära byggmaterialet microcement och passar även på att besvara vanliga frågor.
Genom att fylla i min mailadress bekräftar jag att jag vill ha bygghemmas nyhetsbrev och godkänner att bygghemma behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt bygghemmas integritetspolicy.

Bubblor är en småmönstrad, vit strukturtapet. Levande detaljer på tapeten skapar en harmonisk och ombonad känsla. Superfresco tapeter är smidiga att tapetsera, utan behov av tapetbord.
Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa hem- och fritidsprodukter av god kvalitet till lägsta pris.Rustas tapeter är tillverkade i non-woven av högsta kvalitet. Tapeterna, som är FSC-märkta, är lätta att sätta upp och helt formstabila. Det innebär att de varken krymper eller sväller, vilket gör dem lättuppsatta. Du rollar tapetlimmet direkt på väggen och sätter sedan upp tapeten. Våderna monteras kant-i-kant och därmed slipper du skarvar.

När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.
Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. De har båda en gedigen utbildning och bakgrund inom distribution, marknadsföring och detaljhandel. En lyckosam kombination som skapat det som idag är Rusta.Sortimentet förnyas ständigt och anpassas kontinuerligt efter trender och säsonger. Rusta marknadsför, utöver kända internationella märken, ett flertal egna varumärken.

För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.
De 40 testpiloterna fick möjlighet att kostnadsfritt tapetsera valfritt rum med sex tapetrullar och tillbehör. Resultatet har delats via en gemensam testpilotsblogg och i sociala kanaler. Efter testet har tapeten utvärderats och fått rekommendationer. ”Lätt att sätta upp och perfekt tjocklek på tapeten”, ”Grymt bra, och väldigt snygga tapeteter” och ”Kommer att rekommendera andra att satsa på Rustas tapeter”, var några av testpiloternas omdömen på bloggen.100 procent av Smartsons testpiloter skulle rekommendera Rustas non-woventapeter. Det visar resultatet av ett test som genomförts mellan december 2018 och januari 2019. Skapa det optimala vardagsrummet, där ni alla kan vara tillsammans och ha kul. Med våra utvalda tapeter för vardagsrummet är det lätt att få till en inredning du känner dig lycksalig och bekväm i. Tänk dig din soffa med några vackra soffkuddar, en stor härlig filt och – viktigast av allt – personer du håller kära, alla tillsammans med en tapet i bakgrunden som understryker hemmets mest sociala rum. Låter det inte underbart? Vi tycker det! Och för att hjälpa dig med ditt val har vi samlat tapeter till vardagsrummet i en rad olika stilar och färger som kommer matcha dina möbler och din personlighet. Minimalistiskt, färgglatt, industriellt, romantiskt, bohemiskt eller vintage – vilken är din favorit? Ta reda på det nu och gör ditt vardagsrum till platsen alla vill vara på!Det finns lika många stilpreferenser som det finns människor och det är ofta det som gör inredning kul. Att se ett rum förvandlas och komma till liv genom relativt små förändringar är roligt. En fondvägg kan både sätta rätt atmosfär och väcka samtalsämnen. Att ta ett större grepp om rummet och tapetsera samtliga väggar ger dig chans att skapa en riktigt konceptuell känsla. Inspireras av vårt breda sortiment av vardagsrumstapeter.

Vardagsrummet är den plats i hemmet som är för hela familjen. En plats där ni kan slappna av och umgås. Vi spenderar mycket tid här så varför inte addera ytterligare lite personlighet och charm i just detta rum? Vill du att ytan ska kännas öppen och rymlig eller mysig och varm? Ett tips är att stilen, färgen och materialet hos din soffa och andra möbler kan vägleda dig för att komma fram till dina designalternativ. På så sätt kommer ditt rum kännas enhetligt.Skapa ett mysigt vardagsrum med någon av våra fina tapeter för vardagsrummet. Här har vi samlat alla våra vardagsrumstapeter för att du ska finna inspiration och förhoppningsvis hitta den perfekt tapeten till vardagsrummet för just ditt hem. Välj en tapet till ditt vardagsrum bland olika stilar och mönster och färger för att skapa ditt drömvardagsrum.

Vi tar ut en fakturaavgift om 0 kr per köp. Vid sen betalning skickas en påminnelse ut till dig där du åläggs att betala en påminnelseavgift. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Sker ingen betalning därefter kan fordran komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.
Om du tidigare valt att ansluta dig till Klarnas aggregerings-tjänst Månadsfaktura kommer fakturan istället att inkluderas i din månadsfaktura. Detta innebär att alla fakturaköp du gör under en viss period samlas på en samlingsfaktura, istället för att skickas som separata fakturor per köp. Kredittiden på varje individuell faktura som ingår i samlingsfakturan varierar mellan 14-45 dagar, beroende på när i aggregerings-cykeln som köpet gjordes och varorna/tjänsterna levereras/skickas. Alla fakturaköp som aktiveras innan brytdagen samlas på en månadsfaktura. Fakturaköp som aktiveras efter brytdagen hamnar på nästa månadsfaktura.Du får inte överlåta eller överföra några rättigheter eller skyldigheter du har enligt dessa villkor. I den utsträckning som inte annars redan tillåts enligt tillämplig lag, kan Klarna, när som helt, överlåta eller överföra dessa villkor eller de rättigheter och/eller skyldigheter som gäller enligt dessa villkor, dock förutsatt att sådan överföring eller överlåtelse inte är till din nackdel, och inte ändrar de rättigheter och skyldigheter du har enligt dessa villkor.

Att med tapet för vardagsrum våga ta i lite extra i både färger och mönster är ett bra alternativ för att skapa en känsla, ge rummet karaktär och för att få extra energi i rummet. Självklart går det lika bra med enfärgade mer stillsamma tapeter till vardagsrummet för en mer ren och stilfull känsla, det är du som avgör vad som passar bäst för dig och ditt hem.Vardagsrummet är det rum där vi kanske umgås som allra mest. Ett rum för trivsel och mys men också energi. En vardagsrumstapet ska därför utgöra en miljö där man trivs, får energi och känner ett lugn. Ett vardagsrum måste fungera på många olika sätt för att matcha vår sinnesstämning och aktivitet, likaså en tapet. Ibland vill vi aktivera oss med spel eller äta en middag med vänner och ibland vill man att vardagsrummet bara ska fungera som ett rum där man ser på tv, läser en bok eller somnar i soffan. Oavsett så är det ett rum där vi verkligen vill trivas och känna oss hemma i, så när du väljer tapet till ditt tv-rum så ska en tapet i vardagsrum kunna leverera just detta. Är du ute efter fina och snygga vardagsrumstapeter, mönstrade eller enfärgade, så hoppas vi att du kan hitta det hos oss.När du väljer att betala med faktura erbjuder vi dig möjligheten att betala 30 dagar från dess att vi skickat varorna eller biljetterna för leverans, eller från tillgängligt datum för tjänsterna eller digitalt material. Vi överlåter vårt krav på betalning för ditt köp till Klarna Bank AB (“Klarna”). Klarna kommer att skicka en betalningsinstruktion till dig där du ska betala direkt till Klarna. För kontaktuppgifter och ytterligare information om Klarna, gå till klarna.se.

När du väljer att betala med faktura gör Klarna en kreditprövning. Om en kreditupplysning tas kommer du bli underrättad om detta samt få en kopia på kreditupplysningen skickad per post eller e-mail. Vi informerar inte banker eller andra långivare om en eventuell kreditupplysning och det påverkar inte heller din kreditvärdighet/score. Klarna behandlar dina personuppgifter för att uppfylla våra åtaganden enligt detta avtal och för de övriga syften som redovisas i vår Dataskyddsinformation. Dataskyddsinformationen hittar du här, eller på vår hemsida, och genom att använda Klarnas tjänster så bekräftar du också att du tagit del av denna Dataskyddsinformation. Vi behandlar dina personuppgifter bland annat för att utföra identifikation, kundanalys, kreditprövning, marknadsföring och affärsutveckling. Vi kan också komma att överföra dina personuppgifter till utvalda partners (såsom kreditvärderingsinstitut), som kan vara etablerade i en stat utanför EU/EES. Du hittar mer information om vår delning av personuppgifter, dina rättigheter i förhållande till dessa, hur du kan kontakta oss med frågor, eller vända dig till myndighet med klagomål, i Dataskyddsinformationen.
Vi har ett brett sortiment av snygga tapeter till vardagsrum. Du kan välja mellan både enfärgade och mönstrade vardagsrumstapeter i olika stilar och uttryck som passar i vardagsrummet. Oavsett var du bor och vilket hem du har så hoppas vi att du här kan hitta en perfekt tapet till vardagsrummet för just dig. Behöver du vägledning eller hjälp i ditt val av vardagsrumstapet eller har några frågor så är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig att skapa ditt drömhem.

Att välja rätt tapet till ditt vardagsrum kan vara en spännande utmaning. För att hjälpa dig på vägen har vi samlat inspirerande idéer och tips för att du ska kunna hitta den perfekta tapeten. Upptäck olika färger, mönster och stilar som kan förvandla ditt vardagsrum till en plats där du trivs och kan uttrycka din personliga stil.
Om du drömmer om en mer traditionell eller lantlig känsla i ditt vardagsrum så har vi ett brett urval av gammaldags och lantliga tapeter att erbjuda. Skapa en tidlös atmosfär med mönster som tar dig tillbaka i tiden och ger ditt vardagsrum en charmig och inbjudande karaktär.

Om du vill skapa en ljus och luftig känsla i ditt vardagsrum kan en ljus tapet vara det rätta valet. Våra ljusa tapeter reflekterar ljuset på ett vackert sätt och hjälper till att öppna upp rummet och ge det en fräsch och inbjudande atmosfär. Utforska våra olika nyanser av ljusa tapeter och låt ljuset flöda in i ditt vardagsrum.
Randiga tapeter är en trendig och stilfull lösning för att ge ditt vardagsrum ett modernt uttryck. Med olika bredder och färgkombinationer kan du välja en randig tapet som passar din personliga stil och skapar en visuell dynamik i rummet. Utforska vårt breda utbud av randiga tapeter och hitta den perfekta tapeten för att ge ditt vardagsrum en trendig och livlig touch.En fondvägg kan vara ett fantastiskt sätt att skapa fokus och ge ditt vardagsrum en extra touch av stil. Välj bland våra vackra tapeter speciellt utformade för fondväggar och ge ditt rum en sofistikerad och modern känsla. Låt din kreativitet flöda och skapa en unik atmosfär med en tapet som sticker ut.

För de som önskar en mer naturlig och lugn känsla i vardagsrummet är gröna, gråa och beige tapeter ett utmärkt val. Dessa färger ger rummet en mjuk och harmonisk atmosfär samtidigt som de ger möjlighet till variation och stil. Utforska vårt sortiment av tapeter i gröna, gråa och beige nyanser och hitta din perfekta matchning.
Välkommen till vårt stora utbud av tapeter till vardagsrummet! Här hittar du allt du behöver för att förvandla ditt vardagsrum till en elegant och harmonisk plats att koppla av och umgås i. Vi erbjuder ett brett sortiment av tapeter som passar alla stilar och smaker.När det är dags att välja din perfekta tapet till vardagsrummet kan du lita på oss på Tapetshopen. Vi erbjuder ett omfattande sortiment av tapeter av hög kvalitet, med olika stilar, mönster och färger att välja mellan. Vi strävar efter att ge dig den bästa shoppingupplevelsen genom att erbjuda snabb leverans, konkurrenskraftiga priser och professionell rådgivning. Välj oss som din tapetleverantör och ge ditt vardagsrum den stil och atmosfär du drömmer om. Slutför ditt vardagsrum med en tapet som speglar din personlighet och skapar den perfekta stämningen. Utforska vårt sortiment av tapeter till vardagsrum och låt ditt vardagsrum bli en plats där stil och komfort möts.

Måste man grunda tapet?
Textiltapet, glasfiberväv och papperstapet kan man måla direkt på. Är tapeten målad sedan tidigare behövs ingen grundfärg.
Vardagsrumstapeter med mönster är ett utmärkt sätt att skapa karaktär och stil i ditt vardagsrum. Oavsett om du föredrar en modern eller klassisk atmosfär finns det en mängd olika mönster att välja mellan. Mönstrade tapeter ger rummet djup och dimension samtidigt som de döljer ojämnheter på väggarna. Färgvalet är viktigt och kan komplettera eller kontrastera med resten av inredningen. Tänk också på rummets storlek och layout när du väljer tapet. Sammanfattningsvis är vardagsrumstapeter med mönster ett fantastiskt sätt att ge ditt vardagsrum en personlig touch och visuell inverkan.Enfärgade tapeter kan vara ett utmärkt val för de som föredrar en minimalistisk och ren stil i vardagsrummet. Vårt sortiment av enfärgade tapeter erbjuder ett brett spektrum av nyanser som kan hjälpa dig att skapa den perfekta bakgrunden för ditt rum och ge dig möjlighet att framhäva andra inredningsdetaljer. Titta gärna in på vårt sortiment av enfärgade tapeter till vardagsrum här! “Carnation Garden Mural är en blommig tapet där mönsterbilden slingrar över väggen likt en storslagen väggmålning – en muraltapet! Mönstret finns som vanlig tapet också, men här får rosorna, nejlikorna och tulpanerna blomma ut i större skala. Muraltapetens mönster är nästan fyra gånger så stort, vilket ger ett väldigt mäktigt intryck.” “Ett tidstypiskt 60-tals mönster som står sig otroligt bra idag. Med sina fritt handtecknade löv skapar mönstret en vacker omslutande vägg likt en tät lövskog. Tapeten som har sitt ursprung ur textilen med samma namn som hon formgav 1962, ger en både stramt modern och lekfullt naturalistisk känsla.”Klassiskt, retro, modernt. Vardagsrum kan se ut i princip hur som helst, men här har vi valt att visa inspirerande bilder på tapeter i vardagsrum från våra leverantörer med åtminstone en soffa som gemensam nämnare. Se också ”Inspiration för läshörna” för lite mer intima miljöer och ”Inspiration för matplats” som kan vara användbart om du har en kombination av matplats och vardagsrum.

“Taken from our archive, this design was originally a ceiling paper by Arts and Crafts designer Andrew Brophy (1844-1912). We’ve recreated the structure of the trellis and added flowers and leaves from one of May Morris’s original designs to create Brophy Trellis an incredibly usable design which pairs beautifully with other Morris & Co. fabrics and wallpapers.”“Geometrical patterns and outspoken colours rise to amuse horizons, their texture suggesting end-on-end cloth. This collection gives voice to the 70s, joined by a wide floral drawing and supported by coordinated solids. In their harmony, you can hear nature and ink, closer to the artist’s hand than ever.”

“Chiavi Segrete är ett mycket älskat mönster som kombinerar två av Fornasettis främsta motiv: ett mystiskt, frodigt bladverk som döljer gyllene, antika nycklar. Denna fantasifulla tapet har en magisk kvalitet som lockar blicken genom och runt bladverket så att ögat till slut upptäcker varje hemlig nyckel som döljer sig i grönskan. Varma, gyllene och salviagröna toner ger Gilver och Gold en subtil lyster. Stone and Gold utgör subtila, dämpade toner medan Leaf Green och Olive skapar ett mjukt, naturtroget intryck av vårlik undervegetation, med en höstlig touch av Autumnal Leaves som präglas av djupt rougeröda och bronsfärgade nyanser, samt vintriga Slate Blue and Grey.”Ibland kan det vara en fördel att plocka upp kulören i fondväggen genom att låta den återkomma i övriga detaljer i rummet. Det kan vara i en vacker vas, ett kuddfodral i soffan eller sängen, en pläd eller en matta. Annars kan fondväggen ibland ge känslan av att den lever sitt egna liv vid sidan av rummet. Tänk på att inte matcha för mycket bara – utan skapa en balans och ett flöde i ditt rum.

Genom att markera den här rutan bekräftar jag att jag har läst och godkänner att vi behandlar dina uppgifter i enlighet med våra villkor och vår privatpolicy.
F\u00F6r att kunna ge dig en skr\u00E4ddarsydd kommersiell information, s\u00E5 skapar vi en profil och analyserar din interaktion med oss. Vi tittar p\u00E5 din data som:Våga dig på ett spännande uttryck på väggen. Blanda olika kulörer och skapa nyansskiftningar, så kan du få fram ett uttryck som känns både harmoniskt och personligt. ”Ombre” är en målarteknik som används flitigt av inredningsdesigners och stylister och får verkligen väggen att bli mer levande. Oavsett vilken stil du väljer är kulören viktig när du väljer tapeter till vardagsrummet. Lyft gärna fram en eller två av dem som accentfärg i andra inredningsdetaljer. Vardagsrummet är en kär samlingspunkt för både fest och fredagsmys. En bra vardagsrumstapet skapar trivsel och ger rummet själ. Här hittar du tips inför valet av tapeter till vardagsrummet. Vardagsrummet ska vara både vackert och trivsamt, här spenderar du mycket vaken tid. Tapet är ett lätt sätt att tillföra både värme och textur och snabbt få den där klädda, inredda känslan.Som Sveriges mest sålda tapetvarumärke har vi ett brett utbud av vardagsrumstapeter i olika stilar. Alla är EasyUp – du limmar direkt på väggen och behöver inget tapetbord. Smidigare och snyggare, utan överlappande skarvar.

Tapeter med djärva mönster eller spännande färgsättningar kan lyfta hela vardagsrummet. Enfärgade tapeter kan också vara väldigt effektfullt, särskilt om du matchar flera olika nyanser. Fondvägg är ett sätt, en fondvägg bakom soffan kan bli ett riktigt vackert blickfång. Ett annat sätt är att dela väggen i olika färgfält horisontellt. Tapeter med skimrande tryck eller taktila ytor skapar också en trivsam känsla i vardagsrummet.
Utgå från din personliga stil och välj med hjärtat, här kan du gärna ta ut svängarna! Det kan dock vara bra att tänka på hur ditt hem ser ut i övrigt, eftersom vardagsrummet ofta knyter an till andra rum. Har du rum i fil är det fint att matcha två tapeter ton i ton.

Vad ska man tänka på när man väljer tapet?
Tips för att välja rätt tapet för ditt hemSamma tapet kan passa olika stilar. … Din smak kommer att ändras – men fega inte ur för det. … Är du rädd för mönster? … Vill du att din inredning ska kännas unik? … Ha inte för mycket mönster. … Välj färg efter känsla – men det finns inget rätt och fel.
Färger som kompletterar varandra har ofta en liknande intensitet i färgen. Stark rosa och ljusgrått ger ett helt annat intryck än ljusrosa och ljusgrå. Att mixa färger med liknande färgintensitet skapar en röd tråd som ger ditt hem och ger en elegant känsla. Om du har valt ett stort mönster kan du försöka kombinera det med ett mindre mönster bredvid. Stora blommönster fungerar riktigt bra tillsammans med mindre miniatyrmönster. Tapeten Karins Bukett passar utmärkt bredvid den småmönstrade Lyckan. Istället för att para ihop din stora mönstrade tapet med vita väggar kan du placera ett litet mönster bredvid. Detta skulle få ditt hem att kännas mer sammanhängande eftersom det finns ett flöde av liknande rörelser på väggarna, i stället för en ”på och av”-effekt som ibland uppstår med vanliga vita väggar. I ovan exempel ser du Faded Passion Misty Blue i hallen och Magnus Clay i vardagsrummet. Tapeterna har olika uttryck när det kommer bli färg och mönster men fungerar fint tillsammans. Mönstren kompletterar varandra och tävlar inte heller om din uppmärksamhet.Ett annat bra tips för att skapa en röd tråd i hemmet är att välja stil och tapeter som rör sig i samma värld. Gillar du en klassisk och mer traditionell stil? Sandberg Wallpapers klassiska tapeter är eleganta med ett uttryck som håller över tid och trender.Fler och fler föredrar att tapetsera alla väggar. När alla väggarna liknar varandra skapas en harmoni och rummet öppnas upp och kan dessutom upplevas större. Den här effekten sprider sig i hemmet när du tapetserar kringliggande rum.

Tapeter som går ton i ton ger ett lugnt intryck utan att du behöver kompromissa på mönster eller motiv. Tapeterna Emrik Misty Blue och Ragnvi Indigo Blue delar samma blå och beiga färger och när de sätts i angränsande rum skapas en lugn länk mellan rummen.
Att kombinera olika färger är alltid en bra ide och den gyllene regeln är att välja färger som kompletterar varandra. Istället för att välja färger och mönster som går ton i ton som kan du välja färger som fungerar fint tillsammans tex. blå och grå eller grön och beige.Tapeten Charlotta Forest Green är här matchad med Lillie i färgen Sandstone. Tapeterna har olika färger och mönster men delar sitt klassiska uttryck och är därför en vackert matchning.

Hjälp, hur gör jag för att få bort väven eller den blommiga tapeten från svunna tider….? Tapettrender kommer och går! Som tur är är det både ett fint och bra alternativ att måla över om du vill ha ett nytt uttryck i rummet.

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.
Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg…En av de mest effektfulla, billiga och snabba förändringarna du kan göra i ett hem, är att måla väggarna. Men hur går du tillväga när väggarna har en tapet eller väv sedan tidigare? Här är de bästa tipsen från oss! Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av informationskapslar (”cookies”) som Jotun använder för att analysera hur du använder vår webbplats och förbättra din användarupplevelse. Vi använder informationen för att analysera och erbjuda anpassad marknadsföring i andra kanaler. Här kan du läsa mer om Jotuns användning av informationskapslar och hur du kan ändra dina inställningar. Omålad glasfiberväv måste grundas med ett lager Jotun Grundning för vägg innan de sista två lagren med väggfärg. Vill slippa strukturen och istället få en slät, lite betongaktig yta rekommenderar vi istället att du använder LADY Minerals Revive (se nedan).På textil- och papperstapet som inte är målad sedan tidigare, bör du använda JOTUN Grundning för tapet först, för att inte tapeten ska släppa. Måla därefter två lager med väggfärg. Använd till exempel LADY Pure Color om du vill ha ett vackert, supermatt uttryck, eller LADY Wonderwall om du vill ha en silkematt vägg som är robust, fläckavvisande och extra tvättbar.LADY Minerals Revive förvandlar ojämna underlag till vackra betongaktiga väggar. Äntligen en lösning för en tidsenlig förnyelse av rum som verkligen behöver det!

De flesta har ett rum där renoveringen verkar så tidskrävande att den ständigt skjuts upp. Det kan vara en gammal glasfiberväv eller andra ojämnheter som närmast skriker efter förnyelse! Många vill ha ett mer modernt uttryck – och som tur är finns det en perfekt lösning som också slätar ut väggarna!
Börja med att utgå från dig själv – vad tycker du om när det kommer till tapet och färg? Ska det vara avskalat, ljust eller maffiga mönster och mörka tapeter? Känn efter vad just du gillar, det ska spegla din personlighet, så välj med hjärtat!Ge nytt liv till vardagsrummets väggar med vackra färger i olika kombinationer eller samma färg. För att ge en likartad känsla i hela rummet är det bäst att måla alla väggar i samma färg. Beroende på vilken känsla du vill skapa i ditt vardagsrum kan du välja varma färger för en välkomnande värme och mer kalla färger för en mer rustik och svalare känsla.

Tack för att du besöker oss. Som du säkert listat ut genom namnet erbjuder vi på Wallstore allt för dina väggar. Vi fullkomligt älskar färg & tapeter och vill gärna hjälpa dig skapa ett vackert hem. Hoppas ditt besök hos oss blir inspirerande. Och du – kontakta oss gärna om det är något du funderar på! Att få komma hem efter en lång dag till ditt drömvardagsrum med lugna kulörer eller varför inte skapa ett vardagsrum fyllt med färgglada mönster som utstrålar energi. Våra tapeter finns i alla olika färger och mönster för att skapa den stämningen som du önskar. Välj själv vilken känsla du vill skapa när du kanske sitter vid matbordet, på soffan eller ser ut över balkongen i ditt vardagsrum. Har du lyxen att få inreda ett större vardagsrum så har du många möjligheter. Är rummet så pass stort att du kan skapa ett rum i rummet? I så fall är det ett ypperligt tillfälle att hitta tapeter eller färg som matchar varandra och kanske tapetsera en fondvägg eller två vid en matplats, eller bakom soffan, bara för att markera just den delen av rummet – visa att här händer det något annat. Ligger vardagsrummet i fil med andra rum så blir det väldigt stiligt att matcha med olika färger eller mönster. Glöm bara inte att försöka hålla den röda tråden genom hemmet, ha i åtanke hur du inrett övriga rum.Har du väldigt avskalat och stilrent möblemang kan du med fördel välja mönster och färg med mer stuns. Mörkare kulörer ger en mer ombonad känsla medans det ljusa ger mer rymd och luft. Ett mindre vardagsrum kan kännas mindre med mörka kulörer, men det ger också en mysig känsla. Ljusa kulörer och mildare mönster blir aldrig fel i små vardagsrum. Även här kan en fondvägg ge rummet djup och karaktär. Testa till exempel att tapetsera med ett härligt mönster bakom en öppen bokhylla. Då kan du ana mönstret både vid sidan om hyllan och bakom dina böcker, en läcker detalj. Lycka till med valen till ditt vardagsrum!Skapa effekt med en sober fondtapet som delar av rummet och skapar en exklusiv och moderna känsla. Här tapeten Dream Forest från franska Au fil des Couleurs.

Klassisk gammaldags tapet i gråblå ton till vardagsrum. I sin moderna färgställning passar den även till avskalade moderna hem. Här tapeten Honeysuckle & Tulip från William Morris.
Är du ute efter en mer neutral färgskala så hittar du rätt tapet hos oss. Ljusa tapeter skapar ofta en exklusiv och jordnära känsla i hemmet. Kombinerat med öppna ytor och mycket ljusinsläpp så får du ett ljust rum som känns trivsamt att leva i. Med rätt val av möbler, textilier och noga utvalda detaljer så kan du med en neutral bas skapa en personlig stil i hemmet. Välj mellan mönstrade och enfärgade tapeter i olika nyanser av vitt, grått, beige, brunt och sotigt svart.Att färger påverkar oss positivt har väl ingen missat, men många väljer ofta bort färg i sin heminredning av rädsla för att det ska bli för mycket, att det är svårt att matcha med övrigt möblemang eller av oro för att snabbt tröttna på val av färg och mönster. Är du osäker på val av tapet så är du alltid välkommen att kontakta oss på [email protected] så hjälper vi dig hitta rätt. Du kan också anlita en av våra inredare om du behöver hjälp med att få till helheten i inredningen. Färgglada tapeter skapar effekt och bidrar på ett enkelt sätt till att skapa den stilen du vill ha, oavsett om det är sekelskiftesstil, retro, modernt eller lantligt. Vi slår ett slag för att använda sig av färger i sitt vardagsrum och ett enkelt sätt att göra detta på är att välja en färgglad tapet. En färgglad tapet behöver inte betyda starka färger och mycket mönster, det finns mycket på färgskalan att välja mellan. Blått och grönt är till exempel klassiska färger på vardagsrumstapeter – de ger ett harmoniskt och lugnt intryck utan att bli för mycket.

Ett vardagsrum fullt av liv med jordnära färger och material. Här blandas småmönstrade tapeten Lilja och den mönstrade tapeten Pomona från Midbec. Kombinationen av de bägge tapeterna binder ihop de rummen till en vacker helhet.Inspireras av olika vardagsrum och se vad tapeter kan göra för att skapa känsla och stämning till ett rum. Nedan ser du exempel på några vardagsrumstapeter att välja mellan när du ska inreda. Har du ändå svårt att välja? Ring oss eller kom in i vår butik på Västra Hamngatan i Göteborg, så hjälper vi gärna till. Vi har även inredare som kan hjälpa dig med hela ditt inredningsprojekt, från början till slut, med val av allt ifrån tapeter och gardiner till möbler och mattor.

Similar Posts