Tärnan Till Sandhamn

Bästa sättet att utforska Sandön är en lång promenad. Över hela ön finns ett fint nät av stigar som tar dig till havet och de långa vita sandstränderna. Du hittar tider genom att använda söktjänsten på startsidan eller titta i tabell 15 (endast sommartid) och tabell 16. Nord/Sydlinjens tider hittar du i tabell 40. Sandön ligger precis på gränsen till öppet hav och blev tidigt en viktig knutpunkt för sjöfarten. Redan mot slutet av 1600-talet började den lilla byn växa med tullare och lotsar. På 1800-talet började sommargästerna och båtfolket strömma till.Du kan åka till Sandhamn med båt från Stavsnäs och då tar resan drygt en timme. Under sommaren så kan du också åka till Sandhamn från Strömkajen. Det går flera turer varje dag till Sandhamn. För den som reser med bil, finns det många öar i skärgården som har vägförbindelse med bro eller vägfärja. De flesta vägfärjor går i regelbunden trafik dagligen, och hos Trafikverket hittar du tidtabeller för Stockholms län. På grund av den nuvarande situationen med coronaviruset covid-19 uppmanar SL och Waxholmsbolaget, efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer, att undvika resor med kollektivtrafiken i Stockholm och skärgården i den mån det går.Stockholm Archipelago är en samverkan mellan ett antal skärgårdskommuner, Region Stockholm och Skärgårdsstiftelsen. Denna webbplats är en kanal för att visa upp vad destinationen Stockholms skärgård har att erbjuda.

SL, Storstockholms Lokaltrafik, ansvarar för kollektivtrafiken i Stockholms län. Med SL:s bussar som går längs kusten norr och söder om Stockholm tar du dig lätt till idylliska kustorter som Nynäshamn, Norrtälje, Vaxholm, Marholmen och Dalarö. Det enklaste sättet att planera din resa är att använda reseplaneraren på sl.se. Den visar vilka buss, tåg eller båtförbindelser som tar dig till ditt resmål. Det finns tidtabeller i pdf-format för nedladdning på SL:s webbsida. Vänligen observera att all bokning/köp av produkter sker direkt av produktägaren vars namn framgår på bokningssidan. För eventuella reklamationer hänvisas till respektive produktägare. För information om resegaranti: Kammarkollegiet.De flesta större öarna trafikeras av Waxholmsbolaget eller annan reguljär båttrafik. Många av turerna utgår från centrala Stockholm och tar dig ända ut i havsbandet.

Välkommen till Sandhamn och ett unikt tillfälle att förvärva byns bästa läge med ett gediget hus med frontläge, i framkant, med sjöutsikt och sol från morgon till solen går ner bakom Eknö. Här lever man i året runt i det vinterbonade huset omgivet en en stor altan med bastu, gästrum och huset med stora sällskapsytor, modern standard och ypperlig planlösning. Fyra till fem sovrum, två badrum, tvättstuga och gott om förvaring lämnar inget mer att önska. Njut av ett hus i toppskick bara att flytta in och njuta av allt vad ön har att erbjuda som segling, bad, SUP, kajak, diverse sportaktiviteter, natur, restauranger och mycket mer.Mäklaren är en mellanman som opartiskt ska tillvarata både köparens och säljarens intressen. Mäklaren får därför inte vara ombud för köpare och säljare.

På strandpromenaden finns bageriet, Wärdshuset, Dykarbaren, ångbåtsbryggan och Seglarhotellet. Seglarhotellet med bar, seglarbistro och nattklubb ligger alla vackert belägna. Viamare och Seglarhotellet erbjuder pool, gym och andra möjligheter till förmånliga priser. Möjlighet finns även att ta emot gäster, de kan förtöja på den stora bryggan.
Ön nås med reguljär båttrafik året runt från Stavsnäs. W-bolaget och Tärnan trafikerar. Buss går till Stavsnäs från Slussen, med generös tidtabell och resan tar cirka en timma. Under sommarhalvåret trafikerar Cinderella Sandhamn från Stockholm, via Gåshaga på Lidingö, på cirka två timmar. Området är mycket populärt och här träffarna barnen snabbt nya kompisar för att segla, spela tennis, padel sola och bada med. Kanske tar man båten till Alskär med fina sandstränder och härliga badklippor, populärt utflyktsmål för Sandhamnsbor. Från sällskapsrummet leder en trappa upp till övre plan. Under trappen finns plats till förvaring. På övre plan möter ett rum, utmärkt att använda som tv-rum. Stora fönster bjuder på husets bästa utsikt mot inloppet till Sandhamn. Från rummet når man tre mindre sovrum med plats för enkelsäng och skrivbord och ett stort sovrum med dubbelsäng, sjöutsikt och egen walk in closet. I anslutning finns helkaklat badrum med dusch, wc och handfat. Framme vid den egna, friköpa tomten möts man av huset uppfört 2015. Huet omges av en stor altan och här följer man solen över dagen. Huset inrymmer entréplan med välkomnande hall. Från hallen når man helkaklat badrum med golvvärme, dusch, wc, handfat och tvättpelare. Sällskapsrum, matplats och kök i öppen planlösning öppnar upp sig och erbjuder optimala ytor för köksbord, soffgrupp och matbord. Stora fönster mot sjösidan bjuder på ljusinsläpp och ljuvlig utsikt. Köket erbjuder full maskinell utrustning med kyl/frys, diskmaskin, ugn och spis. Infällda spottar ger ett behagligt ljus och utgång finns från köket till altanen. Vid köket finns en köksbardisk och på baksidan en kamin som ger värme och atmosfär under den mörka årstiden såväl som en sen sval sommarkväll. Från ångbåtsbryggan vid strandpromenaden eller den egna båtplatsen, som följer med i överlåtelsen, tar den korta promenaden bara några minuter. Man passerar året runt öppna Westerbergs livs, Dykarbaren och Sands hotell.Ett lagt bud är enligt svensk lag inte bindande och säljaren har rätt att när som helst avbryta budgivningen samt själv avgöra till vem och till vilket pris försäljning ska ske, sk. fri prövningsrätt. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons. Ett köp kommer till stånd när både säljare och köpare undertecknat ett köpekontrakt.

Mäklaren ska verka för att köparen undersöker fastigheten eller bostadsrätten genom att föreslå köparen att anlita en besiktningsman. En sådan undersökning bör ske i nära anslutning till kontraktsskrivningen. Om undersökningen inte kan göras före kontraktsskrivningen bör mäklaren föreslå en s.k. besiktningsklausul.
Huset ligger högt på Sandhamnshöjden, angränsande mot Sandhamns bykärna och har hela 128 välplanerade kvadrat med gästrum och förråd/bastu på cirka 15 kvm. Vi lämnar ut budgivningslistan, senast på tillträdesdagen, till köpare och säljare. Budgivningslistan ska innehålla budgivarnas namn och telefonnummer. Vår uppgift som mäklare är att informera om samtliga bud och förmedla eventuella villkor till berörda spekulanter. För oss är det viktigt med ett stort förtroende för budgivningen och vi ska säkerställa förutsättningen för budgivaren att fullfölja budet med lånelöfte eller annan finansiering. Säljaren bestämmer formerna för budgivningen, men vanligtvis tillämpar vi sk. ”öppen” budgivning.

På Sandhamn finns flera härliga stränder och badklippor. Kanske njuta av morgonsolen med ett morgondopp från klipporna vid Dansberget. Den mest kända sandstranden är Trouville på östra Sandhamn.
En besiktning är en byggnadsteknisk undersökning av en fastighet eller bostadsrätt. Resultatet av besiktningen presenteras i ett protokoll. Finns det anmärkningar på bostaden i protokollet kan det medföra att köparen får en utökad undersökningsplikt. Köparen bör då göra en s.k. fördjupad undersökning.Undersökningsplikten är långtgående och innebär att köparen inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel och brister på fastigheten eller bostadsrätten som köparen känner till eller borde känt till om denna gjort en noggrann och ingående undersökning.

Till Stavsnäs tar du dig enkelt med SL-buss eller bil och resan tar knappt en timme från centrala Stockholm. Bussarna stannar precis vid kajen där båten avgår ifrån. Kommer du med bil finns en stor långtidsparkering där du kan parkera och lösa biljett i automaterna.
Åk med M/S Tärnan även kallad Sandhamnspilen mellan Stavsnäs och populära skärgårdsön Sandhamn. Ombord finns luftkonditionerade salonger, vindskyddat soldäck och cafeteria med varma smårätter, mackor, fika och fullständiga rättigheter. Resan tar 30 minuter och körs av Roslagens sjötrafik.

Enligt Sjölagen ska du som färdas på vatten visa hänsyn mot omgivningen. Som båtfarare ska du visa gott sjömanskap och känna till regler och föreskrifter som gäller för de vatten du färdas i. Isbelagda vattenområden räknas som en form av terräng och omfattas därför av terrängkörningslagen. Terrängkörning är bara förbjuden på barmark, varför man får köra med motordrivna fordon på väl snötäckt mark som inte riskerar att skadas av körningen. Is likställs med snötäckt terräng och körning på is med motordrivna fordon är därför inte förbjuden enligt terrängkörningslagen. Kommunen kan genom lokala trafikföreskrifter reglera körning på bland annat sjöis. Behöver terrängkörningen på snötäckt mark och isbelagda sjöar regleras inom ett större område kan kommunen göra det med stöd i terrängkörningslagen.

Om du har tänkt att ligga för ankar eller förtöja en längre tid vid någon annans strand behöver du fråga markägaren om lov. För att ha en husbåt liggande vid stranden (även den egna stranden) en längre tid kan dispens från strandskyddet behövas. Du kan ansöka om dispens hos kommunen.
Det finns inga regler om minsta avstånd. Inte heller finns någon regel för hur länge du får ligga för ankar på samma plats. Man brukar använda sig av samma princip som för tältning – något enstaka dygn. Det som avgör är risken att störa markägare eller boende.Det kan dock finnas bestämmelser inom vissa områden som förbjuder körningen. Inom vattenskyddsområden, naturreservat och andra skyddade områden kan det finnas särskilda föreskrifter som anger att körning i terräng (vilket då även gäller snötäckt terräng) inte är tillåten.

Utnyttjandet av allemansrätten i skärgårdar och längs kuster har ökat. Satsningen på turism i skärgården ger resultat. Det finns drygt en halv miljon fritidsbåtar och intresset för kajakpaddling i skärgården ökar snabbt.
Du får gå i land, bada, ankra och tillfälligt förtöja vid strand som inte tillhör tomt, eller som är skyddat för fågelliv eller annat. Tomt är det område närmast ett hus där de som bor ska kunna känna sig ostörda. Det är risken att störa som avgör hur nära ett hus du kan uppehålla dig.

Att tillfälligt förtöja eller bada vid en brygga som ligger utanför en tomt finns det inget förbud mot. En förutsättning är naturligtvis att den som äger bryggan inte blir hindrad från att använda sin brygga.Äta och dricka gott gör du utan problem på Sandhamn, det gäller bara att välja den restaurang eller café som serverar det som just du och ditt sällskap är sugen på! Oavsett vad ni väljer kommer ni garanterat bli mätta och nöjda!Att tillbringa flera dagar på Sandhamn är inga problem. Vill du övernatta bokar du rum på något av öns hotell. Hög standard, god service och nära till havet får du oavsett vilket hotell du väljer.

Paradiset, seglarmekka, skärgårdsidyllen och skärgårdens hjärta är ord som brukar användas för att beskriva ön Sandhamn som ligger längst ut i Stockholms skärgård. Speciellt under sommarmånaderna är Sandhamn ett populärt utflyktsmål för både stockholmaren och turister från Sverige och resten av världen. Har du ännu inte varit där? Åk dit i sommar, du kommer inte bli besviken! Vi har skapat den kompletta Sandhamnsguiden fylld med tips på saker du kan göra på Sandhamn. Läs och inspireras av vår lista med tips på restauranger, caféer, sevärdheter och aktiviteter samt vår karta där alla tips finns markerade.
Listan över saker att göra, sevärdheter och aktiviteter på Sandhamn kan göras lång. Här är några tips som du kan göra på egen hand eller tillsammans med vänner och familj.

Sandhamn ligger längst ut i Stockholms skärgård och hit tar du dig med båt. Smidigt och snabbt, med egen båt eller kryssning med upplevelser längs vägen – välj det som passar dig bäst!
I vårturlistan ovan hittar du aktuell tidtabell för våra resealternativ. Det gäller de resor som går mellan Stavsnäs och Sandhamn som är det vanligaste, men också alla andra resor likaså!

Välkommen till Roslagens Sjötrafik! På vår hemsida finner du all information du behöver för att ta en båt till Sandhamn, den charmiga ön i Stockholm skärgård. Oavsett om du är en lokal invånare eller turist, är Sandhamn en populär destination att upptäcka, speciellt under sommarmånaderna.
Det är enkelt att åka från Stavsnäs till Sandhamn. Du tar dig till Stavsnäs, köper en biljett från Roslagens Sjötrafik, och kliver sedan ombord på båten som tar dig direkt till Sandhamn.

Vi erbjuder frekventa och bekväma båtfärder till Sandhamn, med avresor från Stavsnäs året runt. Ombord på våra fartyg kan du luta dig tillbaka och njuta av en underbar resa över skärgården, med en resa som tar drygt en halvtimme. Vi har begränsade utrymmen för gods, men du får självklart ha med dig handbagage. Med gods menas exempelvis byggvaror, vitvaror, möbler, jordsäckar och båttillbehör med mera.
Kika in våra in- och ut-turer i vårturlistan ovan. Vanligaste resealternativet är att komma ombord obokat. Du kan även boka här på hemsidan med en web-bokning.

Som Skärgården kunde berätta i förra veckans nummer så har många verksamheter på Sandön drabbats hårt av den rådande pandemin på grund av att turister i hög utsträckning valt att inte besöka ön i sommar. Samtidigt finns det en överkapacitet vad gäller trafiken till ön. Det privata rederiet Roslagens sjötrafik, som trafikerar Sandhamn med fartyget Tärnan, har tappat omkring 80 procent av passagerarna jämfört med en normal sommar.
– Det går inte att minska personalen på större passagerarfartyg. Färre passagerare ger dessutom bara en marginellt minskad bränsleförbrukning. Vi bunkrar ungefär 1 000 liter per dag.Medan Waxholmsbolaget fortsätter uppmana resenärer att endast åka med fartygen om man måste, vill Ronny Jansson tvärtom uppmana folk som är friska att resa med Tärnan, inte enbart för att man måste. Enligt Ronny Jansson finns det gott om utrymme och de tar inte ombord fler än hälften av kapaciteten.

Sandhamn har drabbats hårt av minskat antal besökare i sommar, vilket även drabbat privata rederier. Roslagens sjötrafik gör nu tvärtemot vad Waxholmsbolaget rekommenderar och uppmanar människor att besöka Sandhamn.

Hur åker man från Stavsnäs till Sandhamn?
Åk med M/S Tärnan även kallad Sandhamnspilen mellan Stavsnäs och populära skärgårdsön Sandhamn. Ombord finns luftkonditionerade salonger, vindskyddat soldäck och cafeteria med varma smårätter, mackor, fika och fullständiga rättigheter. Resan tar 30 minuter och körs av Roslagens sjötrafik.
– Dagsturisterna under sommaren betalar så vi kan ha råd att köra och serva våra stampassagerare under lågsäsong. Det finns ingen större risk att någon skulle bli kvar på kajen men skulle det vara fullt då kör vi extra tills alla kommit hem. Ingen blir strandsatt. – Vi kunde inte starta som vanligt till påsk och eftersom vi inte har några som helst bidrag utan lever på biljettintäkter så blev det två månader i princip utan intäkter, säger Ronny Jansson, som är befälhavare på Tärnan och äger Roslagens sjötrafik. Medan andra näringar kan kompensera ett ekonomiskt bortfall genom att dra ner på personal så finns inte sådana möjligheter för rederier med fartyg som kräver ett visst antal besättningsmän oavsett hur många passagerare som åker.För att strö salt i såren så har juli i år varit ovanligt kall, men en liten ljusning skymtas. Ronny Jansson säger att det under senaste veckan trots allt blivit fler passagerare ombord.

Det finns en parkeringsplats i anslutning till bryggan. Waxholmsbolaget har inget ansvar för de regler och avgifter som gäller på parkeringen. När du ska använda parkeringen får du själv undersöka vilka regler som gäller just där.
Stavsnäs hamn är inte tillgänglighetsanpassad men det finns bänkar att sitta på för dig som har svårt att stå. Det finns även en tillgänglighetsanpassad toalett i anslutning till hamnen.Upplev skärgårdsmetropolen Sandhamn Sandhamn är ett samhälle och en lotsplats på norra sidan av Sandön som erbjuder såväl bad, övernattningsmöjligheter, restauranger och barer. På Sandhamns klassiska Seglarhotell kan du dessutom njuta av ett härligt skärgårdsmingel och är du dessutom båtintresserad så kan du beskåda en bred flora av båttyper vid hotellets bryggor.

En taxibåt bokar du bäst när du skall från A till B och vill vara flexibel vad gäller tiden. Våra båtar varierar i storlek och det innebär att också att du kan boka en taxibåt för större sällskap samt ta med dig en del packning och andra saker (skrymmande saker klassas dock som gods och måste bokas hos oss separat).En soldränkt klippa, en ångbåtsbrygga eller en av våra vackra skärgårdskyrkor? Det finns många fina platser att knyta sina band på så varför inte låta oss ta dig och dina gäster dit med en av våra lövade båtar?

Vaxholm – skärgårdens huvudstad. Vaxholm, bara en timmas båtresa från Stockholm, är en klassisk skärgårdstad med trevliga små butiker, gallerier, caféer, restauranger, badstränder och vacker natur. Vill du dock bara koppla av och se världen passera förbi så kan vi rekommendera att avnjuta en god glass på en av bänkarna nere vid hamnen eller att åka över till Kastellet för en titt.
Skärgårdskrogar av alla de slag God mat & dryck vimlar det av i sommarskärgården så det finns alla möjligheter att ta med släkt och vänner på en kulinarisk upplevelse. Tycker man om musik så kan det också vara värt att kolla krogarnas hemsidor innan besöket. Kända artister är mer regel än undantag på vissa av krogarna.Bullerön – det pittoreska naturreservatet öster om Nämdö längst ut i havsbandet ligger denna fina lilla skärgårdpärla som är huvudö i Bulleröarkipelagen och ingår i Bullerö naturreservat. Förutom fina naturhamnar för den som kommer med egen båt så erbjuder man härliga badklippor och en fin liten strand där man kan koppla av. Vill du lära dig mer om ön så kan du besöka jaktstugan som Bruno Liljefors lät bygga, vissa dagar så erbjuds också lokal guidning av öns naturbevakare.

Var ska man äta på Sandhamn?
Begränsa sökningen till Sandhamn.Sandhamns Värdshus. (244) Stängt nu. Fisk och skaldjur, Europeiskt$$ – $$$ Gott som alltid men hög ljudnivå. Toppen!Dykarbaren Sandhamn. (81) Europeiskt, Skandinaviskt$$ – $$$ Meny. ”Morden i Sandhamn” Trevligt lunchställe på Sandhamn. … Sandhamns Bageri. (39) Efterrätter, Svenskt$$ – $$$
Följ med på en av våra guidade resor till havsbandet! Resorna inriktar sig speciellt på skärgårdens historia och dess rika flora och fauna med fokus på fågel och säl. Se höstens turprogram här nedan.Planerar du transport för ett bröllop, en bemärkelsedag, ett kundevent eller vill du avnjuta en skön dag i skärgården med dom du tycker om att umgås med? Då skall du chartra din egen båt! Om du chartrar en egen båt så erbjuder vi dig full flexibilitet vad gäller resan. Vi kan med andra ord arrangera rundturer, enskilda transporter där vi ligger och väntar, specialarrangerade transporter (ex bröllop) eller egna multistoppresor enligt dina egna önskemål. I vår största båt M/S Långvik har vi dessutom fullständiga rättigheter och i våra andra båtar kan vi erbjuda olika varianter av catering.

Vad är Sandhamn känt för?
På Sandhamn finns flera härliga stränder och badklippor. Kanske njuta av morgonsolen med ett morgondopp från klipporna vid Dansberget. Den mest kända sandstranden är Trouville på östra Sandhamn. På strandpromenaden finns bageriet, Wärdshuset, Dykarbaren, ångbåtsbryggan och Seglarhotellet.
Har du egna idéer kring hur du och ditt sällskap vill uppleva skärgården? Då är det bara att kontakta oss så sätter vi ihop en rutt och/eller ett upplägg som passar. Flera av våra båtar har dessutom serveringstillstånd och utöver det som assisterar vi gärna med catering.I över 50 år så har vi bidragit till att hålla Stockholms skärgård levande och idag är vi det enda bolaget som kan erbjuda dig en flexibel, säker och prisvärd transport dygnet runt, alla dagar på året och i stort sett i alla väder. Här nedan hittar du de huvudtyper av resor vi erbjuder så det är bara att klicka vidare för mer information. Välkommen till oss på Stavsnäs Båttaxi!

Hur tar man sig ut till Sandhamn?
Du kan åka till Sandhamn med båt från Stavsnäs och då tar resan drygt en timme. Under sommaren så kan du också åka till Sandhamn från Strömkajen. Det går flera turer varje dag till Sandhamn. Sommartid går även Nord/Sydlinjen via Sandhamn.
Skärgårdsredarna är en partipolitiskt obunden branschorganisation för rederier med yrkesfartyg i nationell fart. Fartygen är passagerarfartyg upp till 500 passagerare, färjor samt yrkesfartyg om minst 8 m med en bruttodräktighet under 800.Sandhamn har 325 sittplatser i salongen och är därmed ett av Waxholmsbolagets största fartyg. Förutom platserna i salongen finns det uteplatser på akterdäck på nedervåningen och på soldäck som ligger på båtens övervåning. Vi utför allt från rena taxibåtsresor till kryssningar och stora skärgårdsarrangemang i egen regi där vi samarbetar med lokala skärgårdsbor, fiskare, musiker, guider, bussbolag, krogar och hotell m.fl. Tärnan, även känd som Sandhamnspilen, är vår arbetsmyra som klarar av de mest skiftande uppdrag. Båten tar dig till Sandhamn om du vill, eller annan ö i Stockholms skärgård. En dag kan börja med att köra ut fågelskådare till Grönskär innan solen gått upp, för att därefter köra reguljär trafik av sommarstugeägare, badgäster och gods mellan många bryggor under högt tempo. Under kvällen hämtas ledningsgruppen från det multinationella företaget inne i Stockholm. De börjar med en drink, konfererar och avnjuter en 3-rätters medan skepparen guidar i sunden ut till dansen på skärgårdshotellet.

Vi kör reguljärtrafik med Tärnan/Sandhamnspilen, direktbåt från Stavsnäsvinterhamn till Sandhamn, vi kan även trafikera Telegrafholmen, Lökholmen och Trouvillebryggan.
Tärnan, heter en passagerarbåt som går direkt mellan Sandhamn och Stavsnäs. Det är ett snabbt och smidigt sätt att färdas. Båten är inte en av de största båtarna men det finns en liten kiosk och bekväma sittplatser. Observera att personer över tolv år betalar vuxenbiljetter till skillnad från Vaxholmsbolaget där ungdomsbiljetten gäller för personer upp till 19 år.Det här är den version av vår webbplats som är riktad till personer som talar Svenska i Sverige. Om du är bosatt i ett annat land eller en annan region väljer du den lämpliga versionen av Tripadvisor för ditt land eller din region i rullgardinsmenyn.

Vi utför allt från rena taxibåts resor till kryssningar och stora skärgårdsarrangemang i egen regi där vi samarbetar med lokala skärgårdsbor, fiskare, musiker, guider, bussbolag, krogar och hotell m.fl.

Sandhamn är en historisk plats belägen i det yttersta havsbandet. Med sitt speciella läge är ön ett paradis för dig som vill njuta av en levande skärgård med karga klippor och vita stränder.
Välkommen till Visit Skärgården, skärgårdens egen turistinformation. Hos oss hittar du information om boenden och aktiviteter direkt på nätet i vackra Stockholms skärgård med omnejd!Sands hotell är ett familjedrivet konferens- och boutique-hotell i Sandhamn i Stockholms ytterskärgård. Sandsgruppen erbjuder personliga och unika mötesplatser i Sverige och Moçambique som passar er som vill ha hög standard och någonting utöver det vanliga. Badvattenprofilen är en riskanalys som kommunen gör för sina EU-bad. Den är en skriftlig redovisning med karta som anger möjliga föroreningskällor som kan påverka badvattnets kvalitet. Den innehåller bland annat bedömning av risk för algblomning, tänkbara föroreningskällor och planerade och utförda åtgärder. Badvattenprofilen ska ses över regelbundet, hur ofta beror på EU-badets klassificering. Otjänligt vatten betyder att en eller båda bakterierna finns i höga halter i badvattnet, vilket är ett tecken på att det skett en förorening av något slag. Då finns också en risk att det förekommer andra mikroorganismer i vattnet som du som badande kan bli sjuk av om du sväljer vattnet.

Vid EU-bad görs provtagningar för bakterier minst 3-4 gånger under badsäsongen. Resultaten från de senaste fyra årens provtagningar bedöms och badplatsen får en klassificering:
Badplatser kan vara utsatta för föroreningar som till exempel dagvatten, avloppsvatten eller markavrinning efter regn. Vissa föroreningsrisker går att åtgärda medan andra istället får hanteras genom att undvika bad.Prognoserna för väder, temperatur, nederbörd och vind är ställda av SMHI. Prognosen för vattentemperatur är ställd av Copernicus, ett europeiskt samarbetsprojekt för världsobservation. Prognos för vattentemperatur går endast att få för havsbad.

Kommunen registrerar badplatser som EU-bad om det finns ett stort antal badande. Med ett stort antal badande avses ungefär 200 personer i genomsnitt per dag. Vid EU-bad finns särskilda krav på bland annat provtagning, information till allmänheten, riskhantering och åtgärder.
Tjänligt med anmärkning betyder att halten bakterier i provet är något förhöjt, men att bada i vattnet bedöms fortfarande inte utgöra någon hälsorisk. Kommunen bör följa upp varför halten är förhöjd.Badplatser med färre än fyra års provtagning får klassificeringen Ny badplats. EU-bad som inte klarar minimiprovtagningen får klassificeringen Otillräckligt provtagen. Övriga bad som inte uppnår minimiprovtagningen kallas Ej klassificerad.

På havochvatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. En nödvändig kaka har sparats på din enhet för att visa den här sidan och vi använder också andra kakor som är nödvändiga samt icke nödvändiga för webbplatsens funktion.
Blomning betyder att vissa alger eller bakterier har förökat sig i stora mängder i vattnet, vilket kan ge negativa hälsoeffekter hos djur och människor.

Kan man bada på Sandhamn?
Sandhamn är en badplats på Gotland som kommunen regelbundet besiktigar och provtar för bakterier.
Sandhamn är en badplats på Gotland som kommunen regelbundet besiktigar och provtar för bakterier. Väderprognos kommer från SMHI och uppdateras var fjärde timma. Prognos på vatten­temperatur kommer från Copernicus och uppdateras dagligen. Provtagningsplatsen ligger där flest personer förväntas bada eller där den största risken för föroreningar förväntas. Du kan läsa mer om möjliga föroreningskällor längre ner på sidan. Sjötomt med kvällssol och byggnation av yttersta klass. Fyra gedigna bostadshus med högsta standard omgivna av altaner. Plan och tillgäng tomt med karga hällar i framkant och gräsytor. Stor brygganläggning med plats för flera båtar. W-båt till ön året runt.Sjötomt med eget vattenområde och komplett byggnation från 2005. Arkitektritat hus omgivet av altaner i olika nivåer, gästhus, stor brygganläggning med båtlift och segelbåtsdjup. Välanlagd strand med sandstrand, klippor och gräsytor för sällskapsspel. W-båt angör ön året runt.Med milsvid utsikt i 270 grader och stora utvecklingsmöjligheter finns denna unika udde i Saltsjön med bilväg ända fram. Tre bostadshus med stora behov av renovering. El vid tomtgräns. Två borrade brunnar. Två brygganläggningar, sjöbod och svårslagen karg skärgårdsnatur.Sjötomt vid lugna vatten med utsikt mot Gråskärsfjärden och horisonten. Huvudbyggnaden med stora ytor i nivåer efter berget, gästhus med eget hushåll och sjöbod med vedeldad bastu intill kistbryggan och sandstranden.

OBS! På fastigheten finns en ny dispens för att dra om väg och bygga ny huvudbyggnad. Nu ges möjligheten att skapa sitt drömboende på en mysig trädgårdsdröm på sjötomt med eget vatten i Lillsvedviken. Charmigt hus som har bebotts permanent, gräsytor och lång egen brygga och badstrand.
Sjötomt med bilväg och storslagen utsikt. Njut av den levande utsikten, in- eller från Stockholm, från ett högt läge med gedigen, vinterbonad huvudbyggnad och gästhus i framkant på platån. Vid stranden finns brygga med segelbåtsdjup och sjöbod med bastu.Ljuvlig sjötomt, nära Djurö by, för boende permanent eller på fritiden. Stort hus med inslag av Rivieran, terrasser, altaner, pool, jacuzzi, gästhus, bastu och 30 meter brygganläggning med plats för flera båtar.

Vacker, äkta sjötomt i skyddad vik, med tillgänglig, plan tomt. Vid utsikt från ny brygga och båthus vid strandkant. Gedigen smakfullt renoverad huvudbyggnad i två plan med verandor och sjöutsikt i två väderstreck. W-båt året runt.
Upplev tystnaden, kvällssolen och lugnet med stor närhet till fastlandet, Njut av skärgårdsnaturen på Björnholmen från skogstomt med karga hällar, furor och gediget bostadshus och gästhus. Nedanför väntar egen brygga. Här bor man nära Bullandö och mitt i skärgården.Robert Nordstrand har hjälpt vår familj att sälja tre fastigheter. Vi har valt att ge Robert detta upprepade förtroende eftersom han , utöver ett trevligt bemötande, också lägger ner mer tid och noggrannhet än andra mäklare – både på de stora frågorna och de små detaljerna.

Unik sjötomt med bilväg på egen udde i söder och stora utvecklingsmöjligheter. Hus, gästhus, sjöbod och brygga med segelbåtsdjup. Levande skärgårdsö med allt man önskar inpå knuten.
På populära Utö med närhet till allt vad ön har att erbjuda, året runt, finns denna fint renoverade skärgårdsvilla med sjöglimt ner mot Kyrkviken. Den karga naturtomten ligger högt med optimalt solläge. På tomten finns även två gästhus, bodar och nedanför egen brygga.Sjötomt på utsidan av Rönnäsudd med vacker sjöutsikt mot Kanholmsfjärden. Utsikt i tre väderstreck och här kan vacker kvällssol skapas. Enkelt och funktionellt hus i två plan, gästhus, garage, lusthus och två sjöstugor. Flata hällar, stenstrand och brygga med segelbåtsdjup.

Hur länge kan båten ligga i?
Inte heller finns någon regel för hur länge du får ligga för ankar på samma plats. Man brukar använda sig av samma princip som för tältning – något enstaka dygn. Det som avgör är risken att störa markägare eller boende.
Trevlig, barnvänlig tomt med attraktivt, högt läge på klippudde och ljuvlig utsikt. Gedigen huvudbyggnad om 241 m² boarea med stora sällskapsytor och undervåning till barnen. Panoramautsikt, altaner och dubbelgarage. Nära kommunikat Gåshaga, affär och svårslagen natur och livskvalitet.Trädgårdstomt med ljuvlig sjöutsikt som upplevs som sjötomt. Trevligt, funktionellt hus för permanentboende omgiven av altaner med plats för många. Direkt nedanför finns båtplats, bastu och sandstrand. Upplev sommaridyllen med åretrunt boende 10 min från city. Med vackert läge i ytterskärgården. Högt och med härlig kvällssol och ljuvlig sjöutsikt finns denna karga tomt med hus med mycket stort behov av renovering/rivning, gästhus och båtplats på servitut precis nedanför tomten. W-brygga rakt över fjärden i Berg på Möja. Ljuvlig, karg sjötomt på Eknö med vid utsikt över Sandhamn och kringliggande skärgård. Tre gedigna bostadshus, bodar, två bryggor med segelbåtsdjup och härlig, lång sten- och sandstrand. Underbar känsla och levande utsikt som måste upplevas. W-båt året runt.Sjötomt med vackert läge och hög tillgänglighet. Sol från morgon till kväll från barnvänlig tomt med hällar, gräsytor och furuskog. Två gedigna bostadshus, gästhus, bastu, bodar och brygga. Passbåt till Stavsnäs.

I huset möter stora, representativa sällskapsytor med öppen spis och kakelugnar. Tre rum med matsal, sällskapsrum och tv-rum. Stora fönster mot sjösidan ger maximalt med utsikt och vattenkontakt. Plats finns för det man önskar och upplevelsen är total. Från rummet skådar man segelbåtar på sin färd mot hamn efter en dag på havet. I anslutning finns kök med komplett maskinell utrustning. Från hallen vid entrén finns toalett och trappa till övre plan.Äkta sjötomt vid lugn och skyddad flad med vacker sjöutsikt mot Ornöströmmen och kända vatten. Gedigen huvudbyggnad för året runt bruk, gästhus, sjöstuga, brygga och lång brygganläggning med plats för flera båtar. W-båt, med 10 min promenad från tomten, året runt.Med ett högt, privat läge på karga klipphällar, strålande sjöutsikt och kvällssol, finns denna trevliga tomt med hus, gästhus och bod. Del i sjöbod och del i brygga på servitut nedanför. W-båt trafikerar Södermöja året runt och i Berg, runt udden, finns affär, krog och levande skärgård, året om.Med grönskande inramning och en minut till klippor, hav och båtplats finns detta kompletta skärgårdsställe att njuta av året runt. Hus, gästhus, bastu och bod. Promenadavstånd till populära Högmarsö krog. Bilfärja året runt.

Kan man åka med SL kort till Sandhamn?
Biljetter säljs både ombord och kan förköpas på hemsidan. Erbjuder reguljär direkttrafik mellan Sandhamn och Stavsnäs med m/s Tärnan. Biljetterna köps på plats. Biljetter köper du ombord och det går att betala med kontanter, kort eller med reskassa på Access-kortet.
Vacker sekelskiftesdröm i två plan i Stavsnäs sommarhamn på trevlig trädgårdstomt med gästhus, bodar och grönska. Bageriet och hamnen några minuter bort.Sandhamn ligger längst ut i havsbandet och lever året runt. Förbindelsen är kanske den bästa i Stockholms skärgård med w-båt året runt från Stavsnäs, Tärnan från Stavsnäs och Cinderella från centrala Stockholm under sommarhalvåret. På Sandhamn finns året runt öppen affär, bageri, populära seglarhotellet, restauranger, cafeér och det vackra värdshuset.Egen ö-grupp i havsbandet mellan Nämdö och Runmarö. Totalt 13 öar, kobbar och skär. Bebyggelsen är enkel men funktionell. Två mindre hus, bodar och bryggor. Bo som idag eller utveckla. Njut av svårslagen skärgårdsnatur med Långviksskär, Bullerö- och Brandskärgården som granne.Huvudbyggnaden i två plan har en lång historia och är i bra kondition. Mot söder finns en trevlig uteplats omgiven av jasmine, syrén och körsbärsträd. Här lever man som i en gryta med lugn och frid.Underbart, karg udde på Krokholmen mellan Sandhamn och Runmarö. Gedigen byggnation i järnvitriol med huvudbyggnad, två gästhus, bastu, sjöbodar och tre bryggor med segelbåtsdjup. Ytterligare byggrätt enligt byggnadsplan och bra förbindelse med passbåt till egna bryggan.Ljuvlig sjötomt i sydväst med levande, storslagen utsikt. Gediget hus omgivet av altaner, sjöstuga med eget hushåll och brygga med segelbåtsdjup. Gångavstånd till Berg med affär, restauranger, båtmack och w-båt.

Topprenoverad sekelskiftesvåning med sjöutsikt, året runt standard och stora representativa sällskapsytor. Tre sovrum, två badrum, kakelugn och spröjsade fönster. Gästhus, två uteplatser och båtplats på gemensam brygga framför egna tomten. Avgift 3 778 kr/mån.

Skärgårdshus i två plan invid byn med året runt standard på trevlig öppen natur-och trädgårdstomt. Nybyggd brygga på servitut i byn som delas med en granne. Njut av allt vad Möjaskärgården har att erbjuda.
Charmigt läge med sjöutsikt på plan och tillgänglig skärgårdstomt. Hus med öppna sällskapsytor, gästhus, bod med bastu , bodar till förvaring och gemensamma bryggor, karga hällar och badplats nedanför.Sjöställe på egen udde med horisontutsikt över Gråskärsfjärden och Sandhamn. Trevlig, komplett, väl tilltagen byggnation i järnvitriol med stora sällskapsytor, gästhus med eget hushåll, sjöstuga med bastu, relax, egen brygga och stor skyddad hamnanläggning med plats för flera båtar.

Vad finns det att göra i Sandhamn?
Sevärdheter & aktiviteter på SandhamnSola och bada vid Trouville. På den södra delen av ön, ungefär 20 minuters promenad från hamnen ligger den fantastiska stranden Trouville. … Sandhamns skärgårdsmuseum. … Sommarbodar i hamnen. … Minigolf i hamnen. … Café Strindsbergsgården. … Sandhamns Värdshus. … Dykarbaren. … Sandhamnsbageriet.
Mysigt läge på skogstomt med sjöglimt. Gediget hus i två plan funktionell standard. Stora sällskapsytor, flera sovrum och badrum och stor altan. Vid badsjön badar man från solvarma klippor och på några minuters promenad når man hamnen i Dragedet med w-båt året runt och egen båtplats.Sjötomt med söderläge vid Harö med nybyggt hus ”på vatten”. Underbar utsikt från stora altandäck, generösa sällskapsytor med optimal planlösning. Här finns allt man kan önska sig med bastu, sandstrand och stor brygga precis framför huset. W-båt året runt.Sjöställe på klippudde med magnifik utsikt. Arkitektritad byggnation, från 2000-talet, av högsta klass. Arkitektritad huvudbyggnad, gästhus, sjöstuga med bastu, relax, sovrum och stor brygganläggning med plats för helikopter och det man önskas. Vid bryggan är det segelbåtsdjup och närhet till W-båt.

Hur lång tid tar båten Stockholm Sandhamn?
Trafikerar Stockholm city, (nybrokajen) och Sandhamn under vår, sommar och höst. Resan tar ca 2h.
Egen dröm-ö med sjötomt och allt man önskar av sitt skärgårdsställe. Gedigen, röd byggnation med vita knutar. Huvudbyggnad med verandor och spisar, två gästhus, sjöstuga med bastu vid egen brygganläggning och stort båthus vid stor skyddad brygganläggning av vågbrytare.Med vackert, naturskönt läge i en karg skärgårdsnatur, ligger detta nybyggda hus och blickar ut över fjärden. Kök, matplats och sällskapsrum i öppen planlösning. Kamin som värmer och utgång till terrass. 3-4 sovrum, tv-rum och badrum Båtplats nedanför och brygghus. W-båt året runt och passbåt.

Vilka båtar går till Sandhamn?
Waxholmsbolaget kör trafik med Sandhamn året om och fartyget kör även när det ligger is. Sandhamn har 325 sittplatser i salongen och är därmed ett av Waxholmsbolagets största fartyg. Förutom platserna i salongen finns det uteplatser på akterdäck på nedervåningen och på soldäck som ligger på båtens övervåning.
Storslagen, privat, udde i sydväst, mellan Svartsö och Trångholmen. Vacker sjöutsikt i 270 grader från gedigen huvudbyggnad med stor vind. Gästhus med eget hushåll, bodar, stort förråd, båthus med segelbåtsdjup. Njut av utsikt och solnedgång i havet från ängar, klippor och sandstrand.Med privat läge på karg skärgårdstomt finns detta västerläge med sjöutsikt och kvällssol. Gedigen huvudbyggnad, gästhus och bodar. Gemensam brygga nedanför tomten. W-båt angör Södermöja året runt.

Stor gårdsfastighet på sjötomt i sydväst med storslagna ytor. Gedigen huvudbyggnad i två plan stora sällskapsytor, gästhus, bodar , sjöbodar och brygganläggning med sandstrand.

Med ett vackert, avskilt läge i framkant av byn och med vacker sjöutsikt och sol från morgon till solnedgång ligger detta nybyggda hus och blickar ut över Sandhamns inlopp. Hus i två plan med altaner, generösa sällskapsytor, kök, tre sovrum, två badrum. Stor tillgänglighet och w-båt året runt.Med högt, soligt läge på stor naturtomt finns detta smakfulla hus i absolut toppskick omgiven av stora altaner för maximal inramning. Veranda, stora sällskapsytor, två sovrum och stort sovrum på nedre plan. Lugnt och avskilt med stor närhet till hela Sandhamns utbud och vår vackra ytterskärgård.

Nytt och fräscht hus i barnvänligt område nära byn och strandpromenaden. Eget hus i två plan med tre sovrum, sällskapsytor, kök, dusch/wc, tvätt, stor altan och båtplats i hamnen.
I skärgårdsidyllen Långvik på Möja finns nu möjlighet att uppföra ditt drömboende på bergstomt med absolut närhet till byn i Långvik, w-båt och allt vad Möja har att erbjuda.Ett av Gåshagas mest attraktiva hus. Välplanerad 2:a, ursprungligen en 3:a med vacker sjöutsikt och stor terrass mot sydväst. Stora fönster, maximalt ljusinsläpp. Genomgående trevliga materialval och ytskikt. Bra förening. Närhet till restauranger, kommunikationer, affärer, skärgårds- och naturliv.På populära Bullandö, med absolut närhet till hela Värmdös utbud finns denna kompletta sjötomt med bilväg och byggnation av mycket hög klass. Huvudbyggnad med underbara sällskapsytor, sjöstuga och brygga. Garage och carport. Plan och tillgänglig sjötomt med gräsytor och klipphällar.Plan och tillgänglig grönskande tomt med sjöglimt i tillgängligt och barnvänligt område. Nyrenoverad huvudbyggnad med mycket hög standard, två gästhus, bodar och på några minuter finns bad- och båtplats.

Till fastigheten kommer man med egen båt och förtöjer vid den egna brygganläggningen. Från Sandhamns brygga tar promenaden några minuter. Den generösa brygganläggning ger plats för flera båtar och segelbåt kan förtöjas på boj. Från bryggan lever man ett förstklassigt skärgårdsliv och plats finns för solstolar, möbelgrupp och att duka upp midsommarlunchen. Från bryggan njuter man av sol från tidig morgon till sen kväll och här skådas alla landmärken som borgen på Lökholmen, tornet på Korsö och Fyren vid Revengegrundet. Bryggan omges på båda sidor av den naturliga sandstranden som håller barnen kär.
Storslagen, karg sjötomt på Nämdös västsida med magnifik utsikt över Nämdöfjärden och ljuvlig kvällssol. Gedigen byggnation med huvudbyggnad för hela familjen, gästhus, förråd och vid stranden klipphällar och brygganläggning med sjöstuga med bastu och sovdel. W-båt året runt.

Vacker, öppen skärgårdstomt med sjöutsikt omgiven av vackra vikar och grönska. Gediget, välplanerat hus med stora altaner för boende under årstidernas alla skiftningar.

Similar Posts