Tatuering På Vaden

För mig gjorde det då ondast då det närmade sig smalbenet och där huden är lite ”tjockare”(mot ovansidan av underarmen och sånt). Men det är olika för alla som sagt 🙂

Nu håller jag på med en som sitter över hela skulderbladet och lite upp på axeln. Det är två ställen jag lagt märke till gör mer ont än de andra. Själva ”axelbenet”, det som sitter bakom nyckelbenet och utgör axeln, tyckte jag gjorde ont när man kom längre in mot halsen. Men framför allt, fettet man har på baksidan av axeln. Alltså, om man tänker bakersta delen av armhålan och så har man armen rakt ner – då blir det på de flesta en liten utbuktning där. Det tyckte jag gjorde ont! Där körde vi i och för sig ett tag också, kom tillbaka efter paus bl.a. så det kan ju påverkat att det ömmade mer.Det värsta/ondaste stället man kan tatuera är där man har ”ytliga ben” så som huvud, skuldror osv. Medan min bekanta påstod att det var en myt och att alla säger att det gör ondast där man har mest fett så som rumpan. Vilket jag tycker verkar sjukt konstigt eftersom det mest skonsamma stället att ex. ta en spruta och liknande är ju just i rumpan.

Jag har själv en tatuering som sitter på skuldran och jag upplevde en enorm smärta när tatueraren kom på ”kanten” av skuldran in mot mitten av ryggen, om ni förstår vad jag menar? Där benet slutar så att säga. Utöver det gjorde det inte särskilt ont alls trots att jag är nålrädd 😛

Jag tyckte att skuldran gjorde betydligt mer ondare än vaden, då jag har ganska låg vikt och tunn hud. Men det kan också bero på att den tog dubbelt så lång tid.
Men jag tycker det är underligt att det skulle göra mer ont där man har fett, pga fettet, som min bekanta påstod och kallade det jag sa för en myt trots att det var min tatuerare som sagt det. Så ja, jag vet inte jag.

Första tatueringen jag gjorde var på revbenen (ganska liten text) och jag tyckte inte det gjorde särskilt ont. Andra var den jag har bakom örat och där höll jag på att somna men tror inte man har så mycket nerver där heller?

Funderar på att göra en ny liten tatuering på insidan av handleden (där man tar pulsen ungefär) men är osäker på om det kommer göra för ont eller inte, och det var från det spåret vi kom in i diskussionen om vart det gör ondast 😛
själv har jag hört att insidan av överarmen gör ondast! det kan jag mycket väl tro på (fast det behöver ju inte vara så såklart), för när man bara nyper sig själv där så gör det pissont. där är det ju jättetunn hud, iaf för mig, så det känns rimligt att det skulle göra jätteont.

Jag har bara en tatuering, och den sitter en bra bit ned på smalbenet, på utsidan. Och fastän det är så nära benet så stack det bara lite lätt när den gjordes. Så jag tror inte att det abra spelar roll om man har mycket fett där tatueringen görs, utan även om nålen går över en hel del nerver eller inte.Tatueringen omgärdas av många myter och föreställningar, och en av dem är att alla kvinnor som var tatuerade för några år sedan var prostituerade, eller på annat sätt sexuellt utåtagerande. Så är fallet med största sannolikhet inte, vare sig när det gäller Avtryckarens bilder, eller kvinnor i allmänhet under den aktuella tidsperioden.Kanske har Alwanda och Creola uppträtt i Sverige, kontrollerats av polis, som av tagit med sig några av reklambilderna. Detta är något som Polismuseet inte har ansett sig behöva försöka ta reda på. Bilderna har trots det använts i reklamsyfte, kanske för att den tatuerade kvinnokroppen både väcker fascination och avsmak.

Den yngre systern dog under en period av sv\u00e4lt, men Olive \u00e5terv\u00e4nde senare till \u201dcivilisationen\u201d. Vid \u00e5terkomsten f\u00f6rfattade Byron Stratton en bok: Life among the indians: Being an interesting narrative of the captivity of the Oatman girls om Oatmans upplevelser. Stratton \u00f6verdrev, fabricerade, och utel\u00e4mnade information.Det är viktigt att inte tolka dessa kvinnor och deras val i en modern kontext av rebelliskhet och feminism. Däremot är det tydligt att de var företagsamma, dedikerade och modiga. Genom att låta tatuera hela kroppen öppnades möjligheter till god försörjning, och en möjlighet att resa och se sig om i världen på ett sätt som tidigare varit omöjligt för underklassen.

Våren 2020 öppnade Polismuseet upp dörrarna till en ny utställning: Avtryckaren. Över 600 polisfotografier visas och genom utställningen kan man följa flera uppmärksammade svenska kriminalfall. Några av de svartvita bilderna från tiden runt förra sekelskiftet föreställer tatuerade människor, och flera av dem har också använts i marknadsföringen av utställningen.
NÄR ARKEOLOGER 1891 HITTADE en kvinnlig tatuerad mumie i Deir el-Bahari, utgick de utifrån sina viktorianska ideal att de hade att göra med kroppen efter en dansare, en prostituerad eller konkubin. Senare tiders forskning har visat på motsatsen, kroppen tillhörde en prästinna tillhörande guden Hathor, och hennes titel Chief royal ornament innebar snarare en roll som hovdam än en glädjeflicka. Kvinnans namn var Amunet.Den 21 oktober 2021 lägger museet upp några av dessa bilder på Instagram, och följarna uppmanas att spekulera kring vilka dessa personer kan tänkas ha varit. Ganska snart kommer en kommentar om att det rör sig om prostitution.Fascinationen för en tatuerad kvinnokropp som bär spår av sexuella övergrepp och våld har en lång historia. Den har fascinerat sin omgivning åtminstone sedan 1800-talet. Det sägs ha börjat med att den tonåriga Olive Oatman och hennes syster blev kidnappade av en stam amerikansk ursprungsbefolkning: yavapai. Efter ett år i fångenskap adopterades de av en annan stam: mohave. Där tatuerades systrarna som ett bevis på tillhörighet, och för att ge dem en möjlighet till ett liv efter detta.Ett ytterligare exempel är Jane Doe i Viaplay-serien Blindspot. Tittaren följer ett team på FBI och handlingen kretsar kring en kvinna som hittas i en väska på Times Square. Hon har förlorat minnet och vet inte vem hon är eller var hon kommer ifrån. Hennes kropp är täckt av avancerade och detaljerade tatueringar som visar sig vara ledtrådar till olika fall som teamet måste lösa. Jane (som egentligen heter något annat men får bära det klassiska namnet för “okänd kvinna”) kan tala åtskilliga språk, bemästrar olika former av kampsport, kan hantera vapen, är mycket intelligent och tekniskt kunnig. Trots detta sveper kameran över hennes tatuerade kropp med en blick som knappast skulle användas om karaktären var en man. Kvinnliga hj\u00e4ltinnor kan idag vara kompetenta, v\u00e5ldsamma och tatuerade \u2013 men de beh\u00f6ver fortfarande vara sexiga och visuellt tilltalande. Tatueringen omg\u00e4rdas av m\u00e5nga myter och f\u00f6rest\u00e4llningar, och en av dem \u00e4r att alla kvinnor som var tatuerade f\u00f6r n\u00e5gra \u00e5r sedan var prostituerade, eller p\u00e5 annat s\u00e4tt sexuellt ut\u00e5tagerande. S\u00e5 \u00e4r fallet med st\u00f6rsta sannolikhet inte, vare sig n\u00e4r det g\u00e4ller Avtryckarens bilder, eller kvinnor i allm\u00e4nhet under den aktuella tidsperioden.

Ovanst\u00e5ende \u00e4r egentligen m\u00e4rkligt, eftersom tatuering inte var ok\u00e4nt hos kvinnor i den brittiska och amerikanska societeten under 1890-talet, n\u00e5got som till och med omskrevs i svensk dagspress. 1897 menade till exempel tidningen The New York world att uppskattningsvis 75 procent av amerikanska societetskvinnor var tatuerade.
KVINNAN P\u00c5 BILDEN \u00c4R med st\u00f6rsta sannolikhet\u00a0den tyska Lady Alwanda, som tillsammans med sin syster Creola upptr\u00e4dde som tatuerad dam. Det handlar allts\u00e5 inte om en svensk kvinna som av n\u00e5gon anledning varit av intresse f\u00f6r polisen. Faktum \u00e4r att bilden inte heller tagits av svensk polis \u2013 den finns till salu p\u00e5 otaliga webbsidor i form av vykort och reklamblad fr\u00e5n b\u00f6rjan av 1900-talet.Olive Oatman tog senare makten \u00f6ver sin egen historia och b\u00f6rjade f\u00f6rs\u00f6rja sig genom att resa omkring och h\u00e5lla f\u00f6redrag om sitt liv, b\u00e5de under sin tid hos yavapai och mohave, men ocks\u00e5 hur hon mer eller mindre frivilligt \u00e5terv\u00e4nde till \u201dcivilisationen\u201d. Dessa f\u00f6redrag var uppskattade och v\u00e4lbes\u00f6kta.N\u00c4R ARKEOLOGER 1891 HITTADE\u00a0en kvinnlig tatuerad mumie i Deir el-Bahari, utgick de utifr\u00e5n sina viktorianska ideal att de hade att g\u00f6ra med kroppen efter en dansare, en prostituerad eller konkubin. Senare tiders forskning har visat p\u00e5 motsatsen, kroppen tillh\u00f6rde en pr\u00e4stinna tillh\u00f6rande guden Hathor, och hennes titel Chief royal ornament innebar snarare en roll som hovdam \u00e4n en gl\u00e4djeflicka. Kvinnans namn var Amunet.De utmanade samtida normer, och drog nytta av att det var ovanligt med lättklädda kvinnor. Förutom att anspela på sexuell utsatthet var deras berättelser byggda på rasistisk grund. De påstådda stammar och klaner som sades ha kidnappat dem utmålades som vildar.

Den yngre systern dog under en period av svält, men Olive återvände senare till ”civilisationen”. Vid återkomsten författade Byron Stratton en bok: Life among the indians: Being an interesting narrative of the captivity of the Oatman girls om Oatmans upplevelser. Stratton överdrev, fabricerade, och utelämnade information.KVINNAN PÅ BILDEN ÄR med största sannolikhet den tyska Lady Alwanda, som tillsammans med sin syster Creola uppträdde som tatuerad dam. Det handlar alltså inte om en svensk kvinna som av någon anledning varit av intresse för polisen. Faktum är att bilden inte heller tagits av svensk polis – den finns till salu på otaliga webbsidor i form av vykort och reklamblad från början av 1900-talet.

FASCINATION OCH F\u00d6RF\u00c4RAN\u00a0inf\u00f6r den tatuerade kvinnan med exotisk och sexuellt betonad kroppsutsmyckning lever kvar \u00e4n idag, trots att tatuering \u00e4r s\u00e5 vanligt. Den brittiska tidningen Total Tattoo valde att ers\u00e4tta l\u00e4ttkl\u00e4dda omslagsflickor med bilder p\u00e5 tatueringskonst, och blev kritiserade f\u00f6r det. Bland annat menade deras s\u00e4ljavdelning att de skulle f\u00f6rlora prenumeranter. M\u00e5nga g\u00e5nger anv\u00e4nder sig tatueringstidningar av en sexualiserad estetik som syns alltmer s\u00e4llan i andra sammanhang, och egentligen inte har n\u00e5got med kroppskonst att g\u00f6ra.
Kanske har Alwanda och Creola upptr\u00e4tt i Sverige, kontrollerats av polis, som av tagit med sig n\u00e5gra av reklambilderna. Detta \u00e4r n\u00e5got som Polismuseet inte har ansett sig beh\u00f6va f\u00f6rs\u00f6ka ta reda p\u00e5. Bilderna har trots det anv\u00e4nts i reklamsyfte, kanske f\u00f6r att den tatuerade kvinnokroppen b\u00e5de v\u00e4cker fascination och avsmak.

Vidare var tatuering inte okänt bland Europas adel och kungligheter. Samtidigt finns det en logik – tatuering sägs alltid närma sig nya målgrupper, och en av dessa har varit kvinnor. De första svenska exemplen finns att läsa i tidningsartiklar från 1893, men trots det hörs samma budskap än idag.Ett ytterligare exempel \u00e4r Jane Doe i Viaplay-serien Blindspot. Tittaren f\u00f6ljer ett team p\u00e5 FBI och handlingen kretsar kring en kvinna som hittas i en v\u00e4ska p\u00e5 Times Square. Hon har f\u00f6rlorat minnet och vet inte vem hon \u00e4r eller var hon kommer ifr\u00e5n. Hennes kropp \u00e4r t\u00e4ckt av avancerade och detaljerade tatueringar som visar sig vara ledtr\u00e5dar till olika fall som teamet m\u00e5ste l\u00f6sa. Jane (som egentligen heter n\u00e5got annat men f\u00e5r b\u00e4ra det klassiska namnet f\u00f6r \u201cok\u00e4nd kvinna\u201d) kan tala \u00e5tskilliga spr\u00e5k, bem\u00e4strar olika former av kampsport, kan hantera vapen, \u00e4r mycket intelligent och tekniskt kunnig. Trots detta sveper kameran \u00f6ver hennes tatuerade kropp med en blick som knappast skulle anv\u00e4ndas om karakt\u00e4ren var en man. I Flickan utan hud av Mads Peder Nordbo ser vi en liknande historia. En manlig journalist och en kraftigt tatuerad mordmisstänkt och våldsam ung kvinna gör gemensam sak i att utreda våldsdåd och attraheras av varandra. I många kulturer finns ett samband mellan den som tatuerar och den som väver och syr, men historien om den tatuerade kvinnokroppen präglas av sexism, rasism och klassism. Det konstaterar Helena Meyer i en analys som blickar både bakåt och framåt.Det här synsättet märks också i populärkulturen. En av de mest kända är naturligtvis Lisbeth Salander i Stieg Larssons trilogi om tidningen Millennium. Lisbeth är en stark, modig och kompromisslös kvinna, men inte ens hon får fullständig hjältestatus. I stället betonas hennes komplicerade förflutna, de övergrepp hon utsatts (och utsätts) för och stort fokus läggs på hennes våldsamhet, hennes sexuella utlevnad och hur hon avviker från normen både utseendemässigt och kognitivt.

I Flickan utan hud av Mads Peder Nordbo ser vi en liknande historia. En manlig journalist och en kraftigt tatuerad mordmisst\u00e4nkt och v\u00e5ldsam ung kvinna g\u00f6r gemensam sak i att utreda v\u00e5ldsd\u00e5d och attraheras av varandra.
Det h\u00e4r syns\u00e4ttet m\u00e4rks ocks\u00e5 i popul\u00e4rkulturen. En av de mest k\u00e4nda \u00e4r naturligtvis Lisbeth Salander i Stieg Larssons trilogi om tidningen Millennium. Lisbeth \u00e4r en stark, modig och kompromissl\u00f6s kvinna, men inte ens hon f\u00e5r fullst\u00e4ndig hj\u00e4ltestatus. I st\u00e4llet betonas hennes komplicerade f\u00f6rflutna, de \u00f6vergrepp hon utsatts (och uts\u00e4tts) f\u00f6r och stort fokus l\u00e4ggs p\u00e5 hennes v\u00e5ldsamhet, hennes sexuella utlevnad och hur hon avviker fr\u00e5n normen b\u00e5de utseendem\u00e4ssigt och kognitivt. De utmanade samtida normer, och drog nytta av att det var ovanligt med l\u00e4ttkl\u00e4dda kvinnor. F\u00f6rutom att anspela p\u00e5 sexuell utsatthet var deras ber\u00e4ttelser byggda p\u00e5 rasistisk grund. De p\u00e5st\u00e5dda stammar och klaner som sades ha kidnappat dem utm\u00e5lades som vildar. Fascinationen f\u00f6r en tatuerad kvinnokropp som b\u00e4r sp\u00e5r av sexuella \u00f6vergrepp och v\u00e5ld har en l\u00e5ng historia. Den har fascinerat sin omgivning \u00e5tminstone sedan 1800-talet. Det s\u00e4gs ha b\u00f6rjat med att den ton\u00e5riga Olive Oatman och hennes syster blev kidnappade av en stam amerikansk ursprungsbefolkning: yavapai. Efter ett \u00e5r i f\u00e5ngenskap adopterades de av en annan stam: mohave. D\u00e4r tatuerades systrarna som ett bevis p\u00e5 tillh\u00f6righet, och f\u00f6r att ge dem en m\u00f6jlighet till ett liv efter detta.

Ovanstående är egentligen märkligt, eftersom tatuering inte var okänt hos kvinnor i den brittiska och amerikanska societeten under 1890-talet, något som till och med omskrevs i svensk dagspress. 1897 menade till exempel tidningen The New York world att uppskattningsvis 75 procent av amerikanska societetskvinnor var tatuerade.
Enligt den amerikanske antropologen och tatueringsexperten Lars Krutak var och är tatuering i många fall en kvinnlig angelägenhet. Rollen som tatuerare är en viktig position som väcker vördnad och respekt. Det krävs en förmåga att kommunicera med andar från djur och döda. Tatueraren guidar, hjälper och kanaliserar energier från den omgivande världen till människans skinn. Rollen som tatuerare har förknippats med kraft, styrka och magisk förmåga, med en position jämställd med en schaman.Vidare var tatuering inte ok\u00e4nt bland Europas adel och kungligheter. Samtidigt finns det en logik \u2013 tatuering s\u00e4gs alltid n\u00e4rma sig nya m\u00e5lgrupper, och en av dessa har varit kvinnor. De f\u00f6rsta svenska exemplen finns att l\u00e4sa i tidningsartiklar fr\u00e5n 1893, men trots det h\u00f6rs samma budskap \u00e4n idag.

Olive Oatman tog senare makten över sin egen historia och började försörja sig genom att resa omkring och hålla föredrag om sitt liv, både under sin tid hos yavapai och mohave, men också hur hon mer eller mindre frivilligt återvände till ”civilisationen”. Dessa föredrag var uppskattade och välbesökta.
Det finns också i många kulturer ett samband mellan den som tatuerar och den som väver och syr. En form av tatuering kallas skin-stitching och praktiseras främst hos Inuiter och folkslag i Nordamerika och östra Sibirien. I den dauniska kulturen under järnåldern tros kvinnor med ansvar för textilt hantverk också ha haft tatuerade armar och händer. Det är inte svårt att se samband mellan dessa olika former av hantverk. Bland de välbevarade kropparna från Skytiska samhällen finns flera kvinnor med utbredda tatueringar på flera delar av kroppen. V\u00e5ren 2020 \u00f6ppnade Polismuseet upp d\u00f6rrarna till en ny utst\u00e4llning: Avtryckaren. \u00d6ver 600 polisfotografier visas och genom utst\u00e4llningen kan man f\u00f6lja flera uppm\u00e4rksammade svenska kriminalfall. N\u00e5gra av de svartvita bilderna fr\u00e5n tiden runt f\u00f6rra sekelskiftet f\u00f6rest\u00e4ller tatuerade m\u00e4nniskor, och flera av dem har ocks\u00e5 anv\u00e4nts i marknadsf\u00f6ringen av utst\u00e4llningen. \u00c4ven Alwanda och Creola kan ha anv\u00e4nt sig av en liknande bakgrundshistoria, n\u00e5got som g\u00e5r att se p\u00e5 de affischer som g\u00f6r reklam f\u00f6r deras upptr\u00e4dande.FASCINATION OCH FÖRFÄRAN inför den tatuerade kvinnan med exotisk och sexuellt betonad kroppsutsmyckning lever kvar än idag, trots att tatuering är så vanligt. Den brittiska tidningen Total Tattoo valde att ersätta lättklädda omslagsflickor med bilder på tatueringskonst, och blev kritiserade för det. Bland annat menade deras säljavdelning att de skulle förlora prenumeranter. Många gånger använder sig tatueringstidningar av en sexualiserad estetik som syns alltmer sällan i andra sammanhang, och egentligen inte har något med kroppskonst att göra.

Den 21 oktober 2021 l\u00e4gger museet upp n\u00e5gra av dessa bilder p\u00e5 Instagram, och f\u00f6ljarna uppmanas att spekulera kring vilka dessa personer kan t\u00e4nkas ha varit. Ganska snart kommer en kommentar om att det r\u00f6r sig om prostitution.Det finns ocks\u00e5 i m\u00e5nga kulturer ett samband mellan den som tatuerar och den som v\u00e4ver och syr. En form av tatuering kallas skin-stitching och praktiseras fr\u00e4mst hos Inuiter och folkslag i Nordamerika och \u00f6stra Sibirien. I den dauniska kulturen under j\u00e4rn\u00e5ldern tros kvinnor med ansvar f\u00f6r textilt hantverk ocks\u00e5 ha haft tatuerade armar och h\u00e4nder. Det \u00e4r inte sv\u00e5rt att se samband mellan dessa olika former av hantverk. Bland de v\u00e4lbevarade kropparna fr\u00e5n Skytiska samh\u00e4llen finns flera kvinnor med utbredda tatueringar p\u00e5 flera delar av kroppen. Enligt den amerikanske antropologen och tatueringsexperten Lars Krutak var och \u00e4r tatuering i m\u00e5nga fall en kvinnlig angel\u00e4genhet. Rollen som tatuerare \u00e4r en viktig position som v\u00e4cker v\u00f6rdnad och respekt. Det kr\u00e4vs en f\u00f6rm\u00e5ga att kommunicera med andar fr\u00e5n djur och d\u00f6da. Tatueraren guidar, hj\u00e4lper och kanaliserar energier fr\u00e5n den omgivande v\u00e4rlden till m\u00e4nniskans skinn. Rollen som tatuerare har f\u00f6rknippats med kraft, styrka och magisk f\u00f6rm\u00e5ga, med en position j\u00e4mst\u00e4lld med en schaman. Det \u00e4r viktigt att inte tolka dessa kvinnor och deras val i en modern kontext av rebelliskhet och feminism. D\u00e4remot \u00e4r det tydligt att de var f\u00f6retagsamma, dedikerade och modiga. Genom att l\u00e5ta tatuera hela kroppen \u00f6ppnades m\u00f6jligheter till god f\u00f6rs\u00f6rjning, och en m\u00f6jlighet att resa och se sig om i v\u00e4rlden p\u00e5 ett s\u00e4tt som tidigare varit om\u00f6jligt f\u00f6r underklassen.I m\u00e5nga kulturer finns ett samband mellan den som tatuerar och den som v\u00e4ver och syr, men historien om den tatuerade kvinnokroppen pr\u00e4glas av\u00a0sexism, rasism och klassism. Det konstaterar Helena Meyer i en analys som blickar b\u00e5de bak\u00e5t och fram\u00e5t.\nOLIVE OATMANS ÖDE skapade ett stort intresse för den tatuerade kvinnokroppen, och inspirerade kvinnor att tatuera sig och berätta en påhittad historia om hur de fått sina tatueringar på kringresande tivolin, cirkusar eller dime-muséer. Berättelsen handlade alltid om en bortrövad, torterad och tvångstatuerad kvinna. Amerikanskan Nora Hildebrandt var en av dem. Sanningen var dock att hon hade tatuerats av sin make, tatueraren Martin Hildebrandt.

OLIVE OATMANS \u00d6DE\u00a0skapade ett stort intresse f\u00f6r den tatuerade kvinnokroppen, och inspirerade kvinnor att tatuera sig och ber\u00e4tta en p\u00e5hittad historia om hur de f\u00e5tt sina tatueringar p\u00e5 kringresande tivolin, cirkusar eller dime-mus\u00e9er. Ber\u00e4ttelsen handlade alltid om en bortr\u00f6vad, torterad och tv\u00e5ngstatuerad kvinna. Amerikanskan Nora Hildebrandt var en av dem. Sanningen var dock att hon hade tatuerats av sin make, tatueraren Martin Hildebrandt.
Att tatuera sig är ett stort beslut och minst sagt permanent. Något att tänka på innan man gör en tatuering är att det gör dubbelt så ont att ta bort den som att göra den. Det kan därför vara värt att tänka till en extra gång innan du gör en. På senaste tiden har det blivit trendigt med små och enkla tatueringar. Här är 15 små och enkla tatueringar som i alla fall får oss att vilja springa till tatueraren direkt.

Oavsett om du valt att göra en tatuering i färg eller en svart tatuering så kan du räkna med att färgerna kommer att blekna under åren. Hur mycket den bleknar beror på flera olika faktorer men att ta hand om sin tatuering kan hjälpa till så att den inte bleknar lika mycket, skriver Romper.
En sak som man kanske inte tänker på när man skaffar en tatuering är att den i framtiden kan dölja eventuella hudförändringar. Var därför noga med var du väljer att sätta din tatuering och att ta hand om huden både där du har tatueringar och där du inte har det. Ett hett tips, enligt Romper, är att inte tatuera dig där du har födelsemärken.Den första punkten är den vi egentligen redan fasttställt – den kommer att förändras. Precis som din hud blir lösare och rynkigare kommer din tatueringen följa samma väg – den är trots allt en målning på din hud.

Den sista saken på listan är egentligen också ganska självklar och gäller oavsett vilket motiv du väljer. Denna punkten handlar åter igen om motivet – och varför du gjort din tatuering.
Trodde du att små tatueringar klarar åldrandet bättre än stora? Det gör de inte, åtminstone inte enligt tatueringsartisten Alex Passapera, som berättade för Romper, att det är de större tatueringar som klarar sig bättre. Anledningen är att tatueringar kan bli lite blurriga och blekna med åldern. En liten tatuering kan då bli otydlig medan en större ofta klarar det bättre.När vi åldras blir vår hud torrare och detta gäller naturligtvis även på hud där vi har tatueringar. Därför är det extra viktigt att regelbundet smörja in med återfuktande kräm – en torrsprucken tatuering gör ju knappas någon glad.

Chatten är öppen på måndagar och tisdagar klockan 18.00-19.00 och torsdagar klockan 13.00-14.00. Där kan du ställa dina frågor och få ett personligt svar av en barnmorska, sexolog, sexualupplysare eller psykolog.
Body Rights är podden som inte lämnar någon oberörd. Om kamp, flykt och sexuella rättigheter. Här möter du människorna som överlevt orättvisor, hoppats, förtvivlat, kämpat och förändrat.

I RFSU:s frågelåda finns över 600 frågor och svar om sex och relationer. Frågorna har kommit in till oss genom åren och anonymiserats innan de lagts ut på vår webbsida.
– Jag tycker budskapet är så rätt att jag kan stå för den till 100 procent och är stolt över att den pryder min kropp. Jag har fått en hel del komentarer om den, alla har varit positiva och tycker även att budskapet är så rätt. Jag har till och med en kollega som nämnt att hon också skulle vilja göra en likadan!

– När den satt på min handled så kände jag att den skulle vara grym som riktig tatuering, dock tog det ett tag för mig att bestämma mig var på kroppen jag skulle ha den. Så för någon månad sedan bestämde jag mig för att jag ville göra den och bokade då tid hos min tatuerare Veronica.– Det var absolut inget problem att få Veronica att göra den, tror hon upplevde den som att den var lätt att göra den då den inte är så detaljrik eller komplicerad. Jag rätt många tatueringar sedan tidigare och kommer definitivt göra fler, tror inte en någonsin blir klar när en väl börjat tatuera sig.

Wow! handlar om känslor och kroppen. Vi som är med och pratar är Ella, Eira, Sam, Sigrid, Elias och Nikki och vi går i fyran och i femman. Programledare är Ivar, 13 år.
Vill du engagera dig för alla människors rätt till sin kropp och sexualitet och få den prisbelönta tidningen Ottar fyra gånger per år? Då ska du bli medlem i RFSU! Förra året slog vi medlemsrekord. Välkommen till en växande medlemsrörelse.RFSU:s produkter ger folk över hela Norden ett mer lustfyllt och säkert sexliv. Överskottet används till arbetet med att sprida kunskap om kroppen och sexualitet.Ända sedan RFSU bildades 1933 har sexualundervisning varit ett av RFSU:s viktigaste områden. Alla elever ska ha tillgång till en bra ämnesövergripande sexualundervisning!– Det var när jag gick runt i parken och kom i kontakt med RFSU och fick välja mellan flera gnuggisar som jag såg denna, och blev lite ”kär” i den. Så den fick fint hamna på ovansidan av min handled samtidigt som jag passade på att bli medlem i RFSU.

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!
Huden kan kännas torr en tid efter den läkt. Smörj den då med lotion (Tattoo Goo eller annan hudlotion). Tänk på att tatueringen är solkänslig. Använd därför alltid hög solskyddsfaktor när tatueringen har läkt.Jag vet inte riktigt vad det ska vara ännu, håller mest på att spåna. En idé är att vänta tills dottern blivit större och ta nåt hon ritat. Fast nä, speciellt litet kommer det nog inte bli. de verkar ha en tendes att bli större för var gång jag gör en… 🙂

Alltså, mitt problem är inte att taueringen skulle synas, utan att den skulle halvskymmas och därför se mysko ut, typ se ut som man har ett blåmärke eller nåt.
Anna Gustafsson har en tatuering av sin familj på vaden, efter ett foto som hon tagit själv under en familjeutflykt i Djupadalen. Tatueraren var dock osäker på om han kunde gå med på att tatuera in den.

Anna Gustafsson skaffade sin första tatuering när hon var 40. Den var en födelsedagspresent från ett par vänner, som tyckte det var dags att förverkliga drömmen.
Falköpings Tidning har försett kommuninvånarna med lokala nyheter sedan 1857. Vi levererar lokal journalistik om Falbygden på vår sajt och i appen dygnet runt samt genom tidningen fyra dagar i veckan. I Falköping är det FT som går på djupet, avslöjar och rapporterar om det du behöver känna till – direkt när det händer, där det händer. FT är med på Falköpings resa framåt, i alla skeden i livet – och lyfter det som gör dig glad, upprörd och stolt över din ort. Det sägs att tribaltatueringar härstammar till den samoiska skärgården som ligger i Polynesien. Tribaler har där en kulturell betydelse och tribaltatueringar kan spåras tusentals år tillbaka hos bland annat Polymererna, Aztekerna och från platser som Hawaii och Maori. Välj mellan klassiska tribaler, taggtråd och tribal-masker. Köp 4 ark och betala för 3 genom att ange rabattkod FLASH i kassan. Vi trycker och skickar dina Tribaltatueringar inom 24 timmar!Tribalerna följer ofta den tatuerades kropp, linjer och muskulatur. En välplacerad och välgjord tribaltatuering gjord av en duktig tatuerare framhäver kroppens anatomi på ett helt annat sätt än vad tillexempel ett realistiskt porträtt-tatuering kan göra. En annan fördel med tatuerade mönster och tribaler är att det är ofta lätt att bygga på tatueringen efter hand. Har du till exempel en tribal tatuering på överarmen kan den enkelt bygga vidare på tatueringen över hela armen genom att ta en bit i taget.

En tribal tatuering ska vara lekfull och kan byggas kors och tvärs över kroppen. Med tribal tatueringar kan du antingen sprida ut tatueringarna över kroppen eller bygga en stor traibal tatuering på armen. Tatuera armen med tribal fake tatueringar eller kanske hals och ansikte och kom ihåg att vi blir superglada om du taggar @likeinkse på sociala medier.
Vi gör kvalitets-gnuggisar av din design, foto, text eller logotyp! Gnuggisar är perfekt för mässor, events och som give aways! Populärt på svensexor, möhippor, kalas & fester! För dig som ska tatuera dig på riktigt!Tribal tatueringar är ett mönster som ofta ses tatuerade på överarmar men det är också vanligt med tribaler på hals, ben, svank och som tatueringar på händer.

Du b\u00f6r r\u00e4kna med minst 6 m\u00e5nader f\u00f6r borttagning av en tatuering (\u00e4ven kosmetiska tatueringar s\u00e5som \u00f6gonbryn, eyeliner). St\u00f6rre tatueringar med mycket f\u00e4rg kan ta upp till 18 m\u00e5nader eller mer. Alla f\u00e4rgstarka bl\u00e4ck inneh\u00e5ller mycket metaller s\u00e5som j\u00e4rn, koppar, kadmium, bly etc. Ingen tatueringsf\u00e4rg \u00e4r den andra lik, alla har enormt olika uppbyggnad. Vid analys av bl\u00e4cket, s\u00e5 ger detta oss endast information om uppbyggnaden av det. Behandlingen kan inte p\u00e5skyndas, eftersom det \u00e4r kroppen som har sv\u00e5rt att forsla bort dessa \u00e4mnen.Om du inte f\u00f6ljer sk\u00f6tselr\u00e5den du f\u00e5r efter behandlingen kan detta ocks\u00e5 g\u00f6ra att det bildas \u00e4rr eftersom detta st\u00f6r l\u00e4kningen. Du f\u00e5r till exempel inte pilla eller riva p\u00e5 tatueringen efter behandlingen. Det \u00e4r ocks\u00e5 viktigt att du inte t\u00e4cker omr\u00e5det med pl\u00e5ster\/ bandage eller missk\u00f6ter din hygien.

Vid behandlingen b\u00f6r man ej ha ett virus eller annan sjukdom d\u00e5 detta kan f\u00f6rl\u00e4nga l\u00e4kningsprocessen och genomf\u00f6randet av behandlingen.

Similar Posts