Tjejmilen 2022 Stockholm

– Vilken stämning. Det var en otrolig känsla att få springa Tjemilen idag – för mig var det verkligen en milstolpe. Efter sju kilometer började det kännas tung, speciellt i högerbenet. Men jag fixade det. Och att springa i mål, wow, om jag hade kunnat rysa så hade jag gjort det, säger Emma. Läs tidigare intervju medEmma här.När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar. Tjejmilen Trail gick för andra året. Starten gick kl 11.00 och 1500 deltagare var anmälda till loppet som går i den ganska kuperade skogen kring Kaknästornet. – Det har varit en väldigt lyckad dag, det är alltid lika kul att se alla glada och nöjda tjejer som kommer i mål. Vilken energi och vilken glädje. Nu sätter vi igång med arbetet inför Tjejmilen 2023, det är fantastiskt kul att nästan 2000 tjejer redan har anmält sig.

Klockan 13.00 gick startskottet för den klassiska Tjejmilen. Vann gjorde Carolina Wikström följd av Hanna Lindholm. På tredje plats kom längdskidåkaren Lovisa Modigh. Läs mer om eliten här.
Marathongruppen är en ideell organisation bildad av friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK. Klubbarna arrangerade Stockholm Marathon för första gången 1979 och sedan dess har verksamheten vuxit kraftigt. Tillsammans med adidas Stockholm Marathon är Tjejmilen, Vårruset, Convinistafetten, Ramboll Stockholm Halvmarathon och Tjurruset de evenemang som lockar flest deltagare. 200 000 löpare deltar årligen i klubbarnas evenemang. Marathongruppens uppgift är att arrangera dessa tävlingar. Hela det ekonomiska överskottet evenemangen gör går tillbaka till idrotten.För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.

Alla var överens, den 38:e Tjejmilen hade ett helt perfekt löparväder – lite mulet och runt 15 grader och vindstilla. Cirka 13 500 tjejer var anmälda och stämningen var på topp.Är det ett brott att inte stanna när polisen beordrar en att göra det: \\”stanna det är polisen\\”? Om man ändå springer iväg och polisen tar en, vad blir det för påföljd?Är det ett brott att inte stanna när polisen beordrar en att göra det: \”stanna det är polisen\”? Om man ändå springer iväg och polisen tar en, vad blir det för påföljd?

Det är inget brott i sig att springa ifrån polisen. Det du kan göra dig skyldig till om du smiter ifrån polisen är följdbrott som eventuellt sker i själva flykten. Om du t.ex. hade kört bil kunde du ha gjort dig skyldig till vårdslöshet i trafiken, fortkörning eller någon annan trafikförseelse i samband med att du kör ifrån polisen. Då det inte är ett brott att enbart springa ifrån polisen kan du inte heller få någon påföljd för detta och därmed inte heller hamna i belastningsregistret.

– Jag och Hanna följde och hjälptes åt att hålla hög fart genom hela loppet. Mot slutet blev det en lucka och jag försökte hålla så högt tempo. Det kändes skönt att komma in på upploppet och bara njuta, säger Carolina.Jag har tidigare år valt startgrupp 1 men valde nu startgrupp 2, man är ju ingen ungdom längre liksom. Vi placerade oss längst fram i startfållan vilket gav fantastiska förutsättningar för att lätt ta sig fram längs banan. Eller lätt och lätt. Lätt för att man slapp trängas med andra som springer långsammare än en själv, men lätt är det inte att springa en mil, ganska så jobbigt om jag ska vara helt ärlig. Som vanligt bjöd Tjejmilen på härlig stämning och puls, löpning i underbar omgivning samt musik och hejaklack längs banan.

Vart startar Tjejmilen?
Start och mål är på toppen av Lindvallen. Du tar sittliften Gustav Express både till och från evenemangsområdet, vi vill ju inte att du är trött i benen redan innan start. Tjejmilen Sälen by EQPE går på redan befintliga leder som till stor del är spångade på Mellanfjället och Hemfjället förbi Hemfjällsstugan.
Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: [email protected] eller [email protected] har sprungit Tjejmilen fem gånger, senast virtuellt 2020. Jag har sedan dess känt mig färdig med att springa mil-lopp. Har liksom inget att bevisa för mig själv, springer mest för att det är kul och för att må bra. Men när Tjejmilen 2022 gick av stapeln i lördags stod jag där ändå på startlinjen. En vecka innan loppet fick jag erbjudande att springa för Team Granarolo tillsammans med en vän och blev mer eller mindre övertalad att ställa upp (krävdes visserligen inte så mycket för att övertala mig, hehe). Vem säger nej till att umgås med en kompis, springa en mil och få en härligt, ostig goodiebag?!

Jag sprang på i min egen takt utan krav på tid eller prestation och tog mig in på 48:44 (bara 20 sekunder från tiden jag sprang på 2017). Plats 232 av typ 15 000 löpare. Helt otroligt bra tid och ändå fanns det lite mer att ge. Hade inte riktigt motivation att pressa på det där lilla extra. Inte illa för att vara en nybakad 50-årig gammal motionär!!! Men det viktigaste av allt är att det var kul och att jag fick göra detta ihop med en fin vän!
Tjejmilen är Nordens största evenemang bara för kvinnor! Lördag den 2 september 2023 samlas vi återigen på Gärdet i Stockholm för att springa eller gå 10 kilometer tillsammans. Första start går kl 13.00. Trailloppet startar 11:00.Tillhandahåller, utför och förbättrar våra tjänster. All data används för att tillhandahålla, utföra och förbättra våra tjänster. Blåklintsbuss behandlar personuppgifter för följande syften baserat på följande legala grunder:Blåklintsbuss AB behandlar datan inom EU/EES. Blåklintsbuss AB vidtar alla rimliga legala och tekniska åtgärder för att säkerställa att datan hanteras säkert och med adekvat skyddsnivå.Vi sparar data så länge som det är nödvändigt för att uppfylla det syfte för vilket datan samlades in, eller för att kunna utföra våra åtaganden, och så länge det krävs enligt lagstadgade lagringstider, särskilt vad det gäller redovisningskrav.

Vi kan, för att kunna utföra våra åtaganden gentemot våra kunder och övriga intressenter, komma överföra till eller dela informationen med tredje part såsom leverantörer eller underleverantörer, återförsäljare av våra tjänster. Vi vidtar alla rimliga legala tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att uppgifterna hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå vid överföring till eller delning med sådana tredje parter.Det traditionsenliga loppet med start och mål på Gärdet har de senaste åren påverkats av pandemin med ett sjunkande deltagarantal. Men nu kommer man igen.

Får man inte springa ifrån?
Hej, Det är inget brott i sig att springa ifrån polisen. Det du kan göra dig skyldig till om du smiter ifrån polisen är följdbrott som eventuellt sker i själva flykten.
Som mest har tävlingen dragit 30.000 löpare. Fokus från starten 1984 har varit kvinnors lust att springa tillsammans, på senare år har temperaturen i tävlingsmomentet höjts och loppet drar deltagare från flera länder i världen.– Vi hämtar oss fortfarande från det, förra året var vi ganska många färre, men i år var vi omkring 13.500 som sprang. Så det är bra, säger arrangör Kristina Lager.

Segraren i den 38:e upplagan av Tjejmilen blev Carolina Wikström, från Uppsala IF som sprang i mål på 33,51. På andra plats kom Hanna Lindholm från Högby IF med tiden 34,15.
SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.2024 fyller Tjejmilen 40 år och det firar vi med pompa och ståt! Fram till dess hyllar vi alla fantastiska tjejer som sprungit Tjejmilen genom unika lopp med guldkant. 2022 älskar vi 90-talet lite extra mycket!

Hur många deltagare på Tjejmilen?
Cirka 13 500 tjejer var anmälda och stämningen var på topp. Först ut av dagens fyra lopp var Lilla Tjejmilen med start klockan 10 – drygt 500 tjejer var anmälda. Klockan 10.30 gick första starten i Valles minsta Tjejmilen – för de yngsta barnen mellan 0 och 5 år. Tjejmilen Trail gick för andra året.
Nu på lördag den 3 september är det äntligen dags för Tjejmilen – Sveriges största evenemang bara för kvinnor! Tjejmilen är Nordens största evenemang bara för kvinnor! Lördag den 3 september 2022 samlas vi återigen på Gärdet i Stockholm för att springa eller gå 10 kilometer tillsammans. Första start går kl 13.00.

Får killar springa Tjejmilen?
Antalet lopp för enbart kvinnor växer och lopp som vårruset och tjejmilen blir bara ännu mer populära. Största fördelen med att enbart ha lopp för kvinnor är att fler tjejer vågar att delta i lopp.
Spårväg City, Linje 7 mellan T-Centralen och Waldemarsudde kommer gå enligt normal tidtabell under hela lördagen. Busslinje 67 mellan Odenplan och Blockhusudden kommer också gå enligt normal tidtabell under hela lördagen. Planera gärna din resa på sl.se.Att springa i täten på ett lopp med bara tjejer blir även något helt annat. Nu får man verkligen vara först och alla blickar hamnar på mig som leder. Ligger man i täten på ett mixlopp så är man inte först utan blir ändå någon i mängden. Så det blir en stor skillnad. Däremot får man som tjej inte alls samma draghjälp och det är därför svårare att springa riktigt snabba tider när man är van att annars få hjälp av manliga löpare.

Får man fin rumpa av att springa?
Om det framför allt är rumpan som du är trött på så är löpning perfekt eftersom det ger bra muskler och därmed en snygg, buktande rumpa istället för en platt, slapp bakdel. Om du också vill strama upp din överkropp så kan du styrketräna lite vid sidan av löpningen.
Petra har en enorm drivkraft och har ofta många bollar i luften. Vid sidan av sin löparkarriär har hon utbildat sig till nutritionist på Karolinska Institutet och är kostexpert i Svenska Dagbladet. Som nutritionist har Petra en djup förståelse för hur näringsämnen påverkar oss ända ner till molekylär nivå. Petra har även läst träningslära och fysiologi på universitet i USA och är dessutom licensierad personlig tränare samt certifierad löpcoach. Petra är även grundaren till Runacademy.Om vi ska fortsätta med lopp för kvinnor så låt det i alla fall bli en tävling. Självfallet är det viktigt med den stora festen, men låt det ändå få vara en stor prestige att vinna och att få kämpa hårt för placeringarna där bakom. Det ska vara stort att få komma upp på pallen (Nu fanns det inte ens någon pall?) och en stor merit att komma på plats 10, plats 20 eller plats 50. Vi kvinnor gillar nämligen både att ha roligt men också att tävla. Ta därför inte bort tävlingen från tjejloppen.Största fördelen med att enbart ha lopp för kvinnor är att fler tjejer vågar att delta i lopp. Det är ofta lopp som tjejmilen och vårruset som är de första loppet som många kvinnor springer. Tack vare dessa lopp så är det många fler tjejer som börjar att springa och det är så klart ett stort plus. Petra har över 15 års erfarenhet av elitträning och har tävlat i Sverigetoppen på alla distanser från 400m upp till maraton och nu även i traillöpning. Bland hennes meriter finns flera landslagsuppdrag, SM-medaljer, en andraplats från Lidingöloppets 30km, flera segrar i Tjurruset samt ett VM-silver i snöskolöpning. Däremot måste jag erkänna att stämningen blir en annan när enbart tjejer springer för sig själva. Det är inte samma hets och alla hejar på varandra. Vid starten peppar alla varandra och man möts av många glada och förväntansfulla leenden. Annars brukar det vara nervösa hanar som ger en ilskna blickar i rädsla av att få spö av en tjej.Med hjälp av sina erfarenheter och kunskaper inom träning och kost vill Petra inspirera fler till att utveckla sig själva och nå sitt eget drömmål. Löpning för Petra handlar främst om att ha kul och uppleva vackra naturområden än att räkna antalet sprungna kilometrar.

I helgen gick Women’s Health halvmaraton som på endast några år blivit europas största halvmaraton för enbart kvinnor. Antalet lopp för enbart kvinnor växer och lopp som vårruset och tjejmilen blir bara ännu mer populära.
Glädje är för Petra en viktig drivkraft och allt hon gör ska kännas roligt och inspirerande. Att utmana sig själv och våga ta ett steg utanför sin trygghetszon är något annat som ger henne kraft.Samtidigt kan det kännas något ålderdomligt att köra lopp där inte alla får vara med. Om det sedan är rätt eller fel ur ett jämställdhetsperspektiv kan därför alltid diskuteras. Kanske att det skulle vara mer rättvist att dela upp det så man även hade ett eget lopp för herrarna? Man kan låta tjejerna springa först och sedan killarna som man gör på tjurruset? På så sätt får alla ändå vara med.

Tjejmilentröjan för 2023 är vit med ett tryck som för våra minnen till Tjejmilens tidiga 00-tal. Tröjan är i funktionsmaterial från Craft och finns i storlekar från XS, till XXL. Köp den när du anmäler dig eller på Löparshopen. Pris: 235 kr.

Tycker du att en mil känns lite kort? Eller längtar du efter årets härligaste utmaning? Då har vi lösningen. Gör Tjejmilen x 2. Det går till så att du först springer Tjejmilen Trail, cirka 10 km, med första start klockan 11. Ett par timmar senare springer du vanliga Tjejmilen 10 km med första start klockan 13. Du hinner med andra ord pusta ut lite mellan loppen. Och 20 kilometer på en och samma dag – det är power! Med Tjejmilen x 2 får du först en underbar skogsrunda på små slingrande stigar och en relativt kuperad bana. Sedan avslutar du med den flacka, lättsprungna Tjejmilen där du hämtar massor med pepp och energi från dina medlöpare och all underhållning längs banan. Fina priser till de deltagare som har de tre bästa totaltiderna.
Via bokningen nedan har du möjlighet att du boka din tågresa till Tjejmilen. Du får 10% rabatt på tågresan tur och retur från valfri destination till Stockholm. Passa på!Genom att anmäla dig till loppet godkänner du Tjejmilens allmänna villkor. Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återbetalas ej om du tvingas lämna återbud såvida du inte tecknat Folksams motionsloppsförsäkring och uppfyller villkoren i denna försäkring.

Alla som ska springa Tjejmilen hämtar sin nummerlapp på expot dagarna innan loppet. Här träffar du energigivande och peppade utställare som visar sina produkter, bjuder på smakprov, rabatter och härliga erbjudanden. Självklart hämtar du som ska springa loppet även din goodiebag på expot som är fylld med produkter, smakprov och erbjudanden från våra samarbetspartners. Det är gratis inträde och även de som inte ska springa loppet är hjärtligt välkomna. Bjud gärna med familj och vänner för att få en riktigt härlig stund på expot. Våra samarbetspartners kommer även att erbjuda dig att köpa enklare mat utanför expot så att du inte ska behöva gå hungrig. Håll utkik efter erbjudanden och träningspass, det här blir en härlig uppladdning inför loppet som du inte får missa!
Att ge bort något som har med löpning att göra är att ge något av det finaste som finns. Här kan du köpa ett presentkort som kan användas som startavgift i ett lopp, betalning för ett träningsprogram och köp av träningströja. Du väljer själv vilket belopp du vill ladda presentkortet med.Grupp 1-4 är reserverade för de snabbaste löparna som har klarat någon av tiderna som är angivna under respektive startgrupp, under 2021 eller 2022. Du anger när och var du klarat kvaltiden (namn på loppet, löptid och datum) när du anmäler dig. Du som vill springa i grupp 5–12 väljer själv vilken grupp du vill anmäla dig till. Det är viktigt att du väljer den grupp som passar just dig bäst, både för din och de andra deltagarnas skull. Här är riktlinjer för vad som krävs i de olika grupperna. Vet du inte vilken tid du springer 10 km på? Ut och testspring 5 – eller 3 kilometer och se våra rekommendationer nedan.Tjejmilen är Nordens största evenemang bara för kvinnor! Lördag den 2 september 2023 samlas vi återigen på Gärdet i Stockholm för att springa eller gå 10 kilometer tillsammans. Första start går kl 13.00.Du kan vara med och förändra flickors framtid genom att välja en rosa nummerlapp att springa i mål med den 2 september. När du gör din anmälan till loppet bockar du bara i rutan i formuläret och skänker 75 kronor. Varje rosa nummerlapp gör skillnad för flickors framtiTjejmilens bana går på Gärdet och Södra Djurgården. Det är en flack och lättlöpt bana som till stor del går längs vattnet. Vid cirka 7 kilometer finns banans egentligen enda backe att tala om. Banan är kontrollmätt och mäter 10 000 meter. Det finns 4 vätskestationer. Tjejmilens 10 km är loppet där alla är lika välkomna och lika viktiga, oavsett om du springer, går eller något mitt emellan. Vi lovar en dag laddad med äkta Tjejmilenkänsla – känslan av gemenskap, energi och styrka. Vi ses den 2 september på Gärdet i Stockholm. Här hittar du all info om Tjejmilen och länkar till anmälan. Vi ses! 2024 fyller Tjejmilen 40 år och det firar vi med pompa och ståt! Fram till dess hyllar vi alla fantastiska tjejer som sprungit Tjejmilen genom unika lopp med guldkant. 2022 älskade vi 90-talet lite extra mycket! Och i år fokuserar vi på det tidiga 00-talet.

Evenemanget arrangeras av friidrottsklubbarna Hässelby SK (802411-9698) och Spårvägens FK (802015-9979). Eventuellt överskott går till 100% tillbaka till idrotten.
Nummerlappsutdelningen stänger kl 11.00 på lördagen – men butikerna och våra sponsorer är på plats ända till 17.00. Så vill du fira ditt lopp genom att shoppa loss på Expot så är det fritt fram.Vi är stolta över vårt mångåriga samarbete med barnrättsorganisationen Plan International. Precis som Tjejmilen har Plan International ett extra fokus på tjejer. Varje dag arbetar de för flickors lika villkor, eftersom världen inte är jämställd och flickor hör till en av de mest diskriminerade grupperna i världen.

Du som kommer till Expot under torsdagen och fredagen kommer att få extra fina erbjudanden. Vi återkokmmer med info kring det. Det kommer att finnas Foodtrucks på plats under Expots öppettider.
RESULTATLISTA – ditt resultat hamnar i loppets resultatlista som syns både i appen och på Tjejmilens hemsida (Är du anmäld till klassen FunRun så publiceras inte din sluttid i resultatlistan).

LJUDSTATIONER – längs med loppet kommer du få ljudupplevelser uppdelade i dina hörlurar. Musik, miljöljud, hejarramsor och publikjubel – allt för att du ska få en så stark Tjejmilen-känsla som möjligt.
Årets Tjejmilentröja är marinblå med rosa text. Tröjan är i funktionsmaterial från Craft och finns i storlekar från S, till XXL. Köp den när du anmäler dig eller på Löparshopen. Pris: 225 kr.Nu kan du som vill springa med oss anmäla dig till Tjejmilen Virtual Edition 2020. Den 29-30 augusti kommer det att vara möjligt att springa vart du vill med stöd och pepp från oss längst vägen. Mer information om loppet hittar du nedan.

MÅLFOTO – ta en selfie när du gått i mål och använd ett av de tre sociala medier-anpassade filter som finns i appen för att dela ditt lopp i dina kanaler.
4. Under loppet får du ta del av ljudstationer, inspiration och kan växla mellan din faktiska plats och Tjejmilen-banan. Dina vänner kan följa din framfart längs Tjejmilen-kartan genom att ladda ner appen och antingen ange ditt efternamn eller ditt race-ID.TÄVLING i sociala medier – du har möjlighet att vinna fina priser i vår Instagramtävling. Använd #mittvrlopp och #Tjejmilen för att vara med och tävla.

Vart går Tjejmilen 2023?
VÄLKOMMEN TILL TJEJMILEN Tjejmilen är Nordens största evenemang bara för kvinnor! Lördag den 2 september 2023 samlas vi återigen på Gärdet i Stockholm för att springa eller gå 10 kilometer tillsammans. Cachad
Tjejmilens ”riktiga” bana går på Gärdet och Södra Djurgården. Det är en flack och lättlöpt bana som till stor del går längs vattnet. Vid cirka 7 kilometer finns banans egentligen enda backe att tala om. Banan är kontrollmätt och mäter 10 000 meter. Det finns 4 vätskestationer.

1. Två dagar innan loppet får du som är anmäld ett email med tävlingsinformation som innehåller ditt race-ID och din nummerlapp. Samt länk till den app som du behöver ladda ner för att tracka ditt lopp.
Anmälan: Du anmäler dig själv till Tjejmilen. Ange Fritidsförbundets namn (klubbtillhörighet) och skicka ett mejl till Anita Pettersson. Anmälan är bindande och alla kostnader som uppstår vid om- eller avbokning (hotell, resa, startavgift etc) bekostas av den enskilde.

Resa, anmälan till loppet och boende bokas av varje enskild deltagare*. Tänk på att ange Trafikverkets fritidsförbund/fritidsföreningen som klubbtillhörighet vid anmälan.

Följ med till Stockholm och Tjejmilen som är Nordens största evenemang bara för kvinnor! Lördag den 3 september 2022 samlas vi återigen på Gärdet i Stockholm för att springa eller gå 10 kilometer tillsammans. Första start går kl 13.00.

Hur många sprang Tjejmilen 2022?
13 000 tjejer sprang Tjejmilen i perfekt väder För 38:e gången genomfördes på lördagen Tjejmilen på Gärdet och Djurgården i Stockholm. Loppet är Nordens största arrangemang för enbart kvinnor, enligt arrangörerna.
* Bokningar ska ske av deltagaren själv för att underlätta vid om/avbokningar. Som deltagare får du ett större enskilt försäkringsskydd än vad fritidsföreningen kan erbjuda, när du betalar med kort. I vissa fall kan ett särskilt avbeställningsskydd vara bra att ha – kolla med flyg-/tågbolaget vad som gäller samt vilka förmåner du har via ditt betalkort eller via din hemförsäkring. Försäkringen Startklar kan vara bra att teckna om något skulle inträffa och du inte kan genomföra ditt lopp.Bidrag: För att få bidrag till aktiviteten ska du vara medlem i Fritidsföreningen Nord. Bidrag till boende, startavgift och resa betalas ut till Trafikverksanställda och familjemedlemmar enligt följande:

Spara alla kvitton och redovisa dessa senast 16 september till Anita Pettersson. Ingen ersättning ges för transfer till eller från flygplats/tågstation. Tjejmilen 00′ tals tränings Craft t-shirt i funktionsmaterial. 100% polyester. Tryck i rosa och vinrött ”2000’s EDT Springer mot framtiden” på bröstet. Finns i storlekar XS – XXL. Dina personuppgifter behandlas av vår personal samt av våra samarbetspartners för systemtjänster och administrativa tjänster med vilka vi har avtal om skydd av personuppgifter, personuppgiftsbiträdesavtal.Behandling av dina personuppgifter kan även komma att ske för att vi skall kunna uppfylla förpliktelser enligt lagar, förordningar och för att hantera frågor och klagomål.

Utöver ovan angivna ändamål samtycker du till att dina personuppgifter kan komma att användas för ändamålen nedan samt utgöra underlag för våra marknads- och kundanalyser, riskhantering och statistik för att kunna ge dig ett bättre reseerbjudande och bättre service.
Dina personuppgifter kan även komma att behandlas inom resebranschen, t ex av flygbolag, bussbolag, hotell och lokala samarbetspartners på resmålet. Endast nödvändig information lämnas vid varje sådant tillfälle.Personuppgifterna lämnar du själv i samband med beställning av resa, beställning av broschyr eller nyhetsbrev, via telefon via beställning hos våra återförsäljare eller vid besök hos oss.Vi lagrar personuppgifter så länge det är nödvändigt för att uppfylla ändamålen ovan. Normalt lagrar vi dina personuppgifter i ##storingyears## från det att din senaste resa genomförts eller från det att du haft kontakt med oss i övrigt.

Genom att lämna uppgifter om ditt hälsotillstånd samtycker du till att vi behandlar denna personuppgift i syfte att tillhandahålla den resa, annan tjänst och/eller produkt som du beställt. Uppgifter om hälsotillstånd används aldrig för statistik, marknadsanalyser eller marknadsföring.
Detta innebär att du också kan begära rättning eller radering av dina personuppgifter. En sådan begäran görs skriftligen till oss. Dina uppgifter kommer då att vara korrigerade eller raderade inom en månads tid. Om du har en aktuell resa som inte är genomförd eller avslutad, eller har en pågående reklamation eller liknande kommer uppgifterna raderas inom en månad efter detta slutförts.Vi kan, om du inte skriftligen har motsatt dig direkt marknadsföring, även komma att använda dina personuppgifter för att tillhandahålla olika erbjudanden om tjänster och/eller produkter från oss. Du kan när som helst avregistrera dig från marknadsföring t ex genom länk i nyhetsbrev. Vi kan även komma att behandla önskemål om specialkost eller särskild information från dig om ditt hälsotillstånd inför resan relevant för att kunna fullgöra resan. Tjejmilen har sedan starten 1984 blivit landets största idrottsevenemang för kvinnor med över 30 000 anmälda. Samla ihop tjejkompisarna och häng med oss på en weekend till Stockholm där ni även hinner shoppa, umgås och ha riktigt roligt tillsammans.Du kan med ditt lösenord och e-post logga in på Min Sida och se personuppgifter vi lagrar om dig och dina resor. Du kan där även rätta och uppdatera uppgifter. Du kan även kontakta oss med begäran om att få tillgång till den registrerade information som vi har om dig, vilket vi kommer att lämna inom en månad.Dina personuppgifter kommer att behandlas för att vi skall kunna fullgöra våra åtaganden i beställda resor och tilläggsprodukter samt hålla dig informerad om aktuella resor och liknande.

Beroende på var ditt resmål är beläget och vilka samarbetspartners som används kan dina personuppgifter komma att behandlas utanför EU och EES. Även om slutmålet för en resa är inom EU / EES kan t ex transportbolag och hotell vara baserade utanför EU / EES. Endast den information som behövs för genomförande av resan och andra tjänster lämnas till samarbetspartners.

Hur lång tid tar Tjejmilen?
Alla startgrupper Tjejmilen Första start sker 13.00. Du har sprungit maraton under 4 timmar och 5 minuter. Du klarar Tjejmilen på 61 minuter eller snabbare och springer eller joggar hela vägen. Du klarar Tjejmilen på 61 minuter eller snabbare och springer eller joggar hela vägen.
Personuppgiftsansvarig är ##company##. Skyddet av dina personuppgifter är viktigt för oss. Skyddet är även lagreglerat i Personuppgiftslagen som ersätts av Dataskyddsförordningen (GDPR, General Data Protection Regulation) den 25 maj 2018. Nedan kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Om du vill kontakta oss gör du det på ##address##, telefon ##telephone##, eller e-post ##email##. Genom att lämna dina personuppgifter till oss samtycker du till att vi behandlar personuppgifter utanför EU och EES och är medveten om att lagstiftning för skydd av personuppgifter kan vara lägre än inom EU och EES. För 38:e gången genomfördes på lördagen Tjejmilen på Gärdet och Djurgården i Stockholm. Loppet är Nordens största arrangemang för enbart kvinnor, enligt arrangörerna.

Kan man följa Tjejmilen?
Dina vänner kan följa din framfart längs Tjejmilen-kartan genom att ladda ner appen och antingen ange ditt efternamn eller ditt race-ID.
Vi reser från våra hemorter på morgonen. I Götene stannar vi för kaffepaus och i Arboga för lunch. Tidigt på eftermiddagen vid ca 15:00 kommer vi till vår vackra huvudstad. Bussen går direkt ut till nummerlappshämtning. Vi checkar in på fina Best Western Hotel Bentleys. Härifrån har vi nära till nöjen, shopping och sevärdheter.Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till [email protected] eller ring till oss på 0521-69535.

Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.
Resultatet är en positiv känsla av att allt fysiskt arbete blir lättare. Du kommer t ex mycket snabbt att upptäcka att du blir mindre andfådd i trappor, kassarna väger mindre och lördagsstädningen går som en dans. Löpning är ett eminent sätt att få en bättre kondition – men andra faktorer som rökning och vikt spelar också en roll.

Får man fin kropp av löpning?
Kan löpning ge mig en snyggare kropp? Ja, löpning är en perfekt träningsform om du vill ha en snygg kropp. Överflödsfettet kommer sakta men säkert att smälta bort så att musklerna börjar synas och du får ett mer spänstigt utseende.
Din kropp har alltid stor nytta och glädje av en god kondition – även om du inte planerar att vinna något motionslopp. Konditionen är ett uttryck för hur mycket syre kroppen maximalt kan uppta. Dina muskelceller behöver syre för sitt arbete, och ju mer syre de får, desto bättre fungerar de. När din kondition blir bättre blir du bättre på att uppta syre från lungorna, hjärtat blir starkare och kan skicka mer syresatt blod genom kroppen och cellerna blir bättre på att tillgodogöra sig syret.

Undersökningar tyder faktiskt på att kroppen kan prestera mest på morgonen. Men slutet på eftermiddagen är inte heller så tokigt – det är faktiskt då de flesta världsrekorden sätts! Om du bor i stan är det en stor fördel att springa på morgonen eftersom luftföroreningarna är som minst då. Men du får ut lika mycket av en löprunda när du än springer. Så sov du bara en stund till!
Ja, löpning är en perfekt träningsform om du vill ha en snygg kropp. Överflödsfettet kommer sakta men säkert att smälta bort så att musklerna börjar synas och du får ett mer spänstigt utseende. Är det framför allt stjärten du inte gillar så är löpning perfekt eftersom det ger bra stjärtmuskler – och därmed en snygg, putande stjärt i stället för en platt och slapp bakdel. Vill du också ha lite fason på överkroppen så bör du styrketräna parallellt.Är löpning verkligen rätt motion för dig? Förbränner du mer fett om du går? Kan löpning skada ditt ofödda barn? Och hur bra är din kondition egentligen? Vi besvarar alla dina frågor om löpning.

På sätt och vis är det ingen skillnad på löpband och vanlig löpning. Du ska bara ha klart för dig att 5 kilometer på löpband inte är lika krävande som 5 kilometer i naturen. På löpbandet finns varken motvind eller ojämn terräng. Om du vill ha fullt utbyte av löpbandsträningen kan du växla mellan att löpa långsamt och snabbt. Det är inte heller någon dum idé att ändra på löpbandets lutning. Rent generellt ger löpträning i omväxlande terräng en mer allsidig träning som tränar kroppens muskler bättre än ett löpband klarar.
I övrigt gäller det att variera underlag och undvika de hårdaste underlagen. Tunga löpare bör i möjligaste mån hålla sig borta från asfalt och löpa på skogsstigar, grusvägar och så vidare.Nej, undersökningar tyder faktiskt på att du dels får en lättare förlossning, dels att ditt barn föds piggare och gladare om du har motionerat under graviditeten. Extremt hård träning kan dock påverka syretillförseln till fostret under de sista månaderna av graviditeten. DÅ är det bäst att löpa i ett lugnt tempo. Och de allra sista veckorna fram till födseln är det en god idé att välja en motionsform som belastar senor och leder lite mindre än löpträning.

Nej, det stämmer inte. Avgörande för en viktnedgång är att skapa störst möjliga obalans mellan kaloriintag (från mat och dryck) och kaloriförbrukning (genom fysisk aktivitet). Minut för minut förbränner du långt fler kalorier när du löper än när du går, och därför måste du träna 2-3 gånger så lång tid för att förlora lika mycket fett om du väljer att gå. En tumregel är att du förbränner lika många kalorier per kilometer när du går som när du löper. Det innebär att du kan ersätta 5 kilometers löpning med 5 kilometers gång, det tar bara lite längre tid. Har du massor av tid är en rask promenad med andra ord ett utmärkt sätt att jobba bort fett. Men har du bara en halvtimme förbränner en löprunda långt fler gram fett.

Ett effektivt sätt att bli av med fett är att varva dagar med långa, lugna löprundor och dagar med korta och tuffa. På så sätt tvingar du kroppen att prestera maximalt. Variationen betyder nämligen att kroppen inte har en chans att vänja sig vid ett tempo. Alla sorters löpning förbränner dock massor av kalorier och gynnar därmed det totala kalorikontot. Så det viktigaste är att du springer regelbundet.
Löpning är en av de motionsformer som ställer störst krav på konditionen. När du springer används alla stora muskler oavbrutet och suger åt sig syre. Även när du cyklar använder du de stora musklerna men då trampar och rullar du omväxlande – när du springer får musklerna ingen paus alls. När du springer använder du dessutom musklerna på ett speciellt sätt och måste därför springa ganska mycket för att bli bra. Är du i god cykelform blir du dock fortare en bra löpare än om du måste börja från början.Det är inte ett problem i sig att löpträna för att man är tung. Men med en övervikt på kanske 20-30 kilo kan det vara farligt. Under alla omständigheter är det bäst att rådfråga en läkare innan du som överviktig börjar träna maraton.

Det är mycket vanligt att oerfarna löpare får överbelastningsskador. Det handlar om tålamod. Om man är sjuk en vecka ska man inte träna dubbelt så mycket veckan efter för att följa kilometerplanen. Lyssna till din kropp.
Men det bör understrykas att det bara är den varma och mysiga sexuella samvaron som ökar prestationsförmågan. Festande och omfattande sexuella utsvävningar är med all säkerhet inte särskilt befrämjande för prestationen dagen efter.

Nej, förr trodde man att orgasmen tog all kraft i anspråk och därför förbjöds idrottare att ha samlag dagen före en viktig tävling. Den teorin har emellertid förkastats. Många idrottspsykologer hävdar tvärtom att orgasmen främjar prestationsförmågan, eftersom man efteråt inte är lika spänd.

Similar Posts