Toro Gräsklippare Luleå

För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.Plats 25/8 Gällivare (Malmberget). 26/8 Luleå (Scanic Hotell). 27/8 Umeå (Mariedalsängarna) 28/8 Örnsköldsvik (Scandic Hotell). 29/8 Sundsvall (Norra vägen 12).

När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.

Nyare modeller av gräsklippare har ett så kallat dödmans grepp. Tappar du taget om maskinen, eller trilla av traktorn dör motorn direkt. Lås absolut inte fast denna funktion, då den kan rädda liv.Under senare år har åkgräsklippare, eller trädgårdstraktorer, blivit ett allt hetare alternativ. De passar bäst för riktigt stora ytor, och kan ha svårt att hantera hörn och kanter. Det gäller framför allt de som har klippaggregatet på mitten av traktorn.

De så kallade gräsklipparrobotarna däremot passar utmärkt för stora ytor. De är dyra i inköp och behöver lite pyssel innan de kan sättas igång. Å andra sidan sköter den sedan hela jobbet, inklusive den egna uppladdningen, helt på egen hand. Nackdelen med en robot är att den inte klarar allt för branta backar.
Den vanligaste modellen av gräsklippare i våra svenska hem är den maskindrivna gräsklipparen. De är bekväma maskiner som kostar lagom mycket att köpa in. Prisbild ca 2-10 000:-.Fördelen med en eldriven gräsklippare är att maskinen väger mycket lite. Ett av de stora problemen är dock att sladden gärna är i vägen när maskinen körs. Sladdproblemet minskar med rätt planering vid körningen.

Den helautomatiska gräsklipparen går själv till laddningsenheten och kan ställas in så att den går igång för att klippa gräsmattan med jämna mellanrum på egen hand. Valet av robotgräsklippare är beroende på behov och storlek på gräsmatta. Klarar normalt mellan 500 – 4,000 kvadratmeter.
En robotgräsklippare kan vara hel- eller halvautomatisk. De drivs med hjälp av batteri (vissa även med solceller) och till varje gräsklipparen finns en laddare. Den halvautomatiska gräsklipparen behöver sättas igång och sättas på laddning med jämna mellanrum. En maskindriven gräsklippare kommer i flera storlekar efter behov. Nyare modeller är ofta självdrivande. Det betyder att föraren av maskinen inte själv behöver driva maskinen framåt för att klippa gräset. Lämplig för gräsmattor mellan 500 – 2000 kvm. Det enda som behövs är lite smörjning och att hålla bladen vassa. Handgräsklipparen passar bäst för den med en mindre trädgård. Det är också ett bra komplement till större maskiner.De åkgräsklippare som har frontklippare kommer lättare åt och klipper i allmänhet bättre då gräset inte har tryckts ner av fronthjulen. Åkgräsklippare är dyra investeringar och behöver noggrann skötsel.

Vad ska man tänka på när man köper gräsklippare?
Urvalet av gräsklippare på marknaden är enormt. Det val du gör bör baseras på hur stor tomten är, hur ofta gräset klipps och hur kuperad terrängen är där gräsklipparen ska komma fram. Storleken på plånboken avgör också vilken gräsklippare som är lämplig. Utbudet av gräsklippare är näst intill gränslöst.
Ordentliga trädgårdsägare har gärna en uppsamlare på sin maskin. Då samlas gräsklippet upp och kan läggas på en kompost. Problemet med uppsamlare dyker upp när gräset är fuktigt och sätter igen uppsamlingen.En handgräsklippare är den enklaste varianten av dem alla. Den är mycket driftsäker, då det är du själv som står för drivet och den ger både en vacker gräsmatta och motion på en och samma gång. Den är dessutom lättskött och mycket tyst. Urvalet av gräsklippare på marknaden är enormt. Det val du gör bör baseras på hur stor tomten är, hur ofta gräset klipps och hur kuperad terrängen är där gräsklipparen ska komma fram. Storleken på plånboken avgör också vilken gräsklippare som är lämplig. Men gräset som klipps behöver inte tas bort från mattan, i alla fall inte om gräset inte är för högt. Med en mulcher eller sidoutkastare sprids klippet ut över gräsmattan igen.

För alla maskindrivna klippare gäller att säkerheten ska hållas hög. Låt inte barn köra gräsklipparen och använd ordentliga skor samt stäng av motorn ordentligt innan du lyfter maskinen.
Batteridrivna gräsklippare är både tysta och miljövänliga jämfört med de bensindrivna alternativen. Än så länge är batteritiden ganska begränsad, så maskinen passar bäst för mindre gräsytor. Lämplig för gräsmattor mellan ca 300 – 500 kvm.

Toro är en ledande global leverantör av innovativa gräsmatte-, landskaps-, uthyrnings- och anläggningsmaskiner samt bevattningslösningar och utomhusbelysning.
Vi har testat en lång rad gräsklippare under åren. Några av de vi testat, men som inte kvalat in på listan över topptestade klippare, är exempelvis Julas gräsklippare med batteri. Den presterade helt okej när det kom till prestanda men bägge våra testexemplar gick sönder efter en säsong. Även om det utlovas lång garantitid tog det flera veckor att få problemet löst – och även det exemplaret gick som sagt sönder.

Hur ofta ska man byta olja på gräsklippare?
Byt olja efter 25 driftstimmar eller varje säsong. Du kanske behöver byta olja oftare under dammiga, smutsiga förhållanden. Det finns två sätt att tappa ur oljan.
Du kan använda vanlig 95-oktanig bensin från macken till din gräsklippare, men det bästa för gräsklipparen, miljön och dig är om du köper alkylatbensin 4-takt.Du ser hur mycket batteri du har kvar på displayen på handtaget. Dessutom kan du se varje batteri för sig. Där kan du även välja att köra gräsklipparen på ekoläge för att förlänga batteritiden, det ger dock inte mer än fem minuter extra körning. Det finns även ett kraft-läge som ger en boost i väldigt högt gräs men det halverar också batteritiden.

Stiga Combi 748 S 4in1 är en självgående gräsklippare med både uppsamlare och mulching. Den har en ganska stark motor, men framför allt flera smidiga och användarvänliga funktioner.

Vi klipper lätt gräs uppemot två decimeter utan att det påverkar prestandan märkbart. Under vårt test märker vi även att batteritiden håller sig jämn oavsett om vi klipper en ganska välfriserad gräsmatta eller om vi klipper medelhögt gräs.
Klippos gräsklippare har inte särskilt många funktioner och inget lullull, men att man skalat bort allt sådant gör också att man kunnat fokusera helhjärtat på prestanda och byggkvalitet. Det är för de allra flesta de viktigaste aspekterna. Dessutom väger den inte särskilt mycket trots att det är en bensingräsklippare så vi känner aldrig att vi saknar framåtdrift – inte ens i slänt.Även om kniven har en smal arbetsbredd är den smart konstruerad så att gräsklipparen kommer åt att klippa tätt intill kanten. På flera platser behöver vi inte trimma med grästrimmer alls efter klippning eftersom vi kommer så tätt dikt an.Vilken gräsklippare är bäst i test? Vi testar olika slags gräsklippare och på den här sidan hittar du de som blivit testvinnare i sin klass. Allt från den bästa batterigräsklipparen till den bästa självgående gräsklipparen. Bäst i test blir den gräsklippare som vi anser mest prisvärd och som fungerar bäst för en bred målgrupp.AL-KO Easy 4.20 P-S är en billig gräsklippare som fokuserar på prestanda. Den är stark nog för att du ska kunna lämna gräsmattan oklippt i 1-2 veckor och ändå kunna klippa ner gräset utan att behöva sakta in på stegen.

Stihl RMA 448 TC är en gräsklippare som fångar in en bred målgrupp eftersom den har många olika metoder för att hantera gräsklippet, en stark och bensinsnål motor samt en stor kapacitet även i högt gräs. Du får så mycket gräsklippare i en enda maskin.Husqvarna Klippo LB442 är en prisvärd gräsklippare som drivs på bensin. Den är tyst, kraftfull och klipper väldigt effektivt så att du behöver spendera så lite tid på gräsklippningen som möjligt.I väldigt högt gräs har den svårt att hinna med att mulcha utan att klippresultatet påverkas negativt. Men då kan du istället hänga på uppsamlaren och slänga gräsklippet på komposten efter klippning. Håller du gräsmattan i trim under sommaren, vilket innebär att du klipper ungefär varje eller varannan vecka när det växer som mest, så orkar den dock med att mulcha.

Ryobi RY36LMX46A-150 är en batteridriven gräsklippare med en stark klippmotor. Trots att vi klipper strax över decimeter-högt gräs orkar den klippa i 33 minuter när vi bara har ett enda batteri i. Det räcker för att vi ska hinna klippa drygt 800 kvadratmeter. I normalhögt gräs hinner den klippa omkring 1 000 kvadratmeter. Eftersom den har dubbla batterifack skulle vi i praktiken kunna sätta i ett extra batteri och klippa en större yta. Byggkvaliteten är okej för att vara en så pass billig gräsklippare. Chassit är ganska kraftfullt, samtidigt har man lyckats hålla nere vikten. Det senare är bra eftersom det gör att gräsklipparen är lätt att köra trots att den saknar drivning. Det är en hel del vibrationer i handtaget men det får man nästan räkna med i den här prisklassen om man ska få någon form av kraft under huven. Den gräsklippare som är bäst för dig är en modell som klarar att klippa hela din gräsmatta i en enda omgång och som är lätt att förvara mellan användningarna. Vi testar gräsklippare varje vår, sommar och höst för att se hur de hanterar olika svårigheter. I den här listan med topptestade gräsklippare kan du läsa vilka gräsklippare som blivit testvinnare inom olika områden.

Batterierna är 36-voltsbatterier i samma serie som Ryobis övriga trädgårdsmaskiner på 36 volt. Det betyder att vi kan dela batterier med andra prylar från samma tillverkare, vilket är smidigt och ekonomiskt.Bosch Rotak 32 är en liten men välbyggd elektrisk gräsklippare som är populär bland husägare med små gräsmattor. När vi packat upp den förstår vi fort varför. Den här gräsklipparen är, trots sitt låga pris, både stark och intuitivt konstruerad. Vi testar varje gräsklippare genom att undersöka dess målgrupp och sedan använda gräsklipparen på samma sätt som de skulle ha gjort. Är det exempelvis en självgående gräsklippare testar vi denna i slänt och ser om den orkar upp, om den slirar och om det går att anpassa arbetstempot. Har den mulching? Då undersöker vi hur smått gräsklippet blir, om den hinner den med att mulcha högt gräs på högsta fart med mera. Stiga Combi 748 S 4in1 är en väldigt prisvärd gräsklippare med drift. Den driver på framåt i ett makligt arbetstempo där det varken går för fort eller för långsamt, och den fixar brant slänt utan att spinna sönder gräset. Du får både en rejäl uppsamlare och en smidig mulchingplugg. Ett bra köp för dig som söker en gräsklippare med drift och som har en lite större gräsmatta. Denna gräsklippare från Klippo är också väldigt bensinsnål. Vi klipper lätt och ledigt 1 000 kvadratmeter på en tank trots att Husqvarna själva säger att deras Klippo har en kapacitet på 500 kvadratmeter. Uppsamlaren har mängdindikator som visar när den är full och därmed behöver tömmas. Den fungerar utmärkt så länge det inte är väldigt fuktigt gräs du klipper, då kan du behöva kasta ett extra öga själv. Om du inte tömmer behållaren kommer det att påverka prestandan negativt.Den olja du ska använda till din gräsklippare är 5W30 syntetolja eftersom den fungerar i ett stort temperaturintervall, du kan därmed klippa gräset både i varmt och kallt väder med enkel start och låg oljeförbrukning. Det är väldigt enkelt att ställa klipphöjd. Du trycker bara in en spak och sedan höjer eller sänker du batterigräsklipparens kropp med ett enhandsgrepp. En bra detalj för dig med många buskar runt gräsmattan är att du kan ställa handtaget i sidled så att du kan klippa under buskarna utan att behöva promenera igenom dem, istället går du vid sidan. Smidigt!Stihl RMA 443 PV blir bästa batteridrivna gräsklippare på grund av hur långt den orkar klippa på en enda laddning, att den trots detta är ovanligt stark samt det faktum att batterierna fungerar med andra trädgårdsmaskiner från Stihl som också är 36 volt. Den som ska köpa en gräsklippare bör ha en ungefärlig förståelse för hur stor gräsmattan är, hur man vill hantera gräsklippet samt vilken budget man har. När man vet detta är det lätt att rama in gräsklippare som passar. Ryobi RY36LMX46A-150 blir bäst gräsklippare med uppsamlare på grund av hur starkt den arbetar med sin uppsamlare, men även för att du får flera andra bra funktioner i samma maskin.

Stihl RMA 443 PV är en väldigt kompetent gräsklippare med batteri som klipper en stor yta oavsett om gräset hunnit växa på sig någon decimeter eller ej.Våra tester är helt oberoende. De utförs av experter som både väljer ut och testar produkterna på det vis som de är tänkta att användas. Vi backar upp vår testdata med bilder och filmer så att du får en så bred och autentisk uppfattning av produkten som möjligt.

Det ingår ingen uppsamlare, istället mulchar den gräset till väldigt små bitar som blir till näring för gräsmattan. Den klarar att mulcha oväntat högt gräs med utmärkt resultat. En liten nackdel har den dock i vått, högt gräs då det tenderar att samla på sig undertill och sänka prestandan, här kan man behöva lyfta lite på den så att du får ut det.
Denna gräsklippare har mulchingplugg som ingår, ett så kallat bioclip, vilket gör att du kan ge gräsmattan näring med det du klipper eftersom det blir så små bitar. Men det ingår även en uppsamlare ifall du hellre vill samla upp det. Uppsamlaren rymmer hela 55 liter och är enkel att tömma.När vi gjort prestandatester vid olika gräshöjd låter vi en vanlig familj testa gräsklipparen över säsongen. När säsongen är över undersöker vi hur den klarat att stå ute, om delar har rostat, vad testfamiljen tycker om den osv.

Vem säljer Toro gräsklippare?
Köp Toro till bra pris hos Byggmax.
Ryobis gräsklippare har både mulching (plugg som medföljer) och uppsamlare, den är alltså en kombimaskin. Men den arbetar väldigt effektivt och starkt med uppsamlaren påhängd, och packar också materialet bra. Även om uppsamlaren börjar bli full orkar denna gräsklippare att klippa vidare i samma tempo utan att knorra, vilket långt ifrån alla gör. AL-KO Easy 4.20 P-S passar dig som söker en lättanvänd gräsklippare med uppsamlare. Den klarar någon decimeter högt gräs, men är framför allt gräsklipparen som fixar en mellanstor gräsmatta på en tank och utan att vara särskilt tung. Bosch Rotak 32 blir bäst elektrisk gräsklippare eftersom den har ett lågt pris, en lagom klippbredd och en mycket välbyggd och genomtänkt konstruktion.

Stihl RMA 448 TC blir bästa gräsklippare eftersom den håller en hög kvalitet, klipper en stor yta och är väldigt användarvänlig i sin utformning. Detta är en gräsklippare du kan ha länge.
Vi är en gratissajt och kommer alltid att vara det. Men om du tycker om det vi gör kan du trycka på en av köplänkarna. Då får vi en liten procent av återförsäljaren om du köper något, och det gör att vi kan göra fler tester.Bosch gräsklippare är utrustad med uppsamlare. Den är inte särskilt stor, men tillräcklig för den yta som den här gräsklipparen är tänkt för. Uppsamlaren är lätt att tömma och rengöra efter klippning. Driften ihop med knivens klippbredd gör att du hinner klippa en stor gräsmatta på en enda tank. Vi klipper drygt 1 500 kvadratmeter innan vi måste tanka på nytt. Stiga lovar en kapacitet på 1 200 kvadratmeter och det stämmer således ganska väl. Husqvarna Klippo LB442 är en bensinsnål gräsklippare med mycket hög byggkvalitet sett till sitt pris. Den är vad vi skulle klassa som en riktig arbetshäst. Vi har inga problem att klippa tjockt gräs uppemot två decimeter utan att behöva sakta in på stegen. Den lämnar också ett otroligt fint klippresultat.I slutet av April 2020 lanserade Biltema en ny robotgräsklippare för säsongen, detta efter att inte ha erbjudit någon robotgräsklippare på några år. RM 1000 är tillverkad av Sumec i Nanjing, Kina. Sumec har erfarenhet av att producera robotgräsklippare sedan 2014. Det följande blogginlägget kommer att testa några av funktionerna som RM 1000 har och hur den passar i svenska trädgårdar.Generellt är det också återförsäljarna som sköter servicen. Dom är proffs på ditt märke och kan göra jobbet enkelt just därför. Behöver den repareras så har dom antagligen råkat ut för just ditt problem tidigare också. Du kan hitta en serviceverkstad nära dig genom att klicka på märket på maskinen. Ofta finns som sagt serviceverkstaden där återförsäljaren finns och därför kan du komma till en återförsäljar sida. Börja med att fråga återförsäljaren var man kan få service på din gräsklippare i så fall. Vill du serva själv och din gräsklippare har en Briggs & Stratton motor så kolla in deras webbsida. Där finns bra information.Testfaktas långtidstest av elcyklar visar tydligt att det fortfarande är en väldigt omogen marknad. Många elcyklar är undermåligt utrustade, särskilt när det gäller bromsarna.

Är Toro gräsklippare bra?
Den enda gräsklipparen i testet som kammar hem toppbetyg fem i testen är den bensindrivna Toro Recycler 55 AD för 5 500 kronor. Den är både stark och ger ett bra klippresultat. Med en klippbredd på 55 centimeter går det också snabbt att klippa även en större gräsmatta.
Testfakta har granskat några av de vanligaste varianterna av det omdebatterade vita snuset och hittat stora variationer. I några fall närmare tre gånger högre nikotineffekt jämfört med vanligt tobakssnus. Från och med 1 juli måste också nikotinhalten deklareras på alla produkter.

Vill du ha en klippare som går på el får Stiga Turbo 41 El och Bosch Rotak 34 båda betyget fyra. Prislappen ligger på runt 1 900 och Stigas gräsklippare känns dock något instabil och Boschs klippbredd är på bara 34 centimeter.
Testfakta har låtit testa ett antal vattendrag i anslutning till Vasaloppet för att utröna om åkarnas fluorvallor bidrar till ökade nivåer av PFAS-kemikalier.Man ska ju inte skylla på materialet, men världens första laboratorietest av padelracketar visar att ditt racket faktiskt kan ha förändrats. Ett testat märke visade avvikande mätvärden med 25 procent efter uthållighetstestet.Vegetabiliska bordsmargarin har störst mängd nyttiga fleromättade fettsyror – och minskar risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdom. Väljer du ett margarin med mättade fetter får du betala nästan dubbla priset.

Testfakta har på uppdrag av ÖoB laboratorietestat ett urval av alkaliska AA-batterier, däribland ÖoB:s egna fabrikat Connect Ultra Premium. Testresultatet visar att Connect Ultra Premium presterar genomgående bra i samtliga testmoment och uppfyller därigenom kraven för Testfakta Verified Quality & Performance.
Ett prisvärt alternativ enligt testet är Skil 0725 för 600 kronor. Den är smidig, men ett högt ljud gör att betyget stannar på fyra. Samma betyg får Gardena GU 400, som ger ett utmärkt klippresultat, men kostar 1300 kronor, skriver Expressen.Allt fler väljer vegofärs framför köttfärs. Men för någon som har ett behov av samma tillskott av järn och zink som för kött kan det vara ett förrädiskt val. Testfaktas test av 14 vegofärser visar att kroppens förmåga att tillgodogöra sig järn och zink hämmas av den så kallade fytinsyran som bland annat förekommer i baljväxter.

En god natts sömn kan ibland kännas svårfångad. Den är också högst personlig: otaliga faktorer spelar in i varje persons sömnrutin. Här är några metoder som har hjälpt andra att somna på kvällen.
Testfakta har jämfört nio vanliga fabrikat av maskindiskmedel på den svenska marknaden och kan berätta vilka som är värda pengarna, samt vilka du kan skippa.

Kan man använda vanlig motorolja till gräsklippare?
Ja! Vi har nyligen ändrat våra rekommendationer för motorolja till att du nu kan använda en 5W-30 eller 10W-30 syntetolja i alla temperaturområden.
Den enda gräsklipparen i testet som kammar hem toppbetyg fem i testen är den bensindrivna Toro Recycler 55 AD för 5 500 kronor. Den är både stark och ger ett bra klippresultat. Med en klippbredd på 55 centimeter går det också snabbt att klippa även en större gräsmatta.När du ska köpa gräsklippare är självklart storleken på gräsmattan av stor betydelse. Handgräsklipparen är det miljövänligaste och billigaste valet för en mindre gräsmatta. Det är också ett bra val för den som vill kombinera motion och klippning.

Finns det plåster som både stoppar blodflödet och sitter kvar – även när det blir blött? Då får du vara beredd att betala lite mer – ett billigare plåster brister ofta i något av momenten.Toros tuffa snöslungor klarar av att röja både genom isig skare och frusen, packad snö. Med hög kapacitet röjer de undan snö i lätt och enkelt så att du kan njuta av en snöfri uppfart.

I Toros breda sortiment av trädgårsverktyg hittar du både batteridrivna och elektriska modeller av lövblåsar som hjälper dig att hålla snyggt och lövfritt i trädgården.
Toro är en global leverantör av innovativa gräsmatte och landskapsmaskiner som hjälper till att förhöja jordens skönhet, produktivitet och hållbarhet. Toros vision är att vara den mest pålitliga ledaren när det gäller lösningar för utomhusmiljöer. I sortimentet finns exempelvis gräsklippare, åkgräsklippare och snöslungor.

Toros gräsklippare är lätta att hantera, klipper effektivt och levererar alltid ett snyggt klippresultat. Välj ur ett brett utbud av modeller som är utrustade med många praktiska, smarta och ergonomiska funktioner – allt för att göra gräsklippningen effektiv och rolig. En Toro lämna alltid en välklippt och snygg gräsyta efter sig.
Hitta effektiva laddare och batteri till alla dina maskiner från Toro. I sortimentet finns också smarta tillbehör som tar dina maskiner till nästa nivå.Med de lättmanövrerade spakarna svänger du enkelt runt träd, planteringar och grusgångar med exakt precision. Toros bekväma åkgräsklippare har mittmonterade klippdäck med kraftfulla knivar. Kontroll, komfort och effektivitet underlättar ditt arbete och du får dessutom en trevlig åktur i trädgården.

Genom att fylla i min mailadress bekräftar jag att jag vill ha bygghemmas nyhetsbrev och godkänner att bygghemma behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt bygghemmas integritetspolicy.
Husqvarna grundades 1689, har en stark passion för innovation och erbjuder professionella skogs-, park- och trädgårdsprodukter. Prestanda och användbarhet möter säkerhet och miljöomsorg i våra ledande innovationer, där batterilösningar och robotteknik leder vägen.

Byt olja efter 25 driftstimmar eller varje säsong. Du kanske behöver byta olja oftare under dammiga, smutsiga förhållanden. Det finns två sätt att tappa ur oljan. Båda visas i den här videon.
Skulle du inte hitta den typ av maskin/fordon du är ute efter så kan du efterlysa den via vår önskas köpas-tjänst. Klicka här för att ta dig vidare till tjänsten och beskriv vad du är ute efter.

En åkgräsklippare är en gräsklippare där föraren själv sitter på maskinen, vilket gör att arbetet går fortare och bekvämare. En åkgräsklippare finns i många olika storlekar och modeller. Allt ifrån små åkgräsklippare för privat bruk till klippare för stora parker och golfbanor. Det finns numera också avgasfria, batteridrivna åkgräsklippare, som liknar de bensindrivna och klarar flera timmars klippning på en laddning. Åkgräsklippare kan även användas för transport av gods i en påhängd vagn. Säkerheten är långt kontrollerad med till exempel backvarnare som stoppar knivarna och säkerhetsbrytare i förarsätet som stoppar maskinen om föraren ramlar av. På vintern kan du koppla på en plog på din åkgräsklippare för att röja snö.Av och till händer det att du inte hittar den åkgräsklippare du är ute efter. Vi rekommenderar då att du använder vår önskas köpa-tjänst. Genom att klicka härkan du fylla i en förfrågan på vad du är ute efter och beskriva vilken typ av åkgräsklippare du letar efter. Du kan också välja från vilket land du vill köpa ifrån. Vi finns i över 45 länder och marknader. Din förfrågan kommer att skickas till återförsäljare av begagnade åkgräsklippare som använder Mascus, och de skickar ett förslag till dig när de får in något som passar mot ditt önskemål. Tjänsten är gratis.En av fördelarna med åkgräsklippare är deras stora klippbredd. De är utrustade med breda klippdäck som kan klippa stora områden på kort tid. Detta gör dem idealiska för gräsmattor, parker, idrottsanläggningar och andra stora grönområden. Åkgräsklippare har också kraftfulla motorer som ger tillräckligt med kraft för att klara av högt gräs och tuff terräng. De är utrustade med olika hastighetsinställningar som gör det möjligt att anpassa klippningen efter behov och underlag. En annan fördel med åkgräsklippare är deras manövrerbarhet. De är utrustade med styrsystem som gör det möjligt att enkelt manövrera runt hinder och i trånga utrymmen. Vändradien är vanligtvis kompakt, vilket gör det enkelt att manövrera maskinen även i trånga utrymmen. För att säkerställa en bekväm arbetsmiljö för användaren är åkgräsklippare utrustade med ergonomiska funktioner. Det inkluderar justerbara stolar, ergonomiskt utformade reglage och bekväma handtag. Detta minskar belastningen på användaren och gör klippningen mer bekväm och effektiv. Säkerhet är en viktig aspekt när det gäller åkgräsklippare. De är utrustade med säkerhetsfunktioner som inkluderar nödstoppssystem, säkerhetsbälten och skyddssystem för att förhindra olyckor och skador. Det är viktigt att följa säkerhetsrutiner och använda rätt skyddsutrustning vid användning av åkgräsklippare.

Vilken olja till Toro snöslunga?
Orginalolja som passar samtliga Toroslungor, 5W-30.
Mascus hjälper dig med att sälja din begagnade åkgräsklippare men är inte ägare eller återförsäljare av någon av de begagnade åkgräsklippare. Du kontaktar själv säljaren direkt så Mascus deltar inte som partner och mottar ingen provision på köp eller försäljning. Mascus är marknadsplatsen där köpare och säljare möts. När du har hittat den begagnade åkgräsklippare du är ute efter, kontaktar du säljaren på telefon, via mail, eller fyller i kontaktformuläret i annonsen. Kom ihåg att uppge att du hittade annonsen på Mascus. Det gör att våra annonsörer kommer lägga in alla begagnade åkgräsklippare på Mascus.

Varje annons som ligger på Mascus har länkar till finansbolag och transportörer som kan hjälpa dig med din begagnade åkgräsklippare. För att få kontakt med dem klicka på logotypen till en eller flera av företagen, fyll i formuläret och skicka. Då kommer du att motta en bekräftelse per e-post.
Nedan ser du alla annonser för begagnade åkgräsklippare inom grönytemaskiner på Mascus. Välj från alla märken om du vill se alla begagnade åkgräsklippare sorterade efter märke. Du kan också avgränsa resultaten genom att välja sökfilter i navigeringen.Med lång erfarenhet av maskiner och kunder har vi här skräddarsytt paket för dig. Här finns paket med exempelvis motorsåg med skyddsglasögon, skyddshandskar och hjälm. Vi har även paket med robotgräsklippare och högtryckstvätt.

Racingkompaniet hittar du i Elons lokaler på Kårbacken i Boden. Vår butik och serviceverkstad finns här men vi säljer maskiner och reservdelar över hela Sverige. Vi har lång erfarenhet av både maskiner och verkstad och väljer noggrant ut vilka vi jobbar med. Med starka varumärken så som Stiga, Robomow, Stihl m.fl. säkerställer vi vår kvalité. Hos oss hittar du allt från robotgräsklippare, åkgräsklippare och gågräsklippare till röjsågar, motorsågar eller jordfräs. Även klassiska produkter från Vespa och Piaggio finns i vårt sortiment. Vi säljer och har även service på snöslungor.
En olja av sämre kvalitét kanske inte klarar av att kyla din motor tillräckligt eller så är dess rengörande egenskaper sämre och den smuts och avlagringar som finns i motorn stannar därmed kvar i motorn. Vissa tillverkare använder sig även av begagnade oljor som rengjorts vilket inte är att rekommendera då den aldrig blir helt fri från smuts och partiklar.Tänk på! Att en del av tillverkarna har flera varumärken inom samma koncern och därför kan samma reservdel passa till maskiner från flera olika varumärken.

Oljan till gräsklippare har för en lekman komplicerade namn som säger väldigt lite om vad det är för olja (det är därför SAE 30 ibland förenklas och benämns som gräsklipparolja då det är den vanligaste oljan till gräsklippare) såvida man inte är insatt i hur graderingen av oljor görs. Det finns dock enkla förklaringar till namnen och varför de heter som de gör.
Ett ”W” i beteckningen står för ”Winter” och symboliserar att ojan är godkänd för vinterbruk. De oljor som bara har en beteckning, tex SAE30, kallas för raka oljor, och de som har två beteckningar, tex. 10W-30, kallas för multigrade-oljor.

Vilka gräsklippare är bäst?
Stihl RM 448 TX – BÄST I TEST. … AL-KO Easy 4.20 P-S – BÄST BILLIG GRÄSKLIPPARE. … Stihl RMA 443 PV – BÄST GRÄSKLIPPARE BATTERI. … Husqvarna Klippo LB442 – BÄST GRÄSKLIPPARE BENSIN. … Bosch Rotak 32 – BÄST GRÄSKLIPPARE EL. … Ryobi RY36LMX46A-150 – BÄST GRÄSKLIPPARE MED UPPSAMLARE. … Stiga Combi 748 S 4in1 – BÄST SJÄLVGÅENDE GRÄSKLIPPARE.
Motorolja till gräsklippare klassificeras efter SAE-systemet (Society of Automotive Engineers, USA) som är ett system för att beskriva viskositeten (en beskrivning av oljans tröghet, hur pass väl oljan flyter) och betecknas efter en första siffra som anger dess köldviskositet och en andra siffra som anger dess värmeviskositet.Genom att oljan minskar friktionen kan motorn arbeta smidigare och behöver inte göra av med lika mycket energi för att driva motorn – detta i sin tur gör att bränsleförbrukningen minskas. Du kan antingen välja att tömma ut oljan från samma ställe som du fyller på den genom att vända din gräsklippare eller så kan du använda en oljesug för att suga upp oljan. Vilket sätt man använder är en smaksak men det kan finnas risk för att det det läcker ut bensin när du vänder på din gräsklippare om tanken är välfylld. Den absolut vanligaste oljan till din gräsklippare är mineralisk SAE30 olja, den kallas även i folkmun för gräsklipparolja. Det finns dock som alltid undantag. Olika motortillverkare rekommenderar olika oljor. För att vara på den säkra sidan bör man därför alltid kontrollera sin instruktionsbok där det skall framgå vilken motorolja som rekommenderas till din motor. Andra vanligt förekommande oljor som används till gräsklippare är 10W-30 olja som t.ex. Honda rekommenderar till flera av sina gräsklipparmotorer.

Vilken typ av gräsklippare är bäst?
För stora gräsmattor på över 1000 kvadratmeter är det i regel bäst att välja en bensindriven gräsklippare. Dessa har vanligtvis en stor klippbredd som gör att arbetet blir mer effektivt. Det brukar även vara bensindrivna modeller som kommer med egen drivning, vilket kan vara en fördel när gräsmattan är väldigt stor.
Produkterna är alltså sorterade efter det tillverkande varumärket – inte till vilka maskiner den passar till (dock är det i nästan samtliga fall samma tillverkare som varumärke). Ifall du inte hittar din reservdel under ditt varumärke kan du testa sökfunktionen, bäst resultat ger produktnummer / artikelnummer alternativt modellnamn.

När din gräsklippare är helt ny skall du byta olja redan efter 5 arbetstimmar. När din gräsklippare levereras finns det ofta metallspån kvar i din motor från tillverkningen. Även fast de flesta motortillverkare kör igenom maskinen med olja innan gräsklipparen lämnar fabriken bör du byta motorolja efter 5 arbetstimmar för att få bort den sista smutsen i motorn från tillverkningen.
Oljans uppgift i motorn är att minska friktionen, och därav även värmen i motorn. Oljan transporteras runt i motorn och sprider därmed ut värmen vilken gör att den kyls ned. Oljan skyddar även motorn mot korrosion och rost och hjälper till att transportera bort smuts och partiklar som finner sin väg in i motorn.När du gjort ditt första oljebyte rekommenderas du att byta olja var 50:e drifttimme eller varje säsong. Såvida du inte använder din gräsklippare som arbetsredskap kommer de flesta inte upp i 50 drifttimmar så det enklaste svaret är att göra det till en rutin att byta olja varje vår när det är dags att plocka fram gräsklipparen. Att byta olja på sin gräsklippare är något som både är enkelt och livsviktigt för maskinens prestanda och livslängd. Din maskin kommer inte bara att hålla längre, den kommer även att orka mer och därav klippa bättre. Det finns såklart, som med allt annat, olika kvalitéer på olja. Det hörs ibland rop ute bland massorna om att det inte är någon skillnad på olika motoroljor och att det fungerar med vilken olja som helst. Olja är dock ingen större investering och mitt råd är att se till att välja en motorolja från ett välkänt fabrikat och av god kvalitét. Efter allt din gräsklippare gör för dig är den värd det.I dessa undersökningar har experterna granskat ett urval av gräsklippare och bedömt dem på specifika testpunkter. Slutligen delades det ut ett totalbetyg.

Hur mycket olja ska man fylla på gräsklipparen?
Fyll sakta på med ny gräsklipparolja (använd tratt om du har det tillgängligt), vanligt är 0,6L men för att vara säker bör du kontrollera din bruksanvisning.
Råd & Rön är en svensk konsumentorganisation som agerar å konsumenternas vägnar. De testar, bedömer och klassificerar bland annat olika produkter på marknaden.Den extra stora klippbredden på 43 centimeter gör att arbetet kan föregå mer effektivt. Med en vikt på 13,9 kg väger modellen dessutom inte mycket mer än de mindre batteridrivna modellerna. Den är därför lättmanövrerad.Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Bästa möjliga komfort får du givetvis med en batteridriven gräsklippare. Med dessa slipper du krångla med sladdar, och ljudnivån är hanterbar för både dig och grannarna. Den största nackdelen med batteridrivna gräsklippare är nog priset, för de ligger ofta högt i prisskalan.

Vem tillverkar biltemas gräsklippare?
Test av Biltemas robotgräsklippare RM1000. I slutet av April 2020 lanserade Biltema en ny robotgräsklippare för säsongen, detta efter att inte ha erbjudit någon robotgräsklippare på några år. RM 1000 är tillverkad av Sumec i Nanjing, Kina.
På ojämna gräsmattor med lutning får man räkna med en mindre yta. Gräsklipparen har en kraftfull bakhjulsdrift och stora bakhjul som underlättar framkomsten på ojämn mark.År 2014 genomförde det norska Forbrukerrådet en statistisk undersökning av testresultat från svenska Råd & Rön. Denna undersökning visade i slutändan att gräsklippare från Bosch i genomsnitt hamnar bland de bästa märkena. Du kan läsa mer om undersökningen här.

I regel kan man börja klippa gräsmattan någon gång i maj när gräset börjar växa igen. Allt beror egentligen på när temperaturen i marken kommer upp i 7-8 grader.
Om du har mycket stenar eller liknande på gräsmattan kan det dessutom krävas flera slipningar under säsongen. Om du upplever att klippningen går trögare än vanligt kan det vara ett tecken på att det är dags för en slipning.Det finns dock ett antal nackdelar med bensinmotorer, och dessa har blivit än mer uppenbara efter att de elektriska alternativen blev tillgängliga på marknaden. Först och främst är ljudnivån ganska hög, och en bensindriven gräsklippare förorenar dessutom mer än de el- och batteridrivna alternativen.

Motorn har även ett högre servicebehov och kräver bland annat olje- och filterbyten med jämna mellanrum. En annan nackdel är vikten. Bensingräsklippare kan nämligen lätt väga tre gånger så mycket som en liknande eldriven modell.
Om du funderar på att skaffa en robotgräsklippare i stället kan vi rekommendera vår artikel Robotgräsklippare test. I den artikeln har vi samlat de bästa robotgräsklipparna på marknaden. Där kan du därför se vilka modeller experterna rekommenderar.Innan du börjar bläddra bland de många alternativen på marknaden är det bra att komma fram till vilken typ av gräsklippare du vill ha. Det finns i grund och botten sex kategorier av gräsklippare för vanliga trädgårdar:

Bosch Rotak 43 Li är den stora batteridrivna modellen i Rotak-serien från Bosch. Den här gräsklipparen är ett bra alternativ om du har en medelstor gräsmatta på 300 till 500 kvadratmeter.
Inte ens den bästa och mest effektiva gräsklipparen kan skapa en fin och grön gräsmatta om gräsmattan i sig inte har det bra. Den ska bland annat gödslas och vattnas. Du kan läsa mer om hur du tar hand om din gräsmatta hos Plantagen.se och Bolius.dk.

Motorn i sig är underhållsfri och startar omedelbart varenda gång. Elektriska modeller brukar även ha en väldigt låg vikt. Detta är en stor fördel både när du klipper gräs och när du flyttar eller packar undan gräsklipparen.
Den här modellen är särskilt väl lämpad för mindre gräsmattor. Det här är dessutom en vikbar modell som är enkel att transportera, och vid förvaring ligger fokus på platsbesparing.Det finns naturligtvis även gränser för hur länge maskinen kan köra på en laddning. Batteridrivna modeller fungerar därför bäst till mindre gräsmattor på upp till 400 kvadratmeter. Om du köper extra batterier kan du självklart klippa större områden. Det tar då inte många sekunder att byta ut batteriet så att du kan fortsätta klippningen. För mindre gräsmattor på upp till 400 kvadratmeter kan vi helt klart rekommendera antingen en batteridriven modell eller en elektrisk modell. Batteridrivna gräsklippare ger en hög komfort men är lite dyrare i inköp. Utöver detta håller batteriet inte för evigt. Inköpskostnaden för ett nytt batteri efter några år måste därför också räknas med i budgeten. Med en batteridriven modell slipper du däremot besvär med sladdar. Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.En stor klippbredd är med andra ord alltid en fördel, men den kommer inte helt utan kostnad. Gräsklipparen blir till exempel dyrare med en större klippbredd, och den brukar även väga mer. Det gäller med andra ord att komma fram till en lämplig kompromiss. På små gräsmattor klarar du dig utan problem med en relativt liten klippbredd. Om du vill klippa en stor gräsmatta effektivt krävs det dock lite extra klippbredd.

MTD Optima 46 SPH HW är ett bra alternativ om man har en medelstor gräsmatta. Den här modellen är en traditionell bensindriven gräsklippare som är väldigt enkel att använda.Gräsklipparna har bedömts baserat på hur bra de klipper gräsmattor med olika typer av utmaningar. Man har även tittat på maskinernas användarvänlighet, energiförbrukning, hållbarhet, inställningar, funktioner och ljudnivå.

Utöver rengöring och slipning kräver varken batteridrivna eller elektriska gräsklippare något ytterligare underhåll. Om du har en bensindriven gräsklippare ska dock motorn underhållas med jämna mellanrum. Bränsle- och luftfilter ska rengöras eller bytas ut regelbundet, och oljan måste också bytas med jämna mellanrum. Hur man gör detta skiljer sig dock mellan olika modeller. Du bör därför antingen följa bruksanvisningen eller skicka in gräsklipparen på service.Den här gräsklipparen är dessutom specialdesignad för att fungera extra effektivt vid kanter och längs väggar. Resultatet blir därför jämnt och enhetligt även vid kanterna, vilket gör att man får en mer symmetrisk gräsmatta.

Ett klassiskt problem är vatten i bensinen. Detta kan uppstå under vintern när frost och temperaturskiftningar gör att det bildas kondensvatten i tanken. En blandning av bensin och vatten fungerar väldigt dåligt i de flesta motorer. Gör det därför till en vana att tömma tanken på bensin innan du ställer undan gräsklipparen på hösten. De finns även speciella bensintyper som tål kondensbildningen och tillsatser med samma effekt.
Nackdelen är förstås sladden, som till en början kan vara lite i vägen. Här gäller det att hitta rätt teknik där du påbörjar klippningen nära eluttaget och sedan rör dig bortåt. Med lite övning kan du säkerligen vänja dig vid processen. En annan fördel är givetvis att motorn aldrig får slut energi. Den enda begränsningen är sladdlängden, och nu för tiden kostar en förlängningssladd inte särskilt mycket.

Bosch Rotak 43 är inte direkt en av marknadens billigare gräsklippare. Du får dock ganska mycket för pengarna med den här modellen. Det kraftiga 36 V-batteriet som används till dessa gräsklippare räcker till gräsmattor på upp till 400 kvadratmeter.
I den här sektionen får du en översikt över de tre bästa gräsklipparna på marknaden. Konsumentmagasinet har gått igenom experttester från både in- och utland, och baserat på dessa har vi sedan samlat de bästa modellerna här. Du hittar även en prisjämförelse för varje modell. I denna kan du snabbt och enkelt se var du får bäst pris på din nya gräsklippare.Med det här handtaget får man ett ergonomiskt och fast grepp när man går med gräsklipparen. Handtaget är även utformat för att det ska bli lättare och mer bekvämt att knuffa maskinen.

Similar Posts