True Crime Böcker

En kriminalhistoria som utspelar sig i 20-talets Stockholm. En ung kvinna hittas mördad i underkläder i sin lägenhet. En rad oklarheter dyker upp när de försöker lösa fallet. Vem är den ensamma kvinnan?Emma Clines debutroman bygger löst på historien om Charles Manson och de mord som han fick sina kvinnliga följare att utföra. Evie möter några flickor i en park, med smutsiga klänningar och trassligt hår. Hon följer med en av dem till en ranch där Russel lever. Hon inser snart att det som håller på att hända kommer leda till död. Boken beskrivs som Amélie från Montmarte i ett jazzigt Philadelphia. Den handlar om tre oförglömliga karaktärer och om att inte låga omgivning bestämma vad som är möjligt. Gudarna är Elin Cullheds debutroman och beskrivs så här: “Vi är Bita, Lilly och Jane. Den här boken handlar inte om att någons mamma dör. Den handlar inte om kärlek mellan två ungdomar som har cancer. Den handlar inte om another kille som är kär. Den här boken handlar om oss.”

Är en självbiografisk roman av Linn Ullman, dotter till Ingmar Bergman och Liv Ullman. En lekfull bok om en barn som inte kan växa upp och om föräldrar som vill vara barn.Ayóbámi Adébayós debutroman är en skildring av kvinnolivet i Nigeria under det politiskt oroliga 1980-talet. Den handlar om Yejide och hennes man och deras kamp för att skaffa barn. Släkten pressar dem och insisterar på att han ska ta en till fru.“Kirsten och Rabihs vänner frågar alltid samma sak: Hur träffades ni? På ytan är det en enkel fråga med ett tydligt svar. Märkligt nog är det aldrig någon som frågar: Vad hände sedan?”

Vilken är världens viktigaste bok?
Världens viktigaste bok är världens bästa storasyskon. Med hjälp av sin långa erfarenhet som sexualupplysare kan Nathalie Simonsson på ett roligt, spännande och ärligt sätt förklara hur det faktiskt funkar och hon vågar prata om det som är pinsamt, fnittrigt, svårt och hemligt.
2017 års Augustprisvinnare och är en roman som handlar om hopp och hopplöshet i dagens Europa. Bokan kretsar kring ett terrordåd i Göteborg och vad som händer efter. Två år efter dådet berättar en kvinna, som utförde dådet, att hon kommer från framtiden.Denna bok blev 2016 nominerad till årets bok och är Alex Schulmans mest självutlämnande bok. Hans sökande efter en försoning med sin alkoholiserade mamma. Sandra Beijer har skrivit en magisk skildring om den vilsenhet som en känner mellan ungdom och vuxenhet. Boken handlar om Matilda som försöker ta reda på vem hon är efter att hennes pojkvän gjort slut. Boken handlar om de fyra vännerna JB, Malcolm, Willem och Jude och deras liv i New York. Berättelsen sträcker sig över flera decennier och och växlar mellan mörker och ljus.Det finns några böcker som har en tendens till att fånga allas hjärtan och som en inte kan sluta tänka på. I år har vi tur för några såna böcker finns på årets rea. I bildspelet här nedan finns det något för alla smaker oavsett om du är deckarnörd eller bara älskar ett vackert språk. Vi lovar det kommer bli svårt att bara vilja köpa några, vi vill helst ha alla 22. Det blir nog dags att köpa en större bokhylla…

Kanske en av de mest klassiska deckarna genom tiderna. En pusseldeckare där ett mord sker på den lyxiga Orientexpressen. Ombord är den legendariska detektiven Hercule Poirot.
Den här vackra och mörka berättelsen handlar om Yeong-hye som är en tystlåten kvinna som aldrig har gjort uppror. En dag bestämmer hon sig för att bli vegetarian, ett beslut som ingen i hennes närhet accepterar varken hennes man eller syster. Det startar en kamp hos henne.Lina Wolf vann 2016 års Augustpris med den här romanen. Den handlar Max som drömmer om en älskarinna, Ellinor som säger efter en öm, men inte alltför öm man och Lucrezia som bevittnar hur hennes mormor går under.Rebecca Solnit har skrivit den redan nu klassiska boken Män förklarar saker för mig” och i den här boken fördjupar hon sin analys. Hon skriver om könsroller, maktförhållande och även om vilka 80 böcker som en kvinna ska undvika att läsa.

Boken är skriven av den amerikanska författaren Melissa Broder som länge skrivit om sin ångest på Twitter. Nu har hon tagit ett steg till med sin essäsamling. Där varvar hon att skriva mörka texter om depression och andra texter om botox och sex.Boken är en skrämmande framtidsskildring där mänskligheten drabbats av en svampinfektion i hjärnan. Den stänger av deras hjärnor och väcker en hunger hos dem som bara kan stillas av mänskligt kött. Boken bjuder på en ny twist på zombieproblematiken.Böckerna röstades fram utgående från en lista på 200 böcker, vilken skapats av bokhandlare och journalister. Sjuttontusen fransmän röstade utgående från frågan ”Quels livres sont restés dans votre mémoire ?” (Vilka böcker minns du?).

Århundradets 100 böcker är en lista som togs fram 1999 efter en omröstning anordnad av den franska butikskedjan Fnac och den franska dagstidningen Le Monde.
Den grävande journalisten Ravi Somaiya undersöker Dag Hammarskjölds mystiska död. I september 1961 kraschar ett flygplan i dåvarande Nordrhodesia. På flygplanet satt FN:s dåvarande generalsekreterare Dag Hammarskjöld. Den Nordrhodesiska haverikommissionen kallar kraschen för en olycka, men alla är inte övertygade. FN:s involvering i vad som kommit att kallas Kongokrisen sågs med oblida ögon från flera håll och Hammarskjöld hade tagit stora risker. Europeiska kolonialmakter, lokala politiska krafter och underrättelsetjänster världen över ville se honom misslyckas. Vad hände egentligen natten mellan den 17: och 18:e september 1961?Jonas Bonnier, som tidigare bland annat skrivit om Knutby och Helikopterrånet, kommer med en thriller i vår. I den nya romanen utmanar han myten om spionen Stig Bergling. Personen som gång på gäng gäckade rättvisan, inte minst genom den rymning som 1987 skakade Sverige. Men vem tjänade på Berglings eskapader, och vem offrades för att han skulle gå fri?

Var kan man köpa böcker?
På CDON hittar du böcker till hela familjen! Vi har bästsäljande deckare, fängslande romaner, biografier och sanna berättelser, inspirerande kokböcker, läsvärda barnböcker för alla åldrar, kurslitteratur och böcker om hälsa och träning. Du hittar såväl klassiker som nya titlar och aktuella författare på CDON.
Diplomatdottern berättar om den svenska diplomatdottern Karolina Johnsson som i augusti 1994 blir stoppad i tullen i Bangkok. I sin resväska har hon nästan sju kilo heroin. Karolina hävdar att hon är oskyldig men får det strängaste straff en svensk någonsin dömts till för narkotikasmuggling – femtio år på den ökända anstalten Lard Yao i Bangkok. Om hon inte erkänner riskerar hon dödsstraff. Sommaren 2006 blir Karolina villkorligt frigiven efter att ha avtjänat 12 år av sitt fängelsestraff.Expertkunskaper om polisarbete är ovärdeligt när det kommer till att skriva trovärdiga deckare, därför är det kanske inte så konstigt att flera av våra främsta spänningsförfattare har en bakgrund inom polisväsendet.

De sexuella övergrepp på ridskoleelever som ägde rum på en hästgård strax utanför Stockholm på 80- och 90-talen har tidigare rönt stor uppmärksamhet i media och skildras nu även i tv-serien Nattryttarna. Händelserna på hästgården är familjens egen berättelse om vad som pågick bakom kulisserna och om den psykiska och fysiska terror som familjen levde med. Anna Bohlin, som har skrivit boken tillsammans med journalisten Ulrika Fåhraeus, var bara 14 år när hon själv föll offer för mannen som lovade att göra henne till stjärnryttare. Det hände aldrig, istället fick de fyra barn tillsammans.
Du röster genom att ange din mailadress och sedan bekräfta rösten i det vi mail vi skickar till dig. Röstningen pågår 2 maj – 3 september och du kan rösta en gång om dagen under hela perioden.

Var kan man se dokumentärer?
Streama dokumentärfilmer och dokumentärserier från Sverige och världen. I Dox hittar du världens bästa filmer om verkligheten.
Boken Satan från Borlänge är en självbiografisk berättelse av den före detta brottslingen Anders Karlsens, även kallad “Satan”. I boken öppnar han upp om sin tid som torped, gängmentor och knarklangare i den undre världen. Läsaren får ta del av hans resa från ett liv kantat av gränslöshet, droger och våld, till att idag jobba som behandlingsassistent – drogfri sedan sex år tillbaka.

Under pseudonymen Maria Lang blev Dagmar Lange en av Sveriges första deckardrottningar. Hon är mest känd för sina pusseldeckare från 50-talet och var inspirerad av en annan deckardrottning – Agatha Christie. Vi tipsar om fem moderna böcker i samma anda.Intensiva polisjakter, explosioner och ett rasande tempo som gör att du inte kan lägga ifrån dig boken. SelmaStories listar sex actionfyllda deckare som höjer pulsen.

Tolv mord, femtio våldtäkter – från mitten av 1970-talet och tio år framåt levde Kalifornien i skräck för Golden State Killer. Han lyckades undkomma rättvisan. Många år senare gjorde Michelle McNamara det till sin livsuppgift att hitta honom. Hennes bok är en stark, mardrömslik skildring direkt från verkligheten – och samtidigt ett självporträtt av en kvinnas besatthet av sökandet efter sanningen.I väntan på fängelsedom flyr Ingela Jansson rättvisan i Sverige tillsammans med sin sjuåriga dotter. Tre år senare fängslas hon i det ökända Kality i Etiopien. Hon döms till lagens strängaste straff, 55 år. Livet i fängelset är hårt och Ingela genomlider umbäranden som få kan föreställa sig. Hon upplever misär och förnedring och hon är nära att dö när kroppen försvagas i brist på mat och sjukvård. Men hon hittar också oväntad vänskap och värme bland de prövade etiopiska kvinnorna som delar hennes liv i Kality. Helvetet blir vardag.

I december 1972 blir den 38-åriga änkan Jean McConville kidnappad i sitt hem i Belfast av ett maskerat gäng, med hennes barn som vittnen. De tio barnen ser aldrig mamman igen och det ouppklarade mordet på Jean blir ett av de mest omtalade brotten på Nordirland. Det förblir ett öppet sår i den konflikt som brukar kallas ”The Troubles”. Patrick Radden Keefes bok om konflikten på Nordirland utsågs av Time magazine till en av de bästa böckerna från 2019. Han går igenom konfliktens olika aktörer och turer samtidigt som han skriver en detektivgåta som leder rakt in i hjärtat på IRA.
Människor tycks otroligt fascinerade av verklighetsbaserade historier om ond, bråd död. True crime-genren har varit populär länge och ger oss en förståelse utöver det som förmedlas i media. Här är våra bästa tips på verklighetsbaserade brottsberättelser! Med hjälp av noga utplacerade ledtrådar och ett brokigt galleri av misstänkta uppmuntras läsare till att själva lösa mordmysteriet. Pusseldeckaren hade sin guldålder på 30-talet – men genren är lika underhållande idag. Vi tipsar om tio klassiker såväl som nutida böcker! Svensk historia, gangsterrap, ouppklarade brott och opioidkrisen. SelmaStories har listat reportageböcker som berättar historier om den lika skrämmande som fascinerande verkligheten.Verkligheten överträffar dikten sägs det. Här har vi listat tretton drabbande böcker som tagit inspiration från både fascinerande och tragiska händelser.

Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.
E-bok mejlas ut som en länk från Elib på bokens utgivningsdatum. Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum och PDF-korrektur mejlas ut när det finns tillgängligt.

Din webbläsare tillåter inte cookies från tredjepart. Troligtvis använder du Safari, som blockerar detta som standard. Enklast är att använda en annan webbläsare, exempelvis Google Chrome.
Recensionsdag: 2023-07-03 Genre: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Illustratör: Henrik Jonsson Formgivare: Richard Persson Boktyp: true crime Serie: True Crime Thema-kod: Barn och ungdom: biografier, Barn och ungdom: historia, Barn och ungdom: humor, Barn och ungdom: allmän fakta, Från 10 år Antal sidor: 102 Mått: 155 x 220 x 13 mm Vikt: 266 g Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789179790844 (2023-07-03); E-bok, pdf, 9789179791261 (2023-07-03); E-bok, epub3, 9789179791278 (2023-07-03); Ljudbok, digital, 9789179793937 (2023-07-03)En bok om allt man vill veta men inte vågar fråga om. Världens viktigaste bok ges ut av Ordfront i samarbete med RFSU. Det finns också en lärarhandledning som innehåller fördjupande texter, metoder och lektionsförslag.

Världens viktigaste bok är den första boken i sitt slag eftersom den tar upp normer, ja- och nejkänslor, hur man vågar tro på sig själv och hur man är schyssta mot varandra. Det är en bok som kan läsas under täcket hemma på rummet, men också tillsammans med föräldrarna eller i skolan.
Vill du engagera dig för alla människors rätt till sin kropp och sexualitet och få den prisbelönta tidningen Ottar fyra gånger per år? Då ska du bli medlem i RFSU! Förra året slog vi medlemsrekord. Välkommen till en växande medlemsrörelse.RFSU:s produkter ger folk över hela Norden ett mer lustfyllt och säkert sexliv. Överskottet används till arbetet med att sprida kunskap om kroppen och sexualitet.

Wow! handlar om känslor och kroppen. Vi som är med och pratar är Ella, Eira, Sam, Sigrid, Elias och Nikki och vi går i fyran och i femman. Programledare är Ivar, 13 år.
Världens viktigaste bok är världens bästa storasyskon. Med hjälp av sin långa erfarenhet som sexualupplysare kan Nathalie Simonsson på ett roligt, spännande och ärligt sätt förklara hur det faktiskt funkar och hon vågar prata om det som är pinsamt, fnittrigt, svårt och hemligt.I RFSU:s frågelåda finns över 600 frågor och svar om sex och relationer. Frågorna har kommit in till oss genom åren och anonymiserats innan de lagts ut på vår webbsida.

Body Rights är podden som inte lämnar någon oberörd. Om kamp, flykt och sexuella rättigheter. Här möter du människorna som överlevt orättvisor, hoppats, förtvivlat, kämpat och förändrat.Ända sedan RFSU bildades 1933 har sexualundervisning varit ett av RFSU:s viktigaste områden. Alla elever ska ha tillgång till en bra ämnesövergripande sexualundervisning!

Vad kallas verklighetsbaserade böcker?
Memoarer och biografier. En underavdelning till det som kallas “verklighetsbaserade böcker” är memoarer och biografier. De här böckerna avhandlar en persons liv, antingen hela livet eller en utvald del av det.
Chatten är öppen på måndagar och tisdagar klockan 18.00-19.00 och torsdagar klockan 13.00-14.00. Där kan du ställa dina frågor och få ett personligt svar av en barnmorska, sexolog, sexualupplysare eller psykolog.Vad ska jag göra när svetten luktar? När kommer mensen? Vem har bestämt vad som är tjejigt och vad som är killigt? Vad är porr? Hur känns det att vara kåt? Vuxna vill gärna svara och stötta men tycker ofta att det är svårt att prata med 10-13-åringar om kroppen, kärlek och sex.

För barnen är det extra viktigt att komma bort från skärmarna och stimuleras på andra sätt. En regelbunden sagostund ger mysig kvalitetstid och en chans för dina barn att utveckla sitt språk. När du läser böcker hör barnen ord som de normalt inte hör i vardagen. De får också möjligheten att utveckla sin fantasi. Låt ditt barn vara delaktigt, förklara vad som sker i boken och peka på eventuella bilder.
För att CDON ska kunna presentera det erbjudande som vi tror är mest relevant för dig, grupperas ibland olika säljares erbjudanden som avser produkter av samma slag. Det framgår i sådant fall av rutan ”Fler säljare” på en produktsida. Vid sådan gruppering baseras rankningen främst på en kombination av följande kriterier, i fallande ordning:

För att CDON vid en sökning på vår marknadsplats ska kunna presentera erbjudanden som vi tror är relevanta för dig, rankas produkterna utifrån försäljningsstatistik och algoritmer. Du kan själv välja om produkterna ska sorteras utifrån pris, rabatt, releasedatum, mest sålda eller relevans. Du kan även filtrera sökresultaten. När du sorterar på pris, rabatt, releasedatum eller mest sålda, rankas produkterna enligt det kriterium som du har valt. Hur produkterna rankas när du sorterar på relevans beror på var du söker produkterna och beskrivs nedan.
I dagens samhälle där vi ständigt är uppkopplade via våra mobiler, surfplattor och datorer är det viktigare än någonsin att kunna koppla av och varva ner. Att försvinna in i en bra bok stimulerar ditt språkbruk och får dig att känna dig mindre stressad. Hos oss kan du enkelt klicka hem dina nya favoritböcker snabbt och till ett bra pris.På CDON hittar du böcker till hela familjen! Vi har bästsäljande deckare, fängslande romaner, biografier och sanna berättelser, inspirerande kokböcker, läsvärda barnböcker för alla åldrar, kurslitteratur och böcker om hälsa och träning. Du hittar såväl klassiker som nya titlar och aktuella författare på CDON.

Oavsett om du gillar biografier, historia, fantasy eller resor så har vi en bok för dig. Du har tillgång till hela vårt stora utbud och kan enkelt sortera böckerna efter kategori. Du som vill utveckla din danska, norska eller engelska kan beställa hem någon av våra böcker på dessa språk. Vi har dessutom ett stort urval av finska böcker. Ska du ut och resa snart kanske du vill hitta inspiration i en härlig resebok. Istället för att leta efter sevärdheter och restauranger på nätet kan det vara skönt att sjunka ner och inspireras av en bok. Ta en titt bland vårt stora utbud och se vad som passar dig.
Mer eller mindre sanna berättelser om verkliga brott och brottslingar började spridas från slutet av 1500-talet genom bland annat pamfletter, skillingtryck och böcker i billighetsutgåvor. Under 1700- och 1800-talen i Storbritannien blev ”The Newgate Calendar” en bästsäljare. Det var en månatlig bulletin om Londonfängelsets avrättningar med biografiska detaljer om de avrättade.Sanna berättelser om prostitutionens verklighetKriminalinspektör Simon Häggström är chef för prostitutionsgruppen, en enhet inom Stockholmspolisen. I sin vardag möter han alla de …

Vilken är den bästa boken i världen?
Århundradets 100 böckernrTitelFörfattare1FrämlingenAlbert Camus2På spaning efter den tid som flyttMarcel Proust3ProcessenFranz Kafka4Lille prinsenAntoine de Saint-Exupéry
”Sluta aldrig hämnas.” Det var länge en helig princip för Anders Karlsen och han förlät aldrig några oförrätter. Hans egna vänner kallade honom Satan. Genom sin gränslöshet gjorde …I december 1972 blir den 38-åriga änkan Jean McConville kidnappad i sitt hem i Belfast av ett maskerat gäng, med hennes barn som vittnen. De tio barnen återser henne aldrig och det …

Åsa, Roger och deras fem barn blev kända för oss som Ystadsfamiljen. Flera år senare minns vi dem fortfarande. Barnen som inte kunde äta en banan själv, barnen som aldrig fick gå i …
»Tanken på vad jag skulle kunna råka få se var outhärdlig. Men samtidigt visste jag varför jag hade tagit mig in på pedofilernas servrar från första början. För att jag ville jaga. …

In a ’History of Central Banking and the Enslavement of Mankind’ ex-South African banker Stephen Goodson explains how the Central Banking ”scam” originated, and how those who run …

VINNARE: Edgar Award (Bästa true crime) NOMINERAD: CWA Gold Dagger (Bästa fackbok)»David Grann är en mästare. Det här är en bok som bränner i själen.« | The New York Times »En …
”Cyanidmordet”, ”kulturkvinnan”, ”svarta änkan”. När en kvinna åtalades för att ha förgiftat sin fästman skrev kvällstidningarna spaltmeter. Ingredienser som kärlek, svek, pengar …

Vad betyder red på en bok?
I regel är det aktuellt att referera till något av kapitlen och inte till antologin i sin helhet. Du använder då kapitelförfattarens namn som huvuduppslag, följt av utgivningsår och titel på kapitlet. Därefter skriver du det lilla ordet ”I” innan du anger redaktörens efternamn följt av (red.)
Bokus har sålt böcker online sedan 1997. I utbudet på över 10 miljoner böcker hittar du både fysiska och digitala böcker till låga priser. Läs hur du vill – på papper, på skärm eller streama i Bokus Play – abonnemanget för ljudböcker och e-böcker. Vi klimatkompenserar alla kundfrakter genom Vi-skogen. Streama dokumentärfilmer och dokumentärserier från Sverige och världen. I Dox hittar du världens bästa filmer om verkligheten. Brännande aktuellt i Dokument utifrån. Kulturdokumentärer i K special och undersökande journalistik i Dokument inifrån. Om du samtycker, använder vi även cookies för att komplettera din shoppingupplevelse i Amazon stores enligt beskrivningen i vårt cookiemeddelande. Detta omfattar användning av första- och tredjepartscookies som lagrar eller får tillgång till standardinformation om enheten, till exempel en unik identifierare. Tredje parter använder cookies för att visa och mäta anpassad annonsering, generera målgruppsinsikter samt utveckla och förbättra produkter. Klicka på ”Anpassa cookies” om du vill neka dessa cookies, göra mer detaljerade val eller få mer information. Du kan ändra dina val när som helst genom att gå till cookieinställningarna, enligt beskrivningen i cookiemeddelandet. Om du vill veta mer om hur och för vilka ändamål Amazon använder personuppgifter (t.ex. orderhistorik i Amazon Store) kan du gå till vår sekretesspolicy.Efter ett sekel då böckerna sorterats efter bokstäver på svenska bibliotek kommer de istället att delas in efter siffror. Umeåregionens bibliotek har börjat byta klassifikationssystem från SAB till DDK.Vi har haft siffror på hyllorna i Umeåregionen i några år nu och börjar bli varma i kläderna. Det här är en uppföljare till Jenny Berggrens artikel O som i ouppklarade mord från 2010, med ungefär motsvarande sifferkod som tema.Tycker du att vi har satt en konstig rubrik? Ta i så fall en titt på listan ”O som i ouppklarade mord”, eller så nöjer du dig helt enkelt med denna true crime-reboot av den tidigare tipslistan.Genom att välja ”Acceptera alla” samtycker du till att Rakuten Kobo och deras partners samlar in och behandlar dina uppgifter [webbhistorik och plats] via cookies, för att driva webbplatsen och se till att den fungerar korrekt, för att leverera personligt innehåll och annonser och för att mäta analyser och analysera hur vår webbplats används. Klicka annars på ”Nedgång” nedan för att avvisa all icke-nödvändig spårning eller se Integritetsinställningar för att hantera dina preferenser. Läs vår Integritetspolicy för mer information.

Vilken är världens mest spridda bok?
Bibeln toppar även listan över världens mest tryckta böcker med 3,9 miljarder exemplar. Tvåa lär vara en bok med citat av ordförande Mao, som getts ut i över 830 miljoner exemplar. Trea är serien om Harry Potter som hittills tryckts i 400 miljoner exemplar.
Det verkar som att du befinner dig i Tyskland. Du behöver en adress i Sverige för att handla i vår Sverige-butik. Gå till vår butik i Tyskland för att fortsätta.År 2006 fick Finland sin första dom i ett människohandelsfall där en ung, estnisk kvinna utnyttjats sexuellt. Under de veckor hon såldes i Helsingfors betalade hundratals män för henne, trots att det var uppenbart att hon låg efter i sin psykiska utveckling.

Den fällande domen har följts av fler, men på det hela taget har Finland hellre dömt för koppleribrott än människohandel också då fallen utretts som människohandel. I den här boken öppnar kriminalöverkonstapel Kenneth Eriksson vid Helsingforspolisen upp bakgrunden och det konkreta polisarbetet bakom flera av de mest uppmärksammade sexhandelsfallen.Kenneth Eriksson har ansetts vara en av Helsingforspolisens effektivaste brottsutredare. När han 2019 meddelade att han går i pension ville laglydiga medborgare utlysa nationellt kristillstånd mången brottsling däremot andades ut. Kenneth Erikssons framfart har varit kontroversiell, effektiv, hyllad och omtvistad.

Vi får lära känna en överkonstapel som dessutom jagat våldsamma inbrottstjuvar, heroinstinna bankrånare och aggressiva medlemmar i motorcykelgäng som Cannonball och Bandidos. Vi får också möta en far som förlorar sin son i en plötslig sjukdomsattack, med påföljden att fadern gräver ner sig ännu djupare i sitt arbete.Över 9000 personer i och kring bokbranschen prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev för att hålla sig uppdaterade om trender, affärer liksom nya böcker och författarskap. Det tar bara fem minuter att läsa.

Vad innebär True Crime?
true crime (engelska, ’verkligt brott’), genre inom litteratur, film, radio och TV som fokuserar på skildringar av autentiska brott. Mer eller mindre sanna berättelser om verkliga brott och brottslingar började spridas från slutet av 1500-talet genom bland annat pamfletter, skillingtryck och böcker i billighetsutgåvor.
Du kan avregistrera dig från våra utskick när du vill genom att klicka på en länk i vårt nyhetsbrev. För mer information om våra policy om personuppgifter, läs mer på vår hemsida och hos Mailchimp som vi använder som plattform för utskick av epost.

Vart kan man se True Crime?
True Crime | Netflix officiella webbplats.
Nyfiken på ljudböcker? Boktugg har gjort stort test: Jämför Storytel, Bookbeat, Nextory, Bokus Play och Audible. Välj rätt app för ljudböcker och bästa abonnemang och pris för dig.

Kriminalöverkonstapel Kenneth Eriksson har ansetts vara en av Helsingforspolisens effektivaste brottsutredare – omtvistad, hyllad och kontroversiell. Nu avslöjar Eriksson bakgrunden och polisarbetet bakom de mest uppmärksammade sexhandelsfallen i Finland. Vi får lära känna en polis som jagat heroinstinna och aggressiva brottslingar, men vi får också möta en far som förlorar sin son.

Similar Posts