Tv Fäste Till Husbil

Under sin semester, i synnerhet, vill man ju känna sig fri och kunna vara spontan och tänka på viktigare saker än sin parkeringsbiljett. Med Parkster-appen kan du enkelt parkera din husbil och köpa din parkeringsbiljett kontantfritt och enkelt via din smartphone. Det allra bästa med appen är att du kan stoppa eller förlänga din biljett när som helst. Har det börjar regna och du vill åka tidigare än planerat? Stoppa bara din parkeringsbiljett i Parkster-appen och betala endast för den faktiska parkeringstiden. Vill du helt plötsligt tillbringa längre tid på en plats och ta ännu ett dopp i sjön? Förläng då din parkeringsbiljett enkelt och utan kontanter genom din smartphone. Parkster befriar dig från alla restriktioner, vad gäller parkering, under din semester så du kan slappna av och njuta av din ledighet!Så länge inte skyltarna uttryckligen förbjuder husbilsparkering får husbilar parkera på offentliga parkeringsplatser utan begränsning, så länge dessa ryms inom angiven parkeringsruta. Det vill säga att alla fyra hjul ska vara innanför markeringen. Överhäng får dock hänga över bakomvarande parkeringsruta, men inte över körväg eller trottoar. Det kan vara praktiskt att använda ett parkeringshus, i synnerhet om du vill parkera din husbil i stadskärnan. Läs skyltarna vid infarten för att säkerställa att husbilen inte är för hög för taket i parkeringshuset. Parkeringsbiljetter kostar normalt lika mycket för husbilar som för personbilar. Om du vill betala per minut och spara kostnader kan du köpa din parkeringsbiljett till många parkeringshus och offentliga parkeringsplatser med Parkster-appen. Den förvandlar din smartphone till din personliga parkeringsautomat och låter dig stoppa eller förlänga din biljett när som helst.

Vad kostar wifi i husbil?
Vad kostar wifi i husbil? Ett mobilt bredband till husbilen kan kosta från 50–500 kronor beroende på vilken surfmängd och operatör du väljer.
Parkering, eller uppställning, av en husbil ska vara av säsongskaraktär om den står på din tomt. Det betyder alltså att den får stå där under perioden då den inte används. Om den istället står uppställd hela året gäller inte undantaget från lovplikt. Denna typ av säsongsparkering är också laglig på offentliga parkeringsplatser.

Vi har nu klargjort för var det är tillåtet att parkera en husbil i tätbebyggda områden, men vilka regler gäller en bit utanför på landsbygden? På en motorväg får inget fordon stanna eller parkera, förutom vid olycksfall och liknande undantag. I naturreservat är det alltid den specifika skyltningen som gäller för just det området. I de allra flesta fall är det dock förbjudet att parkera din husbil i ett naturreservat. Som överallt i Sverige gäller allemansrätten, men bara för campare som reser till fots och sover i ett tält. Landsvägar är å andra sidan byggda för fordon. På rastplatser längs landsvägen kan du parkera eller till och med övernatta i din husbil och fortsätta din resa nästa morgon. Var bara försiktig och parkera inte din husbil på markerade parkeringsplatser för lastbilar då dessa är reserverade för yrkeschaufförer. Husbilar får bara parkeras på designade parkeringsplatser för fritidsfordon eller personbilar.Säkerställ också att du har en giltig parkeringsbiljett på betalparkeringar. Med Parkster-appen kan du köpa en parkeringsbiljett direkt i din smartphone och förlänga eller stoppa den närhelst du vill.

Vilken tv antenn är bäst till husbil?
Tertec Evolution. Klart bästa antennen av alla jag haft. Något dyr men klart överlägsen. Är en båtantenn men passar mycket bra till husvagn/husbil, lätt att montera, tillverkad i Danmark/Tyskland.
Du får sova i din husbil överallt där det är tillåtet att parkera den. Men bara i högst en natt eller 24 timmar. Efter det måste husbilen flyttas, annars räknas vistelsen som camping och det är förbjudet på offentliga parkeringsplatser. Att ställa ut bord, stolar och liknande anses också som camping. Du måste därför hålla dig inom ditt fordons gränser eller besöka en campingplats. Parkeringsplatser vid vandringsleder är populära parkeringsplatser för övernattning med husbil då det är stillsamt och naturnära, men innan du slår dig till ro för natten måste du noga studera skyltarna vid ingången – det kan vara förbjudet att övernatta på platsen.Trafikförordningen reglerar all trafik på öppna vägar i Sverige, inklusive var husbilar får lov att parkera. Du får parkera din husbil överallt där en personbil har lov att stå så länge den ryms inom angiven parkeringsruta. Där parkering är tillåtet i 24 timmar får man även övernatta i sin husbil. Detta gäller dock enbart en natt då längre tid räknas som camping, vilket inte är tillåtet på allmän mark. Tänk också på att studera parkeringsplatsens skyltar noga eftersom vissa parkeringsplatser är reserverade för vanliga personbilar och förbjuder parkering av husbilar.Det lilla hemmet på hjul, husbilen, symboliserar stor frihet. Du har rätten att köra iväg och stanna vart du vill, men är det tillåtet att parkera överallt? Nej, riktigt så enkelt är det dessvärre inte, men låt inte detta begränsa dig och din frihet. Det finns mängder av vackra parkeringsplatser för husbilar, framförallt i populära semesterområden. Vid dessa platser har det rullande palatset tillgång till elektricitet och du kan tömma avloppsvattnet samt njuta av en god natts sömn. Vi har tagit en närmare titt på vilka parkeringsregler som faktiskt gäller för husbilar.Du får parkera din husbil på din tomt om det finns ett befintligt en- eller tvåbostadshus. Finns där inget bostadshus måste man ha bygglov om man ska parkera sin husbil där. När det kommer till någon annans privata egendom är det tillåtet att parkera intill vägen om skyltningen inte säger annat, detta med förutsättningen att marken inte skadas. Den som äger marken får heller inte hindras i sin verksamhet och du får inte ställa din husbil så att den stör eller hindrar trafiken. I allmänhet får din husbil stå där det är tillåtet för bilar att parkera.Marksänd tv, kabel-tv, satellit-tv och IPTV. SVT:s utbud sänds ut med fyra olika tekniker. Men du kan förstås också titta på våra program när du själv har tid – på SVT Play.

Kan jag titta på tv utan abonnemang?
SVT:s kanaler SVT1 HD, SVT2 HD , SVT Barn/SVT24 och Kunskapskanalen är helt fria och sänds okrypterat. Något abonnemang eller programkort behövs inte för att se dem. SVT:s kanaler når 99,8 procent av alla hushåll i Sverige och sändningarna sker från 54 storsändare, från Kiruna i norr till Malmö i söder.
Idag väljer allt fler att ta del av SVT:s utbud när de själva vill, i mobilen, läsplattan, datorn eller på en annan större skärm. Antingen kan man koppla ihop datorn och tv:n med en HDMI-sladd eller ta del av SVT Play via trådlös uppspelning med Android TV, Chromecast, Airplay eller Apple-TV. Från 2017 finns SVT Play också som HbbTV-tjänst för TV-apparater och digitalboxar som stödjer den standarden.Telia är den största svenska distributören inom IPTV, ett sätt att sända ut tv-bilder med bredbandsteknik. Många bredbandsleverantörer erbjuder numera tv-tjänster koppade till sina abonnemang.

Den snabba teknikutvecklingen har gjort att det idag finns många olika sätt att ta emot tv-signaler i hemmen. Vissa lite mer komplicerade än andra. På den här sidan hittar du även kontaktuppgifter till tv-operatörernas kundtjänster.

Det svenska marknätet är helt digitalt och består av cirka 50 olika kanaler. SVT:s kanaler SVT1 HD, SVT2 HD , SVT Barn/SVT24 och Kunskapskanalen är helt fria och sänds okrypterat. Något abonnemang eller programkort behövs inte för att se dem.
Det finns flera tusen olika kabelnät i Sverige. Dels stora kommersiella aktörer som Tele2 (fd. Comhem) och Telenor, dels små central-tv-anläggningar och bostadsrättsnät.

I Norden finns numera endast en satellit-tv-operatör, Allente som är en sammanslagning av Canal Digital och Viasat. SVT samtliga kanaler finns med, men utbudet av lokala sändningar är dock något begränsat via satellit. Sändningarna är krypterade och kräver programkort
Med en LED skärm på 24 tum så erbjuder den gott om bildutrymme för att avnjuta filmer och TV-serier. Skärmen har en HD upplösning i 1366×768 för en klar och tydlig bild. Denna TV från Palco kommer med en 12 v adapter som tillåter inkoppling i uttag för ciggaretttändning i husvagnen eller bilen. Detta gör att det är hur enkelt som helst att använda tv:n vid camping. För dig som anser att ljud är en otroligt viktig del av att avnjuta film och TV så kommer denna TV från Palco. Denna TV har en inbyggd soundbar för en förstklassig ljudupplevelse. Den har fyra stycken högtalare framtill samt två subwoofers för ett djupare ljudlandskap.Palco modellerna är anpassade för att vara extremt strömeffektiva vilket innebär att dom är som handen i saken för husbil eller husvagn bruk eller varför inte till båten?Ja, för att kunna nyttja de “smarta” funktionerna i en smart TV så behöver du hitta en internetanslutning. Antingen om du vill dela med dig av WiFi från din telefon, eller om du införskaffar en trådlös router för att kunna förse apparaterna med en internetuppkoppling. Om du inte har en smart tv så kan du även använda dig av en IP-TV-box för smarta funktioner.

Bildskärmen ar 20 tum stor och har en HD upplösning på 1366×768 för en kristallklar bild. Denna TV stödjer även uppspelning av MPEG-2, MPEG-4, H.265/AVC och H.265
Denna TV kommer även med ett 12 v nätaggregat som gör att du kan koppla in den i cigaretttändaren. Det är därför enkelt att använda denna TV i bland annat husvagnen, husbilen eller i båten.

Hur kan du välja den allra bästa 4K UHD Satellitboxarna när det finns så många olika märken och modeller tillgängliga? För att göra det enklare för dig så har vi noggrant undersökt ett stort antal 4K UHD Satellitboxar så att vi kan ge dig en lista över de 3 bästa 4K UHD Satellitboxarna 2022. Produkterna…
Denna TV från Palco är en högkvalitativ husvagns tv som inte behöver någon extern tv antenn för att få in kanaler. Detta då den har en inbyggd dubbelmottagare för både digitalt markbundna kanaler, och satelitkanaler.TV:n kommer även med två olika fjärrkontroller där den ena är en standardfjärrkontroll och den andra är en förenklad fjärrkontroll med endast de viktigaste knapparna. Den förenklade fjärrkontrollen passar utmärkt till barn eller äldre personer som helt enkelt behöver tillgång till enklare funktioner.

Den som letar efter en IP TV box som erbjuder hög prestanda och en diskret formfaktor, behöver inte leta längre än vår Formuler z10 pro max recension 2022. Det optimala valet för dig som vill ha en kraftfull, och framförallt en snabb TV box. Häng med så kikar vi närmare på vad du kan förvänta…
Vi har erbjuder produkter för att få en stark mobil 3G/4G uppkoppling denna router med tillhörande antenn förstärker ditt mobila nätverk (3G/4G uppkoppling) samt ger dig ett WiFi nätverk som du enkelt kan ansluta din prylar till för att få uppkoppling till internet i din husbil.

Denna TV på 24 tum har Android som operativsystem och det är därför hur enkelt som helst att ladda ned appar. Ladda helt enkelt ned den streamingtjänst som du föredrar och njut av underhållningen med hela familjen.
Bara för att du är på campingen så betyder det inte att kvaliteten på underhållningen måste bli lidande. Här hittar du våra val för de bästa TV valen för husvagnar och husbilen. Samtliga TV:ar har liten formfaktor och är utvalda specifikt för att avnjuta högkvalitativ underhållning i ett begränsat utrymme.

Absolut! Så länge som du har tillräcklig strömtillförsel för apparaterna så finns det egentligen inga andra begränsningar att tänka på. Du kan därför ha så många TV apparater i din husvagn eller husbil som du önskar, när flera personer vill se på film men inte kan enas om en film.
Du kan även använda din smartphone som fjärrkontroll för en futuristisk upplevelse. Denna TV har även stöd för inkoppling av olika decoders för att avnjuta kanaler via digital sändning.TV:n använder sig av 230v men har även en adapter för 12 volt uttag så att du kan använda den som husvagns tv utan problem. Att titta på tv i husvagn är en del av camping upplevelsen. Detta är nu någon som du kan göra, enkelt och smidigt utan en extern antenn.Strömförsörjningen täcks av 100v-240v men den medföljande adaptern för 12 volt gör att apparaten kan strömsättas i bilen, båten, husbilen eller husvagnen. Njut av en högkvalitativ TV-upplevelse utan att behöva lägga tid på att hitta tillbehör eller annat krångel med det senaste inom husvagns TV.

Telesystem Palco 20x serien gör det enkelt att ta med underhållningen och se på tv i husvagn. Denna TV har stöd för CI moduler för enkel och smidigt åtkomst till digitala kanaler. Den har även två inbyggda tuners som gör det enkelt att få in ett stort antal mark- och satelitkanaler.
Palco modellerna är utrustade med dubbla tuners DVB-T2 / DVB-S2 vilket innebär att dessa har stöd både för det nya digtala marksända nätet (DVB-T2) samt också satellit (DVB-S2)Dreambox One Ultra HD är den senaste modellen av Enigma2 satellitmottagare från tillverkaren Dreambox, i det här fallet har de byggt en av de mest kraftfulla boxarna på marknaden. Denna TV box kan användas som mediacenter för hela huset och kan spela upp TV, video, musik eller bilder. Med enastående egenskaper och massor av resurser… Tack vare USB portarna så är det enkelt att använda TV:n för mediauppspelning med hjälp av ett enkelt USB minne. Det medföljande väggfästet gör även att du enkelt och smidigt kan fästa TV:n direkt på väggen vid brist på plats. TV:n kommer även med två olika fjärrkontroller där den ena är en standardfjärrkontroll, och den andra är en förenklade fjärrkontroll med färre knappar. Perfekt för äldre människor eller barn. De flesta av oss har turen att bo inom räckhåll för en ganska stark mobil bredbandsnätverkssignal (3G, 4G eller 5G), men det är inte sant överallt, särskilt i vissa avlägsna landsbygdsområden. Ibland är det bästa sättet att få en starkare signal att försöka installera en egen extern antenn. Det kan dock vara svårt att veta…

Bildskärmen består av en LED skärm på 32 tum med en UHD upplösning på 1366×768 för en klar och tydlig bild. Den stödjer även uppspelning av MPEG-2, MPEG-4, H.264 / AVC och H.265.

Många moderna TV apparater som är skapade för användning i husvagn eller husbil har inbyggda antenner och mottagare. Du behöver alltså sällan använda dig av externa tv antenner. Det kan dock behövas för vissa TV modeller.
Med en Megasat Caravanman 85 cm så kan man se på TV runt om i Europa även när vädret inte samarbetar. Räckvidden med denna parabol är riktigt bra och ger bästa möjliga förutsättningar för att njuta av underhållning vart man än befinner sig. Automatisk sökning En stor fördel är att den erbjuder automatisk sökning och…Mini UltraHD IPTV Mediaspelare från DreamTV är en TV box med hög prestanda och en liten formfaktor. Om du har en äldre TV så kan denna typ av box vara ett mer ekonomiskt alternativ än att köpa en helt ny TV, detta då en IPTV set-top box gör din TV till en smartTV utan något…

Får man sova i husbil var som helst?
Du får sova i din husbil överallt där det är tillåtet att parkera den. Men bara i högst en natt eller 24 timmar. Efter det måste husbilen flyttas, annars räknas vistelsen som camping och det är förbjudet på offentliga parkeringsplatser. Att ställa ut bord, stolar och liknande anses också som camping.
För dig som vill ta camping till en helt ny nivå så är detta en av de bästa tv apparater för husbilen eller husvagnen för det. Få tillgång till en högkvalitativ ljudupplevelse utan att ta med dig extra högtalare eller en extern soundbar.Njut av Svenska och utländska kanaler i husvagnen på skärmen som är 32 tum stor. Koppla av med en spännande film oavsett plats med hjälp av denna TV för din husvagn. TV:n är även kompatibel med CI+ och du kan därför använda kanalkort med hjälp av en CI modul. TV:n kommer även med ett hårdvara för att fästas direkt på väggen ifall vid behov.

Många moderna väggfästen tillåter dig även att vinkla och vrida på TVn när den väl är monterad på väggen, för att få bästa möjliga upplevelse och för att eliminera jobbiga ljusglimtar från solen till exempel. Hos oss på Solberga Teknik hittar du ett stort utbud av väggfästen att välja bland för just dina behov.
Även om du skulle råka köpa fel väggfäste så behöver det inte nödvändigtvis innebära slutet. I vårt sortiment hittar du även en VESA adapter som utvidgar hålavståndet på ditt väggfäste. VESA-måttet (Video Electronics Standards Association) är avståndet mellan de fyra monteringshålen på baksidan av en TV (visas som ”horisontellt avstånd x vertikalt avstånd”).

Kan man se TV med bara antenn?
TV via marknätet är fortfarande en vanlig metod för att ta emot TV-kanaler i Sverige. Tidigare fanns det även ett analogt TV-nät, men det är idag nedstängt. Om du vill titta på betalkanaler via marknätet (dvs. via vanlig TV-antenn) så kan du använda ett programkort i din TV och ansluta en antennkabel till TV-uttaget.
Nuförtiden så är det inte längre nödvändigt att behöva kompromissa med underhållningen bara för att man är på campingen. Fäst din TV på en vägg för ett stilrent och smidigt resultat redan idag.

En annan sak som är värd att kika närmare på är exakt hur tung din TV är. Olika fästen har olika maxvikter som de klarar av, det finns få saker som är lika tråkiga som att skruva upp en platt-TV på väggen bara för att se den åka ned i golvet lika snabbt.
Väggfästen för din TV i husvagnen, husbilen eller båten är ett smidigt sätt att maximera det begränsade utrymmet. Det är visserligen möjligt att placera mindre TV-apparater vartsomhelst och komma undan med det, men om du vill ha en TV där du faktiskt kan se vad som händer på skärmen så kan det vara bra att fästa din TV på väggen.För dig som vill ha ett flexibelt väggfäste som du kan vinkla så erbjuder vi Nordsat AX Flexi Väggfäste. Detta väggfäste klarar en maxvikt på 20 kg och stöder skärmar från 14″ till 42″. Installation och montering får snabbt och den stöder 15 graders lutning, och 180 graders vridning. Ett perfekt fäste för dig som vill kunna anpassa vinklarna för att få bästa möjliga upplevelse vart du än befinner dig.

Hur streama i husbil?
Det finns flera alternativ att kunna se på TV i husbilen, Marksänd TV, Satellitmottagning eller via Internet-mottagning och en App i smarttelefon eller surfplatta. Vill man överföra smarttelefonens eller surfplattans TV-bild till husbilens TV-mottagare kan man använda en Kabel-anslutning, Chromecast eller AppleTV.
Detta ser dels till att du slipper oroa dig för att råka välta TV:n, men ser även till att utrymmet blir rymligare. Vissa väggfästen är även tiltbara, vilket låter dig vinkla TVn för bästa möjliga upplevelse när du ser på film, TV och sport på campingen. Fästen kommer i flera olika former och kan levereras färdigmonterade eller monteras på plats av dig.Om vridning inte är viktigt så finns även Nordsat AX Strong Rapid som erbjuder enklast möjliga montering som bara tar någon minut. Detta väggfäste stöder 23″ till 42″ och en maxvikt på upp till 50 kg. Den är luttbar med upp till 15 graders lutning och passar perfekt för dig som vill ha ett lättmonterat stativ att montera upp på väggen.

Fäst din TV på väggen i husvagnen, husbilen eller båten och få ut så mycket som möjligt av den begränsade ytan som finns. Genom att få upp TV apparaten på väggen så frigör du en hel del utrymme, och gör det även enklare att kunna se på TV från olika delar av utrymmet.
VESA mått används vanligtvis för att montera skärmar på väggfästen eller stativ. Så om det skulle vara så att din TV exempelvis kräver VESA 200 så kan du utvidga ditt väggfäste från VESA 50, VESA 75 eller VESA 100 till VESA 200 med hjälp av adaptern utan några problem.Installation: Håll uppsikt på vilka skruvar som används för TV). Välj lämpliga skruvar och eventuellt muttrar, så att fästet i fordonet kan fästas stabilt (Vi använder skruvar med cirka 4 mm i diameter).Det viktigaste att tänka på när du ska välja ett TV-fäste är vad du förväntar dig av fästet. Förväntar du dig ett enkelt fäste som helt enkelt tillåter dig att skruva upp din TV på väggen och inte mer? Eller vill du kunna vrida och vända på din TV apparat för att justera den för bästa möjliga tittarupplevelse?I denna kategorin hittar du TV fästen till din husbil och husvagn. Här finns vrid och vinkelbara fästen och fästen som passar de flesta miljör och husbilar / husvagnar.

Köp TV-fästen hos oss på Solberga Teknik. Vi erbjuder ett stort utbud till bra priser, hos oss hittar du flera olika alternativ som är kompatibla med flera olika tv-skärmar. Samtliga köp av produkter över 199 kr i vår online butik får även fri frakt.
Du kan också använda en fristående digital-TV-box. Fördelen med marksänd TV är att det är förhållandevis billigt att installera, du behöver exempelvis inte dra in fiber.Utöver dessa kanaler kan det även finnas en lokal TV-kanal. De fria kanalerna kräver inget programkort, dock behöver du en digital-tv-mottagare om du tittar på TV via en vanlig TV-antenn.

Fri-tv-kanaler är TV-kanaler som sänds helt okrypterat vilket gör att du kan se dem gratis (om man bortser från public service-avgiften). I Sverige är de fria kanalerna:Om du vill titta på betalkanaler via marknätet (dvs. via vanlig TV-antenn) så kan du använda ett programkort i din TV och ansluta en antennkabel till TV-uttaget. Detta kräver dock en DVB-T2/C2-kompatibel TV.Under tiden Teracom utförde uppgraderingen i sändningsstationerna uppstod ett kortare sändningsuppehåll under ett antal timmar. Dessutom skedde kortare uppehåll i samband med förberedelsearbetet som utfördes vid sändningsstationerna.Mobilt bredband som sänds ut i vissa frekvensband kan medföra en risk att det uppkommer störningar på marksänd tv. De fria kanaler som påverkas är SVT1, SVT2, TV4, TV6, Kunskapskanalen och även Barnkanalen. Även betalkanaler påverkas, och är du kund hos Boxer kan du också få störning på samtliga kanaler som ingår i ditt abonnemang hos Boxer.

Med en helt vanlig TV-antenn monterad på huset eller balkongen kan du ta emot TV-kanaler, även kallade ”fri-tv-kanalerna”, men även ca 40 betalkanaler. Kanalerna betalar du för via public serviceavgiften som dras via skattsedeln.

Den 10 september 2021 annonserade Teracom att man avsåg utföra en uppgradering av kanalerna i marknätet med start i oktober 2021. Uppgraderingen till tekniken MPEG4 medförde bl.a. att kanaler kunde sändas i HD-kvalitet, vilket ger bättre bildkvalitet.
Alla i Sverige kan få marksänd TV. Det som behövs för att få in signalen är en TV-antenn och en digital TV-mottagare. Idag är det dock bara Boxer som levererar marksänd TV i Sverige. Boxer ägs av Tele2 som även ägde Com Hem.

Den som inte har en mottagare eller TV-box som stödjer DVB-T2 – MPEG-4 kan behöva skaffa en digitalbox eller TV med mottagare med stöd för MPEG4 och DVB-T2 om man vill fortsätta titta på alla TV-kanalerna efter uppgraderingen.Om man tidigare tittat på marksänd TV förbättrades bildkvaliteten på SVT1, SVT2, TV3 och TV4 då sändningen nu sker i DVB-T/MPEG4. TV4 fortsatte vara en fri-tv-kanal, men i HD-kvalitet i stället för SD-kvalitet. Det innebär att man inte längre behöver något programkort från Boxer för att se på TV4.

TV via marknätet är fortfarande en vanlig metod för att ta emot TV-kanaler i Sverige. Tidigare fanns det även ett analogt TV-nät, men det är idag nedstängt.
Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av Bredbandsval.se. Genom att fortsätta använda sajten godkänner du att vi använder cookies.Extremt lätt och stabilt fäste med svängbar/lutande knut och låsbara vridpunkter. Tack vare Secure-Lock-systemet kan TV:n förbli monterad utan att skadas under färd med husvagn/husbil. Ett kabelhanteringssystem håller kabeln på plats. Inkluderar alphatronics förlängare och vattenpass.

För att ge dig som besökare en bra upplevelse på siten använder vi cookies. Det handlar dels om helt nödvändiga cookies för webbsidans grundfunktionalitet, men även cookies för bättre prestanda, personalisering, funktionalitet med mera. Vi rekommenderar att du accepterar samtliga typer av cookies. Det är dock du som bestämmer och du kan själv välja att anpassa dina cookie-inställningar som du önskar. Läs mer om cookies vi använder.Dessa cookies ger oss information om hur användarupplevelsen av vår webbplats fungerar och ger oss möjlighet att jobba med förbättringar av användarvänlighet, kundservice och liknande funktioner. Det vanligaste är att jag kopplar upp min dator mot telefonen och använder datorn som skärm. Jag delar telefonens internetuppkoppling till datorn. Det fungerar oftast bra. Men har man ett telefonabonnemang med begränsad surfmängd, vilket de flesta har, kan det bli dyrt att köpa extra surf hela tiden. Särskilt om man är utomlands där det är betydligt lägre daglig surfmängd. Förvisso är roamingavgifterna inom EU borta, men det kan fortfarande bli dyrt att se högupplösta filmer eftersom man måste köpa extra surfmängd. Sätt i 12 volts kabeln och koppla upp din telefon eller dator, skriv in lösenordet som står på kartongen och ni har internet, som fungerar i hela Europa.

Hur kan jag se tv i husvagn?
Vad behövs?En kabel-TV-anslutning.En digital-TV-box för kabel-TV (märkt DVB-C) eller en TV med inbyggd sådan, vilket blir allt vanligare. Ofta finns det även analoga program som inte kräver någon digital-TV-box. Vissa kabel-TV-nät använder DVB-T istället för DVB-C.
Det finns en mängd olika att välja på. Det lönar sig att välja en av högre kvalitet. De billiga har ofta undermåliga kablage som försämrar kontakten mellan antenn och router.

Det skiljer mycket mellan olika routers. De små donglar som finns är inte att rekommendera om man vill ha bästa mottagning. Bättre med en 230 volts router med antenner typ ”kaninöron”, men det kräver inverter för att kunna användas när man inte står vid elstolpe.
På campingar, vissa ställplatser, vid restauranger och även i vissa städer finns WiFi man kan ansluta till utan kostnad. Men man vill ju inte vara beroende av andra. Det förtar liksom husbilslivets idé. Bättre att ha en dedikerad WiFi lösning för husbilen.Många streamingtjänster erbjuder nedladdning av material. Man kan då innan avfärd ladda hem ett bibliotek att välja från. Då använder man ingen surf alls när man tittar. Att ”casta” från en enhet till en annan är ett annat ord för att sända. Många telefoner och surfplattor kan sända sitt innehåll till en kompatibel skärm. Men långt ifrån alla teveskärmar är kompatibla. Med dagens mobila teknik kan man surfa överallt, nästan. Mobiltelefonnäten är så snabba att alla mobila strömningstjänster fungerar. Det betyder att man kan se vad som helst när som helst även i husbilen. Tiden då man hissade sin antenn till maximal höjd och sedan försökte rikta den optimalt för att se på teve är i princip förbi. På många vis är även parabolen förlegad. Istället använder vi WiFi för att se våra favoritprogram. Antingen via Apple TV eller så ”castar” vi från telefonen.

Vad behövs för att titta på tv i husbil?
Montera 12 volts kabeln och de två antennerna i routern och rikta dom åt 2 olika håll i husbilen. Sätt i 12 volts kabeln och koppla upp din telefon eller dator, skriv in lösenordet som står på kartongen och ni har internet, som fungerar i hela Europa. Nu kan ni strömma teve via en Chromecast eller via Apple-tv.
Det finns en mängd routers för mobilt bruk, 4G och 5G, som drivs av 12 volt. Enkla att installera och med kontakter för externa antenner. Vi på Alltomhusbilen.se har tre testpiloter som kontinuerligt använder fast installerade WiFi lösningar i sina husbilar. Två använder produkter från WiFi.se och den tredje har plockat ihop en egen lösning. Jag bor permanent i husbilen. Så ett stabilt bredband är viktigt för mig. Jag har i sju månader använt WiFi.se och måste säga att det fungerat klanderfritt. Jag surfar, streamar film och skickar ganska tunga mail med bilder. Inget buffrande, inga avbrott. De första sex månaderna använde jag baspaketet, utan extern antenn. Inga som helst bekymmer. Men eftersom jag är lite av ett teknikfreak skaffade jag deras nyutvecklade externa 5G antenn. Den har givit mig en starkare signal på platser jag vet är svåra. Nyligen var jag på en plats där min telefon knappt fungerar. Men mitt internet hade stark mottagning.

ViaPlay har en liknande funktion som Netflix. Man kan i sin profil ställa in önskad uppspelningskvalitet. Man går in på App-Inställningar i sin profil, klickar på ”Video Kvalitet” och väljer önskad nivå. Det finns fyra:
Nu kan ni strömma teve via en Chromecast eller via Apple-tv. Surfa i stort sett så mycket ni vill och hur många ni vill samtidigt. Efter 1 år fyller du på ditt sim kort lätt via datorn.En mer påkostad och i vårt förmenande smidigare lösning är en Apple TV. Det är en liten låda som du har dina appar i. Den är kopplad till teven och använder WiFi. Men du kan även använda en skärmdubbleringsfunktion från Apple dator eller iPhone.

För att säkerställa att teven kan ta emot innehållet kan man köpa en liten enhet kallad Chromecast, den kopplas till teven och blir länken mellan telefonen/surfplattan och teven.

Jag fnyste åt det jag läste. Men idag, sedan fem år, ser jag på nyheter när det passar mig och streamar de filmer jag vill se när jag vill se dem och sträcktittar på favoritserierna. Linjär teve tittar jag aldrig på längre.
Apple TV är en lågspänningsprodukt som fungerar på 5-30 volt. När man köper den är det en transformator med som sänker 230 volt till 5 volt. Man kan köra den via en inverter om man vill. Men eftersom den är en lågspänningsprodukt är det möjligt att via tredjepartslösningar köra den direkt på 12 volt. Dock krävs det lite pill.

Hur stor tv kan man ha i husvagn?
Så länge som du har tillräcklig strömtillförsel för apparaterna så finns det egentligen inga andra begränsningar att tänka på. Du kan därför ha så många TV apparater i din husvagn eller husbil som du önskar, när flera personer vill se på film men inte kan enas om en film.
För tio, eller kanske var det femton, år sedan läste jag en artikel som spådde framtidens tevetittande. Man sade att tevetittandet som det såg ut då skulle försvinna. I stället skulle vi se på teve ”on demand”. Inga mer familjesamlingar runt en populär serie eller att middagen skulle vara avklarad innan 19:30 då Rapport började.De flesta har sitt konto satt till Auto. Men du kan i ”Uppspelningsinställningar” på den aktuella profil du tittar via välja Auto, Låg, Medium eller hög.

Varför fungerar inte TV i husbilen?
Sv: Hur får jag tv’n att fungera Därför att du antagligen har spänningsfall i uttaget i bodelen som är orsaken till problemet. För klena kablar till uttaget i förhållande till längd och effektuttag ger troligen detta resultat.
Det är en god idé att ställa ner kvaliteten på strömningen när så är möjligt, då förbrukar man mindre surf. Exempelvis YouTube kan man begränsa till max 480p (SD) vilket är mindre än hälften av Full HD (1080p) och ca 10% av 4K.Netflix kan man prenumerera på i tre olika upplösningar – SD, Full HD och Ultra HD (4K). Beroende på hur bra uppkopplingen är kan de högupplösta abonnemangen ibland bara visa SD kvalitet, men automatiken strävar alltid efter högsta möjliga upplösning. För att få lite bättre mottagning använder jag en extern antenn som jag sitter invändigt i bilen, nära taket. Det finns uttag för två antenner så jag kan förmodligen förbättra mitt WiFi med ytterligare en antenn. Men dagens lösning fyller mitt behov. Om vi omvandlar de hastigheter vi nämnde tidigare för olika streamingtjänster motsvarar 100 GB ca 200 timmars tittande på SVT Play i lägre upplösning och 40 timmar högupplöst film på Viaplay.Det finns även 12 volts teveapparater med förinstallerade appar och med inbyggd WiFi mottagare. Precis som de teveapparater vi har hemma. Man ska dock kontrollera att den teve man köper är byggd för mobilt bruk. Det är en skakig och fuktig miljö som inte alla skärmar trivs i.Denna typ av smart teve är en ganska ny företeelse i de små storlekar vi normalt använder i våra husbilar. Men sedan 1,5-2 år sedan finns det ett visst utbud, främst i 24” storlek. Men räkna inte med att de finns för omedelbar leverans hos de stora elektronikvaruhusen.En finess med WiFi.se är att lösningen fungerar sömlöst i hela EU/EES. Möjligt eftersom man har status som egen operatör. Detta är man ensamma om på marknaden.

Att få ett snabbt mobilt bredband beror mycket på hur god mottagning man har. Våra husbilar är ofta byggda på ett vis som försvagar signalen inne i bilen. Då är en utvändig antenn en god idé.

Jag använder en 12 volts 4G router från ett av de stora elektronikvaruhusen. Den är för fast montage. Tidigare hade jag en lös 230 volts ”hemmarouter” som jag bar mellan hemmet och husbilen. Ställd på taket genom en taklucka gjorde den ett gott jobb. Men det var en omständlig lösning. Dagens fasta montage är betydligt smidigare.Tyvärr anpassar inte Chromecast upplösningen beroende på hur stor skärm man tittar på. Det gör att det i vissa fall kostar onödigt med surf eftersom man på en iten skärm skulle kunnat nöjt sig med lägre upplösning.

Idag finns fem huvudsakliga sätt att ta emot TV. En vanlig antenn på taket är för många det som känns synonymt med TV-mottagning, men det går även att få signalen via satellit, kabel-TV, IPTV och webb-TV. Detta inledande kapitel behandlar kortfattat mottagningssätten samt vilka för- och nackdelar de har. Det inleds dock med en översikt över vilka termer som kommer att användas i de följande kapitlen.Vi har ett urval av TV-fästen som är särskilt lämpliga för husvagnar och husbilar. Dessa fästen är flexibla och flera av dem kan vinklas upprätt, så att du kan gömma undan din plattskärm i ett skåp. Vissa av dem har också ett stort avstånd från väggen och kan därför vridas så att du kan titta på TV överallt i husvagnen/husbilen eller i vissa fall även i förtältet.

Similar Posts