Vad är Playstation Now

World of Warships: Legends är ett fartfyllt mmo-spel där du får erövra havet bakom ratten på några av historiens största krigsfartyg och flottor. Rekrytera legendariska befälhavare, uppgradera din flotta och gör allt du kan för att dominera haven i spännande och engagerande onlinestrider.Fortnite spelas av flera miljoner spelare världen över och är en samling spelupplevelser, bland annat med det extremt populära Battle Royale-läget där 100 spelare släpps ner i en stor arena och gör upp om vem som klarar sig längst av alla.

Sky är en sällsynt och unik skapelse vars hela spelupplevelse är byggd kring delade äventyr, mänskliga teman som medkänsla och förundran och ett enkelt mål: att glädja andra.
World of Warships: Legends kombinerar action, strategi och simulerade sjöslag. Se vad du går för och samarbeta med vänner i en historiskt korrekt miljö.

Ett science fiction-skjutspel i tredjeperson där du spelar som en Tenno: en rymdninja som väckts ur sin kryosömn för att försvara Origin-systemet. Spela ensam eller i samarbete med vänner och ta er an allt större utmaningar.
Brawlhalla är lätt att lära sig men är samtidigt djupt och tävlingsinriktat. Det uppdateras ofta, har många samarbeten med populära varumärken och man kan inte köpa sig något övertag i matcherna.

Träd in i spännande arenor med nio andra spelare och för att tävla i lagbaserade strider i förstapersonsperspektiv. Paladins har flera spellägen, över 50 karaktärer och massvis med vapen och spelstilar i en unik fantasymiljö.
Teyvat är en häpnadsväckande värld man lätt försvinner in i, där nya berättelser och karaktärer ständigt tillkommer och skatter alltid väntar bortom nästa krön.

Vilka spel finns på PlayStation now?
Vilka spel finns tillgängliga på PS Now? För närvarande finns det mer än 700 spel tillgängliga på plattformen, som består av många PS3-titlar och trippel-A PlayStation 4-spel, inklusive God of War, Grand Theft Auto 5, Infamous Second Son och Uncharted 4: A thief’s End…
Det finns massvis med gripande flerspelarspel tillgängliga på PlayStation Store som du kan börja spela utan att behöva ta fram plånboken. Här kommer en guide om de allra bästa.

Ett berättelsedrivet action-mmo i en scifi-variant av vårt eget solsystem. Bli en Guardian – en av mänsklighetens svurna beskyddare – och kämpa för att försvara den sista staden på jorden.
En unik livssimulator som låter dig skapa din alldeles egen familj – och levande värld – full av ”simmar”. Följ dem från barndomen till ålderns höst. Bygg dem ett hem och forma varje del av deras liv, från hemmet och arbetet till kärlekslivet.

Rocket League är en helt ny sorts motorsport som blandar arkadfotboll med fordonsförödelse. Modda din bil, ge dig ut på planen och tävla i ett av tidernas mest kritikerrosade sportspel.
Välj mellan en ständigt växande uppställning av karaktärer och slåss med upp till 8 spelare i en match. Spela med dina vänner i över 20 olika spellägen lokalt och onlinespel för flera spelare, eller spela ensam i enspelarlägen.Det går inte att slita sig från Rocket League. Det blandar spänning och spektakel från arenasporter med stuntförares energiska vårdslöshet, och är som allra bäst i goda vänners sällskap, antingen online eller offline.En spännande och färgglad turnering där en massa bönformade deltagare tävlar i fem kaotiska rundor. Överlista dina motståndare i lopp, jakter, utmaningar och mer därtill. Deltagarna elimineras gradvis tills bara en återstår och kan utses till segrare.The Sims är en genre för sig, som stödjer alla typer av spel, från lite lätt eskapism till de mest machiavelliska planerna inom social ingenjörskonst. Dessutom läggs helt nya betalda expansioner fortfarande till, vilket möjliggör dussintals nya sysselsättningar, som att skicka dina simmar till college eller genomföra drömbröllopet.

Utvecklaren Epic Games ser hela tiden till att hålla Fortnite fräscht, roligt och tävlingsinriktat, så varje gång du loggar in finns det något nytt att upptäcka. Dessutom kan vem som helst skapa sin egen upplevelse i Creative-läget.Overwatch 2 är den efterlängtade uppföljaren till det framgångsrika lagskjutspelet som bjuder på spännande nya hjältar, nya arenor, lägen och mer därtill.

Ett snyggt äventyr i en öppen värld med massvis av spelbara karaktärer, hundratals uppdrag, labyrintiska grottor att utforska, regelbundna säsongsevenemang och otroliga bossar att besegra.
En ständigt ansluten upplevelse med 35 otroliga hjältar, 22 globala kartor, sex distinkta lägen och mer därtill. Det spelar ingen roll om du föredrar anfall, försvar eller något mittemellan – Overwatch 2 har en hjälte för dig.Välkommen till Warzone™ 2.0 – en massiv stridsarena som är gratis att spela med lägen som Battle Royale, Resurgence, DMZ, Plunder och mer därtill på flera olika kartor! Spela nu för den mest spännande och bäst stödda spelupplevelsen som finns.

Vad kostar PS Plus per är?
PlayStation Plus Essential: 12 månaders medlemskap PlayStation Plus Essential är ett löpande abonnemang med en återkommande avgift på 620 kr som debiteras automatiskt varje år.
Warzone™ 2.0 bygger vidare på två decenniers erfarenhet med skjutspel och är en kostnadsfri spelupplevelse i Call of Dutys ikoniska universum och historia. Spelmekaniken är förstklassig, belöningarna otroliga och upplevelserna på nästa nivå.Sky: Children of the Light är ett spel av skaparen bakom Journey och Flower. Det är ett stillsamt och socialt äventyrsspel där du och dina vänner tillsammans utforskar sju delar i ett vackert kungarike i en öppen värld.

Den här gratis arkadracern är ett levande onlinespel som hela tiden uppdateras med nya kartbilar, karaktärer, utseenden, banor och anpassningsalternativ, samt stora säsongsbaserade innehållssläpp.

Paladins har över 50 miljoner aktiva spelare världen över, och det stora utbudet lagbaserade strategier och unika motståndare gör varje match till en nervkittlande kamp.
Fall Guys är helt unikt. De oförutsägbara sammandrabbningarna i varje runda och knasigheten bidrar till kaoset. Mediatonic uppdaterar dessutom spelet regelbundet med innehåll och massvis med kosmetiska anpassningar.

Slutligen har vi Playstation Plus Premium, tjänstens högsta nivå som kostar 1240 kronor per år – eller 180 kronor per månad. Förutom innehållet från de två tidigare nivåerna ingår också en, för närvarande rätt tunn, katalog med klassiker från Playstation 1, Playstation 2, Playstation 3 och Playstation Portable. Här finns en stor förbättringspotential, inte minst vad gäller Playstation 1 och Playstation Portable.Playstation 3-spelen är endast för strömning, medan de andra kan laddas ner till din konsol. För den som vill går det också att streama många av de andra spelen, även från Extra-nivån. På så sätt sparas utrymme på din konsol – på bekostnad av att grafik och kontroll sannolikt blir sämre. Det är också värt att notera att Playstation 5-spel inte kan strömmas för närvarande. Förutom till konsol kan spelen också strömmas till pc.

Hur mycket kostar PlayStation Plus i en månad?
PlayStation Plus Essential: 1 månads medlemskap PlayStation Plus Essential är ett löpande abonnemang med en återkommande avgift på 95 kr som debiteras automatiskt varje månad. Expandera sektionen om du vill läsa mer.
Vilket paket som är bäst beror på vad som lockar mest för dig. Mest prisvärt är Playstation Plus Extra, men samtidigt kostar det endast 200 kronor mer per år för en klart större katalog – och inte minst testversioner av vissa spel. För alla som är nöjda med onlinespel och enstaka spel per månad är det bara att fortsätta med Playstation Plus Essential.Control är ett riktigt stämningsfullt spel med allt som vi vill ha i en tredjepersons action och lite till, men faller dessvärre en del på utförandet. Med mer välgjorda människor och mindre buggar hade det här varit ett riktigt bra spel för den som letar efter en uppslukande och intensiv upplevelse. Ultimate Edition inkluderar kraftigt förbättrad grafik och bilduppdatering, färre buggar och två expansioner – som bland annat binder ihop spelet med Remedys Alan Wake.Ghost of Tsushima är Sucker Punch Productions mest ambitiösa spel hittills och det är något som genomsyrar hela äventyret. Det är ett riktigt samurajepos som balanserar väl mellan actionbetonade segment och storydrivet äventyrande. Ett äventyr där vi själva får välja spelstil efter eget behag och som alltid erbjuder mer att utforska när vi tror vi sett allt. Director’s Cut-versionen bjuder på en stor expansion, Dualsense-funktioner och bättre grafik.Om du vill dela dina PlayStation Plus-förmåner med andra spelare som använder samma konsol som du aktiverar du Konsoldelning och offlinespel på din PlayStation®5-konsol alternativt så aktiverar du en primär PlayStation®4-konsol.

Share Play är en PlayStation Plus-funktion som du kan använda för att bjuda in en onlinevän att titta på eller delta i dina spelsessioner. Spelet fjärrströmmas och din vän behöver inte ha spelet själv.

PlayStation®Plus är en abonnemangstjänst från PlayStation som ger dig tillgång till spel, onlinespel för flera spelare och exklusivt innehåll. Det finns tre olika medlemskapsnivåer för PlayStation Plus-abonnemanget.
Med PlayStation Plus-molnlagringen får du tillgång till 100 GB onlinelagringsutrymme som du kan använda för onlinelagring för PS5- och PS4-konsoler. Du kan lagra upp till 1 000 sparade PS4-datafiler.

Om du vill ha mer information om hur du kontrollerar ditt PlayStation Plus-betalningsdatum, ändrar ditt medlemskap eller säger upp ditt abonnemang läser du i guiderna nedan.

Remote Play fungerar i sin tur enbart om du har en telefon eller surfplatta från Sony. Även det är en gratisapp till mobilen och gör helt enkelt att du kan spegla (nästan) allt innehåll från din Playstation 4 till din mobil så länge både telefon och spelkonsol är uppkopplade till samma nätverk. Det gör att du kan spela Playstation 4-spel på din mobil helt enkelt. Antingen via kontroller på skärmen, eller genom att para ihop en Dualshock 4-kontroll med mobilen. Såklart med väldigt liten skärm, men samtidigt ett behagligt sätt att kunna spela Playstation 4-spel i sängen exempelvis.
Playstation Network är samlingsnamnet för de övergripande onlinefunktionerna. Här skapar du ett gratis användarkonto och med det din identitet i Playstation-världen. Med kontot kan du sedan ladda ner appar och gratisspel. lägger du till ett betalmedel, som ditt bankkort eller Paypal, kan du även köpa spel och tillägg samt hyra och köpa film.

• Den ursprungliga modellen kallades kort och för Playstation 4 och finns fortfarande att få tag i, även om den numera är betydligt mer ovanligare än sina modernare syskon.
Playstation VR är ett par virtual reality-glasögon som kopplas till konsolen. Med dem på huvudet omsluts du helt av spelet och det blir lite som att du sitter inne i spelet. Tittar du åt höger med huvudet är det samma sak som att vrida kameran med en styrspak och så vidare. Glasögonen har inbyggd skärm och inbyggda hörlurar och kopplas med sladd till din Playstation 4.Det finns tre huvudsakliga modeller av Playstation 4. Skillnaden mellan dem är hur konsolen fysiskt ser ut och hur grafiken i vissa spel ser ut. Alla modeller av Playstation 4 kan spela alla spel däremot, så det är inga speciella Playstation 4-spel som bara fungerar till en viss version av konsolen. Uppkopplad till TV:n fungerar den precis som spelkonsoler gjort sedan urminnes tider. Slå på konsolen, ställ in rätt kanal på din TV och kör. Spelen kan antingen köpas på skiva eller via Sonys egen webbutik Playstation Store och oftast är det inga större prisskillnader mellan fysiska och digitala utgåvor av spel (även om reor såklart förekommer för de båda formaten). Det som följer med i grundpaketet när du köper Playstation 4 är såklart själva konsolen och en Dualshock 4 spelkontroll, ett miniheadset som kopplas in i kontrollen samt alla sladdar du behöver för att koppla in dig och ladda kontrollen.

Är PlayStation Network gratis?
PlayStation™Network är en onlinetjänst som gör att du får ut ännu mer av ditt PS4™-system. När du loggar in på PlayStation™Network kan du använda en rad olika funktioner och tjänster. Du måste ha ett konto och en Internet-anslutning för att logga in på PlayStation™Network. Det är gratis att skapa ett konto.
• Playstation 4 Pro är en större och kraftigare maskin överlag. På insidan sitter snabbare komponenter än på standardutgåvorna av Playstation 4, vilket på utsidan syns på de lite större måtten (främst höjden). Playstation 4 Pro har stöd för spel i 4K-upplösning (tyvärr inte Blu-ray-filmer i 4K), men det finns även möjlighet att låta äldre spel dra nytta av den snabbare hårdvaran och ladda lite snabbare. Det finns inga spel som fungerar exklusivt till Playstation 4 Pro, utan det står istället i spelets informationstext om spelet är optimerat för att köras på konsolen. Är spelet det får du ofta lite högre upplösning eller fler grafikdetaljer i spelet.

** PlayLink** och ** Remote Play** är inte tillbehör i ordets rätta mening, men lite annorlunda sätt att spela på. ** PlayLink** innebär att du och dina vänner kopplar ihop era telefoner med Playstation 4 genom en gratisapp och sedan använder den som spelkontroll. Exempelvis kan telefonen användas som mikrofon i karaokespelet Singstar, eller som ritplatta i Pictionary-liknande spel.
Playstation Plus är Sonys prenumerationstjänst för Playstation 4. Tjänsten kostar ungefär 600 kronor per år och kan betalas månadsvis, kvartalsvis eller årsvis. Betalningen görs antingen direkt i konsolen, eller så kan du köpa värdekuponger i butik.

• Playstation 4 Slim är en nyare version av originalet. Måtten har krympts ner något och uttaget för lågupplösta bildskärmar har tagits bort. På konsolens framsida är knapparna för av/på och utmatning av skivan tydligare utmärkta än hos den tidigare versionen. I övrigt fungerar den precis på samma sätt som den första versionen.
** Playstation Move** är rörelsekontroller till Playstation 4. Varje spelare har två kontroller var, en i varje hand, och dessa kan sedan användas för att styra vissa spel med rörelser. Exempel på sådana är att du imiterar en tennisspelare med riktiga slag för att styra motsvarande på skärmen, eller låtsas svinga ett svärd för att fäktas i ett spel.

Hur får man gratis PS Plus?
Du behöver ett kreditkort/betalkort eller ett PayPal-konto som är kopplat till ditt konto för PlayStation Network för att registrera dig och få tillgång till ett erbjudande om en kostnadsfri provversion. Varje enskild person har bara rätt till en kostnadsfri provversion om inget annat meddelas.
Vill du använda din Playstation 4 som musikspelare stöds såklart vanliga CD-skivor och lokalt lagrade MP3-filer. För strömmad musik finns stöd för Spotify inbyggt i konsolen.I Playstation Store finns även ett stort utbud av retrotitlar från såväl tidigare generationer av Playstation som andra äldre konsoler, ofta i grafiskt uppiffade utgåvor. Tyvärr är spelutbudet inte det största när det kommer till spel som har stöd för kontrollerna, men populära dansspelet Just Dance är ett av dem. Kontrollerna kräver Playstation Camera för att fungera, men med den kan du även använda kontrollerna tillsammans med vissa spel i Playstation VR. • Det finns även olika sätt att styra spelen på. Antingen använder du en vanlig handkontroll och styr spelen på det sättet. Med i paketet för Playstation VR ingår däremot också en kamera som kan plocka upp rörelser och därmed styra spelen på det viset. Kameran används dock med fördel tillsammans med Sonys Move-kontroller (säljs separat) som är anpassade för att styra spel med rörelsekontroller, som att imitera ett tennisrack eller svärd genom att svinga armen.• På baksidan hittar vi anslutningarna för själva konsolen. En HDMI-port för bild och ljud, strömkontakt, utgång för optiskt ljud, ethernetuttag för trådbunden internetanslutning (wifi finns även inbyggt) samt en post märkt med ’Aux’ för att ansluta kameratillbehöret PS4 Camera. Den första versionen av Playstation 4 har även en utgång för äldre, lågupplösta TV-apparater, en utgång som saknas hos Slim- och Pro-varianterna av konsolen.

FAKTARUTA / Playstation 4 Vad: Spelkonsol Lagringsutrymme: 500/1000 GB (internt) Portar: 2st USB 3.0, HDMI, ethernet, optisk (toslink) utgång, Aux-port för tillbehör Högtalare: Ja, i kontrollen Övrigt: Pekplatta på handkontrollen, VR-headset och rörelsekontroller som tillbehör. Med åldern kommer även fördelen att väldigt många storspel numera går att få tag i riktigt billigt, oavsett om du köper dem fysiskt i en affär eller online via Sonys webbutik. • Det finns även en mediaspelare för de 360-gradersfilmer som gör sig bäst i formatet. Men även filmer i 3D Blu-ray gör sig bra i glasögonen. Vanliga spel och filmer som anpassats till en vanlig skärm går också att spela, men då bara som en ”virtuell TV” framför dig. • Spel med stöd för Move-kontrollerna använder kameran för att hålla koll på spelarnas (och kontrollernas) rörelser. Därför är kameran även inkluderad i Playstation VR-kitet. Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.

Har du ett konto på exempelvis Netflix, Viaplay eller HBO kan du installera deras appar på din Playstation 4 och sköta uppspelning av film och TV-serier via konsolen. Du kan även hyra och köpa film från bland annat Sonys egen filmbutik.

Vill du spela tillsammans med dina vänner eller din familj i soffan kan du köpa till extra handkontroller. Playstation 4 har stöd för upp till fyra inkopplade kontroller samtidigt, men såklart gäller det att även spelen har stöd för lokalt flerspelarläge då väldigt stort fokus ligger på att spela mot andra online. Det finns däremot en hel del klockrena flerspelarspel att spela med eller mot varandra hemma i soffan.
• Hårddisken är värd att nämna i sammanhanget. Playstation 4 levereras med en 500 gigabyte, alternativt 1 terabyte, stor hårddisk beroende på modell. Den går enkelt att bygga ut med en vanlig extern hårddisk, förutsatt att denna har stöd för USB 3.0. Perfekt om du vill ha lite mer utrymme att röra dig med.Populära mastodontserier som Fifa, Call of Duty, Assassins Creed och liknande finns givetvis i alla tillgängliga upplagor. Succéspelet Fortnite hittar du även det till Playstation 4. Även den här konsolgenerationens legendarer som släppts till andra format går att hitta till Playstation 4, som The Witcher 3, Grand Theft Auto 5 och Red Dead Redemption 2. • Framsidan av Playstation 4 består av hålet till Blu-ray-spelaren, två USB-portar (bland annat för att ladda kontrollerna) och två knappar för att mata ut skivor respektive slå på eller av konsolen. Playstation 4 är, precis som namnet antyder, Sonys fjärde stationära spelkonsol för hemmabruk. Succén har varit ett faktum ända sedan den första versionen av konsolen släpptes i slutet av 2013. Det gör att nytillkomna spelare har ett digert bibliotek av fantastiska spel att sätta tänderna i, och en hel del extrafunktioner att roa sig med.Sony Playstation 4 är en spelkonsol av det traditionella slaget som du kopplar till din TV. Konsolen har en inbyggd Blu-ray-spelare för såväl spel som filmer. Playstation 4 kan spela DVD-filmer, Blu-ray och 3D Blu-ray, men har inte stöd för Blu-ray-filmer i 4K (även känt under namnet Blu-Ray Ultra HD eller UHD).I mars 2019 lanserades Playstation Now i Sverige efter att ha funnits tillgänglig ibland annat USA sedan ett par år. Playstation Now är en streamingtjänst för spel, lite i stil med Netflix eller Viaplay för film. Du prenumererar på tjänsten och kan sedan strömma eller ladda ner spel från ett bibliotek på över 600 titlar.

Samtidigt har Playstation 4 en hel del intressanta exklusiva titlar som bara släppts till konsolen och ingen annanstans. Antingen helt och hållet exklusiva, eller så är de tidsexklusiva vilket innebär att de bara finns till Playstation 4 under spelets första halvår eller år. Bland dessa kan nämnas såväl nya som gamla titlar som alla fått enormt höga betyg och flertalet priser och utmärkelser. Senaste God of War, Spider-Man och Uncharted passar actionfantasten, medan Gran Turismo Sport och Driveclub tilltalar motorentusiasterna.
Det finns mer att göra med en Playstation 4 än att spela spel med handkontroll och titta på film. Men de huvudsakliga tillbehören till konsolen förflyttar upplevelsen lite från den traditionella upplevelsen för spelkonsoler.

Varför ska man ha PlayStation Plus?
PlayStation®Plus är en abonnemangstjänst från PlayStation som ger dig tillgång till spel, onlinespel för flera spelare och exklusivt innehåll. Det finns tre olika medlemskapsnivåer för PlayStation Plus-abonnemanget. * För strömning via molnet krävs internethastighet på minst 5 Mbit/s (15 Mbit/s för 1080p).
Priset för ett Playstation 4 Slim varierar i skrivande stund mellan 2 700-4 500 kronor beroende på hur stor hårddisk du vill ha och om du vill ha spel med på köpet samt vilken återförsäljare du köper ifrån. Playstation 4 Pro kostar mellan 3 900-5 000 kronor beroende på paket och eventuellt inkluderat spel.En annan kontrolltyp som vissa partyspel har är att du kan koppla in din telefon (Iphone eller valfri Androidtelefon). I spel som karaokesimulatorn Singstar används telefonen som mikrofon och i andra spel kan den användas för Pictionary-liknande spel.

Det finns även en inbyggd webbläsare om du vill surfa med konsolen. Däremot är den inte lika modern som webbläsaren till en mobil och dator, så både visningen av vissa hemsidor och navigering med handkontrollen kan vara lite klumpig.
När det kommer till spel är förvisso 600 titlar mer än vad de flesta kommer hinna spela. Men du får samtidigt ha i åtanke att det inte är alla spel som släppts till Playstation 4 som finns tillgängliga till Playstation Now. Det är ärligt talat ganska skralt med nyare titlar och om du letar efter storspel från tredjepartsutvecklare (Grand Theft Auto 5 exempelvis) finns det ganska många luckor i det befintliga biblioteket. Men om du är nybliven Playstation-ägare och vill kunna utforska ett stort utbud spel billigare än vad det skulle kosta att köpa en större hög spel är Playstation Now ett bra alternativ. Om du däremot haft din Playstation 4 i ett par år och samtidigt varit medlem i Playstation Plus märker du snabbt att många av spelen är sådana du redan fått gratis via den tjänsten.Ett stort fokus hos Playstation 4 är att kunna spela online med eller mot andra spelare världen över. Det finns två steg i Sonys onlinedel för Playstation 4.

• Dualshock 4 är en utveckling av de spelkontroller Sony haft till sina tidigare konsoler. Upplägget känns igen, men unikt här är den stora pekplattan mitt på kontrollen, en inbyggd högtalare (används som effektljud i vissa spel), belysning på ’baksidan’ av kontrollen (främst för att färgkoda kontrollerna till olika spelare) och en share-knapp som gör det enkelt att dela videoklipp från dina spelsessioner.
Sonys fjärde spelkonsol för hemmabruk har ett par år på nacken, men är inte desto mindre aktuell för det. Playstation 4 är både en enormt gedigen spelmaskin samtidigt som den klarar av en stor del av din övriga hemunderhållning. I den här guiden lär vi dig allt du behöver veta inför ditt köp. Vad är Playstation 4, hur funkar den, vad är skillnaderna mellan de olika spelkonsolerna på marknaden, vilka spel får du inte missa och vem passar Playstation 4 för? ** Playstation Camera** kamera till Playstation 4. Den kan fånga upp och läsa av rörelser i vissa spel så att du kan styra dem med kameran. Antalet spel som har stöd för enbart kameran som kontroll kameran är däremot ganska få. Däremot finns det fler saker kameran kan göra. Är strömmad film mer intressant för dig har Playstation 4 stöd för att hyra film samt populära streamingtjänster som Netflix, Youtube, Viaplay, HBO och några till, dock ej SVT Play.För de som letar efter fängslande historier och storslagna upplevelser finns exempelvis Horizon Zero Dawn, The Last Guardian, Until Dawn och Detroit: Become Human.

Samtidigt klarar Playstation 4 av en hel del när det kommer till populära streamingtjänster för film, TV-serier och musik. Även om konsolens ålder kanske får det att låta som att den är lastgammal och en ny version väntar runt hörnet är det inte fallet. Sony har inte utannonserat någon uppföljare i dagsläget, vilket gör att Playstation 4 har ett par år kvar i rampljuset.
Fördelen med att Playstation 4 har funnits ute ett par år är att det verkligen finns något för alla och i många fall fler spel än de flesta hinner spela sig trötta på.• Än så länge finns det ganska få storspel till produkten och de som finns är ofta hårt anpassade för att fungera i virtual reality-miljö. Samtidigt finns det en mängd småspel som anpassats för tillbehöret. Det finns även flerspelarspel där en spelare har glasögonen på sig och samarbetar med personer som styr med vanlig handkontroll och tittar på den vanliga TV:n.

• Den inbyggda mikrofonen gör att du dels kan använda kameran som mikrofon i spel, men du kan också göra enklare röstkommandon i konsolens menysystem och på så sätt styra konsolen utan kontroll.
Du kan även spela Playstation-spel på din OC med hjälp av Playstation Now. Har du en Windowsdator och en prenumeration på Playstation Now kan du ladda ner en app för att strömma spelen till din dator. Appen hittar du här och för att spela behöver du antingen koppla in en Dual Shock-kontroll (Playstation 4-kontrollen) till din dator eller använda någon av följande kompatibla kontroller.11. Om det finns några skäl att anta att det föreligger något brott mot dessa Villkor, eller att information som är felaktig, oläslig, bedräglig eller på annat sätt ogiltig eller olämplig har tillhandahållits, kan Arrangören efter eget gottfinnande vägra att tillhandahålla Erbjudandet.

”Arrangören” Sony Interactive Entertainment Network Europe Limited, företagsnummer 06020283 (”SIENE”). SIENE är registrerat i England och Wales med kontor på 10 Great Marlborough Street, London W1F 7LP, Storbritannien.
Ett 1-månadsabonnemang på PlayStation™Now är ett löpande abonnemang med en återkommande avgift som dras varje månad till aktuellt fullt pris på PlayStation®Store till dess att abonnemanget sägs upp.Österrike, Belgien, Danmark, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Portugal, Spanien, Finland, Storbritannien, Sverige, Schweiz, Norge

14. Arrangören förbehåller sig rätten att ändra eller avbryta Erbjudandet eller göra uppdateringar eller ändringar i dessa regler och villkor när som helst om det bedöms som nödvändigt eller i händelse av oförutsedda omständigheter. 3. För att kunna utnyttja Erbjudandet måste du som är Berättigad person genomföra stegen. Erbjudandet gäller endast köp av Tillämpliga produkter från Giltiga butiker under Kampanjperioden. Alla andra PlayStation™Now-abonnemang är undantagna. Berättigade personer som köper ett 1-månaders PlayStation™Now-abonnemang (och inte en Tillämplig produkt från en Giltig butik) är inte berättigade för Erbjudandet. Berättigade personer som köper ett 1-månaders PlayStation™Now-abonnemang via merförsäljning på PlayStation®4- eller PlayStation®5-konsolen är inte berättigade för Erbjudandet. 12. Arrangören förbehåller sig rätten att i rimliga fall diskvalificera en deltagare om dennes uppförande strider mot andemeningen i de här reglerna och villkoren eller avsikten med Erbjudandet.7. En förutsättning för registrering för PSN är att du har godkänt PSN Terms of Service and Privacy Policy (tjänstevillkoren och sekretesspolicyn för PSN).

1-månaders PlayStation™Now-abonnemang förlängs tills vidare tills de sägs upp. En återkommande abonnemangsavgift enligt aktuellt pris för ett 1-månaders PlayStation™Now-abonnemang dras automatiskt varje månad från användarens plånbok, om användaren har tillräckligt med pengar i plånboken, eller från kontots standardbetalningssätt om ett sådant har registrerats.
4. För att undvika eventuella oklarheter vill vi klargöra att användare med befintliga PlayStation™Now-abonnemang inte kan utnyttja Erbjudandet och att 1-månaders PlayStation™Now-abonnemang som förlängs under Kampanjperioden debiteras till aktuellt fullt pris på PlayStation® Store.16. I den utsträckning det är tillåtet enligt gällande lagstiftning ska dessa regler och villkor tolkas i enlighet med Englands lagstiftning, och kontraktet mellan den Berättigade personen och Arrangören ska anses vara upprättat och verkställt i England.13. Arrangören har inget ansvar för om Berättigade personer inte kan skapa eller logga in på sitt PSN-konto, eller inte kan slutföra Stegen, på grund av problem med den Berättigade personens eller en tredje parts nätverk, maskinvara eller programvara.En användare kan avbryta sitt abonnemang på PlayStation™Now när som helst, och abonnemanget upphör då på nästa förfallodatum för betalning. Inga fler prenumerationsavgifter dras från och med då, men användaren får ingen återbetalning av avgifter som redan har betalats.

PlayStation®4- eller PlayStation®5-systemets butik och onlinebutiken på webben som går under namnet PlayStation™Store, exklusive alla andra inköpsmetoder, PlayStation®Store-butiker och köp i spel.
Scrolla ner just nu för att jämföra priser och köpa ett PlayStation Now presentkort billigt! Efter köpet av PlayStation Now presentkortet kan du lösa in den digitala presentkortskoden direkt på ditt konto. När du köper ett Playstation Now-presentkort kan du lösa in koden på ditt PSN-konto på både konsolen och PC-webbläsaren. Du kommer att få PS Now-presentkortet direkt efter köpet och din PS Now-prenumeration börjar omedelbart efter att du har löst in det på Playstation Network. – Efter PlayStation Now-expansionen tidigare i år har vi täckning för mer än 70 procent av vår globala PS4-användarbas, vilket gör detta till det perfekta tillfället att förnya tjänsten med ett mer tilltalande pris och ett starkare innehållserbjudande. Vi har samlat på oss massor av kunskap om molnspel sedan PlayStation Now lanserades 2014. Det, tillsammans med vår 25-åriga erfarenhet inom spelbranschen och de starka partnerskap vi har utvecklat tillsammans med spelutgivare, gör att vi kan fortsätta att vara ledande och nyskapande inom det här området i takt med att spelbranschen utvecklas, säger Jim Ryan, vd för Sony Interactive Entertainment. För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer. PlayStation™Now lanserades 2014 och ger spelare möjlighet att välja hur de vill få tillgång till sitt spelinnehåll. Spelare kan välja att strömma hundratals PlayStation®4-(PS4™), PlayStation®3-och PlayStation®2-spel som finns på PS4-systemet eller på PC-enheter, eller hämta fler än 300** PS4-spel till sina PS4-system. Vissa hämtade spel har funktioner för nedladdningsbart material och andra tillägg som köpts av användaren, samt PS4 Pro-förbättringar. Nya kunder kan få en sju dagars kostnadsfri testperiod. Mer information finns på playstation.com/psnow När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar. PlayStation Now utökas även med branschens största spelbibliotek för en abonnemangstjänst för konsolspel där ytterligare storspel finns tillgängliga under en begränsad period. Spelen kan strömmas till PS4-system eller PC, eller hämtas till PS4-system. De nya titlarna tillhör de mest spelade och hyllade spelen på PS4-plattformen och kommer att läggas till varje månad. Idag lanseras:*Grand Theft Auto V finns att hämta och strömma via PS Now från lanseringen, Grand Theft Auto Online och Rockstar Games Social Club blir tillgängliga för användare som hämtar GTAV vid lanseringen. Onlinefunktioner som Grand Theft Auto Online och Rockstar Games Social Club är för närvarande endast tillgängliga i den nedladdade versionen.

Efter den senaste globala expansionen för PlayStation™Now som täcker 19 territorier presenterade Sony Interactive Entertainment (SIE) idag lägre priser och fler storspel till sin banbrytande abonnemangstjänst för molnbaserade spel. PlayStation Now-abonnemang kostar nu 110 SEK för en månadsprenumeration och nya spännande titlar tillkommer under en begränsad tid, exempelvis Grand Theft Auto V*och God of War som läggs till bland de fler än 800** PlayStation-spel som finns tillgängliga i tjänsten. PlayStation Now är den första och enda abonnemangstjänsten för konsolspel på marknaden som använder molnteknik för att leverera ett oöverträffat antal spel. Från och med idag erbjuds PlayStation Now, som finns på PlayStation®4-system (PS4™) och PC till följande priser, i linje med priserna för andra strömningstjänster för underhållning. Befintliga kunder ser den här prisändringen nästa faktureringsperiod: 110 SEK per månad, 270 SEK per kvartal och 650 SEK per år.Med den senaste expansionen börjar SIE även sin första globala marknadsföringskampanj för PlayStation Now för att ökar medvetenheten i alla de 19 territorier där tjänsten erbjuds. Det omfattar tv-sändningar och digitala kampanjer, samt ett nytt utseende och en ny känsla för PlayStation Now-varumärket. Här kan du se den nya tv-reklamen.

Kan man spela online utan PS Plus?
Online-spel En nivå av PlayStation Plus är ett krav för att PS4- och PS5-spelare ska kunna spela mot varandra online. Endast vissa free-to-play-spel är undantagna – de allra flesta ger dig bara tillgång till flerspelarspel online om du har en aktiv PS Plus-prenumeration.
Vi på Sony Computer Entertainment Europe står på spelarnas sida. Sedan 1995 har vi försett spelare över hela världen med otroliga upplevelser, sagolika äventyr och tusentals figurer – och kastat ut spelarna i en värld där universums öde ligger i deras händer.

Sony Interactive Entertainment (SIE) är världsledande inom interaktiv och digital underhållning och ansvarar för varumärket PlayStation® och tillhörande produkter och tjänster. PlayStation har stått för innovation på spelmarknaden ända sedan den allra första PlayStation-konsolen lanserades i Japan 1994. Blandprodukterna och tjänsterna i PlayStation-familjen ingår PlayStation®4, PlayStation®VR, PlayStation®Vita, PlayStation®3, PlayStation™Store, PlayStation®Plus, PlayStation™Video, PlayStation™Music, PlayStation™Now, PlayStation™Vue samt alla populära PlayStation-spel från SIE Worldwide Studios. SIE har sitt huvudkontor i San Mateo, Kalifornien och är ett helägt dotterbolag till Sony Corporation med globala funktioner i Kalifornien, London och Tokyo.PlayStation och PS4 är registrerade varumärken som tillhör Sony Interactive Entertainment Inc. Alla andra varumärken tillhör sina respektive ägare.

Vilka spel är gratis på PS4?
De bästa gratisspelen på PS4 och PS5Call of Duty: Warzone. Vad är det? Välkommen till Warzone™ 2.0 – en massiv stridsarena som är gratis att spela med lägen som Battle Royale, Resurgence, DMZ, Plunder och mer därtill på flera olika kartor! … Kartrider: Drift. Vad är det? … Paladins. Vad är det? … Warframe. Vad är det?
Vad kostar det då? Jo, vill du betala månadsvis så ligger priset på 149 kronor i månaden och vill du betala för ett helt år så pröjsar du 999 kronor. Är du osäker på om du vill betala för tjänsten så går det att gå med i en sjudagars testperiod utan kostnad, enligt ett pressmeddelande.Just nu kan man spela spel som kritikerrosade Red Dead Redemption, äventyrsserien Uncharted och diverse sportspel som NBA 2K och Need for Speed. Däremot består majoriteten av utbudet av något äldre spel och inte alls av så många nya spelsläpp. Det återstår att se utifall tillverkaren Sony kommer addera nyare spel i framtiden. Tiden får utvisa ifall spelstreaming är en trend som är här för att stanna. Men det vi kan konstatera är att den digitala världen försöker gå allt mer i Netflix framgångsrika fotspår. Men hur fungerar det då? Jo, du går med i en prenumerationstjänst för att ta del av ett spelbibliotek på över 600 titlar från PS2, PS3 och PS4. Vissa spel ska även gå att tanka ned för att minska laddningstiden. Dessutom ska du även kunna använda tjänsten via din Windows-dator genom deras app.På senare år har vi blivit bortskämda av bland annat streamingtjänsten Netflix med sitt enorma utbud av serier och filmer. Nu kommer även alla spelfantaster få ta del av ett liknande bufféupplägg, nämligen via den nylanserade PlayStation Now.Älskar du tv-spel men tycker att det är lite för dyrt att lägga över en femhundring för ett spel? Då kan det finnas ett alternativ för dig, för nu har PlayStation lanserat en tjänst som möjliggör spelstreaming.

Få omedelbar tillgång till en samling med PS4-, PS3- och PS2-spel på PS5, PS4 eller Windows-datorer. Nya spel läggs till varje månad. Alla spel på tjänsten kan strömmas till konsoler och datorer, och alla PS4- och PS2-spel kan laddas ner och spelas på din konsol

Hur skaffar man PlayStation now?
PlayStation®4- eller PlayStation®5-systemets butik och onlinebutiken på webben som går under namnet PlayStation™Store, exklusive alla andra inköpsmetoder, PlayStation®Store-butiker och köp i spel. b. köpa den Tillämpliga produkten i en giltig butik.
PS Now är tillgängligt via hemskärmen på PS5 och PS4. Du kan skaffa det via konsolen eller via PlayStation Store på valfri enhet och börja hämta eller strömma spel när du vill. Du behöver:Verkar som att det ännu finns en hel del personer som inte riktigt vet vad Playstation Now är. Därför tänkte jag sammanställa lite information här för att förhoppningsvis klargöra för så många som möjligt.Näe. Tyvärr inte. Är endast spelen som finns på tjänsten som kan spelas. Däremot kan du köra remote play på ps5an om du vill spela fysiska ps4 spel på digital edition av ps5 (förutsätter förstås att du ännu har ps4)Finns detta ens kvar? Vet att jag försökte fixa det för några månader sedan men fick det aldrig att funka, så antog det bara var en US grej och inte finns i sverige.

Nu kommer du åt PS Now på en kompatibel Windows-dator via den kostnadsfria appen. Du kan gå med via datorappen, genom PlayStation Store på valfri enhet eller logga in med ett befintligt PS Now-abonnemang för att börja strömma spel. Du behöver:
Är du medlem eller annonsör och har tips på kommersiella produkter eller kampanjer som kan tillföra FZ-communityt något bra och som uppskattas? Spana då in statistik och kontaktvägar här under.Om det inte finns tillräckligt med pengar i din plånbok när en automatisk återkommande abonnemangsavgift ska betalas debiteras det standardbetalningssätt som finns registrerat för dig automatiskt för att täcka kostnaden. PlayStation-kunder kan få tillgång till PlayStation Now-förmåner genom att välja en 7-dagars kostnadsfri provversion. Varje enskild person har rätt till en 7-dagars provversion om inget annat meddelas. Vi kan komma att ändra avgiften för ditt abonnemang (uppåt eller nedåt) för att spegla ändringar i den produkt du prenumererar på, för att spegla våra kostnader för abonnemanget, för att försäkra oss om att abonnemanget fortsätter att fungera korrekt eller för att reagera på förändringar på marknaden, som ändrade växlingskurser, lokala skatter eller inflation.

Vi meddelar dig via e-post om eventuella prishöjningar minst 60 dagar i förväg. Du får möjlighet att avbeställa innan det ändrade priset träder i kraft.I slutet av provperioden på 7 dagar övergår ditt PlayStation Now-abonnemang automatiskt till ett betalt löpande abonnemang med en återkommande månatlig abonnemangsavgift som debiteras automatiskt varje månad. Om du vill förhindra detta säger du upp abonnemanget innan provperioden på 7 dagar är slut. Du kan använda versionen hela provperioden på 7 dagar även om du avbeställer innan den är slut.

För att köpa ett återkommande månadsabonnemang måste du ha ett kreditkort/betalkort eller ett PayPal-konto som är kopplat till ditt konto för PlayStation Network.
Beroende på hur du kommer åt PlayStation Now-innehållet kan funktioner och kvalitet variera. Användare kan inte strömma spel eller ladda ned spel på två olika enheter samtidigt och med samma konto. PlayStation Now-spel har inte nödvändigtvis samma funktioner som och är inte nödvändigtvis identiska med originalversionerna eller andra versioner av samma spel. PlayStation Now-kampanjerbjudanden kan vara tidsbegränsade och variera beroende på land eller prenumerantstatus. Kampanjerbjudanden kan när som helst ändras och kan omfatta innehåll som har erbjudits tidigare eller som du redan äger.PlayStation Now är ett löpande abonnemang med en återkommande abonnemangsavgift, som debiteras automatiskt (till vid tidpunkten gällande PlayStation Store-pris) med ett intervall du själv väljer vid köpet tills abonnemanget sägs upp.

Tjänstens tillgänglighet, liksom tillgängligheten för PlayStation Now-innehåll och -funktioner, påverkas av variabler som är utanför vår kontroll, bland annat hastighet och tillgänglighet för din bredbandsanslutning och din geografiska plats. Du kan råka ut för fördröjningar eller tekniska problem som orsakas av eller har samband med dessa variabler. Din användning av PlayStation Now-innehåll kan avbrytas om du inte registrerar dig och uppger viss information om den enhet med vilken du använder PlayStation Now eller om din enhet inte är kontinuerligt ansluten till internet. För vissa PlayStation Now-funktioner kan du vara tvungen att installera och använda ytterligare program på PS Now-enheten. Tillgängligheten för funktioner i de programmen kan variera och kan regleras av ytterligare villkor och begränsningar. Om du inte installerar och använder de här programmen korrekt kan du inte heller använda de PlayStation Now-funktioner som är beroende av programmen.
Du behöver ett kreditkort/betalkort eller ett PayPal-konto som är kopplat till ditt konto för PlayStation Network för att få tillgång till en 7-dagars provversion.

Hur mycket kostar PlayStation Online?
Det här är ett löpande abonnemang med en återkommande abonnemangsavgift på 49,00 kr i månaden. Återkommande abonnemangsavgift: 49,00 kr i månaden. Eventuella prisändringar meddelas i förväg via e-post till den e-postadress som är registrerad till ditt konto. Betalningsintervall: månadsvis.
Om ditt PlayStation Now-abonnemang går ut kan du inte längre använda tillägg för nedladdade spel förrän du förnyar ditt PlayStation Now-abonnemang eller köper samma spel i PlayStation Store.Igår skrev vi om att Sony var på g med att släppa en prenumerationstjänst liknande Xbox Game Pass, kanske redan denna vecka. Några timmar senare bekräftades nyheten på Playstations blogg (det är där det händer), men vi kommer få vänta lite längre då tjänsten inte släpps förrän i juli.

Similar Posts