Vad Kostar Trädgårdsarbete

Man kan ta hjälp till det mesta som gäller anläggning av trädgård – färdighäck, markmaterial, byggen av altan och plank. Med Fixas miniguide får du bättre koll på vad trädgårdsprojektet kostar. Lycka till! När trädgårdsdesignern gjort sitt är det bara att sätta spaden i jorden, eller låta en markentreprenör ta vid. Givetvis finns det företag som erbjuder allt, från ax till limpa. Stenmjöl, kross och singel kostar cirka 300 kr/ton. Transport av krossprodukter 800–900 kr/ton som tipplass, i Stockholm. Storsäck 1 600–1 700 kr/ton. Räkna med 3 ton till en grusgång som är 10 meter lång och 1 meter bred.Höjd och material spelar förstås in, men räkna med cirka 1 000 kr/meter, om ett plank ska byggas av en snickare. Då ingår förarbete, som att gjuta plintar eller förankra planket på annat vis.

Vad det kostar att få en häck planterad, inklusive grävjobb, varierar beroende på hur underlaget ser ut: om det är stenigt, gamla rötter som ska bort eller svårt för en grävare att komma åt. Kanske vill du bara ha hjälp med grävjobbet? Räkna med 500 – 800 kr/timme för att hyra en grävare (med grävmaskin).
Att lägga sten i trädgården kostar ofta mer än man tror, men det är sällan själva stenen som gör det dyrt, utan underarbetet. När man betalar för att få sten lagd, och ber om offert på hela stenläggningsarbetet, betalar man ofta för följande här nedan. Räknar man ihop allt så ser man att det är svårt att komma under 1 000 kr/kvm.Vill du ha hjälp med att skissa på en plantering? Då kan du hyra hem en trädgårdsdesigner i 2-3 timmar, räkna med en timtaxa från ca 1 000–2 500 kr. Då får du enklare skisser och råd på plats. Ju mer du förbereder dig inför mötet, desto mer får du för pengarna. En utförligare skiss och växtlista kan kosta från 15 000 kr. Mer avancerade ritningar, med markbeläggning och belysning, inklusive växtlistor och planteringsplan, kan kosta från 30 000 kr.

Hur mycket kostar det att klippa gräset?
Ett ungefärligt timpris för löpande skötsel är ca 600 kronor per timme. En del trädgårdsfirmor tar istället betalt per arbetsmoment; till exempel för gräsklippning eller klippning av buskar. Då kan priset vara omkring 500 kronor per gång.
• UNDERARBETE: Bortgrävning och omhändertagande av gamla, dåliga massor; nya dränerande massor; packning och avdragning (för rätt fall). Kostnad: 300–350 kronor/kvm.För att en grusgång ska hålla bör man gräva ur jorden ordentligt och fylla ut med ett bärlager av grus och kross. Dessutom bör man lägga ut en markduk för att undvika ogrästillväxt. Hur djupt bärlagret bör vara beror på hur gången ska användas och på vilken typ av jord det är – med andra ord är det många faktorer som spelar in. Ska man lägga plattor ska sedan bärlagren packas ordentligt för att undvika sättningar. Lägger man grus är det sista momentet inte lika viktigt.

Sedan ska mattan rullas ut (snabbt – gräs är färskvara!). Man räknar med att man hinner lägga ungefär 20–30 kvm/timme och person, och även denna tjänst går förstås att köpa. Ofta har företag som levererar gräsmatta på rulle kontakt med anläggare, så att du kan be om en prisuppgift på det som ska göras, direkt på deras webbplats.
• ANLÄGGNINGSKOSTNAD: Stenarna läggs på plats, vilket kan ta olika mycket tid beroende på vilken sten det är och hur underlaget ser ut. Att lägga smågatsten tar till exempel dubbelt så lång tid som att lägga betongsten. Kostnad: 200–800 kr/kvm.

Snabbaste sättet att få en tät, fin gräsmatta är att beställa gräs på rulle för cirka 30 kr/kvm. Lägg därtill kostnaden för att du behöver lägga ut ett lager ny jord, cirka 5–20 kr/kvm (beroende på transportkostnaden).
Murar tillhör de mer kostsamma projekten i en trädgård, både stödmurar och fristående. Det är viktigt att jobbet görs bra från början så att muren inte rasar eller sätter sig. Detta gäller särskilt stödmurar som utsätts för hårt tryck. Underlag, höjd, material, plant eller sluttning – det är mycket som påverkar priset, men räkna med minst 1 000 kr/meter, för en låg mur eller stödmur. För en hög mur det dubbla.Vad trädäcket kostar beror på vilken typ av trä man väljer, men låter man en snickare bygga det får man räkna med 1 000 kr/kvm (inklusive tryckimpregnerat trä). Köper man material själv och gör jobbet kostar det cirka 250 kr/kvm.

Häckplantor kostar alltifrån runt 25 kr/ styck, om det är mindre, så kallade barrotade plantor (levereras utan jordklump, planteras vår/höst) upp till cirka 300 kr/styck om det är så kallade färdiga häckplantor (upp till 150 cm höga). Räkna med 2,5 plantor/meter. Är det en längre häck, ta gärna in offert från flera lokala trädgårdsföretag!
Cirkapris för trädgårdsarbete brukar ligga på 200 kronor per timme och uppåt. Var också noga när du tittar på offerten för att se om den är inklusive eller exklusive moms.Har du för stor trädgård och för lite tid? Står gräsmattan oklippt, växer ogräsen i rabatten och sticker häckens grenar åt alla håll? Det kan vara läge att investera engagemang, tid och pengar i din trädgård precis som du antagligen redan gör i ditt hus eller din värmeförsörjning. För att få den bästa möjliga hjälp med din trädgård så är ett första tips att ta in offerter från flera företag och granska skillnaderna för att få det bästa utifrån dina krav och visioner. Skäms inte för att berätta att du jämför ett företags offert med andra offerter, med lite tur kan det innebära att entreprenörerna faktiskt priskrigar med varandra för att få dig som kund. Trädgårdsarbete inkluderar många olika arbetsområden, allt från gräsklippning, trädbeskärning, skötsel av häckar, buskar och mycket annat. Alla dessa områden fungerar självfallet olika och kräver olika verktyg och kunskaper vilket försvårar det om du som privatperson vill utföra arbetet själv. När du anlitar ett företag som ska utföra dina trädgårdstjänster så hjälper de dig med den hjälp du behöver anpassat till säsong och krav. Grundtanken är att du investerar i en mark- och trädgårdsentreprenör för att på så sätt spara tid och pengar som du slipper lägga på egen trädgårdsutrustning.När det kommer till planering och strukturering av din trädgård så har du som privatperson det slutgiltiga beslutet och får självfallet också komma med förslag och åsikter kring vad du anser passa bäst enligt dig.

Trädgårdsarbete är någonting som aldrig tar slut, alltid finns det någonting som behöver repareras, rensas eller omplanteras. Förutom allt arbete så tar det både tid och sliter på din kropp fysiskt med tanke på allt knäböjande och alla möjliga tyngder.
Har du anlitat hjälp med din trädgård? Vad är dina erfarenheter? Dela med dig eller ställ frågor om trädgårdsarbete i kommentarerna nedan eller på Byggmentors forum.

Att anlita företag för att hjälpa dig att planera och utföra ditt trädgårdsarbete är relativt billigt med tanke på hur mycket tid och krafter du sparar samt du slipper onödigt arbete fall misstag skulle förekomma. Dessutom kan du göra ROT-avdrag för arbetskostnader vilket gör det än mer kostnadseffektivt att anlita en entreprenör. Men den som beställer en tjänst bör ha god kunskap om jobbet som ska utföras för att undvika att bli lurad eller betala överpriser.
Kostnaderna för trädgårdsarbeten skiljer sig och beror på vilken typ av hjälp du behöver. Priset kan bli högre om hjälpen är av mer komplicerad natur och dessutom eller i vilken utsträckning du behöver hjälp med din trädgård.Du som \u00e4r privatkund och vill ha hj\u00e4lp med din egen tr\u00e4dg\u00e5rd har r\u00e4tt att ans\u00f6ka om skatteavdrag f\u00f6r hush\u00e5llsn\u00e4ra tj\u00e4nster. M\u00e5nga av v\u00e5ra\ntj\u00e4nster omfattas av rutavdrag. Det inneb\u00e4r att du kan f\u00e5 skatteavdrag p\u00e5\n50% av arbetskostnaden p\u00e5 de tj\u00e4nster som omfattas, upp till ett visst belopp, om du uppfyller kraven f\u00f6r s\u00f6ka avdraget.En r\u00e5dgivning med tr\u00e4dg\u00e5rdsm\u00e4stare p\u00e5 plats hemma hos dig tar knappt tv\u00e5 timmar. Du kan f\u00f6ra egna anteckningar eller best\u00e4lla en sammanst\u00e4llning av oss. Tj\u00e4nsten har inte r\u00e4tt till rutavdrag.\n

En rådgivning med trädgårdsmästare på plats hemma hos dig tar knappt två timmar. Du kan föra egna anteckningar eller beställa en sammanställning av oss. Tjänsten har inte rätt till rutavdrag.Vi kommer att beh\u00f6va fastighetsbeteckningen och personnumret p\u00e5 den som s\u00f6ker avdraget. Denna person m\u00e5ste ocks\u00e5 bo p\u00e5 fastigheten. Vi\nhj\u00e4lper dig med eventuella fr\u00e5gor l\u00e4ngs v\u00e4gen, och alla avdrag och summor framg\u00e5r tydligt p\u00e5 v\u00e5ra fakturor. Du som är privatkund och vill ha hjälp med din egen trädgård har rätt att ansöka om skatteavdrag för hushållsnära tjänster. Många av våra tjänster omfattas av rutavdrag. Det innebär att du kan få skatteavdrag på 50% av arbetskostnaden på de tjänster som omfattas, upp till ett visst belopp, om du uppfyller kraven för söka avdraget. Vi kommer att behöva fastighetsbeteckningen och personnumret på den som söker avdraget. Denna person måste också bo på fastigheten. Vi hjälper dig med eventuella frågor längs vägen, och alla avdrag och summor framgår tydligt på våra fakturor.Om trädet inte anses vara säkert, kan man behöva fälla det innan det skadar någon. Ett träd kan också stå ivägen för byggnationer, och kan behöva fällas på grund av det. En trädgårdsmästare kostar mellan 200 – 600 kr per timme efter RUT-avdrag beroende på vilken typ av arbete som ska göras. Trädklippning och att klippa höga häckar är exempelvis dyrare jämfört med ogräsrensning eller klippning av gräsmatta. Är du en stolt ägare av en trädgård med en vacker häck som du vill hålla lummig och hälsosam? Eller kanske letar du efter sätt att skydda ditt hem från nyfikna ögon? Oavsett vilket, är det viktigt att klippa häcken på rätt sätt.Sen beror ju priset för gräsklippning också såklart på storleken av din trädgård – större trädgårdar kräver mer tid. Många trädgårdsarbetare har dock ett minimumkostnad räknat på två timmars arbete.

Som privatkund har du rätt till skatteavdrag för hushållsnära tjänster. Skatteavdraget ligger då på 50% av arbetskostnaden upp till ett visst belopp per år. Beroende på vilken typ av trädgårdshjälp du behöver för att skapa just din drömträdgård, så kan alltså kostnaden variera stort. Vanligt är att trädgårdsmästaren tar betalt per timme, lite beroende på vilken typ av uppdrag du har efterfrågat, samt hur stor yta det handlar om. En trädgårdsmästare kan hjälpa dig med både löpande skötsel och underhåll av din trädgård, samt med engångsprojekt i trädgården. Detta kan omfatta gräsklippning, krattning, vattning, underhåll av rabatter och ogräsrensning.

Denna typ av trädgårdsskötsel kan kräva upp till två trädgårdsarbetare som jobbar under en halv alternativt en hel dag, så därför landar priset på det mellan 2 000 – 5 000 kr inklusive moms efter RUT-avdraget.Kom ihåg att du alltid kan ta in kostnadsförslag från flera trädgårdsskötare som erbjuder konkurrenskraftiga priser innan du anlitar. Du kan också spara på kostnaderna genom att göra några av de mindre uppgifterna själv. Genom att ta dig tiden att jämföra priser mellan olika trädgårdsmästare kan du hitta det bästa erbjudandet för just din plånbok.

Dorunnervations är en del av tjänsteförmedlingstjänsten Dorunner. På Dorunner är det enkelt att komma i kontakt med kvalitetssäkrade hantverkare och tjänstemän och det är gratis att skapa en offertförfrågan. Börja alltid på Dorunner när du behöver hjälp med något och på Dorunnervations när du vill få tips och inspiration.
Kostnaden för skötsel av gräsmatta varierar från trädgård till trädgård, men vanligtvis ligger det på ca 250-300 kr per timme inklusive moms och efter RUT-avdraget.Anlita en yngre, mindre erfaren trädgårdsarbetare för enklare uppgifter! De är ofta billigare i pris, men kan däremot behöva lite mer tid på sig och eventuellt lite tydligare instruktioner.

Hur mycket tjänar man som trädgårdsarbetare?
Trädgårdsarbetare lön Precis som i alla yrken och roller varierar löner, så även för yrket Trädgårdsarbetare. Baserat på en sammanvägning av olika källor, bland annat SCB, har en Trädgårdsarbetare uppskattningsvis en genomsnittlig bruttolön på 25 000 kr.
Vanligast är få hjälp veckovis eller varannan vecka, beroende på hur mycket underhåll dina växter behöver. Ett beslut som du oftast tar tillsammans med trädgårdsmästaren.

Vad kostar det att få hjälp med trädgården?
Vanligast är få hjälp veckovis eller varannan vecka, beroende på hur mycket underhåll dina växter behöver. Ett beslut som du oftast tar tillsammans med trädgårdsmästaren. För löpande trädgårdsskötsel ligger priset på ca 200 – 400 kr per timme inklusive moms, efter RUT-avdrag. Cachad
Kostnader för transport så som milersättning för servicebil, eventuella tullavgift eller parkeringsavgift är dock sällan valbara kostnader, utan kan komma att läggas till på slutpriset. Se därför till att föra en tydlig kommunikation med trädgårdsmästaren eller trädgårdsarkitekten kring vilka kostnader som eventuellt kan tillkomma.

När du ber en trädgårdsmästare om hjälp med att klippa häcken bör du tänka på häckens storlek, täthet, längd och hur lättillgängligt det är. Något som kommer att påverka hur långt tid det kommer att ta men också startkostnaden för tjänsten.
Vilken hjälp man behöver i trädgården varierar från person till person. Därför är det oftast väldigt tacksamt att ha en trädgårdsmästare löser dina trädgårdsbehov åt dig. I vissa fall erbjuds även tjänster såsom bortforsling, kompostering, trimning av buskar, gödsling eller bekämpning av mossa.

Besiktning av träd kan handla om att försäkra sig om att trädet inte är en fara utan kan klara en storm, starka vindar eller andra tuffa väderförhållanden. Är rötterna inte djupa nog riskerar trädet att falla in närliggande hus eller vägar.
Priset är med andra ord väldigt beroende av hur omfattande uppdraget är, samt projektets karaktär, något som vi i denna artikel kommer gå in djupare på.På vår webbplats kan du dessutom läsa omdömen från andra som har anlitat trädgårdsmästare hos oss – allt för att du som kund ska känna dig så trygg som möjligt.

Utöver arbetskostnaden och timlönen för hjälp i trädgården, så kan det även tillkomma andra kostnadspålägg. Många är oftast valbara, så som bortforsling av växtmaterial, materialkostnad för inköp av till exempel växter, frön eller gödning. Även extra kostnad för verktyg och maskiner som trädgårdsarbetarna kan behöva köpa/hyra, kan tillkomma.En av de vanligaste sysslorna när det kommer till att ta hand om din gräsmattan är att klippa gräset, rensa ogräs, kantklippning och ibland även gödsling. Beroende på vad just din gräsmatta kräver kan vissa uppgifter kräva mer kunskap än andra. Exempel på det är luftning, jordbearbetning och bekämpning av mossa för att få gräsmattan grön och fin. Oavsett vilken typ av hjälp du behöver för din drömträdgård löser vi på Dorunner det åt dig. Vi matchar ihop dig med proffsiga hantverkare och du får upp till 5 olika offerter från passande företag. Då kan du i lugn och ro jämföra och välja det som passar just dig och dina behov bäst. Vår- och höststädning är en mycket vanlig trädgårdstjänst, där trädgårdsmästaren tar hand om saker som att ta bort löv och grenar från rabatter och gångar, klippa buskar, kratta löv, rensa ogräs och klippa gräset.

Skapa en frodig trädgård med en ny gräsmatta. Upptäck bästa tidpunkterna och metoderna för starkt och hälsosamt gräs. Lär dig för- och nackdelar samt våra bästa tips för vackrare gräs.
Att skapa eller omforma en trädgård kan kännas både överväldigande och spännande på en och samma gång. Därför kan det vara värt att skapa en uppfattning om kostnader som kan vara inblandade innan du ger dig i kast med projektet.Ju svårare det är att klippa häcken desto högre blir startkostnaden. Till exempel om marken är ojämn eller häcken så pass hög att trädgårdsmästaren kräver en extra ställning och/eller kraftigare verktyg.Om du vill ha hjälp med regelbunden vattning, gräsklippning, krattning, ogräsrensning så är en löpande trädgårdsskötsel en av de vanligaste tjänsterna som erbjuds av en trädgårdsmästare.

Att beskära ett träd görs oftast när grova grenar och kvistar blir en fara, blockerar gångbanor eller helt enkelt bara tar för mycket plats eller är svåra att kontrollera. I de fallen kan du anlita hjälp för att beskära ned önskade delar av trädet.

Är marken under din gräsmatta gropig? Lyckligtvis finns det åtgärder att ta till för att jämna ut gräsmattan, och ge den en chans att växa och frodas på ett bättre sätt.
Skalenlig trädgårdsritning, gjord för hand i svartvitt, efter er befintliga tomtkarta. Där ritas eventuella altaner, gångar, gräsytor och rabatter mm in. Material föreslås (t ex grus, täckbark, trädäck, marksten). Växtförslag där växterna anges med svenskt artnamn, men utan specifik sort (t ex ”vit azalea”). I grundpaketet ingår även ett hembesök av en utbildad trädgårdsmästare. Mötet tar ca 1 timma och ett uppföljningsmöte då vi presenterar och förklarar skissen ingår också. Om ni bor i närheten av Billdal debiterar vi inte för resan.Ni håller själva i pennan och antecknar medan vi arbetar oss igenom hela eller delar av er trädgård. Vi bollar idéer och jag ger förslag till utformning och placering av t ex sittplatser och planteringar. Ni får skötselråd av befintliga växter och vi pratar om vad som kan bevaras eller tas bort och vad trädgården har för förusättningar Mötet tar ca 1-1,5 timma.Vi kan även erbjuda grundpaketet på distans, då behöver vi en skalenlig tomtkarta och bilder tagna ur olika vinklar enligt överenskommelse. Ni kommer också att få en checklista att fylla i.

Vad kostar en häck per meter?
Om du redan har förberett grävning av häckdike och fyllt på med jord, men behöver hjälpen med att endast plantera ner växterna så kostar det cirka 250 kr per meter inkl. moms.
Mitt namn är Martina och jag har varit verksam som trädgårdsmästare och trädgårdsdesginer i över femton år. Jag har ett nära samarbete med ett flertal anläggare och i min butik på Lyckhemsvägen 11 i Hovås hittar ni, förutom växter, redskap, möbler och inredning, även marksten från Benders och STARKA.- Hänsyn kan bara tas till den information som jag får och kan bedöma genom en okulärbesiktning. Tänk på att det kan finnas hinder under mark, som till exempel rör, ledningar, berggrund och annat som kan komma att påverka anläggandet av er nya trädgård.

Vad tjänar en Trädgårdsdesigner?
Hur mycket tjänar trädgårdsingenjörer? Trädgårdsingenjörer inom Naturvetarna tjänade år 2021 mellan 26 000 och 42 000 kr per månad (medianlön 35 000 kr). Underlaget är litet, så se siffrorna som en indikation om löneläget.
Trädgårdsrådgivning i våra lokaler för begränsade delar av trädgården, t.ex. planteringsytor, en entré, en uteplats o.s.v. Ta med dig en skiss eller tomtritning och foton från trädgården så skissar vi direkt och ger förslag på utformande, material, växter m.m. Förslaget kan ni efter vårt möte ta med er hem.Observera att ni för nästan all typer av trädgårdsarbete kan göra RUT-avdrag. Det innebär att 50% av priset på bl.a. beskärning och anläggning dras av från priset. Detta gäller dock endast om man är berättigad RUT-avdrag.

Skalenlig trädgårdsritning, gjord för hand efter er befintliga tomtkarta. Den visar planteringar och trädgårsrum i detalj. Där ritas också in eventuella altaner, gångar, gräsytor mm. Material föreslås i detalj. T ex storlek, nyans och sort på grus och marksten. En detaljerad växtlista som kan användas som inköpsunderlag i plantskolan. Där anges växterna med svenskt och vetenskapligt namn, specificerat med sortnamn, cirkahöjd efter 10 år, ungefärligt pris på plantorna samt planteringsavstånd mellan växterna. En skötselplan som visar hur ni sköter era växter på bästa sätt ingår och planteringsanvisningar och skötselråd för det nyplanterade växterna. I Gräslikts premiumpaket ingår även ett hembesök av en utbildad trädgårdsmästare. Mötet tar ca 1-1,5 timma och ett uppföljningsmöte då vi presenterar och förklarar skissen ingår också. Om ni bor i närheten av Billdal debiterar vi inte för resan. Vi kan även erbjuda Premiumpaketet på distans, då behöver vi en skalenlig tomtkarta. Ni får fylla i en checklista och ta bilder ur olika vinklar enligt överenskommelse.
Välj själva om ni vill lyssna på lite av varje, eller få en mer koncentrerad föreläsning inom ett specifikt område som t.ex. fruktträdsbeskäring. Det behövs en grupp på minst sex personer för att boka en privat kurs.Den vanligaste frågan vi får när det gäller priser är vad vi kostar per timme. Otast är det mer intressant att få veta vad som ingår i timpriset och hur lång tid ett arbete tar. Vi ger dig en vacker och välskött trädgård året runt, skräddarsydd efter just dina önskemål. Vare sig det gäller regelbundet underhåll eller enstaka punktinsatser kommer du att bli nöjd med resultatet. Skatteverket kan inte bedöma om kostnaden för material och resa är inbakad i priset för arbetskostnaden och kan därmed inte godkänna utbetalning av rutavdrag om man inte kan specificera på fakturan att man tar betalt för resa och material.I alla paket nedan börjar vi med ett hembesök där vi går igenom din vision, önskemål och dina trädgårdsdrömmar. Inför besöket får du en checklista att fylla i där du svarar på frågor om önskad stil, skötsel, behov, funktion mm.

I de flesta fall kan ni få en uppskattning av totalpriset eller en detaljerad offert, men här har vi ändå valt att lägga upp information om de fasta priser vi tar.Trädgårdsrådgivning är en tjänst där du kommer ett steg närmare till att genomföra dina trädgårdsprojekt. Under två timmar träffas vi i din trädgård och går igenom dina önskemål och funderingar. Vi bollar idéer och du får förslag på utformning, material och nya växter i trädgårdens olika rum. Du håller själv i pennan och antecknar. Det ska inte behöva vara svårt och dyrt att få hjälp. Hos oss finns nästan 40 000 ungdomar som söker uppdrag. Du registrerar dig snabbt och enkelt i appen med BankID, skapar en profil och beskriver ditt uppdrag. Därefter kan du direkt ta del aven lista över ungdomar som letar uppdrag nära dig. **Det är alltid du och ungdomen som sköter all kontakt sinsemellan, **och det är också ni som tar den allra första kontakten. När du registrerat dig i appen kan du direkt gå in och se vilka ungdomar som letar uppdrag nära dig. Och när du hittat någon som du skulle vilja veta mer om, tar du enkelt kontakt via ungdomens profil. Ni bestämmer själva hur ni går vidare, men vi rekommenderar att ni börjar med att boka in en kostnadsfri intervju. På så sätt får ni chansen att träffas och presentera er för varandra innan samarbetet drar igång. Vi vet att det kan kännas lite konstigt att anlita en person som man inte känner, även om det bara rör sig om din gräsmatta. Men visst känns det lättare om det är grannen, eller i alla fall någon som bor i närheten? Gräsklippning varannan vecka, rensa ogräs då och då, eller vattna under semestern? Vi ger er helt fria tyglar att bestämma hur ni vill att ert upplägg ska se ut. Vissa perioder kanske det behövs mer hjälp, andra mindre. Ni är helt flexibla att boka inpass när och hur ofta ni vill, utan att binda upp er på något fast varje vecka-upplägg. Och vi är övertygade om att båda parter ser till så att kontakt och planering sker på ett fungerande sätt.I alla villakvarter finns det ungdomar som letar efter ett extrajobb. Och många gräsmattor som ska klippas eller uppfarter som ska skottas. Via Yepstrs app kommer du i kontakt med ungdomarna och kan anlita dem för hjälp med trädgården.

Alla ungdomar som letar uppdrag via Yepstr registrerar och identifierar sig dessutom med BankID, precis som du. På så sätt har vi koll på och kan verifiera alla våra användare. Tryggt, säkert och enkelt.
I Yepstr-appen kan du direkt få kontakt med duktiga ungdomar nära dig som gärna hjälper dig med trädgårdsarbetet, så att du får tid till annat. Att få hjälp ska inte vara svårare än så.Timpriset för trädgårdshjälp är från 75 kr, efter rutavdrag, beroende på ungdomens ålder och nivå. Just nu ligger snittpriset på ca. 90 kr/timme. Det är du och ungdomen som tillsammans bestämmer vilken ersättning som känns rimlig, och det är alltid du som väljer vem du vill ha hjälp av. Trädgårdshjälp kostar från 75 kr/timmen efter rutavdrag. Priset är beroende på ålder och erfarenhet. Yepstr rekommenderar ett timpris men du och ungdomen kan komma överens om ett eget timpris. Ungdomarna på Yepstr är superduktiga och ambitiösa, men de är (oftast) inga trädgårdsmästare eller kan köra tunga maskiner. Därför är bara enklare trädgårdsskötsel lämplig. Och se till att tydligt gå igenom vad som ska göras med ungdomen innan arbetet påbörjas.

Vad ska man betala för gräsklippning?
Pris beror på gräsytornas storlek, frekvens samt om du äger egen gräsklippare. Till exempel, en normalstor trädgård som klipps varannan vecka med din gräsklippare betalar du 1.040kr i månaden. Priser hittar du på sidan Gräsklippning Pris.
Det ingår olycksfallsförsäkring upp till en miljon kronor i alla våra uppdrag. Och försäkringen täcker dessutom ungdomarnas resväg till och från uppdragen, och självklart även när de utför arbetet.

Under första träffen är det bra om ni pratar igenom vilka förväntningar ni har, hur ni skulle vilja att upplägget med tider ser ut, och komma överens om ersättning. Intervjun sker oftast där uppdraget ska utföras, så varför inte passa på att visa trädgården på en gång?
Vi vet hur svårt det kan vara att få tiden att räcka till. Det är därför vi finns. Låt grannen vattna gräsmattan när du är bortrest, eller ta hand om rabatterna så att du istället kan umgås med familjen. Du får den hjälp du behöver, och tonåringen bredvid får ett extrajobb – win-win!

Behöver du hjälp med enklare trädgårdsskötsel som gräsklippning, rensa ogräs, klippa häcken, eller hålla snyggt i pallkragarna? På Yepstr finns tusentals ungdomar som söker extrajobb. Varför inte ta hjälp av någon av dem som bor i ditt närområde?

På ungdomens profil ser du namn, ålder, hur långt bort hen bor, och omdömen från tidigare uppdrag. Du väljer själv vem du vill kontakta. För att alla ska känna sig så trygga som möjligt, är det viktigt att även du fyller i en presentation innan du tar kontakt.
Det ska inte behöva bli hål i plånboken bara för att tiden inte räcker till för gräsklippning. Det tycker inte vi på Yepstr i alla fall. Därför har vi ett system som gynnar både dig och ungdomarna som jobbar hos oss. På så sätt kan vi erbjuda låga timpriser samtidigt som vi ger alla ungdomar en schysst lön, helt i linje med fackföreningarnas rekommendationer.För dig som bor i Storstockholm, Storgöteborg och Skåne så erbjuder vi dig som vill ha hjälp med att plantera din nya häck den mycket populära helhetslösningen ”Planterad & Klar”, där vi fixar allt från att gräva häckdike, forsla bort restmassor, tillsätta ny näringsrik planteringsjord samt plantera och bevattna häcken.

Om du redan har förberett grävning av häckdike och fyllt på med jord, men behöver hjälpen med att endast plantera ner växterna så kostar det cirka 250 kr per meter inkl. moms. Denna tjänst erbjuder vi i Storstockholm.
Vänligen notera att detta är preliminära prisuppgifter då förutsättningarna på växtplatsen måste uppfyllas av vissa grundkrav som vi specificerar här nedan. Extra kostnad kan således tillkomma om vi behöver lägga till en skräddarsydd praktisk lösning för att kunna slutföra projektet, samt att eventuella tippavgifter kan tillkomma:Läs om jobbchanserna om fem år i vår arbetsmarknadprognos Framtidsutsikter samt i Naturvetarnas arbetsmarknadsinformation för naturvetare med utbildning inom trädgård.

Vanliga titlar för trädgårdsingenjörer är trädgårdsingenjör, säljare/försäljare, arbetsledare, trädgårdsmästare och projektledare. Många trädgårdsingenjörer är chefer och företagare. Naturvetarna uppskattar att det finns ca 600 yrkesverksamma personer som är trädgårdsingenjörer eller har liknande kompetens.
Som trädgårdsingenjör arbetar du med växter. Du kan vara odlingsansvarig på trädgårdsföretag som producerar prydnadsväxter, grönsaker och frukt men också fungera som rådgivare med expertkunskap om vilka växter som trivs på en viss växtplats. Att utveckla och kundanpassa trädgårdsföretagens sortiment är en annan viktig uppgift tillsammans med marknadsföring och försäljning. Trädgårdsingenjörer kan jobba på plantskolor, mataffärer, frukt- och grönsaksgrossister, kommuner m.m.Arbetsgivare kan exempelvis vara större eller mindre trädgårdsföretag såsom gardencentra eller plantskolor, mataffärer, grossister för frukt och grönt, producentorganisationer, naturbruksskolor, kommuner, kyrkan samt fastighetsföretag.Utbildningen leder efter tre år (180 hp) fram till en kandidatexamen i biologi, trädgårdsvetenskap, landskapsplanering eller företagsekonomi beroende på inriktning. Det är även möjligt att ta ut en yrkesexamen som trädgårdsingenjör.Att utveckla och kundanpassa trädgårdsföretagens sortiment är en viktig uppgift för många trädgårdsingenjörer. Andra arbetar med kvalitetsfrågor och är experter på hela hanteringen från skörd till kund. Trädgårdsingenjörer inriktade mot design kan formge och utveckla offentliga och privata trädgårdar eller planteringar både utomhus och inomhus.

Vad kostar det att anlita en trädgårdsdesigner?
En trädgårdsdesigner kan hjälpa dig att skissa på din trädgård. Det tar ungefär 2-3 timmar och du får räkna med en timkostnad på ungefär 1 000-2 500 kronor. Ju mer du förbereder dig inför mötet, desto mer får du ut av det. En utförligare skiss och växtlista kan kosta från 15 000 kronor.
Den engelska benämningen av examen heter Degree och Bachelor of Science with major in Biology/Horticultural Science/Business Administration/Landscape Planning.Utbildningen är tydligt inriktad mot trädgårdsbranschen, som omfattar odling av prydnadsväxter, grönsaker och frukt både på friland och i växthus. Bred kunskap om växter kännetecknar trädgårdsingenjörsprogrammet. Entreprenörskap, samt teknologiska och biologiska grunder för odling och växtskydd är viktiga inslag. Du lär dig hur olika trädgårdsväxter reagerar på odlingsförhållanden som jord, klimat, vatten och miljöförändringar. Utbildningen ger kunskap om hur trädgårdsföretag fungerar, samt om produkter som odlas idag eller kan komma att odlas i framtiden.

Trädgårdsingenjörer inom Naturvetarna tjänade år 2021 mellan 26 000 och 42 000 kr per månad (medianlön 35 000 kr). Underlaget är litet, så se siffrorna som en indikation om löneläget.
Trädgårdsingenjörer arbetar professionellt med växter, frukt och grönt. Odling, produktutveckling, kvalitet, transport och förvaring i butik, samt att planera trädgårdar är vanliga arbetsuppgifter.Designinriktningen handlar om att formge och gestalta trädgårdsrum inom- och utomhus. Kunskap om material, både växter och andra material, är en viktig del av utbildningen. Efter kandidatexamen finns möjlighet till fortsatta studier på avancerad nivå.

Trädgårdsingenjörer är ofta odlingsansvariga på trädgårdsföretag som producerar prydnadsväxter, grönsaker eller frukter. Inköp, rådgivning samt marknadsföring och försäljning är andra vanliga arbetsuppgifter. Rådgivningen kan handla om allt ifrån att hitta en lämplig växt för en viss växtplats till att utforma marknadsföringsstrategier.
Inriktningen odling ger insikt i olika odlingsmetoder, skötselåtgärder och hur man förebygger växtskyddsproblem som sjukdomar och skadegörare. Inriktningen ger också kunskaper om produktkvalitet, samt produktutveckling och hantering efter skörd.För skötsel- och beskärnings -jobb kan vi göra av avdrag för husarbete (RUT). RUT innebär att halva arbetskostnaden dras av på fakturan, och du som kund betalar endast halva arbetets kostnad. Vi informerar dig som kund vad som gäller i samband med uppdraget.

Vad kostar en trädgårdsarbetare?
Arbetskostnaden för en trädgårdsarbetare varierar mellan 400 – 600 kronor per timme. Det ger en genomsnittlig timkostnad på 500 kronor inklusive moms. Priserna kan dock variera stort beroende på ort och det företag som man anlitar. Cachad
Om du vill anlägga en mur är det viktigt att jobbet görs ordentligt från grunden så att muren inte rasar eller sätter sig. Det gäller särskilt stödmurar som utsätts för hårt tryck. Priset påverkas av underlag, höjd och material samt om marken är plan eller sluttar. Räkna med minst 1 000 kronor per meter för en låg mur eller stödmur och det dubbla för en hög mur.

En förutsättning för att få en riktigt skön och frodig trädgård är ordentligt markarbete. Det är också en av de dyrare delarna av trädgårdsanläggning eftersom det helt enkelt är dyrt att frakta maskiner och jord. Om du kan är det bra att passa på att göra markarbetet samtidigt som du bygger huset och maskinerna ändå finns på plats.
Vi erbjuder privatlån, vilket innebär att du kan låna till vad som helst, utan krav på att något behöver pantsättas som säkerhet. Lånet är ett så kallat annuitetslån utan säkerhet och löper med rörlig ränta. En betalplan läggs upp, så att du alltid betalar ett lika stort belopp varje månad, ränta och amortering.För att en grusgång ska hålla måste jorden grävas ur ordentligt och området fyllas ut med ett bärlager av grus och kross. Dessutom behövs en markduk för att det inte ska växa upp ogräs.Ett sätt att hålla nere kostnaderna är att göra markarbetet själv. Du får också räkna med att du behöver köpa ungefär en kubikmeter jord per 10 kvadratmeter. Jord kostar någonstans runt 5-20 kronor per kvadratmeter, beroende på transportkostnaden.En trädgårdsdesigner kan hjälpa dig att skissa på din trädgård. Det tar ungefär 2-3 timmar och du får räkna med en timkostnad på ungefär 1 000-2 500 kronor. Ju mer du förbereder dig inför mötet, desto mer får du ut av det. En utförligare skiss och växtlista kan kosta från 15 000 kronor. Mer avancerade ritningar med markbeläggning, belysning, växtlista och planteringsplan kan kosta från 30 000 kronor.

Vad är rimligt att betala för gräsklippning?
Pris beror på gräsytornas storlek, frekvens samt om du äger egen gräsklippare. Till exempel, en normalstor trädgård som klipps varannan vecka med din gräsklippare betalar du 1.040kr i månaden. Priser hittar du på sidan Gräsklippning Pris.
Gräs på rulle är det snabbaste sättet att få en grön och fin gräsmatta, men det är dyrare än att så. Gräsmatta på rulle kostar ungefär 30 kronor per kvadratmeter. Det finns olika sorter, sådana som tål stark sol bättre och sorter som tål väta bättre. Välj en sort som passar dina markförhållanden.

Att lägga sten i trädgården är dyrt, men håller i gengäld länge. Det är inte själva stenen som är dyr utan underarbetet. Du får räkna med 300-350 kronor per kvadratmeter för underarbetet och 200-800 kronor per kvadratmeter för stenen. Stenläggningen tar olika mycket tid beroende på underlaget och vilken sten du valt.
I vissa fall behöver vi mer information för att kunna fatta beslut på en låneansökan, då skickar vi ut en inbjudan till inkomstverifiering. Det säkrar även att du får det bästa låneerbjudandet och ser till att du inte utsätts för onödiga ekonomiska risker. Genom Kreditz loggar du enkelt in på din bank (med BankID) för att hämta din ekonomiska information. Det tar mindre än 1 minut och påverkar inte din kreditvärdighet. Inga personuppgifter sparas av Kreditz och all data raderas direkt efter att den har överförts till Wästgöta Finans. Läs mer här!Stenmjöl, kross och singel kostar ungefär 300 kronor per ton. Till det kommer transportkostnad. Räkna med att du behöver 3 ton till en grusgång som är 10 meter lång och 1 meter bred. Hjälp med gräv- och skyfflingsarbete kostar cirka 400-600 kronor per timme.

Så snart du har skickat in din ansökan så behandlas den av vårt ansökningssystem. Kan vi godkänna det önskade lånet så presenteras ett låneerbjudande. Detta låneerbjudande är aktivt i 30 dagar. Först när du har signerat låneerbjudandet med BankID gör vi en utbetalning till dig. Utbetalning tar vanligtvis 1-3 bankdagar, beroende på mottagande bank. Utbetalning görs endast till det bankkonto som du uppgett i ansökan. När du ska anlägga gräsmatta kan du välja mellan att antingen så gräsfrö eller rulla ut färdigt gräs på rulle. Att så gräsmatta är betydligt billigare, men med gräsmatta på rulle har du gräsmatta med en gång och behöver inte vänta. I samband med uppläggningen av lånet tar vi ut en uppläggningsavgift på 350 kronor. Aviseringsavgift förekommer om du väljer att ta emot din betalningsavi på annat sätt än via autogiro. Väljer du att motta din betalningsavi på papper tillkommer en kostnad på 45 kronor. Väljer du e-faktura tillkommer en kostnad på 20 kronor. Ansökan till e-faktura görs via din internetbank. För att slippa onödiga kostnader så rekommenderar vi dig att ansluta till autogiro. Detta gör du enkelt på Mina sidor efter att du har signerat ditt låneerbjudande.

Inom 14 dagar efter att du har signerat våra lånevillkor har du möjlighet att utnyttja din lagstadgade ångerrätt. För att kunna utnyttja din ångerrätt behöver du inom 14 dagar meddela vår kundtjänst.
Vad det kostar att anlägga en trädgård beror på vad du har för ambitioner, hur stor yta det handlar om, om marken behöver förberedas, och om du vill göra allt jobb själv eller anlita en entreprenör för hela eller delar av projektet. Vi har tittat närmare på vad det kostar att anlägga några av de vanligaste inslagen i en svensk trädgård, inte minst gräsmattan.Ser du din drömträdgård framför dig men funderar på hur du ska ha råd? Många väljer att ta ett lån för att kunna skapa den trädgård de alltid drömt om, utan att behöva vänta eller göra avkall på minsta detalj. Läs mer om våra privatlån.Häckplantor kostar 25-300 kronor per styck beroende på vilken sort och hur höga de är. Räkna med att du behöver 3 plantor per meter häck. Om du vill ha hjälp med grävjobbet får du räkna med 500-800 kronor per timme.

Vi har alla olika ambitionsnivåer med våra trädgårdar och därför går det inte riktigt att säga hur mycket det kostar att anlägga en trädgård. Det vet du först när du vet vad du vill ha i den. En bra tumregel är dock att det är maskiner, transporter och arbete som kostar mest, inte själva växterna. Växter som är vanliga är dessutom oftast mycket billigare än sådana som är mer ovanliga. Hur mycket markarbete som behövs beror lite på hur din tomt ser ut. Om marken är sank behövs dränering och om den är torr behövs andra åtgärder. En gropig tomt behöver jämnas ut. Kompakt jord behöver luckras upp för att det du planterar ska kunna etablera sig. Ofta krävs då en omgrävning. Hos oss finns det möjlighet att ansöka om lån mellan 30 000 kronor till 200 000 kronor. Du kan låna till vad du vill, och du kan välja återbetalningstid mellan 2-10 år.Ansökan genomför du enkelt här på vår hemsida. I samband med din låneansökan behöver du kunna legitimera dig med mobilt BankID eller BankID på fil. Får du ett låneerbjudande signerar du även det med ditt BankID.

Utifrån de uppgifter som du skickar in med din ansökan, samt utifrån den kreditupplysning som görs får du ett individuellt låneerbjudande. Vårt räntespann är mellan: 7,75%-18,95%. Effektiv ränta: 8,19% – 20,88%.

När markarbetet väl är gjort är det både billigt och enkelt att så gräsmatta. Gräsfrö kostar någonstans runt 1-5 kronor per kvadratmeter beroende på vilken sort du väljer. Leta efter en sort som passar dina markförhållanden.Det är inte alltid lätt att ha klart för sig vad det kostar med trädgårdstjänster och trädfällning. Alla Trädgårdsproffsens samarbetspartners är alltid transparenta och öppna med sin prissättning. Alla priser är marknadsmässiga och bygger alltid på hur avancerat jobbet är och hur lång tid det tar att utföra. Faktorer som spelar in när det gäller att uppskatta ett pris är bland annat material, tidsåtgång och hur avancerat jobbet är att utföra. När det kommer till trädfällning specifikt så tittar man på trädets placering, dess omkrets, höjd och tyngd samt hur avancerat och riskfyllt det är att fälla trädet.

De flesta som äger hus och mark har svårt att uppskatta vad ett marknadsmässigt och rimligt pris för trädfällning är. Och det är inte alls så konstigt då det är flera parametrar att ta i beräknande i prissättningen. Ett enkelt sätt att själv bilda sig en uppfattning om priset är: ju högre risk det är att ta ned trädet, desto högre är kostnaden. Står trädet exempelvis nära en bostad eller intill en elledning eller nära andra byggnader så bedöms risken som högre än om det skulle stå trädet fritt. Att fälla ett träd är ibland betydligt svårare och mer komplext än vad man kan tro vilket gör att då tar längre tid. Trädfällaren vill precis som du att jobbet inte skall ta längre tid än nödvändigt men det måste gå säkert och fackmannamässigt till. I offerten får du därför uppskattad tid på hur lång tid jobbet tar att utföra som tas med i prissättningen.

Att vilja veta vad priset blir för de tjänster man vill anlita är självklart. Dock är det sällan så att det finns en fast prislista att utgå ifrån eftersom det man vill ha hjälp med varierar från kund till kund. Alltså är det fullt naturligt att prissättningen för de olika tjänsterna ser olika ut beroende på omfattning och förutsättningar. Branschen “trädgårdsarbete” och de tjänster som erbjuds är väldigt omfattande. En vanlig missuppfattning är att det innefattar att kratta lite löv, klippa en mindre häck och gräsmatta på en hustomt. Men tjänsterna varierar oerhört mycket i både krav på kompetens och komplexitet som för exempelvis: beskärning av fruktträd och övriga träd, plattsättning, altanbygge, avancerad trädfällning, trädgårdsdesign och anläggning av gångar. Men det är ju också så att uppdragets storlek inte är det enda som påverkar prissättningen. Sker arbetet kontinuerligt eller om det är ett engångsuppdrag spelar det också roll. Ska tjänsterna utföras kontinuerligt kan man ofta få ett paketpris eller en abonnemangsform som är rabatterade.
När det kommer till akuta uppdrag som exempelvis ett träd som fallit över väg eller el-ledning förändras prisbilden något. Ofta täcker hem -och olycksfallsförsäkringar dessa kostnader.En del av de tjänster som trädgårdsmästare och trädfällare utför ger rätt till rutavdrag eller rotavdrag. Avdragen är en skattesubvention vilket gör att tjänsterna blir billigare för dig. Rutavdraget ger dig 50% avdrag på hela arbetskostnaden upp till ett visst belopp. Är du under 65 år har du rätt till avdrag på upp till 25 000 kronor per person och år. Är du över 65 år har du rätt till avdrag på upp till 50 000 kronor per person och år. Rotavdraget ger dig avdrag om 30 procent på arbetskostnaden. Oavsett ålder har du rätt till 50 000 kronor per år och person. Följande lista visar vad som ger dig rätt till rotavdrag och rutavdrag:

Vad kostar Trädgårdshjälp per timme?
Debitering 390 kr/tim med RUT-avdrag (780 kr/tim ordinarie pris). Exempelvis beskärning och gallring av buskar och rosor, häckklippning, ogräsrensning och annan vanligt förekommande trädgårdsskötsel. Beskärning av träd: Debitering 450 kr/tim med RUT-avdrag (900 kr/tim ordinarie pris).
Hinner du inte med gräsklippningen så kan vi besöka dig med jämna mellanrum och kan samtidigt exempelvis plocka ogräs eller vattna. Allt efter just ditt behov och önskemål. Du kan alltså abonnera en trädgårdsmästare.För kontinuerlig trädgårdsskötsel av normalstora trädgårdar så har vi ett upplägg där vi är ex 2 tim på plats varje eller varannan vecka. Vi tar då hand om trädgården, klipper gräs, rensar ogräs och ger den riktigt god omsorg. Med framkörning och arbete så kostar varje besök 498kr med RUT-avdrag.

En välvårdad trädgård ger en behaglig och trivsam miljö att bo och vistas i. Vi har kunskapen och den tekniska utrustningen som krävs för att hjälpa dig skapa trivsamma välklippta buskar, grönytor, häckar, vackra rabatter samt beskära fruktträd vid säsong.
Vi sköter även flera större grönytor för samfälligheter och företag. Kontakta oss så diskuterar vi just era behov och utformar en lösning speciellt till er.För normalt trädgårdsarbete tar vi 450 kr/tim. Som privatperson har du rätt till RUT-avdrag och faktureras därför endast halva arbetskostnaden alltså endast 225 kr/tim. Minimidebitering är 1,5 tim/besök.

Similar Posts