|

Vad Ska Jag Ha På Mig

Ordet “uniform” kan låta väldigt tråkigt, men många stilsäkra kvinnor har en, oavsett om det är till helgen, jobbet eller varje dag. Att ha den där looken som du alltid kan dra fram när du inte vet vad du ska ha på dig – eller bara känner att du vill vara ditt allra snyggaste jag.

Gå loss på all modeinspiration du kan tänka dig! Spara outfits du älskar på Pinterest, bokmärk dem på Instagram eller gör en gammal hederlig klipp-och-klistra-poster med bilder ur glossiga magasin.
Du kommer att få en mycket klarare bild av vilken typ av plagg och accessoarer du bör lägga lite extra krut och pengar på, och vilka du inte alls behöver.

Att hitta sin personliga drömstil – och att bygga upp den perfekta garderoben – är två punkter som står högt upp på många modeintresserade kvinnors önskelistor. Här är guiden till hur du gör just detta: Skapar din egen personliga stil i nio enkla steg.
Det kan vara en viss typ av blus kombinerat med svarta byxor, favoritbootsen och några signatursmycken. Eller så gör du som våra bloggare Josefin och Vanja som alltid har minst en “succéblus” i garderoben som funkar till allt.

Du kan såklart inspireras av klassiska stilikoner som Alexa Chung, Sienna Miller och Kate Moss, men med dagens överflöd av inspiration på Instagram och i andra sociala kanaler så är det inte speciellt svårt att vidga sina vyer stilmässigt.
Använd utforska-funktionen på Instagram för att hitta ny inspiration till dina dagliga outfits. Kolla till exempel in Darja Barannik som vi gillar lite extra just nu!

Att rensa garderoben och att spara snygga inspirationsbilder på Pinterest är två sätt att få lite bättre koll på vad du har i garderoben och hur du faktiskt vill gå klädd – men det finns många fler smarta tips som tar dig närmare drömmen om att ha en garderob fylld av plagg som lirar till hundra procent med din stil. I bildspelet nedanför hittar du en steg-för-steg-guide till hur du (en gång för alla) får stenkoll på din signaturlook.
Att ständigt haka på de senaste trenderna (bara för att alla andra gör det) tar dig inte närmare din drömstil. För om du alltid klär dig i de tio senaste it-plaggen blir det svårt att skapa en personlig stil.

Hur mycket kläder behöver en kvinna?
Om du alltid tvättar en gång i veckan på samma dag och aldrig till exempel spiller på dig själv kommer du att klara dig med 7 toppar. En person som istället tenderar att smutsa ned sig lite mer kan behöva 10 toppar för att klara sig en vecka. Det handlar alltså om hur ofta du byter kläder och hur din livsstil ser ut.
När du har lärt känna din garderob lite bättre kan du ta steget ytterligare och börja nosa på idén kring en kapselgarderob, det vill säga en kraftigt nedbantad garderob där alla plagg passar med varandra – där du alltid har något att ha på dig som passar dig och din stil.Gör ett test under en till två månader då du har tre avdelningar i din garderob där du delar upp plaggen i 1) burit minst en gång varje eller varannan vecka, 2) plagg du haft en gång och 3) plaggen du inte burit en enda gång. Justera indelningarna efter vad som passar dig och din garderob bäst.

Det första steget till att veta vilka klädmodeller och silhuetter du ska satsa på är att titta på vilken kroppstyp du har och hur du framhäver den på bästa sätt. Är du ett äpple (störst över magen och relativt rundad figur), päron (höfterna är bredare än axlarna), timglas (definierad midja, axlar och höfter är ungefär lika breda), rektangel (axlarna, bysten och höfterna är ungefär lika breda, ingen definierad midja) eller omvänd triangel (axlarna eller bysten är bredare än höfterna)?Genom att skaffa en tydlig signaturlook så kommer din stil med ens att både kännas och uppfattas som mer personlig! Det kan vara en färg, ett mönster, en accessoar eller en sminkdetalj.

Tänk Anna Wintours solglasögon eller Gwen Stefanis röda läppar. Kanske satsar du på att alltid knyta en scarf runt halsen eller handleden, i håret eller på väskan eller så gör du mörka naglar eller huvudbonader till din grej.
Hitta en stilförebild med samma kroppstyp som du kan inspireras av och ta gärna hjälp av en modekunnig kompis eller butikspersonal som du känner förtroende för.

Självklart ska du plocka upp de trender du gillar, men fundera gärna över hur du kan styla dem för att passa till exempel din signaturlook eller din kroppstyp.Ett bröllop är ett stort projekt, och alternativen är nästan oändliga. De flesta har ju dessutom, av förklarliga skäl, ganska begränsad erfarenhet av att gifta sig. För att underlätta för alla blivande brudar har LILLY gjort det möjligt att boka rådgivning i sin butik på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm.Tänk dig att kunna boka tid med riktiga bröllopsproffs – och i lugn och ro få prova dig igenom Stockholms största utbud av bröllopsklänningar och accessoarer. I LILLYs butik i centrala Stockholm kan du göra just det.

Hon kan med fördel välja en brudklänning som framhäver den smalaste punkten i midjan. Den nedre delen av klänningen ska ha ett mjukt och lätt böljande fall i en A-linje.
Klänningen ska ha rätt stil och dessutom rätt passform till kroppen. Hur brudklänningen sitter är ju viktigt, vilken storlek man än har. Här följer en liten guide till vilken stil som passar dig bäst med utgångspunkt från din figur. Även om vissa stilar är bäst lämpade för specifika kroppstyper, ska du inte låta några ”regler” begränsa dig i ditt sökande efter drömklänningen. Se till att prova flera olika klänningar och låt de erfarna expediterna hjälpa dig med goda råd och professionell rådgivning. Och om de plockar fram en klänning som du absolut inte kan föreställa dig själv i, prova den ändå. Man kan aldrig veta om den i själva verket är den perfekta drömklänningen. 6. Gör din outfit intressant med kontraster! För att göra en matchad outfit lite mer iögonfallande kan du ta hjälp av kontrasterande färger som gör så att din ensemble ”poppar”. Använd gärna accessoarer till detta. Skor, skärp, örhängen, väska, scarves med mera i starka färger eller metallfärger kan lyfta din outfit och ge den det där lilla extra.

10. Personlig stil. Det viktigaste med stil är att vara sann mot sig själv. Bara för att olika stilexperter och modegurus säger att en viss stil eller mode är inne nu behöver just du inte följa det. Våga gå emot normen säger jag och skapa din egen personliga stil efter dina förutsättningar och bekvämlighetszon. Vad som passar någon cool fashionista behöver inte passa dig utan känn efter när du bär vissa plagg. Får de dig att må bra? Uttrycker de din personlighet? Blir du ”kär” i ett plagg när du provar det? Då är det rätt. 2. Lagen om 3. Jag trillade över en stilskola för ett tag sedan där det pratades om något som jag kallar lagen om 3. Om du vill matcha dina kläder så ska du alltid försöka se till att minst tre saker matchar inom olika teman. Ett tema är färg. Alltså försöka matcha minst tre saker i din outfit utifrån färg som är samma eller går i samma färgskala. Ett annat tema är material eller struktur. Om du exempelvis har ett läderskärp så kan du matcha det med skor i läder och en läderjacka. Den tredje lagen handlar om form. Matcha en kavaj med kantigt axelparti med vassa, spetsiga skor och örhängen med kvadratisk/rektangulär eller triangulär form. Det handlar helt enkelt om att binda ihop din outfit på olika sätt och skapa en slags känsla av harmoni och ge din outfit en röd tråd. Det finns många stilexperter och modegurus du kan inspireras av. Jag tycker till exempel att Trinny Woodall från TV-serien Trinny och Susanna är väldigt bra på att tipsa om val av färger, snitt och passform. Även om hon köper nya kläder så utgår jag från min egen garderob, som bygger på second hand-plagg, och kan ändå ta till mig mycket av det hon säger.

1. Accessorize! Jag har sagt det innan och säger det igen. Accessoarer är A och O i en outfit och kan lyfta de tråkigaste basplagg till fantastiska stilhöjder så gå igenom de kläder du vill lyfta och kombinera med dina befintliga accessoarer. När läget är mer corona-säkert kan du köpa billiga och fina accessoarer i second hand-butiker.
Sätt ihop färdiga outfits genom att hänga basplagg på galgar och para sen ihop dessa med snygga accessoarer som till exempel skärp, scarves, smycken, väskor och skor. Häng allt på samma galge om det går eller lägg allt på ett bord tillsammans och ta ett foto så du sen enkelt plocka kan plocka fram outfiten när du vill använda den. Testa gärna mina olika stiltips ovan eller hitta på egna!

Hur hittar man sin egen stil?
Guide: Så skapar du din egen personliga stil med 9 inspirerande experttipsLär känna din kroppstyp. … Identifiera dina färger och nyanser. … Hitta din signaturlook. … Investera i plagg du använder ofta. … Granska din garderob. … Kasta dig inte över alla nya trendplagg. … Skapa en moodboard. … Skapa egna stilikoner.
Tycker du om att byta stil ofta och att ha många olika plagg så passar klädbyten och second hand-inköp din konsumtionsstil. Vill du hellre ha färre kläder som du kombinerar på olika sätt kan du fundera på om du ska sätta ihop en så kallad kapselgarderob av de kläder du har och använder ofta och bara addera accessoarer som du köpt på second hand eller av ett schysst och hållbart företag.5. Använd kläderna på nya sätt! Lås dig inte vid att kläder måste bäras på ett visst sätt. En klänning kan bli en kjol om du tar på en tröja över och sommarklänningen kan bli höstig om du stylar den med boots eller stövlar, strumpbyxor, mössa och en tjockare jacka till. Kjolar och klänningar kan bäras över byxor och så vidare.

Kan man ha sneakers på fest?
Är du ute efter en uppklädd och festlig look till middagen, utekvällen eller festen? Då kan du överväga att välja ett par finskor i stil med ballerinaskor eller högklackat. Är du däremot ute efter en sportig eller mer avslappnad look kan du välja ett par snygga sneakers.
8. Våga! Det är roligt att experimentera med kläder och stil och ibland är det lätt att vara lite för ”safe” i en viss stil även om det kanske hade varit roligare att prova en annan. Ta hjälp av vänner som du tycker har en häftig stil och våga prova en del av deras plagg. Kanske är det något som passar och som du kommer älska? Kanske passar du i en färg som du aldrig trodde skulle funka på dig?Klä på dig någon av de outfits du satt ihop, ta en bild på dig själv i outfiten och lägg upp i kommentarerna på Habiteums Facebooksida! Vill du inte lägga upp en bild så klä på dig dina olika outfits ändå. Känn efter hur det funkar och att gå runt hemma och känna dig fin eller varför inte gå eller cykla till din närbutik och sprida lite glädje i höstrusket?

Utgå alltid från dig själv och vad du trivs i. Prova olika outfits och känn efter om det är du och om du kommer använda dem. Om inte så fortsätt prova tills det känns rätt.I den andra lektionen i Garderobsskolan är det dags att se möjligheterna med det jag redan har hemma. Nu när jag har gjort en garderobsrensning enligt lektion 1 kan jag lättare se vad jag har i min garderob och utifrån det få ihop snygga outfits. Ett bra sätt att sätta ihop klädkombinationer är att utgå från enfärgade basplagg som kombineras med olika accessoarer.

9. Var en glädjespridare! När jag har roliga eller färgglada plagg på mig märker jag hur det livar upp inte bara mig utan även min omgivning. Plaggen får ju mig att stråla och må bra och det sprider jag sen vidare till andra. Så lek med mode och stil och sprid känslan du har när du tar på dig det där plagget som får människor att tappa andan eller le stort.
3. Klä ner och klä upp. Ibland känner du kanske att det där lite finare plagget aldrig används just för att det känns lite för fint för vardagsbruk. Då kan du ”klä ner” det med hjälp av andra enklare plagg eller accessoarer för att skapa en mer vardaglig stil. En festklänning eller plagg med en mjukare framtoning kan kläs ner eller bli ”hårdare” med hjälp av coola sneakers eller grova kängor och en bikerjacka. På samma sätt kan du ”klä upp” vardagligare plagg med festligare accessoarer. Dina favoritjeans blir festliga med en paljettopp, guldörhängen och klackskor till.4. Match eller mismatch? Personligen älskar jag att matcha ihop mina plagg med andra plagg och accessoarer som passar ihop men det är inte en regel utan undantag. Varför inte våga mismatcha? Rutigt med randigt, blommigt med prickigt, det är bara roligt att våga ta ut svängarna lite. Testa dig fram och se vad du föredrar.

7. Knyck från catwalken! Är du väldigt modeintresserad och följer modehusens visningar så är ett enkelt och roligt sätt att känna sig lite Gucci eller Dior att kolla vad som visas och vad som är mode nu. Leta i garderoben och hitta kläder och outfits som liknar modet på catwalken. Det kan handla om trendiga mönster som till exempel rutor eller en over sized blazer i höst – kolla om maken eller män i bekantskapskretsen har något du kan låna och sätta ett skärp på.

Hur ska jag klä mig 2023?
Under 2023 kommer vi se ännu mer av starka neonfärger, till exempel limegrönt. Även lekfulla detaljer som fransar och stora blommor tar plats i garderoben. I kontrast till detta spås även goth och punk-stilen bli stor – svarta kläder och nitar kommer att ha hög trendfaktor.
Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin – The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!Välj det betalsätt som passar dig med Klarna. Johnells skickar dina paket med PostNord till ett serviceställe nära din adress. Du får alltid med en fraktsedel i ditt paket för smidiga returer och byten!

På Johnells pratar vi ofta om handplockat mode – men vad betyder det egentligen? Hur många av de plagg som hamnar på våra hyllor är specifikt utvalda för att passa just dig och alla våra andra 100.000 kunder som besöker oss varje månad? Svaret är att alla plagg är handplockade av våra inköpare Linnea och Martin, som varje dag både scannar av marknaden efter nuvarande och kommande trender och plaggen från våra noga utvalda leverantörer som vi tror kommer passa dig. Men vad letar de egentligen efter när de köper in?
Martin, som är herrinköpare på Johnells håller med Linnea om kombon av försäljningsanalys och trendspaning, men påpekar också vikten av att allt ska hänga samman på ett bra sätt. ”- Egentligen är det ingen större skillnad på en välfylld Johnellsbutik och på din garderob hemma – för att den ska funka måste det finnas en röd tråd. På Johnells har vi ju alltid erbjudit det bästa av det bästa som modehusen erbjuder oss, vilket innebär att sneakers och hoodies samsas med kavajer och skjortor. Knepet är att ändå behålla en röd tråd i alla plagg och varumärken, så att våra kunder kan känna sig trygga i att nästan välja vilket plagg som helst hos oss, då det är noga utvalt och kurerat.”Så tänk på det nästa gång du rensar ur din garderob hemma; försök att hitta din röda tråd i vad som hänger på dina galgar och vilar på dina hyllor. Berätta gärna för oss på Johnells hur det ser ut hemma hos dig, så kan vi tillsammans välja ut plaggen som gör att du slipper stå och känna att du inte har något att ha på dig. Och glöm inte att skänka de plagg som du inte längre använder till någon som bättre behöver den. För när du handlar hos oss, kan du också vara säker på att plaggen inte bara ser bra ut, utan också håller en riktigt hög kvalitet som håller länge. Något som vi hållit oss till alltsedan starten 1893. Du står där, framför garderoben på morgonen. Den fullkomligt bågnar av kläder, men känslan är ändå att det inte finns något att ha på sig. Plötsligt passar inget ihop, allt känns gammalt och inget passar vare sig vädret, ditt humör eller det du ska göra idag. Varför är det så ibland; att en garderob som i går kändes helt okej, i dag kan kännas helt hopplös? Vi bestämde oss att gå till botten med detta och tog en pratstund med Johnells briljanta inköpare Linnea och Martin – som vet allt om att välja kläder, inte bara till sin egen garderob, utan också framförallt till Johnells sortiment. När vi fångar Linnea för denna kommentar är det senvår och Linnea är i full färd med att både fysiskt och via Teams, träffa alla våra leverantörer och sätta samman det som första ska hamna på våra hyllor och sedan i din garderob till nästa vår. Så långa ledtider är det i modebranschen och det handlar om att både känna sin kundkrets väl och försöka förutspå vartåt trenderna kommer peka nästan ett år framåt i tiden, för att hamna rätt i sina inköp och för att du som kund ska känna att det finns många plagg som passar dig. ”- Mitt främsta verktyg är en kombo av försäljningsanalys och trendspaning”, säger Linnea, som arbetar med daminköpen på Johnells. Hon fortsätter ”- För att lyckas med ett bra inköp lutar jag mig mot både försäljningshistorik och att spana efter det senaste på marknaden för att få till en så relevant och inspirerande produktmix som möjligt för våra kunder. Jag vill att vår kund ska känna sig både överraskad av säsongens nyheter och samtidigt trygga med att Johnells har en relevant brand mix med ”de rätta” varumärkena och tidlösa basprodukter som aldrig går ur tiden, därför måste jag väga in flera olika aspekter vid ett inköp för att lyckas ge den bästa kundupplevelsen.” Sneakers till klänning är snyggt, modernt och bekvämt. Det finns många snygga sneakers som passar till klänning. Det ger ett avslappnat och sportigt intryck som passar bra till vardags såväl som till AW, middagar och andra tillfällen. Välj gärna ett par nya och rena sneakers för ett mer uppklätt intryck. Om du har en enkel klänning, exempelvis en enfärgad t-shirt klänning, kan du med fördel välja ett par uppseendeväckande sneakers i någon härlig färg eller snygg modell.2am Club etablerades 2017 som en av de första sneakers och streetwear butikerna i Sverige. Vi förser dig med de senaste produkterna. Självklart 100% autentiska.

Det finns många artiklar på nätet som säger exakt hur din garderob ska se ut. Dessa skulle säkert fungera utmärkt om människor inte vore individer. Om du bär klänning varje dag, år ut och år in finns det ingen anledning för dig att ha fem par byxor bara för att en artikel säger åt dig att ha det. Istället är det mer logiskt att fokusera på klänningar i större delen av din garderob. Om du tycker om att träna är det givetvis viktigt att det finns plats i din garderob för träningskläder medan om du aldrig tränar finns det ingen anledning alls att äga detta. Det finns inget perfekt nummer för vad som är en minimalistisk garderob och du bör därför inte haka upp dig på ett nummer när du skapar den. Istället bör du se till att skapa en garderob som passar din livsstil och som är precis vad du behöver. Minimalism handlar om att inte äga mer än man behöver och att inte handla om man inte behöver något nytt. Faktum är dock att detta kan se väldigt olika ut för olika människor och du behöver själv komma fram till ditt magiska antal. Kom dock ihåg att minimalism när det görs på rätt sätt kommer att göra ditt liv lättare och inte svårare. Anpassa din livsstil och dina ägodelar efter ditt behov. Ha dessutom i åtanke att en minimalistisk garderob tar tid att utveckla och därför är det en god idé att långsamt göra sig av med kläder så att man förstår sitt behov.
Är du intresserad av att skapa en mer minimalistisk garderob och funderar fram och tillbaka över hur många plagg du egentligen behöver av varje? Även om den perfekta capsule-closet garderoben anses bestå av 37 plagg är detta inte ett nummer som fungerar för varje människa. Numret är tänkt att förenkla din livsstil på varje sätt och vis och om detta nummer inte synkar med din livsstil gör du dig istället en otjänst. Om du alltid tvättar en gång i veckan på samma dag och aldrig till exempel spiller på dig själv kommer du att klara dig med 7 toppar. En person som istället tenderar att smutsa ned sig lite mer kan behöva 10 toppar för att klara sig en vecka. Det handlar alltså om hur ofta du byter kläder och hur din livsstil ser ut. Du behöver en garderob som passar din livsstil. Detta är att vara optimal. Det är alltså ingen god idé att endast äga 5 trosor om du byter varje dag och endast tvättar var tredje vecka. Det gör istället ditt liv svårare än det behöver vara och du skapar en optimal garderob genom att lära känna sig själv. Klädpanik! Vilka kläder ska du ha på anställningsintervjun? Skjorta eller t-shirt? Är sneakers okej? Kavaj ett måste? Det kan låta banalt, men i jobbsammanhang kan det ibland vara svårt att hitta den där balansen mellan att klä sig efter tillfället, se professionell ut och samtidigt visa personlighet. Mycket handlar förstås om att du vill göra ett bra första intryck. Ingen press eller hur? Vi reder ut hur avgörande klädseln är vid anställningsintervjun. Avslutni
ngsvis är det bra att sträva efter att se professionell ut, hellre överklädd än underklädd. Vad som är en professionell klädsel varierar beroende på tjänst och företag, anpassa det därför utifrån vad du tror passar. Kom åtminstone inte i mjukisbyxor, träningskläder eller allt för utmanande kläder. Välj att klä dig på ett sätt som inte tar fokus från din person. Det är trots allt vem du är och vad du kan som spelar roll!

Tips! Även om din klädsel aldrig är i närheten av så viktig som din personlighet, erfarenheter och kompetens så kan klädseln givetvis påverka helhetsintrycket. Klä dig därför som om du hade tjänsten redan idag!Oavsett vad du kommer fram till i din research kring företagets dresscode är det viktigt att du inte glömmer att du ska känna dig bekväm i det du tar på dig. Det låter kanske klyschigt, men är nog så viktigt. Du kan även ta det tankesättet ett steg längre. Är det varmt ute den dag du ska på intervju? Klä dig lätt! Undvik den där ljusgrå toppen/skjortan som du inte får bli för varm i… Har du svårt att gå i klackar? Skippa klackarna. Du behöver inte vara uppklädd i kavaj bara för att du ska på intervju. Klä dig i något som du känner dig bekväm och trygg i, så att du kan lägga allt fokus på intervjun!

Vilken typ av klänning passar mig?
Benen är ofta slanka, midjan inte så tydlig (putmage) och höfterna och stjärten är små. En kvinna med äppelformad kropp bör fokusera på höfterna och stjärten och söka efter klänningar som gör kroppen mer harmonisk. Hon kan med fördel välja en brudklänning som framhäver den smalaste punkten i midjan.
Det finns dessvärre ingen outfit som fungerar på alla företag. Alla företag har sin egen dresscode, oavsett om den är uttalad eller outtalad. På advokatfirman är förmodligen slips standard, medan jeans är vanligt på förskolan. Det finns såklart inga rätt eller fel när det kommer till klädsel, men en bra utgångspunkt är att klä sig i likhet med de anställda på företaget. Du kan naturligtvis fråga rekryteraren du haft kontakt med om det finns någon klädkod att förhålla dig till – det visar bara att du tar intervjun seriöst. Ett annat tips är att spana in företagets konton i sociala medier. Kanske hittar du en bild eller två på medarbetare från kontoret och kan bedöma klädkoden efter det!Tips! Har företaget du ska på intervju hos en strikt eller kanske till och med extrem dresscode enligt dig? Fundera på om du kommer trivas med den dresscoden om du blir anställd. Alla trivs inte i slips, inte heller i birkenstock.

Det jag är mest nöjd med är de snabba leveranserna. Beställde måndag och tisdagkväll låg mina varor redo i instabox att hämta. Väldigt nöjd med de varor jag köpt också.I dom här tiderna då det känns som om det mesta blir sämre i världen, speciellt för någon som varit med ett tag och har ganska mycket att jämföra med,73 år. Då är det skönt att CARE of CARL finns !!! Det är lätt shoppa nya kläder utan att egentligen ha en plan för hur de ska matchas med plaggen som du redan har hemma. Så innan du köper något nytt, fundera på hur du hade tänkt bära dem. Sen finns det några knep att ta till för att lyfta din outfit ytterligare. Nedan har vi samlat 10 stylingtips du inte får missa! Oversize-plagg är både trendigt och bekvämt. Men faran är att ha för många samtidigt vilket lätt gör att du ser ut som ett tält. Tighta till en maxi-klänning med ett bälte i midjan eller klä en oversize-kjol med en tight t-shirt.Det värsta som finns är strumpor som oplanerat sticker upp ur ett par snygga skor. I dag finns det massvis av olika typer av strumpor så tänk på vilka du bär till vad. Det finns nämligen ingen strumpa som är perfekt för alla skor.

Har du någon gång köpt ett plagg som sett så bra ut på galgen eller någon inspirerande bild men inte alls sett likadant ut på dig själv? Tricket är styling. Här kommer 10 knep som gör att du enkelt får till looken du önskar.
1. Satsa på kombinationer som är oväntade men om något plagg känns väldigt skrikigt kan det vara en bra idé att bryta upp mönstret med neutrala accessoarer.Crop tops är både härliga och flörtiga men de behöver matchas med rätt underdelar för att komma till sin fulla potential. Tanken med croppade tröjor är att visa lite hud och att betona midjan. Midjehöga byxor tillsammans med en crop top är ett vinnande koncept!

Vad ska man ha på sig på en fest?
Smycken, väskor och skor är en givna detaljer som kan klä upp vilken jeanslook eller basklänning som helst, men du kan även satsa på basplagg med just spännande detaljer. De behöver inte vara extraordinära: en v-ringning med krage eller en dragkedja i halsringningen kan ha stor effekt. Cachad
Försök att undvika kombinationer som gör att du ser kortare ut, som vida byxor och platta skor. Matcha istället med skor som har en högre sula eller klackar, vilket kommer göra att du ser längre ut.Snygga skor? Ja tack! Välj inte bara skor som ser snygga ut och matchar din outfit utan tänk ett steg längre. Välj skor som du känner att du kan gå i och som är bekväma. För hur snygga skorna än är kommer de inte vara snygga när du inte kan gå i dem.Ljusa plagg kan vara tunna vilket gör att risken är större att du går med “rumpan bar”. Att kolla i spegeln för att se om dina underkläder syns igenom räcker inte, utan du kan antingen gå utomhus för att se om de syns i dagsljus eller så ber du en vän fota dig. Ett hett tips är även att bära underkläder utan sömmar – både osynligt och så bekvämt!

Att ha alla plagg i samma färger behöver inte vara något negativt men är de alla i samma material kan det lätt se ut som du har en one-piece på dig och låter inte kläderna skina som dem ska. Knepet för att bära en monokrom-outfit är att ha olika slags textiler.

Det finns hur många trender som helst och man vill gärna slänga på sig dem allihop. Men stanna gärna upp innan du gör det. För många trender samtidigt kan nämligen skapa kaos och inte bli jättesnyggt. Det beror ju självklart på vilka typer av trender det är men är det något som står ut så kan det vara en bra idé att bära dem separat. Se till att varje trend får den uppmärksamheten den förtjänar.
Tricket är att välja en nyans på underkläderna som ligger nära din egen hudton – då syns de inte heller igenom under vita plagg. Välj gärna seamless eller utan spets och detaljer för att inte få några kanter.

Då var det dags för den tredje delen i bloggserien om kläder. I dag tänkte jag berätta om hur jag väljer vad jag ska ha på mig varje dag. Det är väldigt enkelt och kräver inte så mycket eftertanke.
På morgonen när jag ska klä på mig (eller kvällen innan om jag är extra duktig) tittar jag oftast på mina hängande överdelar först och väljer den längst till vänster. Om det passar bättre med en t-shirt tittar jag i byrålådan och tar någon av de som är närmast mig när jag drar ut lådan.Jag har sett anteckningar där alla plagg är uppritade och alla överdelar har bokstäver och alla nederdelar siffror (eller tvärtom) och sedan skriver personen upp vilka bokstäver och siffror som ska användas vilken dag.

Kan man ha jeans på fest?
Är du en person som helst väljer att bära jeans till fest? Men känner dig alltid lika tråkig när resten av ditt sällskap dyker upp i glittriga klänningar? Släpp den känslan – du gör nämligen helt rätt. Ett par klassiska denim går aldrig ur tiden och råkar denna säsong vara alla festers hetaste it-plagg.
Om du inte tycker om det här systemet (och kanske vill vara mer genomtänkt än vad jag är i klädval) finns det olika planeringsverktyg att använda i stället, alltifrån att helt enkelt anteckna på papper till att använda appar. Här kommer några olika förslag från mig.

Vilka kläder ska jag ha på mig idag?
Tänk på att använda ljusa eller starka färger på överdelen. Toppar och jackor bör sluta en bit ovanför höften eller under rumpan det ger dig en härlig siluett. Underdelarna bör vara utsvängda, byxor med en lätt bootcut skärning och kjolar som ”släpper” under rumpan gynnar dig bäst. Cachad
Det här använde jag själv när jag skulle flyga till Stockholm för några dagar där och sedan direkt till Hemavan för några dagar där. Då ville jag packa så lätt som möjligt men ändå se till att jag hade något att ha på mig varje dag.Om svaret är att jag aldrig kommer att vilja ha det plagget hamnar det i donationspåsen. Bredvid vår närmsta matvarubutik finns det en klädinsamling så det är enkelt att ta med kläder dit på väg till affären om donationspåsen börjar bli full.

Det finns appar, t.ex. Smart Closet och Stylebook, där du kan lägga in vilka kläder du har och kombinera i appen för att sedan lägga in i en kalender. Jag har kommit så långt att jag har laddat hem båda apparna vid olika tillfällen men inte förkovrat mig mer än så eftersom jag helt enkelt inte är så intresserad.
När jag har valt överdel väljer jag antingen det byxpar som är längst ut eller något som passar bättre till överdelen. Framförallt försöker jag undvika att kombinera svart med svart.För den som är lite mer stilmedveten kan jag rekommendera någon form av planeringsapp så att du slipper välja plagg varje morgon när du är trött och/eller stressad. Eftersom jag inte är någon tecknare ritade jag inte upp alla plagg utan skrev helt enkelt en kort beskrivning av färg och plaggtyp. Eftersom det var vinter behövde jag flera lager av överdelar och då fick ytterlagren (varma tröjor, koftor osv.) ha stora bokstäver medan de svalare överdelarna (t-shirts, shortor, linnen osv.) fick små bokstäver. Byxor var siffror. I nuläget har jag ingen donationspåse igång eftersom vi har rensat ganska bra i samband med flytt men det är enkelt att ta fram en påse (eller sopsäck) att förvara i förrådet, under sängen eller längst in i garderoben och lägga dit plagg som du upptäcker att du inte använder. Under en period då jag arbetade två dagar i veckan började jag skriva upp vad jag hade på mig dagarna när jag var där så att jag inte skulle råka ha samma saker på mig varenda gång eftersom det var flera dagar mellan. Jag skrev också en kort anteckning bredvid som sa på vilken plats jag var och ev. vilka personer jag träffade. Både med mina hängande överdelar och mina vikta brukar jag sätta in nytvättade kläder längst in och ta kläder längst ut. I den hängande delen av garderoben sätter jag in tvättade kläder längst till höger (längst in) i den kategorin (se Hur jag förvarar mina kläder).

Det går såklart att sälja vidare också men för egen del tycker jag inte att vinsten väger upp ansträngningen. Om du ska sälja rekommenderar jag att sätta ett sista datum då plagget ska vara sålt. Om det inte är sålt det datumet får du antingen sänka priset och sätta upp ett nytt datum eller skänka det till välgörenhet.
(Innerst inne tycker jag inte att jag borde behöva bry mig om det här och skulle gärna börja med någon slags uniform som Steve Jobs och Mark Zuckerberg men jag har inte riktigt vågat ta klivet dit än.)

Har tappat min stil?
Tappat stilen helt? 9 tips som gör dig välklädd igenBörja nedifrån. … Turkost är aldrig en bra idé… … Gör något åt håret! … Fortsätt att bära den bohemiska sommarklänningen. … Testa supertrion: vit skjorta, pennkjol och klackar. … Istället för kavaj – pröva omlottblus av kimonomodell. … Investera i en vettig handväska.
Kollade dina bilder och du är inte alls fet! Blev nyfiken på HUR fet du var. Känner mig lurad Du kan ha vadsomhelst. Dessutom har du jättefint hår som du kan göra stora lockar av och så blir det väldigt glammigt.Håller med föregående… Det viktiga är att kläderna är i rätt storlek och inte för små. Vad är det för typ av party? Tunna och vida svarta byxor är snyggt. Lite högre klackar (i klädda skor) får dig att se längre och smalare ut. Tunn sjal är snyggt.

Det finns inget minimibelopp f\u00F6r best\u00E4llningar, alla best\u00E4llningar \u00E4r v\u00E4lkomna. Du m\u00E5ste dock vara 18 \u00E5r n\u00E4r du handlar via n\u00E4tbutiken.

Om varan skadas under transporten ska du genast anm\u00E4la detta n\u00E4r du h\u00E4mtar ut f\u00F6rs\u00E4ndelsen. Om du inte uppt\u00E4cker skadan f\u00F6rr\u00E4n du kommer hem, meddela Svenska kl\u00E4der via e-post omg\u00E5ende. Felaktig eller skadad vara ska reklameras inom sju dagar. Skicka inte tillbaka n\u00E5gonting utan att kontakta oss f\u00F6rst, varor som \u00E5ters\u00E4ndes mot postf\u00F6rskott eller efterkrav l\u00F6ses ej ut av Svenska Kl\u00E4der. Om en vara skadas eller kommer bort d\u00E5 du s\u00E4nder den tillbaka till oss \u00E4r du som kund ansvarig.
Normalt skickas din best\u00E4llning inom 3-7 arbetsdagar efter att betalning mottagits. Fraktavgiften st\u00E5r alltid k\u00F6paren f\u00F6r. Fraktavgiften debiteras efter totalvikten p\u00E5 din best\u00E4llning. Leverans sker endast inom Sverige. Vi arbetar alltid f\u00F6r att din best\u00E4llning ska levereras till dig s\u00E5 snabbt som m\u00F6jligt, men reserverar oss f\u00F6r de eventuella dr\u00F6jsm\u00E5l som ligger utanf\u00F6r v\u00E5r kontroll. Svenska Kl\u00E4der ansvarar f\u00F6r varorna tills dess att de levererats till dig.Genom att anv\u00E4nda denna webbplats godk\u00E4nner du v\u00E5r anv\u00E4ndning av cookies. Vi anv\u00E4nder cookies f\u00F6r att ge dig en bra upplevelse och att hj\u00E4lpa v\u00E5r webbplats att fungera effektivt. Lägg fokus på bra underkläder, en stadig BH ger en fin siluett. V-ringade och lägre urringningar ger förhöjer din kurvighet. Jackor och toppar börsluta ovanför eller strax under höften för en slankare siluett. Byxor som är utställda nedtill skapar en balans och för att ta fokus från rumpa och lår väljer du mörka underdelar. Längsgående sömmar och detaljer ger dig ett förlängande intryck. Använd sjalar och längre halsband det ger också ett längre intryck. Välj plagg med skärningar som formar, omlott, timglas toppar framhäver. Om du v\u00E4ljer att inte h\u00E4mta ut din f\u00F6rs\u00E4ndelse och den s\u00E4nds i retur f\u00F6rbeh\u00E5ller vi oss r\u00E4tten att debitera dig 400 kronor f\u00F6r att t\u00E4cka frakt, returfrakt och administrativa kostnader. Denna kostnad skickas som en faktura till dig, som ska betalas inom 14 dagar.Alla kroppar är olika, alla är kroppar är bra kroppar, det är din borg. Att hitta det man klär i är inte alltid så lätt. Ta dig en titt i spegeln och kom fram till vilken form du har, se nedan för att få lite tips.

Lägg fokus och markera midjan, skapa former med hjälp av skärningar (insvängd midja) och mönster ta gärna till och lägg fokus på accessoarer, använd ett brett mörkt bälte för att förstärka midjan. Ett bra knep, om man vill förstärka sina höfter för att ge en mer timglasformad figur är ett par jeans med detaljer på bakfickorna eller en kjol med ”vippig” form det ger volym kring höfterna. Ett par smalare jeans som smiter åt ordentligt ger dig en feminin form. Topparna skall gärna ha lite detaljer upptill (breddar och ger ett format intryck) ex rynkande ärmar, puffärmar, volanger och rosetter.
Lägg fokus och markera din överdel, skapa former med hjälp av vida halsringningar och stora kragar. Lägg fokus på detaljer, volanger, paljetter, puffärmar, axelvaddar eller scarves. Tänk på att använda ljusa eller starka färger på överdelen. Toppar och jackor bör sluta en bit ovanför höften eller under rumpan det ger dig en härlig siluett. Underdelarna bör vara utsvängda, byxor med en lätt bootcut skärning och kjolar som ”släpper” under rumpan gynnar dig bäst.Lägg fokus och lyft fram benen, tänk på att inte lägga volym kring midjan. Du kommer då få en slankare siluett. Plagg avskurna under bysten med vidd kring midja och höft klär dig. En lätt blus i exempelvis chiffong med ett linne/tunn tröja under, lager-på-lager princip, kofta som slutar under rumpan med lite vidd i, är smickrande för dig. Smala byxor med en lite längre topp i A-form ger en lång härlig slank linje. Kjolar med lite vidd i, byxor med raka eller utsvängda ben ger en balans mellan över och underdel och passar dig som har lite längd.Hei Tuula! Kiitos viestistä! Takit ovat vähän hankalampia kuin puserot ja tunikat. Vaadin itse takilta aika paljon, mutta aina kun löydän hyviä malleja otan niitä myyntiin. : ) Takin pitää istua hyvin sekä hartioista että vyötäröltä ja sen pitää sopia mahdollisimman monelle vartalotyypille. Takkeja meillä on kuitenkin aika harvoin valikoimassamme, mutta voi sanoa, että ens syksyksi tulee kiva syystakki, meidän omaa Dress like Marie mallistoa!Jag har själv timglasformad kropp med medelstor byst. Jag framhäver kurvorna med plagg som går in under bysten och nuddar midjan. Omlottsplagg passar ypperligt men även A-formade plagg som är utformade att framhäva midja, samtidigt som den är generös runt magen. Jag är mamma, mormor, 58 år och glad över mina rynkor. Bara för att jag snart är 60 år, vill jag inte klä mig tråkigt. Jag vill ha mina blommiga klänningar och jag vill vara lekfull. Jag vill vara färgklicken på festen! En sådan person har jag alltid varit.

”Kom inte och säg vad jag ska göra och hur jag ska se ut”. Det är min inställning. Jag har mina dubbelhakor och 15 kilos övervikt. Jag sminkar mig, njuter av god mat och njuter av glass när jag blir sugen. För mig ska man inte pausa livet i väntan på att man har bantat ner sig till någon viss storlek, eller uppnått något annat mål som i sig antagligen inte kommer göra en lycklig i längden. Viktigare istället, enligt mig, är att skratten i livet är många och att leva varje dag i stunden.
Du kan med fördel ha lite puffärmar, stora sjalar och större halsband för att dra blicken till övre delen av kroppen och för att tillföra lite massa till axelpartiet. Och om du av någon anledning vill tona ner lår och rumpa, kan det vara bra att bära enfärgat mörkt på underdelarna och mer mönster och färg över byst och överkropp.

De flesta som kliver in i min affär tycker att de har delar på sin kropp som är fula och vill skyla. Kanske tycker de att deras rumpa är för stor, låren för grova eller håret för stripigt. Ofta är sanningen långt därifrån. De är mycket vackrare än de tror.
En rak eller rektangelformad kroppstyp har en rak kropp med antingen en fyllig rumpa eller en lite mindre sort. Raka klänningar med stretch som följer kroppen är utmärkta så länge de inte går in under varken rumpan eller brösten. Vill du ha en mer kurvig kropp är prinsess-modell på klänningar perfekt samt smickrande runda eller kantiga urringningar. Ifall du känner att kläderna bara hänger på sig som ett tält, är bästa tipset att sätta ett bälte i midjan. Du kan även knyta dina koftor i midjan. Angående mönster och färger ska du helt gå efter tycke och smak. Du passar i det mesta. Det första jag ser hos mina kunder är saker att framhäva istället; stora, vackra bröst, en fyllig rumpa, en smal midja och ett fint ansikte. Man måste komma ihåg att ingen böjer sig ner och pratar med ens mage, så lyft fram det vackra inifrån istället. Ta fram din personlighet med dina kläder!Jag vill bara tacka för era underbara kläder. Beställde på vinst o förlust efter att ha sett en annons i mitt facebook flöde. Kläderna sitter som en smäck och jag känner mig snygg, smal och lite attraktiv i dom. Tillsaken hör att jag är en småfet, gråhårig snart 53 årig kvinna… Jag kommer absolut att beställa fler gånger❤️❤️❤️

Kiitos vinkeistä! Itse mielestäni olen omenan, päärynän ja suoran sekoitus. erityisen vaikeaa on löytää sopivia takkeja, kun hartialinjani olisi kokoa 38, mutta sen koon takit nykyisin eivät sitten mahdu kiinni. Eräässä suuressa liikkeessä kun etsin a-linjaisia takkeja, myyjä vain totesi yksikantaan, että voi kun muoti nyt vaan on tätä suoralinjaista. Ei siis tullut kauppoja siinä liikkeessä. Pari vuotta sitten löysin kirpparikaupasta minulle arkeen täydellisen simppelin mustan hupparitakin – puolipitkän, koko 38, a-linja, kestää pientä sadetta – jota käytän suurimman osan vuotta, merkki on tunnettu, mutta uutta vastaavaa en enää löydä mistään.
Hei! Kiitos kivasta kirjoituksesta sillä olen yksi joka ajattelee niin kuin kirjoitit. En koskaan ole tyytyväinen vartalooni sillä pidän itseäni isona.Minulla on kapeat olkapäät, Isot rinnat ja tietysti maha! Olen yläosata isompi kuin alaosasta. Käyn ihailemassa tuotteitanne ja olen jotain ostanutkin. Olen 58 v ja myöskin mummo ja 10-15 kg ylipainoaSom en timglasformad person har du lika breda axlar som höfter och en smal midja. Bysten kan både vara stor och liten. Allra finast på dig är att framhäva din midja med en omlottklänning. Vi har så kallade prinsess-modeller så som t.ex. Beata där midjan går inåt och kjolen ut och som passar dig väldigt bra. Själv är jag nog främst timglas. Fast mina axlar tycks vara bredare än mina höfter. Så i princip ska jag framhäva midjan + på något sätt få höfterna att verka lite kurvigare? 🙂 Hur gör man det bäst, med mönster, ljusa färger…? 🙂 Är dina axlar, midja och höfter lika breda och benen smala och fina? Se till att dina kläder inte går in under magen eller rumpan. Trolla fram en längre linje på kroppen med raka och A-formade modeller på klänningar istället. V-ringat är snyggt och ett fint, stort smycke som sätter fokus på din fylliga barm ger kroppen balans. Koftor är jättebra att ta till om man vill dela av sin siluett och framhäva lite midja.

Skulle önska att det fanns möjlighet att ge synpunkter i stylingen. \nJag fick t.ex. väldigt mycket svarta kläder, men bor i Spanien där vintern bara är ett par månader så jag söker gladare och tunnare plagg.Hei Pirkko! 🙂 Et ole ainakaan omena jos sinulla on erottuva vyötärö. Oletko hartioista leveä vai hoikka? Jos hartialinja on hoikka, (vaikka oletkin rintava) olet luultavasti päärynänmuotoinen. Onko hartialinja samanlevyinen kuin lantio? Silloin olet suora. Joskus voi olle sekoitus kahtakin vartalotyyppiä. Ole ylpeä itsestäsi ja korosta niitä hyviä puolia 🙂

Hej! Vet inte om ni kommer att svara på mailet men jag testar att skicka till er ändå! Jag är ungefär 170 lång och övrtviktig. Jag har breda axlar,stor byst och stor mage och jag vet inte vad jag ska ha på mig för att det ska se fint ut. Vore väldigt tacksam för svar. Varma hälsningar Eva
Om du vill ha hjälp med styling av någon av våra stylister kan du testa vårt stylingtest! Om du redan vet vilka plagg som funkar för dig, men är osäker på vilken storlek du ska välja, så kan du klicka här för att komma till vår guide över hur man väljer rätt storlek på plaggen.

Jag har konstig kroppsform och har ingen aning om vad jag ska ha på mig. Efter flera barnfödslar så fick jag delade magmuskler BIG time! Fick dem opererade ihop så fint, men magen står fortfarande ut en heldel och får inte in musklerna trots grym träning. Följden blir att jag ser gravid ut fortfarande i ca 6e månaden! Inte kul! Har en del fett här och där och lös hud som hänger (stor rumpa!) pga stor viktnedgång, men jag skulle vilja klä mig i annat än maken stora t-shirts. Är ganska lång och ser smal ut framifrån 😀 Något tips? Har muskulösa armar men det syns inte pga allt som hänger just nu, trist men sant. Hahaha!Vi har definierat de fyra vanligaste kroppsformerna. En del ligger någonstans mittemellan och andra vet direkt vilken form som är den mest framträdande.

Hur klär man sig för att se yngre ut?
10 klädknep som gör att du ser yngre utVälj bort stora mönster. Att hitta kläder med mönster som ser både ungdomliga och sofistikerade ut är extremt knepigt. … Bär tajta jeans. … Akta dig för oformliga kläder. … Markera midjan. … Välj rätt solglasögon. … Enkla smycken är att föredra. … Fastna inte i svart. … Ha en behå i rätt storlek.
Fylligare rumpa och lår samt smala axlar är det som utmärker en päronformad kroppstyp. Även för dig är det snyggt att ta fram midjan med omlottklänningar. Prinsess-modellen på klänningar passar också dig, såsom t.ex. modellen Beata.

När det kommer till kläder lyder min filosofi som så, att det som gör dig glad, ger dig självförtroende och framhäver din kvinnlighet kommer att passa på dig. Har du svårt att veta var du ens ska börja kan din kroppsform vara en bra fingervisning.Jag är en livsnjutare som älskar färg, form, resor och mat. Jag har för länge sedan bestämt mig för att leva livet NU och inte när jag gått ner 10 kg, eller tränat bort mitt gäddhäng. Livet är för kort för att vänta med att leva det. Kom ihåg – skönheten ligger i betraktarens ögon! Du ska ha på dig det du tycker är fint och det du känner dig fin i – det är skönhet!Du kan även leka med koftor för att skapa silhuetter. Helst ska de sluta vid midjan och du kan även knyta upp dem. Ballongformade kläder med rund skärning skapar volym och kurvor. Lägg även du bakom örat det här med att skapa proportioner och balans mellan olika delar av din kropp. Denna regel gäller för övrigt alla kroppstyper.

Hei! Tuhannet kiitokset tästä, piti heti tilata, katsotaan miten tunika sopii! Ja kuinka söpöt pallotukisukat, jospa ne auttaisivat, ettei työpäivän jälkeen olisi jalat kuin jäykät ja turvonneet puupölkyt… Kiitos ja ihanaa kevään odotusta!
Hej, Mikähän vartaotyyppi mä olen; paksut reidet, lyhyt tavallisesti hoikka sääri, juu sääri kun toista ei oo. Isot rinnat..eivät mahdu minnekään (inhoan nykyistä itseäni tällaisena, ettei edes normaaleista vartalotyypeistä enää löydy) vyötärö on, takamus on jonkin veran iso kai… Mä oon lyhentynyt 12 cm ..kokoon litistetty siis…Kukapa ois uskonut vielä 10 vuotta sitten.Eli mikä mä oon omenako, mutta mulla on lyhyet jalat..Hei, tekstiin on eksynyt ”omenanmuotoinen” väärään paikkaan: Suorakulmio – Onko vartalonmuotosi suora ja upea? Ovatko hartiasi ja lanteesi edestä katsottuna samassa linjassa eikä vyötärö erotu selvästi? Mahtavaa! Olet vartalotyypiltäsi omenanmuotoinen. Hej Marias Memoarer! Timglas med synlig midja klär bra i så gott som allt. Kroppsnära kläder med mjuka mönster passar perfekt. Din bredare axellinje kan klä bra i halterneck, raglanärm, långa sjalar, halsband och örhängen. Till höften kan man ge mer volym i form av fickor, snygga detaljer, veck och rynkor och mönstrigt. 🙂 Breda byxor är snyggt på dig som har lite smalare ben, medan en äppelformad person med kraftiga ben även är fin i breda byxor som exempelvis modellerna Bodil och Frida. Tanken som är bra att ha i bakhuvudet är att skapa proportioner mellan den övre och nedre delen av kroppen.– Minikjolen har varit supertrendig och den kommer eventuellt få lite konkurrens från hotpants – därmed inte sagt att minikjolen försvinner, säger Emma Blomberg.

Efter år av hemmasittande i yogabyxor har vi sedan pandemin blivit förälskade i funktionstrenden. Cargobyxor, och utilitytenden överlag, fortsätter även nästa år. Stora fickor, västar, och justerbara spännen är här för att stanna, och inte bara ute till skogs.
– Det är väldigt trendigt att köra det blå temat från topp till tå, men man kan ju också satsa på detaljer. Om du har en beige look och adderar en turkos väska eller skärp så blir det inte lika läskigt. Men det är inte fel att gå all in på turkost, säger Emma Blomberg.– Jag brukar alltid svara nej på den frågan, för att det är sällan något som är otrendigt för det allra trendigaste är att ha en egen stil. Mode ska vara lekfullt och kul och fritt från förbud, säger Emma.

– Man kan gå all in på 00-talstrenden och matcha med en magtröja och baguetteväska. Men man kan också addera cargobyxan till basgarderoben, och matcha med till exempel en skjorta eller kavaj så får man en mer dressad look, säger Emma Blomberg.
– Vi ser också en del brudmode med mycket vitt och tyll. Nu är det många som längtar efter det när det har varit pandemi och många bröllop har blivit inställda, säger Emma Blomberg.Det blir en lekfull och färgstark vår. Under 2023 kommer vi se ännu mer av starka neonfärger, till exempel limegrönt. Även lekfulla detaljer som fransar och stora blommor tar plats i garderoben. I kontrast till detta spås även goth och punk-stilen bli stor – svarta kläder och nitar kommer att ha hög trendfaktor.

Similar Posts