|

Väder Kapstaden året Runt

Månaden med den högsta relativa luftfuktigheten är Maj (79.52 %). Månaden med den lägsta relativa luftfuktigheten är November (71.60 %). Månaden med det högsta antalet regniga dagar är Juni (11.07 dagar). Månaden med det lägsta antalet är Februari (3.20 dagar). Nederbörden varierar 96 mm mellan den torraste månaden och den regnigaste månaden. Under hela året, temperaturen varierar med 7.0 °C. Användbara tips om att läsa klimat tabell: För varje månad, kommer du att hitta information om nederbörd (mm), i genomsnitt, högsta och lägsta temperatur (grader Fahrenheit och Fahrenheit). Betydelse av den första raden: (1) Januari, (2) februari, (3) Mars, (4) April, (5) maj, (6) juni, (7) juli, (8) augusti, (9) September , (10) oktober, (11) november, (12) december. Kapstaden ligger på södra halvklotet. Sommaren börjar här i slutet av Januari och slutar i December. Sommarmånaderna är: Månaderna är: December, Januari, Februari, Mars.Månaden med de minsta dagliga soltimmarna i Kapstaden är Januari med i genomsnitt 10.85 soltimmar per dag. Totalt finns det 336.32 soltimmar i Januari.I Januari uppnås den högsta vattentemperaturen med ett månadsmedelvärde på 18.20°C. Medan i Juli förväntas de lägsta genomsnittliga vattentemperaturerna med cirka 14.30°C.De lägsta vattentemperaturerna ses runt året runt 24. Juli vid 14.30°C. De genomsnittliga högsta vattentemperaturerna är runt 18.20°C och mäts runt 30. Januari.

I Kapstaden är den månad med de flesta dagliga soltimmarna December med i genomsnitt 10.85 soltimmar. Totalt finns det 336.32 soltimmar i hela December.
I allmänhet har Sydafrika dock ett, för svenskar, varmt klimat men med relativt kalla nätter. Generellt sett så regnar det minst i de nordvästra delarna och mest på ostkusten. Lokala variationer finns och Garden Route får till exempel relativt mycket regn.Staden, liksom hela Western Cape, påverkas av att det omges av två olika hav som gör vädret relativt opålitligt. Framförallt under vintern kan staden tidvis drabbas av mycket starka vindar och kraftiga temperaturskiftningar.Sydafrika är ett stort land, större än många tänker sig, och klimatet varierar ganska mycket mellan de olika zonerna. Western Cape (med bland annat Kapstaden) har ett klimat som kan liknas vid Medelhavsklimat. Inåt landet är det mer tempererat men området kring Kruger-parken är mer subtropiskt och i nördvästra hörnet är det närmare ökenklimat.

Vill du se hur vädret är i Sydafrika just nu, samt prognosen för de kommande sju dagarna så rekommenderas South African Weather Service. Sidan är lättöverskådlig och ger bra information.

Att åka till Sydafrika innebär allt som oftast att åka till värmen men det finns kallare månader och det beror mycket på vart du åker i Sydafrika. Här får du en översikt över vädret i Sydafrika så du kan planera din resa.
Årstiderna i Sydafrika skiljer sig tvärtemot mot de svenska årstiderna. När det här på MittSydafrika.se står sommarväder och vinter så syftas det på de Sydafrikanska årstiderna.Notera att samtliga angivna priser på sidan är säsongsberoende och kan ha ändrats sedan artikeln skrevs. MittSydafrika tar inget ansvar för förluster, felbokningar, ekonomiska eller fysiska skador mm som uppkommit på grund av informationen på denna sida. Kapstaden har, som sagt, ett medelhavsklimat med en årlig medeltemperatur på 17 grader men kan nå över 30 grader på sommaren. Somrarna är varma och torra och milda, fuktiga vintrar. Vintermedeltemperaturen varierar mellan cirka 8-17 grader. Är du bara ute efter sol och värme gör du säkrast att åka till Kapstaden under sommaren. De övriga årstiderna har fortfarande ett trevligt klimat men vädret är mer opålitligt. Ett bra tips är att alltid ta med minst en varm tröja, även under sommaren, samt en vindtät jacka för alla andra årstider. Landet påverkas olika i olika delar på grund av de två haven som omger landet (Atlanten och Indiska Oceanen). Atlantvattnet kan vara riktigt kallt medan Indiska Oceanens vatten är varmare. Man får inte glömma att en gigantisk isbit (Antarktis) ligger och kyler ned vattnet en bit därifrån. Generellt sett gäller att planera inte en badsemester på västkusten, sydkusten är inte för badkrukor medan den östra kusten (St Lucia och norröver) är relativt behagligt badvatten.Det är främst dina egna preferenser och föreställningar om hur du vill att resan ska bli som avgör om det är bäst att resa till Sydafrika på våren, sommaren, hösten eller vintern. Vilken årstid som passar bäst varierar alltså från person till person. Men en sak som är värd att tänka på är att Sydafrika har motsatta årstider mot oss i Sverige. När det är sommar här är det vinter där – och omvänt.

Möjligheterna är många och vi hjälper dig gärna att avgöra vilken årstid som passar just dina preferenser. Klicka här för att se klimattabellen för området.I nordöstra Sydafrika, där Krugerparken och NYATI Safari Lodge ligger, är den varmaste perioden oktober–mars. Då är det i genomsnitt runt 30 grader på dagarna. Det är också under den perioden det kommer mest regn, men oftast är det korta skyfall. Sommaren är vacker eftersom de stora regnmängderna gör landskapet frodigt. Från april till september är det en behaglig temperatur på 25–29 grader dagtid, medan det om natten kan bli ner mot 5–6 grader. Det här är den torra perioden. Landskapet blir naknare, och det är därför lättare att få syn på det fascinerande djurlivet under Sydafrikas vinterhalvår. Under den torra perioden samlas djuren vid vattenhålen, och vår personliga erfarenhet är att det är då man har störst chans att bocka av alla ”de fem stora”. Vi på NYATI Safari skickar förväntansfulla skandinaver till Sydafrika året runt. Vi har vår egen lyxlodge i ett privat viltreservat på 10 000 hektar precis vid berömda Kruger National Park. Här kan du få en safariupplevelse utöver det vanliga och uppleva det vilda djurlivet på nära håll. Kombinera safariresan med några dagar i exempelvis Kapstaden, Vinlandet eller längs Garden Route.Vi får ofta frågor som: ”När är det bäst att resa till Sydafrika?” eller: ”När är vädret som bäst i Sydafrika?” Men svaret är inte självklart, för klimatet i Sydafrika är lite mer komplext än det svenska.

Under april till september är temperaturen lägre, normalt 17–22 grader dagtid. Det är också under vinterhalvåret som det faller mest regn i de sydöstra delarna. Juni, juli och augusti är den kallaste och regnigaste perioden. En fördel med att resa under den sydafrikanska vintern är att det är färre turister då. Om du gärna vill ha sevärdheterna för dig själv är det alltså på vintern du ska besöka landet.
I sydöstra Sydafrika, där Kapstaden och den populära Garden Route ligger, är det som varmast mellan oktober och mars. Dagtid ligger temperaturen normalt på 20–25 grader. Det är under den perioden som det är torrast och antalet soltimmar är som flest.

När är bästa årstiden att åka till Sydafrika?
Mars till maj | Höst – bästa tiden att åka till Sydafrika Värmen och blåsten börjar avta vilket resulterar i molnfria och vindstilla dagar på runt 25 grader. Perfekt för den som gillar stabilt och behagligt väder och en aktiv tillvaro!
Did you know that your Internet Explorer is out of date? To get the best possible experience using our website we recommend that you upgrade to a newer version or other web browser. A list of the most popular web browsers and links to where you can download them can be found here, at Browse Happy.

Det ser ut som att du har varit inloggad här tidigare. Klicka på knappen nedan för att fortsätta vara inloggad så du kan komma åt dina bokningar och mycket mer!
Sommaren i Sydafrika, som infaller när vi har vinter, är torr och het. Under vintern (när vi har sommar) är det lite svalare, men alltid med en behaglig temperatur för oss skandinaver. Du kan behöva en tröja eller tunn jacka på kvällarna.KAYAKs verktyg för prognoser av flygpriser, Prisprognos, använder historisk data för att avgöra sannolikheten för att priserna till en viss destination och vissa datum kommer att förändras inom 7 dagar, så att resenärer vet om de ska boka eller avvakta.

Generellt för ett direktflyg från Sverige till Sydafrika tar det 25t 00m att flyga en sträcka på 9990 km. Den mest populära rutten är Stockholm – Johannesburg med en genomsnittlig flygtid på 14t 50m.Baserat på flygsökningar på KAYAK så är den mest populära destinationen Kapstaden (86 % av alla sökningar till Sydafrika). Den näst mest populära destinationen är Durban (9%) och East London (5%).

Sök flyg till Sydafrika på KAYAK. Hitta billiga biljetter till hela Sydafrika från vart som helst i Sverige. KAYAK söker igenom hundratals resesajter för att hjälpa dig hitta billiga flyg och boka det flyg som passar dig bäst. Med KAYAK kan du också jämföra priser på flygbiljetter för sista minuten-flyg till hela Sydafrika från vart som helst i Sverige.
Priset för den billigaste biljetten till Sydafrika från Sverige som hittats under de senaste 72 timmarna var 6 068 kr. Den mest populära rutten är Stockholm Arlanda till Johannesburg OR Tambo och den billigaste tur- och returbiljetten som hittats för flygrutten de senaste 72 timmarna kostade 6 068 kr.Framförallt handlar det om att vara uppmärksam och försiktig. Det gäller speciellt den tid på dygnet när det är mörkt, om du befinner dig ute i trafiken och om du tar ut eller växlar pengar eller hanterar andra värdesaker. UD tipsar bland annat om att:

Svenska UD uppger att de flesta besök i Sydafrika sker utan några som helst incidenter. Men Sydafrika är ett land med hög kriminalitet och ett stort antal trafikolyckor. Här kommer några tips om hur du förbereda dig för att få en så bra vistelse som möjligt i Kapstaden.
Östkusten och hamnstaden Durban ligger ju kring den Indiska Oceanen vilket gör att klimatet är mer tropiskt här med fuktig och varm luft nästan året runt. Många besökare som inte är vana med den höga luftfuktigheten kan tycka att den är jobbig på sommaren. På vintern är luften lite torrare men det är ändå varmt och skönt så då kan den delen av året vara att rekommendera. Temperaturen på land brukar ligga kring 30 grader och i vattnet runt 25 grader. På sommaren regnar det mer än på vintern i det här området.Gauteng-provinsen i sin tur ligger på en högplatå som ligger nästan två tusen meter upp i luften. Det gör att det inte blir lika varmt här på sommaren och inte heller lika fuktigt. Och på vintern gäller det att packa ner varma kläder, eftersom temperaturen kan ligga runt noll grader på natten. Däremot är dagarna även på vintern soliga och med en temperatur kring 20 grader.Detta är ju ett område för safari och om det är därför du söker dig till sydafrika är det i slutet av deras vinter som gäller, alltså september och oktober. Då är vädret torrt, vilket gör att många djur samlas kring vattenhålen. Även en hel del buskar och träd har tappat sina löv och sikten är därför god.We will rise only by lifting others… * * * * * #durban #sunrise #ocean #beach #beachlife #nature #instagram_sa #thisissouthafrica #southafrica #wowsouthafrica #blogger #travelblog #travelblogger #travel #traveler #traveller #instatravel #travelgram #traveltheworld #travelphotography #tourist #tourism #influencer #adventure #explore #africanamazing #loves_southafrica #photooftheday Sydafrika är tre gånger så stort som Sverige och här ryms flera klimatzoner. Rent generellt kan man säga att eftersom Sydafrika ligger i den södra hemisfären är årstiderna omvända mot i Sverige. I vissa regioner finns enbart två årstider, sommar och vinter och i andra regioner har man ett mycket omväxlande väder med flera årstider på samma dag. Juni till Augusti: Sydafrikas vinter. Lågsäsong. Regnperiod runt Kapstaden. Du kan ändå få fina och soliga dagar med cirka 25 grader. Längre norrut har man torrperiod. Utmärkt tid för safari. September till november: Sydafrikas vår. Varmare, lite mer blåsigt. Mycket blommor och valsäsong.

Lion king Photo by @jonathan_sala_photography #wildlife #wildlifephotography #krugerpark #krugernationalpark #big5 Worldbest_animal #animal_captures #animals_in_world splendid_animals #animals_fanatics #animalite #animallovers #wildlife #natgeo #earthfocus #lovewildlife #photo #photooftheday #animalplanet #southafrica #sanparks #safari #animalphotos
Den billigaste tiden att åka till Sydafrika är under lågsäsong på vintern då priserna på boende generellt är lägre och även på aktiviteter och restauranger. Högsäsongen är på Sydafrikas sommar och då höjs priserna på mat och annat. Under jul och nyår har även lokalbefolkningen semester och det gör att allt blir ännu dyrare. Om du vill åka hit den tiden på året behöver du även boka långt i förväg eftersom mycket brukar bli fullbokat tidigt.

Är Sydafrika dyrt?
En resa till Sydafrika som svensk turist kan i många fall upplevas som billigt. Generellt sett räknar man med att priserna i Sydafrika är ungefär hälften av vad det kan kosta hemma i Sverige.
Man behöver inte vara Irländare för att uppskatta St Patrick’s Day. På samma sätt behöver man inte tala ett ord franska för att njuta av maten, vinet och kulturen på Bastille Day i Franschhoek. Ta en pendelbuss dit och boka ett Bed & Breakfast, för man ska inte köra någonstans efter att ha skämt bort sig hela dagen med Kapstadens bästa viner, ostar, kötträtter och frukter. Franschhoek är känt för sina många fina restauranger och vinegendomar och här finns också många underbara hotell och pensionat. En av våra favoriter är La Petite Dauphine som ligger på en fungerande vin- och fruktfarm en kort bilväg utanför byn Franschhoek.Maj råkar också vara den bästa månaden för hajbursdykning i Gansbaai. Det finns de som har invändningar mot denna aktivitet, men den utförs med långsiktighet och minimal påverkan och i fokus för Conservation Board’s uppmärksamhet, och utförs enbart av licensierade yrkesmän. Om du klarar denna utmaning så gör dig redo för ditt livs undervattensmöte.

Det är fortfarande ungefär åtta veckor till högsäsongen i Kapstaden och Durban så om man söker en överkomlig semester med en hyfsad chans till anständigt väder så är Sydafrika ett gott val. Vädret blir varmare och varmare och våren kommer på allvar. Man kan förvänta sig en veckas regnskurar tidigt i månaden i Kapstaden men fint väder överallt annars. För surfare är detta den bästa tiden för Northern Natal’s stränder och ett bra tillfälle att resa genom landet eftersom den mesta boskapen man ser föder vid denna tid.

Maj är fortfarande bästa tiden för Northern Natals stränder, men efterhand som vädret blir kallare fram mot juni finns det fortfarande massor att göra upp och ner längs Sydafrikas ostkust. När vinden blir kallare blir frånlandsvinden starkare och vågorna större mot slutet av maj och in i juni innan pålandsvinden börjar ta överhanden under den kallare, torrare vintern.
Om man kallar sig surfare bör man boka sin resa till Sydafrika från mitten till slutet av april och en bit in i maj, och se till att första (och kanske enda) stället är Durban och Northern Natal (eller KwaZulu Natal som det kallas numera). Vädret är milt (med enstaka märkliga varma skurar), vågorna bra, vattnet varmt, det blåser frånlandsvind, ortsbefolkningen är vänskaplig och ser mycket bra ut. April är tveklöst den bästa strandmånaden i Northern Natal, så boka flyg, hitta ett hotell eller en strandstuga och hyr surfbräda! Ett fantastiskt ställe att uppleva Northern Natals stränder i Robinson Kruses stil är att boka sig på Thonga Beach Lodge.Om man har turen att vara i Kapstaden på Nyårsafton blir man bortskämd med valmöjligheter. Alltid sevärt är Nyårskarnevalen i Kapstaden, vilken vanligtvis är en livfull, färgstark händelse arrangerad av den lokala Cape Malay kommunen och diverse lokala kommersiella sponsorer. För den unga (och ungdomliga), däremot, finns också den legendariska New Years Vortex (på senare tid kallad Prism/Rezonance) festen, en tredagars musikfestival för trance och elektronisk musik med höjdpunkt vid midnatt på nyårsafton. Fler än 10000 festdeltagare tar sig ut till den fantastiska Nekkies anläggningen och dansar i fruktträdgårdarna i skuggan av berget dag och natt – tre dagar i sträck.

Oktober är också the Capes bästa tid för vinprovning och att turista längs Garden Route. Årets grönska är fullt utslagen och vingårdarna är fulla av växande nya druvor. Dagliga vinprovningsturer går från Victoria & Alfred Waterfront eller så kan man gå på en förtjusande picknick med gratis vinprovning på vingården Buitenverwagting i Groot Constantia.
Kapstaden och the Winelands har sitt eget klimat som skiljer sig från resten av landet. Det kallas Medelhavszonen eftersom det liknar Sydeuropa – våta, mycket blåsiga vintrar (med svåra stormar under juni/tidig juli) och varma tempererade somrar. Temperaturen i Kapstadsområdet är mer moderat än i resten av landet, men vinterregnen kan hålla på dagar i sträck.Ett ofta bortglömt äventyr som väntar i Sydafrika är bergskedjan Cederberg i Western Cape. Topparna blir snöklädda på vintern och platsens ödslighet i förening med storslagna vyer över höga toppar gör Cederberg vintertid till en av de mest majestätiska sevärdheterna i Sydafrika

Njut av en 11 nätters rundresa som inkluderar en underbar tre nätters-safari i Timbavati Private Game Reserve, fem nätters i Kapstaden samt tre nätter i det vackra Cape Winelands
Börja med två dagars tur på Rovos Rail från kolonialperioden, från Pretoria till Kapstaden – Njut av det luxuösa Clarendon Bantry Bay och 5-stjärnig lyx i Cape Winelands vid Grande Roche. Avsluta din semester med en safari vid Londolozi Tree Camp.

När är det bäst att åka till Kapstaden?
Bästa tiden att resa till Kapstaden är från oktober till april, från mitten på våren till mitten på hösten. Även maj och september är bra att resa till Kapstaden men vädret är svalare och framförallt varierar det mycket. Under vintern, juni till augusti är det svalt, molnigt och regnigt i Kapstaden.
Innan du reser till ett land som är välkänt för sina stränder och naturscenerier, bör du ta reda på vad du har att vänta av vädret. Sydafrika ligger på södra halvklotet, vilket betyder att det är sommar när det är vinter i Nordamerika och Europa. Dessutom har landet två mycket olika klimatzoner – the Capes Medelhavszon och resten av landet.Om man är surfare är det fortfarande bästa tiden för stranden i Northern Natal, även om vädret är i kallaste laget för den vardaglige strandbesökaren. Om man känner sig äventyrlig till sinnes och inte backar för att ta på sig våtdräkten är det fortfarande bästa tiden för hajbursdykning i Gansbaai – det område som har världens största population av vithaj. Ett underbart och lyxigt ställe att bo om man ska valskåda i Hermanus och hajbursdyka i Gansbaai är det lilla ”boutique” hotellet Birkenhead House.

Vad kostar en middag i Kapstaden?
Ett riktmärke för varmrätter på en bra restaurang är runt 150 rand och ett glas vin kostar för det mesta mellan 50-60 rand. Föredrar man att dricka öl kostar en flaska cirka 45 rand och en Gin och Tonic runt 80 rand. Kapstaden är även känt för att servera lyxmiddagar till ett bra pris.
November är den månad då pulsen börjar öka på allvar och det är början på bästa tiden i the Cape. Det kan fortfarande vara blåsigt och en eller två molniga dagar, men mesta tiden är det sol, vågor, hav och soldyrkare som syns på stränderna i Camps Bay och Waterfront. Long Street och Sea Point områdena i Kapstaden är livfulla ställen för nattliv och Camps Bay och Clifton Beaches är dit alla som vill synas går för att få sin solbränna.Om man tillbringar sommaren i the Cape vill man förmodligen ordna så att man kan stanna in i februari. En del av turisterna har åkt hem, dessutom är det skördetid i winelands. Det betyder att många vingårdar och vinegendomar anordnar särskilda vinprovardagar eller familjedagar, med måltider och transport till fyndpriser. Man kan delta i ett flertal olika heldags eller halvdags vinturer med pendelbuss från Victoria & Albert Waterfront. Vinturerna kostar i allmänhet mellan R250 och R1000 – alla inkluderar fri vinprovning och transport och i några ingår en utsökt måltid på en luxuös restaurang på en vinegendom. Vi rekommenderar särskilt att man stannar några nätter i Cape Winelands så att man verkligen får uppleva detta fantastiska område med sina många vingårdar, golfbanor och restauranger i världsklass. Majeka House och Lanzerac Hotel får våra varma rekommendationer.

Har Sydafrika årstider?
Men en sak som är värd att tänka på är att Sydafrika har motsatta årstider mot oss i Sverige. När det är sommar här är det vinter där – och omvänt. I sydöstra Sydafrika, där Kapstaden och den populära Garden Route ligger, är det som varmast mellan oktober och mars. Dagtid ligger temperaturen normalt på 20–25 grader.
Största delen av landet (utom the Karoo som är mer eller mindre vad man förväntar sig av en halvöken) har ett slags subtropiskt klimat. Somrarna är varma med vanligt förekommande åskskurar och regn, och kalla mycket torra vintrar med snö i vissa områden. Regnet brukar inte bekomma lokalbefolkningen under sommaren, och Durbans stränder är fortfarande fyllda av surfare under en regnskur.

Juni är också den bästa tiden för en safari i Lowveld, liksom bästa tiden för hajdykning i Gansbaai. Om inget av detta lockar, varför inte åka över till den sömniga kuststaden Hermanus på Cape Garden Route. Under 10 av årets månader händer det inte mycket i Hermanus, men i juni och juli samlas hundratals Sydkapare här för att kalva och para sig. En klar vinterdag i Hermanus kan vara säker på att se ett halvdussin valar svänga sina stjärtfenor och blåsa skum upp i luften så nära som 20 meter från stranden.
Sommaren i the Cape erbjuder besökaren flera unika förströelser och oftast nära nog perfekt väder. December – januari är högsäsong i the Cape och det finns mycket för turister av alla åldrar att se och göra. Se till att tillbringa lite tid på Clifton och Camps Bay stränderna, ta en tur med spårvagnen (en dag med lite blåst) och hoppa ombord på färjan för en halvdags Robben Island tur. På kvällen kan man prova några av de underbara restaurangerna och barerna i Victoria and Alfred Waterfront, eller gå ut för en kväll på stan på Sea Point eller Long Street i Kapstadens stadskärna.Många invånare i Kapstaden skulle säga att mars är bästa tiden i the Cape. Vädret är härligt, varmt och soligt men inte för varmt, och de flesta turisterna har åkt hem. Det gör det lättare att få bord på restaurangerna. En sommar i the Cape skulle inte vara fullständig utan ett besök på någon av de många fantastiska golfbanorna i Kapstaden, Cape Winelands och Garden Route. Eftersom det inte riktigt är högsäsong är det lätt att hitta boende till verkligt överkomligt pris på många charmerande semestermål. Det finns fortfarande några valar i Hermanus och det är nära nog bästa tiden för hajbursdykning i Gansbaai. Alltmedan juni i Kapstaden är riktigt otrevlig med vindbyar och stormar med vindstyrkor upp till 70 km/h så är övriga delar av landet riktigt behagliga under denna tid. Om man fortfarande vill leva strandliv ska man ta sig till Durban och juni är fortfarande bland de bästa tiderna för att vara på stranden i Northern Natal. Det finns fortfarande vågor till slutet av månaden så om man skyndar sig hinner man i tid för att vara med om några vågor. I augusti börjar det mesta av Sydafrika att värmas upp och det är ingenstans så tydligt som om man tar en åktur upp längs Western Cape’s västkust. Här kan man se en av världens mest häpnadsväckande uppsättningar av vildblommor. Faktum är att Western Capes vårblommor i sig nästan är skäl nog för att besöka Sydafrika. Det finns många charmerande pensionat längs vägen, och resan utgör en underbar långhelg. Vid sidan av vildblommorna är augusti den bästa tiden för en safari i Lowveld, så ta vara på tillfället och stanna några nätter i något av landets luxuösa privata viltreservat. Om man åker mot Durban är detta den bästa tiden för Northern Natals stränder, särskilt eftersom vädret blir varmare och fler människor börjar flockas på stränderna.

Upplev en oförglömlig resa genom Kapstaden och natursköna Prince Albert. Detta paket inkluderar 15 övernattningar i Kapstaden, Prince Albert, Plettenberg Bay, Port Elizabeth och safari i Timbavati.

Juli är stormmånaden i Kapstaden, men fortfarande bästa tiden för safari i Lowveld, och man kan fortfarande se gott om valar i Hermanus. Ett härligt ställe för att uppleva en äkta afrikansk safari är det vackra Motswari Game Lodge i Timbavati privata viltreservat.
Det är sommar i the Cape och det är ett bra tillfälle att hinna se valar i Hermanus innan de försvinner över sommaren. Hermanus ligger bara en timmes väg från Kapstaden och utmärkt för två till tre dagars övernattning om man gör en tur i Winelands. Gör en vilttur på utvägen och kör tillbaka längs den vackra kustvägen förbi Hout Bay på vägen tillbaka till Kapstaden.

SafariGuideAfrica tillhandahåller oberoende recensioner av afrikanska safariresor, safari lodges, golfresor och hotell SafariGuideAfrica arbetar endast med SATSA-certifierade partners och tar inte ut några serviceavgifter.
September är nära nog den bästa tiden i the Cape om man kan stå ut med lite regn och önskar se sevärdheter utan att behöva trängas. Man kan troligen fortfarande dra nytta av vintererbjudanden på några av Southern Suburbs’ gourmetrestauranger för skaldjur och medelhavsmat. Vingårdarna är vackra med nyutsprucken grönska så se till att ta en vinprovningstur någon av dagarna i the Cape.Njut av Cape Waterfront-boende och bo på ett luxuöst 5-stjärnigt boutique hotell i Winelands. När man sedan har kopplat av kan man åka därifrån på en häpnadsväckande safari i Timbavati Game Reserve.

Under oktober finns det fortfarande valar i Hermanus men om man bara stannar en dag eller två riskerar man att missa dem. För att ge sig själv största chans att se en val är det bäst att åka med en båt på valskådningstur. Guidens tränade ögon, tillsammans med dina medpassagerares, garanterar att man får syn på alla valar i närheten.

Är det säkert i Kapstaden?
Undvik att besöka de större städernas centrum kvälls- och nattetid, om det inte sker på till exempel restauranger, biografer eller teatrar. Se till att du har tillgång till så säkra transporter som möjligt, till exempel genom att förbeställa taxi. Hotellen brukar kunna hjälpa till.
December är toppen på högsäsongen då det verkligen händer saker i näst intill alla Sydafrikanska städer. Sommaren i the Cape är het, aktiv och livlig med nattliga fester och arrangemang för din underhållning. Hotellrummen har sina högsta priser, så planera för detta och boka i förväg. Att hyra bil är också ett gott råd så att man är fri att resa vart man vill utan att behöva förlita sig på de relativt glesa allmänna färdmedlen.Grafen visar den genomsnittliga mängden nederbörd mätt i millimeter nederbörd (regn, snö, hagel, snöblandat regn, o.s.v.). Totalt faller i genomsnitt 1.080 mm nederbörd per år i Kapstaden, Sydafrika.

Grafen över vattentemperaturen i Kapstaden visar den genomsnittliga havstemperaturen i en viss månad. Vattentemperaturen är ungefär den samme under dagen som på natten.Lämna gärna en väderrapport och berätta hur det verkligen är, både när vi har rätt och när vi har fel. Då hjälper du andra som är intresserade av vädret på din plats.

Från mitten av december fram till mitten av mars är Kapstadens verklige högsäsong och det kan då vara långa köer och/eller mycket turister till populära attraktioner som till exempel linbanan upp till Taffelbergets topp, Godahoppsudden och Pingvinerna vid Boulder’s Bay. Hösten är ofta solig och vädret stabilt så för er som har möjlighet är slutet av mars och april oftast bra månader att resa och köerna är lite kortare.

När är det billigast att flyga till Sydafrika?
De bästa tipsen för att hitta billiga flyg till Sydafrika Högsäsongen anses vara i juni, juli och augusti. Den billigaste månaden att flyga från Sverige är maj.
Kapstaden ligger i sydvästligaste Sydafrika med ett ganska tydligt så kallat medelhavsklimat med långa, torra och varma somrar men svala och regniga vintrar. Enkelt uttryckt är december-mars sommarmånaderna, april-maj höst, juni-augusti vinter samt september-november vår. Bästa tiden att resa till Kapstaden är från oktober till april, från mitten på våren till mitten på hösten. Även maj och september är bra att resa till Kapstaden men vädret är svalare och framförallt varierar det mycket. Under vintern, juni till augusti är det svalt, molnigt och regnigt i Kapstaden.Graferna visar medelnederbörden i Kapstaden och Stockholm. Totalt faller i genomsnitt 1.080 mm nederbörd i Kapstaden per år jämfört med 510 mm i Stockholm.Att hyra bil i Kapstaden kostar i genomsnitt 115 SEK per dag. Priset varierar med 28.5 SEK beroende på månad. I juni är den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i ett dygn t.ex. 105 SEK. Detta är den bästa tiden för att spara pengar! I december är det genomsnittliga priset däremot 134 SEK.

Ta reda på när det är högsäsong i Kapstaden (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.
Generellt sett är Maj den månad då priset på ett hotellrum är billigast i Kapstaden. Så det är ett bra tillfälle att åka då och spara pengar! Däremot är Januari statistiskt sett årets dyraste månad inom hotellbranschen.Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Kapstaden: den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, , havstemperaturen, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Vet man med sig att man ändå inte ämnar se hela landet på en gång så kan det vara värt att ta reda på klimatsituationen i det område man tänker besöka lite mer i detalj. Då kan man istället åka när det är som absolut bäst där istället för den ovan nämnda vårkompromissen.
Här är ett varierande klimat med årstider som är omvända till våra svenska årstider med sommar under vinter och tvärtom. Varmast klimat är det i nordost, västra Kapprovinsen påminner om Medelhavets klimat.Landet har hälften av det globala regnsnittet så antalet soltimmar är många och kusterna är därför mycket populära att semestra på. Kombinationen många soltimmar, god infrastruktur och det låga prisläget gör att det även är ett populärt ställe att skaffa ett sommarställe eller flytta efter pensionen.

Hur är klimatet i Kapstaden?
Kapstaden har en genomsnittlig sommartemperatur på 20-25 grader. Inåt landet kan samma genomsnitt vara en bit över 30 grader. Den genomsnittliga årsnederbörden för hela landet är 464 mm, ungefär hälften av världsgenomsnittet.
Innan du reser till Sydafrika så kom ihåg att årstiderna är omvända på södra halvklotet; våren infaller i september – oktober, sommaren i december-mars, höst i april-maj samt vinter i juni-augusti.Övriga landet har sina regnperioder mestadels under sommartid. Regnet kommer dock ganska oförutsägbart så ibland kan det vara långa perioder av torka medan det ibland är skyfall. Totalt har landet hela 11 klimatzoner enligt Köppenskalan.

Hur säkert är Kapstaden?
Är Kapstaden farligt eller säkert och hur påverkar det aktuella säkerhetsläget din semester i storstaden? Svenska UD uppger att de flesta besök i Sydafrika sker utan några som helst incidenter. Men Sydafrika är ett land med hög kriminalitet och ett stort antal trafikolyckor.
Inåt landet ligger stora delar på en platå vilket gör att Sydafrikas genomsnittstemperatur är lägre än andra länder på samma breddgrad. På högre höjd kan det även bli minus under vintern medan det längs kusten ofta är milt. På platån vid gränsen till Lesotho brukar det på vintern råda en årlig bottenmarkering på under 6 minusgrader, och så sent som 1994 kom det över en halvmeter snö i området. Här finns Sydafrikas största skidresort Tiffindell med 5 liftar, och det finns även ett litet skidområde på Matroosberg nära Kapstaden.Den västra Kapprovinsen har ett klimat som påminner mycket om Medelhavets med varma vindar och en medeltemperatur på runt 25 grader sommartid, det är mycket soligt och behagligt, men nätterna kan vara en aning svala. Vintertid ligger temperaturen i västra Kapprovinsen på runt 15 grader, då och då kan det komma sporadiska regnskurar. På västkusten, mot Atlanten, är klimatet torrt och medeltemperaturen sommartid igger runt 25-30 grader. Övriga delar av året sjunker temperaturen något. Atlantens vatten är, trots den höga medeltemperaturen, ganska svalt. Våren här är en enormt färggran tid då faunan blomstrar. På grund av de stora skillnaderna det råder i landet klimatmässigt så är det på gränsen till omöjligt att säga att det är bäst att resa den ena eller den andra tiden på året.Sydafrika är ett förhållandevis stort land, ungefär 3 gånger så stort som Sverige till ytan, så det är inte överraskande att vädret skiftar ordentligt beroende på var man befinner sig. Det är även ganska stora skillnader i temperatur och nederbörd mellan årstiderna.

Transvaal-provinsen i landets innersta har ett mycket fördelaktigt klimat med varma somrar och torra, milda vintrar Medeltemperaturen i inlandet ligger kring 27 grader sommartid, svalare vintertid.
Sydafrika har ett mycket varierande klimat. Om du vill resa hit huvudsakligen för sol och bad så ska du tänka på att årstiderna är de omvända mot Skandinavien. Högsommaren kommer först till jul och nyår! Lär dig mer om Sydafrikas klimat här!Vädret varierar stort över hela Sydafrika beroende på vilket område man ska åka till. Generellt är september till oktober bäst om man vill se flera delar av landet.Sydafrika är ett vidsträckt land med flera lokala klimatzoner. Landet är omgivet av kust på tre sidor och Atlanten och Indiska oceanen sätter sin prägel på klimatet. Vädret varierar också beroende på latitud, höjd över havet och avstånd till kusten.

Mest regn förekommer under sommaren men kustområdena i väst och sydväst är mest regniga under vintern. Regnet kan komma riktigt hastigt och i inlandet är det vanligt med åsk- och hagelbyar ibland tillsammans med storm. Om man är tvungen att rekommendera en tid på året trots allt så är nog våren, september till oktober, bäst om man har tänkt sig att se flera delar av landet. Det är en bra kompromiss då man slipper de kallaste vintertemperaturerna på platån och i reservaten samtidigt som man missar de allra varmaste perioderna i de centrala delarna. Man slipper även sommarregnen i öst och vinterregnen i väst. Under sommaren faller den mesta nederbörden i form av regn. Somrarna är heta i hela landet. I kustområdena i väst och sydväst regnar det företrädesvis på vintern. Regnen är oförutsägbara och uppkommer ofta ganska hastigt. Åsk- och hagelbyar är vanliga i inlandet, de kan vara kraftiga och uppträda tillsammans med storm, vilket gör att man måste vara medveten om det när man vistas ute på landsbygden och kanske har långt till närmsta skydd/tak.I sydväst längs kusten är det medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar med regn. Området påverkas kraftigt av det faktum att Atlanten med kallt vatten och Indiska Oceanen med varmt möts här. Dessa temperaturskillnader i havet gör att genomsnittstemperaturen på västra kusten är hela 6 grader lägre än på samma breddgrad på östsidan. Det är även som så att om man badar på Godahoppsuddens västra sida och sen tar sig till den östra så är det hela 4 grader skillnad i vattentemperatur.

bestereistijd.nl bestereistijd.be bastatidenattaka.se bedsterejsetidspunkt.dk diebestereisezeit.de bestereisezeit.at bestereisezeit.ch bestetidareise.no besttimetovisit.co.in besttimetovisit.co.nz besttimetovisit.co.uk besttimetovisit.co.za besttimetovisit.com.au besttimetovisit.com.ph besttimetovisit.com.pk besttravelmonths.com cuandovisitar.cl cuandovisitar.co cuandovisitar.co.cr cuandovisitar.com.ar cuandovisitar.com.bo cuandovisitar.com.ec cuandovisitar.com.gt cuandovisitar.com.mx cuandovisitar.com.pa cuandovisitar.com.uy cuandovisitar.es cuandovisitar.pe cuandovisitar.us kdy-jet.cz kiedy-jechac.pl quandoir.com.br quandoir.pt quandovisitare.it quandpartir.be quandpartir.ch quandpartirpour.fr
Bastatidenattaka.se är go-to-webbplatsen för all din väder- och klimatinformation. Med den här webbplatsen är den bästa tiden att besöka någon destination i världen bara ett klick bort. Vi tillhandahåller information om aktuella väderförhållanden samt genomsnittliga klimatdata från de senaste 30 åren. All data kommer från officiella meteorologiska institut runt om i världen.Om du planerar att resa till Kapstaden kan du kolla in dessa välkända resebyråer. Resenärerna anser att de är de bästa och erbjuder bra priser för alla budgetar. Hur är det genomsnittliga vädret i en viss månad i Kapstaden? Låt oss ta reda på det! Klicka på en månad för att se alla månadsgenomsnitt för solsken, höga och låga temperaturer, procentuell chans för regn per dag, snöfall och antal regniga dagar. Vi och våra partners använder cookies för att Lagra och/eller få åtkomst till information på en enhet. Vi och våra partners använder data för Anpassade annonser och anpassat innehåll, annons- och innehållsmätning, målgruppsstatistik och produktutveckling. Ett exempel på data som samlas in kan vara en unik identifierare lagrad i en cookie. Vissa av våra partners kan behandla dina uppgifter som en del av deras legitima affärsintresse utan att fråga om samtycke. För att se ändamålen som de anser att de har ett berättigat intresse för, eller för att invända mot denna databehandling, använder du länken för leverantörslistan nedan. Det samtycke som lämnas kommer endast att användas för databehandling som härrör från denna webbplats. Du kan när som helst ändra dina inställningar eller återkalla ditt samtycke genom länken som finns i vår integritetspolicy, vilken är tillgänglig på vår hemsida..Den bästa tiden att åka till Kapstaden i Sydafrika är från Januari till Maj och September till December. Under den här perioden har du en behaglig temperatur och nästan ingen nederbörd. Den högsta medeltemperaturen i Kapstaden är 26°C i Januari och den lägsta är 16°C i Juni. Den genomsnittliga vattentemperaturen ligger mellan 16°C och 21°C. På ön Kapstaden förekommer medelhavsklimat. Somrarna är heta och torra, och på vintern är temperaturen mild. Medeltemperaturen på årsnivå i Kapstaden är 21° grader och på ett år regnar det 395 mm. Det är torrt 233 dagar om året, med en luftsfuktighet på i genomsnitt 72% och ett UV-index på 5. Östliga områden som KwaZulu-Natal och Östra Kapprovinsen har ett subtropiskt klimat med varma, fuktiga somrar och måttliga, torra vintrar. De norra provinserna Limpopo och Mpumalanga har samma varma och torra klimat som resten av landet.På grund av sin storlek och sitt läge nära Afrikas sydligaste spets har Sydafrika ett stort temperaturspann under hela året. Klimatet är subtropiskt, dvs. varmt till varmt året runt med endast korta köldperioder på vintern. Den typiska temperaturen i Sydafrika ligger mellan 15 och 20 grader Celsius, beroende på region och årstid.

Vädret i Sydafrika varierar från område till område, och landets många regioner har alla sin egen karaktär. Västra Kapprovinsen, till exempel, har ett medelhavsklimat som gör att vintrarna är varma och blöta och somrarna extremt varma och torra.
Sydafrikas vinter (juni-augusti) är den period då temperaturen sjunker mest. Vanligtvis ligger temperaturen vid den här tiden på året mellan 10 och 15 grader Celsius, men i vissa regioner kan den vara betydligt lägre, särskilt på högre höjder.

Cape Town i Västra Kapprovinsen har regniga vintrar och torra somrar som är typiska för medelhavsklimatet. Från november till mars är det sommar i den här delen av världen, med behagligt, soligt väder och medeltemperaturer på 25-28 grader Celsius.

Vad ska man tänka på när man åker till Sydafrika?
Du som är svensk medborgare och besöker Sydafrika i upp till 90 dagar behöver vanligtvis inte söka visum innan avresan. I samband med passkontrollen vid inresan får du automatiskt en visering som gäller för denna tidsperiod.
På ön Sydväst Sydafrika förekommer arida klimat. Det är varm temperatur under dagen, och du kommer inte ha regn här under den närmaste tiden. Medeltemperaturen på årsnivå i Sydväst Sydafrika är 21° grader och på ett år regnar det 395 mm. Det är torrt 233 dagar om året, med en luftsfuktighet på i genomsnitt 72% och ett UV-index på 5.

Höstsäsongen i Sydafrika, som omfattar månaderna mars-maj, är en övergångsperiod mellan landets brännande sommar och kalla vinter. Vid den här tiden på året är temperaturen vanligtvis mellan 15 och 20 grader Celsius.
Hur är det genomsnittliga vädret i en viss månad i Sydafrika? Låt oss ta reda på det! Klicka på en månad för att se alla månadsgenomsnitt för solsken, höga och låga temperaturer, procentuell chans för regn per dag, snöfall och antal regniga dagar. Månaderna september till april, Sydafrikas vår- och sommarsäsong, anses ofta vara den bästa tiden att besöka landet. Vädret är milt och torrt, vilket är perfekt för utflykter utomhus som safariturer, promenader och strandutflykter. Medeltemperaturen ligger på mellan 20 och 30 grader, med tillfälliga värmeböljor upp till 30 grader. På ön Nordost Sydafrika förekommer arida klimat. Det är varm temperatur under dagen, och du kommer inte ha regn här under den närmaste tiden. Medeltemperaturen på årsnivå i Nordost Sydafrika är 29° grader och på ett år regnar det 422 mm. Det är torrt 203 dagar om året, med en luftsfuktighet på i genomsnitt 62% och ett UV-index på 6.

Under den här tiden på året ökar nederbörden i landet, vilket kan leda till en ökning av frekvensen och intensiteten av stormar och andra former av extremt väder.

Sydafrika har mycket att erbjuda som turistmål, från vackra naturlandskap och nationalparker till livliga städer och intressanta kulturella sevärdheter. Det finns mycket variation och aktivitet i detta land, så det kan vara en utmaning att välja rätt tidpunkt för ett besök.
Mellan sommarhettan och vinterkylan har Sydafrika en kort vår från september till november. Under denna tid är temperaturen vanligtvis mellan 15 och 20 grader Celsius, men det kan variera från område till område.När du ska resa till Sydafrika bestäms i slutändan av dina intressen och personliga preferenser. Våren och sommaren är idealiska om du vill åka på safari och andra utomhusaktiviteter, medan vintern är att föredra om du vill slippa värmen och folkmassorna. Att besöka Sydafrika kommer utan tvekan att bli en av höjdpunkterna i ditt liv.På ön öst Sydafrika förekommer arida klimat. Det är varm temperatur under dagen, och du kommer inte ha regn här under den närmaste tiden. Medeltemperaturen på årsnivå i öst Sydafrika är 24° grader och på ett år regnar det 521 mm. Det är torrt 159 dagar om året, med en luftsfuktighet på i genomsnitt 76% och ett UV-index på 5.Om du planerar att resa till Sydafrika kan du kolla in dessa välkända resebyråer. Resenärerna anser att de är de bästa och erbjuder bra priser för alla budgetar.

Medan västra delen har kalla, blöta vintrar och varma, fuktiga somrar har östra delen, där Kruger nationalpark och Drakensbergen ligger, ett subtropiskt klimat. Temperaturen ligger runt 20-22 grader Celsius från maj till augusti, vilket gör detta till den idealiska säsongen för att utforska regionen.
Sommaren i Sydafrika når sin höjdpunkt i december, januari och februari. Temperaturerna brukar ligga på mellan 20 och 30 grader under den här tiden, men i norr och i inlandet kan de bli mycket högre.

När ska man åka till Kapstaden? Välj bästa tiden att besöka Kapstaden baserat på de historiska månadsmedeltemperaturerna , men innan det är dags att boka hotell i Kapstaden, se även på klimattabellen för att välja perioden med minst risk för regn , bäst chans för flest soltimmar och skön badtemperatur i Kapstaden. Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre.
Är semesterresan nära förestående så titta på Hur vädret är i Kapstaden genom att kolla aktuell 5-dygns väderprognos för Kapstaden, med luftfuktighet mm. Tänk på att kolla upp restriktioner för Kapstaden och vilka försäkringar som gäller när du planerar en resa!

Februari är den varmaste månaden för Kapstaden i Sydafrika med medeltemperatur på 26°C. Vattentemperatur för Kapstaden är varmast i februari med temperatur på 21°C. Temperaturen för Kapstaden är som kallast i juli med medeltemperatur på 17°C. Solsäkrast är det i december med 11 timmar per dag. Mest genomsnittlig nederbörd kommer det i juli då det uppmätts till 99 mm. Regnigaste månaden är augusti med i snitt 14 regndagar.

Vinter – Vintervädret i Kapstaden är soligt och temperaturregleringar som vanligtvis ligger mellan 10-20°C. Det är vanligtvis lite regn under denna period.
Lågsäsongen, å andra sidan, är i allmänhet under vintern. Vinter i Sydafrika är från juni till augusti och även om temperaturen är lägre, är den långt ifrån outhärdlig! Temperaturen ligger ofta runt 20C! Lågsäsongen i Sydafrika kan vara ett fantastiskt val för dig om du vill undvika trängsel.

Om du skulle önska att få komma närmare och mer personligen Sydafrikas fauna, kan en volontärvistelse i ett av landets många naturreservat vara en berikande upplevelse. Volontärprogrammen varar från några veckor till flera månader, så du kan uppleva djuren i sin naturliga miljö under Sydafrikas olika årstider om du vill.
En av Sydafrikas största attraktioner är dess fantastiska fauna. Om du vill få chansen att se de Fem Stora, är landets kyliga, torra vinter den bästa tiden att kunna se elefanter och lejon. För på vintern regnar det mindre (utom i Västra Kapprovinsen), vilket innebär mindre grönska för djuren att gömma sig bakom. Eftersom vattenhålen också torkar ut, samlas djuren runt de få som finns kvar, så det blir lättare att hitta var man kan iaktta dem.Om du är ute efter att fotvandra eller utforska naturen runt Kapstaden, bjuder hösten på klar himmel och angenäm temperatur. Vintersäsongen i Kapstaden erbjuder också mycket att göra, med marknader inomhus och sprakande brasor att njuta av. Därför beror bästa tiden att besöka Kapstaden främst på vilken typ av aktiviteter du är ute efter!

Similar Posts