Vento Moped Kina

Det finns många egenskaper som skiljer fyrtaktare och tvåtaktare åt. Därför så är det stora skillnader på hur du trimmar de olika motorerna! Du ska nu få veta hur man gör och vad som händer när man trimmar fyrtakt!

Hur mycket bensin drar Yamaha Aerox?
har märkt att min moppe drar 0.7L milen. Ibland mer och ibland mindre.
7. Större cylinder!. En större cylinder är starten på en längre kedja. Vill man komma upp i högre effekt så får man helt enkelt öka cylindervolymen. Då bör man förstås köpa en passande kolv som gärna är hög komprimerande. Större cylinder kommer ge dig högre vrid på lågvarven men den ökade effekten tas ut av det ökade motståndet i toppen som nu blir för liten i kanalerna. Därför så tappar du lite effekt på högvarven.

En moppe/ motorcykelmotor har i regel ”överliggande” kam, de vill säga kammen/ kammarna sitter i toppen. På äldre bilar så brukar kammen sitta på sidan om veven och sammanlänkas med ventilerna med stötstänger och vipparmar, men dessa är ganska klumpiga och fungerar inte så värst bra i en högvarvig mc motor. Har motorn två ventiler i toppen så har den EN kam. Om motorn har fyra ventiler i toppen har den TVÅ kammar. De dubbla kammarna beror på att alla fyra ventilernas spår inte får plats på en kam utan att det blir för klumpigt så istället så sätter man i princip dit två stycken ”2-ventilskammar”. Kammarna sitter på tvären genom motorn i samma riktning som veven. Du kan snabbt titta om en encylindrig mc motor har två eller fyra ventiler genom att kika på toppen. Är toppen bredare än cylindern så är det en fyrtaktare. Kammen på en enstonka ( encylindrig ) mc motor drivs av en kedja som sitter i förbindelse med veven.
1. Byt ljuddämpare! I ljuddämparen sitter katalysatorn eftersom den inte får plats i det tunna avgassystemet. Det gör direkt att motorn kan andas bättre.

En fyrtakt består liksom en tvåtakt av ett motorblock, en vev, en ( eller fler, men nu fokuserar vi på en )cylinder och en kolv. Den första skillnaden mot tvåtakt är att fyrtaktaren inte suger in bränsleblandningen av luft och bensin i vevhuset, utan här går blandningen direkt in genom toppen till cylindern. Den andra skillnaden är att det sitter så kallade ventiler i toppen som styr när och hur bränsleblandningen och avgaserna ska komma ut och in ur toppen. Ventilerna styrs av en kam som är en rund axel med nockar som trycker till ventilerna så att dom öppnar sig. En tredje skillnad är att fyraktaren bara antänder bränsleblandningen vartannat varv på veven. Veven slår alltså ett frivarv på varje förbränningsfas. Fasen startar med att veven snurrar ett halvt varv och kolven åker ner och drar med sig luft och bensin in i cylindern. Nästa fas så snurrar veven ett halvt varv till och kolven åker uppåt och komprimerar bränsleblandningen. Strax innan kolven är som högst ( övre dödläget ) så antänder tändstiftet bränsleblandningen. Nästa fas så snurrar veven ett halvvarv till tack vare energin av den exploderande bränsleblandningen som trycker ner kolven. Sista fasen så snurrar veven ett halvvarv till och kolven trycker ut avgaserna. Sedan så börjar en ny förbränningsfas med att suga in ny bränsleblandning osv.6. Skaffa en högkomprimerings kolv. Högre komprimering innebär att det bildas högre tryck i cylindern vilket resulterar i en bättre förbränning. En högkompskolv är helt enkelt en kolv som är lite högre än normalt som lämnar mindre plats kvar upp till toppen. Ju högre komprimering motorn har desto effektivare förbränning och mer effekt. Men bensinen sätter gränsen för komprimeringen eftersom den självantänder vid för hög komp och då förstörs motorn ( den spikar ).

3. Byt kammen! Kammen styr ventilerna och avgör väldigt mycket hur motorns karaktär ser ut. En kam kan till och med användas för att strypa motorn. Originalkammarna är ofta ”slöa”. Dom öppnar ventilerna bra på lägre varv men på högre varv så kommer kammen lite efter och öppnar inte i tid och det resulterar i att motorn tappar orken.
2. Ge motorn maximalt med luft. Fyrtaktare suger väldigt kraftigt speciellt när man kommer upp i cylindervolym och för att få kräm så rekommenderas ett ordentligt luftfilter som släpper igenom mycket luft. Bestycka självklart förgasaren efter behovet.

9. När du har uppgraderat själva motorn så bör du också uppgradera sakerna runt omkring som t.ex. förgasare och luftfilter. Beroende på hur stor cylindervolymen är så kanske förgasaren ska bytas upp en aning. Max för 125-150cc är 28 mm, annars går motorn bara sämre.
11. Kalibrera ljuddämparen efter avgassystemet om det behövs. Hela avgassystemet ska ha samma diameter hela vägen inklusive ljuddämparen annars förlorar man effekt.

4. Byt förgasare. Originalförgasaren brukar inte vara direkt optimal på alla punkter så vill man ha mer deg i maskinen så kan man investera i en bättre förgasare. Förgasaren får gärna ha en så kallad accelerationspump som trycker in extra bensin när man gasar på vilket ger mer effekt och bättre kylning. Storleken på förgasaren har ganska stor betydelse. En fyrtakt ska man inte kombinera med stora förgasare eftersom dom bara suger in hälften så mycket luft som tvåtaktarna gör. En 125cc ska ha max 28 mm förgasare för att funka som bäst.
8. Porta toppen! För att en större cylinder ska hänga med upp i registret så bör du porta toppen för att få upp motorn i varvtal vilket ger mer effekt. Att köra på vrid ( oportat ) är inget att rekommendera för de accar inge bra. Portning görs bäst genom att man lämnar in till en kunnig person som förstorar och bygger om kanalerna i toppen för bästa flöde, samt bearbetar förbränningsrummet i toppen för bättre förbränning och slipar ventilerna för att de ska göra minimalt motstånd vid öppning. Man kan också fräsa upp och sätta in större ventiler men det är ett ganska stort jobb.

10. Har du portat toppen så kan du behöva ha ett grövre avgassystem. Avgassystemet ska helst vara en aning tjockare än avgaskanalen i toppen ( någon mm tjockare i diameter ). Men avgassystemet får heller inte vara för stort. Är det mycket större än avgaskanalen så förlorar man bara effekt. Ibland kanske man rent av får sätta på ett mindre system.
2. Har du aldrig kört växlat förr? Och tänker ”Nee, det blir för jobbigt och lära sig växla!” så är det helt fel. Att lära sig växla är bus enkelt men självklart kräver det en del träning om man aldrig gjort det förr. Själv så lärde jag mig att växla på 1 dags träning och jag hade aldrig kört växlat mer än en gång tidigare. Bara att gå ut och träna och sen när du lärt dig någolunda bra så kommer det bara bli bättre och bättre när du kör och till slut vänjer du dig vid det.peugeot har den sämst tänkbara motorn du kan ge dig in på att trimma.. lika värdelöst som kinaskit nästan. Piaggio samt yamaha motorerna är bra grejer!

Växlat=Crossmoped stämmer ju inte alls, alla gamla moppar som puch, zundapp, yamaha fs1, suzuki k50, sachs osv, finns ju hur många som helst som e växlade men inte crossmopeder, inte tänkt på dom?
6. Ute efter stunt moped? Då ska du ha en så lätt moped som möjligt. Vanligast är att man stuntar med scootrar men enligt mig är det snyggare att stunta med crossmoped. Troligtvis är det även enklare att stunta med en scooter. Men som sagt, ska du stunta med moppen så välj en moped som är så enkel som möjligt i fram. Inte lika lätt att stunta med en t.ex. speedfight som det är med en slider.8. Vill du ha en moped att meka med eller bara köra? Är du ute efter en helt felfri moped så är det nästan säkrast att köpa en helt ny. Då får du även garanti så skulle det vara nått fel så behöver du inte ordna det själv, bara och lämna in den så fixar dem den gratis. Med en begagnad så får du själv fixa det som går sönder då man nästan aldrig får garanti vid köp av begagnad moped.

3. Ska du ha en moped för att ta dig fram och tillbaks på? Då är troligtvis scootern ett bättre val eftersom den är bekvämare att köra och mycket enklare. Är även lite bekvämare att köra scooter när det är dåligt väder ute och regnar då man inte blir lika skitig då.
Har du svårt och bestämma dig för vilken moped du ska välja? Läs då igenom denna guide så ska det förhoppningsvis bli ett enklare moped val för dig. Läs mer här på TSR!Hoppas nu denna guide kommer hjälpa er som ska köpa moped och inte redan visste vilken moped ni ska ha. Är det något ni undrar över om just detta så är det bara att fråga här nedanför.

5. Ute efter en moped som går bra trimmad? Finns både scootrar och crossmoppar som gör det men finns vissa märken som går bättre än andra när det gäller att trimma.
9. Vilken moped är snyggast? Det är en smaksak och det gäller att kolla runt lite tills du hittar mopeden som du själv tycker är snygg men självklart så är det väldigt viktigt att den håller bra kvalite också så:4. Ska du ha en moped för att ha kul med? Då är crossmoppen ett bättre val enligt mig då man inte tröttnar lika lätt på dem med tanke på att dem är växlade, tycker själv det är väldigt kul att köra crossmoped! Men självklart så är det kul med scooter också.

Kul fakta, jag och en kompis, han med baotianen, fast vid det tillfället en cross, hade lånat varandras moppar och han bromsar som vanligt innan en rondell, då skjuter det ena belä
gget rätt ur frambromsen. Så slut var det xD
Det med att du ser folk vars mopeder är skrot efter några få hundra mil beror på att folk är nötter. De har ingen aning om att moppen behöver servas eller tas om hand om för att hålla. Baotian mopparna verkar finnas vanligtvis som 4-t. Bara byta olja, luftfilter och se till ventilspelet då och då. Jag är ingen expert på baotian specifikt. Men detta är en förutsättning för alla motorer. Jag hade en Baotian Sprint (?) som jag körde fram och tillbaka med till jobbet. Rent ekonomiskt är det väldigt billigt, tror jag tankade för nån hundring varannan vecka och försäkringen var inte speciellt dyr. Det 30 första milen går väl att köra på orginaloljan, den är väl till för att motorn ska slita lite hårdare. Du kommer märka när du tappar ur den att den är alldeles vattnig och silverskimmrig pga. inslitningen.Antar att det bara motorn den behöver smörja? Isf kan jag rekommendera Castrol GPS. Delsyntet men högt klassad sådan. Alternativt nån biltema helsyntet. Går nog inte i så mycket olja och du behöver inte byta så ofta så det är värt att välja finare oljor tycker jag. Tänk på att kolla manualen där det ska stå vilka oljor det ska vara (klass och viskositet)

Vilket märke på moped är bäst?
Bäst i test Lyxklassen: Vespa Primavera 50 iGet – Bäst i Test! Utmanare Lyxklassen: NIU NQi Sport Extended Range – Bästa elmoped! Bäst i test Budgetklassen: Viarelli GT1e – Billig elmoped klass 1! Utmanare Budgetklassen: SKD Drax Awesome 45km/h Svart Euro5 – Billigaste mopeden i vårt test!
Med tanke på den övergripande kvaliten så skulle bli förvånad om något på moppen varit i närheten av Yamaha eller liknande. Nu kanske jag svartmålar Baoitan lite väl mycket, det är en väldigt bensinsnål rackare som alltid startar även om det har ösregnat så den fungerar ju ändå.Jag kollar begagnat på en sisådär 5-8tkr (helst ska hjälm och lås inrymmas i det priset, men inget måste) och kommer osökt in på ”kinaskit” (Baotian m.fl.).

Vad är bättre 2 takt eller 4 takt moped?
Värnar du om miljön och vill ha en tystgående moped, som är billig i både service och drift, är elmopeden det självklara valet. 4-taktsmotorn är miljövänlig och har en tystare och jämnare gång samt är i stort sett luktfri i jämförelse med 2-taktsmotorn, och den lämpar sig väl för pendling.
På de få fordon jag köpt nya har jag bytt olja direkt, utan att starta maskinen. Så kolla detta i manualen. Om det inte står rekommenderar jag dig att byta direkt.

Att Peggan drar 0,4 gör mig nästan lite ledsen, då min bil snittar 0,55-0,6 men den var ju trimmad (moppen alltså) så det känns inte som någon jättevinst.
En annan bra grej att kolla när du kört in är ventilspelet, vissa verkar slita in sig så pass att kompet blir så högt att elstarten inte orkar med, och vissa verker inte behöva justeras alls.

Om man då inte räknar med att låsa bakhjulet så att slungkopplingen släpper, men det rycker så jävligt när man tänker gasa igen och är inte speciellt snällt mot bakdäcket
Du ska inte ta min siffror allt för seriöst, tänk på att min polare är en 15 åring. Värt och kolla upp om det verkligen stämmer. Sen tror jag det skiljer en del, för han har ganska stora munstycken på sin moppe. Sen när han kör så är det full gas hela tiden, kraftig inbromsning, full gas igen, kraftig inbromsning etc.

Just nu pekar det mest på en fabriksny Baotian Sprint (med ”yamahamotor” ) då en ny sådan kostar 8000kr och är körbar direkt från butik. Men det är ett tag kvar innan köp, så det kan ju svänga.

Kan man trimma en 4 takt?
Vill man komma upp i högre effekt så får man helt enkelt öka cylindervolymen. Då bör man förstås köpa en passande kolv som gärna är hög komprimerande. Större cylinder kommer ge dig högre vrid på lågvarven men den ökade effekten tas ut av det ökade motståndet i toppen som nu blir för liten i kanalerna.
Antar att din moped inte har bränsleinsprutning? Om den har förgasare så vinner du inget på att motorbromsa, snarare att du förlorar på det än att låta den gå på tomgångJag är sjukt sugen på att skaffa en EU-moppe för att ta mig från punkt A till punkt B (alltså mellan hemmet och jobbet ) och tittar omkring lite här och där.

Kan man trimma en 4 takt moped?
Trots att det är olagligt är det många som väljer att trimma sina mopeder, något som kan ge förödande konsekvenser för föraren.
Min har f.ö. gått 900 mil och går som aldrig förr, om jag inte kört som ett fucko och fittat upp slutväxeln hade det enda som behövts bytas ut varit framlampan några gånger och bromsbeläggen till frambromsen som var sopslut efter kanske 700 mil.

Vem tillverkar Viarelli?
Viarelli var från början en italiensk MC- och scootertillverkare. Företaget grundades av Franco Gallardo. Företaget grundades 2001 och följer den affärsmodell som många andra stora tillverkare har framgång med, dvs att teknisk utveckling och design styrs ifrån hemmamarknaden men hela produktionen ligger i Kina.
Sen så brukar det vara mer ös i 2-taktare, om man jämför min kinamoppe med 2-taktsmotor mot en kompis Baotian classic är det som dag och natt när man t.ex. ska dra iväg. Vad för olja du kör sen med i de motorerna verkar inte spela så stor roll, känner du för att lyxa till det är det bara att köra med biltemas billigaste helsyntet Det var väl lite fel på den när jag fick den men garantin fixade det mesta. Man märker ju att det är rätt kass kvalitet, det skramlar och det gnisslar men man får vad man betalar för. Det enda jag egentligen kan klaga på är att däcken är av skitgummi/plast vilket ledde till att jag klotade med den i typ 40 km/h när jag körde på en våt fläck eller liknande.Vi var väl ett helt gäng som hade Baotian på jobbet och jag tror inte någon hade speciellt mycket fel på sina, bara lite smågrejer som man inte brydde sig om. Nu när jag tänker efter så var det iofs en polare som hade 125CC modellen där bromsarna lade av ute på motorvägen, inte helt hundra kanske.

Den kan vara ibland gömd under gummi som du får peta fram. När du hittat den så är det bara att knipsa den sen isolera den med eltejp så den inte ligger mot något.
Det är en liten mässing spår skruv. Är ganska liten och underlättar om du har en smal plattmejsel till hands. Placera moppen på tomgång, Skruvar du utåt blir blandningen fetare skruvar du utåt blir den tunnare. Skruva skruven så du får så högt varv på motorn som det går.Dom flesta kinamopederna har en cdi strypning som håller i varvtalet så den inte går över det lagliga. För att strypa av cdi:n plockar du ur den . Och letar dig fram till en blå liten öggla.

Sedan skruvar du försiktigt in skruven för sänka den. Skruven och justeringen ska vara i någonstans mitt emellan. När du hittat en bra så gasar du med moppen så inställningen ”sätter sig”.

Skruva av sadeln och lyft ur den. Skruva av stora plast locket på förgasaren (flotttörlocket). Skruva loss mässingskruven som sitter fast skruvad under locket.Ett tips är att byta membranet efter ett tag. Då gummit som membranet är gjort av tål inte ett medel i bensin. Detta gör att gummit spricker. Och gör moppen går allmänt dåligt på gas. Har en fighter-04, Har dragit skruven i flotörlocket & köpte sedan en ostrypt cdi, men moppen går sämre med den ostrypta cdi n än med orginalet :(. Kan den få för lite soppa?? Jag har en \”kines\”, mer specifikt en Yiying Yy50qt-02 Classic årsmodell 2007. Motortyp är tydligen BZ139QMB om det säger någon något. Nåväl, den går väl hyfsat, den accelererar dålig och är slö i uppförsbackar men det toppar kanske 60-65 (svårt att veta riktigt, mätaren är väl något av en glädjemätare dessutom går den bara till 60 så när man kör snabbare än så vet man inte riktigt). Jag hittar ingen strypning av de som beskrivs här. Det finns ingen bricka/ring i variatorn, ingen mässingsskruv under flottörlocket, inga kablar ur cdi:n. Jag har bytt vikter med mycket litet resultat. Är det någon som har erfarenhet av denna typ av moped? Konkreta tips för just denna modell är mycket välkomna. Tack på förhand //AndreasEnligt Fong Lai förekommer det att kunder frågar om just trimning av sina mopeder. Men det finns även en hel del som frågar om att trimma ner en redan trimmad moppe. SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar. – De är designade för att kunna åka i 45 km/h, om man dubblar hastigheten och trimmar upp den kommer bromsarna inte att stoppa som de ska, säger mopedmekanikern Fong Lai. – Tyvärr så händer det, men vi säger alltid nej till det. De flesta förstår situationen, att det inte är okej att låta deras barn köra en trimmad moppe. En moped i klass 1 får köra en högre hastighet än en moped i klass 2, närmare bestämt upp till 45 km/h. Detta gör den till det självklara valet för de flesta, då du kommer fram hyfsat snabbt med en sådan samtidigt som den är smidigare än en bil. På så sätt kan mopeden bli ett komplement till bilen, eller kanske till och med helt ersätta den. Den ska köras i vanlig trafik, men kan enkelt ta sig förbi köer och liknande, vilket gör att den passar perfekt för pendling i städer. Den är dessutom befriad från de flesta tullavgifter, och i städerna blir det allt vanligare med gratis parkering för 2-hjuliga fordon.Vilket alternativ som är bäst är förstås omöjligt att säga, då det är väldigt individuellt. En fördel med eldrivna fordon är förstås att de enkelt kan laddas hemma, och sedan vara klara att använda när de behövs. Man behöver helt enkelt inte stanna till vid någon bensinpump för att tanka. Med det sagt så fungerar det ändå på ungefär samma sätt: båda alternativen behöver drivmedel för att fungera, oavsett om de drivs med bensin och behöver tankas, eller med el och behöver laddas. Oavsett om du väljer en moped som drivs av el eller bensin kan maxvikten förstås vara intressant, och denna kan också variera en hel del. Maxvikten blir framför allt viktig om man är vuxen, och kanske dessutom väger lite mer – då är det förstås viktigt med en moped som klarar den vikten. Även om man inte brukar räkna räckvidden på bensindrivna mopeder, så finns det faktiskt en motsvarighet här, nämligen tankens storlek. Desto mer bensin tanken rymmer, desto längre kommer du förstås på varje tankning när du tankar fullt. Ofta rymmer mopedens tank omkring 5-7 liter, men det här kan också variera en del och kan därför vara bra att fundera över om man vill komma så långt som möjligt, eller tanka så sällan som möjligt.En moped klass 1 är ett fordon som har två, tre eller fyra hjul och en hastighet på max 45 km/h. Skillnaden mellan moped klass 1 och moped klass 2 är just hastigheten, en moped klass 2 får gå i max 25 km/h, en moped som går snabbare än så klassas som en moped klass 1.

I jakten på den bästa Mopeden Klass 1 har vi gjort gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer för att få en så tydlig bild som möjligt. När det kommer till mopeder är funktioner, manövrering och räckvidd viktiga komponenter men även utseende, pris och hastighet är delar av tårtan.Jag är utbildad journalist och en av ledsagarna här på Hemfakta! Mitt mission är att vägleda dig i pryldjungeln och jag tror vi är en bra match för jag är en sucker för bäst-i-test – med ett extra öga för coola köksmaskiner. E-post – Anna SjööNär du ska köpa en moped kan det förstås finnas många saker att tänka på, och vad som är viktigt för just dig vet bara du. Kanske önskar du en moped med mycket utrustning, eller ett visst utseende. Kanske är det snarare komforten som känns viktigast, eller funktionen. Oavsett vad som är viktigt så kan det vara en bra idé att fundera över just detta innan man bestämmer sig, för att minska risken för ett felköp. Ta gärna god tid på dig när du ska välja moped, och börja med att fundera över vad du ska fokusera på när du gör ditt val – vad som är viktigt för just dig. Kolla gärna runt på olika alternativ för att få inspiration och för att ta reda på vilka alternativ som finns, och fundera sedan över vad som känns viktigast för dig. Det är dessa saker du ska fokusera på när du sedan gör ditt val. Här kommer vi att gå igenom några saker som kan vara bra att tänka på: drivmedel, räckvidd och maxvikt.

I vårt test blev Vespa Primavera 50 iGet testvinnare, tack vare sina många grymma funktioner, starka motor, lätta styrning, långa räckvidd och riktigt snygga design. Den passar alla och jag vill påstå att alla som kör den blir glada i själen.
En EU-moped är en typ av lätt motorfordon som är vanligt förekommande inom EU. Den är gjord för att ha en motor med en effekt på högst 4 kW och en topphastighet på högst 45 km/h. Detta gäller Klass I som vi gått igenom i testet här, när det kommer till Klass II är det högst 25 km/tim som gäller. Kolla gärna in vårt bäst i test av moped klass två här! För att köra en EU-moped krävs vanligtvis att föraren är minst 15 eller 16 år gammal (åldersgränsen kan variera mellan olika länder) och har antingen ett mopedkörkort eller ett vanligt B-körkort. EU-mopeden måste vara registrerad och försäkrad för att användas i trafik.Det här är en riktigt högkvalitativ elmoped med många fördelar. Den håller en hög kvalitet, har flera körlägen, en räckvidd på upp till hela 9 mil och dessutom GPS-spårning med en app. De tre effektlägena anpassar körbarhet efter situation, och det är enkelt att ändra läge med tummen under färd. Du kan välja mellan krypkörning, fullt ös eller mittemellan dessa. Batteripacket väger bara 10 kg och går enkelt att plocka ur för att ladda hemma, eller någon annanstans. Denna moped har ett miljövänligt litiumbatteri och är standardutrustad med larm, och det finns även inbyggd GPS-spårning. Om du vill ha en längre körsträcka så finns det plats för ett extra batteri under sadeln. I appen kan man se batteristatus, räckvidd, vart mopeden befinner sig någonstans och även körhistorik.

När det gäller räckvidden så är den förstås bara intressant om man väljer en elmoped. Vill man slippa fundera över detta så bör man alltså välja en bensindriven moped. Räckvidden på elmopeder kan variera ganska mycket, men omkring 6-9 mil per laddning är vanligt.Här har vi en premiumscooter för en riktigt bra prislapp! Lite kaxigare och sportigare design som lirar väl med den höga prestandan! Viarelli Monztro™ är ett nytillskott med senaste tekniken. Den har ett brett användningsområde och ger säker, trygg och skön körning även under tuffare förhållanden. Starka stötdämpare, automatväxellåda och ventilerade bromsskivor gör att den känns riktigt säker även när det brassas på. Den har en luftkyld EC 4-taktsmotor, en av marknaden mest driftsäkra 4-takts motorer, så några frekventa besök på verkstan ska inte behövas. Den är riktigt rapp i accelerationen och klarar tung belastning. Avgassystem i cortensstål med en 6,4-liter bränsletank och optimerad bränsleförbrukning, likväl som rejäl och säker halogenbelysning gör det här till en riktigt bra scooter i mellanklassen!Ja här har vi den billigaste mopeden i testet, men den är en prima moped för det! Snygg design, hög kvalitet och med specailutforming för vårt karga, vilda nordiska klimat! Den erbjuder en hög komfort, är lätt och smidig och har goda förvaringsmöjligheter – ett stort utrymme under sitsen och ett praktiskt handskfack. Denna moped är bensindriven och har en låg sitthöjd, och det är möjligt att montera toppbox och pakethållare om man skulle behöva det. Det här är en riktigt fin och prisvärd moped, som kan vara ett perfekt val för dig som söker en bensindriven moped till ett riktigt bra pris. Att tänka på här är att mopeden monteras på plats, därför är det fördelaktigt att hämta upp den i butik vid köp, så får du hjälp med att allt hamnar där det ska!Även detta är en mycket prisvärd moped som trots sitt låga pris levererar på kvalitetsfronten! Bensindriven och med grym förvaring! Pris fr. 18 000 kr.

Maxvikten kan som sagt variera en del men ligger ofta omkring 150 kg, vilket förstås är en fullt tillräckligt maxvikt för de allra flesta. Med det sagt så finns det dock mopeder som inte klarar samma vikt, och därför kan det här vara väldigt viktigt att hålla koll på innan man väljer moped. Tyvärr är det inte alltid denna information finns med i produktbeskrivningen, men det går att ta reda på det genom att till exempel kontakta tillverkaren eller återförsäljaren.Hur mycket en försäkring för moped klass 1 kostar kan variera ganska mycket, men omkring 2000 kronor per år är vanligt – även om det kan vara både mindre och betydligt mer än så. Många saker påverkar priset så som mopedens modell och hur gammal den är, och vart du bor någonstans. Det finns flera olika försäkringsbolag att välja mellan och även mellan dessa kan priset variera.

Denna prisvärda moped har inte bara ett lågt pris utan även en hög kvalitet, en snygg design, en hög komfort och en hyfsat lång räckvidd på 6 mil. Med tanke på dess låga pris är det här är riktigt bra elmoped till ett riktigt bra pris, och här finns allt man kan önska av en moped och mer därtill. Här finns även bra belysning som gör att du syns bra i trafiken, en kompakt och smidig storlek samt en hög maxvikt på 150 kg. Det här är helt enkelt en riktigt bra moped till ett lågt pris, och ett utmärkt val för dig som söker en bra moped i lägre prisklass.

Hemfakta hjälper konsumenten att hitta de bästa produkterna genom att på ett enkelt sätt presentera de bästa produkterna och varorna inom olika segment. Vi har som målsättning att göra detta på ett effektivt och tydligt sätt så att det ska bli enkelt för konsumenter att köpa rätt produkt – och därmed slippa tidskrävande och kostsamma felaktiga inköp.
Mopeder finns såväl som vanliga, bensindrivna, men också som elmopeder. Oavsett vilket alternativ man väljer så finns det många fördelar med mopeder av klass 1. De passar perfekt för pendling, är billiga i drift, körkortet är billigare än ett vanligt körkort och ingår dessutom i B-körkortet, de får köras från 15 år, det finns ett stort utbud av mopeder i klass 1, de får köras i 45 km/h, de är ofta gratis att parkera och befriade från de flesta tullavgifter och har en låg bränsleförbrukning. Framför allt har mopeder ofta många fördelar jämfört med bilen, och elmopeder är dessutom så gott som ljudlösa.Denna prisvärda elmoped har många fördelar: Den håller en hög kvalitet, ger en hög komfort, har en snygg design, den är lätt och smidig, ger en bra räckvidd för pengarna och har även GPS-spårning. Här finns en LCD-upplyst instrumentbräda, lättåtkomliga kontroller och även ett löstagbart batteri. Denna moped är tyst och klimatsmart, kräver minimalt med service och är standardutrustad med larm och GPS-spårning. Den har en räckvidd på upp till 7 mil och med den smarta appen kan man se batteristatus, räckvidd, vart mopeden befinner sig någonstans och körhistorik.

Solen är framme och vad är väl härligare än att bränna ut på gatorna, känna vinden i håret och susa genom landskapet i din alldeles egen moped! Du kanske är Italienromantiker och vill ha en snygg vespa du kan puttra in med i små gränder för en espresso on the go? Eller så vankas födelsedag för barnet som smidigt ska börja ta sig hem om kvällarna! Oavsett så är mopeder det perfekta fordonet om du frågar mig. Får plats överallt, smidiga att ta sig fram på och skonsammare på fickan än bilen ur alla hänseenden! Vi har tagit fram ett gäng grymma mopeder från några riktigt bra mopedmärken och jag kan väl bara säga: På med hjälmen så gasar vi igång. Här är dom: Bästa mopederna klass 1 2023!För att få köra moped klass 1 ska man vara 15 år gammal och ha körkort klass AM. För att få ett AM-körkort krävs det att man har ett körkortstillstånd, bor permanent i Sverige eller studerar i Sverige sedan minst 6 månader, har gått en mopedutbildning hos en utbildare som är behörig, har gjort ett godkänt kunskapsprov hos trafikverket och inte har ett körkort från något annat EES-land.

Ja att susa runt på en vespa har väl dom flesta drömt om. Den är liksom perfekt för alla! Enkel och rolig att köra, trevlig att titta på och sitter inne på en riktigt skön kvalitet med hög komfort! Utöver det har Primavera 50iGEt LED belysning fram och bak, 12 tums däck, gott om benutrymme och en tank som rymmer 7 liter bensin! Här finns en plåtkaross och motorn har en styrka på 2,2 kW. Perfekt för dig som vill ha ett smidigt fordon som inte bara är bra och praktiskt, utan även riktigt snyggt och lättnavigerat. Dessutom håller den här snygga vespan en riktigt hög kvalitet, och tar därmed första platsen i det här testet! (Hela testteamet vill ha en.)
Här har vi en riktigt prisvärd elmoped, som trots sitt låga pris håller hög kvalitet! Den har ett kraftigt batteri, hyfsat lång räckvidd och en snygg design! Pris fr. 20 000 kr.Något annat som kan vara bra att fundera över är laddningstiden, eftersom även denna kan variera. Ofta tar det omkring 6-8 timmar att ladda batteriet fullt, men det kan som sagt variera mellan olika elmopeder. Om det känns viktigt med en kort laddningstid kan det här alltså vara bra att fundera över.

I vårt test av moped klass 1 har våra experter landat i sex grymma mopeder, både bensindrivna och eldrivna, i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och du! När du ändå är och botaniserar bland mopederna, kolla in vårt test om Moped klass 2 också! Eller vår artikel om Elmopeder.Även om många tänker att en moped är ett fordon för de som ännu inte fyllt 18 år och kan ta körkort för bil, så är det faktiskt ett väldigt bra fordon även för vuxna. Bor man i en större stad så finns det som sagt en hel del fördelar jämfört med att köra bil, så som att man enkelt kan ta sig förbi långa och sega bilköer, och man slipper såväl många av de dyra tullavgifterna som parkeringsavgifter. För pendling i städer kan en moped alltså vara perfekt, men även i mindre orter eller ute på landsbygden kan det ibland vara ett bra val. Så vilken är den bästa Mopeden? Vespa Primavera 50 iGet från kategorin Lyx blev Bäst i Test. Nedan presenterar vi vinnare och utmanare i kategorierna Lyx, Mittemellan och Budget. Elmopedernas elmoped! Den här snygga, stilrena mopeden har flera körlägen, GPS-spårning med app och en räckvidd på upp till hela 9 mil. Pris fr. 38 000 kr.I dag blir el som bekant allt vanligare för drift av fordon – oavsett om det handlar om cyklar eller bilar. Detta gäller förstås även mopeder, då väldigt många mopeder i dag är just elmopeder. Med det sagt så finns det fortfarande bensindrivna alternativ, för den som föredrar det.Lyssna på startrelät samtidigt som du elstartar. Om allt fungerar skall det komma ett klickande ljud från det samtidigt som du trycker på startknappen. Om det inte hörs ett klickande ljud, lägg 12v spänning direkt över givaren till startrelät och lyssna igen. Om det fortfarande inte hörs ett klickande är startrelät trasigt och måste bytas.

Vi säljer endast reservdelar och konkurrerar därför inte med importörer och uppdragsgivare. Åt importörer hanterar vi under garantitiden support, garantibedömningar samt skickar reservdelar enligt deras önskemål. För att kunna hjälpa till med support måste vi ha uppgift om importör, modell och ordernummer.
2) Om bromsljuset lyser och startmotorn fortfarande inte fungerar är det dags att kolla sidostödsbrytaren. Brytaren sitter monterad på sidostödet och ser till att mopeden inte går att starta eller köra om stödet är nere. Problemet är bara att om brytaren går sönder så går mopeden inte att starta även om stödet är uppfällt. Till brytaren går tre kablar, en svart, en grön och en grönvit (på äldre modeller är det bara två gröna kablar, då kan detta steget hoppas över.) Leta upp kontaktstycket mellan brytaren och kabelstammen och koppla isär detta. Ta en bit kabel och kortslut den gröna och den grön/vita kabeln från kabelstammen. Testa sedan att starta mopeden med elstarten. Om det nu fungerar är sidostödsbrytaren trasig och behöver bytas.

Hur trimmar man en Kina moped?
Placera moppen på tomgång, Skruvar du utåt blir blandningen fetare skruvar du utåt blir den tunnare. Skruva skruven så du får så högt varv på motorn som det går. Sedan skruvar du försiktigt in skruven för sänka den. Skruven och justeringen ska vara i någonstans mitt emellan. Cachad
4) Om startrelät klickade under punkt 3 och startmotorn ändå inte går igång – testa att lägga en spänning på 12v direkt över startmotorn. Om startmotorn fortfarande inte startar är den trasig och behöver bytas. Om startmotorn nu går runt – vik bort gummiskyddet på toppen av startrelät. Använd sedan en skruvmejsel för att kortsluta de två kablarna. Om startmotorn nu går igång är startrelät trasigt och behöver bytas ut.

Vad är en Kina moppe?
KINA-MOPEDER (4-takt) Mopeder från Kina, Taiwan och Korea finns under många namn, men flera av de asiatiska mopedmärkena delar motorer och reservdelar. Motorn i en kinascooter är vanligtvis 4-takt och ofta av modellen GY dvs. 139QMB eller 139QMA. Cachad
Den här manualen gäller specifikt för mopeder och MC tillverkade av Baotian, men principerna är de samma för i stort sätt alla olika varianter av moderna mopeder.1) Kolla så att bromsljuset lyser när man håller in bromshandtaget. Om bromsljuset inte lyser då man bromsar kan inte startmotorn få någon ström. Vanligaste orsaken är att en av brytarna framme i switchen är trasig. Testa att bromsa med andra handtaget istället och se om bromsljuset lyser då. Testa i så fall att elstarta samtidigt som bromsljuset lyser. Om det nu fungerar är det någon av brytarna till bromsljuset som är trasig och behöver bytas. Den vanligaste orsaken till att mopeden inte startar med elstarten är att batteriet är dåligt laddat eller helt enkelt trasigt. Se till att du har ett fulladdat batteri ikopplat i mopeden. 1. Pröva att elstarta genom att vrida på tändningen, håll in något av bromshandtagen och tryck på startknappen. Tänk på att det är en strömbrytare inbyggd i sidöstödet. Mopeden går ej att starta utan att stödet fälls upp.5) Om startrelät klickade och startmotorn gick igång under punkt 3, då sitter felet antingen i kabelstammen eller mer troligen höger switch (glapp i startknappen). Kolla för säkerhets skull så att alla kontaktstyckem mellan kabelstammen och styret sitter ihop ordentligt.

Trimmar aldrig heller för den delen utan håller mig till org och håller mig till 25-30 km/ h när jag är ute och kör moppe, Andra kina moppen är org och orörd,
Får man ett bra exemplar samt håller efter och kör som folk samt servar den i tid och otid så kan det funka riktigt bra. Sen så beror det ju på hur många mil man kör per säsong och på vilket underlag. Själv så har jag tappar räkningen på hur många med kinamoppar jag fått hämta med lastbilen. Var noga med bra olja i motor och växelhus och byt gärna oftare än det som står i serviceboken. Och kör med kvalitetsolja.Många skyllde på slitna variatorvikter förut då motorn ville varva lite mera men det gör på sin höjd 1-2 km/t. Polisen var ganska lätt att lura förr i tiden för de hade ofta noll koll. Kolla om du inte kan justera din gasvajer så att vid full gas vid handtaget inte ger full gas vid förgasaren. Kanske inte skiljer nåt alls i toppfart men kanske skiljer en del vid bensinförbrukningen. Då mopparna är enhetsgodkända fordon så bör man byta ut grejer till sånt som motsvarar original på alla sätt och vis (om man inte vill köpa just original).Hejsan, Min förgasare är ganska så ny, bara varit monterad ett tag på en annan moppe men annars är den rätt ny denna förgasare som jag har på den nu, Har kollat den invändigt och den ser ut som ny fortfarande, Membranet är helt och inga sprickor i det, Moppen är från 2011 – 2012 har jag för mig,

Vad är olagligt i Kina?
Prostitution är ett brott i Kina. Det är förbjudet att både köpa och sälja sextjänster. Innehav och bruk av narkotika är olagligt. Även khat (qat) klassificeras som narkotika.
Eftersom du hade bra komp så utesluter vi slitna kolvringar/repor i cylindern. Normalt på billiga kinamoppar är urusel kvalitet på kolv och sån bör man byta efter runt 500 mil (beroende på).

Låt det vara så nu och sen så lägger du all energi på att försöka få ned soppaförbrukningen, men det tror jag redan du fått nu då du har tyngre vikter i. Men ta bort och kolla ventilspelet när du ändå håller på. Tar inte speciellt långt tid. Tänk på att motorn skall vara kall när du gör detta.Väger du +120 kg och kör på dåliga vägar med mkt stötar och slag så kommer inte din Moped hålla speciellt länge för det är inte den moppen byggd för i långa loppet.Det är bara att lägga ner tråden, Men tycker du inte ska kalla min moppe som går perfekt för skrot moppe, Tycker jag inte du ska då du inte ens vet hur den ser ut, För den är riktigt fint skick på den faktiskt…. Sen är det inte konstigt om de strular för många har de och kör sönder dom medvetet eller inte kan skruva, Och gör det värre bara, Så bättre de inte meckar tycker jag. De gamla mopparna kan gå sönder dom med , Allt kan gå sönder både nya och gamla grejer,,,Ja på din fråga. Ju tyngre vikter ju högre utväxling och ju högre vill remmen klättra på främre variatorn men motorn skall orka oxå så därför så är ju korrekt vikt att föredra om man vill köra original. Det är där V-ringen eller V-brickan kommer in i bilden.

Varför ska jag sälja en moppe som går perfekt ??. Jag har aldrig haft problem med någon kina moppe mer än man kan få med vilken moppe som, Man kan få mycket krångel med gamla moppar och kvalite moppar med , Allt kan krångla,,,
Var inga så höga varvtal som jag menade kanske som du tänkte på,, Har inte fortare än ca 30 km/h med den så sånt varv är det inte.. Förstår du hur jag menade då??,Förgasaren som satt på den innan och även denna nya förgasare så drar moppen lika mycket Blandad körning, runt 4,3 – 4,5 dl / milen med både denna nya och den gamla förgasaren,,

Vento har ingen strypning i CDI boxen nya heller och ingen givare i kåpan, Finns fler kina moppar som inte har cdi strypning , Men jag vet batiaon mm har det, så där har du fel faktiskt, okej??, Jag har ingen trim cdi box på moppen , Var inte så jag menade uta en standard, så ingen otrypt sitter på den,
Jag ta bort choken och kolla, Mätte pinnen att den var 20 mm ute, satt tillbaks den och startade , lät den gå och vänta 5 min, sen var den ute ca 25-26 mm totalt, Men sen åkte pinnen sakta in igen direkt till 20 mm ute, Ska pinnen åka in direkt igen när man stänger av moppen?, är det rätt??,Jodå jodå kolvarna är rent skräp i de billigaste kinamopparna tro mig. Man får det man betalar för så är det. Billig moppe så sparar man in på allt som har med kvalitet att göra. Köper man en Vento på Superbilligt så får man räkna med att det strular en hel del i snitt. Men å andra sidan så måste man ju tacka Superbilligt för alla de nya kunderna som kommit genom åren 🙂

Vilken moped är lättast att trimma?
Mopeder som är bra och stunta med: Beta, Rieju och Derbi skulle jag tro är bra och stunta med. Sen gäller det ju självklart att välja rätt setup för stunting också. En lågvarvig setup ska man ha när man stuntar för att det ska bli enklare men självklart går det även att stunta med en orginal moped.
Hej, Jag har hållit på med moppar i över 10 år säkert, och kina moppar säkert 5 – 6 år skulle jag tippa på. Så har skruvat mycket moppe men inte haft problem med hög soppa förbrukning när allt har sett helt och fint ut :). OK?, Tändningen står rätt för den går ej ändra på kina moppar, Samsagt har Original bakre variator med org fjädrar mm, så inget ändrat till trim där inte,,,Låter kanoners just nu tycker jag. Man skall inte ändra på nåt som redan funkar så vänta du med att kolla ventilspelet. Men lägg gärna lite mer pengar på att köra med 98 oktan är mitt tips. 98 oktan brukar ha bättre tillsatser (additiv) än den billigaste 95 oktan så systemet håller sig renare och därmed få lite bättre prestanda och livslängd. Sen det där med alltid 5% etanol istället för 95 oktan som ökar etanolhalten ju varmare det blir. Ju mer etanol i soppan ju större munstycke skall man ha för att kompensera (om man vill ha ut max prestanda) och ju mer soppa drar moppen.

Ett tips är ju att köra jämt på 98 oktan jämt för då har du ”vinterblandning” på etanolen året om (5%). Kör du på 95 oktan så har du sommarblandning (mer etanol) större delen av det varma årstiden. Etanol har 37% mindre energiinnehåll än bensin vilket gör att man får gasa mer och motorn drar mer.
När det gäller givare så sitter många där man inte ser de direkt bakom kåpan. Billiga moppar brukar ha givaren där man ser de, speciellt kinamoppar men inte alla.Enklast är väl ändå att sälja skrotet och köpa nåt med kvalitet? Du gillar ju fyrtaktare så får jag föreslå en begagnad Honda Zoomer, en riktig kvalitetsmoped (bortsett från lite mjuk fjädring bak men det går att lösa). Absolut simplast att felsöka är att kolla konditionen på både tändstift och luftfilter. Ett igensatt luftfilter gör att moppen mer eller mindre går på ”choke” och gasar man då så får motorn helt enkelt för lite syre och då dör den. Har du inte ok ventilspel så tappar du prestanda helt enkelt, men verkar som dina ventiler är justerade hyfsat nyligen (eller att du fått tag på en extrem lågmilare). Men om vi går till din förgasare enbart då du bytt ut den. Vilken dimension är det jämte original? Kan ju vara att den är större förgasare än den som sitter på original och därför så drar den mer bensin helt enkelt.Sen, dra igång moppen på tomgång och spreja startgas runt förgasare/insug (dammet sprider sig). Ökar moppen i varvtal då så har du en packning som inte mår så bra. Händer ingenting varvtalsmässigt så har du täta packningar/korrekt åtdragna skruvar.

Om tryckfjädern är lite rostig spelar ingen roll så länge den fungerar som den skall. Gällande kopplingen så räcker det oftast att slipa backarna lite mot asfalten för går de för varma så blir de glasyta på de och då slirar de bara.
Det du kan göra är att stänga av tändningen när du har full gas och sen kikar du på tändstiftet och ser hur det ser ut. Gissningsvis är ditt svart av sot (för fet blandning). Skulle du ha för mager blandning så kan du smälta hål i kolven om du har otur.

Variatorn kan vara spärrad på olika sätt, det enklast är en V-ring. Men en variator bygger på centrifugalkraften så ju mer den varvar ju mer skall remmen klättra på främre variatorn för ändrad utväxling.
Trimma har du ju redan gjort iom att du kör med andra vikter än original. Stämmer inte ersättningsförgasaren med original så räknas det som trim det med. Byter du till fetare munstycken, ja trim det med. En moppe behöver inte gå snabbare för att räknas som trim. Helhetsgodkänt fordon som jag skrev om tidigare. Montera en Black box och stryp moppen så den går i max 10 km/t, ja det räknas som trim det med.Du skrev tyngre vikter så varvar den mer men den varvar ju mer med lättare vikter så tvärt om, Nu har den mer varv och varar upp mer med lättare vikter och tycker den har lite för mycket varv nu med 5 grams vikter så ska byta till original så får den mindre varv som den andra moppen jag har org vikter på. Blir säkert bra ?,

När du ändå håller på och mekar så gör rent förgasaren och blås rent i alla hål och munstycken du ser om du inte redan gjort det. Tråkigt att fippla med förgasare men måste göras ibland. Givetvis tar du bort munstyckena innan du blåser med tryckluft. Brukar samlas skit i flottörhuset.

Rent krasst så tror jag inte farbror blå bryr sig om man bytt enbart koppling tex, men har du en koppling som är gjort för lite mer effektstarka motorer så kan man få icke önskvärd reaktion för det beror ju på vilka kopplingsfjädrar mm som sitter påmonterat osv.
Hej, Ska prova den ikväll men här om dagen gick den perfekt, igår körde jag en annan men sist gick den perfekt, så ska prova ikväll innan jag kollar mer på den, ska även kolla nästa gång jag tankar vad den har dragit, Du har inte nämnt nåt om du satt ditt effektavgassystem men har du gjort det så måste du kompensera med större munstycke för annars så får inte moppen smörjning/kylning nog och chansen till att värmenypa blir stor. Expansionskammaren suger ju tillbaka ångorna varje cykel. Vet inte om jag kan hjälpa dig mera så här på distans. Din moppe går ju bra och är lättstartad men drar mer soppa. Du kanske inte kan göra nåt åt det då du bytt till annan förgasare så du får kanske acceptera den högre bränsleförbrukningen eller så får du lämna in moppen för förgasarjustering till nån verkstad.La in fel bild på stiftet, såhär såg stiftet ut senast , Det är väll bra färg på stiftet ??, Känns som inställningar är rätt för den går ju perfekt i övrigt tycker jag, Så bör bero på något annat?? Jag provade med 78 munstycke och 33 munstycke men då gick den väldigt dåligt, svårare att starta och dog när man ville gasa, gick inte gasa utan den ville stanna, Då är det för litet munstycke eller ??, Hej, Du får ha det så fint och jag tackar för all info du skickade , Och all hjälp , Jag ser inget fel på nått av det så , Har kollat allt utom ventilerna som jag avvaktar med, ska tanka i helgen o kolla förbrukningen. Så ursäkta men uppskattade allt mycket ärligt talat,Kan tala om att i början när det kom klass I och klass II moppar från Kina så var inte kontrollen speciellt bra så ibland så kunde det sitta en 45 CDI i en 25-moppe mm och polisen fick faktiskt ge sig där och släppa föraren.

Den går perfekt nu med 85 och 35 munstycke, Vilket ska vara standard vad jag läst, så kanske dumt o byta munstycke ?, Kan det vara något annat som gör att den drar så mycket soppa blandad körning ??
Har du ingen kompressionsmätare så kan du nog kolla ganska lätt ändå om du har repor i cylinder/kolvringar och det är att ha i en liten liten skvätt tvåtaktsolja i cylindern via tändstiftshålet (och sätt tillbaka tändstiftet sen så klart). Får du högre ”kickmotstånd” än normalt så vet du.Byter man ut till ”fetare” munstycken så måste man kompensera så att motorn får mer syre för annars så blir det för fet blandning och knappast optimala förhållanden.Hur kan dom ställa tändplattan på en kina moppe isåfall??, Tändplattan går inte ändra och spolarna på plattan går heller inte ändra, så hur skulle de kunnat justera tändningen menade du??,

Similar Posts