Viking Line 2017

Viking Glory blir rederiets andra LNG-drivna färja efter Viking Grace som levererades under 2013 och som då var världens första stora LNG-drivna passagerarfartyg.Julen börjar på bästa sätt för Viking Line. Under torsdagen, dagen före julafton, tog rederiet leverans av Viking Glory från varvet Xiamen Shipbuilding Industry Co, Ltd.

Energioptimering och miljöanpassade lösningar har legat i fokus under hela projektet. Viking Glory är större än Viking Grace, men beräknas trots det förbruka cirka tio procent mindre bränsle och därigenom bli ett av världens mest energieffektiva fartyg, uppger rederiet.

Hur mycket är en båt värd på Viking Line?
Värdet av en Båt är 0,10 kr. Om du t ex ska köpa en dagskryssning för 60 kr kan du betala den med 600 Båtar.
Fartyget beställdes 5 april 2017 och är byggt i Xiamen, Kina. Viking Lines skriver i ett pressmeddelande att rederiets totalinvestering i projektet är omkring 225 miljoner euro, inklusive ”Owner’s supply”.Även om fartyget byggs i Kina är många nordiska aktörer delaktiga i projekt, så som Wärtsilä, ABB Marine, Concept, Climeon, Kone, Deltamarin, Almaco, Evac, Pointman och Projektia.

Vem år ägare till Viking Line?
ÄgarstrukturDe största ägarna 31.3.2023Antal aktierAndel av aktierna1. Ångfartygs Ab Alfa2 650 40015,3 %2. Skandinaviska Enskilda Banken Ab (Publ) Helsingin Sivukonttori (Förvaltarregistrerade aktier)2 566 32714,9 %3. Rederi Ab Hildegaard1 777 28310,3 %4. Citibank Europe PLC (Förvaltarregistrerade aktier)1 339 2327,6 %
Viking Glory blir på 63.813 brutto och får kapacitet för 2.800 passagerare och 1.500 filmeter last. Längden blir 222,6 meter och hon får högsta isklass 1A Super. Viking Line och det kinesiska varvet Xiamen Shipbuilding Industry Ltd har undertecknat ett intentionsavtal om ett passagerarfartyg med leverans våren 2020. Målet är att det slutliga avtalet ska undertecknas våren 2017. Båtarna registreras efter att du checkat in i terminalen på avresedagen, under förutsättning att resan är betald. Båtar på inköpen ombord registreras dagligen.

Är Viking Line svenskt eller finskt?
Viking Line Abp är en åländsk rederikoncern med trafik på Östersjön. Viking Lines huvudkontor finns i Mariehamn. Det svenska kontoret finns i Danvik Center, som ligger i Danviken i Nacka. I Stockholm går färjorna från Stadsgårdshamnen, i Helsingfors från Skatudden och i Tallinn från Reisisadam.
Nej, det är inte möjligt att få Båtar retroaktivt för resor och inköp som gjorts före den 17/2 2017 när Viking Club omvandlades till Viking Line Club och det nya bonussystemet infördes.

Värdet av en Båt är 0,10 kr. Om du t ex ska köpa en dagskryssning för 60 kr kan du betala den med 600 Båtar. Nedan kan du se fler exempel på hur mycket dina intjänade Båtar är värda.
När du bokar resan online kommer ditt båtsaldo att visas. I betalningssteget kommer du sedan få frågan om du vill använda alla Båtar eller en del av dem för att betala resan. Vid bokning via Kundservice & Försäljning eller i våra terminaler uppger du medlemsnummer för att kunna nyttja poängen.Ja, det får du. Du samlar Båtar (bonuspoäng) genom att uppge ditt medlemsnummer när du bokar resor och genom att visa upp ditt fysiska eller digitala medlemskort när du handlar i restauranger, barer och butiker ombord. Båtar kan endast samlas av medlemmar över 18 år. Båtar kan inte användas för att betala taxfree pre-order eller tredje parts tjänster som säljs via Viking Line, exempelvis bussanslutningar, hotell eller aktiviteter på våra destinationer. Du kan inte använda dina Båtar ombord, så kom ihåg att boka t ex måltider i förväg. Du kan inte använda dina Båtar för inköp av presentkort. Du hittar ditt Båtsaldo under Mina sidor. Där kan du också se hur många Båtar du tjänat per dag, medlemsnivå och medlemsperiod. Dessutom kan du fråga om ditt poängsaldo genom att kontakta Kundservice & Försäljning på telefon 08-452 40 00 eller via e-post.

Du kan använda Båtar som del- eller helbetalning av förhandsbokade resor t ex hytter, måltider, spainträden och andra ombordtjänster. Du kan nyttja dem online samt vid bokning hos Viking Line via Kundservice & Försäljning eller i våra terminaler.Exempel för Båtar intjänade innan 28/1 2020: Du har köpt en resa 1/1 2019 för 100 kr och tjänat 10 Båtar. En vecka senare reser du ut och handlar i taxfreen för 1 000 kr och tjänar ytterligare 100 Båtar. De första 10 Båtarna förfaller 31/12 2020, Båtarna från taxfreeinköpet blir ogiltiga 7/1 2021.

Nej, det går bra att resa ut efter förfallodagen, så länge du bokat och betalat med dina Båtar före giltighetstidens slut. Om du har betalat en resa med Båtar och avbokar resan efter att Båtarna har förfallit går dock poängen förlorad.
Nej, du kan inte få Båtar i efterhand. Medlemsnumret måste registreras i samband med bokning av resan eller senast vid incheckningen i terminalen och medlemskortet måste visas upp i kassan i samband med inköpen ombord på fartygen.Båtar ges inte heller för köp av tobaksprodukter ombord. Köp av presentkort ger inte Båtar, däremot kan Båtar genereras till inlösaren när presentkortet löses in, förutsatt att denne är medlem i Viking Line Club.

Gruppresor berättigar till Båtar om de har max 30 personer på utresan. Båtar ges inte på gruppbokningar med fler personer, konferensbokningar, hotell- och stugbokningar, bokning med bussarrangörer, anslutningsbussar eller tjänster i land.
Du får tillgång till Viking Line Club-pris genom att kryssa i bokningsmenyns Viking Line Club-punkt (se boka resa ovan) och/eller genom att logga med ditt Viking Line Club-medlemsnummer och lösenord i popup-fönstret, som visas i bokningens andra till fjärde steg (se ovan). Observera att du måste själv följa med på resan som bokar med ditt medlemsnummer.

Marknadsförings-cookies används för att förse besökare med relevant innehåll och annonser. Dessa cookies mäter besökare mellan webbplatser och samlar information för att ge individanpassat innehåll.Vem som helst får skriva ett omdöme på Trustpilot. Den som skriver ett omdöme äger sitt omdöme och detta innebär att personen i fråga kan redigera eller ta bort sitt omdöme när som helst. Omdömen finns kvar på Trustpilot sålänge omdömeslämnarens konto är aktivt.

Ville i sista stund boka om en resa från Mariehamn till Kappelskär istället för Stockholm, gjorde detta via mail på 5 min, inga problem + fick mellanskillnaden tillbaka!
Trångt, ingen avstånd på restaurangen trots covid-19, alla matgäster var fösta i en och samma del av matsalen, medan halva matsalen hölls tomt. Det var även iskallt.Kan man inte få jobba hos er innan man fyller pensionär. Jag är 50 år och vill jobba och göra människor glada när dom reser. Vill pröva lyckan. Mvh Stefan Rydin 720305-0179.

Beställde avbokningsskydd men missade det finstilta texten att man måste avboka minst 24 timmar före, vad är då meningen? Känner mig besviken och lurad. 1000 kr fattigare.

Försäljningspriset uppgår till 11.250.000 euro och medför en bokföringsmässig vinst om ca 8.600.000 euro under första kvartalet 2023. Fartygets trafik upphör 8 januari 2023. Leveransen sker under senare halvan av januari 2023.

Viking Line har avtalat om en försäljning av M/S Rosella till grekiska Aegean Sealines Maritime Co. Trotjänaren Rosella har trafikerat i Viking Lines flotta sedan 1980. Fartygets trafik inom Viking Line har kommit till sin slutpunkt. Även om hon underhållits väl och håller en god standard kan hon inte i framtiden möta Viking Lines högt ställda krav på minimal miljöpåverkan, särskilt avseende koldioxidutsläpp.
Den 17 november slås dörrarna upp till Viking Lines julbord, som för första gången är signerat Svenska Kocklandslaget. Gästerna kommer både att känna igen de traditionella julrätterna och upptäcka nya grönare smaker och tillbehör. Julbordet serveras på samtliga fartyg fram till och med annandag jul – men trycket är högt så den som vill säkra sin plats bör boka resan redan nu.

Vad kostade Viking Line?
Viking Line och det kinesiska varvet Xiamen Shipbuilding Industry Ltd har undertecknat ett intentionsavtal om ett passagerarfartyg med leverans våren 2020.
För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.Förutom sin populära flytande whiskymässa är det nu premiär för rommässa på Viking Cinderella den 18-19 mars! Besök minimässan, delta i intressanta master classes och gör fina romkap i taxfree. Det blir dessutom konsertspelningar med bland andra Klara Hammarström känd från Mello och Hoffmaestro.Allt om whisky är tidningen för dig som är intresserad av whisky och öl. Är du passionerad provare med ett bibliotek av några av de finaste centilitrarna eller gillar du att ta en blended ibland, eller kanske hellre bourbon?Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till [email protected] så kanske vi publicerar ditt tips!

Det gör däremot inte Tallink Siljas fartyg till Riga i Lettland och Stena Lines på linjen Karlskrona–Gdynia i Polen. På dessa färjor handlar det om beskattade varor och istället kallar man shoppingen ombord för ”EU-shopping”.
– Hos oss får du dessutom ta med dig en hel EU-ranson, vilket i praktiken är mer än vad du orkar bära eller får in i en bil, säger Dag Thyselius, pr-manager på Stena Line.Men Åland är fortfarande skattebefriat enligt EU:s skatteregler och färjorna till och från Finland och Estland gör därför en blixtvisit på Åland längs vägen för att kunna fortsätta sälja skattefria varor ombord. Men tro inte att du alltid handlar taxfree. Av länderna kring Östersjön är det numera bara Ryssland som inte är ett EU-land, så egentligen borde varor på övriga rutter vara beskattade. Men de verkliga fynden gör du på en helt ny linje, där sprit och tobak i en del fall kostar hälften – eller mindre – än på övriga färjor. Taxfree eller inte.

Vad kostar cigaretter på båten?
145 kronor för en limpa cigaretter – eller 350. Det gäller att välja rätt fartyg om du vill shoppa billigt på Östersjön.
Trots det visar det sig att varorna i vår undersökning i flera fall inte är dyrare på exempelvis Stenas Polenfärja än på färjorna till Åland och Finland. Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse genom att komma ihåg att du har loggat in. Om du fyller i en blankett använder vi cookies för att komma ihåg uppgifterna till nästa gång. This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.

– Sverige har Europas längsta kustlinje och kan i praktiken betraktas som en ö. Sjöfarten mellan Stockholm och Åbo är livsviktig för exporten och importen mellan länderna vilket vi sett inte minst denna exceptionella vår, dessutom avlastar vi både miljö och landsvägar när godset fraktas på Östersjön. Med Viking Glory kommer trafiken på den här linjen att bli minst 10 procent miljöeffektivare än den är i dag. Därför har vi också valt att utöka kapaciteten med 500 fraktmeter på vårt nya fartyg, säger Harri Tamminen, fraktdirektör Viking Line.

Hur länge innan Viking Line?
Vi rekommenderar att man anländer till avgångshamnen 60–90 minuter före avgångstiden, särskilt under sommarsäsongen, vid större helger samt veckoslut.
Rederiet Viking Line bygger just nu Östersjöns klimatsmartaste fartyg, Viking Glory. Idag den 3 juni har byggprocessen nått fram till den traditionsenliga kölsträckningsceremonin, som ägt rum under tidig morgon på varvet i Xiamen i Kina.När Viking Lines nya fartyg Viking Glory kommer i trafik år 2021 kommer fraktkapaciteten mellan Sverige och Finland att öka betydligt. Det nya fartyget kommer att kunna ta 500 fraktmeter mer gods än föregångaren Amorella på den kortaste havsvägen mellan länderna, som går mellan Stockholm och Åbo. Totalt går cirka 90 procent av Sveriges handel via sjöfarten.

Viking Glory blir rederiet Viking Lines största och klimatsmartaste fartyg för frakttrafik. Glory kommer från trafikstarten 2021 att korsa Östersjön två gånger per dygn, med en kvällsavgång från Stockholm till Åbo varje dag. Redan i dagsläget fraktar Viking Lines fartyg över 133 000 godsenheter årligen på Östersjön och koncernens totala andel av fraktmarknaden ökade under 2019 till 18,4 procent.
Just nu bygger rederiet Viking Line fartyget Viking Glory som kommer att bli ett av världens klimatsmartaste fartyg. Innovativ miljöteknik testas och utvecklas tillsammans med flera nordiska partners, däribland svenska ABB och Climeon. Viking Glory som ska gå varje kväll från Stockholm till Åbo kommer i trafik 2021.Viking Line bygger just nu fartyget Viking Glory, som kommer att vara ett av världens mest klimatsmarta fartyg när det sätts i trafik 2021. Fartyget ska rustas med flera tekniska innovationer, där Viking Line bland annat samarbetar med svenska cleantechföretaget Climeon för att minska fartygets klimatpåverkan. Climeons system beräknas minska CO2-utsläppen med cirka 4 000 ton per år.

M/S Gabriella är Viking Lines flytande hotell för den som vill kryssa 41-timmarskryssning till Helsingfors och hinna göra många spännande och roliga aktiviteter i Finland.
Vi har tittat på Viking Line och vilka båtar som är dom bästa. Totalt har Viking Line 5 kryssningsfartyg som trafikerar Östersjön. Här finns allt från riktiga partybåtar till snabbfärjor som tar dig snabbt från A till B.Båten är utrustad med alla bekvämligheter du kan tänka dig, såsom fina restauranger, ett härligt spa, massa shopping och barer. Det går att köpa färdiga paket där du till exempel kan besöka Borgparken, ett populärt tivoli mitt i centrala Helsingfors.Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Hur mycket tjänar Viking Line?
Viking Lines vd Jan Hanses lyfte totalt 490.073 euro i lön och andra ersättningar förra året.
Viking Line har en expressfärja som går från Helsingfors till Tallinn på bara två och en halv timme. Viking XPRS har flera avgångar per dag och är perfekt för den som snabbt och smidigt vill ta sig över Finska viken.Man erbjuder bland annat middagskryssningar på Viking Glory där fokus ligger på maten och att ha en trevlig kväll tillsammans. Här finns också den kända Bingokryssningen där det finns hela 6.000 EUR i vinstpotten!

Man få ta med sig max 1 liter starksprit på över 22% eller 2 liter om alkoholhalten understiger 22%. Man får ta med sig 4 liter vin, så länge alkoholhalten ligger på under 15%. Gillar man öl så får man ta med sig 16 liter, vilket motsvarar 2 lådor. För tobak gäller 200 cigaretter eller 250 gram om det exempelvis handlar om snus.
Viking Line beställde 2010 ännu ett modernt kryssningsfartyg och från 2013 går Viking Grace i trafik på Östersjön. Det som utmärker Viking Grace är den stora solterrassen som erbjuder magiska dagar om solen skiner, med god dricka och Stockholms skärgård vars utsikt sträcker sig under flera timmar.

Viking Cinderella är Viking Lines flaggskepp och enligt dom själva Östersjöns enda renodlade kryssningsfartyg. Oftast trafikerar Cinderella Stockholm – Mariehamn och då erbjuder man så kallade dygnskryssningar, där man lämnar Stockholm klockan 17:00 och sedan shoppar man, äter gott och festar hela natten för att sedan vara tillbaka i Stockholm dagen efter klockan 14:00. Taxfreen är så klart halva nöjet på en sådan här kryssning. Här kan du handla till uppåt 40% lägre pris. Framförallt är det alkohol och tobak som blir billigare. Varför inte bunkra upp med några stockar snus?För barnen finns ett stort lekrum med bollhav och annat kul! Detta lekrum påminner lite om ett lekland, där föräldrarna kan sitta i cafét och ha full uppsikt över sina barn. Perfekt avkoppling!Viking Glory är Viking Lines mest moderna fartyg och här ligger fokus på lyx, men med en omtanke om miljön. För dig som vill göra ett klimatsmart val är Viking Glory det bästa alternativet.Ombord hittar du bra restauranger för alla smaklökar och många bra menyer för barnen. Du kan shoppa ordentligt i taxfreen och köpa med dig billiga varor hem från resan. Snus ombord på Viking Line är billigt, men inte mycket billigare än snus i handeln. Det går ofta att hitta matchande priser om man beställer snus online. Däremot är sortimentet bra och det finns bra fynd att göra om man vill köpa snus på stock. Viking Line har 5 olika båtar i sin flotta och alla dessa trafikerar rutter över Östersjön. Men vilket skepp passar bäst just för dig? För att reda ut detta har vi här gjort en topplista 1-5 över alla skepp hos Viking Line. Som du snart kommer se finns det ett skepp för alla smaker! Med Viking Line reser såväl barnfamiljer som kompisgäng som ska på svensexa.

Viking Grace har satsat mycket på restaurangerna och här går det att äta och dricka gott. Det går även att göra dagskryssningar med Viking Grace, genom att i Mariehamn byta båt till Viking Glory.De flesta har nog rest med en Viking Line båt nån gång! En kryssning på Östersjön är en härlig upplevelse, som ger både avkoppling och nöje. Många uppskattar att få befinna sig i den bubbla som det innebär att vara på ett kryssningsfartyg. Dessutom får man ju se vackra Helsingfors som också har mycket att bjuda på.

Vilken Viking Line är störst?
Viking Glory blir rederiet Viking Lines största och klimatsmartaste fartyg för frakttrafik. Glory kommer från trafikstarten 2021 att korsa Östersjön två gånger per dygn, med en kvällsavgång från Stockholm till Åbo varje dag.
Under julen erbjuder Viking Line också en mycket populär julbordskryssning med ett fullspäckat julbord uppdukat för alla gäster. Här kan du får riktig julfeeling och spendera en heldag med julshopping i Helsingfors.För dig som vill ha fest och nattliv, är Viking Cinderella det självklara valet. Här hålls det temakvällar varje dag i veckan och finns mängder med barer att välja på. För dig som är ute efter mer lugn och ro, goda middagar och bra shopping, passar Viking Grace och Viking Glory bättre.Många väljer också att ha möhippa och svensexa på Cinderella. Här finns ett speciellt paket för detta som man kan köpa där man betalar ett fast pris per person och får lite extra VIP-behandling. Det ingår till exempel spa, brunch och en god buffé.

Här finns spa, restauranger, shopping och många olika kryssningar att välja mellan: Viking Glory är också bra för barnfamiljer, då det inte är lika vilda fester här som på Cinderella.
We and our partners use cookies to Store and/or access information on a device. We and our partners use data for Personalised ads and content, ad and content measurement, audience insights and product development. An example of data being processed may be a unique identifier stored in a cookie. Some of our partners may process your data as a part of their legitimate business interest without asking for consent. To view the purposes they believe they have legitimate interest for, or to object to this data processing use the vendor list link below. The consent submitted will only be used for data processing originating from this website. If you would like to change your settings or withdraw consent at any time, the link to do so is in our privacy policy accessible from our home page..Viking Line erbjuder på Cinderella speciella temadagar. Schemat ändras inför varje säsong, men det innebär att man på måndagar får dansbandstema, torsdagar schlagertema, osv. Partyfredag är ett annat populärt koncept där man helt enkelt tar AW till en ny nivå. – Passagerarna har dragit nytta av vår utökade kapacitet under året, därtill har priskonkurrensen varit hård till gagn för våra passagerare, säger Jan Hanses, verkställande direktör, Viking Line. För största tillväxten stod Helsingfors – Tallinn linjen där Viking Line under sommaren erbjöd 12 avgångar dagligen. Förutom Viking XPRS trafikerades linjen i juli av Mariella och Gabriella. Därtill svarade Viking Line på den stora efterfrågan genom att ta in ett nytt fartyg, Viking FSTR, dvs. Faster, som trafikerar rutten under tiden 10.4–15.10. Totalt transporterade Viking Line 2 341 440 passagerare (2023 119) på denna linje under året. Ökningen var 15,7 procent.

Antalet passagerare som reste med Viking Line under 2017 var 6 881 149 passagerare (6 502 191) eller närmare 6 procent fler än året innan. Siffran är den högsta i Viking Lines historia. Antalet fraktenheter var 127 668 (131 918) under året och antalet personbilar 762 253 (682 194). Även för personbilarnas del blev det historiskt rekord. Den största ökningen i passagerartrafiken var på linjen Helsingfors – Tallinn där kapaciteten förstärktes från april till oktober. Här ökade volymerna med 15,7 procent till 2 341 440.
På rutten Helsingfors–Mariehamn–Stockholm, där M/S Mariella samt M/S Gabriella trafikerar, reste 1 036 559 passagerare (994 046) under året. Ökningen var 4,3 procent.

Viking Line is a public limited company and a market-leading brand in passenger traffic on the northern Baltic Sea. It offers passenger services, recreation and cargo carrier services on the vessels Gabriella, Mariella, Amorella, Rosella, Viking Cinderella, Viking XPRS and on the flagship Viking Grace.
Passagerarvolymen för M/S Viking Cinderellas kryssningar från Stockholm var 890 689 (891 212). Minskningen på 0,1 procent grundar sig på färre trafikdagar under året.2006–2007 transporterade Viking Line cirka 5,7 miljoner passagerare och 91 300 fraktenheter. Samma verksamhetsår uppgick omsättningen till 436 miljoner euro och antalet anställda till cirka 2 900. Marknadsandelarna på linjen Åbo–Stockholm var 52,1 procent, Helsingfors–Stockholm 46,6 procent och Helsingfors–Tallinn 19,1 procent.

Rederi Ab Ålandsfärjan bytte namn till SF Line 1970 och Rederi Ab Solstad slogs ihop med moderbolaget Rederi Ab Sally 1977. Efter att Rederi Ab Sally blivit uppköpt av ägarbolagen till Silja Line 1987 uteslöts det rederiet ur Viking Line. 1993 gick Rederi AB Slite i konkurs på grund av likviditetskris i samband med deras nybygge M/S Europa, vilket lämnade SF Line som ensamägare av Viking Line. SF Line bytte 1995 namn till Viking Line och är sedan samma år noterat på börsen i Helsingfors. Det fullständiga bolagsnamnet är Viking Line Abp.
Fartyg ägda av de samverkande rederierna Rederi AB Vikinglinjken, Rederi AB Solstad, Ålandsfärjan AB, SF Line AB, Viking Line AB/Viking Line Abp, Rederi AB Slite och de fartyg från Rederi AB Sally som seglat för Viking Line. Fartyg som fortfarande används är markerade med grönt.Viking Line Abp är en åländsk rederikoncern med trafik på Östersjön. Viking Lines huvudkontor finns i Mariehamn. Det svenska kontoret finns i Danvik Center, som ligger i Danviken i Nacka. I Stockholm går färjorna från Stadsgårdshamnen, i Helsingfors från Skatudden och i Tallinn från Reisisadam.

Viking Lines historia började 1959 då Rederi Ab Vikinglinjen, ett dotterbolag till det åländska Rederi Ab Sally, började trafikera Sverige–Finland (Gräddö – Mariehamn – Galtby, Korpo) med bilfärjan S/S Viking, ett ångfartyg som tidigare gick under namnet S/S Dinard och hade köpts i Storbritannien. Samtidigt hade det gotländska rederiet Rederi AB Slite börjat trafikera Sverige–Åland. Ett par år senare tillkom ännu en konkurrent, Rederi Ab Ålandsfärjan, som bildats av en utbrytargrupp från Rederi Ab Vikinglinjen. De tre rederierna insåg att konkurrensen skulle bli förödande för alla parter och 1966 bildade de det gemensamma marknadsföringsbolaget Viking Line. I samband med detta bytte Rederi Ab Vikinglinjen namn till Rederi Ab Solstad medan fartygen för alla tre rederierna målades röda.
Författaren, sexrådgivaren och samhällsdebattören Katerina Janouch kan mista sitt uppdrag i Viking Lines expertgrupp för att motverka sexuella trakasserier.

De finska postanställdas fackförbund Pau förkastade medlarnas bud på söndagseftermiddagen i en tvist om arbetstid som pågått sedan mitten av november, skriver Hufvudstadsbladet.Polisen vill att färjebolagen skärper kontrollen av hur mycket alkohol som passagerarna dricker för att minska risken för våldsbrott ombord, rapporterar P4 Jämtland.

Inspektörer från Transportstyrelsen bjöds på mat, alkohol och fick uppgraderade lyxhytter av rederiet när de skulle göra en säkerhetsinspektion av Viking Lines Ålandsfärja Cinderella, skriver Dagens ETC.
Mötestrender Vårens nummer av KonferensVärlden, BokningsBolagets tidning för möten och event, är äntligen här. I detta nummer tipsar vi om variationsrika möten i kontrastrika Västsverige. Vi har även tagit en närmare titt på världsarvet Höga Kusten som bjuder på naturnära konferensupplevelser. Dessutom har vi mött Martina Haag som berättar om sin regidebut och nya roman. I KonferensVärlden hittar du som vanligt även massor av tips,erbjudanden och inspiration inför kommande konferenser och möten.På nya platser Carin Sjöberg har utsetts till ny vd för Skåvsjöholm AB. Carin Sjöberg, som idag är vd för Stockholm City Conference Centre AB samt tidigare vd för SPG Venues & Event och del av Stureplansgruppens ledningsgrupp, ersätter 1 juni nuvarande vd Thomas Olors.

För kostnadsfri personlig hjälp att ta fram förslag efter era behov och genomföra bokning, hör av dig genom informationen här intill eller skicka en förfrågan genom vårt bokningsformulär.
– Vi är genuint stolta över att vinna säkerhetsbranschens stora pris. Det är ett tydligt kvitto på att vårt långsiktiga och omfattande arbete där vi har lagt in en extra växel under det här året, har burit frukt och gett fina resultat. Priset är ett erkännande till alla inom Viking Line som varje dag bidrar till en tryggare kryssningsmiljö för våra resenärer, och där vill jag särskilt nämna hela besättningen på Viking Cinderella samt rederiets ambitiösa och uthålliga säkerhetsorganisation, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör för Viking Line Skandinavien.Prisbelönta För andra året i rad arrangeras Meet & Greet av BokningsBolaget och branschtidningen KonferensVärlden för att uppmärksamma och hylla viktiga personer inom besöksnäringen, som på ett enastående sätt bidragit till en positiv utveckling av branschen och samhället i stort. I år gick priserna till Maud Olofsson, Mischa Billing och Johan Petré.

Bland Viking Lines trygghetsökande åtgärder för framför allt nöjeskryssaren Viking Cinderella märks bland annat tillsättandet av ett externt trygghetsråd, 100-procentiga id-kontroller, stängd alkoholförsäljning i taxfreen på helgkvällarna, STAD-utbildning av bar- och restaurangpersonal samt utökad kamerabevakning.Security Awards 2017 ägde rum i centrala Stockholm den 26 oktober och bland övriga vinnare märks bland annat Malmö Stad, Karin Johannesen evenemangssäkerhetschef Stockholms Stad och Ann-Charlotte Salomonsson, Fairdeal Group. Vinnarna utses av en oberoende jury som har satts samman av tidningen Skydd & Säkerhet. Läs Security Awards prismotivering här.

För dig som reser med cykel och cyklar ombord. Cykla till bilincheckningen och checka in på samma sätt och under samma tider som de som tar sin bil med sig.
Taklast på personbilar ska kunna lossas vid behov. Obokade bilar tas med i mån av utrymme i den ordningsföljd de anländer till hamnen. Cyklar som transporteras på biltak måste anmälas på förhand till Kundservice & Försäljning, tel 08-452 40 00.

Vilken Viking Line båt är bäst?
Vilken Viking Line Båtar bäst? För dig som vill ha fest och nattliv, är Viking Cinderella det självklara valet. Här hålls det temakvällar varje dag i veckan och finns mängder med barer att välja på. För dig som är ute efter mer lugn och ro, goda middagar och bra shopping, passar Viking Grace och Viking Glory bättre.
Resenärer som bokat Pole position ska vara incheckade och klara för ombordkörning senast 45 minuter före avgångstid. Pole position kan köpas på rutterna Helsingfors–Stockholm, Åbo–Stockholm och Helsingfors–Tallinn och tvärtom.Grupper har en egen incheckningspunkt i terminalen. Därifrån får gruppledaren, mot uppvisande av bokningsnumret, gruppens resekort och eventuella värdesedlar för tilläggstjänster. Gruppledaren bör vara i gruppincheckningen minst 60 minuter före avgångstid.Våra terminaler har incheckningsautomater med vilka resenärer utan fordon kan checka in. Incheckningsautomaterna öppnar cirka två timmar före fartygets avgångstid.

Bokad bil ska vara incheckad och klar att köras ombord 30 minuter före avgångstid och i Tallinn 45 minuter före avgångstid. Fordon mer än 2,4 m höga ska vara incheckade senast 45 minuter före avgångstid.
Bilresenärer som har köpt Pole position är garanterade att få köra av färjan bland de första fordonen. Ibland kan frakt- och andra fordon lossas först, men vi lossar bilar med Pole position så fort som möjligt.

Person- och hyttincheckning påbörjas ca 90 minuter före avgångstid (med undantag för Mariehamns hamn där den påbörjas 60 minuter före avgångstid). Resenärer som reser utan bil ska vara klara för incheckning senast 30 minuter före avgångstid.

Kan man dricka vattnet på en kryssning?
Det går bra att dricka kranvattnet ombord på alla våra fartyg men det går även att köpa vatten på flaska i butikerna och restaurangerna ombord. Tillbehör för barn och hyttönskemål, läs mer här. På de flesta rutter finns hytter tillgängliga för passagerare med nedsatt rörlighet, allergiker eller resenärer med husdjur.
De flesta resorna kan checkas in via automaterna, förutsatt att resan är betald. För att checka in via automaten behövs bokningsnummer, Viking Line Club-kort eller QR-kod. Automaten skriver sedan ut resekort och kuponger för tilläggstjänster som beställts i förväg. Personal bistår vid behov.Incheckning till Viking Cinderella, Viking Grace, Viking Glory, och Gabriella avslutas 15 minuter före avgångstid och ombordstigning avslutas 10 minuter före avgångstid.

Similar Posts