Virka Linne Mönster

Systrarna tycker att de hemgjorda gåvorna är extra mysiga eftersom de är personliga och kan skapas enligt mottagarens smak och behov. Bland Anna och Claras DIY-projekt hittar du många idéer för hemgjorda presenter. De har bland annat samlat ett antal virkbeskrivningar på charmiga saker som passar perfekt som presenter.Med tiden har systrarna virkat alla möjliga charmiga saker åt sig själva och sina kära. Anna är särskilt förtjust i de mindre virkprojekten som ger ett snabbt resultat, medan Clara hellre fördjupar sig i större virkprojekt. Vill du som Anna skapa mindre virkade kreationer kan du med fördel prova att virka juldekorationer eller annat pynt till hemmet.

Systrarna gillar särskilt att virka charmiga presenter till de kära små i sin familj. ”Glädjen i att ge blir ännu större när gåvan är hemgjord”, säger Anna med ett leende. Hon gillar att virka nallar av alla möjliga slag, så att de ligger klara till nästa baby shower eller besök hos nyblivna föräldrar. Vill du ge bort en annorlunda present kan du prova att virka en barnvagnskedja eller en finurlig sovmask till den nyblivna mamman, föreslår Anna.
”Lär dig att virka med rätt utrustning”, säger Clara. Det första steget mot underbara virkningar är att välja virknålar och garn. Bland systrarnas produkter hittar du alltid ett brett sortiment av virktillbehör.För många år sedan gav Anna en väska som hon virkat själv till Clara, och den är lika uppskattad än i dag. ”Inget överträffar en hemmagjord gåva”, säger Clara med ett leende.

När du använder betalkort på sostrenegrene.com och i Søstrene Grenes app får endast Søstrene Grenes PCI-certifierade partner – och inte Søstrene Grene – tillgång till dina kortuppgifter. Hanteringen av dina kortuppgifter är därför endast en sak mellan dig och Søstrene Grenes PCI-certifierade partner, även om det sker medan du använder sostrenegrene.com eller Søstrene Grenes app.
Bland systrarnas DIY-projekt hittar du både virkbeskrivningar för den rutinerade och för nybörjaren. Är du ny i virkningsvärlden kan det vara en bra idé att börja med mindre, enklare virkningar. Anna föreslår att du virkar rondeller till dig själv eller som en liten gå bort-present till någon du tycker om. ”Det är ett perfekt projekt för nybörjaren”, säger hon med ett leende. I Annas DIY-video visar hon hur du gör. Du hittar också beskrivningen, så att du enkelt kan göra samma sak.

Efter en dag fylld av praktiska sysslor njuter Anna och Clara av en lugn stund med trivsam virkning och en god kopp te. ”Det är underbart att fördjupa sig i virkning”, säger Anna med ett leende. Med tiden har systrarna skapat åtskilliga virkningar, och de har samlat ihop flera fina virkbeskrivningar så att du kan följa deras exempel. Lär dig att virka med Anna och Clara och prova på underbara virkmönster för både stora och små.
Om du aldrig har virkat tidigare rekommenderar systrarna att du börjar med att lära dig virktekniken. Virkmaskor är öglor som du drar igenom varandra med en virknål, men det finns alla tänkbara olika typer av maskor. Anna och Clara rekommenderar att du börjar med att öva på de fyra grundmaskorna i virkning: Luftmaskor, smygmaskor, fasta maskor och stolpar.Clara har läst i sitt lexikon att virkkonsten kan spåras ända tillbaka till början av 1800-talets Europa. ”Det är en underbar tanke att de gamla teknikerna fortfarande används i dag”, säger hon med ett leende. För systrarna skänker virkningen lugn och balans i en hektisk vardag, och de kopplar alltid av när de virkar. ”Virkning är ren hygge och terapi för själen”, som Anna säger. De virkade rondellerna är ett bra alternativ till engångsrondeller av bomull, eftersom de kan återanvändas igen och igen. Systrarna rekommenderar att du lägger rondellerna i kallt vatten i 24 timmar och sedan tvättar dem i 40 grader. På så sätt ökas rondellernas uppsugningsförmåga. I systrarnas kreativa verkstad finns alla möjliga underbara garn som de använder till både stickprojekt, virkning och andra kreativa idéer. Garnets oändliga möjligheter kan fortfarande fascinera de två systrarna. ”Tänk dig vilken resa som ligger bakom en färdigstickad blus eller en virkad matta”, säger Clara.

Det går också att virka ihop rutorna. Om du vill vänta med att sätta ihop tills alla rutor är klara får du virka ihop rutorna i varandra med fasta maskor. Gör varje nertag genom maskor på båda rutorna.En annan variant är att virka ihop rutorna eftersom. Först virkas en hel ruta, nästa ruta virkas ända tills det är dags för sista sidan på sista varvet. Mellan varje stolpgrupp görs en fast maska om motsvarande luftmaskbåge på den första rutan.Fäst varje tråd noga. Tänk på att fästa tråden genom att sy den fram och tillbaka så att tråden blir låst. Annars är risken stor att trådänden kryper ur när mormorsrutan töjs ut.

Varv 1: 3 lm (= 1 st), 2 st runt ringen. *3 lm, 3 st*. Upprepa *–* ytterligare 2 ggr. Avsluta med 3 lm och 1 sm i 3:e lm i 1:a st. Klipp av och fäst tråden. (Eller se till att tråden virkas fast i nästa varv.)
Varv 3: Byt fg. Börja i ett hörn. 3 lm, 2 st, 3 lm, 3 st. 1 lm. Fortsätt i luftmaskbågen mitt på rutans sida, 3 st om bågen. 1 lm. Fortsätt i nästa hörn och virka 3 st, 3 lm, 3 st. Fortsätt på samma sätt varvet runt. Avsluta med 1 lm och fäst med sm i 3:e lm på första st. Klipp av garnet och fäst.Varv 2: Byt fg. Börja i ett hörn. 3 lm, 2 st, 3 lm, 3 st om hörnet. 1 lm. Fortsätt i nästa hörn och virka 3 st, 3 lm, 3 st. Fortsätt på samma sätt varvet runt. Avsluta med 1 lm och fäst med 1 sm i 3:e lm på första stolpen. Klipp av garnet och fäst.

Välkommen hit! Att handla garn här hos Eddna ska vara som att besöka din favoritgarnbutik. Vi vill att du ska hitta dina favoritgarner, spännande nyheter och precis allt du kan tänkas behöva till ditt nästa projekt. Här kan du vara trygg med att vi sätter en kvalitetsstämpel på alla produkter i webbshoppen – det är helt enkelt garanterat bra grejer till fina priser.Ut\u00f6ver ett stort utbud av virkm\u00f6nster och stickm\u00f6nster h\u00e4r p\u00e5 sidan, erbjuder vi ett stort urval av olika slags garn och andra tillbeh\u00f6r. Du kan d\u00e4rf\u00f6r bekv\u00e4mt hitta allt du beh\u00f6ver f\u00f6r ditt nya virk- eller stickprojekt hos oss.

Vi p\u00e5 hobbii.se \u00e4lskar att sticka och virka! G\u00f6r du ocks\u00e5 det? D\u00e5 kan du hitta nya stickm\u00f6nster och virkm\u00f6nster h\u00e4r p\u00e5 sidan. P\u00e5 Hobbii.se har vi det b\u00e4sta urvalet av m\u00f6nster f\u00f6r dig med sticknings- och virkningsfeber. Vi har m\u00f6nster f\u00f6r b\u00e5de nyb\u00f6rjare och veteraner \u2013 s\u00e5 det \u00e4r bara att s\u00e4tta ig\u00e5ng!
Vi \u00e4r alltid redo att hj\u00e4lpa v\u00e5ra kunder! Kontakta oss p\u00e5 telefon 08-525 03888 eller mejla till [email protected] s\u00e5 svarar vi p\u00e5 dina fr\u00e5gor. V\u00e5ra medarbetare ger dig g\u00e4rna r\u00e5d om vilka stickm\u00f6nster och virkm\u00f6nster som passar dina \u00f6nskem\u00e5l och din niv\u00e5.Med r\u00e4tt stickm\u00f6nster och virkm\u00f6nster kan alla l\u00e4ra sig att sticka och virka. Det finns m\u00e5nga anledningar att b\u00f6rja sticka eller virka: Vi har ett stort urval av b\u00f6cker och kataloger med m\u00f6nster, som du kan best\u00e4lla till din hemadress. Dessutom har vi ett stort urval av gratis m\u00f6nster, som du kan ladda ner direkt fr\u00e5n Hobbii.se. Det \u00e4r viktigt f\u00f6r oss att det \u00e4r enkelt och s\u00e4kert att handla i v\u00e5r webbutik. Vi erbjuder d\u00e4rf\u00f6r alltid snabb och p\u00e5litlig leverans av b\u00f6cker med stickm\u00f6nster och virkm\u00f6nster i v\u00e5r webbutik. Nedan hittar du massor med m\u00f6nster till b\u00e5de virkning och stickning. Du kan ladda ner m\u00f6nster helt utan kostnad och du kan enkelt l\u00e4gga garn och tillbeh\u00f6r till m\u00f6nstret i din varukorg.

Jättefint och perfekt för en nybörjare. Min första virkning och det blir lite halvdant så men äsch. En fråga bara: Hur fäster jag när jag är klar? Nybörjare som sagt. 😛Vilken är den första maskbågen det ska virkas smygmaskor till i början av varv 8? Försöker klura ut det med hjälp av bilden men jag tycker det verkar som att jag redan befinner mig vid den första maskbågen. Hoppas frågan är någorlunda förståelig!! Mvh, en nybörjare

Hur virkar man ett litet gosedjur?
Du virkar fm runt, runt och använder dig av en markör eller garnände för att hålla koll på var dina varv börjar och slutar. Avsluta dina delar med 1 sm och lämna ändar som är ca 15-20 cm långa så du kan använda dem att sy ihop delarna med.
Tack! Var nog jag som har fel för mig. Jag är inte där du är på den röda utan har virkat hela rundan med pivot och ska avsluta, med sista picoten, och det är det jag inte fattar hur jag gör 😱

Hej!! Som nybörjare inom virkning får jag tacka för ett enkelt mönster till en jättesöt duk…virkat i många olika färger..😀men har en liten undrar…om man vill ha en MYCKET större duk,skulle man kunna utöka någon maska..har inte riktigt koll å skulle gärna veta ???mvh Mia
Hej hopp, här tänkte jag ta och lägga ut ett egenhändigt skapat mönster till en liten ”plätt”. Den går utmärkt att använda som mellanlägg till fintallrikarna eller som duk för ett litet prydnadsföremål. Ett utmärkt sätt att ta tillvara småskvättar av virkgarn. Snabbt går det också att få till en sådan här liten plätt. Du kan använda vilket bomullsgarn du vill, tjockare garn ger större duk.Varv 3: Virka 4 luftmaskor (1:a stolpen), 1 stolpe i nästa fasta maska, 1 luftmaska, 1 stolpe i nästa fasta maska varvet ut. Avsluta varvet med en smygmaska i första stolpen. Det ska vara 16 stolpar när varvet är klart.

Hur virkar man en duk?
Varv 1: Lägg upp 8 luftmaskor och slut dem till en ring med en smygmaska i första luftmaskan. Varv 2: Virka 16 fasta maskor om ringen och sluta med en smygmaska i den första fasta maskan. Varv 3: Virka 4 luftmaskor (1:a stolpen), 1 stolpe i nästa fasta maska, 1 luftmaska, 1 stolpe i nästa fasta maska varvet ut.
Hej, jag är nybörjare på det här, men har i alla fall koll på de olika sorters maskor som används här och tycker duken är söt. Vill gärna ge mig på det, men förstår inte varför det ska vara 11 luftmaskor i början av varv 5. Blir det inte en jättestor båge då jämfört med övriga som är 5 respektive 7 luftmaskor på detta varv?Använder du grövre garn har du ju en grövre virknål och då blir ju duken större. Om du inte har banderollen kvar på bomullsgarnet så kan du ju prova dig fram till vilken nål som passar dig bäst.

Jag och en kompis brukar fara runt och stå på hantverksmarknader ibland. Hon gör smycken och tavlor och jag lite av varje. Det är berikande och det är härligt att möta alla människor.Man tackar så mycket för din generositet. De är hantvetkshuset i eslöv. Vi har ingen egen sida tyvärr. Men vi är en butik där vi säljer sådant vi gjort, broderi, vävda dukar, keramik mm 😀

Varv 8: Virka smygmaska till första luftmaskbågen, 4 luftmaskor + 1 dubbelstolpe om luftmaskbågen, 3 luftmaskor + 1 fast maska i den första av de tre luftmaskorna. Detta bildar en picot. Fortsätt med 2 dubbelstolpar med en avslutande picot i varje luftmaskbåge fram till de två sista dubbelstolparna. Då skall ingen picot göras utan man gör de två dubbelstolparna, hoppar över luftmaskbågen om 3 luftmaskor och gör 2 dubbelstolpar i nästa grupp. Där gör du en picot. Se den röda duken. Klicka bara på bilden så får ni bättre närbild.
Varv 5: Virka 11 luftmaskor, 1 stolpe i första stolpen, 5 luftmaskor, 1 stolpe i nästa stolpe, 7 luftmaskor, 1 stolpe i nästa stolpe. Upprepa 7 luftmaskor varannan gång och 5 luftmaskor varannan gång varvet ut. Sluta med en smygmaska i första stolpen.Tack för en otroligt bra beskrivning! Jag har nästan aldrig virkat något förut mer än grytlappar i slöjden , men nu har en kompis fått mellanlägg till assietter och tallrikar tack vare dig! Ha det bra! Hej och tack för att du hörde av dig och nu är jag väldans nyfiken på hur du ska få till det med en kofta. Jag tar gärna emot ett foto på den när du har den klar för det låter fantastiskt. Heja dig som kommer på lite nya idéer med mönstret. Jag tycker om att vandra runt på olika bloggar och få inspiration. Det finns så oerhört många duktiga kvinnor. Tillsammans håller vi ett kulturarv vid liv.Varv 4: Virka 5 luftmaskor, 1 stolpe i nästa stolpe, 2 luftmaskor, 1 stolpe i nästa stolpe varvet ut. Efter de 2 sista luftmaskorna görs en smygmaska i första stolpen.

Hur syr man i linne?
Vik in tyget 2 cm från mittmarkeringen mitt bak. Lägg mittmarkeringarna mot varann (så att tyget ligger omlott). Vik ner ½ cm runt halsen och sy ner. (Där tyget ligger omlott mitt bak kan man klippa bort lite av den undre sömsmånen så att det inte blir så tjockt att sy ner.)
Varv 7: Virka smygmaskor fram till första luftmaskbågen. Virka 7 dubbelstolpar med en luftmaska mellan varje dubbelstolpe. Virka 3 luftmaskor och sedan 7 dubbelstolpar med en luftmaska mellan varje dubbelstolpe. Fortsätt så varvet ut och avsluta med en smygmaska i första stolpen.Tack för att du delade med dig av ditt fina mönster! Jag har letat efter söta dukar i just den här storleken, och den här blev helt perfekt. Lätt att göra var den också.Hej. Nej jag har inget bra tips på var du kan hitta mönster. Det här mönstret har jag hittat på själv. Jag har ett mönster till som är till en något större duk. Jag kanske ska ta och lägga upp det också vid tillfälle. Lycka till med virkeriet.Varv 6: Virka 4 stolpar + 2 luftmaskor + 4 stolpar i den första luftmaskbågen (den med 7 luftmaskor), 1 fast maska om nästa luftmaskbåge (den med 5 luftmaskor). Fortsätt så varvet ut och avsluta med en smygmaska i första stolpen.

Med över 30 år i stick- och virkbranschen erbjuder DROPS Design en av de mest omfattande samlingarna av gratis mönster på internet – översatt till 17 språk. Per idag har vi 293 kataloger och 10973 mönster på och alla är översatta till Svenska.
När jag virkade det första linnet (det khakifärgade) så tänkte jag inte alls på att skapa ett nytt mönster utan det var sk ”hobbyvirkning” för mig. Ibland har jag nämligen ett behov av att virka bara för virkandets skull. Bara virka för att virka, inte för att det ska bli ännu ett mönster. Det är då jag virkar kläder.Båda modellerna är tänkt att sitta åt över brösten och under bysten få en lösare passform. Så när du mäter ditt mått för antal maskor att lägga upp så ska måttet under armarna vara mer spänt än löst.

Du hittar alla mina mönster under DIY! De är gratis MEN all kopiering (foton som text) är förbjuden! När du virkar efter dem och publicerar egna bilder, tagga med #bautawitch som ett litet tack för att du haft glädje av mitt arbete. Enjoy! 💕
Hej Christina! Mittenmaskan är den mittersta maskan på varje varv på styckena. Jag förstår inte riktigt hur du kan hamna på olika ställen? För att förstå var det går fel för dig behöver jag nog se en bild på ditt arbete. Så bättre att vi fortsätter via mail. Min mail: [email protected] låter säkert jätteknäppt men eftersom jag INTE är utbildad kläddesigner, som bör veta hur man gör mönster till tjusiga virkade plagg i ett val av flera storlekar så känns det som hobbyvirkning och jag är nöjd och glad bara jag får till det i min egen storlek.

Jag förstår tyvärr inte alls hur du menar. Du får prova dig fram helt enkelt om du vill göra ändringar. Blir det inte bra så repa o prova ett annat sätt. Så gör jag hela tiden när jag skapar mina mönster. 😊Båda linnetyperna virkas på samma sätt. Vi använder virknål 3,5 och börjar vid u-ringningen och virkar linnet uppifrån och ned. Det är 2 lika dana stycken som sedan virkas samman där armhålen börjar. Alla v börjar och slutar med stolpar. På de v med lmb ska du ha 2 st i början och slutet av v. Men så kan jag inte låta bli att visa upp det jag virkat (under förutsättning att det blir bra eller att jag inte har kommit så långt att jag fortfarande tror och hoppas på att det ska bli bra! 😂) och då är ni alltid så gulliga och tycker att wow, vilket fint linne (som i detta fallet) och så kom då frågan om det kommer ett mönster. Mina båda linnen är virkade med virknål 3,5 i vårt underbara garn Lola (50% bomull och 50% akryl). Det finns som små enfärgade nystan på 50 gr (188 m) och kallas då för Solo men även som YarnCakes på 200 gr (750 m) i många vackra färgkombinationer (inklusive min egen färgsatta kollektion). Båda storlekarna på nystan, finns med eller utan glitter. Du hittar dem alla här i min webbshop! När jag virkar kläder testar jag mig fram på mig själv. Jag virkar och repar, virkar tills de passar. Matematiskt kan man i många fall räkna ut på ett ungefär hur många maskor det tordes krävas för större mått och det låter som du behöver ca 10 cm mer runt ryggen men skillnaden på B- och F-kupa i cm har jag dess värre ingen aning om. Jag tror liksom inte att det räcker att bara göra ditt linne x cm större än mitt utan att det krävs litet mer finess för att få det snyggt över bysten när kupan är så pass mycket djupare liksom. Jag är ledsen för mitt dåliga svar! Och då tänkte jag att varför inte? Jag virkade det khakifärgade linnet på fri hand utan att skriva ner en enda maska och utan att ta några foton så jag fick lov att virka ett till. Jag ville ändå försöka få till en litet vidare siluett under bysten så att det passar de flesta figurer och så kom det neonrosa a-lineformade linnet till.

För varor som finns i lager levererar vi inom 2-5 vardagar. Du ser alltid gällande leveranstid i kassan. Väljer du alternativet expressleverans levereras din order nästkommande vardag om du beställer före kl. 12:00.
Kl\u00e4der och mode online Handla kl\u00e4der och& underkl\u00e4der p\u00e5 n\u00e4tet hos marghareta.se. H\u00e4r hittar du prisv\u00e4rda damkl\u00e4der, underkl\u00e4der, badkl\u00e4der, skor, st\u00f6dprodukter och hj\u00e4lpmedel. Vi har allt fr\u00e5n toppar, tunikor och kl\u00e4nningar till bh, trosor och st\u00f6dstrumpor.Jos tilauksessa on virhe tai haluat muuttaa sen sis\u00e4lt\u00f6\u00e4, ota v\u00e4litt\u00f6m\u00e4sti yhteytt\u00e4 asiakaspalveluumme. Ennen yhteydenottoa, ota esille asiakastietosi.

Om något inte stämmer eller om du vill göra ändringar i din order, kontakta vår kundtjänst omgående. Ha alltid dina uppgifter tillgängliga när du kontaktar oss.Atelj\u00e9 Margaretha ist f\u00fcr alle die das Handarbeiten, vor allem das Sticken, lieben! Bei uns gibt es eine gro\u00dfe Auswahl an Garn, Stickereien, Rahmen, Beschl\u00e4ge etc.. Alles online bestellbar. Wir haben Vorlagen f\u00fcr Decken, L\u00e4ufer, Bilder, Wandbeh\u00e4nge, Stramine, Kissen, Gardinen, \u00dcberhandt\u00fccher uvm.

Normalt leverer vi i l\u00f8bet af 3-5 hverdage, i h\u00f8js\u00e6sonen kan vi dog have l\u00e6ngere leveringstid. Ovenfor i din ordre ser du den forventede leveringstid.
I ordin\u00e6r sesong leverer vi innen 2-4 virkedager, ved h\u00f8ysesong kan vi ha noe lenger leveringstid. I sammendraget ovenfor ser du beregnet leveringstid p\u00e5 din ordre.T\u00f8j og mode online. K\u00f8b t\u00f8j og undert\u00f8j p\u00e5 nettet hos marghareta.dk. Her finder du billigt damet\u00f8j, undert\u00f8j, badet\u00f8j, sko, st\u00f8tteprodukter og hj\u00e6lpemidler. Vi har alt fra toppe, tunikaer, kjoler. BH’er, trusser og st\u00f8ttestr\u00f8mper.

Kom igång med ditt nästa projekt redan idag. Vi har en mängd olika garnkvalitéer, mönster och tillbehör för både nybörjaren och stick- och virkproffset.
Annars är det såklart ingen fara. Vi erbjuder snabba leveranser för att du snabbt ska kunna komma igång med ditt nästa projekt! Klicka hem tillbehör inne på knittingroom.se.Inne på varje produkt finns en garnåtgångstabell som gör att du lätt och enkelt kan se hur många nystan det går åt för att sticka och virka din topp eller ditt linne i önskad storlek. Hos oss är det alltid enkelt att returnera varor. Fyll i retursedeln som följer med ditt paket, klistra på den adressetikett som också medföljer och lämna sedan in ditt paket. Kl\u00e6r og mote online. Handle kl\u00e6r og undert\u00f8y p\u00e5 nettet hos marghareta.no. Her finner du rimelige damekl\u00e6r, undert\u00f8y, badet\u00f8y, sko, st\u00f8tteprodukter og hjelpemidler. Vi har alt fra topper, tunikaer og kjoler til bh, truser og st\u00f8ttestr\u00f8mper.

Söker du mönster som är randiga, stilrena, enfärgade, flerfärgade, somriga, vackert dekorerade, hålmönstrade, virkade linnen, virkade toppar, i peplum modell, med puffärm, mönstrade toppar, mönstrade linnen eller något helt annat? Vi har allt detta och mycket mer.
Om du av någon anledning inte är nöjd med din beställning har du alltid öppet köp i 14 dagar från dess att du har mottagit din leverans. Skulle du ha några problem med en produkt, leveransen eller din beställning i övrigt är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Hur man virkar ett linne?
Virka med de beige garnet från rätsidan med virknål 3. v 1 Börja i nederkanten med 1 fm, 1 fm, 2 fm i varje st tills du kommer till sidosömmen. 1 sm i m innan, 1 sm i sömmen, 1 sm i första m efter sömmen, 2 fm i varje st tills du kommer till de 2 sista m, 1 fm, 1 fm. Avsluta med 1 sm och ta av garnet. Cachad
Er der noget der ikke stemmer eller du vil \u00e6ndre din ordre, kontakt venligst vores kundeservice omg\u00e5ende. Hav altid kundenummer\/adresseoplysninger parat, n\u00e5r du kontakter os.Falls etwas nicht stimmt oder wenn Sie \u00c4nderungen an Ihrer Bestellung vornehmen m\u00f6chten, wenden Sie sich bitte umgehend an unseren Kundendienst. Bei Kontakt bitte immer Ihre Daten\/Kundennummer bereit halten..

Hur gör man en ögla när man virkar?
Man startar sin virkning med en ögla på virknålen. Håll antingen i nålen som en kniv, då nålen ligger inne i handen. Tråden läggs över vänster pekfinger, löper in i handen och hålls åtdragen med hjälp av lillfingret.
Kontobesked skickas per e-post i mitten på varje månad, med en aviseringsavgift på f.n. 29 kr. Med delbetalning ges möjligheten att betala i egen takt i upp till 36 månader.Kl\u00e6r og mote online. Handle kl\u00e6r og undert\u00f8y p\u00e5 nettet hos ashild.no. Her finner du rimelige damekl\u00e6r, undert\u00f8y, badet\u00f8y, sko, st\u00f8tteprodukter og hjelpemidler. Vi har alt fra topper, tunikaer og kjoler til bh, truser og st\u00f8ttestr\u00f8mper. Kl\u00e4der och mode online Handla kl\u00e4der och& underkl\u00e4der p\u00e5 n\u00e4tet hos ashild.se. H\u00e4r hittar du prisv\u00e4rda damkl\u00e4der, underkl\u00e4der, badkl\u00e4der, skor, st\u00f6dprodukter och hj\u00e4lpmedel. Vi har allt fr\u00e5n toppar, tunikor och kl\u00e4nningar till bh, trosor och st\u00f6dstrumpor. Hvis noe ikke stemmer eller hvis du vil foreta en endring p\u00e5 din ordre, kontakt v\u00e5r kundetjeneste omg\u00e5ende. Ha alltid opplysningene dine tilgjengelig n\u00e5r du kontakter oss.

T\u00f8j og mode online. K\u00f8b t\u00f8j og undert\u00f8j p\u00e5 nettet hos ashild.dk. Her finder du billigt damet\u00f8j, undert\u00f8j, badet\u00f8j, sko, st\u00f8tteprodukter og hj\u00e6lpemidler. Vi har alt fra toppe, tunikaer, kjoler. BH’er, trusser og st\u00f8ttestr\u00f8mper.Perfekt ju att ha ett UFO (unfinsished object) liggande att plocka fram när lusten tränger på att göra något med sina händer! När du ser vad det är jag nu alldeles snart är färdig med kanske du vill göra något liknande av dina rutor! Kram ❤Det är ett bra tag sedan jag virkade dem så den gammelrosa färgen har utgått sedan dess men Hyacint 240 är den som idag kommer närmast. Övriga färger är Light Pink 246, Fuschsia 128, Orchid 222, Magenta 251 och White 106. 😃

Jag har som sagt bara ett mönster på en sjal och det är min pälssjal. För övriga gratis sjalmönster rekommenderar jag dig att kika in på hemsidor hos garngrossister som t ex Järbo Garn eller Drops Design! Lycka till!
Jag har gjort ett fotomönster som är lätt att följa. I stora drag handlar det om att göra stolpgrupper om 3 stolpar, 1 lm mellan grupperna förutom vid hörn, då man istället virkar 3 lm mellan stolpgrupperna:Hej Siv och väkommen till min blogg! 🙂 Vad roligt om jag inspirerat dig! Garnet jag amvänt heter Catania och är av 100% bomull. Till det har jag använt virknål 3. Hoppas du tittar in snart igen!

Hur man gör en Mormorsruta?
DIY – MormorsrutorVirka 6 lm.Virka ihop maskorna till en ring med en sm.Virka 3 lm (=första stolpen) och 2 st, virka 3 lm. *3 st och 3 lm* Upprepa mellan * ytterligare 2 ggr. … Byt färg.Virka 3 lm (=första stolpen) och 2 st, virka 1 lm. *3st, 3 lm, 3 st, 1 lm* Upprepa mellan * ytterligare 2 ggr.
Jag påbörjade också mina mormorsrutor i vintras… nu har det legat nere ett tag, men i höst igen! Kanske blir det en filt… eller en kudde.. eller bara en tummetott, vem vet! 🙂 Ha det, Åsa min vän! /PiaOm jag vill använda samma färg på hela rutan, hur gör jag då för att komma mellan två stolpgrupper? Har provat.wmd smygmaska men då blir det ju en ”dubbel kant”. Måste jag ta av tråden för att fästa om den som när jag byter färg? / Marie

Hur gör man en virkad topp?
Dessa virkar du så här: Börja i luftmaskbågen i toppen av den ena kupan. Virka 65 lm (gör fler lm för längre knytband och färre lm för kortare band), och virka sedan 1 lm till för att vända med. Virka 1 fm i varje lm (65 stycken) och avsluta med 1 sm om lm-bågen i toppen av kupan. Klipp av garnet och fäst trådarna.
Jag älskar färgerna i dina mormorsrutor som går i olika rosa/lila nyanser och skulle bli sååå glad om du ville dela med dig av vilka färger du använt. Försökt komma fram till det själv men blir färgblond i garndjungeln 🙂Hej Ingela! Jag gör precis som på Järbos video. Vandrar med sm. I mitt mönster har jag inte fortsatt med samma färg varv 2 utan bytt färg så därför framkommer inte det, tyvärr. Färgbyten gör jag aldrig på samma ställe på rutorna då jag virkar in mina ändar och det då skulle bli klumpigt och fult. Ska du fortsätta med samma färg v2 så vandra med sm över st och börja det nya v med 3 lm = första st.

Mormorsrutor är enkla och roliga att virka. Arbetet växer snabbt. Rutorna kan göras i precis vilken storlek man själv vill och virkas lätt ihop med varandra. Plocka fram dina restgarner och sätt igång. De är som mest dekorativa om man använder sig av flera färger.– Gillar du att vara extra moderiktig kan du kombinera med en crotchet top. Dessa har vuxit som trend och ser väldigt bra ut tillsammans med linnebyxan på sommaren.

– Du ska helst inte stryka linne, men du kan steama dem om du önskar. Det är mycket mer skonsamt. Du kan också hänga upp dem medan du duschar, så får du en naturlig steaming.
– Linne är så fint i klassiska färger! Vita linnebyxor är alltid populärt, och svart och blått är alltid aktuellt. Dessa färger är också enkla att styla, säger Anine.Trenderna har på senaste tiden vart präglade av en färgstark palett. På linnebyxor kommer du se en härlig blandning av de traditionella basfärgerna och lite starkare nyanser.

– Paljetter har vuxit sig stort de senaste vintersäsongerna, men det följer nu med oss in i vår- och sommarsäsongen. En paljettopp är så snygg i linne, och kontrasten mellan det naturliga och matta mot glittrande paljetter eller stenar är väldigt moderiktigt, kan designern berätta.
– Känner du dig fin med en crop top till, så kör du på det. Om en kort topp inte är något för dig, kan du köra på en oversized överdel och ett par sneakers till för en urban look. Använder du sneakers är det snyggt att ha lite längd på byxan så det lägger sig över skon. Mixa och matcha för att framhäva din personlighet, är ett av Anines bästa tips.Linne är ett slitstarkt material, men det svarar inte så bra på strykjärnet. För även om byxorna blir skrynkelfria kommer den snabbt bli skrynklig igen.

Linnebyxor är ett de mest populära plaggen under sommarhalvåret. Cubus designer Anine-Olivia Granlund ger dig de bästa tipsen på hur du kan använda detta geniala plagg.

– Gillar du inte skrynkliga kläder bör du kanske välja något annat än linne, för linne är naturligt skrynkligt. Och du kan ju inte direkt gå runt med steamern i fickan för att bättra på hela tiden, säger Anine.
Linne är ett magiskt material som, och många andra, verkligen har fallit för. Vi gillar hur det känns svalt mot huden när sommarsolen steker. Vi gillar hur texturen osar elegans, men samtidigt ger ett avslappnat uttryck. Det är också ett väldigt slitstarkt material som håller länge om du tar hand om det på rätt sätt. Linnebyxan har fått renässans som trend de senaste åren, och det är självklart något vi på Cubus vill hänga med på. Anine-Olivia Granlund är designer på Cubus och är expert på linne! Hon svarar på frågor om linnebyxan och på hur du kan använda den under säsongen som kommer.– Du kan lägga byxorna i blöt istället för att tvätta dem, och dra i dem innan du hänger upp dem på tork. Men de kommer bli skrynkliga igen när du haft på dig dem ett tag.

–Att styla linnebyxan med överdelar som går ton-i-ton är en stor trend just nu. Här kan du också leka med inslag av andra färgergenom att till exempel ha linneksjortan öppen och en snygg topp i en annan färg under.

Vad kan man sy av linnetyg?
Att sy egna servetter av linnetyg är ett riktigt bra tips av flera anledningar. Det är ett väldigt bra sätt att göra något smart av om du har vackert linnetyg hemma du inte riktigt använder eller om du just finner ett fynd på loppis vilket jag hoppas vi kan gå på nu i sommar.
Till vardags är linnebyxor ett självklart val – oavsett vad du har planerat för dagen. Det viktigaste är, som Anine inledningsvis säger, att DU känner dig fin och bekväm. Annars finns det egentligen inga regler på hur du kan styla byxan.Vi hyrde en bil och en lägenhet i Opatija, vid kusten och hann med både några dygn i storstaden och vid det vackra Adriatiska havet tillsammans. Det var såå mysigt! ❤️ Som alltid finns det ett garnkit i min webbshop med allt garn du behöver till min topp. Önskar du virka den i andra färger så maila oss innan beställning så ordnar vi det, så länge vi har färgerna i lager! Maila till [email protected]Jag saknar båda mina tonårssessor ♥ jättemycket! När tjejerna var små och borta hela sommaren brukade jag gå in i deras rum och plocka bland deras saker. Jag bytte kläder på alla Barbiedockor och möblerade om bland gosedjuren… Då kändes det som om de nästan var hemma hos mig! Nu tittade jag istället på foton och hittade några av de bilder Bell ♥ och jag tog i våras. Hon ställde upp som modell när jag ville inspirera till litet roliga sommarinköp för oss budgetfashionistor, här i bloggen. ”Av känslomässiga skäl” 😉 blir dagens inlägg således, ytterligare några favoriter och guldkorn ur min egen garderob:

Jag och finaste N, min äldsta tonårssessa hann med en tur till Solna Centrum på eftermiddagen. (G däremot tog sig en springrunda i ovädret.) Vi kikade litet i affärer och kom hem lyckliga med varsin påse.
Garnet består av 58% linne, 26% viskos och 16% bomull ger en härlig silkeslen touch med en stor förmåga att absorbera fukt och känns svalt mot huden. Det är speciellt lämplig för kläder, perfekta att bära varma sommardagar!Jag har flera påbörjade pysselprojekt att plocka fram – en bolerokofta jag virkar på ibland framför TV:n. Lådvis med pärlor som mest samlar damm under sängen… Foton att sortera och välja ut inför framtida inlägg i bloggen. Sen är det rätt skönt att bara krypa upp i soffan med en tidning också.

DMC Natura Linen är ett mångsidigt garn gjort av naturfibrer: linne, bomull och viskos som passar både för att virka och sticka. Denna intressanta blandning av naturfibrer ger garnet ett unikt oregelbundet utseende och underbar mjukhet.

Hm… Nu har det regnat i 2 dygn! 😦 Det känns självklart sådär med tanke på att sommaren är så kort. MEN… Det är bara att göra det bästa av situationen. Mysa inne med brasa och levande ljus. Pyssla hemma. Det trivs jag rätt bra med faktiskt! 🙂

Denna löpare har jag virkat till min lilla fina Mamma som nyss fyllt 85 år! Mamma Ulla! ❤️ Mina föräldrar har ett bord i vardagsrummet där jag tror att den kommer att passa perfekt!
Vi jobbar litet annorlunda än de flesta garnaffärer. Vi säljer inte 100 olika märken och sorter av garn. Vi säljer bara några få utvalda garner men har istället ALLA färger. De garner som jag själv använder när jag designar mina mönster och kan gå i god för. De är alla mina personliga favoriter! 😍Då du vill ha kvar den bulliga effekten på tulpanerna kan du inte stryka din löpare. Så spraya med vattenflaska och blocka alternativt pressa enbart kanterna.Är så stolt över min yngsta dotter, sötaste D! Vi fick besked igår om att hon kommit in på Psykologigymnasiet. Hon trodde inte att hennes betyg skulle räcka till och hade ställt in sig på att istället bli ”amatörpsykolog” :), dvs frisör istället men så gjorde hon världens ryck i våras med sitt skolarbete och nu kom belöningen! 😀 Jag har ett villkor: Lägger du ut foton på det du virkar efter det, oavsett social media, ska fotona taggas med #bautawitch alternativt att du skriver ”mönster av BautaWitch”. Du bör få 25 gr svart garn över så du behöver bara köpa ett beige nystan extra. Om du gör din tröja lika bred som min (52 cm) får du av det svarta garnet du har över ut 3-4 cm på längden och med det extra beige nystanet ytterligare 8 cm. Fördela de 11 v lämpligt över ditt arbete så du får ihop de 10 cm extra.

Vad kan man virka som nybörjare?
En enkel virkbeskrivning Är du ny i virkningsvärlden kan det vara en bra idé att börja med mindre, enklare virkningar. Anna föreslår att du virkar rondeller till dig själv eller som en liten gå bort-present till någon du tycker om. ”Det är ett perfekt projekt för nybörjaren”, säger hon med ett leende.
Löparen virkas från 2 håll så att blommorna ska mötas i mitten och mönstret blir regelbundet, så vi börjar i mitten med grundfärgen. I mitt fall, linne:

Hos oss hittar du världens bästa virkgarn – Schachenmayrs Catania, återvinningsgarnet Hoooked Ribbon XL och nu sommartid, en nyhet – det svala linnegarnet DMC Natura Linen.
Jag har även ofta med tulpaner som motiv i mina virkade alster och har tidigare virkat både kudde, poncho och pläd där de finns med som dekorativa inslag.Det finns en uppsjö av olika tulpanmönster men när jag virkade min kudde med ”Tulpaner i snö” i december 2013 hittade jag inget på svenska. När jag då försökte följa ett av de engelska mönstren fick jag inte till tulpanerna så som jag ville ha dem. Så jag gjorde en egen variant. Tanken med mitt mönster är att avigsidan används som framsida, för att få blommorna ”bulliga” och fina.Bild 1 och 2. Genomskinligt spetslinne från Bik Bok och längre linne med spetskanter från KappAhl. Koftorna i härliga sommarfärger till solbrännan (man borde haft) kommer från Gina Tricot. Halsbandet av färgade snäckor är köpt i Thailand.Jag har dock försökt räkna ut vad som krävs om du t ex vill göra den 10 cm bredare och längre. Jag vill inte att du ska bli ledsen på mig, så var snäll och läs noga igenom mönstret innan du beställer garn till en större topp! Du måste nämligen själv klura ut var du placerar dina extra maskor när du kommer till halsringning o ärmhål…

Måste man stryka linne?
– Du ska helst inte stryka linne, men du kan steama dem om du önskar. Det är mycket mer skonsamt. Du kan också hänga upp dem medan du duschar, så får du en naturlig steaming. Linne är ett slitstarkt material, men det svarar inte så bra på strykjärnet.
Denna romantiska sjal är till största del virkad efter exakt samma mönster som min senaste vårsjal. Visst är det fascinerande hur en volangkant och byte av garn, kan göra så stor skillnad, utseendemässigt!?

Tulpanrabatterna är 2 cm höga och 25 cm breda. De består av 21 tulpaner i bredd. Du kommer att ha garn över för att virka ytterligare ca 10 rabatter om du önskar. Men du måste i så fall köpa ett extra nystan av dukens grundfärg.
Jag släpper i dagarna ett mönster här i bloggen på en virkad löpare med tulpaner i detta garn och virkar samtidigt på en vårsjal enligt tidigare publicerat mönster. Denna sjal kommer dock få en helt annat avslutande kant än de jag virkat i Catania. v 23 Virka 1 st i varje m på tidigare v men när du kommer till en markör kommer du i st ovan markörerna virka 1 st i st ovan markören samt 1 st i nästkommande m. De här 2 st kommer samt toppmaskan ovan markören kommer vara de m som du virkar din blomma i. Jag är dessutom mycket glad att kunna komplettera min egen mönsterskatt med några otroligt snygga och moderna virkade sommarplagg designade av DMC’s mönsterskapare. Jag har valt ut 5 läckra plagg med varierande svårighetsgrad som vi säljer, både som kompletta materialkit (mönster och garn) och som separata produkter om man vill göra egna färgval.

Garnet tillverkas i Italien och finns i 15 färger som alla harmoniserar med varandra. Jag har även satt ihop färgkoordinerade 3-packar som vi säljer till ett extra förmånligt pris!
Apropå shopping så har jag några tidigare favoriter i garderoben för de litet kallare sommardagarna (fast vid inköp hade jag i och för sig inte +5 grader i åtanke) som kanske kan inspirera. De visas här av sötaste D, min yngsta tonårssessa.Sjalen är oerhört romantisk med sin volangkant och jag har döpt den till ”Romantic Holiday”. Garnet jag använt är vårt mjuka och svala linnegarn, DMC Natura Linen. Det gör att den är perfekt att ha över axlarna när man är ute och äter en sommarkväll efter en dag på stranden.

Packar resväskan som bäst, inför vår resa till Kanarieöarna och så kom jag på att jag har lovat att litet nu och då lägga ut ”inspirationstips från en budget fashionista”. Vad tycks t ex om dessa plagg? Sommarfräscht eller hur!? 🙂
Min dotter, Nikolina har bott, pluggat och jobbat i Zagreb under 2 år (men flyttar hem nu i september! HURRA! 😍) och där träffat sin stora kärlek, Maroje.

Jag klippte till lika stora rutor av linnetyg och sedan var det världens härligaste mindefullness att sy till dem. Jag valde det enklaste sätt som också blir så där härligt vackert med ruffa kanter.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features. Så om du också gillar att gå på loppis, fynd second hand och ta en vända på välgörenhetsaffärerna tycker jag du ska leta efter härliga linnetyger. Det blir enkelt till finfina linneservetter. Att sy egna servetter av linnetyg är ett riktigt bra tips av flera anledningar. Det är ett väldigt bra sätt att göra något smart av om du har vackert linnetyg hemma du inte riktigt använder eller om du just finner ett fynd på loppis vilket jag hoppas vi kan gå på nu i sommar. Sedan är det en härlig servett att använda igen och igen istället för engångsservetter. Blir ju bara härligare med tiden skulle jag säga. Nu använder jag dessa servetter så fort vi har plockmat, buffé eller fika där det inte ska vara sittande dukning. Då vill jag ha stora servetter som kan ligga i knät. Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.Hej Monica. Jag syr kanten i sicksack och sedan raksöm i det, precis innanför kanten. När jag sedan tvättar servetten lossnar de trådar som är lösa vilket ger den lite tuffa kanten. Servetterna är 20 X 20 cm.

Similar Posts